Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft Israëlische kinderen wordt misbruikt

Bijna helft Israëlische kinderen wordt misbruikt


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/6/6/20131113173745/media_xll_6259746.jpg

Bijna de helft van de kinderen in Israël wordt fysiek, emotioneel of seksueel misbruikt. Dat schrijft de krant Haaretz op gezag van een nieuw onderzoek van de universiteit in Haifa.

De wetenschappers hebben meer dan 10.000 kinderen gesproken. Het gaat niet om probleemkinderen, maar een representatieve groep.

28 procent van de kinderen klaagde over emotioneel misbruik, 18 procent over seksueel misbruik, 15 procent over emotionele verwaarlozing, 14 procent over fysieke verwaarlozing en 9 procent over geweld in het gezin.

Arabische kinderen klaagden meer dan Joodse kinderen.

Het is de eerste keer dat zo'n onderzoek in Israël wordt verricht op basis van gesprekken met de kinderen zelf en niet met hulpverleners. De onderzoekers waren verbaasd dat de kinderen bereid waren de vragen zo open te beantwoorden. Meer dan 68 procent van de kinderen die seksueel waren misbruikt, had er eerder met iemand over gepraat.

De Knesset, het parlement van Israël, heeft een speciale hoorzitting aan het probleem gewijd. Parlementariërs willen een speciale commissie voor de rechten van het kind oprichten. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe verslavend is cannabis?

Hoe verslavend is cannabis?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/10/1/20131113103452/media_xll_6258526.jpg


De discussie over hoe verslavend cannabis al dan niet is, laait opnieuw op nadat Lady Gaga zichzelf heeft uitgeroepen tot junkie. "Ik rookte op een bepaald moment 15 tot 20 joints per dag, het was pure zelfmedicatie", getuigde ze in een interview.


"Ik leefde in een psychedelische wereld, waarin ik mezelf permanent verdoofde. Ik besef wel dat het deels te maken had met de fysieke pijn van mijn heup, maar ik wist niet waar de pijn precies vandaan kwam en ik voelde me zeer depressief", aldus Gaga.

Verslavend?
Hoewel onderzoek heeft uitgewezen dat slechts een klein percentage van cannabisrokers afhankelijk is van de softdrug, is het wel degelijk mogelijk om eraan verslaafd te zijn. Volgens het National Institute on Drug Abuse kweekt ongeveer 9 procent van alle gebruikers op lange termijn een ongezonde afhankelijkheid. Bij alcohol, heroïne en nicotine is dat respectievelijk 15, 23 en 32 procent.

Afkicken
In de vijfde editie van de 'Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders' worden de afkickverschijnselen van cannabis als volgt omschreven: Angst, slaapproblemen, irritatie en agressie.

Vertekend beeld
In TIME krijgt de vraag een extra lading door de definitie van 'verslaving' op de rooster te leggen: "Anders dan bij de bibberende, kotsende heroïnejunkie die niet kan stoppen omdat de afkicksymptomen ondraaglijk zijn, wordt cannabis niet gezien als fysiek verslavend, aangezien stoppen met de drug niet gepaard gaat met hevige symptomen. Daar komt nog bij dat mensen fysieke verslaving snel als iets oncontroleerbaars zien, terwijl psychologische afhankelijkheid zogezegd overwonnen kan worden op pure wilskracht. Hierdoor wordt cannabis doorgaans niet gezien als verslavend", klinkt het. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythische Aziatische eenhoorn gefilmd

Mythische 'Aziatische eenhoorn' gefilmd

Klik op de foto om een filmpje te bekijken





Voor het eerst in 15 jaar is de illustere 'Aziatische eenhoorn' gefilmd in Vietnam. Dat heeft het Wereldnatuurfonds (WNF) vandaag bekendgemaakt. De Aziatische eenhoorn heet eigenlijk saola en is een van de zeldzaamste en meest bedreigde zoogdieren op aarde.

De saola is familie van het rund, maar heeft eigenlijk meer weg van een antilope. Het dier heeft enorm lange, puntige hoorns en heeft een bruin met wit gevlekte kop.

