Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nog hoop voor Roona: topziekenhuis biedt hulp aan

Er is nog hoop voor Roona: topziekenhuis biedt hulp aan


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/2/9/20130415133738/media_xll_5733864.jpg


Er is nog hoop voor het Indiase peutermeisje van amper 18 maanden, Roona Begum. Zij werd geboren met een waterhoofdje, een ziekte die haar fataal zou kunnen worden omdat Roona's arme familie het geld niet heeft voor de noodzakelijke medische behandeling. Haar vader bad voor een mirakel maar alle hoop is nu gevestigd op een privéziekenhuis dat zijn diensten aanbiedt.

Het topziekenhuis in New Delhi wil het meisje gratis onderzoeken. Roona lijdt aan hydrocefalie, een behandelbare ziekte, waarbij er zich vocht opstapelt in het hoofd. Bij de kleine Roona is dat extreem: haar hoofdje is verdubbeld in grootte, tot een omtrek van 91 centimeter. Dat opgestapelde vocht moet op een of andere manier gedraineerd worden en dat kan alleen met een operatie in een daartoe uitgerust ziekenhuis. Dat is niet voorhanden in Jirania Khola in Tripura, waar de Begums in een hut wonen. De 18-jarige vader Abdul Rahman werkt er in een steenbakkerij waar hij amper 2,10 euro per dag (!) verdient. Hij liet eerder weten dat enkel een mirakel zijn dochtertje nog zou kunnen redden.

Maar sinds een fotograaf van het Franse persagentschap AFP vrijdag met hartverscheurende foto's de aandacht vestigde op de tragische situatie van Roona, werden er allerlei initiatieven opgestart om de peuter te helpen. Ook neurochirurg Sandeep Vaishya wil zijn steentje bijdragen. Hij is hoofd neurochirurgie van een gerenommeerd ziekenhuis van de Fortis-groep in de buurt van New Delhi en is bereid de onfortuinlijke peuter te onderzoeken. Het bedrijf heeft een liefdadigheidsfonds, dat gratis chirurgische ingrepen aanbiedt.
"Fortis zal haar overvliegen en ik ben optimistisch dat we haar kunnen opereren en zo de druk op de hersenen van het arme kind kunnen wegnemen. Ook al is er nog wel een MRI-scan nodig om haar brein eerst te kunnen onderzoeken", zegt Vaishya aan AFP.

Volgens Vaishya zouden de cognitieve functies van Roona nog intact zijn. Dat leidt hij af uit het feit dat ze, ondanks de ongetwijfeld helse pijnen die ze lijdt door haar veel te zware hoofd, toch af en toe probeert te lachen op de foto's. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over dit lichaamsdeel maken veel vrouwen zich zorgen

Over dit lichaamsdeel maken veel vrouwen zich zorgen


http://oi46.tinypic.com/nxrvgn.jpg


Vergeet kraaienpootjes en grijs haar, want vrouwen maken zich veel meer zorgen over hun handen. De meesten vrezen dat die hun ware leeftijd verklappen, door de zichtbare aders, dunner wordende huid en levervlekken. Een op de acht vrouwen maakt zich zelfs meer zorgen over haar handen dan over haar gezicht, terwijl 36 procent die twee lichaamsdelen even belangrijk vinden.

Het probleem van de handen is iets waar ook heel wat celebs mee geconfronteerd worden. Kijk maar naar Madonna (54), die regelmatig handschoenen draagt om haar handen te verbergen.

Maar zij is zeker niet de enige. Uit een nieuwe enquête blijkt dat oudere handen tegenwoordig de grootste schoonheidszorg van vrouwen is. Veel van hen proberen om de donkere vlekken te verdoezelen met make-up, maar dat is niet zo evident.

Dat komt volgens dermatologen omdat onze handen voortdurend blootgesteld worden aan allerlei invloeden, van de zon tot detergent, maar dat we ze pas beginnen te verzorgen als het te laat is. Bovendien zit er in onze handen ook geen vet en oliën om te beschermen tegen de gevolgen van het ouder worden. Dat is wel het geval bij ons gezicht.

Aangezien de handen zo'n groot probleem zijn, is men natuurlijk druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken die de tekens van veroudering kan verdoezelen. Zo kan je bepaalde substanties laten injecteren om de droge, dunner wordende huid te hydrateren, terwijl vetinjecties de uitpuilende aders minder doen opvallen.

In de Verenigde Staten zijn deze technieken al redelijk gewoon. Wie dat toch te drastisch vindt, krijgt van huiddokters het advies om handschoenen te dragen als het erg koud is. Zo kan je kloven voorkomen.

