Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

klik op de foto om hun te beluisteren




» Reageer (0)
14-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren? Test dan zeker deze keukenmiddeltjes

Huisdieren? Test dan zeker deze keukenmiddeltjes

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/8/4/20140313152814/media_xll_6566224.jpg

Waarom producten met chemische geuren of potentieel schadelijke stoffen gebruiken wanneer je een thuis met pluizige viervoeters ook perfect op een natuurlijke manier kan reinigen? Met deze handige keukenmiddeltjes kan je alvast een paar probleempjes oplossen die katten en/of honden vaak met zich meebrengen.

* Citroen *
De zure smaak van citroen is allesbehalve aantrekkelijk voor de meeste huisdieren. Wie kabelbijters in huis heeft, kan zijn elektronica beschermen door de bedrading in te smeren met citroensap. Daarbovenop kan je opgehoopte kalk of plakkerig, hardnekkig vuil eveneens aanpakken met het natuurlijke zuur uit citroenen. Gewoon persen en je bent vertrokken.

* Azijn *
Beestjes die in huis neigen te plassen, kan je op andere gedachten brengen door azijn aan te brengen op de uitverkoren plaatsen. De sterke geur werkt namelijk eveneens afstotend. Uiteraard kan azijn ook ingezet worden om vanalles te desinfecteren of met poten bestempelde ramen te reinigen. Verdun het product altijd met water (50/50).

* Zwarte thee *
Houten vloeren zijn extra gevoelig voor vlekken. Gelukkig heb je niet meer nodig dan 6 zakjes zwarte thee en wat gekookt water op de vlek. Laat het afkoelen, inwerken en reinig achteraf goed met een dweil.

* Afwasmiddel *
Heeft je huisdier nood aan een stevige wasbeurt? Je hoeft geen geld te geven aan speciale shampoos, afwasmiddel is een veilig en handig alternatief. Voor een extra goeie scrub kan je zelf een mix maken van 40 cl water, 20 cl witte wijnazijn en een halve theelepel afwasmiddel.

* Bakpoeder *
Om onaangename geuren tot een minimum te reduceren kan je bakpoeder toevoegen aan de bodem van de kattenbak. Verder kan je het ook nog gebruik als een niet-schurend reinigingsmiddel voor de badkuip of lavabo, en voor tegelvloeren en linoleum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 koppels slaapt apart

1 op 5 koppels slaapt apart

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/16/11/20140314084351/media_xll_6567881.jpg

Eén op de vijf Vlaamse koppels slaapt elke dag apart. Dat blijkt uit een enquête onder iets meer dan duizend mensen ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Slaap. In Brussel kiest al 27,3 procent van de koppels voor nachtrust in een apart bed. In Vlaanderen gaat het om 21,6 procent, in Wallonië slaapt 13,3 procent apart.

 "De trend was eerder al gesignaleerd in het Verenigd Koninklijk, nu stellen we hem voor het eerst ook vast in België", zegt Bram Smets van het communicatiebureau Ketchum Brussels. Het gesnurk van de partner niet verdragen wordt vaak nog gezien als liefde die tekortschiet. Het lijkt er echter op dat wie alleen slaapt, beter slaapt. Hij of zij zal beter reageren op de kleine dagelijkse problemen, en zich voluit aan de partner kunnen wijden.

"Apart slapen kan zelfs werken als afrodisiacum", meent trendwatcher Herman Konings. "Het zou de begeerte immers kunnen aanwakkeren." Al in het oude Rome was het huwelijksbed overigens vooral bedoeld voor seksuele esbattementen, en niét om samen te slapen.

Of koppels het bed nu delen of niet, in hun dromen gaan ze toch hun eigen gang, zo blijkt ook uit het onderzoek. Vlaamse mannen dromen graag over Véronique De Kock, in dromen van Vlaamse vrouwen mogen Koen Wauters en Vincent Kompany opduiken. De romantische droom zou dan weer omslaan in een nachtmerrie als Jean-Luc Dehaene, koningin Fabiola en Maggie De Block erin opduiken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scrabble rekent op fans voor toevoeging nieuw woord

Scrabble rekent op fans voor toevoeging nieuw woord

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/5/0/20140313161604/media_xll_6566340.jpg

Na meer dan negen jaar zonder nieuwe toevoeging, besluit Hasbro nu toch om een nieuwe lading woorden toe te voegen aan het officiële woordenboek bij Scrabble. Het rekent daarbij op fans van het bordspelletje, want zij mogen inzendingen sturen om er zelf eentje van te bepalen.

