Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabena-uniformen binnenkort in Jubelparkmuseum

Sabena-uniformen binnenkort in Jubelparkmuseum


http://img508.imageshack.us/img508/4871/oudesabenaaffiche.jpg


De uniformen die de stewardessen van Sabena tussen 1947 en 2001 droegen, worden van 29 september tot en met 26 februari 2012 tentoongesteld in het Jubelparkmuseum. Ook de verzameling affiches en de vele accessoires die Sabena produceerde, zullen worden uitgestald.

"Decennialang was de Belgische vliegtuigmaatschappij Sabena een boegbeeld van stijl en moderniteit. Opgericht in 1923, stond de maatschappij garant voor dienstverlening aan generaties passagiers, waarbij een goede ontvangst en comfort sleutelbegrippen waren", luidt het in een persbericht.

Pionier
De bedoeling van de expositie is "enerzijds de nostalgische herinnering aan een monument uit het Belgische collectieve geheugen tot leven te wekken. Anderzijds wil het museum duidelijk maken dat het bedrijf een pionier was op het vlak van veiligheid en deskundigheid en daarvoor veel erkenning genoot".

De aanleiding voor de expositie "De toekomst kwam uit de lucht - Sabena" is de tiende verjaardag van het einde van de maatschappij.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William en Kate plannen huwelijksreis van 4.500 euro per nacht op Seychellen

William en Kate plannen huwelijksreis van 4.500 euro per nacht op Seychellen


http://img827.imageshack.us/img827/1653/williamenkate1.jpg


De Britse prins William en zijn vrouw Kate zullen hun huwelijksreis doorbrengen in een luxueuze residentie op een eiland van de Seychellen in de Indische Oceaan. Het pasgehuwde koppel zal in de loop van de maand mei naar de Seychellen reizen voor een verblijf van tien dagen. De kostprijs van het verblijf is 4.500 euro per nacht.

De officieren die belast zijn met de beveiliging van de prins, hebben de plaats al bezocht. Volgens de Daily Mail wordt de exacte bestemming geheim gehouden om de privacy van het koppel te garanderen. De luxueuze houten villa bevat onder meer een badkamer in open lucht en een privézwembad en -tuin. Er is ook huispersoneel aanwezig.
 
De hertog en de hertogin van Cambridge zullen met een helikopter naar hun bestemming vliegen vanop Mahé, het belangrijkste eiland van de eilandengroep waar de hoofdstad Victoria zich bevindt.
 
Prins William moet dinsdag eerst zijn plaats bij de Royal air force (RAF), waar hij helikopterpiloot is, weer innemen. Pas daarna kan hij op huwelijksreis vertrekken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Mathilde is opnieuw zwanger

Is prinses Mathilde opnieuw zwanger ?


http://img859.imageshack.us/img859/5628/prinsesmathildezwanger.jpg


Prinses Mathilde zou in verwachting zijn van haar 5de spruit. Dat meldt de krant Vers l'Avenir althans.

Prinses Mathilde zag er stralend uit op het huwelijk van prins William en Kate Middleton. Maar volgens de krant Vers l'Avenir was er toch duidelijk een klein babybuikje te zien onder haar Armani-jurk. Die geruchten werden nog eens versterkt door koninklijke kringen. Die beweren dat prinses Mathilde wel degelijk in verwachting is van haar 5de spruit.

Het Koninklijk Paleis wenst niet op de geruchten te reageren. Woordvoerder van het koninklijk paleis Pierre-Emmanuel De Bauw: "Officieel ontken noch bevestig ik dit bericht. Het is nu al de zoveelste keer dat deze geruchten de ronde doen. Ik zeg u, er is helemaal niets aan de hand. Als we op alle geruchten moeten reageren…"

Mathilde en prins Filip hebben reeds 4 kinderen: prinses Elisabeth (9), prins Gabriël (7), prins Emmanuel (5) en prinses Eléonore (3).  (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aprilmaand breekt record gemiddelde minimumtemperatuur

Aprilmaand breekt record gemiddelde minimumtemperatuur





Met een gemiddelde minimumtemperatuur van 8,5 graden in april is het vorige record van 2007 (7,6 graden) gesneuveld. Bovendien lag de gemiddelde maandtemperatuur slechts 0,2 graden lager dan het recordjaar 2007 (14,3 graden). Dat blijkt uit het maandoverzicht van het KMI.

