Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenfondsen laten patiënten voor miljoenen opdraaien

Ziekenfondsen laten patiënten voor miljoenen opdraaien

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/10/4/20140418070718/media_xll_6670504.jpg

Ziekenfondsen en hulpkassen hebben jarenlang onterecht geld teruggevorderd van hun leden. Het totale bedrag loopt in de honderden miljoenen. Dat schrijft De Morgen. Gedupeerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

Duizenden patiënten die te goeder trouw hun papieren voor een ziekte-uitkering hadden ingevuld, kregen de voorbije jaren plots een aangetekende brief in de bus. Met daarin de vraag om een te hoge uitkering terug te betalen. Die som kan oplopen tot 10.000 euro. Een bom geld voor mensen die door hun situatie vaak met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

Patiënten zijn sinds 1997 wettelijk beschermd door het zogenoemde sociaal handvest. Dat bepaalt dat wie een te hoge uitkering kreeg door een vergissing van de mutualiteiten, daar niet verantwoordelijk voor geacht kan worden. Toch sloegen de ziekenfondsen en hulpkassen deze bepaling jarenlang in de wind. Het Riziv gaf vorig jaar tijdens een hoorzitting in de Senaat aan dat in totaal jaarlijks 20 à 30 miljoen euro onterecht is teruggevorderd.

De strijd hiertegen werd in de luwte gevoerd, maar komt nu aan de oppervlakte. Het Rekenhof deed in 2011 een vernietigende audit, die stelde dat "de werkwijze van de ziekenfondsen (...) noch met de letter noch met de geest van het handvest van de sociaal verzekerde in overeenstemming is". Een jaar later veroordeelde het Grondwettelijk Hof tot twee keer toe de gang van zaken. Beide instanties verwijzen er expliciet naar dat door de maatregel net de sociaal zwakkeren worden getroffen.

Intussen zijn de mutualiteiten gestopt met de praktijk sinds eind 2012, maar de lopende dossiers gaan gewoon door. Toch draaien ze voor slechts 20 procent van de kosten op, de rest betaalt het Riziv. (br.hln)


» Reageer (0)
17-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende priester heeft platenfirma's voor het uitkiezen

Zingende priester heeft platenfirma's voor het uitkiezen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/9/2/20140417152616/media_xll_6668837.jpg

Vier jaar lang heeft de Ierse priester Ray Kelly bij huwelijksinzegeningen zijn compleet persoonlijke versie van Leonard Cohens 'Halleluja' voorgezongen. Een paar weken geleden plaatste een van de gasten zijn filmpje van de huwelijksmis op YouTube en maakte van de priester uit Ierland een wereldster. De clip werd al meer dan 28 miljoen keer opgeroepen.

Hij moet nu de media uit Nieuw-Zeeland en Azië te woord staan, en dat in de Paasweek, zei Kelly donderdag op de BBC. Maar de stress heeft ook wat goeds. Zijn gepland album, dat Kelly in een amateurstudio wilde opnemen om daar wat geld mee in te zamelen voor zijn parochie in het Ierse Oldcastle, kan nu wat professioneler aangepakt worden. Hij heeft al enkele aanbiedingen van grote platenfirma's gekregen.

De tot nog toe door hem opgenomen cd's, in beperkte oplage geproduceerd, zijn dan weer uitverkocht. De liedjestekst voor de huwelijksversie van Cohens 'Halleluja' werd door de destijds tienjarige Lucy Pitts-O'Connor geschreven. "Ik heb de tekst voor het huwelijk van mijn meter geschreven", zei het vandaag 14-jarige meisje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat deze haarkwaaltjes écht betekenen

Wat deze haarkwaaltjes écht betekenen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/13/9/20140416185940/media_xll_6666444.jpg

Heb je last van haaruitval, doffe lokken of schilfertjes? Dan probeert je haar misschien wel iets te vertellen over je algemene gezondheid. Sommige aandoeningen en medicijnen hebben zowel een effect op je lichaam als op je haar. In andere gevallen betekent het dan weer dat de hoofdhuid en het haar een beejte extra aandacht nodig hebben. Met deze lijst onderscheiden we fabels van feiten wanneer het gaat over de gezondheid van je haar.

Schilfertjes
Roos is niet besmettelijk, maar hoe je het precies krijgt is niet altijd duidelijk. Volgens sommige dokters wordt het veroorzaakt door een bepaald soort schimmel, terwijl andere risicofactoren een vette huid, stress, obesitas, koud of droog weer en eczeem of psoriasis bedragen. Hoewel het extreem ongemakkelijk en beschamend kan zijn, is roos niet gevaarlijk. Wie af wil van de schilftertjes gebruikt best dagelijks een anti-roosshampoo, hoewel de perfecte shampoo vinden die werkt voor jouw hoofdhuid een helse taak zijn kan. Wanneer het probleem niet weggaat, raadpleeg je best een dokter.

