Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense dog bevallen van 17 pups

Deense dog bevallen van 17 pups





Hania heeft met de hulp van een veearts zeventien pups op de wereld gezet. De Deense dog onderging in een veeartsenpraktijk in Warschau een keizersnede. Haar baasje heeft nu haar handen vol met de verzorging van de hondjes.

Gabriela Kubalska wou haar vier jaar oude Hania heel wat pijn besparen en ging met de hoogzwangere hond naar een praktijk. De hond was voor de eerste keer zwanger en is nu moeder van acht kleine reuen en negen kleine teven. Hania krijgt niet alleen de hulp van haar baasje, ook een andere volwassen teef ontfermt zich over de hondjes. In september vorig jaar beviel ook al een hond in Duitsland van zeventien pups. Toch blijft het een vrij uitzonderlijke gebeurtenis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bejaarde vrouw houdt 30 jaar lang illegale chimpansee in vuile garage


Bejaarde vrouw houdt 30 jaar lang illegale chimpansee in vuile garage


http://img228.imageshack.us/img228/7704/chimpansee.jpg


De Nederlandse stichting AAP in Almere heeft een verwaarloosde chimpansee opgevangen uit België.

Mojo, circa 29 jaar oud, werd zijn hele leven lang door een hoogbejaarde vrouw in een "donkere, sterk vervuilde" garagebox gehouden.

De vrouw zou niet meer in staat geweest zijn voor zichzelf te zorgen en de chimpansee werd dus ook niet onderhouden. Het dier zag geen daglicht meer, kreeg vaak geen eten en moest het stellen met bedorven water en beschimmelde en rotte etensresten.

"Mojo heeft bijna dertig jaar in een donker, zwaar vervuild hok moeten doorbrengen", zegt David van Gennep, directeur van Stichting AAP, in de Nederlandse pers. "Nu is het tijd dat deze chimp apengedrag leert en met soortgenoten leert omgaan." (br.gva)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven met 21.000 euro aan munten uit wensput aan de haal


Dieven met 21.000 euro aan munten uit wensput aan de haal


Parkmanager Garry Mayer in de wensput.


Dieven die ingebroken hebben in een themapark nabij de Australische stad Melbourne, hebben de wensput van het park leeggepompt en gingen daarop aan de haal met zo'n 30.000 Australische dollar, ongeveer 21.200 euro, aan muntstukken. Die som werd de voorbije acht jaar door kinderen met een wens in de wensput gesmeten.

In de lokale krant Geelong Advertiser hekelt parkmanager Garry Mayer "het ongevoelige, zeer egoïstische misdrijf". "Kinderen kwamen naar hier een maakten een wens. Er bevonden zich daar een pak oprechte wensen." De dieven moeten zwaar geladen geweest zijn, want 30.000 muntstukken van 1 Australische dollar moet zo'n 270 kilogram wegen. Ze zullen ook nog het nodige werk hebben om hun buit te verzilveren. "De muntstukken zullen vuil zijn en stinken", vervolgt Mayer. "Het moet een serieus karwei zijn om die allemaal wat op te kuisen. De wensput gaan we herstellen en veiliger maken. Ik wil de put zeker niet weg uit het park want hij is erg geliefd bij veel bezoekers. We hebben de opkuis ervan al enkele jaren uitgesteld. Duidelijk iets te lang, blijkt nu."

Mayer krijgt ook de nodige kritiek van lezers van de Geelong Advertiser. "Ik kan niet geloven dat ze de put nooit leeggemaakt hebben. Ik gooide er geregeld wat geld in, in de veronderstelling dat het naar een goed doel ging. Nooit ga ik dat nog doen", aldus Julie.  De politiechef van Geelong vraagt dat banken en winkeliers de komende dagen en weken extra aandacht schenken aan klanten die met grote hoeveelheden muntstukken betalen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel rondt kaap van 50.000 verkochte boeken

Marie-Rose Morel rondt kaap van 50.000 verkochte boeken


http://img8.imageshack.us/img8/6598/marierosemorel.jpg


De twee boeken van Marie-Rose Morel samen hebben de kaap van 50.000 verkochte exemplaren gerond. Dat blijkt uit cijfers van de Standaard Uitgeverij. Van "Leve het Leven!" gingen 19.000 stuks over de toonbank, van het recente "Geloof, Hoop en Liefde" 31.000 stuks. In Vlaanderen spreekt men van een bestseller als de oplage 5.000 exemplaren bereikt.


