Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee rode panda's geboren in Planckendael

Twee rode panda's geboren in Planckendael

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/2/9/20140718113847/media_xll_6913749.jpg

Lolita en Fernando, het kweekkoppeltje rode panda's van Planckendael, hebben een tweeling gekregen. De kleintjes zijn nog blind, volledig hulpeloos en veilig verborgen in hun warme nestje, aldus het dierenpark in een persbericht. Ook de Antwerpse zoo is trouwens een rode panda rijker.

Na drie maanden gaan de jongen zelf op verkenning en kan het publiek ze in Planckendael bewonderen in het continent Azië van Planckendael, naast de olifanten, zo klinkt het.

Het geslacht van de kleintjes is nog niet bekend, maar zal snel door een dokter bepaald worden. Daarna krijgen de baby's een naam die met een P begint, net zoals alle andere borelingen van 2014 van Planckendael en ZOO Antwerpen.

De rode panda's komen voor in de oostelijke Himalaya en in Zuidwest-China. Ze zijn kwetsbaar en staan op de rode lijst van de International Union for Conservation of Nature. Er leven nog zo'n tienduizend rode panda's in de natuur, maar hun aantal neemt snel af. Ze wonen in bergwouden die gekapt worden en hun prachtige pels is gegeerd. Ze zijn dus regelmatig het slachtoffer van stropersvallen.

Ook in de Antwerpse zoo is bovendien een rode panda geboren. Het nieuwe, jonge kweekpaar Ibet en Phentok, bracht daar zijn eerste boreling ter wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: eenzame oudjes als 'kotmadam' in Leuven

Gezocht: eenzame oudjes als 'kotmadam' in Leuven

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/1/2/20140718081045/media_xll_6913187.jpg

Bij VTM halen ze deze zomer 'De Kotmadam' met succes van onder het stof, en dus kan de stad Leuven niet achterblijven. Het OCMW gaat op zoek naar eenzame oudjes die hun veel te grote huis - in ruil voor wat huishoudelijke klusjes en een beetje gezelschap - delen met studenten van de KU Leuven.

De zomerse zoektocht naar een goed kot bezorgt veel Leuvense studenten kopzorgen. Toch zijn er in de binnenstad heel wat huizen van oudere mensen waar al jaren slaapkamers leeg staan. Het OCMW gaat nu op zoek naar eenzame oudjes die als 'kotmadammen' en 'kotmeneren' studenten willen huisvesten. In ruil krijgen ze een kleine vergoeding en de garantie dat de studenten huishoudelijke taken op zich nemen.

"Studentenkoten zijn schaars en toch blijven in de Leuvense binnenstad één op de drie huizen onderbenut", zegt OCMW-voorzitter Erik Vanderheiden (CD&V). "Het gaat vaak om alleenstaande 60-plussers van wie de kinderen al jaren de deur uit zijn en wier partner is overleden. Veel van hen kampen met eenzaamheid, zijn niet meer zo goed te been of kunnen hun huis niet meer onderhouden. Een student onder hetzelfde dak kan voor deze mensen dan ook het verschil maken tussen thuis blijven wonen of noodgedwongen verhuizen naar een woon-zorgcentrum."

"We gaan voor een goeie match tussen jong en oud. Het kan niet de bedoeling zijn dat we een oud vrouwtje opzadelen met drie fuifbeesten die constant op café zitten. Al wil ik zeker geen negatief beeld ophangen van jongeren. En wie hen in huis neemt, is hopelijk ook iemand die zich nog kan herinneren dat hij zelf ook jong is geweest. Aan de andere kant zullen we erover waken dat de studenten niet de hele dag voor een demente bejaarde moeten zorgen. Als we een goede selectie maken, wordt dit voor beide partijen een win-winsituatie." (br.hln)


» Reageer (0)
16-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zijn ze! Zo'n 400 ton mosselen geveild in Yerseke

Daar zijn ze! Zo'n 400 ton mosselen geveild in Yerseke

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/8/5/20140610184223/media_xll_6810905.jpg

De eerste twaalf partijen Zeeuwse mosselen die vandaag geveild werden in het Zeeuwse Yerseke waren binnen de 20 minuten verkocht. In totaal werd 392,3 ton netto aangekocht door de belangrijkste leveranciers van Zeeuwse mosselen in Nederland.

