Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doofstomme vrouw vier maanden gruwelijk misbruikt

Doofstomme vrouw vier maanden gruwelijk misbruikt


http://desmond.imageshack.us/Himg41/scaled.php?server=41&filename=freyasvasek.jpg&res=medium


In een huis in een keurige straat in het Nederlandse Hoevelaken, in de provincie Gelderland, is een jonge doofstomme vrouw bijna vier maanden lang misbruikt, mishandeld en vernederd. Ze had een gebroken kaak en moest van haar ontvoerders uitwerpselen eten. Buren hebben de politie wel gewaarschuwd, maar die vond de 'geluidsoverlast' geen reden om in te grijpen.

In november vorig jaar sloegen de buren al alarm toen ze een vrouw in de woning hoorden huilen en schreeuwen. De politie ging poolshoogte nemen bij het huis aan de Prinsenhof, maar bewoner Gert-Jan van den H. stuurde ze met een kluitje in het riet, zo staat vandaag te lezen in de krant AD/Amersfoortse Courant. "We hoorden echt gejammer en gehuil, maar toen Gert-Jan zei dat er niets aan de hand was, namen de agenten daar genoegen mee", zegt de buurvrouw die de politie waarschuwde. In november had ze al door een slaapkamerraam een glimp van de vrouw opgevangen.

Nu blijkt dat de 32-jarige Freya Svasek, een Utrechtse van Deense afkomst die bij een instelling onder behandeling was voor psychische problemen, bijna vier maanden de meest gruwelijke vernederingen heeft moeten doorstaan. De omwonenden kunnen het nog steeds niet bevatten dat de politie niet meteen heeft ingegrepen toen de melding van het gehuil en gejammer binnenkwam. "Het was daar altijd raak. Die man dronk ontzettend veel en gebruikte drugs. Zijn vrouw is twee jaar geleden weggelopen omdat ze werd mishandeld en de politie heeft hem hier al een keer met zes auto's klemgereden", vertelt een buurman.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens beaamt dat Gert-Jan van de H. een bekende was van de politie. "Hij was gewelddadig, maar we hadden geen enkele reden om aan te nemen dat hij met dit soort praktijken bezig was."

De politie kwam de verblijfplaats van de dove vrouw op het spoor door de inzet van opsporingsmethodes als telefoontaps. De vrouw was gewond en moest in het ziekenhuis worden geopereerd aan de opgelopen letsels. Sinds donderdag is ze ondergebracht op een ander adres, waar ze wordt verzorgd. Politie en justitie onderzoeken nog wat er precies is gebeurd in de woning.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna zes op tien Belgen willen kernenergie houden

"Bijna zes op tien Belgen willen kernenergie houden"


http://desmond.imageshack.us/Himg534/scaled.php?server=534&filename=kernenergie.jpg&res=medium

Bijna een jaar na de kernramp in Japan is 58 procent van de Belgen voorstander om de productie van kernenergie in ons land te behouden. Dat is een daling van 4 procent tegenover 2010. Opvallend is dat Franstaligen er sinds Fukushima een kritischer visie op nahouden dan Vlamingen. Dat blijkt uit een opiniepeiling van TNS Media in opdracht van het Nucleair Forum, de koepel van instellingen en bedrijven die werken met kernenergie in België.

Sinds de kernramp in Fukushima van 11 maart 2011 houden bij de Franstaligen voor- en tegenstanders elkaar in evenwicht over de kwestie. Bij de Vlamingen is 64 procent voorstander van nucleaire energie. Daarnaast vindt 62 procent van de respondenten dat het aandeel van kernenergie moet dalen. Nu is zowat 55 procent van onze elektriciteit afkomstig uit kerncentrales.
 
69 procent geeft toe dat het moeilijk is om geschikte vervangende energiebronnen voor nucleaire energie te vinden, en driekwart van de geïnterviewden meent dat de energieprijs zal toenemen als kernenergie verdwijnt. Windenergie wordt als eerste alternatief gezien om de productie uit kernenergie te vervangen.
 
