Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graatmagere modellen in kledij van ondervoede Cambodjanen

Graatmagere modellen in kledij van ondervoede Cambodjanen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/12/0/20130917101539/media_xll_6133170.jpg


Terwijl we in Londen en Madrid dezer dagen ribben kunnen tellen op de modeweek in Londen werpt ngo Labour Behind the Label een schrijnend licht op de chronische ondervoeding van Cambodjaanse textielwerkers die voor westerse merken als H&M produceren.

Een derde van de Cambodjanen die kledij produceren voor de internationale merken  op de Britse markt - waaronder een reus als H&M - lijdt honger. Een vierde van hen is zelfs zo ondervoed dat ze in onze contreien de stempel 'anorectisch' zouden krijgen. Dat melden de activisten van Labour Behind the Label, die strijden voor de rechten van textielwerkers in derdewereldlanden. De werknemers consumeren zowat 1.598 calorieën per dag, terwijl 3.000 calorieën eigenlijk een minimum zijn om werkdagen van 10 uur in een fabriek te kunnen kloppen

Geen wonder als je de lonen bekijkt, klinkt het. De arbeiders krijgen een minimumloon van 60 euro per maand. Dat terwijl je 57 euro per maand nodig hebt om een dieet van 3.000 calorieën per dag te onderhouden. Anders gezegd: er blijft slechts 3 euro per maand over voor andere kosten, wat uiteraard compleet onmogelijk is als je ook een familie wil voeden en een dak boven je hoofd wilt. Labour Behind the Label ijvert daarom voor een absoluut minimumloon van 342 euro per maand.

De studie volgt op een rist berichten van mensen die massaal flauwvielen in Cambodjaanse textielfabrieken. Ook die fenomenen zijn volgens de activisten minstens ten dele te verklaren door structurele ondervoeding.

De ngo suggereert dat, naast hogere lonen, ook gratis lunches in de fabrieken een oplossing kunnen zijn. Maar in door de Cambodjaanse textielindustrie wordt dat idee onmiddellijk afgeschoten als 'niet de taak van de werkgever', schrijft de Britse krant The Independent. "Vraag je ons echt of arbeiders ondervoed zijn omdat ze te weinig geld hebben, wanneer de helft van hen een mobiele telefoon heeft?", was daar de reactie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg koopt voor het eerst sinds WOII minder eten

Belg koopt voor het eerst sinds WOII minder eten


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/0/3/20130918140149/media_xll_6136728.jpg


In de eerste helft van 2013 werd 1 procent minder voeding gekocht. Dat blijkt uit cijfers van Comeos, de sectorfederatie voor handel en diensten. Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat de aankoop van voeding daalt.

In 2012 bleek voor het eerst dat de aankoop van voeding in ons land daalt. In de eerste zes maanden van 2013 heeft die trend zich doorgezet, met een daling van 1 procent. "Wellicht zit de crisis daar voor iets tussen, ook al valt het in België mee vergeleken met de buurlanden. Mensen zijn voorzichtiger en geven minder uit, ook aan voeding", aldus Comeos-woordvoerder Peter Vandenberghe.

Uit de cijfers van Comeos blijkt dat de handel in het algemeen zich tijdens juli en augustus heeft herpakt, na een dramatische start van het jaar. Zo kende de voeding in maart een volumedaling met 2 procent, kende de mode in maart een volumedaling met 11 procent en bedroeg die daling in de doe-het-zelf 12 procent. "Vanaf april is het beginnen beteren, met de komst van beter weer", legt Vandenberghe uit.

Opvallend is ook de dalende tewerkstelling. Die nam in 2012 met 0,6 procent af en Comeos verwacht in 2013 evenmin dat er zal worden aangeworven. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss naakt voor 60ste verjaardag van Playboy

Kate Moss naakt voor 60ste verjaardag van Playboy

http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/2/14/20130918062429/media_xll_6135659.jpg


Kate Moss gaat uit de kleren voor de 60ste verjaardag van Playboy. Het topmodel staat op de cover van de speciale verjaardagseditie die in december uitkomt, bevestigt Jimmy Jellinek van het blad aan de Los Angeles Times.

"Ze is een internationale beroemdheid, iconisch en overschrijdt de grens tussen seksueel beeld en mode", zegt Playboybaas Hugh Hefner tegen de krant. Jellinek is verheugd en zegt dat Moss de perfecte partner voor Playboy is om de volgende 60 jaar in te luiden. "Het begon 60 jaar geleden met Marilyn Monroe op de cover van Playboy en nu hebben we Kate Moss."

De foto's van het model zijn bedoeld als een knipoog naar de geschiedenis van het blad. Ze poseert daarom onder meer met konijnenoortjes en handboeien.