De beelden zijn in september gemaakt met een cameraval in de bergen van Centraal-Vietnam. "We konden in eerste instantie onze ogen niet geloven. De saola is voor natuurbeschermers in Zuidoost Azië een soort heilige graal. Iedereen zoekt ernaar maar niemand kan hem vinden", aldus Van Ngoc Thinh van het WNF in Vietnam.

Van de saola leven vermoedelijk hoogstens enkele honderden exemplaren in de dichte bossen in het grensgebied van Vietnam en Laos. Door zijn uiterlijk en omdat het dier zo zeldzaam is, wordt de saola ook wel Aziatische eenhoorn genoemd.

De saola werd pas in 1992 ontdekt. Het was volgens het WNF de eerste ontdekking van een groot zoogdier in 50 jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China: 'een lief huren' zit in de lift

China: 'een lief huren' zit in de lift

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/4/0/20131113014157/media_xll_6258180.jpg


Mede door de torenhoge verwachtingen van Chinese ouders wordt het steeds populairder om een lief te huren in China. Zo ziet de Chinese website Taobao de verhuurdienst van 'nepvriendjes' de hoogte in schieten. De zoekfunctie "huur een vriendje" kwam 884 procent keer meer voor dan in dezelfde periode van vorig jaar. Een vriendin huren blijkt minder populair.

Het zijn voornamelijk jonge vrouwen die in China onder grote familiale druk staan om met een degelijke partner naar huis te komen en te trouwen. Zelfs in de media worden vrouwen ouder dan 27 als "overschotjes" bestempeld. Voor vele ouders gaat er bij de 26ste verjaardag van een ongehuwde dochter dan ook een alarmbelletje rinkelen. In plaats van onderworpen te worden aan de bemoeienissen van ouders, tantes en nonkels, huren deze jonge vrouwen een vriendje voor de feestdagen. De diensten zitten dan ook in de lift.

Volgens de Chinese krant People's Daily kunnen de 'nepvriendjes' ingehuurd worden voor minimum drie dagen aan een uurloon van net geen 4 euro en bieden ze daarnaast een waaier van activiteiten aan: etentjes (6 euro) en winkelnamiddagen (4 euro), maar een filmdate kan ook. Hoewel voor een thriller wel dubbel tarief gerekend wordt. Voor een kus betaal je 6 euro, maar een kus op de wang of op het voorhoofd en handen vasthouden zijn gratis.

Mr. Gao, die zelf een dienst startte, vertelde aan het Amerikaanse ABC News dat vrouwen om verschillende redenen een lief huren. Sommigen doen het om hun eigen lief jaloers te maken, anderen willen een goede indruk maken op het jaarlijkse personeelsfeest. Over het algemeen zijn de klanten jonge, rijke vrouwen van rond de 25.

Enkele jaren geleden werd het via een gelijkaardig model al mogelijk om een 'gewone' vriend te huren.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker & Jennifer Warnes - Up where we belong

Joe Cocker & Jennifer Warnes - Up where we belong

Klik op de foto om ze te beluisteren






In 1983 zong Joe Cocker samen met Jennifer Warnes het mooie nummer Up where we belong, behorend bij de soundtrack van de film An officer and a gentleman. In Nederland kwam dit nummer niet verder dan de tipparade, maar in de Verenigde Staten werd het een nummer 1 hit.



» Reageer (0)
12-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tasmaanse tijger zonder enige twijfel nog in leven

Tasmaanse tijger "zonder enige twijfel nog in leven"

http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/12/3/20131112093730/media_xll_6256233.jpg

Foto van buidelwolven uit 1910. © kos


De zogenaamde Tasmaanse tijger of buidelwolf, waarvan werd aangenomen dat het laatste exemplaar in 1936 stierf, leeft. Dat stellen althans cryptozoölogen, die onderzoek doen naar het Australische roofbuideldier, aan de Britse krant The Guardian.

