Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaap baart hond

Schaap baart 'hond'



Een Chinese boer beweert dat een van z'n schapen een hond op de wereld heeft gezet. Het 'puppylam' heeft wel een wollen vachtje, maar z'n bek, snuit, ogen, pootjes en staart lijken inderdaad erg op die van een hond.

Volgens dierenartsen is het onmogelijk dat een schaap een hond ter wereld brengt. Intussen troepen nieuwsgerigen evenwel samen op de boerderij van Lui Naiying om het merkwaardige fenomeen met eigen ogen te bekijken.







"Ik was niet weinig geschrokken toen ik het merkwaardige lam ontdekte naast zijn moeder", aldus Lui. "In mijn twintig jaar als schapenboer heb ik dit nog nooit gezien".


Een onderzoeker aan een dierencentrum in Xi'an zegt inmiddels dat het volstrekt onmogelijk dat een schaap bezwangerd wordt door een hond. "We hebben hier wellicht te maken met een lammetje dat een afwijking vertoont", aldus Yue Guozhang.



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/12/1/6/media_xl_4116381.jpg?20110325120053




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenteschoonmaak voor dummies (met weinig tijd

Lenteschoonmaak voor dummies (met weinig tijd)



Een grondige lenteschoonmaak hoeft helemaal niet tijdrovend te zijn. Integendeel: door af en toe een paar minuutjes vrij te maken kom je al een eind ver. Met deze 5 snelle schoonmaaktips hou je binnenkort zeeën van tijd over...

1) Gooi de badkamer ondersteboven
De badkamer schoonmaken kan een heuse titanenstrijd zijn, maar de badkamerkasten kan je daarentegen wél in no time onder handen nemen. Gooi ieder kastje ondersteboven en keer elke make-up tas binnenstebuiten.

Wees streng voor jezelf: gooi alles meteen weg wat oud, vervallen of lelijk is. Lippenstiften met een schreeuwerige kleur, zonnecrème waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden is en lotions met een vies geurtje gaan onmiddellijk de deur uit.

Niet vergeten: mascara gooi je na 3 maanden weg. Deze make-up wordt na enkele maanden een broeihaard van bacteriën die ooginfecties kan veroorzaken.

2) Mest de diepvriezer uit
Diepgevroren producten beschimmelen dan wel niet, maar dat betekent niet dat je ze voor eeuwig in het vriesvak kunt laten liggen.

Neem een grondig kijkje en houd rekening met de datum waarop je de producten hebt ingevroren. Ben je echt nog van plan om die lasagna van vorig jaar op te eten? En wat met die zelfgebakken koekjes uit 2007? Weg ermee!

Ook erg handig: zet bij het invriezen steeds een datum op de verpakking zodat je precies weet hoe lang de producten al in het vriesvak liggen.

3) Kieper oude kleren weg
Trek je kleerkast eens open en selecteer de stukken die je amper draagt. We gooien niet graag kleren weg omdat we stiekem hopen dat sommige stukken misschien nog wel ooit terug 'in de mode' zijn.

Een kleerkast die uitpuilt is nergens goed voor. Bovendien vind je de dingen die je wél wil dragen nog maar moeilijk terug. Het begin van de lente is het uitgelezen moment om lelijke sweaters, versleten handschoenen en geitenwollen sokken uit je kast te kieperen.

Tip: Je hoeft niet alles weg te gooien. Misschien kun je een vriendin wel blij maken met een jas die jou 3 maten te groot is of een broek die niet meer past?

4) Raam per raam
Ramen wassen kan een intens karweitje worden wanneer je er 10 op een dag in het sop zet. Doe er daarom maar eentje per dag. Vul een flesje met water en doe daar evenveel azijn bij. Spuit het goedje op het glas en gebruik krantenpapier of een microvezeldoekje om de boel schoon te krijgen.

Extra tip: was de ramen op een bewolkte dag zodat je goed kan zien waar je strepen hebt achtergelaten.

