Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier redt Britse man van onderkoeling

Bier redt Britse man van onderkoeling


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/6/6/20131104065407/media_xll_6239346.jpg

Twee mannen die vrijdag van een pier in zuidoost Engeland in de zee spongen, hebben waarschijnlijk hun leven te danken aan de acht blikjes bier die ze op hadden. Volgens de dokters heeft de alchohol waarschijnlijk hun lichaam op gang gehouden.

Eén van de mannen was na een nachtje drinken op het idee gekomen een duik te nemen. Samen met een vriend sprong hij van de Herne Bay pier het water in. Volgens de kustwacht hebben de mannen veel geluk gehad, aangezien ze een goede 45 minuten in het water lagen voor iemand hen opmerkte. 

Eén van de mannen werd gered door een politieagent die een reddingsboei in het water gooide, maar de andere moest door de kustwacht aan wal gehaald worden. Hij had het bewustzijn verloren en was zwaar onderkoeld. De paramedici moesten uiterst voorzichtig te werk gaan, omdat er een groot risico was op hartstilstand.

Na de reddingsoperatie werden de drinkebroers naar een ziekenhuis in Margate, in het zuidoosten van Engeland gebracht.

Ga niet zwemmen, wanneer je gedronken hebt, aldus de kustwacht.  (br.hln)



» Reageer (0)
03-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je hond je zegt met zijn kwispelende staart

Wat je hond je zegt met zijn kwispelende staart


http://oi43.tinypic.com/11uhlie.jpg


De richting waarin een hond kwispelt, zegt alles over zijn gemoedstoestand. Dat besluiten Italiaanse experts uit experimenten waarbij ze 43 honden lieten kijken naar silhouetten en filmpjes van kwispelende soortgenoten. Sloeg de staart (vanuit het standpunt van de hond zelf) meer uit naar links, dan ging de hartslag van de toekijkende hond omhoog. Een aanwijzing dat honden weten dat kwispelen naar links staat voor gevaar en conflict, aldus de wetenschappers. Op rechts kwispelende silhouetten kwam geen reactie, "wat aangeeft dat honden dit beschouwen als een uiting van vertrouwen en vriendschap".

Het was al eerder bekend dat een gelukkige hond zijn staart naar rechts laat kwispelen, terwijl nerveuze honden naar links kwispelen.

"Maar het is voor het eerst dat iemand aantoont dat dit ook communicatieve waarde heeft", zegt diergedragskundige Matthijs Schilder van de Universiteit Utrecht in De Volkskrant. Het is ook niet onlogisch dat honden die een linkskwispelende soortgenoot zien zelf onrustig worden, vindt Schilder. "In het kwispelen naar links zit meer afkeer. De hogere hartslag van een hond die dat ziet, zegt dat het dier zich klaarmaakt voor actie. Voor spel, of voor iets vervelends".

Overigens zagen de Italianen de hartslag van de honden ook soms omhoog gaan als die een hondensilhouet te zien kregen dat niet kwispelde. Dat kan komen doordat honden in aanvalspositie hun staart stilhouden, opperen de wetenschappers.

Rechtskwispelen nemen honden waar als een uitdrukking van vertrouwen en vriendschap

Hersenhelften
Bij een eerder experiment lieten Canadese onderzoekers een robothond naar links en naar rechts kwispelen, om te zien hoe andere honden daarop zouden reageren. Dat gaf weinig resultaat. "Wellicht zien honden de bewegingen van een robotstaart niet als biologisch overtuigend", menen de Italianen nu. Volgens hen hangt het verschil in kwispelrichting samen met de specialisatie in hersenhelften bij honden. Ook bij andere diersoorten zijn tal van links-rechtsverschillen in gedrag bekend, zegt Schilder. Maar in dat rijtje is kwispelen nieuw.

