Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf redenen om iemand te ontvrienden


Vijf redenen om iemand te ontvrienden





Facebook is een handige manier om in contact te blijven met vrienden, maar heeft ook negatieve kantjes. Komen de 'Farmville'-verzoeken je oren uit? Ben je het beu dat flauwe plezantes steeds onnozele commentaar posten op jouw berichten? Het zijn slechts enkele van de redenen om iemand gewoonweg te ontvrienden.

5. Ze vallen je steeds lastig met brol
Van sommige mensen krijg je niets anders dan verzoeken voor games die je niet wil spelen of uitnodigingen voor quizzen die je geen bal interesseren. Tuurlijk, je kan al die toepassingen blokkeren of verbergen, en zelfs de verzender verbergen in je nieuwsfeed. Ontvrienden gaat echter even snel.

4. Ze geven altijd en overal commentaar
We updaten allemaal onze status om reacties uit te lokken, daar moeten we niet hypocriet over doen. Vervelend wordt het wanneer altijd dezelfde flauwe plezante als eerste reageert op al jouw berichten, ongeacht op welk moment van de dag je iets online zet. Nog erger zijn mensen die het altijd nodig vinden te reageren op berichten die anderen op jouw prikbord plaatsen. Zij vragen er gewoon om.

3. Het zijn vreemden
"Oh tof. Jef heeft een nieuwe wagen en is blij dat het vrijdag is... Maar wie is Jef?" Wanneer je je afvraagt hoe iemand jouw Facebookvriend is geworden of hoe goed je die nu eigenlijk kent, is dat een goed moment om die ontvriendknop aan te klikken.

2. Ze blijven je uitnodigen voor domme evenementen
De kalendertoepassing van Facebook is erg praktisch om vrienden uit te nodigen op een feestje. Nog gemakkelijker is het om meteen een hele vriendenlijst te inviteren op die fuif op dat optreden waar nog geen vijf procent in geïnteresseerd is. Nodigt die verre kennis je steeds uit voor dingen die je geen fluit interesseren? Die kent jou niet, en mag lekker weg.

1. Ze zeggen gewoon te veel
Dingen posten die je niet interesseren is één ding, maar sommige mensen delen persoonlijke en intieme informatie die je écht niet wilt weten. Kan je niet meer op dezelfde manier naar Jef kijken na de gênante openbaringen over zijn mannenprobleem? Kijk er gewoon niet meer naar en gooi hem uit je vriendenlijst! (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België heeft nu ook zijn witloofbier


België heeft nu ook zijn witloofbier



http://img193.imageshack.us/img193/1782/witloofbier.jpg




In hoevebrouwerij Hof ten Dormaal in Tildonk (bij Leuven) is vandaag  het witloofbier voorgesteld, een nieuwe telg in de buitengewoon kroostrijke Belgische bierfamilie. Brouwer André Janssens haalde de inspiratie bij herinneringen uit zijn kindertijd: zijn grootouders woonden in Kampenhout, waar het "witte goud" in het begin van de twintigste eeuw welvaart bracht. "Ik ben erin geslaagd de aparte bitterheid van witloof in het bier te krijgen", zegt hij.
 
Het witloofbier is een blond bier met een alcoholpercentage van 8 procent. Wie het wil proeven, zal wel naar de uitgestrekte velden in Vlaams-Brabant zelf moeten afzakken, want 90 procent van de productie van Hof ten Dormaal gaat naar de Verenigde Staten. Volgens Janssens krijgt hij zijn product niet gesleten aan de Belgische grootdistributie. In de States zijn Dormaal Blond, Bruin en Amber - de "klassieke" bieren van de hoevebrouwerij - wel in bijna elke staat te verkrijgen, en de Amerikaan telt er vlot tot 10 dollar (per consumptie) voor neer, stelt hij.
 
Van het witloofbier is al 6.000 liter gebrouwen. Hof ten Dormaal produceert wekelijks 3.000 liter van alle soorten uit zijn gamma. De ecologische brouwerij is uniek omdat het om een zogenaamde gesloten keten gaat waar niets verloren gaat. Janssens gebruikt hop en gerst van eigen teelt. De energie voor het brouwproces haalt hij uit eigen gekweekt koolzaad, en bovendien verwerkt hij de draf (het restproduct van het brouwen) nog eens tot veevoeder. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bever in Nederland uitgezet en direct doodgereden


Belgische bever in Nederland uitgezet en direct doodgereden







Een bever die gisteren werd uitgezet in het riviertje de Drentse Aa, is enkele uren na zijn vrijlating al weer doodgereden op de A28. Dat meldt de stichting Het Groninger Landschap, die de bever uit België had gehaald. Volgens een woordvoerder van de stichting heeft de Belgische bever slechts enkele uren van zijn nieuwe leefomgeving kunnen genieten.
 