Wie zelf graag een woord aan het woordenboek wil toevoegen, moet daarvoor nog tot 28 maart op de Facebook-pagina van Hasbro zijn. Uit de honderden reacties worden zestien finalisten gekozen, waarop het publiek dan zal moeten stemmen. En doe geen moeite: 'selfie' en 'twerk' werden al geopperd.

Woordmeesters krijgen dus de kans om zelf een woord toe te voegen, naast nog een duizendtal vernieuwingen. Dat aantal is zo groot omdat het al bijna tien jaar geleden is dat er nog eens een update kwam. Op 10 april wordt het nieuwe woord bekendgemaakt. In augustus volgt dan de geüpdatete, vijfde versie van het officiële Merriam-Webster-woordenboek van het spel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psychiaters in opstand tegen gedwongen opnames

Psychiaters in opstand tegen gedwongen opnames

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/7/6/20140314044826/media_xll_6567651.jpg

650 Vlaamse psychiaters pikken de verouderde wetgeving over collocaties - gedwongen opnames in de psychiatrie - niet meer. Dat schrijven ze in een opiniestuk in De Standaard.

Sinds de ophef rond de dood van de gecolloqueerde pa­tiënt Jonathan Jacob in een politiecel in Mortsel in 2010, is bij de psychiaters de
laatste twijfel verdwenen: de wetgeving op de gedwongen opname is kaduuk, er moet een nieuwe komen.

Zes kop­stukken van de Vlaamse psy­chiatrie ondertekenden de oproep om een nieuwe regelgeving te maken, in naam van de 650 leden van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie.

Er gebeuren bijna 3.000 gedwongen opnames per jaar in Vlaanderen: acht per dag. Dat aantal stijgt: plus veertig procent in de laatste tien jaar. Voor 85 procent van de ge­dwongen opnames wordt niet de gewone procedure gebruikt, maar de dringende, die als uitzondering bedoeld was. Dat kan door een rapport van een arts.

De psychiaters willen een andere wetgeving zodat alleen een psy­chiater en niet langer eender wel­ke arts zo'n rapport mag schrij­ven. Ten tweede moet er tijd zijn om de patiënt professioneel te observeren: een verblijf van 24 uur met intense observatie in een spoedgevallendienst met psychia­trische permanentie is het absolu­te minimum. (br.hln)


» Reageer (0)
13-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boudewijn de Groot - Verdronken Vlinder

Boudewijn de Groot - Verdronken Vlinder

Klik op de foto om hem te beluisteren





Frank Boudewijn de Groot (Batavia, 20 mei 1944) is een Nederlands zanger, songwriter, muziekproducent en acteur.

De Groot werd op 20 mei 1944 geboren in een Japans interneringskamp in Batavia (tegenwoordig Jakarta), voormalig Nederlands-Indië. Zijn moeder overleed in juni 1945 in het Japanse interneringskamp Tjideng. Na de oorlog, in 1946, keerde het gezin terug naar Nederland, waar de kinderen, Boudewijn, zijn broer en zijn zus, in verschillende gezinnen werden ondergebracht, zodat zijn vader kon terugkeren naar Indië. Zo kwam De Groot terecht in het gezin van een tante in Haarlem.

In 1951 keerde De Groots vader voorgoed terug uit Indië, waarna hij in Nederland hertrouwde. Het gezin werd herenigd in 1952 en vestigde zich in de César Francklaan te Heemstede. Hier maakte hij voor het eerst kennis met Lennaert Nijgh, die in deze zelfde straat kwam wonen en vriendschap sloot met De Groots jongere stiefbroer Dirk. Beiden zaten ook op de Crayenesterschool, maar veel contact hadden de twee niet, daar De Groot een klas hoger zat dan Nijgh.

Na de lagere school ging De Groot naar de HBS op het Coornhert Lyceum in Haarlem. Hij had ondertussen gitaar leren spelen en maakte op school indruk met liedjes van Jaap Fischer en Jacques Brel. In de vriendengroep, die hij opbouwde op het lyceum, dook ook Nijgh weer op, die weliswaar op een andere school zat, maar voornamelijk optrok met leerlingen van het Coornhert Lyceum.

