Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen van tegenwoordig gedoemd tot saai leven

"Kinderen van tegenwoordig gedoemd tot saai leven"


http://imageshack.us/m/607/1330/saaileven.jpg


De toekomst van kinderen loopt risico omdat ze nog weinig plezier beleven, beweren Britse experts vandaag. Uit een enquête blijkt namelijk dat twee derde van de ouders geen tijd heeft om te spelen met hun kroost.


44 procent van de Britse gezinnen is het gelukkigst wanneer ze samen spelen. 89 procent van de ouders merkt ook op dat hun kinderen stouter zijn wanneer ze overdag de kans niet kregen om te spelen. De Britse psychologe Amanda Gummer: "Kinderen de tijd niet geven om te groeien en te spelen leidt tot een passieve generatie die niet creatief is en een gebrek aan verbeelding heeft." Veel ouders laten hun kroost niet buitenspelen, want ze vrezen voor hun veiligheid. Daarom lanceert de Britse organisatie 'Toy and Hobby Association and Play England' een campagne om het bewustzijn te vergroten rond het belang van speeltijd.


De Britse expert en tv-presentator Jeff Brazier zegt echter dat tijd om te spelen vrijmaken voor kinderen vitaal is. "De meeste ouders sturen hun kinderen naar school om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren, maar van spelen maken weinigen een prioriteit. Ze beseffen niet dat dit ernstige effecten op de ontwikkeling kan hebben. Ik ben een single vader, ik speel met mijn twee zonen het uur voor ze naar bed gaan. Wanneer je hier een onderdeel van hun dagelijkse routine van maakt, ben je er zeker van dat dit gebeurt en dit niet verwaarloosd raakt. Zo weten jongeren ook instinctief dat het na hun huiswerk speeltijd is. Het is een moment dat we samen spenderen en waarbij ik me echt op hen focus, weg van het werk en andere afleidingen. We spelen dan spelletjes als verstoppertje, of doen aan sporten als tennis en voetbal. Ik geniet hier evenveel van als de kinderen. "


Brazier beseft dat het moeilijk kan zijn voor werkende ouders om hier tijd voor vrij te maken, maar hij benadrukt het belang hiervan. "Het heeft een groot effect op hen, zowel lichamelijk als emotioneel, het is echt leuk. Vooral als ze met elkaar spelen, want dan zijn ze het creatiefst en maken ze het meest plezier."


Kinderen hebben volgens Gummer tijd nodig om te spelen zonder volwassenen. Ze moeten leren zich te vervelen en hen zelf laten kiezen wat te doen. "Plan hun agenda's niet te vol met lessen en activiteiten. Werkende ouders proberen vaak de gemiste tijd met hun kinderen goed te maken door hun schuldgevoel. Ze willen elke minuut laten tellen, en doen dan enkel constructieve dingen. Kinderen moeten echter al zoveel bevelen volgen, het is goed hen dingen zelf te laten ondernemen."


Door te spelen leren jongeren onafhankelijk te zijn, problemen op te lossen, creatief te zijn en hun verbeelding te laten werken. Tijd te spenderen met leeftijdsgenoten maakt dat ze beter kunnen samenwerken, onderhandelen, compromissen sluiten en dat ze andere belangrijke vaardigheden leren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daklozen krijgen overzicht gratis toiletten in Brussel

Daklozen krijgen overzicht gratis toiletten in Brussel




De vzw Infirmiers de Rue heeft een overzicht gemaakt van de openbare toiletten en fonteinen met drinkbaar water in het Brusselse gewest. Op die manier krijgen daklozen een betere toegang tot sanitair, meldt de vzw op een persconferentie.
 
"Daklozen hebben het moeilijk om aan gratis drinkbaar water te raken", zegt Laetitia Cloostermans, verpleegkundige bij de vzw. Daarom werd een plan opgemaakt dat het gratis sanitair in het hele gewest in kaart brengt. Ook buiten de Brusselse vijfhoek hebben daklozen toegang tot 23 fonteinen en 11 urinoirs.
 
Tweetalige plaatjes
Het overzicht wordt, met toestemming van de vervoersmaatschappij MIVB, opgehangen in de metrostations. Op de fonteinen zullen tweetalige plaatjes worden gehangen die aangeven dat het water drinkbaar is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassende ontdekking van tientallen tijgers in Thailand

Verrassende ontdekking van tientallen tijgers in Thailand



Eindelijk een beetje goed nieuws voor de ernstig bedreigde tijgers. Diep in de jungle van Thailand hebben rangers met camera's beelden gemaakt van een groep tijgers die tot op heden niet gekend was. Experts hadden de regio zelfs al opgegeven, maar nu blijkt dat het Thaise nationale park misschien wel meer tijgers kan bezitten dan heel China.

Met slechts 3.200 zijn ze, de tijgers die nog in het wild overleven. Dan is iedere ontdekking van een nieuwe populatie groot nieuws voor dierenbeschermers. Rangers ontdekten de tijgers in een deel van het nationale park Thap Lan in Thailand. Uit beelden die de voorbije twee jaar met verborgen camera's verzameld werden, blijkt dat de regio mogelijk tientallen tijgers zou kunnen bezitten.