De voordelen die het vaakst opgesomd worden, zijn de onuitputtelijkheid van kernenergie, de prijs en het ecologische aspect. Onder de nadelen van kernenergie duiken de woorden 'risico' en 'gevaar' het vaakst op. Dat was niet het geval in 2010, klinkt het. TNS Media ondervroeg voor deze opiniepeiling 1.000 Belgen in december.



» Reageer (0)
23-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mindervalide danser topact Cirque du Soleil

Mindervalide danser topact Cirque du Soleil

Druk op de foto om deze prachtige act te bekijken





Tonnen respect voor Dergin Tokmak, een mindervalide Duitser die danst in Cirque du Soleil. De performer werd als kind geteisterd door polio (kinderverlamming, nvdr.), waardoor zijn linkerbeen deels verlamd raakte. Daardoor moet hij zich behelpen met krukken en dat lukt best aardig. Vergaap u maar aan zijn danskunsten in bovenstaande dubstep-act.

De 38-jarige man uit Augsburg werd als baby erg ziek. De polio tastte de belangrijkste zenuwen in zijn benen aan: zijn linkerbeen functioneert niet meer naar behoren en ook zijn rechterbeen is (in mindere mate) aangetast. Toch bleef hij niet bij de pakken zitten: als kind leerde hij op zijn handen lopen. Toen hij twaalf was, timmerde hij aan een carrière als breakdancer. Vervolgens gaf Dokmak zijn eigen shows, tot hij werd ontdekt door Cirque du Soleil.

In 2004 nam hij de rol van 'Limping Angel' over in de show 'Varekai'. In het begin wisselde hij vaak af met Vladimir Ignatenkov. Eens aangepast, was er geen houden meer aan. Intussen is hij een gewaardeerd artiest binnen Cirque du Soleil. Zijn acts op krukken zijn een van de hoogtepunten van een avondje circus. Diepe buiging.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat redt baasje nadat ze zelf gered werd uit asiel

Kat redt baasje nadat ze zelf gered werd uit asiel

http://desmond.imageshack.us/Himg171/scaled.php?server=171&filename=katov.jpg&res=medium


Slechts enkele uren nadat een kat uit het asiel mee naar huis werd genomen, redde ze haar nieuwe baasje het leven. Dat meldt de Green Bay Press Gazette.

Amy Jung en zoontje Ethan gingen langs bij het asiel niet ver van hun woonplaats in Sturgeon, Wisconsin, om er wat met de katten te spelen. Een van de beestjes - een kat met oranje-witte pels en de naam Pudding - trok hun aandacht. Er werd Jung verteld dat de kat sinds 2003 telkens opnieuw in het asiel belandde, waardoor ze de impulsieve beslissing nam de kat en vriendje Wimsy te adopteren.

Jung vertelt dat de kat zich al snel thuis voelde. Maar enkele uren later kwam er een einde aan de vrolijke dag. Kort nadat Amy Jung naar bed was gegaan, kreeg ze een epilepsieaanval in haar slaap. Op dat moment kwam Pudding in actie. De kat sprong snel op Jung's borstkas in een poging haar baasje wakker te maken en wanneer dat niet wou lukken, begon ze in de vrouw haar gezicht te bijten tot ze bij bewustzijn kwam.

Toen Jung ontwaakte, slaagde ze erin haar zoon Ethan om hulp te roepen, maar die hoorde de noodkreten van zijn moeder niet. Gelukkig spurtte Pudding naar Ethan's kamer en sprong op zijn bed tot hij wakker werd en hulp haalde. Volgens Jung zou ze het niet gehaald hebben zonder Pudding. Haar dokters delen dezelfde mening. Pudding leerde dierentherapie aan en gaat nu bij Jung's voeten zitten en begint te miauwen wanneer ze merkt dat haar baasje een lage suikerspiegel heeft.

Van honden werden al gelijkaardige gevallen vastgesteld, maar katten met soortgelijk gedrag komen zelden voor. Dat zeiden dokters op de BBC toen een kat een aantal doden had voorspeld. De kat, Oscar, haalde in 2007 het nieuws nadat hij "voorspeld" had dat 25 mensen die in een rusthuis verbleven, zouden sterven. Kort voor hun dood was hij namelijk niet van hun zijde geweken.