5) Stop met uitstellen
Een rommelig geheugen is al even slecht als een rommelig huis. Je hebt een eindeloos to do-lijstje in je hoofd en je komt er maar niet toe om alle taken ook effectief uit te voeren. Begin er vandaag nog aan en liefst zo snel mogelijk.

Maak vandaag dat belangrijke telefoontje, ga morgen langs bij de boekhouder en doe overmorgen boodschappen. Neem niet te veel hooi op je vork maar zorg er wel voor dat van uitstel geen afstel komt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chi Coltrane - You Were my Friend

Chi Coltrane - You Were my Friend

Klik op de foto om haar te beluisteren






Chi Coltrane (16 november 1948, Racine, Wisconsin) is een Amerikaans zangeres en songwriter.

Chi (spreek uit als het Engelse 'Shy') was één van de zeven kinderen van een Canadese moeder en een Duitse vader, een violist. Ze had al vroeg interesse in muziek en kon op haar twaalfde al acht instrumenten bespelen. Haar favoriete instrument is de piano. In 1970 speelde ze in diverse clubs in Chicago. Een jaar later vertegenwoordigde ze haar land op het International Rock Festival in Rio de Janeiro. Niet veel later tekende ze een platencontract van CBS/Columbia Records.



» Reageer (0)
24-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabam wil bijdrage van truckers

Sabam wil bijdrage van truckers



De auteursrechtenmaatschappij Sabam aanziet cabines van vrachtwagens als een werkvloer. Chauffeurs die er naar de radio luisteren, moeten daarom een bijdrage betalen. Dat meldt De Standaard op zijn website.

Volksvertegenwoordiger Maggie De Block van Open VLD vindt dat overdreven. "Het is onlogisch dat truckers daarvoor moeten betalen. Die chauffeurs hebben de radio vooral nodig voor hun veiligheid en niet voor de muziek."

Vincent Van Quickenborne, Minister van Ondernemen, geeft zijn partijgenote gelijk. Hij stelt dat truckcabines intieme ruimtes zijn waar de radio voor chauffeurs een essentiele rol speelt.

Sabam gaat daar helemaal niet mee akkoord. Woordvoerder Thierry Dachelet reageert. "Wij hebben onder voorzitterschap van minister Van Quickenborne het akkoord Unisono gesloten met het bedrijfsleven, waarin bepaald is dat alle bedrijven voor de muziek op de werkvloer een bijdrage betalen afhankelijk van het aantal personeelsleden. Die met minder dan negen zijn daarvan zelfs vrijgesteld."

Truckers luisteren volgens Dachelet wel naar muziek in hun cabine. De radio als veiligheidsargument vindt de woordvoerder daarom ongeldig.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Therapietrouw groot probleem bij anti-depressiva

"Therapietrouw groot probleem bij anti-depressiva"



40 procent van wie voor een eerste depressieve periode behandeld wordt met antidepressiva herstelt volledig. Van de overige herstelt een derde tot de helft vrij goed.

Het grote probleem bij de inname van antidepressiva is de therapietrouw. Meer dan de helft tot tweederde van de antidepressivagebruikers doet dat niet volgens het doktersvoorschrift waardoor het effect van de pillen minder goed is. Dat schrijft het gezondheidsmagazine Bodytalk.
 
Therapie vergeten
Bij een eerste depressie dienen de antidepressiva gedurende zes maanden iedere dag te worden ingenomen en bij terugval minstens negen maanden. Uit diverse studies blijkt volgens Bodytalk echter dat meer dan de helft tot tweederde het doktersvoorschrift bij de inname niet volgen. Sommigen zijn geneigd de therapie te vergeten zodra ze zich beter in hun vel voelen. Anderen kampen met hinderlijke nevenwerkingen.
 
Elektroshocktherapie
Antidepressiva hebben volgens neuropsychiater Geert De Bruecker bovendien vooral succes in combinatie met psychotherapie: "Hoe die psychologische ondersteuning precies wordt ingevuld hangt af van de ernst van de depressie", aldus De Bruecker. Aan sommige zeer ernstige depressies kan overigens slechts een eind worden gesteld met elektroshocktherapie zonder veel bijkomende psychotherapie.
 