"Leve het Leven" is een bundeling van de blogs die het voormalig Vlaams Belangkopstuk schreef nadat ze nieuws kreeg dat ze baarmoederkanker had. Het boek verscheen in mei 2010. In "Geloof, Hoop en Liefde" worden de columns verzameld die Morel in Het Laatste Nieuws schreef toen de ziekte terugkeerde. Dat boek verscheen pas op 8 maart en de verkoop loopt volgens de uitgeverij nog steeds heel goed.






 
In de wekelijkse top 100 van best verkochte boeken in Vlaanderen voor de periode van 7 tot 13 maart prijken de twee boeken op plaats vier (Geloof, Hoop en Liefde) en vijf (Leve het Leven). De drie eerste plaatsen zijn echter voor strips van Suske en Wiske, FC De Kampioenen en De Rode Ridder. De eerstvolgende niet-strip is "Begraafplaats van Praag" van Umberto Eco op de achtste plaats.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones - Satisfaction

The Rolling Stones - Satisfaction

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Rolling Stones (vaak aangeduid als de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan 25 studioalbums uitgebracht, waaronder Tattoo You, Goats Head Soup, Some Girls, Let It Bleed en Sticky Fingers. Hun laatste album was Shine A Light (2008).

The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood ((bas)gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman, en hoewel nooit officieel, toetsenist Ian Stewart.




» Reageer (0)
21-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abonnees mogen uurtje vroeger binnen in Zoo en Planckendael

Abonnees mogen uurtje vroeger binnen in Zoo en Planckendael




Vanochtend kon je je in Antwerpen en Mechelen even in de brousse wanen. Dat was het geval op de Meir, de Groenplaats, de Dageraadplaats, de Rooseveltplaats en in het Centraal Station in Antwerpen en ook op het Conscienceplein, de Zandpoortvest en in het station van Mechelen. De dierengeluiden waren bedoeld om volk te lokken naar de Zoo en Planckendael. Abonnees mogen voortaan zelfs een uurtje vroeger binnen, om het live te ervaren. Van 9 tot 10 is het dierenrijk aan hen.

Veel verwonderde blikken deze ochtend in Antwerpen en Mechelen. Op deze eerste lentedag werden de bewoners en de pendelaars van beide steden gewekt met prachtige dierengeluiden: van brullende leeuwen, kwetterende ara's, trompetterende olifanten tot zingende siamangs met hun versterkende keelzakken. De geluiden werden 's ochtends vroeg opgenomen in beide dierenparken en verspreid over de twee steden.

"De reden is eenvoudig", zegt Ilse Segers, woordvoerster van de ZOO en Planckendael. "Onze parken gaan exclusief voor al onze abonnees een uurtje vroeger open. Wanneer je 's morgens in de Zoo of Planckendael aankomt, en de dieren net buiten komen en aan hun ochtendritueel beginnen, dan is dat echt een magisch moment om te ervaren. En dat gevoel wilden we op deze eerste lentedag even delen met iedereen en laten smaken. Zo wordt iedereen uitgenodigd om het zelf in de parken mee te maken. "

Wie wil weten hoe het er vanmorgen aan toeging, kan het filmpje bekijken op de websites: www.zooantwerpen.be of www.planckendael.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak van tuinieren een sport

Maak van tuinieren een sport



Tuinieren verhoogt de levensvreugde en kan je jonger doen voelen, blijkt uit een recente studie. Daarom enkel tips om aan je figuur te werken terwijl je de planten en het gazon verzorgt.


Om resultaten te merken van tuinieren, moet je minstens een half uur per dag met je planten en gazon bezig zijn. Om er het maximum uit te halen, gebruik je best zo weinig mogelijk instrumenten. Hierdoor kan je werk iets langer duren, maar met een zaag, schaar en een grasmaaier die je moet duwen, bespaar je je wel een tripje naar het fitnesscentrum.  Werk aan een constante snelheid om je hartslag op een stabiel niveau te houden.


Verander elke tien minuten van positie, dus varieer tussen wieden en snoeien of gebruik regelmatig je andere hand. Harken en het ronddragen van bladeren kan je bovenarmen versterken, maar ook je flexibiler en sterker maken. Je kunt van harken een even inspannende activiteit als een ontspannende fietstocht maken.


Tuinieren is goed om sterkte, uithouding en flexibiliteit te verbeteren en kan helpen hoge bloeddruk, hartziekten, diabetes, obesitas en andere medische aandoeningen te beperken. Het snoeien van bomen en struiken staat gelijk aan een wandeling aan een gemiddelde snelheid. Zwaar werk als het stapelen van hout is een even intensieve workout als een lichte sessie aerobics. Vrouwen kunnen tot 300 calorieën in een uur verbranden door te tuinieren.