"Bevers gaan altijd direct op verkenningstocht in hun nieuwe omgeving. Triest genoeg koos deze bever er voor de snelweg op te lopen", aldus de zegsman.
 
In totaal zijn de afgelopen jaren achttien bevers met succes uitgezet in het gebied op de grens van Groningen en Drenthe. Volgens Het Groninger Landschap voelen zij zich helemaal thuis in het gebied en zijn er zelfs al jongen geboren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweeds bedrijf bevriest je lijk en blaast het op


Zweeds bedrijf bevriest je lijk en blaast het op


http://img25.imageshack.us/img25/4678/promessao.jpg



Mensen die na hun dood begraven noch gecremeerd willen worden, kunnen hun licht eens opsteken bij het Zweedse bedrijf Promessa. Dat belooft het lijk van klanten zo te bewerken dat er minimale hinder is voor het milieu.


Promessa bevriest het lijk tot -18°C en dompelt het dan onder in vloeibare stikstof. Daardoor wordt het lichaam erg broos, en kan het worden verpulverd met geluidsgolven. Het lijk 'ontploft' zo in miljoenen stukjes poeder, maar weegt nog steeds evenveel. Het poeder wordt vervolgens in een vacuümkamer gezogen, waar alle water - en 70 procent van het gewicht - opgaat in stoom.


Al wat er dan nog overblijft, zijn organische materialen en metalen - vooral operatief ingebrachte dingen zoals pacemakers. De metalen worden verwijderd en het poeder wordt gesteriliseerd. Promessa adviseert vervolgens de overblijfselen te begraven in een kist van maïszetmeel, zodat de resten kunnen vergaan tot compost. "Boven de kist kan een bosje of een boom worden geplant", stelt Promessa op zijn website.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde vervaagt sneller dan ooit: al na drie jaar samenzijn


Liefde vervaagt sneller dan ooit: al na drie jaar samenzijn





Lang werd beweerd dat na 7 jaar de romantiek bij koppels verdwijnt, maar recente cijfers tonen aan dat dit tegenwoordig al na drie jaar is. Door de druk van het moderne leven verwaarlozen geliefden elkaar, maken ze vaker ruzie en daalt hun libido.


Steeds meer koppels investeren in hun eigen interesses en gaan alleen op vakantie, ze lijken  niet meer te investeren in hun relatie. Relatie-experte Judie James vergeleek lange relaties met die van koppels die minder dan drie jaar samen waren. Daaruit blijkt dat partners die al lang samen zijn wekelijks gemiddeld 2,7 uur discussiëren, dat is bijna zes dagen van conflicten per jaar, dat is meer dan het dubbele bij kersverse geliefden.


De top 10 van dingen die de passie doden zijn gewichtstoename van de partner, geld, slechte hygiëne en slechte werkuren. Gevolgd door schoonfamilie, gebrek aan romantiek, drinkgewoonten, snurken, een fout stijlgevoel en slechte badkamergewoonten. Ze ontdekte dat spanningen duidelijk toenemen tegen de kaap van drie jaar samenzijn. Romantische gebaren als dinertjes, weekendjes weg, cadeautjes en bloemen nemen tegen dan af. 46 procent van degenen die nog niet lang samen zijn, genieten minstens twee keer per maand van een romantisch gebaar, in vergelijking met slechts 15 procent van degenen die drie jaar samen zijn. In een nieuwe relatie gaan koppels gemiddeld vier keer per maand uit eten, maar dit halveert na de kaap van drie jaar. Na vijf jaar is dat nog slechts een keer per maand.


Koppels die meer dan vijf jaar samenzijn, doen minder moeite voor elkaar. Hun oudste stuk ondergoed was vier jaar oud, in vergelijking met twee jaar bij kersverse verliefden. Meer dan de helft van degenen in een nieuwe relatie hadden minstens drie keer per week seks, in vergelijking met 16 procent bij degenen die meer dan drie jaar samen waren. 55 procent van degenen in een lange relatie moesten hun romantische tijd samen plannen. Koppels spenderen minder tijd dan ooit samen, gemiddeld 13,9 uur per week. Een derde van degenen die langer dan drie jaar samen zijn, gaan twee avonden per week alleen uit. Meer dan de helft gaat alleen op vakantie. 45 procent zou graag de kans hebben om een week zonder partner te zijn.


Relatie-experte Judi James: "Specifieke eigenschappen en gewoonten zijn vaak charmant wanneer we iemand voor het eerst leren kennen, maar rond de kaap van drie jaar kan dit als erg irritant beschouwd worden. Hoe je hiermee omgaat zal de doorslag geven of je relatie het overleeft. Iets onbenullig als snurken kan een belangrijk punt van conflict worden. Maar als je dit kan overwinnen en hierover communiceert, is er geen reden waarom je dit als koppel niet zou overleven."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederschap was makkelijker in jaren 70 en 80 dan nu


Moederschap was makkelijker in jaren 70 en 80 dan nu





Mama zijn is niet meer hetzelfde als vroeger, dit komt doordat moeders minder tijd voor zichzelf hebben en een ontzettende druk voelen om een carrière en familieleven te combineren in vergelijking met voorgaande generaties.


