Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onmiddellijke behandeling niet altijd beste optie voor prostaatkanker


Onmiddellijke behandeling niet altijd beste optie voor prostaatkanker


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/0/2/20130114015033/media_xll_5465432.jpg


Wanneer bij iemand een kanker ontdekt wordt, is het niet altijd nodig om onmiddellijk een behandeling op te starten. Zo kan het bij een kleine, lokale prostaatkanker voldoende zijn om de kanker actief op te volgen - soms jarenlang - en pas in te grijpen wanneer die effectief evolueert. Dat stelt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).

"De remedie is soms erger dan de kwaal", zegt het KCE. Een behandeling tegen prostaatkanker kan immers voor ernstige nevenwerkingen zorgen, zoals impotentie en incontinentie, die de levenskwaliteit aantasten, luidt het.

Omdat prostaatkanker meestal traag evolueert, kan het bij patiënten met laag risico op progressie beter zijn de kanker eerst actief op te volgen door regelmatig een biopsie (weefselonderzoek) te doen. "Daarbij kan soms wel tot tien jaar gewacht worden alvorens in te grijpen, zonder dat dit de prognose verandert", aldus het kenniscentrum. Wanneer blijkt dat de kanker evolueert, kan een klassieke behandeling worden opgestart.

Ook bij patiënten met een levensverwachting van minder dan tien jaar, of bij mensen met andere ernstige aandoeningen (bijvoorbeeld diabetes, hartfalen of andere kankers) kan het beter zijn af te wachten. "Omdat prostaatkanker vaak traag evolueert, is de kans groot dat de patiënt mét in plaats van door de kanker overlijdt", aldus het KCE. "Een belastende behandeling, met onaangename nevenwerkingen, heeft voor hem alleen maar nadelen."

Bij patiënten met hoog risico moet de kanker wel onmiddellijk behandeld worden. Het KCE benadrukt dat bij de uiteindelijke beslissing "de persoonlijke voorkeur van patiënt doorslaggevend moet zijn".  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaanse (51) bevalt van haar twee kleindochters

Braziliaanse (51) bevalt van haar twee kleindochters


http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/6/3/20130112040913/media_xll_5461443.jpg


Een 51-jarige Braziliaanse is bevallen van haar eigen kleinkinderen, de tweeling Emmanuel en Julia. Maria da Gloria stemde in om surrogaatmoeder te worden toen ze ontdekte dat haar dochter Fernanda zelf geen kinderen kon krijgen. De kleinkinderen werden vier weken te vroeg via een keizersnede geboren in het Braziliaanse Setor Aeroporto (Goiânia).

"Ik ben zo gelukkig", laat de 34-jarige Fernanda Medeiros aan de Portugese nieuwswebsite G1.globo.com weten.

Da Gloria, zelf al moeder van drie kinderen, moest een hormonenkuur starten om haar menstruatiecyclus opnieuw op gang te krijgen. Ze reisde van haar geboortedorp Santa Helena de Goias naar Goiânia om er te bevallen.

Fernanda volgt op haar beurt een behandeling om de melkproductie op gang te krijgen. Ze hoopt dat borstvoeding zal helpen om zich aan haar tweelingdochters te binden.

Geen baarmoeder
Fernanda kreeg op haar dertiende al te horen dat ze geen kinderen kon krijgen. De vrouw kampte met gezondheidsproblemen waardoor de dokters zich genoodzaakt zagen om haar baarmoeder te verwijderen. "Ik was destijds zo verdrietig omdat ik altijd al zo graag moeder wilde worden", legt Medeiros uit aan G1.

Toen Fernanda op haar twintigste trouwde en ze samen met haar echtgenoot bij een adoptiebureau aanklopten, kregen ze te horen dat ze niet in aanmerking kwamen om een kindje te adopteren. In 2005 zag ze in een tv-programma hoe een oma van haar eigen kleinzoon was bevallen, wat haar aan het denken zette. Ze maakte samen met haar moeder een afspraak bij een dokter die hen uiteindelijk vertelde dat de risico's te hoog waren gezien da Gloria's leeftijd.

Moeder en dochter lieten de moed echter niet zakken en keerden zes jaar later terug om opnieuw tests uit te voeren. Daaruit bleek dat da Gloria gezond genoeg was om een kind te baren. De eerste IVF-poging mislukte, maar na de tweede keer bleek ze zwanger te zijn van een tweeling. (br.hln)



» Reageer (0)
13-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Police - Roxanne

The Police - Roxanne

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekte haar grootste successen in de jaren tachtig en is officieel nooit uit elkaar gegaan.