Als laatste is het ook belangrijk te genieten van je werk, studies toonden aan dat de aanwezigheid van bomen en planten stress beperken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw uit jaren 50 is gezonder dan moderne dame


Vrouw uit jaren 50 is gezonder dan moderne dame



Hoewel vrouwen in de jaren 50 meer verzadigde vetten opnamen en vaker rookten, kregen ze veel meer lichaamsbeweging door intensievere huishoudelijke taken, wat betekent dat hun hart gezonder was.

Door de rantsoenering waren dames na de oorlog verplicht ook meer groenten te eten. Tegen de tijd dat moderne mannen en vrouwen de kaap van vijftig hebben bereikt, zijn ze minder gezond dan hun evenknieën van 60 jaar geleden. In 1951 verbrandde de gemiddelde huisvrouw 1.000 calorieën per dag, voornamelijk doordat huishoudelijke taken toen veel meer inspanning vroegen. Ze moest toen bijvoorbeeld de was met de hand doen, wat veel harder werk is dan simpelweg op een knop te duwen. Ze nam ook maar 1.818 calorieën per dag op. Vandaag is dat 2.178 calorieën en verbrandt de gemiddelde vrouw er slechts 556. Meer dan twee derde van de moderne dames gelooft echter dat ze gezonder zijn dan vrouwen van 60 jaar geleden. 

Onverwerkt voedsel
Tam Fry van het Britse National Obesity Forum: "Als een vrouw toen niet rookte, was ze 60 jaar geleden ongetwijfeld gezonder dan haar moderne evenknieën. Hoewel dames nu minder verzadigde vetten opnemen, komt ze toch bij door meer te eten en minder te bewegen. Dit kan leiden tot heel wat aandoeningen waarvoor je medicatie moet nemen. De boodschap is dus duidelijk: eet minder en beweeg meer om een heel leven gezond te blijven." Gezondheidsexperte Katharine Jenner: "Als we konden teruggaan naar de essentie van het koken en onverwerkt eten zoals net na de oorlog, en minder zout op de tafel zouden zetten, zou dit onze gezondheid stimuleren door het risico op beroertes en hartziekten te beperken."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes op de tien vijftigplussers telt niet af naar pensioen


Zes op de tien vijftigplussers telt niet af naar pensioen



Slechts 42,3 procent van de vijftigplussers kijkt uit naar zijn pensioen. Dames willen dan veel bij hun familie zijn, mannen bij hun geliefden, blijkt uit een recente enquête.


Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het virtuele ontmoetingsplatform Go51 bij 5.950 vijftigers en zestigers en aangevuld met onderzoeksresultaten van de jaarlijkse Trendbarometer. Terwijl 55 procent van alle Belgen wel eens bioproducten koopt, is dat bij deze leeftijdscategorie drie op de vier. Volgens Go51 kopen vijftigplussers meer bio dan jongere Belgen omwille van hun groter budget en hun groter bewustzijn. "Voor hen mogen gezonde en duurzame producten gerust meer kosten", zo luidt het.


Voorts blijkt uit de bevraging dat zes op de tien vijftigers en zestigers niet aftellen naar hun laatste werkdag. Slechts 42,3 procent van hen kijkt daadwerkelijk uit naar zijn pensioen. "Dat is zelfs minder dan jongere generaties, die nu al (tevergeefs) hopen dat ze niet tot latere leeftijd aan de slag moeten blijven", concludeert Go51. "Zij die er wel naar uitkijken om van de arbeidsmarkt te stappen, geven aan dat ze in de eerste plaats meer tijd willen doorbrengen met hun familie (42,1 procent) of partner (38,1 procent). Pittig detail: vrouwen kijken vooral uit naar 'quality time' met de familie, terwijl mannen deze liever met hun partner doorbrengen."


Go51 wijst er nog op dat 42,5 procent van de vijftigplussers lid zijn van een sociaal netwerk. Daar speelt het overigens zelf op in met GO51.eu, een virtueel ontmoetingsplatform "de vitale en reislustige 50-tot 69-plusser". Go51 is een initiatief van Xenarjo, een erkende coöperatieve vennootschap van bekende Belgische bedrijven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diëten is stresserend en maakt je geïrriteerd en boos

Diëten is stresserend en maakt je geïrriteerd en boos



De moeite die gepaard gaat met het uitoefenen van zelfcontrole bij eten kan het brein agressief maken en zelfs zorgen voor een voorkeur voor gewelddadige films. Uit een studie blijkt dat mensen die een appel kiezen in plaats van een chocoladereep meer kans hebben een film met woede en wraak als thema te kiezen dan eentje met een luchtiger thema. In een andere studie bleek dat mensen die een waardebon voor een supermarkt boven een wellnessbehandeling kozen, meer geïnteresseerd waren in het kijken naar boze dan naar angstige gezichten.