De 12 eerste partijen betreffen 12 scheepsladingen. De prijs varieerde van 0,75 tot 1,75 euro per kilogram. Gemiddeld keert een schip met een lading van 50 ton mosselen terug van een vangst.

"Het is moeilijk om al een precies idee te geven van de prijs voor de consument", zeggen ze bij mosselboer Prins & Dingemans in Yerseke. Het bedrijf zet in het seizoen zo'n 80 à 100 ton per dag om, de helft van de productie van het bedrijf gaat naar België, volgens een commercieel verantwoordelijke van Prins & Dingemans.


Het Zeeuwse mosselseizoen 2014 werd vandaag in Yerseke geopend. De Zeeuwen brengen jaarlijks zo'n 57 miljoen mosselen aan land. Dit jaar zijn de mosselen klein, maar de schelpen zijn volgens de mosselboeren zeer goed gevuld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontroerende bedanking van zeeschildpad die gered werd door duiker

De ontroerende bedanking van zeeschildpad die gered werd door duiker

Klik op de foto om het ontroerende filmpje te bekijken

Toen twee speervissers een schildpad zagen die in problemen verkeerde, aarzelden ze geen moment om het dier uit de nood te helpen. Wat er volgens gebeurde, laat niemand onberoerd.

Cameron Dietrich en Colin Sutto waren aan het speervissen voor de kust van Mexico toen ze een zeeschildpad in moeilijkheden aantroffen. Het dier was vast komen te zitten in restanten van een visnet.

Dietrich sprong zonder dralen van de boot het water in om de schildpad te helpen. Hij kon het diertje snel verlossen van die vervelende touwtjes. Collega Sutton filmde ondertussen de reddingsactie met zijn GoPro-camera.

Eens bevrijd zwom het dier weg maar tot grote verbazing van het tweetal maakte de schildpad plots rechtsomkeer en zwom in de armen van zijn redder. Een adembenemend en pakkend moment: precies alsof het dier de duiker op zijn manier wilde bedanken! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat veroorzaakte gigantische krater die onderzoekers met verstomming slaat?

Wat veroorzaakte gigantische krater die onderzoekers met verstomming slaat?

Klik op de foto om de video te bekijken

Een recent ontdekte krater met een doorsnede van maar liefst tachtig meter en nog ongekende diepte stelt wetenschappers voor een raadsel. Het mysterieuze 'gat' in de aarde werd door medewerkers van een gasbedrijf met een helikopter gespot boven het Yamal schiereiland in Siberië. Een team van Russische wetenschappers is al onderweg naar het gebied om het bijzondere fenomeen te bestuderen.

De gigantische krater bevindt zich nabij een woud op dertig kilometer van het gasveld Bovanenkovo. Nadat het nieuws over de vondst bekend werd, deden al snel allerlei theorieën over ufo's en aliens de ronde. Onderzoekers tasten voorlopig nog in het duister over de oorsprong van de krater, al zijn ze ervan overtuigd dat er een wetenschappelijke verklaring voor moet zijn. Een team van experten zou vandaag in de regio moeten aankomen om grond- en waterstalen te nemen.

Onderzoekers sluiten niet uit dat de krater het gevolg is van een inslag van een meteoriet maar achten de kans desalniettemin klein. Een ondergrondse explosie lijkt waarschijnlijker volgens Anna Kurchatova van het Sub-Arctic Scientific Research Centre. Zij vermoedt dat door de opwarming van de aarde, permafrost is beginnen smelten waardoor gas zich ondergronds in de ijs- en zandlaag heeft opgehoopt. Voeg daar nog zout aan toe, 10.000 jaar geleden was dit gebied immers een zee, en je krijgt een explosieve cocktail. "Je kan het effect vergelijken met het ontkurken van een champganefles", stelt ze. Wetende dat zich heel wat gaspijpleidingen in de omgeving bevinden, is dat een heel gevaarlijk gegeven.

Het is wachten op de resultaten van het Russische onderzoeksteam om definitief uitsluitsel te geven. Hieronder kan u alvast de beelden bestuderen die vanuit een helikopter door Konstantin Nikolaev werden gedraaid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harige benen: durf jij het als vrouw aan?