Kate Moss, die in januari 40 wordt, is niet het eerste topmodel dat de cover van het naaktblad siert. Onder anderen Cindy Crawford, Elle MacPherson, Naomi Campbell en Claudia Schiffer gingen haar voor. (br.hln - foto photo news) 



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transgender maakt indruk op de catwalk in Londen

Transgender maakt indruk op de catwalk in Londen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/1/8/20130918082900/media_xll_6135743.jpg


Een Brits catwalkmodel dat het publiek imponeerde op de modeweek in Londen onthulde achteraf hoe ze als man werd geboren en ze binnenkort een geslachtsoperatie zal ondergaan.

De 32-jarige Britse Nicole Gibson groeide op als jongen Glen, maar werd op de speelplaats ontzettend gepest door leeftijdsgenootjes. In haar tienerjaren ontdekte Nicole dat ze gevoelens had voor jongens en op haar twintigste begon ze vrouwenkledij te dragen. Pas twee jaar geleden startte ze met een hormonenkuur. Hierdoor kreeg ze onlangs een vrouwelijker figuur: dit stimuleerde de ontwikkeling van haar borsten. Nicole heeft nu zelfs behamaat 85B. Ze stopte met haar job als barman en werkt nu aan haar carrière als model.

Geweldige show
Haar droom werd deze week werkelijkheid toen ze in een designerjurk mocht paraderen als onderdeel van Catwalk For Change, een modeshow die werd gehouden om het gebrek aan diversiteit in de industrie aan te kaarten. Het laatste deel van transformatie is voor donderdag gepland wanneer Nicole onder het mes gaat om echt volledig vrouw te worden. Nicole: "De modeshow was geweldig. Ik had een transparante jurk aan waarin je mijn tepels kon zien. Dankzij de hormonentherapie heb ik een mooie boezem. Ik was niet zenuwachtig, maar opgewonden."

Nicole legt uit welke strijd ze al haar hele leven moet voeren: "Ik wist al op erg jonge leeftijd dat ik anders was. Terwijl andere jongens buiten speelden, wilde ik de jurken van mijn grootmoeder dragen. Ik wist dat ik anders dan de anderen was. Hoewel ik al op mijn twintigste had ontdekt dat ik graag vrouwenkleren droeg, verzamelde ik pas op mijn dertigste genoeg moed om echt vrouw te worden. Dan begon ik hormonen te nemen. Ik begin wel zenuwachtig te worden voor de ingreep van donderdag, maar het is iets dat ik moet doen."

Nicole werd ontdekt door Models of Diversity, een alternatief modelbureau, ze had zelf haar foto's ingestuurd. Mode-experts waren zo onder de indruk van de prestaties van Nicole op de catwalk dat ze al geboekt werd voor andere shows later dit jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marijn Devalck: Acteurs niet rijk geworden van FC De Kampioenen

Marijn Devalck: "Acteurs niet rijk geworden van FC De Kampioenen"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/10/13/20130918073028/media_xll_6135718.jpg


Acteur Marijn Devalck is ondanks zijn jarenlange dienst als Boma in FC De Kampioenen niet rijk geworden. Ondanks de bioscoopfilm die eraan komt, de talloze herhalingen van de serie op de openbare omroep en de verkoop van heel wat merchandising, zijn de acteurs van de succesreeks hier niet rijk van geworden.

Marijn Devalck klaagt vandaag in de krant Het Nieuwsblad: "De VRT heeft me betaald voor mijn acteerprestaties, maar voor de talloze herhalingen hebben we erg weinig geld gekregen. Dit komt doordat de voltallige crew ooit een contract heeft getekend waarin de acteurs hun rechten hebben afgestaan. Wie weigerde hier akkoord mee te gaan, kon vertrekken. In de beginjaren stonden we daar niet bij stil, maar toen de VRT met de herhalingen begon, zijn we eens met de directie en de acteurs rond de tafel gaan zitten. Zo hebben we de rechten terug gekregen en zo verdiende elke acteur 250 euro aan elke herhaling, in ruil voor een exclusiviteitcontract met de VRT."

"Toen de tv-reeks echter voorgoed stopte, zijn we de rechten opnieuw kwijt geraakt. Dus nu zijn de Kampioenen nog altijd op tv te zien, maar ik en mijn collega's verdienen hier niets aan. Dat is niet eerlijk van de VRT. Ook voor de merchandising, de strips en de dvd's krijgen we haast geen cent, want de winst wordt verdeeld onder alle acteurs, de VRT en het bedrijf dat de merchandising maakt", besluit Devalck.