Thap Lan is een oase van biodiversiteit binnen een menselijke beschaving in ontwikkeling. Olifanten, luipaarden, gevlekte linsangen, wilde zwijnen en herten leven er tussen de gezangen van talrijke exotische vogelsoorten. De lokale bevolking is er al lang van overtuigd dat er ook tijgers leven in dit stukje natuurpracht. Daarom bevestigden ze camera's aan bomen om hun bestaan te bewijzen. Op de beelden zijn allerlei dieren te zien, waaronder ook tijgers. Helaas legden de camera's ook de aanwezigheid van stropers vast.

Tot nu toe konden experts al acht tijgers tellen, maar meer dan de helft van het park is nog niet onderzocht. Op basis van de huidige resultaten zouden er 20 tot 50 tijgers kunnen leven. Maar de nieuwe hoop brengt ook oude angst met zich mee. In Thailand leven 250 tot 300 tijgers, maar de dieren zijn er zeer kwetsbaar. In de eerste plaats omdat hun habitat steeds kleiner wordt. De nationale parken worden in het land overspoeld door wegen, plantages en buitenverblijven voor de rijkere burgers van Bangkok.

Veel inwoners proberen een centje bij te verdienen door te stropen. Dat is ook de reden waarom het bestuur van het park en de politie het goede nieuws met enige twijfel bekend maken. Ze vrezen dat het bericht nog meer stropers naar de regio zal lokken. Rangers doen zelfs 's nachts hun ronde om de illegale praktijken te stoppen. En dat is soms gevaarlijk werk. Drie jaar geleden kwam een ranger in het park om het leven toen stropers het vuur openden. Stropers zouden 170 tot 340 euro per kilo verdienen aan het karkas van een tijger.

Daarna worden de tijgers op de markt voor tien keer dat bedrag verkocht. Vooral in China en Vietnam vinden ze klanten, omdat de botten en penis van tijgers er voor medicatie gebruikt worden. De straffen voor stropers die betrapt worden zijn echter niet zwaar met belachelijke boetes. Hoewel er voor Thailand veel op het spel staat, waren stropers nooit een belangrijke prioriteit voor het land. De voorbije twee jaar heeft de douane er wel veel smokkelaars gearresteerd. Zo probeerde een vrouw een levende babytijger door de luchthaven van Bangkok te smokkelen in een doos voor pluchen dieren.

In amper een eeuw tijd is het aantal tijgers met 97 procent afgenomen. Vroeger leefden de dieren over grote delen van Azië. Nu zijn ze met 3.200 in het wild nog amper te vinden. In gevangenschap leven er nog 13.000 tijgers, waarvan de helft in China. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bacteriën verstoppen zich op onverwachte plekjes in huis

Bacteriën verstoppen zich op onverwachte plekjes in huis



Bacteriën en andere vuile beestjes kunnen zich verschuilen op plekken waar je het minst verwacht, dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie. Mensen verwachten dat badkamers de vuilste kamer in huis zijn, maar in werkelijkheid is dit de keuken. Het meest onhygiënische voorwerp is ironisch genoeg de spons.


De onderzoekers lieten 22 verschillende mensen een maand lang voorwerpen in hun huishouden controleren naar verschillende bacteriën en schimmels. Ze lieten hen ook een vragenlijst invullen over de plekken die ze als het meest vuil beschouwden. Daaruit bleek dat de meeste mensen denken dat de tandenborstelhouder het vuilst is, terwijl dit eigenlijk de keukenspons was. Over het algemeen kwam de perceptie van wat proper en wat vuil is niet overeen met de realiteit.


Een vaak aangetroffen groep van bacteriën was de coliform (in 81 procent van de huizen), hieronder behoren onder meer salmonella en E. coli. Dit is  een vaak voorkomende oorzaak van voedselvergiftiging, maar het duidt ook op de aanwezigheid van bacteriën uit uitwerpselen, deze huizen vaak in de keuken van het huis. Coliform zit vaak op rauw vlees en groenten, ongewassen groenten en handen. 77 procent van de sponzen en schoteldoeken bevatten coliform, dit was het geval bij bijna de helft van de afwasbakken, daarnaast zit dit op 32 procent van de aanrechten en 18 procent op snijplanken.