88 procent van de ondervraagde 1000 Britse moeders zegt dat ze zich schuldig voelen doordat ze te weinig tijd hebben om met de kinderen te spenderen. Een derde zegt dat ze minder tijd voor zichzelf hebben dan hun eigen moeders, ze hebben slechts drie uur per week of 26 minuten per dag. 64 procent heeft het gevoel dat ze moet gaan werken, een derde voelt constant de druk om een perfecte moeder te zijn.


Sociaalnetwerksites en forums voor opvoeding, maar ook moderne technologieën als Skype zijn belangrijk om hulp en steun te bieden onder moeders. Onderzoekster Kate Fox: "Moderne moeders hebben een dubbele rol, die van de perfecte moeder en van kostwinner. Daarom zijn ondersteunende netwerken belangrijker dan ooit."


Uit een andere studie blijkt dat Britse werkende moeders slechts 81 minuten per dag voor hun kinderen zorgen als primaire activiteit. Huisvrouwen hebben twee keer zoveel tijd voor hun kinderen, meer dan twee uur en een half. Dit is volgens critici negatief voor het welzijn van de kinderen. De onderzoekers bestudeerden de opvoeding als primaire en niet als secundaire activiteit, dit betekent het zorgen voor de kinderen terwijl ze niets anders doen. Dit zijn taken als het aankleden, voeden, luiers verversen, helpen met huiswerk, voorlezen en spelletjes spelen.


Britse moeders spenderen meer tijd met hun kinderen dan hun evenknieën in Frankrijk en Duitsland, maar minder dan Amerikaanse mama's. Ondanks het feit dat meer en meer moeders uit werken gaan, valt de zorg voor de kinderen nog steeds op hun schouders, ook al werkt hun partner niet. Een huisvader is slechts 63 minuten per dag met de verzorging van zijn kroost bezig, dat is 18 minuten minder dan een werkende moeder. Werkende vaders zijn slechts drie kwartier met hun kinderen bezig.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische recordprijs benzine


Historische recordprijs benzine







De maximumprijs van benzine bereikt morgen een absoluut record. Wie benzine 95 tankt, kan tot 1,624 euro per liter moeten neertellen. Dat meldt de federale overheidsdienst Energie. Daarmee is het record van juli 2008 verbroken. Benzine kostte toen maximaal 1,61 euro per liter, zo blijkt uit gegevens van de Belgische Petroleum Federatie.

De nieuwste prijsstijging, met 3,3 eurocent per liter, is het gevolg van de stijging van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.

De maximumprijs van benzine 98 stijgt morgen ook, tot 1,637 euro per liter (+2,2 eurocent per liter).

Ook stookolie wordt duurder. Voor bestellingen van meer dan 2.000 liter betaalt de verbruiker vanaf morgen maximaal 0,833 euro per liter (+2,5 eurocent per liter). Dat is nog geen record: in juli 2008 kostte mazout tot 0,954 euro per liter bij bestellingen van minstens 2.000 liter.

De maximumprijs van diesel steeg vandaag al naar 1,443 euro per liter. De dieselprijs zit nu vlakbij het record van 1,469 euro per liter uit mei 2008.

Minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) liet vandaag weten dat hij de accijnzen op diesel en benzine aan de pomp wil verlagen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: vrouwen die weten wat ze zoeken in een man

Gezocht: vrouwen die weten wat ze zoeken in een man





10.000 die weten wat we willen en zoeken als het op mannen aankomt, dat zoeken ze bij blokeslib.com. De Australische site, vergelijkbaar met 'ons' MLF of man liberation front, mag zich dan vooral richten naar mannen, vrouwen zijn altijd welkom. Zeker om voor eens en altijd uit te maken wie of wat de ideale man nu eigenlijk is.

"Wat willen vrouwen? Wat zoeken ze in een man? Wij willen voor eens en voor altijd het antwoord op deze vraag, en daarom zoeken wij overal ter wereld 10.000 vrouwen die weten wat ze willen en geen schrik hebben om dat te zeggen. Wij zoeken vrouwen uit zoveel mogelijk verschillende culturen, religies en landen", aldus oprichter Peter Lib.

Humor en lichtvoetigheid
"Blokeslib.com probeert met humor en lichtvoetigheid onderwerpen te behandelen die mannen aangaan. Omdat vrouwen stonden te popelen om te helpen, lieten we hen toe om lid te worden. Bijna 50 procent van de leden van deze site zijn vrouwen. Dezer dagen houden we ons vooral bezig met mannen te leren hoe ze een vrouw moeten behandelen en wat vrouwen eigenlijk zoeken. Maar als we mannen willen helpen in het begrijpen van vrouwen, dan hebben we betrouwbare cijfers nodig. En daarom zoeken we vrouwen die ons vertellen wat ze willen en waarom."

