Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wauters vs. Waes: Voor ons 50ste komt er tweede reeks

Wauters vs. Waes: "Voor ons 50ste komt er tweede reeks"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/11/8/20140318082750/media_xll_6583193.jpg

Tom Waes (45) won de bestbekeken tv-strijd van de afgelopen vijftien jaar. Al mag Koen Wauters (46) zich misschien wel de morele winnaar noemen. Hij kon nog eens tonen dat hij veel meer is dan een presentator-voor-alle-werk. In Story onthult Koen Wauters dat een tweede reeks niet uitgesloten is: "Als alles goed gaat, komt die er voor ons vijftigste". Waes: "En anders wordt het 'Beat the Bompaz'.

Winnaar Tom Waes erkent dat het een nipte overwinning was.  "Maar die overwinning is niet het belangrijkste. Ik kende Koen bij aanvang een beetje, nu kennen we elkaar een pak beter. En die kennismaking is ongelooflijk meegevallen. Dat is wat telt, ik heb er een goede maat bij. Voor de kameraadschap en de manier waarop we tegen elkaar gestreden hebben, zou ik het onmiddellijk opnieuw doen. En dan mag ik zelfs verliezen!"

Koen Wauters beaamt dat: "We lopen elkaars deur niet plat, maar ik kan altijd op Tom rekenen. Onze vriendschap is oprecht"

De twee blikken ook terug op hun blessures. Waes: "Dat waren de dieptepunten voor mij. Je begint niet aan een tv-reeks met het idee dat je jezelf in de vernieling gaat helpen. Na die val van het paard wist ik meteen dat ik een paar weken out was. Ook bij de val van Koen bij het skiën was het onmiddellijk duidelijk dat het niet goed zat."

Wauters: "Vooral bij het cliffdiven ben ik door een diep dal gegaan. Dat was een week lang opboksen tegen mijn limieten. Fysiek was dat zwaar, omdat je onnoemelijk veel kletsen krijgt van het water. Maar mentaal was het nog veel lastiger. Telkens proberen om een stap verder te gaan dan wat je kunt en daar uiteindelijk toch niet in slagen. Dat vreet aan je en dat was het moeilijkste".

"Van de rolstoelmarathon heb ik nog een overbelaste pols. Vooral ook van op een verkeerde manier te trainen. Maar die pijnlijke pols is van voorbijgaande aard. Ik heb echter zeven maanden lang last gehad van die val op de trampoline. Af en toe voel ik het nog in mijn nek. Maar je kunt het ook anders bekijken. Val ik een beetje slechter, dan zit ik levenslang in een rolstoel. Onze blessures kwamen er vooral uit onkunde. Je kunt iemand die niet kan paardrijden niet in een week tijd klaarstomen voor een jumping. Onmogelijk."

Sommige proeven waren onverantwoord, meent Wauters: "Bij bepaalde uitdagingen hebben we echt wel geluk gehad. Tom zou niet de eerste zijn die verlamd raakt na een val van een paard. En ook niet de laatste."

Toch hebben de twee wel goesting in een tweede reeks.

Waes: "Maar er zijn verschillende partijen die hun zegje moeten doen. Bovendien moet zo'n tweede reeks even goed of zelfs beter worden. De redactie heeft geweldig veel geluk gehad met de uitslag. Het had ook 8-2 kunnen zijn, in eender welke richting. Dan is de dynamiek helemaal anders. En voor alle duidelijkheid, er is niet gefoefeld! Alleen de volgorde van uitzenden was niet chronologisch, maar de uitslag is niet gemanipuleerd. Wij wachten met een klein hartje af wat er mogelijk is."

Wauters: "De opnames zouden ook maar kunnen starten in het voorjaar van 2015. Kijk, we mogen niet klagen met deze reeks. We hebben ons geamuseerd, de zenders zijn meer dan tevreden, de kijkers vonden het tof... Als het hierbij blijft, zal het altijd een hoogtepunt in onze tv-carrière zijn. Als beide zenders het licht op groen zetten, moeten we sowieso samenzitten over hoe we het nog interessanter kunnen maken. Het mag niet simpelweg meer van hetzelfde worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen & Annie Lennox & David Bowie - Under Pressure

Queen & Annie Lennox & David Bowie - Under Pressure

Om hun te beluisteren druk op de foto







» Reageer (0)
17-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saudische blinde bedelaar laat fortuin na

Saudische blinde bedelaar laat fortuin na

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/11/4/20140316122659/media_xll_6574744.jpg

Het jarenlang bedelen op straat is voor een blinde vrouw uit Saudi-Arabië een winstgevende activiteit geweest. Na haar plotselinge overlijden op 100-jarige leeftijd bleek dat de vrouw in het geheim geld en goederen met een totale waarde van ruim 700.000 euro bezat, aldus de Arabische zender al-Jazeera zondag.

Eisha bracht een groot deel van haar leven al bedelend door in de Saudische havenstad Jeddah. Haar buren waren sprakeloos toen na haar overlijden bleek dat de vrouw een grote som geld, juwelen, gouden munten en vier gebouwen bezat. Een goede vriend van haar was één van de weinige mensen die al langer wist dat Eisha rijk was, omdat ze hem in vertrouwen had genomen. Tegen al-Jazeera zei hij dat de vrouw geen familie had en dat hij haar bezittingen daarom aan de Saudische autoriteiten heeft overgedragen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gezondheidsvoordelen van een bierbad

De gezondheidsvoordelen van een bierbad

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/2/7/20140316114313/media_xll_6574582.jpg

Een kasteelbrouwerij in Oostenrijk laat je op een nieuwe manier van bier te genieten: door er in te baden.