Heb je last van vette of gele schilfertjes? Dan is de kans groot dat je seborroïsche dermatitis of seborroïsch eczeem hebt, een inflammatoire huidaandoening. Hoewel seborroïsche dermatitis veroorzaakt kan worden door hormonen, schimmel en soms zelfs neurologische problemen, wordt het op dezelfde manier aangepakt als roos: met speciale shampoos. In ernstige gevallen heb je een shampoo op voorschrift nodig.

Grijze haren
Grijs haar heeft niet altijd iets te maken met leeftijd. Sommige mensen hebben al heel snel grijs haar en dan is de kans groot dat dit in de familie zit. Grijs haar betekent niet dat je haar ongezond is, hoewel bloedarmoede, problemen met de schildklier, een tekort aan vitamine B-12 en de huidziekte vitiligo of leukoderma het proces wel kunnen versnellen. 

Haarverlies
Gezonde mensen verliezen naar verluidt 100 of meer haren per dag, zonder dat er reden is voor paniek. Ongeveer 90 procent van de 100.000 haarzakjes produceren op elk moment van de dag haar, terwijl te andere 10 procent in de rustfase zitten. Om de 2 à 3 maanden valt het haar uit en wordt het vervangen door nieuw haar, waarna de cyclus opnieuw begint.

Vrouwen worden zelden helemaal kaal en verliezen ook minder snel haar dan mannen. Hoewel lang haar of het haar vaak wassen geen oorzaken zijn voor haarverlies, kunnen er wel verschillende aandoeningen voor verantwoordelijk zijn. Zo wordt telogeen haarverlies veroorzaakt door een moment van shock voor het lichaam, zoals een operatie, een bevalling, bepaalde medicatie, een crashdieet, ernstige stress of problemen met de schildklier. Hierdoor kan het haar in de rust- of telogene fase gaan. Het haar begint na twee maanden te verdunnen of uit te vallen en vaak lijkt het alsof het bij bosjes uitvalt. In de meeste gevallen begint meteen nieuw haar te groeien.

Verder kan ook medicatie de oorzaak zijn van je haarverlies. Antidepressiva, ontstekingsremmers, medicijnen voor de menopauze of anticonceptie en antibiotica kunnen er soms voor zorgen dat het haar gaat uitvallen. Normaal gezien groeit het haar weer terug normaal wanneer de behandeling wordt stopgezet, maar dit is niet altijd het geval.

Dof en droog haar
Te veel zon kan voor broos en droog haar zorgen dat gemakkelijk splitst en breekt. Als je al last hebt van dunner haar, kan de hoofdhuid ook gemakkelijker verbranden en kies je beter voor een hoed om de huid te beschermen.

Verder kunnen bepaalde kapsels ook nefast zijn voor de gezondheid van je haar. Een strak kapsel, zoals een paardenstaart of vlecht, kan de haarzakjes schaden en zorgen voor broos haar of haaruitval. Extensions geven het natuurlijke haar dan weer meer gewicht wat hetzelfde effect kan hebben op de haarzakjes.

Daarnaast kunnen de haardroger, stijltang en bepaalde kleurmiddelen de buitenste laag van het haar schaden waardoor je lokken droger en dof lijken. Hoewel het niet zorgt voor permanente gezondheidsproblemen, is de enige oplossing vaak een korte coupe laten knippen en met een schone lei te beginnen.

Stralend haar betekent verder ook gezond haar. Een tekort aan proteïnen, ijzer, omega 3-vetzuren, zink en vitamine A kunnen ook voor dof haar zorgen dat minder snel groeit. Een ernstig voedingstekort kan zelfs leiden tot haaruitval. Dubbel voordeel: alle voeding die wonderen doet voor je haar, is ook goed voor je hart. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft rusthuisbewoners slikt 10 pillen per dag

Bijna helft rusthuisbewoners slikt 10 pillen per dag

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/7/7/20140417065707/media_xll_6667747.jpg

44 procent van de bewoners van de Vlaamse rusthuizen krijgen minstens tien medicijnen op voorschrift. Een even grote groep krijgt tussen de vijf en de negen medicijnen. Dat blijkt uit de kwaliteitsmetingen in 735 Vlaamse woonzorgcentra die De Standaard kon inkijken.

Er bestaan grote verschillen tussen de Vlaamse rusthuizen. In sommige woonzorgcentra krijgt geen enkele bewoner tien of meer verschillende medicijnen op voorschrift, in andere iedereen.

Volgens Majda Azermai, die aan de faculteit geneeskunde van de UGent het gebruik van geneesmiddelen onder ouderen onderzoekt, is het overmatige gebruik niet zonder risico. "Hoe ouder mensen worden, des te groter is de kans op bijwerkingen. Een groot deel van die pillen doet daardoor meer kwaad dan goed."