Terwijl de gemiddele minimumtemperatuur in een aprilmaand 5,3 graden bedraagt, was dat dit jaar 8,5 graden. Daarmee werd het record van 2007 (7,6 graden) verbroken.

In april steeg het kwik gemiddeld tot 14,1 graden, een flink stuk hoger dan de gemiddelde 9,8 graden in april. Het recordjaar april 2007 was met 14,3 graden net iets warmer.

Het meteologisch instituut spreekt in dat verband over "zeer uitzonderlijke" omstandigheden, wat betekent dat het verschijnsel één keer op de honderd jaar voorkomt of een vorig record verbreekt.

De gemiddelde maximumtemperatuur bedroeg afgelopen maand 19,6 graden, wat 5,4 graden hoger is dan normaal. Dat laatste komt één of twee keer om de dertig jaar voor.

Hetzelfde "uitzonderlijke" geldt voor de zonneschijnduur, want met 238,9 uren zonneschijnduur lag die in april 2011 ook een stuk hoger dan de gemiddelde 157.

Er viel de afgelopen maand 25,8 mm neerslag, gemiddeld in april 51,3 mm, toch is dat niet abnormaal. "Van maartse buien en aprilse grillen hebben we dit jaar niets gezien", vat klimatoloog Luc Debontridder (KMI) samen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte paniek na razzia in Chinees bordeel

Naakte paniek na razzia in Chinees bordeel





Een politie-inval in een bordeel in de Chinese stad Changchun heeft nogal wat paniek veroorzaakt. Klanten en personeel probeerden te ontkomen aan de razzia. Velen van hen werden naakt op hun nest gepakt.

Op de foto's zien we een man die via het dak en een telefoonpaal weer op de begane grond probeert te geraken. Hij liet zijn kleren achter in de peeskamer. Ook de hoertjes probeerden te ontkomen als kippen zonder kleren.




In China zijn strenge anti-prostitutiewetten van kracht. Wie zich schuldig maakt aan mensenhandel riskeert zelfs de doodstraf. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legging maakt vrouwen dik en spieren lui

"Legging maakt vrouwen dik en spieren lui"



Leggings maken je spieren lui en dit kan na een winter resulteren in een buikje en cellulitis, waarschuwen experts.


De Britse fysiotherapeute Sammy Margo: "Leggings zitten goed en zien er mooi uit, maar ze hebben wel een minpuntje. Ze ondersteunen de dij-, kont- en buikspieren, ze doen daardoor het werk dat de spieren eigenlijk moeten doen. Hierdoor kunnen ze ontspannen en worden de spieren uitgeschakeld. Dus wanneer we in de zomer voor de eerste keer ons lichaam onthullen, is dit niet zo slank of stevig als het anders zouden zijn."


Het probleem wordt verergerd omdat vrouwen hun blote benen en hun buik niet kunnen zien door het dragen van leggings. Waardoor ze tijdens de wintermaanden minder geneigd zijn stappen te ondernemen om aan hun lijn te werken. Margo: "Leggings verstoppen lichaamsdelen waar we niet van houden, dus kunnen we het probleem langer negeren en zijn we minder gemotiveerd om deze gebieden te trainen."


Het goede nieuws is dat vrouwen hun spieren kunnen verstevigen met dagelijks enkele eenvoudige oefeningen uit te voeren. Ze kunnen bijvoorbeeld wandelen met enkelgewichtjes, je spieren op te spannen en terug te laten ontspannen overdag. "Trek je buik in zo ver je kunt en adem uit tot je ongeveer halfweg bent. Het duurt ongeveer zes weken voor de beenspieren en buik strakker worden vanaf de dag dat je ze begint te trainen. "Als mensen er op hun best willen uitzien voor de zomer, kunnen ze maar beter hun leggings afzweren."