In een derde experiment hadden mensen op dieet meer interesse voor een gewelddadige dan voor een droevige boodschap. Als laatste bleek dat deelnemers die een gezonde snack nemen boven junkfood meer geïrriteerd waren door een reclameboodschap die als dictatoriaal overkwam.


"We bestudeerden of zelfcontrole kan leiden tot een reeks boze gedragingen en voorkeuren, zelfs in situaties waar dit soort gedrag erg subtiel is", aldus onderzoeker David Gal. "Onderzoek toont aan dat mensen zich agressiever gedragen ten opzichte van anderen door zelfcontrole. Diëters zijn sneller geïrriteerd en sneller boos. Reclamemakers en opiniemakers moeten zich meer bewust zijn van potentiële negatieve emoties als gevolg van het aanmoedigen van zelfcontrole bij dagelijkse keuzes."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vrouwen worden grijs op 25 jaar

Steeds meer vrouwen worden grijs op 25 jaar



32 procent van de Britse vrouwen jonger dan dertig wordt al grijs, twee derde van hen geeft stress de schuld. 20 jaar geleden kampte nog maar 18 procent van de jongedames met dit beautyprobleem.

John Frieda, het verzorgingsmerk dat het onderzoek uitvoerde, bedacht zelfs een nieuwe naam voor deze dames. Ze worden GHOSTS (Grey Haired Over Stressed Twenty Somethings) genoemd. Creatief directeur Nicola Clarke: "Ik ben niet verrast door dit resultaat, steeds meer jongere klanten vragen om een haarkleuring om hun grijze haren te verstoppen. De meesten wijzen stress als de schuldige aan." De 28-jarige Michela Colling ontdekte haar eerste grijze haar op haar 25ste: "Ik ben zelfstandige, dus ik heb veel stress. Het laatste jaar was ontzettend druk voor mij en het aantal grijze haren nam dan ook ontzettend snel toe. Dus ik zie zeker een verband met stress."
 
Afgedaan?
Haarspecialist Philip Kingsley: "Grijs haar staat synoniem voor verouderen, in onze cultuur dat jeugd hoog in het vaandel draagt, proberen we het verouderingsproces zoveel mogelijk uit te stellen." Hoewel een man met grijze haren als charmant gezien wordt, heeft een vrouw met grijze lokken afgedaan, ze heeft haar meest vruchtbare al achter de rug."

Genen
Kan stress echt grijze haren veroorzaken of is dit een mythe? Een grijze lok is een haar dat geen pigment heeft. Dit is het resultaat van pigmentproducerende cellen die beschadigd raken of afsterven. Dit komt van nature voor bij het verouderen, sommige wetenschappers wijzen je genen als verantwoordelijke aan en niet je levensstijl. Experte Nina Goad: "Grijs worden op jonge leeftijd is genetisch bepaald, omgevingsfactoren hebben hier weinig invloed op. "

Stress
Andere experts beweren dat het bewijs groeit dat vroegtijdig grijs worden het resultaat van stress iskan zijn. In zijn boek 'The Hair Bible' praat Philip Kingsley over de manier waarop stress het lichaam kan treffen. "We weten dat stress vitamine B verbruikt, zwarte ratten die een tekort aan deze stof hebben, worden wit, zo blijkt uit een experiment. Andere studies toonden aan dat bepaalde vormen van dit vitamine in grote dosissen het begin van de vergrijzing kan omkeren." Hij is niet de enige die denkt dat er een verband bestaat. Japans onderzoek toont aan dat haarfollikels vatbaar zijn voor de dezelfde soort stress dat DNA beschadigt. Deze wordt veroorzaakt door sigarettenrook, UV-licht en vervuiling, er is ook een verband tussen emotionele stress."

Haarspecialisten hopen binnen tien jaar een voedingssupplement of een shampoo te creëren dat het missende enzym bevat of iets dat hetzelfde effect heeft op grijze lokken, zo kunnen ze vergrijzing voorkomen of zelfs omkeren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Benson - On Broadway

George Benson - On Broadway

Klik op de foto om hem te beluisteren






George Benson  is een Amerikaanse jazz-gitarist die het klappen van de zweep in de jaren ’60 leert bij  onder andere  jazz-icoon Miles Davis, wanneer hij te horen is op diens album Miles In The Sky. Vanaf het midden van de jaren ’70 begint hij ook met zingen en boort pardoes een miljoenenpubliek aan middels pop/soul hits als ‘Give Me The Night’ en ‘This Masquerade’. Benson wordt algemeen beschouwd als één van de beste jazz-gitaristen aller tijden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cafebaas in hongerstaking tegen rookverbod

Cafébaas in hongerstaking tegen rookverbod


http://img852.imageshack.us/img852/1272/roken.jpg


Een Luikse cafébaas begint zaterdag met een hongerstaking om te protesteren tegen het algemene rookverbod in de horeca. Dat heeft hij vandaag aangekondigd. Volgens de man zal de toepassing van de antitabakswet in juli 2011 voor veel kleine zaken het doodvonnis betekenen.