De wetenschappers van het Britse Centre for Fortean Zoology claimen dat ze 'hoogst betrouwbare' getuigen hebben en dat ze uitwerpselen hebben gevonden die zouden kunnen toebehoren aan de Tasmaanse tijger. De groep zit momenteel op het Australische eiland Tasmanië om extra bewijsmateriaal en aanwijzingen te zoeken.

De Tasmaanse tijger was een van de grotere vleesetende buideldieren in Australië voordat de kolonisten er arriveerden. De boeren die zich sinds de negentiende eeuw in Tasmanië vestigden maakten jacht op de buidelwolf, omdat het dier schapen zou doden (al stellen wetenschappers nu dat het dier daar te zwakke kaken voor had). De laatste gekende buidelwolf werd gevangen in 1933. Het dier zat gevangen in de dierentuin van Hobart, Tasmanië, en stierf daar drie jaar later. Ironisch genoeg kreeg de soort kort voor de dood van het laatste exemplaar een beschermde status.

Volgens de directeur van het Centre for Fortean Zoology, Richard Freeman, is er echter "geen twijfel" dat de soort nog altijd bestaat. Volgens hem leeft het dier in de meer geïsoleerde gebieden van Tasmanië. "Die streek is zo verdomd afgelegen, er zijn zoveel mogelijk prooien en we hebben zoveel betrouwbare getuigen die de bush kennen dat ik zou zeggen dat er een redelijke populatie van hen is blijven bestaan."

Volgens hem zijn er nog meer Tasmaanse tijgers op aarde dan Javaanse neushoorns. Het WWF schat die laatste populatie op 35. De wetenschappers hebben al uitwerpselen naar een lab gestuurd voor DNA-onderzoek. Pootafdrukken zouden nog niet gevonden zijn.

Het Centre for Fortean Zoology is gespecialiseerd in 'cryptozoölogie', een omstreden vorm van biologie die zich bezighoudt met onderzoek naar onbekende levensvormen die zó spectaculaire eigenschappen bezitten dat hun bestaan onwaarschijnlijk is. Freeman zocht zo eerder ook al naar het bestaan van de zogenaamde yeti, waarover hij en zijn collega's beweren dat het een Indonesische aap zou zijn die op zijn achterpoten loopt.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe minder en leef meer

Doe minder en leef meer

http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/9/2/20131112141458/media_xll_6257012.jpg


Heb je ook het gevoel dat je constant bezig bent met dingen die je moet doen, en niet met wat je wil doen? Leer dan met onderstaande tips hoe je tijd efficiënter in te delen, zodat je vaker dingen kunt doen die je blij maken.

De eerste stap is te ontdekken wat echt belangrijk is in je leven. Beeld je in dat je nog slechts drie maanden te leven hebt en maak een lijst van alle dingen die je wil bereiken. Vervolgens beeld je je in dat je drie van deze dingen moet kiezen waar je bereid bent veel tijd in te steken zodat je kan leven tot je ze gerealiseerd hebt. Dat zijn de dingen die het belangrijkst zijn voor jou.

Vervolgens moet je je prioriteiten blootleggen, dit betekent dat je een lijstje maakt van de zaken die moeten gebeuren. Vraag je dan af wat je zou kiezen mocht je slechts een taak van dat lijstje afwerken, dat wordt je prioriteit. Neem dan de rest van de lijst en blijf deze vraag telkens opnieuw stellen, tot je een lange lijst hebt van problemen die opgelost moeten worden. Deel dan de deze nieuwe lijst op in wat echt belangrijk is en wat niet. Geef prioriteit aan wat echt belangrijk is en probeer de rest te laten verdwijnen. De zaken die niet zo belangrijk zijn, kun je laten verdwijnen door een manier te ontdekken waarop je er nee tegen kan zeggen. Probeer meer te delegeren of de verantwoordelijkheid op je baas af te schuiven.