Stewart Copeland wilde een nieuwe groep oprichten en had daarvoor al een naam: 'The Police'. Hij had Sting reeds aan het werk gezien en dacht aan hem om in zijn nieuwe groep te spelen. De derde persoon werd Henri Padovani, een 24-jarige Corsicaan. Samen brachten ze op 12 februari 1977 de eerste single van The Police uit: 'Fall Out'. Hun carrière kwam echter niet van de grond. Toen producer en tevens bassist Mike Howlett Sting uitnodigde om in zijn nieuwe groep Strontium 90 mee te spelen, zag het ernaar uit, dat dit het einde van The Police zou betekenen. Maar toen Howletts drummer op het laatste moment afhaakte, nam Stewart zijn plaats in. Bij een repetitie werden ze voorgesteld aan Andy Summers, destijds de leadgitarist bij Mike Howlett. Zowel Stewart als Sting wilden Andy bij de groep, maar Andy wilde dat ze eerst Henri ontsloegen. Na enkele optredens met hun vieren werd de knoop doorgehakt en Henri werd ontslagen. Hun livedebuut was op 18 augustus 1977 in de Rebecca's club in Birmingham. In 1979 staat de band op Pinkpop tijdens hun zomertournee langs diverse festivals. De bandleden beschouwen dit optreden als bepalend voor de rest van hun carrière.

Daarna kwam hun groep echt van de grond met klassiekers als So lonely, Roxanne, Can't stand losing you, Message in a bottle, Walking on the moon, Don't stand so close to me, De Do Do Do De Da Da Da, Every little thing she does is magic, Spirits in the material world, Every breath you take, King of pain en vele andere. In 1985 viel de groep uiteen na ruzies. Officieel is de groep nooit uit elkaar gegaan, maar was er sprake van een ingelaste pauze voor solo-projecten van de bandleden.

Op aandringen van Sting is de band in 2007 weer actief in een reünietour ter ere van de dertigste verjaardag van The Police. In eerste instantie voelden Stewart Copeland en Andy Summers hier weinig voor, maar toen Sting voorstelde om de inkomsten gelijk te verdelen gingen ze in zijn enthousiasme mee. In het verleden verdiende Sting als frontman namelijk meer dan de overige bandleden.
The Police op hun reünietour, 2007

Op 11 februari 2007 opende The Police de 49e jaarlijkse Grammy Awards met het legendarische nummer Roxanne. In het voorjaar startte hun reünietour in Vancouver (Canada) en op 13 en 14 september hebben zij in Nederland twee optredens gegeven in de Amsterdam ArenA. In het voorprogramma stond Fiction Plane, de band van Joe Sumner, de zoon van Sting. Daarnaast verschijnt er een verzamelalbum waarop een bonusnummer 'Fall Out' is toegevoegd, de allereerste single uit 1977.

Op 8 oktober 2007 was het de beurt aan België voor een uitverkocht optreden. Het tweede voorzien op 9 oktober 2007 werd afgelast omdat Sting last kreeg van zijn stem. De eerste signalen hiervan waren reeds te merken op het optreden van 8 oktober. Ook in Antwerpen werd het voorprogramma verzorgd door Fiction Plane.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaamluis sterft uit door Brazilian wax

Schaamluis sterft uit door Brazilian wax


http://oi45.tinypic.com/3vsc1.jpg


De schaamluis dreigt uit te sterven door de toenemende populariteit van Brazilian bikini waxing, waarbij een groot deel van de schaamharen worden weggehaald met hars.

Het ontharen van de schaamstreek met een waxbeurt is erg populair. Meer dan 80 procent van de universiteitsstudenten in de Verenigde Staten zou geheel of gedeeltelijk het schaamhaar verwijderen en die trend is ook in andere westerse landen te zien.

In de grootste seksuele gezondheidskliniek van Australië is al sinds 2008 geen vrouw met schaamluis meer gezien en het aantal mannelijke gevallen is in de afgelopen 10 jaar met 80 procent gedaald. "Schaamluis kwam vroeger extreem vaak voor, maar nu is het een zeldzaamheid", klinkt het.

Uit een studie uit 2009 blijkt dat ongeveer 2 tot 10 procent van de mensen te kampen heeft met schaamluis. De luis verspreidt echter geen ziektes en daarom worden er geen cijfers bijgehouden door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Brazilian bikini waxing werd vooral populair gemaakt in een salon in Manhattan, dat gerund werd door zeven Braziliaanse zusters. Al snel sloeg de trend over op de celebrities. Vervolgens werd de techniek bekend via series zoals 'Sex and the City'. Sinds 2000 maakt de Brazilian wax een internationale opmars. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik werd ontvoerd als kind, achtergelaten in de jungle en opgevoed door apen

"Ik werd ontvoerd als kind, achtergelaten in de jungle en opgevoed door apen"


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/9/8/20130112100216/media_xll_5461973.jpg


Een vrouwelijke variant van Mowgli bestaat écht. Dat beweert althans ene Marina Chapman uit het Engelse Bradford. Chapman werd geboren in Colombia waar ze naar eigen zeggen op haar vierde ontvoerd werd en achtergelaten in de jungle. Kapucijnaapjes zouden haar vijf jaar lang verder opgevoed hebben.

