Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uilskuikens leggen verkeer over brug lam

Uilskuikens leggen verkeer over brug lam


http://oi41.tinypic.com/mcfyg5.jpg


Een spoorbrug op de grens tussen Duitsland en Polen kan niet worden geopend omdat een uilenfamilie er zijn twee jongen op grootbrengt. Een ondernemer wil het spoor gebruiken als attractie voor toeristen die met een eigen wagentje tussen grensstadjes kunnen pendelen. De Duitse Staatsagentschap voor Milieu heeft daar een stokje voor gestoken, de uilen zijn beschermde dieren. Dat schrijft de Berliner Morgenpost.

Het spoor over de rivier de Oder zou vanaf vandaag in gebruik worden genomen maar de overheid vreest dat de uilskuikens in het nest zouden schrikken van de herrie die de treintjes maken. Er is een risico dat de kuikentjes van schrik het nest uitvallen, in het water terecht komen en verdrinken.

De wagentjes mogen pas gaan rijden als de kuikens uitvliegen. Dat kan nog zeker een maand duren. De ondernemer loopt mogelijk tientallen miljoenen euro's mis. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorselaar krijgt eerste vleermuizentoren in België

Vorselaar krijgt eerste vleermuizentoren in België


http://oi44.tinypic.com/aorrbk.jpg


Op zondag 2 juni wordt de allereerste vleermuizentoren ingehuldigd in Vorselaar. Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete ontwierp samen met de Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt een toren van bijna 6,5 meter hoog die een veilig onderkomen biedt aan heel wat bedreigde vleermuissoorten. De toren is een primeur voor België.

Alle vleermuizen zijn beschermd omdat de meeste soorten sterk bedreigd zijn. Een van de oorzaken van de achteruitgang is een tekort aan natuurlijke verblijfplaatsen, zoals holten en spleten in oude bomen. De toren, die werd gebouwd in een school door 53 leerlingen en 7 leerkrachten, bevat drie verschillende compartimenten die elk qua vorm en binnenklimaat van elkaar verschillen.


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/1/0/20130531141151/media_l_5869710.jpg


De bouw nam zeven maanden in beslag. Veel werk ging naar het ruw maken van het volledige binnenwerk, zodat de vleermuizen zich met hun nagels aan het ruwe oppervlak kunnen vasthouden. Met uitzondering van de zuidzijde werd de toren volledig geïsoleerd. De buitenafwerking bestaat uit leistenen omdat die de warmte van de zon goed absorberen en vasthouden. Het resultaat is een 1,4 ton zware toren die plaats kan bieden aan enkele honderden vleermuizen.

Als de toren een succes blijkt te zijn, kan hij als voorbeeld dienen voor andere gemeenten in Vlaanderen. Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar, is alvast erg tevreden. "Het is een mooi project dat het groene karakter van onze stad goed benadrukt."

Tijdens de Nacht van de Vleermuis op 23 en 24 augustus kunnen geïnteresseerden bovendien op meer dan 45 locaties in Vlaanderen vleermuizen van dichtbij leren kennen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koudste lente sinds 1962, natste mei sinds 1984

Koudste lente sinds 1962, natste mei sinds 1984


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/10/2/20130601105030/media_xll_5871572.jpg


Met een gemiddelde temperatuur van 7,7 graden is de voorbije lente de koudste sinds 1962, toen de lente maar 7,2 graden opleverde. Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw. Afgelopen maand mei was bovendien de natste mei sinds 1984 en de koudste sinds 1996.

Een gewone lente is 10,1 graden warm. Er viel 222,5 mm neerslag tussen 1 maart en 31 mei. Dat is iets meer dan de norm van 187,8 mm. Vooral de natste mei sinds 1984, met 132,5 mm neerslag, tekende daarvoor, want maart en april waren droger dan normaal.

De zon scheen deze lente ongeveer 386 uur, een tekort van 78 uur. Toch komen we niet in de top 10 van extreem koude of sombere lentes.

Met 11,1 graden gemiddeld hebben we de koudste mei sinds 1996 achter de rug. Met 136 uur zon doen we het zelfs slechter dan de 167 uur van april en het is van 1996 geleden dat deze maand nog zo weinig zonneschijn bracht. Mei 2013 is de op vier na natste meimaand en de op zes na somberste sinds het begin van de metingen.

De eerste vijf maanden van 2013 zijn steeds te koud geweest. Dat is van 1979 geleden, als we rekenen met de toen geldende maandgemiddelde temperaturen, die elke 30 jaar aangepast worden aan klimatologische evoluties. Het is dit jaar tot nu toe gemiddeld per maand 2,1 graden kouder dan normaal. Sinds januari hebben we ongeveer 114 uur zon te weinig. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterrenmeisje is laatste ster kwijt

Sterrenmeisje is laatste ster kwijt


http://oi42.tinypic.com/k173ti.jpg


Vier jaar nadat Kimberley Vlaeminck (22) wereldberoemd werd als het sterrenmeisje is ze nu volledig van haar opzichtige gezichtstatoeage verlost. De Kortrijkse onderging gisteren haar laatste laserbehandeling.

Het resultaat is verbluffend: van de 56 sterren die tatoeëerder Rouslan Toumaniantz -zogezegd tegen haar wil- op haar gezicht tatoeëerde, is helemaal niets meer te zien. Ze kreeg weer een gaaf gezicht én een nieuwe start. Ooit internationaal uitgelachen, nu uitgegroeid tot een spontane, zelfverzekerde jonge vrouw. De persoonlijke tragedie is mee uitgewist. "Ik werk als dienster en word nog amper herkend", lacht ze.