Badkamers bleken veel hygiënischer te zijn, wel bleek dat 27 procent van de tandenborstelhouders sporen van de coliformbacterie bevatten. "Sponzen pikken bacteriën op, ze worden vaak niet naar behoren gereinigd", aldus onderzoeker Rob Donofrio. "De vele putjes en scheurtjes zijn ideale broeihaarden voor bacteriën. Tandenborstelhouders pikken veel beestjes op doordat deze door de badkamer zwerven nadat het toilet werd doorgespoeld. Andere verrassende resultaten waren dat bij 60 porcent van de huishoudens ook schimmels huizen op afstandsbedieningen of op de bediening van spelconsoles. Op een kwart van de knuffeldieren werden stafylokokken aangetroffen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeren mogen meer dierlijke mest uitrijden

Boeren mogen meer dierlijke mest uitrijden


http://imageshack.us/m/804/8128/boeren.jpg


Landbouwers in Vlaanderen mogen, onder strikte voorwaarden, meer dierlijke mest uitrijden dan de Europese regels toestaan. Het Europees Nitraatcomité heeft de afwijking die de Vlaamse regering had aangevraagd goedgekeurd. De Vlaamse boeren vermijden daarmee een hoop extra kosten voor de verwerking van dierlijke mest.

Teveel mest zorgt ervoor dat te grote concentraties aan nitraten in de bodem en in het oppervlaktewater terechtkomen. Om te beantwoorden aan de Europese regels rond waterkwaliteit werkte Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) het voorbije jaar een nieuw mestactieplan uit. Dat maakte de regels rond bemesting nog strenger.
 
De landbouwsector was niet gelukkig met de strengere regels. Die zorgen er immers voor dat de boeren meer dierlijke mest moeten verwerken, wat duur is. De Universiteit Gent berekende dat die extra mestverwerking aan de sector jaarlijks zowat 17 miljoen euro zou kosten. Met de goedkeuring van de derogatie is die meerkost vermeden.
 
"Nu komt het erop aan alles in het werk te stellen om de met Europa afgesproken doelstellingen voor een verbeterde waterkwaliteit te halen", zegt minister Schauvliege. Zij maakt alvast 4 miljoen euro vrij voor flankerende maatregelen waarmee de landbouw deze doelstellingen zou moeten kunnen halen.
 
De Europese Commissie moet de beslissing van het Nitraatcomité nog bekrachtigen, maar dat is in principe maar een formaliteit. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse unief wil voorbereidingsjaar voor studenten

Antwerpse unief wil voorbereidingsjaar voor studenten





De rector van de universiteit van Antwerpen denkt hardop over een voorbereidingsjaar voor studenten. Dat moet voor meer slaagkansen en minder verkeerde studiekeuzes zorgen, schrijft Het Nieuwsblad. De Vlaamse Vereniging van Studenten laat intussen weten niet akkoord te gaan met dit idee. Volgens Alain Verschoren, de rector van de Antwerpse universiteit, slagen nog altijd te weinig studenten in hun eerste jaar. "Ongeveer de helft haakt af, verandert in de loop van het academiejaar van studierichting of slaagt voor te weinig vakken", zegt hij. "Volgens mij is de kwaliteit van ons secundair onderwijs en van ons hoger onderwijs prima, maar er scheelt iets aan de link tussen de twee."
 
Daarom broedt de Antwerpse unief op een voorbereidingsjaar, zoals dat in Nederland bestaat. "Daardoor zullen de bacheloropleidingen geen drie, maar vier jaar duren. Het extra jaar kunnen we gebruiken om tekorten in de kennis van studenten op te vangen."

VVS verwerpt het idee
De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) laat intussen weten helemaal geen voorstander te zijn van dit idee. "Het is een voorstel dat helemaal niet onderzocht of uitgeprobeerd is", zegt de voorzitter van VVS, Tom Demeyer, aan Belga.

"Dat extra voorbereidingsjaar zal de studenten niet verhinderen een verkeerde studiekeuze te maken", vindt Demeyer. "We pleiten eerder voor een betere overgang tussen secundair en hoger onderwijs op basis van een goede oriëntering. Daar dient er dringend overleg te komen. Een voorbereidingsjaar verlengt alleen maar de studieduur, zo zou het zes jaar of meer kunnen duren vooraleer je afgestudeerd bent als leerkracht." (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook mannen laten het geld rollen

Ook mannen laten het geld rollen



Vrouwen staan bekend als degene die altijd te veel geld uitgeven. Maar mannen kunnen er ook iets van. Ze laten zich meer dan vrouwen verleiden tot impulsaankopen: tot 28 euro per week. Vrouwen geven 'maar' 20 euro uit per week. Goed voor 80.000 euro aan 'kleine verwennerijen' in een heel leven, en een wekelijkse ruzie met de partner.

Ondanks de cijfers geven mannen (4 op 10) minder toe dan vrouwen (6 op 10) dat ze zichzelf verwennen met kleine aankopen.

Mannen kopen vooral snacks, bier en dvd's als extraatjes, vrouwen grijpen naar de usual suspects: schoenen, kleren, magazines en boeken, wijn en make-up.

Geld mag vooral rollen als er verjaardagsgeld is ontvangen, een onverwachte bonus uit de lucht kwam vallen of er ergens toch nog een bankbiljet uit een broekzak wordt gevist.



» Reageer (0)
16-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe bloedtest voorspelt levensduur, wil jij dit weten?

Nieuwe bloedtest voorspelt levensduur, wil jij dit weten?