Marina Chapman leerde van haar adoptieaapjes onder meer in bomen klimmen en vogels en konijnen vangen met de blote hand. Pas toen een groep jagers haar vonden, werd ze weer uit haar Tarzan-leven gerukt en in de moderne wereld gedropt. Zo'n verhaal moet natuurlijk te boek gesteld worden. Volgend jaar zou 'The Girl With No Name' uit in het Verenigd Koninkrijk. De rechten voor het boek werden al aan zeven verschillende landen verkocht. Er bestaan ook plannen voor een tv-documentaire.

Supermenselijke vaardigheden
Enkele uittreksels uit het promomateriaal. "Marina werd geleidelijk opgenomen in de familie van de kapucijnapen, waar ze vijf jaar deel van uitmaakte. Ze volgde hen en bootste hun eet- en drinkgedrag na, hun sociale activiteiten en hun taal. Ze vochten, speelden en deelden tedere en vreselijke ervaringen. Marina ontwikkelde zo buitengewone supermenselijke vaardigheden als boomklimmen en geheime dierlijke communicatie."

Een straf avontuur, zeker in vergelijking met haar leventje in Bradford in het Verenigd Koninkrijk, waar ze geadopteerd werd, een opleiding als kok genoot, voor het National Media Museum werkte en nadien een carrièreswitch maakte en de zorgsector voor probleemjongeren instapte.

Quiche voor Hertog van Kent
Marina gokt dat ze een vijftiger is maar zeker weet ze dat niet. Interviews wil ze niet geven omdat ze van haar uitgever zwijgplicht kreeg tot het boek verschijnt.

Bij haar buren is de opmerkelijke jeugd van Marina minder bekend dan het feit dat ze ooit een quiche voor de Hertog van Kent bakte, die daarvan zou gezegd hebben dat het "de beste ooit" was die hij at.

Haar 64-jarige echtgenoot John wil alleen kwijt dat ze hun kinderen niet "als apen" hebben opgevoed. Een antwoord ook op de opmerking van hun dochter en model Vanessa James (28) die beweerde dat zij en haar zus geluid moesten maken om eten te krijgen.

Kleine aapjes
Marina Chapman is lang niet de enige bekende 'Mowgli'. Maar volgens experts ter zake is het uniek dat ze opgevoed zou zijn door kapucijnapen. Die zijn gemiddeld tussen de 30 en 50 centimeter groot, en wegen tot amper 7 kilo. Ze kunnen bovendien erg agressief zijn en elkaar zelfs vermoorden bij ruzies om hun terrein af te bakenen.

Nog uit de promotekst: "Marina zocht, gedrogeerd door haar ontvoerders, naar voedsel en water en had daarbij concurrentie van grote katten, giftige spinnen, reuzenpythons, bijzondere insekten en enorme vleermuizen."

Prostituee
Over hoe Marina zich weer kon integreren in de maatschappij geen woord. Alleen dat de jagers die haar vonden haar eerst verkochten als prostituee in ruil voor een papegaai. Marina kon echter ontsnappen nog voor ze haar eerste klant zag. Ze kwam in de gure straten van Cucuta in Colombia terecht, waar ze overleefde door te stelen. Ze had op den duur haar eigen dievenbende, die bestond uit wezen en dakloze kinderen.

In haar tienerjaren werd ze meid bij een Colombiaanse familie. Ze werkte eigenlijk vooral voor de buren die in de textiel zaten. Toen ze in de jaren '70 meemocht met hen naar het Engelse Bradford voor een trip van zes maanden, keerde Marina Luz, zoals ze zichzelf noemde, nooit terug naar Colombia omdat ze in 1977 trouwde met John. Het koppel kreeg twee dochters, die volgens de overlevering, deels als aapjes werden grootgebracht.

Kinderhandel
Vijf jaar geleden trok Vanessa met haar moeder naar Colombia. Ze konden de ouders van Marina echter niet vinden. Ze besloten het verhaal te boekstaven om de problemen van kinderhandel aan te kaarten. Een deel van de opbrengst gaat naar liefdadigheidsorganisaties die daar tegen vechten. (br.hln)




» Reageer (0)
12-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vliegende kikker ontdekt in Vietnam

Vliegende kikker ontdekt in Vietnam


http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/15/8/20130110130100/media_xll_5456573.jpg


De Australische bioloog Jodi Rowley en Vietnamese wetenschappers hebben in het zuiden van Vietnam een nieuw soort vliegende kikker ontdekt. De amfibie springt en vliegt in twee stroken bos die liggen in een agrarisch gebied op minder dan 100 kilometer van Ho Chi Minh Stad in het zuiden van Vietnam.

De biologen zagen het dier 3 jaar geleden voor het eerst, maar hebben nu pas kunnen vaststellen dat het om een nieuwe soort gaat. Het 10 centimeter grote heldergroene dier met een witte buik heeft de naam Helen's boomkikker (Rhacophorushelenae) gekregen, naar de voornaam van de moeder van Rowley, die aan kanker lijdt.

