Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak: binnenkort slechts 1 injectie per jaar voor diabetespatiënt?

Doorbraak: binnenkort slechts 1 injectie per jaar voor diabetespatiënt?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/11/13/20130617110601/media_xll_5917303.jpg


Voor heel wat diabetespatiënten zijn de dagelijkse injecties met insuline een pijnlijke last, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Britse wetenschappers ontwikkelden een nieuwe techniek met bloedstamcellen, waardoor het mogelijk zou zijn om de patiënten te behandelen met slechts één injectie per jaar.

Bij diabetes slaagt de alvleesklier er niet om (voldoende) insuline aan te maken, terwijl deze stof noodzakelijk is voor de controle van het bloedsuikergehalte. Daarom moeten patiënten dagelijks extra insuline toegediend krijgen, een behandeling die ze hun hele leven moeten volhouden.

Om daar een einde aan te maken, ging een groep wetenschappers aan de slag met bloedstamcellen, die ze probeerden om te vormen tot insulineafscheidende cellen. In een laboratoriumexperiment  slaagden ze erin om 35 procent van die cellen effectief insuline te laten aanmaken.

Het team zal nu deze cellen voeden en doen groeien, zodat ze een kolonie van 100 procent insulinemakende cellen hebben. Die kunnen dat geïnjecteerd worden in het lichaam van de diabetespatiënt.

Op die manier zou één inspuiting ervoor kunnen zorgen dat er in het lichaam van de patiënt gedurende een jaar voldoende insuline aangemaakt wordt. Om dat te verwezenlijken, proberen de wetenschappers de stamcellen te bedekken met een laag met een speciale afbreekbare voedingsbodem.

Uiteraard moet het team van professor Nagy Habib nog verdere experimenten uitvoeren, want de techniek moet nog uitgetest worden bij mensen. "Dit is alleszins een grote doorbraak", vindt dr. Paul Mintz, een van de onderzoekers van het London's Imperial College. "Het mooie aan deze behandeling is dat we de stamcellen van de patiënt zelf kunnen manipuleren, waardoor er geen risico is op afstoting", klinkt het.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het 'Journal of Molecular Therapy Nucleic Acids'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen dan vrouwen hebben last van laag libido

Meer mannen dan vrouwen hebben last van laag libido


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/5/2/20130617095243/media_xll_5917127.jpg


Er wordt steevast aangenomen dat mannen het meest aan seks denken en vaker willen vrijen dan vrouwen. Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat mannen eigenlijk vaker last hebben van een laag libido dan vrouwen. Zo bekende een op de drie mannen dat ze weinig zin in seks hebben, in vergelijking met een op de vier vrouwen.

Opvallend was ook dat mannen en vrouwen andere ideeën hebben over de oorzaak van hun lage seksdrift. Zo zijn mannen ervan overtuigd dat hun slechte voeding de oorzaak is, gevolgd door een laag zelfbeeld. Ook te veel alcohol, te weinig sport en te weinig slaap zijn veelvoorkomende oorzaken van een laag libido volgens mannen

Vrouwen zien dan weer een laag zelfbeeld als de belangrijkste oorzaak van hun laag libido, gevolgd door een gebrek aan slaap. Ook relatieproblemen en een slecht dieet dragen volgens hen bij, net als het gebruik van de anticonceptiepil.

Opvallend was ook dat veel ondervraagden hun lage libido als een onoplosbaar gegeven beschouwden, terwijl een dokter nochtans hulp kan bieden. Maar slechts 18 procent van de mensen die er last van had, zocht hulp. De meesten kozen voor kruidenmengsels, slechts 11 procent ging ten rade bij een dokter.

De enquête werd uitgevoerd door ukmedix.com, een Britse online apotheek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker over 20 jaar niet meer dodelij

"Kanker over 20 jaar niet meer dodelijk"

http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/15/14/20130617083034/media_xll_5916899.jpg


Over 20 jaar is 90 procent van alle kankergevallen niet meer dodelijk. Dat voorspelt het kankercentrum Antoni van Leeuwenhoek, zo meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.

"Wij durven dit te zeggen omdat vanuit het onderzoeksveld steeds meer kennis ontstaat over behandelingen. Daarnaast gaan de technologische ontwikkelingen heel snel", vertelt René Medema, bestuursvoorzitter van het Amsterdamse ziekenhuis.

Zo is nu een techniek voorhanden waarmee alle dna-afwijkingen die in tumoren voorkomen, in kaart kunnen worden gebracht. Zodra dat per patiënt snel en goedkoop kan worden uitgezocht, is exact te bepalen welke medicijnen nodig zijn. "We staan aan de vooravond van een revolutie", zegt Medema.

Nu overleeft slechts de helft van alle kankerpatiënten. Vaak krijgen ze een standaardbehandeling die lang niet bij iedereen aanslaat. "Omdat er veel meer soorten kanker blijken te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld geen drie soorten longkanker, maar misschien wel honderd."  (br.hln - foto anp)



» Reageer (0)
16-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broer Marie-Rose Morel overlijdt aan kanker

Broer Marie-Rose Morel overlijdt aan kanker


http://oi43.tinypic.com/2s01y5s.jpg
Marie-Rose Morel overleed twee jaar geleden

Chris Morel, de broer van de twee jaar geleden overleden politica Marie-Rose Morel, is gestorven aan kanker. De 35-jarige Morel zou de diagnose amper een week voor zijn overlijden hebben gekregen. De kanker was toen al uitgezaaid, waardoor de dokters niets meer konden doen.