Maak duidelijk als je een nieuwe taak aanneemt dat je niets anders kunt doen. In je persoonlijke leven moet je leren nee te zeggen tegen zaken die je niet ziet zitten, stel wel altijd een alternatief voor. Op je job moet je leren beseffen dat je niet altijd met de voorwaarden die je baas vooropstelt akkoord moet gaan. Als een bepaalde deadline onmogelijk is, zul je uiteindelijk niets gedaan meer krijgen. Stel een realistisch plan voor jezelf op, je moet wel een akkoord krijgen van de juiste mensen door uit te leggen dat je tijd kwijt kunt spelen door te strikte deadlines.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen voor die stiekeme honger

5 redenen voor die stiekeme honger

http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/0/10/20131112070804/media_xll_6256000.jpg


Het is nog geen 10 uur en je hebt al gigantische honger. En dan begint de innerlijke strijd om al dat lekkers in de onmiddellijke omgeving te negeren tot de middag. Herkenbaar? Onze hersenen zijn er een kei in ons te doen geloven dat we honger hebben. Hier zijn een paar echte redenen:

1. Te weinig slaap
Vooral wanneer je vroeger opstaat dan anders, kan het wel eens gebeuren dat je onverwacht scheurende honger hebt. Dat komt omdat bij een slaaptekort hogere waarden van het hormoon ghrelin vrijkomen, hetzelfde hormoon dat zorgt voor ons hongergevoel. En om het nog erger te maken: weinig slaap verhoogt automatisch je zin in calorierijke voeding omdat je lichaam op zoek is naar snelle energie.

2. Verkeerd ontbijten
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar verkeerd of te weinig ontbijten kan je hele dag verknallen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die voldoende proteïnen eten 's morgens, later op de dag minder naar zoetigheden grijpen. Daarnaast zijn ook vezels en vetten van belang voor een verzadigd gevoel. Een ontbijtreep of een stuk fruit is een snelle en gemakkelijke optie, maar je kan best kiezen voor een gebalanceerd ontbijt van 300 tot 400 calorieën om tot de middag goed te zitten.

3. Lightdranken
Dranken zonder calorieën verwarren onze hersenen. De smaak alleen al kan ervoor zorgen dat onze hersenen een 'hongersignaal' uitsturen omdat er calorieën verwacht worden, maar er geen komen. Voorlopig weten onderzoekers nog te weinig over hoe het trucje in ons brein net werk, maar het kan geen kwaad om de hoeveelheid lightproducten per dag alvast te beperken.

4. Dorst
Dehydratatie of uitdroging maakt je moe en lusteloos, wat er (net zoals bij te weinig slaap) voor zorgt dat je lichaam andere bronnen van energie gaat zoeken. Met andere woorden: soms denk je honger te hebben, terwijl je eigenlijk dorst hebt. Zo kan het helpen eerst een glas water te drinken en pas als je dan nog honger hebt, eraan toe te geven.

5. Verveling
Vele zaken in ons dagelijkse leven worden gedreven door dopamine. Deze chemische stof in de hersenen zorgt er op een biologisch niveau voor dat we ons goed voelen na een maaltijd, simpelweg zodat we niet vergeten te eten. Wanneer er geen prikkels uit onze omgeving komen, grijpen onze hersenen naar dopamine voor sensatie, wat het hongergevoel aanwakkert. Een alternatief: luister naar muziek, lees een boek of eet een gezonde snack.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Te koop: dorp dat Agatha Christie inspireerde

Te koop: dorp dat Agatha Christie inspireerde


http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/2/0/20131112040427/media_xll_6255900.jpg


Cottages met een rieten dak, kinderkopjes in de straten, een traditionele Engelse pub en een prachtig strand: het dorpje Bantham is het toonbeeld van een pittoresk Engels buurtschap, waar bekende Britten als Richard Branson graag vakantie vieren en dat diende als inspiratie voor misdaadschrijfster Agatha Christie. En het staat te koop. Wie 10 miljoen pond (11,9 miljoen euro) bezit, kan de nieuwe eigenaar worden.

