Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kai-Mook krijgt tempel in Planckendael


Kai-Mook krijgt tempel in Planckendael


http://img845.imageshack.us/img845/7781/kaimook.jpg


De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) heeft woensdag de plannen voorgesteld voor het nieuwe olifantenverblijf in Planckendael. Kai-Mook en zijn familie nemen nog voor de zomer van 2012 hun intrek in een groot verblijf met onder meer een Indische tempel. Met het verblijf wil Planckendael zich inzetten voor de conservatie van de bedreigde diersoort.

Het binnenverblijf wordt bijna zo groot als het binnen- en buitenverblijf van de olifanten in de Zoo van Antwerpen nu. Daarnaast komt er een buitenverblijf van 12.000 m².
Voorbeeld

"Het verblijf zal als voorbeeld dienen in Europa. Het gaat om een combinatie van variatie in ondergrond en een binnen- en buitenverblijf met bijbehorend zwembad, trainingsbox en zandstal. De olifanten kunnen genieten van een leem-, stof- en slijkbad", aldus woordvoerster Ilse Segers.

Dankzij de realisatie kan het dierenpark volop meestappen in het internationale kweekprogramma van de Indische olifant. Er is genoeg plaats om de kudde uit te breiden van de huidige vijf naar veertien dieren. Planckendael hoopt dat in 2014 de eerste jonge olifantjes zullen worden geboren.
Stukje Zuid-India

Eerder zamelde de KMDA met de geboorte van Kai-Mook meer dan 300.000 euro in voor de olifanten in India. Het perk krijgt ook het uitzicht van een stukje Zuid-India. "Op een speelse manier brengen we de situatie van de bedreigde Aziatische olifant tot leven in een fantastisch verblijf voor mens en dier", aldus nog Segers.

Planckendael zal verder veel aandacht besteden aan een avontuurlijke beleving voor de bezoeker, met onder meer een authentiek dorpje, rijstvelden en een uitkijktoren. De KMDA investeert 12,5 miljoen euro, waarvan Toerisme Vlaanderen 5,7 miljoen voor zijn rekening neemt. (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tokio moet nog even wachten op nieuwe panda's


Tokio moet nog even wachten op nieuwe panda's


http://img135.imageshack.us/img135/1511/pandasl.jpg



Een dierentuin in Tokio heeft besloten de twee opvolgers van de wereldberoemde panda Ling Ling nog niet aan het publiek te tonen. De dierentuin besloot dat wegens zware naschokken na de aardbeving van vorige week. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo.

Het publiek zou op 22 maart voor het eerst kennis kunnen maken met de beren, maar de dierentuin zal vanaf morgen voorlopig gesloten zijn. De twee beren zijn de eerste panda's van de dierentuin sinds de dood van Ling Ling in april 2008. Het mannetje RiRi en vrouwtje Shin Shin arriveerden op 21 februari in Japan.

De komst van de twee panda's zou samengaan met de herdenking van de dood van Ling Ling. De reuzenpanda was een gift van China aan Japan en stond zijn hele leven symbool voor de vriendschap tussen de twee landen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Novemberkinderen leven langer


Novemberkinderen leven langer



Uitgerekend mensen die in de sombere novembermaand werden geboren, worden ouder dan anderen. Dat blijkt uit Duits onderzoek waarbij maar liefst 6 miljoen gegevens werden vergeleken. Een verklaring voor het fenomeen hebben de onderzoekers nog niet.

Een vrouw die in november is geboren leeft gemiddeld 7,3 maanden langer dan een vrouw die in mei ter wereld kwam. Bij mannen is het verschil zelfs groter: 11,7 maanden, zo berekende de universiteit van Greifswald op basis van statistieken van 6 miljoen Duitse overlijdens. Het onderzoek spitste zich toe op mensen die tussen 1992 en 2007 aan een hart-of bloedvatenaandoening stierven.
 
Opvallend: vanaf mei steeg de levensverwachting maand na maand, om in november een piek te bereiken. Nadien was er weer een afname. Er waren ook geen verschillen tussen bijvoorbeeld het oosten of westen van het land of tussen landelijke gebieden en grootsteden.
 