De legging maakte in 2006 een comeback en bleef sindsdien populair. Ze zijn verkrijgbaar in elke stijl en kleur.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Korea verbiedt online gamen na middernacht

Zuid-Korea verbiedt online gamen na middernacht



In Zuid-Korea verbiedt een nieuwe wet het spelen van online videospelletjes na middernacht voor al wie jonger is dan 16. De regering neemt de maatregel omdat ze bezorgd is over een toename van gameverslavingen bij jongeren.

Volgens het ministerie van Gendergelijkheid en Gezin werd de wet aangenomen na een reeks tragische voorvallen. Zo liet in mei 2010 een Zuid-Koreaans koppel hun baby verhongeren terwijl ze online een virtueel kind grootbrachten. In maart van datzelfde jaar overleed een 32-jarige man nadat hij vijf dagen lang zou hebben gegamed met slechts enkele pauzes.

Gamebedrijven protesteerden hevig tegen de wet, maar tevergeefs, meldt persagentschap Yonhap. Het is wel niet duidelijk hoe de naleving van de wet precies gaat gecontroleerd worden. De overheid, die schat dat het land ongeveer twee miljoen internetverslaafden telt, plant een campagne om de aandoening te bestrijden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvin Stardust - Pretend

Alvin Stardust - Pretend

Klik op de foto om hem te beluisteren






Alvin Stardust, pseudoniem van Bernard William Jewry (Londen, 27 september 1942) is een Engelse zanger.

Aanvankelijk (begin jaren '60) trad hij op onder de naam Shane Fenton & The Fentones. In de jaren '70 veranderde hij zijn naam in Alvin Stardust om aansluiting te vinden bij de populaire glamrock. Zijn act leek veel op die van zestiger-jaren ster Dave Berry. In deze periode scoorde hij in Nederland een paar hitjes (My coo ca choo in 1974 en in datzelfde jaar ook Red dress en You, you, you).

In 1981 scoorde hij een nummer 1-hit in de Top 40 met het nummer Pretend. In de Nationale Hitparade kwam het niet verder dan nr. 3. Een jaar later had Stardust een hit in Nederland met A wonderful time up there en in 1985 nog met I feel like Buddy Holly.



» Reageer (0)
01-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Will en Kate kostte Middletons 282.000 euro

Huwelijk Will en Kate kostte Middletons 282.000 euro


http://img862.imageshack.us/img862/8156/prinswilliamenkatemiddl.jpg


Het huwelijk van hun dochter Kate met de Britse prins William heeft de ouders Michael en Carole Middleton ongeveer een kwart miljoen pond (282.000 euro) gekost, zo heeft de Mail on Sunday vandaag gemeld.

Alleen al het nobele en 71 kamer tellende Goring Hotel, dat de Middletons voor twee dagen compleet hadden afgehuurd, heeft alles samen tot 113.000 euro gekost. Ook de kledij van de drie Middletonvrouwen nam een hap van de bankrekening. De door sterontwerpster Sarah Burton ontworpen bruidsjurk van Kate zou 45.000 euro hebben gekost. Aan het witte kleed van zuster Pippa, waarmee de 27-jarige wereldwijd de mannenwereld voor zich innam, zou een prijskaartje van 22.000 euro hebben gebengeld. De outfit van moeder Carole zou het gezin 12.000 euro lichter hebben gemaakt.
 
De oorringen van Kate zouden 17.000 euro waard zijn, haar schoenen en bruidsbloemen zowat 34.000 euro. De oorringen van Pippa plus de gouden dasspelden voor de papa en broer worden op 34.000 euro geschat. Het pak dat vader Michael en broer James 's morgens droegen zou ontwerpers Gieves & Hawkes 12.000 euro rijker hebben gemaakt. De familie Middleton zou ook 12.000 euro hebben bijgedragen aan de feestelijkheden in Buckingham Palace.
 
