Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische zanger Jean Vallée (72) overleden

Belgische zanger Jean Vallée (72) overleden

Klik op de foto om Viens l'oublier te beluisteren

Jean Vallée, die op 2 oktober 1941 geboren werd als Paul Georges M. J. Goeders, is vanochtend overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt de website van de Franstalige krant La Libre Belgique.

Vallée mocht ons land twee keer vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In 1970 behaalde hij de achtste plaats met 'Viens l'oublier'. In 1978 deed hij het nog beter met 'L'amour ça fait chanter la vie', waarmee hij tweede werd. Dat zou tot 1986, toen Sandra Kim de eerste plaats pakte met 'J'aime la vie', zo'n acht jaar de beste Belgische prestatie blijven.

In 1999 werd hij tot Ridder in de Kroonrode geslagen door toenmalig koning Albert II. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 problemen van vrouwen met dik haar

15 problemen van vrouwen met dik haar

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/4/11/20140311184846/media_xll_6560321.jpg

Zoveel haar en zo weinig tijd, het is een probleem van veel vrouwen met dik haar. Klagen over volume lijkt een luxeprobleem, maar dik haar is zwaar en vaak oncontroleerbaar. Elastiekjes houden het niet lang vol, een staart zit ofwel te strak of te los en de mogelijkheden bij de kapper zijn beperkt. Maar een ding is zeker: over kale plekken moeten we ons alvast geen zorgen maken.

1. Het duurt bijna heel de dag voor je haar droog is
2. Een hoed of pet draag je op eigen risico: je haar ligt daarna niet meer goed
3. Om je haar 's morgens onder controle krijgen, sta je best op tijd op
4. Jammer maar helaas... één doosje haarverf is nooit genoeg
5. Je haar is zo zwaar dat je er soms hoofdpijn van krijgt
6. Shampoo en conditioner in reisformaat is iets voor optimisten
7. Vochtige lucht is de grote vijand en voor dikke lokken die beginnen kroezelen is er geen simpele oplossing
8. Codewoorden bij de kapper zijn: uitdunnen en laagjes
9. Een pony blijft nooit goed liggen
10. Na het douchen liggen er angstaanjagend veel haren in het afvoerputje
11. Lage waterdruk tijdens het wassen is verschrikkelijk irritant
12. Het zit altijd wel iemand in de weg
13. Tijdens de zomer zorgt het voor extra warmte
14. Je haar stijlen duurt zo lang dat je ervan begint te zweten of een stijve arm krijgt
15. Haarborstels komen steeds vast te zitten in je lange lokken (br.hln)


» Reageer (0)
11-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes goede redenen om een dutje te doen

Zes goede redenen om een dutje te doen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/3/3/20140311125305/media_xll_5642898.jpg

Gisteren vierde het Verenigd Koninkrijk de nationale dutjesdag. Een mooie gelegenheid om een ode aan de powernap te doen. Wist je namelijk dat amper twintig minuutjes de ogen sluiten overdag een wereld van verschil kan maken. Hier zijn zes goede redenen om wat vaker een dutje te doen.

Dutjes zijn goed voor:

1. Alertheid
Hoewel we ons de eerste seconden na een dutje doorgaans groggy voelen, zorgt het er wel voor dat we een stuk alerter zijn. Onderzoeken van NASA en Harvard tonen namelijk aan dat 20 tot 40 minuten rust tussen het werken door bevorderlijk is voor de alertheid.


2. Geheugen
Hersenscans hebben aangetoond dat mensen die dutjes doen een hogere hersenactiviteit hebben dan mensen die dat niet doen. REM-slaap wordt gekoppeld aan onze cognitieve processen, dus om echte voordelen te hebben, moet de rust wel wat langer duren. Wie ergens een uurtje kan missen zal zien dat de mentale vermoeidheid verdwenen is na een stevig dutje.

3. Creativiteit
Ooit al wakker geworden met een eureka-gevoel? Je ogen openen en weten wat het antwoord is op een aanslepend probleem? Onderzoekers hebben zich toegespitst op het ontdekken waarom de lamp gaat branden na een dutje. Ze zagen een boost in de activiteit van de rechter hersenhelft, die gekoppeld is aan onze creativiteit.

4. Productiviteit
Experten zijn het erover eens: dutten is in feite het tegenovergestelde van luiheid op de werkvloer. Een siesta zal de productiviteit alleen maar bevorderen, zeker voor oververmoeide werknemers (en laat ons eerlijk zijn, dat zijn we vandaag de dag toch bijna allemaal). Slaaponderzoekers plaatsen een powernap zelfs boven een tas koffie na de middag.

5. Gemoed
Denk even terug aan de laatste keer dat je bij een peuter was die geen middagdutje had gedaan. Niet bepaald aangenaam, hé? Slaperigheid en de bijhorende chagrijnigheid voelen nooit aangenaam, ook niet als volwassene. Een kort dutje is dan ook de ideale oppepper.