De brouwerij Schloss Starkenberger in Oostenrijk heeft zeven zwembaden van vier meter lang waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in een warm bierbad. Deze nieuwe vorm van wellness zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben waaronder het verbeteren van de bloedcirculatie. De gist in het bier zou wonderen voor je huid verrichten.

Artiest Wernfried Poschusta heeft de oude fermentatiekamers in de kelder van het kasteel omgevormd tot een soort van wellnessruimte. Omdat je niet van het bierbad zelf kunt drinken, kun je tijdens het baden wel genieten van de tien speciaalbieren die de brouwerij produceert. De wellnesservaring maakt deel uit van een begeleide tour in het kasteel. Het kasteel besloot in 2005 om zijn verlaten kelder voor betere doeleinden te gebruiken.

Jaarlijks trekken 10.000 bezoekers naar Starkenberger die willen proeven van de vier miljoen liter bier die de brouwerij produceert. Gids Andrea Stigger: "Het gist in het bierbad is goed voor je huid, maar het is vooral heel leuk." Meer informatie over het bierbad vind je hier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura (14) kent nu al 1.100 cijfers na de komma van pi

Laura (14) kent nu al 1.100 cijfers na de komma van pi

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/10/11/20140317094908/media_xll_6578891.jpg

Laura Moeneclaey is amper 14, maar kan nu al vlotjes 1.100 cijfers na de komma van het getal pi (3,14) opzeggen. Daarmee is ze Belgisch recordhoudster op de 'Pi World Ranking List'. In de Krokusvakantie begon ze de getallen van buiten te leren, toen in haar school een pi-wedstrijd werd georganiseerd. "Die eerste 1.000 cijfers ging echt behoorlijk vlot, dus blijf ik doorgaan", zegt Laura Moeneclaey uit Poperinge.

Laura haalde altijd al goede punten voor wiskunde. Vooral in berekeningen blinkt ze uit. Toen er in haar school, het Sint-Janscollege, een wedstrijd werd georganiseerd om zo veel mogelijke cijfers na de komma te leren van het getal, begon Laura te studeren. Haar klas kon zich niet kwalificeren. Laura leerde dan maar alleen verder. "Ik heb elke dag ongeveer 100 getallen na de komma geleerd. Dat ging dat heel vlot tot 1.000. Ondertussen zit ik zelfs al aan 1.100 cijfers", vertelt Laura. "Ik groepeer de cijfers per vijf en lees ze eens, daarna zeg ik ze eens luidop op. Daarna lukt het meestal al om ze in het rijtje te plaatsen. Je vindt al snel een bepaald ritme om de getallen op te zeggen. Dan moet je er zelfs niet meer bij nadenken. Tijdens het fietsen naar school zeg ik de cijfers op, het ideale oefenmoment."

"Mijn leraar wiskunde uit het tweede secundair sprak voor het eerst over pi. Toen al was ik geïntrigeerd. Ik heb echter nog veel andere hobby's, dus is het zoeken naar een moment om er mee bezig te blijven."

De Poperingse leerlinge doet het beter dan de Roeselaarse Lennert Masselin die vorig jaar 845 cijfers kon opnoemen. Toch scoorde een Belg nog beter. In 1994, nog voor de Pi World Ranking List werd opgemaakt, kon een leraar Latijn een reeks van 10.000 cijfers na de komma noteren van het getal. "Dat is mijn nieuw streefdoel", zegt Laura Moeneclaey. "Toch ben ik niet van plan om verder te studeren in de pure wiskunde. Zo vind ik economie wel heel leuk. Ook veel cijfertjes, maar iets meer toegepast. Dat vind ik dan leuker", weet Laura. Voor het getal pi heeft ze voorlopig geen uitdaging in het vooruitzicht. "Nu kan ik wel nog een wedstrijd doen tegen de leerkrachten, maar meestal halen zij geen 300 cijfers, dus dat is niet echt spannend." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvallend speelse zeehond in Oosterschelde stelt vorsers voor een raadsel

Opvallend speelse zeehond in Oosterschelde stelt vorsers voor een raadsel

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/13/10/20140316164732/media_xll_6576310.jpg

Sportduikers zagen de Grijze zeehond zo'n drie weken geleden voor het eerst. Hij zoekt volgens hen telkens op een speelse manier contact. Zelfs bij groepen van vijf of meer personen komt het jonge dier zeer dichtbij en lijkt het zich op zijn gemak te voelen. In een aantal gevallen leverde dit speelse gedrag van de zeehond bijna gevaarlijke situaties op voor de sportduikers.

'Hij bijt vaak in vinnen maar ook op hoofden, handen en in duikpakken van sportduikers. Daarbij hebben sommige sportduikers flinke schade aan hun uitrusting, blauwe plekken en zelfs kleine hoofdwonden opgelopen,' zegt de stichting Anemoon in een persbericht. Omdat de zeehond graag hapt naar en in de duikers, noemen ze hem 'Happie'. 

Uit het gedrag van het dier kon niet worden afgeleid dat het agressie naar de sportduikers betrof. In een aantal gevallen hield hij de duikers zelfs met zijn vinnen vast en trok hij hen naar beneden.

