Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cirque du Soleil voor het eerst op het grote scherm

Cirque du Soleil voor het eerst op het grote scherm


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/14/13/20130412154910/media_xll_5726413.jpg


De bekende Canadese circusgroep Cirque du Soleil is voor het eerst te zien op het grote scherm met de 3D-film 'Cirque du Soleil: Worlds Away'. De film beleeft zijn Belgische première op 12 april en is vanaf 13 april te zien in alle Kinepolis-bioscopen.

'Cirque du Soleil: Worlds Away' vertelt het verhaal van de jonge Mia (Erica Kathleen Linz) en circusartiest Aerialist (Igo Zaripov). Het tweetal komt na een val terecht in de wondere wereld van Cirque du Soleil. Gescheiden door de val reizen ze door verschillende droomwerelden en start de zoektocht naar elkaar. Doorheen hun zoektocht komen ze in aanraking met de performers en performances van Cirque du Soleil.

De 3D-film werd geregisseerd door Andrew Adamson, bekend van 'Shrek' en 'The Chronicles of Narnia', en geproducet door James Cameron, die de kaskrakers 'Titanic' en 'Avatar' op zijn palmares heeft staan. Voor 'Cirque du Soleil: Worlds Away' werden tien 3D-camera's gebruikt om te filmen tijdens de verschillende liveoptredens van het circusgezelschap.

Cirque du Soleil ontstond in 1984 uit een groep van twintig straatartiesten. Ondertussen is de groep uitgegroeid tot een bedrijf met 5.000 werknemers, onder wie 1.300 artiesten uit meer dan 50 landen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw neushoornvrouwtje in Planckendael

Nieuw neushoornvrouwtje in Planckendael


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/5/7/20130411145725/media_xll_5723497.jpg


Het dierenpark Planckendael heeft een nieuw neushoornvrouwtje, Karamat, verwelkomd. Gisteren heeft zij voor het eerst haar buitenperk in Mechelen ontdekt. Het dier is twee jaar oud en nog te jong om te kweken, maar over een tweetal jaar zou ze actief kunnen bijdragen aan het internationale kweekprogramma voor deze bedreigde diersoort.

Karamat werd op 16 november 2010 in de Britse ZSL Whipsnade Zoo geboren. Door een stuitligging verliep haar geboorte allesbehalve vlot. Na de bevalling was ze erg verzwakt, maar toch overleefde de neushoorn. Zij kreeg de naam Karamat, wat "voorzien van bijzondere krachten" betekent in het Nepalees.

In de natuur leven nog amper 2.800 Indische neushoorns, wat de soort erg kwetsbaar maakt. Hiervan leeft 70 procent in één nationaal park (Kaziranga, in India). Ook stropers bedreigen nog steeds de populatie neushoorns. Kweekprogramma's zijn dan ook erg belangrijk voor het voortbestaan van de soort.

Nochtans is kweken met neushoorns niet eenvoudig. Mannetjes en vrouwtjes leven doorgaans apart omdat ze snel op elkaar uitgekeken zijn en ze elkaar vaak verwonden. Enkel om te paren komen zij samen. Ook de daad zelf is niet zo vanzelfsprekend. Als voorspel lopen de dieren soms uren achter elkaar aan. De paring zelf neemt gemakkelijk een volledig uur in beslag. Na 16 maanden wordt er dan één jong geboren.

Ook nieuw in Planckendael zijn de muntjaks, Chinese hertachtigen, die binnenkort samen met de neushoorns hun nieuwe perk bevolken. Met de introductie van verschillende diersoorten in één verblijf wil Planckendael het natuurlijk gedrag stimuleren en voor zowel dieren als bezoekers meer uitdagingen en afwisseling bieden. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Je borsten blijven beter in vorm zonder beha

"Beha is nutteloos: je borsten blijven beter in vorm zonder"


http://oi49.tinypic.com/2gy7hc2.jpg


Elke vrouw weet dat de juiste beha wonderen kan doen, zoals het verlichten van rugpijn of het voorkomen van hangborsten. Maar volgens een Franse wetenschapper klopt dat helemaal niet. Integendeel zelfs, want uit zijn 15-jarige studie bleek dat vrouwen veel beter af zijn zonder een beha.

Sinds 1997 bestudeerde en mat dr. Jean-Denis Rouillon van de Universiteit van Franche-Comté de borsten van bijna 320 vrouwen. Zo wilde hij nagaan hoe borsten zich gedragen zonder een beha.