Harige benen: durf jij het als vrouw aan?

http://oi62.tinypic.com/a490ub.jpg

Er waait een nieuwe wind door het internet. En die wind noemt zichzelf de 'Hairy Legs Club'. Heel wat vrouwen zijn het immers beu om te conformeren aan de regels van de maatschappij en tonen trots hun lichaamshaar. Zou jij harige benen aandurven?

Vrouwen mogen heel lang haar hebben, zolang het maar op hun hoofd staat. Als we wat lager dan de hals zakken, wordt lichaamsbeharing een grote no-no in onze samenleving. Okselhaar, harige benen en een weelderige bikinilijn, het is sociaal niet echt aanvaard. Wat in de winter onder je kleren verstopt zit, wordt nog door de vingers gezien. Maar in de zomermaanden zijn de regels onverbiddelijk: vrouwen worden geacht te scheren of te waxen.

Onzin, vinden de vrouwen van de Hairy Legs Club, een blog op de sociale netwerksite Tumblr. De oprichtster van de blog is het kotsbeu dat vrouwen zich verplicht voelen om hun lichaamshaar te verwijderen, ook al hebben ze daar zelf helemaal geen zin in. Ze roept alle vrouwen die haar mening delen op om foto's van hun behaarde benen te tonen.

En er zijn duidelijk heel wat vrouwen die dezelfde mening zijn toegedaan, want de foto's van harige benen zijn intussen zeer talrijk. Er werden ook enkele andere blogs opgestart, waaronder de Very Hairy Legs blog op Tumblr en de WANG (Women Against Non-Essential Grooming) op Facebook. En de commentaren erbij zijn duidelijk. "Ik voel me vrouwelijker dan ooit", klinkt het. "Het duurde een tijdje voor ik er genoeg zelfvertrouwen voor had. Maar de steun van andere vrouwen doet me goed. Ze herinneren me eraan dat ik niet verplicht ben om iets te doen met mijn lichaam dat ik niet wil."

Persoonlijk vinden wij de aan- of afwezigheid van lichaamshaar een hoogst persoonlijke keuze, waar niemand zich mee moet moeien. Al denken we wel dat sommige partners er wel iets op te zeggen zullen hebben. Maar we juichen het zelfvertrouwen en het lef van deze vrouwen toe. (br.hln)


» Reageer (0)
15-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - Strani Amori


Laura Pausini - Strani Amori

Om haar te beluisteren druk op de foto








Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe koffie beschermt tegen Parkinson

Hoe koffie beschermt tegen Parkinson

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/1/6/20140714150842/media_xll_6903531.jpg

Onderzoekers van de universiteit van Linköping in Zweden hebben een genetische mutatie ontdekt die beschermt tegen Parkinson - vooral bij mensen die veel koffie drinken. Dat meldt de medische nieuwssite MedicalXPress.

Bij neurodegeneratieve ziektes, zoals Parkinson, spelen zowel genetische als omgevingsfactoren een rol. Omgevingsfactoren zijn bijvoorbeeld stress, voeding of blootstelling aan gifstoffen.

Wetenschappelijk onderzoek focust vaak op het identificeren van genen en blootstelling aan omgevingsfactoren die het risico om een ziekte op te lopen, verhogen. Maar er zijn ook genetische varianten en factoren die beschermen tegen bepaalde ziektes.

Zweedse onderzoekers identificeerden een variant van het gen GRIN2A als een beschermende factor tegen Parkinson en onderzochten de combinatie van de mutatie met een gekende beschermende factor: cafeïne.

Mensen die beide factoren combineren, lopen een aanzienlijk kleiner risico om de ziekte te krijgen, zo bleek uit de studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke vakblad PLOS One. "Het voordeel is meer prominent bij mensen die veel koffie consumeren", zeggen de onderzoekers.

Parkinson is een progressieve aandoening van het zenuwstelsel, waarbij een deel van de hersenen in de loop der jaren meer en meer beschadigd raakt. De studie verklaart de beschermende effecten van een verhoogde cafeïneconsumptie.

