Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse Julia (8) geboren en opgegroeid in gevangenis


Duitse Julia (8) geboren en opgegroeid in gevangenis


http://img220.imageshack.us/img220/2676/duitsejulia.jpg


Julia werd in de gevangenis geboren nadat haar moeder veroordeeld was tot vier jaar cel door drugstrafiek. Het meisje leefde meer dan twee jaar achter de tralies en leerde daar lopen en spreken. Dat meldt de Duitse krant Bild.

Haar moeder Sabine kwam in 2002, toen ze zwanger was van Julia, in de gevangenis terecht. Door financiële moeilijkheden ging ze aan de slag als drugskoerier. Zo transporteerde ze drugs van Nederland naar Duitsland tot ze op een dag betrapt was en veroordeeld werd tot vier jaar in de gevangenis.

Boek
In november 2002 werd Julia geboren in een gevangenisziekenhuis in het Duitse Fröndenberg. Na twee maanden verhuisden moeder en dochter naar een speciale instelling voor moeders met een kind in detentie.

Na 32 maanden werden ze vrijgelaten. Ondertusen heeft Sabine nog twee andere kinderen, nu drie en zes jaar oud. Sabine werkt als begeleider in een universiteit, coacht een voetbalploeg en klust ook bij in een kleuterschool. Ze is weer helemaal op het rechte pad beland, en heeft bovendien ook een boek geschreven over hoe ze is opgepakt als drugssmokkelaar.

Advocaat
Julia herinnert zich haar tijd in de gevangenis nog nauwelijks. "Mijn moeder heeft me er al vaak over aangesproken. Ze vertelde me dat ik in de gevangenis zat. Nu heb ik nog maar één wens, advocaat worden. Zo kan ik voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt." (br.hln foto Bild)




» Reageer (0)
28-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden

Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden



Heel wat mensen krijgen te maken met roos, dit zijn schilfers van de hoofdhuid die op je schouders en gezicht vallen. Het is niet alleen storend, want het gaat vaak gepaard met jeuk, maar ook gênant.

Roos is vaak een gevolg van een infectie door een bacterie of een schimmel. In dat geval is het ook een besmettelijke aandoening die tot jeuk met een overmatige aanmaak van huidschilfers leidt. Daarom is het aan te raden om geen handdoeken of borstels te delen.

Het is beter om dit met natuurlijke middeltjes te bestrijden dan met kunstmatige producten:
- Het is belangrijk om je haar dagelijks te kammen aangezien dit de bloedcirculatie aan de hoofdhuid verbetert. Ook helpt je hoofdhuid regelmatig te masseren met kruidenolie. 

- Gebruik warme olijf- of sesamolie op je huid voor het slapengaan. De volgende ochtend breng je een beetje citroensap aan op je een uur voor je je lokken wast. Spoel je haar goed uit.

- Breng een mengsel van azijn en water aan en laat dit een nachtje trekken. Was je lokken de volgende ochtend met een milde babyshampoo.

- Masseer je hoofdhuid met appelsap of een oplossing van bietensap, azijn en gember kan ook helpen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond slikt dure ring in: metaaldetector brengt redding

Hond slikt dure ring in: metaaldetector brengt redding


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/3/14/4/media_xl_4078144.jpg?20110228143529


De Britse Karen Woolley haalt opgelucht adem nu haar honderd jaar oude diamanten ring terecht is. Bleek dat haar zes maanden oude puppy het waardevolle kleinood had ingeslikt. Een metaaldetector loste het mysterie op.


Mevrouw Woolley had haar ring, een familie-erfstuk, uitgedaan om een bad te nemen. Propertjes gewassen, kwam de 40-jarige uitbaatster van een bed & breakfast tot de bevinding dat de ring verdwenen was.






De vrouw verdacht er haar hond Barney van dat hij het ding had ingeslikt en 'onderwierp' hem aan een onderzoek met de metaaldetector. Karen had het toestel tweedehands gekocht om de velden rond haar huis af te speuren.


Het apparaat begon te piepen en snelde met haar puppy meteen naar de dierenarts. Daar bevestigde een röntgenfoto het vermoeden van Karen. De arts kon de ring operatief verwijderen. "Het sieraad was groot genoeg om de kleine hond te doen stikken", zei de arts. "Het mag een wonder heten dat Barney het gehaald heeft". Het hondje herstelt nu thuis van zijn avontuur.