De Groot en Nijgh waren beiden geïnteresseerd in film en samen maakten zij in hun examenjaar, 1962, met enkele andere vrienden, een 8mm-filmpje getiteld Feestje bouwen, waarin Boudewijn onder andere een tweetal liedjes ten gehore bracht. Hierna schreven ze zich in voor de filmacademie, waar zij beiden werden toegelaten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eed die elke vrouw zou moeten afleggen

De eed die elke vrouw zou moeten afleggen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/13/2/20140312170653/media_xll_6563492.jpg

In de strijd tegen absurde schoonheidsidealen kunnen we wellicht ons hele leven lang magazines, Hollywood of Photoshop met de vinger blijven wijzen. De enige manier om écht iets te veranderen, is door te beginnen bij jezelf en de mate waarin jij het aan je hart laat komen. Ben je de frustraties over je eigen lichaam, de dagelijkse overdosis "perfectie" of de vijandigheid onder vrouwen ook zo beu? Dan is het dringend tijd om deze eed af te leggen.


1. Andere vrouwen zijn niet automatisch mijn concurrenten

Jaloezie en vijandigheid zijn je vrienden niet. Laat het elleboogwerk achterwege en geef ruimte aan andere vrouwen.

2. Ik geef toe dat roddelen nutteloos is
"Grote denkers praten over ideëen, middelmatige over gebeurtenissen en kleine over anderen", klinkt de wijze stelling. Verspil je tijd niet aan de roddelwagen.

3. Vrouwelijkheid definieer ik zelf
Of je nu een riem van Gucci of eentje vol gereedschap wil dragen, of je nu een kinderwens hebt of niet, of je nu tijd en energie in mode en make-up wil stoppen of niet, de definitie vrouw kan breed worden ingevuld. Wees dus vooral jezelf.

4. Op eigenwaarde staat geen leeftijd
Jij (of eender wie) bent niet afgeschreven wanneer die grijze haren de kop opsteken. Je essentie is tijdloos.

5. Mijn seksualiteit is me dierbaar
Wanneer je als levensmissie 'sexy zijn' hebt, krijgt je wellicht nooit oprecht respect van je omgeving. Seksualiteit is deel van jezelf, maar het zou je niet mogen definiëren. Vier en beleef haar zonder je persoonlijkheid in het gedrang te brengen.

6. Ik zweer te stoppen met negatieve vergelijkingen
Feit: er zal altijd een vrouw zijn met smallere billen of een dikkere bankrekening. De enige vergelijking die jij hoort te maken is tussen je vroegere, huidige en toekomstige zelf. Erken je vooruitgang, maar ook je werkpunten.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse sterrenchef geeft zijn ster terug aan Michelin

Vlaamse sterrenchef geeft zijn ster terug aan Michelin

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/13/2/20140313070907/media_xll_6564512.jpg

Claudio Dell'Anno houdt zijn ster nog vast, maar chef Fredrick Dhooghe van 't Huis van Lede heeft beslist. Hij geeft ze terug aan Michelin. En ook voor de Gault&Millau, dit jaar nog goed voor een score van 15 op 20, bedankt hij voortaan. De chef wil niet dansen naar de pijpen van de 'sterrentoerist' die een spektakelkeuken verwacht. "Ik wil vrij zijn in mijn ­keuken. Gebakken kip serveren zonder dat ze zeggen dat dat 'te min' is voor een sterrenzaak." Dhooge laat niet zomaar een ­balonnetje op. Zijn besluit staat vast. Deze week liet hij zowel ­Michelin als Gault&Millau per aangetekend schrijven weten dat hij volgend jaar niet meer in de gidsen wil staan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee derde Belgische fuivers gebruikt illegale drugs

Twee derde Belgische fuivers gebruikt illegale drugs

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/1/11/20140313061921/media_xll_6564806.jpg

In de Global Drug Survey, 's werelds grootste drugsenquête, zeggen twee op de drie Belgische deelnemers dat ze het voorbije jaar minstens één illegale drug hebben gebruikt. Het gaat vooral om twintigers die vaak uitgaan, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Iets meer dan de helft heeft de voorbije maand ook één of meer illegale drugs gebruikt. Cannabis is het populairst, gevolgd door MDMA (xtc), cocaïne en speed. Meer dan 80 procent heeft ooit met verboden middelen geëxperimenteerd.

Wereldwijd hebben bijna 80.000 mensen deelgenomen aan de enquête, onder wie 2.670 Belgen. In ons land hebben onder meer De Morgen, Studio Brussel, Hogeschool Gent en Universiteit Gent aan het onderzoek meegewerkt. Twee op de drie deelnemers zijn mannen, de gemiddelde leeftijd is 27 jaar.

