Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren sterven massaal door mishandeling in zoo van Kiev

Dieren sterven massaal door mishandeling in zoo van Kiev






Een Indische olifant, Boy, was het uithangbord van de dierentuin van Kiev. Tot het dier in zijn kooi instortte en stierf. Rond dezelfde tijd bezweek Maya de kameel aan een ziekte en Theo de zebra verongelukte na een crash tegen een metalen hek. De dieren in de Oekraïense dierentuin sterven massaal, volgens dierenbeschermers door verwaarlozing.


De drie recente sterfgevallen zijn geen toevallige samenloop. De voorbije jaren stierven honderden dieren in de zoo van Kiev. De oorzaken zijn volgens dierenbeschermers ondervoeding, een gebrek aan verzorging en mishandeling. Corruptie zou de basis van het probleem vormen. Organisaties vragen dat de honderd jaar oude dierentuin van Kiev gesloten wordt en de dieren naar andere onderkomens in Europa mogen verhuizen.


"De dierentuin van Kiev zal nooit de normen halen. Hij ligt zo ver van andere dierentuinen in Europa", zegt John Ruane van Naturewatch. "De omstandigheden zijn verschrikkelijk en het maakt niet uit hoeveel nieuwe directeurs worden aangesteld, de situatie verandert toch niet." Er loopt een onderzoek naar de dierentuin, waar de helft van alle dieren gestorven zijn of op geheimzinnige wijze verdwenen zijn. Een controle van de overheid bracht aan het licht dat grote geldbedragen verduisterd zijn nadat dieren illegaal verkocht werden of fondsen voor hun voedsel en verzorging verdwenen.


Sinds oktober heeft de dierentuin een nieuwe manager, maar nog steeds blijven dieren sterven. Volgens geruchten is het de bedoeling dat de dieren verdwijnen, zodat de grond van de dierentuin verkocht kan worden voor een groot bouwproject. De zoo was nochtans ooit een fenomeen in de hoofdstad van Oekraïne. De aftakeling begon in 1991 na de val van de Sovjet-Unie en de daaropvolgende periode van armoede. Dieren moesten in kleine, slecht verlichte en verwarmde kooien leven. In 2007 liep het helemaal mis toen de dierentuin uit de Europese Associatie van Dierentuinen en Aquariums gegooid werd.


De oorzaak was het tragische overlijden van een bruine beer. De berin Dinara bracht haar leven door in een veel te kleine kooi. Toen ze eindelijk naar een groter complex met een mannelijke beer mocht verhuizen, sloegen de stoppen door. Het arme dier begon door stress met haar kop tegen de betonnen muur te slaan. De muur en de vloer zaten onder de bloedplekken en de verzorgers besloten euthanasie te plegen.


Wie de dierentuin nu bezoekt, komt bedrogen uit. Het olifantenverblijf staat leeg, de giraffen moeten binnen blijven en veel dieren worden niet meer aan de bezoekers getoond. De situatie liep uit de hand toen Leonid Chernovetsky burgemeester van Kiev werd. Hij stelde Svitlana Berzina aan als de nieuwe directeur van de zoo, onder wiens leiderschap een kwart van de dieren stierf en nog een kwart verdween.


De dood van de olifant Boy zorgde vorig jaar voor controverse. Volgens Berzina was het dier vergiftigd. Een verzorger stelt echter dat de olifant stierf door zijn dieet. Het bestuur van de dierentuin vond Boy te dik en liet hem een deet van haver en water volgen. Tot het dier te zwak was om te overleven...


Onder het nieuwe management stierven alweer vijftig dieren in vijf maanden tijd. Het nieuwe management verdedigt zich in een zoo die 2.500 dieren telt. "In alle dierentuinen, ook in Europa, worden dieren geen miljoen jaar oud. Ze sterven er ook of worden ziek." Maar volgens een lokale ecoloog zou het aantal sterfgevallen van de voorbije maanden rond 250 liggen.


De inwoners van Kiev hopen dat de stad zal investeren zodat de dierentuin opnieuw glorieuze jaren tegemoet gaat. Volgens Tamara Tarnavska van dierenrechtengroep SOS is de situatie uitzichtloos: "De zoo is niet langer een dierentuin, het is concentratiekamp. Als ik deze dieren in de ogen kijk, ben beschaamd om een mens te zijn." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw zomertijd vanaf zondag

Opnieuw zomertijd vanaf zondag





Zondagmorgen schakelen we weer over op de zomertijd, wat betekent dat we de klok een duw vooruit geven.