Moeder Myriam Van Loon zette gisteravond het volgende bericht op de Facebookpagina 'A touch of Rose': "lieve fb -vrienden, vanavond, 15 juni om 18h vertrok onze zoon Chris jr, naar ons Roosje... for ever young... 35 jaar werd hij en was amper een week ziek... toen hij na zijn 'master in de rechten' zijn toga aan de haak hing, vonden we dat niet zo leuk, maar hij was vastberaden ons te vergasten op muzikale hoogvliegers... Als DJ Vince Hilton werkte hij aan zijn droom en wie de soundtracks via de website die u 'deelde en like- te' beluistert, zal met ons vaststellen dat het inderdaad zijn ding was... Wellicht de eerste 'Meester DJ'... hopelijk wordt de sterrenhemel waar we 's nachts onze beminden zoeken, een reuze klank én lichtspel... Dank aan die velen die hem zo graag zien en hem met ons heel diep in het hart blijven koesteren." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menigte India doodt moeder omdat dochter jeans draagt

Menigte India doodt moeder omdat dochter jeans draagt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/0/4/20130616010636/media_xll_5914759.jpg



Een jeansbroek mag bij ons dan wel zo normaal zijn als schoenen aan onze voeten, in de Indiase stad Aligarh, op 144 kilometer van New Delhi, lag het kledingstuk aan de basis van een uit de hand gelopen burenruzie. Zo konden buurtbewoners van de 55-jarige Keshmal Dubey het niet verkroppen dat haar dochter weigert om te stoppen een te Westerse jeans te dragen. De vrouw werd uiteindelijk vermoord.

De ruzie begon toen een zekere Amit zwaar begon af te geven op de kledingkeuze van haar 20-jarige buurmeisje. Al snel kreeg ze bijstand van andere buren die het eveneens niet konden verdragen dat de studente paradeerde in de Westerse jeans. Een buurman heeft zefs haar vader gesmeekt om zijn dochter te verbieden de broek nog te dragen omdat zijn zonen niet konden stoppen met naar haar te staren.

Aangezien er weinig aan de situatie veranderde, zagen de buren geen andere optie dan zwaar bewapend naar het huis van het gezin te trekken. Daar zouden ze met een geweerkolf het hoofd hebben ingeslagen van de 55-jarige moeder, die overleed aan haar verwondingen. De vader en de dochter werden eveneens zwaar verwond.

Intussen heeft de politie een man en een vrouw opgepakt. Ze worden beschuldigd van moord en poging tot moord. De autoriteiten proberen nog steeds andere betrokkenen te identificeren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Baasjes stappen massaal met hond naar therapeut

Baasjes stappen massaal met hond naar therapeut


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/3/8/20130614132905/media_xll_5910818.jpg


Amerikaanse eigenaars van honden zijn zo wanhopig te ontdekken wat hun huisdieren denken dat ze hiervoor een fortuin spenderen aan zelfhulpboeken, bezoekjes aan therapeuten, helderzienden en alternatieve dierentrainers. Zogenaamde 'hondenfluisteraars' kunnen tegenwoordig gouden zaken doen in de Verenigde Staten.

Uit een rapport van de American Pet Products Association blijkt dat Amerikanen bijna 40 miljard spendeerden aan hun huisdier het laatste jaar, daarvan ging bijna 3 miljard aan zaken die niet met voeding of gezondheidszorg had te maken. Ze investeren dus massaal in verzorging, oppas of verwennerijen, deze industrie is dus 'booming business'. De helderziende Joyce Kessler vraagt 350 dollar per sessie, en haar boek verkoopt allesbehalve slecht. Ook haar collega Sonya Fitzpatrick, die een televisieshow had op de zender Animal Planet vraagt 500 dollar voor haar workshops die moeten baasjes moeten helpen met gedragsproblemen hun favoriete viervoeter. De plaatsen voor deze cursussen raken altijd razendsnel ingevuld.

Telepathische gaven
Kessler en Fitzpatrick zeggen dat ze al vanaf hun jeugd kunnen communiceren met dieren. Kessler behandelt alle dieren: van krokodillen tot vermiste katten. Fitzpatrick biedt ook telefonische consultaties aan. "Telepathie werkt altijd, onafhankelijk van de plaats waar je bent." Geen van beide therapeuten beweren echte medische verzorging te voorzien, maar ze zien zichzelf als een aanvulling op huisartsen omdat ze de communicatie met huisdieren vergemakkelijken. Toch hebben ze ook hun beperkingen, Kessler werkt bijvoorbeeld niet met agressieve honden.

Alternatieve therapiën
De Amerikaanse dierenarts Jeff Nichol zegt dat steeds meer baasjes gebruik maken van alternatieve methoden. Hij waarschuwt voor deze diensten: "Vaak maken deze therapiën het probleem erger, hierdoor wordt het nog moeilijker om het gedrag te veranderen. Hierdoor komen meer dieren onnodig in het asiel terecht.

