Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederkat adopteert babykonijntje

Moederkat adopteert babykonijntje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Bent u klaar voor uw dosis schattigheid van de dag? Deze moederkat adopteerde een piepklein konijntje.

De moeder van het babykonijntje, dat Bubbles gedoopt werd, overleed al een week na de geboorte van het knaagdiertje.

Gelukkig was Snaggle Puss - jawel, zo heet het dier - bereid om het beestje op te nemen in haar nest. Naar verluidt voedt, knuffelt en wast ze het konijntje, net als haar echte jongen. En dat levert heel wat aandoenlijke beelden op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zullen ook nog eens minder stroom kunnen invoeren deze winter"

"We zullen ook nog eens minder stroom kunnen invoeren deze winter"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/2/12/20140818063540/media_xll_7008507.jpg

"Door een explosie in een transformator zal ons land de komende winter minder stroom kunnen invoeren vanuit Frankrijk." Dat zegt een hooggeplaatste bron binnen de veiligheidsdiensten. Dat probleem komt bovenop het stilleggen van drie kernreactoren. "Pas nu beginnen de betrokken instanties zich af te vragen of toen misschien ook sabotage is gepleegd." Onlangs moest een kernreactor in Doel dicht door kwaad opzet.

Probeert iemand moedwillig delen van ons land zonder stroom te zetten? Volgens een hooggeplaatste bron sluiten de veiligheidsinstanties dat plots niet uit. Begin deze maand viel kernreactor Doel 4 stil na een defect in een leiding voor smeerolie. Een geval van sabotage, luidde het al snel. Mogelijk zelfs het tweede, zo blijkt nu.

Komende winter zal ons land op piekmomenten wellicht nood hebben aan een constante maximale stroominvoer van 3.500 MW vanuit het buitenland. Het is echter maar de vraag of dat effectief mogelijk is. Een dwarsregeltransformator in Monceau-sur-Sambre, die de invoercapaciteit tussen Frankrijk en België optimaliseert, werd in maart nog vernield door twee krachtige explosies.

Een woordvoerster van netbeheerder Elia meent dat de ­herstellingen bijna gedaan zijn. Een concrete timing kan ze echter niet geven. Op de website van de ­netbeheerder stond gisteravond niettemin te lezen dat het net­element Monceau (B)-Chooz (Fr) nog tot en met 31 december onbeschikbaar is. Dezelfde hooggeplaatste bron merkt ­bovendien op dat - na de sabotage in Doel - stilaan twijfels ­rijzen of de explosies in Monceau-sur-Sambre wel te wijten zijn aan een technisch incident.

De dwarsregeltransformator in Zandvliet heeft bovendien onderhoud nodig. Daardoor is ook de ­invoercapaciteit vanuit Nederland kleiner. De steden en gemeenten vragen ­intussen dringend meer informatie over de noodplannen. Dat is vooralsnog onmogelijk omdat de net­beheerder, samen met de overheid, nog géén definitief plan heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
17-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst in 10 jaar nieuwe papieren editie Dikke Van Dale

Voor het eerst in 10 jaar nieuwe papieren editie Dikke Van Dale

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/9/5/20140817114239/media_xll_7007375.jpg

Voor het eerst in 10 jaar verschijnt er weer een papieren editie van de Dikke Van Dale, het beroemde woordenboek dat eind deze maand 150 jaar bestaat. In 2015 ligt de 15e versie in de winkels, laat hoofdredacteur Ton den Boon weten.

De laatste papieren editie van het 'Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal' verscheen in 2005. Dat bestond uit drie delen met in totaal 4.464 bladzijden. Van Dale publiceert sindsdien wel elk halfjaar een digitale update.

In de herfst besluit de redactie welke nieuwe woorden zij in de nieuwe uitgave opneemt. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de frequentie en de spreiding - hoe vaak een woord is gebruikt op verschillende plaatsen in het hele Nederlandse taalgebied. Ook is van belang dat verschillende soorten media het woord hebben gebruikt.

Twee woorden die volgens Den Boon een grote kans maken in de nieuwe editie, zijn "yezidi" en "yezidisme", de benamingen van een religieuze minderheid en een eeuwenoude religie in het Midden-Oosten die worden bedreigd door de terreurorganisatie IS. De twee woorden staan nu nog niet in de Van Dale.

