Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Groenten tot 30 procent duurder door winterprik


Groenten tot 30 procent duurder door winterprik


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/10/1/20130325041508/media_xll_5675086.jpg


Groenten zoals aardappelen, radijzen en bloemkool zullen dit voorjaar tot een derde duurder zijn door de late winterprik van het voorbije weekend. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"De boeren hadden twee weken geleden, toen het enkele dagen warm was, al honderden hectaren van deze gewassen ingezaaid, maar door de onverwacht hevige vrieskou is dit allemaal kapot", zegt landbouwexpert Luc Busschaert. Deze verliezen zullen gecompenseerd worden in de prijs.

"Aardappelen zullen de absolute recordprijs van vorig jaar met ongeveer 10 procent overschrijden. De frieten zullen weliswaar niet duurder worden: de frituristen hebben immers nog een grote voorraad diepvriesfriet." "Voor sluimererwten verwacht ik een prijsstijging van 25 procent en vroege sla, bloemkool, spinazie en radijzen zullen liefst een derde duurder worden", aldus nog Busschaert.

"Ook voor asperges verwacht ik een stijging met 20 procent, voor aardbeien 10 à 15 procent. Zelfs vlees kan enkele procenten duurder worden. De koeien kunnen immers niet op de wei omdat er geen gras is, waardoor de boeren meer krachtvoer moeten geven." (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehondenpup gevonden in besneeuwd Zweeds woud

Zeehondenpup gevonden in besneeuwd Zweeds woud


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/2/14/20130325020047/media_xll_5674874.jpg


Een zeehondenpup is in Oost-Zweden aangetroffen middenin een woud, zes kilometer verwijderd van het open water.

"Een wat verwarde persoon belde naar het politiekantoor en vertelde dat hij in het woud een kleine zeehond had gevonden", verklaarde politie-inspecteur Henrik pederson van de stad Uppsala.

Hunter Robert Sandefors, die tijdelijk de opdracht kreeg van de politie om voor de pup te zorgen, veronderstelde dat het dier zich autonoom door het woud voortbewogen had op de basis van de sporen in de sneeuw. Volgens de politie had het kleintje drie kilometer over zee-ijs afgelegd en dan nog eens drie kilometer in het woud.

"Hij is waarschijnlijk op één of andere manier zijn moeder kwijtgespeeld en gedesoriënteerd geraakt", liet Sandefors weten aan de Zweedse radio. Het diertje werd uiteindelijk naar de nabijgelegen Dalaelven rivier gebracht en de zeehondenpup zwom zijn vrijheid tegemoet. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarom laat gaan slapen goed is voor je portemonnee

Waarom laat gaan slapen goed is voor je portemonnee


http://oi50.tinypic.com/23tjwk3.jpg


Heb jij de discipline om altijd flink op tijd in je bed te kruipen zodat je 's morgens fris en monter op je werk of op school bent? Een dikke pluim voor jou, maar volgens een recente studie aan de Universiteit van Madrid kan je toch maar beter de nachtuil uithangen. Mensen die laat gaan slapen zouden immers slimmer, gezonder en zelfs rijker zijn.

Uit een experiment bij ongeveer 1.000 tieners kwamen experten van de Universiteit van Madrid tot de vaststelling dat pubers die altijd lang opblijven het soort intelligentie vertonen dat geassocieerd wordt met prestigieuze jobs en hogere inkomens. Typische ochtendmensen scoren daarentegen meestal wel beter op examens, maar dit verklaren de onderzoekers door het feit dat de lessen op het verkeerde uur van de dag worden gehouden voor nachtraven.

Om een nauwkeurig beeld te krijgen van de proefpersonen analyseerden de onderzoekers de gewoontes en de biologische klok van de jongeren. Hieruit konden ze afleiden of ze ofwel liever laat gaan slapen en laat opstaan ofwel het liefst vroeg in hun bed kruipen en 's morgens hun piek bereiken. Vervolgens werd gekeken naar hun schoolprestaties, evanals hun inductieve intelligentie en hun behaalde academische niveau.

Wat bleek nu? Nachtuilen scoorden opvallend beter op de inductieve redeneringstesten, wat volgens de onderzoekers een nauwkeurig beeld schetst van hun algemene intelligentie. Daarnaast konden de tieners de laat gaan slapen en lang blijven liggen ook beter conceptueel en analytisch denken. Dergelijke kwaliteiten worden gelinkt met innovatief denken, prestigieuzere jobs en jawel, ook met een hoger inkomen.