Zondag 27 maart draaien we om 02.00 uur de klok een uur vooruit, zodat we op GMT+2 komen in plaats van GMT+1. GMT is de wereldtijd.

In de nasleep van de oliecrisis van 1973 voerde Frankrijk de zomertijd in 1976 in om energie te sparen. De Britse eilanden kenden de zomertijd al van daarvoor en de Benelux volgde in 1977.

De Europese en Belgische regelgeving leggen de zomer- en de wintertijd op, met als laatste wapenfeit een Koninklijk Besluit van 19 december 2001.

Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne verwoordde in zijn verslag aan koning Albert II de kern van de verplichting volmondig als: "krachtens deze richtlijn wordt er verduidelijkt dat de periode van de zomertijd, namelijk de periode van het jaar waarin het uur vooruitgezet wordt met zestig minuten ten opzichte van het uur van de rest van het jaar, vanaf het jaar 2002 en voor een onbepaalde periode, zal beginnen op de laatste zondag van de maand maart, om 1 uur 's morgens, wereldtijd (2 uur, plaatselijke tijd) en zal eindigen op de laatste zondag van de maand oktober, om 1 uur 's morgens, wereldtijd (3 uur, plaatselijke tijd)". Zo stond letterlijk in het Staatsblad van 28 december 2001.

We gaan aldus de wintertijd weer in op zondag 30 oktober.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verlost van 11.688 galstenen

Vrouw verlost van 11.688 galstenen





In China hebben dokters een vrouw verlost van welgeteld 11.688 galstenen. Verplegers hadden drie dagen nodig om het exacte aantal steentjes te tellen.

Drie jaar geleden al werd vastgesteld dat Luo Defang (45) met galstenen te kampen had. Ze liet zich echter niet behandelen, tot onlangs de pijn niet meer te harden was.






De vrouw ging naar het hospitaal. Daar stelden de artsen vast dat haar galblaas letterlijk vol stak met steentjes. Luo Defang werd met spoed geopereerd. "We hebben al de steentjes in een teil gelegd en de verplegers gevraagd ze te tellen", aldus dokter Zhou Zhengdong. "Na drie dagen tellen, bleken dat er 11.688 te zijn".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon - Diamonds on the soles of her shoes

Paul Simon - Diamonds on the soles of her shoes

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paul  Simon (Newark, 13 oktober 1941) is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij was de helft van het duo Simon and Garfunkel



» Reageer (0)
23-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 laat maagring terug verwijderen

1 op 2 laat maagring terug verwijderen



De helft van alle mensen met een maagring, laten die na een aantal jaren opnieuw verwijderen. Een studie aan het Brusselse Universiteitsziekenhuis Sint- Pieter toont dat aan.

Een maagringoperatie is een populaire ingreep bij obese personen. De ingreep geeft snel resultaat en doet effectief afvallen. En toch zijn er nare bijwerkingen, vooral op langere termijn zoals ontsteking van de wonde, letsels aan de milt en de slokdarm. Sommigen zien de verloren kilootjes er zelfs terug bijkomen.
Ook ernstige bijwerkingen maken dat er opnieuw operaties nodig zijn. Zo kan de ring door de maagwand groeien en in de maag belandden.

Gewichtsverlies
De universiteitsstudie, uitgevoerd door chirurg Jacques Himpens, geeft aan dat 1 op 2 patiënten binnen de 9 jaar hun maagring opnieuw laten verwijderen. 60 procent moet minstens één of meerdere nieuwe operaties ondergaan. En toch schijnt het merendeel tevreden: 6 op de 10 ondervraagden verloor 43 procent van hun overgewicht.

Betere methodes
Chirurg Himpens, die de methode niet meer toepast, gelooft intussen in  betere technieken als de bypass- techniek en de 'sleeve gastrectomie'. Deze zorgt ervoor dat er minder voedsel door de maag vloeit, al zijn ook deze ingrepen niet volledig risicoloos. Volgens de arts helpt een regelmatige check-up om complicaties te vermijden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan tweeduizend gezinnen kunnen waterfactuur niet betalen


Meer dan tweeduizend gezinnen kunnen waterfactuur niet betalen


http://img340.imageshack.us/img340/593/waterhv.jpg


Het aantal gezinnen dat de drinkwaterfactuur niet meer betaalt, is vorig jaar verdrievoudigd. Dat blijkt uit cijfers die minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) bezorgde aan Vlaams parlementslid Michèle Hostekint (sp.a). Die legt de oorzaak bij de sterk gestegen waterfactuur.