Rowley, werkzaam bij het Australian Museum in Sydney, zei dat de biologen het dier ontdekten, nadat zij in Vietnam door ruige bergen, langs watervallen en door dichte vegetatie waren getrokken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingbroers mogen samen sterven

Tweelingbroers mogen samen sterven


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/4/0/20130112054419/media_xll_5461560.jpg


Voor de eerste keer ter wereld heeft een eeneiige tweeling gebruikgemaakt van het recht op sterven. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag. De twee 45-jarige mannen uit het Antwerpse Putte waren doof geboren en waren bang binnen enkele jaren blind te worden. Het idee dat ze elkaar niet meer zouden kunnen zien, konden ze niet verdragen.

De tweelingbroers brachten hun hele leven samen door. Ze deelden thuis dezelfde kamer en behaalden alletwee het diploma van schoenmaker. Ook toen ze naar een appartementje verhuisden, bleven ze samen. Hun aangeboren doofheid was geen probleem: ze hadden nooit anders geweten. Maar toen jaren geleden ook hun zicht verminderde, dreigden ze alle communicatiemogelijkheden te verliezen. Het idee dat ze elkaar alleen nog zouden kunnen voelen, was ondraaglijk.

De Belgische wet laat euthanasie toe als de aanvrager zijn wens zelf kenbaar maakt en dokters een ondraaglijk lijden vaststellen. De twee broers waren niet terminaal ziek en hadden geen fysieke pijn. Toch willigden de dokters van het UZ Brussel hun wens in. Op 14 december werd de dubbele euthanasie in het ziekenhuis uitgevoerd.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinéad Lohan - To Ramona

Sinéad Lohan - To Ramona






Sinéad Lohan is een Ierse folkzangeres


Sinéad Lohan is an Irish singer and songwriter of folk music and folk-inspired popular music.

She has released two albums, Who Do You Think I Am in 1995, which scored several hits in Ireland, and No Mermaid in 1998, which enjoyed moderate success in Ireland, the U.K., and the U.S.. No Mermaid was released by Interscope Records after a bidding war between several major labels.[1] She also appears on several anthology albums, which may be searched through online sources.

"No Mermaid", the title track of the aforementioned album, was also featured in the movie Message in a Bottle. The song "No Mermaid" was also performed by Joan Baez on her 1997 release Gone from Danger, and the 2009 reissue of which features a bonus disc containing live performances from 1997 of Baez and Lohan duets on Lohan's "No Mermaid" and "Who Do You Think I Am," and they duet again on Bob Dylan's "To Ramona." A Web search will locate a video of a solo Lohan singing "To Ramona."

The progressive bluegrass band Nickel Creek covered her song "Out Of The Woods" (also from the album No Mermaid) on their 2000 Nickel Creek album.

The Canadian female vocal group Shaye recorded "No Mermaid" on their album The Bridge, which was released in 2003, and they may also be seen singing it on a Canadian TV show.

The song 'What Can Never Be' was used in an episode of Dawson's Creek called Northern Lights.

Since the birth of her baby in 2001 she has not appeared or released a new album, despite her former website, unedited since 2001, saying that she was working on a new album. In 2004, Lohan teamed up again with producer Malcolm Burn, who produced No Mermaid. Production of the new album was complete by January 2007, and the album release was scheduled for 2007, but is still awaited according to the discography on Burn's official website 



» Reageer (0)
11-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gepensioneerden mogen onbeperkt bijverdienen

Gepensioneerden mogen onbeperkt bijverdienen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/5/6/20130111134133/media_xll_5459946.jpg


De ministerraad heeft een wetsontwerp goedgekeurd waardoor 65-plussers die een loopbaan van minstens 42 jaar hebben onbeperkt kunnen bijverdienen zonder hun pensioen te verliezen. Wie minder lang gewerkt heeft, mag meer bijverdienen voor hij zijn pensioen verliest. Ook worden de wettelijke regels voortaan door de drie pensioendiensten op dezelfde manier toegepast, wat meer zekerheid geeft voor mensen met een gemengde loopbaan. De aangifteplicht verdwijnt voor gepensioneerden en werkgevers.

Gepensioneerden met een loopbaan van minder dan 42 jaar mogen vandaag niet meer dan 15 procent boven het grensbedrag (afhankelijk van de gezinssituatie) bijverdienen, zo niet verliezen ze hun pensioen. Vanaf 2013 wordt dat opgetrokken tot 25 procent van het grensbedrag. Daarnaast komt er een automatische indexering van de inkomensgrenzen vanaf 2014. Voor dit jaar worden de grenzen met 2 procent verhoogd. "Dat is belangrijk voor weduwen met een overlevingspensioen. Zij mochten steeds minder bijverdienen zodat ze uit de arbeidsmarkt geduwd werden", stelt minister van Pensioenen Alexander De Croo.

Verder worden een aantal vereenvoudigingen doorgevoerd. Per kalenderjaar geldt voortaan alleen de voordeligste inkomensgrens. Het dubbel vakantiegeld wordt ook niet meer aangerekend. In een aantal gevallen leidde dat immers tot verlies van het pensioen.