Is dat wel mogelijk?
Of het überhaupt mogelijk is om een sluitend antwoord te krijgen op die vraag, dat vragen de mannen zich niet af. Nochtans zei Sigmund Freud: "De grote vraag 'wat vrouwen willen' kan niet beantwoord worden". Ook Freud zelf slaagde er maar niet in om vrouwen te doorgronden 'zelfs niet na 30 jaar'. Misschien hebben zijn ideeën rond hysterie en menstruatie er iets mee te maken.

In de war
Ondertussen zijn er twee feministische golven gepasseerd, zijn de genderrollen vervaagd en verloren mannen de weg. Ze zijn in de war, gefrustreerd en zelfs boos. Zes op tien voelt zich niet goed bij de veranderende rol van mannen in de samenleving, en 64 procent wilde dat vrouwen het leven eens door hun ogen zouden zien.

"Wij hebben jullie feedback dus echt nodig", klinkt het. Vrouwen die willen deelnemen kunnen een formulier op de site invullen. Zij krijgen in ruil dan een vragenlijst voorgeschoteld waar ze hun ongezouten mening mogen geven. "Wie deelneemt, maakt echt het verschil. Hun informatie zal gebruikt worden in lessen voor mannen om vrouwen te begrijpen."

The male mind
Voor wie het zich afvraagt: het omgekeerde, waarbij vrouwen de mannen leren begrijpen bestaat al. "The Male Mind" hebben de mannen bij BlokesLib het genoemd. "Nu is het dus de beurt aan de vrouwen om te vertellen wat ze willen. Wij luisteren."

Het blijft een ambitieus project waarbij er altijd een cultureel en religieus verschil zal zijn. Wat vrouwen willen is afhankelijk van zoveel factoren, zoals opvoeding, omgeving, opleiding, leeftijd of situatie. Er is maar een zekerheid, en dat is dat er geen zekerheden zijn. Al zijn we wel nieuwsgierig geworden: wat is het eigenlijk dat vrouwen willen?

Het formulier vind je hier.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Brown - Sex Machine

James Brown - Sex Machine


Klik op de foto om hem te beluisteren









James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 — Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".

Brown zou geboren zijn in Barnwell in 1933, maar sommige bronnen noemen 1928 als zijn geboortejaar en Pulaski (Tennessee) als zijn geboorteplaats. Hij groeide op in een bordeel, in de crisisjaren '30 in Augusta (Georgia). Op 16-jarige leeftijd werd hij veroordeeld voor een gewapende overval. Na drie jaar werd hij op voorspraak van Bobby Byrd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich niet meer in Augusta zou laten zien en dat hij een baan zou zoeken. Na een korte sportcarrière in boksen en baseball zocht hij zijn heil in de muziek.

Hij was vier keer gehuwd; achtereenvolgens met Deidre Jenkins, Velma Warren (1954 - 1969) en Adrienne Rodriguez. Dit laatste huwelijk hield twaalf jaar stand, tot z'n vrouw in 2002. In dat jaar trouwde James Brown een laatste keer, met Tommie Rae Hynie.

Gedurende zijn carrière heeft hij veel muzikanten beïnvloed. In de jaren '60 werd hij door andere artiesten geïmiteerd. Halverwege de jaren '70 verlieten diverse muzikanten zijn band en gingen meer de funkkant op, à la George Clinton. In de late jaren '70 en jaren '80 was Brown een inspiratiebron voor rap, breakdance en hiphop, dj's als Grandmaster Flash gebruikten veelvuldig samples van Browns werk. Met de Egyptische zanger Hakim zong hij 'Leila' (2004).

James Brown wordt vaak The Godfather of Soul, Soul Brother Number One en Mr. Dynamite genoemd. Op 23 januari 1986 werd Brown opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en op 14 november 2006 in de UK Music Hall of Fame.

In december 2004 werd bij Brown prostaatkanker vastgesteld. Hij overleed op 73-jarige leeftijd op eerste kerstdag 2006 om 07:45 uur CET, nadat hij een dag eerder in het ziekenhuis was opgenomen met een longontsteking. De doodsoorzaak was congestief hartfalen veroorzaakt door de longontsteking. In maart 2007 werd bekend dat het lichaam van James Brown bijgezet is in een crypte bij het huis van een van zijn dochters in Columbia (South Carolina).




» Reageer (0)
07-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal Siberische tijgers zakt naar... 14!


Aantal Siberische tijgers zakt naar... 14!


http://img148.imageshack.us/img148/2503/siberischetijgerg.jpg


Er leven nog maar veertien Siberische tijgers op onze planeet. Dat melden wetenschappers in het tijdschrift 'Mammalian Biology'. Het gaat om de effectieve populatie van de dieren.