Dierenpsycholoog Roger Mugford zegt dat hoewel katten ziektes kunnen waarnemen, het minder frequent voorkomt dan bij honden omdat ze meer teruggetrokken zijn. "Honden nemen snel emotionele veranderingen waar en merken al gauw wanneer mensen depressief zijn. Dan vormen ze de perfecte troost. Olifanten tonen dezelfde altruïstische neigingen, maar katten niet, dat zijn egoïstische en eenzame beesten", voegde hij er nog aan toe.

Nochtans waren er de laatste jaren een aantal reddingsverhalen waarin katten de hoofdrol speelden. In mei 2011 berichtte de Atlanta Humane Society over een kat die de aanval van haar 19-jaar oude baasje kon voorspellen, enkele minuten voor die plaatsvond. In juli 2011 redde een kat in Pennsylvania haar baasje door haar te krabben toen ze zich onwel begon te voelen. Later bleek dat ze een hartaanval had gehad.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dief heeft kans van 1 op 11 om slechte pincode te kraken

"Dief heeft kans van 1 op 11 om slechte pincode te kraken"


http://desmond.imageshack.us/Himg804/scaled.php?server=804&filename=slechtepincode.jpg&res=medium


Pincodes van vier cijfers zijn bijna zo onveilig als de meeste wachtwoorden op het internet. Acht tot negen procent van de pincodes bestaan namelijk uit de geboortedatum van de gebruiker of die van directe familie, blijkt uit het eerste grootschalig kwantitatief onderzoek hierover door de universiteit van Cambridge. De kans dat een dief de combinatie bij dergelijke pincodes raadt, is ongeveer 1 op 11.

De wetenschappers baseerden hun onderzoek enerzijds op gelekte data van niet-bankbronnen, zoals ontgrendelcodes voor smartphones en miljoenen RockYou-paswoorden die enkele jaren geleden openbaar werden gemaakt. Anderzijds lieten ze 1.300 mensen online invullen in welke categorie hun pincode zat - de deelnemers werd expliciet niet om hun code zelf gevraagd.

Uit het onderzoek blijkt dat de deelnemers aanzienlijk voorzichtigers zijn bij het kiezen van hun pincode dan bij het instellen van online wachtwoorden. Een meerderheid kiest bij de pin voor een serie willekeurige getallen, maar vaak komen ook meer voor de hand liggende keuzes terug, waarbij de geboortedatum de zwakste is.

"Ongeveer een kwart van alle personen houdt de door de bank ingestelde pincode," zegt onderzoeker Joseph Bonneau. "Een derde kiest een pin op basis van een oud telefoonnummer of identiteitsbewijs. Nog eens vijf procent van de gebruikers kiest voor een cijfermatig patroon, bijvoorbeeld 4545, of voor een patroon op het numeriek toetsenbord."

De groep die voor een zo goed als willekeurige code kiest, zo'n 77 procent, geeft dieven slechts een kans van ongeveer 2 procent hun code te kraken. Toch indien ze daarbij een bankautomaat of een draagbare betaalmachine gebruiken, aangezien je daar drie kansen hebt om de code correct in te voeren. Daarna raakt de kaart of de automaat geblokkeerd.

De overige 23 procent maakt het dieven wel erg makkelijk. Zij gebruiken een datum, meestal hun eigen geboortedatum. Dom, gezien het feit dat 99 procent van de ondervraagden aangeeft hun geboortedatum wel ergens in de portefeuille of tas te hebben zitten. Als dieven die gegevens bemachtigen, ligt de kans dat zij de juiste code raden ergens rond de 9 procent.

Het kiezen van een geboortedatum als beveiliging van je betaalkaart is dus een slecht idee. Slechter nog is het hergebruiken van oude pinnummers of het 'delen' van codes over meerdere passen. Makkelijk voor de gebruiker wellicht, maar minstens zo eenvoudig voor kwaadwillenden.