Achter het hoge geneesmiddelengebruik schuilen verschillende oorzaken: ouderen krijgen soms antidepressiva omdat ze maar moeilijk wennen aan het rusthuis, verpleegkundigen vragen medicatie voor 'moeilijke' ouderen, huisartsen durven medicatie niet stop te zetten die specialisten in het ziekenhuis hebben voorgeschreven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel suiker schuilt er in jouw favoriete fruit

Zoveel suiker schuilt er in jouw favoriete fruit

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/5/7/20140416210513/media_xll_6666742.jpg

Vers fruit is een lekkere, gezonde manier om je zoete goesting te bevredigen. Wie gebalanceerd eet en actief leeft, hoeft zich uiteraard weinig of geen zorgen te maken over de fructose in zijn of haar favoriete vruchten. Wie daarentegen risico loopt op diabetes of vastberaden is om te minderen met suiker, is zich beter bewust van de hoeveelheid suiker in een portie fruit.

Ontdek hoeveel suiker en calorieën er schuilen in jouw favoriete fruit:

Fruit (per 85 gram)      Suiker (in gram)      Kcal

Aardbeien      4,1      27
Papaya      5      37
Watermeloen      5,2      25
Pompelmoes      5,9      36
Cantaloupe      6,7      29
Nectarine      6,7      37
Perzik      7,1      33
Sinaasappel      7,2      42
Abrikoos      7,8      42
Pruim      8,4      39
Peer      8,4      49
Ananas      8,4      42
Blauwe bessen      8,4      49
Appel      8,8      44
Mandarijn      9      45
Kiwi      9,2      56
Banaan      10,1      76
Kersen      10,9      54
Granaatappel      11,6      70
Mango      12,7      60
Druiven      13,8      57
Vijgen      13,8      62


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 meisjes overweegt plastische chirurgie (als dat gratis zou zijn)

1 op 5 meisjes overweegt plastische chirurgie (als dat gratis zou zijn)

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/5/13/20140417074020/media_xll_6667813.jpg

Twintig procent van de meisjes zou plastische chirurgie overwegen, moest dat gratis zijn. 1 op 4 zou zelfs bereid zijn meerdere jaren van hun leven in te ruilen voor 'het perfecte lichaam'. Dat blijkt uit een rondvraag van het VRT-programma 'Koppen'.

'Koppen' hield een enquête bij 457 jongeren uit het vijfde middelbaar van zes aso-, tso- en bso-scholen. Daaruit blijkt dat jongeren veel belang hechten aan hun uiterlijk. 76,9 procent van de meisjes vindt dat kledij, kapsel en make-up bepalend zijn voor hun identiteit. Bijna acht procent van de jongens vindt gewicht en borstkas bepalend.

Meisjes zijn eerder geneigd aan hun lichaam te laten werken dan jongens, zo blijkt uit de rondvraag. Slechts 6,8 procent van de jongens zou (gratis) plastische chirurgie overwegen. Jongens zijn dan ook meer tevreden over hun uiterlijk dan meisjes. 1 op 5 meisjes is niet tevreden over hun lichaam; bij de jongens gaat het om zeven procent. Bijna 28 procent van de meisjes schaamt zich over bepaalde lichaamsdelen, tegenover 13,7 procent van de jongens.

Uit het onderzoek blijkt ook dat jongeren zich ervan bewust zijn dat ze via de media geen realistisch beeld krijgen van hoe een normaal lichaam eruit ziet. Tachtig procent van de meisjes en de helft van de jongens zouden graag meer realistische modellen willen zien. (br.hln)


» Reageer (0)
16-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieetboeken maken vlees en brood onpopulair

"Dieetboeken maken vlees en brood onpopulair"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/3/12/20140416121450/media_xll_6665652.jpg

Bekende dieetboeken hebben een grote invloed op consumenten. Boeken zoals 'De Broodbuik' of 'De Voedselzandloper' manen aan om bepaalde producten wat minder te consumeren. Een advies dat blijkbaar vaak opgevolgd wordt.

De laatste tijd worden nogal wat negatieve aanbevelingen rond bepaalde voedingsproducten de wereld ingestuurd. Zo raadt het boek 'De Broodbuik' aan om minder brood te eten of het product helemaal uit het menu te schrappen. Een enquête bij 100 Vlaamse diëtisten toont aan dat consumenten veel vaker vragen stellen over zuivel, brood en vlees. "Mensen hebben schrik gekregen en passen hun eetgewoonten ook aan", stelt het onderzoek.