Minister van Zelfstandigen Sabine Laruelle wees erop dat de hervorming ook positieve gevolgen heeft voor zelfstandigen. Vandaag werken nog 4.400 zelfstandigen die ouder zijn dan 65 jaar, maar geen pensioen hebben aangevraagd. 1.650 van hen kunnen met de nieuwe wet een pensioen krijgen en gewoon voort werken. Daarnaast zijn nog 74.000 gepensioneerden actief als zelfstandigen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht gehumeurd? Met deze trucjes fleur je zo op


Slecht gehumeurd? Met deze trucjes fleur je zo op


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/16/0/20130111115126/media_xll_5459685.jpg


Met het verkeerde been uit bed gestapt? Dan kan zelfs een vrijdag aanvoelen als een absolute ramp. Gelukkig zijn er poepsimpele trucjes om je slecht humeur te doen wegsmelten.

Met deze trucjes fleur je zo op:

1. Favo kunstwerk
Uit een studie aan het Londense University College blijkt dat het staren naar een mooi beeld onmiddellijk je stemming opvrolijkt. Tijdens het onderzoek kregen vrijwilligers 30 kunstwerken van grote meesters te zien, terwijl ze een hersenscan ondergingen.

Bij het zien van hun persoonlijke favoriet steeg de bloedstroom naar de hersenen met 10 procent. Hierdoor onstond een boost in de stemming vergelijkbaar met het zien van een geliefde. Zet daarom je favoriete kunstwerk als wallpaper op je telefoon of print een piepkleine variant voor in je portefeuille.

2. Feel good muziek
Ook muziek kan een slecht humeur op 1, 2, 3 genezen. Finse onderzoekers hebben zelfs ontdekt dat muziektherapie een effectieve remedie is tegen depressie. Zwier daarom je favoriete nummers zeker op je smartphone, mp3-speler, tablet, ...

3. Donkere chocolade
Alleen de geur van chocolade kan je gemoed al verlichten. Daarnaast bevat de donkere variant ook twee soorten verzadigde vetzuren die activiteit stimuleren in de regio van het brein verbonden aan plezier en beloning. Een paar stukjes in je hand- of laptoptas stoppen, is dus zeker geen slecht idee.

4. Lachen
Wie een rothumeur heeft, is misschien niet meteen in de stemming om te lachen. Toch toont onderzoek aan dat eens goed gieren de nodige endorfines vrijmaakt in de hersenen, waardoor je je al snel een stuk vrolijker zal voelen.

Een app met dagelijks een cartoon of grappig filmpje, een scheurkalender vol droge humor of een kort gesprekje over de hilarische uitspraken van je kleine spruit: meer heb je eigenlijk niet nodig. Een eenvoudige glimlach werkt trouwens ook om die frons van je gezicht te halen. Aan de universiteit van Worcester werd ontdekt dat we geneigd zijn vrolijke herinneringen op te halen wanneer we glimlachen, net zoals we kwade emoties oproepen tijdens het fronsen.

5. Pepermunt
Op amper drie minuten kan de geur van pepermunt je slecht humeur verslaan. Aan de Smell and Taste Treatment and Research Foundation in Chicago werd ontdekt dat pepermunt stressgevoelens reduceert. Neem dus was muntjes mee, drink een theetje met pepermuntaroma of snuif even aan een zakje potpourri.

6. Knuffel
Een liefdevolle aanraking kan je happy-hormonen in volle vaart zetten. Wie met het verkeerde been uit bed stapt, hoeft gewoon iemand vast te grabbelen voor een stevige knuffel. Ook je huisdier vertroetelen is ideaal.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwelijke senioren tevreden met seksleven (ondanks mannelijke problemen)

Vrouwelijke senioren tevreden met seksleven (ondanks mannelijke problemen)


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/0/2/20130110180402/media_xll_5458037.jpg


Drie op de vier vrouwen tussen 50 en 79 jaar zijn meer tevreden met hun seksleven nu ze ouder zijn. Nochtans hebben ze steeds minder seks én hebben hun partners vaker problemen om te presteren. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom van de mannen in deze leeftijdsgroep slechts de helft tevreden is met zijn seksleven.

Meer nog: in de leeftijdsgroep tussen 50 en 59 jaar is 16 procent van de mannen zelfs zeer ontevreden met zijn seksleven. 10 procent van de vrouwen in deze leeftijdsgroep zei hetzelfde. Bij de ondervraagde 70-plussers bleek dan weer een kwart van de mannen zeer ontevreden te zijn. Dat aantal daalt naar slechts 7 procent bij de vrouwelijke 70-plussers. De cijfers komen uit een enquête bij 1.000 heteroseksuele Britse koppels.

In het algemeen bleken vrouwen tevreden te zijn met hun seksleven als ze zo veel of zo weinig seks hadden als ze wilden. Toch bleek de eigenlijke frequentie op zich niet beslissend te zijn voor de tevredenheid.

Slechts 18 procent van de 50-plussers vertelde elke dag of om de paar dagen seks te hebben. Eenzelfde aantal had wekelijks seks, terwijl 21 procent van de koppels één keer per week of per maand vrijde. Maar het hoogste percentage bekende 'zelden' seks te hebben: 27 procent. 16 procent zei dan weer nooit seks te hebben met hun partner.