"De cafeïne in het lichaam werkt samen met een dopaminereceptor in de hersenen, die de toevloed van calcium regelt", leggen de onderzoekers uit. "Omdat dopamine deel uitmaakt van het beloningssysteem van de hersenen en omwille van de interactie met cafeïne, wordt gedacht dat mensen met bepaalde genetische varianten niet in dezelfde mate 'beloond' worden door een kop koffie", aldus de wetenschappers, "en dus niet hetzelfde beschermende effect ervaren als anderen. De studie toont aan dat GRIN2A deel kan uitmaken van zo een genetische voorbestemdheid."

Eerdere studies onthulden de belangrijke rol die koffie speelt om het risico op chronische ziektes, prostaatkanker, diabetes en leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang te beperken. Meerdere studies toonden ook aan dat een regelmatige bescheiden inname van cafeïne de achteruitgang van het geheugen tegengaat bij oudere mensen en het risico op Alzheimer verkleint. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma scheurt over circuit voor honderdste verjaardag

Oma scheurt over circuit voor honderdste verjaardag

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/6/2/20140714152714/media_xll_6903587.jpg

Een hoogbejaarde oma uit Midden-Engeland heeft haar 100ste verjaardag gevierd op een wel heel bijzondere manier: crossend in een McLaren en in een motor met zijspan over racecircuits. "Ik wilde altijd motorracer worden".

Ivy Mosely uit Shepshed beleefde gisteren de dag van haar leven in Mallory Park in Leicestershire. Gezeten in de zijspan van een motor van het type BSA 650cc uit 1950 scheurde ze drie rondjes over het racecircuit. Daarbij haalde ze een topsnelheid van 97 kilometer per uur.

"Een ongelofelijke ervaring", reageerde de zelfverklaarde sensatiezoekster dolgelukkig tegenover de BBC. "Ik ben altijd gek geweest op motoren... ik veronderstel dat die voorliefde te maken heeft met het feit dat ik opgroeide met vier broers". 

Ivy Mosely droomde als meisje van een carrière als motorpilote, maar haar vader stond dat niet toe. "Hij vond het risico te groot om mij op twee wielen te laten rondscheuren. Ik veroorzaakte op vier wielen al genoeg problemen".

Het krasse besje, een groot fan van de Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi, bereikte in mei de mijlpaal van 100 jaar. Dat vierde ze door zich in een McLaren bestuurd door haar kleinzoon te laten rondscheuren over het circuit van Silverstone. Daarbij haalden ze een topsnelheid van maar liefst 270 kilometer per uur. (br.hln)


» Reageer (0)
14-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kleuters bewegen te weinig

Vlaamse kleuters bewegen te weinig

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/6/10/20140714123129/media_xll_6903145.jpg

Bij Vlaamse vier- tot zesjarigen is 9 procent van de jongens en 13 procent van de meisjes zwaarlijvig. Hoofdoorzaak van zwaarlijvigheid bij kleuters is dat ze het merendeel van de dag zittend doorbrengen en te weinig bewegen. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Marieke De Craemer (UGent).

De helft tot 80 procent van de dag van kleuters bestaat uit activiteiten waarbij ze stilzitten, zoals lezen, knutselen, tv-kijken of computerspelletjes spelen. Bovendien bewegen kleuters op schooldagen meer dan in het weekend: dan spenderen ze meer tijd aan tv, computer of gameconsoles, of gaan ze op familiebezoek.

Het onderzoek kadert binnen het Europese ToyBox-project, dat de bewegingspatronen van kleuters uit 6 Europese landen (België, Bulgarije, Duitsland, Griekenland, Polen en Spanje) in kaart bracht.

Uit de gesprekken met ouders en leerkrachten uit deze landen bleek dat zij meer beweging voor kleuters onnodig vinden. Leerkrachten vinden het daarnaast ook belangrijk dat kleuters leren stilzitten in de klas als voorbereiding op het eerste leerjaar.

Onderzoekster De Craemer stelt dat kleuters zowel thuis als op school net zouden moeten leren om meer te bewegen. Ze formuleert daarom tips voor ouders en leerkrachten. Zo pleit ze ervoor om lessen af te wisselen met bewegingstussendoortjes of om bewegingshoeken in te richten in de klas waar kinderen zich fysiek kunnen uitleven. Ouders zouden hun kinderen met de fiets of te voet naar school kunnen brengen en het tv-kijken of computerspelletjes spelen moeten beperken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestrande babydolfijn gered na lijdensweg van 12 uur

Gestrande babydolfijn gered na lijdensweg van 12 uur

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/1/1/20140713200244/media_xll_6900556.jpg

Experts en vrijwilligers zijn erin geslaagd een babydolfijntje te redden dat gestrand was in Port Willunga (Australië). De kleine tuimelaar lag liefst twaalf uur lang op het droge en werd volgens media aangevallen door een hond en een vos.