Het Grondwettelijk Hof schrapte afgelopen dinsdag de uitzonderingen uit de wet op het rookverbod in de horeca. Het gaat om de uitzonderingen voor "biercafés" waar geen eten wordt verkocht, casino's en discotheken.
 
"Tot het einde"
"Ik zal een laatste keer eten op vrijdag. Daarna begin ik een hongerstaking, waarmee ik zal doorgaan tot het einde", zegt Pascal Piette (40), de baas van een taverne in Hognoul, bij Luik. "De wetgeving wordt jaar na jaar strenger voor caféhouders. De situatie wordt onhoudbaar voor de sector."
 
Vrij kiezen
De man vraagt dat caféhouders vrij zouden kunnen kiezen om hun klanten te laten roken of niet. "Dat zou duidelijk moeten worden aangegeven aan de zaak, zodat een klant die binnenkomt goed weet hoe het zit. Verschillende van mijn collega's hebben geïnvesteerd in afzuiginstallaties en andere verluchtingssystemen. Het is onaanvaardbaar dat hen dit werd opgelegd, om dan vervolgens de toegang voor rokers te verbieden. (br.hln)




» Reageer (0)
20-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zeker niet in je make-uptas mag ontbreken


Wat zeker niet in je make-uptas mag ontbreken



De juiste instrumenten zijn onontbeerlijk voor een perfect gemaquilleerd gezicht. Maar het aanbod is echter zo groot, dat het verwarrend kan zijn wat er nu net in je make-uptas moet.

De juiste borstels zijn essentieel om foutloze make-up aan te brengen:

Foundation
Een borstel geeft namelijk een natuurlijker resultaat dan een sponsje of je vingers. Breng foundation aan op de achterkant van je hand, gebruik dan een borstel om dit in neerwaartse bewegingen aan te brengen. Zorg voor een vloeiende overgang aan de kaak- en haarlijn. De kleur voor je wangen kan je op dezelfde manier aanbrengen. Kies voor een synthetische exemplaar, deze nemen minder make-up op, wat minder verkwisting betekent.

Concealer
Gebruik een borstel met fijne punt van syntethisch of natuurlijk materiaal. Breng een kleine hoeveelheid aan, en vervaag de randen om het minder te laten opvallen. Om donkere cirkels weg te werken, kies je een borstel met een smalle punt, maar een bredere basis.

Blush
Voor deze borstel geldtm hoe groter, hoe beter. Kies voor een brede basis. Breng blush aan en hierover een transparent poeder om te fixeren voor een mooi resultaat.

Oogschaduw
Een borstel gemaakt van dierlijke haren zijn het beste voor oogschaduwpoeders. Je kunt deze ook gebruiken om het wenkbrauwbeen te benadrukken met een mat poeder in een lichte tint.

Lippen
Gebruik een borsteltje om je lippen te omranden, dit geeft een voller resultaat. Kies voor een borstel uit synthetisch materiaal voor meer controle.

Wimperkrullers
Wimperkrullers zijn een geheim wapen om je ogen te openen. Je kunt je kruller een extra boost geven door warmte toe te voegen: gebruik een haarddroger om deze op te warmen gedurende enkele seconden, maak wel dat je je ooglid niet verbrandt. Breng het aan op je wimpers, zorg dan wel eerst dat deze afgekoeld zijn voor je mascara aanbrengt.

De meeste make-upartiesten vinden een pincet onmisbaar om ongewenste gezichtsharen te verwijderen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Antoine Watteau 1684 - 1721 was een Franse kunstschilder

Jean Antoine Watteau  1684 – 1721  was een Franse kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Jean Antoine Watteau (Valenciennes, 10 oktober 1684 – Nogent-sur-Marne, 18 juli 1721) was een Franse kunstschilder uit de rococoperiode.

Jean Antoine Watteau wordt vaak een rococokunstenaar genoemd, maar toch is er nog een diepe ernst, atypisch rococo, die zijn werk uitstraalt. Watteau houdt van het allervroegste begin schetsboeken bij met snelle aanduidingen van figuren naar het leven. Hij weet fragiliteit en sterkte te verbinden en de zoektocht naar evenwicht hierin over te brengen in zijn schilderkunst. Tijdgenoten die in verband staan met Watteau zijn François Boucher (1703-1770), Jean Honoré Fragonard (1732-1806), Jean-Baptiste Siméon Chardin (1699-1779) en Thomas Gainsborough (1727-1788).