Getuigenis
Tal van baasjes zijn echter wel enthousiast, ook al vinden deze 'professionals' soms nooit een oplossing voor de problemen van de dieren, geven de eigenaars toe dat ze hiermee beter kunnen leren een band te vormen met hun huisdier of dat deze sessies ook gewoon leuk zijn. Andrea Gladstone en David Radis gaven al een fortuin uit aan hun huisdier. Ze kochten tarotkaarten en een handleiding geschreven door Heidi Schulman om zo te ontdekken wat er omging in het hoofd van hun hond, waarom LoLa bijvoorbeeld boeken stukbeet. Dit bracht aan het licht dat ze onzeker was over haar plek in het nieuwe gezin, ze maakte de boeken kapot om zich zekerder te voelen. David: "Het is vooral leuk, maar ik respecteer de tarotkaarten wel. Ze zijn altijd al juist geweest. Ik leg ze uit en vraag mijn hond de kaarten aan te raken met zijn neus of poot."

Ziekte
Bij baasje Cathy draaide het niet alleen om het plezier. Ze vroeg Kessler, auteur Secret Language of Dogs, om raad bij de communicatie met haar oude hond die ziek was. "Zo wilde ik leren wat hij nodig had bij zijn verzorging, maar ook ontdekken of hij nog wilde doorgaan met zijn medische behandelingen. Ik ontdekte zo dat mijn hond Champ minder injecties nodig had en dat hij tijdens zijn laatste uren omringd wilde worden door planten." (br.hln)



» Reageer (0)
14-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Somewhere Over the Rainbow

Eric Clapton - Somewhere Over the Rainbow

Klik op de foto om hem te beluisteren





Ik heb eventjes geen tijd om aan mijn blogs te werken .
Er zijn een paar zaken die ik absoluut moet doen en voorrang hebben .
Ik hoop van er spoedig terug te zijn .

Het liedje van Eric Clapton, Somewhere Over the Rainbow is er eentje waar ik altijd weemoedig van word.
Geniet ervan en tot binnenkort ...
xxx



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellewaerde verwelkomt babyzebra

Bellewaerde verwelkomt babyzebra


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/10/4/20130614103113/media_xll_5910094.jpg


Het attractiepark Bellewaerde is een babyzebra rijker. In de nacht van donderdag op vrijdag werd even voor 01.00 uur Itzae geboren. Het is de eerste keer dat in Bellewaerde een zebra wordt geboren.

Volgens het attractiepark in Ieper verliep de bevalling heel natuurlijk en zonder problemen. Net na de geboorte opende het veulen zijn ogen en begon het onmiddellijk te bewegen. Moeder Amber begon meteen het jong schoon te likken. Na enkele minuten stond het vrouwelijke veulentje recht en begon het te zogen aan zijn moeder.

Het jonge dier kreeg de naam Itzae mee. Dat is Maya voor "geschenk van God". De naam is een knipoog naar de nieuwste attractie in het park, de Huracan.

De babyboom is in Bellewaerde nog niet voorbij, want binnenkort verwacht het park ook de geboorte van twee babygiraffen. (br.hln)



» Reageer (0)
13-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees niet langer proefdier in VS?

Chimpansees niet langer proefdier in VS?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/14/8/20130613145719/media_xll_5908313.jpg


Worden chimpansees in de Verenigde Staten niet langer ingezet als proefdier? De Amerikaanse  U.S. Fish and Wildlife Service is van plan om de wetgeving daaromtrent aan te scherpen.

Chimpansees  zijn al decennia een beschermde diersoort, maar voor de duizenden chimpansees die in de Verenigde Staten in gevangenschap leven, is de Amerikaanse Endangered Species Act niet van toepassing, waardoor dierproeven onverminderd kunnen blijven doorgaan.

Indien de nieuwe wetgeving wordt uitgebreid, wordt onder meer het houden of het verwonden van elke chimpansee strafbaar, wat het einde inluidt van de chimpansee als proefdier.  Ook het transport en de verkoop zou striktere reglementering krijgen. Eventuele tegenstanders van een wetsuitbreiding hebben nu tot zestig dagen de tijd om amendementen in te dienen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid Belgen erg bezorgd over internetveiligheid

Meerderheid Belgen erg bezorgd over internetveiligheid


http://oi41.tinypic.com/33lmhz5.jpg


Meer dan 8 op de 10 Belgen vreest een datalek bij hun bank of financiële instellingen. 7 op de 10 vreest dat dit bij hun telecomleverancier gebeurt en nog eens 7 op de 10 maakt zich zorgen over datalekken bij overheidsinstanties. Dat blijkt uit de recentste Unisys Security Index, een wereldwijd onderzoek naar de bekommernissen van de consument over veiligheidsaspecten.

Uit de Unisys Security Index blijkt eveneens dat een meerderheid van de Belgen (56 procent) schrik heeft voor het verliezen of diefstal van persoonlijke codes of wachtwoorden. Daarnaast maakt de helft van de ondervraagde Belgen zich ernstig zorgen over bankkaartfraude. 40 procent tenslotte ligt wakker van zijn (on)vermogen om financiële verplichtingen te voldoen, zoals het betalen van hypotheek, leningen en facturen.

"De onderzoeksresultaten benadrukken de behoefte aan meer geruststelling rond gegevensbeheer in zowel de privé- als de publieke sector", zegt Marc Lambotte, algemeen directeur van Unisys België.

Voor de Unisys Security Index werden meer dan 11.000 consumenten ondervraagd in twaalf landen: Australië, België, Brazilië, Colombia, Duitsland, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In ons land werden 977 mensen ondervraagd.