De meeste ondervraagden zijn jonge mensen die veel uitgaan, vaak zelfs één of twee keer per week. Het onderzoek slaat dus niet op een doorsnede van de bevolking, maar biedt wel een unieke inkijk in het drugsgebruik, leven en hoofd van de fuif- en partyganger. (br.hln)


» Reageer (0)
12-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is dagelijkse kost voor heel wat vrouwen

 Dit is dagelijkse kost voor heel wat vrouwen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De onthutsende cijfers van een internationale studie naar geweld bij vrouwen lokte al heel wat reacties uit. Gemiddeld één vrouw op drie kreeg al fysiek geweld of seksueel misbruik te verduren en voor zovele anderen is het nog steeds dagelijkse kost. In deze aangrijpende video kruip je in de huid van een slachtoffer.

Met een Google Glass op de neus laat een vrouw zien hoe haar dag prettig begint, maar in mineur eindigt. Opgelet: het einde van de video is niet voor gevoelige kijkers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming na honderd jaar nog steeds verknocht aan zijn radiotoestel

Vlaming na honderd jaar nog steeds verknocht aan zijn radiotoestel

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/11/8/20140312093419/media_xll_6561518.jpg

Bijna niemand luistert meer naar de radio dan de Vlaming. Dat blijkt uit een onderzoek van de VRT naar aanleiding van honderd jaar radio. Gemiddeld luistert de Vlaming 276 minuten per dag. Enkel de Tsjechen doen beter.

De radio bestaat honderd jaar, maar is nog lang niet afgeschreven. Dat blijkt duidelijk uit een bevraging bij 1.600 luisteraars door de VRT-Studiedienst. 87 procent gelooft dat het medium in 2050 nog zal bestaan. Ook jonge luisteraars (12-24 jaar) delen die mening (84%). 43,2 procent van de luisteraars gelooft niet dat iedereen in de toekomst via internet naar de radio zal luisteren. 52,6 procent blijft trouw aan zijn traditionele radiotoestel.

4,2 miljoen Vlamingen: zoveel luisteren er dagelijks naar de radio. Het medium bereikt dus 78 procent van de Vlamingen. Hoewel radio overdag het dominante medium is, neemt televisie na 18 uur de bovenhand.

Vooral in de auto, bij het ontwaken en als achtergrond bij het eten of het huishouden wordt radio geluisterd. Naast een achtergrondfunctie (76,1%) vervult de radio vooral een nieuwsfunctie (69%).

Met gemiddeld 276 minuten per dag luistert bijna niemand in Europa minder naar de radio dan Vlamingen. Enkel de Tsjechen doen beter met 311 minuten. In Europa ligt de gemiddelde luisterduur op 192 minuten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar radio: De pré historie is populairste programma ooit

100 jaar radio: 'De pré historie' is populairste programma ooit

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/6/6/20140312112236/media_xll_6561921.jpg

De VRT viert vandaag 100 jaar radio. Voor die gelegenheid peilde de VRT-Studiedienst naar de populairste programma's en stemmen. 'De pré historie' werd door de luisteraars met stip verkozen tot het beste radioprogramma van de voorbije decennia.

1. 'De pré historie'

De luisteraar heeft 'De pré historie' verkozen tot het beste radioprogramma. Het Radio 2-programma van Guy De Pré grasduint sinds 1984 elke zondagmorgen in muziek, hits en gebeurtenissen uit de afgelopen decennia. In 1990 kreeg het radioprogramma een televisieversie op de openbare zender.

2. 'Te bed of niet te bed'

'Te bed of niet te bed' liep van 1967 tot 1990. Presentator was Jos Ghysen met zijn legendarische uitspraak "Bij leven en welzijn". Tijdens de hoogdagen van het programma trok het geregeld 1 miljoen luisteraars.

3. 'Vragen staat vrij'

'Vragen staat vrij' liep van 1969 tot 2011 onafgebroken op Radio 2. Hiermee was het samen met het radiojournaal, 'Opera en Belcanto' en 'Het Schurend Scharniertje' één van de langstlopende radioprogramma's in Vlaanderen. Het programma werd jarenlang gepresenteerd door Lutgart Simoens.

4. 'De zoete inval'

In 2003 kwam er na dertien jaar een einde aan het populaire Radio 2-programma 'De zoete inval'. Maar vorig jaar werd het komische radioprogramma van Luc Appermont nieuw leven ingeblazen.

5. 'Deckers & Ornelis'

Het ochtendprogramma 'Deckers en Ornelis' liep in 2000 slechts acht maanden op Radio Donna, maar was enorm populair. In 2001 grepen Erwin Deckers en Sven Ornelis de kans om het eerste commerciële radiostation van Vlaanderen mee op te richten: Q-music.

6. 'Ochtendkuren'

Na dertien jaar kwam in 2004 een einde aan het populaire Radio 2-programma 'Ochtendkuren'. Op 25 mei vorig jaar maakten Dirk Somers en Luc Verschueren een eenmalige comeback als radio-duo, ter gelegenheid van een flashback naar de jaren '90 op Radio 2.