Een verklaring hebben de onderzoekers niet, maar vermoed wordt dat al de eerste ervaringen in de baarmoeder een effect hebben op het verdere leven, meer bepaald op de kans op hart- en vaataandoeningen.
 
De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het 'Journal of the American College of Cardiology'.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DrugLijn voert als eerste infolijn Skype in

DrugLijn voert als eerste infolijn Skype in



De DrugLijn, de telefoonlijn voor vragen over drank, drugs, pillen en gokken, heeft als eerste infolijn een Skype-service ingevoerd als gratis online alternatief voor het klassieke telefoongesprek en e-mail.

Het initiatief ontstond bij het VAD, de Vereniging voor Alcohol- en Andere Drugproblemen. De DrugLijn merkte dat bellers hen soms contacteerden terwijl ze informatie op de website aan het bekijken waren. "Zo ontstond het idee om hen de mogelijkheid te bieden om meteen ook een online gesprek te voeren", aldus Tom Evenepoel, coördinator van de DrugLijn.
 
Het project startte in september intern om eventuele kinderziekten nog weg te kunnen filteren. Recent werd het ook naar de buitenwereld bekendgemaakt. Sinds de invoering werden al een beperkt aantal oproepen ontvangen, ongeveer één à twee per week. In totaal gaat het om een twintigtal skypegesprekken.
 
Laagdrempelig
Van de webcammogelijkheid wordt omwille van anonimiteitsredenen geen gebruik gemaakt. Skype is ook niet geschikt voor noodoproepen. "Maar voor ons maakt het weinig uit of men een gesprek via een telefoonlijn of via het internet voert. Skypen is gratis en sluit zo aan bij de laagdrempeligheid die we nastreven", aldus Evenepoel. 
 
Skypen kan van maandag tot vrijdag, telkens van 18 tot 20 uur. Meer info op www.druglijn.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens krijgen vier keer meer straf

Jongens krijgen vier keer meer straf



4 op 5 gestrafte leerlingen zijn jongens, zo blijkt uit een Frans onderzoek. De vraag blijft of dergelijke straffen iets uithalen en/of deze het stereotype jongensgedrag niet nog meer versterken?


80 procent van de straffen worden aan jongens uitgedeeld. Een Frans rapport 'la Fabrique des garçons', geeft aan dat deze straffen het gewenste resultaat niet bezorgen.


Jongens zijn vaak rebellen op school. Al langer is geweten dat ze minder ijverig zijn dan de meisjes in de klas. Niet alleen moeten ze vaker hun jaar overdoen, ook met disciplineregels hebben ze het moeilijker. Bovendien moeten ze sneller een jaartje blijven zitten.






Volgens onderzoeker Sylvie Ayral missen de jongensstraffen het gewenste effect maar versterken ze net het viriele en stereotiepe jongensgedrag. De extra taken en straffen motiveren de jongens niet om het anders aan te pakken. Integendeel, er ontstaat nog minder zin om hun best te doen. Bovendien ontstaat er een extreme mannelijkheid tegenover de straf. De straf wordt bijna als een trofee aanzien. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Verve - Bitter Sweet Symphony

The Verve - Bitter Sweet Symphony

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Verve was een in 1989 opgerichte britpopband. In juni 1997 maakte de band furore met het nummer 'Bitter sweet Symphony'.

The Verve werd in 1989 door Richard Ashcroft opgericht in de Britse stad Wigan. Al snel kreeg de band faam, voornamelijk dankzij de songwriting van Ashcroft en het gitaarspel van Nick McCabe. In 1992 kwam dan ook al de eerste LP van de Band, 'Verve EP' uit bij Hut Records, welke nog altijd wordt gezien als één van de meest experimentele Verve-albums. Nadien werden er albums uitgebracht die de strijd aanbonden met bands als Oasis, Blur en Radiohead.

Drugsdrama's, rechtszaken en gezondheidsproblemen passeerden de revue, maar The Verve bracht vier albums uit en had over de hele wereld diverse grote hits. Desondanks kondigde de band in 1999 aan te stoppen.