6. Stressbestendigheid
De luxe van even te ontsnappen naar dromenland is perfect om stress te verlichten. Tien minuutjes je ogen sluiten is voldoende en je hoeft absoluut niet in slaap te vallen om er voordeel uit de halen. Geen stress! De rust op zich werkt even relaxerend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seal - A Change Is Gonna Come

Seal - A Change Is Gonna Come

Klik op de foto om hem te beluisteren




Seal, artiestennaam van Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel, (Paddington, 19 februari 1963) is een Britse zanger. Zijn muziekgenre varieert van soul en pop tot rap en rock. Seal trouwde in 2005 met het Duitse topmodel Heidi Klum.

Seal is geboren in Londen. Zijn vader was een Nigeriaanse immigrant, zijn moeder een immigrant uit Brazilië. Tot zijn vierde jaar leefde Seal niet bij zijn biologische ouders. Hij werd liefdevol opgenomen in een blank pleeggezin, net onder Londen. Later is hij in een bekende Amerikaanse televisieshow met zijn jongste "zuster" uit dat gezin herenigd. Na zijn jaren bij dit gezin, kwam hij bij zijn moeder terecht, daarna bij zijn vader. Op zijn 15de verliet hij het huis en leefde twee jaar dakloos. Als kind kreeg hij de ziekte lupus erythematosus, waardoor zijn gezicht onder de littekens kwam te zitten. Na zijn middelbare school studeerde hij architectuur en volgde hij een opleiding tot ingenieur.

Seals muzikale carrière begon in 1989, toen hij een demo-opname uitbracht. In 1990 verzorgde hij de zang op de hit Killer van Adamski. Zijn solo-debuutsingle Crazy haalde in Nederland de nummer 1-positie. Later scoorde hij nog hits met Future love paradise, Prayer for the dying en Kiss from a rose. Dat laatste nummer was het liefdesthema van de film Batman Forever. In 1996 scoorde hij een hit met de cover Fly like an eagle, dat oorspronkelijk van de Steve Miller Band is.

Seal heeft tot dusver vijf studioalbums opgenomen, waarvan drie titelloos. In 2005 bracht hij het album Live in Paris, een registratie van een liveoptreden in Parijs. In november 2007 verscheen het album System. Daar waar alle vorige albums waren geproduceerd door Trevor Horn, verzorgde Stuart Price de productie van dit album, waarop Seal terugkeert naar zijn dance-roots. Mede omdat System minder succesvol was, kwam er vrij snel een album met soulcovers achteraan: Soul.

Na nog een hitcompilatie richt Seal zich weer op nieuw, eigen werk. De release van zijn nieuwe album Commitment staat gepland voor 20 september 2010.

In 2005 trouwde Seal met het topmodel Heidi Klum, met wie hij drie kinderen kreeg, twee zoons en een dochter. Hij adopteerde tevens Klums dochter. Begin 2012 kondigden ze hun scheiding aan


» Reageer (0)
10-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen met de vijand: hoe je allergisch kan zijn aan je bed

Slapen met de vijand: hoe je allergisch kan zijn aan je bed

http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/6/11/20140310101014/media_xll_5322281.jpg

Uit onderzoek van Allergy UK blijkt dat de slaapkamer de ruimte bij uitstek is voor allergieën. Ruim 77 procent van alle mensen met een binnenhuisallergie ziet af in de slaapkamer en voor 41 procent is het overduidelijk dat de symptomen alleen maar erger worden eens ze hun bed induiken.

Onder de categorie 'binnenhuisallergie' vallen de reacties op huisstofmijt, schimmels en huisdieren. De 'beestjes' die de slaapkamer het meeste terroriseren zijn zonder twijfel de stofmijten. Geen grote verrassing als je beseft dat je de lakens deelt met gemiddeld twee miljoen van deze allergieopwekkertjes. Aangezien we ongeveer 52,5 uren per week doorbrengen in onze slaapkamer, slapen mensen met een allergie voor huisstofmijt dus letterlijk met de vijand.

"Net als mensen hebben stofmijten voedsel, water en warmte nodig. Terwijl we slapen, absorberen deze microscopisch kleine beestjes het vocht uit onze adem en ons zweet, terwijl ze zich voeden met onze dode huidcellen en floreren in onze warme bedden", verklaart Lindsey McManus van Allergy UK.

Tijdens herfst en winter beginnen miljoenen mensen te snotteren en te niezen. Toch blijven ook heel wat mensen het hele jaar door zitten met verkoudheidachtige symptomen, wat uiteraard kan wijzen op een binnenhuisallergie. Herkenbaar? Ga dan zeker eens langs bij je huisarts om de precieze oorzaak van je allergie te identificeren.

Zuiver je slaapkamer van allergenen:

* Stofmijten zijn 'allergisch' aan licht. Laat je bed dus open en bloot doorheen de dag en zorg voor voldoende lichtinval.

* Zorg ook voor een goede ventilatie. Ook al is het koud, frisse lucht is essentieel. Zet je ramen daarom lichtjes open overdag.

* Wie toch op zoek is naar een nieuwe matras, kiest beter ineens voor eentje dat werkt tegen allergenen. Daarnaast kan je uiteraard ook opteren voor beddengoed met een allergiewerende barrière. Zo krijgen de stofmijten geen kans.

