Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de vispedicure bestrijden nu slakken je rimpels

Na de vispedicure bestrijden nu slakken je rimpels


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/0/11/20130715085134/media_xll_5985836.jpg


Een revolutionaire gelaatsbehandeling met levende slakken die over je gezicht kruipen is de nieuwste beautytrend. Vooral het slijm van deze dieren zou je huid jonger maken. Dit is na de vissen die een pedicure geven de nieuwste schoonheidsbehandeling waarbij levende dieren ingezet worden.

Slakkenslijm bevat een mengeling van krachtige proteïnes, antioxidanten en hyaluronisch zuur, deze stoffen helpen de huid om vocht vast te houden, ontstekingen te beperken en dode huidcellen te verwijderen. De behandeling 'Celebrity Escargot Course' wordt in het Ci:z.Labo in Tokio uitgevoerd, deze duurt een uur. Je gezicht wordt gereinigd voor de slakken op de wangen en voorhoofd geplaatst worden, vervolgens mogen de dieren gedurende vijf minuten bewegen hoe ze willen. Daarna volgen gezichtsmassages, maskers en een behandeling met elektrische golven, wat goed is voor een prijskaartje van 186 euro.

Woordvoerster Manami Takamura: "Slakkenslijm kan hestel van de huidcellen op het gezicht stimuleren, dus we verwachten dat deze slakkenbehandeling schade door bijvoorbeeld de zon terug kan herstellen. Dit salon werkt ook met crèmes op basis van slakkenslijm, wat geproduceerd wordt door vijf 'huisslakken' die een dieet volgen van biologische groenten, waaronder wortels, spinazie, Zwitserse kaas en Japanse komatsuna-bladeren."

Behandelingen met slakkenslijm is niet nieuw, dit werd 2000 jaar geleden al gebruikt. Een van de eerste artsen ooit, genaamd Hippocrates, plette slakken en mengde dit met zure melk om ontstekingen van de huid te genezen. Recentelijk zijn producten die slangenslijm bevatten erg populair in Japan en Zuid-Korea. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen raden hoogzwangere Kate keizersnede aan

Artsen raden hoogzwangere Kate keizersnede aan


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/15/2/20130715070313/media_xll_5985647.jpg


Bevalt Kate Middleton op natuurlijke wijze of met een keizersnede? Dat is de nieuwe vraag waar de Britse bevolking zich het hoofd over breekt. De hertogin van Cambridge kan elk moment haar eerste kindje op de wereld zetten en intussen draait de geruchtenmolen overuren. Volgens verscheidene bronnen raadden de artsen haar aan om met een keizersnede te bevallen. Kate Middleton hoopte naar verluidt nochtans op een natuurlijke geboorte - traditie bij de Britse royals, schrijft Het Laatste Nieuws.

De hoogzwangere Kate Middleton had voorbije zaterdag haar eerste kind op de wereld moeten zetten. Tenminste, dat zou de uitgerekende bevallingsdatum geweest zijn. Het Britse hof heeft nooit over een datum gecommuniceerd, maar gaf wel mee dat de baby 'in juli' wordt verwacht. Cameraploegen uit de hele wereld bezetten al twee weken het trottoir voor het St Mary-ziekenhuis in Londen om de eerste beelden van de nieuwe koninklijke erfgenaam niet te missen.

En intussen maken de Britten zich druk over de bevalling zelf. Zal Kate op natuurlijke wijze bevallen of met een keizersnede? De Britse 'Vogue' meldde dat volgens verschillende bronnen Kate Middleton een keizersnede zou overwegen. Dokters zouden haar dat aangeraden hebben om onduidelijke medische redenen. Het zou hoogst ongebruikelijk zijn voor een Britse royal om niet op natuurlijke wijze te bevallen. De Britten lijken er dan ook een staatszaak van te maken. Critici noemen Kate 'too posh to push': te chic om te persen.

Maar het maandblad 'Vogue' veegt dat argument van tafel. Een keizersnede heeft voor Kate ook tal van voordelen. "Iedereen blijft kalm", stelt het magazine. "De baby moet zich geen weg naar buiten worstelen en de moeder voelt zich na de bevalling niet alsof ze achterwaarts een marathon heeft gelopen in oorlogsgebied. Sommigen beweren dat een baby voordelen ervaart door op een natuurlijke manier op de wereld gezet te worden, maar we kunnen het hem niet vragen, dus wint een kalme moeder het pleit. Ook vaders verkiezen een geplande bevalling boven een natuurlijke. Ze kunnen zich mentaal beter voorbereiden op het vaderschap én ze moeten niet zien hoe hun vrouw toegetakeld wordt tijdens de bevalling."  (br.hln)



» Reageer (0)
14-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke appelcake

Klassieke appelcake


http://www.nina.be/static/FOTO/pe/7/1/11/media_l_2379491.jpg



Ingrediënten voor 2 bakvormen van 15 cm diameter:
150 g zachte boter
200 g suiker
3 eieren
250 g gezeefde bloem
2 appels, geschild en in stukken gesneden
1/2 tl bakpoeder
zaadjes uit 1/2 vanillestok



Bereidingswijze:
Meng boter, suiker en vanille door elkaar.