De Dikke Van Dale viert het 150-jarig jubileum op 28 augustus met een voorstelling in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar schrijvers, dichters, cabaretiers en andere woordkunstenaars bij elkaar komen "om vergeten woorden een veilige thuishaven te geven". Ook komt er een speciale uitgave met verhalen over taal en houdt Van Dale "de verkiezing van het jubileumwoord". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse ontdekt per toeval dat man 3 andere vrouwen heeft

Amerikaanse ontdekt per toeval dat man 3 andere vrouwen heeft

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/3/10/20140817040525/media_xll_7007080.jpg

Een vrouw uit de Amerikaanse staat South Carolina is er onlangs achter gekomen dat ze het Facebookprofiel van haar man beter voor hun huwelijk had bekeken. Zo stonden er tot haar verbazing trouwfoto's online van haar kersverse echtgenoot met een andere vrouw. Al snel bleek dat haar man aan nog drie andere vrouwen eeuwige trouw had beloofd en geen enkele van deze huwelijken ooit ontbonden waren.

De 49-jarige Darnell Pixley blijkt er een bewogen liefdesleven op na te houden. Zo bleek hij nog getrouwd te zijn met drie andere vrouwen toen hij met zijn nieuwe echtgenote in het huwelijksbootje stapte. Verder had hij er al één scheiding op zitten.

Een van de huwelijken werd voltrokken in 1988, terwijl een ander dateert van 2008. In 2011 trouwde hij opnieuw en het meest recente huwelijk dateert van november vorig jaar.

De vrouw legde daarop klacht neer bij de politie. "Hoe absurd het ook mag klinken, het feit dat een man meerdere vrouwen heeft, is illegaal", aldus Sheriff Lee Foster tegenover plaatselijke zender KLTV.

Pixley werd woensdag gearresteerd en aangeklaagd voor bigamie. (br.hln)


» Reageer (0)
16-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papieren schietschijf Elvis brengt 27.500 dollar op

Papieren schietschijf Elvis brengt 27.500 dollar op

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/0/5/20140816041553/media_xll_7005275.jpg

Een papieren schietschijf die doorzeefd is met kogels die door Elvis Presley werden afgevuurd, is voor 27.500 dollar (ongeveer 20.500 euro) onder de hamer gegaan. De schietschijf werd verkocht tijdens een veiling van Elvis-bezittingen die plaatsvond in Graceland, het landgoed van The King in Memphis (Tennessee).

In totaal werden gisterenavond (lokale tijd) 72 objecten geveild die nog aan Elvis toebehoorden. Daarbij onder meer de laatste Cadillac waarmee Elvis Presley nog gereden heeft. Die kastanjebruine en zilverkleurige Cadillac Seville uit 1977 werd voor 81.250 dollar verkocht.

De openbare verkoop van gisterenavond is slechts een van de vele evenementen die deze week georganiseerd worden om de 37ste verjaardag van Elvis Presley zijn overlijden te herdenken. Elvis stierf op 16 augustus 1977, op 42-jarige leeftijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven met dwerggroei: man filmt reacties in New York

Leven met dwerggroei: man filmt reacties in New York

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De 22-jarige Jonathan Novick heeft een vorm van dwerggroei genaamd achondroplasie. Hij verhuisde vorig jaar naar New York en wordt er naar eigen zeggen elke dag aangestaard, bespot, gefotografeerd en lastiggevallen. Hij had er uiteindelijk genoeg van en besloot er iets aan te doen. In zijn documentaire 'Don't Look Down on Me' geeft hij je een klein kijkje in het leven van iemand "die er anders uitziet".

In het filmpje vertelt Novick hij opgroeide in klein dorpje en daar een gelukkige kindertijd beleefde met slechts af en toe negatieve opmerkingen. Dat veranderde drastisch toen hij vorig jaar naar New York verhuisde. Met een verborgen camera trok hij de straat op en dat leverde bovenstaande beelden op.

"Ik wilde stoppen met iedereen te vertellen wat ik meemaak en in plaats daarvan dit te laten zien", zegt hij. "Ik wilde aan iedereen laten zien hoe een doorsnee dag er voor mij uitziet."

Hij benadrukt dan ook dat hij niemand "wil vertellen wat te doen, wat te denken of hoe zich te voelen". Hij hoopt gewoon een indruk te geven van hoe zijn leven eruit ziet, zodat anderen volgende keer misschien twee keer nadenken voor ze iets zeggen tegen iemand die er 'anders' uitziet. "Bedenk even welk onderdeel van iemand zijn dag jij wil zijn?" (br.hln)


» Reageer (0)
15-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat mode ook jou in de steek?

Laat mode ook jou in de steek?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/9/6/20140814142722/media_xll_6998586.jpg

Alweer somber nieuws uit de modewereld: negen op tien Britse plus size vrouwen voelen zich ongewild door grote merken en hebben daardoor hun liefde voor mode volledig opgegeven. Een zoveelste kreet voor minder discriminatie en meer rechtvaardigheid, spijtig genoeg.