Maar ook diëtisten geven een ander advies dan drie jaar geleden. Zo raadt 50% van de ondervraagde voedselexperts veel minder vlees aan. 30% geeft het advies om brood wat vaker links te laten liggen. Een opmerkelijk resultaat aangezien 75% van de diëtisten zeggen dat boeken geen invloed hebben op hun idee over voeding. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PET-scan checkt of comapatiënt weer wakker kan worden

PET-scan checkt of comapatiënt weer wakker kan worden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/5/1/20140416024612/media_xll_6664906.jpg

Een PET-scan, een manier om beelden te maken van de hersenen door de injectie van een licht radioactief product, is het meest geschikte middel om uit te maken of er een kans bestaat dat een patiënt die zich in een vegetatieve staat bevindt opnieuw bij bewustzijn zou kunnen komen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Luik (ULg) die werd gepubliceerd in het gerenommeerde Britse tijdschrift "The Lancet".

"Onze resultaten suggereren dat beelden van een PET-scan cognitieve processen kunnen blootleggen die niet zichtbaar zijn bij traditionele tests", aldus Steven Laureys, neuroloog in het Centre hospitalier universitaire (CHU) in Luik.

De ontdekking maakt het volgens hem mogelijk om patiënten te identificeren die op lange termijn opnieuw cognitieve processen zouden kunnen ontwikkelen.

Traditioneel gezien voeren artsen een klinisch onderzoek uit op de patiënten om te bepalen of ze zich in een vegetatieve toestand of een minimaal-bewuste toestand bevinden, bijvoorbeeld door te onderzoeken of ze op prikkels reageren. Volgens de auteurs van het onderzoek wordt 40 procent van de patiënten op die manier verkeerd gediagnosticeerd.

Tijdens het onderzoek op 126 patiënten werd bekeken of een PET-scan met een soort van glucose (PET-FDG) en een MR-scan (beeldvorming met magnetische resonantie), het verschil konden aantonen tussen een vegetatieve staat en een staat van minimaal bewustzijn.

Uit de resultaten bleek dat de PET-FDG hiervoor beter geschikt was. De beelden van de PET-scan toonden bij 32 procent van de patiënten die zich volgens diagnoses in een vegetatieve toestand bevonden tekenen van bewustzijn. Negenenzestig procent van hen vertoonde de volgende maanden een positieve evolutie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbemande kassa's worden de toekomst

"Onbemande kassa's worden de toekomst"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/13/3/20140416072408/media_xll_6665118.jpg

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft in Nederland een tweede vestiging geopend zonder kassamedewerkers. Ook in ons land zetten de grote warenhuizen in op meer onbemande kassa's en allerlei digitale experimenten.

Dankzij de zogeheten 'Smart Scan' van Carrefour kunnen klanten in een aantal vestigingen nu al een applicatie installeren op hun smartphone, waardoor die dienst doet als scantoestel. "Tijdens dit proces moet geen enkele medewerker van het warenhuis je enige hulp verlenen", zegt retailexpert Gino Van Ossel. "Tenzij je zelf om assistentie hebt gevraagd. Het gaat voor de consument veel sneller, hij moet veel minder lang aanschuiven en op de drukste momenten zijn er meer self-kassa's open dan bemande kassa's."

"Winkelen en afrekenen met je smartphone is meer dan ooit de toekomst", voorspelt ook Jorg Snoeck van RetailDetail. "Bemande kassa's zullen over onafzienbare tijd de uitzondering worden." Volgens Roel Dekelver van Delhaize zullen beide systemen naast elkaar blijven bestaan. "Wie persoonlijk contact wil met een kassierster, zal dat altijd kunnen, maar we ontkennen niet wij voortdurend op zoek zijn naar middelen om het de klant aan de kassa gemakkelijker te maken. Of wij meer self-kassa's of mobiel shoppen invoeren, hangt ook vaak van de locatie af." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.700 mensen onterecht bang gemaakt voor darmkanker

700 mensen onterecht bang gemaakt voor darmkanker

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/1/0/20140416064809/media_xll_6665055.jpg

Zevenhonderd mensen hebben een brief gekregen van het Centrum voor Kankeropsporing met de melding dat hun stoelgang "afwijkende" waarden zou vertonen. Ze moesten bijkomend onderzoek naar dikkedarmkanker laten verrichten. Achteraf bleek er een fout in het spel. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

Volgens Het Nieuwsblad waren de mensen kerngezond en kregen ze de brief in de bus door een "domme fout". "Toen we de fout opmerkten, hebben we meteen de artsen van de betrokken patiënten opgebeld, om mensen die al verder onderzoek gepland hadden op tijd tegen te houden", zegt Patrick Martens, hoofd van het Centrum voor Kankeropsporing. "Voor zover ik weet, is dat ook gelukt."