De Middletons runnen online een partyplanningszaak in partnerschap. Rond de aldus niet gepubliceerde rekeningen hangt een waas van geheimzinnigheid, aldus de zondagskrant.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fanny Brate 1862 - 1940 was een Zweedse kunstenares


Fanny Brate 1862 - 1940  was een Zweedse kunstenares



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Fanny-Brate--Namnsdag-1.jpg?t=1304251395
Namnsdag


Fanny Ingeborg Matilda Brate  ( 26 februari 1862 - 24 april 1940 ) werd geboren in Stockholm . Ze was een kunstenares met internationaal faam. Ze werd o.a. geïnspireerd door de idyllische aquarellen van de Zweedse schilder Carl Larsson.

Fanny Brate was de dochter van John Frederic Oscar Gustaf Ekbom, een klerk in het huishouden van prins Carl, hertog van Västergötland.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fanny_brate_feestdag.jpg?t=1304251191



Op de leeftijd van achttien werd ze toegelaten op de Koninklijke Zweedse Academie van Beeldende Kunsten .


Fanny Brate trouwde in 1887 met  Erik Brate (1857-1924). Ze kregen vier meisjes, Astrid (1888-1929), Torun (1891-1993), Ragnhild (1892-1894), Ingegerd (1899-1952). Na haar huwelijk, werd ze gedwongen op te geven met  schilderen . Ze bleef wel betrokken bij de Zweedse kunstwereld als een beschermheer voor andere artiesten. Brate werd lid van Svenska konstnärernas förening (de Zweedse kunstenaars 'Association) in 1891




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fanny_brate3.jpg?t=1304251481




In 1885 ontving ze een koninklijke medaille ivoor haar bekwame werk Konstvänner , die Brate omringd door een menigte van kinderen.

Ze is vooral bekend met het doek Namnsdag (een feestdag, geschilderd in 1902, die vandaag de dag hangt inj het Zweedse Nationaal Museum voor Schone Kunsten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fanny_brate_friends.jpg?t=1304251539
Konstvänner



In 1943, drie jaar na haar dood, was er in het National Museum in Stockholm een overzichtstentoonstelling van 126 werken. Ze schilderde zowel in olieverf en aquarellen. Haar werk heeft een  culturele erfenis waarde in zijn uitbeelding van het Zweedse negentiende eeuw Bourgeoisie leven




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens jullie allen een fijne 1 mei



http://img860.imageshack.us/img860/7619/meiklokjes.jpg


Ik wens jullie allen een fijne 1 mei
en geef dit meiklokje
als kleine geluksbrenger
voor iedereen die me lief is.
dus...
jij ook!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse kunstenaar speldt 100.000 dollarbiljetten vast aan muren van Guggenheim

Duitse kunstenaar speldt 100.000 dollarbiljetten vast aan muren van Guggenheim



Andy Warhol schilderde ooit 200 ééndollarbiljetten, maar de 70-jarige Duitse kunstenaar Hans-Peter Feldmann gaat nog een stapje verder. Hij zal 100.000 dollarbriefjes laten aanbrengen op de muren van de Frank Lloyd Wright-vleugel van het Guggenheimmuseum in New York. Het bedrag komt tot op de dollar overeen met het prijzengeld van 100.000 dollar dat hij mocht ontvangen voor het binnenhalen van de Hugo Boss Prize in november vorig jaar.


"Ik ben 70 en ik maakte al kunst in de jaren 50", vertelt hij in een telefonisch interview, dat de New York Times weergeeft. "Toen ging er nog niet zoveel geld rond in het kunstmilieu. Geld en kunst bestonden niet. Voor mij is 100.000 dollar dus echt wel bijzonder. Ongelooflijk eigenlijk. En ik wil de hoeveelheid daarvan laten zien."


Feldmann benadrukt dat hij helemaal niet neerkijkt op het prijzengeld noch op het Guggenheim. "Ik ben zeker niet tegen het museum. Het is fantastisch dat zij mij deze kans boden. Het is toch wat buiten de normen."