Het twee weken oude vrouwtje was waarschijnlijk in de problemen geraakt toen het zeewater zich terugtrok tijdens de jacht.

Volgens Australische media werd de dolfijn op het strand aangevallen door een hond en een vos. Dat zou blijken uit de lichte verwondingen die het zoogdier vertoonde aan een vin.

Redders die het zoogdiertje weer in zee zetten, hopen dat het kalf haar moeder snel terugvindt. Volgens Aaron Machado, die de reddingsoperatie bijwoonde, riep de jonge dolfijn tijdens de reddingsklus duidelijk om haar moeder.

Foto's van de hulpactie verschenen op de Facebookpagina van de lokale nieuwswebsite The Advertiser. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimmerik parkeert auto op strand

'Slimmerik' parkeert auto op strand

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/16/4/20140713180727/media_xll_6900214.jpg

Wat een plezant bezoekje aan een fort moest worden, liep af met een sisser voor de chauffeur van deze wagen. De dame liet haar voertuig achter op het strand van Somerset, met alle gevolgen van dien. De bestuurster had geen rekening gehouden met de getijden en de wagen raakte overspoeld door de opkomende vloed. Volgens strandwachter Dave Furber was de vrouw uit Wiltshire in shock toen ze haar auto zag staan in het water. Een goede les voor iedereen die de waarschuwingssignalen negeert en de getijden niet controleert, aldus nog Furber.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen nooit zo klein, maar smaak wel uitstekend

Mosselen nooit zo klein, maar smaak wel uitstekend

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/1/10/20140714082040/media_xll_6902545.jpg

Vanaf woensdag is het eindelijk zover. Dan liggen de echte Zeeuwse mosselen in de winkel. Toch zal het voor sommigen een ontgoocheling zijn, want de mosselen zijn nog nooit zo klein geweest, schrijft Het Nieuwsblad. 'Goudmerk', de grootste mosselen, zijn gewoon niet te vinden.

Normaal zou het mosselseizoen twee weken geleden al starten, maar toen de kwekers zagen hoe klein de schelpen waren, besloten ze om de mosselen nog wat extra groeitijd te gunnen. "Voor sommigen komt woensdag zelfs nog te vroeg", aldus Jos Van Damme, voorzitter van de Vereniging van Mosselvissters. "We dachten dat door het warme voorjaar er extra grote mosselen zouden zijn, maar dat is dus duidelijk niet het geval."

"Goudmerk is onvindbaar en zelfs de Jumbo's, de op één na grootste klasse, zijn amper te vinden. Een geluk dat de kwaliteit goed is. Er zit voldoende vlees in de schelpen en de smaak is uitstekend." (br.hln)


» Reageer (0)
13-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenliefhebbers in de bres voor ijsbeer Arturo

Dierenliefhebbers in de bres voor ijsbeer Arturo

Klik op de foto om de video te bekijken

Het verhaal van Arturo is om van te huilen. Deze oude ijsbeer brengt zijn dagen door in een gloeiend hete zoo in Argentinië, zonder enig contact met een soortgenoot. De directie van de dierentuin weigert echter de beer over te brengen naar een andere plek.

Arturo is al 20 jaar de attractie van de Mendoza Zoo in Argentinië, waar hij een zielig tafereel vormt. Het arme dier, dat gebouwd is om te overleven in arctische omstandigheden en ervan houdt om te zwemmen in ijskood water, wordt gedwongen te overleven bij gloeiend hete temperaturen van meer dan 40 graden Celcius. Het beetje water in zijn verblijf is amper 50 centimeter diep.

Sinds zijn vaste metgezel Pelusa twee jaar geleden overleed, heeft Arturo geen contact meer gehad met zijn soortgenoten. De ijsbeer vertoont tekenen van depressie, en kenners waarschuwen dat hij abnormaal gedrag vertoont. Het vreemde geschud met zijn hoofd voorspelt weinig goeds, net als de wiegende bewegingen en het tonen van zijn tanden. "Hij wordt langzaam gek", klinkt het.