Vorig jaar sloten alle drinkwatermaatschappijen samen het water af bij 2.362 gezinnen van wie de facturen onbetaald bleven. Het jaar voordien bedroeg dat aantal "slechts" 791.

Meer dan de helft van de afsluitingen deed zich voor in de provincie Antwerpen en dan vooral in en rond de stad Antwerpen. AWW, dat in 2009 nog geen wantebetalers zonder water zette, sloot in 2010 immers bij 1.281 gezinnen het water af. Bij Pidpa werd de hoofdkraan 338 keer dichtgedraaid, bijna een verdubbeling bij het jaar voordien.

Verband met gestegen waterprijs

Maar ook bij andere maatschappijen steeg het aantal afsluitingen fors. "Er is een duidelijk verband met de gestegen waterprijs", zegt Hostekint. "De waterprijs is de voorbije jaren, sinds de invoering van de integrale waterfactuur, spectaculair gestegen". De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM berekende onlangs dat de gemiddelde waterfactuur tussen 2005 en 2010 met meer dan de helft is gestegen.

Die prijsstijging ligt niet zozeer aan het duurder worden van het drinkwater zelf, maar aan de hoge saneringsbijdrages die de gemeenten aanrekenen.

Sp.a-parlementslid Hostekint vraagt dat minister Schauvliege een plan van aanpak uitwerkt om te voorkomen dat duizenden gezinnen zonder water vallen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennismeisje met blote poep, 35 jaar later

Tennismeisje met blote poep, 35 jaar later




Vijfendertig jaar geleden poseerde Fiona Walker met haar blote poep op een tennisveld. Van de foto werden wereldwijd twee miljoen posters verkocht en Fiona werd een icoon.


De vrouw is nu 53 en poseert uitzonderlijk bij het beeld dat een bevriende fotograaf destijds van haar maakte. "Ik was toen 18 jaar en heb geen rooie duit gezien van de miljoenenopbrengst. Maar de foto doet me nog altijd glimlachen", aldus Fiona Walker. De vrouw is inmiddels moeder en komt aan de kost als illustrator.






Mooie Fiona verscheen nog eens voor de lens om de tentoonstelling 'Court on Canvas' te promoten. Deze expo gaat over de relatie tussen tennis en kunst en loopt van 27 mei tot 18 september in het Barber Institute of Fine Arts in Birmingham.(br.hln  foto's afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundige fout maakt van Da Vinci nog groter genie


"Wiskundige fout maakt van Da Vinci nog groter genie"


http://img202.imageshack.us/img202/4302/davincia.jpg


Zelfs wiskundige genieën maken al eens een reken- of redeneerfoutje. Zo ook Leonardo Da Vinci, zo ontdekte de Nederlandse wiskundige Rinus Roelofs ontdekt. Volgens Roelofs vergiste Da Vinci zich in een illustratie van een zogezegde romboëdrische kuboctaëder. "Maar dat van hem net nog een groter genie", zo staat te lezen in Eos.

Een romboëdrische kuboctaëder is een veelvlak waarbij een gelijkzijdige driehoek steeds door vierkanten wordt omringd.

De betwiste tekening is een illustratie voor een boek van de wiskundige Luca Pacioli. Da Vinci plaatste op elk zijvlak van het object een piramide, met een drie- of een vierhoekig grondvlak, naargelang het zijvlak een driehoek of vierkant is).

Echter is het grondvlak onderaan de figuur vierhoekig, terwijl dit volgens Roelofd driehoekig moet zijn. Ook andere piramides op de afbeelding lijken verkeerd.
 
De fout doet volgens Roelofs niets af aan het genie Da Vinci. "Da Vinci was zonder meer een genie, en wellicht het grootste genie aller tijden. Maar ook hij was een mens, die moest nadenken en redeneren, en die daarbij al eens een foutje beging. En dat maakt hem alleen maar een nog groter genie."