* Onderzoek toont aan dat meer dan 83 procent van mensen met een binnenhuisallergie gordijnen hebben hangen in de slaapkamer, een hemels paradijs voor stofmijten. Vervang je gordijnen door rolluiken of was je gordijnen minstens één keer per maand op 60 graden (of meer).

* Dezelfde vlieger gaat op voor tapijten in de slaapkamer. Vervangen is de boodschap of dagelijks reinigen met een stofzuiger voorzien van een HEPA-filter.

* Wat fluffy speelgoed en teddyberen betreft... Berg deze op in een speelgoedkist en stop ze met regelmaat in de wasmachine op 60 graden. Een andere optie is ze een nacht in de diepvriezer te steken om de allergenen te doden en ze vervolgens op de toegestane temperatuur te wassen.

* Tot slot kan je nog een luchtzuiveringssysteem in de slaapkamer hangen om allergenen te vangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien manieren om kanker te voorkomen

Tien manieren om kanker te voorkomen

http://oi60.tinypic.com/fc4fw0.jpg

Een op de drie kankers zou vermeden kunnen worden door preventie, dat meldde de Kankerstichting vorige maand. Maar ook door je levensstijl aan te passen en kleine veranderingen te maken kun je je kansen op deze mogelijk dodelijk ziekte aanzienlijk verlagen.

Zweet dagelijks
Een studie aan de universiteit van Vermont heeft aangetoond dat sportieve mannen 68 procent minder kans lopen op longkanker en 38 procent minder kans op darmkanker lopen dat passieve geslachtsgenoten. Degenen die wel deze ziekte ontwikkelden, hadden een betere overlevingskans.

Friteuse wegsmijten
Mannen die vaak frieten of andere gefrituurde voeding eten, lopen 37 procent meer kans op prostaatkanker. Dat blijkt uit een onderzoek aan onderzoekscentrum Fred Hutchinson in Seattle. Door olie te verhitten aan hoge temperaturen kunnen er kankerverwekkende bestanddelen ontstaan.

Granaatappelsap
Sap van granaatappels stopt de groei van een longtumor, dat heeft de universiteit van Wisconsin aangetoond. Dit sapje is rijk aan polyfenolen, isoflavonen en bepaalde antioxidanten die samen kanker kunnen bevechten.

Preventie
Als je weet dat je meer risico loopt op een bepaald type kanker, laat je dan screenen. Zo kunnen artsen op tijd kwaadaardige gezwellen opsporen.

Bosbessen
Deze fruitsoort bevat een stof die de vorming van kankercellen in de darmen kan voorkomen. Een een handvol bosbessen per dag is voldoende om je gezondheid een boost te geven. Je kunt ze als snack eten, aan je ontbijtgranen toevoegen of in een smoothie verwerken.

Vezels
Wie veel vezels eet, ongeveer 17 gram per 1.000 calorieën, beperkt zijn kans op nierkanker met 19 procent. Dat toonden Amerikaanse vorsers aan. Vezels voorkomen namelijk dat kankerverwekkende toxines de nieren kunnen bereiken.

Stoppen met snurken
Patiënten met een ernstige vorm van slaapapneu, waar snurken het voornaamste symptom is, hebben vijf keer meer kans te sterven aan kanker. Als je met deze slaapstoornis kampt, daalt het niveau van zuurstof in je bloed. Hierdoor kunnen kleine reeds aanwezige tumoren nieuwe bloedvaten aanmaken. Zo krijgen ze meer voedingstoffen krijgen om zich snel te ontwikkelen en snel via je bloedstroom je lichaam rond te reizen.

Wandelen
Het Amerikaanse instituut voor kankeronderzoek heeft uit de resultaten van een studie afgeleid dat 92.000 gevallen van kanker in de Verenigde Staten een gevolg zijn van een passieve levensstijl. Zelfs kantoorwerkers die regelmatig sporten, lopen ze meer risico op de ziekte. Probeer daarom elk uur twee minuten te staan of te wandelen. Dit helpt het niveau van schadelijke moleculen in je lichaam te beperken.

Vitamine D slikken
Mensen die elke dag een supplement met vitamine D (1.000 IU) nemen, lopen 77 procent minder risico op kanker. Je vindt deze stof ook in natuurlijke bronnen als zalm, sardines en shiitake paddenstoelen.

Noten eten
Eet elke dag drie paranoten, dit is een natuurlijke bron van de gezonde stof selenium. Een studie aan de universiteit Harvard zegt dat je kans op prostaatkanker bijna kan halveren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeelander vraagt - én krijgt - naam van 99 karakters

Nieuw-Zeelander vraagt - én krijgt - naam van 99 karakters

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/4/6/20140310073053/media_xll_6555306.jpg

"Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnova". Met die naam van 99 tekens gaat een 22-jarige man uit Nieuw-Zeeland officieel door het leven, vermoedelijk nadat hij een weddenschap had verloren.

De jongeman uit Dunedin valt net binnen de Nieuw-Zeelandse regels, waar er een maximum geldt van 100 karakters. Volgens de woordvoerder van de bevoegde dienst werd de naamsverandering, die volgens de regels was, in maart 2010 geregistreerd. Het is niet bekend hoe de man oorspronkelijk heette.