Professor Jim Horne verklaart alvast welk soort personen typische nachtuilen zijn en wie de vroege vogels: "Avondtypes zijn vaak de creatievere, meer extroverte types, zoals dichters, artiesten en uitvinders. Ochtendmensen daarentegen kunnen beter afleidingen maken, zoals vaak voorkomt bij ambtenaren en boekhouders."

Enkele beroemde nachtraven bewijzen alvast dat de resultaten van dit onderzoek wel eens zouden kunnen kloppen. Zo staat bijvoorbeeld de Amerikaanse president Barack Obama erom bekend laat in zijn bed te kruipen, evenals de reeds overleden Charles Darwin, Winston Churchill en Elvis Presley. George W. Bush zou dan weer om 10 uur ten laatste in zijn bed kruipen. Ook Thomas Edison, Napoleon en Ernest Hemingway zouden tot de vroege vogels behoord hebben. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trotse Justine Henin toont baby Lalie

Trotse Justine Henin toont baby Lalie


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/1/0/20130325023816/media_xll_5674890.jpg


Via Facebook en Twitter heeft Justine Henin een eerste foto gedeeld van baby Lalie om haar talrijke fans te plezieren. Het schattige tafereel toont hoe de gewezen tenniskampioene haar vijf dagen oude dochterje innig in de armen sluit terwijl vriend Benoît Bertuzzo vertederd toekijkt. "Bedankt voor al jullie wensen en affectie", stond er te lezen.

Vorige woensdag beviel Henin van haar eerste kindje. "Een kleine fee is ons leven komen opfleuren", liet de tennisgrootheid, die heel erg naar het moederschap had uitgekeken, toen optekenen.  (br.hln)



» Reageer (0)
24-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat Pasen je slanke lijn niet verknallen

Laat Pasen je slanke lijn niet verknallen


http://oi49.tinypic.com/348j1ol.jpg



Lekkere chocolade eitjes en een uitgebreide paasmaaltijd, het klinkt allemaal heerlijk. Voor vrouwen echter die hun lichaam bikini klaar willen krijgen kan dit hun gezonde eetpatroon in de war sturen. We leren je alvast hoe je slanke lijn in deze periode te behouden.


Pasen staat synoniem voor chocolade: eitjes van melk-, witte en donkere chocolade zijn nu alomtegenwoordig en zijn overal aanwezig om je te verleiden. Als je eenmaal begonnen met deze lekkernij niet meer kunt stoppen, is het belangrijk dat je terug leert de controle te nemen. Wanneer je te veel eet komt dit vaak omdat je niet nee durft te zeggen tegen familieleden of vrienden uit beleefdheid. Maar zet je scrupules opzij en leer vaker nee zeggen. Je mag genieten van een chocolade eitje, een glas champagne als aperitief of een stukje taart, maar hou het dan bij dat. Als je je niet laat gaan, naar je lichaam luistert en stopt wanneer je voldaan bent, kun je de schade beperken.


Als je weet dat je aan heel wat verleidingen blootgesteld gaat worden, wees dan voorbereid. Honger is namelijk vaak sterker dan wilskracht, dus stel dat niet op de proef. Als je weet dat je veel zoete verleidingen gaat voorgeschoteld krijgen, zorg dan dat je eerst een voedzame maaltijd eet. Dan heb je geen honger meer en kun je met mate van chocolade genieten. Het haalt weinig uit bepaalde voedingsgroepen volledig te schrappen, want dan ga je er enkel meer zin in krijgen. Neem je zin in zoet weg door volkorenproducten te eten die traag hun energie vrijgeven, denk aan haver en bruine rijst. Zorg ook dat je genoeg groenten opneemt om je mineralen en vitamines in balans te brengen.


Probeer tijdens het paasfeest ook te bewegen. Stel voor om met de ganse familie na de maaltijd te gaan wandelen of zorg dat je sport voor het feest begint. Heb je achteraf nog een berg chocolade liggen waar je moeilijk aan kunt weerstaan? Dan kun je alles wegsmijten of weggeven. Nodig bijvoorbeeld je vrienden uit voor de koffie en laat hen alles opeten. Als laatste kun je het ver in de kast opbergen en dit het hele jaar door in je desserts verwerken.