Bantham telt 25 huizen en een winkel die alleen in het weekend opengaat. Het is onderdeel van een van de grootste landgoederen in Groot-Brittannië dat nog in familiehanden is, de Evans Estate. Dat staat voor 41,7 miljoen euro in de etalage, meldt The Telegraph.

Om het dorp heen liggen uitgebreide landbouwgronden en voor de kust ligt het eiland Burgh, waar Christie een paar van haar bekendste boeken schreef.

"We zouden slechter af kunnen zijn dan wanneer Richard Branson onze nieuwe eigenaar zou zijn", zei de uitbaatster van de winkel. "Maar we vrezen dat we worden verkocht aan een onpersoonlijk financieel instituut."  (br.hln)



» Reageer (0)
11-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo verwen je je voeten tijdens de wintermaanden

Zo verwen je je voeten tijdens de wintermaanden


http://oi41.tinypic.com/2hzu4cj.jpg


De herfst is in het land, tijd dus om onze open schoenen weg te bergen en opnieuw voor dikkere kousen en aansluitende laarzen te kiezen. Allemaal wel leuk en fashionable, maar voor onze voeten betekent het vaak een lijdensweg. Ze eens extra verwennen kan dan geen kwaad. Wij zetten vier tips op een rijtje voor een verwenbeurt!

1) Scrubben: scrub je voeten regelmatig om de dode huidcellen weg te krijgen en de voeten weer gereinigd en glad te maken. Je mag je voeten scrubben met een gewone lichaamsscrub.

2) Badjes: vul een voetbad met lauw water en een beetje badolie. Laat je voeten vervolgens tien minuten heerlijk ontspannen in het water en dep ze daarna droog.

3) Puimsteen: neem daarna een puimsteen om de eelt op je hielen en voetzolen weg te werken. Wrijf steeds in ronde bewegingen over je voet.

4) Smeren: kies een goede voetcrème die je voeten hydrateert, kalmeert en verzorgt. Door de crème in te wrijven, bevorder je ook de bloedcirculatie. (br.she)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gault&Millau verkiest Arabelle Meirlaen tot Chef van het Jaar

Gault&Millau verkiest Arabelle Meirlaen tot Chef van het Jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/15/4/20131111151110/media_xll_6255199.jpg

 Chef Arabelle Meirlaen van het gelijknamige restaurant in Marchin (provincie Luik) is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot de Chef van het Jaar. Dat heeft Philippe Limbourg, de directeur van de restaurantgids, aangekondigd bij de voorstelling van de elfde editie van de Gault&Millau voor België en Luxemburg.

Uit de gids zijn 50 adressen verdwenen, maar er zijn er ook 110 bijgekomen. Bij de toprestaurants gaan de hoogste scores opnieuw naar het Hof van Cleve met 19,5/20 en Bon-Bon, Comme chez Soi en Sea Grill, elk met 19/20.

De verkiezing van een vrouw tot Chef van het Jaar is een primeur, en Arabelle Meirlaen is niet de enige vrouw die onderscheiden wordt. Zo gaat de titel van Sommelier van het Jaar naar Sepideh Sedaghatnia van het restaurant 't Zilte in Antwerpen en is Stéphanie Thunus van Au gré du vent, in Seneffe, een van de drie Jonge Topchefs. Zij vertegenwoordigt Wallonië in die categorie. Haar twee medelaureaten zijn Tim Boury van restaurant Boury (Roeselare) voor Vlaanderen en Nicolas Scheidt van La Buvette voor Brussel.

Table d'Amis is Beste Groentenrestaurant
Gault&Millau koos ook voor de vijfde keer het Beste Groentenrestaurant van de Benelux. In Vlaanderen is dat Table d'Amis in Kortrijk, in Wallonië L'Air du temps in Liernu en in Nederland restaurant Groenland in Driebergen.