Hoge staart
Volgens de diergedragskundige kan de kwispelstaart ook verklaren waarom dominante honden vaak een hoge staart maken waarvan alleen het uiteinde kwispelt. "Zo'n hond laat zijn tegenstander in het ongewisse over zijn gevoel", speculeert Schilder. "Hij maskeert zijn gemoedstoestand". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The New York Times vol lof over Veerle Baetens

The New York Times vol lof over Veerle Baetens

Klik op de foto om de trailer te bekijken





De vertolking die Veerle Baetens neerzet in Felix van Groeningens 'The Broken Circle Breakdown' is één van de vier 'standout performances' in film deze winter. Dat schrijft filmrecensent Logan Hill van The New York Times in de zondagseditie van de krant.

Het artikel met als titel 'Star Turns Amid a Winter Flurry - Jared Leto, Veerle Baetens and Other Standout Performances' verschijnt net op het ogenblik dat van Groeningens film zijn Amerikaanse première beleeft in New York. Volgens The New York Times mag het filmpubliek zich deze winter verwachten aan vier filmvertolkingen die er met vlag en wimpel bovenuit steken. Veerle Baetens wordt daarbij in één adem genoemd met Jared Leto voor zijn rol in 'Dallas Buyers Club', Oscar Isaac uit 'Inside Llewyn Davis' en Tiger Chen die te zien is in 'Man of Tai Chi'.

Hill staaft zijn keuze voor Veerle Baetens met de manier waarop de actrice haar rol "onafgebroken met zo'n intensiteit uitbeeldt alsof de tatoeages die haar lichaam bedekken niet alleen bestaan uit inkt, maar verweven werden met rauwe zenuwen". Verder heeft de recensent het ook over de chemie tussen Baetens en haar tegenspeler Johan Heldenbergh die "varieert van passionele lichamelijkheid en pijnlijke tederheid, tot met verstomming geslagen verdriet en roekeloze wreedheid".
 
In het artikel komt Baetens ook zelf aan het woord. Zo spreekt ze o.a. over de manier van werken aan de film, hoe ze zich mentaal voorbereidde op de rol en hoe ze de bluegrass soundtrack niet zomaar tot een kopie van het origineel wilde herleiden, maar zich focuste op de emotionele eenvoud van de muziek.
 
Het is niet de eerste keer dat Felix van Groeningens speelfilm gelauwerd wordt om zijn sterke acteerprestaties. Tijdens het Tribeca Film Festival in april kreeg Veerle Baetens al de prijs voor Beste Actrice. Bovendien konden beide hoofdrolspelers internationaal al op heel wat goede kritieken rekenen, zoals onder meer op de Britse krantenwebsite The Telegraph waar men het had over 'two of the most moving performances of the year'.

Na haar rol van Elise in 'The Broken Circle Breakdown', was Veerle Baetens op het scherm te zien als Margaretha van Anjou in de Britse prestigereeks 'The White Queen' en vertolkt ze Meester Teugels in Jan Verheyens 'Het vonnis'. Dezer dagen staat Baetens op de set van 'The Team', een internationale politieserie.

'The Broken Circle Breakdown' is de officiële Belgische inzending voor de Oscars in de categorie 'beste niet-Engelstalige film'.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avonturier na maanden (en vlak voor dood) gered uit bos

Avonturier na maanden (en vlak voor dood) gered uit bos


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/1/14/20131103081032/media_xll_6237794.jpg


Ongelooflijk maar waar: een 44-jarige avonturier is na maanden gered uit een bos in Canada. Marco Lavoie werd gevonden in het noordwesten van Quebec, volgens experts slechts enkele uren voordat hij gestorven zou zijn.

Lavoie trok op 16 juli voor een tocht van twee maanden naar het bos, maar wat er juist gebeurd is tussen dan en 30 oktober is wat vaag. Wat wel zeker is, is dat zijn kamp ongeveer een maand na zijn vertrek aangevallen werd door een beer waardoor hij geen eten of materiaal meer had.

"Zijn hond is tussen hem en de beer gaan staan om zijn baasje te beschermen", aldus agent Ronald McLnnis. Sommige bronnen beweren dat hij zijn Duitse herder heeft moeten opeten om te overleven, maar die geruchten zijn niet bevestigd. Wel is het zo dat zijn hond de tocht niet heeft overleefd.