In totaal leven er nog 500 Amoertijgers - zoals de Siberische tijger ook genoemd wordt - in het wild. Volgens BBC kent de tijger echter een bijzonder lage diversiteit, zodat elke ziekte of afwijking vermoedelijk aan de volgende generatie wordt doorgegeven. Een grotere genetische diversiteit zou de overlevingskansen van de Siberische tijger verhogen.

Mens
De Siberische tijger is de grootste kat ter wereld. Het dier leefde ooit verspreid over China, Korea en Rusland. In de twintigste eeuw heeft de bevolkingsgroei de habitat van de tijgers ernstig aangetast. Daarnaast werden de dieren ook het slachtoffer van stropers. In de jaren 40 leefden er nog amper 30 tijgers in het wild.

Laatste tijgers
Die dramatische afname van het aantal Siberische tijgers is de oorzaak van de minimale genetische diversiteit bij de dieren. Niet alleen de Siberische tijger is in gevaar. Ook de Bengaalse tijger staat op de rand van de uitsterving. Volgens WWF zullen over twaalf jaar mogelijk alle tijgers in het wild verdwenen zijn. Eind vorig jaar organiseerde Rusland nog een tijgertop om de dieren te redden. Tegen 2022 moeten er volgens de plannen dubbel zoveel tijgers in het wild rondlopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranjes veilen ruim 10.000 spullen van koningin Juliana


Oranjes veilen ruim 10.000 spullen van koningin Juliana


http://img27.imageshack.us/img27/562/koninginbeatrix.jpg
Koningin Beatrix laat de spullen veilen voor het goede doel.


Van serviezen en glazen tot stoelen en schilderijen: iedereen kan binnenkort meedingen naar spullen uit het huishouden van de Oranjes. Bij veilinghuis Sotheby's in Amsterdam beginnen morgen de kijkdagen voor meer dan 10.000 objecten uit de nalatenschap van koningin Juliana.

Ze zijn bij het veilinghuis aangeboden door haar dochters: koningin Beatrix en de prinsessen Irene, Margriet en Christina. De opbrengst gaat naar goede doelen. "Een koninklijke zolderopruiming", zegt directeur Mark Grol van Sotheby's.
 
Mensen kunnen onder andere een bod uitbrengen op een zeldzaam achttiende-eeuws porseleinen servies van Doccia Ginori, dat in bezit was van koning Willem III en koningin Emma. Het heeft een getaxeerde waarde tussen de 40.000 en 60.000 euro. Een ander hoogtepunt met hetzelfde prijskaartje is een zilveren medaillon uit 1516-1517.
 
Rouwservies
Te koop is ook een crèmekleurig hotelservies uit de jaren vijftig. De borden en schaaltjes hebben een zwart randje. "Het is een gewoon hotelservies, maar Juliana gebruikte het als rouwservies na de dood van Wilhelmina in 1962", aldus expert Suzanne Lambooy.
 
Maar er zijn ook veel spullen te koop die zonder een koninklijke eigenaar nooit op een veiling zouden belanden. Sommige zilveren voorwerpen zijn zwart van de roest, de bekleding van enkele fauteuils is gescheurd en een deel van het serviesgoed vertoont barstjes en sporen van gebruik.
 
Van maandag 14 tot en met donderdag 17 maart is de veiling in het RAI Theater in Amsterdam. De spullen verhuizen niet naar de RAI, maar worden op schermen vertoond. Mensen kunnen een bod uitbrengen in de zaal, maar ook via internet, schriftelijk en telefonisch.

Sotheby's verwacht een enorme belangstelling, ook van buiten Nederland. Zo is er vanuit China al interesse getoond in het oude Chinese porselein. Het veilinghuis heeft de totale opbrengst bescheiden getaxeerd op ongeveer 1,5 miljoen euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mensheid zit al aan de drugs sinds de oertijd

De mensheid zit al aan de drugs sinds de oertijd



 

Prostitutie heet het oudste beroep ter wereld te zijn, maar drugs dealen zou ook wel eens in aanmerking kunnen komen. Archeologen hebben opnieuw bewijs gevonden van systematisch drugsgebruik bij prehistorische mensen, dit keer in een grot in Spanje.

Afgaande op muurschilderingen in de buurt van het Spaanse Villar del Humo blijkt dat de eerste Europeanen zich te goed deden aan Psilocybe hispanica, een paddestoel waar je gaat van hallucineren. De muurschilderingen zijn minstens 6.000 jaar oud. De ontdekking staat in New Scientist.

Eerder vonden archeologen op een muurschildering in Algerije al bewijs van het gebruik van hallucinerende paddestoelen (de Psilocybe mairei in dit geval) van 9.000 jaar geleden.