De Hugo Boss Prize - uiteraard genoemd naar het Duitse kledingmerk dat sponsort - werd in 1996 in het leven geroepen door het Solomon R. Guggenheim Foundation en wordt om de twee jaar uitgereikt voor een opvallende verwezenlijking in de moderne kunst. De winnaar krijgt niet alleen 100.000 dollar, maar ook een tentoonstelling cadeau. Feldmann is de oudste kunstenaar die ooit won. Meestal gaat de prijs naar een nieuw talent.


Het Guggenheim verwacht dat er dertien dagen nodig zullen zien om al de biljetten aan de muur te pinnen. Belangrijk in de exhibitie is dat het om gebruikte briefjes gaat. Feldmann wil zo vermijden dat we denken dat het om kapitalisme en macht zou gaan. Hij wil ook dat de dollarbiljetten verticaal aangebracht worden, zodat ze maar één speld nodig hebben. Om ze allemaal bevestigd te krijgen, zullen ze bovendien elkaar moeten overlappen.


Natuurlijk is het museum beducht voor dieven. Er worden extra veiligheidsmensen en -camera's ingeschakeld. "In de volgende ruimte hangt er voor tien miljoen dollar aan schilderijen. En die worden niet gepikt", zegt Feldmann daarop enigszins laconiek. Na de tentoonstelling verdwijnt al het geld overigens weer in Feldmanns zakken en kan het efemere kunstwerk niet meer bekeken worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kansas - Dust in the Wind

Kansas -  Dust in the Wind

Klik op de foto om ze te beluisteren





Kansas is een Amerikaanse rockgroep. De muziek van de band kenmerkt zich door een combinatie van typisch Amerikaanse hardrock en symfonische rock.

Kansas is opgericht in 1970. De klassieke bezetting werd gevormd door Kerry Livgren (gitaar), Steve Walsh (zang, toetsen), Dave Hope (bas), Phil Ehart (drums), Robby Steinhardt (viool, zang) en Richard Williams (gitaar). In deze bezetting bleef de band tot 1980 bij elkaar. De grootste successen in deze periode waren de albums Leftoverture (uit 1976), met de hit Carry on Wayward Son en Point of Know Return (uit 1977), met daarop de hit Dust in the Wind. Hoewel de band ook hierna nog enkele jaren, vooral in Amerika, zeer succesvol was begon Kansas vanaf 1980 scheuren te vertonen. Tekstschrijver Livgren droeg zijn christelijke geloof in toenemende mate uit in zijn teksten, reden voor zanger Steve Walsh om de band te verlaten. Hij richt de band Streets op en brengt hiermee twee albums uit. "Walsh" wordt vervangen door John Elefante, net als Livgren een belijdend christen. Na het album "Vinyl Confessions" vertrekt Robby Steinhardt en vervolgens wordt nog het album "Drastic Measures" opgenomen, waarna Kansas in 1984 wordt ontbonden. In 1986 wordt de band heropgericht door Walsh, Ehart en Williams en aangevuld met gitarist Steve Morse en bassist Billy Greer. Deze bezetting neemt twee albums op, Power (uit 1986) en In the Spirit of Things (uit 1988). In 1992 komt vervolgens de live-registratie "Live At The Whisky" uit, waarbij ondertussen gitarist Steve Morse (die naar Deep Purple is vertrokken) is vervangen door violist/gitarist David Ragsdale en de band is tevens aangevuld met een extra toetsenist: Greg Robert. Deze bezetting tourt veelvuldig en neemt vervolgens het zeer ambachtelijke "Freaks Of Nature" op in 1995. In 1998 komt violist Robby Steinhardt weer terug bij de band en vertrekken David Ragsdale en Greg Robert. Er wordt een album opgenomen met het London Symphony Orchestra genaamd "Always Never The Same". Dit album bevat naast een aantal bekende nummers in een nieuw jasje ook een aantal nieuwe nummers. In 2000 verschijnt Somewhere to Elsewhere, een album waarop er voor het eerst weer Kerry Livgren van de partij is en ook alle nummers geschreven zijn door hem. Het blijft echter alleen bij een studio-samenwerking. In 2002 wordt er een DVD gemaakt, genaamd Device Voice Drum. Kansas komt 6 keer in Europa om concerten te geven, in 1981, 1989, 1991, 2001, 2005 en 2008. In 2006 verlaat Robby opnieuw de band om te worden vervangen door David Ragsdale die in de jaren 90 ook de vioolpartijen deed.