Unisys is een wereldwijd ICT-bedrijf dat aan zijn klanten informaticadiensten, software en technologieën levert om hun specifieke problemen op te lossen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snijbloemsector in Kenia geen rozengeur en maneschijn

Snijbloemsector in Kenia geen rozengeur en maneschijn


http://static2.hln.be/static/photo/2010/16/1/4/20100326063803/media_xl_3633139.jpg


Achter de export van kwaliteitsvolle rozen uit Kenia schuilen soms praktijken van uitbuiting van arbeiders. Ook op het vlak van gezondheidsvoorschriften laat de sector het vaak afweten.

Catherine Mumbi weet hoe moeilijk het is om te werken in de Keniaanse bloemenindustrie. Ze kreeg haar ontslag nadat ze ziekteverlof had genomen om te herstellen van een leveraandoening. "Toen ik genezen was en opnieuw aan de slag wilde gaan, zei mijn overste dat ik seks met hem moest hebben als ik m'n job wilde houden", zegt Mumbi. "Ik weigerde. De volgende morgen werd er op mijn deur geklopt en kreeg ik een ontslagbrief overhandigd. Sinds die dag ben ik werkloos en afhankelijk van de generositeit van weldoeners."

Er bestaat overigens een kans dat Mumbi's ziekte te wijten is aan haar baan in de bloemenkwekerij.

Giftige producten
We bevinden ons in Naivasha ten noordwesten van Nairobi. In de serre van acht bij zestig meter is het stil, op de blaffende bevelen van de opzichter na. Er wordt gesnoeid en geplukt, en de hopen vers geoogste rozen stapelen zich hoog op. Ook de geur van de pas gespoten chemicaliën doet de werknemers niet opkijken. Volgens Charles Kasuku, een sociaal werker die de werkomstandigheden in de Keniaanse bloemensector controleert, zitten die producten soms in flesjes waarvan de labels zijn overplakt, zodat niet meteen duidelijk is dat ze een giftige inhoud bevatten.

Zo geldt er al sinds 1998 een uitdoofscenario voor het gebruik van het giftige methylbromide. Maar er zijn bewijzen dat het gas nog steeds op grote schaal wordt gebruikt. "Dat verklaart waarom er incidenten gemeld worden van patiënten met vreemde aandoeningen in de ziekenhuizen in de buurt van bloemenkwekerijen", zegt Kasaku. "Onlangs was er een overlijden van een werknemer uit de bloemensector, volgens de dokters te wijten aan chemische complicaties."

Gezondheidsproblemen
Deskundigen van het Keniaans Medisch Onderzoeksinstituut (KEMRI) zeggen dat de meest voorkomende ziekten door blootstelling aan chemische stoffen, aandoeningen aan de lever, ademhalingsstoornissen, vruchtbaarheidsproblemen en kanker zijn. "De echte gezondheidsproblemen duiken vaak pas jaren na de blootstelling aan die producten op", zegt arts Mohamed Karama van KEMRI. "Mensen zouden geen uren aan een stuk in die serres mogen werken."

De mensenrechtenschendingen in de Keniaanse bloemensector zijn al langer bekend. Gemiddeld worden de werknemers 47 dollar (35 euro) per maand betaald, ver beneden de 118 dollar (89 euro) die de Keniaanse grondwet aanbeveelt voor losse arbeiders. Een rapport van Workers Right Watch, een werknemersvereniging in Kenia, stelt bovendien dat 60 procent van de vrouwelijke arbeiders in de bloemensector te maken hebben met ongewenste intimiteiten.

Miljard dollar per jaar
In een reactie laat Beatrice Kituyu van het ministerie van Arbeid weten dat "Kenia op schema zit wat betreft de implementatie van de voorschriften die de conventie van de Internationale Arbeidsorganisatie oplegt. Al de inspanningen die reeds zijn gedaan, kunnen worden nagegaan op onze website", voegt ze daaraan toe.

De bloementeelt is erg lucratief voor Kenia. De industrie is goed voor jaarlijks een miljard dollar.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse discotheken lopen leeg

Vlaamse discotheken lopen leeg


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/15/12/20130613032555/media_xll_5906682.jpg


De tijd dat op  elke steenweg een danstempel lag, is voorbij. Gisteren raakte bekend dat de legendarische Cherry Moon in ­Lokeren de deuren definitief sluit. De dancings lijden ­onder de concurrentie van de festivals en een strenge ­regelgeving. "Maar sommige discotheken zijn in de jaren 80 en 90 blijven steken", meent een trendwatcher vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Atmoz, Illusion, Zillion, Versuz en Boccaccio: allemaal discotheken die ooit elk weekend volle zalen trokken, maar na die hoogdagen de deuren moesten sluiten. In dat illustere rijtje past nu ook de Lokerse danstempel Cherry Moon. Op  17 augustus doen ze daar de deuren toe en wordt het pand een evenementenhal.

"We hebben hier 22 jaar lang prachtige momenten beleefd, maar we zien het bezoekersaantal elke week teruglopen", zegt eigenaar Rudy Pincé (65). "Dit jaar alleen al kwam er 30% minder volk over de vloer."