Bovendien had Da Vinci geen model om zich op te inspireren: hij was de eerste ooit die de romboëdrische kuboctaëder tekende voor een drukwerk, laat staan dat iemand er al piramides op had getekend om het stervormige lichaam af te beelden in druk, zo klinkt het in Eos.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vindt enorme schatkamer bij kunstheler

Politie vindt enorme schatkamer bij kunstheler


http://img20.imageshack.us/img20/6226/emilegall.jpg
Een vaas van Emile Gallé ter illustratie


De Belgische en de Franse politie hebben een Belg gearresteerd die in opslagruimtes in Willebroek en Brussel honderden gestolen kunstvoorwerpen en juwelen verborgen hield. Tussen de buit zaten onder meer dure vazen van Emile Gallé en een brons van George Minne, melden de kranten van de Coreliogroep.

G.V. wordt gelinkt aan 21 diefstallen, waarvan de oudste dateert uit 1988, en wordt uitgeleverd aan Frankrijk. De Franse politie is al sinds 2006 op zoek naar hem, omdat hij een belangrijke heler was die samenwerkte met een kunstbende in Parijs. De groep bestal zowel particulieren als kunstverzamelaars.
 
1.500 voorwerpen
Toen de politie de poort van zijn opslagruimte in Brussel opendeed, stootte ze op een schatkamer. De ruimte stond afgeladen vol met kunstvoorwerpen van de meest uiteenlopende soorten. Alles samen bedroeg de buit 1.500 kunstvoorwerpen en 1.200 juwelen. Tientallen violen, talrijke bronzen beelden, chinees porselein, enkele schilderijen, maar ook ivoor, en Afrikaanse en Precolumbiaanse kunst behoorden tot de buit.
 
Zelfgegoten staven goud
Er zijn ook werken van bekende kunstenaars, waaronder een paar art nouveau-vazen van Emile Gallé, van André Delatte en van Daum in Nancy. Van onze landgenoot George Minne is er een brons uit de reeks ineengedoken jongelingen. In Willebroek trof de politie een loods aan waar de man onder andere goud smolt. Er lagen zelfgegoten staven goud van ongelijke kwaliteit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna een miljoen Belgen aan de antidepressiva

Bijna een miljoen Belgen aan de antidepressiva



Ongeveer 960.000 Belgen slikken antidepressiva, zo meldt La DH/Les Sports. Volgens de krant heeft de meerderheid van hen geen acute vorm van depressie.

Vorig jaar is de verkoop van de "vastgestelde dagelijkse dosis" antidepressiva gestegen met 4,3 procent, om uit te komen op 284 miljoen dosissen, aldus Pharma.be. In de ziekenhuizen is er sprake van een toename met 18,6 procent, tot 8,7 miljoen dosissen. De patiënten verhogen de dosering omdat ze "door aanhoudende consumptie hogere dosissen nodig hebben om het gewenste effect te bereiken", zegt Pharma.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaar uien in panty en andere bizarre huishoudtips


Bewaar uien in panty en andere bizarre huishoudtips


http://img190.imageshack.us/img190/8121/huishoudtips.jpg



Net als de meeste drukbezette werkende ouders, kenden Mark en Joanna Hanks niets van het huishouden runnen. Omdat ze het beu waren dure producten te kopen om te poetsen en te wassen, besloten ze bij hun moeders te rade te gaan voor huishoudtips. We verzamelden de leukste tips uit hun nieuwe boek 'Mum Knows Best'.

- Plaats aluminiumfolie op je strijplank. Het zal de hitte op je kledij reflecteren, waardoor je maar een kant moet strijken.

- Om kauwgom van een kleding te verwijderen, stop het gedurende twaalf uur in een zak in de diepvries en schraap het er af met een mes.

- Verwijder deodorantvlekken door ze in te wrijven met citroensap en dit een half uur te laten trekken. Was vervolgens op de heetste stand.

- Verwijder lipstickvlekken door deze met shampoo te bewerken.

- Maak te strakke lederen schoenen breder door er nat krantenpapier in te stoppen. Na een nacht zullen ze heel wat losser zitten.

- Wanneer je koffiefilters op zijn, kun je een of twee stukjes huishoudrol gebruiken.

- Voorkom een muffe geur bij je terugkomst van vakantie door in elke kamer een halve citroen te leggen.

- Bekleed plantenpotten aan de binnenkant met panty's, zo kan het water weg, maar blijft de aarde op zijn plaats.

- Hangplanten bevochtig je met ijsblokjes, zo voorkom je waterlekken in huis.