Volgens de onderzoekers zou het aanzienlijk schelen als banken de 100 meest voorkomende pincodes op een zwarte lijst zouden zetten. Met het 'blacklisten' van deze codes dwingt men de gebruiker beter na te denken over diens pincode. Ook erg simpele codes, zoals de reeks 1234, zouden moeten worden uitgesloten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië verbiedt lokken groot wild door uitstrooien voedsel

Wallonië verbiedt lokken groot wild door uitstrooien voedsel


http://desmond.imageshack.us/Himg844/scaled.php?server=844&filename=everzwijnen.jpg&res=medium


Wallonië wil paal en perk stellen aan de manier waarop uitbaters van private jachtdomeinen groot wild lokken door extra voedsel rond te strooien. Vanaf 1 oktober zal die wijdverspreide praktijk dan ook niet langer toegelaten zijn, waarschuwt Waals minister Carlo Di Antonio (cdH). De maatregel moet de landbouw en de bossen helpen beschermen.

Tussen 1990 en 2010 is de everzwijnpopulatie in Wallonië verdrievoudigd van 8.500 tot 24.500 dieren. "Die overpopulatie zorgt voor verschillende onevenwichten, maar ook voor heel wat schade aan gewassen en bossen. De minder strenge klimaatcondities en de algemene verhoogde beschikbaarheid van voedsel verklaren die heropleving", aldus de minister. Bovendien versterkt het kunstmatig en intensief voederen van groot wild op zeer beperkte oppervlaktes ook het onevenwicht tussen fauna en flora.
 
Vanaf de herfst zullen dan ook nog slechts twee uitzonderingen worden toegelaten op het voederen van groot wild in Wallonië, en dat enkel ten zuiden van Samber en Maas. Zo zullen herten nog 'bijkomend' gevoed mogen worden bij streng winterweer tussen 1 november en 30 april. In bepaalde gevallen zal ook extra voedsel voor everzwijnen nog mogen, maar enkel om zo de oogst te kunnen vrijwaren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor 330.000 euro is dit Franse dorp van u

Voor 330.000 euro is dit Franse dorp van u


http://desmond.imageshack.us/Himg40/scaled.php?server=40&filename=saintnicolascourbefy.jpg&res=medium


Iemand 330.000 euro onder zijn matras steken? Zoja, ga dan als de bliksem naar het Franse dorpje Saint-Nicolas-Courbefy - op een 35-tal km van Limoges - en koop er alles op voor bovenvermelde schappelijke prijs. Buren waarschuwen echter voor de sombere sfeer en het lokale gespuis dat er rondhangt. "We hebben hier vaak te maken met dieven, dronkelappen en krakers. Dit is een spookdorp", klinkt het. Aan de koper om het plaatsje, waar vroeger 200 mensen woonden (een recente telling ontbreekt, nvdr.), op te knappen natuurlijk.

Tot zover al het negatieve: het plaatsje in de Limousinregio beschikt over een twintigtal gebouwen en telt ook een zwembad, enkele tennispleinen en een meer om aan te kamperen: wat verpozing in de zomermaanden is altijd welkom. Er is ook een restaurant, een 13e-eeuwse kapel en een gemeentehuis. Momenteel hebben er zich nog geen kopers gemeld. De ultieme deadline is vrijdag: daarna wordt het dorp onherroepelijk toegewezen aan de Franse bank Crédit Agricole, weet Yahoo News. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone - Jeff Beck - I put a spell on you

Joss Stone - Jeff Beck - I put a spell on you

Klik op de foto om ze te beluisteren





Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.


Jeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.



» Reageer (0)
22-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse student spreekt vloeiend elf talen

Britse student spreekt vloeiend elf talen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De Brit Alex Rawling spreekt maar liefst elf talen, en niet enkele woordjes, maar hij spreekt ze vloeiend. De twintigjarige Alex leert moeiteloos nieuwe talen en springt zonder problemen van de ene naar de andere taal, waaronder ook Nederlands.