Voeg de eieren er langzaam aan toe onder voortdurend roeren.

Doe er de appelstukken bij en meng dan zo snel mogelijk bloem en bakpoeder door de massa. Doordat de bloem gezeefd is kan je die er makkelijk onder roeren.

Vul de licht beboterde cakevormen voor 2/3 met het beslag.

Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 40 minuten.

Smakelijk



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gifkikkers uit Peru zijn trouw aan hun partner

Gifkikkers uit Peru zijn trouw aan hun partner



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/7/13/media_xl_3596578.jpg?20100223113234



In het regenwoud van Zuid-Amerika is een kikkersoort ontdekt die een hele leven lang voor dezelfde partner kiest. De Peruaanse gifkikker is tot nu toe de enige monogame amfibie ter wereld.


Na het paren legt het vrouwtje haar eieren op bladeren. Als de eieren uitkomen, draagt het mannetje zijn kroost op zijn rug naar verschillende kleine poelen waar hij voor de kleine kikkertjes kan zorgen. Als de baby's honger krijgen, roept het mannetje zijn partner die onvruchtbare eitjes in het water dropt. Dat is het voedsel van de jonge kikkers.


 




Het was al geweten dat een koppel Peruaanse gifkikkers goed samenwerkt, maar wetenschappers hebben nu onderzocht hoe trouw de kikkers wel zijn. Er zijn wel meer dieren die monogaam zijn en hun hele leven bij dezelfde partner blijven. Maar in de realiteit blijken de meeste dieren zich wel eens op glad ijs te wagen en overspel te plegen.








Maar niet de Peruaanse gifkikker. Wetenschappers van de East Carolina University voerden DNA-tests uit bij twaalf koppels. In elf gevallen bleken de kikkers enkel met hun eigen partner te paren. Slechts in één geval had een mannetje een scheve schaats gereden. Andere gifkikkers bleken na onderzoek een stuk minder trouw te zijn.


De oorzaak moeten we volgens de wetenschappers in de poelen zoeken waarin de kikkers hun eieren leggen. De poelen van de Peruaanse gifkikker zijn veel kleiner waardoor de dieren afhankelijk zijn van hun ouders. Volwassen gifkikkers hebben daardoor meer de neiging om trouw te blijven aan hun omgeving. Als de beide ouders na de geboorte niet langer voor hun kroost zouden moeten zorgen, zouden ze ook minder aan elkaar gebonden zijn. De Peruaanse gifkikker blijft daarom trouw aan zijn partner en zijn gezin.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer



» Reageer (0)
13-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte vrienden


http://img692.imageshack.us/img692/9129/vriendschap.jpg


Echte vrienden tillen je over de hoogste bergen,
sleuren je door de woeste zee.
Ze gaan met je door diepe dalen,
en leven je leven met je mee.

Deze vrienden moet je stijf omarmen,
en nooit meer laten gaan.
Probeer ook hun hart te verwarmen,
en hun leven met ze te gaan.

Echte vrienden laat je in hun waarde,
ook al zit je niet op dezelfde lijn.
We moeten het zelf maken op deze aarde,
dus laten we echte vrienden zijn!

Jolanda



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders binnenkort vrij in keuze achternaam baby

Ouders binnenkort vrij in keuze achternaam baby


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/3/0/20130713031454/media_xll_5982915.jpg


Er staat een revolutie voor de deur voor de naamkeuze van kinderen in ons land. Binnenkort kunnen ouders vrij kiezen welke achternaam ze hun kinderen geven: die van de vader, van de moeder óf van allebei. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Een wetsontwerp van minister van Justitie Annemie Turtelboom moet komaf maken met de eeuwenlange discriminatie van mama's. Voortaan zullen ouders vrij kunnen beslissen over de familienaam van hun kind: die van de vader, van de moeder of een combinatie van beide namen, zoals in Spanje. Welke van de twee vooraan staat, zullen ze ook zelf kunnen uitmaken. Daarmee belandt België in de groep Europese landen met de grootste vrijheid in naamkeuze. Zelfs in Nederland en Scandinavië zijn de regels nog strenger.