Na het uit elkaar gaan van The Verve gingen gitarist Simon Tong en basgitarist Simon Jones door onder de naam The Shining, tezamen met John Squire. Deze band kwam echter nooit echt van de grond. Tong verving indertijd ook nog regelmatig gitarist Graham Coxon in de band Blur.

De vaste gitarist van The Verve, Nick McCabe hield zich voornamelijk op de achtergrond. Enkele malen verscheen hij echter toch nog op het podium met The Music.

Drummer Peter Salisbury werkte nog enkele malen samen met Richard Ashcroft, en werd in 2004 bovendien tijdelijk lid van de Black Rebel Motorcycle Club.

Verve-oprichter Ashcroft had naast de bovengenoemde Salisbury ook enkele muzikale experimenten met B.J. Cole. In april 2000 kwam zijn eerste solo-single uit, 'A Song For The Lovers', welke de nummer 3 in de Engelse top 40 bereikte. De CD's die hierop volgden, hadden geen groot commercieel succes meer. Op 2 juli 2005 viel Richard Ashcroft nog één keer op, toen hij op het Live 8-festival, in samenwerking met Coldplay, het nummer 'Bitter Sweet Symphony' ten gehore bracht.

Nadat de band in april 1999 stopte, werd in juni 2007 een comeback aangekondigd. Aan het einde van de zomer van 2008 werd een nieuw album uitgebracht, en in november hield de band een tour door Engeland en Schotland. Tevens trad de band op zaterdag 31 mei 2008 op op Pinkpop en op 4 juli op Rock Werchter. Op 4 augustus 2008 verscheen de nieuwe single van The Verve, Love is Noise genaamd. Rather Be is de tweede single van het nieuwe album en verscheen in november 2008.

Op 8 augustus 2009 werd bekend dat The Verve voor de derde keer uit elkaar gaat. Gitarist Nick McCabe en bassist Simon Jones beschuldigden Richard Ashcroft ervan de reünie te gebruiken voor zijn soloprojecten. Daarnaast heeft een "bron" in de Sunday Mirror de spanningen tussen Ashcroft en de gitarist en bassist verder uitgeschreven.

"As far as Nick and Simon are concerned The Verve no longer exists. They think Richard was just using the reunion as a vehicle to get his solo career on track. Their management called Simon and Nick in for a crisis meeting in September. They were told that Richard refused to tour or work with them again as long as Nick continued to drink. He quickly cleaned up his act. There have been too many problems to put behind them. If Richard came back with cap in hand they’d tell him to f*ck off."

'Bitter Sweet Symphony' is het meest bekende nummer van The Verve. Het gaf de Britse formatie echter een bittere nasmaak. Het nummer bevatte namelijk een sample van de orkestversie van 'The Last Time' van The Rolling Stones. Dit was aanvankelijk met goedkeuring van de Stones zelf, maar toen het nummer uitkwam vond Allen Klein (die de rechten van 'The Last Time' bezit) dat de sample er te dik bovenop lag, en klaagde The Verve aan. De rechten werden toegewezen aan zijn ABKCO Music, die een aantal licenties van The Rolling Stones beheert. Het resultaat was dat The Verve al het geld dat het verdiend had aan de keren dat het nummer werd gedraaid moest terugbetalen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als ik een vlinder zou zijn



De afbeelding “http://img359.imageshack.us/img359/7919/gelevlinderjk5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


als ik een vlinder zou zijn
klein van geel satijn
zou ik dansen in het zonlicht
zou ik me laten varen
op de golven van de wind
over kleurrijke velden
tot ik mijn bestemming vond



» Reageer (0)
15-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderarmoede in Vlaanderen neemt alarmerend toe

Kinderarmoede in Vlaanderen neemt alarmerend toe


http://img854.imageshack.us/img854/269/kansarm.jpg


Het aantal kinderen dat geboren wordt in een kansarm gezin is op twaalf jaar tijd verdubbeld. Vooral in steden als Antwerpen en Gent neemt de armoede toe.