Gastvrouw van het jaar is Cora Moerman van De Zuidkant in Brussel, het mooiste terras van het jaar is dat van La Plage d'Amée in Namen, restaurant Cyrano in Waimes beschikt over de beste wijnkaart en de beste brasseriekeuken is die van Le Comptoir de l'Eau Vive in Erpent.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse stad verzekert toekomst smalste straat ter wereld

Duitse stad verzekert toekomst smalste straat ter wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/15/11/20131111060445/media_xll_6254621.jpg


De Duitse stad Reutlingen heeft officieel de smalste straat ter wereld en de stad wil dat graag zo houden. De stad heeft namelijk een privé-pand in de straat aangekocht om te vermijden dat men de straat zou verbreden.

De Spreuerhofstrasse in Reutlingen is op zijn smalste punt slechts 31 centimeter breed en op zijn breedste punt 50 centimeter. De straat is een echte toeristische trekpleister. De straat werd aangelegd in 1727 en werd in 2007 door het Guiness Book of World Records erkend als smalste straat ter wereld.

Eerder waren er berichten dat de straat aan het 'krimpen' was en mogelijk zou verdwijnen. Dat had te maken met het water dat langs de muren naar beneden loopt, waardoor de muren uitzetten. De steeg wordt daardoor steeds smaller, waardoor het steeds moeilijker zou worden om door de steeg te geraken.

De stad Reutlingen heeft nu voor 100.000 euro een pand gekocht langs het steegje. Daarmee bezit de stad nu beide huizen langs het straatje. Er wonen nog wel huurders in het aangekochte gebouw, maar de stad denkt eraan om het om te vormen tot een café of een informatie- of toerismebureau.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert bevrijd van pijl door kop

Hert bevrijd van pijl door kop

http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/16/0/20131106073631/media_xll_6244575.jpg


Parkwachters in de Amerikaanse staat New Jersey hebben zaterdag een hert bevrijd van een pijl die door zijn kop was geschoten. Het gewonde dier werd begin deze maand voor het eerst gesignaleerd, waarna een spontane zoekactie op gang kwam.

Een kleine operatie was afdoende om de pijl, die de kop van het dier volledig had doorboord, te verwijderen. De pijl had geen vitale delen getroffen en de kans op volledig herstel van het hert is volgens de betrokkenen uitstekend.

Nadat het 5 maanden oude mannetjeshert uit voorzorg antibiotica toegediend had gekregen, is het dier weer losgelaten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtszaak om stilleven Van Gogh

Rechtszaak om stilleven Van Gogh


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/5/3/20131111064739/media_xll_6254628.jpg


Het Van Gogh Museum in Amsterdam moet vandaag voor de rechter verschijnen omdat het weigert het schilderij 'Stilleven met pinksterrozen' toe te schrijven aan Vincent Van Gogh. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Volgens een Keulse kunsthandelaar, wiens familie het geel-blauwe werk veertig jaar geleden voor enkele duizenden euro's in handen kreeg, is dit onterecht.

De zaak rond de erkenning van het schilderij, loopt al jaren. De familie kocht het werk, ter grootte van een stoeptegel, in 1977. Sindsdien gaf ze ruim 600.000 euro uit aan onderzoek naar herkomst.

Hoewel verschillende scheikundigen en kunsthistorici het werk eerder wel aan Van Gogh toeschreven, blijft het oordeel van het museum negatief. Het werk is daardoor zo goed als onverkoopbaar.  (br.hln)



» Reageer (0)
10-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: huwelijk met 126 bruidsmeisjes

Wereldrecord: huwelijk met 126 bruidsmeisjes


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/5/5/20131109203118/media_xll_6252095.jpg


Op Sri Lanka zijn Nisansala en Nalin gisteren getrouwd. Niets wereldschokkends, ware het niet dat zij met hun huwelijk meteen een nieuw Guinness-wereldrecord hebben gevestigd. Het kersverse koppel liet op z'n trouwceremonie welgeteld 126 bruidsmeisjes opdraven. Het vorige record, gevestigd in Bangkok, bleef steken op 'slechts' 96 exemplaren.