Daarnaast is het ook belangrijk verstandige keuzes te maken. Zo weten velen dat pure chocolade minder calorieën bevat dan een wit eitje, maar een gevulde praline met likeur is bijvoorbeeld een nog slimmere keuze. Een klein paaseitje van pure chocolade is goed voor 40 calorieën en dus alles behalve een ramp.  Ga je voor een groter exemplaar dan is dat al meer een caloriebom, voor eentje van 50 gram moet je toch 270 calorieën rekenen. Een grote paashaas van 150 gram is goed voor 800 calorieën.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkens zijn geëvolueerd tot het in modder wroeten


"Varkens zijn geëvolueerd tot het in modder wroeten"


http://img695.imageshack.us/img695/7756/varkentje.jpg


Nederlands wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat varkens door de modder rollen om zich goed te voelen, zo heeft de BBC bericht.

Marc Bracke van de Wageningen Universiteit vergeleek het gedrag van de zwijnen met dat van verwante "wroeters" zoals het nijlpaard en met andere gehoefde dieren zoals herten. Deze laatste rollen niet door de modder, maar wel over de grond om zo hun geur achter te laten.

Varkens hebben geen zweetklieren en moeten dus andere dingen doen om af te koelen, zo wist men al. Uit de vergelijking beredeneerde Bracke dat het moddergewroet van zwijnen wel een rol kan spelen in het vinden van een partner en hun voortplanting.

Fundamenteler suggereert de onderzoeker dat hele verre voorouders van het varken zich middels evolutie het door de modder rollen eigen hebben gemaakt. "We komen allemaal voort uit vissen", stelt Bracke. Het kan dus zijn dat dieren die nu - net als vissen - door water en modder bewegen dit aan de vissen overgehouden hebben.

Veel dieren zouden dit gedrag opzij geschoven hebben, omdat het gevaarlijk is. In de modder kunnen zich namelijk roofdieren ophouden. Maar varkens zijn relatief groot, hebben grote hoektanden en zijn dus beter in staat om zich bij een aanval te verweren.

Oorzaak en verband veranderen door het onderzoek. Varkens ontwikkelden geen zweetklieren, omdat ze toch al graag door de modder wroetten. Mogelijk zijn varkens gewoon geprogrammeerd om te wroeten en vormt dit zelf al een beloning en een belangrijk ingrediënt van een goed varkensleven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Croegaert 1848 – 1923 was een Belgisch kunstschilder.

Georges Croegaert  1848 – 1923  was een Belgisch kunstschilder.

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken







Georges Croegaert (Antwerpen, 7 oktober 1848 – 1923)

Croegaert was leerling aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en privé van Jan Van Beers jr. Hij specialiseerde zich in genretaferelen. Omstreeks 1876 ging hij in Parijs wonen, rue Stephenson 43.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-3.jpg?t=1293974169





Croegaert schilderde vooral humoristisch bedoelde interieurs met goedgemutste kardinalen tijdens hun “dolce far niente”-bezigheden en interieurs bevolkt door voluptueuze dames en volgestouwd met luxueuze artefacten uit exotische culturen zoals tapijten, behang en sierobjecten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert-4.jpg?t=1293974459




 Hij schilderde uiterst fijn en nauwgezet met veel aandacht voor textuurweergave. Van zijn hand zijn ook parklandschappen met galante scènes, bloemenstillevens en zeegezichten gekend.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges_Croegaert.jpg?t=1293974296



Tussen 1882 en 1914 exposeerde hij in de Parijse Salons.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Croegaert2.jpg?t=1293974378





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw in maart

Zestig jaar geleden dat er eind maart nog zo veel sneeuw lag


http://oi50.tinypic.com/jv555g.jpg


Het is al van maart 1952 geleden dat er nog zo laat in maart tussen 1 en 8 cm sneeuw is gevallen in ons land .