De meest recente armoedecijfers zijn niet echt positief. Vlaanderen heeft nu een eigen armoederisicobarometer en die toont aan dat nog 1 op de 8 Vlamingen kansarm is. Echt zorgwekkend zijn de cijfers over kinderarmoede. In 1997 werd 4 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. Dat aantal is in 2009 verdubbeld tot 8,3 procent. Bijna de helft van die kinderen woont in Antwerpen of Gent, steden waar bovendien nog een sterke bevolkingsgroei wordt verwacht.


Armoedebestrijding is volgens het Vlaams regeerakkoord een van de prioriteiten van de huidige Vlaamse regering. Die keurde vorige zomer een plan goed met 194 acties die de armoede in Vlaanderen moeten terugdringen. Van die 194 acties zijn er nog maar 14 afgerond. Hoewel heel wat andere acties in uitvoering of in de pijplijn zitten, vindt minister Lieten, bevoegd voor Armoedebestrijding, dat er dit jaar een tandje bijgestoken moet worden.
 

Minister Lieten roept haar collega's in de Vlaamse regering op om samen een pakket maatregelen uit te werken om de kinderarmoede aan te pakken. "De stijging van kinderarmoede kunnen we niet tolereren. Dit is een hypotheek op onze toekomst", zegt de sp.a-minister. Op 24 maart komt er alvast een rondetafelconferentie met specialisten om de problematiek verder te bespreken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse treinen rijden in twee maand 400 rendieren dood


Zweedse treinen rijden in twee maand 400 rendieren dood




Rendieren krijgen het steeds moeilijker door de Zweedse spoorwegen. Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar zijn vierhonderd dieren door treinen doodgereden. Een record volgens de Zweedse nationale radio (SR) die deze statistieken vandaag publiceerde.

Bijna driekwart van de dieren (278) sneuvelde op de enige oost-westspoorverbinding in het noordwesten van Zweden: een traject van circa 130 kilometer tussen Kiruna en de grens met Noorwegen. Volgens de radio staat het aantal doodgereden beesten gelijk aan een verlies van 15.000 kilo rendiervlees.

Rendieren zijn in Zweden slachtvee en leven in rondtrekkende kuddes. Waarom er juist dit jaar zoveel dieren omkomen, is niet duidelijk. Op veel trajecten reden deze winter juist minder treinen omdat het spoormaterieel niet tegen de extreme vrieskou was bestand. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse miljonairs vinden zichzelf pas rijk met 7,5 miljoen dollar op de bank


Amerikaanse miljonairs vinden zichzelf pas rijk met 7,5 miljoen dollar op de bank



Amerikaanse miljonairs beschouwen zichzelf pas als rijk wanneer ze zo'n 7,5 miljoen dollar (5,4 miljoen euro) op hun rekening hebben staan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse beleggingskantoor Fidelity Investments, dat 1.000 miljonairs ondervroeg.

Bijna de helft van de ondervraagden voelt zich niet rijk genoeg met slechts een miljoen, en 42 procent vreest met dat bedrag niet genoeg geld over te houden tot het einde van hun leven. Als ze een bedrag moeten noemen waarvan ze vinden dat het veel geld is, komen ze uit op 7,5 miljoen dollar.

"Hoe meer geld ze hebben, hoe sneller ze zich realiseren dat ze nog meer geld nodig hebben", zegt Sanjiv Mirchandani, de voorzitter van Fidelity Investments.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superhond Maybe voorspelt epilepsieaanval baasje


Superhond Maybe voorspelt epilepsieaanval baasje



Sommige honden zijn ware helden. Neem nu de Belgische hond Maybe. Baasje Christine lijdt aan epilepsie en haar hond waarschuwt wanneer ze een nieuwe aanval krijgt. Voor het eerst krijgen Maybe en ook andere superhonden een eigen televisieshow.