Het Centrum voor Kankeropsporing voerde een grootschalig onderzoek naar dikkedarmkanker (in opdracht van de Vlaamse overheid). Liefst 43 procent van de 249.000 mensen die uitgenodigd werden om een staal in te leveren, lieten zich effectief testen, merkt de krant op. (br.hln)


» Reageer (0)
15-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Klik op de foto om ze te beluisteren






Stealers Wheel was een Britse folkrockband die in 1971 in Paisley (Schotland) werd opgericht door folkzangers/liedjesschrijvers Joe Egan, Gerry Rafferty en Rab Noakes. De band werd in de vroege jaren zeventig beschouwd als de Britse versie van Crosby, Stills, Nash & Young.

Op de eerste lp bestond Stealers Wheel uit drummer Rod Coombes, bassist Tony Williams, sologitarist Paul Pilnick, Egan en Rafferty. Nadat ze twee singles hadden uitgebracht die niet zo veel succes hadden verliet Rafferty de groep. Ook Williams stapte op en nieuwe leden werden voormalig Spooky Tooth lid Luther Grosvenor en bassist DeLisle Harper. Toen Stuck in the middle with you onverwacht een wereldhit werd haastte Rafferty zich om terug te keren waardoor de band uit zes leden ging bestaan. Van Stuck in the middle with you, een in de traditie van Bob Dylan en The Beatles geschreven nummer, werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het debuutalbum Stealers Wheel (1972, geproduceerd door Leiber & Stoller) verkocht behoorlijk en bereikte nummer 50 in de Amerikaanse albumcharts. De single Late again (uitgebracht vóór Stuck in the middle with you) werd zelfs in sommige landen alsnog een bescheiden hit. De band nam als zesformatie de single Everything Will Turn Out Fine op, maar Rafferty was ontevreden over het feit, dat Leiber & Stoller probeerden de plaat te laten klinken als Stuck in the middle, part 2. Hij haalde Egan over om als duo verder te gaan en de overige vier leden werden aan de kant gezet. Op het volgende album Ferguslie Park (1973) stond een nieuwe opname van Everything Will Turn Out Fine, die nogal verschilde van de single-versie. Met name Grosvenor's gitaarwerk werd node gemist. Doordat alle heruitgaven de 'duo-versie' bevatten is de originele single van de zesmans Stealers Wheel een collector's item geworden. Met de single Star werd door het duo Rafferty-Egan nog een bescheiden hit gescoord en het nummer is tot op de dag van vandaag nog relatief populair. Maar het succes van het eerste album werd niet geëvenaard.

De uitgave van het derde en laatste album werd door verschil van inzichten tussen Egan en Rafferty meer dan 1,5 jaar vertraagd. Zij konden het niet eens worden of ze als groep of duo door moesten gaan, en hadden verschil van mening op artistiek vlak. Het laatste album Right or Wrong kwam in 1975 uit zonder dat er nog een Stealers Wheel was om de plaat te promoten.

Rod Coombes speelde later in o.a. The Strawbs, Paul Pilnick (een voormalig lid van Merseybeatgroep The Big Three) in Deaf School, Luther Grosvenor o.a. in Mott The Hoople (onder het alias Ariel Bender), DeLisle Harper in Gonzalez en Tony Williams als bassist van Jethro Tull. Rafferty bouwde een succesvolle solo-carrière op, maar Egan verdween langzaam in de vergetelheid. Hij runt al jaren een uitgeverijtje in Schotland.

Het nummer Stuck in the middle with you werd in 1992 gebruikt door Quentin Tarantino als soundtrack voor de film Reservoir Dogs, waarmee de band opnieuw enige tijd belangstelling verwierf. De drie albums van de band werden in 2004/2005 opnieuw uitgebracht door het Britse label Lemon Recordings. In 2008 begon Tony Williams op zijn website concerten van Stealers Wheel aan te kondigen. Het bleek te gaan om een samenwerking met originele bandleden Rod Coombes en Paul Pilnick plus zanger Tony Mitchell, echter zonder de geluidsbepalende stemmen van Rafferty en Egan. Voor zover bekend heeft de band tot nu toe eenmaal opgetreden (in Blackpool, Engeland).


Een reünie zit er niet meer in; Gerry Rafferty overleed begin januari  2011.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruittelers maken zich op voor heel gevaarlijke nacht

Fruittelers maken zich op voor "heel gevaarlijke nacht"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/0/14/20140415191928/media_xll_6664034.jpg

Er wordt in de komende nacht vorst voorspeld. Dat betekent dat het wel eens een "heel gevaarlijke nacht" kan worden voor de Limburgse fruittelers en hun bloesems. Dat zegt Jef Vercammen van het Proefcentrum Fruitteelt, een Limburgs kenniscentrum.

"Afgelopen nacht daalde de temperatuur al tot -2,9 graden", zegt Vercammen. "Nu worden aan de grond temperaturen tot -5 graden voorspeld, samen met een lage luchtvochtigheid." Fruittelers die over de mogelijkheid beschikken, kunnen de bloesems in hun boomgaarden dus maar beter beschermen.