Het gaat goed met sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck (22) uit Kortrijk. De volslagen onbekende tiener werd in 2009 in één dag internationaal het mikpunt van spot, toen ze als 19-jarige de tattooshop van Rouslan Toumaniantz verliet met 56 sterren op haar tot dan toe gave gezicht. Ze had er naar eigen zeggen slechts drie gevraagd, maar werd wakker met een heuse sterrenhemel. Het kwaad was geschied. De Vlaamse werd een regelrechte hit op internet. Van Europa tot China en Australië. Topentertainment -kimberlize yourself- wereldwijd. Destijds de meest uitgelachen Vlaming. Een hype die ze nooit gewild had.

Vier jaar na datum komt er nu een einde aan die lijdensweg. Na een reeks van negen laserbehandelingen -waarvan de eerste in februari 2010- zijn alle 56 sterren van haar gezicht verdwenen. Gisteren kreeg ze haar laatste behandeling. Het resultaat is fenomenaal. Wie Kimberleys verhaal niet kent, ziet niet dat haar gezicht ooit bijna volgetatoeëerd was.

"Het resultaat is werkelijk fantastisch. Ik schrik er zelf nog van, telkens ik in de spiegel kijk", vertelt de nu 22-jarige Kortrijkse. "Al waren de laserbehandelingen wel zeer pijnlijk. Het was net alsof er met naaldjes in mijn vel werd geprikt." (br.hln)

Het volledige verslag is vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
31-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. The Drifters - Save the Last Dance for Me


The Drifters - Save the Last Dance for Me

Om hun te beluisteren druk op de foto





The Drifters (USA), R&B-groep, later soulgroep uit de Verenigde Staten van Amerika. The Drifters bestaan sinds 1953, maar in wisselende samenstelling. De band scoorde in de jaren zestig en zeventig hits als Under The Boardwalk en Kissin' In The Back Row Of The Movies.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scandinavisch 'Noma'-dieet pakt hoge cholesterol aan

Scandinavisch 'Noma'-dieet pakt hoge cholesterol aan


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/14/14/20130531150129/media_xll_5869859.jpg


Het restaurant Noma in Kopenhagen werd drie jaar op rij (2010, 2011, 2012) verkozen tot het beste restaurant ter wereld, maar nu blijkt dat het eten daar ook erg gezond is. Nieuw onderzoek toont aan dat een Scandinavisch dieet, rijk aan wild, bessen en vis, je cholesterol verlaagt én het risico op hartziektes kan verminderen. Het zogenoemde 'Noma'-dieet is dan ook een alternatief voor het mediterraanse dieet.

Dat laatste, met veel olijfolie, vis en zongerijpte groenten, wordt al jarenlang gezien als het ideale dieet. Mensen die mediterraans eten, zouden minder risico hebben op hartziektes, bepaalde kankers en type 2 diabetes. Maar de nieuwe bevindingen worden enthousiast onthaald door voedingsexperten, want het voedsel uit het Scandinavische dieet groeit beter in noordelijke deel van Europa.

Professor Matti Uusitupa en zijn team van de University of Eastern Finland selecteerden voor hun onderzoek 166 patiënten met obesitas uit Finland, Zweden, Denemarken en IJsland. Aan de ene helft werd gevraagd om hun normale dieet te behouden, de andere helft schakelde over op een Scandinavisch dieet.

Beide groepen namen evenveel calorieën op, maar ze aten andere producten. Een Scandinavisch dieet volgen betekent veel bessen, zoals zwarte bessen en bosbessen, drie vismaaltijden per week, lokale groenten en volle granen. Als de proefpersonen vlees aten, moesten ze kiezen voor wild of gevogelte, dat een lager vetgehalte heeft dan rund- of varkensvlees.

De controlegroep bleef daarentegen graanproducten met weinig vezels eten, zoals wit brood, en vette voedingsstoffen zoals boter.

Na 24 weken was er bij de controlegroep weinig verandering in het niveau van de slechte cholesterol (LDL-C). De proefpersonen die het Scandinavische dieet volgden zagen daarentegen een verlaging van 4 procent. Bovendien was er bij hen ook een verhoging van de goede cholesterol (HDL-C).

In vergelijking met studies naar de invloed van het mediterraanse dieet zijn deze scores iets minder, aangezien dat de slechte cholesterol met 6 à 9 procent kan verlagen. Maar het Scandinavische dieet heeft wel nog een extra voordeel: het verlaagt ook het niveau van bepaalde stoffen in het bloed die leiden tot ontstekingen. Daarvan werd eerder aangetoond dat het gelinkt is aan hartziektes en type 2 diabetes.

"Het zijn bemoedigende resultaten", vindt professor Uusitupa. "Zelfs kleine verlagingen van je slechte cholesterol kunnen een grote impact hebben op het risico op sterfte door cardiovasculaire aandoeningen", weet hij. "Verder zal ook de verlaging van de ontstekingsfactor IL-1 Ra in het bloed op lange termijn wellicht leiden tot een lagere risico van 20 à 40 procent op type 2 diabetes."

Maar wat moet je dan precies eten om van de voordelen te genieten? "Het Scandinavische dieet bevat producten zoals bessen, wortels, appels, vis en raapzaadolie. Dat laatste is bijvoorbeeld het alternatief voor de olijfolie uit het mediterraanse dieet", vertelt dr. Lieselotte Cloetens. "In het algemeen moet je dagelijks minstens 500 gram groenten, fruit en bessen eten."