7. 'Ultratop 50'

De officiële hitlijst van de bestverkochte singles in Vlaanderen wordt elke zondag uitgezonden op MNM (tot eind 2008 op Radio Donna). Op Studio Brussel werd de lijst op zaterdag onder de naam 'Hit 50' uitgezonden maar omdat het programma niet langer bij de zender paste, werd het eind 2010 opgedoekt.

8. 'Music for life'

De jaarlijkse actie van Studio Brussel en het Rode Kruis werd de eerste zes jaar uitgezonden vanuit een glazen huis. In 2012 vond de eerste editie zonder glazen huis plaats en werd gekozen voor een formule zonder fondsenwervingscampagne. Vorig jaar konden de luisteraars kiezen uit meer dan zevenhonderd goede doelen. Het Glazen Huis werd vervangen door een Music For Life-dorp.

9. 'BRT Top 30'

De 'BRT Top 30' veranderde in 1992 met de omroep mee van naam. De 'VRT Top 30' wordt elke zaterdagmiddag uitgezonden op Radio 2.

10. 'Het leugenpaleis'

'Het Leugenpaleis' werd van 1988 tot 1998 op Studio Brussel gepresenteerd door Bart Peeters en Hugo Matthysen. Sinds 1999 kent het programma ook een televisieversie onder de titel 'Het Peulengaleis'.

Lutgart Simoens is 'beste radiofiguur'

De luisteraar heeft Lutgart Simoens verkozen tot beste radiofiguur. Ze presenteerde jarenlang het verzoekprogramma 'Vragen staat vrij' op Radio 2 en kreeg als bijnaam de 'Engel van Vlaanderen'. Simoens wordt gevolgd door presentator Sven Ornelis van het populaire ochtendprogramma 'Deckers & Ornelis' op Q-music. De top 10 wordt vervolledigd door Michel Follet, Leen Demaré, Peter Van de Veire, Wim Oosterlinck, Jan Hautekiet, Jos Ghysen, Zaki en Jan Wauters. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische zanger Jean Vallée (72) overleden

Belgische zanger Jean Vallée (72) overleden

Klik op de foto om Viens l'oublier te beluisteren

Jean Vallée, die op 2 oktober 1941 geboren werd als Paul Georges M. J. Goeders, is vanochtend overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt de website van de Franstalige krant La Libre Belgique.

Vallée mocht ons land twee keer vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In 1970 behaalde hij de achtste plaats met 'Viens l'oublier'. In 1978 deed hij het nog beter met 'L'amour ça fait chanter la vie', waarmee hij tweede werd. Dat zou tot 1986, toen Sandra Kim de eerste plaats pakte met 'J'aime la vie', zo'n acht jaar de beste Belgische prestatie blijven.

In 1999 werd hij tot Ridder in de Kroonrode geslagen door toenmalig koning Albert II. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 problemen van vrouwen met dik haar

15 problemen van vrouwen met dik haar

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/4/11/20140311184846/media_xll_6560321.jpg

Zoveel haar en zo weinig tijd, het is een probleem van veel vrouwen met dik haar. Klagen over volume lijkt een luxeprobleem, maar dik haar is zwaar en vaak oncontroleerbaar. Elastiekjes houden het niet lang vol, een staart zit ofwel te strak of te los en de mogelijkheden bij de kapper zijn beperkt. Maar een ding is zeker: over kale plekken moeten we ons alvast geen zorgen maken.

1. Het duurt bijna heel de dag voor je haar droog is
2. Een hoed of pet draag je op eigen risico: je haar ligt daarna niet meer goed
3. Om je haar 's morgens onder controle krijgen, sta je best op tijd op
4. Jammer maar helaas... één doosje haarverf is nooit genoeg
5. Je haar is zo zwaar dat je er soms hoofdpijn van krijgt
6. Shampoo en conditioner in reisformaat is iets voor optimisten
7. Vochtige lucht is de grote vijand en voor dikke lokken die beginnen kroezelen is er geen simpele oplossing
8. Codewoorden bij de kapper zijn: uitdunnen en laagjes
9. Een pony blijft nooit goed liggen
10. Na het douchen liggen er angstaanjagend veel haren in het afvoerputje
11. Lage waterdruk tijdens het wassen is verschrikkelijk irritant
12. Het zit altijd wel iemand in de weg
13. Tijdens de zomer zorgt het voor extra warmte
14. Je haar stijlen duurt zo lang dat je ervan begint te zweten of een stijve arm krijgt
15. Haarborstels komen steeds vast te zitten in je lange lokken (br.hln)


» Reageer (0)
11-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes goede redenen om een dutje te doen

Zes goede redenen om een dutje te doen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/3/3/20140311125305/media_xll_5642898.jpg

Gisteren vierde het Verenigd Koninkrijk de nationale dutjesdag. Een mooie gelegenheid om een ode aan de powernap te doen. Wist je namelijk dat amper twintig minuutjes de ogen sluiten overdag een wereld van verschil kan maken. Hier zijn zes goede redenen om wat vaker een dutje te doen.