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diesel- en benzineprijs stijgen richting recordprijs

Diesel- en benzineprijs stijgen richting recordprijs





Diesel en benzine worden morgen opnieuw duurder. Ze stijgen richting de recordprijzen die in 2008 werden gehaald. De maximumprijs aan de pomp voor benzine 95 bedraagt dinsdag 1,5910 euro per liter. Dat is een stijging met 3,2 eurocent per liter. De recordprijs voor benzine 95 bedraagt 1,61 euro per liter, in juli 2008. De maximumprijs voor benzine 98 stijgt eveneens 3,2 eurocent, tot 1,6150 euro per liter.
 
Wie dinsdag diesel tankt aan de pomp betaalt dan maximum 1,4140 euro per liter. Dat is een stijging met 2,8 eurocent per liter. De recordprijs voor diesel bedraagt 1,469 euro per liter, in mei 2008. Reden van de duurdere benzine en diesel is de stijging van de notering van de olieproducten op de internationale markten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningshuis dubbel zo duur als gedacht

Koningshuis dubbel zo duur als gedacht



Het Belgische koningshuis is dubbel zo duur als gedacht. Naast de gekende jaarlijkse dotatie van 13,7 miljoen euro, betaalde de overheid vorig jaar nog eens 16,8 miljoen euro aan koning Albert en zijn familie. Daarmee werden onder meer de kosten voor verwarming, elektriciteit en relatiegeschenken gedekt.

De totale begrotingskost zit verstopt in tal van begrotingsposten - gaande van Binnenlandse Zaken over Defensie tot Wetenschapsbeleid. Via parlementaire vragen bracht N-VA-Kamerlid Theo Francken het hele kostenplaatje in beeld.
 
Conclusie: de officiële dotaties bedragen slechts 45 procent van de totale kost van onze monarchie. Ofwel: het koningshuis kostte ons land in 2010 niet 13,7 miljoen euro, zoals de dotaties officieel aangeven, maar nog eens 16,8 miljoen aan overige kosten. Totale kostprijs: 30,5 miljoen euro.
 
Het meest kost de koninklijke familie bij Binnenlandse Zaken. Vorig jaar voerde de politie 271 escortes uit en ruim 250 agenten stonden voltijds in voor de beveiliging. Kostprijs in 2010: 14,5 miljoen euro.
 
Zowel koning Albert als koningin Fabiola, Filip, Laurent en Astrid kunnen op een hele entourage rekenen. Elk met hun eigen secretariaat, een chauffeur, adviseurs en ook een algemene chef protocol. Ook zij staan een voor een op de loonlijst van Defensie. Prijskaartje: 1,8 miljoen euro, aldus de krant Het Nieuwsblad. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste VS-veteraan van WOI (110) overleden

Laatste VS-veteraan van WOI (110) overleden


Frank Buckles diende in beide wereldoorlogen in het Amerikaanse leger.


In zijn woning in Charles Town in de Amerikaanse staat West-Virgina is de laatste Amerikaanse veteraan van de Eerste Wereldoorlog vredig overleden, zo heeft CNN op gezag van een woordvoerder van de familie gemeld.
 
Frank Buckles, die over zijn leeftijd had gelogen om in 1917 in militaire dienst te kunnen komen, was op 1 februari 110 geworden, maar zijn gezondheid was al een jaar aan het achteruitgaan.
 
Krijgsgevangen in WOII
Buckles was tijdens WOI ambulancier bij het Amerikaanse leger in Europa. Net voor het einde van dat conflict werd hij tot korporaal benoemd. Na de oorlog werkte Buckles bij de koopvaardij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen de Japanners Buckles gevangen op de Filipijnen. Hij bleef meer dan drie jaar krijgsgevangen, tot Amerikaanse troepen de man hadden bevrijd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft kinderen van gescheiden ouders heeft leerproblemen

Helft kinderen van gescheiden ouders heeft leerproblemen



Ongeveer één op de twee kinderen van gescheiden ouders moet minstens een schooljaar zittenblijven of zakt af naar een makkelijkere studierichting. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Heeft bijna de helft van de jongeren uit intacte gezinnen een diploma hoger onderwijs, dan is dat bij gescheiden ouders amper 22 procent, schrijven De Morgen en de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws.