We moeten het blijven toegeven: het slanke en ranke schoonheidsideaal is nog lang de wereld niet uit. Dat blijkt ook uit een Brits onderzoek: hoewel veertig procent van de vrouwen minstens maat 42 draagt, blijft het voor modemerken blijkbaar moeilijk om op die trend in te spelen en 'grote' kledij te maken. Ook blijkt creativiteit soms erg ver te zoeken: zo blijft het moeilijk om een hippe en leuke outfit samen te stellen als je wat molliger bent. Het is zelfs zo erg dat het zelfbeeld van vele vrouwen hieronder komt te lijden. Zo durft maar een op tien hulp vragen in een winkel of hebben ze angst om over straat te lopen tussen de maatjes 36.

Een groot probleem dat ook in België mogelijk voelbaar is en je waarschijnlijk enkel ervaart wanneer je iets dikker bent. Maar toch blijft de vraag of modeketens eender wie zomaar een slecht gevoel mogen geven en of de maat niet stilaan vol raakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven gekke dingen die gebeuren tijdens onze slaap

Zeven gekke dingen die gebeuren tijdens onze slaap

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/1/6/20140814122835/media_xll_6997881.jpg

Slaap: een vreemdzaam woord op zich... Toch spookt ons lichaam heel wat uit terwijl we (hopelijk) lekker liggen te dromen. Wist je bijvoorbeeld dat je enkele centimeters groeit tijdens je nachtrust? Lees hier nog zes andere weetjes.

* Je groeit
Hoewel je niet meteen wakker zal worden met de lengte van een basketballer, groei je elke nacht enkele centimeters. De schijven in je wervelkolom die fungeren als kussens tussen je botten worden tijdens je slaap namelijk groter omdat het gewicht van je lichaam minder hard 'drukt' dan wanneer je staat.

* Je spieren zijn tijdelijk verlamd
Het klinkt eng, maar het is net die verlamming die ervoor zorgt dat je niet spontaan begint te slaapwandelen en weerhoudt ons ervan echt roekeloos te bewegen.

* Je ogen trillen
Tijdens je slaap is het heel goed mogelijk dat je ogen van links naar rechts schieten en terug. Een uitleg voor het fenomeen is volgens onderzoekers nog steeds niet gevonden, maar naar alle waarschijnlijkheid gebeurt het wanneer we diep dromen en vooral  wanneer je bijna wakker wordt. Het zou ervoor zorgen dat je (hopelijk) fris en monter ontwaakt.

* Je raakt seksueel opgewonden
Niet alleen mannen kunnen tijdens de nacht seksueel opgewonden raken, ook vrouwen worden regelmatig geprikkeld. Dankzij de verhoogde activiteit in je hersenen, heeft je lichaam meer zuurstof nodig waardoor je bloedsomloop verhoogd wordt. Zo wordt er ook meer bloed naar de geslachtsdelen gestuurd waardoor die wel eens kunnen 'opzwellen'.

* Je buik zwelt op
Je zal het waarschijnlijk niet graag horen of het zelfs 'vies' vinden maar tijdens je nachtrust valt ook je anale sluitspier wat stil waardoor die wat losser wordt. Zo wordt het veel moeilijker om die sluitspier onder controle te houden en ontsnapt er wel af en toe eens een windje. Gelukkig is ook je neus wat minder wat minder actief en haalt die vervelende geur je niet uit je slaap.

* Je kan last hebben van spasmen
Ook het gevoel dat je precies 'valt' wannneer je indommelt? Ook dit is weer een samenstrekking van je spieren waarvoor niet meteen een verklaring te vinden is. Sommige deskundigen denken dat deze spasmen te maken hebben met angst of een onregelmatig slaappatroon terwijl andere het gewoon als iets onvermijdelijk zien.

* Je vermagert
Dankzij transpiratie en het uitademen van warme lucht, kan het zijn de je 's ochtends een paar grammetjes kwijt bent. Dit gebeurt tijdens de dag ook, maar wordt tegengegaan wanneer we eten of drinken. Als je echter maar vier of vijf uur per nacht slaapt, kan je best kiezen voor slimme voeding en extra lichaamsbeweging. Om je taille te versmallen, heb je namelijk minimaal zeven uur slaap per nacht nodig. (br.hln)


» Reageer (0)
14-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderwijskosten blijven zware dobber voor veel gezinnen

Onderwijskosten blijven zware dobber voor veel gezinnen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/16/11/20140813175434/media_xll_6996281.jpg

Hoge onderwijskosten staan het betaalbaar onderwijs in de weg en blijven voor veel gezinnen nog steeds een zware dobber. Dat zegt de Gezinsbond naar aanleiding van een persconferentie van de Franstalige Ligue des familles over de hoge onderwijskosten. In Vlaanderen schommelen de studiekosten in het basisonderwijs tussen 400 à 500 euro per jaar, en in het secundair tussen de 1.000 en 1.500 euro, zo blijkt uit de actuele cijfers voor 2014 van de Gezinsbond.