Het is niet de eerste keer dat de Nieuw-Zeelandse naamgeving in het nieuws komt. Zo werd in 2008 via een rechter bewerkstelligd dat een meisje haar naam Talula Does The Hula From Hawaii kon veranderen. In 2007 werd een stel teruggefloten dat hun kindje 4Real Superman wilde noemen, omdat cijfers niet toegelaten zijn in een naam. Het kind heet nu gewoon Superman.

De voorbije jaren werden ook namen als Majesty, Knight, Princess, V8, Mafia No Fear en Lucifer geweigerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary moore - Parisienne Walkways

Gary moore - Parisienne Walkways


Klik op de foto om hem te beluisteren







Robert William Gary Moore (Robert William) (Belfast, 4 april 1952 - Estepona, 6 februari 2011  was een Noord-Ierse gitarist.


» Reageer (0)
09-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland waarschuwt nu al voor tekenbeten

Nederland waarschuwt nu al voor tekenbeten

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/1/8/20140309113154/media_xll_6553688.jpg

De Nederlandse site Tekenradar.nl waarschuwt nu al voor tekenbeten. Door de relatief hoge temperaturen zijn teken vroeger in het jaar actief dan anders. Wandelaars doen er daarom nu al verstandig aan om na een dagje in de natuur te controleren of ze door deze insecten gebeten zijn.

Volgens Natuurbericht.nl zijn deze winter al 120 tekenbeten doorgegeven op Tekenradar.nl. De afgelopen week nam met het oplopen van de temperaturen het aantal gemelde tekenbeten sterk toe. De komende dagen zullen de beestjes naar verwachting nog actiever worden, vooral in het zuidoosten van het land.

Een teek kan de Borrelia-bacterie bij zich dragen. Wie daarmee besmet raakt, ziet een rode kring rondom de tekenbeet verschijnen. De besmetting is te behandelen met antibiotica maar blijft vaak lang onopgemerkt.

De ziekte van Lyme, die door deze bacterie wordt veroorzaakt, kan leiden tot ernstige hart- en gewrichtsklachten en zenuwaandoeningen en kan zonder behandeling uiteindelijk zelfs dodelijk zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens iedereen een fijne zonnige zondag

Ik wens iedereen een fijne zonnige zondag

De afbeelding “http://img390.imageshack.us/img390/9731/18meizm7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw overleeft aanval van killer bees

Vrouw overleeft aanval van 'killer bees'

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/14/12/20140309020412/media_xll_6553242.jpg

Een 71-jarige Amerikaanse vrouw heeft een aanval overleefd van tienduizenden 'killer bees', een uiterst agressieve bijensoort. Ze is met ongeveer duizend bijensteken opgenomen in het ziekenhuis in Palm Desert (Californië).

Het incident deed zich donderdag voor in Palm Desert (Californië). Ook vijf brandweerlieden die de vrouw te hulp waren geschoten, moesten vanwege de gevolgen van bijensteken in het ziekenhuis worden behandeld.

De zwerm was tevoorschijn gekomen uit een ondergrondse schakelkast toen die werd geopend door een medewerker van een telecombedrijf. De zwerm bijen richtte zich onmiddellijk op de vrouw, die juist uit haar vlakbij geparkeerde auto stapte. Familieleden bedekten haar met een deken en sleepten haar een woning in.

De zwerm bestond uit naar schatting 80.000 bijen. Een verwijderingsspecialist heeft de kolonie weggehaald. Hij probeert de bijen bij een imker onder te brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
08-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand - Ben ik te min

Armand - Ben ik te min

Klik op de foto om hem te beluisteren






Herman George van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946) beter bekend als Armand, is de Nederlandse protestzanger die ook wel "de Nederlandse Bob Dylan" genoemd wordt. Zijn hit "Ben ik te min" is een klassieker. Zijn partner is Marrit Dijkstra en er zijn twee kinderen, Johan en Joris.

Armand brengt zijn eerste single "En nou ik" uit in 1965. Die wordt een grote flop, maar Armand geeft het niet op en brengt de single "Een van hen ben ik" uit. Hiermee bereikt hij in eerste instantie alleen de tipparade, totdat drie maanden later Radio Veronica de b-kant op de radio laat horen en die een succes wordt. In de zomer van 1967 breekt Armand door met het nummer "Ben ik te min". Deze single wordt als controversieel gezien door het establishment. Armand wordt vanaf dit moment beschouwd als de Nederlandse protestzanger. In dat zelfde jaar komt Blommenkinders in de Top 40, met als hoogste positie nr. 19.

In 1969 stopt Armand, hij is dan zwaar verslaafd aan harddrugs. In 1971 is hij weer terug als artiest en in 1973 komt de plaat "De oorlog woedt in jezelf" in de tipparade, maar een hit wordt het niet. Hierna is het Armand nooit meer gelukt in de hitparade te komen. Wel blijft hij albums uitbrengen met maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd door de hippie-ideologie. Twee derde van de singles die hij tot op heden heeft uitgebracht zijn geboycot door de Hilversumse radiostations.