In bovenstaand filmpje legt Alex aan een filmcrew van de Britse openbare omroep BBC uit hoe hij de elf verschillende talen heeft geleerd. In de meeste gevallen geldt voor Alex dat hij zonder problemen een taal vloeiend spreekt na even te oefenen.

De Brit spreekt ook zonder problemen Nederlands, al heeft hij wel een licht accent. Op zijn veertiende ging de jongeman op vakantie naar Nederland, en hij hield blijkbaar meteen van onze taal. Hij kocht enkele boeken en cd's, om enkele maanden later opnieuw op bezoek te gaan en met iedereen een gesprek te beginnen. Aangezien hij toch bezig was met onze taal, nam hij er ook maar ineens het Afrikaans bij, zodat hij zelf kon zien hoe talen in elkaar evolueren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Schreeuw van Munch wordt geveild

De Schreeuw van Munch wordt geveild


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/De-Schreeuw-van-Munch.jpg


Het bekende schilderij De Schreeuw van de Noorse kunstenaar Edvard Munch wordt geveild. Het doek uit 1895 komt op 2 mei onder de hamer in New York. Dat heeft veilinghuis Sotheby's vandaag bekendgemaakt. Het bedrijf denkt dat het schilderij meer dan 80 miljoen dollar (ruim 60 miljoen euro) kan opleveren. Munch (1863-1944) maakte door de jaren heen vier versies van De Schreeuw. Het werk dat wordt geveild, is als enige in privébezit. De eigenaar is een Noorse zakenman, wiens vader bevriend was met Munch.

Op de lijst van het geveilde schilderij beschreef Munch hoe hij zijn inspiratie opdeed. "Ik liep met twee vrienden over de weg. De zon ging onder - de lucht kleurde bloedrood en ik voelde een zweem van melancholie - Ik stond stil, doodmoe - over de blauwzwarte fjord en stad hingen bloed en tongen van vuur. Mijn vrienden liepen door, ik bleef achter - rillend van angst - Ik voelde de grote Schreeuw in de Natuur."

De andere drie Schreeuwen van Munch hangen in Noorse musea. Een ervan werd in 2004 gestolen en 2 jaar later teruggevonden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest tegen rookverbod op café wordt almaar agressiever

Protest tegen rookverbod op café wordt almaar agressiever


http://desmond.imageshack.us/Himg210/scaled.php?server=210&filename=rookverbod.jpg&res=medium


Het protest van rokers en cafébazen tegen het rookverbod op café neemt scherpere vormen aan. Dat schrijven de Concentrakranten. De voorbije maanden werd al een zestigtal gevallen gemeld van agressie tegen controleurs die het rookverbod kwamen inspecteren. Het gaat dan zowel om verbale als fysieke agressie, meldde 'Het Nieuws' van vtm vanavond.

In nachtcafés waar steevast voort wordt gerookt, worden de controleurs vaak geconfronteerd met agressie. "Dat gaat van intimidatie tot bedreigingen. Het gebeurt zelfs dat klanten onze controleurs tot hun auto volgen om hen daar te bedreigen", zegt Paul Van den Meerssche van de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid.

De FOD Volksgezondheid noteerde al 60 gevallen van verbale agressie, vier bedreigingen en drie keer ging het om fysieke agressie, meldt 'Het Nieuws'. "Het gaat bijvoorbeeld om boegeroep of vernederende verwijten, die de controleurs rond hun oren krijgen. Maar het gaat ook over een aantal bedreigingen en intimidaties. Men volgt de controleur tot aan zijn wagen en men noteert dan zijn nummerplaat", zegt Van den Meerssche aan vtm.
 
De daders zijn vooral café-uitbaters en klanten die het rookverbod niet willen respecteren. De Federatie van Cafés ontving volgens vtm al 200 klachten over controleurs die hun boekje te buiten gaan.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biseksuele varkensbeer wordt verliefd op fokstier

Biseksuele varkensbeer wordt verliefd op fokstier


http://desmond.imageshack.us/Himg15/scaled.php?server=15&filename=varkensbeer.jpg&res=medium


Een boerderij in het zuiden van Zweden is het toneel geworden van een merkwaardig liefdesverhaal. Kalle, de varkensbeer van het bedrijf, is namelijk smoor op Sune Mangs, de fokstier van boer Magnus Nyman. Dat meldt de lokale krant Skånskan.