Lavoie verloor bijna de helft van zijn lichaamsgewicht en leed aan onderkoeling. Toen de man uiteindelijk door een helikopter gevonden werd, kon hij niet eten, drinken of praten. De familie van Marco sloeg niet meteen alarm toen hij na twee maanden niet thuiskwam, omdat hij een ervaren trekker is. Negen dagen nadat ze dan toch de politie verwittigden, werd de zwaar gehavende avonturier gevonden.

Lavoie zal waarschijnlijk volledig herstellen, maar heeft wel enkele weken in het ziekenhuis voor de boeg. "Het is onwaarschijnlijk dat hij zo lang heeft overleefd zonder voedsel, want in die bossen is er weinig plantaardig leven waar hij op kon teren", aldus een survivalinstructeur. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Doors - Touch Me

The Doors - Touch Me

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Doors was een Amerikaanse band uit de jaren 1965-1973. De naam is ontleend aan 'The Doors of Perception', de titel van een boek van Aldous Huxley, die op zijn beurt de frase had ontleend aan een gedicht van William Blake: "If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite".
Omdat de beeldbepalende zanger van de band, Jim Morrison, in de zomer van 1971 overleed, zijn sommigen van mening dat de band met zijn wegvallen ophield te bestaan. The Doors maakten rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten.

De leden van de band schreven hun werk meestal onder invloed van de drugs zoals lsd. In de originele bezetting zagen zes studioalbums het licht. Na de dood van Jim Morrison in 1971 werden nog twee studioalbums met nieuwe nummers uitgebracht, waarop Ray Manzarek en Robby Krieger de zang overnamen. Na bijna 30 jaar kwam het tot een reünie. Onder impuls van gitarist Robby Krieger en keyboardspeler Ray Manzarek, aangevuld met Ian Astbury als vervanger van Jim Morrison, bereisden ze concertzalen onder de naam The Doors of the 21st Century. Drummer John Densmore weigert tot op heden deel te nemen aan een reünie. Zijn opstelling leidde in juli 2005 tot een rechtszaak die hij won. Het gevolg hiervan is dat de band vanaf november 2005 de naam Riders on the Storm draagt.



» Reageer (0)
02-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse striphelden Suske & Wiske populairder in Nederland

Vlaamse striphelden Suske & Wiske populairder in Nederland


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/4/4/20131102073440/media_xll_6236539.jpg


Ze praten alweer jaren keurig Algemeen Beschaafd Nederlands en vliegen doorgaans met de KLM. Toch was hun geestelijk vader Vlaming in hart en nieren en wordt de strip nog steeds in België bedacht. Suske en Wiske zijn inmiddels zowel Vlaams als Nederlands. Maar in Nederland wint de strip aan populariteit, schrijft het Algemeen Dagblad.

Tot 1964 beleefden Suske, Wiske, Lambik, Jerom en tante Sidonia hun avonturen in het Antwerpse dialect. Dat was immers de stad waar Vandersteen zelf opgroeide. Zo verwees de kreet 'Seefhoek vooruit!' naar de Antwerpse wijk van Vandersteens jeugd.

Vanwege de stijgende populariteit in Nederland en de bijbehorende kritiek op de Vlaamse taal die regelmatig de burelen van Belgische tekenstudio bereikt, besloot uitgeverij De Standaard om vanaf 1953 met een aparte Nederlandse versie van Suske en Wiske op de markt te komen.

En zo zijn de vijf striphelden ruim 10 jaar lang tweetalig: Vlaams in Vlaanderen en Nederlands bij onze noorderburen. Niet alleen de taal past Vandersteen voor de Nederlandse lezers aan. Tante Sidonie gaat voortaan door het leven als Sidonia en Wiskes rode popje is in Nederland absoluut aan een meer passende naam toe. Schalulleke (wat Brussels is voor pijpajuin) werd kort omgedoopt tot Schabolleke en kreeg daarna haar definitieve naam: Schanulleke.

Na 10 jaar tweetaligheid vond de uitgeverij het welletjes. Tante Sidonia maande in album 50 'De Nerveuze Nerviërs' (1964) Lambik aan om voortaan alleen nog Algemeen Beschaafd Nederlands te spreken. Waarna Lambiek overigens in Nederland weer gewoon Lambik ging heten en Jeroen weer Jerom.