Dit speelse gedrag is volgens de stichting niet te verklaren. Zeehonden zijn meestal schuwe dieren maar kunnen ook nieuwsgierig zijn. In hun nieuwsgierigheid zullen ze direct contact met mensen bijna altijd vermijden. 'Dit dier is waarschijnlijk tussen de twee en drie jaar oud en daarmee dus nog een jong exemplaar dat nog niet geslachtsrijp is. Mogelijk ligt hierin de verklaring voor zijn gedrag,' aldus de stichting Anemoon. 

Wellicht kent de zeehond nog geen natuurlijke angst voor mensen doordat het alleen opgroeide in de Oosterschelde of die angst nog niet aangeleerd kreeg door soortgenoten.  Een andere reden zou kunnen zijn dat het dier is opgegroeid in direct contact met mensen en uit gevangenschap is ontsnapt of vrijgelaten.

Zeehonden verblijven al lang in de Zeeuwse Delta. Gemiddeld vertoeven er ruim 60 zeehonden in de Oosterschelde. In met name de monding van de Westerschelde zitten er veel meer en in het Grevelingenmeer komt slechts een handje vol zeehonden voor. In de Oosterschelde zijn het bijna allemaal gewone zeehonden. Het aantal grijze zeehonden is hier op de vingers van een of twee handen te tellen. Beide soorten verblijven in veel grotere aantallen, duizenden, in de Noordzee en Waddenzee.  (br.hln)


» Reageer (0)
16-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Amedeo en Lili trouwen op 3 juli in Rome

Prins Amedeo en Lili trouwen op 3 juli in Rome

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/0/1/20140316184158/media_xll_6576841.jpg

Het huwelijk van prins Amedeo, zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, met zijn verloofde Lili Rosboch zal op 3 juli plaatsvinden in Rome. Dat heeft het vtm-magazine Royalty zondagavond bericht. Royalty meldde ook nog dat koning Albert en koningin Paola op 27 april in Rome de heiligverklaring van paus Johannes Paulus II zullen bijwonen.

Het huwelijk van prins Amedeo en Lili Rosboch vindt plaats in Rome, omdat Lili Italiaanse is, net als de grootmoeder van Amedeo, koningin Paola. Zij is dan ook nauw betrokken bij de organisatie van de feestelijkheden van haar kleinkind. Op de bruiloft zal ook de familie van Paola aanwezig zijn.

"Het paleis vindt dit huwelijk het uitgelezen moment om een duidelijk signaal te geven van eendracht binnen de koninklijke familie", zegt Robin Vissenaekens, eindredacteur Royalty. "De laatste tijd verschijnen er net iets te veel berichten over barsten en scheuren binnen de familie en vooral tussen koning Filip en zijn broer, zus en vader."

Royalty had nog meer nieuws over de agenda van de koninklijke familie. Het vtm-magazine meldde ook dat koning Albert en koningin Paola in opdracht van hun zoon koning Filip naar Rome zullen gaan voor de heiligverklaring van paus Johannes Paulus II, op 27 april in Rome. Albert en Paola waren er drie jaar geleden ook bij toen de voormalige Poolse paus zalig verklaard werd. Het vroegere koningspaar is ooit ook op audiëntie geweest bij Johannes Paulus II.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.René Lalique - 6 april 1860 - 5 mei 1945


René Lalique


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/vrouw.jpg?t=1243110580



René Lalique (L'Hay-les Roses, 6 april 1860 — Parijs, 5 mei 1945) was een Frans edelsmid en glaskunstenaar wiens werk tot de Jugendstil en Art Deco wordt gerekend. Veel van zijn juwelen maakte hij in opdracht voor bijvoorbeeld Sarah Bernhardt en zijn belangrijkste opdrachtgever: Calouste Gulbenkian.


De juwelier van de Art Nouveau


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lalique-1.jpg?t=1243185790




Op zestienjarige leeftijd gaat René Lalique in de leer bij de Parijse juwelier Louis Aucoq. Daarna studeert hij tussen 1878 en 1880 aan het Sydenham Art College in Londen. Na zijn terugkeer in Frankrijk werkt hij voor onder andere Aucoq, Cartier en Boucheron.

In 1882 wordt hij freelance ontwerper voor verschillende huizen en vier jaar later opent hij zijn eigen bedrijf. In 1890 geldt Lalique als een van de belangrijkste juwelenontwerpers van de Franse Art Nouveau. Hij maakt innovatieve ontwerpen voor de Parijse winkel van Samuel Bing: La Maison de l'Art Nouveau.




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Rene-Lalique-33.jpg?t=1243109997




Flora, fauna en de vrouwelijke vormen zijn de grote inspiratiebronnen van de Art nouveau. Lalique maakt sieraden met een natuurlijke invloed die zijn gebaseerd op pauwen, libelles, slangen... . Hij gebruikt daarbij materialen die tot op dat moment ongebruikelijk zijn in de haute joaillerie: glas, emaille, leer, hoorn (materiaal) en schelpen. Ook geeft hij vaak de voorkeur aan halfedelstenen boven edelstenen; hij kiest stenen op hun kleur, glans en vorm, en niet noodzakelijkerwijs op hun exclusiviteit. Zijn getekende ontwerpen worden uitgevoerd door een groep ciseleurs, emailleurs en beeldhouwers die hij rekruteert.