Dutjes zijn goed voor:

1. Alertheid
Hoewel we ons de eerste seconden na een dutje doorgaans groggy voelen, zorgt het er wel voor dat we een stuk alerter zijn. Onderzoeken van NASA en Harvard tonen namelijk aan dat 20 tot 40 minuten rust tussen het werken door bevorderlijk is voor de alertheid.


2. Geheugen
Hersenscans hebben aangetoond dat mensen die dutjes doen een hogere hersenactiviteit hebben dan mensen die dat niet doen. REM-slaap wordt gekoppeld aan onze cognitieve processen, dus om echte voordelen te hebben, moet de rust wel wat langer duren. Wie ergens een uurtje kan missen zal zien dat de mentale vermoeidheid verdwenen is na een stevig dutje.

3. Creativiteit
Ooit al wakker geworden met een eureka-gevoel? Je ogen openen en weten wat het antwoord is op een aanslepend probleem? Onderzoekers hebben zich toegespitst op het ontdekken waarom de lamp gaat branden na een dutje. Ze zagen een boost in de activiteit van de rechter hersenhelft, die gekoppeld is aan onze creativiteit.

4. Productiviteit
Experten zijn het erover eens: dutten is in feite het tegenovergestelde van luiheid op de werkvloer. Een siesta zal de productiviteit alleen maar bevorderen, zeker voor oververmoeide werknemers (en laat ons eerlijk zijn, dat zijn we vandaag de dag toch bijna allemaal). Slaaponderzoekers plaatsen een powernap zelfs boven een tas koffie na de middag.

5. Gemoed
Denk even terug aan de laatste keer dat je bij een peuter was die geen middagdutje had gedaan. Niet bepaald aangenaam, hé? Slaperigheid en de bijhorende chagrijnigheid voelen nooit aangenaam, ook niet als volwassene. Een kort dutje is dan ook de ideale oppepper.

6. Stressbestendigheid
De luxe van even te ontsnappen naar dromenland is perfect om stress te verlichten. Tien minuutjes je ogen sluiten is voldoende en je hoeft absoluut niet in slaap te vallen om er voordeel uit de halen. Geen stress! De rust op zich werkt even relaxerend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seal - A Change Is Gonna Come

Seal - A Change Is Gonna Come

Klik op de foto om hem te beluisteren




Seal, artiestennaam van Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel, (Paddington, 19 februari 1963) is een Britse zanger. Zijn muziekgenre varieert van soul en pop tot rap en rock. Seal trouwde in 2005 met het Duitse topmodel Heidi Klum.

Seal is geboren in Londen. Zijn vader was een Nigeriaanse immigrant, zijn moeder een immigrant uit Brazilië. Tot zijn vierde jaar leefde Seal niet bij zijn biologische ouders. Hij werd liefdevol opgenomen in een blank pleeggezin, net onder Londen. Later is hij in een bekende Amerikaanse televisieshow met zijn jongste "zuster" uit dat gezin herenigd. Na zijn jaren bij dit gezin, kwam hij bij zijn moeder terecht, daarna bij zijn vader. Op zijn 15de verliet hij het huis en leefde twee jaar dakloos. Als kind kreeg hij de ziekte lupus erythematosus, waardoor zijn gezicht onder de littekens kwam te zitten. Na zijn middelbare school studeerde hij architectuur en volgde hij een opleiding tot ingenieur.

Seals muzikale carrière begon in 1989, toen hij een demo-opname uitbracht. In 1990 verzorgde hij de zang op de hit Killer van Adamski. Zijn solo-debuutsingle Crazy haalde in Nederland de nummer 1-positie. Later scoorde hij nog hits met Future love paradise, Prayer for the dying en Kiss from a rose. Dat laatste nummer was het liefdesthema van de film Batman Forever. In 1996 scoorde hij een hit met de cover Fly like an eagle, dat oorspronkelijk van de Steve Miller Band is.