Als het gezin voor een bepaalde formule gekozen heeft bij de geboorte van het eerste kind, krijgen zusjes en broertjes automatisch dezelfde naam. Bestaande achternamen blijven ook zoals ze zijn - de nieuwe regeling geldt pas zodra de wet is goedgekeurd. Dat gebeurt wellicht in de herfst van dit jaar. (br.hln)

Meer is te lezen vandaag in de krant Het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man haalt gratis kittens in huis en schopt ze dan dood

Man haalt gratis kittens in huis en schopt ze dan dood


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/4/9/20130713100840/media_xll_5982984.jpg


De 45-jarige Arnold den H. uit Den Haag wordt ervan verdacht zeker vijf jonge kittens te hebben gedood die hij kreeg. Dat gaf hem een 'goed gevoel', meldt het AD vandaag.

De dierenbeul haalde zijn prooi via 'gratis af te halen'-advertenties. Eenmaal in zijn Haagse huis, dan schopte hij de beestjes dood. De politie kwam hem op het spoor nadat den H. een kittenaanbieder mailde en zijn moordneigingen beschreef. Agenten pakten hem maandag in zijn vervuilde huis op: hij blijft zeker twee weken in de cel.

In den H.'s woning lagen enkele dode kittens en één die meer dood dan levend leek. Het poesje is naar de dierenarts gebracht en lijkt de wandaden van de Hagenaar te overleven. Den H. heeft bekend vijf diertjes uit frustratie te hebben omgebracht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse volk hoopt op meisje

Britse volk hoopt op meisje


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/7/10/20130712140252/media_xll_5981695.jpg


Het Britse volk hoopt vurig op een dochter voor William en Kate. Nu de wet eind vorig jaar is aangepast en mannen geen voorrang meer hebben op vrouwen als het gaat om de troonopvolging ziet iedereen graag een baby in een roze dekentje in de armen van het koppel, meent Daily Telegraph.

Als Kate, die vandaag is uitgerekend van haar eerste kind, een dochter krijgt, is het zeker dat dit meisje ooit de troon bestijgt en niet een eventueel broertje. De eerstgeborene mag sinds kort het land regeren, ongeacht of het een jongen of meisje is.

De wetswijziging is volgens de krant de reden dat het volk nu een voorkeur heeft voor een meisje. Anders zou er, na - naar alle waarschijnlijkheid - Charles en William, weer een generatie lang een man aan het roer staan.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbrand barbecuevlees kan echt kanker veroorzaken

Verbrand barbecuevlees kan echt kanker veroorzaken


http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/3/4/20130711150140/media_xll_5979379.jpg


Een verbrande hamburger op de barbecue kan mogelijk kankerverwerkende chemische stoffen bevatten. Aangezien mooi weer op komst is, geven we je tips om veilig te barbecuen, zonder dat je je gezondheid op spel zet.

Wanneer je vlees, of het nu runds-, varkensvlees of gevogelte is, grilt worden er heterocyclic amines (HCA's) en polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH's) gevormd. Volgens het Amerikaanse nationale kankerinstituut hebben tests op dieren aangetoond dat deze stoffen kanker kunnen veroorzaken. Het is dus niet duidelijk of dit ook zo bij mensen is, maar het is wel aannemelijk. Daarom raden experts aan geen verbrand vlees te eten, door het verhoogde risico op prostaat-, pancreas- en darmkanker. Dankzij onderstaande tips kun je echter makkelijk je zomerse barbecue gezond houden.

Marineer je vlees
Dit geeft niet alleen meer smaak aan je bereiding, het zorgt ook voor meer vitamines. Door look, rozemarijn, fruitpulp en kruiden rijk aan vitamine E als paprika en chili te gebruiken kun je de productie van HCA met 70 procent verlagen.

Niet te warm en niet te lang
Een kortere tijd op de gril hoeft niet te betekenen dat je rauw gevogelte moet eten. Zet je vlees in de microgolfoven gedurende 60 tot 90 seconden om de tijd op de barbecue in te korten. Directe blootstelling aan hoge temperaturen, zeker boven 300 graden, zijn een belangrijke factor bij de vorming van HCA en PAH in vlees.

Zwarte stukken
Verkoolde stukken zijn plaatsen waar de kankerverwekkende stoffen in schuilen. Probeer daarom voortdurend je vlees te draaien. Als je toch zwarte stukken hebt, verwijder dan deze voor het serveren of eten.