Fruittelers beschikken over verschillende mogelijkheden om zich enigszins te beschermen tegen de vrieskou. Meestal wordt daarbij gebruikgemaakt van een 'frostbuster', een toestel dat warme lucht uitstoot en waarmee de teler door de plantage rijdt. Daarmee kan een kleine 10 hectare worden beschermd. Het helpt ook als het gras kort is en de grond nat, zegt Vercammen.

Beregenen is een andere manier om bevriezing tegen te gaan. Maar die techniek werkt enkel bij appels en peren, niet bij kersen. Bovendien krijgen weinig Belgische telers er een vergunning voor. Ook parafinetonnen worden maar beperkt ingezet, wegens duur en arbeidsintensief. Tot slot kunnen ook windmolens helpen, die warmte van boven naar beneden halen, maar die worden volgens Vercammen maar erg beperkt gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze manieren kan je artritis verzachten

Op deze manieren kan je artritis verzachten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/13/8/20140415141614/media_xll_6663248.jpg

Volgens cijfers lijden ongeveer 150.000 Belgen aan artritis. Toch beperken vele patiënten zich niet enkel tot de traditionele geneeskunde om hun symptomen te verzachten. Zo worden ook vaak alternatieve behandelingen toegepast. Dokter Manny Alvarez geeft nog wat extra tips die de pijn kunnen verlichten.

"Eerst en vooral is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Daarbij moet je drie soorten oefeningen uitvoeren. Bewegingsoefeningen zorgen ervoor dat je gewrichten soepel en flexibel blijven. Daarnaast is het ook belangrijk om je spierkracht te behouden, daarbij kies je best voor een gewichtstraining. Als laatste moet ook je algemene conditie op peil blijven en mag je niet te veel verdikken. Cardiotraining is hiervoor ideaal. Wanneer je gewicht toeneemt, komen je gewrichten en spieren nog extra onder druk te staan", zegt Alvarez.

Ook evenwichtige voeding draagt bij tot een regulatie van de symptomen. Echter zijn er meer dan honderd gekende vormen van artritis en bestaat er geen algemeen voedingsschema dat voor alle patiënten van toepassing is. Alvarez: "Eet gevarieerd, zorg dat je lichaam alle essentiële stoffen binnenkrijgt. Let wel op dat de voeding geen invloed heeft op de werking van je voorgeschreven medicijnen." Daarnaast is het belangrijk om zuinig om te springen met vetten, zout en alcohol. Fruit, groenten en volkorenproducten mogen wel naar hartenlust gegeten worden. Ook vitaminen en mineralen, zoals calcium, kunnen hun steentje bijdragen.


Daarnaast kan je ook kiezen voor enkele aanvullende stoffen. "Gemberextract is enorm pijnverzachtend. Toch moet je er voorzichtig mee omspringen. Een te hoge dagelijkse dosis kan darmklachten veroorzaken en voor extra vochtophoping zorgen", adviseert Alvarez. Ook visolie met omega 3-vetten is een optie. Na enkele maanden werkt het pijnverlichtend en daalt ook de gewrichtsgevoeligheid.

Stress behoort tot het leven, maar artritispatiënten vermijden het best zoveel mogelijk. "Als je je gestresseerd voelt, staan je spieren meer gespannen. Daardoor kan er extra pijn optreden en zullen patiënten ook sneller vermoeid zijn." Alvarez waarschuwt er ook voor dat artritispatiënten vaker te maken krijgen met stress omdat ze erg afhankelijk worden van familieleden en soms uiterlijke veranderingen ondergaan ten gevolge van gewrichtsmisvormingen.


Ook warmtetherapie werkt verkwikkend omdat de pijn en gespannenheid van de spieren afneemt. Bovendien zou er ook een betere lokale doorbloeding zijn op de plaatsen waar warmtetherapie wordt toegepast. De makkelijkste toepassing is een heet bad of douche nemen. Daarnaast kan je ook elektrische dekens of een warmtelamp gebruiken. Maar ook koudetherapie valt te overwegen door het verdovend effect waardoor spierkrampen verminderen. Kies voor een ijsmassage of leg een ijspack op een pijnlijke plek. Alvarez raadt bovendien aan om altijd je huisarts te contacteren als je een van deze behandelingen wil toevoegen, zeker als je al medicijnen gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT dwarsboomt tweede seizoen 'Wauters vs. Waes

"VRT dwarsboomt tweede seizoen 'Wauters vs. Waes'"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/11/10/20140415090429/media_xll_6662260.jpg

Na het enorme succes van 'Wauters vs. Waes', waarvan enkele afleveringen twee miljoen kijkers haalden, was iedereen het over eens dat er een tweede seizoen zou komen. Maar de VRT zou dat niet zien zitten, meldt Story. Neemt Vier het over van de openbare omroep? En krijgen we dan 'Wauters vs Otto-Jan Ham'?