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Antoine-Watteau-2.jpg?t=1300625600




In theaterscènes of huiselijke taferelen wil de schilderkunst van die tijd het geluk voorstellen in de kunst of het oproepen door de weergave van gelukkige momenten. Watteau schildert de mythische plaatsen van geluk (zoals Arcadia, Cythera ...), maar situeert ze in het herkenbare Franse landschap en bevolkt ze met tijdgenoten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Antoine-Watteau-3.jpg?t=1300625676




De thematiek van de liefde is een graag gezien onderwerp in de 18de eeuw. Vaak gaat het hier om de verboden liefde die zich clandestien afspeelt in een natuurdecor. Deze onderwerpen vinden we ook terug bij Fragonard. Op de schilderijen zijn altijd duidelijk liefdesscènes te zien van jonge koppeltjes die dromen van een gelukkig bestaan. Veelal maakt de heer de dame het hof met poëzie of muziek. Uiteraard is dit pure euforie, arme mensen hadden geen tijd voor luxe-geluk en de rijken werden uitgehuwelijkt, zodat ze geen kans hadden op het geluk. Deze thematiek vindt men ook terug op medaillons van Sèvres-porselein.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Antoine-Watteau-4.jpg?t=1300625722




In de 17de en 18de eeuw was het leven aan het hof een waar theater; daarmee werd vaak gespot. Een waar voorbeeld is de Gille; een symbolische figuur die centraal bespot wordt. Deze figuren vinden we onder andere terug in het carnaval van Venetië. Hoewel ook andere kunstenaars uit die tijd net als Watteau theater als thema kozen, krijgt de acteur bij Watteau iets echts.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Antoine-Watteau-5.jpg?t=1300625760




De kledij van Mezzetin of van Gilles is geen vermomming meer, maar brengt zijn authentieke ik tot uitdrukking. De Gilles zou een soort spiritueel zelfportret van Watteau zijn, of wordt vergeleken met de "Ecce Homo"; de onschuldigheid van de Gille (wit) staat symbool zoals de bespotting van Christus.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen zag dat Knut onder enorme stress stond


"Iedereen zag dat Knut onder enorme stress stond"


http://img191.imageshack.us/img191/3260/knutp.jpg


Dierenbeschermers uiten zware verwijten tegen de dierentuin van Berlijn nadat Knut (4), Duitslands beroemdste ijsbeer, zaterdag overleed. Die had nooit in één verblijf mogen worden opgesloten met drie vrouwelijke ijsberen waar hij niet mee kon opschieten.

"Het was voor elke leek zichtbaar dat Knut onder enorme stress stond", aldus de dierenbeschermingsorganisatie Peta in de krant Bild van zondag. Toen Knut kort na zijn geboorte in december 2006 door zijn moeder was verstoten en dierenverzorger Thomas Dörflein besloot hem met de fles groot te brengen, zeiden experts al dat het niet goed is als een ijsbeertje door mensen wordt opgevoed. Hij zou dan later gedragsproblemen krijgen in de omgang met andere ijsberen.

Maar toen had het hagelwitte, donzige ijsbeertje al de harten veroverd van miljoenen Duitsers die met afgrijzen reageerden op het idee dat hij een spuitje zou krijgen. De Duitse media volgden de ontwikkeling van de kleine Knut en zijn 'pappa' Dörflein op de voet. Toen Knut voor het eerst aan het publiek werd getoond, kwamen er honderden journalisten uit de hele wereld op af; de gebeurtenis werd live uitgezonden op diverse tv-zenders.



De inmiddels overleden verzorger Thomas Dörflein met de jonge Knut.


Meer dan 1 miljoen mensen hebben Knut de afgelopen jaar bekeken in de dierentuin van Berlijn. Zaterdagmiddag waren honderden bezoekers van de Berliner Zoo er getuige van hoe Knut een soort epileptische aanval kreeg, in het water plonsde en overleed. Volgens de dierentuin ging het om een plotselinge en onverwachte dood. Maandag of dinsdag wordt lijkschouwing verricht om de precieze doodsoorzaak te bepalen.

Op sociale netwerksites als Facebook en Twitter hebben Duitsers geschokt gereageerd op de dood van Knut. "Ik ben onbeschrijfelijk triest. Jij bent een fantastische ijsbeer geweest!" schrijft er iemand. Op de Engelstalige Knut-fansites komen reacties uit de hele wereld binnen, zoals: "Wij Japanners bidden voor Knut."

Dörflein overleed in september 2008 aan een hartinfarct. "Nu is hij bij papa Thomas op een wolk en slobbert aan zijn hand", aldus een Facebook-gebruiker.