Inmiddels is niets Nederlands de Vlaamse striphelden nog vreemd. Ze beleven avonturen in Zeeland ('Het Delta Duel', 1983) of op de Veluwe ('Verraad op de Veluwe', 2004) en vliegen doorgaans met de KLM. In 'De Goalgetter' (1990) speelt spits Suske zelfs in een oranje shirtje.

De strip verkoopt in Nederland aanzienlijk beter dan in België. Per jaar gaan er ongeveer 1,2 miljoen boeken over de toonbank. Twee derde daarvan wordt verkocht in het buitenland, met name Nederland.

"Het blijft ons telkens verbazen hoe razend enthousiast ons Nederlands publiek is. Als een kind zo blij reageren volwassen mannen als we een handtekening zetten. Vlamingen vinden ons ook wel tof, maar die reageren iets gereserveerder,' vertelt Peter van Gucht, de huidige verhalenbedenker van Suske en Wiske. "Het zegt toch genoeg dat we juist in Nederland een fanclub hebben en in België niet."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerinnenbond klopt Jeroen Meus in boekenverkoop

Boerinnenbond klopt Jeroen Meus in boekenverkoop


http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/3/11/20131029131532/media_xll_6228956.jpg


Televisiechef Jeroen Meus moet zijn toppositie afstaan aan de KVLV, de vroegere Boerinnenbond. Volgens voorlopige cijfers werden er dit jaar meer exemplaren verkocht van 'Ons Kookboek' dan van 'Dagelijkse Kost'. De verkoop van kookboeken heeft zijn hoogtepunt achter de rug. Kookboeken moeten aan populariteit inboeten door de vele kinder- en hobbyboeken. Dat meldt winkelfederatie Comeos.

Het kookboekengenre lijkt dit jaar overschaduwd te worden door kinderboeken en hobbyboeken. Vooral die laatste, over onderwerpen als breien, knippen en naaien, zijn aan een steile opmars bezig. De groei ervan bedroeg 132 procent.

De verkoop van kookboeken mag dan wel dalen, maar populaire televisiekoks blijven het wel goed doen. Al moet Jeroen Meus zijn toppositie afstaan aan de KVLV, de vroegere Boerinnenbond. Er gingen dit jaar al meer exemplaren van 'Ons Kookboek' over de toonbank dan van 'Dagelijkse Kost'. Pascale Naessens bezet de derde plaats.

Ook op de Boekenbeurs, die overmorgen van start gaat, wisselen de chefs hun potten en pannen even in voor een vlotte pen. Zowel Jeroen Meus als Pascale Naessens zullen er zeven van de twaalf dagen aanwezig zijn, en ook Carmen Pfaff, Claudia Allemeersch en Sofie Dumont maken tijd vrij om uw kookboek van een persoonlijke krabbel te voorzien. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstoffen en stookolie 31 procent duurder op 10 jaar

Brandstoffen en stookolie 31 procent duurder op 10 jaar


http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/7/5/20131102061820/media_xll_6236525.jpg


De factuur voor brandstoffen en stookolie is op 10 jaar tijd 31 procent zwaarder geworden voor de Belg, zo schrijft Le Soir vandaag op basis van cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Waar die factuur in 2002 nog uitkwam op 1.000 euro, was dat eind 2012 1.771 euro. De uitgaven aan deze brandstoffen waren goed voor 5 procent van het hele jaarbudget van de Belg. Tien jaar eerder was dit 3 procent.

Aan lopende prijzen bedraagt de groei van de factuur meer dan 64 procent. Aan constante prijzen, dus rekening houdend met de inflatie, bedraagt de toename 31 procent.

De reële factuur voor de huishoudens nam niet even snel toe dan de prijzen voor de eindproducten op zich. Benzine werd 35 procent duurder, diesel 62 procent en stookolie 133 procent. De Belg verbruikt dus steeds minder brandstoffen, zeker wat stookolie betreft.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 200 prestigieuze loten rond Kuifje te koop in Parijs

Ruim 200 prestigieuze loten rond Kuifje te koop in Parijs


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/3/6/20131031194742/media_xll_6234651.jpg

Meer dan 200 loten rond Kuifje, beeldjes, tekeningen en originele albums, worden aangeboden aan de liefhebbers op 1 december in Parijs tijdens een Hergé-veiling bij Piasa, in samenwerking met Moulinsart S.A.