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het 'Journal of Internal Medicine'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe langer je ouders leven, hoe kleiner je kans op kanker

Hoe langer je ouders leven, hoe kleiner je kans op kanker


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/2/13/20130530152636/media_xll_5867263.jpg


Mensen waarvan de ouders pas op late leeftijd overleden, hebben zelf ook meer kans om langer te leven, ze lopen ook minder kans op kanker en andere ouderdomsziekten.

Uit cijfers van 10.000 Amerikanen die gedurende 18 jaar werden opgevolgd blijkt dat degenen waarvan de ouders ouder dan 91 jaar werden en de vaders 97 jaar haalden, een kwart minder kans liepen om kanker te ontwikkelen. De vorsers ontdekten dat de sterftekans met 19 procent afneemt met elk decennium dat minstens een van de ouders ouder dan 65 jaar werd. Wiens moeder de kaap van 85 jaar haalde, had 40 procent minder kans om te sterven. Dat cijfer was een beetje lager bij vaders, waarschijnlijk komt dit door slechte gewoonten als roken, iets wat vaker bij vaders zou kunnen voorkomen. 

Professor William Henley: "Voorgaande studies hebben aangetoond dat de kroost van honderdjarigen vaker lang leeft omdat ze minder vaak hartziekten ontwikkelen. Dit is echter het eerste bewijs dat kinderen van deze ouders  minder vaak met kanker te maken krijgen. Ze lopen daarnaast ook minder risico op diabetes of een beroerte. Deze voordelen worden van de ouders op kinderen doorgegeven."

Onderzoeker Ambarish Dutta: "Dit is interessant onderzoek, aangezien we ontdekten dat deze gezondheidsvoordelen niet door schoonouders doorgegeven worden. Dit betekent dus dat de gezondheidsvoordelen erfelijk zijn en niet afhankelijk van omgevingsfactoren." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hepatitis C vormt wereldwijde tijdbom

Hepatitis C vormt wereldwijde tijdbom


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/2/4/20130531120558/media_xll_5869354.jpg


Onder druggebruikers woedt al een felle epidemie van hepatitis C, en als regeringen hun beleid niet aanpassen, dreigen miljoenen mensen over de hele wereld slachtoffer te worden, zeggen gezondheidsexperts.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven nu al jaarlijks minstens 350.000 mensen aan de gevolgen van hepatitis C, dat chronische leverschade veroorzaakt. De Global Commission on Drug Policy, die onder meer voormalige presidenten, VN-toplui en mensenrechtenactivisten verenigt, waarschuwt dat harde antidrugswetgeving wereldwijd helpt om de epidemie te verspreiden.

In een nieuw rapport schat de commissie dat van de 16 miljoen mensen wereldwijd die drugs injecteren, er 10 miljoen besmet zijn met de ziekte. In landen met de hardste drugswetgeving is meer dan 90 procent besmet.

Landen als China (1,6 miljoen), Rusland (1,3 miljoen) en de VS (1,5 miljoen) tellen de hoogste concentraties onder druggebruikers.

"We hebben een nieuw drugsbeleid nodig", zegt Michel Kazatchkine, speciale VN-gezant voor hiv/aids in Oost-Europa en Centraal-Azië. "Geldstromen moeten van de strijd tegen drugs naar volksgezondheid en preventie gestuurd worden. De hoogdringendheid van de situatie kan niet genoeg benadrukt worden. Dit moet even ernstig genomen worden als de hiv/aids-epidemie."

De commissie en andere organisaties pleiten al langer voor een einde van de "oorlog tegen drugs". Ze voeren aan dat die alleen maar grote sommen geld gekost heeft en ontelbare levens heeft geëist, maar ook gemeenschappen heeft ontwricht. Hij is vooral mislukt in zijn opzet: een einde maken aan de drugshandel van miljarden dollars.

Vorig jaar al toonde de commissie aan hoe de marginalisering van druggebruikers de verspreiding van hiv/aids in de hand werkt. Het fenomeen is vooral duidelijk in Oost-Europa en Centraal-Azië, de enige regio in de wereld waar het aantal hiv-infecties blijft stijgen, hoofdzakelijk door het delen van naalden onder druggebruikers.

Net als hiv/aids wordt ook hepatitis C overgedragen via contact met bloed en dus ook via besmette naalden. Maar in tegenstelling tot hiv/aids heeft de ziekte veel minder aandacht gekregen. "Ik haat het om de twee ziektes te vergelijken en te zeggen dat de ene erger is dan de andere", zegt Kazatchkine. "Maar als je naar de absolute cijfers kijkt, zoals besmetting onder druggebruikers, dan liggen die hoger. Men is er zich op alle niveaus te weinig van bewust, van de overheid over de gezondheidszorg tot de druggebruikers zelf."

Het rapport toont aan hoe zogenaamde 'harm reduction'-programma's in Schotland succesvol blijken om de ziekte terug te dringen. De programma's zijn niet repressief, maar proberen de schade te beperken die met druggebruik gepaard gaat, zoals criminaliteit en gezondheidsproblemen. Maar die programma's moeten wel erg toegankelijk zijn, benadrukt het rapport. Gelijkaardige programma's in Litouwen bereiken bijvoorbeeld maar een klein aantal druggebruikers.