Niet alleen de boodschappen op websites, maar ook tal van voorwerpen zullen Knut helpen herinneren, zoals T-shirts, postzegels, knuffels en bekers. Ook stond Knut een keer op de cover van het Amerikaanse celebrity magazine Vanity Fair.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele - Rolling In The Deep

Adele - Rolling In The Deep

Klik op de foto om haar te beluisteren







Adele Laurie Blue Adkins (Londen, 5 mei 1988) is een Engelse soul- en jazzzangeres. In 2009 won ze twee Grammy Awards

Adele slaagde in mei 2006 voor de BRIT school, die voorbereidt op 'performing arts'. Later dat jaar tourde ze met onder andere Raul Midón, Amos Lee en Keren Ann door Groot-Brittannië als voorprogramma-act en op festivals. In 2007 begon Adele aan een solotournee door Engeland. Ook plaatste ze nummers van zichzelf op de internetsite Myspace.

Op 22 oktober 2007 bracht Adele haar eerste single uit in Groot-Brittannië, genaamd Hometown Glory. Hierin bezingt ze de mooie kanten van de Londense wijk Tottenham. Hierna tekende ze een contract bij het label XL records dat in januari 2008 haar tweede single Chasing Pavements uitbracht. Dit nummer werd ook buiten Groot-Brittannië een hit, onder meer in Nederland en België. In de Single Top 100 haalde Chasing Pavements de top 3.

Nadat de single Cold shoulder een kleine hit was geworden, bracht Adele in het najaar van 2008 het nummer Make you feel my love uit, een cover van Bob Dylan. In Nederland betekende dit haar grote doorbraak. Het werd een nr.1-hit in de Single Top 100. Ook het debuutalbum 19 was erg succesvol, het stond 8 weken op nummer 1 en werd het bestverkochte album van 2009.

Op 21 januari 2011 bracht Adele haar tweede album uit, getiteld 21. De eerste single van dat album, Rolling in the deep, behaalde twee keer de nr 1-positie in de Nederlandse Top 40.

Op 20 februari 2011 presteerde ze iets wat de Beatles in 1964 ook lukte. Ze stond namelijk tegelijkertijd met twee singles (Rolling in the Deep op nummer 4 en Someone Like You op nummer 1) in de Britse Singles Top 75 en 2 albums (21 op nummer 1 en 19 op nummer 2) in de Britse albumlijst.

Adele beheerst op 11 maart 2011 de Top 40 door zowel de nummer 1 en 2 positie te bezetten met respectievelijk Rolling in the Deep en Set fire to the Rain. Dit was de eerste keer in 32 jaar dat een artiest dit lukte, voor het laatst was dit Michael Jackson in 1979.




» Reageer (0)
19-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer Knut is niet meer

IJsbeer Knut is niet meer


http://img860.imageshack.us/img860/2023/ijsbeerknut.jpg




De ijsbeer Knut, de grote publiekstrekker van de dierentuin in Berlijn, is op 4-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de directie van de dierentuin zaterdag laten weten. Knut dreef in het water bij het ijsberenverblijf. De doodsoorzaak is niet bekend. Knut werd kort na zijn geboorte in december 2006 verstoten door zijn moeder. De inmiddels overleden dierenverzorger Thomas Dörflein bracht het ijsbeertje daarom groot met de fles. Daarop kwam veel kritiek. Volgens sommige biologen zou het niet goed zijn als ijsberen door een mens worden grootgebracht. Desondanks veroverde het donzige dier de harten van miljoenen mensen wereldwijd.



http://img850.imageshack.us/img850/8792/verzorgermetknut.jpg
De inmiddels overleden verzorger Thomas Dörflein met de jonge Knut.



Tot zijn dood bleef Knut de nabijheid van mensen zoeken, ook nadat hij was overgebracht naar het grote ijsberenverblijf. De drie andere ijsberen, onder wie zijn moeder Tosca, beten en intimideerden Knut regelmatig. Hij kon pas eten nadat de andere drie genoeg vlees en vis naar binnen hadden gewerkt. Knut zou al jaren paniekaanvallen hebben gehad.



http://img863.imageshack.us/img863/7039/knutl.jpg






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg runt hoogste (en duurste) zwembad ter wereld


Belg runt hoogste (en duurste) zwembad ter wereld


http://img200.imageshack.us/img200/8550/hoogstezwembadterwereld.jpg


Een gewone lidkaart kost er 55.000 euro en een fles champagne 12.500 euro. Maar je krijgt er wel een adembenemend panorama voor in de plaats. Op 266 meter hoogte. Limburger Dirk Cornelis (33) baat op het dak van een hotel in Singapore een exclusieve nachtclub met zwembad uit.