Steeds meer gezinnen hebben moeite om de schoolfacturen te betalen en sluiten bijkomende leningen af, bevestigt de Gezinsbond, die meteen enkele maatregelen voorstelt. De organisatie pleit er onder andere voor om studietoelagen te automatiseren. "Wie zelf de school- en studietoelagen niet aanvraagt - uit vergetelheid, onwetendheid of omwille van problemen met het verzamelen van de nodige attesten - ontvangt er geen. Mondjesmaat wordt gewerkt aan automatische toekenning, maar zolang dit nog niet overal mogelijk is, zullen er altijd rechthebbenden uit de boot vallen", zegt de Gezinsbond.

Overigens zijn die school- en studietoelagen vaak ontoereikend en ligt het bedrag van de werkelijke studiekost veel hoger dan de ontvangen toelagen. De toelagen moeten dus beter worden afgestemd op de werkelijke kostprijs van studierichtingen, klinkt het. "Vooral in technische richtingen met dure eigen benodigdheden en met veel studiereizen lopen de kosten hoog op."


De gezinnen ontvangen voorts wel automatisch een jaarlijkse schoolpremie, een jaarlijkse bijslag bij het kindergeld van juli die bedoeld is om de aankoop van schoolbenodigdheden bij de start van het nieuwe schooljaar te bekostigen. Maar die premie is onlangs wegens besparingen fors verlaagd voor modale gezinnen die meestal ook naast een school- of studietoelage grijpen, hekelt de Gezinsbond. "Op 1 juli 2013 heeft het federale kernkabinet in het kader van de begrotingscontrole 2013 beslist de bedragen voor de zogenaamde schoolpremie te reduceren. In 2013 werd de premie al met 15 procent teruggeschroefd en vanaf 2014 werd ze nogmaals met 15 procent verminderd", luidt het.


Ook wil de Gezinsbond een maximumfactuur in het secundair onderwijs, zoals die in het basisonderwijs bestaat. Want waar de studiekosten in het lager onderwijs nog tussen de 400 à 500 euro per jaar liggen, lopen ze in het secundair op van gemiddeld 1.022 euro in de eerste graad naar 1.284 euro in de derde graad ASO, tot zelfs 1.588 euro in de derde graad KSO.

Helemaal zaligmakend is zo'n maximumfactuur niet want ze dekt niet alle kosten, geeft de bond toe. Het verschil tussen vrijblijvende en verplichte bijdragen is niet altijd even duidelijk, zo zijn er vaak "aanbevolen bijdragen" zoals een tijdschriftenabonnement, bepaald vervoer of een boterhammentaks. Daarom pleit de bond voor een controle op deze bijkomende ouderbijdragen.

Tot slot vraagt de Gezinsbond om voldoende werkingsmiddelen voor scholen en het afschaffen van financiële sancties zoals de terugvordering van studietoelagen bij spijbelen. Die sancties brengen de gezinnen nog meer in de problemen, aldus de Gezinsbond, die niettemin erkent dat er in dergelijke gevallen wel onmiddellijk moet ingegrepen worden via begeleidende pedagogische maatregelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde smaaktest: Stella of Heineken? Geen kat proeft het verschil

Blinde smaaktest: Stella of Heineken? Geen kat proeft het verschil

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/1/12/20140814075044/media_xll_6996912.jpg

Verontrustend nieuws voor wie zweert bij een Belgisch pintje. Terwijl wij er van uitgaan dat Belgische pils veel beter smaakt dan een Nederlands "biertje", blijkt nauwelijks iemand het verschil te proeven tussen een Stella of een Heineken. Dat blijkt uit een blinde smaaktest bij 138 bierliefhebbers. Vlaamse kenners ­beamen: ons edele gerstenat is eenheidsworst ­geworden.