Juiste olie
Veel oliën zijn niet geschikt om mee te koken onder hoge temperaturen. Druivenpit- en sojaboonolie kunnen dan bijvoorbeeld muteren. Zo kunnen ze bijdragen tot processen die leiden tot kankerverwekkende stoffen in het vlees. Pindaolie is bijvoorbeeld veilig bij elke temperatuur. (br.hln)



» Reageer (0)
12-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen leeuwen en tijgers meer in Belgische circussen

Geen leeuwen en tijgers meer in Belgische circussen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/7/14/20130712171920/media_xll_5982239.jpg


Wilde dieren, zoals leeuwen en tijgers, zijn binnenkort niet meer toegelaten in circussen. Dat heeft de ministerraad beslist, op voorstel van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx. De dieren zelf verblijven vaak immers niet in geschikte omstandigheden, voerde Onkelinx aan. Ze wees er ook op dat ook buurtbewoners en gemeenten waar de circussen neerstrijken met klachten zaten, bijvoorbeeld over slechte beveiliging of achtergelaten karkassen.

De Raad voor Dierenwelzijn bezocht tussen september en december 2011 de verschillende circussen in ons land. Daarbij kwamen verschillende moeilijkheden aan het licht. Zo stelden ze zowel binnen als buiten plaatsgebrek vast van de wilde dieren, was het voor sommige soorten onmogelijk te baden, hadden sommige soorten die in groepsverband leven geen soortgenoten in de buurt en werden de temperatuursvereisten niet nageleefd. Daarom stelde de raad voor om de lijst met dieren die in een circus toegelaten zijn, in te korten.

Volgens het wetsontwerp zijn enkel nog runderen, buffels, varkens, lama's, hoenderachtigen, dromedarissen, kamelen, fretten, konijnen, katten, honden, duiven, ganzen, papegaaien, parkieten, eenden, paarden, ezels, pony's, schapen en geiten toegelaten, op voorwaarde dat de minimumnormen voor huisvesting worden nageleefd. Leeuwen, tijgers en olifanten zijn dus niet meer toegestaan.

Dierenrechtenorganisatie Gaia is tevreden dat de ministerraad een verbod heeft goedgekeurd op wilde dieren in circussen. "Een belangrijke mijlpaal voor het dierenwelzijn in ons land." Gaia voert al tien jaar lang strijd om de praktijk te verbieden, nadat een onderzoek van de organisatie tussen 1995 en 2002 in achttien circussen uitwees dat "de situatie van wilde dieren in circussen schrijnend was". Ook nadat de wetgever in 2005 de dierentuinnormen oplegde aan circussen bleef Gaia ijveren voor de afschaf.

Al meer dan meer dan 130 steden en gemeenten voerden een beleid om circussen met wilde dieren op hun grondgebied te weigeren. En nu is er dus ook een wettelijk verbod op federaal niveau. Een gelijkaardig verbod bestaat al in Oostenrijk, terwijl Duitsland, Hongarije, Denemarken en Zweden een gedeeltelijk verbod kennen.

"Het is duidelijk dat het welzijn van wilde dieren in circussen onmogelijk kan gegarandeerd worden. Deze dieren horen daar niet thuis. Een verbod is dan ook de enige juiste maatregel. We zijn heel erg tevreden. Dit is een nieuwe mijlpaal in de strijd voor dieren", zegt Ann De Greef, directeur van Gaia. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwpantertje van een maand oud verovert harten zoobezoekers

Sneeuwpantertje van een maand oud verovert harten zoobezoekers


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/5/13/20130712130507/media_xll_5981608.jpg


Op 2 juni maakte de zoo van het Zwitserse Servion nabij Lausanne het heuglijke nieuws bekend: er was een sneeuwpanter geboren. Maar pas gisteren kon het publiek de babypanter in de armen sluiten, figuurlijk dan.

De geboorte van het dier is een groot succes voor het fokprogramma van de zoo. De soort is immers met uitsterven bedreigd. Het geslacht van het kleintje is nog niet bekend omdat de verzorgers mama Mila en haar baby nog niet konden benaderen. Voor het kiezen van de naam zal een beroep worden gedaan op het publiek. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe jij ook kan afvallen met het champagnedieet

Hoe jij ook kan afvallen met het champagnedieet


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/0/0/20130711135048/media_xll_5978985.jpg


Het champagnedieet klinkt erg decadent, maar is dat allesbehalve. Het draait er om zoveel mogelijk gezonde, niet-verwerkte voeding te eten om af te vallen. Toch moet je jezelf niet alles ontzeggen, genieten mag elke avond met een glaasje champagne.