De VRT reageert op het relaas van Devalck dat de openbare omroep geen fouten heeft gemaakt en zich aan zijn woord heeft gehouden.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen waarom nieuwe ouders te weinig slapen

5 redenen waarom nieuwe ouders te weinig slapen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/2/1/20130918095152/media_xll_6135931.jpg


Slaaptekort is de grootste uitdaging voor ouders het eerste jaar. Dit zijn dé vijf redenen waarom nieuwe ouders 's nachts niet slapen, en opvallend genoeg hebben ze niet allemaal met de noden van een baby te maken. Integendeel: soms doen ouders het zichzelf aan...

1) Nachtvoedingen

Voor 62 procent zijn nachtvoedingen de reden dat ze 's nachts te weinig (of op zijn minst onderbroken) slapen. Baby's hebben kleine maagjes, die snel vol maar ook snel weer leeg zijn. Pas na een half jaar slaapt een deel van de kinderen door (vijf uur aan één stuk), sommige kinderen doen er een pak langer over.

2) Huilende/wakkere baby

57 procent haalt dit aan als een reden waarom ze 's nachts niet slapen. Uren rondlopen, wiegen en liedjes zingen, of 50 keer een tuutje gaan terugsteken: het zijn maar enkele manieren om nodige nachtrust te zien wegtikken.

3) Bezorgdheid

45 procent is niet wakker omdat de baby iets nodig heeft, ze houden zichzelf wakker door zich zorgen te maken om de veiligheid van de baby. Ze kijken of hij nog ademt, dekken hem verder toe, liggen te tobben of ze hem nu wel dan niet moeten wakker maken voor een voeding. Wie zo in slaap valt, slaapt ook meestal slecht en licht.

4) Niet in slaap geraken

De baby slaapt, je partner slaapt... en 34 procent ziet de uren wegtikken. Je lichaam is niet meer gewend aan doorslapen, je hele waak-slaapritme is om zeep. Borstvoedende moeders hebben hier over het algemeen minder last van, omdat de hormonen die met borstvoeding gepaard gaan ervoor zorgen dat je snel weer slaapt (of zelfs tijdens een voeding in slaap valt).

5) Huishouden doen

Een kwart gebruikt de uren van de nacht (en een slapende baby) om huishoudelijke taken te doen, ten koste van hun eigen slaap.

5 uur per nacht
Volgens een schatting van 1.800 Britse ouders slapen ze het eerste jaar gemiddeld maar 5 uur per nacht of missen ze 44 dagen slaap het eerste jaar.

Er zijn wel vraagtekens te stellen bij deze cijfers. Een schatting is heel onbetrouwbaar en vooral vermoeide mensen hebben de neiging het aantal uren dat ze werkelijk slapen te onderschatten. Ze vallen in lichte, dromeloze slaapjes maar worden wakker met het gevoel dat ze niet hebben geslapen.

De uren meten, via een app of een dagboek, is betrouwbaarder.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran gaat Perzische kat naar de ruimte sturen

Iran gaat Perzische kat naar de ruimte sturen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/15/3/20130917112120/media_xll_6133428.jpg


Ongeveer zeven maanden nadat Iran een aap de ruimte in slingerde, duiken de plannen op om ook een Perzische kat te lanceren. Gisteren maakte Mohammad Ebrahimi, woordvoerder van het ruimteprogramma, het nieuws bekend.

De lancering van de Perzische kat zou nog plaatsvinden voor het einde van het Iraanse jaar, dat eindigt op 21 maart. Uit het verslag blijkt dat ook een muis en een konijn tot de kandidaten behoren.

Het plan komt er naar aanleiding van de succesvolle tocht van een aap, die ongedeerd terug op aarde landde enkele maanden geleden. Volgens Ebrahimi duurde de vlucht 20 minuutjes en bereikte de capsule een hoogte van 120 kilometer.

In 2010 zouden volgens Iraanse ambetaneren ook al een muis, een schildpad en enkele wormen een ruimtevlucht gemaakt hebben. De dierlijke astronauten vormen de voorbereiding op het plan om tegen 2018 een mens de ruimte in te sturen en zo het leidinggevend technologiecentrum van de islamitische wereld te worden. (br.hln)



» Reageer (0)
17-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Mavericks - All You Ever Do Is Bring Me Down

The Mavericks - All You Ever Do Is Bring Me Down

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Mavericks was een Amerikaanse neotraditional country-band, die actief was van 1989 tot 2003. De band bracht in hun bestaan zes studioalbums uit. Hun grootste hit in België en Nederland was Dance The Night Away uit 1998.