De verkoop bevat onder meer de beelden van Kuifje en Bobbie, vervaardigd door Nat Neujean, unieke modellen in beschilderd plaaster die door Hergé zelf nog ingehuldigd werden in Ukkel voor de 30-jarige viering van het weekblad Kuifje (geraamd op 60.000 tot 80.000 euro), aldus veilinghuis Piasa.

Een van de acht definitieve bronzen beelden, het exemplaar genummerd E.U. 1/1 (Epreuve Unique) wordt geschat op 120.000 tot 180.000 euro. Een bronzen buste van de tekenaar uit 1958 is geschat op 16.000 tot 20.000 euro.

Een volledige collectie van Le Petit Vingtième, het weekblad dat de avonturen van Kuifje voorpubliceerde en het merendeel van de vooroorlogse werken van Hergé, wordt geraamd op 38.000 tot 45.000 euro.



» Reageer (0)
01-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruisspinnen zijn dit jaar kleiner

"Kruisspinnen zijn dit jaar kleiner"


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/14/1/20131031142531/media_xll_6234016.jpg


Kruisspinnen zijn dit jaar kleiner dan andere jaren en dat komt omdat de cocons later uitkwamen door de late lente, waardoor de diertjes in hun "jeugdperiode" ook maar weinig te eten hadden. Dat zegt de arachnologische vereniging Arabel en Natuurpunt op Natuurbericht.be.

"De erg lange zomer zorgde er wel voor dat ze hun voortplantingstaken toch nog makkelijk konden vervullen", aldus Hendrik Moeremans (Natuurpunt) en Koen Van Keer (Arabel). "De 'achterstallige grootte' halen ze weliswaar niet meer helemaal in, maar door veel te eten, slagen ze er nog wel in om veel eitjes te leggen. Daarbij past de grootte van de eitjes zich ook aan aan de ruimte die ze hebben in het achterlijf van de moederspin. Simpel gezegd: kruisspinnen zullen dit jaar nog veel eitjes leggen, maar doordat de moeder kleiner is, zullen ook de eitjes kleiner zijn. De deadline is duidelijk voor een kruisspin: voor het begin van de winter moet ze stevige eicocons met veel eitjes kunnen produceren."

Kruisspinnen passen zich zelfs aan in het 'rampscenario', waarin zowel lente als zomer slecht zou zijn. Daarnaast maken ze ook gebruik van een zelfregulerend mechanisme: als er volgend jaar te veel spinnen zijn in verhouding tot het prooi-aanbod, dan zal hun aantal 'automatisch' inkrimpen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lou Reed stierf vredig tijdens tai chi

"Lou Reed stierf vredig tijdens tai chi"

http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/1/8/20131101001109/media_xll_6235193.jpg


De Amerikaanse muzikant Lou Reed stierf op uiterst vredige wijze, zo vertelde zijn weduwe Laurie Anderson gisteren in de lokale Amerikaanse krant The East Hampton Star. In het rustige plaatsje East Hampton had het stel de afgelopen jaren veel tijd doorgebracht.

"Lou was een tai chi-meester en bracht zijn laatste dagen hier door terwijl hij gelukkig en overweldigd was door de schoonheid en kracht en zachtheid van de natuur. Op zondagmorgen overleed de cultlegende terwijl hij naar de bomen keek en 'met zijn muzikantenhanden' tai chi-oefeningen deed", schrijft Anderson.

Lou Reed maakte furore als mede-oprichter van de avant-gardistische rockband The Velvet Underground en ook als soloartiest. Hij stierf aan de gevolgen van een leveraandoening. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Texaan gearresteerd omdat hij bibliotheekboek vier jaar vergat

Texaan gearresteerd omdat hij bibliotheekboek vier jaar vergat

http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/10/4/20131101110246/media_xll_6235729.jpg


Een man in Texas is gearresteerd en zal voor een rechtbank moeten verschijnen omdat hij een van een bibliotheek ontleend studieboek niet tijdig heeft ingeleverd, zo heeft Fox News vandaag op gezag van KWTX.com gemeld.