» Reageer (0)
23-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toe geef mij nog een kusje



De afbeelding “http://img142.imageshack.us/img142/7066/scharletii8.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Toe geef mij nog een kusje
Een kleintje op mijn wang
Dan vergeet ik al mijn angsten
Ben ik voor niets meer bang
Want één zo'n piepklein kusje
Geeft mij weer levenskracht
Ik sta weer in de wereld
Toe kus mij heerlijk zacht

Toe geef mij nog een kusje
Dan vergeet ik al mijn pijn
Je kunt er zo voor zorgen
Dat ik weer mezelf kan zijn
Ik kende zoveel rottigheid
Ellende en verdriet
Toe geef mij nog één kusje
Toe, één, meer vraag ik niet...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke 'guards' in Londen nu al in zomertenue

Koninklijke 'guards' in Londen nu al in zomertenue


http://oi48.tinypic.com/6f9k0j.jpg


Toeristen in Londen moeten dezer dagen niet gek opkijken als ze de koninklijke bewakers bij Buckingham Palace klappertandend van wacht zien wisselen. Terwijl Groot-Brittannië gebukt gaat onder ijzige temperaturen en zware sneeuwval, schakelden de 'guards' vandaag namelijk al over op hun zomertenue. Omdat dat nu eenmaal gebeurt bij het begin van de lente.

Terwijl in Groot-Brittannië automobilisten strandden in de sneeuw, vliegvelden sloten en de stroom uitviel, borgen de wachters de grijze wintermantel in de kast en hesen zij zich in hun typische rode zomeruniform. Er is wel een klein lichtpuntje voor de heren: tijdens hun pauze mogen ze de zwarte berenvellenmutsen opzetten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerbarstig haar? Kalmeer het met dit zelfgemaakt masker

Weerbarstig haar? Kalmeer het met dit zelfgemaakt masker


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/0/4/20130205092811/media_xll_5530984.jpg


Last van droog, dof en weerbarstig haar? Hier kan je alvast eenvoudige receptjes vinden om zelf verzorgende haarmaskers te maken. Voor wie geen zin heeft in een keukenexperiment hebben we alvast deze tip: voeg een druppel kokosnootolie toe aan je gekochte conditioner voor een maximaal effect.

Zelfgemaakte maskers voor elk haarprobleem

Droog en dof winterhaar
Winterweer kan een zware impact hebben op je haar. Laat het herleven door dit eenvoudig blenderrecept. Wat heb je nodig?

* Een halve avocado
* 60 ml mayonnaise
* Een eetlepel kokosnootolie
* Een eetlepel olijfolie
* Een eetlepel honing
* 60 ml water

Bevochtig eerst je haren met warm water om de haarfollikels te openen. Kam vervolgens het masker door je haar om een gebalanceerde verspreiding te garanderen. Laat alles 15 à 20 minuten inwerken onder een beschermkapje om de voedende stoffen te absorberen. Spoel je haren uit met koud water om haarvezels te sluiten en de hydratatie vast te houden. Hydrateer tot slot nog met je eigen conditioner en spoel een laatste keer uit.

Dunne haren
Het is niet omdat je geen dik pak haar hebt, dat je niet kan genieten van de voordelen van een verzorgend masker. Bananen, eieren en oliën doen wonderen voor fijne haren.

De banaan is één van de beste remedies voor uitdunnend haar, terwijl het ei een krachtige proteïne is die kracht, glans, volume en textuur zal geven. Olie zorgt tot slot voor de nodige hydratatie.

Jeukende schedel
Schilfertjes doen wegsmelten als sneeuw voor de zon doe je met een voedend maskerd vol oliën (kokosnoot, jojoba en olijven). Mayonnaise en avocado's zijn eveneens natuurlijke diepe conditioners die je schedel zullen verzachten.

Breekbaar haar
Lijkt er nooit een einde te komen aan die gespleten punten? Ga dan voor een proteïnemasker om haargroei te simuleren. Eiwitten zullen je haar kracht geven door de haarvezels te verstevigen en zo de breekbaarheid in te perken. Eieren en mayonnaise zijn ook hier echte winnaars. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer privédetectives op de werkvloer

Steeds meer privédetectives op de werkvloer


http://oi45.tinypic.com/2ylmcts.jpg
 

Werkgevers gaan steeds verder in het inschakelen van privédetectives om hun personeelsleden te bespioneren. Dat blijkt uit een verslag van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken over de wereld van de privédetectives, zo meldt de economische De Tijd vandaag.

De vakbond ACV getuigt in het verslag zelfs over een netwerk van vijftig privédetectives die bedrijven helpen zoeken naar bezwarend materiaal om in deze crisistijden werknemers - en dan vooral dure vakbondsafgevaardigden - goedkoop te kunnen ontslaan.