Festivals
Volgens Pincé trok zijn discotheek geen jongeren meer aan. "De concurrentie met de festivals en eenmalige evenementen is moordend. De jongeren zijn niet meer geïnteresseerd om elke week in dezelfde club uit te gaan." (br.hln)

Lees het volledige verslag in het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
12-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rose Jang - Don't Cry for Me Argentina

Rose Jang - Don't Cry for Me Argentina

Klik op de foto om haar te beluisteren





Rose Jang is een geprezen Koreaans-Amerikaanse pop opera artieste die bekend staat voor het zingen van opera aria's, muzikale en klassieke popsongs.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs is opnieuw Vis van het Jaar

Pladijs is opnieuw Vis van het Jaar


http://oi40.tinypic.com/50l8h2.jpg


De pladijs is door de Vlaamse visserijsector en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) uitgeroepen tot de Vis van het Jaar 2013. Met de actie, die zijn 25ste editie beleeft, willen de initiatiefnemers de consument bewust maken van het rijke visaanbod in België en hem aanzetten meer te variëren in zijn visaankopen.

Ook in 1990, 1998, 2001 en 2011 was pladijs of schol al Vis van het Jaar.

Europees gezien is de Belg een gemiddelde visverbruiker en als hij voor vis kiest, is het doorgaans kabeljauw of zalm. In de top tien van meest gegeten vissoorten in ons land, haalt pladijs de achtste plaats met een volumeaandeel van 1,5 procent. Voor de visserij is pladijs op Europese schaal de belangrijkste platvis. In aanvoergewicht is pladijs zelfs de belangrijkste vissoort in België, meldt het VLAM.

De bekendmaking komt op het moment dat het seizoen van de pladijs start. Pladijs is een echte zomervis. De kwaliteit is dan optimaal en de aanvoer neemt toe.

"Pladijs verdient een plaats op het bord van juni tot oktober. Aan culinaire mogelijkheden is er geen gebrek. Zowel gebakken, gepocheerd of gestoofd, in filets of uit één stuk, is pladijs een echte lekkernij. Pladijs laat zich bovendien heerlijk krokant bakken op het vel. De smaak van pladijs is ronduit uitstekend en het visvlees is fijn, stevig en mals", luidt het.

De keuze van de Vis van het Jaar valt steeds op een onderschatte vissoort die door onze vissers wordt aangevoerd, geen vangstbeperking kent, voldoende beschikbaar is en culinair voldoende te bieden heeft.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers herbevestigen: veel vrouwen zijn bicurieus

Cijfers herbevestigen: veel vrouwen zijn bicurieus


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/10/13/20130612115128/media_xll_5904178.jpg


We weten al langer dan vandaag dat niet alleen mannen fantaseren over lesbische seks. Ook heel wat hetero bestempelde vrouwen willen best eens weten hoe het voelt om te vrijen met iemand van hetzelfde geslacht. Dat herbevestigen cijfers van een recent onderzoek, waaruit blijkt dat 36 procent van de vrouwen "vreemdgaat" met een vrouw.

De Nederlandse tak van datingsite Victoria Milan ondervroeg meer dan 2.600 heteroseksuele vrouwen en mannen over hun visie op lesbische en homoseksuele avontuurtjes. Uit de rondvraag blijkt dat 36 procent van de dames al eens vreemdgegaan is met een vrouw, al vallen daar naast vrijpartijen ook erotische babbels en kussen onder.

Nog eens 43 procent van de ondervraagden gaf aan te fantaseren over een avontuurtje met een andere vrouw. De dames die daadwerkelijk al eens seks hadden met vrouwen gaven prijs dat ze dat deden om volgende redenen:

1. Het was een langgekoesterde seksuele fantasie (45%)
2. Het gevoel van beter begrepen te worden tussen de lakens (28%)
3. Het stond op de bucketlist (27%)

Ruim 56 procent van de avontuurlijke hetereoseksuele vrouwen vond het een prettige ervaring, maar houdt het bij een eenmalig uitstapje. Voor 19 procent is het zeker voor herhaling vatbaar, terwijl 25 procent het best tegenvallen vond.

Ook heteroseksuele mannen blijken best bicurieus, al is het wel opvallend minder dan bij vrouwen. Zo gaf 24 procent van de heren toe dat ze ooit al "iets" met een andere man hadden gedaan. Bij 28 procent van deze kleine groep kwam het ook effectief tot seks. Nog eens 35 procent zou al gefantaseerd hebben over een affaire met een man. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie geen vast werk heeft vaker geweigerd bij huurhuis

Wie geen vast werk heeft vaker geweigerd bij huurhuis


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/8/4/20130612055558/media_xll_5903224.jpg


Verhuurders van appartementen of huizen vragen kandidaat-huurders steeds vaker om aan te tonen dat ze een contract van onbepaalde duur hebben bij hun werk. Wie 'maar' een interim- of tijdelijk contract heeft, komt er niet in. Dat schrijven de Corelio-kranten vandaag.

Bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en de Huurdersbond komen er steeds meer klachten over binnen. "Terecht, want een vast contract eisen kan niet, dat is discriminatie", zegt Jozef De Witte van het Centrum.

"Wij hebben vorig jaar 133 klachten binnengekregen rond huisvesting. Voor het eerst maakte discriminatie op basis van vermogen daar het grootste deel van uit, nog vóór discriminatie op basis van ras". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeuk na seks? Misschien ben jij allergisch aan sperma

Jeuk na seks? Misschien ben jij allergisch aan sperma


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/13/5/20130612103721/media_xll_5903960.jpg


Jeuk, irritatie, eczema of pijn bij het plassen: dat klinkt als de symptomen van een allergie of een blaasontsteking. Dat is meteen ook de reden waarom vrouwen die met deze klachten naar de dokter stappen maar zelden een andere optie te horen krijgen: sperma-allergie. Volgens Michael Carroll, een Brits expert in voortplanting verbonden aan de Manchester Metropolitan University, zou tot 12 procent van de vrouwen aan een dergelijke allergie kunnen leiden.