Een groep van vijftig vrouwen tussen 18 en 35 jaar werd van extra dichtbij gevolgd door de professor. "De eerste resultaten tonen aan dat het nut van de beha in vraag moet worden gesteld", vindt hij. Zo kon hij samen met zijn team vaststellen dat je helemaal geen hangborsten krijgt door zonder beha rond te lopen, integendeel zelfs.

"De tepel van de borsten gaat gemiddeld 7 millimeter per jaar naar omhoog, gemeten in verhouding met de schouders", legt dr. Rouillon uit. Daarnaast bleken de borsten ook "steviger te worden, terwijl de striae vervaagden".

Ook voor de gezondheid van de vrouwen had het rondlopen zonder beha voordelen. "De proefpersonen stelden een verbetering vast op het gebied van ademhaling en comfort en hadden niet meer last van rugpijn", klinkt het.

Hij is van mening dat het net de beha's zijn die ervoor zorgen dat we meer steun nodig hebben. "Als een vrouw een beha aantrekt vanaf de ontwikkeling van haar borsten, dan zal het weefsel zich te veel uitzetten. Daardoor worden vrouwen afhankelijk van hun beha, die ze eigenlijk niet echt nodig hadden in het begin."

Toch nuanceert de wetenschapper zelf zijn resultaten. "Het gaat om een voorafgaande studie bij een groep vrijwilligers die misschien niet representatief zijn voor de hele bevolking. Bovendien is alles afhankelijk van vrouw tot vrouw. Wie 45 is, overgewicht heeft en drie kinderen op de wereld zette, heeft er helemaal geen baat bij om vanaf nu zonder beha door het leven te gaan."

Het is voorlopig dus nog niet nodig om je lingerie weg te gooien, al is dat wel wat een van de vrijwillige vrouwen gedaan heeft. De 28-jarige Capucine draagt al twee jaar geen beha meer. "En dat heeft meerdere voordelen: ik haal makkelijker adem, ik hou mezelf beter recht en ik heb minder rugpijn. " Wie volgt haar voorbeeld?  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwwitje tovert papa terug uit Afghanistan

Sneeuwwitje tovert papa terug uit Afghanistan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Dromen zijn dan toch geen bedrog, zeker als Sneeuwwitje in de buurt is. Een vierjarig meisje kreeg in het Californische Disneyland de verrassing van haar leven toen haar vader plots voor haar neus stond. Scott Brown was net terug van een zeven maanden durende missie in Afghanistan en wachtte geknield op zijn lievelingsmeid.

Het magische moment werd op camera vastgelegd door de moeder van Alyssa. Sneeuwwitje leidde de kleine spruit naar de wensput, waar ze "van ganser harte hoopte dat papa thuis zou komen". Toen ze haar ogen weer open deed, stond de zielsgelukkige marinier haar op te wachten.

"Liz had het heel lastig toen haar vader weg was, ze is een echt papa's kindje", vertelde de moeder achteraf. "Sinds zijn vertrek houden zij en haar veertien maanden oude broer Liam een pop bij met zijn foto op. Op die manier vinden ze toch een beetje troost."

Toch geen evidentie, blijkt uit de aarzelende reactie van Liam. "Hij was pas zeven maanden oud toen ik vertrok. In die tijd heeft hij enkel foto's van mij gezien, gelukkig is er ook nog de papapop", legt Brown uit.

Alyssa heeft intussen al een nieuwe wens bedacht. "Nu wil ik een puppy!"



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen doen huizenprijzen in Zeeuws-Vlaanderen stijgen

Belgen doen huizenprijzen in Zeeuws-Vlaanderen stijgen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/6/9/20130412104138/media_xll_5725419.jpg


In Zeeuws-Vlaanderen zijn in het eerste kwartaal van 2013 de huizenprijzen met acht procent gestegen, wat volgens makelaarsvereniging NVM een uitzondering is in Nederland. De organisatie schrijft de stijging toe aan het aantal Belgen dat in Zeeuws-Vlaanderen gaat wonen, zo heeft de regionale Omroep Zeeland gemeld.

In Zeeuws-Vlaanderen is de verkoopprijs van woningen voor het eerst sinds de crisis hoger dan in de rest van Zeeland. Volgens makelaarsvereniging NVM bedroeg de gemiddelde prijs van verkochte woningen in het eerste kwartaal in Zeeuws-Vlaanderen 184.000 euro.