Een bloedtest van 500 euro zou volgens wetenschappers accuraat de levensduur van een persoon kunnen voorspellen door de lengte van telomeren. Dit is een stukje DNA dat in verband wordt gebracht met een lang leven.


De secties van DNA die het einde van de chromosomen overkapselen en deze tegen schade beschermen, kunnen informatie bevatten over de snelheid waarmee een persoon veroudert. Hierdoor kunnen onderzoekers inschatten hoe lang een persoon zal leven. Het Spaanse bedrijf  Life Length ontwikkelde op basis hiervan een zogenaamde sterftetest en hoopt dat deze later op het jaar op de markt komt.


Onderzoeker Maria Blasco: "Weten of je telomeren een normale lengte hebben, zal een indicatie geven van je gezondheid of je lichamelijke leeftijd zelfs voor ziekten opduiken. We verwachten een grote vraag naar deze test uit heel Europa, het Verenigd Koninkirijk. Mensen willen meer leren over de lengte van hun leven en wanneer ze gaan sterven. We hopen ook dat de test mensen zal aansporen een gezondere levensstijl aan te meten om zo hun leven te verlengen. Het nieuwe aan deze test is dat deze erg precies is. We kunnen kleine verschillen in de lengte van telomeren opsporen, het is erg simpel en snel. We kunnen vele stalen tegelijkertijd geanalyseerd worden. "


Toch gelooft professor Greider van de universiteit van Harvard dat deze test niet erg nuttig en zelfs overbodig is. "Ik denk niet dat het nuttig is dat bedrijven maatregelen bieden om te lengte van telomeren te meten zodat mensen kunnen ontdekken hoe oud ze zijn. Want dat is in mijn ogen het enige wat deze test in kaart zal kunnen brengen."  (br.hln)


Ook al zou deze accuraat kunnen voorspellen hoe oud we kunnen worden, zou jij dit willen weten? Want dit kan een grote impact hebben op hoe jij je leven leidt, voor sommigen kan dit positief zijn, bij anderen kan dit negatief uitdraaien. Positieve mensen zullen hierdoor meer van het leven genieten en van elk moment profiteren, negativisten zullen dit als een donkere wolk hun leven laten overschaduwen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de 200 Belgen wordt ziek van brood

Een op de 200 Belgen wordt ziek van brood



Naar schatting een op de 200 Belgen heeft coeliakie. Dat is een ziekte waarbij de patiënt overgevoelig is aan gluten en dus geen brood, pasta en koekjes kan eten.

Omdat de aandoening relatief onbekend is, ging de Vlaamse Coeliakievereniging (VCV) vandaag langs bij Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid Jo Vandeurzen (CD&V). Ze gaven de minister een mand met glutenvrije producten en vragen de Vlaamse regering werk te maken van sensibilisering.

Levenslang glutenvrij
Wie coeliakie heeft, moet zich levenslang aan een strikt glutenvrij dieet houden. Gluten, met name tarwe, gerst, haver, rogge en spelt, zijn verboden. Die producten uit je voeding schrappen is echter niet zo eenvoudig, zegt de VCV. Ze zitten namelijk verwerkt in ontelbare voedingsmiddelen. Houdt de patiënt zich niet aan dit strikte dieet, dan krijgt hij, al naargelang de persoon, af te rekenen met buikpijn, constipatie, diarree, bloedarmoede, vermoeidheid, gewichtsverlies, groeiachterstand en verlate puberteit.

Sensibilisering
In België lijdt naar schatting 1 op de 200 mensen aan de ziekte. "We stoten nog al te vaak op een muur van onbegrip", zegt de VCV. "Coeliakie is bij velen een nog onbekende ziekte. Veel patiënten hebben er een lange lijdensweg op zitten alvorens de diagnose gesteld wordt, aangezien zelfs artsen de glutenintolerantie miskennen." De VCV vraagt daarom, naar aanleiding van de Internationale Week van de Coeliakie van 16 tot 22 mei, dat de Vlaamse regering werk maakt van sensibilisering. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen en hun bizarre badkamergewoonten

Belgen en hun bizarre badkamergewoonten



Een derde van de Europeanen komt tot rust in zijn badkamer, dat blijkt uit een recente enquête. Verder is het de ideale plek om nieuw leven in je relatie blazen.

Een enquête van Ideal Standard bij 4162 Europeanen vanaf 15 jaar in 11 Europese landen (waaronder 378 Belgen) toonde aan dat wij Belgen tot de meest romantische behoren, bijna een kwart geniet van romantische momenten in de badkamer, dat is bijna tien keer per maand en dit duurt gemiddeld ongeveer 28 minuten. Enkel de russen doen het beter met een op drie die romantisch doen in de badkamer.

- Ook blijkt dat de Belg meer tijd in de badkamer neemt om mentale en fysieke stress van zich af te schudden (23,5 procent van de Belgen in vergelijking met 17,2 procent van de Europeanen).

- 30 procent van de Belgen wordt hier pas echt wakker, wat ook hoger is dan het Europees gemiddelde.

- Een kwart van de Europeanen stuur hier sms'en of belt hier.