Het cijfer is maar een schatting en is door Michael Carroll zelf berekend na een (nog ongepubliceerd) onderzoek. Als het klopt, zou het betekenen dat de zeldzame sperma-allergie vaker voorkomt dan gedacht.

Een sperma-allergie geeft aanleiding tot algemene klachten, zoals jeuk of eczema, onmiddellijk na het contact met het sperma of tot een uur later.

De klachten worden volgens Carroll vaak foutief toegeschreven aan huidallergieën of seksueel overdraagbare aandoeningen. Vrouwen tussen 20 en 30 jaar zouden het vaakst getroffen zijn. Wie extreem allergisch is, kan na aanraking met sperma een anafylactische shock krijgen en overlijden.

Carroll en zijn collega's stelden de diagnose 'sperma-allergie' bij vier vrouwen na een studie van hun klinische geschiedenis en allergietest.  Daaruit bleek dat niet meteen moet gevreesd worden voor onvruchtbaarheid of miskramen: de allergische reactie wordt getriggerd door 'iets' in het zaadvocht (wellicht een eiwit dat van de prostaat komt)en niet door de zaadcellen.

Het betekent ook dat wanneer iemand een sperma-allergie heeft, die allergisch is aan alle sperma en niet die van één partner.

De symptomen verdwenen door seksuele onthouding of het gebruik van een condoom. Maar voor wie aan kinderen wil beginnen, is dat niet zo praktisch. Enkele jaren terug suggereerde een Amerikaanse dokter daarom een andere manier om van de allergie af te raken: veel seks.

De extreme blootstelling aan het sperma zou het lichaam moeten leren dit niet te zien als indringer (waardoor een allergische reactie wordt uitgelokt) maar het te aanvaarden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw (127) en man (116) ter wereld overleden

Oudste vrouw (127) en man (116) ter wereld overleden


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/14/11/20130612001807/media_xll_5903111.jpg
Een kleinzoon van Luo Meizhen bekijkt een portret van zijn oma, die gisteren overleed.
 

Luo Meizhen, een vrouw die volgens Chinese autoriteiten de oudste vrouw ter wereld was, is gisteren overleden. Ze zou 127 jaar oud zijn geworden. Familieleden hebben dit meegedeeld. Haar kleinzoon zei: "Het kwam niet onverwacht." Het toeval wil dat de officieel erkende oudste mens ter wereld, de Japanner Jiroemon Kimura, eveneens is overleden. Hij werd 116, zo heeft het Duitse persbureau DPA gemeld.

Meizhen, die overleed na een ziekbed van een maand, zou in 1885 zijn geboren, maar dat is buiten China nooit erkend. In december noemde  het Guinness Book of World Records de toen 115-jarige Japanner Jiroemon Kimura als oudste persoon.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/12/0/20130612024230/media_l_5903160.jpg
Jiroemon Kimura vierde op 19 april nog zijn 116e verjaardag.


Kimura is eveneens overleden. Hij is 116 geworden. Kimura werd geboren in 1897 en werkte meer dan veertig jaar voor de Japanse post, vooraleer in 1965 op pensioen te gaan. Van zijn zeven kinderen zijn er nog vijf in leven. Hij had ook veertien kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en 14 achter-achterkleinkinderen.

De Chinese vrouw heeft altijd beweerd dat ze 12 jaar eerder is geboren dan Kimura. Het enige bewijs dat ze heeft is echter een vervaagde kopie van een identiteitskaart. De provincie waarin Meizhen woonde, Guangxi, is pas in 1949 geboortecertificaten gaan maken.

Als het klopt dat ze 127 jaar is geworden, is Meizhen de oudste mens geweest die ooit heeft geleefd - voor zover bekend. (br.hln - foto's afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht verkrachtingen per dag: zwijg er niet over

Acht verkrachtingen per dag: zwijg er niet over


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/6/10/20130611180527/media_xll_5902525.jpg


Er worden in ons land dagelijks acht verkrachtingen en negen aanrandingen gepleegd, zo bleek gisteren. Verontrustende cijfers, zeker als je weet dat het werkelijke aantal nog veel hoger ligt, omdat 90 procent van de slachtoffers niet naar de politie durft te stappen. Niet onlogisch, want een verkrachting zet de hele wereld van het slachtoffer op zijn kop. Net omdat er een taboe op rust, weten ze vaak niet hoe ze ermee moeten omgaan. Laat staan dat anderen weten wat ze moeten zeggen tegen het slachtoffer. Daar moet dringend verandering in komen.

Elk slachtoffer reageert ook anders na de verkrachting: sommigen komen in een depressie terecht, terwijl anderen net heel boos worden. Maar hoe moet je daarmee omgaan? Wat zijn de stappen die je moet ondernemen? En hoe kan je een slachtoffer helpen? Wij proberen enkele tips te geven.


1. Herstellen na een verkrachting


- Fysiek
Zelfs als je de aanranding niet wil aangeven bij de politie, moet je medische hulp zoeken. Je hebt hulp nodig voor eventuele verwondingen en moet getest (en eventueel behandeld) worden op mogelijke seksueel overdraagbare aandoeningen.