In 1981 betuigt Armand zijn steun aan de demonstratie tegen de kruisraketten, met het lied "Liever een Rus (in de keuken dan een raket in de tuin)". Tijdens de grote demonstratie in Amsterdam vlogen er vliegtuigjes boven de stad met de tekst "Liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin". Dit nummer werd in die tijd zeer vaak ten gehore gebracht op de radio en het is ook zijn laatste lied dat succesvol was in de media.

In 1990 onthult Armand in de vara-gids 'Nee, ze naaien me niet meer', waarin hij aangeeft geen albums meer te maken bij een platenmaatschappij, omdat hij stelt dat hij zo geen volkomen vrijheid van muziek uitbrengen heeft. En zo verschijnt in 1994 het album One of eur Kind enkel te koop bij zijn live optredens, en Armand slaat zo een bewust nieuwe weg in, enkel nog albums uitbrengen voor zijn liefhebbers en fans. Armand is daarna ook periodiek op televisie te zien, en staat model voor de hippie Koos Koets die gespeeld wordt door Kees van Kooten.

Armand maakt deel uit van de hippiegeneratie en staat bekend als fervent liefhebber van cannabis.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom man wel tevreden is over huishoudelijke verdeling en vrouw niet

Waarom man wel tevreden is over huishoudelijke verdeling en vrouw niet

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/5/8/20140307165452/media_xll_6550853.jpg

Een vrouw op de vijf is niet tevreden over de taakverdeling binnen het huishouden. Zij zorgt voor de kinderen en de was en de plas terwijl de man enkel maar het vuilnis moet buiten zetten. Dit zorgt voor een grote ontevredenheid en bovendien ook voor ongelukkige tijden binnen de familie. Dat blijkt uit een onderzoek van ILIV, het kenniscentrum over het belang van thuis.

Een vrouw op de vijf is niet tevreden met de verdeling van de huishoudelijke taken. Vooral vrouwen tussen de 30 en de 40 zijn het meest ontevreden. Deze vrouwen komen in een levensfase terecht waarin gezin, carrière en huishouden een kruissnelheid hebben bereikt. De moeder krijgt te maken met de opvoeding van de jonge peuters of zelfs tieners. Ze heeft dan ook de nodige ervaring op het werk en krijgt misschien zelfs promotie. Wanneer er dan nog hopen van thuiswerk te wachten staat, kan de hulp van de man wel eens een mooi gebaar zijn.  

Maar de mannen hebben echter geen weet van het probleem. Slechts één man op de 20 is ontevreden over het takenpakket. In de meeste huishoudens moeten de mannen enkel het vuilnis buitenzetten en de hond uitlaten. In vergelijking met de taken van hun echtgenote, is dit een pak minder tijdrovend.

Mannen vs vrouwen

Het ILIV deed onderzoek naar thuis en thuisgevoel bij 4143 Belgen. In het algemeen kunnen we stellen dat 67 procent van de vrouwen en 83 procent van de mannen eerder tevreden zijn over het takenpakket. Concentreren we ons op de veertigers dan zien we een kleine verschuiving in de cijfers: 60 procent van de vrouwen en 77 procent van de mannen zijn tevreden over de takenverdeling binnen het huishouden.

De tevredenheid over de taakverdeling hangt samen met het thuisgevoel. Wie thuis gelukkig is, is ook sneller tevreden over de verdeling van de huishoudtaken. 80 procent van de mensen die heel gelukkig zijn thuis, zijn ook tevreden met de taakverdeling. Slechts 41 procent is gelukkig met de taakverdeling, maar is niet graag thuis.

Mannen en vrouwen hebben ook duidelijk een andere mening wat betreft het huishouden. Vrouwen zeggen dat ze er helemaal alleen voor staan. Terwijl de mannen net beweren dat zij graag alles samen willen aanpakken. Ook over de opvoeding van de kinderen bestaat er een meningsverschil. Zo zegt 55 procent van de mannen dat zij samen met hun vrouw voor de kinderen zorgen. Maar slechts 31 procent van hun wederhelft gaat akkoord met deze stelling.

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/10/13/20140307171244/media_xll_6550858.jpg

Wie doet welke klussen bij jullie thuis? Vergelijk jullie takenpakket met dan van de gemiddelde Belg:

10 procent van de vrouwen ten opzichte van 55 procent van de mannen knapt de klusjes op.
14 procent van de vrouwen ten op zichte van 67 procent van de mannen gaat naar het ecopark.
83 procent van de vrouwen ten op zichte van 8 procent van de mannen doet de was.
79 procent van de vrouwen ten op zichte van 6 procent van de mannen doet de strijk.
57 procent van de vrouwen ten opzichte van 16 procent van de mannen zet het eten op tafel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duikers ontmoeten speelse zeehond in Oosterschelde

Duikers ontmoeten speelse zeehond in Oosterschelde

Klik op de foto om het rustgevende filmpje te bekijken

Een unieke video die toont hoe de grens tussen mens en dier voor even is verdwenen, werd vorige zaterdag gemaakt in de Oosterschelde. Een speelse zeehond zocht er contact met enkele duikers. Een onderwatercamera registreerde de bijzondere ontmoeting.