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Rene-Lalique-44.jpg?t=1243111057




Glas

Lalique maakt in 1929 voor de Oriënt-Express glazen panelen, ramen voor de sainte-Nicaise in Reims en een glazen interieur voor de St Matthew's Church op Jersey ( The Glass Church). Op het hoogtepunt heeft de fabriek van Lalique in Wingen-sur-Moder factory meer dan 600 werknemers in dienst. Na zijn dood neemt brengt zijn zoon Marc Lalique de productie van de fabriek, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesloten was, weer op gang.




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Rene-Lalique-5.jpg?t=1243110168




De parfum flacons van Réne Lalique waren, en zijn, een perfect huwelijk tussen de hoogste design standaards en de goedkope massaproductie. Door de ontdekking van chemicaliën te gebruiken voor parfum kon het goedje in meerdere, dus goedkopere, oplage verschijnen. Wat zijn neerslag had op de massaproductie van flacons. Tussen François Coty, die een gekende apotheker was in Parijs, en Lalique kwam er een zakelijke relatie tot stand die leidde tot één van Laliques eerste parfum flacons: "Ambre Antique"-1906. Doch is de overeenkomst niet zo snel tot stand gekomen want F. Coty had eerst alleen gevraagd om de naametiketten te ontwerpen maar Lalique wou het volledige flesje ontwerpen, een geliefd flesje dat een geliefde geur vasthield.




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Rene-Lalique-7.jpg?t=1243110347




Beroemd is verder de inrichting van The Millbrook glass church, een kerkje in Millbrook, Jersey. In de kerk bevinden zich onder andere een glazen doopvont en vier enorme glazen engelen. Ook de plafondbalken zijn gemaakt van glas



Parfumflacons

 
  http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Rene-Lalique-11.jpg?t=1243112675




Eerst werden de begeerde flesjes geproduceerd in Legras, St-Denis. In 1909 was Lalique zijn flacon-industrie zo druk bezig dat hij zijn eigen glasfabriek opende in Combs-la-Ville.

Van kwaliteit waren de flesje vrij van bubbels en andere narigheden. Het kristal was eigenlijk demi-cristal; het bezat twaalf procent loodoxide terwijl voor kristal vierentwintig procent gevraagd is. Na de uitvinding en uitvoering van een metalen mal hadden de flesjes een hogere kwaliteit en productiekwaliteit. Twee gedeeltelijk automatische technieken hiervoor waren één: pressé soufflé, waarbij de hete glasmassa tegen de mal wordt geblazen, ten tweede heb je de aspiré soufflé techniek. Hierbij creëert de mal zelf een vacuüm.




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Rene-Lalique-8.jpg?t=1243110408




Naast Coty heeft Lalique ook parfum flacons ontworpen voor het huis Worth, die zijn grootste cliënt werd. Eén van de flacons, Dans la Nuit, omvat het parfum met zijn mysterieuze blauwe kleur als een koele koude mist die over het geurende water zweeft. Het doet denken aan oude Grieks, Romeinse geur flacons die zeker in de smaak zouden gevallen zijn van de voorafgaande neo-classicistische periode. Alhoewel het flesje gemaakt is in 1920, doet het denken aan een ontwerp die het midden houdt tussen de art-deco periode en het neo-classicisme.




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/rene.jpg?t=1243162588




De invloed van het japonisme had ook zijn neerslag op enkele ontwerpen: Le Corail Rouge, (voor Farvil, c. 1925), Muguet Flacon, (c. 1930), ... . Het laatste ontwerp was zodanig moeilijk om uit te voeren, omwille van de drie dimensionale uitwerking van lelietjes-van-dalen, dat er daarna een nieuw ontwerp is gekomen: Clairfontaine. (c. 1930). Het Mugeut flacon was glashelder als flesje, doodéénvoudig, maar de stop was als een boeket lelietjes-van dalen die het parfum opslurpten. De Clairfontain flacon had vele gelijkenissen met het vorige maar was daar in tegen als stop, vlak. Deze techniek zou later veel gebruikt worden voor andere flesjes: Bochon, Cassis, Bochon fleurs de pommier, Leur Ames (D'Orsay).


Buiten Coty, Worth en D'Orsay heeft Lalique één of meerdere flacons ontworpen voor d'Herraud, Forvil, Grése, Molinard, Jay Thorpe, Arys, Corday, Morabito, Raphael, Godet, Vigny, Haubigant, Roger et Gallet, Gres, ... .




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lalique.jpg?t=1243110700




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Rene-Lalique-1.jpg?t=1243109352






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hao Hao gaat voor de eerste keer pootjebaden in Pairi Daiza

Hao Hao gaat voor de eerste keer pootjebaden in Pairi Daiza

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Onder grote belangstelling van enkele kijklustigen waagt de Chinese reuzenpanda Hao Hao zich voor het eerst in het water in Pairi Daiza.

Eerst tast hij voorzichtig af hoe diep de bodem is om vervolgens zijn onderlichaam traag maar gestaag onder te dompelen. Het water in zijn nieuwe thuis leek toch net dat tikkeltje te fris, want na enkele seconden begaf Hao Hao zich alweer op het droge.

Samen met Xing Hui verblijft hij sinds 23 februari in Pairi Daiza. De grote massa kan het duo komen bekijken vanaf 5 april. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoordenaar redt leven van andere man

'Zelfmoordenaar' redt leven van andere man

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/12/8/20140314180417/media_xll_6569288.jpg

Een man die in Londen van een brug wilde springen, heeft onbedoeld het leven van een andere man gered die op dat moment onder hem bijna verdronk. De bemanning van de uitgerukte reddingsboot zag plotseling een andere man in het water die nog maar net zijn hoofd boven water kon houden, melden Britse media vrijdag. Ze konden hem uit het water krijgen.