Maar Ninansala en Nalin lieten het niet bij enkel een legertje bruidsmeisjes. Zij konden ook een beroep doen op vijfentwintig getuigen, twintig pages en drieëntwintig bloemenmeisjes. Groot begonnen is hopelijk half gewonnen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Charles wordt 65 en wacht nog altijd

Prins Charles wordt 65 en wacht nog altijd

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/7/20131110082915/media_xll_6252727.jpg


De verjongingskuur die de Nederlandse en Belgische koningshuizen hebben ondergaan met de kroning van Willem-Alexander en Filip, zal het Britse koningshuis vooralsnog voorbij gaan. Als prins Charles het stokje eindelijk mag overnemen van koningin Elizabeth, zal hij de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Donderdag wordt hij 65.

Charles heeft het dubieuze record het langst troonopvolger te zijn in de Britse geschiedenis. Hij is al 61 jaar kroonprins, hoewel hij pas in 1969 formeel Prince of Wales werd. Zijn 87-jarige moeder laat steeds meer taken aan hem over. Zo zal Charles de dag na zijn verjaardag in Sri Lanka voor het eerst de Gemenebest voorzitten, de vergadering van veelal voormalige Britse koloniën.

De verstandhouding tussen Charles en zijn toekomstige onderdanen wordt langzamerhand beter. De oudste zoon van Elizabeth en prins Philip is zeer conservatief opgevoed en onderwezen op kostscholen. Hij geldt als een beetje onbenaderbaar en een tikje excentriek. Hij zet zich in voor duurzame ontwikkeling en de strijd tegen de opwarming van de aarde en beheert zijn landgoederen op biologische wijze.

Na zijn echtscheiding van prinses Diana en haar dood door een auto-ongeluk in Parijs, vonden veel Britten dat het beter was Charles maar helemaal over te slaan voor de troon en bij het overlijden van Elizabeth direct William te kronen. Inmiddels vindt een meerderheid dat Charles wel degelijk aan de beurt moet komen. Dat hij tijdens het huwelijk met Diana een relatie onderhield met Camilla Parker Bowles, met wie hij inmiddels is getrouwd, wrijven de meeste Britten hem niet meer aan.

Het herstelde vertrouwen in de capaciteiten van Charles als toekomstige koning is te danken aan een uitgekiende mediacampagne van Clarence House, waar Charles kantoor houdt. "Ik heb dit bijzondere gevoel, eigenlijk zolang als ik me kan herinneren, dat ik altijd helen wil, dingen beter wil maken", zei Charles onlangs tegen het Amerikaanse tijdschrift Time. Dat portretteerde Charles onlangs ter gelegenheid van zijn naderende verjaardag onder de titel 'de vergeten prins'. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diefstal juwelen en diamanten stijgt spectaculair

Diefstal juwelen en diamanten stijgt spectaculair

http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/9/2/20131110063002/media_xll_6252677.jpg


Dagelijks worden in ons land 81 diefstallen van juwelen en diamanten geregistreerd. Dat is een toename op vijf jaar tijd van ruim 50 procent. Kamerlid Peter Logghe (Vlaams Belang) vroeg de cijfers op bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Het bericht staat te lezen in De Zondag.

In 2008 werden 19.537 gevallen geregistreerd, in 2012 was dat al 29.600. "De diefstallen gebeuren in 80 procent van de gevallen bij mensen thuis. De diefstallen op straat zijn goed voor 11,6 procent van het aantal registraties."

Assuralia, de koepel van verzekeraars, raadt aan de verzekeraar steeds een kopie van het proces-verbaal te bezorgen. Op de website van de FOD Binnenlandse Zaken (www.besafe.be) kan je het formulier 'save your numbers' downloaden om je waardevolle goederen te registreren. (br.hln)




» Reageer (0)
09-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opeens heb je een hert op je dak ... letterlijk dan!

Opeens heb je een hert op je dak ... letterlijk dan!

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een hert had wel een erg vreemd plekje uitgekozen om even uit te blazen. De inwoners van het 500 zielen tellende Franse dorpje Verneuil-sur-indre wreven zich dan ook de ogen uit toen ze het dier op het dak van een garage zagen zitten.