Gescheiden ouders maken jongeren niet alleen agressiever, ze hebben ook een grote impact op de schoolse resultaten. Dat blijkt uit een studie van professor Koen Matthijs van het Centrum voor bevolkings- en gezinsonderzoek aan de KU Leuven. Het rapport maakt deel uit van een grootschalig onderzoek naar echtscheidingen in Vlaanderen. Voor het luik over de relatie tussen school en scheiden bekeek het team van Matthijs de schoolsituatie van 1.256 tieners.
 
Grotere gevolgen voor jongens
Al vanaf de start van het secundair onderwijs blijkt er een verschil te zijn. Zo'n 64 procent van de jongens wier mama en papa nog samen zijn, start in het aso. Bij eenoudergezinnen is dat 10 procent minder. Ook de verdere schoolcarrière is problematischer. Bijna dubbel zoveel dochters van gescheiden ouders moeten minstens een jaar overdoen. Bij jongens ligt dat percentage eveneens hoger. Tegelijkertijd zakken de kinderen vaker af naar makkelijkere studierichtingen.
 
Opvallend: een mama of papa die opnieuw gaat samenwonen beperkt de schade niet, integendeel. Nog niet eens een vijfde van de kinderen uit nieuw samengestelde gezinnen rondt uiteindelijk de hogeschool of universiteit succesvol af. Bij eenoudergezinnen bedraagt dat aantal 24 procent, bij standaardgezinnen 45,6 procent.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hogere studies bezorgen lagere bloeddruk

Hogere studies bezorgen lagere bloeddruk



Hogere studies kunnen je leven redden. Mensen met een lage of geen opleiding riskeren in het latere leven een hogere bloeddruk.

Met een universiteitsdiploma of hogeschool op zal, is de kans op een lagere bloeddruk hoger op latere leeftijd. Een hoge bloeddruk verdubbelt het risico op overlijden aan een hartaanval of beroerte. De grootste gezondheidsvoordelen werden gevonden bij mensen met een master- of doctoraatsdiploma. Ook schijnt het effect sterker bij vrouwen.

Slanker
Onderzoekers aan de University of Rhode Island analyseerden de gezondheid van bijna vierduizend mannen en vrouwen gedurende dertig jaar. Hoogopgeleide mannen schijnen niet alleen slanker te zijn, bovendien roken en drinken ze minder dan hun seksegenoten zonder verder onderwijs. Goed opgeleide vrouwen roken ook minder en ogen slanken, maar drinken verrassend genoeg wel meer dan degenen die niet naar hogeschool of universiteit trekken.

Levensstijl
Volgens onderzoeker Eric Loucks is het niet helemaal duidelijk waarom de bloeddruk zo sterk wordt beïnvloed door het onderwijs of het gebrek ervan. Wel staat volgens de man vast dat het een gebrek aan onderwijs invloed heeft op de levensstijl en de lichamelijke levensstijl. "Vrouwen en mannen met een lage opleiding riskeren sneller een depressie, zijn vaker alleenstaande ouder en leven vaker in armere gebieden".

Onderwijs werd ook al in verband gebracht met het afweren van de ziekte van Alzheimer.




» Reageer (0)
27-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik jij shampoo of haargel juist?

Gebruik jij shampoo of haargel juist?


http://img16.imageshack.us/img16/3867/haarwassen.jpg


Is je badkamer overladen met de allernieuwste haarproducten, maar valt je haar toch niet in de plooi? Door teveel producten op je haar te smeren, krijg je vaak het omgekeerde effect.

De nieuwste en beste haarproducten beloven een wereld van verschil, maar zelf merk je daar niets van? Tijd voor wat inspectie:

1.   Shampoo
Ok, je ventje houdt van een vers en fris gewassen haarkopje, maar dat is geen excuus om je haar dagelijks te wassen want dat maakt je haar dunner, droog en futloos. Ook een reinigende shampoo is wekelijks nodig om de  residu's van stylingproducten uit je haardos te krijgen. Gebruik je dagelijks één of ander stylingproduct, is de kans groot dat deze zich nestelen op je scalp. Een reinigende shampoo wast alle restjes netjes weg. 