Eerstelijnsmedewerkers in Oost-Europa, dat een van de hoogste concentraties van besmettingen heeft in de wereld, zijn pessimistisch over de strijd tegen de ziekte. "Het zal zeker nog erger worden voor het weer beter wordt", zegt Dasha Ocheret van het Eurasian Harm Reduction Network. "Meer dan 95 procent van de druggebruikers in de regio zijn besmet, de epidemie is er al tien jaar en er zijn bijna geen vooruitzichten op behandeling." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensapen emotioneel als keuze verkeerd uitpakt

Mensapen emotioneel als keuze verkeerd uitpakt


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/6/11/20130530183317/media_xll_5867471.jpg


Chimpansees en bonobo's reageren emotioneel wanneer de keuzes die ze maken negatieve consequenties hebben. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Durham dat ze publiceren in het wetenschappelijke online tijdschrift Plos One.

Om te kijken hoe de mensapen zouden reageren op de gevolgen van hun keuzes, testten de onderzoekers de mensapen op twee verschillende manieren.

Als eerste keken de onderzoekers naar het geduld van de apen. De apen konden kiezen voor een beloning zonder daar iets voor te hoeven doen, maar ze konden ook wachten op een grotere beloning die ze niet zomaar kregen. Indien de apen kozen voor de grotere beloning moesten ze één of twee minuten wachten voordat ze de beloning kregen.

De onderzoekers zagen dat de apen die voor de grotere beloning kozen en dus moesten wachten, ongeduldig en zichtbaar emotioneel werden. Dat uitte zich onder andere in slaan, schreeuwen en krabben.

Bij de tweede test keken de onderzoekers hoe de apen omgingen met risico en de consequenties die horen bij gokken. De apen konden kiezen uit een veilige beloning die ze konden zien, of kiezen voor een beloning waarvan ze niet zeker wisten of die een stuk banaan of stukje komkommer zou zijn. 

Het risico bestond uit het feit dat de vaste beloning de voorkeur had boven de komkommer, maar de banaan de meest gewaardeerde beloning bleek. Veel van de apen reageerden emotioneel toen ze gokten op banaan, maar 'beloond' werden met komkommer.

Ook hier konden de onderzoekers zien wanneer de aap niet blij was met het resultaat van zijn keuze. Naast slaan, schreeuwen en krabben, verloren sommige apen hun zelfbeheersing of lieten het stukje komkommer gewoon vallen.

De onderzoekers vonden ook dat de chimpansees en bonobo's verschillende keuzes maakten. De chimpansees waren meer bereid om risico te nemen en reageerden ook geduldiger wanneer ze moesten wachten op hun beloning.

"De verschillen zouden erop kunnen wijzen dat de manier waarop mensapen emotionele keuzes maken hen helpen in het wild", aldus onderzoeker Alexandra Rosati tegen de BBC. "Het zou kunnen verklaren waarom chimpansees meer risico's nemen om aan eten te komen."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gevaarlijke trend: alcohol inhaleren om af te vallen

Gevaarlijke trend: alcohol inhaleren om af te vallen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/9/5/20130531085158/media_xll_5868545.jpg
De Amerikaan Broderic Allen inhaleert alcohol.


Liefhebbers van alcohol die op hun lijn letten proberen nu een gevaarlijke trend uit waarbj ze alcohol over droogijsgieten zodat ze de dampen kunnen inademen. Experts waarschuwen voor de lichamelijke en mentale gevolgen.

De Amerikaan Broderic Allen uit North Texas speelde naar eigen zeggen al 36 kilo kwijt door alcohol te roken in plaats van dit te drinken. Artsen menen dat dit dodelijke gevolgen kan hebben doordat je grotere hoeveelheden alcohol in een puurdere vorm naar het brein stuurt, zonder dat dit langs de lever en andere organen passeert. Medisch directeur van de Mission Valley Medical Clinic Lawrence Pohl: "Deze trend is gek en houdt absoluut geen steek. Het is onrustwekkend dat de alcohol zo snel naar de bloedstroom, brein en de longen gaat. De alcoholdampen zijn erg giftig voor de longen, deze trend kan ernstige bijwerkingen hebben."

Professor Walter Gaman benadrukt nog andere gevaren voor het lichaam: "Het droogijs is zo koud, maar je kunt het niet vochtiger maken. Dit kan een giftig effect op je longen hebben, ook de alcohol is niet goed voor je longen. Je kan dit vergelijken met het rechtstreeks gieten van alcohol in je longen, dat is verschrikkelijk." Onderzoek heeft aangetoond dat je sneller dronken wordt van het inhaleren van sterkedrank, wat de kans op een verslaving verhoogt.

Verslavingsexpert Paul Hokemeyer: "Wie bereid is zulke extreme maatregelen te nemen om toch te kunnen drinken zonder te verdikken, heeft een probleem. Het doet vragen rijzen over het oordeel van de deze mensen en de controle van hun impulsen." Professor Thomas Greenfield zegt dat ze zich zorgen maakt dat jongeren zich verplicht kunnen voelen om te experimenteren met verschillende methoden om alcohol te consumeren.