Seal heeft tot dusver vijf studioalbums opgenomen, waarvan drie titelloos. In 2005 bracht hij het album Live in Paris, een registratie van een liveoptreden in Parijs. In november 2007 verscheen het album System. Daar waar alle vorige albums waren geproduceerd door Trevor Horn, verzorgde Stuart Price de productie van dit album, waarop Seal terugkeert naar zijn dance-roots. Mede omdat System minder succesvol was, kwam er vrij snel een album met soulcovers achteraan: Soul.

Na nog een hitcompilatie richt Seal zich weer op nieuw, eigen werk. De release van zijn nieuwe album Commitment staat gepland voor 20 september 2010.

In 2005 trouwde Seal met het topmodel Heidi Klum, met wie hij drie kinderen kreeg, twee zoons en een dochter. Hij adopteerde tevens Klums dochter. Begin 2012 kondigden ze hun scheiding aan


» Reageer (0)
10-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen met de vijand: hoe je allergisch kan zijn aan je bed

Slapen met de vijand: hoe je allergisch kan zijn aan je bed

http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/6/11/20140310101014/media_xll_5322281.jpg

Uit onderzoek van Allergy UK blijkt dat de slaapkamer de ruimte bij uitstek is voor allergieën. Ruim 77 procent van alle mensen met een binnenhuisallergie ziet af in de slaapkamer en voor 41 procent is het overduidelijk dat de symptomen alleen maar erger worden eens ze hun bed induiken.

Onder de categorie 'binnenhuisallergie' vallen de reacties op huisstofmijt, schimmels en huisdieren. De 'beestjes' die de slaapkamer het meeste terroriseren zijn zonder twijfel de stofmijten. Geen grote verrassing als je beseft dat je de lakens deelt met gemiddeld twee miljoen van deze allergieopwekkertjes. Aangezien we ongeveer 52,5 uren per week doorbrengen in onze slaapkamer, slapen mensen met een allergie voor huisstofmijt dus letterlijk met de vijand.

"Net als mensen hebben stofmijten voedsel, water en warmte nodig. Terwijl we slapen, absorberen deze microscopisch kleine beestjes het vocht uit onze adem en ons zweet, terwijl ze zich voeden met onze dode huidcellen en floreren in onze warme bedden", verklaart Lindsey McManus van Allergy UK.

Tijdens herfst en winter beginnen miljoenen mensen te snotteren en te niezen. Toch blijven ook heel wat mensen het hele jaar door zitten met verkoudheidachtige symptomen, wat uiteraard kan wijzen op een binnenhuisallergie. Herkenbaar? Ga dan zeker eens langs bij je huisarts om de precieze oorzaak van je allergie te identificeren.

Zuiver je slaapkamer van allergenen:

* Stofmijten zijn 'allergisch' aan licht. Laat je bed dus open en bloot doorheen de dag en zorg voor voldoende lichtinval.

* Zorg ook voor een goede ventilatie. Ook al is het koud, frisse lucht is essentieel. Zet je ramen daarom lichtjes open overdag.

* Wie toch op zoek is naar een nieuwe matras, kiest beter ineens voor eentje dat werkt tegen allergenen. Daarnaast kan je uiteraard ook opteren voor beddengoed met een allergiewerende barrière. Zo krijgen de stofmijten geen kans.

* Onderzoek toont aan dat meer dan 83 procent van mensen met een binnenhuisallergie gordijnen hebben hangen in de slaapkamer, een hemels paradijs voor stofmijten. Vervang je gordijnen door rolluiken of was je gordijnen minstens één keer per maand op 60 graden (of meer).

* Dezelfde vlieger gaat op voor tapijten in de slaapkamer. Vervangen is de boodschap of dagelijks reinigen met een stofzuiger voorzien van een HEPA-filter.

* Wat fluffy speelgoed en teddyberen betreft... Berg deze op in een speelgoedkist en stop ze met regelmaat in de wasmachine op 60 graden. Een andere optie is ze een nacht in de diepvriezer te steken om de allergenen te doden en ze vervolgens op de toegestane temperatuur te wassen.

* Tot slot kan je nog een luchtzuiveringssysteem in de slaapkamer hangen om allergenen te vangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien manieren om kanker te voorkomen

Tien manieren om kanker te voorkomen

http://oi60.tinypic.com/fc4fw0.jpg

Een op de drie kankers zou vermeden kunnen worden door preventie, dat meldde de Kankerstichting vorige maand. Maar ook door je levensstijl aan te passen en kleine veranderingen te maken kun je je kansen op deze mogelijk dodelijk ziekte aanzienlijk verlagen.