"Dat zijn verregaande praktijken, maar de huidige detectivewet laat dergelijke praktijken meestal toe", reageert Jan Cappelle, het hoofd van de bevoegde controledienst bij de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. "En dat maakt het nu juist verontrustend. Ik pleit daarom voor een nationale arbeidsovereenkomst tussen werkgevers en werknemers om het gebruik van privédetectives te regelen. Dan is het voor eens en voor altijd duidelijk wat wel en niet mag."

Volgens Cappelle is het inzetten van detectives intussen al wijdverspreid. "Sommige grote bedrijven, zoals Coca-Cola, Carrefour en Inno, hebben hun eigen detectives. Maar dat zijn er slechts een veertigtal. De meeste bedrijven doen een beroep op zelfstandige detectives." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermandere wil ware gelaat van de blote zuivere Jezus herontdekken

Vermandere wil ware gelaat van de blote zuivere Jezus herontdekken" in nieuw boek


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/6/5/20130314213232/media_xll_5647355.jpg


Kleinkunstcoryfee Willem Vermandere heeft in Torhout het eerste exemplaar van zijn jongste boek overhandigd gekregen. In het boek probeert hij "een dikke korst verf weg te krabben, om het ware gelaat van de blote zuivere Jezus te herontdekken". De laatste woorden van Christus dienden als inspiratiebron voor het werk.

"Al wat ik ooit geweest ben, mag ik hier terughalen en samenbundelen", opent het boek van Vermandere. Al 15 jaar lang toert de kleinkunstenaar uit Veurne rond met een voorstelling met een heel persoonlijke, kritische, maar bemoedigende commentaar. Die heeft hij nu gebundeld in een boek met schrijfsels en lithografieën.

"Vermandere noemt het boek een zevenarmige kapstok over onze rijke Roomse roots, met teksten die jaren hebben gerijpt en zijn gekneed", meent directeur-uitgever bij Lannoo Maarten Van Steenbergen. "Het is zíjn authentieke kijk op de christelijke spiritualiteit."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online handel in ivoor grootste bedreiging olifant

Online handel in ivoor grootste bedreiging olifant


http://oi49.tinypic.com/2ztem92.jpg


De illegale handel in ivoor op internet neemt dusdanig grote vormen aan dat het een grote bedreiging gaat vormen voor het voortbestaan van de olifanten in Afrika. Dat zeggen natuurbeschermers tijdens de 178ste conventie over internationale handel van bedreigde diersoorten in Bangkok.

Op talloze internetforums en webwinkels worden slagtanden in steeds grotere hoeveelheden illegaal verhandeld, zo werd duidelijk op de bijeenkomst. De natuurbeschermers roepen daarom op tot internationale wetgeving om de handel op sites als eBay en Google tegen te gaan.

De jacht op olifanten is de laatste twintig jaar enorm toegenomen door de grote vraag naar ivoor in vooral Azië. Volgens Tania McCrea-Steele van het Internationale fonds voor Dierenwelzijn is de verkoop via internet anoniem en brengt dus weinig risico's met zich mee voor de handelaren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerfonds erft half miljoen euro van Limburgse vrouw


Kankerfonds erft half miljoen euro van Limburgse vrouw


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/1/6/20130323102136/media_xll_5671626.jpg


Josette de Gryse, een Antwerpse die in het Limburgse Wellen woonde en in september op 75-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, heeft alles wat ze had nagelaten aan het Kankerfonds. Het gaat om een erfenis ter waarde van 500.000 euro, Dat schrijven 'Gazet van Antwerpen' en 'Het Belang van Limburg'.

Op haar ziektebed liet Josette al weten dat ze al haar geld en goederen na haar dood aan het goede doel wenste over te laten. Behalve een verre neef in Brussel, had ze toch geen familie meer. De vrouw overleed in september, en zo kreeg het Kankerfonds telefoon van een notaris. Josette had tijdens haar ziekte het fonds uitgekozen als haar laatste goede doel.

"We krijgen wel vaker schenkingen en legaten", zegt Jean Pierre Grootaers van het Limburgse Kankerfonds. "Maar dit is wel een zeer aanzienlijke erfenis. We ramen de totale waarde op ongeveer 500.000 euro. Hoeveel het precies wordt, hangt af van de openbare verkoop. Die vindt dit weekend plaats, in de woning van de vrouw."