- 73 procent van de Belgen controleert zijn uiterlijk in de badkamer, dit telt op tot ongeveer 348 minuten per maand bij de dames en bij heren 'slechts' is dat slechts 116 minuten. Russen blijken het meest ijdel te zijn, Nederlanders zijn het minst begaan met hun uiterlijk.

- Belgen tussen 31 en 40 jaar zingen graag onder de douche of in de badkamer, ze zien hier 139 minuten per maand mee bezig. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenpiranha duikt op in Russisch meer

Reuzenpiranha duikt op in Russisch meer



Een Russische visser heeft een piranha van 2,4 kilogram gevangen. De vis was waarschijnlijk afkomstig uit het aquarium van een plaatselijke visliefhebber, want doorgaans wegen piranha's maximaal één kilogram. Dat meldt het persagentschap Interfax.

Volgens het Russische persagentschap Novosti Life heeft Stanislav Tsjoekoenov, een sportvisser en inwoner van de zuidelijk gelegen stad Bataisk, de vis gevangen. Hij deed dat in het meer van Solenoje, in de Russische regio Koeban.
 
Tsjoekoenov bracht de piranha naar lokale wetenschappers voor onderzoek. Volgens zeebioloog Joeri Rekov leefde de gevangen piranha twee tot drie jaar in een aquarium voor hij werd vrijgelaten.
 
Populair bij baders
Het bestuur van Batajsk bestudeert de mogelijke sluiting van Solenoe More, als er nog meer piranha's in het meer gevonden worden. Solenoe More ('more' is het Russische woord voor 'meer') is immers populair bij lokale baders. Dat schrijft het stadsbestuur op zijn website.
 
Exotische huisdieren zijn populair in de afgelegen Russische provincies, vooral dieren die gevaarlijk geacht worden zoals giftige slangen. (br;hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel kreeg vorig jaar 11.274 nieuwe Belgen bij

Brussel kreeg vorig jaar 11.274 nieuwe Belgen bij


http://imageshack.us/m/27/1701/brusselgrotemarkt.jpg
De Grote Markt in Brussel. 


Van de 42.897 mensen die in 2010 de Belgische nationaliteit verwierven, dienden 11.274 hun aanvraag in Brussel in, 13.231 in Wallonië en 18.392 in Vlaanderen. Dat meldt La Capitale op basis van cijfers van de FOD Binnenlandse Zaken.

Verhoudingsgewijs is Brussel het gewest met de meeste nieuwe Belgen, wat logisch lijkt aangezien het ook het gewest is dat de meeste buitenlanders telt.
 
Brussel zou ongeveer 295.000 buitenlanders tellen, of zowat 30 procent van de bevolking. Voor Wallonië en Vlaanderen zijn dat er respectievelijk 9,5 procent en 6,4 procent. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baard van Duitse Elmar Weisser is mooiste ter wereld


Baard van Duitse Elmar Weisser is mooiste ter wereld


Elmar Weisser in 2003.


De 47-jarige Duitser Elmar Weisser won vandaag met zijn baard het wereldkampioenschap haargroei in het Noorse Trondheim.

Met zijn baardcreatie mikte Weisser zoals gebruikelijk op het thuispubliek: zijn haarensemble bevatte de vorm van een eland en een Noorse vlag. Weisser is van beroep kapper. Hij is niet aan zijn proefstuk toe: in 2005 won hij reeds het WK in Berlijn met een baard in de vorm van de Brandenburgse Poort, later ook in Brighton met een baard waarin Tower Bridge verweven was.

Snor en baard
Aan het vorige WK had hij niet deelgenomen, allicht bij gebrek aan inspiratie: het vond plaats in Alaska (en een baard in de vorm van Sarah Palin lijkt aartsmoeilijk). Het WK omvat drie categorieën: snor, gedeeltelijke baard en volle baard.  Aan het WK namen 160 kandidaten uit 15 landen, waaronder ook België, deel. Hoe we het er van af hebben gebracht, is nog niet bekend. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experts willen gsm's en draadloos internet weg uit klas

Experts willen gsm's en draadloos internet weg uit klas



Experts van de Raad van Europa adviseren om zowel gsm's als draadloze internetverbindingen te verwijderen uit de klassen en de scholen. Volgens de specialisten houden de elektromagnetische golven immers een potentieel gezondheidsrisico in voor de kinderen en jongeren, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Er bestaat al jaren verdeeldheid over het stralingseffect van mobiele telefoons, babyfoons en andere draadloze toestellen. De Raad van Europa, die de Europese beleidsmakers adviseert, gaat er echter wel degelijk van uit dat de elektromagnetische golven mogelijk schadelijke effecten hebben op dieren, planten en mensen, zelfs als ze blootgesteld zijn aan stralingsniveaus die onder de huidige drempels liggen. De Europese experts roepen dan ook op tot onmiddellijke actie.