» Reageer (0)
30-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste gevangen orang-oetan overleden in Japan

Oudste gevangen orang-oetan overleden in Japan


http://img146.imageshack.us/img146/585/oudsteorangoetan.jpg


Molly, de oudste in gevangenschap levende orang-oetan ter wereld, is vandaag overleden in de zoo van Tama in een voorstad van Tokio. Dat heeft het Japanse persbureau Kyodo meegedeeld.

De leeftijd van Molly wordt geschat op 59 jaar en vier maanden. De apin komt oorspronkelijk uit Indonesië. Ze werd op driejarige leeftijd overgebracht naar Japan.

Molly ontpopte zich tot een attractie omdat ze naar verluidt handig met kleurpotloden kon omspringen. De laatste maanden ging haar gezondheid echter achteruit. De doodsoorzaak is nog niet geweten.

De zoo van Tama blijft volgens Kyodo wel onderdak bieden aan de oudste orang-oetan op de aardbol. Dat wordt nu Gypsy, eveneens een vrouwtje en twee jaar jonger dan Molly.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent gebouwd op mesthoop en afvalkuil

"Gent gebouwd op mesthoop en afvalkuil"


http://img850.imageshack.us/img850/8064/stniklaaskerkenhetbelfo.jpg
De St. Niklaaskerk en het Belfort


De eerste grote stadsuitbreiding in Gent, richting Botermarkt en Hoogpoort, gebeurde vanaf de elfde eeuw op een erf waar zand werd gewonnen en afval en mest werd gestort. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het archeologisch onderzoek op de Botermarkt, pal voor het stadhuis.


De vroegere "Plaetse", die in het begin van de 14de eeuw als het officiële centrum van de laatmiddeleeuwse stad werd aangelegd en door het belfort en schepenhuis werd afgebakend, was de eeuwen daarvoor het erf van een luxueuze patriciërswoning.


Rond de elfde eeuw breidde de stad voor het eerst uit van het Geraard de Duivelsteen richting Hoogpoort, Korte Ridderstraat en de Korenmarkt. "We hadden eigenlijk geen informatie over wat er op die plaats te vinden zou zijn, maar dat blijkt dus het erf van een woning geweest te zijn", aldus stadsarcheoloog Geert Vermeiren.
 

De archeologen groeven zandwinningskuilen op, waarbij het natuurlijk aanwezige zand gebruikt werd in de bouwactiviteit. "Daarnaast ontdekten we afvalputten met etensresten en slachtafval, ceramiek, lederresten en mestkuilen."
 

Het eerste schepenhuis werd in de jaren 1320 gebouwd en maakte omstreeks 1600 plaats voor de monumentale renaissance-architectuur van het huidige stadhuis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkens zijn geëvolueerd tot het in modder wroeten

"Varkens zijn geëvolueerd tot het in modder wroeten"


http://img695.imageshack.us/img695/7756/varkentje.jpg


Nederlands wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat varkens door de modder rollen om zich goed te voelen, zo heeft de BBC bericht.

Marc Bracke van de Wageningen Universiteit vergeleek het gedrag van de zwijnen met dat van verwante "wroeters" zoals het nijlpaard en met andere gehoefde dieren zoals herten. Deze laatste rollen niet door de modder, maar wel over de grond om zo hun geur achter te laten.

Varkens hebben geen zweetklieren en moeten dus andere dingen doen om af te koelen, zo wist men al. Uit de vergelijking beredeneerde Bracke dat het moddergewroet van zwijnen wel een rol kan spelen in het vinden van een partner en hun voortplanting.

Fundamenteler suggereert de onderzoeker dat hele verre voorouders van het varken zich middels evolutie het door de modder rollen eigen hebben gemaakt. "We komen allemaal voort uit vissen", stelt Bracke. Het kan dus zijn dat dieren die nu - net als vissen - door water en modder bewegen dit aan de vissen overgehouden hebben.