Ondanks de gezondheidswaarschuwingen is Allen niet van plan te stoppen met zijn manier van alcohol consumeren. Hij zegt dat hij zo nog steeds alcohol kan proeven en tegelijkertijd zijn slanke lijn kan bewaren. Ook de 'Vaportini' laat toe dat je alcohol inademt, dit toestelletje uit glas en metaal verhit de sterkedrank, waardoor deze geïnhaleerd kan worden. Dit kost 27 euro en werd uitgevonden door Julie Palmer, je kan het toestel gebruiken in de haar bar.  (br.hln - foto foxnews )




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chubby Checker -Lets twist again

Chubby Checker -Lets twist again

Klik op de foto om hem te beluisteren






Chubby Checker, geboren als Ernest Evans (Andrews, 3 oktober 1941) is een Amerikaans zanger.

Hij werd geboren als Ernest Evans, in Andrews of Spring Gulley, South Carolina, maar groeide op in Philadelphia met zijn ouders en 2 broers. Reeds op jonge leeftijd leerde hij piano spelen, drumde hij en imiteerde diverse zangers. Op South Philadelphia High School waar ook Frankie Avalon zat, verzon hij samen met zijn schoolvriend Fabian Forte dansjes voor schooloptredens. Aanvankelijk werkte Ernest bij een poelier, waar eigenaar (Henry Colt) van elke gelegenheid gebruikmaakte om Ernests zangkunsten te demonstreren. Nadat hij eind 1958 op een kerstrelatiegeschenkplaatje verscheen met een imitatie van diverse sterren (Fats Domino, the Coasters, Elvis Presley, Cozy Cole en the Chipmunks), werd hem begin 1959 een contract bij Cameo-Parkway aangeboden alwaar het plaatje "The Class" direct op single werd uitbracht. Zijn artiestennaam ontstond door het feit dat hij door zijn vrienden al "Chubby" (Engels voor dikkertje) werd genoemd en zijn Fats Domino imitaties, hetgeen de leuke woordspeling Chubby Checker opleverde.

Hank Ballard and the Midnighters nam 11 november 1959 de originele versie van the Twist op als b-kant van "Teardrops On Your Letter". Bij deze plaat hoorde een dansje om hun optreden in The Peacock Club in Atlanta wat op te vrolijken. Hoewel het liedje bij het publiek leek aan te slaan liepen diverse pogingen hier iets mee te doen op niets uit. Zelfs toen Chubby het nummer in juni 1959 inzong vond Cameo-Parkway het slechts goed genoeg voor een b-kant. Door Checkers volhardendheid verloor hij door veel optreden niet alleen 15 kilo, maar werd The Twist uiteindelijk een nummer 1-hit in 1960, en bleef de plaat ruim 16 weken lang genoteerd staan. Het nummer bezorgde Checker zijn doorbraak en zijn titel als ongekroonde koning van de twist. In 1961 steeg The Twist voor een tweede keer naar de eerste plaats en bleef maar liefst 18 weken staan.

Het succes werd gevolgd door tal van variaties op de twist en soortgelijke dansjes. Toen Don Covay en John Berry in 1960 "Pony Time" uitbrachten met "The Goodtimers" en hier lokaal wat succes mee boekten werd dit vrijwel meteen door Chubby Checker gecoverd. Checkers versie steeg door naar nummer 1 en bleef maar liefst 16 weken genoteerd staan in 1961.

Na 1963 was de danshype een beetje over en Checker concentreerde zich op Europa dat qua muziek een beetje achterliep op de VS. In deze tijd leerde hij op de Duitse Bierfesten de Nederlandse Catharina Lodders, de Miss World van 1962 kennen. En passant nam hij in navolging van Elvis met 'Muss I denn (Wooden heart)' het Duitse kindervolkslied 'Good old Schwäbische Eisenbahn' op, beter bekend als 'Troola, troola, troola la'. De b-zijde is 'Autobahn Baby'.

Hij trouwde in 1964 met Catharina Lodders en uit het huwelijk werden drie kinderen geboren, het gezin woonde in een buitenwijk van Philadelphia. Ook nam hij samen met de nederpopgroep ZZ & De Maskers in 1965 de hits "Baby Baby Balla Balla" en "Slopping in Las Vegas" op.

Op 23 juni 1970 wordt Checker samen met 3 anderen gearresteerd bij Niagara Falls, toen er drugs in hun auto gevonden werden.

In 1983 wordt zijn buitenechtelijke dochter, Mistie Williams geboren die het later tot beroeps-basketbalspeelster bij de Houston Comets in de Women's National Basketball Association schopt.

In 1988 wordt The Twist voor de derde keer een hit, nu echter met de Fat Boys. Het nummer behaalt dit keer de 16e plaats in de hitlijsten.




» Reageer (0)
30-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffieverslaving officieel erkend als mentale stoornis

Koffieverslaving officieel erkend als mentale stoornis


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/2/6/20130529143049/media_xll_5863761.jpg


Een overdosis cafeïne is de nieuwste mentale stoornis die werd opgenomen in een officiële lijst voor Amerikaanse psychiaters. Experts waarschuwen voor de gevolgen van een zogenaamde intoxicatie van cafeïne en vergelijken dit met andere drugs als alcohol en cannabis.

Symptomen van deze stoornis houden rusteloosheid, zenuwachtigheid, een rood gelaat, verontruste darmen, spierspasmen, warrig taalgebruik, slapeloosheid, snelle en onregelmatige hartslag in. De gevolgen van de mentale impact van een overdosis cafeïne staan vanaf nu beschreven in de lijst van mentale stoornissen die samengesteld wordt door de 'Amerikaanse Pscychiatrische Associatie'.