Campagnes
Behalve het bannen van gsm's en WiFi-systemen uit klassen en scholen, adviseert het orgaan om informatiecampagnes op te zetten en alle mogelijke maatregelen te nemen om kinderen en jongeren - de grootste risicogroepen - te beschermen. Zo moet er volgens de Raad een lage drempel komen qua stralingsnorm en moeten alle draadloze toestellen die elektromagnetische golven uitstralen, dat ook duidelijk vermelden.

Vlaanderen
Bij de Vlaamse overheid is men voorlopig niet geneigd om de adviezen blindelings te volgen. Vlaanderen heeft al één van de strengste stralingsnormen ter wereld, en kiest ervoor om nog deze maand een nieuwe sensibiliseringscampagne op te starten om langdurig gsm-gebruik te beperken. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Youssou N'Dour & Neneh Cherry - 7 Seconds

Youssou N'Dour & Neneh Cherry - 7 Seconds

Klik op de foto om ze te beluisteren






Neneh Cherry (Stockholm, 10 maart 1964) is een Zweeds-Brits-Amerikaanse zangeres, die vanaf eind jaren 80 tot halverwege de jaren 90 enkele grote internationale hits scoorde met een mengeling van hiphop en andere muziekstijlen.

Youssou N'Dour (Dakar, 1 oktober 1959) is een Senegalees zanger en musicus. Hij hielp mee de hedendaagse muziek in Senegal uit te bouwen, meer speciaal een vorm die in de plaatselijke Wolof-taal mbalax genoemd wordt: een mengeling van de traditionele griot, met percussie en lofgezang en Afro-Cubaanse arrangementen en toevoegingen.



» Reageer (0)
15-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isidoor Opsomer 1878 - 1967 was een Vlaams Kunstschilder

Isidoor Opsomer 1878 - 1967  was een Vlaams Kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Isidore-Opsomer1.jpg?t=1305464015



Isidore Opsomer, ook wel geschreven als Isidoor Opsomer (Lier, 19 februari 1878 - Antwerpen, 31 mei 1967) was een Vlaams kunstschilder. Hij was een realistisch en postimpressionistisch schilder van portretten, stadsgezichten, landschappen, en stillevens. Hij was tevens actief als etser en lithograaf.

Opsomer was een student aan de academies van Lier en Antwerpen en daarna aan het NHISKA (Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten, Antwerpen) Hier kreeg hij les van de schilders Albert de Vriendt (1843-1900) en Juliaan de Vriendt (1842-1935).



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Isidore-Opsomer-6.jpg?t=1305463955



Zijn vader, afkomstig uit het Land van Waas, sterft in 1881. Zijn moeder zorgt, samen met de grootmoeder, verder voor de opvoeding van de vier kinderen. Aldus brengt hij een groot deel van zijn jeugd door in het huis van zijn grootmoeder aan de Lierse Grote Markt. In 1958 wordt aan de gevel een gedenkplaat onthuld. Op de Middelbare School valt hij op door zijn tekentalent. Hij gaat les volgen aan de Lierse Academie. Aangemoedigd door zijn omgeving gaat hij naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en studeert af in minder dan drie jaar. Op achttienjarige leeftijd ontvangt hij de "Prijs Nicaise de Keyser". Samen met zijn broer Jaak, de latere toondichter die primus is te Gent, wordt hij feestelijk onthaald in Lier.


Het werk, "Christus predikt te Lier", dat hij als opdracht krijgt voor de Prijs van Rome in 1901 zal een eerste openbaring worden. In dit werk figureren tientallen personages tegen een decor van oude verweerde gevels van de intussen verdwenen Kerkepoort in het hartje van Lier.


In 1903 ontvangt hij de Godecharleprijs voor een meesterlijk drieluik "Adam en Eva verjaagd uit het paradijs" ("Het Verloren Paradijs"). Als winnaar van de wedstrijd vertrekt hij in 1904 naar Rome en neemt zijn intrek in de villa Medici. Hij komt in contact met Raoul Laparra, Louis-Henri Bouchard, Paul Landowski, Eugène-Désiré Piron, Maurice Ravel en Florent Schmitt.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/opsomer1.jpg?t=1305464157



Terug in België (1905) wordt hij lesgever aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Zijn leerlingen waren o.a. Alphonse Mora, Albert Van Dyck, Louis Jacques Camerlinckx, Theo Van de Velde, Remy de Pillecyn en Luc De Decker. In 1905 bezoekt hij Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

De nauwe steegjes en huisjes van Lier zijn tot de Eerste Wereldoorlog zijn voornaamste bron van inspiratie. In één van zijn werken zegt Felix Timmermans dat het de grote verdienste van Opsomer is geweest de ontdekker, de veropenbaarder te zijn van het Lierse Begijnhof. Ieder hoekje van dit stemmig begijnhof heeft hij op doek gebracht. Werken als de filosoof, de processie en de Lierse Klappeien getuigen van deze periode. In 1914 voltooid hij "De Vismijn te Lier".

Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vertrekt hij naar Beaconsfield. Kort nadien vervoegt hij Emile Claus en Albert Baertsoen voor een achttal maanden in Londen. Op voorstel van minister Poullet vertrekt hij naar Nederland om namens de Belgische regering tentoonstellingen in te richten. Hij vestigt zich op het Plein in Den Haag. De schokkende omstandigheden waarin deze verhuis plaatsvindt zijn een keerpunt in zijn loopbaan. Hij komt in contact met verschillende Nederlandse schilders waaronder George Hendrik Breitner. Hij is zeer onder de indruk over de weergave van het licht in Breitners schilderijen. Dit is dan ook van invloed op zijn later werk. Enkele werken uit deze periode zijn: Het plein in 's Gravenhage, een Amsterdamse brug, de brug van Rynsburg, de kerk van Katwijk, de Hollandse boer, Katwijkse vrouwen en Delfts hoekje onder sneeuw. In 1916 neemt hij deel aan de tentoonstelling Belgische Kunst in het Stedelijk Museum Amsterdam met elf werken.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/opsomer.jpg?t=1305464218



Na de wapenstilstand keert hij terug naar België. Zijn atelier in Lier is totaal verwoest en hij vestigt zich in Antwerpen. Hij wordt leraar aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hij reist meermaals naar Frankrijk, Spanje, Algerië, Tunesië, Sicilië en Italië en maakt kennis met verschillende vooruitstrevende kunstrichtingen. Maar, zelfs Cézanne kan hem niet afbrengen van zijn eigen gekozen richting. "Schilderen moet een streling zijn voor het oog" was een ideaal welke hij steeds betrachtte. Van een schilderij is voor hem niet zozeer de inhoud van belang, wel de wijze van uitbeelden. Elke schepping moet beeldrijk blijven.

In 1922, op de driejaarlijkse tentoonstelling te Gent, stelt hij een magistraal portret van Felix Timmermans tentoon. Van dan af is zijn nieuwe specialiteit het portret. Dit bevesigt hij in 1926 met zijn "Camille Huysmans". Andere personaliteiten welke hij vereeuwigt zijn: Frans Van Cauwelaert, Paul-Emile Janson, August Vermeylen, Emiel Vandervelde, Victor Horta, Henry Van de Velde en Koning Albert I.

Hij was directeur van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en het NHISKA van 1926 tot 1949.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Opsomer8.jpg?t=1305464094



Op 5 januari 1940 werd hij door Koning Leopold III in de adelstand verheven.

Zijn laatste rustplaats vond hij op het Schoonselhof te Antwerpen.

Werken van Opsomer zijn te vinden in musea te Antwerpen, Brussel, Bergen, Elsene, Gent, Lier, Luik, Namen, Parijs, Straatsburg, Versailles, Amsterdam, Rotterdam, Florence, Rome, Venetië, Madrid, Caïro, Belgrado, Washington, Liverpool, Londen, Tel-Aviv en Nieuw-Zeeland.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liz Taylorportret Warhol brengt 19 miljoen euro op


Liz Taylorportret van Andy Warhol brengt 19 miljoen euro op


http://imageshack.us/m/854/260/warholtaylorportrait.jpg



Een portret van wijlen Elizabeth Taylor door de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol heeft op een veiling in New York 27 miljoen dollar (19 miljoen euro) opgebracht. Vooraf was geschat dat het schilderij 23 miljoen dollar zou opbrengen.

Het doek kan echter niet tippen aan het zelfportret van Warhol dat eerder deze week ruim 38,4 miljoen dollar (27,1 miljoen euro) opbracht. Dat was bijna het dubbele van wat vooraf werd geschat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn Jezus en Maria Magdalena en we menen het

Wij zijn Jezus en Maria Magdalena en we menen het


Maria Magdalene en Jezus Christus, alias Mary Suzanne Luck (32) en Alan John Miller (47).


Een koppel dat beweert Jezus Christus en Maria Magdalena te zijn, heeft z'n tenten opgeslagen in de Australische deelstaat Queensland. De twee trekken van langsom meer volgelingen aan, maar de kerkelijke autoriteiten steken een waarschuwende vinger op. Dat meldt The Sunday Mail.


Jezus en Maria Magdalena werden geboren als Alan John Miller (47) en Mary Suzanne Luck (32). "Maar mijn naam is Jezus Christus. En ik meen het", aldus de 'zoon van God', die nabij zijn hoofdkwartier in het landelijke Wilkesdale al zowat veertig volgelingen heeft aangetrokken.


De leiding van de anglicaanse en katholieke kerken in Australië raden mogelijke volgelingen van het koppel evenwel aan waakzaam te zijn. 'Jezus en Maria' vragen geld aan hun aanhangers. Goedgelovigen en andere 'zwakken van geest' zouden er wel eens bekaaid van af kunnen komen.


Miller kocht drie jaar geleden een lap grond van 16 hectaren in Wilkesdale. Volgelingen van de 'Divine Truth' ('Goddelijek Waarheid') hebben zich inmiddels op de vastgoedmarkt gestort. Zij verwerven gronden en panden om dicht bij hun spirituele leiders te kunnen vertoeven.