Veel dieren zouden dit gedrag opzij geschoven hebben, omdat het gevaarlijk is. In de modder kunnen zich namelijk roofdieren ophouden. Maar varkens zijn relatief groot, hebben grote hoektanden en zijn dus beter in staat om zich bij een aanval te verweren.

Oorzaak en verband veranderen door het onderzoek. Varkens ontwikkelden geen zweetklieren, omdat ze toch al graag door de modder wroetten. Mogelijk zijn varkens gewoon geprogrammeerd om te wroeten en vormt dit zelf al een beloning en een belangrijk ingrediënt van een goed varkensleven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barcelona beboet dragen van bikini op straat

Barcelona beboet dragen van bikini op straat



Toeristen die in de Spaanse stad Barcelona in hun zwemkleding op straat lopen, kunnen voortaan een fikse boete krijgen. De gemeenteraad heeft ingestemd met maatregelen die het strafbaar maken om "naakt of bijna naakt" rond te lopen op openbare plaatsen.

Zwembroeken, bikini's en zwempakken zijn voortaan alleen nog toegestaan in zwembaden en op en rondom stranden. Wie op andere openbare plekken zwemkleding draagt, kan een bekeuring krijgen tussen de 120 en 300 euro.

De boete voor nudisten die op het verkeerde stuk strand worden betrapt op naaktloperij, komt tussen de 300 en 500 euro te liggen.

De stad startte eerder al een campagne om zonnekloppers aan te manen zich voldoende te bedekken op straat, maar die was blijkbaar onvoldoende.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Bano Carrisi & Romina Power - Felicita

Al Bano Carrisi & Romina Power - Felicita

Klik op de foto om ze te beluisteren





Albano Carrisi (Cellino San Marco (Apulië), 20 mei 1943) is een Italiaanse zanger, zijn podiumnaam is Al Bano.

Al Bano maakte zijn debuut als zanger op het Festival delle Rose in 1966. Twee jaar later won hij de zangwedstrijd Disco per l'Estate met het lied Pensando a te. Andere hits uit die tijd waren La siepe en Nel sole.

Al Bano en Romina Power (dochter van de Amerikaanse acteur Tyrone Power) vertegenwoordigden Italië op het Eurovisiesongfestival 1976 met het lied We'll live it all again dat deels Engels en deels Italiaans gezongen werd. Ze behaalden hiermee een 7de plaats. In 1981 nam het paar de hit Sharazan op. Nog een jaar later namen ze deel aan het San Remo Festival met het lied Felicità, waameer ze op de tweede plaats eindigden. Het werd één van hun bekendste liedjes (ook in de Lage Landen). In 1984 won het paar San Remo alsnog, met Ci sarà.

In 1985 namen Al Bano en Power deel aan het Eurovisiesongfestival met Magic Oh Magic, ook nu werden ze zevende. Met Nostalgia canaglia werden ze 4de op het San Remo Festival van 1987, daar haalden ze later ook nog eens een 3de plaats met Cara terra mia. In 1991 verscheen het album Oggi sposi.

Na zijn scheiding ging Al Bano solo zingen met liedjes als È la mia vita, Verso il sole en Ancora in volo. In 2000 was hij achtergrondzanger op het songfestival bij de Zwitserse kandidaat Jane Bogaert. In 2011 nam hij alleen deel aan het Festival van San Remo, waar hij eindigde op de derde plaats met het lied Amanda è libera.

In 1970 trouwde Al Bano met Romina Power. Ze leerden elkaar kennen door samen te zingen en dat zouden ze ook blijven doen. Datzelfde jaar namen ze nog Storia di due innamorati op. Ze zouden zo'n 30 jaar samen zingen en ze waren erg populair in Italië en Duitsland. In 1999 ging het koppel uit elkaar, ze hadden 4 kinderen; zoon Yari en drie dochters Ylenia (die sinds 1994 vermist is), Christel en Romina Jr. Na de scheiding kreeg hij ook nog eens 2 kinderen met Loredana Lecciso.