Bij het uitvoeren van huishoudelijke klusjes draag je het best rubberen handschoenen en ook contact met zeep moet je vermijden. Wie buitengaat in de zon, mag dan weer niet vergeten om de handen in te smeren met zonnecrème.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Posttraumatische stress na moeilijke bevalling probleem bij ... papa's

Posttraumatische stress na moeilijke bevalling probleem bij ... papa's


http://oi50.tinypic.com/egqs21.jpg


Veel nieuwe mama's zullen het niet graag horen, maar een bevalling kan blijkbaar even stresserend en vreselijk zijn voor papa's als voor mama's. Zo is uit nieuw onderzoek gebleken dat mannen last kunnen hebben van posttraumatische stress als ze hun wederhelft bijstaan tijdens een moeilijke bevalling. En de gevolgen daarvan kunnen jaren blijven aanslepen.

Een posttraumatische stressstoornis is een psychische aandoening die meestal geassocieerd wordt met soldaten die terugkeren uit de oorlog, maar kan dus ook voorkomen bij papa's.

Voor de studie ondervroegen wetenschappers van de Oxford University mannen van wie de partner een spoedkeizersnede hadden ondergaan. Stuk voor stuk vertelden ze een soortgelijk verhaal, waarbij ze alleen gelaten werden in de gang van het ziekenhuis en helemaal geen idee hadden van wat er gebeurde. Ze vreesden alleen maar voor het leven van zowel moeder als baby.

Een van de mannen kreeg nog erg lang herhaalde flashbacks van het moment waarop zijn bewusteloze en bloedende vrouw naar de intensive care werd gebracht. Zij moest een spoedhysterectomie ondergaan en verloor enorm veel bloed. Ook hun dochter moest speciale zorgen krijgen, aangezien ze in het begin niet zelfstandig kon ademen.

Door de vreselijke ervaring raakte de man psychologisch beschadigd en kreeg hij de diagnose 'posttraumatisch stresssyndroom' te horen. 'De eerste drie jaar kwamen mijn flashbacks voortdurend terug", zei hij. "Ineens kwam de geur van het ziekenhuis terug en was ik daar terug met mijn vrouw. Ik huilde van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en kreeg last van pleinvrees. Ik ben nog steeds niet terug aan het werk, hoewel mijn dochter ondertussen al zeven jaar is..."

"Bij de meeste spoedgevallen is er sprake van ernstige bloedingen", weet onderzoeksleidster professor Marian Knight. "De mama's zijn er erg aan toe en hebben de zorg nodig, maar toch moeten we ook aan de papa's blijven denken." Zij worden al te vaak uit het oog verloren door het verplegend personeel, hoewel de gevolgen ook voor hen enorm kunnen zijn.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag zonder motorboten in Venetië

Zondag zonder motorboten in Venetië


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/0/10/20130414175341/media_xll_5730700.jpg


In Venetië heeft iedereen zich gisteren te voet of per roeiboot verplaatst. Voor de eerste keer hadden de gemeentelijke autoriteiten de motorboten op het Canal Grande aan de ketting gelegd om aandacht te vragen voor milieubescherming.

Motorboten waren tussen 10 uur en 15 uur verboden op het grootste kanaal in Venetië, dat alleen door stille en niet-vervuilende vaartuigen bevaren werd. Daaronder waren veel traditionele gondels, een ongezien schouwspel voor de toeristen en bewoners.

Voor het openbaar vervoer en de schoonmaakdiensten van de stad, die amper 60.000 inwoners telt maar jaarlijks 20 miljoen bezoekers trekt, werd een uitzondering gemaakt.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanessa Paradis - Be My Baby

Vanessa Paradis - Be My Baby

Klik op de foto om ze te beluisteren






Vanessa Chantal Paradis wordt geboren op 22 december 1972 in Saint-Maur-des-Fossés, een voorstad van Parijs. Ze groeit op in een andere voorstad, Villiers-sur-Marne. Ze is het eerste kind van André en Corinne Paradis. Als Vanessa 11 jaar is krijgt ze een zusje, Alysson Paradis. Vanessa's oom is de in Frankrijk bekende komediant, Didier Pain. Hij kent de pianist van het Franse televisieprogramma "L'école des fans" gepresenteerd door Jacques Martin. Vanessa mag op zevenjarige leeftijd optreden in het programma, waar ze een liedje zingt uit de musical Emilie Jolie: Emilie Jolie et le Grand Oiseau.