2.    Conditioner
Na elke shampoobeurt gebruik je conditioners of haarmaskers en toch ligt je haar er futloos bij? Wie te rijkelijk met de conditioner smeert, verzwaart het haar waardoor het doorhangt. Idealiter gebruik je niet meer dan twee theelepels, tenzij je heel lang haar hebt. Je lokken evenredig insmeren met  conditioner is tevens zeer belangrijk. Zorg dat niet teveel product op je haarwortels achterblijft anders riskeer je op termijn een jeukerige, vette hoofdhuid.

3.  Haarspray
Haarslak of sprays bevatten alcohol en polymeren. Alcohol kan bevorderend zijn voor je haar, maar teveel doet alle glans verdwijnen. Ook haarsprays met ethanol beschadigen sneller. Door meer dan twee keer per week je haar te besprayen, blijven de restjes snel op je scalp kleven.

4.  Haargel
Bij een te frequent gebruik van haargel riskeer je het haar fragiel te maken. Een overbodig gebruik maakt het haar futloos en dof. Haargel werkt enkel op het haaroppervlak in en niet op de haarfollikels. Het risico op kaalheid hoef je wel niet te vrezen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liveshow Kom Op Tegen Kanker zamelt recordbedrag in

Liveshow Kom Op Tegen Kanker zamelt recordbedrag in


http://img141.imageshack.us/img141/7345/petervandeveire.jpg
Peter Van de Veire presenteerde de show van Kom op tegen Kanker.


De grote liveshow van Kom op tegen Kanker op één heeft dit jaar 1.751.178 euro opgeleverd. De inzamelactie van de openbare omroep, voor de twaalfde editie, staat in het teken van de strijd tegen leukemie. De Vlaamse regering stelde 500.000 euro ter beschikking, zo kondigde Vlaams minister-president Kris Peeters aan.

Therapieën
Per jaar worden ongeveer vijfhonderd Vlamingen getroffen door leukemie. De helft kan genezen worden met klassieke chemotherapie, maar voor de andere helft zijn zware therapieën nodig, zoals stamceltransplantatie. Probleem daarbij is dat de compatibiliteit tussen patiënt en donor zo optimaal mogelijk moet zijn voor een geslaagde transplantatie. Als die niet gevonden wordt binnen de naaste familie, is de kans slechts 1 op 50.000 dat een geschikte donor wordt gevonden.

De nieuwe campagne van Kom op tegen Kanker legt de nadruk op de zoektocht naar geschikte donoren. Dat kan bijvoorbeeld door de navelstrengbloedbanken uit te breiden. De liveshow is het voorlopige hoogtepunt van de campagne. Bij de vorige live-uitzending in 2009 werd er 1,55 miljoen euro opgehaald. Het bedrag van de liveshow van vandaag is een nieuw record.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vijf huwelijksjaren zonder kinderen zijn de gelukkigste

"Eerste vijf huwelijksjaren zonder kinderen zijn de gelukkigste"



De eerste vijf huwelijksjaren, waarbij er nog geen kinderen zijn, blijken de gelukkigste te zijn. Dat blijkt uit een Brits onderzoek bij 14.000 gezinnen, schrijft 'The Guardian/The Observer'.

In 2009 werden 34.509 Britten uit alle leeftijdsgroepen ondervraagd. Uit de voorlopige gegevens blijkt dat de gelukkigste personen minder dan vijf jaar met hun partner samen waren. Ze waren ook kinderloos. De partners hadden eenzelfde opleidingsniveau en de man was aan het werk.

Vrouwen bleken minder gelukkig te zijn dan mannen, maar het is vooral de leeftijd die het geluk in een relatie doet dalen. Werkloze mannen voelden zich ook minder goed in hun relatie. Toch bleek inkomen geen rol te spelen voor geluk in de relatie, terwijl dat voor vrouwen wel iets belangrijker was.

Algemeen bleken getrouwde koppels gelukkiger te zijn dan samenwonende partners. Bovendien sliepen getrouwde koppels ook beter en gebruikten die minder slaapmiddelen.
 
De komende twintig jaar worden in Groot-Brittannië 40.000 gezinnen ondervraagd. De enquête wordt nu al het grootste sociaal onderzoek uit de geschiedenis van de natie genoemd. De gegevens daaruit kunnen door de overheid, sociale sector en wetenschappers gebruikt worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer obesitas op latere leeftijd bij kinderen die met snoep beloond worden

"Meer obesitas op latere leeftijd bij kinderen die met snoep beloond worden"


http://img141.imageshack.us/img141/293/obesitasbijkinderen.jpg



Kinderen die met snoep beloond worden, hebben op latere leeftijd vier keer meer kans op obesitas en eetstoornissen en zijn minder gelukkig. Zo citeert The Sunday Telegraph uit een onderzoek bij meer dan tweeduizend Britten. "Ouders die hun kinderen met snoep belonen, zorgen er onbewust voor dat die later calorierijk voedsel gebruiken om zich beter te voelen", klinkt het in de Britse krant.
 