Wauters en Waes lieten al weten dat ze een tweede reeks wel zouden zien zitten. Bij VTM is het enthousiasme groot, maar bij de VRT staan ze minder te popelen: "Wij hebben dit altijd als een eenmalig project beschouwd", klinkt het daar.

Onlangs riep Vlaams minister van Media Ingrid Lieten al op om ook VIER bij een tweede seizoen te betrekken. Misschien strijden volgend jaar Koen Wauters en Otto-Jan Ham tegen elkaar. Bij VIER zullen ze zeker de neus niet ophalen voor zo'n kijkcijferkanon.

Ook het buitenland lijkt intussen gebeten door het 'Wauters vs. Waes'-virus. Tijdens de internationale televisiebeurs in het Franse Cannes, werd onder 'Wauters vs Waes' onder de Engelse titel Channel vs. Channel te koop aangeboden.

De Franse producent Shine France waagde de gok en wil het programma nu ook in Frankrijk maken. Ook in andere landen, zoals Nederland, is er interesse (br.hln)


» Reageer (0)
14-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efteling uitgeroepen tot leukste uitje

Efteling uitgeroepen tot leukste uitje

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/10/11/20140414175510/media_xll_6661001.jpg

Attractiepark de Efteling is volgens leden van de toeristenbond ANWB het leukste uitje van Nederland. Het park in Kaatsheuvel (Noord-Brabant) liet de concurrentie achter zich en mocht de titel in ontvangst nemen. De dierentuin De Apenheul nabij Apeldoorn en het deels overdekte attractiepark Toverland in Nederlands-Limburg waren lange tijd ook in de race.

In totaal brachten 24.000 ANWB-leden hun stem uit. Sommigen deden dat meer dan één keer, want in totaal kwamen via internet 35.000 stemmen binnen.

Dat het land van Langnek, Holle Bolle Gijs en de Droomvlucht het nog altijd goed doet, bleek vorige week al uit harde cijfers: het park was met ruim 4,1 miljoen bezoekjes de meest bezochte Nederlandse dagattractie in 2013. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrière Will Tura bijna om zeep door nummer 797204

Carrière Will Tura bijna om zeep door nummer '797204'

http://oi59.tinypic.com/o8exk1.jpg

Een onoplettendheid kostte Will Tura ei zo na zijn carrière in Nederland. Zijn hit '797204' bleek een echt bestaand telefoonnummer van een Rotterdams bedrijf. De directeur was de bellers zo beu dat hij het nummer liet verbieden.

Opmerkelijk verhaal in het tv-programma 'De neus van Pinokkio' met Bart Peeters gisteren. Vijftig jaar na de release van 'Draai dan 797204' bleek het telefoonnummer in de hit wel degelijk écht te bestaan. Niet bij ons, maar in Nederland. Wie het draaide, kwam uit bij T&G Gibb in de Rotterdamse Waalhaven. De voormalige telefoniste van het bedrijf, Jeanne de Ridder, kan er nog steeds om lachen. "We kregen veel extra telefoontjes per dag. Allemaal mensen die naar Will Tura vroegen", herinnert De Ridder zich. Als 18-jarige maakte ze er met haar collega's veel grapjes over.

Alleen kon haar baas er niet echt om lachen. De inmiddels overleden directeur trok zelfs naar de rechtbank en wist af te dwingen dat zenders die de song toch draaiden een dwangsom van 200 gulden moesten betalen. Een kleine hindernis in de carrière van Tura bij onze noorderburen, bleek achteraf. Enkel omdat zijn toenmalige producer had nagelaten te controleren of het nummer niet in Nederland bestond. Iets wat bij ons wel werd gecheckt. In de jaren 80 brak Will alsnog door in Nederland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby-olifant wil stoerste kant tonen, maar bedenkt zich dan

Baby-olifant wil stoerste kant tonen, maar bedenkt zich dan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Tijdens een safari in Afrika kwam deze auto een kudde olifanten tegen. Superknap uiteraard, maar de dieren waren niet opgezet met de bezoekers. Na enkele agressieve uitlatingen besloten de jongere dieren toch om het pak te volgen en gewoon weg te gaan.

Alleen deze schattige baby had duidelijk een andere mening. Hij besloot om de wagen te tonen wie de sterkste was, maar keerde al snel op zijn stappen terug. Het dier begreep dat het niet zijn beste plan was en ging terug op zoek naar zijn moeder. De schattige video dateert al van twee jaar geleden, maar floreerde afgelopen weekend opnieuw op internet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorbellen Marilyn Monroe brengen 133.000 euro op

Oorbellen Marilyn Monroe brengen 133.000 euro op

http://oi57.tinypic.com/20jgrbk.jpg

Twee oorringen uit bergkristal, die de gehoororganen van Hollywoodster Marilyn Monroe sierden toen ze in 1955 de première bijwoonde van de film 'The Rose Tattoo' (waarin ze zelf niet meespeelde), zijn bij het venduhuis Julien's Auctions in Beverly Hills voor omgerekend 133.000 euro (185.000 dollar) onder de hamer gegaan. Zelfs een krulspeld van de diva bracht nog meer dan 830 euro op.