Zelfs al heb je de neiging om meteen na de verkrachting te douchen, moet je dat uitstellen tot na je doktersbezoek, zodat hij of zij DNA kan verzamelen van de dader. Doe dat zelfs als je op dat moment niet van plan bent om klacht in te dienen, want je kan later nog van gedachten veranderen. Om dezelfde reden mag je ook de kleren die je droeg niet wassen of weggooien, bewaar ze liever in een plastieken zak.

- Emotioneel
In de eerste plaats moet je beseffen dat je niet alleen bent en - vooral - dat de verkrachting niet jouw schuld is. Slachtoffers hebben vaak de neiging om de schuld bij zichzelf te leggen, maar dat is niet waar. De enige schuldige is de dader.

Het kan een tijdje duren voordat je opnieuw vertrouwen krijgt in andere mensen, want dat vraagt tijd. Vergeet ook niet dat alle gevoelens gerechtvaardigd zijn: depressies, vernedering, angst, verwarring, woede, schuldgevoel, schaamte. Deze gevoelens zijn volstrekt normaal.

- Mentaal
Herstellen van een verkrachting is een lang, gecompliceerd process. Voel je dus zeker niet schuldig als je je daar niet onmiddellijk kan 'overzetten'. Zo werkt het niet.

Een belangrijk deel van het proces is het herwinnen van de controle over je omgeving. Het kan een tijdje duren voor je de gevoelens van veiligheid, vertrouwen, controle en zelfwaarde opnieuw vindt. Dat is oké, maar twijfel niet om hulp te vragen indien nodig. Het is geen schande om toe te geven dat je het niet allemaal alleen kan verwerken.

- Steun
Maak een afspraak met een psycholoog om te praten over je problemen, of ga op zoek naar een steungroep met andere slachtoffers. Praten over gevoelens met mensen die weten en begrijpen wat je doormaakt, kan een grote steun zijn.

Ban alle mensen uit je leven die je verhaal niet serieus nemen of die de gebeurtenissen minimaliseren. Probeer wel te praten met je vrienden en geliefden, ook al zullen zij je niet altijd begrijpen. Onthou vooral dat ze het beste met jou voorhebben.


2. Steun bieden aan een slachtoffer


- Vlak na de verkrachting
Moedig je vriend aan om naar de dokter te gaan en de juiste medische behandeling te krijgen. Moedig hem of haar ook aan om aangifte te doen, maar dwing ze niet. Als je vriendin het echt niet wil, moet je die beslissing respecteren. Misschien komt ze er later nog op terug.

- Kort na de verkrachting
Luister, luister en luister. Het is mogelijk dat ze de verkrachting voortdurend wil overlopen om alles van op afstand te beleven. Luister zonder oordeel, zo vaak als ze wil.

Verzeker je vriendin dat ze geen schuld treft, zeker als ze voortdurend probeert om te begrijpen waarom net zij het slachtoffer geworden is. Laat ook weten dat je voortdurend aan de zijde van je vriendin zal staan, wat er ook gebeurt. Vertel dat jouw deur altijd openstaat voor haar.

Vertel je vriendin ook dat er geen juiste of verkeerde gevoelens zijn na een verkrachting. Iedereen ervaart en verwerkt het anders.

- Op lange termijn
Als je vriendin het erg moeilijk blijft hebben, stel dan voorzichtig voor dat ze professionele hulp zoekt bij een psycholoog of steungroep. Help haar ook bij het vinden van een therapeut, bijvoorbeeld met een lijst van gespecialiseerden. Stel ook voor om met haar mee te gaan, als ze het zelf te moeilijk vindt om die stap te zetten.

Blijf herhalen dat ze geen schuld treft. De schuld- en de 'wat als'-gevoelens blijven vaak lange tijd aanwezig bij de slachtoffers. Geef haar ook tijd. Als ze het moeilijk blijft hebben, moet je haar herinneren aan het feit dat er geen tijdschema bestaat. Het herstel is een traag, geleidelijk aan proces.

Als je een mannelijke vriend hebt die bekent dat hij verkracht is, moet je extra benadrukken dat je hem gelooft. Veel mensen geloven niet dat mannen ook het slachtoffer kunnen worden van een verkrachting, maar niets is minder waar.

Vraag ook hoe je kan helpen, hij of zij weet dat het best. Een natuurlijke reactie is dat je hem of haar gaat overbeschermen, maar dat is misschien niet wat zij willen. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat hij of zij zich veilig voelt, al kan het een tijdje duren voor dat gevoel volledig hersteld is.

Ten slotte is het ook mogelijk dat je het zelf moeilijk krijgt met de gevoelens die naar boven komen. Aarzel dan zeker niet om ook zelf professionele hulp te zoeken. (br.hln)




» Reageer (0)
11-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootste fobieën op een rij

De grootste fobieën op een rij


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/14/3/20130611112913/media_xll_5901003.jpg


Angsten beschermen je doorgaans tegen gevaar, terwijl fobieën gedreven worden door een intense, irrationele schrik van bepaalde dieren, objecten of activiteiten. Heel vaak beseffen mensen die lijden aan een fobie best dat hun angst niet gerechtvaardigd is, maar het gevoel is zo verlammend dat ze hun reactie niet zelf in de hand hebben. Heb jij last van één van deze veelvoorkomende fobieën?