De jongste jaren steeg het aantal Vlamingen dat in Zeeuws-Vlaanderen ging wonen. Volgens Omroep Zeeland is een woning in Nederland gauw 40.000 euro goedkoper dan in België en dus aanlokkelijk. Bovendien is de vraagprijs voor een huis in Zeeuws-Vlaanderen 210.00 euro, tegen 242.000 euro op de Zeeuwse Eilanden. (br.hln)



» Reageer (0)
11-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gezin op vijf heeft geen computer

Een gezin op vijf heeft geen computer


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/14/3/20130411172350/media_xll_5724033.jpg


In 2012 had 20 procent van de Belgische huishoudens geen computer en 21 procent beschikte niet (meer) over een internetaansluiting. Het aantal gezinnen dat over een computer of internetaansluiting beschikt stijgt wel jaarlijks. Dat blijkt vandaag uit de resultaten van de ICT-enquête die in 2012 door de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie werd uitgevoerd. Internetgebruikers winkelen ook steeds vaker online.

In 2012 bezat 80 procent van de huishoudens (met minstens een persoon tussen 16 en 74 jaar oud) een computer, terwijl dat in 2006 slechts 58 procent was. Bovendien is 5 procent van de gezinnen die niet over een computer beschikten van plan er binnen de twaalf maanden een aan te schaffen.

Daarnaast heeft 78 procent van de huishoudens een internetaansluiting, een stijging van 24 procentpunten ten opzichte van 2006. "De manier waarop we verbinding maken met het internet evolueert", zegt de FOD in een persbericht. Er wordt namelijk steeds vaker een verbinding gemaakt met gsm's (33 procent van de huishoudens) of tablets (14 procent). In 2011 was dit nog maar 22 procent voor gsm's en 4 procent voor tablets.

De FOD wijst er nog op dat het aantal internetgebruikers dat online winkelt in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld is. "In 2012 gaf 45 procent van de Belgen aan in de laatste twaalf maanden goederen of diensten via internet te hebben besteld", luidt het. België overschrijdt daarmee het Europees gemiddelde van 44 procent lichtjes.

De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie voerde het onderzoek uit op basis van een representatieve steekproef waarin meer dan 6.000 Belgen tussen 16 en 74 jaar zijn opgenomen.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kluizenaar leeft 27 jaar van gestolen voedsel in zelfgemaakte hut

Kluizenaar leeft 27 jaar van gestolen voedsel in zelfgemaakte hut


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/1/3/20130411113307/media_xll_5722728.jpg


Een Amerikaan die 27 jaar geleden van de aardbodem leek verdwenen, is vorige week in de bossen van Maine gearresteerd. De nu 47-jarige Christopher Knight leefde al die tijd van voedsel dat hij stal uit omringende dorpen. Hij wordt verdacht van op zijn minst 1.000 inbraken. Aan de politie vertelde hij dat hij sinds de jaren 90 tegen niemand meer heeft gesproken.

De laatste diefstal van Knight was uit een kleine winkel voor hulpbehoevenden in een klein dorp in het noordoosten van de staat Maine. Hij werd gepakt doordat een winkeleigenaar de inbraken zat was en een beveiligingssysteem installeerde.

Mensen in de omgeving wisten van het bestaan van de kluizenaar. Hij was bij sommigen zo bekend dat ze in de koude winters voedsel achterlieten om te voorkomen dat Knight bij hen zou inbreken. De man zegt tegen niemand gesproken te hebben sinds 1990.

De zelfgebouwde hut van Knight, bestaande uit een tussen bomen gespannen tent, was een voorbeeld van een echte kampeertent. Een radio op batterijen, die Knight gebruikte om naar een rock-zender te luisteren en het nieuws bij te houden, en een aantal propaan-aangedreven kookstellen hielden hem in leven. Het laatste gesprek dat Knight voerde, was volgens hemzelf in de jaren negentig. Een simpel 'hallo' tegen een voorbijganger was het enige menselijke contact dat hij had de afgelopen 23 jaar.  

Anderen wisten niet van het bestaan van Knight af. "Ik ben geboren in 1987, maar hij was er daarvoor al. Ik heb hem nog nooit gezien", zei een buurtbewoonster. Een ander zei dat hij al 32 jaar in de omgeving woonde, maar hem nog nooit had gezien.  