De lovestory begon zowat een jaar geleden op de boerderij in het plaatsje Källunda. "Kalle spotte de stier aan de andere kant van de wei en werd meteen dolverliefd", aldus boer Magnus. "De liefde is niet platonisch, want Kalle stelt alles in het werk om Sune Mangs te bespringen. En ik kan het Kalle niet kwalijk nemen, want Sune Mangs is zowat het beste wat er in de stierensector te krijgen is", lacht de boer.

Maar de liefde wordt niet beantwoord. Sune Mangs betoont niet de minste interesse in de beer. Zijn belangstelling gaat begrijpelijkerwijs uit naar de koeien die hij moet dekken. Kalle laat de moed evenwel niet zakken en neemt elke gelegenheid de baat om Sune Mangs het hof te maken.

"Het is niet dat Kalle zijn werk niet doet. Plichtsbewust dekt hij mijn tien zeugen", zegt Magnus Nyman. "Maar je ziet duidelijk dat het niet met 'de volle goesting' is. Misschien moet ik bij de collega's uit de buurt op zoek naar een biseksuele varkensbeer", besluit de man.



» Reageer (0)
21-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerziekte is geneesbaar

"Suikerziekte is geneesbaar"


http://desmond.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=suikerziekteisgeneesbaa.jpg&res=medium


Patiënten met suikerziekte kunnen mogelijk genezen worden, ook jaren nadat de diagnose is gesteld. Dat blijkt uit onderzoek van professor Bart Roep van het Leids Universiteit Medisch Centrum.

Roep ontdekte dat mensen met diabetes type 1 nog altijd cellen hebben die insuline kunnen aanmaken, maar dat die niet actief zijn. Dit is in tegenstelling met de eerdere conclusie dat de cellen helemaal weg zouden zijn. Als die cellen weer geactiveerd kunnen worden, kan de patiënt genezen, zelfs zo'n 10 jaar na de diagnose.

Bij diabetes type 1 vallen afweercellen de bewuste insuline genererende cellen aan. Roep heeft nu ook precies kunnen vaststellen welke afweercellen dat zijn. "Daardoor kan je gericht een vaccin ontwikkelen dat alleen die ontspoorde afweercellen aanpakt."
 
Vooralsnog zijn de onderzoekers nog bezig met de eerste stappen in de ontwikkeling van zo'n vaccin. Eventueel vooraf vaccineren, zoals bijvoorbeeld met meningokokkentypes gebeurde, is nog ver weg, meent Roep.
 
Waarnemend directeur Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds spreekt van een "mooi resultaat". "Maar we zijn er nog niet. Genezing is nog niet binnen handbereik, daarvoor is meer onderzoek nodig. Diabetes is een complexe puzzel, die alleen op te lossen is door breed te investeren in onderzoek."(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks 15.000 doden op spoor in India

Jaarlijks 15.000 doden op spoor in India


http://desmond.imageshack.us/Himg526/scaled.php?server=526&filename=spoorinindia.jpg&res=medium



Bijna 15.000 mensen per jaar komen in India om het leven tijdens het oversteken van een spoorweg. Dat staat in een rapport van de Indiase regering dat aandringt op drastische maatregelen om spoorwegovergangen te beveiligen en de rails af te schermen.

"Geen geciviliseerde samenleving kan dit soort slachting op het spoorwegnetwerk aanvaarden'', aldus het rapport dat een krachtige aanpak van het probleem wil "alsof het om een oorlog gaat''. De meeste overgangen zijn onbeveiligd en de rails is over het algemeen 'vrij toegankelijk'. Voetgangers bepalen zelf waar en wanneer ze de spoorweg oversteken. Daardoor vallen in de dichtbevolkte regio van de metropool Mumbay (Bombay) circa 6.000 van de 15.000 doden.