Wellnesscoach Cara Alwill Leyba legt uit dat dit glamoureuze dieet vooral draait rond gezonde voeding, denk aan biologische groenten en fruit en zoveel mogelijk onverwerkte producten. Vlees moet je schrappen wanneer het kan en ruilen voor vis en volkorenproducten. Een dagelijks glaasje champagne mag wel, omdat dit maar 90 calorieën per glas bevat. Het draait erom meer zelfvertrouwen te kweken, door te stoppen met op je fouten te concentreren en je te focussen op je pluspunten.

1. Ontzeg jezelf niets. De grootste fouten die mensen op dieet maken is door te zeggen dat ze iets niet mogen. Als je wil snoepen, proef er dan van. Wanneer iets niet langer een verboden vrucht is, wordt het minder een obsessie.

2. Hou van je jezelf, omdat de meeste diëten houden geen rekening met je gevoelens, is dit dieet een verademing. Als je een doel hebt bereikt, mag je dit vieren met een glaasje champagne.

3. Eet geen ingrediënten die je niet kunt uitspreken. Hoe minder je voorverpakte producten en dus bewaarmiddelen je eet, hoe beter.

4. Maak sporten leuk. Sleep jezelf niet naar veel te moeilijke groepslessen in het fitnesscentrum, want die maken je gefrustreerd. Kies activiteiten die je leuk vindt, denk aan danslessen, wandelingen of tenissen.

5. Tut jezelf op. Als je er goed uitziet, voel je je goed. Koop flatterende kledij die je nu kunt aantrekken niet voor wanneer je enkele kilo's slanker bent.

6. Word vegetariërer, onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de gezondste mensen vooral plantaardige producten eten. Je hoeft niet helemaal veganistisch te worden, let gewoon op de opname van vlees, zeker wat verwerkt vlees met hormonen en antibiotica betreft.

7. Spreek het woord dik niet meer uit. Negatieve woorden over jezelf hebben een grotere impact dan je beseft. Hierdoor voel je je slecht en gedemotiveerd. Probeer in de plaats daarvan jezelf elke dag minstens een compliment te geven. Positieve bevestiging is goed voor je zelfvertrouwen.

8. Maak je maaltijden wat glamoureuzer door je mooiste bestek boven te halen en met topproducten te werken. Maak zalm klaar en neem daarbij een glaasje champagne, daar ga je meer van genieten dan van een hamburger met bier.

9. Als je alcohol kiest, ga dan steeds voor champagne. Dit is niet enkel arm aan calorieën, maar werd al in verband gebracht met tal van andere gezondheidsvoordelen. Dat geldt natuurlijk wel enkel als je er met mate van geniet. Dit kan bijvoorbeeld geheugenverlies voorkomen, je hart gezonder maken en het brein tegen tal van ziekten beschermen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-jarige piloot Ryanair mag vliegen met 180 passagiers

19-jarige piloot Ryanair mag vliegen met 180 passagiers


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/10/12/20130712000424/media_xll_5980287.jpg


De Ierse vliegmaatschappij Ryanair laat vanaf ­september een 19-jarige plaatsnemen achter de stuurknuppel. Ryan Irwin is één van de jongste lijnpiloten ooit. "Veel te jong", vinden heel wat passagiers en luchtvaartexperts. "Want in noodsituaties telt elk greintje ervaring." Bij Brussels Airlines, dat drie jaar geleden ook een 19-jarige in dienst nam, zijn ze het daar niet mee eens. "Wie slaagt in de strengste testen ­verdient een kans."

Irwin begon op zijn 17de aan de ­algemene pilotenopleiding, kort ­nadat hij z'n diploma middelbaar onderwijs behaald had. Anderhalf jaar later zwaaide hij met vlag en wimpel af bij de befaamde Oxford Aviation Academy. "Ryanair bood me meteen een job aan. Ik was zelf een beetje verrast", zegt hij in 'Daily Mail'. ­Irwin doorloopt nu een extra opleiding om met een Boeing 737 te mogen opstijgen, vliegen en landen. Vanaf september mag hij dan als co-piloot plaatsnemen in de cockpit met 180 passagiers achter zich - mogelijk ook op vluchten van en naar Charleroi. "Ik krijg een bureau met het prachtigste uitzicht ter ­wereld", lacht hij. "Ongelooflijk spannend."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzekering schrapt polis na diefstallen

Verzekering schrapt polis na diefstallen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/14/9/20130712042638/media_xll_5980359.jpg


Slachtoffers van (herhaalde) inbraken kunnen hun verzekering tegen diefstal verliezen. Dat blijkt uit het verhaal van een koppel uit de Kempen dat drie keer op rij dieven op bezoek kreeg. Hun "waarborg diefstal" werd geschrapt, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

AG Insurance stuurde het koppel een aangetekend schrijven dat "bij nazicht van de schadehistoriek" hun verzekeringspolis opgezegd werd. Het echtpaar vindt dat "onbegrijpelijk" omdat ze de beveiliging van hun huis hadden opgevoerd met camera's en bewegingsdetectoren.