Zweet dagelijks
Een studie aan de universiteit van Vermont heeft aangetoond dat sportieve mannen 68 procent minder kans lopen op longkanker en 38 procent minder kans op darmkanker lopen dat passieve geslachtsgenoten. Degenen die wel deze ziekte ontwikkelden, hadden een betere overlevingskans.

Friteuse wegsmijten
Mannen die vaak frieten of andere gefrituurde voeding eten, lopen 37 procent meer kans op prostaatkanker. Dat blijkt uit een onderzoek aan onderzoekscentrum Fred Hutchinson in Seattle. Door olie te verhitten aan hoge temperaturen kunnen er kankerverwekkende bestanddelen ontstaan.

Granaatappelsap
Sap van granaatappels stopt de groei van een longtumor, dat heeft de universiteit van Wisconsin aangetoond. Dit sapje is rijk aan polyfenolen, isoflavonen en bepaalde antioxidanten die samen kanker kunnen bevechten.

Preventie
Als je weet dat je meer risico loopt op een bepaald type kanker, laat je dan screenen. Zo kunnen artsen op tijd kwaadaardige gezwellen opsporen.

Bosbessen
Deze fruitsoort bevat een stof die de vorming van kankercellen in de darmen kan voorkomen. Een een handvol bosbessen per dag is voldoende om je gezondheid een boost te geven. Je kunt ze als snack eten, aan je ontbijtgranen toevoegen of in een smoothie verwerken.

Vezels
Wie veel vezels eet, ongeveer 17 gram per 1.000 calorieën, beperkt zijn kans op nierkanker met 19 procent. Dat toonden Amerikaanse vorsers aan. Vezels voorkomen namelijk dat kankerverwekkende toxines de nieren kunnen bereiken.

Stoppen met snurken
Patiënten met een ernstige vorm van slaapapneu, waar snurken het voornaamste symptom is, hebben vijf keer meer kans te sterven aan kanker. Als je met deze slaapstoornis kampt, daalt het niveau van zuurstof in je bloed. Hierdoor kunnen kleine reeds aanwezige tumoren nieuwe bloedvaten aanmaken. Zo krijgen ze meer voedingstoffen krijgen om zich snel te ontwikkelen en snel via je bloedstroom je lichaam rond te reizen.

Wandelen
Het Amerikaanse instituut voor kankeronderzoek heeft uit de resultaten van een studie afgeleid dat 92.000 gevallen van kanker in de Verenigde Staten een gevolg zijn van een passieve levensstijl. Zelfs kantoorwerkers die regelmatig sporten, lopen ze meer risico op de ziekte. Probeer daarom elk uur twee minuten te staan of te wandelen. Dit helpt het niveau van schadelijke moleculen in je lichaam te beperken.

Vitamine D slikken
Mensen die elke dag een supplement met vitamine D (1.000 IU) nemen, lopen 77 procent minder risico op kanker. Je vindt deze stof ook in natuurlijke bronnen als zalm, sardines en shiitake paddenstoelen.

Noten eten
Eet elke dag drie paranoten, dit is een natuurlijke bron van de gezonde stof selenium. Een studie aan de universiteit Harvard zegt dat je kans op prostaatkanker bijna kan halveren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeelander vraagt - én krijgt - naam van 99 karakters

Nieuw-Zeelander vraagt - én krijgt - naam van 99 karakters

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/4/6/20140310073053/media_xll_6555306.jpg

"Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnova". Met die naam van 99 tekens gaat een 22-jarige man uit Nieuw-Zeeland officieel door het leven, vermoedelijk nadat hij een weddenschap had verloren.

De jongeman uit Dunedin valt net binnen de Nieuw-Zeelandse regels, waar er een maximum geldt van 100 karakters. Volgens de woordvoerder van de bevoegde dienst werd de naamsverandering, die volgens de regels was, in maart 2010 geregistreerd. Het is niet bekend hoe de man oorspronkelijk heette.

Het is niet de eerste keer dat de Nieuw-Zeelandse naamgeving in het nieuws komt. Zo werd in 2008 via een rechter bewerkstelligd dat een meisje haar naam Talula Does The Hula From Hawaii kon veranderen. In 2007 werd een stel teruggefloten dat hun kindje 4Real Superman wilde noemen, omdat cijfers niet toegelaten zijn in een naam. Het kind heet nu gewoon Superman.

De voorbije jaren werden ook namen als Majesty, Knight, Princess, V8, Mafia No Fear en Lucifer geweigerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary moore - Parisienne Walkways

Gary moore - Parisienne Walkways


Klik op de foto om hem te beluisteren







Robert William Gary Moore (Robert William) (Belfast, 4 april 1952 - Estepona, 6 februari 2011  was een Noord-Ierse gitarist.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!