Wanneer de vrouwen ondervraagd werden over zin in seks en problemen met seksuele prestaties, kwamen vooral de problemen bij hun man naar voren. Bijna twee op de drie ondervraagden bekenden zelfs dat hun partners al eens te maken kregen met een gebrek aan sekslust en / of zwakke erecties.

Veel vrouwen steken de schuld daarvan op het ouder worden en het tragere levensritme, maar volgens experten is dat niet altijd het geval. Het kan ook een aanwijzing zijn van een onderliggende aandoening met ernstige gevolgen.

Zowel een gebrek aan zin in seks als zwakke erecties zijn namelijk symptomen van hypogonadisme, een aandoening die zo'n twee procent van de mannen tussen 40 en 79 jaar oud treft. Die wordt veroorzaakt door een te laag testosterongehalte en wordt gelinkt aan diabetes- en hartziektes. Symptomen zijn een lage zin in seks, erectieproblemen, depressies en gewichtstoename.

Volgens de ondervraagde vrouwen had meer dan 60 procent van de mannen enkele van deze symptomen, maar meer dan twee op de drie vrouwen hadden nog nooit van de aandoening gehoord.

En zelfs als ze de ziekte wel zouden kennen, zouden veel vrouwen er toch niet over praten. Een kwart van hen bekende dat ze nooit zouden praten over seksuele problemen met hun partner, zelfs al zouden velen van hen willen dat hun man wat meer seksuele verlangens had.

"Vrouwen spelen nochtans een belangrijke rol in het overtuigen van mannen om naar een dokter te gaan", weet dr. David Edwards, expert in seksuele problemen. "Zij zouden hun mannen moeten confronteren met de beschamende aandoeningen, want ze kunnen ernstige gevolgen hebben als ze onbehandeld blijven. Daarom moeten ook vrouwen beter ingelicht worden over de symptomen van de erectieproblemen", besluit hij.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie arresteert vijf geiten

Politie arresteert vijf geiten


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/2/14/20130111114055/media_xll_5459654.jpg


In de Nigeriaanse stad Osogbo heeft de politie woensdag vijf geiten gearresteerd. De dieren waren in overtreding met de milieureglementering. Ze liepen namelijk los en dat is verboden.

Als het van Henry Ogunbanwo afhangt, het hoofd van het Waste Management Agency van de deelstaat Osun, zullen de geiten voor de rechter moeten verschijnen. Zijn diensten hebben er namelijk tot in den treure op gehamerd dat de inwoners van de deelstaat hun huisdieren, vee en ander gevogelte achter slot en grendel moeten houden.

De vijf geiten die tegen de lamp liepen, doolden rond in een woonwijk in Osogbo en veroorzaakten daar overlast. Vermits de eigenaars van de dieren niet opgespoord konden worden, moeten de blaters dan maar het gelag betalen. Ze werden opgesloten in een hok van het Waste Management Agency. Welke straf ze riskeren, is niet bekend. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft 620 jurken, 310 rokjes en 434 paar schoenen?

Wie heeft 620 jurken, 310 rokjes en 434 paar schoenen?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/16/6/20130111121258/media_xll_5459736.jpg


Welke vrouw bezit 620 jurken, 434 paar schoenen, 310 rokjes, 248 jassen en zo'n 1.116 topjes? Dat ben jij! In tegenstelling tot Imelda Marcos en Suri Cruise zal je die natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd in je kleerkast hebben, maar wel verdeeld over je hele volwassen leven.

Dat is althans wat de Britse website mycelebrityfashion.co.uk berekende na een rondvraag bij zo'n 1.246 vrouwen ouder dan 18 jaar. Daarbij analyseerden ze het aantal kledingstukken dat een vrouw jaarlijks koopt.

Topjes komen op nummer één, met 18 exemplaren per jaar. Jurken haalden de tweede plaats, want daarvan koopt één vrouw jaarlijks 10 stuks. Broeken kwamen op een derde plaats, met negen exemplaren per jaar. Verder bleken vrouwen ook nog zeven paar schoenen, zes truien, vijf rokjes en vier jassen aan te kopen op één jaar tijd.

Deze gemiddeldes werden vervolgens vermenigvuldigd met 62, het aantal jaren dat vrouwen gemiddeld nog leven na hun 18de verjaardag. Dat zou betekenen dat we in ons volwassen leven 1.116 topjes, 620 jurken en 558 broeken bezitten. Verder zouden er in onze kleerkast ook 434 paar schoenen, 372 truien, 310 rokjes en 248 jassen terechtkomen.

Het lijken hallucinante cijfers, maar je mag niet vergeten dat het om een zeer lange periode van 62 jaar gaat. En geef toe: als je de zakken waarmee je terugkwam van de solden bekijkt, lijken de jaarlijkse aantallen al een pak minder overdreven. Of wel?  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomorrowland beste grote festival in Europa

Tomorrowland beste grote festival in Europa


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/9/0/20130110002910/media_xll_5455020.jpg


België is op de European Festival Awards stevig in de prijzen gevallen. Tomorrowland werd er uitgeroepen tot het beste grote festival van Europa, terwijl Pukkelpop de prijs kreeg voor 'Promotor of the Year'. Rock Werchter-topman Herman Schueremans mocht dan weer zoals bekend een 'Lifetime Achievement Award' mee naar huis nemen.