Raul Malo ontmoette bassist Robert Reynolds in een platenwinkel in Florida, en ontdekte dat ze dezelfde muzieksmaak hadden. Hij stelde voor om samen met zijn vriend Paul Deakin een band te vormen. Eind jaren 80 kwam ook gitarist Ben Peeler bij de groep en waren de Mavericks een feit. Raul Malo was de drijvende kracht achter de band; hij schreef het merendeel van de muziek en was de hoofdzanger.

De band begon met optredens in clubs in Miami. In 1991 bracht de band hun eerste album uit; The Mavericks. Datzelfde jaar kreeg de band een contract bij MCA Nashville. In 1992 volgde hun eerste grote uitgave, From Hell to Paradise. Gitarist Ben Peeler werd dat jaar vervangen door David Lee Holt, die in 1994 werd vervangen door Nick Kane.

In 1994 verscheen het album What a Crying Shame (#54 US, #6 Country and Western), met de bijbehorende singles "There Goes My Heart" en "O What a Thrill." Music for All Occasions (#58 US, #9 C&W, #56 UK) verscheen in 1995, en bevatte onder andere de nummers "Here Comes the Rain" (#22 C&W) en "All You Ever Do Is Bring Me Down" (#13 C&W).

In 1994 werkten The Mavericks samen met Carl Perkins en Duane Eddy aan het benefietalbum Red Hot + Country van de Red Hot Organization.

Het album Trampoline uit 1998 werd een grote hit in het Verenigd Koninkrijk. De single "Dance the Night Away" haalde daar zelfs de vierde plaats in de hitlijsten. In de Verenigde Staten was het album minder succesvol.

In 1999 brak de groep met MCA vanwege de tegenvallende verkoop van Trampoline en het feit dat hun nummers niet meer op de radio werden gedraaid. Ze brachten nog wel een verzamelalbum, Super Colossal Smash Hits of the 90's: The Best of The Mavericks, uit. Daarna besloot de band een tijdje uit elkaar te gaan.

In 2003 kwam de band weer bijeen, en voegde ook gitarist Eddie Perez zich bij hen. Dat jaar bracht de groep een nieuw album uit, The Mavericks.[1] Ook dit album werd geen succes en de band ging wederom uit elkaar. Na het uiteenvallen van de band werd Raul Malo solo-artiest. Wel werden in de jaren na het stoppen van de band nog enkele compilatiealbums uitgebracht.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke oplossing tegen maagproblemen: zeewater

Natuurlijke oplossing tegen maagproblemen: zeewater


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/4/12/20130917105354/media_xll_6133332.jpg


Een slok zeewater, genomen uit een diepte van 200 meter, kan helpen om een pijnlijke indigestie te bestrijden. Bovendien kan het water ook het risico op kanker en maagzweren verkleinen. Dat komt omdat het zeewater de bacterie Heliobacter pylori helpt te doden.

Tot vier op de tien mensen worden op een bepaald moment in hun leven geïnfecteerd door deze bacterie, die de hoofdoorzaak van maagzweren vormt. Hoewel de bacterie bij veel mensen geen kwaad doet, lokt ze een maagzweer uit bij zo'n 15 procent van de geïnfecteerden.

Er wordt gedacht dat de bacterie bij sommige mensen de maagwand aantast, waardoor het maagzuur het weefsel eronder kan irriteren. De schade aan de maagwand kan ook zorgen voor aanvallen van indigestie, maagzweren en kan het risico op maagkanker verhogen. Als duidelijk wordt dat een patiënt met maagpijn de bacterie draagt, dan krijgt hij of zij gewoonlijk antibiotica voorgeschreven en een medicijn dat de productie van maagzuur vermindert.

Er wordt echter gevreesd dat er tegenwoordig nieuwe varianten van de bacterie in omloop zijn, die resistent zijn tegen de medicijnen. Bovendien hebben die medicijnen ook verschillende neveneffecten, zoals hoofdpijn, diarree, duizeligheid en misselijkheid. Maar volgens nieuw onderzoek van de Kochi Medical School in Japan is er dus een natuurlijk alternatief: diepzeewater.

Wetenschappers stelden daar in de eerste plaats vast dat het water uit de diepzee, ontdaan van het zout erin, het aantal bacteriën bij dieren verminderde. Daarna gaven ze het water aan 23 patiënten die besmet waren met de bacterie. Hun aantal bacteriën ging met 60 procent omlaag. Ter vergelijking: bij mensen die gewoon water dronken, ging het aantal met 25 procent omlaag.

Waarom het diepzeewater zo giftig is voor de Helicobacter pylori is niet helemaal duidelijk, maar er wordt gedacht dat het hoge gehaltes van de mineralen calcium, kalium en magnesium bevat. Die kunnen de buitenste celwand van de bacteriën aantasten.