De Bruecker zegt voorts de bewering in een aantal media dat antidepressiva enkel werken bij ernstige depressies. "Er bestaat geen verband tussen het effect van een antidepressivum en de ernst van de depressie. Beweren dat de pillen niet werken bij milde depressies en wel bij ernstige, klopt niet. Het is niet meetbaar. Om het effect te meten moeten we ons baseren op herstel en terugval", klinkt het.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenasielen zitten overvol

Hondenasielen zitten overvol





De hondenasielen in Vlaanderen zitten overvol. Er zijn zelfs wachttijden tot drie maanden om een huisdier te plaatsen. De reden is dat de meeste asielen weigeren honden te laten inslapen, zo staat vandaag in Het Laatste Nieuws.
 
In de provincie Limburg is het probleem het grootst: ze hebben er zelfs een volledige stop moeten inlassen. "We hebben op dit moment al dertig honden te veel. Er kan er geen enkele meer bij", zegt men in Genk. "Er staan al 35 honden op de wachtlijst. Dat wil zeggen dat het langer dan drie maanden duurt eer we nog een nieuwkomer kunnen aanvaarden."
 
Doordat ze geen honden meer laten inslapen, blijven sommige dieren jarenlang in het asiel zitten. Maar de asielen willen niet van hun beleid afstappen. "Oudere en minder mooie hondjes verdienen ook een leven. We willen eerst ijveren voor nieuwe asielen of zelfs een bejaardentehuis voor honden", luidt het. Het asiel in Genk roept mensen ook op goed na te denken alvorens een hond in huis te halen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 op 10 dikke mama's onderschat gewicht

8 op 10 dikke mama's onderschat gewicht



Mama's en kinderen die met overgewicht kampen, beseffen vaak niet hoe zwaar ze zijn. Een nieuwe Amerikaanse studie toont aan dat 8 op de 10 hun gewicht onderschat.

Onderzoekers uit de VS ondervraagden 111 moeders (met een gemiddelde leeftijd van 39 jaar) en 111 kinderen tussen 7 en 13 jaar. 66 procent van de moeders en 39 procent van de kinderen uit de studiegroep is zwaarlijvig.

Vertekend beeld
82 procent van de obese mama's en 86 procent van de zwaarlijvige kinderen kijkt in de spiegel zonder te beseffen dat ze te dik zijn, terwijl respectievelijk 13 en 15 procent van de moeders en kinderen met een normaal gewicht geen idee hebben hoeveel ze wegen.

41 procent van de kinderen vindt dat hun mama gerust een paar kilo's mag vermageren, terwijl bijna de helft van de moeders niet eens doorheeft dat hun zwaarlijvig kind te dik is.

Dr. Nicole Dumas leidde de studie: "In de Verenigde Staten is obesitas al langer een ernstig probleem. De studie toont nu aan dat veel mensen vaak niet eens beseffen dat ze te dik zijn. In sommige families is zwaarlijvigheid zelfs zo ingeburgerd, dat ze het onnodig vinden om het probleem nog aan te pakken. Dat maakt het probleem veel groter dan we oorspronkelijk dachten."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren sterven massaal door mishandeling in zoo van Kiev

Dieren sterven massaal door mishandeling in zoo van Kiev






Een Indische olifant, Boy, was het uithangbord van de dierentuin van Kiev. Tot het dier in zijn kooi instortte en stierf. Rond dezelfde tijd bezweek Maya de kameel aan een ziekte en Theo de zebra verongelukte na een crash tegen een metalen hek. De dieren in de Oekraïense dierentuin sterven massaal, volgens dierenbeschermers door verwaarlozing.


De drie recente sterfgevallen zijn geen toevallige samenloop. De voorbije jaren stierven honderden dieren in de zoo van Kiev. De oorzaken zijn volgens dierenbeschermers ondervoeding, een gebrek aan verzorging en mishandeling. Corruptie zou de basis van het probleem vormen. Organisaties vragen dat de honderd jaar oude dierentuin van Kiev gesloten wordt en de dieren naar andere onderkomens in Europa mogen verhuizen.