Maybe en haar baasje Christine zijn al acht jaar een fantastisch duo. Christine lijdt aan epilepsie en Maybe waarschuwt haar baasje wanneer een aanval op komst is. Christine: "Na een epilepsieaanval val ik in een hele diepe slaap. Vroeger gebeurde het wel vaker dat ik een aanval kreeg terwijl ik in de tuin aan het werken was. Uren later werd ik dan wakker, rillend op de grond met vaak een longontsteking als gevolg." Maybe zorgt er voor dat Christine op tijd gewaarschuwd wordt door haar armen enige tijd vooraf overdreven veel te likken zodat Christine zich in veiligheid kan brengen. Als Christine toch een aanval krijgt, dan wekt Maybe haar door heel hard te blaffen en likjes te geven. Is ze wakker, staat de labrador klaar met de telefoon en de medicijnen.


Heldhaftige honden verdienen het om een getoond te worden.  Net daarom brengt het digitale kanaal Animal Planet 'Extraordinary Dogs', een nieuwe 13-delige serie over de sterke band en bijzondere vriendschap tussen de mens en zijn trouwe viervoeter. Onder hen schittert ook Maybe, een Belgische hond.


Extraordinary Dogs is een internationaal programma dat werd gefilmd in 16 verschillende landen. De opzet is de mythes van realiteit te onderscheiden en na te gaan of er een wetenschappelijke verklaring is voor sommige wel zeer bijzonder getalenteerde honden. Kan een hond je echt waarschuwen voor een tumor? En ruikt een hond 100 keer beter dan wij?


Heb jij ook een bijzondere hond? Post je verhaal en foto van je hond op www.extraordinarydogs.tv. De winnaar verschijnt met een foto op een advertentie van Eukanuba en wint een heel jaar gratis hondenvoer. De wedstrijd begint vanaf 16 maart en loopt drie maanden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een slechte job maakt depressiever dan geen job


Een slechte job maakt depressiever dan geen job



Een slechte job is slechter voor je mentale gezondheid dan werkloos zijn. Weinig werkzekerheid, zwaar werk en slechte bazen hebben een zware impact op de psyche, zo stelden Australische onderzoekers vast.


Een onderzoek aan de Universiteit van Canberra analyseerde gegevens bij meer dan 7.000 Australiërs en achterhaalde dat het welzijn sterk afhangt van de werkkwaliteit. De overgang van werkloosheid naar een kwalitatief hoogwaardige baan leidt tot een betere geestelijke gezondheid, maar de overgang van werkloosheid naar een slechte job richt meer geestelijke schade aan dan werkloos te blijven. De onderzoekers stelden een direct verband vast tussen de ongunstige arbeidsomstandigheden en geestelijke gezondheid. Als de kwaliteit van de baan verslechterde, nam de geestelijke gezondheid van de persoon in kwestie sterk af.


Volgens de onderzoekers moet studie is de psychosociale kwaliteit van het werk een cruciale factor die niet mag vergeten worden bij de werkgelegenheid en welvaart. Niet elke job is beter dan geen job. Het beleid moet zich niet enkel focussen op de werkzoekende, maar ook op de psychosociale kwaliteit van de taak.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hun te beluisteren






Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues.

Hier zingt hij een duet met de Japanse zanger George Yanagi



» Reageer (0)
14-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penis van oerman had weerhaken


"Penis van oerman had weerhaken"



In lang vervlogen tijden was 's mans penis bedekt met kleine, harde stekels. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek waarbij menselijke genen werden vergeleken met die van chimpansees. De bevindingen van het ondezoek van de Universiteit van Stanford zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nature.


De stekels op de penissen van de oerman leken op weerhaakjes. Bij verschillende zoogdieren, zoals chimpansees en muizen, komen dit soort haakjes nog steeds voor op de genitaliën. Het is niet helemaal duidelijk welke de functie de stekels hadden. Mogelijk bezorgden ze extra genot aan onze voorvaderen. Een andere theorie is dat de stekels de ovulatie bij vrouwen stimuleerden.


Maar er is ook bewijs gevonden dat de weerhaakjes het vrouwelijke geslacht juist beschadigden. Mannen gebruikten hun stekels tijdens de paring mogelijk om sperma van hun concurrentie uit het vrouwtje te verwijderen.