Het ging om een 33-jarige man, die onderkoeld was geraakt en niet meer wist hoe hij in het water terecht was gekomen. Behalve zijn leeftijd wilde hij zijn redders geen informatie geven. Volgens een hulpverlener was er geen enkele andere boot of persoon in de nabijheid en zou de drenkeling nooit opgemerkt en gered zijn als de reddingsboot niet was gealarmeerd in verband met de dreigende springer.

De politie wist deze suïcidale man op de London Bridge zover te krijgen dat hij niet sprong en bracht hem in veiligheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje-veiling brengt 100.000 euro op

Kuifje-veiling brengt 100.000 euro op

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/9/13/20140314143122/media_xll_6568588.jpg

De veiling van honderden zeldzame albums, originele tekeningen en curiosa van Kuifje, die georganiseerd werd door het veilinghuis Catawiki, heeft in totaal ongeveer 100.000 euro opgebracht. Catawiki organiseerde de veiling over twee avonden in het kader van de 85ste verjaardag van de stripheld.

Een originele tekening van Kuifje door Hergé voor het ontwerp van een tijdschrift bracht het meeste op, met een bod van 5.000 euro. Een zeldzame Iraanse editie van het Kuifje-album "Mannen op de maan" en het eerste Kuifje-album voor de Amerikaanse markt "King Ottokars Scepter" uit 1959 vervolledigen de top drie, met respectievelijk 4.200 en 2.500 euro.

"Erg bijzonder was de opbrengst voor een zijden Kuifje-sjaal. Die sjaal is speciaal uitgebracht ter gelegenheid van de bevrijding van België in 1945 en bracht maar liefst 2.500 euro op", zegt veilingmeester Patrick Vranken van Catawiki.

Vranken meent dat de veiling zo succesvol was omdat er ook veel beleggers op de veiling actief waren. "De waarde van zeldzame Kuifje-albums en bijzonder Kuifje-items stijgt al jaren enorm. Zo zie je dat sommige albums in minder dan tien jaar in waarde zijn verdubbeld. Wie zien dan ook steeds meer mensen die Kuifje-albums kopen als belegging", verklaart de veilingmeester.

Toch werden twee van de topstukken van de veiling niet verkocht: een speciale uitgave van "Tintin au Tibet" (Kuifje in Tibet) en een originele tekening van Hergé voor het ontwerp van een postkaart. Op beide stukken werd 14.000 euro geboden. Toch veranderden ze niet van eigenaar, omdat het vooraf bepaalde minimumbedrag daarmee niet overschreden werd. (br.hln)


» Reageer (0)
15-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ontmaskert huidziekte in emotionele video

Vrouw ontmaskert huidziekte in emotionele video

Klik op de foto om de video te bekijken

Normaal verschuilt Cheri zich achter een laag make-up, niet zozeer uit ijdelheid, maar wel omdat mensen anders niet verder lijken te kijken dan de bizarre huidziekte die haar lichaam tekent. In een emotionele video ontbloot ze haar gelaat en vertelt ze openlijk over hoe vitiligo haar leven ingrijpend veranderde.

Cheri Lindsay heeft vitiligo, een pigmentstoornis in de huid. De aandoening overviel haar toen ze studeerde aan de hogeschool in Texas. Blootstelling aan de zon heeft de verspreiding van de verkleuring doen woekeren. Op amper drie jaar tijd had de ziekte grote delen van haar lichaam te pakken. "Het was overweldigend en echt niet eenvoudig om te verwerken", getuigt ze.

"Ik moest mezelf eerst en vooral een paar fundamentele vragen stellen. Doet het pijn? Neen. Is het besmettelijk? Helemaal niet. Kan ik hiermee leven én mijn dromen met succes vervullen? Zeker weten", deelt Cheri moedig.

De beste, maar ook hevigste reacties op haar bizarre huidschakering komen van kinderen. "Ze willen het gewoon weten. Het zijn de ouders die zich schamen omdat hun kind spontaan en luidop vraagt wat er mis is met mij, maar ik ben het gewoon. Ik ben dat zwarte meisje met het witte gezicht. Persoonlijk heb ik liefst dat mensen het me vlakaf vragen, in plaats van hun eigen conclusies te trekken", klinkt het.

Om mensen zover te krijgen om doorheen de vitiligo te kijken en haar ware persoonlijkheid te zien, verbergt Cheri haar veelkleurige gelaat achter make-up. "Ik kom zo veel toegankelijker over, het is dus echt niet omdat ik de noodzaak voel me te verstoppen. Er is iets mis met ieder van ons, niemand is 100 procent perfect."


Door zich open en bloot te geven in de Camo Confession van Dermablend, hoopt ze een voorbeeld te zijn voor anderen.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 grootste slaapblunders

Dit zijn de 10 grootste slaapblunders

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/8/13/20140314165844/media_xll_6568978.jpg

De allergrootste slaapblunder is onderschatten hoe waardevol voldoende rust eigenlijk is. Terwijl voeding en lichaamsbeweging steevast gezien worden als dé pijlers voor een goede gezondheid, wordt de waarde van op tijd gaan slapen en een stabiel slaappatroon vaak geminimaliseerd.

"Slapen kan je nog genoeg als je dood bent", krijg je wel eens als antwoord wanneer je dat feestje vroegtijdig verlaat omdat je een volgepropte dag voor de boeg hebt. Ook al hecht je veel belang aan je nachtrust, nog is de kans groot dat je een aantal slaapblunders begaat die je energie saboteren.