Zelfs tijdens de koude winters in Maine, waar het soms tientallen graden kan vriezen, deed Knight er alles aan om niet ontdekt te worden. Hij meed het aansteken van kampvuren en hij gebruikte ook geen gas om zich warm te houden. Volgens de autoriteiten ging hij bij extreme kou in zijn tent liggen en wikkelde hij zich in, wederom gestolen, slaapzakken. Knight zit nu in de cel.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselaar krijgt 150 euro boete om niet te snel te rijden

Brusselaar krijgt 150 euro boete om niet te snel te rijden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/12/9/20130411110329/media_xll_5722569.jpg


Een Brusselaar heeft een boete van 150 euro in de bus gekregen voor overdreven snelheid. Toen hij de details in het document begon te lezen, kon hij zijn ogen echter niet geloven, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. Hij reed namelijk 41 km/u op een plaats waar je tot 90 km/u mag rijden.

De 43-jarige Frank van Cauwenbergh nam meteen een advocaat in de arm. Die kon zijn lach niet bedwingen toen hij het verhaal hoorde. "Ik ben al gestopt met de fouten van de politie te tellen, maar deze is toch de mooiste van allemaal", aldus advocaat Redko in Het Nieuwsblad. "Het is de parel van de eeuw."

Van Cauwenbergh zelf wist niet meteen wat hij nu moet doen: negeren of betalen? Geen van beide, zo blijkt. Volgens zijn advocaat mag hij de boete zeker niet wegwerpen. "Dan bestaat de kans dat hij voor de politierechter moet verschijnen." De gedupeerde man werd aangeraden om een formulier in te vullen waarmee hij de feiten kan ontkennen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ligt er een buitenaardse genetische code verscholen in ons DNA?

Ligt er een buitenaardse genetische code verscholen in ons DNA?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Schrik niet want in ons DNA zou er wel eens een genetische code van aliens kunnen zitten. Wetenschappers van Kazachstan zijn er ten stelligste van overtuigd dat het menselijk DNA door een oude buitenaardse beschaving werd gecodeerd, meldt Discovery.com

Volgens de onderzoekers van de universiteit van Kazachstan en het Fesenkvo Astrofysisch Instituut kan de mathematische code van het menselijk DNA niet louter verklaard worden door de evolutietheorie van Darwin. Het draagt een buitenaardse 'stempel'.

De wetenschappers suggereren dat een oude beschaving van aliens eons geleden (de grootste eenheid voor tijd, nvdr) in onze melkweg een buitenaards signaal hebben aangebracht, dat uiteindelijk de weg naar de Aarde vond en een als dusdanig een genetische code in het DNA van mensen 'implanteerde'.

"Eens geïnstalleerd kan de code gedurende ettelijke kosmologische tijdperken onveranderd blijven; het is de meest duurzame constructie die we kennen", schreven de Kazakken in het wetenschappijk tijdschrift Icarus. "We werden miljarden jaren geleden buiten het zonnestelsel gefabriceerd", concludeerden ze. "De mensheid speurt de ruimte af met telescopen op zoek naar aliens maar een buitenaardse boodschap kan even goed al in onszelf vervat zitten".

Maar indien wij een creatie zijn van de aliens, wie creëerde dan de aliens?

In YouTube, die u op het filmpje kan bekijken, vertelde astrofysicus Paul Davies alvast dat we zeker met een open blik zulke theorieën moeten onderzoeken. "Het lijkt een gek idee, maar misschien hebben we dat wel nodig om onze research te verfijnen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kinderen bij grootste pesters van Europa

Belgische kinderen bij grootste pesters van Europa


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/12/13/20130411085456/media_xll_5722093.jpg


Bijna vier op de tien Belgische jongeren werd onlangs gepest. Dat blijkt uit een studie van Unicef, de VN-organisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen, waar de krant Het Nieuwsblad over bericht. Ons land scoort opvallend slechter dan de rest van Europa.

België is het land waar in West-Europa het meeste kinderen betrokken raakt bij pesterijen of fysiek geweld. Respectievelijk zes en zeven landen, voornamelijk in het voormalige Oostblok, scoren nog slechter. Dat blijkt uit het elfde Unicef-rapport over het welbevinden van kinderen in 29 Europese landen en de Verenigde Staten in 2010.

"We blijven aanmodderen", reageert Gie Deboutte, expert en voorzitter van het Vlaams netwerk Kies kleur tegen Pesten, in de krant. "Nog altijd hebben we geen structureel beleid rond pesten. Finland, Noorwegen en zelfs de Verenigde Staten nemen het probleem op in hun regeringsnota's. Niet zo bij ons. Welzijn, Volksgezondheid, Onderwijs: het blijft dode letter."