Het gaat om erg dure stukken, zoals schilderijen, kristal van Swarovski en porselein van Limoges. Met de opbrengt van de openbare verkoop wil het Limburgs Kankerfonds een bijdrage leveren aan het onderzoek omtrent de bestrijding van kanker en het Oncologisch Studiecentrum Erika Thijs. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen recycleren beste van alle Europeanen

Vlamingen recycleren beste van alle Europeanen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/4/9/20130320120218/media_xll_5662959.jpg


Met 65 procent is Vlaanderen de beste recycleerder van huishoudelijk afval in Europa. België is derde. Dat blijkt uit nieuwe cijfers uit 2010 van het Europese milieu-agentschap. De meeste andere landen hebben nog een lange weg te gaan, schrijft De Standaard.

Afval is een gewestmaterie en België heeft dus drie verschillende afvalbeleiden. Zo heft Vlaanderen hoge taksen op afvalverbranding, terwijl Wallonië zijn verbrandingscapaciteit net heeft opgevoerd. Vlaanderen recycleert beter dan Wallonië, maar dat is zijn achterstand wel aan het ophalen.

Slechts 5 op de 32 onderzochte Europese landen halen al de doelstelling van 50 procent recyclage, die Europa in 2020 wil bereiken. Het rapport geeft enkel cijfers per land. Daaruit komt Oostenrijk, met 63 procent, als de beste naar voren. In een bijlage over België duiken regionale cijfers op die aantonen dat Vlaanderen Oostenrijk net overklast.

Eén van de redenen van de goede score is dat België een selectief verbod op storten heeft (geen onbehandeld gemengd afval, geen bio-afbreekbaar afval), plus zowat de hoogste taksen op storten van afval. Bovendien is scheiden van het afval aan de bron verplicht én goed ingeburgerd. Vlaanderen doet er nog eens verplichte minimumnormen bovenop voor de kwaliteit van de aparte afvalstromen en van het restafval. Het mikt op ten hoogste 150 kilogram restafval per inwoner. Gemiddeld haalden de Europese landen 35 procent recyclage.

Volgens de meest recente cijfers van 2011, die de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM in november 2012 bekendmaakte, recycleert de Vlaming gemiddeld 524 kg huishoudelijk afval. In 2011 werd in Vlaanderen in totaal 3.331.143 ton huishoudelijk afval ingezameld, omgerekend 524 kg per inwoner. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Prijsdaling generieke geneesmiddelen op 1 april


Prijsdaling generieke geneesmiddelen op 1 april


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/2/0/20130322123140/media_xll_5669400.jpg


Generieke geneesmiddelen worden op 1 april gemiddeld zo'n 3,2 procent goedkoper. Daarmee zet de prijsdaling van zulke geneesmiddelen zich verder door. "In 2012 daalde de gemiddelde prijs van een generiek geneesmiddel al met 10 procent", zegt Joris Van Assche, afgevaardigd bestuurder van FeBelGen, dat de Belgische generieke geneesmiddelenindustrie verenigt. Met die prijsverlaging "overschrijdt de sector met 67 procent de besparingen die de overheid verwacht had ten gevolge van de federale begrotingsmaatregelen die op die datum ingaan", aldus FeBelGen.

Bovenop de daling van 1 april zullen op 1 mei bepaalde groepen van geneesmiddelen, zoals de antidepressiva en de bloeddrukverlagers, nogmaals in prijs verlagen, waardoor de gemiddelde prijs van het generiek geneesmiddel opnieuw met 1,5 procent zal dalen.

FeBelGen betreurt dat in de praktijk nog steeds weinig mensen de weg naar generieke geneesmiddelen vinden. Zo kwam er in 2012 voor 23 molecules een generieke versie op de markt, maar bleek eind januari dat voor een kleine helft van de molecules het gebruik van de generieke versie nog steeds onder de vijf procent zit.

"Als je kiest voor een generiek geneesmiddel, heb je de wettelijke garantie dat je een goedkoop geneesmiddel krijgt", voegt Joris Van Assche van FeBelGen toe. "Aan de hand van een aantal gegevens afkomstig van het RIZIV berekende FeBelGen overigens dat patiënten die toch merkgeneesmiddelen gebruiken, jaarlijks 44 miljoen euro aan supplementen betalen; een uitgave die kan vermeden worden als er systematisch voor het generieke geneesmiddel gekozen wordt."