De zoo is echter niet van plan om de laatste ijsbeer in Argentina te laten gaan, ook al is het dier duidelijk niet geschikt voor het klimaat. Eerder dit jaar weigerde de directie om de 29-jarige Arturo over te plaatsen naar een verblijfplaats in Canada."Niet veilig genoeg, hij is te oud", klonk het. "Hij zou de reis en de narcose waarschijnlijk niet overleven."

"Ze hebben hem zelfs niet onderzocht, alleen maar bekeken", razen dierenliefhebbers, die heel wat bijval vinden op sociale media. Onder andere Cher liet haar ongenoegen al blijken. "Als hij sterft, zit het bloed op jouw handen", mikte ze naar president Cristina Fernandez de Kirchner. Op het internet doen heel wat petities, waaronder deze, de ronde om de ijsbeer zo snel mogelijk te redden. Het dier heeft immers nog vele jaren voor zich; ijsberen kunnen meer dan 40 jaar oud worden.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan met spierziekte begeleidt dochter naar altaar

Amerikaan met spierziekte begeleidt dochter naar altaar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Je dochter naar het altaar begeleiden: voor de meeste vaders een evidentie, voor deze Augie Nieto een heus mirakel. De 56-jarige man uit Rancho Palos Verdes (Californië) kreeg de voorbije tien jaar af te rekenen met ALS, een spierziekte waarbij de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg, de hersenstam en de motorische schors van de hersenen afsterven. In een later stadium kan complete verlamming optreden.

Augie kan zijn armen en benen in principe niet meer gebruiken, maar dankzij een jaar lang hard labeur kon hij de laatste meters toch zelfstandig afleggen. Al had hij daar wel de hulp van een Rifton TRAM (een lift-, transfer- en loophulpmiddel; nvdr) bij nodig. Zijn kinesiste lette er intussen op dat hij met zijn pasjes niet verstrikt zou raken.

"Ik had niet meer durven hopen dat hij dit zou kunnen", aldus zijn dochter Lindsay. "Dit waren de belangrijkste meters van mijn leven, ik werd overdonderd door de liefde van onze families. We hebben samen gelachen en gehuild."

Augie zette alles op alles om zijn jongste kind trots te maken. "Het is een echt succes geworden. Hoe ver ik ook zou komen, ze vond het allemaal oké. Daarmee nam ze de stress perfect weg", liet hij weten. Praten kan de vijftiger na een tracheotomie niet meer, maar tijdens de plechtigheid wist hij toch te lippen dat hij van zijn dochter hield en trots op haar was.

Tijdens de receptie 's avonds volgde er ook nog een openingsdans tussen vader en dochter. Lindsay hield daarbij zijn benen vast, niemand kon het nog droog houden.

In zijn jonge jaren leidde Augie een bijzonder actief leven: naast passies als skydiven en bungeejumpen smeet hij zich ook in het wereldje van de fitnesstoestellen. Toen de ziekte toesloeg, richtte hij met zijn neus voor zaken Augie's Quest op. Het fonds, dat moet dienen om het onderzoek naar ALS te stimuleren, zamelde sinds 2007 al bijna 30 miljoen euro in. (br.hln)


» Reageer (0)
12-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek ten huize Minnie: meisje zit vast in poetsemmer

Paniek ten huize Minnie: meisje zit vast in poetsemmer

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/14/6/20140712084105/media_xll_6897441.jpg

Het is geen geheim dat nieuwsgierige peuters op de gekste plaatsen kunnen belanden, maar waar dit peutermeisje terechtkwam, tart alle verbeelding. Terwijl moeder Gemma uit South Yorkshire haar woning aan het kuisen was, klom de 16 maanden oude Minnie in de poetsemmer.

Gemma had net de vloer in de keuken een beurt gegeven en was even naar boven toen haar jongste in de emmer kroop. Schattig tafereel, maar de peuter geraakte er niet meer uit. Oma Rose Cope (54) schoot de twee te hulp en bracht hen naar het ziekenhuis. Dat ze muurvast zat, leek Minnie opvallend genoeg niet te deren. Op weg naar het ziekenhuis gaf ze geen krimp. Integendeel, het meisje zwaaide met haar armen en leek een dansje te willen doen in de emmer.