De verkoop maakte deel uit van een tweedaagse veiling vrijdag en zaterdag onder de titel 'Hollywood Legends 2014'.

Andere fetisj-objecten die behoorlijke prijzen haalden, waren een door Humphrey Bogart gebruikte aansteker (14.000 euro) en een armband van Greta Garbo (6.000 euro). (br.hln)


» Reageer (0)
13-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent Van Looy - Shadow Of A Man

Bent Van Looy - Shadow Of A Man

Klik op de foto om hem te beluisteren





Bent Van Looy (3 mei 1976) is een Vlaams muzikant, zanger en componist die in Parijs woont. Hij is de frontman van Das Pop, de groep die hij in 1994 oprichtte samen met Reinhard Vanbergen, Niek Meul en Lieven Moors.

Hij zat op de Steinerschool in Gent en ontwierp in 2000 de hoes van het Gorki album Eindelijk vakantie. Hij probeert ook minstens één schilderij per jaar af te werken. Van juni tot september 2008 organiseerde BOZAR onder de noemer "It's not only rock 'n' roll baby" een expo voor twintig kunstenaars die zich zowel met muziek als beeldende kunst uitdrukken; Bent Van Looy was één van die twintig uitverkorenen.

Van Looy speelde in het seizoen 2009-2010 de finale van het televisieprogramma De Slimste Mens ter Wereld, waarin hij derde werd. Hij verloor van Peter Vandermeersch en winnares Linda De Win. In 2010 had hij ook z'n eigen zondagmiddagprogramma op Studio Brussel: "Single Safari". Ook ontwierp hij kledij voor het Franse modehuis Le Mont Saint Michel. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen lijn op de markt gebracht, The Jante Law. In 2012 ontwierp hij het etiket van een Franse wijn. Deze kreeg de naam 'Cuvée B.V.L'.

In augustus 2012 maakte Bent Van Looy bekend dat hij drummer wordt bij Soulwax, de band van de gebroeders Dewaele


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansende superoma (79) geeft Simon Cowell lik op stuk en krijgt staande ovatie

Dansende superoma (79) geeft Simon Cowell lik op stuk en krijgt staande ovatie

Klik op de foto om de video te bekijken

Oma Paddy Jones, die in juli tachtig jaar kaarsjes mag uitblazen, katapulteerde zich met een zinderende salsa naar de liveshows van Britain's Got Talent. Haar vitaliteit, lenigheid en levensvreugde kreeg iedereen recht op de banken voor een welverdiende staande ovatie. Simon Cowell die de rode knop wel heel vroeg induwde, zag zijn blunder in en bood zijn excuses aan voor zo veel vooringenomenheid.

De eerste seconden konden Cowell niet overtuigen. Het flamboyante jurylid deed geen moeite om een geeuw te onderdrukken en beroerde de gevreesde rode buzzer. Maar toen pakte de superoma en danspartner Nico Espinosa uit met een explosieve serie indrukwekkende 'lifts' aan een moordend tempo. De mond van de juryleden viel één voor één open van zo veel presence. Een staande ovatie en excuses van Cowell volgden. Met als ultieme beloning een rechtstreeks ticket voor de halve finales van de Britse talentenjacht.

Paddy Jones startte met dansen toen ze amper twee jaar oud was. Ze gaf haar droom op om een professionele danseres te worden toen ze trouwde op 22-jarige leeftijd. Vlak nadat het echtpaar naar Spanje verhuisde in 2003, stierf haar man aan leukemie. Om de eenzaamheid te verdrijven, ging ze weer naar de dansschool. Tijdens haar prachtige salsa gisteravond was haar overleden man dan ook steeds in haar gedachten.

"Ik wil oudere mensen aanmoedigen om vanachter hun televisie te komen en iets te gaan doen", aldus de moeder van vier kinderen, de grootmoeder van zeven kleinkinderen en overgrootmoeder van een achterkleinkind. En zo is Paddy Jones een voorbeeld voor jong en oud.

Het opmerkelijke danspaar is nochtans niet aan zijn proefstuk toe. In 2009 wisten ze al de Spaanse tv-wedstrijd Tu Si Que Vales (Jij bent het waard) te winnen. Ook nu maken ze volgens jurylid Amanda Holden veel kans om tijdens deze talentenjacht aan het langste eind te trekken. De concurrentie is gewaarschuwd! (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!