Jory Enck uit Copperas Cove in centraal-Texas ontleende in 2010 een studieboek in de plaatselijke bibliotheek. Op 23 oktober stond de politie aan zijn deur om hem te arresteren omdat hij het boek nog steeds niet had teruggebracht. Hij kwam mits een borg van 200 dollar vrij, maar zal voor een rechtbank moeten verschijnen.

Fox vernam bij de politie van Copperas Cove dat Enck niet de eerste maar anderzijds ook niet de zoveelste was die dit overkwam.

Volgens een vier jaar geleden goedgekeurde gemeentelijke ordonnantie moet de plaatselijke rechtbank worden ingelicht wanneer iemand een boek niet na 90 dagen terugbrengt, en die niet heeft geantwoord op aanmaningen per telefoon of e-mail. Dit kan dan resulteren in een arrestatiebevel. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York krijgt het hoogste reuzenrad ter wereld

New York krijgt het hoogste reuzenrad ter wereld


http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/16/7/20131101012520/media_xll_6235327.jpg


Het stadsbestuur van New York heeft groen licht gegeven voor de bouw van wat het hoogste reuzenrad ter wereld moet worden. De attractie zal volgens de initiatiefnemers adembenemende zichten bieden over de skyline van Manhattan.

Volgend jaar moet de bouw van The New York Wheel starten aan de noordzijde van Staten Island. Dat is het eiland ten zuidwesten van Manhattan en een van de vijf stadsdelen van New York. Het rad zal een hoogte van 192 meter hebben. Daarmee zal het vlotjes de reuzenraden van Londen en Singapore achter zich laten. Het exemplaar in Singapore is met 165 meter momenteel het hoogste.

De opening is voorzien in 2016. De promotoren verwachten 30.000 bezoekers per dag en zowat 4 miljoen per jaar. Het rad zal 36 cabines tellen die elk een capaciteit van 40 personen hebben. Dat brengt de capaciteit op 1.440. Een rondje zal 38 minuten duren.

De kostprijs wordt op 320 miljoen dollar geraamd. Het rad zal een onderdeel zijn van een groot hotel- en winkelcomplex dat gepland is aan de waterkant van Staten Island.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alain Bariere - Ma vie

Alain Bariere - Ma vie

Klik op de foto om hem te beluisteren






Alain Barrière is geboren op 18 november 1935 in La Trinité-sur-Mer. Hij groeide op in Bretagne, Frankrijk. In zijn studietijd kocht hij een gitaar en begon teksten te schrijven. Hij studeerde bouwkunde. In 1960 rondde hij zijn studie af en vertrok naar Parijs om daar werk te zoeken. Maar 's avonds speelde hij in clubs. In 1961 won hij een song festival met het lied ''Cathy''. In 1963 werd zijn lied ''Elle Était Si Jolie'' uitgekozen voor het Eurovisie Sonfestival. Hij eindigde op de 5de plaats. Het lied betekende wel zijn doorbraak. Albums verschenen en Alain werd een 'star' in Frankrijk.



» Reageer (0)
31-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wiegeliedjes verzachten pijn bij kinderen

Wiegeliedjes verzachten pijn bij kinderen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/7/2/20131030152715/media_xll_6231782.jpg


'Slaap kindje, slaap' zingen voor je kleintje bevordert niet alleen de nachtrust, het werkt ook pijnstillend. Onderzoeker Dr. Nick Pickett ontdekte dat het gezang van ouders de hartslag van zieke kindjes vertraagt en pijnprikkels verzacht.