Wie trendy Azië wil leren kennen, kan niet voorbij club Ku Dé Ta in Singapore. Volgens The New York Times is dit één van de fraaiste hotspots ter wereld.

Je mag geen hoogtevrees hebben. De club bevindt zich op 266 meter hoogte, op het dak van een luxueus hotel-casinocomplex, in een zogenaamd Sky Park. Deze dakconstructie, in de vorm van een schip, verbindt de drie torens van het hotel. Een knap staaltje van hedendaagse architectuur. En het is een Vlaming die de plek uitbaat. Hij is vooral trots op zijn zwembad.

'We hebben het hoogste en grootste zwembad ter wereld. Ons bad is 150 meter lang', zegt Dirk Cornelis uit het Limburgse Ham. 'Als je in het bad naar de rand zwemt, lijkt het alsof je van het dak zwemt.'

Wie moe is van baantjes trekken, kan uitrusten onder de palmbomen, proeft van de moderne Aziatische keuken in het restaurant of bezoekt de nachtclub. 'Op het dak is altijd wel iets te beleven', zegt Cornelis.

Er zijn slechtere werkplekken denkbaar. 'Ik ben nog elke dag onder de indruk, als ik met een drankje in de hand de skyline van Singapore bekijk.' Na een job als steward en marketingassistent belandde de Vlaming twee jaar geleden in Singapore om het hotel onder het zwembad te openen. Een megaproject van 2.560 kamers. Een half jaar geleden opende hij op het dak Ku Dé Ta.

Niet alleen de hoogte van de club doet je duizelen. Ook het bedrag dat je moet betalen om er lid van te zijn: 55.000 euro per jaar voor gewone leden, 140.000 euro voor levenslang lidmaatschap. 'Onze leden krijgen een eigen hoekje, moeten niet reserveren en kunnen geregeld exclusieve feestjes meemaken', zegt Cornelis. Faithless en Depeche Mode hebben er al plaatjes mogen draaien, en het Gentse 2 Many DJ's staat op de wishlist van Cornelis.

Onnodig te zeggen dat het uit de kluiten gewassen dakterras vooral bezocht wordt door de rich and famous. Bill Clinton, Diana Ross en Sharon Stone komen er al eens een cocktail drinken, maar ook prinsen, steenrijke industriëlen en ambassadeurs. 'Toch is iedereen welkom', benadrukt Cornelis, 'maar wel zonder shorts en slippers aan.' Voor 10 euro mogen toeristen er van het panorama genieten. En een drankje hoeft ook niet duur te zijn. 'Wij schenken Stella en Hoegaarden', zegt Cornelis, 'maar wie eens goed wil feesten, die bestelt champagne uit handgemaakte flessen.' Kostprijs: 12.500 euro per fles.  (br.Het Nieuwsblad)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je huis allergievrij te maken


Tips om je huis allergievrij te maken



In je huis zitten een verrassend aantal stiekeme oorzaken van allergieën. Daarom enkele tips om deze aan te pakken.

- Een rommelig huis is een broeihaard voor huisstofmijt, bacteriën, schimmels en muizen. Bewaar afval buiten.

- Mijten en huidschilfers van dieren houden van tapijten, stofzuig dus wekelijks. Zorg ervoor dat je een goed apparaat hebt dat ook kleine deeltjes opvangt en filtert.

- Verban huisstofmijten en schimmels door je lakens wekelijks heet te wassen.

- Vochtige badkamers en kelders zijn vaak een broeihaard voor schimmels. Voorkom deze met een sopje met bleekwater. Tijdens de herfst verspreiden bewonders schimmels binnenshuis via natte bladeren op schoenen.

- Kruimeltjes en overvolle afvalbakken trekken muizen en kakkerlakken aan, hun uitwerpselen kunnen allergieën verergeren. Verwijder kruimeltjes meteen en zet vallen voor ongedierde.

- Hou de ramen gesloten tijdens het pollenseizoen. Vooral tussen 10 en 15 uur, dan is de concentratie namelijk het hoogst.

- Bestrijd schimmels met een ontvochtiger, stel hem in op een vochtigheid van 35 tot 45 procent.

- Planten kunnen schimmels op hun bladeren verzamelen. Als je met schimmels ziet, verwijder deze bladeren dan onmiddellijk, zorg er ook voor dat water niet in de pot blijft staan.

- Doe wekelijks het stof af, was dekens en leg tapijten in het water. Maak het niet te warm in huis, hou de verwarming steeds onder 21 graden. Mijten, maar ook schimmels en kakkerlakken houden niet van koude temperaturen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!