Het is de eerste keer dat een festival vol elektronische muziek de titel van beste grote festival opgespeld kreeg, aldus de organisatoren. Beste middelgroot festival is Balaton Sound in Hongarije, terwijl het Poolse Touron New Music Festival werd verkozen tot beste kleine festival. De beste line-up was vorig jaar te vinden op het Duitse Rock am Ring/Rock im Park.

Pukkelpop viel dan weer in de prijzen als beste promotor van het jaar. Organisator Chokri Mahassine draagt de award graag op aan het hele Pukkelpopteam. "De editie van 2011 heeft ons sterker dan ooit gemaakt en deze erkenning doet dan ook bijzonder veel deugd", klinkt het.

Tot slot werd ook Herman Schueremans, organisator van Rock Werchter, gelauwerd. De topman van Live Nation België kreeg er de Lifetime Achievement Award voor zijn 40-jarige carrière en de manier waarop hij van het rockfestival een wereldmerk maakte. "Herman heeft België op de festivalkaart gezet", schaart Mahassine zich nog volledig achter die prijs. (br.hln)




» Reageer (0)
10-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvergetelijk moment voor Belgen die als eersten enorme pinguïnkolonie bezoeken


Onvergetelijk moment voor Belgen die als eersten enorme pinguïnkolonie bezoeken


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/9/3/20130110114021/media_xll_5456193.jpg


Een verborgen kolonie van 9.000 pinguïns heeft op Antarctica voor het eerst het bezoek gekregen van mensen. De wetenschappers zijn afkomstig uit het Belgisch poolstation op de zuidpool.

Begin december vertrokken drie experts vanuit het poolstation Prinses Elizabeth naar de site waar de pinguïns leven. Amerikaanse en Britse wetenschappers hadden de pinguïns op satellietbeelden opgemerkt. Het ijs was op de bewuste plek ook verkleurd door de uitwerpselen van de dieren.

"Ik wist op basis van satellietbeelden van vorig jaar dat er een kolonie in de buurt moest leven", zegt expeditieleider Alain Hubert. "Aangezien we ons er niet ver vandaan bevonden, besloot ik deze afgelegen plek te bezoeken."

"De verrassing was groter dan wat ik verwacht of gedroomd had. Het is een enorme kolonie. Rond middernacht hadden we de eerste van vijf groepen met meer dan duizend pinguïns bereikt. Dit was onvergetelijk." (br;hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy afslanken met 'burlesquercise'

Sexy afslanken met 'burlesquercise'


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/12/8/20130110112718/media_xll_5456213.jpg


Burlesque herleeft en de prikkelende dansstijl is niet alleen amusant, het is ook ideaal om enkele kilo's van je af te schudden. Internationale burlesque-ster Sukki Singapora wil de sexy bewegingen dan ook omtoveren tot een pittige workout.

Met 'burlesquercise' hoopt Sukki Singapora andere vrouwen te inspireren om net als zij overgewicht te bestrijden en hun eigen lichaam te leren aanvaarden door burlesque te dansen. Zelf verloor ze maar liefst drie kledingmaten. Wij geven alvast enkele van haar favoriete bewegingen prijs.

Stoelendans
Met de 'chair dance' bouw je kracht op in je buikspieren, terwijl je taille en achterwerk strakker worden.

Leun zijwaarts achteruit op een stoel. Strek één arm voor je uit en gebruik je 'core' om je lichaam weer mooi recht te trekken. Zet je buikspieren in en laat je nekspieren rusten. Herhaal deze beweging een aantal keer.

Wie de lage buikspieren en dijen wil trainen, kan deze burlesque-beweging eens proberen. Ga op de grond liggen en strek een been hoog in de lucht. Na enkele seconden breng je je knie naar je borstkas terwijl je je plakkous naar beneden rolt. Herhaal deze 'kousmove' een aantal keer bij elk been.

Deze laatste oefening richt zich op slanke benen en een strakke kont. Ga naast een stoel door je knieën tot je heupgewricht lager is dan je knieschijf. Probeer niet voorwaarts te leunen. Wanneer je terug naar boven komt streel je aan één zijde vanaf je enkel, langs je lichaam, om te eindigen met je hand hoog in de lucht. Herhaal dit enkele keren aan beide kanten.

"Burlesque is niet alleen voor performers. Het kan iets zijn dat je voor jezelf of je partner doet of gewoon als fitness. De bewegingen uitproberen mag niet oncomfortabel aanvoelen. Het zal ongetwijfeld wat gegiechel uitlokken, maar er niets mooier dan een vrouw die lacht", besluit Sukki. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam honkbalplaatje vermoedelijk fortuin waard


Zeldzaam honkbalplaatje vermoedelijk fortuin waard


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/6/1/20130110025653/media_xll_5455051.jpg


Een uiterst zeldzaam honkbalplaatje uit 1865 wordt binnenkort door een veilinghuis in de Amerikaanse staat Maine geveild. De verwachting is dat het plaatje een fortuin opbrengt. Het bijzondere plaatje zat in een fotoalbum, dat op een rommelmarkt was gekocht.