Op de kinderafdeling van het Great Ormond Street Hospital ging dokter Nick Pickett na of er gezondheidsvoordelen verbonden zijn aan het zingen van slaapliedjes. Hij bracht de hartslag, het gehuil, de pijnlijke grimassen en het gekreun van zieke kindjes in kaart terwijl de ouders bekende wiegeliedjes zongen. Ook het voorlezen van verhalen met pop-upprentjes en dierengeluiden werd getest, net als het gedrag van de kleintjes wanneer ze in alle rust alleen zaten.

uit de studie blijkt dat alleen de wiegeliedjes de hartslag deden dalen en de pijn konden verzachten. Het gaat dus niet puur om de extra dosis aandacht, want verhaaltjes lezen bleek weinig of geen impact te hebben. De kracht van het slaapliedje zit in de kalmerende tonen van herkenbare stemgeluiden die kinderen afleiden van hun ziekte. Volgens neurowetenschapper prof. Tim Griffiths werkt gezang beter in op het emotionele centrum in de hersenen.

"Ouders zingen al duizende jaren voor hun kroost en ze hebben altijd al instinctief geweten dat het ontspannend werkt. Toch is het fascinerend om nu ook wetenschappelijk bewijs te hebben dat slaapliedjes effectief gezondheidsvoordelen hebben", besluit dokter Pickett.  (br.hln)



» Reageer (0)
30-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen verbiedt vuurwerk tijdens eindejaarsperiode

Antwerpen verbiedt vuurwerk tijdens eindejaarsperiode


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/4/1/20131030144451/media_xll_6231541.jpg

In Antwerpen is het de komende drie maanden verboden om vuurwerk te bezitten of af te steken in openbare ruimtes. Dat heeft het stadsbestuur van de Scheldestad beslist, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

Vuurwerk afschieten, voetzoekers gooien, vuur maken of lampionnen oplaten, is altijd verboden in de openbare ruimte, maar de regel wordt nu tijdelijk uitgebreid. In een mededeling van het stadsbestuur klinkt het als volgt: "In de periode van 1 november tot 31 januari is het zichtbaar bezit, het tonen, uitstallen en elke voorbereidende handeling voor het ontsteken of doen knallen van vuurwerk van welke aard ook verboden in de openbare ruimte."

Aanleiding zijn de talloze klachten tijdens vorige eindejaarsperiodes en de intentie van de stad om de veiligheid tijdens de feestperiode te verhogen.

Ook op ouderjaarsavond is het niet toegestaan om voetzoekers te gooien of zelf vuurwerk af te steken. Het nieuwjaarsvuurwerk op 31 december boven de Schelde gaat wel gewoon door. Wie toch zelf vuurwerk wil afsteken, moet zes weken op voorhand via de website van de stad goedkeuring vragen aan de burgemeester. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifanten niet meer welkom in Indiase stad Mumbai

Olifanten niet meer welkom in Indiase stad Mumbai


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/4/14/20131030121354/media_xll_6231269.jpg


Waar kan je nog meemaken dat er plotseling een olifant door het centrum van de stad loopt? Niet meer in Mumbai, waar de deelstaatregering olifanten uit de stad heeft verbannen omdat het wreed is deze dieren over de chaotische, drukke, vervuilde straten te laten slenteren.

De dieren zijn in India een symbool van wijsheid en geluk, en worden vaak ingehuurd om op te draven bij religieuze feesten en bruiloften. Het hoeden van olifanten levert echter weinig geld op, en de eigenaar van de dieren woont meestal in krakkemikkige huisjes langs het water of onder een viaduct, waar de olifant met kettingen staat vastgebonden. Dat gebeurt zo stevig, dat de dieren zich nauwelijks kunnen bewegen.

Als ze aan het werk gaan, worden de dieren losgemaakt en wandelen ze, soms uren, naar het feest waar ze worden verwacht. De weg er naartoe leidt over drukke wegen waar het verkeer overheen raast, maar ook langs boulevards en stranden, waar de eigenaar met zijn olifant om geld bedelt, dat het dier met zijn slurf aanneemt. Bij de bruiloft staan ze meestal voor de deur onder een kleurige paraplu, omringd door een band die keiharde muziek speelt. 's Avonds, als ze weer terug naar huis lopen, krijgen de olifanten een lichtje aan hun staart gebonden of een reflector op hun kont geplakt, zodat auto's het logge, langzaam lopende gevaarte, niet aanrijden.