Dat mannen tegenwoordig een gladde penis hebben, komt volgens de onderzoekers door de veranderingen in de menselijke hofmakerij. Mensen hebben tegenwoordig een monogamere leefstijl en ze hebben langer geslachtsgemeenschap met elkaar dan vroeger.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoen gasten verwacht op feestje na uitnodiging op Facebook


Miljoen gasten verwacht op feestje na uitnodiging op Facebook


http://img801.imageshack.us/img801/8875/verjaardagstaart.jpg



Je wordt binnenkort 16 en daar hoort uiteraard een feestje bij. Een meisje uit Sydney heeft op haar Facebookpagina dan ook haar klasgenoten uitgenodigd voor haar verjaardagsparty op 26 maart. Tot dusver hebben 160.000 mensen gemeld dat ze erbij zullen zijn. Als het aan dit tempo doorgaat, zullen ze met een miljoen zijn om uit de bol te gaan op de huisfuif van Corina.


Een van de gasten heeft al aangekondigd dat hij explosieven zal meebrengen. Een andere is vastbesloten om de televisie van het meisje aan flarden te schieten. Een vrouw vraagt dan weer of ze een vriending mag meebrengen.


De politie is intussen op de hoogte van het feestje. "We houden het in de gaten, maar we denken niet dat er een miljoen mensen aanwezig zullen zijn", klinkt het.


Wie er alsnog wil bijzijn: de fuif begint om 18 uur en duurt tot 23 uur. Een olijkerd kondigt inmiddels al aan dat de afterparty zal plaatsvinden op de ruïnes van het huis van de jarige.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rampbeelden uit Japan: wat vertellen we onze kinderen?


Rampbeelden uit Japan: wat vertellen we onze kinderen?




De verschrikkelijke rampbeelden uit Japan komen bijzonder hard aan. Ook voor kinderen. Moeten we hen dergelijke beelden ontzeggen? Niet, stellen kenners. "Zet de tv niet meteen uit, maar stel kinderen gerust. Ze moeten weten wat en waarom de dingen gebeuren".


Internet, televisie, radio en kranten brengen ieder uur nieuws over de ramp in Japan. Na elke catastrofe neemt ook het aantal oproepen naar kindertelefoonlijnen toe. Kinderen raken na het zien van rampbeelden erg onder de indruk of voelen zich plots angstig of triest. Dergelijke trauma's raken kinderen en ouders hebben de plicht om deze beelden in het kinderhoofd een plaats te geven.


Regel nummer één: toon geen overaanbod aan beelden. Doordat kinderen makkelijker getraumatiseerd raken, bezorgt een overdosis foto's of beelden meer problemen.


Kinderen vragen zich altijd of waarom dergelijke dingen gebeuren en hoe dat komt. Ze willen weten of ze zelf nog veilig zijn en waar de plaats van onheil precies ligt. Laat kinderen weten waar het rampgebied ligt. Toon het op de wereldbol of geef aan hoeveel uren vliegen het van hieruit is. Vertel eerlijk wat gebeurde en doseer je info op wat je kind wil weten.


Is je kind al in de lagere school, moet je beslist over aardbevingen vertellen en hoe de platen bewegen. Kleinere kinderen kan je meegeven dat de aarde aan het bewegen is en hoe we het leed ginds kunnen verzachten. Geef enkele oplossingen, stuur samen met je kleintje een brief naar een Japans kind of laat ze wat geld doneren uit hun eigen spaarpotje.


Kinderen die live een ramp meemaakten, zijn extra gevoelig en vragen nog meer aandacht. Kleintjes die een trauma opliepen, neigen op die momenten in zichzelf te keren. Het gevoel van controleverlies steekt weer de kop op, ook plotse gedragsveranderingen kunnen zo ontstaan.


Niet enkel ouders zijn prima raadgevers, een andere vertrouwenspersoon kan een kind evengoed kalmeren of informeren. Zolang je maar tijd vrijmaakt voor een kind dat vragen stelt. Zeg niet 'ik heb het te druk', maar neem de tijd en zeg de juiste dingen op kindermaat om hen door deze rampen te loodsen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorpje met honderdduizenden ratten krijgt nu ook hongerige slangen over de vloer

Dorpje met honderdduizenden ratten krijgt nu ook hongerige slangen over de vloer



In de Australische staat Queensland wordt een klein dorpje overspoeld door honderdduizenden ratten. Die trekken op hun beurt hongerige en dodelijke slangen aan.