De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders is een gids voor professionals als psychologen, sociaal werkers, verpleegsters, therapeuten en begeleiders beroep op kunnen doen. Een overdosis cafeïne werd in het verleden ook al opgenomen als een stoornis in de lijst, maar in deze editie wordt het ook in verband gebracht met ontwenningsverschijnselen. Dit zijn onder meer hoofdpijn, vermoeidheid, concentratiestoornissen en een slecht humeur. Met andere woorden psychiaters menen nu dat je echt lichamelijk afhankelijk kunt worden van koffie en dat je hier dus verslaafd aan kunt raken.

Alan Budney die aan het naslagwerk meehielp: "Cafeïne is aanvaard in de maatschappij. Er zijn genoeg redenen waarom je dit type van verslaving ernstig moet behandelen, ook al is dit een van de meest controversiële 'aandoeningen' die we al behandeld hebben." Cafeïne wordt beschouwd als een van de vaakst gebruikte drugs in de wereld die het gedrag kunnen beïnvloeden. Andere krachtige chemische stoffen die in dezelfde categorie worden geplaatst zijn alcohol, nicotine, cannabis, hallucinogenen en andere stoffen die het brein kunnen veranderen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse maatjes 2 weken later door slecht weer

Hollandse maatjes 2 weken later door slecht weer


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/14/11/20130529181017/media_xll_5864606.jpg


De eerste veiling van de Hollandse Nieuwe zal dit jaar pas op 19 juni plaatsvinden en niet op 5 juni, zoals gepland was. Door het slechte weer is de haring die tot nu toe gevangen werd, nog niet van de juiste kwaliteit om tot Hollandse Nieuwe verwerkt te worden.

Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste maatje niet plaatsvindt op de geplande datum. De vorige keer gebeurde dat in 2006.

"Door het ontbreken van voldoende zonlicht heeft de groei van plankton, het voedsel van de haring, zich laat ontwikkeld", aldus het Visbureau. "Voor een goede Hollandse Nieuwe is een haring nodig die het juiste voedsel in zijn maag heeft en een goed vetpercentage heeft. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief. De haringen die tot nu toe zijn gevangen, hebben wel voldoende voedsel in hun maag, maar dit is nog niet omgezet in vet."

Het uitstel van het haringseizoen heeft grote gevolgen voor tal van evenementen die al gepland staan: diverse haringparty's zullen de datum aanpassen en na de veiling van het eerste vaatje volgen. Wegens de grote omvang zal Vlaggetjesdag Scheveningen, waar jaarlijks de komst van de Hollandse Nieuwe wordt gevierd, wel plaatsvinden op zaterdag 8 juni.

Oostende haalt elk jaar met de toestemming vanuit Nederland de eerste nieuwe Hollandse maatjes op het droge. Het Maatjescomité liet weten dat, hoewel de maatjes dit jaar later komen, ook de Oostendse Kaaifeesten gewoon plaatsvinden op 7, 8 en 9 juni.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour - Isabelle

Charles Aznavour - Isabelle

Klik op de foto om hem te beluisteren





Charles Aznavour (Parijs, 22 mei 1924) is een Franse zanger, songwriter en acteur van Armeense afkomst.

Vaak wordt hij beschreven als de 'Frank Sinatra van Frankrijk' (al was Sinatra geen componist). Bijna al zijn liederen gaan over de liefde. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven, meer dan honderd albums uitgebracht en in zestig films gespeeld. Aznavour zingt in vijf talen en is in het buitenland een van de bekendste Franse zangers. Hij heeft opgetreden in de prestigieuze Carnegie Hall en andere belangrijke zalen in de wereld.

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij op te treden, samen met Pierre Roche, en koos spoedig de podiumnaam Aznavour. Op vroege leeftijd introduceerden zijn artistieke ouders hem in de wereld van theater. Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op reis in Frankrijk en de Verenigde Staten meenam. Daarna ging de reis naar Quebec, waar het grote succes hem opwachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met maar liefst elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.

In 1955 won Aznavour de Kristallen Ster voor beste Franse mannelijke acteur.

In 1993 werd hij benoemd tot Buitengewoon Ambassadeur van de Republiek Armenië. Vier jaar later werd hij om dezelfde reden Officier de la Légion d’ Honneur in Frankrijk. In 1996 werd Charles Aznavour toegevoegd aan de Songwriters Hall of Fame.

Aznavour speelde in 2002 in de film Ararat, waarin hij Edward Saroyan, een filmregisseur, speelde.

In december 2008 werd hem het Armeens staatsburgerschap toegekend en in 2009 werd hij ambassadeur van Armenië in Zwitserland.



» Reageer (0)
29-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Avonturier gaat 60 dagen op afgelegen rots in Atlantische Oceaan leven

Avonturier gaat 60 dagen op afgelegen rots in Atlantische Oceaan leven


http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/7/14/20130529173821/media_xll_5864429.jpg


Een Schotse avonturier gaat 60 dagen in absolute eenzaamheid leven. Daarvoor trekt hij naar een afgelegen rots in de Atlantische Oceaan.

Nick Hancock zal ongeveer twee maanden op Rockall gaan leven, een oude vulkaan die op ongeveer elf uur varen van het dichtsbijzijnde land ligt. Het record staat op 42 dagen, maar Hancock hoopt er 60 dagen te blijven. Hij neemt een voorraad water en voedsel met zich mee, in totaal heeft hij een halve ton aan materiaal nodig. Van zodra het weer het toelaat, kan de Schot naar zijn tijdelijke woonplaats vertrekken.