AG Insurance bevestigt de mogelijkheid: "Opzegging van het contract is een maatregel die in allerlaatste instantie genomen wordt in een (te verwaarlozen) aantal gevallen van herhaaldelijke schade in een korte tijdsspanne."

Volgens Wauthier Robyns van de beroepsvereniging Assuralia zijn er geen sectorovereenkomsten rond het opzeggen van verzekeringscontracten. Dat is iets wat elke maatschappij individueel beslist. Maar meestal gaat de verzekering niet over een nacht ijs." (br.hln)



» Reageer (0)
11-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissen gruwelijk verwond door... meeuwen


Walvissen gruwelijk verwond door... meeuwen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Voor de kust van Argentinië worden walvissen aangevallen door... meeuwen. De vogels hebben geleerd zich te voeden met het blubber van de noordkaperwalvissen, en pikken de zoogdieren wanneer die aan de oppervlakte komen ademen. De walvissen lopen zo erg pijnlijke verwondingen op die mogelijk zelfs dodelijk zijn. Het fenomeen is al jaren gekend, maar natuurbeschermers waarschuwen dat de aanvallen toenemen. Ze kijken voor een mogelijke verklaring naar de mens.

Bij het schiereiland Valdes sterven walvissen bij bosjes, en mogelijk zijn de meeuwen daarvoor verantwoordelijk. Vorig jaar kwamen 116 walvissen om, een verdubbeling ten opzichte van 2011. Sinds 2003 werden 605 dieren gedood, waarvan 88 procent kalveren. Het is niet duidelijk of de vogels verantwoordelijk zijn voor de dood van al die dieren, maar wetenschappers merken wel dat de enorme zeedieren hun natuurlijke gedrag aanpassen om de aanvallen te vermijden.

De meeuwen maken met hun scherpe bek wonden tot 10 cm diep. Elke keer de walvis bovenkomt om te ademen, valt de meeuw aan om stukken blubber van de wonde te rukken. De vogels kunnen elke keer meermaals pikken en zo heel wat schade aanrichten. Persagentschap AFP spreekt zelfs van verwondingen tot 1,5 meter lang.

De aanvallen zijn vooral rampzalig voor de kalveren omwille van de wijze waarop de dieren worden gezoogd. De noordkapers hebben immers geen lippen, waardoor de koe haar melk loost in het water. Het vel van de kalveren is dunner en dus kwetsbaarder voor de meeuwenbekken, en daarnaast hebben de kleintjes ook de neiging om dichter bij de kust te zwemmen. Moeders met kalveren worden dan ook vijf keer vaker aangevallen dan jeugdige walvissen die alleen zwemmen, waardoor de dieren worden bedreigd tijdens een cruciaal moment in hun leven.

Tijdens de aanvallen, die uren kunnen duren, verbruiken de dieren bovendien kostbare energie om te ontkomen aan de meeuwen. Dat is een ernstig probleem tijdens een periode van het jaar waarop moeders vasten en op een plaats waar geen voedsel aanwezig is om vetreserves aan te vullen.

De meeuwenaanvallen werden voor het eerst gedocumenteerd in de jaren 70, toen ongeveer een procent van de Argentijnse noordkapers verwondingen van meeuwen had. In 1990 was dat al 38 procent, in 2000 68 procent en in 2008 al 77 procent. Volgens experts is de mens er mogelijk deels voor verantwoordelijk. Recent onderzoek suggereert namelijk dat de plaatselijke meeuwenpopulatie floreert door teruggegooide bijvangst van vissers en door een overvloed van voedsel op stortplaatsen. Bedrijven die verrotte visrestanten zouden moeten begraven, dumpen die vaak gewoon op een stort, waardoor de meeuwen extra voedsel hebben en de populatie aangroeit tot onnatuurlijke proporties.

Wetenschappers kunnen de walvissterfte echter niet onomstotelijk linken aan de meeuwenaanvallen. Ondervoeding is ook een mogelijke verklaring, maar uit honderden weefselmonsters is alleszins geen verband met gif of ziekte aangetoond. De noordkapers zijn geen bedreigde walvissoort, maar wereldwijd leven nog maar ongeveer 7.000 exemplaren. Ooit waren ze met 60.000, maar de populatie werd sterk uitgedund door de walvisjacht.