In 1985 neemt ze haar eerste plaatje op, "La magie des surprises parties", dat echter niet uitgebracht wordt. Maar met "Joe le Taxi", dat ze in 1987 uitbrengt, scoort ze meteen een internationale hit. Er worden meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht; het nummer staat wekenlang op nummer één in Frankrijk en ook in Groot-Brittannië staat het op 1, waarmee ze de tweede Franse artiest is die dit bereikt. Het volgende jaar brengt ze een eerste album uit, "M & J".


In 1990 kan ze de medewerking van Serge Gainsbourg verkrijgen voor een nieuw album, "Variations sur le même t'aime". Met de single "Tandem" slaat Vanessa keihard terug naar alle kritiek die ze kreeg van de Franse media. De clip van "Tandem" wordt geregisseerd door Jean-Baptiste Mondino en wordt nog steeds gezien als één van de meest erotische clips van de jaren '90.

In 1991 wordt ze door het modehuis Chanel gekozen om een nieuw parfum, "Coco" te promoten. Ze ontmoet dat jaar ook Lenny Kravitz, die haar volgende, Engelstalige album "Vanessa Paradis" produceert en met wie ze ook een relatie begint. De single "Be my baby" uit dit album wordt haar grootste internationale hit tot nu toe. Een succesvolle tournee levert een live-plaat op (1993). Daarna legt ze zich opnieuw toe op de film en is te zien in "Elisa" van Jean Becker (1995), "Un amour de sorcière" van René Manzor (1997), "Une chance sur deux" van Patrice Leconte (1998), en "La fille sur le pont" (1999) van dezelfde regisseur.

Ondertussen heeft ze een relatie met de Amerikaanse acteur Johnny Depp; die begon in 1998, toen Depp in Parijs was voor de opnamen van de film "The Ninth Gate". Op 27 mei 1999 krijgen ze een dochter, Lily-Rose Melody, en op 9 april 2002 een zoon, Jack.

In december 2007 ontvangt Paradis van het Franse ministerie van cultuur de Chevalier des Arts et des Lettres. De ceremonie wordt bijgewoond door onder andere Johnny Depp, hun twee kinderen en Vanessa's ouders




» Reageer (0)
14-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond eet 500 dollar op, baas hoopt geld te recupereren

Hond eet 500 dollar op, baas hoopt geld te recupereren


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/1/10/20130412161833/media_xll_5726485.jpg
Sundance, de hond met de dure smaak.


Wayne Klinkel hoopt alsnog de vijf bankbiljetten van 100 dollar te recuperen die zijn hond Sundance opat. Na intensief speuren in de drollen van zijn golden retriever, heeft de man uit Helena de restanten van de bankbriefjes opgestuurd naar het ministerie van Financiën.

Het bizarre verhaal gaat terug tot de eindejaarsperiode van vorig jaar. Wayne is op weg naar zijn dochter in Denver om samen Kerst te vieren. Onderweg stopt de man om een hapje te eten in een baanrestaurant.

Sundance blijft alleen achter in de auto. 'Als mijn baasje gaat eten, dan ik ook', moet de retriever gedacht hebben. Zich van geen kwaad bewust, eet de hond vijf briefjes van 100 dollar op die z'n baasje in de auto had verstopt. Op advies van zijn chiropractor mag de man immers geen portefeuille in z'n broekzakken steken. Ter verdediging van de viervoeter, moeten we vermelden dat hij een bankje van 1 dollar ongemoeid liet.

Omdat er geen sporen van inbraak waren in de wagen, moest Sundance wel de schuldige geweest zijn. En dus onderwierp Wayne Klinkel de drollen van zijn troetel aan een nauwkeurig onderzoek. Een goed plan, zo bleek. Bij stukjes en beetjes kwamen de biljetten aan de oppervlakte. Nadat de sneeuw was gesmolten, recupereerde dochterlief ook nog enkele drollen met waardevolle inhoud.

Wayne Kinkel waste de de restanten van de briefjes zorgvuldig schoon en kleefde ze vervolgens nauwkeurig aan elkaar. Hoopvol stuurde hij het pakketje naar het ministerie van Financiën, vergezeld van een briefje met tekst en uitleg.