De hulpdiensten stonden voor een aartsmoeilijke en zeer ongebruikelijke interventie. Uiteindelijk duurde het drie uur om het dier weer van het dak te krijgen. Wellicht is het hert via een aanpalende tuin op het dak beland.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzeker over je kapsel na je 50ste? Niet met deze tips

Onzeker over je kapsel na je 50ste? Niet met deze tips

http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/12/3/20131107104105/media_xll_6246798.jpg


De tol van het verouderingsproces op je lokken kun je moeilijk verstoppen. Rond de menopauze wordt je haar grijs, droger, verliest zijn volume en voelt dunner aan. We geven je de beste tips om je natuurlijke schoonheid een boost te geven.

Er bestaat nog steeds geen middeltje dat het verouderingsproces van je haar kan stoppen. Pigmentcellen worden namelijk minder efficiënt in zichzelf te vernieuwen, waardoor je haar grijs wordt. Je kan het wel kleuren, maar aan de structuur kun je weinig veranderen.

- Door enkele lokken wat lichter te verven kan je subtiel grijze haren verdoezelen. Zeker als je natuurlijke kleur redelijk licht is.

- Denk goed na voor je je kapsel donker laat kleuren. Als je voor een donkere tint gaat, dan hebben je lokken een regelmatig onderhoud nodig, want uitgroei valt dan nog meer op. Als je niet om de zes weken naar het kapsalon wil gaan, is deze look niets voor jou.

- Vergeet zogenaamde regels voor oudere dames als lang haar is not done. Je kapsel moet zijn wat je zelf wil, onafhankelijk van je leeftijd.

- Een korter kapsel geeft meer volume aan dunner wordend haar. Ook geeft kleur de illusie van meer haar. Soms kan het juiste product, als een shampoo voor meer volume, het probleem oplossen. Als laatste geven haarextensies een boost aan dunne lokken.

De beste tip voor een natuurlijk stralend uiterlijk, is altijd een glimlach te dragen. Welke look je ook kiest, jezelf verzorgen is de sleutel tot schoonheid.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villa Samson voor huisdieren van patiënten UZ Brussel kost 1 miljoen

'Villa Samson' voor huisdieren van patiënten UZ Brussel kost 1 miljoen


http://oi43.tinypic.com/2nbge29.jpg
Danny Verbiest, de vroegere stem achter tv-hond Samson, is een belangrijke geldschieter van het project

Het UZ Brussel bouwt een villa van 1 miljoen euro waar patiënten hun huisdieren kunnen ontmoeten, zo meldt Het Laatste Nieuws. "Villa Samson" moet in 2016 geopend worden op de campus van het ziekenhuis in Jette.

De naam is geen toeval: Villa Samson wordt zo genoemd omdat Danny Verbiest, de vroegere stem van de tv-hond, een belangrijke geldschieter is. Hij is peter van het opmerkelijke project en betaalt de architectenkosten voor de villa, die in totaal zo'n 1 miljoen euro zal kosten.

De overheid legt geen cent bij: al het geld komt van gulle gevers en sponsors.

In het gebouw op de campus Jette van het UZ Brussel, dat los van het ziekenhuis zal staan, kunnen baasjes hun huisdieren ontmoeten.

Dat huisdieren een gunstig effect hebben op mensen, staat al langer vast. Zo worden ze ingezet bij therapie in psychiatrische ziekenhuizen en op sommige palliatieve afdelingen. Ook rusthuizen waar een kat of hond rondloopt om de oudjes gezelschap te houden, zijn geen uitzondering meer. In het UZ Brussel zullen de huisdieren helpen bij het herstel van hun baasje.

"Onderzoek heeft aangetoond dat mensen rustiger worden als ze een kat of hond strelen", zegt dierengedragsdeskundige Danny Grosemans. "De bloeddruk verlaagt en hun hart slaat dan minder snel. Zo raken ze stress kwijt. Ze revalideren ook sneller als ze bezig zijn met hun hond, want ze bewegen dan meer." (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!