De walvissen passen hun gedrag trouwens aan: zo krommen de dieren hun rug meer om hun lichaam zo veel mogelijk onder water te houden. Kleintjes doen dat niet, wat erop wijst dat het gaat om aangeleerd gedrag. De aanvallen nemen er echter niet door af. Duo's van moeders en kalveren hernemen hun normale gedrag 30 tot 60 minuten na een aanval, maar bevinden zich 24 procent van de tijd overdag toch in een situatie waarin hun gedrag verstoord wordt door meeuwen.

De dieren zijn de belangrijkste toeristische attractie op het schiereiland Valdes. Jaarlijks komen tot 200.000 toeristen de dieren bewonderen, wat miljoenen opbrengt voor de lokale economie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze voeding en drank beschermt de huid tegen uv-straling

Deze voeding en drank beschermt de huid tegen uv-straling


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/4/3/20130711120814/media_xll_5978598.jpg


Hoewel je zonnemelk nooit helemaal mag schrappen, kan je de tolerantie voor zonnestralen een pak verhogen door bepaalde eetbare 'uv-blokkers' op het menu te zetten. De antioxidanten in deze gezonde voeding helpen de schade van vrije radicalen door onbeschermde blootstelling aan uv te minimaliseren.

Zonvriendelijke voeding op een rij:

* Rode en orange vruchten en groenten *
Lycopeen en carotenoïde, twee natuurlijke pigmenten in tomaten, paprika's en andere rode, rozige en oranje vruchten en groenten beschermen de huid tegen irritaties veroorzaakt door uv-straling. Zo is aangtoond dat beta-caroteen de impact van zonnebrand actief vermindert. Oranje en rozige citrusvruchten bevorderen dan weer de weerstand van de huid tegen uv.

* Vis rijk aan omega 3 *
Deze gezonde vetzuren (vooral te vinden in schaaldieren en vette vis) hebben sterke ontstekingswerende krachten. Ze beschermen cellen tegen de schade die vrije radicalen kunnen veroorzaken en zouden volgens bepaalde studies zelfs in staat zijn om bepaalde types van huidkanker te helpen voorkomen.

* Pure chocolade *
Flavanoïden in pure chocolade helpen de huid in de strijd tegen beschadiging, onder meer tegen zonnebrand. Bovendien zorgen de actieve stoffen in dit donkere lekkers voor een betere hydratatie, zuurstofverzadiging en bloedcirculatie.

* Groenten van de kruisbloemfamilie *
Broccoli, bloemkool en andere koolsoorten zijn rijk aan essentiële antioxidanten die vrije radicalen met de grond gelijkmaken. Als kers op de taart werden deze groenten ook al gekoppeld aan kankerpreventie in meerdere organen.

* Groene bladgroenten en kruiden*
Als het groen en bladachtig is, beschermt het gegarandeerd tegen de zon. Niet alleen bladgroente)n als spinazie en rucola, maar ook verse kruiden als peterselie, basilicum en zelfs rozemarijn baden in de antioxidanten. Onderzoek suggereert dat het eten van deze groene bladgroenten (en kruiden) de terugkeer van huidkanker helpt voorkomen.

* Zwart en groene thee *
Groene en zwarte theesoorten zijn overladen met polyfenomen die in staat zijn de bloedtoevoer naar tumoren te saboteren. Andere studies stellen dan weer dat groene thee non-melanome huidkanker tegengaat.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je bij doven nooit een 'hatsjie' hoort

Waarom je bij doven nooit een 'hatsjie' hoort


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/14/8/20130711103728/media_xll_5978183.jpg


Je hebt er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar niet iedereen produceert een "hatsjie" (of variatie) tijdens het niezen. Zo hoor je bij doven niet meer dan een scherpe, snelle stroom van adem.

Woorden toevoegen aan een nies en reageren met "Gezondheid" zijn culturele gewoontes die we oppikken tijdens onze kindertijd. "Hatsjie" is dan ook niet universeel. Bij de Britten klinkt het als "achoo", terwijl de Fransen een "atchoum" produceren. In Japen gaan niesbuiten gepaard met "hakashun" en in de Filippijnen klinkt het als "ha-ching". Door dit culturele aspect is het niet verwondelijk dat doven, zeker gebruikers van gebarentaal, niet nadenken over één van de meest natuurlijke lichamelijke acties.

"Voor doven is een nies gewoon wat het moet zijn: iets dat simpelweg gebeurt", stelt Charlie Swinbourne, de halfdove journalist die dit fascinerende weetje aan het licht bracht in een online magazine voor doven. In zijn poging om een woordloze nies te omschrijven, schreef hij dit: "Je hoort een diepe, zware adem vlak voor het niezen en dan een scherper, sneller geluid wanneer de lucht naar buiten gestuwd wordt".