1. Indommelen voor TV
Eén van de belangrijkste regels bij het inrichten van een rustgevende slaapkamer, is te zorgen voor kalmte, stilte én duisternis. De afwezigheid van (artificieel) licht zet namelijk je ingebakken slaapmechanismen in gang. Wie 's avonds nog te veel en te lang blootgesteld wordt aan prikkels van televisie, computer, smartphone of tablet brengt zijn eigen lichaam in de war. Tijd voor een 'techsabbat'.


2. Uitslapen (in het weekend)
Het is een natuurlijke reflex om op vrijdagavond te denken: "Olé, tijd om lekker lang te blijven liggen!". Toch waarschuwen slaapexperts dat langer opblijven in het weekend én langer blijven liggen om te compenseren je bioritme compleet van slag brengt. Ze spreken in dit kader van een 'sociale jetlag', die je maandag meer dan onproductief zal maken. Bovendien verhoogt een verstoorde interne klok je kans op overgewicht. Wie dan toch eens wil doorzakken, is best ook 's morgens een held door niet te fel af te wijken van het wekuur in de week. Het is namelijk vooral dat wat je bioritme verstoort.

3. Een slaapmutsje drinken
Het is zonder twijfel één van de meest gebruikte slaapmiddeltjes. Helaas doet alcohol eerder kwaad dan goed, aangezien het je berooft van die broodnodige REM-slaap. Net deze rustfase is cruciaal voor je geheugen en leerprocessen. De eerste REM-cyclus wordt bovendien uitgesteld door alcohol, waardoor je je minder uitgerust zal voelen. "Je valt er misschien ietsje sneller door in slaap, maar de kwaliteit van je nachtrust zal nooit goed zijn", klinkt het.

4. Woelen wanneer je niet kan slapen
Het klinkt misschien tegendraads, maar experts stellen dat je terug moet opstaan wanneer je al veel te lang schaapjes aan het tellen bent zonder resultaat. Hoe langer je blijft woelen, hoe meer stress je jezelf bezorgt omdat je die 8, oei, 7, ai, nu amper 6 uur slaap maar niet kan krijgen. Doe liever iets ontspannends zoals een hoofdstukje in je boek lezen of een frisse neus halen door even in de tuin te slenteren voor een half uurtje. Kruip daarna gewoon terug in je bed wanneer je je echt moe voelt.

5. Rekenen op slaappillen
Je kan een slaappil vergelijken met een pleistertje: het maskeert het probleem, maar lost het niet op. Bovendien kan je razendsnel afhankelijk worden van dit middeltje, wat je gezondheid op termijn allesbehalve ten goede komt. Een rustgevende avondroutine kan bijvoorbeeld al wonderen doen. Door dagelijks dezelfde stappen te ondernemen bereid je je lichaam beter voor op een goede nachtrust.

6. Koffie, niet altijd uw vriend
Wie laat op de dag nog koffie drinkt, doet dat vaak om wakker te blijven. Dit stimulerend middeltje heeft echter een behoorlijk lange halfwaardetijd, wat wil zeggen dat je de effecten ervan zeer lang kan voelen. Wie een energiedip heeft laat in de namiddag, kan beter een energierijke snak eten (bijvoorbeeld een hardgekookt ei), een kort maar krachtig dutje doen, wat vitamine D opslorpen in de zon of een beetje lichaamsbeweging inlassen.

7. Een bed vol huisdieren
Toegegeven, zo een pluizige vriend in bed kan fijn zijn, maar eens je kat of hond genoeg heeft van het stilliggen, moet jouw slaap er ook aan geloven. Bovendien brengen huisdieren die regelmatig buiten komen de nodige pollen en huidschilfers mee, wat allerhande allergieën kan triggeren of verzwaren, waardoor je slaap nog meer verstoord wordt.


8. Proteïnerijk avondmaal
Wie graag een stevige maaltijd eet 's avonds moet weten dat proteïnen het moeilijkste zijn om te verteren. Je lichaam hoort nu eenmaal niet zo hard te moeten werken wanneer jij wil slapen. Vervang daarom een deel van de eiwitten liever door volkoren producten en groenten.

9. De snooze-knop
Oh, nog 5 minuutjes. Het principe van de snooze-functie klinkt geweldig, maar in werkelijkheid zijn die kleine beetjes slaap stoorzenders voor je natuurlijke slaapcyclus. Al die snooze-sessies samen geven je dan ook geen kwaliteitsvolle rust. Zet je alarm liever wat later en sta in één keer op. Of nog beter: duik een half uurtje vroeger in je bed.

10. Kopzorgen over slaap
Hoewel het zeker snugger is om genoeg slaap op de planning te zetten, mag je het niet zien als een vastgelegde afspraak. Hoe meer kopzorgen je hebt over slaap, hoe moeilijker je het maakt om ontspannen in te dommelen. Bouw daarom liever een rustgevende routine op voor het slapengaan. Ook ademhalingsoefeningen, aromatherapie of een warm bad in kaarslicht kunnen wonderen doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

klik op de foto om hun te beluisteren




» Reageer (0)
14-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren? Test dan zeker deze keukenmiddeltjes

Huisdieren? Test dan zeker deze keukenmiddeltjes

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/8/4/20140313152814/media_xll_6566224.jpg

Waarom producten met chemische geuren of potentieel schadelijke stoffen gebruiken wanneer je een thuis met pluizige viervoeters ook perfect op een natuurlijke manier kan reinigen? Met deze handige keukenmiddeltjes kan je alvast een paar probleempjes oplossen die katten en/of honden vaak met zich meebrengen.