Ook wat kinderarmoede betreft is ons land recordhouder in West-Europa. Iets meer dan één op de tien gezinnen moet leven van een inkomen dat minder dan de helft is van het nationale gemiddelde. Ook het sterftecijfer bij kinderen en jongeren tot negentien jaar is bijzonder hoog. Toch staat ons land op de negende plaats in de ranglijst van kinderwelzijn. Op onderwijsvlak belandt België op een tweede plaats, na Nederland. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees gaan in regenwoud op zoek naar specifieke vruchten

Chimpansees gaan in regenwoud op zoek naar specifieke vruchten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/2/14/20130411011527/media_xll_5721794.jpg


Chimpansees bezitten kennis over plantenkunde en gaan in het regenwoud op zoek naar specifieke vruchten. Dat heeft het onderzoeksteam van het Max Planck-Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig (Duitsland) ontdekt. De wetenschappers observeerden in het Taï Nationaal Park in Ivoorkust (West-Afrika) hoe de apen vruchten in het oog houden net voordat ze rijp zijn. De chimpansees weten bovendien dat verschillende bomen op hetzelfde moment vruchten dragen.

"Onze resultaten tonen hoeveel strategieën de chimpansees gebruiken om voedsel te zoeken", aldus het hoofd van de afdeling primatologie, Christophe Boesch. "Bovendien geven ze meer inzicht over de evolutionaire oorsprong van de menselijke vaardigheden van het categoriseren en het abstract denken."

De wetenschappers registreerden hoe de chimpansees met hun blik de boomtoppen afspeurden. Voor hun analyse gebruikten ze enkel de beelden van wanneer de apen naar de bomen keken, zonder vruchten te vinden. Zo konden ze uitsluiten dat de dieren gelokt werden door de geur van de vruchten.

Uit de analyse bleek dat de chimpansees de bomen inspecteerden waar vruchten aan groeien die bijna rijp zijn. Bovendien konden de wetenschappers bij bomen die op hetzelfde moment vruchten dragen, voorspellen dat de apen net in die bomen op zoek gingen naar eten.

Chimpansees combineren verschillende vaardigheden in hun zoektocht naar voedsel, concluderen de wetenschappers, met name botanische kennis, het categoriseren van vruchtensoorten en het ruimtelijk inzicht om de juiste bomen terug te vinden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Lanoye genomineerd voor Europese literatuurprijs

Tom Lanoye genomineerd voor Europese literatuurprijs


http://oi48.tinypic.com/24xnzn6.jpg


Tom Lanoye is genomineerd voor de Prix Jean Monnet de Littérature Européenne. Deze prijs bekroont sinds 1995 een Europees auteur voor een werk dat geschreven of vertaald werd in het Frans. De jury bestaat uit schrijvers, critici en journalisten.

Lanoye is de enige genomineerde Belg. Onder de andere genomineerden bevinden zich onder meer Julian Barnes en Amin Maalouf. Eerdere winnaars zijn onder andere Hans Magnus Enzensberger, Claudio Magris, Pierre Mertens en Harry Mulisch.

Lanoye werd genomineerd voor 'Les Boîtes en Carton', de Franstalige versie van 'Kartonnen Dozen'. Dat boek schreef hij in 1991, maar werd pas onlangs in Parijs gepubliceerd. De vertaling komt van Alain van Crugten, de man die ook al 'Le Chagrin des Belges' ('Het verdriet van België' van Hugo Claus) voor zijn rekening nam. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de recente vertalingen van Lanoye: van 'Sprakeloos' ('La Langue de ma Mère') tot 'Bloed & Rozen' ('Sang & Roses'). Editions de la Différence wil gaandeweg het hele oeuvre van Lanoye uitgeven in het Frans.

De laureaat van de Prix Jean Monnet wordt begin oktober bekendgemaakt. De prijs zelf wordt op 23 november uitgereikt tijdens een plechtigheid in Cognac.(br.hln)




» Reageer (0)
10-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Deze verse kruiden moet je in huis halen

Deze verse kruiden moet je in huis halen


http://oi50.tinypic.com/2mpx114.jpg


Schoonheid zit vanbinnen en daarom is het belangrijk om gezond te eten. Dat kan met kruiden. In elke supermarkt vind je verse bosjes die nog in een pot zitten. Haal ze in huis en zet ze op de vensterbank. Ik zorg er altijd voor dat ik een muntplantje heb voor heerlijke thee en dankzij basilicum en tijm smaken je gerechten zoveel beter.