"De dierentuin van Kiev zal nooit de normen halen. Hij ligt zo ver van andere dierentuinen in Europa", zegt John Ruane van Naturewatch. "De omstandigheden zijn verschrikkelijk en het maakt niet uit hoeveel nieuwe directeurs worden aangesteld, de situatie verandert toch niet." Er loopt een onderzoek naar de dierentuin, waar de helft van alle dieren gestorven zijn of op geheimzinnige wijze verdwenen zijn. Een controle van de overheid bracht aan het licht dat grote geldbedragen verduisterd zijn nadat dieren illegaal verkocht werden of fondsen voor hun voedsel en verzorging verdwenen.


Sinds oktober heeft de dierentuin een nieuwe manager, maar nog steeds blijven dieren sterven. Volgens geruchten is het de bedoeling dat de dieren verdwijnen, zodat de grond van de dierentuin verkocht kan worden voor een groot bouwproject. De zoo was nochtans ooit een fenomeen in de hoofdstad van Oekraïne. De aftakeling begon in 1991 na de val van de Sovjet-Unie en de daaropvolgende periode van armoede. Dieren moesten in kleine, slecht verlichte en verwarmde kooien leven. In 2007 liep het helemaal mis toen de dierentuin uit de Europese Associatie van Dierentuinen en Aquariums gegooid werd.


De oorzaak was het tragische overlijden van een bruine beer. De berin Dinara bracht haar leven door in een veel te kleine kooi. Toen ze eindelijk naar een groter complex met een mannelijke beer mocht verhuizen, sloegen de stoppen door. Het arme dier begon door stress met haar kop tegen de betonnen muur te slaan. De muur en de vloer zaten onder de bloedplekken en de verzorgers besloten euthanasie te plegen.


Wie de dierentuin nu bezoekt, komt bedrogen uit. Het olifantenverblijf staat leeg, de giraffen moeten binnen blijven en veel dieren worden niet meer aan de bezoekers getoond. De situatie liep uit de hand toen Leonid Chernovetsky burgemeester van Kiev werd. Hij stelde Svitlana Berzina aan als de nieuwe directeur van de zoo, onder wiens leiderschap een kwart van de dieren stierf en nog een kwart verdween.


De dood van de olifant Boy zorgde vorig jaar voor controverse. Volgens Berzina was het dier vergiftigd. Een verzorger stelt echter dat de olifant stierf door zijn dieet. Het bestuur van de dierentuin vond Boy te dik en liet hem een deet van haver en water volgen. Tot het dier te zwak was om te overleven...


Onder het nieuwe management stierven alweer vijftig dieren in vijf maanden tijd. Het nieuwe management verdedigt zich in een zoo die 2.500 dieren telt. "In alle dierentuinen, ook in Europa, worden dieren geen miljoen jaar oud. Ze sterven er ook of worden ziek." Maar volgens een lokale ecoloog zou het aantal sterfgevallen van de voorbije maanden rond 250 liggen.


De inwoners van Kiev hopen dat de stad zal investeren zodat de dierentuin opnieuw glorieuze jaren tegemoet gaat. Volgens Tamara Tarnavska van dierenrechtengroep SOS is de situatie uitzichtloos: "De zoo is niet langer een dierentuin, het is concentratiekamp. Als ik deze dieren in de ogen kijk, ben beschaamd om een mens te zijn." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw zomertijd vanaf zondag

Opnieuw zomertijd vanaf zondag





Zondagmorgen schakelen we weer over op de zomertijd, wat betekent dat we de klok een duw vooruit geven.

Zondag 27 maart draaien we om 02.00 uur de klok een uur vooruit, zodat we op GMT+2 komen in plaats van GMT+1. GMT is de wereldtijd.

In de nasleep van de oliecrisis van 1973 voerde Frankrijk de zomertijd in 1976 in om energie te sparen. De Britse eilanden kenden de zomertijd al van daarvoor en de Benelux volgde in 1977.

De Europese en Belgische regelgeving leggen de zomer- en de wintertijd op, met als laatste wapenfeit een Koninklijk Besluit van 19 december 2001.

Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne verwoordde in zijn verslag aan koning Albert II de kern van de verplichting volmondig als: "krachtens deze richtlijn wordt er verduidelijkt dat de periode van de zomertijd, namelijk de periode van het jaar waarin het uur vooruitgezet wordt met zestig minuten ten opzichte van het uur van de rest van het jaar, vanaf het jaar 2002 en voor een onbepaalde periode, zal beginnen op de laatste zondag van de maand maart, om 1 uur 's morgens, wereldtijd (2 uur, plaatselijke tijd) en zal eindigen op de laatste zondag van de maand oktober, om 1 uur 's morgens, wereldtijd (3 uur, plaatselijke tijd)". Zo stond letterlijk in het Staatsblad van 28 december 2001.

We gaan aldus de wintertijd weer in op zondag 30 oktober.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verlost van 11.688 galstenen

Vrouw verlost van 11.688 galstenen





In China hebben dokters een vrouw verlost van welgeteld 11.688 galstenen. Verplegers hadden drie dagen nodig om het exacte aantal steentjes te tellen.

Drie jaar geleden al werd vastgesteld dat Luo Defang (45) met galstenen te kampen had. Ze liet zich echter niet behandelen, tot onlangs de pijn niet meer te harden was.






De vrouw ging naar het hospitaal. Daar stelden de artsen vast dat haar galblaas letterlijk vol stak met steentjes. Luo Defang werd met spoed geopereerd. "We hebben al de steentjes in een teil gelegd en de verplegers gevraagd ze te tellen", aldus dokter Zhou Zhengdong. "Na drie dagen tellen, bleken dat er 11.688 te zijn".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon - Diamonds on the soles of her shoes

Paul Simon - Diamonds on the soles of her shoes

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paul  Simon (Newark, 13 oktober 1941) is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij was de helft van het duo Simon and Garfunkel



» Reageer (0)
23-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 laat maagring terug verwijderen

1 op 2 laat maagring terug verwijderen



De helft van alle mensen met een maagring, laten die na een aantal jaren opnieuw verwijderen. Een studie aan het Brusselse Universiteitsziekenhuis Sint- Pieter toont dat aan.

Een maagringoperatie is een populaire ingreep bij obese personen. De ingreep geeft snel resultaat en doet effectief afvallen. En toch zijn er nare bijwerkingen, vooral op langere termijn zoals ontsteking van de wonde, letsels aan de milt en de slokdarm. Sommigen zien de verloren kilootjes er zelfs terug bijkomen.
Ook ernstige bijwerkingen maken dat er opnieuw operaties nodig zijn. Zo kan de ring door de maagwand groeien en in de maag belandden.

Gewichtsverlies
De universiteitsstudie, uitgevoerd door chirurg Jacques Himpens, geeft aan dat 1 op 2 patiënten binnen de 9 jaar hun maagring opnieuw laten verwijderen. 60 procent moet minstens één of meerdere nieuwe operaties ondergaan. En toch schijnt het merendeel tevreden: 6 op de 10 ondervraagden verloor 43 procent van hun overgewicht.

Betere methodes
Chirurg Himpens, die de methode niet meer toepast, gelooft intussen in  betere technieken als de bypass- techniek en de 'sleeve gastrectomie'. Deze zorgt ervoor dat er minder voedsel door de maag vloeit, al zijn ook deze ingrepen niet volledig risicoloos. Volgens de arts helpt een regelmatige check-up om complicaties te vermijden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan tweeduizend gezinnen kunnen waterfactuur niet betalen


Meer dan tweeduizend gezinnen kunnen waterfactuur niet betalen


http://img340.imageshack.us/img340/593/waterhv.jpg


Het aantal gezinnen dat de drinkwaterfactuur niet meer betaalt, is vorig jaar verdrievoudigd. Dat blijkt uit cijfers die minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) bezorgde aan Vlaams parlementslid Michèle Hostekint (sp.a). Die legt de oorzaak bij de sterk gestegen waterfactuur.