* Citroen *
De zure smaak van citroen is allesbehalve aantrekkelijk voor de meeste huisdieren. Wie kabelbijters in huis heeft, kan zijn elektronica beschermen door de bedrading in te smeren met citroensap. Daarbovenop kan je opgehoopte kalk of plakkerig, hardnekkig vuil eveneens aanpakken met het natuurlijke zuur uit citroenen. Gewoon persen en je bent vertrokken.

* Azijn *
Beestjes die in huis neigen te plassen, kan je op andere gedachten brengen door azijn aan te brengen op de uitverkoren plaatsen. De sterke geur werkt namelijk eveneens afstotend. Uiteraard kan azijn ook ingezet worden om vanalles te desinfecteren of met poten bestempelde ramen te reinigen. Verdun het product altijd met water (50/50).

* Zwarte thee *
Houten vloeren zijn extra gevoelig voor vlekken. Gelukkig heb je niet meer nodig dan 6 zakjes zwarte thee en wat gekookt water op de vlek. Laat het afkoelen, inwerken en reinig achteraf goed met een dweil.

* Afwasmiddel *
Heeft je huisdier nood aan een stevige wasbeurt? Je hoeft geen geld te geven aan speciale shampoos, afwasmiddel is een veilig en handig alternatief. Voor een extra goeie scrub kan je zelf een mix maken van 40 cl water, 20 cl witte wijnazijn en een halve theelepel afwasmiddel.

* Bakpoeder *
Om onaangename geuren tot een minimum te reduceren kan je bakpoeder toevoegen aan de bodem van de kattenbak. Verder kan je het ook nog gebruik als een niet-schurend reinigingsmiddel voor de badkuip of lavabo, en voor tegelvloeren en linoleum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 koppels slaapt apart

1 op 5 koppels slaapt apart

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/16/11/20140314084351/media_xll_6567881.jpg

Eén op de vijf Vlaamse koppels slaapt elke dag apart. Dat blijkt uit een enquête onder iets meer dan duizend mensen ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Slaap. In Brussel kiest al 27,3 procent van de koppels voor nachtrust in een apart bed. In Vlaanderen gaat het om 21,6 procent, in Wallonië slaapt 13,3 procent apart.

 "De trend was eerder al gesignaleerd in het Verenigd Koninklijk, nu stellen we hem voor het eerst ook vast in België", zegt Bram Smets van het communicatiebureau Ketchum Brussels. Het gesnurk van de partner niet verdragen wordt vaak nog gezien als liefde die tekortschiet. Het lijkt er echter op dat wie alleen slaapt, beter slaapt. Hij of zij zal beter reageren op de kleine dagelijkse problemen, en zich voluit aan de partner kunnen wijden.

"Apart slapen kan zelfs werken als afrodisiacum", meent trendwatcher Herman Konings. "Het zou de begeerte immers kunnen aanwakkeren." Al in het oude Rome was het huwelijksbed overigens vooral bedoeld voor seksuele esbattementen, en niét om samen te slapen.

Of koppels het bed nu delen of niet, in hun dromen gaan ze toch hun eigen gang, zo blijkt ook uit het onderzoek. Vlaamse mannen dromen graag over Véronique De Kock, in dromen van Vlaamse vrouwen mogen Koen Wauters en Vincent Kompany opduiken. De romantische droom zou dan weer omslaan in een nachtmerrie als Jean-Luc Dehaene, koningin Fabiola en Maggie De Block erin opduiken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scrabble rekent op fans voor toevoeging nieuw woord

Scrabble rekent op fans voor toevoeging nieuw woord

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/5/0/20140313161604/media_xll_6566340.jpg

Na meer dan negen jaar zonder nieuwe toevoeging, besluit Hasbro nu toch om een nieuwe lading woorden toe te voegen aan het officiële woordenboek bij Scrabble. Het rekent daarbij op fans van het bordspelletje, want zij mogen inzendingen sturen om er zelf eentje van te bepalen.

Wie zelf graag een woord aan het woordenboek wil toevoegen, moet daarvoor nog tot 28 maart op de Facebook-pagina van Hasbro zijn. Uit de honderden reacties worden zestien finalisten gekozen, waarop het publiek dan zal moeten stemmen. En doe geen moeite: 'selfie' en 'twerk' werden al geopperd.

Woordmeesters krijgen dus de kans om zelf een woord toe te voegen, naast nog een duizendtal vernieuwingen. Dat aantal is zo groot omdat het al bijna tien jaar geleden is dat er nog eens een update kwam. Op 10 april wordt het nieuwe woord bekendgemaakt. In augustus volgt dan de geüpdatete, vijfde versie van het officiële Merriam-Webster-woordenboek van het spel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psychiaters in opstand tegen gedwongen opnames

Psychiaters in opstand tegen gedwongen opnames

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/7/6/20140314044826/media_xll_6567651.jpg

650 Vlaamse psychiaters pikken de verouderde wetgeving over collocaties - gedwongen opnames in de psychiatrie - niet meer. Dat schrijven ze in een opiniestuk in De Standaard.

Sinds de ophef rond de dood van de gecolloqueerde pa­tiënt Jonathan Jacob in een politiecel in Mortsel in 2010, is bij de psychiaters de
laatste twijfel verdwenen: de wetgeving op de gedwongen opname is kaduuk, er moet een nieuwe komen.