Op de rots zal hij een vast ritueel van oefeningen en veiligheidstests uitvoeren. Voor de universiteit St Andrew's zal hij ook monsters verzamelen voor onderzoek. De ervaren loper en klimmer zal een soort schuilkelder meenemen, waar hij door slecht weer op zee soms drie tot vier dagen zal moet wachten. Maar ook daarbuiten zal hij niet veel ruimte hebben. Rockall is 30 meter breed en 21 meter hoog.

De rots zou in 1810 voor het eerst bezocht zijn. Door de mogelijke aanwezigheid van olie en gasvoorraden rond Rockall hebben Ierland, IJsland en Denemarken het bezit van de rots al willen opeisen. In 1955 is Rockall door het Verenigd Koninkrijk geannexeerd, maar het eigendom wordt nog steeds betwist.

Het vorige record van 42 dagen op Rockall werd in 1997 gevestigd door activisten van Greenpeace. Ze protesteerden tegen de exploitatie van olie en gas en doopten de rots om tot Waveland. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucs om wel met het goede been uit bed te stappen

Trucs om wel met het goede been uit bed te stappen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/11/4/20130529113409/media_xll_5863039.jpg


Het huidige slechte weer geeft je 's ochtends niet meteen zin om opgewekt uit bed te springen. Laat de koude en de regen echter niet aan je hart komen en zorg voor een betere start van je dag met onderstaande makkelijke trucs.

Sommige stresserende factoren kun je onmogelijk vermijden, maar je kunt deze situaties wel vergemakkelijken met onderstaande trucs.

1. Verwennerij
Bij het wakker worden, neem je 30 seconden de tijd om aan minstens een ding te denken dat je voor jezelf gaat doen die dag. Als het lezen in dat goede boek of een bezoekje aan de kapper. Zorg er dan ook wel voor dat je dit echt realiseert.

2. Een evenwichtige maaltijd
Begin je ochtend met een voedzame mix van volkorenproducten en proteïne. Dit levert voldoende energie tot de middag. Voeg een snuifje kaneel toe voor een beter humeur en meer alertheid. Een gemiddelde dosis cafeïne maakt je tevens mentaal scherper en geeft een boost aan je humeur.

3. Frisse lucht
Lichaamsbeweging in een groene omgeving is het perfecte begin van je dag, ook al heb je 's ochtends maar een paar minuten tijd. Onderzoekers ontdekten dat wie vijf minuten in de natuur sport zich beter voelt en een beter zelfbeeld heeft. Een waterrijke omgeving versterkte dit effect.

4. Natuurgeluiden
Probeer de voordelen van de natuur op elk moment te benutten, ook al zit je binnen. Luisteren bijvoorbeeld naar natuurgeluiden. Een studie toonde aan dat mensen sneller herstellen van een stresserende situatie als ze luisterden naar een combinatie van stromend water en vogelgeluiden. Zet je raam dus vaker open of leg een cd'tje met natuurgeluiden op.

5. Ademhaling
Nadat je opstaat, adem je vijf keer diep in en beslis je die dag goed te voelen. Dit zal je helpen wanneer je je gefrustreerd en overweldigd voelt je eraan te herinneren dat je moet blijven ademhalen en nadenken over je reactie. Het gevolg is dat je minder impulsief gaat handelen.

6. Chocolademelk
Een recente studie die het bestanddeel flavonolen, wat je in cacaobonen vindt, het humeur van de deelnemers verbeterde, het maakte hen ook alerter. Gebruik voor een optimaal resultaat puur cacaopoeder.

7. Bezinnen
Voor je na het ontwaken uit bed springt, kun je best vijf minuten nemen om ja van je lichaam gewaar te worden. Als je hierbij merkt dat je stijf bent, doe dan even stretchoefeningen.

8. Munt
Ruiken aan pepermunt verbetert je humeur en aandacht terwijl het de vermoeidheid bestrijdt. Hou een klein potje essentiële olie van pepermunt altijd bij de hand. Zo kun je bijvoorbeeld meteen bij het ontwaken hier voordeel uit halen. Maar zelfs muntkauwgom kan je al helpen. Dit  zorgt een boost aan je humeur, alertheid en aandachtspan.

9. Glimlach
Dit kun je bijna overal doen en kost niets, vergeet dus nooit te glimlachen. Dit is een eenvoudige manier om je humeur te verbeteren en dat van de mensen in je omgeving. Wie weet steek je zo zelfs anderen aan met je goede humeur.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rendiertweeling in Nederlands dierenpark geboren

Rendiertweeling in Nederlands dierenpark geboren

http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/3/14/20130528115129/media_xll_5860124.jpg


In de rendiergroep van Ouwehands Dierenpark in het Nederlandse Rhenen is deze gisterennacht een rendiertweeling geboren. De geboorte van een rendier én een tweeling is een zeldzaamheid, aldus dierverzorger Dirk Jan van der Kolk.

In Ouwehands is sinds de opening van het park in 1932 nooit eerder een rendier geboren. De tweeling en de moeder maken het goed. De eerste dagen zijn cruciaal voor de jonge dieren, omdat ze erg fragiel zijn.