Vorig jaar sloten alle drinkwatermaatschappijen samen het water af bij 2.362 gezinnen van wie de facturen onbetaald bleven. Het jaar voordien bedroeg dat aantal "slechts" 791.

Meer dan de helft van de afsluitingen deed zich voor in de provincie Antwerpen en dan vooral in en rond de stad Antwerpen. AWW, dat in 2009 nog geen wantebetalers zonder water zette, sloot in 2010 immers bij 1.281 gezinnen het water af. Bij Pidpa werd de hoofdkraan 338 keer dichtgedraaid, bijna een verdubbeling bij het jaar voordien.

Verband met gestegen waterprijs

Maar ook bij andere maatschappijen steeg het aantal afsluitingen fors. "Er is een duidelijk verband met de gestegen waterprijs", zegt Hostekint. "De waterprijs is de voorbije jaren, sinds de invoering van de integrale waterfactuur, spectaculair gestegen". De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM berekende onlangs dat de gemiddelde waterfactuur tussen 2005 en 2010 met meer dan de helft is gestegen.

Die prijsstijging ligt niet zozeer aan het duurder worden van het drinkwater zelf, maar aan de hoge saneringsbijdrages die de gemeenten aanrekenen.

Sp.a-parlementslid Hostekint vraagt dat minister Schauvliege een plan van aanpak uitwerkt om te voorkomen dat duizenden gezinnen zonder water vallen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennismeisje met blote poep, 35 jaar later

Tennismeisje met blote poep, 35 jaar later




Vijfendertig jaar geleden poseerde Fiona Walker met haar blote poep op een tennisveld. Van de foto werden wereldwijd twee miljoen posters verkocht en Fiona werd een icoon.


De vrouw is nu 53 en poseert uitzonderlijk bij het beeld dat een bevriende fotograaf destijds van haar maakte. "Ik was toen 18 jaar en heb geen rooie duit gezien van de miljoenenopbrengst. Maar de foto doet me nog altijd glimlachen", aldus Fiona Walker. De vrouw is inmiddels moeder en komt aan de kost als illustrator.






Mooie Fiona verscheen nog eens voor de lens om de tentoonstelling 'Court on Canvas' te promoten. Deze expo gaat over de relatie tussen tennis en kunst en loopt van 27 mei tot 18 september in het Barber Institute of Fine Arts in Birmingham.(br.hln  foto's afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundige fout maakt van Da Vinci nog groter genie


"Wiskundige fout maakt van Da Vinci nog groter genie"


http://img202.imageshack.us/img202/4302/davincia.jpg


Zelfs wiskundige genieën maken al eens een reken- of redeneerfoutje. Zo ook Leonardo Da Vinci, zo ontdekte de Nederlandse wiskundige Rinus Roelofs ontdekt. Volgens Roelofs vergiste Da Vinci zich in een illustratie van een zogezegde romboëdrische kuboctaëder. "Maar dat van hem net nog een groter genie", zo staat te lezen in Eos.

Een romboëdrische kuboctaëder is een veelvlak waarbij een gelijkzijdige driehoek steeds door vierkanten wordt omringd.

De betwiste tekening is een illustratie voor een boek van de wiskundige Luca Pacioli. Da Vinci plaatste op elk zijvlak van het object een piramide, met een drie- of een vierhoekig grondvlak, naargelang het zijvlak een driehoek of vierkant is).

Echter is het grondvlak onderaan de figuur vierhoekig, terwijl dit volgens Roelofd driehoekig moet zijn. Ook andere piramides op de afbeelding lijken verkeerd.
 
De fout doet volgens Roelofs niets af aan het genie Da Vinci. "Da Vinci was zonder meer een genie, en wellicht het grootste genie aller tijden. Maar ook hij was een mens, die moest nadenken en redeneren, en die daarbij al eens een foutje beging. En dat maakt hem alleen maar een nog groter genie."