"Uit deze studie kunnen we echter niet besluiten dat het bacteriegehalte ook laag blijft nadat de patiënten stoppen met het water te drinken", aldus de Britse gastro-enteroloog dr. John Mason. Voorlopig is het dus nog te vroeg om het diepzeewater ook echt te drinken.

Maagproblemen is overigens niet het enige waarbij diepzeewater kan helpen. Volgens recent Koreaans onderzoek kan het immers ook de groei van borstkankercellen stoppen, al gaat het ook hier om eerste resultaten. De bevindingen van dat onderzoek werden gepubliceerd in het 'International Journal of Oncology'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste windmolenpark Noordzee officieel ingehuldigd

Grootste windmolenpark Noordzee officieel ingehuldigd


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/10/9/20130917175052/media_xll_6134664.jpg


Het grootste windmolenpark op de Noordzee is gefinaliseerd en kan op volle toeren beginnen draaien, ongeveer tien jaar nadat de eerste vergunning werd verleend. Het windmolenpark van het consortium C-Power op de Thorntonbank, wordt vanavond ingehuldigd door premier Elio Di Rupo.

Het windmolenpark met een oppervlakte van 20 vierkante kilometer is met 54 turbines die elk 6,15 Megawatt produceren uniek op de wereld. De geproduceerde energie voorziet elk jaar 300.000 gezinnen van groene stroom. Daarbovenop zorgt de windenergie voor een besparing van 415.000 ton CO2 per jaar. Het consortium van DEME, ABB en RePower wist ook trots te melden dat de geproduceerde CO2 tijdens de werken, tegen kerstmis al teruggewonnen zal zijn.

De bouw van het windmolenpark duurde tien jaar en betreft pionierswerk. In 2009 werden zes turbines geplaatst als proefproject. In 2012, nadat de financiering van in totaal 1,3 miljoen euro rond raakte, werden nog eens 30 windmolens in gebruik genomen. Nu wordt de productie van nog eens 18 turbines op het elektriciteitsnet aangesloten.

De opbouw leverde de voorbije jaren 3.000 banen op. Het onderhoud geeft de komende twintig jaar nog eens werk aan 100 voltijds equivalenten.

Nu het project klaar is, wil C-Power zich gaan profileren als leverancier van hernieuwbare energie. Het consortium heeft de nodige vergunningen om tot 2034 het park te exploiteren. "Het park is berekend op een levensduur van twintig jaar, maar we hopen daarna nog een tijd door te gaan", zei CEO Jaak Rutten.

Volgens de topman hangt dat af van twee zaken, namelijk het toekomstige ondersteuningsmechanisme van de federale overheid maar ook van de realisatie van een nieuw hoogspanningsnetwerk, het zogenaamde Stevinproject. "Met de huidige drie windparken is er geen probleem, maar als de vier andere voltooid zijn, dan dreigt er onvoldoende transportcapaciteit op het net van beheerder Elia".  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter verplicht koppel dat wil scheiden tot samenwonen

Rechter verplicht koppel dat wil scheiden tot samenwonen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/7/0/20130916234949/media_xll_6132570.jpg


Een Spaans koppel dat zich geen scheiding kan veroorloven en waarvan de partners niet voldoende geld hebben om apart te gaan wonen door de economische crisis, moet van de rechter een appartement delen.

Door een tekort aan betaalbare woningen en de hoge kosten van een scheiding, dreigen de Spaanse voormalige geliefden op straat te komen staan. Daarom besloot een rechter dat het beter zou zijn moesten de ex-partners hun appartement blijven delen, ook om het welzijn van hun twee jonge dochters te verzekeren. De rechter vond het potentiële risico van tegen je ex aan te lopen op weg naar de badkamer een betere optie voor alle betrokken partijen dan dakloos te zijn.

Juridische experts waarschuwen dat deze beslissing een belangrijk precedent kan worden in een moeilijk economisch klimaat. Een advocate in Barcelona verklaart: "De economische crisis in Spanje heeft alles veranderd. Het is een uitzonderlijke beslissing die andere rechters ertoe kan aanzetten gelijkaardige oplossingen te zoeken." (br.hln)




» Reageer (0)
16-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor and Roger Waters - Mother

Sinead O'Connor and Roger Waters - Mother

Klik op de foto om ze te beluisteren






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe moet het nu: eieren bewaren in of buiten de koelkast?