Eerst en vooral moet je wat opzoekwerk verrichten over het type kruid. Sommige kruiden kan je enkel kweken in de zomer, omdat er dan meer zon binnenvalt, andere kunnen wel overleven in de winter. Ook kijk je best even na waar de plant vandaan komt. Als hij uit een droog klimaat komt, dan heeft hij niet zoveel water nodig om toch vers te kunnen blijven. Komt ie uit een warm klimaat, dan is extra aandacht en verzorging nodig.

Is je plant aan het sterven, dan kan je hem nog beter verzorgen of bewaren. Om de kruiden te redden kan je ze in een vaas en in een koelkast zetten om het kruid nog ongeveer 3 dagen vers te houden. Peterselie blijft in dat geval zelfs nog tot 3 weken goed. Zorg er wel altijd voor dat het water fris blijft.

Wil je jouw plant laten drogen en bewaren, dan kan je dat zelfs met de microgolfoven doen. Pluk de bladeren en laat ze 2 minuten opwarmen. Kijk dan hoe ze eruit zien, draai ze om en herhaal als dat nodig is. De gedroogde bladeren bewaar je daarna op een donkere plek en liefst ook in donkere potten.

1) Munt: mentha peperita

De mentha peperita heeft misschien een grappige naam, maar het is eigenlijk de meest voorkomende muntsoort. Deze plant heeft niet al te veel zonlicht nodig, waardoor hij perfect gedijt op de vensterbank. Geef hem voldoende water en op die manier zorg je ervoor dat de bladeren langer vers blijven. Wanneer je thee wil zetten, pluk je enkele blaadjes en voeg je warm water toe. Nog een tip? Experimenteer met andere ingrediënten. Voeg bv. het sap van een versgeperste citroen toe voor een heerlijk alternatief.

2) Basilicum

Ben je ook verzot op mozzarella, dan haal je best een basilicumplant in huis. Het kruid bevat enorm veel antioxidanten voor een goede verzorging van het lichaam en er wordt gezegd dat het ook helpt tegen kanker en ouderdom. Heb je last van vliegjes, dan is basilicum daar ook een oplossing voor. Naast de werkingen, is dit kruid gewoon heerlijk bij Italiaanse en Thaïse gerechten.

3) Tijm

Bevordering van de spijsvertering, tegen hoofdpijn, schimmels en infecties, dat zijn enkele werkingen van tijm. Het is ook een goede vervanger van zout, waardoor het uitermate geschikt is voor mensen met een te hoge bloeddruk. Tijm wordt vooral gebruikt bij Italiaanse gerechten, vaak in combinatie met basilicum en oregano. Dit kruid kan je ook kweken in de winter en dan moet je het bewaren op een goed afgeschermde plek. Nog een weetje: tijm is een ingrediënt in vele mannenparfums. Kruiden zijn dus niet enkel goed voor bij het koken.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht pinguïnbaby's op komst in Sea Life Blankenberge

Acht pinguïnbaby's op komst in Sea Life Blankenberge


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/16/3/20130410142414/media_xll_5720193.jpg


Als alles goed verloopt, lopen er tegen 12 mei acht kleine pinguïns rond in Sea Life Blankenberge. Dat meldt hoofdverzorger Steve Vervaecke. Vooral het hoge aantal is vrij uitzonderlijk.

Sea Life Blankenberge heeft tien Humboldtpinguïns, waarvan drie koppeltjes nu samen acht eieren hebben gelegd. "Het is vrij uitzonderlijk dat die eieren nu samen komen, maar ook het moment is opmerkelijk, omdat deze pinguïns een warmer klimaat gewend zijn en het de voorbije weken toch vrij koud is geweest in België", zegt Vervaecke. Ook het aantal is vrij uitzonderlijk, meent Vervaecke. Doorgaans hebben ze maar een tweetal jongen per jaar.

Het duurt 41 dagen voor een ei is uitgebroed. "We verwachten het eerste jong al rond 28 april. De anderen zullen dan snel volgen." De overlevingskans bij jonge pinguïns is 80 à 90 procent, dus is het best mogelijk dat het aantal pinguïns in Sea Life plotsklaps bijna verdubbelt.

De Humboldtpinguïn is een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediteer om op te warmen

Mediteer om op te warmen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/4/4/20130410111522/media_xll_5719654.jpg


Hoewel er (eindelijk) wat beter weer voorspeld is, blijven wij toch liever nog wat op onze hoede. Mocht het toch nog te koud worden, weten we gelukkig wat we moeten doen om op te warmen: g-tummo-meditatie. Tibetaanse nonnen zouden via deze fantasierijke ademhalingstechniek hun lichaamstemperatuur kunnen laten stijgen tot 38 graden celsius.