De zeehond was al een paar keer eerder gesignaleerd nabij de Bergse Diepsluis in de Oosterschelde. Maar hij bleef op gepaste afstand van duikers. Tot vorige zaterdag de zeehond kennelijk zin had in spelen. Het dier bleef minutenlang dollen met zijn nieuwe kameraden. De zeehond liet zich gewillig aaien maar hij beet ook maar al te graag in de zwemvliezen van de duikers.

De speelsheid van het dier bleek dus ook een keerzijde te hebben. Zo is één duiker in het hoofd gebeten en het pak van een andere duiker beschadigd. Maar voor een bijzondere ontmoeting moet je dan ook iets over hebben. Waarom de zeehond contact zocht met de duikers, blijft gissen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cold shock is dodelijkste aspect van verdrinking

'Cold shock' is dodelijkste aspect van verdrinking

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/3/12/20140306162436/media_xll_6548352.jpg

De koudeschok bij de plotse onderdompeling in koud water is de belangrijkste oorzaak van verdrinking. Dat blijkt uit een studie van professor Jan Bourgois van de Universiteit Gent. De eerste drie minuten na de onderdompeling zijn van levensbelang, klinkt het.

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, is onderkoeling niet de belangrijkste oorzaak van verdrinking, maar wel de zogenaamde "cold shock". Het lichaam reageert immers op de eerste, plotse temperatuurdaling ter hoogte van de huid met een schokeffect op bloedsomloop, longen en darmen. De abrupte toename van de ademhaling kan vervolgens aanleiding geven tot een paniekreactie en tot inname van water. Hoe kouder het water, hoe intenser de reactie. Pas na deze eerste fase van 3 à 5 minuten koelen de oppervlakkige spieren en zenuwen af.

De studie verschaft heel wat informatie voor zwemmers en redders, maar ook voor zeewetenschappers en maritieme professionals zoals vissers of arbeiders die werken in de offshoresector, want ook ervaren zwemmers kunnen zich laten verrassen. Er wordt dan ook aangeraden om beschermende kledij te dragen, of om te oefenen op een mogelijke onderdompeling. Dat verkleint de fysiologische en psychologische reactie.

De volledige studie zal morgen voorgesteld worden op de jaarlijkse 'VLIZ Young Marine Scientists' in Brugge. Zo'n 350 kust- en zeevorsers zullen de uiteenzetting van Bourgois bijwonen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie leeuwenwelpjes voor het eerst bij papa op bezoek

Drie leeuwenwelpjes voor het eerst bij papa op bezoek

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De schattige drieling werd in september geboren in de Oregon Zoo in Portland. Vorige week maakten ze voor het eerst kennis met hun imposante vader, Zawadi Mungu. Dat gebeurde aanvankelijk binnen, maar later die week mochten de drie ook buiten 'spelen'.

Kamali, Zalika en Angalia leken de volwassen leeuw te overweldigen met hun enthousiasme. Zawadi Mungu reageerde in het begin dan ook een beetje geïrriteerd op al dat 'jong geweld' en het was even aftasten. Intussen zou hij het vaderschap echter omarmd hebben.

Opzichters van de zoo lieten weten dat hij de drieling sinds die eerste ontmoeting al verzorgt en net wat geduldiger is geworden.   

Zawadi Mungu, letterlijk 'geschenk van god' verhuisde in 2009 van San Diego naar de zoo in Portland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo dom als een olifant?

Zo dom als een olifant? Mooi niet

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/16/12/20140307085533/media_xll_6549657.jpg

Mensen, apen en olifanten staan op hetzelfde intellectuele niveau, zo blijkt. "Het olifantenbrein is drie keer groter dan dat van ons. Het zijn buitengewoon intelligente, sociale en empathische dieren."

Wie het nieuws uit dierenland een beetje volgt, zal niet helemaal uit de lucht vallen. Olifanten staan al langer bekend als uiterst pienter en intelligent. Vorige maand nog werd deze stelling bevestigd toen bleek dat olifanten elkaar kunnen troosten. Als ze van streek zijn, raken Indische olifanten elkaar aan en maken ze geluiden. Ze spiegelen bovendien de lichaamshouding en stemming van het getroffen dier. Dergelijk troostgedrag is uniek. Voordien werden zulke gedragingen enkel maar bij mensapen, wolven en kraaiachtigen vastgesteld. "Troostgedrag is een teken van intelligentie", zei onderzoeker Joshua Plotnik daarover in de Volkskrant. "Het is een uiterst zeldzaam verschijnsel in het dierenrijk. We kunnen het linken met empathisch en complex sociaal gedrag. Wellicht staan olifanten qua sociale cognitie even hoog op de evolutionaire ladder als mensapen."

Complexe dieren met een bijzonder brein. Het onderzoeken waard, vonden ze in Brazilië. Daarom wierp professor Suzana Herculano-Houzel (Federale Universiteit van Rio de Janeiro) samen met haar team een blik in de olifantenschedel. Aan de hand van een van de meest gesofisticeerde methodes om hersencellen te tellen, slaagden ze erin de neurale architectuur van het olifantenbrein in kaart te brengen. De resultaten? Olifantenhersenen bevatten drie keer meer neuronen dan die van de mens: 257 miljard tegenover 86 miljard. De meerderheid van die neuronen lokaliseerden de wetenschappers niet in de hersenschors - waar bij mensen het abstract denkvermogen zit - maar in de kleine hersenen van de olifant. Dat onderdeel controleert onder meer de ademhaling, hartslag en beweging van het dier. Herculano-Houzel vermoedt dat dit de reden is waarom de slurf van het dier zo handig en gevoelig is. Met meer dan 100.000 unieke bundels spiervezels is het orgaan net zo behendig als de handen van een chimpansee of mens.