Hoe moet het nu: eieren bewaren in of buiten de koelkast?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/9/0/20130916130817/media_xll_6131280.jpg


In de supermarkt staan de eieren gewoon in de rekken en niet in het koelvak. Eens thuis worden ze meestal toch in de koelkast geplaatst. Wat is nu het beste: eieren in de koelkast bewaren, of niet? De Daily Mail trok op onderzoek

Redenen om de eieren in de koelkast te bewaren

- om temperatuurschommelingen te voorkomen (als je ze niet in de deur plaatst toch)

- om voedselvergiftiging te voorkomen

- om salmonella tegen te gaan (ook al wordt het zelden aangetroffen in eieren)


Een Texaanse studie steunt deze visie (ongeveer): eieren worden het best bewaard tussen 0,6 en 2,2 graden als je ze heel lang wil bewaren. Dat is uiteraard kouder dan kamertemperatuur, maar ook kouder dan de gemiddelde koelkast.

Andere Amerikaanse organisaties gaan nog verder en zeggen eieren weg te gooien als ze meer dan twee uur niet in de koelkast werden bewaard.

Redenen om de eieren NIET in de koelkast te bewaren:

- om misbaksels te voorkomen: een koud ei zou minder goed mengen met de andere ingrediënten

- door ze in het eierbakje te leggen, worden ze door elkaar geschud en komen minieme barstjes in de schaal

- Eieren mogen niet te warm worden, wat betekent dat ze moeten bewaard worden bij 'minder dan 20 graden'. Wat zo ongeveer overal is, behalve tijdens een hittegolf.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/13/6/20130916130949/media_l_6131301.jpg


Het verdict:

Om voor eens en voor altijd het argument te winnen, liet de Daily Mail twee dozen eieren naar een voedingslabo sturen. Daar werden de eieren twee weken bewaard, één doos op kamertemperatuur en één doos in de koelkast op 6 graden. De eieren werden in tussentijd verschillende keren getest op schadelijke stoffen zoals salmonella, E.coli, listeria en nog wat andere bacteriën.

Alle stalen bleken exact hetzelfde. Er was dus geen verschil tussen eieren die in de koelkast of buiten de koelkast werden bewaard: alle eieren waren bacterievrij.

Hou ze in het doosje
"Er is geen voordeel om de eieren in de koelkast te bewaren", concludeert Jay Tolley die de voedingstest uitvoerde. "Mensen hebben de gewoonte te veel in de koelkast te bewaren dat er niet thuishoort", klinkt het nog. Behalve dus tijdens een hittegolf, gewoon voor de zekerheid.

Zet je de eieren toch in de koelkast, dan bewaar je ze beter in hun kartonnen doosje: zo koelen ze trager af en lopen ze minder kans op beschadiging (en dus contaminatie). (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De strijd tegen lepra is nog lang niet gewonnen

De strijd tegen lepra is nog lang niet gewonnen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/9/14/20130916163223/media_xll_6131909.jpg

"Vele mensen denken dat de strijd tegen melaatsheid gewonnen is. Dat klopt niet. Er zijn vorig jaar weer meer dan 230.000 nieuwe patiënten met melaatsheid bijgekomen", zegt dr. Cairns Smith, professor-emeritus van de universiteit van Aberdeen en voorzitter van het wetenschappelijke comité van het internationale lepracongres in Brussel. Prinses Astrid, erevoorzitster van Damiaanactie, kwam het congres vanmiddag openen.

In Brussel loopt nog tot 19 september het 18de congres van de International Leprosy Association (ILA). Dat wordt om de vijf jaar gehouden en vindt voor het eerst in ons land plaats. Circa 700 artsen, gezondheidswerkers en lepra-experts uit alle hoeken van de wereld komen er hun ervaringen delen. Ook organisaties die fondsen inzamelen om de ziekte te bestrijden, zijn er aanwezig.

"Dat is nodig", zegt prof. dr. Cairns Smith. "In 1991 waren er meer dan 3 miljoen leprapatiënten. In 2004 was hun aantal gedaald tot een kwart miljoen. Daardoor ontstond de valse perceptie dat het probleem aan het verdwijnen was. Maar dat klopt niet. Het aantal leprapatiënten is sinds 2004 niet meer gedaald, maar constant gebleven. Er komen elk jaar bijna een kwart miljoen patiënten bij, vooral in India, Brazilië en Indonesië", zegt Rigo Peeters, secretaris-generaal van Damiaanactie en voorzitter van het Belgische organisatiecomité.