Het ministerie zal nu een expert aanstellen om na te gaan of minstens 51 procent van de respectievelijke briefjes de spijsvertering van Sindance heeft overleefd. Dit is een van de voorwaarden om het geld terug te krijgen. Meneer Klinkel kreeg ook meteen te weten dat dergelijk onderzoek tot twee jaar kan duren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biggetje met twee koppen heeft weinig overlevingskans

Biggetje met twee koppen heeft weinig overlevingskans


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/15/6/20130413173603/media_xll_5728386.jpg


In het dorpje Jiujiang, in de oostelijke Chinese provincie Jiangxi, is een biggetje met twee snuiten en drie ogen geboren. Volgens een plaatselijke veearts is deze afwijking uitzonderlijk. Hij schat bovendien de overlevingskansen van het diertje niet erg hoog in. De eigenaars hebben er naar verluidt mee ingestemd het biggetje met de twee snuiten niet om te brengen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostende herdenkt James Ensor

Oostende herdenkt James Ensor


http://oi47.tinypic.com/288cdom.jpg
James Ensor door Henry De Groux (1907


Aan de Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinenkerk in Mariakerke heeft de stad Oostende een jaarlijkse herdenking van James Ensor gehouden. Schepen Krista Claeys en enkele vertegenwoordigers van culturele verenigingen legden bloemen neer op het graf van de kunstschilder. Voordien was er in de kerk een concert door het koperkwintet van het Muntorkest.

De Ensorherdenking met bloemenhulde vindt elk jaar plaats. Gisteren (13 april) was het exact 153 jaar geleden dat Ensor in Oostende geboren werd.

Even na 16 uur legde CD&V-schepen Claeys als eerste een bloemstuk neer op het graf van Oostendes beroemdste schilder. Daarna volgden een hele reeks andere vertegenwoordigers van culturele verenigingen. Onder hen ook Phillip Vandenbossche, directeur-conservator van het Oostendse museum Mu.ZEE.

De lichte regen deerde de ruim 50 toeschouwers niet. De stevige zeebries was wel iets te machtig voor een van de bloemstukken.

Daarvoor had in het door Ensor zo geliefde "Duinenkerkje" al een klassiek concert plaatsgevonden. Een uur lang bracht het koperkwintet van het orkest van de Brusselse Munt kamermuziek van uitsluitend Belgische componisten. De Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinenkerk zat afgeladen vol voor het concert. (br.hln)



» Reageer (0)
13-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als mijn dromen werkelijkheid waren


http://oi49.tinypic.com/2vb50cp.jpg


Als mijn dromen werkelijkheid waren
Zou alles er lieflijk uit zien
Dan waren er geen gevaren
Geen pijn, ellende of verdriet

Het zou ruiken naar bloemen
De wereld bedekt met een tapijt
Van mooie kleuren en geuren
Vermengd met vriendelijkheid

Een blauwe lucht vol van gezang
Zou onze hoofden bedekken
We zouden zitten op het mos
Geen gezicht van pijn vertrekken

Bij het vallen van de nacht
Zou niets nog angst verspreiden
Hadden wij maar eens de macht
Dit voor elkaar te krijgen

Shadow



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die kinderen liever doen dan buiten spelen

10 dingen die kinderen liever doen dan buiten spelen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/5/12/20130412113955/media_xll_5725707.jpg


In vergelijking met hun ouders en grootouders zijn hedendaagse kinderen echte huismusjes geworden. Per week spenderen ze amper 5,5 uur buitenshuis en in het weekend 4,5. Ze hebben tegenwoordig dan ook een waslijst aan indooractiviteiten die ze een pak liever doen dan buiten ravotten, waaronder tv-kijken, spelletjes spelen en jawel, zelfs hun huiswerk maken.

Uit een studie bij meer dan 2.000 Britse ouders, die opgroeiden in de jaren 70 en 80, blijkt dat ze dagelijks minstens twee uur buiten speelden. In het weekend kon dit zelfs oplopen tot negen uur, hoe goed of slecht de weersomstandigheden ook waren. Dit staat in schril contrast met de hedendaagse kinderen die tijdens een weekdag amper een uurtje buitenkomen, tegenover 5 uren in het weekend.

Van de ondervraagde ouders wenste 44 procent dat hun kinderen vaker buiten zouden spelen. 58 procent dacht zelfs dat hun kroost veel minder vaak buitenkwam dan hun leeftijdsgenoten. Bovendien maakte 54 procent zich zorgen dat hun kinderen niet vaak genoeg in de buitenlucht zijn. Geen wonder dus dat de ouders bij de keuze van de school rekening houden met de tijd die de leerlingen buiten de klaslokalen spenderen.

Wie even logisch nadenkt, beseft meteen welke zaken de grote boosdoeners zijn. Zo zei 43 procent van de ondervraagde Britten dat hun kinderen liever televisie kijken dan buiten te ravotten met vriendjes. 42 procent gaf aan dat ze liever computerspelletjes spelen. Daarnaast surfen ze vaak op het internet of luisteren ze naar muziek. Wat het hele gebeuren een beetje onrustwekkend maakt, is dat één op de tien ouders aangaf dat hun kinderen zelfs liever huiswerk maken dan naar buiten te gaan.