Bovendien had Da Vinci geen model om zich op te inspireren: hij was de eerste ooit die de romboëdrische kuboctaëder tekende voor een drukwerk, laat staan dat iemand er al piramides op had getekend om het stervormige lichaam af te beelden in druk, zo klinkt het in Eos.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vindt enorme schatkamer bij kunstheler

Politie vindt enorme schatkamer bij kunstheler


http://img20.imageshack.us/img20/6226/emilegall.jpg
Een vaas van Emile Gallé ter illustratie


De Belgische en de Franse politie hebben een Belg gearresteerd die in opslagruimtes in Willebroek en Brussel honderden gestolen kunstvoorwerpen en juwelen verborgen hield. Tussen de buit zaten onder meer dure vazen van Emile Gallé en een brons van George Minne, melden de kranten van de Coreliogroep.

G.V. wordt gelinkt aan 21 diefstallen, waarvan de oudste dateert uit 1988, en wordt uitgeleverd aan Frankrijk. De Franse politie is al sinds 2006 op zoek naar hem, omdat hij een belangrijke heler was die samenwerkte met een kunstbende in Parijs. De groep bestal zowel particulieren als kunstverzamelaars.
 
1.500 voorwerpen
Toen de politie de poort van zijn opslagruimte in Brussel opendeed, stootte ze op een schatkamer. De ruimte stond afgeladen vol met kunstvoorwerpen van de meest uiteenlopende soorten. Alles samen bedroeg de buit 1.500 kunstvoorwerpen en 1.200 juwelen. Tientallen violen, talrijke bronzen beelden, chinees porselein, enkele schilderijen, maar ook ivoor, en Afrikaanse en Precolumbiaanse kunst behoorden tot de buit.
 
Zelfgegoten staven goud
Er zijn ook werken van bekende kunstenaars, waaronder een paar art nouveau-vazen van Emile Gallé, van André Delatte en van Daum in Nancy. Van onze landgenoot George Minne is er een brons uit de reeks ineengedoken jongelingen. In Willebroek trof de politie een loods aan waar de man onder andere goud smolt. Er lagen zelfgegoten staven goud van ongelijke kwaliteit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna een miljoen Belgen aan de antidepressiva

Bijna een miljoen Belgen aan de antidepressiva



Ongeveer 960.000 Belgen slikken antidepressiva, zo meldt La DH/Les Sports. Volgens de krant heeft de meerderheid van hen geen acute vorm van depressie.

Vorig jaar is de verkoop van de "vastgestelde dagelijkse dosis" antidepressiva gestegen met 4,3 procent, om uit te komen op 284 miljoen dosissen, aldus Pharma.be. In de ziekenhuizen is er sprake van een toename met 18,6 procent, tot 8,7 miljoen dosissen. De patiënten verhogen de dosering omdat ze "door aanhoudende consumptie hogere dosissen nodig hebben om het gewenste effect te bereiken", zegt Pharma.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaar uien in panty en andere bizarre huishoudtips


Bewaar uien in panty en andere bizarre huishoudtips


http://img190.imageshack.us/img190/8121/huishoudtips.jpg



Net als de meeste drukbezette werkende ouders, kenden Mark en Joanna Hanks niets van het huishouden runnen. Omdat ze het beu waren dure producten te kopen om te poetsen en te wassen, besloten ze bij hun moeders te rade te gaan voor huishoudtips. We verzamelden de leukste tips uit hun nieuwe boek 'Mum Knows Best'.

- Plaats aluminiumfolie op je strijplank. Het zal de hitte op je kledij reflecteren, waardoor je maar een kant moet strijken.

- Om kauwgom van een kleding te verwijderen, stop het gedurende twaalf uur in een zak in de diepvries en schraap het er af met een mes.

- Verwijder deodorantvlekken door ze in te wrijven met citroensap en dit een half uur te laten trekken. Was vervolgens op de heetste stand.

- Verwijder lipstickvlekken door deze met shampoo te bewerken.

- Maak te strakke lederen schoenen breder door er nat krantenpapier in te stoppen. Na een nacht zullen ze heel wat losser zitten.

- Wanneer je koffiefilters op zijn, kun je een of twee stukjes huishoudrol gebruiken.

- Voorkom een muffe geur bij je terugkomst van vakantie door in elke kamer een halve citroen te leggen.