Ook de neurale netwerken in de temporale kwab - verantwoordelijk voor de vocale communicatie en het gehoor - zijn bij olifanten bijzonder groot en complex. De dieren kunnen zowel zacht gepiep als enorm luid getrompetter produceren. Om een idee te geven: het beest is in staat om even veel geluid te produceren als een opstijgend vliegtuig. Aan de andere kant slagen olifanten er ook in om met soortgenoten te communiceren op een frequentie die mensen niet kunnen horen. Muisstil en zonder specifieke meetapparatuur onmogelijk traceerbaar.

Wat de resultaten opmerkelijk maakt, is dat ze nooit eerder zo specifiek in kaart gebracht konden worden. Toch is het voor olifantenkenners allesbehalve een verrassing. Jonas Dedyne is olifantenverzorger in dierenpark Planckendael. Dag in, dag uit zorgt hij voor Kai-Mook en co. "Olifanten zijn ontzettend slimme en empathische dieren. Net zoals mensen com- municeren ze met geluiden. Alsof ze tegen elkaar praten. Ook hun reukorgaan is sterk ontwikkeld."

Men zegt soms dat olifanten rouwen. "Dat is een woord dat mensen erop geplakt hebben", zegt Dedyne. "Maar in praktijk vertonen ze inderdaad gelijkaardig gedrag. Ze zullen rond een dood dier blijven staan en het besnuffelen. Het heeft iets weg van afscheidsritueel. Onlangs circuleerde er op het internet een filmpje van olifanten in het wild. Een jong was aan het sterven. De moeder probeerde tevergeefs het olifantje terug recht te krijgen. Toen het dier uiteindelijk stierf, vertrokken de andere olifanten. Ze moesten op zoek naar water. Je zag aan de moeder van het jong dat ze verscheurd was. Ze moest kiezen tussen haar jong of meegaan met de rest. Uiteindelijk is ze bij het kleine olifantje gebleven. Met het risico dat ze zelf zou sterven. Dat is gedrag dat je bij weinig andere dieren zal zien." (br.hln)


» Reageer (0)
07-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 snelle tips voor meer zelfvertrouwen

20 snelle tips voor meer zelfvertrouwen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/5/10/20140306124003/media_xll_6547555.jpg

Aan het begin van de lente hebben veel vrouwen een duwtje in de rug nodig voor wat meer zelfvertrouwen. Een bleke teint, wintervet, een uitgedroogde huid: de winter is niet altijd even lief voor ons uiterlijk. Onderstaande tips zijn uiterst makkelijk, maar ook bijzonder efficënt om je zelfbeeld een instant boost te geven.

- Een compliment van een partner, vriend of vreemde. Dit krijg je niet zo vaak. Dus wanneer dat wel gebeurt, ga je op slag stralen.

- Lokken die perfect in de plooi liggen of een nieuw kapsel geven je meteen een goed gevoel. Je kapper kan iets wat je thuis zelf onmogelijk kan creëren.

- Een mooie foto. Heel wat dames zijn onzeker bij het poseren vrees voor halfgesloten ogen, een dubbele kin of je buikje dat komt piepen. Wanneer je onverwacht beeldig op een foto staat, zijn de meeste dames aangenaam verrast.

- Gladgeschoren, zachte benen geven je meteen weer een vrouwelijk gevoel. Verwen met een hydraterende crème om die sensatie wat langer aan te houden.

- Ontwaken na een goede nacht kan een glimlach op je gezicht toveren. Wanneer je jezelf niet naar de douche moet slepen, belooft het een mooie dag te worden.

- Alle vreselijke dingen kunnen op een slechte dag even verdwijnen met een stevige knuffel.

- Het eenvoudige zinnetje 'Ik hou van je' kan je doen stralen. Hierdoor krijg je het gevoel gewenst te zijn en geapprecieerd te worden.

- Vakantie geeft je zeker een week een zelfzekere boost dankzij het verfriste en ontspannende gevoel.

- Een glimlach van een vreemde kan je eraan herinneren dat de wereld nog niet zo slecht is. Het is een compliment wanneer iemand de tijd neemt om even op te kijken wanneer ze je op straat passeren.

- Ook al ziet niemand het, nieuwe lingerie kan je een sexy gevoel geven.

- Wie gaat er niet van stralen wanneer iemand je zegt dat je er jong  uitziet?

- Het kan lonen om wat extra tijd te spenderen aan het uitkiezen van de perfecte outfit. Denk aan de juiste jurk, schoenen, handtas en juwelen. Wanneer je zelf vindt dat je er goed uitziet, heb je meteen tonnen meer zelfvertrouwen.

- Als iemand je vraagt waar je dat kledingstuk hebt gekocht, krijg je het gevoel dat je een trendsetter bent.