Het plaatje lijkt in niets op de honkbalplaatjes zoals ze tegenwoordig worden verkocht. Het is een foto uit 1865 van de Brooklyn Atlantics, een amateurclub, die op een stuk papier is geplakt. Op de foto staan negen spelers en hun manager.

Volgens Troy Thibodeau van het veilinghuis, bestaat er slechts één ander exemplaar. Dat exemplaar is in het bezit van de Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten. Wat de waarde van het honkbalplaatje is, is niet bekend, maar het veilinghuis verwacht een opbrengst van ten minste honderdduizend dollar.

Het hoogste bedrag dat ooit voor een honkbalplaatje is neergeteld is 2,8 miljoen dollar (2,1 miljoen euro). Het ging om een Honus Wagner-plaatje uit 1909 dat in 2007 werd geveild. (br;hln)




» Reageer (0)
09-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo groot is onze angst voor de weegschaal

Zo groot is onze angst voor de weegschaal


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/12/12/20130109103728/media_xll_5452677.jpg


Vrouwen en weegschalen... Het is een eeuwige haat-liefderelatie, met vooral in de maand januari veel meer haat dan liefde. Ruim één op de drie vrouwen zou meer schrik hebben om na de feestdagen de confrontatie met de weegschaal aan te gaan dan om af te stevenen op een pijnlijke relatiebreuk. Het enige wat ze nog meer vrezen, is een bezoekje aan de tandarts.

Iedereen laat zich wel eens gaan tijdens de feestdagen, maar de naweeën van de overdadige maaltijden lijken toch vooral vrouwen te treffen. Uit een onderzoek van Britse yoghurtproducent Onken blijkt dat de weegschaal confronteren de op één na grootste angst is voor dames in januari.

Heel wat vrouwen durven zich pas twee weken na kerst te wegen en bij ruim 40 procent blijft de weegschaal zelfs nog veel langer onaangeroerd. Het enige dat in januari nog schrikwekkender blijkt te zijn, is een tandartsbezoek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acrobatische gorilla bekoort de wijfjes

Acrobatische gorilla bekoort de wijfjes


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/7/7/20130109103332/media_xll_5452672.jpg


Gorilla Kidogo steelt met zijn koorddansact de show in de dierentuin van het Duitse Krefeld. En zijn kunstjes vallen ook in goede aarde bij de twee wijfjesgorilla's in zijn verblijf. "De vrouwtjes hebben hem duidelijk aanvaard en, wie weet, komen daar binnenkort kleintjes van", aldus een verzorger.

"Kidogo is een bijzonder dier", aldus zoowoordvoerster Petra Schwinn. "Hij loopt het liefst rechtop en we vermoeden dat hij hiermee de bezoekers van de dierentuin wil imiteren. Met zijn kunstjes als koorddanser wil Kidogo bewijzen dat hij de beste is. En dat is ook de wijfjes in zijn verblijf niet ontgaan".

Nochtans was de gorilla een beetje het kneusje toen hij in maart vorig jaar verhuisde van een Deense zoo naar Krefel. Kidogo leek wel een beetje heimwee te hebben en zocht geen contact met zijn vrouwelijke soortgenoten. En dat was niet de bedoeling want hij moest voor de voortplanting zorgen nadat zijn voorganger Massa onvruchtbaar was geworden wegens te oud.

Maar nu lijkt de 12-jarige Kidogo helemaal klaar voor het grote werk. En zijn gezellinnen Muna (23) en Oya (24) blijken ook niet afkerig te zijn van het 'groene blaadje' dat in hun verblijf vertoeft. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse schepen pleit voor plassen onder douche

Nederlandse schepen pleit voor plassen onder douche


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/14/4/20130109094217/media_xll_5452594.jpg


We moeten plassen onder de douche om water te besparen. Als het aan de Nederlandse Bert Wassink van de Drentse gemeente Aa en Hunze (met dorpen als Rolde, Gasselte en Gieten) ligt, moet iedereen dat doen.

Het is een serieuze boodschap in het kader van het project Duurzaam Aa en Hunze 2013, schrijven onze collega's van het Algemeen Dagblad vandaag.

"Het bespaart veel schoon water en dat is goed voor het milieu", zegt Wassink. "Als je douchen en plassen combineert en daarmee veel water én euro's bespaart... waarom niet?"

De meest recente cijfers geven aan dat een persoon bij het douchen gemiddeld 39 liter water per dag gebruikt en 36 liter bij het doortrekken van het toilet. Als je plast tijdens het douchen scheelt dat dus een aardige scheut schoon water, die je anders door de wc spoelt.

Is de wethouder zelf al begonnen met deze vorm van waterbesparing? Wassink: "Ja, dat durf ik rustig toe te geven." (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!