Wetenschappers uit Signapore hebben oude Tibetaanse technieken bestudeerd waaruit ze kunnen afleiden dat we het warmer kunnen krijgen door speciale meditatievormen te gebruiken. Concreet gaat het om de Tibetaanse g-tummo-meditatie die bestaat uit twee aspecten: vaasademhaling en geconcentreerde visualisatie. Bij het laatste moet je je focussen op een mentale afbeelding van vlammen. Uit eerder onderzoek bleek enkel dat personen die aan g-tummo-meditatie doen in staat zijn de temperatuur in hun vingers en tenen te laten stijgen.

De nieuwe studie van de National University of Singapore toont aan dat de techniek toch nog wat meer te bieden heeft. Zo zagen de onderzoekers hoe nonnen tijdens een Tibetaanse plechtigheid hun volledige lichaamstemperatuur lieten toenemen en in staat waren om natte lakens te drogen die in -25 graden celsius rond hun lichaam waren gewikkeld. Via speciale toestellen kon het team vaststellen hoe hun lichaamstemperatuur tot 38,3 graden celsius toenam, terwijl het normaal 37 graden is. Bij een tweede studie waren ook Westerse deelnemers in staat om zich via de ademhalingstechniek van de g-tummo op te warmen.

Volgens de wetenschappers kan de meditatie een oplossing bieden voor personen die moeten functioneren in een zeer koude omgeving. Bovendien zou g-tummo prestatieproblemen kunnen beperken die worden geassocieerd met een te lage lichaamstemperatuur. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal gevallen van kindermishandeling blijft stijgen

Aantal gevallen van kindermishandeling blijft stijgen


http://oi45.tinypic.com/2djvy4w.jpg


Het aantal vaststellingen van kindermishandeling binnen het gezin bleef de jongste jaren stijgen, van 3.131 in 2008 tot bijna 4.000 in 2011. Het aantal geweldfeiten tussen partners daalt intussen ook niet. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belanger Peter Logghe opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Het daadwerkelijke aantal feiten ligt naar alle waarschijnlijkheid nog een stuk hoger.

Het aantal geregistreerde feiten van huiselijk geweld tegen kinderen groeide de jongste jaren telkens met minstens zes procent. Tussen 2010 en 2011 werd een stijging van 7,2 procent opgetekend, tot 3.977 feiten.

Geweld tussen partners blijft echter de hoofdbrok, met zo'n 45.000 vastgestelde feiten van fysiek, psychisch, economisch of seksueel geweld in 2011. Een cijfer dat de jongste jaren nauwelijks aangroeide, maar tussen 2008 en 2009 wel fors steeg van zo'n 42.000 tot ruim 44.600. Het aantal geregistreerde gevallen van geweld tegen anderen (broers of zussen, ouders of grootouders) bleef de jongste jaren eveneens stabiel, na een forse daling tussen 2008 en 2009.

Doorgaans blijft fysiek geweld met zo'n 28.600 vastgestelde feiten de hoofdbrok, gevolgd door zo'n 22.200 gevallen van psychische mishandeling. Economisch geweld klokte af op zo'n 5.200 geregistreerde feiten, terwijl volgens de cijfers van Milquet in 2011 nog 764 gevallen van seksueel geweld opgetekend zijn. In drie kwart van de gevallen ging het daarbij om kindermisbruik. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw uit sauna gezet wegens te dik

Vrouw uit sauna gezet wegens te dik

http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/0/14/20130410090441/media_xll_5719259.jpg


Een namiddagje in de sauna is voor de Duitse Danica M. uitgedraaid op een sterk staaltje van wellness-waanzin. De 35-jarige verpleegster werd door de andere bezoekers uitgelachen en beschimpt wegens haar volslankheid. Er waren zes politiemannen nodig om de vrouw met haar 100 kilo en 1,70 meter aan de deur te zetten.

"Zo een dikhuid hoort hier niet thuis", kreeg Danica te horen. "In de Middeleeuwen werd een gedrocht als jij verdronken", liet een andere saunaganger zich weinig subtiel uit.

De vrouw en haar 54-jarige partner lieten zich niet onbetuigd en haalden de manager van het etablissement in Karlsruhe er bij. Die wilde evenwel Danica aan de deur zetten omdat zij zou begonnen zijn met de verbale agressie jegens de andere gasten.