De honderdduizenden ratten knagen deuren en muren kapot, graven gangen onder steigers en bijten elektriciteitskabels stuk. "Het is een nachtmerrie," zegt overheidsagente Rachel Bedourie van het 150 zielen tellende dorp aan news.com.au.


"Je gaat de trap af om de wasmachine in te schakelen, en je hoort de ratten piepen in de tuin. Er zit een enorm aantal in ons kippenhok, en ze zitten ook in de schuur. Ze hebben zelfs een pad gemaakt van het hok naar de schuur." Niet alleen de huizen hebben er last van. De knaagdieren hebben ook gaten gemaakt in de politiebarakken en zelfs in deuren van het medisch gebouw.


Volgens Farran zijn sommige ratten wel 25 centimeter lang, staart niét inbegrepen. Ze zag de knaagdieren onlangs in 'plaagproporties' tijdens een rit van 200 km naar Birdsville. "Ze waren onmogelijk te tellen. Ze zaten gewoon in groepen van duizenden over heel de weg."


Ze zegt dat de rattenpopulatie zo dramatisch is toegenomen door het goede weer vorig jaar. In Bedourie viel van vijf tot zeven maart dan weer bijna 400 millimeter regen, waardoor ze hoopte dat veel ratten zouden verdronken zijn.


Het water bracht echter niet het verhoopte resultaat, want de regenval drijft nu nog slangen het dorp in ook. De afgelopen dagen bemerkte Farran een dodelijke taipan en een twee meter lange bruine slang, die nog giftiger is. Het dorp is nu ingesloten door overstromingen, en de weg zal pas vrij zijn over twee weken, zegt Farran.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog deze week dringende herstellingen aan E19 en Antwerpse ring


Nog deze week dringende herstellingen aan E19 en Antwerpse ring





Het Agentschap Wegen en Verkeer voert deze week hoogdringende herstellingswerken uit op de E19 en R1 in Antwerpen. De timing van de werken is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en kan dus nog wijzigen. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt weggebruikers in ieder geval aan de locaties van de werken te vermijden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op de E19 richting Brussel zal dinsdag 15 maart de hele dag, van 10 tot 21 uur, worden gewerkt aan de rechterrijstrook over een strook van 1,6 kilometer vanaf de splitsing in Kontich. Het verkeer moet er tijdelijk over twee rijstroken. De afrit Kontich zal bovendien tussen 10u en 13 uur worden afgesloten.
 
De Antwerpse ring is in de nacht van woensdag op donderdag tussen 21 en 6 uur aan de beurt. Ook daar wordt de rechterrijstrook onder handen genomen, en dit over een lengte van 300 meter net voorbij de Kennedytunnel richting Nederland. Tegelijkertijd zullen ook de koker in de Kennedytunnel richting Gent en de rechterrijstrook van de afrit naar de A12, komende uit de Kennedytunnel, worden hersteld.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond niet schat, ik ben te dik

"Vanavond niet schat, ik ben te dik"



1 op 2 vrouwen gebruikt haar gewicht als excuus om geen seks te hebben. Steeds vaker knaagt lichaamsgewicht aan het vrouwelijk zelfvertrouwen wat haar afkerig maakt tegenover intimiteit.

Een grootse Britse rondvraag, 'Sex in the Nation' genaamd, geeft de belangrijkste redenen weer waarom passionele nachten steeds minder opduiken. De helft van alle vrouwen weigert seks door gebrek aan zelfvertrouwen. 29 procent voelt zich daadwerkelijk dik, 23 procent is beschaamd over 'hobbelige lichaamsdelen'. Mannelijke ondervraagden schijnen daar een pak minder onder te lijden.