Ook het weer durft wel eens roet in het eten te gooien. Verschillende ouders gaven immers aan dat hun kroost alleen buiten wil spelen als de zon schijnt. Een verschijnsel dat zich in hun eigen kindertijd niet voordeed. Bijna één op de drie ouders zei immers dat zij destijds juist genoten van een beetje frisse lucht, wind of regen.

"Het is alarmerend om te zien hoe weinig kinderen buiten spelen. Het is nochtans belangrijk voor hun gezondheid en om te communiceren met vriendjes", aldus Sam Hohnson, woordvoerder van studie-uitvoerder JCB Kids. "Kinderen hebben veel afleiding om binnen te blijven, maar als ouder moeten we hun avontuurlijke geest en creativiteit toch aanmoedigen", gaat hij verder. (br.hln)


Wat kinderen liever doen dan buiten spelen:

1. Tv-kijken
2. Computerspelletjes spelen
3. Spelletjes spelen
4. Met speelgoed spelen
5. Boeken lezen
6. Surfen op het internet
7. Muziek beluisteren
8. Magazines lezen
9. Huiswerk maken
10. Klusjes doen




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien en blauwe bessen helpen tegen welvaartsziekten

Aardbeien en blauwe bessen helpen tegen welvaartsziekten



http://oi46.tinypic.com/330ye8l.jpg


Aardbeien en blauwe bessen zijn bijzonder gezond. Onderzoek heeft aangetoond dat de kleurstof die zorgt voor de rode dan wel blauwe kleur van de vruchtjes ook ongezonde stoffen uit het lichaam weghaalt. Aardbeien lijken bovendien extra te beschermen tegen welvaartsziekten als overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.

Het staat vast dat zowel de aardbei als de blauwe bes veel antioxidanten bevat. Ze halen stoffen weg die in het lichaam zorgen voor celmutaties, waardoor bijvoorbeeld kanker kan ontstaan. Belangrijkste antioxidant is anthocyaan en dat is precies de kleurstof die aardbeien en blauwe bessen hun uiterlijk geeft, aldus de onderzoekers. Anthocyaan verlaagt bovendien het cholesterolgehalte in het bloed en werkt als ontstekingsremmer. Volgens de onderzoekers was van aardbeien wel bekend dat ze gezond zijn door het hoge gehalte aan vitamine C.
 
Tot nu toe werd aangenomen dat het gezondheidsbevorderende effect van bessen veel minder zou zijn na verwerking, maar op het symposium worden onderzoeksresultaten getoond die bewijzen dat producten met bessen die op een bepaalde manier zijn verwerkt nog steeds heel gezond zijn. Enkele jaren geleden bleek al uit ander onderzoek dat frambozen meer gezonde stoffen bevatten dan bijvoorbeeld tomaten, kiwi's of broccoli.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijksmuseum Amsterdam na tien jaar weer open

Rijksmuseum Amsterdam na tien jaar weer open


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/12/13/20130413131528/media_xll_5727958.jpg


Na een verbouwing van bijna tien jaar gaat het Rijksmuseum in Amsterdam vandaag weer open. Tegen het middaguur treden op het Museumplein twaalf fanfares op, uit elke Nederlandse provincie één. Kort daarna betreedt koningin Beatrix een meterslange oranje loper om het museum "terug te geven aan het publiek".

Voor de openingsceremonie krijgt de Nederlandse vorstin een besloten rondleiding door het vernieuwde museum, met optredens van trompettist Eric Vloeimans en het Nederlands Blazers Ensemble. Schrijver Remco Campert zal een gedicht voordragen.

Na de ceremonie mogen bezoekers tot middernacht gratis naar binnen voor een rondleiding langs de hoogtepunten, zoals het wereldberoemde schilderij van Rembrandt: 'De Nachtwacht'. Er kunnen maximaal 30.000 mensen binnen.

Op zondag gaat het museum vanaf 9 uur 'gewoon' open aan het reguliere tarief van 15 euro. In de voorverkoop zijn al ruim 75.000 kaarten verkocht. De zenders AVRO en NOS zullen vanmiddag en -avond met drie tv-programma's en een radioprogramma uitgebreid aandacht schenken aan de heropening.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nooit zo weinig mussen geteld in Vlaamse tuinen

Nog nooit zo weinig mussen geteld in Vlaamse tuinen


http://oi45.tinypic.com/n48q4g.jpg


De huismus is tijdens het grote vogel telweekend van Natuurpunt geteld in iets meer dan de helft van de tuinen, namelijk in 52 procent. "Dat is het laagste cijfer ooit", meldt de organisatie. Goed 14.000 deelnemers, of een verdubbeling in vergelijking met 2012, telden op 2 en 3 februari meer dan 500.000 vogels in hun tuin. Acteur Tom Van Dyck steunde de actie.