Dierenactivisten proberen al langer aandacht voor de olifanten te krijgen. Ze worden vaak niet goed gevoed, hebben huidziektes en kapotte poten omdat ze zo lang over het gloeiende asfalt moeten lopen. "Dieren horen niet in de stad geëxploiteerd te worden", zegt activist Pritish Nandy tegen de Times of India. "Ze horen in de natuur. Het zijn extreem intelligente dieren die ondraaglijke wreedheden ondergaan voor een paar minuten plezier."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spray parfum op polsen en andere tips om altijd goed te ruiken

Spray parfum op polsen en andere tips om altijd goed te ruiken


http://static2.hln.be/static/photo/2013/1/5/0/20131029170623/media_xll_6229740.jpg


Een onfrisse lichaamsgeur kan je zelfvertrouwen doen kelderen, maar wat doe je als je plots ontdekt dat je niet meer zo fris ruikt en je geen parfum bij de hand hebt. Omdat de meeste parfums geen hele avond meegaan of je lokken na enkele dagen ook niet zo fris ruiken, geven we enkele tips om de klok rond fris te zijn.

1. Parfum aanbrengen
Breng parfum aan op je polsen en achteraan de nek. Of spray het in de lucht en wandel door de parfumwolk. Wat je zeker niet mag doen is het parfum open wrijven, omdat het dan de bovenliggende geuren snel verdwijnen. Hierdoor ruik je enkel bepaalde tonen en niet het volledige palet. Denk ook aan andere plaatsen om parfum op te sprayen als je bovenlichaam en de achterkant van je knieën.

2. Lokken
Was je haar voor het vettig begint te worden om onaangename geuren te vermijden. Dit betekent echter niet dat je het elke dag moet inzepen, want dan wordt het sneller vettig. Probeer als noodoplossing droogshampoo uit.

 3. Spray op lakens
Als je je lakens en kussenslopen besprenkeld met een speciale geur ruik je altijd lekker in bed. Een ander voordeel is dat dit nooit gaat overheersen.

4. Ondergoed en sokken
Een geurend zakje in je ondergoed- en sokkenlade absorberen onaangename geurtjes en geven een fris parfum af.

5. Kauwgom
Een slechte adem ontstaat door een droge mond. Als je te weinig speeksel in je mond hebt, worden de bacteriën namelijk niet weggespoeld. Neem daar om een suikervrije kauwgom met het bestanddeel xylitol voor een frissere adem. Praat met je arts als de problemen blijven aanhouden.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Steve Jobs nu historisch erfgoed

Huis van Steve Jobs nu historisch erfgoed


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/9/14/20131030023558/media_xll_6230339.jpg


Het huis van Steve Jobs, de twee jaar geleden overleden oprichter en icoon van Apple, staat op de lijst van historisch erfgoed van Los Altos. De 'historische commissie' van de stad in Sillicon Valley, Californië stemde hier gisterenavond unaniem voor. Dat meldt de Palo Alto Daily News.

Steve Jobs is in het huis opgegroeid en heeft er enkele van zijn eerste computers ontworpen.

Nu het huis historisch erfgoed is, zal de overheid bij eventuele aanpassingen of renovaties een extra controle uitvoeren. De bedoeling is dat het huis zoveel mogelijk in authentieke staat blijft.

Het pand, waar Jobs en zijn pleegouders in 1968 naartoe verhuisden, is nu eigendom van Patricia Jobs, de zus van Steve. De commissie heeft niet om haar goedkeuring hoeven te vragen voor de beslissing. Ze zou wel tegen de plaatsing op de lijst in beroep kunnen gaan.

In de evaluatie van de commissie staat dat het huis van belang is omdat Steve Jobs er de eerste honderd Apple 1-computers in elkaar zette, met hulp van zijn zus en Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple. Vijftig apparaten werden verkocht aan een winkel in het nabijgelegen Mountain View (voor 500 dollar per stuk).

In het pand kwam ook het eerste Apple-partnership tot stand. Later verhuisde het bedrijf naar Cupertino.  (br.hln)



» Reageer (0)
29-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Fields Of Gold

Sting - Fields Of Gold

Klik op de foto om hem te beluisteren




Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus en songwriter. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; deze onderscheiding werd hem verleend door koningin Elizabeth II.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!