In 2009 hebben aanhangers van het koppel de handen in elkaar geslagen om een terrein van 240 hectaren te kopen. Ze verzamelden hiervoor omgereknd 300.000 euro. Daar houden ze wekelijkse bijeenkomsten en plannen ze de bouw van een centrum om bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen.



Het landgoed van de sekte wordt ontbost in de vorm van een kruis. Toeval of niet? Foto Google Earth



Intussen wordt het land volop ontgonnen. Toeval of niet: vanuit de lucht lijkt het alsof er een gebied werd ontbost in de vorm van een gigantisch kruis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adam Cohen - Bird On The Wire

Adam Cohen - Bird On The Wire

Klik op de foto om hem te beluisteren






Adam Cohen is een Canadese  muzikant , zanger en liedjesschrijver.Hij is ook de frontman van de band Low Millions. Hij is tevens de zoon van Leonard Cohen.



» Reageer (0)
14-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw uit Duffel liet haar pleegdochter op grond slapen en beschimmeld voedsel eten

Vrouw uit Duffel liet haar pleegdochter op grond slapen en beschimmeld voedsel eten


Archiefbeeld


Tien jaar lang heeft een vrouw uit Duffel haar pleegdochter geterroriseerd, mishandeld en vernederd.


Zelf wou het nu 21-jarige meisje gisteren niets zeggen over wat ze allemaal moest doorstaan. Haar advocate, meester Mortier, doet in haar plaats het verhaal. Zij noemt de pleegmoeder onomwonden een sadiste die haar pleegdochter op alle mogelijke manieren probeerde pijn te doen.


'Het kind mocht niet eens in een bed slapen of op een matras', zegt de advocate. 'Jaren moest ze op de grond slapen, met alleen maar een laken om zich toe te dekken. Zelfs in de winter. Bovendien werd ze in haar eigen kamer opgesloten. Elke avond sloot haar pleegmoeder de deur af met een hangslot. Ze moest maar in een emmer plassen. En haar stoelgang moest ze soms zelfs in speelgoedpotjes doen.'


Ook eten was een kwelling. 'Het meisje kreeg uitsluitend vervallen etenswaren of beschimmelde boterhammen voorgeschoteld en ze mocht alleen rechtstaand eten. Haar pleegmoeder belde zelfs naar school met de melding dat het kind de hele dag geen druppel water mocht drinken.' En als de pleegmoeder taartjes in huis haalde voor bezoekers, dan was er nooit een stukje over voor haar pleegdochter.


'Een douche nemen kon alleen met ijskoud water. Mocht ze dan toch eens een bad nemen, dan was dat in het vuile water waarin de moeder een dag eerder al had gebaad, en dat natuurlijk ook ijskoud was.'


De zaak, die gisteren voorkwam op de Mechelse correctionele rechtbank, tart alle verbeelding. Nog steeds is het meisje zichtbaar getekend door tien helse jaren in het huis van haar pleegmoeder, Helena L., en haar toenmalige vriend Marcel S.


De ellende begon achttien jaar geleden toen het meisje als kleuter van drie terechtkwam bij haar pleegmoeder omdat haar biologische moeder, een drugsverslaafde prostituee, niet voor haar kind kon zorgen. Het was de start van tien vreselijke jaren.


Toen het pleegmeisje veertien was, merkte de pleegdienst toch dat ze zich blijkbaar niet goed voelde in het huis van Helena L. Het meisje werd toen in een instelling geplaatst. Het zou nog duren tot 2007, ze was toen 17, voor ze aan de jeugdrechter die haar dossier behandelde eindelijk durfde te vertellen wat ze als kind had moeten doorstaan.


Het parket vordert nu drie jaar cel tegen pleegmoeder Helena L. en één jaar tegen haar toenmalige vriend, Marcel S. Allebei vragen ze de vrijspraak. De pleegdochter vraagt een schadevergoeding van 75.000 euro. Ondertussen gaat het beter met haar, al draagt ze nog altijd de gevolgen van haar kindertijd bij Helena L. Vonnis op 10 juni.


"Het is niet te begrijpen dat er niemand vroeger aan de alarmbel getrokken heeft. Het is een verhaal om kippenvel van te krijgen." Dat zegt Gerda Moeneclaey, voorzitter van Pleegzorg Vlaanderen.

Pleegzorg Vlaanderen weet zelf nog niet welke van de 24 pleegdiensten in dit geval verantwoordelijk was voor de plaatsing. Wel staat vast dat het kind officieel geplaatst werd, dus ofwel door de jeugdrechter, ofwel door het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg (CBJ).
 
Het zijn de consulenten van de jeugdrechtbank of het CBJ die contact opnemen met een pleegdienst. Die selecteert dan een geschikt pleeggezin. Moeneclaey wijst erop dat het om een zware selectie gaat en dat pleeggezinnen ook begeleid worden. "Minstens een keer per maand komt iemand van de pleegdienst langs, soms zelfs wekelijks. Het gaat echt om begeleiding op maat."

Het vonnis in deze zaak volgt op 10 juni.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!