Omdat artsen weinig konden doen voor de peuter, werd de hulp van vier brandweermannen ingeschakeld. Zij slaagden erin Minnie te bevrijden. De kleine acrobaat hield gelukkig niets over aan het incident.

Gemma geeft toe dat de entree in het ziekenhuis wel wat gênant was. "Toen we aankwamen aan de receptie zette mijn moeder de emmer op de balie en zei ze droogjes 'ze zit vast'." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder herkent gedoneerde hart van overleden zoon

Moeder herkent gedoneerde hart van overleden zoon

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/14/2/20140711161710/media_xll_6896132.jpg

Toen Freda Carter een herdenkingsceremonie bijwoonde voor overledenen die hun organen doneerden, kreeg ze ineens een gek gevoel. De vrouw herkende vervolgens het hart van haar overleden zoon, in het lichaam van een man die ze nog nooit gezien had.

Liefde kent geen grenzen, dat bewijst het verhaal van Freda Carter. Zes jaar geleden stierf haar geliefde zoon John aan een hersentumor. De man stond geregistreerd voor orgaandonatie, maar Freda kwam nooit te weten aan wie zijn organen geschonken werden. Het was haar wens om de tiener te ontmoeten die kon blijven leven door het hart van haar overleden zoon. Het enige dat ze zeker wist, was dat het hart naar een 14-jarige jongen met de naam Scott was gegaan.

De wens van de 66-jarige vrouw werd onlangs werkelijkheid toen ze een herdenkingsceremonie voor orgaandonoren bijwoonde. Toen er een "gezond uitziende jongeman" wat voorlas, kreeg Freda naar eigen zeggen "een heel vreemd gevoel." Ze spreekt van een echt mirakel. "Ik draaide me naar mijn man en zei: hij heeft het hart van onze John. Ik weet niet goed hoe ik dat wist, maar iets in me zei dat hij het was."

De vrouw barstte vervolgens in tranen uit. "Iedereen staarde me aan", vertelt ze. "Ze dachten dat ik gek was, maar mijn wens was uitgekomen." De nu 20-jarige Scott ging akkoord om Freda te ontmoeten na de ceremonie. Hij stond haar zelfs toe om te voelen hoe het hart van haar zoon in zijn borstkas klopte. "Ik had maar enkele uren meer te leven toen ik het hart kreeg", vertelt hij. "Ik was altijd zo ziek, mijn jeugd is vol pijn geweest. Nu klopt mijn hart zo sterk dat ik er 's nachts wakker van word."

Ook de vader van John, die ook John heet, was in de wolken met de ontmoeting. "Zo is onze zoon niet echt dood, hij leeft verder in Scott", meent hij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als jij morgen als vrouw wakker wordt?

Wat als jij morgen als vrouw wakker wordt?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/0/12/20140711175409/media_xll_6896322.jpg

Wat moet ik doen als ik morgen opeens als vrouw wakker word? Dat is de vraag die een man zich afvroeg op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. De respons was overweldigend: amper 48 uur later had hij meer dan 9.000 overlevingstips verzameld van vrouwen. En vervolgens heel wat opmerkingen van mannen die het niet zagen zitten om als vrouw te leven, als er zoveel regels waren. Wij zetten enkele leuke op een rijtje:

Wat moet ik doen als ik morgen opeens als vrouw wakker word? Dat is de vraag die een man zich afvroeg op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. De respons was overweldigend: amper 48 uur later had hij meer dan 9.000 overlevingstips verzameld van vrouwen. En vervolgens heel wat opmerkingen van mannen die het niet zagen zitten om als vrouw te leven, als er zoveel regels waren. Wij zetten enkele leuke op een rijtje:

- Koop enorme hoeveelheden haarspeldjes en rekkertjes. En wees niet verbaasd als ze allemaal verdwijnen en je vier weken later nieuwe moet kopen.

- Bereid je voor op een leven zonder duizend broekzakken

- Sla een grote voorraad chocolade in, of je brengt je naasten en geliefden in gevaar.

- Koop waterproof mascara. Anders zit je make-up op het einde van je dag tot op je neus.