Rendieren, die rond de Noordpool voorkomen, behoren tot de beschermde diersoorten. Daarom hebben Europese dierentuinen een fokprogramma voor de dieren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg gaat steeds minder op café

Belg gaat steeds minder op café


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/4/13/20130529063058/media_xll_5862403.jpg


De voorbije negen jaar is het marktaandeel van de horeca op de Belgische biermarkt met bijna 9 procentpunten gedaald van 54,2 procent in 2004 naar 45,6 procent in 2012, ten voordele van de winkelverkoop (van 45,8 naar 54,4 procent). Dat bericht De Tijd vandaag, op basis van cijfers van de sectorfederatie van de brouwers.

Ook vorig jaar ging het marktaandeel van de horeca opnieuw een procentpunt achteruit tot 45,6 procent. De voornaamste oorzaken zijn de veranderde leefgewoontes, maar ook de economische crisis, de frequentere alcoholcontroles en het rookverbod wegen op het cafébezoek.

Het bierverbruik in ons land nam vorig jaar met 4 procent af. (br.hln)




» Reageer (0)
28-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ingrediënten voor een perfect shopdagje

 Ingrediënten voor een perfect shopdagje


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/10/11/20130528174347/media_xll_5861576.jpg


Een droge zaterdag, twee vriendinnen, een lekkere lunch en een nieuwe outfit. Dat zijn de ingrediënten voor een perfect shopuitje, zo blijkt uit een enquête bij 360 vrouwen tussen 18 en 35 jaar.

Zij werden door PromotionalCodes.org.uk ondervraagd over wat zo'n dag perfect maakt. Voor een derde van de ondervraagden waren twee vriendinnen ideaal, terwijl 26 procent liever drie goede vrienden meeneemt. Voor 21 procent volstond dan weer één goeie vriendin.

Zaterdag werd beschouwd als de beste dag om te shoppen, met halftien 's morgens als het perfecte uur om ermee te beginnen. Slechts 26 procent gaat vroeger op koopjesjacht, terwijl 16 procent rond 11 uur begint.

Voor ongeveer de helft van de ondervraagden was zacht en droog weer ideaal, zodat een jas overbodig is. 18 procent verkiest een koele, bewolkte dag, terwijl hetzelfde percentage het liefst gaat shoppen op een warme en zonnige dag. Slechts 2 procent gaat graag winkelen als het regent.

De meeste vrouwen (38 procent) lieten zich het liefst afzetten in de stad door een partner of een ouder. 28 procent kiest dan weer voor het openbaar vervoer, terwijl 16 procent zelf met de auto naar de stad rijdt.

Rond 11 uur krijgt 31 procent van de respondenten zin in een kopje koffie. Dan is het tijd voor wat geroddel en om te bepalen welke winkels eerst bezocht zullen worden.

Lunchen doet 34 procent het liefst rond halftwee. Slechts 12 procent zegt daarbij nee tegen een glas wijn. Het perfecte aantal glazen is twee.

De ideale aankoop is volgens 96 procent van de vrouwen een complete outfit. Bij 86 procent staan ook schoenen hoog op het verlanglijstje. Het kopen van items voor huis of tuin zijn dan weer niet zo belangrijk, want slechts 2 procent zet die op hun winkellijstje.

Rond vijf uur is het tijd op het shoptripje te beëindigen, althans volgens 39 procent van de ondervraagden. Een kwart ziet halfzes dan weer als een ideaal uur om naar huis te vertrekken.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa zet zich schrap voor koudste zomer in 200 jaar

Europa zet zich schrap voor koudste zomer in 200 jaar


http://oi40.tinypic.com/2u8kohz.jpg


De Franse weerzender Météo voorspelt dat de komende zomer voor West-Europa de koudste wordt sinds 1816, het jaar dat meteorologen kennen als 'het jaar zonder zomer'. Volgens Météo zullen grote delen van Europa in juni en juli slechts enkele zomerse dagen kennen. In augustus kunnen we ons aan zware stormen verwachten.

We hoeven onze winterkledij nog niet op te bergen. Volgens France Météo bestaat een kans van 70 procent dat het deze zomer voornamelijk koud en nat wordt in Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.

Koude maritieme fronten en een zwakke zonneactiviteit in de wintermaanden bezorgden ons niet alleen een koudere lente, de kans is groot dat ze ons ook een ongewoon regenachtige en sombere zomer schenken.

Maar er is ook goed nieuws: september en oktober zouden droger en warmer worden volgens Météo.

Het jaar van de armoede
'Het jaar zonder zomer', 1816, wordt ook wel 'het jaar van de armoede' genoemd. De gemiddelde zomertemperatuur zakte toen wereldwijd met 0,4 tot 0,7 graden. Dat zorgde voor mislukte oogsten en bijgevolg voedseltekorten in onder meer Frankrijk, Engeland, Ierland, de VS en Canada.

Vulkaanuitbarstingen
Aangenomen wordt dat de ellende werd veroorzaakt door een combinatie van een extreem harde winter en een reeks vulkaanuitbarstingen waarbij die van de Tambora op Indonesië de grootste boosdoener was. De enorme hoeveelheden as en roet die de vulkaan een jaar eerder uitbraakte, filterden de zonnestralen en gaven zo aanleiding tot wat 'de kleine ijstijd' wordt genoemd.

Dichter bij ons, zorgde de uitbarsting van de vulkaan Pinatubo op de Filipijnen in 1991 voor een daling met één graad van de gemiddelde wereldwijde temperatuur. Ook bij ons was de zomer van 1991 een stinker van formaat.

In mei 1980 werd de Saint Helens vulkaan in de VS actief, wat we in onze contreien moesten bekopen met twee rotzomers. In juli 1980 sneeuwde het in de bergen van de Franse Auvergne. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!