"Het vreselijke van lepra zijn niet alleen de fysieke gevolgen, maar ook de sociale. Mensen met melaatsheid worden nog altijd gediscrimineerd", zegt Yohei Sasakawa, de Japanse goodwillambassadeur voor de bestrijding van lepra bij de Wereldgezondheidsorganisatie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verklaard: waarom de beste ideeën onder de douche (lijken te) komen

Verklaard: waarom de beste ideeën onder de douche (lijken te) komen

http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/11/0/20130916112105/media_xll_6131010.jpg


Hoe komt het dat de oplossing van een probleem of iets dat je allang was vergeten zich weer aandient tijdens het douchen? De Nederlandse professor Carsten de Dreu verklaart het proces in de Nederlandse krant De Volkskrant.

Tot spijt van wie het benijdt: de douche op zich speelt geen rol in dit verhaal. Het kan zich evengoed voordoen tijdens een bad, het lopen of een boswandeling.

Waar het wel om gaat, is het creatieve proces in de hersenen. "Creativiteit zit niet op één plek", zegt de Dreu. Hoe komt het dan wel tot stand?

Spontaan, en als we het het minst verwachten. Waarom? "Na een dag hard denken, zit je brein overvol en zie je geen heldere oplossing meer. Door afstand te nemen, verdwijnt de irrelevante informatie en zie je plots de link tussen de relevante informatie", klinkt het.

Een douche (of een wandeling) is daarvoor ideaal: je komt tot rust, krijgt niet van zeven bronnen tegelijk prikkels en informatie, en hebt dus letterlijk tijd en ruimte om 'het licht' te zien.

Nog een cruciaal element in het vinden van een oplossing voor een probleem: slaap. "Vlak na het opstaan is de harde schijf opgeschoond. Informatiie die verbindingen blokkeert, is afgevoerd en alleen goed spul blijft over", legt de Nederlandse professor uit.

Maar is de douche (of de wandeling) wel echt dé plaats waar we de beste ideeën krijgen? Niet bepaald. "Het is zoals Thomas Edison zei: "Genialiteit bestaat voor 1 procent uit inspiratie en voor 99 procent uit transpiratie."

Met andere woorden die geniale ingeving onder de douche is alleen maar het resultaat van hard werk dat eraan vooraf ging. Je onthoudt het alleen beter omdat een inval op een ongewone plaats opvalt. "Dat we hard werken aan een oplossing vinden we normaal, maar het is die ingeving die we onthouden." Het harde werk wordt vergeten, de inval onthouden en voor je het weer ontstaat een mythe.

Wie een probleem heeft, en onmiddellijk een oplossing wil, zal het antwoord dus niet onder de douche vinden.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert en Paola duiken op in Italië

Albert en Paola duiken op in Italië


http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/10/4/20130916022057/media_xll_6130414.jpg


Koning Albert en koningin Paola zijn op vakantie in Italië, ver weg van alle heisa rond Delphine Boël. Sinds 31 juli ­leken de vorsten van de aardbodem verdwenen. Maar ­vrijdag doken ze op in de Noord-Italiaanse streek Veneto, waar ze met een huurwagen een rondreis langs monumenten en kathedralen maken. Het reisje is een verjaardagsgeschenk van de vorst voor zijn vrouw, die vorige week 76 werd. Ze bezochten onder meer de Villa Rotonda, net ­buiten Vicenza. De koning, in hemdsmouwen, en de koningin, met tas rond het middel, werden in de oude villa rondgeleid door een vriendin van Paola. (br.hln - foto kos)



» Reageer (0)
15-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morris Michtom en het ontstaan van de teddybeer


Morris Michtom en het ontstaan van de teddybeer


http://img217.imageshack.us/img217/32/teddybeer02.jpg



Morris Michtom was een Amerikaan van Russische afkomst die in 1902 de eerste teddybeer maakte. Michtom runde samen met zijn vrouw een speelgoedwinkel. In 1902 zag hij in de Washington Evening Star een cartoon met daarop president Theodore Roosevelt  die weigerde  tijdens een berenjacht, een jonge beer te schieten, die men voor hem aan een boom vastgebonden had.



http://img94.imageshack.us/img94/6697/morrismichtom.jpg
Morris Michtom




Deze gebeurtenis inspireerde niet alleen cartoonist C.K. Berryman voor het maken van een tekening, Morris Michtom komt op het idee een speelgoedbeer te maken. De vrouw van Morris Michtom vervaardigde de cartoonbeer van pluche en verkocht deze in hun winkel. De beer werd een ware rage . Aangezien de bijnaam van Theodore Roosevelt 'Teddy' was krijgt de eerste speelgoedbeer de naam teddybeer.


Voordat het echtpaar Michtom de beer teddybeer noemde, vroegen ze president Roosevelt toestemming om zijn naam te mogen gebruiken. De president liet weten hier geen bezwaar tegen te hebben.




http://img8.imageshack.us/img8/4196/cartoonvanckberryman.jpg
Cartoon C.K. Berryman



Een jaar na het voorval was de cartoonbeer omgevormd tot speelgoedbeer van vele kinderen , de geliefde teddybeer

In 1903 nam Margharete Steiff dit idee over en stichtte het Steiff-imperium in Duitsland.