- Als je de perfecte lippenstift of de perfecte beha vindt, koop er dan meteen een paar. Volgende week zijn ze gegarandeerd uit de handel genomen.

- Zit je beha-maat niet te raden, maar laat je vakkundig opmeten. Niemand houdt van vetrolletjes.

- Beperk het epileren van je wenkbrauwen.

- Het is onmogelijk om én modieus én praktisch te zijn. Kies een van de twee.

- Ga na de seks altijd naar het toilet om te plassen, om blaasontstekingen te vermijden.

- Koop scheermesjes voor mannen. Ze zijn exact hetzelfde, alleen zijn ze niet roze en geurig. En dus veel goedkoper.

- Orgasmes zullen nu wat moeilijker voor je zijn. Maar niet getreurd, je zal wel vinden wat voor jou werkt.

- Vergeet niet dat je borsten onderhevig zijn aan de zwaartekracht. Draag een beha.

- Zwanger worden is poepsimpel, zwanger zijn niet. Zorg er dus voor dat je er klaar voor bent, of gebruik anticonceptie om het te voorkomen.

- Neen, je ingewanden gaan niet ontploffen. Dat noemen we menstruatiekrampen.

- Ja, je ziet die leuke, fel gekleurde beha's door elke dunne stof.

- Weet dat je ook naar huis moet lopen in de schoenen waarmee je vertrekt. Als ze daar niet comfortabel genoeg voor zijn, neem dan een extra paar mee.

- Koop nooit spotgoedkope scheermesjes. Je huid zal je dankbaar zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
11-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmeer je viervoeter met deze muziek

Kalmeer je viervoeter met deze muziek

Klik op de foto om de video te bekijken

Je hond kan je trouwste metgezel zijn, maar als ie over zijn toeren aan het blaffen is, is de drang om hem buiten te keilen o zo groot. Voor je tot drastische maatregelen overgaat, probeer je misschien beter dit eens: er bestaat een stukje muziek dat speciaal gecomponeerd werd om je viervoeter te kalmeren.

DogTV is een netwerk dat opgericht werd om honden 'te relaxeren' en 'te stimuleren' wanneer ze alleen thuis zijn. En nee, we houden je niet voor de gek. De tv-makers nemen hun job heel serieus.

Zó serieus dat ze op zoek gingen naar een componist die een stukje muziek wilde maken dat honden in een handomdraai tot rust brengt.

Niemand minder dan Andrew Dost, bandlid van Fun - van onder andere de hit 'We Are Young' - was bereid om deze moeilijke taak op zich te nemen. "Ik bekeek dit project op een andere manier. Het was immers niet voor menselijke oren bedoeld", aldus de hondvriendelijke muziekmaker. "De frequenties en de instrumenten zijn allemaal afgestemd op het gehoor van een hond."

Het resultaat is een ietwat bevreemdend stukje muziek, met elektronische klanken en wat omgevingsgeluid. Op sommige momenten is zelfs wat zacht gehijg te horen. Wij vinden het in ieder geval zeer rustgevend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch even opletten: de waarheid over kijkgaatjes

Toch even opletten: de waarheid over kijkgaatjes

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/8/14/20140711093929/media_xll_6894749.jpg

Altijd gedacht dat een hotelkamer helemaal privé was? Dan kan je in de toekomst toch maar beter het kijkgaatje in de deur controleren. Als je van binnen perfect door het gaatje kan kijken, dan is er niets aan de hand. Is dat echter niet het geval, dan moet er een alarmbelletje gaan rinkelen volgens de BBC.

Ook een kijkgaatje dat makkelijk weggenomen kan worden, is verontrustend. Uiteraard is het (gelukkig) nog meer een uitzondering dan de regel, maar het is mogelijk dat er met de deurspion is geknoeid zodat mensen ook van buiten naar binnen kunnen kijken. Als dat het geval is, moet je onmiddellijk het personeel van het hotel verwittigen.

En dat het gebeurt dat je bekeken wordt in je eigen hotelkamer, weet ook de Amerikaanse Erin Andrews. De ESPN-journaliste werd bespioneerd in Milwaukee toen ze naakt in haar kamer stond. Michael David Barrett zette de foto's van Andrews op internet en die gingen uiteraard viraal. De man pleitte voor de rechter in Los Angeles schuldig aan stalking. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!