- Hou motten uit de kast door kledij met krantenpapier te bedekken (deze diertjes verdragen de geur van inkt namelijk niet).

- Gebruik babydoekjes om je toetsenbord te poetsen, dit is goedkoper dan speciale poetsdoekjes en zijn even efficiënt.

- Om de microgolf te reinigen leg je enkele schijfjes citroen in een kom water en plaats je dit op de hoogste stand gedurende enkele minuten. De stoom maakt het vuil los, de citroen zorgt voor een fris aroma.

- Modderige voetafdrukken besprenkel je met zout, laat dit een halfuur intrekken om vervolgens te stofzuigen.

- Hardnekkige vlekken in het toilet verdwijnen als je reinigingstabletten voor een vals gebit er 's nachts in legt. De volgende ochtend verwijder je ze makkelijk door te schrobben en door te spoelen.

- Bewaar ajuinen in oude panty's om ze vers en droog te houden.

- Zout is een ideaal middeltje om je tanden te bleken.



» Reageer (0)
22-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hier is de lente

Hier is de lente


http://img641.imageshack.us/img641/9480/paasbloemen.jpg


Door het mooie lenteweer is de natuur wakker geworden. Zoals deze narcissen of paasbloemen die , vroeger dan verwacht, openbloeien.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pa laat gehandicapte zoon weer leven

 Pa laat gehandicapte zoon weer leven

Klik op de foto om het ontroerend filmpje te bekijken





'Yes, you can', Barack Obama heeft deze slagzin een extra dimensie gegeven en ook voor Team Hoyt hebben deze woorden geen loze betekenis. Vader Dick Hoyt, een gewezen luitenant-kolonel van de Amerikaanse luchtmacht, heeft ervoor gezorgd dat zijn gehandicapte zoon al zijn sportdromen heeft kunnen waarmaken. De nu 70-jarige papa loopt met de 48-jarige Rick tot op vandaag de ene triatlon na de andere. Een fenomenaal staaltje van vaderliefde.

Rick werd in Holland (Massachusetts) geboren met de navelstreng om zijn nek. Door een zuurstofgebrek naar zijn hersenen meenden artsen dat hij zich nooit zou kunnen ontwikkelen. Zijn ouders legden zich daar niet bij neer en al snel werd duidelijk dat hun zoon over heel wat intellectuele bagage beschikte ondanks het feit dat hij niet kon praten. Na een inzamelactie kreeg Rick een 'communicator', een computer waarmee hij woorden kon maken. Zijn eerste woorden waren navenant: 'Go Bruins', het ijshockeyteam van Boston.

Op 15-jarige leeftijd vroeg de sportfanaat aan zijn vader of ze niet aan een 'Benefit Run' konden meedoen. Hoewel zijn vader allesbehalve een sportman was, stemde hij in. Dick duwde Rick voort in zijn rolstoel en samen liepen ze een kilometer of acht. Rick voelde zich herboren, hij had een nieuwe passie.

Hall of Fame
"Hij vertelde me dat als we liepen hij nooit voelde dat hij gehandicapt was. Woorden die me diep raakten", aldus vader Dick. De jaren na de 'Benefit Run' en terwijl Rick op school zat, ging Dick steevast trainen met een zak cement in de rolstoel om Ricks afwezigheid op te vangen.

Team Hoyt is intussen een begrip geworden in de VS. Het duo liep door de jaren heen onder meer 68 marathons (met een persoonlijke besttijd (PR) van 2u41'), 22 duatlons, 238 triatlons en 6 Ironmans. Altijd volgens hetzelfde stramien: Dick trekt al zwemmend zijn zoon voort in een bootje, hij neemt hem mee op de fiets en tot slot duwt hij al lopend zijn rolstoel voort. In 2008 werden de Hoyts opgenomen in de Hall of Fame van de Ironman in Hawaï.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense dog bevallen van 17 pups

Deense dog bevallen van 17 pups





Hania heeft met de hulp van een veearts zeventien pups op de wereld gezet. De Deense dog onderging in een veeartsenpraktijk in Warschau een keizersnede. Haar baasje heeft nu haar handen vol met de verzorging van de hondjes.