Teddyberen hebben een persoonlijkheid, ze bieden gezelligheid , een eigenschap die ieder mens graag om zich heen ervaart.


De teddybeer is nog steeds geliefd bij jong en oud! Velen vinden nog steeds troost bij hun teddybeer , die ze als hun persoonlijke vriend zien...

De teddybeer heeft de tand des tijds overleefd en wordt nog veel aangekocht door verzamelaars



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal azalea's verkocht voor Kom op tegen Kanker

Recordaantal azalea's verkocht voor Kom op tegen Kanker

http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/7/2/20130915101855/media_xll_6128507.jpg


Dit weekend werden 264.640 azalea's verkocht ten voordele van Kom op tegen Kanker, een record.

Vorig jaar werden 'maar' 240.515 azalea's verkocht. Het vorige record dateert van 2007, toen 259.000 plantjes een nieuwe eigenaar vonden.

Tijdens het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker worden azaleaplantjes verkocht aan 6 euro. Met de opbrengst van de actie financiert Kom op tegen Kanker initiatieven voor kankerpatiënten. (br.hln)

Meer info op www.plantjesweekend.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste man ter wereld (112) overleden in New York

Oudste man ter wereld (112) overleden in New York


http://static3.hln.be/static/photo/2013/7/7/6/20130915041107/media_xll_6128286.jpg


Er zijn meer mannen die claimen de oudste ter wereld te zijn, maar Salustiano Sanchez-Blazquez was degene die afgelopen zomer bij Guinness World Records de boeken in ging. Hij overleed vrijdag op 112-jarige leeftijd in een verzorgingshuis in Grand Island, New York.

Sanchez-Blazquez, die de bijnaam 'Shorty' had, werd in juni erkend als de oudste man in leven toen zijn voorganger, Jiroemon Kimura (116), overleed. De man uit New York kon een geldig geboortedocument overleggen.

Shorty werd geboren op 8 juni 1901 in het dorp El Tejado de Bejar in Spanje en ging naar school tot hij tien jaar oud was. Hij verhuisde naar Cuba op zijn zeventiende, waar hij onder meer werkte op plantages, en daarna in 1920 naar de VS. Hij werkte er in de kolenmijnen van Lynch, Kentucky, en verhuisde uiteindelijk naar New York State, in de buurt van de Niagara-watervallen. Hij was ook actief als muzikant en bespeelde de dulzaria, een hoboachtig instrument, op bruiloften en feesten.

Gevraagd naar zijn geheim voor een lang leven, zei hij altijd dat hij dagelijks een banaan naar binnenwerkte, plus zes Anacin-pillen (paracetamol). Volgens zijn dochter werd hij zo oud omdat hij koppig en onafhankelijk was. Zelf vond hij zijn hoge leeftijd overigens geen bijzondere prestatie.

Sanchez zag volgens Guinness een flink aantal generaties van zijn familieleden opgroeien. Hij trouwde in 1934 en had 2 kinderen, 7 kleinkinderen, 15 achterkleinkinderen en 5 betachterkleinkinderen.

De Spanjaard wordt als oudste man opgevolgd door een andere Zuid-Europeaan: de 111-jaar oude Italiaan Arturo Licata. De oudste mens ter wereld is volgens Guinness nog steeds de Japanse Misao Okawa (115). (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander haalt 134 km/u op fiets

Nederlander haalt 134 km/u op fiets

http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/8/1/20130915100941/media_xll_6128491.jpg


Een Nederlander heeft in de woestijn van Nevada het wereldrecord 'snelste fietser op aarde' gevestigd. Met een speciale hightech ligfiets haalde Sebastiaan Bowier een snelheid van 133,78 kilometer per uur.

Het wereldrecord stond eerder op 133,3 kilometer per uur op naam van de Canadees Sam Whittingham. De nieuwe topprestatie wordt vermeld in het Guinness Book of World Records.

De extreem aerodynamische ligfiets is ontwikkeld door studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. De snelheid werd geklokt op een meettraject van 200 meter, na een aanloop van 8 kilometer op een kaarsrechte en vlakke weg.

Het wereldrecord werd gereden op de laatste avond van een hele raceweek, die werd geplaagd door regen. "Als je dan na drie avonden van slecht weer op de laatste avond toch nog over de wereldrecordsnelheid knalt, voelt dat fantastisch", aldus teamleider Wouter Lion.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!