"In 2005 kwam de vogel nog voor in 65 procent van alle tuinen. Jarenlang was de huismus de meestgetelde vogel in Vlaanderen," zegt Natuurpunt. Nu staat de huismus op de derde plaats, na de vink en de koolmees. Reden voor de achteruitgang van de huismus is het gebrek aan voedsel en nestplaatsen. Als huismussen eenmaal op een bepaalde plaats zijn verdwenen, dan kan het jaren duren voor ze terugkeren.

Het valt Natuurpunt op dat de huismus het vooral slecht doet in de (binnen)steden. Op het platteland blijft de huismus zeer aanwezig, zoals blijkt uit de hogere aantallen in West-Vlaanderen en Limburg.

Hulp
De strenge winter bracht veel vinken naar voederplaatsen. Daarnaast bracht het heel kleine aantal noten in de bossen meer noteneters, zoals gaaien, boomklevers en spechten, naar de tuinen. Volgens Natuurpunt kan iedereen een steentje bijdragen om de huismus te helpen: het jaar rond zaden en graden voorzien, nestkasten installeren en de tuin inrichten met wilde hoekjes en dicht struikgewas.

Op 20 en 21 april organiseert Vogelbescherming Vlaanderen een mussen telweekend om de toestand van de huismus beter in kaart brengen. (br.hln)



» Reageer (0)
12-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 5 bevriest liever dan zonder internet te vallen

2 op 5 bevriest liever dan zonder internet te vallen


http://oi45.tinypic.com/28bracm.jpg


Dat het internet zowat cruciaal is geworden in onze moderne tijd, hadden we al door. Maar dat het zo belangrijk is... Uit een Britse studie bij 1.000 inwoners van Londen blijkt immers dat we nog liever zonder water of elektriciteit vallen dan dat onze internetverbinding verbreekt.

Terwijl vorig jaar 'amper' 17 procent aangaf niet te kunnen leven zonder internet, is dit aantal volgens de nieuwe enquête toegenomen tot 27 procent. En dat we afhankelijk zijn van onze onlinediensten, blijkt ook uit de vaststelling dat 38 procent van de ondervraagde Londenaars nog liever zonder water of elektriciteit komt te zitten, dan zonder internet.

Mocht het internet toch ooit uitvallen, zegt een vierde van de ondervraagden nooit langer dan 24 uur zonder te kunnen. Bij 40 procent zou het stressgehalte dan ook serieus de hoogte ingaan mochten ze niet langer kunnen surfen.

"Internet is een deel van ons dagelijks leven geworden. Dat het belangrijker is dan water of elektriciteit toont aan hoe afhankelijk we ervan zijn geworden", aldus Claire Sellick van Infosecurity Europe. "Nu we weten hoeveel informatie op het internet komt, zowel uit ons privé- als professioneel leven, is het uiterst belangrijk om na te denken over de toegang tot je informatie en over hoe je jouw meest gevoelige gegevens kan beschermen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo stop je met nagelbijten

Zo stop je met nagelbijten


http://oi49.tinypic.com/11jrnnt.jpg


Voor sommigen is nagelbijten een gewoonte, anderen doen het alleen wanneer ze gestresseerd zijn. Wat de reden ook mag zijn, het is en blijft ongezond. Geduld en gestage verandering is dé manier om ermee te stoppen. Overtuigd dat het beter is te stoppen? Hier volgen alvast vijf nuttige tips.

1. Wanneer de drang om te bijten opduikt, moet je het proberen uit te stellen. Eerst een paar seconden, dan een minuut, ... Verkort bovendien ook gestaag de tijd die je jezelf toelaat te bijten. Gebruik desnoods een timer.

2. Vecht tegen de drang door een vuist te maken of iets anders te doen waardoor je vingertoppen niet in contact kunnen komen met je mond. Probeer het vol te houden tot de neiging om te bijten verdwijnt.

3. Plak pleisters op je nagels als een fysieke reminder. Ze zullen je niet weerhouden van te bijten als je echt gedreven bent, maar ze zullen het bijtproces zeker vertragen. Hierdoor zal je je sneller bewust zijn van de daad.

4. Maak er een vieze ervaring van door slecht smakende nagellak te gebruiken. Ze zijn geur- en kleurloos, maar de smaak is verschrikkelijk.

5. Kies voor valse nagels of draag vaker handschoenen om een barrière op te stellen. Gun jezelf tot slot af en toe eens een manicure. Gezonde, mooie nagels zijn veel minder aantrekkelijk dan imperfecte om aan te knabbelen.