» Reageer (0)
29-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Kate een droomjob heeft als prinses

Waarom Kate een droomjob heeft als prinses



Kate Middleton mag zich vanaf vandaag officieel 'prinses William' noemen, een titel waar duizenden meisjes een moord voor zouden begaan. 'Prinses zijn', wat houdt dat zoal in? Wij zetten de vijf leukste voordelen op een rijtje.

1.    Toegang tot garderobe en juwelencollectie
Kate mag vanaf nu gebruik maken van de indrukwekkende juwelencollectie van Queen Elizabeth die meer dan 26 miljoen euro waard is. Bovendien krijgt de nieuwe prinses er een adembenemende garderobe bij, want ze krijgt (net zoals prinses Diana gedurende haar huwelijk met prins Charles) een eigen 'royal dresser', die de adembenemendste outfits voor haar zal uitkiezen.

2.    Landgoed, huizen en appartementen
Prins William en Kate hoeven zich nooit meer zorgen te maken over een slaapplaats of een dak boven het hoofd, want het koppel mag onder andere onbeperkt gebruik maken van de appartementen in het paleis van St. James wanneer ze op bezoek komen in Londen. Daarnaast zullen ze zich in Buckingham Palace vestigen en krijgen ze een aantal huizen over het hele land. Prins Charles zou als huwelijkscadeau voor zijn zoon en kersverse schoondochter eveneens een villa met negen slaapkamers in Gloucestershire gekocht hebben.

3.    Persoonlijke assistentes
'Waiting Katie' ligt vanaf nu voorgoed in het verleden, want Kate krijgt een team van vrouwelijke assistenten tot haar beschikking. Kate, de Queen en prins William mogen zelf beslissen wie de prinses van dienst mag zijn. Deze dames worden ook wel de 'Ladies in Waiting' genoemd. Er wordt zelfs gefluisterd dat Kate's zusje Pippa één van hen zal zijn.

4.    Gratis tripjes
Kate en William zitten niet stil, zo gaan ze regelmatig skiën in Zwitserland en trekken ze er graag op uit in de natuur. 'Prinses William' krijgt een persoonlijke assistent die al haar vakanties en uitstapjes vakkundig zal plannen.

5.    Full time prinses
Kate werkt niet langer voor het bedrijfje van haar ouders, want vanaf vandaag krijgt ze immers de voltijdse job van prinses toegewezen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is pinguïn Kate of William

Hier is pinguïn Kate of William

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Het werd al maanden 'de trouw van het jaar' genoemd, en dat valt ook te merken in dierentuinen overal ter wereld. Dieren worden massaal Kate of William genoemd. Zo zijn er twee Bengaalse tijgers in de zoo van Rio de Janeiro die omgedoopt worden, en een Londense pinguïn die nog even op een naam moet wachten.

Momenteel wordt de pasgeboren pinguïn in de Londense Zoo nog Egg genoemd, maar binnenkort zal het beestje een nieuwe naam krijgen. Ofwel Kate, ofwel William. Welke van de twee zal nog even afwachten worden. Bij pinguïns duurt het namelijk twee maanden voor het geslacht duidelijk wordt.

'Egg' is op paaszondag geboren. Opmerkelijk is dat pinguïns pas na vijf dagen hun ogen kunnen openen, wat dus exact vandaag is. Of Egg interesse had om te ceremonie op televisie te volgen is niet bekend, maar de verzorgers van het beestje zullen dat alleszins wel gedaan hebben.

Bengaalse tijgers
Een dierentuin in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft twee pas verworven Bengaalse tijgers omgedoopt tot William en Kate, een eerbetoon aan het Britse prinselijke paar dat vrijdag in het huwelijk treedt.

De twee katachtigen zijn deze week aangekomen in RioZoo en werden donderdag gepresenteerd aan publiek en pers. Tijger William is vier jaar oud, tijgerin Kate vijf. Omdat beide dieren in de bloei van hun leven zijn, hoopt de dierentuin op termijn voor het eerst in haar bestaan tijgerwelpen te mogen verwelkomen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!