Treinen zijn zeker op de lange afstand nog steeds het belangrijkste vervoermiddel in India dat dagelijks 18 miljoen treinreizigers telt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mieren onthouden geur vijand

Mieren onthouden geur vijand


http://desmond.imageshack.us/Himg843/scaled.php?server=843&filename=weefmieren.jpg&res=medium


De geur van een tegenstander staat na een gevecht in het geheugen van een mier gegrift. Zelfs de hele kolonie onthoudt het luchtje van de vijand, ontdekten Australische wetenschappers.

De wetenschappers van de universiteit van Melbourne bekeken het gedrag van tropische weefmieren, die nesten in bomen bouwen waarin tot een half miljoen mieren kunnen leven. Ze lieten mieren kennismaken met soortgenoten uit andere kolonies, waarna ze twintig 'vreemde' mieren bij de kolonie zetten. De mieren waarmee al kennis was gemaakt, werden veel agressiever aangevallen dan de onbekende mieren. Volgens de onderzoekers onthield de kolonie zeker zes dagen de geur van de vijand.

Professor Mark Elgar vergelijkt het gedrag van de mieren met dat van mensen. "Stel je voor dat je een slechte ervaring hebt met een groep mensen met een gelijk uiterlijk. Ze dragen bijvoorbeeld allemaal dezelfde sjaal van een voetbalclub. Dan waarschuw je collega's ook voor mensen met zo'n sjaal", zegt hij. De collega's vertellen het verhaal weer door, waardoor een collectief geheugen ontstaat. "Verander het woord collega's in mieren en de sjaal in een geurtje en je snapt ons verhaal."

Mieren staan erom bekend dat ze communiceren via geuren. Ze gebruiken luchtjes om elkaar te herkennen en de weg naar hun kolonie terug te vinden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De biggetjes en de bulldog

 De biggetjes en de bulldog


http://desmond.imageshack.us/Himg825/scaled.php?server=825&filename=biggetjesendebulldog.jpg&res=medium


Ze waren drie dagen oud toen ze rillend van de kou werden binnengebracht in een asielcentrum net buiten Berlijn. Zes everzwijnbiggetjes, alleen, koud en hongerig. Mama everzwijn is zeer waarschijnlijk afgemaakt door jagers, wat de biggen in de bijtende kou achterliet met weinig kans op overleven. Maar de biggetjes zijn niet meer eenzaam en alleen: ze hebben Baby, de bulldog.


Baby is een Franse bulldog die onmiddellijk reageerde op de piepjonge everzwijntjes. "Zodra ze werden binnengebracht, kwam Baby aangelopen. Ze knuffelde hen en probeerde hen warm te houden met haar lichaam", legt asielmedewerker Norbert Damm uit. Schattig, zeker als je weet dat een big ongeveer even groot is als Baby zelf.  "Het was echt liefde op het eerste gezicht."

"Gelukkig werden ze binnengebracht, half bevroren en uitgehongerd. Deze biggetjes hadden niet nog een nacht in de kou en zonder voeding overleefd."




Voor de voeding zijn de biggen nu aangewezen op flessenvoeding. Eens ze zichzelf kunnen voeden, ongeveer over drie maanden, zullen ze weer worden vrijgelaten in het bos.

Tot dan kan het asielhuisdier de biggen alles geven wat ze nodig hebben: een liefhebbende lik, speels ravotten en een warm lichaam om tegen te slapen.

Baby is niet aan haar proefstuk toe: eerder nam de 8-jarige hond ook al een nest kittens, konijntjes en een wasbeer onder haar hoede. (br.hln - foto's ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jevetta Steele- I am Calling you

Jevetta Steele- I am Calling you

Klik op de foto om haar te beluisteren





Jevetta Steele (geboren 11 november 1963) is een Afro-Amerikaanse gospel zangeres.