Veel succes!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen hooikoortsexplosie zondag:

Geen hooikoortsexplosie zondag: "Natuur loopt achter"


http://oi45.tinypic.com/2rw01o1.jpg


Hooikoortspatiënten hoeven zondag niet binnen te blijven uit angst voor een 'pollenexplosie'. Volgens Nederlandse hooikoortsdeskundige Letty de Weger van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zal het nog een paar dagen langer duren voordat bloeiende bomen de bekende overlast veroorzaken in de vorm van tranende ogen en veelvuldig niezen.

"De natuur loopt 3 weken achter en zal die achterstand niet in één warme dag inhalen. Pas aan het einde van de week zullen de berken, waar de meeste hooikoortspatiënten allergisch voor zijn, gaan bloeien", zegt de Leidse onderzoekster.

Bovendien is volgens haar van een 'explosie' niet echt sprake. Vanwege de langdurige kou zullen de bomen weliswaar allemaal tegelijk gaan bloeien, maar omdat het gros van de mensen alleen last heeft van de berk, geeft dat weinig verschil met andere jaren, zegt De Weger. "Alleen mensen die allergisch zijn voor meerdere bomen, worden misschien dubbel getroffen. Maar daar zijn er niet veel van", aldus de onderzoekster.

Naar verwachting loopt de temperatuur zondag op tot 21 graden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cirque du Soleil voor het eerst op het grote scherm

Cirque du Soleil voor het eerst op het grote scherm


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/14/13/20130412154910/media_xll_5726413.jpg


De bekende Canadese circusgroep Cirque du Soleil is voor het eerst te zien op het grote scherm met de 3D-film 'Cirque du Soleil: Worlds Away'. De film beleeft zijn Belgische première op 12 april en is vanaf 13 april te zien in alle Kinepolis-bioscopen.

'Cirque du Soleil: Worlds Away' vertelt het verhaal van de jonge Mia (Erica Kathleen Linz) en circusartiest Aerialist (Igo Zaripov). Het tweetal komt na een val terecht in de wondere wereld van Cirque du Soleil. Gescheiden door de val reizen ze door verschillende droomwerelden en start de zoektocht naar elkaar. Doorheen hun zoektocht komen ze in aanraking met de performers en performances van Cirque du Soleil.

De 3D-film werd geregisseerd door Andrew Adamson, bekend van 'Shrek' en 'The Chronicles of Narnia', en geproducet door James Cameron, die de kaskrakers 'Titanic' en 'Avatar' op zijn palmares heeft staan. Voor 'Cirque du Soleil: Worlds Away' werden tien 3D-camera's gebruikt om te filmen tijdens de verschillende liveoptredens van het circusgezelschap.

Cirque du Soleil ontstond in 1984 uit een groep van twintig straatartiesten. Ondertussen is de groep uitgegroeid tot een bedrijf met 5.000 werknemers, onder wie 1.300 artiesten uit meer dan 50 landen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw neushoornvrouwtje in Planckendael

Nieuw neushoornvrouwtje in Planckendael


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/5/7/20130411145725/media_xll_5723497.jpg


Het dierenpark Planckendael heeft een nieuw neushoornvrouwtje, Karamat, verwelkomd. Gisteren heeft zij voor het eerst haar buitenperk in Mechelen ontdekt. Het dier is twee jaar oud en nog te jong om te kweken, maar over een tweetal jaar zou ze actief kunnen bijdragen aan het internationale kweekprogramma voor deze bedreigde diersoort.

Karamat werd op 16 november 2010 in de Britse ZSL Whipsnade Zoo geboren. Door een stuitligging verliep haar geboorte allesbehalve vlot. Na de bevalling was ze erg verzwakt, maar toch overleefde de neushoorn. Zij kreeg de naam Karamat, wat "voorzien van bijzondere krachten" betekent in het Nepalees.

In de natuur leven nog amper 2.800 Indische neushoorns, wat de soort erg kwetsbaar maakt. Hiervan leeft 70 procent in één nationaal park (Kaziranga, in India). Ook stropers bedreigen nog steeds de populatie neushoorns. Kweekprogramma's zijn dan ook erg belangrijk voor het voortbestaan van de soort.

Nochtans is kweken met neushoorns niet eenvoudig. Mannetjes en vrouwtjes leven doorgaans apart omdat ze snel op elkaar uitgekeken zijn en ze elkaar vaak verwonden. Enkel om te paren komen zij samen. Ook de daad zelf is niet zo vanzelfsprekend. Als voorspel lopen de dieren soms uren achter elkaar aan. De paring zelf neemt gemakkelijk een volledig uur in beslag. Na 16 maanden wordt er dan één jong geboren.