Van de personen die in hun kinderjaren met snoep en snacks beloond werden, bleek 34 procent later met obesitas te kampen, tegenover een kwart obesitaspatiënten die niet op die manier opgevoed werden. Een kwart van van de ondervraagden die met snoep in de kinderjaren beloond werden, zei dat ze al van toen met overgewicht kampten. Daartegenover staat zes procent van de mensen die sinds hun kinderjaren te dik waren en waarbij hun goed gedrag toen niet met snoep beantwoord werd.
 
Obesitas, of een BMI hoger dan 30, komt in Groot-Brittannië voor bij 24 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen. Terwijl 44 procent van de mannen en een derde van de vrouwen officieel enkel met overgewicht kampen, zijnde een BMI tussen 25 en 30.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noisettes - Never Forget You

Noisettes - Never Forget You

Klik op de foto om haar te beluisteren






Noisettes is een Engelse band bestaande uit 3 leden: Shingai Shoniwa, Dan Smith en Jamie Morrison. Ze spelen vooral indie- en rockmuziek. Ze braken door met de single "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)" van hun tweede album. Dat nummer bereikte in de Engelse hitlijsten nummer 2 in de lente van 2009.

De band vormde zich in 2003 toen gitarist Smith en zangeres Shoniwa (toen nog in de band Sonarfly) vaak samen begonnen te spelen en nummers schreven. Het duo ontmoette drummer Morrison in december 2003 en al snel speelden ze samen.

The Noisettes speelden samen met Paul Weller, Graham Coxon, The Smiths's Andy Rourke, en met leden van New Young Pony Club en Supergrass. Ze creëerden zo exclusieve optredens en speciale songs met hun eigen materiaal. Op 2 maart 2008 speelden ze een speciaal concert om geld in te zamelen voor een opvangcentrum van daklozen.

The Noisettes waren te gast in de SXSW showcasing en speelden er 3 van hun nieuwe songs. Ze speelden op de NME/Transgressive party op de Wave venue op 13 maart 2008. Later dat jaar stonden ze op het 2-daagse festival Camden Crawl.

In april 2009 kwam hun tweede album uit, Wild Young Hearts als opvolger van What's The Time Mr. Wolf (2007).

De band toerde al in Europa en Amerika. In november en december 2006 vergezelden ze Muse op hun Europese tournee. Ze speelden ook op het Coachella festival op 27 april 2007 en op het Reading and Leeds Festivals op de NME/Radio 1 Stage in augustus van dat jaar. The Noisettes maakten hun Amerikaanse televisiedebuut in The Late Late Show met Craig Ferguson op 2 april 2007. Eén van hun songs was te horen in een Bionic Woman-aflevering.

De band vond toeren in eigen land belangrijk bij het uitkomen van "Wild Young Hearts". Ze zetten zelfs een boodschap op hun MySpace-pagina. Ze riepen er plaatselijke bands op om te verschijnen als verrassingsact op hun tour. Zo traden o.a. Paul Dixon in Manchester, Emily Breeze in Bristol en Jack Butcher in Glasgow op.

Op 28 juni 2009 speelde de band op de John Peel Stage op Glastonbury Festival in Somerset. In juli 2009 zullen ze lady GaGa vergezellen in haar Europese tour.

Op 17 juli 2009 speelden the Noisettes 'Never Forget You' in The Jonathan Ross Show op BBC1.




» Reageer (0)
26-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ouders Morel zoeken verloren erfstuk van hun 'Rozeke'


Ouders Morel zoeken verloren erfstuk van hun 'Rozeke'


http://img801.imageshack.us/img801/9436/oudeschoolbankmorel.jpg


Vlak voor haar overlijden liet ex-VB-politica Marie-Rose Morel twee oude schoolbankjes van haar kinderen opknappen. Alleen zei ze tegen niemand welke firma of klusjesman ze daarvoor inschakelde. Haar ouders, die er mooie herinneringen aan overhouden, doen nu een oproep: 'Wie de bankjes ook heeft, laat ons alstublieft iets weten.'