Wetenschappers hebben al honderden fobieën geïdentificeerd, waaronder zelfs fobofobie, schrik van fobieën. Toch worden ze doorgaans onderverdeeld in drie dominante categorieën: agorafobie (publieke plaatsen en moeilijke ontsnappingswegen), sociale fobieën en specifieke fobieën (irrationele angst van bepaalde situaties, objecten, dieren).

Mensen die lijden aan een fobie veranderen heel vaak hun gewoontes om hun angsten te vermijden. Tegelijkertijd proberen ze alles te verbergen voor anderen, waardoor hun sociale relaties op het spel gezet worden. Wie veel alcohol drinkt loopt 10 keer meer risico op het hebben van een fobie en heel vaak lopen ze door van generatie op generatie, al kan het ook cultureel bepaald zijn.

De grootste fobieën op een rij:

* Agorafobie *
Wie lijdt aan agorafobie heeft schrik om gevangen te worden op een publieke plaats, op bruggen of in lange aanschuifrijen. De eigenlijke angst is niet kunnen ontsnappen wanneer de nood het hoogst is. Deze angst treft vrouwen dubbel zo vaak als mannen. Onbehandeld, kan de aandoening mensen aan hun huis kluisteren. Behandelingen helpen doorgaans 9 op de 10 agorafoben.

* Sociale fobie *
Iemand met een sociale fobie is veel meer dan gewoon verlegen. Vaak koesteren deze mensen een extreme angst voor hoe ze het er in sociale situaties vanaf zullen brengen. Zullen anderen zien dat ze schrik hebben? Komen de juiste woorden wel op het juiste moment? Wie zich niet laat behandelen, eindigt net als agorafoben heel vaak compleet geïsoleerd, wat destrcutief is voor zowel het professioneel als persoonlijk leven.

* Claustrofobie *
Claustrofoben hebben een abnormale angst voor gevangen te zitten in afgesloten ruimtes en een verstikkingsdood te sterven. Voor liften en tunnels zijn ze dan ook als de dood. Ze verweren zich vaak strategisch met ontsnappingsmechanismen, zoals ramen openen en dichtbij nooduitgangen gaan zitten.

* Zoöfobie *
De meest voorkomende vorm van 'specifieke fobieën' is zoöfobie, of de angst voor dieren. Hieronder valt bijvoorbeeld arachnofobie, de befaamde schrik voor spinnen; Ofidiofobie, angst voor slangachtigen; ornithofobie, bang voor vogels en apifobie, schrik voor bijen. Veel van deze fobieën groeien vaak al in de kindertijd en blijven bij velen hardnekkig woekeren in de volwassen jaren.

* Brontofobie *
Een dodelijke schrik van donder? Dan ben jij misschien wel een brontofoob. Hoewel ze best beseffen dat donder hen geen pijn zal doen, durven ze niet buiten te gaan tijdens een onweer. In extreme gevallen duiken brontofoben zelfs in een de kast of achter de zetel tot de storm is gaan liggen. Wie ook schrikt van bliksem, leidt dan weer aan astrafobie, een aandoening die ook veel dieren treft.

* Acrofobie*
Hoogtevrees gepaard met hevige angsten, dat is acrofobie. Mensen die hieraan lijden, kunnen paniekaanvallen krijgen op trappen en ladders. Soms is de angst zelfs zodanig groot, dat mensen niet langer kunnen bewegen. De aanvallen vormen best een gevaar en kunnen het onmenselijk moeilijk maken om veilig naar beneden te geraken.

* Aerofobie *
Vliegangst of aerofobie ontstaat heel vaak na een traumatische ervaring met een vliegtuig of het meemaken van een paniekaanval bij een andere passagier. Zelfs nadat de gebeurtenissen uit het geheugen zijn verdwenen, blijft de fobie vaak hangen. De angst kan zelfs getriggerd worden door films te bekijken over een vliegtuigcrash. Als remedie wordt heel vaak hypnotherapie ingezet.

* Bloed- en naaldenfobie *
Onder deze noemer vallen alle fobieën die te maken hebben met bloed, injecties en verwondingen. Terwijl de ene gewoon geen bloed kan zien, heeft de andere een doodsangst voor naaldprikken. Nog anderen vrezen operaties. Heel vaak gaan deze fobieën gepaard met flauwvallen.

* Paranormale fobieën *
Sommige fobieën lijken recht uit een filmscenario te komen. Zo heb je bijvoorbeeld triskaidekafobie, de angst van alles wat te maken heeft met het getal 13. Phasmafobie is dan weer de schrik voor spoken en chiroptofobie voor vampieren en vleermuizen.

* Emetofobie *
Dit buikgevoel is een onnatuurlijke schrik voor braken. Heel vaak groeit deze angst na het zien van bijvoorbeeld een klasgenootje die moet overgeven in het midden van de speelplaats. Net als bij vliegangst, wordt ook hier hypnotherapie ingezet om het oorspronkelijke trauma op te sporen en te verwerken.

* Carcinofobie *
Mensen die aan deze fobie lijden, leven met een onoverkomelijke angst voor het krijgen van kanker. Elk lichamelijk ongemakje zien ze als een eerste symptoom. Hoofdpijn, bijvoorbeeld, wijst voor hen op een hersentumor. Cognitieve therapie kan carcinofoben helpen om opnieuw controle over hun leven te krijgen.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!