Ook nieuw in Planckendael zijn de muntjaks, Chinese hertachtigen, die binnenkort samen met de neushoorns hun nieuwe perk bevolken. Met de introductie van verschillende diersoorten in één verblijf wil Planckendael het natuurlijk gedrag stimuleren en voor zowel dieren als bezoekers meer uitdagingen en afwisseling bieden. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Je borsten blijven beter in vorm zonder beha

"Beha is nutteloos: je borsten blijven beter in vorm zonder"


http://oi49.tinypic.com/2gy7hc2.jpg


Elke vrouw weet dat de juiste beha wonderen kan doen, zoals het verlichten van rugpijn of het voorkomen van hangborsten. Maar volgens een Franse wetenschapper klopt dat helemaal niet. Integendeel zelfs, want uit zijn 15-jarige studie bleek dat vrouwen veel beter af zijn zonder een beha.

Sinds 1997 bestudeerde en mat dr. Jean-Denis Rouillon van de Universiteit van Franche-Comté de borsten van bijna 320 vrouwen. Zo wilde hij nagaan hoe borsten zich gedragen zonder een beha.

Een groep van vijftig vrouwen tussen 18 en 35 jaar werd van extra dichtbij gevolgd door de professor. "De eerste resultaten tonen aan dat het nut van de beha in vraag moet worden gesteld", vindt hij. Zo kon hij samen met zijn team vaststellen dat je helemaal geen hangborsten krijgt door zonder beha rond te lopen, integendeel zelfs.

"De tepel van de borsten gaat gemiddeld 7 millimeter per jaar naar omhoog, gemeten in verhouding met de schouders", legt dr. Rouillon uit. Daarnaast bleken de borsten ook "steviger te worden, terwijl de striae vervaagden".

Ook voor de gezondheid van de vrouwen had het rondlopen zonder beha voordelen. "De proefpersonen stelden een verbetering vast op het gebied van ademhaling en comfort en hadden niet meer last van rugpijn", klinkt het.

Hij is van mening dat het net de beha's zijn die ervoor zorgen dat we meer steun nodig hebben. "Als een vrouw een beha aantrekt vanaf de ontwikkeling van haar borsten, dan zal het weefsel zich te veel uitzetten. Daardoor worden vrouwen afhankelijk van hun beha, die ze eigenlijk niet echt nodig hadden in het begin."

Toch nuanceert de wetenschapper zelf zijn resultaten. "Het gaat om een voorafgaande studie bij een groep vrijwilligers die misschien niet representatief zijn voor de hele bevolking. Bovendien is alles afhankelijk van vrouw tot vrouw. Wie 45 is, overgewicht heeft en drie kinderen op de wereld zette, heeft er helemaal geen baat bij om vanaf nu zonder beha door het leven te gaan."

Het is voorlopig dus nog niet nodig om je lingerie weg te gooien, al is dat wel wat een van de vrijwillige vrouwen gedaan heeft. De 28-jarige Capucine draagt al twee jaar geen beha meer. "En dat heeft meerdere voordelen: ik haal makkelijker adem, ik hou mezelf beter recht en ik heb minder rugpijn. " Wie volgt haar voorbeeld?  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwwitje tovert papa terug uit Afghanistan

Sneeuwwitje tovert papa terug uit Afghanistan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Dromen zijn dan toch geen bedrog, zeker als Sneeuwwitje in de buurt is. Een vierjarig meisje kreeg in het Californische Disneyland de verrassing van haar leven toen haar vader plots voor haar neus stond. Scott Brown was net terug van een zeven maanden durende missie in Afghanistan en wachtte geknield op zijn lievelingsmeid.

Het magische moment werd op camera vastgelegd door de moeder van Alyssa. Sneeuwwitje leidde de kleine spruit naar de wensput, waar ze "van ganser harte hoopte dat papa thuis zou komen". Toen ze haar ogen weer open deed, stond de zielsgelukkige marinier haar op te wachten.

"Liz had het heel lastig toen haar vader weg was, ze is een echt papa's kindje", vertelde de moeder achteraf. "Sinds zijn vertrek houden zij en haar veertien maanden oude broer Liam een pop bij met zijn foto op. Op die manier vinden ze toch een beetje troost."

Toch geen evidentie, blijkt uit de aarzelende reactie van Liam. "Hij was pas zeven maanden oud toen ik vertrok. In die tijd heeft hij enkel foto's van mij gezien, gelukkig is er ook nog de papapop", legt Brown uit.

Alyssa heeft intussen al een nieuwe wens bedacht. "Nu wil ik een puppy!"



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!