Gabriela Kubalska wou haar vier jaar oude Hania heel wat pijn besparen en ging met de hoogzwangere hond naar een praktijk. De hond was voor de eerste keer zwanger en is nu moeder van acht kleine reuen en negen kleine teven. Hania krijgt niet alleen de hulp van haar baasje, ook een andere volwassen teef ontfermt zich over de hondjes. In september vorig jaar beviel ook al een hond in Duitsland van zeventien pups. Toch blijft het een vrij uitzonderlijke gebeurtenis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bejaarde vrouw houdt 30 jaar lang illegale chimpansee in vuile garage


Bejaarde vrouw houdt 30 jaar lang illegale chimpansee in vuile garage


http://img228.imageshack.us/img228/7704/chimpansee.jpg


De Nederlandse stichting AAP in Almere heeft een verwaarloosde chimpansee opgevangen uit België.

Mojo, circa 29 jaar oud, werd zijn hele leven lang door een hoogbejaarde vrouw in een "donkere, sterk vervuilde" garagebox gehouden.

De vrouw zou niet meer in staat geweest zijn voor zichzelf te zorgen en de chimpansee werd dus ook niet onderhouden. Het dier zag geen daglicht meer, kreeg vaak geen eten en moest het stellen met bedorven water en beschimmelde en rotte etensresten.

"Mojo heeft bijna dertig jaar in een donker, zwaar vervuild hok moeten doorbrengen", zegt David van Gennep, directeur van Stichting AAP, in de Nederlandse pers. "Nu is het tijd dat deze chimp apengedrag leert en met soortgenoten leert omgaan." (br.gva)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven met 21.000 euro aan munten uit wensput aan de haal


Dieven met 21.000 euro aan munten uit wensput aan de haal


Parkmanager Garry Mayer in de wensput.


Dieven die ingebroken hebben in een themapark nabij de Australische stad Melbourne, hebben de wensput van het park leeggepompt en gingen daarop aan de haal met zo'n 30.000 Australische dollar, ongeveer 21.200 euro, aan muntstukken. Die som werd de voorbije acht jaar door kinderen met een wens in de wensput gesmeten.

In de lokale krant Geelong Advertiser hekelt parkmanager Garry Mayer "het ongevoelige, zeer egoïstische misdrijf". "Kinderen kwamen naar hier een maakten een wens. Er bevonden zich daar een pak oprechte wensen." De dieven moeten zwaar geladen geweest zijn, want 30.000 muntstukken van 1 Australische dollar moet zo'n 270 kilogram wegen. Ze zullen ook nog het nodige werk hebben om hun buit te verzilveren. "De muntstukken zullen vuil zijn en stinken", vervolgt Mayer. "Het moet een serieus karwei zijn om die allemaal wat op te kuisen. De wensput gaan we herstellen en veiliger maken. Ik wil de put zeker niet weg uit het park want hij is erg geliefd bij veel bezoekers. We hebben de opkuis ervan al enkele jaren uitgesteld. Duidelijk iets te lang, blijkt nu."

Mayer krijgt ook de nodige kritiek van lezers van de Geelong Advertiser. "Ik kan niet geloven dat ze de put nooit leeggemaakt hebben. Ik gooide er geregeld wat geld in, in de veronderstelling dat het naar een goed doel ging. Nooit ga ik dat nog doen", aldus Julie.  De politiechef van Geelong vraagt dat banken en winkeliers de komende dagen en weken extra aandacht schenken aan klanten die met grote hoeveelheden muntstukken betalen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel rondt kaap van 50.000 verkochte boeken

Marie-Rose Morel rondt kaap van 50.000 verkochte boeken


http://img8.imageshack.us/img8/6598/marierosemorel.jpg


De twee boeken van Marie-Rose Morel samen hebben de kaap van 50.000 verkochte exemplaren gerond. Dat blijkt uit cijfers van de Standaard Uitgeverij. Van "Leve het Leven!" gingen 19.000 stuks over de toonbank, van het recente "Geloof, Hoop en Liefde" 31.000 stuks. In Vlaanderen spreekt men van een bestseller als de oplage 5.000 exemplaren bereikt.


"Leve het Leven" is een bundeling van de blogs die het voormalig Vlaams Belangkopstuk schreef nadat ze nieuws kreeg dat ze baarmoederkanker had. Het boek verscheen in mei 2010. In "Geloof, Hoop en Liefde" worden de columns verzameld die Morel in Het Laatste Nieuws schreef toen de ziekte terugkeerde. Dat boek verscheen pas op 8 maart en de verkoop loopt volgens de uitgeverij nog steeds heel goed.