» Reageer (0)
20-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid 'MegaMarie' beroert Vlaanderen

Afscheid 'MegaMarie' beroert Vlaanderen


http://desmond.imageshack.us/Himg841/scaled.php?server=841&filename=wittelelie.jpg&res=medium


Zaterdagmorgen kwamen honderden mensen van over heel Vlaanderen in Mariaburg, nabij Ekeren, afscheid nemen van Marie Dedecker, een meisje dat de meesten nog nooit hadden onmoet. De meesten kenden haar alleen als MegaMarie, zoals haar mama Julie haar telkens noemde op de blog 'Ons Marie'. Op 8 februari overleed de driejarige Marie aan een zeldzame en hardnekkige vorm van kanker, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

"Lieve Marie, ik ben zeker dat je nu in een wereld bent van elfjes en prinsesjes, een wereld zonder pijn", sprak mama Julie tijdens de afscheidsdienst in de Onze-Lieve-Vrouw Van Gedurige Bijstandkerk in Mariabrug. Zoals het ontroerende dagboek in het teken stond van sprookjes, kwamen er zaterdag in de kerk geen jongetjes en meisjes opdagen, maar prinsjes en prinsesjes. De 'grote mensen' werd gevraagd een roze speldje of een roze sjaaltje te dragen.

Op 31 juli 2011 startte Julie met de blog over de overlevingsstrijd van Marie, die een tumor in haar kleine bekken bleek te hebben en ook nog een gezwel achter haar linkeroog. Met zware chemo, door Julie steevast omschreven als "het mottig beest", werd de kanker bestreden maar na zware maanden moeten de artsen begin februari meedelen dat de kanker ongeneeslijk is. Op acht februari overlijdt MegaMarie in het UZ in Gent. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongerentelefoon krijgt meer vragen over zelfdoding

Jongerentelefoon krijgt meer vragen over zelfdoding


http://desmond.imageshack.us/Himg23/scaled.php?server=23&filename=zelfdoding.jpg&res=medium


Voor het eerst is zelfdoding in de top 10 geslopen van 'populairste' gespreksonderwerpen bij de Kinder- en Jongerentelefoon.
 
Als jongeren contact opnemen met de Kinder- en Jongerentelefoon (KJT), dan doen ze dat meestal met vragen en verhalen over verliefdheid, conflicten met hun ouders of problemen met vrienden. Maar in 2011 sloop een nieuw thema de top tien van populairste gespreksonderwerpen in: zelfdoding. Maar liefst 751 gesprekken voerde KJT zo, via de chat haalt zelfdoding zelfs de zesde plaats in het lijstje van populairste thema's, schrijft de krant De Morgen.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autorijden wordt in ons land onbetaalbaar

"Autorijden wordt in ons land onbetaalbaar"


http://desmond.imageshack.us/Himg31/scaled.php?server=31&filename=brandstof.jpg&res=medium


Mobiliteitsorganisatie Touring pleit opnieuw voor het negatieve cliquetsysteem ofwel de verlaging van de accijnzen op brandstof zodra die te duur wordt. Enkel in Noorwegen, Denemarken, Nederland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland is brandstof nog duurder dan in België, zegt Touring.

Het omgekeerd cliquetsysteem trad vroeger in werking als de maximumprijs van diesel boven de 1,5 euro ging en die van benzine boven de 1,7 euro. De accijnzen daalden dan, waardoor de consument de prijsstijging minder voelde. Het systeem is sinds januari afgeschaft en dat is volgens Touring nefast voor de economie.

"Autorijden wordt in ons land onbetaalbaar", zegt Touring. De hoge brandstofprijzen zorgen er volgens de organisatie voor dat de consument gaat besparen op andere producten en diensten, waardoor de koopkracht en dus ook de belastingsinkomsten voor de overheid dalen. Kortom, aldus de mobiliteitsorganisatie: "de hoge brandstofprijzen zijn nefast voor de economie".

Touring pleit er daarom voor het negatieve cliquetsysteem opnieuw in te voeren. "Een groot deel van de brandstofprijs gaat naar de accijnzen die de overheid int op de brandstof. De laatste jaren is deze alleen maar toegenomen. Daarom pleiten wij eens te meer om deze opnieuw te laten dalen vanaf 1,6 euro voor benzine en vanaf 1,5 voor diesel."

De FOD Financiën zegt dat er geen plannen zijn om het systeem opnieuw in te voeren.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!