Ook drugs trafficken gaat blijkbaar al een poosje mee. Daarvoor werd bewijs gevonden op het Caribische eiland Carriacou. Daar vonden Britse en Amerikaanse archeologen "gear": kommetjes en slangetjes om drugs te inhaleren, minstens 2.500 jaar oud. Bovendien ontdekten ze dat zowel de restantjes drugs als het materiaal om die te inhaleren afkomstig waren van het Zuid-Amerikaanse vasteland, 600 kilometer verder.

In het noorden van Mexico is dan weer uit opgravingen gebleken dat de indianen daar 5.000 jaar geleden al drugs fabriceerden uit peyote cactussen en mescalbonen.

In 1993 ontdekten Duitse wetenschappers al aan de hand van de analyse van haartjes van ondermeer mummies uit Egypte (1070 BC-395 AD) en Peru (200-1500 AD) dat er bij die volkeren cocaïne, marihuana en nicotine werd gebruikt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel en wee van vossenburcht live te volgen op internet

Wel en wee van vossenburcht live te volgen op internet


http://img691.imageshack.us/img691/4007/vosj.jpg


Dierenliefhebbers kunnen voortaan een vossenburcht live in het oog houden op het internet. Het gaat om een initiatief van het Nederlandse Staatsbosbeheer, dat vier camera's installeerde in een vossenverblijf in de Oostvaardersplassen. Vanaf dinsdagmiddag twaalf uur is het wel en wee van de twee bewoners te volgen via www.volgdevos.nl.

In de Oostvaardersplassen, een natuurgebied tussen Almere en Lelystad, leven ongeveer vijftig vossen. Bij het bewuste hol hebben boswachters de afgelopen weken geregeld een paartje gespot. Spannend is nog wel of ze hier komend voorjaar ook hun jongen gaan werpen.

Andere projecten
Steeds meer natuurorganisaties bieden de mogelijkheid om dieren in het wild via de webcam thuis te volgen. Zo registreert Vogelbescherming Nederland het leven van vogels.

Een aantal jaren terug begon Staatsbosbeheer een soortgelijk project met zeearenden in de Oostvaardersplassen. Dit trok veel belangstelling op de website van mensen die dagelijks konden meegenieten met het groter wordende zeearendjong. Op een piekdag waren er wel 20.000 kijkers, zegt een woordvoerster van Staatsbosbeheer.

Wetenschap
In het vossenhol zitten meerdere kamers en gangen. Vossendeskundige Jaap Mulder heeft Staatsbosbeheer bij dit project geadviseerd. Het is de bedoeling dat de beelden ook worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook mannen slapen niet door gesnurk van partner

Ook mannen slapen niet door gesnurk van partner




Mannen kampen vaker met een verstoorde nachtrust door het gesnurk van hun partner, dan vrouwen.  


Volgens experts hebben miljoenen vrouwen een probleem met snurken, maar zijn ze vaak te beschaamd om dit toe te geven. Een studie bij 14.000 koppels toont aan dat 30 procent van de mannen klaagt dat ze wakker gehouden worden door het gesnurk of gekuch van hun partner, in vergelijking met 20 procent van de vrouwen. Uit cijfers van de universiteit van Essex bleek eerder echter dat mannen twee keer meer kans hebben dan vrouwen om te snurken. Voorgaand onderzoek toont aan dat veel vrouwen te lijdzaam zijn wat betreft de nachtelijke gewoonten van hun partner, ze liggen vaak wakker in een poging om het te negeren. Je snurkt wanneer het zachte weefsel vanachter in de keel vibreert bij het in- en uitademen. Deze aandoening komt vaak voor bij zwaarlijvige mensen, hevige drinkers en rokers.


Het laatste onderzoek echter toont aan dat vrouwen meer de neiging hebben in slaap te vallen en vaak verschillende keren per nacht wakker worden. Bijna een kwart zegt dat ze drie avonden per week het moeilijk hebben om in slaap te vallen, in vergelijking met 18 procent van de mannen. 26 procent zegt dat ze een slechte slaapkwaliteit hebben in vergelijking met 20 procent van de mannen.


Verder tonen cijfers aan dat mensen die langere uren werken meer slaapproblemen hebben, dit komt waarschijnlijk doordat ze wakker liggen als gevolg van stress. Slechts zes procent van de mannen en tien procent van degenen die meer dan 30 uur per week werken, slapen meer dan acht uur per nacht, in vergelijking met 14 procent van de mensen die parttime werken. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische Barbiewinkel moet deuren sluiten in China

Gigantische Barbiewinkel moet deuren sluiten in China


http://img11.imageshack.us/img11/5705/barbieph.jpg



Speelgoedfabrikant Mattel sluit de deuren van de eerste Barbiewinkel ter wereld, meldt het bedrijf. De poppen verkopen niet goed genoeg.

Het acht verdiepingen tellende complex in de Chinese stad Shanghai was twee jaar geleden geopend, op Barbie's vijftigste verjaardag. De winkel bevatte onder meer een luxueus kuuroord en twee restaurants. Een met roze neonlampen verlichte lift, waarin het geluid van lachende meisjes klonk, bracht bezoekers naar de centrale showroom. Daar stonden niet minder dan negenhonderd vitrines met Barbiepoppen in bijzondere jurken.