 
In de wekelijkse top 100 van best verkochte boeken in Vlaanderen voor de periode van 7 tot 13 maart prijken de twee boeken op plaats vier (Geloof, Hoop en Liefde) en vijf (Leve het Leven). De drie eerste plaatsen zijn echter voor strips van Suske en Wiske, FC De Kampioenen en De Rode Ridder. De eerstvolgende niet-strip is "Begraafplaats van Praag" van Umberto Eco op de achtste plaats.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones - Satisfaction

The Rolling Stones - Satisfaction

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Rolling Stones (vaak aangeduid als de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan 25 studioalbums uitgebracht, waaronder Tattoo You, Goats Head Soup, Some Girls, Let It Bleed en Sticky Fingers. Hun laatste album was Shine A Light (2008).

The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood ((bas)gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman, en hoewel nooit officieel, toetsenist Ian Stewart.




» Reageer (0)
21-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abonnees mogen uurtje vroeger binnen in Zoo en Planckendael

Abonnees mogen uurtje vroeger binnen in Zoo en Planckendael




Vanochtend kon je je in Antwerpen en Mechelen even in de brousse wanen. Dat was het geval op de Meir, de Groenplaats, de Dageraadplaats, de Rooseveltplaats en in het Centraal Station in Antwerpen en ook op het Conscienceplein, de Zandpoortvest en in het station van Mechelen. De dierengeluiden waren bedoeld om volk te lokken naar de Zoo en Planckendael. Abonnees mogen voortaan zelfs een uurtje vroeger binnen, om het live te ervaren. Van 9 tot 10 is het dierenrijk aan hen.

Veel verwonderde blikken deze ochtend in Antwerpen en Mechelen. Op deze eerste lentedag werden de bewoners en de pendelaars van beide steden gewekt met prachtige dierengeluiden: van brullende leeuwen, kwetterende ara's, trompetterende olifanten tot zingende siamangs met hun versterkende keelzakken. De geluiden werden 's ochtends vroeg opgenomen in beide dierenparken en verspreid over de twee steden.

"De reden is eenvoudig", zegt Ilse Segers, woordvoerster van de ZOO en Planckendael. "Onze parken gaan exclusief voor al onze abonnees een uurtje vroeger open. Wanneer je 's morgens in de Zoo of Planckendael aankomt, en de dieren net buiten komen en aan hun ochtendritueel beginnen, dan is dat echt een magisch moment om te ervaren. En dat gevoel wilden we op deze eerste lentedag even delen met iedereen en laten smaken. Zo wordt iedereen uitgenodigd om het zelf in de parken mee te maken. "

Wie wil weten hoe het er vanmorgen aan toeging, kan het filmpje bekijken op de websites: www.zooantwerpen.be of www.planckendael.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak van tuinieren een sport

Maak van tuinieren een sport



Tuinieren verhoogt de levensvreugde en kan je jonger doen voelen, blijkt uit een recente studie. Daarom enkel tips om aan je figuur te werken terwijl je de planten en het gazon verzorgt.


Om resultaten te merken van tuinieren, moet je minstens een half uur per dag met je planten en gazon bezig zijn. Om er het maximum uit te halen, gebruik je best zo weinig mogelijk instrumenten. Hierdoor kan je werk iets langer duren, maar met een zaag, schaar en een grasmaaier die je moet duwen, bespaar je je wel een tripje naar het fitnesscentrum.  Werk aan een constante snelheid om je hartslag op een stabiel niveau te houden.


Verander elke tien minuten van positie, dus varieer tussen wieden en snoeien of gebruik regelmatig je andere hand. Harken en het ronddragen van bladeren kan je bovenarmen versterken, maar ook je flexibiler en sterker maken. Je kunt van harken een even inspannende activiteit als een ontspannende fietstocht maken.


Tuinieren is goed om sterkte, uithouding en flexibiliteit te verbeteren en kan helpen hoge bloeddruk, hartziekten, diabetes, obesitas en andere medische aandoeningen te beperken. Het snoeien van bomen en struiken staat gelijk aan een wandeling aan een gemiddelde snelheid. Zwaar werk als het stapelen van hout is een even intensieve workout als een lichte sessie aerobics. Vrouwen kunnen tot 300 calorieën in een uur verbranden door te tuinieren.

Als laatste is het ook belangrijk te genieten van je werk, studies toonden aan dat de aanwezigheid van bomen en planten stress beperken.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!