De waarheid komt uit een kindermond. Dus wanneer een kind zegt dat je mooi bent, dan weet je dat het gemeend is.

- Een ochtend die begint met de ontdekking dat je huid vlekkeloos is, is het perfecte begin van de dag. Vandaag geen geknoei met make-up of je haar om puistjes te verstoppen.

- Een outfit dragen die je favoriete lichaamsdeel in de verf zet, is de beste boost voor je zelfvertrouwen.

- Versgeplukte wenkbrauwen frissen je gezicht meteen op.

- Wie zou er niet stralen van een uitnodiging voor een date? Zelfs al ben geen vrijgezel, is het altijd fijn om te weten dat je nog goed in de markt ligt.

- Net na een manicure ga je de rest van de dag wilde gebaren met je handen maken en je gezicht aanraken zodat iedereen je nieuwe nagels ziet.

- Een perfect opgemaakt gezicht kan je het gevoel geven dat je alles kan bereiken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw zoekt via Facebook moeder die haar achterliet in toiletten Burger King

Vrouw zoekt via Facebook moeder die haar achterliet in toiletten Burger King

http://oi60.tinypic.com/111qxde.jpg

Een Amerikaanse die als baby te vondeling geleged werd in de toiletten van een hamburgerrestaurant zoekt nu haar moeder via Facebook. Katheryn Deprill was amper een paar uur oud toen ze in 1986 aangetroffen werd in een Burger King. Deprill is intussen zelf moeder geworden van drie flinke zonen. "Ik weet hoe moeilijk het moederschap kan zijn. Ik ben niet boos op haar. Ik wil haar een knuffel geven."

Katheryn rekent nu op de kracht van de sociale media. Ze hoopt dat mensen haar verhaal herkennen en haar kunnen helpen in haar zoektocht naar haar biologische moeder. Haar oproep op haar Facebookpagina werd intussen al 15.000 keer gedeeld en luidt vrij vertaald: 'Ze zette me op 15 april 1986 op de wereld. Ze liet me achter in de toiletten van een Burger King in Allentwon, Pennsylvania. Deel dit bericht en help me haar terugvinden. Misschien ziet ze dit. Bedankt.'

De Amerikaanse uit South Whitehall Township is helemaal niet boos op haar moeder omdat ze haar achterliet. Ze is haar dankbaar omdat haar alsnog een leven gegeven heeft, klinkt het op de regionale tv-zender WFMZ. "Toch voel ik een gemis", bekent ze.

Ze had een fantastische kindertijd bij haar adoptiemoeder Brenda Hollis. Ze wil haar dan ook niet vervangen. Toch wil ze weten of ze nog broers of zussen heeft. "Ik hoop dat ik mijn biologische moeder vindt. Ik wil haar zo graag een knuffel geven." Intussen is ze zelf moeder van drie zonen: Mason (8), Gavin (3) en baby Jackson. Ze weet zelf uit ervaring hoe zwaar het ouderschap kan zijn. "Het ouderschap is een grote uitdaging. Het kost geld en ik besef ook dat ze misschien niet in staat was om me op te voeden. Misschien is dat de reden waarom ze me achterliet in een warme en openbare plaats." Haar adoptiemoeder hoopt alvast op een vriendschappelijke band met de biologische moeder van Katheryn. "Ik hoop dat we vriendinnen kunnen worden en dat ze ook de beste vriendin wordt van Katheryn", besluit Hollis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Downkind is goed af in gewone klas

"Downkind is goed af in gewone klas"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/1/7/20140306141412/media_xll_6547942.jpg

Kinderen met het downsyndroom die les volgen in een gewone school kunnen beter lezen, schrijven en rekenen dan andere downkindjes in het buitengewoon onderwijs. Dat besluiten De Standaard en De Morgen vrijdag uit een nieuw onderzoek van de Gentse universiteit. De rest van de klas gaat er niet op achteruit, heeft een beter morele ontwikkeling en een tolerantere houding tegenover minderheden, leert ook ander onderzoek.

Volgens het onderzoek pikken kinderen in een gewone klas veel meer woordenschat op. Leerkrachten besteden er ook veel meer tijd aan het aanleren van schoolse vaardigheden. En dankzij extra middelen is er ook meer individuele begeleiding voor kinderen met het downsyndroom. Dat stelt Gert de Graaf uit Amstelveen in zijn proefschrift waarop hij morgen promoveert aan de Universiteit Gent.

Al lukt het niet bij alle kinderen. "Sommigen kunnen die hoeveelheid prikkels niet aan", aldus de Graaf. Hij onderstreept ook dat het niet gewoon de slimmere kinderen zijn die naar een reguliere school gaan. "We hebben gecorrigeerd wat betreft IQ, taalontwikkeling en sociaaleconomische status van de ouders. Het verschil bleef duidelijk."

De Graaf voerde zijn onderzoek uit in Nederland, waar meer dan de helft van de kinderen met het downsyndroom starten in het normaal basisonderwijs. In Vlaanderen is dat een kleine minderheid. De Morgen herinnert er wel aan dat het nieuwe decreet van onderwijsminister Pascal Smet, dat normaal volgende week gestemd wordt, daar een mouw aan moet passen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!