De grootste passiekiller blijft evenwel vermoeidheid, gevolgd door het gevoel onaantrekkelijk te zijn, ziekte en stress. Van alle ondervraagde vrouwen, wil 13 procent enkel seks als de lichten uit zijn uit lichaamsschaamte. 1 op 10 vrouwen is te vinden voor meer avontuur in bed maar blijft bij de oude standjes omdat ze bepaalde lichaamsdelen weinig flatterend vinden. Volgens psychologe Dr. Catherine Hood vergroot de druk naar perfectie alleen maar. Meer vrouwen hopen aan een onrealistisch vrouwenbeeld te voldoen. Het gevolg laat zich voelen in bed.


Over een saai seksleven gesproken: zes procent van de ondervraagden voelt zich verplicht om af en toe seks te hebben. 19 procent denkt een hoger libido te hebben als er meer tijd met de partner wordt doorgebracht.


"Het libido is een geheel van lichamelijke en psychologische factoren", stelt Dr. Hood. "Voor elke vrouw is dat anders, al zijn er heel wat middeltjes om de sekszin opnieuw aan te zwengelen. Koppels moeten tijd nemen om hun intieme seksleven opnieuw op te bouwen. Bij vrouwen die genegeerd zijn over hun lichaam, kan een simpel sexy topje helpen in plaats van helemaal naakt te verschijnen".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jane Birkin - Quoi

 Jane Birkin - Quoi

Klik op de foto om haar te beluisteren





Jane Mallory Birkin (Londen, 14 december 1946) is een Engelse actrice en zangeres die sinds eind jaren 1960 in Frankrijk woont. In Nederland is zij vooral bekend van haar duet met haar toenmalige echtgenoot Serge Gainsbourg, Je t'aime... moi non plus uit 1969.

Birkin is de dochter van luitenant-ter-zee David Birkin en actrice Judy Campbell. Haar broer is regisseur en scenarioschrijver Andrew Birkin.

In 1965 trouwde Birkin met John Barry, de componist die onder andere de muziek schreef bij de films van James Bond. De twee scheidden in 1968. In 1966 verwierf ze redelijke bekendheid met haar rol als naaktmodel in Antonioni's controversiële film Blow-Up.

In 1968 ontmoette Birkin tijdens haar verblijf in Frankrijk de Franse popster Serge Gainsbourg. De twee trouwden al snel. In 1969 namen de twee het door Gainsbourg geschreven erotische Franstalige nummer Je t'aime... moi non plus op. Aanvankelijk zou Brigitte Bardot het nummer opnemen, maar die vond het te gewaagd. De single was controversieel door zijn expliciet seksuele aard (de tekst van het nummer werd ondersteund door gekreun en gehijg) en verscheidene radiostations weigerden het te draaien. Toch werd het nummer een grote hit in verscheidene Europese landen. Hierna volgde al gauw een album, getiteld Jane Birkin - Serge Gainsbourg.

In het begin van de jaren zeventig richtte Birkin zich voornamelijk op haar filmcarrière, onder andere als de lesbische geliefde van Brigitte Bardot in Don Juan 73 van Roger Vadim (1973). Samen met Serge Gainsbourg nam zij enkele albums op, waaronder Lolita Go Home (1975) en Ex-Fan des Sixties (1978). Haar platen zijn vooral in Frankrijk zeer succesvol.

In 1987 speelde zij in de film Kung Fu Master van Agnès Varda, waarvoor ze tevens het script schreef. Haar rol van een veertigjarige vrouw die een relatie begint met een vijftienjarige jongen zorgde voor enige controverse. Varda uitte haar waardering voor Birkin door het jaar daarop een lange documentaire over haar op te nemen onder de titel Jane B. par Agnès V.

Jane Birkin is tweemaal getrouwd geweest en heeft drie dochters. Van 1965 tot 1968 was zij getrouwd met componist John Barry. Hun dochter, fotografe Kate Barry, werd geboren in 1968. Van 1968 tot 1980 was zij getrouwd met de Franse zanger en tekstschrijver Serge Gainsbourg. Ze hebben samen één dochter, actrice en zangeres Charlotte Gainsbourg, geboren in 1971. Birkin woont sinds begin jaren tachtig samen met de Franse regisseur Jacques Doillon. In 1982 kregen zij een dochter, actrice Lou Doillon.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!