De federale regering zal in de loop van 2013 een informatiecampagne over generieke geneesmiddelen opzetten, een initiatief dat FeBelGen toejuicht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanita Tikaram - Good Tradition

Tanita Tikaram - Good Tradition

Klik op de foto om ze te beluisteren






Tanita Tikaram (Münster, 12 augustus 1969) is een Brits zangeres. Ze werd geboren in Duitsland toen haar vader daar gestationeerd was als officier in het Britse leger. Tikaram heeft tot haar 12e op de Kent School (Waldniel) gezeten. De Kent School was gevestigd in een oud klooster met een lange en ook tragische geschiedenis. Er is nog een inscriptie van haar aanwezig in de muur van de kapel. Toen ze 12 jaar was verhuisde het gezin naar Basingstoke in Engeland. Haar broer Ramon Tikaram is acteur.

Tikaram werd wereldberoemd met de nummers Good Tradition en Twist In My Sobriety, die in veel landen klassiekers zijn geworden. De nummers waren afkomstig van haar debuutalbum, Ancient Heart, dat in 1988 uitkwam. Ze had daarna nog aantal kleine hits, maar bij het grote publiek is haar latere werk minder bekend. Maar bleef veel publiek trekken mede door haar crossover muziek tussen pop en folk.

In een Brits populair muziektijdschrift werd ze destijds omschreven als Lloyd Cole with a wig.

In 1995 besloot ze na het uitbrengen van haar vijfde album en tour het rustig aan te gaan doen. Ze ging wat reizen en acteerde hier en daar eens wat. Dat leidde uiteindelijk tot het zesde album The Cappuccino Songs, dat in 1998 werd uitgebracht. Ze trad dat jaar zes keer op, waaronder tweemaal voor een Amnesty International Benefit. Daarna trok ze zich opnieuw terug van de voorgrond. In 2005 keerde Tikaram terug in de aandacht door het uitbrengen van een nieuw album, Sentimental genaamd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe walgelijke trend: Opgezette eendenkuikens gebruikt als paasdecoratie

Nieuwe walgelijke trend: Opgezette eendenkuikens gebruikt als paasdecoratie


http://oi49.tinypic.com/2lc1yyu.jpg


"Nieuwe walgelijke trend: dode eendenkuikens als paasdecoratie!", kopte dierenrechtenorganisatie Bite Back eerder deze week op haar Facebook-pagina. Voor 15 tot 30 euro per stuk kan je er online kopen, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Volgens Bite Back gaat het waarschijnlijk om ééndagskuikens uit de foie gras industrie. "In plaats van ze levend te versnipperen (wat ook gebeurt!) vergassen ze ze en er proberen ze er nog wat geld aan te verdienen."

De opgezette dieren zijn te vinden op sites als Marktplaats en eBay, maar ook bij decoratiewinkels. Een dame uit het Antwerpse die de kuikens op het internet te koop had aangeboden, vertelt in Gazet van Antwerpen dat ze gemengde reacties kreeg. "De ene vindt ze lief, de andere verwijt mij walgelijk dierenleed."  (br.hln)



» Reageer (0)
22-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 6 Indiase stadsbewoners leeft in sloppenwijk

1 op 6 Indiase stadsbewoners leeft in sloppenwijk


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/16/3/20130322154813/media_xll_5669958.jpg

Uit een nieuw rapport blijkt dat één op de zes Indiase stadsbewoners in sloppenwijken wonen die "onmenselijk" zijn. Het zijn de eerste statistieken over het wijdverspreide probleem van de snel groeiende Indiase sloppenwijken. Dat schrijft The Huffington Post.

Het onderzoek identificeerde 13,8 miljoen huishoudens van zo'n 64 miljoen mensen, die in sloppenwijken in verstedelijkte delen van het land woonden.

Een duizelingwekkende 41 procent van de bevolking van Mumbai, de grootste stad en het financiële hart van India, woont in overbevolkte stadsdelen. De meeste bewoners wonen er illegaal in gekraakte woningen en hebben weinig of geen toegang tot sanitaire faciliteiten.

Meer dan een derde van de woningen in de sloppenwijken heeft geen toilet binnenshuis. Daarentegen heeft wel 70 procent een televisie en 64 procent een mobiele telefoon. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!