'Het zijn echte familiestukken', zegt vader Chris Morel over de twee verloren schoolbankjes. 'Wij hebben ze veertig, vijftig jaar geleden gekocht. Marie-Rose en haar zus Anne-Marie hebben er nog aangezeten toen ze klein waren. Maar de jongste jaren stonden ze bij Marie-Rose thuis en werden ze gebruikt door Marnix en Alexander. Alleen waren ze nogal beschreven en bekrast, en daarom heeft Marie-Rose ze nog snel laten zandstralen. Spijtig genoeg weten we niet door wie.'

De ouders van Morel ondernamen al verschillende pogingen om de erfstukken terug te vinden, maar voorlopig zonder resultaat. 'We houden er mooie herinneringen aan over en dus zouden we ze echt wel terug willen', zegt Chris Morel die de gsm van zijn overleden dochter al uitvlooide in de hoop een spoor te vinden. 'Ons Roos had zoveel contacten... En tegen Frank (Vanhecke, haar echtgenoot, nvdr) heeft ze daar tijdens die laatste weken ook niets meer van gezegd.'

Wie de schoolbankjes heeft, mag op vraag van de familie Morel altijd contact opnemen met de redactie via nieuws@nieuwsblad.be. 'Hij of zij zou er ons in elk geval een enorm plezier mee doen', aldus vader Morel. (br. Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foutje: arbeider krijgt maandloon van 2,3 miljoen euro


Foutje: arbeider krijgt maandloon van 2,3 miljoen euro





Een werknemer van een Brits bedrijf heeft per vergissing een maandloon van 2,3 miljoen euro op zijn bankrekening gekregen. De arbeider heeft daar zijn baas meteen op de hoogte van gebracht. De directie kondigt aan dat de man zal beloond worden voor zijn eerlijkheid. Dat meldt de BBC.

2.300 euro
De arbeider maakt onderdelen voor windturbines voor het bedrijf Alcoa Howmet in Exeter. In plaats van zijn gebruikelijke 2.300 euro maandloon, kreegt hij 2,3 miljoen op zijn bankrekening overgeschreven.

Beloning
De man signaleerde dit meteen aan zijn baas. "Uiteraard juichen we de eerlijkheid van onze medewerker toe", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "We zullen meteen nagaan wat er misgelopen is". De directie belooft een beloning aan de eerlijke werknemer. Wat die zal inhouden, werd niet meegedeeld.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avontuurlijke vos klimt op hoogste wolkenkrabber van Europa

Avontuurlijke vos klimt op hoogste wolkenkrabber van Europa


http://img691.imageshack.us/img691/4007/vosj.jpg


Op de top van 'The Shard' in Londen, de hoogste wolkenkrabber van Europa, heeft het personeel een vos ontdekt. Het dier leefde op de 72e verdieping, maar liefst 288 meter boven de grond. Dat meldt de Britse website 'The Telegraph'.


De onverwachte bezoeker, Romeo genoemd door het personeel, zou het gebouw binnen gekomen zijn via een centraal trappenhuis om vervolgens naar de top van de wolkenkrabber te klimmen. Het diertje kon overleven door afval dat bouwvakkers achterlieten.


Aan het begin van de maand werd Romeo voor het eerst gezien door een kraanbestuurder die vervolgens een team voor ongediertebestrijding contacteerde. Leonard, een van de leden van het team, dacht meteen dat het zich een flauwe grap betrof. "Ik kon niet geloven dat een vos daar zou geraken. Ik heb bovendien ook nog eens hoogtevrees, ik heb doodsangsten uitgestaan toen ik met een hijslift van de 35e naar de 72e verdieping klom."



http://img199.imageshack.us/img199/5987/theshard.jpg
Het 'Shard' gebouw: Hoogste wolkenkrabber van Europa 


"Na twee dagen liep Romeo plots voor ons om dan via een ladder richting het dak weg te vluchten", gaat Leonard verder. Uiteindelijk kon het team de vos vangen door hem te lokken met kooien met kip. "Het was een prachtige jonge vos. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn veertien jaar als ongediertebestrijder", besluit Leonard.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen redden dobermann van verdrinkingsdood

Dolfijnen redden dobermann van verdrinkingsdood

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Turbo, een elfjarige dobermann uit Florida, heeft leuke watervriendjes. Toen de hond zondag in het kanaal sukkelde, werd hij gered door... dolfijnen.