De verpleegster wilde evenwel van geen wijken weten en dus liet de manager de politie aanrukken. Vier agenten kwamen ter plaatse. Tot driemaal toe bevalen zij Danica het pand te verlaten. De vrouw trakteerde de wetsdienaars evenwel op een heuse scheldtirade. In zoverre dat nog twee extra politieagenten ter versterking moesten aanrukken.

Danica weerde zich als een duivel in een (warm) wijwatervat. Ze verwondde twee agenten. Haar vriend moest ook met geweld bedwongen worden. Te langen leste kon Danica M. ontzet worden, naakt en geboeid.
"Mensonwaardig", noemt de vrouw het. Danica M. (foto) moet zich nu voor de rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, belediging en weerspannigheid jegens politieagenten in functie. De vrouw klaagt de agenten aan voor slagen en verwondingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Late paddentrek komt op gang

Late paddentrek komt op gang


http://oi46.tinypic.com/eg8o51.jpg


De paddentrek is afgelopen nacht opnieuw op gang gekomen, terwijl de voortplantingsperiode van deze dieren eigenlijk al achter de rug moest zijn. Dat meldt Natuurbericht.be

Het zag er nochtans even goed uit: 5 en 6 maart waren uiterst zachte dagen met maxima van respectievelijk 17,9 en 19,5 graden in Ukkel. Op enkele dagen tijd werden toen door vrijwilligers ruim 38.000 padden overgezet. Maar tussen 10 tot 20 maart was het uitzonderlijk koud: gemiddeld 1,5 graden (7 graden normaal) en ook na 21 maart bleef de gemiddelde temperatuur op 0,9 graden steken (7,9 graden normaal).

Toch lijkt de nacht van dinsdag op woensdag een kantelpunt te worden: er is geen grondvorst meer, er is lichte regen en de dagmaxima lopen op. "Op heel wat plaatsen werden opnieuw trekkende amfibieën gesignaleerd", zegt Dominique Verbelen (Natuurpunt). "Uitzonderlijk, want normaal zit de voortplantingsperiode voor amfibieën er rond deze tijd al helemaal op. We vrezen dat een aantal winter slapende soorten deze lange winter niet overleefd zullen hebben. Mogelijk beschikken een aantal dieren niet over voldoende energiereserves om uit hun winterslaap te ontwaken en op zoek te gaan naar voedsel. En ook dat voedsel zoeken zal niet zo best verlopen: de vorst zit nog in de grond en er zijn nog nauwelijks insecten."

Vorig jaar zetten vrijwilligers ruim 170.000 padden over. De komende dagen zal duidelijk worden wat de impact van het koude weer was. (br.hln



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Miljardair schenkt voor miljard kunstwerken aan New Yorkse Metropolitan museum

Miljardair schenkt voor miljard kunstwerken aan New Yorkse Metropolitan museum


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/2/9/20130410053359/media_xll_5719074.jpg


De Amerikaanse miljardair Leonard Lauder heeft een collectie van 78 kunstwerken met een geschatte waarde van een miljard dollar geschonken aan het Metropolitan museum van New York.

De collectie, die vergaard werd over een periode van veertig jaar, is "een van de belangrijkste in de wereld", zo meldt het museum dinsdagavond. Volgens het museum zal deze "buitengewone gift" voor een transformatie van het museum zorgen. De geschonken collectie omvat onder meer 33 werken van Pablo Picasso, 17 van Georges Braque, 14 van Juan Gris en 14 van Fernand Léger.

De tachtigjarige Leonard Lauder is de zoon van Joseph en Estée Lauder, mede-oprichters van de multinational Estée Lauder Inc, gespecialiseerd in schoonheidsproducten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstencheques van 2012 na 1 mei niet meer geldig

Dienstencheques van 2012 na 1 mei niet meer geldig


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/6/2/20130410122005/media_xll_5719877.jpg


Dienstencheques die vorig jaar aan 7,5 euro werden aangekocht, hebben een geldigheidsduur ten laatste tot en met 30 april. Wie er nog liggen heeft, kan die nog tot dan gebruiken, omruilen of laten terugbetalen bij uitgiftebedrijf Sodexo. Dat meldt de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

In geval van omruiling tegen nieuwe cheques moet er 1 euro per dienstencheque bijbetaald worden. De huidige prijs van een cheques bedraagt immers 8,5 euro. Wanneer men dienstencheques laat terugbetalen die tijdens het vorige kalenderjaar werden aangekocht, dan worden die terugbetaald aan 70 procent van de aanschafwaarde. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!