Zes kop­stukken van de Vlaamse psy­chiatrie ondertekenden de oproep om een nieuwe regelgeving te maken, in naam van de 650 leden van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie.

Er gebeuren bijna 3.000 gedwongen opnames per jaar in Vlaanderen: acht per dag. Dat aantal stijgt: plus veertig procent in de laatste tien jaar. Voor 85 procent van de ge­dwongen opnames wordt niet de gewone procedure gebruikt, maar de dringende, die als uitzondering bedoeld was. Dat kan door een rapport van een arts.

De psychiaters willen een andere wetgeving zodat alleen een psy­chiater en niet langer eender wel­ke arts zo'n rapport mag schrij­ven. Ten tweede moet er tijd zijn om de patiënt professioneel te observeren: een verblijf van 24 uur met intense observatie in een spoedgevallendienst met psychia­trische permanentie is het absolu­te minimum. (br.hln)


» Reageer (0)
13-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boudewijn de Groot - Verdronken Vlinder

Boudewijn de Groot - Verdronken Vlinder

Klik op de foto om hem te beluisteren





Frank Boudewijn de Groot (Batavia, 20 mei 1944) is een Nederlands zanger, songwriter, muziekproducent en acteur.

De Groot werd op 20 mei 1944 geboren in een Japans interneringskamp in Batavia (tegenwoordig Jakarta), voormalig Nederlands-Indië. Zijn moeder overleed in juni 1945 in het Japanse interneringskamp Tjideng. Na de oorlog, in 1946, keerde het gezin terug naar Nederland, waar de kinderen, Boudewijn, zijn broer en zijn zus, in verschillende gezinnen werden ondergebracht, zodat zijn vader kon terugkeren naar Indië. Zo kwam De Groot terecht in het gezin van een tante in Haarlem.

In 1951 keerde De Groots vader voorgoed terug uit Indië, waarna hij in Nederland hertrouwde. Het gezin werd herenigd in 1952 en vestigde zich in de César Francklaan te Heemstede. Hier maakte hij voor het eerst kennis met Lennaert Nijgh, die in deze zelfde straat kwam wonen en vriendschap sloot met De Groots jongere stiefbroer Dirk. Beiden zaten ook op de Crayenesterschool, maar veel contact hadden de twee niet, daar De Groot een klas hoger zat dan Nijgh.

Na de lagere school ging De Groot naar de HBS op het Coornhert Lyceum in Haarlem. Hij had ondertussen gitaar leren spelen en maakte op school indruk met liedjes van Jaap Fischer en Jacques Brel. In de vriendengroep, die hij opbouwde op het lyceum, dook ook Nijgh weer op, die weliswaar op een andere school zat, maar voornamelijk optrok met leerlingen van het Coornhert Lyceum.

De Groot en Nijgh waren beiden geïnteresseerd in film en samen maakten zij in hun examenjaar, 1962, met enkele andere vrienden, een 8mm-filmpje getiteld Feestje bouwen, waarin Boudewijn onder andere een tweetal liedjes ten gehore bracht. Hierna schreven ze zich in voor de filmacademie, waar zij beiden werden toegelaten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eed die elke vrouw zou moeten afleggen

De eed die elke vrouw zou moeten afleggen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/13/2/20140312170653/media_xll_6563492.jpg

In de strijd tegen absurde schoonheidsidealen kunnen we wellicht ons hele leven lang magazines, Hollywood of Photoshop met de vinger blijven wijzen. De enige manier om écht iets te veranderen, is door te beginnen bij jezelf en de mate waarin jij het aan je hart laat komen. Ben je de frustraties over je eigen lichaam, de dagelijkse overdosis "perfectie" of de vijandigheid onder vrouwen ook zo beu? Dan is het dringend tijd om deze eed af te leggen.


1. Andere vrouwen zijn niet automatisch mijn concurrenten

Jaloezie en vijandigheid zijn je vrienden niet. Laat het elleboogwerk achterwege en geef ruimte aan andere vrouwen.

2. Ik geef toe dat roddelen nutteloos is
"Grote denkers praten over ideëen, middelmatige over gebeurtenissen en kleine over anderen", klinkt de wijze stelling. Verspil je tijd niet aan de roddelwagen.

3. Vrouwelijkheid definieer ik zelf
Of je nu een riem van Gucci of eentje vol gereedschap wil dragen, of je nu een kinderwens hebt of niet, of je nu tijd en energie in mode en make-up wil stoppen of niet, de definitie vrouw kan breed worden ingevuld. Wees dus vooral jezelf.

4. Op eigenwaarde staat geen leeftijd
Jij (of eender wie) bent niet afgeschreven wanneer die grijze haren de kop opsteken. Je essentie is tijdloos.

5. Mijn seksualiteit is me dierbaar
Wanneer je als levensmissie 'sexy zijn' hebt, krijgt je wellicht nooit oprecht respect van je omgeving. Seksualiteit is deel van jezelf, maar het zou je niet mogen definiëren. Vier en beleef haar zonder je persoonlijkheid in het gedrang te brengen.

6. Ik zweer te stoppen met negatieve vergelijkingen
Feit: er zal altijd een vrouw zijn met smallere billen of een dikkere bankrekening. De enige vergelijking die jij hoort te maken is tussen je vroegere, huidige en toekomstige zelf. Erken je vooruitgang, maar ook je werkpunten.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!