Baasje Cindy Burnett was al vijftien uur haar maatje kwijt, toen buren plots een luide plons hoorden in het nabijgelegen kanaal. Turbo was blijkbaar uit de tuin ontsnapt en in het water terechtgekomen. Gelukkig kreeg de vermoeide dobermann het gezelschap van enkele dolfijnen, die hem samen met een buur weer veilig aan land brachten.

Cindy Burnett is uiteraard dolblij. "Turbo beefde enorm en was in shock. Als hij de hele nacht in het water zou gebleven zijn, had hij het niet overleefd."



» Reageer (0)
25-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CeCe Peniston - Finally

CeCe Peniston - Finally

Klik op de foto om haar te beluisteren






CeCe Peniston (pseudoniem van Cecelia Peniston, 6 september 1969 in Dayton, Ohio) is een Amerikaanse rhythm-and-blueszangeres die in 1991 een internationale hit had met de single Finally.

Cecelia Peniston werd geboren in Dayton (Ohio) en verhuisde op 9-jarige leeftijd naar Phoenix (Arizona). Zij kreeg les aan de Trevor Browne High School in Phoenix. In 1989 werd Peniston gekroond tot Miss Black Arizona. Haar muzikale carrière begon in 1990 toen zij een contract tekende met A&M Records en zij de single I Like It van de vrouwelijke rapster Overweigth Pooch inzong.

Peniston werd ontdekt door de bekende dj/remixer Manny Lehman. Peniston lanceerde haar debuutalbum, Finally, in 1992. Het album werd uitgebracht door A&M Records en werd wereldwijd meer dan drie miljoen keer verkocht. Haar eerste single, Finally, bereikte de zesde plaats in de Nederlandse Top 40. We Got A Love Thang (geschreven samen met Chantay Savage) was haar tweede single van het debuutalbum en bereike de vierde plaats in de Nederlandse Top 40. Peniston won een Billboard Award voor beste dansartiest en beste nieuwe artiest van 1992, en haar album Finally was eind 1993 genomineerd voor goud en platina in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Korea, Australië, Zuid-Afrika en Italië.

In de zomer van 2008 werd de single Finaly geremixt door Kam Denny & Paul Zala onder de titel Finally 2008 voor het platenlabel Bimbo Rock. De remix was enorm populair in het undergroundcircuit en stond vele dagen op nummer 1 als meest gedownloade track op Beatport.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op tv

Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op tv





De populaire tv-quiz 'De Slimste Mens' komt in 2012 niet op de buis. Dat bevestigt Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute vrijdag. Hij benadrukt dat dit niet het einde betekent van de show. Later komt het programma wel terug maar voor welke zender dat zal zijn, staat nog lang niet vast.

Tussen Woestijnvis en de VRT botert het al een tijdje niet meer. Het exclusiviteitscontract tussen de openbare omproep en het productiehuis uit Vilvoorde loopt deze zomer af, en wordt niet verlengd.

De Vijver - het moederbedrijf van Woestijnvis - biedt inmiddels mee op SBS, de eigenaar van de zenders VT4 en VijfTV.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwtjesapen vallen voor mannetjes die op zichzelf urineren

Vrouwtjesapen vallen voor mannetjes die op zichzelf urineren



Wat een man al niet moet doen om een vrouw te verleiden. Bij de kapucijnaapjes urineren mannetjes op zichzelf om de aandacht van een vrouwtje te trekken. Ze smeren de urine over hun hele lijf.

Kapucijnaapjes leven in Centraal- en Zuid-Amerika. Ze hebben de bizarre gewoonte om hun urine over hun volledige lichaam uit te smeren. Wetenschappers hebben jarenlang gezocht naar een verklaring, maar nu hebben onderzoekers ontdekt dat de aapjes op deze manier vrouwtjes proberen te lokken.

Vroegen dacht men dat de urine de lichaamstemperatuur mogelijk deed dalen of dat individuele apen elkaar konden herkennen aan de geur. Wetenschappers van de Trinity Universiteit in San Antonio voerden hersenscans uit bij vrouwtjes terwijl ze de urine roken. Daaruit bleek dat de urine van seksueel actieve mannetjes meer activiteit opwekte dan de urine van jonge aapjes. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!