Meisjes konden zich ook verkleden als levende Barbiepop. 's Avonds was in het gebouw een Barbiebar geopend, compleet met dj en roze drankjes



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Hiatt - Have A Little Faith In Me

John Hiatt - Have A Little Faith In Me

Klik op de foto om hem te beluisteren





John Hiatt is een Amerikaanse singer-songwriter.




» Reageer (0)
06-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg die onderkin vaarwel

Zeg die onderkin vaarwel



Een onderkin is van een gevolg van overgewicht, maar het kan ook komen door je genen of het kan met je leeftijd te maken hebben. Wat de oorzaak ook is, het geeft veel vrouwen een onzeker gevoel. Het is echter mogelijk om hier van verlost te raken en het is niet eens moeilijk.

Een onderkin is niets meer dan de opstapeling van vet onder de kin. Een gezond eetpatroon zal de gehele hoeveelheid lichaamsvet beperken aangezien je niet met voeding enkel dit gebied kan aanpakken. Vermijd vette caloriebommen en het is vooral belangrijk dat je niet te veel alcohol opneemt. 

Sport
Je kin krijg je enkel weg via intensieve, regelmatige gewichtstraining. Dit zorgt voor meer mager spierweefsel, wat je metabolisme verhoogt en waardoor je dus meer vet verbrandt.

Kaakoefeningen
Op kauwgom kauwen is een van de beste en makkelijkste oefeningen om je kaakspieren te trainen. Een andere eenvoudige oefening is door je hoofd naar achteren te laten hellen, zodat je naar het plafond kijkt. Blijf gedurende een minuut in deze positie en keer dan terug naar je normale houding. Herhaal dit elke vijf tot tien minuten per dag.

Liposuctie
Als je genoeg geld hebt en geen schrik van een operatie, is een liposuctie iets voor jou. Hierbij wordt het vet uit de onderkin gezogen, nadien moet de patiënt een steunverband dragen. Dit oefent druk op de huid uit en helpt deze te opnieuw een vorm te geven. Dit moet losse, hangende huid vermijden na de ingreep. Sommige dames krijgen een dubbele kin bij het verouderen. Wanneer spieren hun elasticiteit verliezen, gaat de huid hangen waardoor je kans op een dubbele kin stijgt. Dit kun je verhelpen door de spieren aan te trekken en vast te hechten.

Manieren waarop je een onderkin kan camoufleren
Haar:
Als je een onderkin hebt, is het best voor een kapsel te kiezen dat eindigt aan de kaaklijn of korter is. Dit komt doordat lang haar meer aandacht trekt naar deze probleemzone. Dit is geen probleem wanneer je een slanke nek hebt. Maar een kort kapsel is een betere optie, aangezien dit de indruk van een lange nek creëert.

Ketting
Vermijd strakke kettingen, ze trekken alleen maar de aandacht naar je onderkin. Kies voor lange, losse kettingen. Je kunt ook een kort exemplaar aan dat aan de basis van je nek komt.

Decolleté
Welk kledingstuk je ook draagt, hou steeds je kin in gedachten. Blijf ver weg van coltruien. Open, brede, of lage decolletés zijn een veilige optie.

Make-up
Breng een donkerdere tint van foundation onder je kin aan, dit verstopt efficiënt je probleemgebied. Je moet deze wel laten subtiel overlopen met de rest van je gezicht. Je nek mag niet opvallen doordat het een andere tint heeft.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA vindt buitenaards leven op meteoriet


"NASA vindt buitenaards leven op meteoriet"


http://img269.imageshack.us/img269/1797/meteoriet.jpg


Een wetenschapper van de NASA zegt gefossiliseerde vormen van buitenaards leven te hebben aangetroffen in fragmenten van een meteoriet. De wetenschappelijke wereld reageert zowel enthousiast als sceptisch.

Het artikel van Richard Hoover, vergezeld van met de microscoop genomen foto's van kleine, op wormen of algen lijkende wezens, is eergisteren gepubliceerd in het Journal of Cosmology.
 
De bacteriën die hij zegt te hebben aangetroffen, noemt Hoover 'autochtone fossielen'. Hij is ervan overtuigd dat zij hun leven niet danken aan een besmetting nadat de meteoriet de Aarde had geraakt. Volgens Hoover zijn ze ontstaan in de ruimte en afkomstig van levende organismen in kometen, meteorieten of andere hemellichamen.

Geen charlatan
"De implicaties zijn dat het leven overal is en dat het leven op Aarde mogelijk afkomstig is van andere planeten", schrijft Hoover. Hij is niet de eerste die schrijft over ET-leven in meteorieten. Zoals steeds lokt die claim sceptische vragen uit over hoe die organismen in het heelal kunnen overleven, en over het ontstaan van het universum.