Irritant
Met een knipoog stelde Swinbourne ook een lijstje samen met de top 10 van irritante gedragingen door mensen die wel kunnen horen.

1. Luisteren naar conversaties waar ze geen deel van uitmaken
2. Andermans uitspraak corrigeren
3. Te subtiel zijn (iets wat met gebarentaal moeilijk gaat)
4. Luidop niezen met een "hatsjie" (Sneeze organically. Sneeze fairtrade)
5. Wegkijken tijdens conversaties
6. Kop in het zand steken wanneer het gehoor aftakelt
7. Toonvast zingen en daar arrogant trots op zijn
8. Veel te beknopt zijn bij kennismakingen
9. Een overdosis aan veronderstellingen koesteren over doven
10. Roepen tegen doven



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delphine Boël rekent weer af met papa Albert

Delphine Boël rekent weer af met 'papa Albert'


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/9/12/20130711020811/media_xll_5977872.jpg


Delphine Boël, de onechte dochter van koning Albert, steekt weer niet mis te verstane ­boodschappen aan haar vader in haar meest recente kunstwerken. "Je kan de waarheid niet ­veranderen, maar de waarheid kan jou veranderen", schreeuwt ze het uit op spiegelglas, zo meldt Het Laatste Nieuws vandaag.

De nieuwe werken zijn vanaf zaterdag te zien op een tentoonstelling in het Zuid-Franse Grimaud, maar de kunstenares zelf leeft ondergedoken. "Ze is een opgejaagde prooi", klinkt het.

De nieuwe tentoonstelling van Delphine Boël moet een top­gebeuren worden voor Paul en Sandy Janssen, een Vlaams ­koppel dat in het pittoreske ­Provençaalse dorp Grimaud een indrukwekkende kunstgalerij runt. Er hangt al langer permanent werk van de koninklijke Belgische kunstenares in de ­galerij, naast bekende figuren als Karel Appel, Helmut Newton en Andy Warhol. Vanaf zaterdag komt daar een dertigtal andere 'Boëls' bij. (br.hln)



» Reageer (0)
10-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama spendeert 1.200 euro aan bal van dochters dromen

Mama spendeert 1.200 euro aan bal van dochters dromen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/2/7/20130710142056/media_xll_5976862.jpg


Een Britse mama gaf haar dochter het eindejaarsbal van haar dromen na een vijfjarige hel pesterijen door klasgenoten. Ze spendeerde 1.200 euro aan onder meer een paardenkoets en een een op maat gemaakte jurk om de pestkoppen een lesje te leren.

De 16-jarige Paige Harker werd vijf jaar lang gepest door haar klasgenoten, waardoor ze niet meer wilde verder studeren. Het begon redelijk onschuldig op haar 11 jaar na een ruzie met een klasgenoot, maar al snel werd ze het slachtoffer van roddels. Dit escaleerde na een tijdje in lichamelijk geweld, waardoor Paige zelfs een maand de lessen moest missen en thuis bijles kreeg.

Mama Hayley stelde alles in het werk om haar dochter het bal van haar dromen te geven. Ze huurde voor deze bijzondere avond dezelfde sprookjesachtige paardenkoest (700 euro) waarin het Britse glamourmodel Katie Price in trouwde en kocht voor haar dochter een op maat gemaakte baljurk uit China van 280 euro. Haar schoenen en juwelen kostten nog eens 120 euro en daarnaast kreeg ze wimperextensies en een spray tan.

Zo wilde de mama haar dochter helpen, om de hel die vijf jaar duurde af te sluiten. Hayley legt uit: "Mijn dochter wilde stoppen met school. Ze wilde haar carrière opgeven door het gepest. Dankzij het perfecte bal kon ze deze deur voorgoed achter zich toetrekken. Ik wilde haar ovetuigen niet te stoppen door haar een schitterend bal te geven. Het was het allemaal waard. Ze straalde in haar blauwe jurk waarin acht hoepels verwerkt zaten."

Paige: "Mijn schooltijd was een constante strijd. Sommige klasgenoten hebben zelfs geprobeerd me van de trap te duwen. De buren kwamen buiten toen de koets, getrokken door twee grijze paarden, voor mijn huis arriveerde. Iedereen nam foto's. Toen we voor het bal door het dorp reden, keek iedereen naar mij. Ik voelde ik me een ster, daarom ben ik erg dankbaar dat mijn moeder zoveel heeft betaald voor mijn bal. Het was een droomavond. Mijn jurk was gigantisch en viel op, ik was er gek op. Nu begin ik vol goede moed aan mijn verdere studies."  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!