- Bekleed plantenpotten aan de binnenkant met panty's, zo kan het water weg, maar blijft de aarde op zijn plaats.

- Hangplanten bevochtig je met ijsblokjes, zo voorkom je waterlekken in huis.

- Hou motten uit de kast door kledij met krantenpapier te bedekken (deze diertjes verdragen de geur van inkt namelijk niet).

- Gebruik babydoekjes om je toetsenbord te poetsen, dit is goedkoper dan speciale poetsdoekjes en zijn even efficiënt.

- Om de microgolf te reinigen leg je enkele schijfjes citroen in een kom water en plaats je dit op de hoogste stand gedurende enkele minuten. De stoom maakt het vuil los, de citroen zorgt voor een fris aroma.

- Modderige voetafdrukken besprenkel je met zout, laat dit een halfuur intrekken om vervolgens te stofzuigen.

- Hardnekkige vlekken in het toilet verdwijnen als je reinigingstabletten voor een vals gebit er 's nachts in legt. De volgende ochtend verwijder je ze makkelijk door te schrobben en door te spoelen.

- Bewaar ajuinen in oude panty's om ze vers en droog te houden.

- Zout is een ideaal middeltje om je tanden te bleken.



» Reageer (0)
22-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hier is de lente

Hier is de lente


http://img641.imageshack.us/img641/9480/paasbloemen.jpg


Door het mooie lenteweer is de natuur wakker geworden. Zoals deze narcissen of paasbloemen die , vroeger dan verwacht, openbloeien.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pa laat gehandicapte zoon weer leven

 Pa laat gehandicapte zoon weer leven

Klik op de foto om het ontroerend filmpje te bekijken





'Yes, you can', Barack Obama heeft deze slagzin een extra dimensie gegeven en ook voor Team Hoyt hebben deze woorden geen loze betekenis. Vader Dick Hoyt, een gewezen luitenant-kolonel van de Amerikaanse luchtmacht, heeft ervoor gezorgd dat zijn gehandicapte zoon al zijn sportdromen heeft kunnen waarmaken. De nu 70-jarige papa loopt met de 48-jarige Rick tot op vandaag de ene triatlon na de andere. Een fenomenaal staaltje van vaderliefde.

Rick werd in Holland (Massachusetts) geboren met de navelstreng om zijn nek. Door een zuurstofgebrek naar zijn hersenen meenden artsen dat hij zich nooit zou kunnen ontwikkelen. Zijn ouders legden zich daar niet bij neer en al snel werd duidelijk dat hun zoon over heel wat intellectuele bagage beschikte ondanks het feit dat hij niet kon praten. Na een inzamelactie kreeg Rick een 'communicator', een computer waarmee hij woorden kon maken. Zijn eerste woorden waren navenant: 'Go Bruins', het ijshockeyteam van Boston.

Op 15-jarige leeftijd vroeg de sportfanaat aan zijn vader of ze niet aan een 'Benefit Run' konden meedoen. Hoewel zijn vader allesbehalve een sportman was, stemde hij in. Dick duwde Rick voort in zijn rolstoel en samen liepen ze een kilometer of acht. Rick voelde zich herboren, hij had een nieuwe passie.

Hall of Fame
"Hij vertelde me dat als we liepen hij nooit voelde dat hij gehandicapt was. Woorden die me diep raakten", aldus vader Dick. De jaren na de 'Benefit Run' en terwijl Rick op school zat, ging Dick steevast trainen met een zak cement in de rolstoel om Ricks afwezigheid op te vangen.

Team Hoyt is intussen een begrip geworden in de VS. Het duo liep door de jaren heen onder meer 68 marathons (met een persoonlijke besttijd (PR) van 2u41'), 22 duatlons, 238 triatlons en 6 Ironmans. Altijd volgens hetzelfde stramien: Dick trekt al zwemmend zijn zoon voort in een bootje, hij neemt hem mee op de fiets en tot slot duwt hij al lopend zijn rolstoel voort. In 2008 werden de Hoyts opgenomen in de Hall of Fame van de Ironman in Hawaï.(br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!