Hoover is alleszins geen charlatan: hij is een "zeer gerespecteerd wetenschapper en astrobioloog met een uitmuntende staat van dienst bij de NASA", schrijft Rudy Schild, de hoofdredacteur van het Journal of Cosmology en lid van het Centrum voor Astrofysica bij het Harvard-Smithsonian.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camille Pissarro 1830 - 1903 was een Frans impressionistisch kunstschilder

Camille Pissarro  1830 - 1903 was een Frans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te belijken







Camille Pissarro (Saint Thomas (Maagdeneilanden), 10 juli 1830 – Parijs, 12 november 1903) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Pissarro werd geboren op Saint Thomas, een eiland van de Maagdeneilanden, die tot 1917 een Deense kolonie waren. Zijn hele leven behield hij de Deense nationaliteit. Zijn vader was een welvarend koopman. De familie, van origine Frans en joods, vestigde zich enige jaren voor zijn geboorte op St. Thomas.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/pissarro-3.jpg?t=1299419369




Pissarro bezocht een kostschool bij Parijs. Bij zijn terugkeer naar St. Thomas bleek hij geen interesse te hebben voor de familiezaak en bracht zijn tijd door met het schilderen van de pittoreske haven. In 1852 vertrok hij naar Venezuela, waar hij twee jaar werkte als schilder. In 1855 vestigde hij zich in Frankrijk.

Op advies van Corot, wiens landschappen hij bewonderde, ging hij schilderen in stadjes en dorpen rond Parijs. Hij sloot vriendschap met Paul Cézanne, Claude Monet en andere impressionisten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/pissarro-4.jpg?t=1299419508




Pissarro was altijd op zoek naar nieuwe vormen en werd zo een van de meest vernieuwende onder de impressionisten. Hij was een van de eersten die de kleuren ging opdelen, zoals in zijn werk De Tuin van Les Mathurins bij Pontoise, 1876, waarin het zonovergoten pad bestaat uit blauwe, witte, gele en roze penseelstreken (pointillisme). Pissarro was ook een uitmuntend tekenaar; een grote collectie bevindt zich in het Ashmolean Museum in Oxford.
Boulevard Montmarte, Hermitage, Sint-Petersburg




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/pissarro-2.jpg?t=1299419586




Pissarro en Monet ondergingen, tijdens een verblijf in Engeland (1870-1871), sterk de invloed van Turner en Constable. Zo kwamen zij tot een volledig impressionistische lichtschildering. Pissarro was de enige die aan alle acht tentoonstellingen van de impressionisten deelnam.

In de jaren '80 sloot hij zich aan bij een jongere generatie kunstenaars, onder wie Georges Seurat, Paul Signac, en zijn eigen zoon Lucien. In de jaren 90 verliet hij dit neo-impressionisme. Hij gaf toen de voorkeur aan een soepeler stijl, die hem beter in staat stelde zijn idee van de natuur te vatten. Ook ging hij meer stadsgezichten schilderen. In zijn gezichten van Parijs, Rouen, Le Havre and Dieppe toont hij de wisselende effecten van het licht en het weer, en de dynamiek van de moderne stad.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/pissarro-5.jpg?t=1299419646




Pissarro bleef actief tot zijn dood in 1903 in Parijs. Hij werd 73 jaar. Hij liet een zeer omvangrijk oeuvre na. Zijn meer dan 800 brieven werden in 1975 geveild. Zijn zoon Lucien (1863-1944) werd in stijl en keuze van onderwerp sterk beïnvloed door zijn vader.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen dode babydolfijnen in Golf van Mexico

Tientallen dode babydolfijnen in Golf van Mexico


http://img713.imageshack.us/img713/4125/dodedolfijn.jpg



Volgens de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (Noaa) zijn langs de kusten van Alabama, Mississippi en Louisiana tot nog toe 87 dode dieren gevonden, waarvan meer dan de helft babydolfijnen. Dat is twaalf maal zoveel als normaal, en bovendien erg vroeg omdat de dieren normaal pas over enkele maanden jongen krijgen.

"We houden de situatie scherp in de gaten", zegt Blair Mase van de Noaa in de krant Sun Herald. "We proberen uit de dokteren wat er gaande is." Het agentschap doet onderzoek op de dode dieren om na te gaan of er een infectie in het spel is.

Olieramp
Wetenschappers vermoeden dat de sterfte in verband staat met de BP-olieramp, waarbij naar schatting 4,9 miljoen vaten olie in de Golf stroomden. In januari 2009 en 2010 werden geen dode dolfijnenjongen opgemerkt.

Mogelijk heeft de grote hoeveelheid chemicaliën die BP gebruikte om de olie te bestrijden tot de miskramen geleid. Een recente studie van de Noaa over de gezondheid van dolfijnen in de Golf toonde aan dat de concentraties PCB's de hoogste zijn sinds het begin van de metingen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!