Om uit te zoeken of de consument wel een verschil proeft tussen de grote biermerken schotelden Zweedse onderzoekers 138 liefhebbers de drie meest verkochte Europese pilsbieren voor: Budvar, Stella Artois en ­Heineken. Telkens waren twee pintjes ­hetzelfde en kwam de vraag om er blind de vreemde eend in de bijt uit te halen. Uit de resultaten blijkt dat het testpanel geen ­verschil proeft. "Ze smaken allemaal hetzelfde. De consument maakt zijn keuze dus op basis van reclame en imago, in plaats van zich te baseren op het bier zelf", concluderen de wetenschappers.

Is Stella dan aan het 'verwateren' of smaakt het Leuvense bier anders in het buitenland? Neen, zo blijkt. "Ons bier wordt in verschillende landen gebrouwen maar telkens onder toezicht van een meesterbrouwer die controleert op dezelfde smaak en kwaliteit», klinkt het bij Inbev. "Bovendien sturen ze vanuit de hele wereld maandelijks stalen naar ons labo in Leuven, waar de brouwsels blind geproefd en ­geëvalueerd worden."


En toch zijn bierkenners alles­behalve verbaasd. "Ik geloof in het onderzoek", zegt zytholoog Hans Bombeke. "Echte bierkenners ­zullen zo'n blinde proef nog wel doorstaan, maar de doorsnee ­tooghanger zal inderdaad weinig verschil proeven tussen Heineken en een concurrent zoals Stella ­Artois. Zonder een waarde-oordeel te vellen: dat zijn fabrieksbieren geworden, waarvan de straffe kantjes zijn afgevlakt om zo veel mogelijk klanten te charmeren. Pils wordt hier op café vooral als dorstlesser beschouwd, terwijl een echte kenner let op andere zaken." (br.hln)


» Reageer (0)
13-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 892 egels overreden dit jaar

Al 892 egels overreden dit jaar

http://static3.hln.be/static/photo/2014/17/15/4/20140813110145/media_xll_6995209.jpg

Er zijn dit jaar al 892 egels overreden. Dat blijkt uit cijfers van 'Dieren Onder De Wielen', een project van Natuurpunt in opdracht van de Vlaamse overheid. Aangepaste snelheid, maar ook eenvoudige ingrepen in de tuin kunnen voor de egel het verschil tussen leven en dood betekenen, zegt de organisatie. Natuurpunt telde sinds het begin van 2014 al even veel verkeersslachtoffers als er in 2013 over een heel jaar werden waargenomen.

De trieste piek situeert zich in de maanden juli en augustus. Op dat moment gaan jonge egels op zoek naar een eigen woonplaats, en daarbij moeten ze vaak de straat oversteken.

Een mogelijke verklaring voor de hoge cijfers is het zachte voorjaar, waardoor de egels sneller uit hun winterslaap ontwaakten en vroeger op zoek gingen naar een nieuwe woonplaats. Anderzijds gaven waarschijnlijk meer mensen slachtoffers door dankzij de campagne Dieren Onder De Wielen.

Niet alleen aangepast rijgedrag kan de diertjes redden: het aantal overreden egels kan ook sterk beperkt worden door een aantal eenvoudige aanpassingen in de tuin. Door tuinen met elkaar te verbinden via een doorgang van 15 cm breedte en 15 cm hoogte moeten egels de straat niet meer op om van tuin te verhuizen. "Eén doorgang per tuinzijde maakt al een groot verschil, en met een opening om de paar meter is de egel helemaal gesteld", zegt Natuurpunt.

Met 'Dieren Onder De Wielen' voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond verkeersslachtoffers uit. Iedereen kan daarbij helpen door verkeersslachtoffers in te voeren op deze website. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouder dan veertig? Dan geen stamceldonor meer

Ouder dan veertig? Dan geen stamceldonor meer

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/1/7/20140813101121/media_xll_6994447.jpg

Je registreren als stamceldonor kan in ons land voortaan maar tot je 40ste. Vroeger kon dat tot 50, maar het Belgische stamcelregister veroudert. Sinds 1 juli is de leeftijdgrens daarom verlaagd.

"Eenmaal in het register, blijf je wel kandidaat-donor tot je 60ste", zegt professor Christian Demanet, klinisch bioloog aan het UZ Brussel. "Maar veel van onze huidige donors zullen de komende jaren wegvallen wegens te oud. De kans op een match bedraagt nu 1 tot 2% over een periode van dertig jaar. Die kunnen we verhogen als we de inschrijfleeftijd verlagen en mensen dus langer ingeschreven zullen blijven. Oudere stamcellen zijn puur medisch gezien niet slechter van kwaliteit. Maar wie ouder wordt, heeft toch meer kans alsnog te worden geweigerd, omdat hij of zij een hartkwaal of diabetes blijkt te hebben." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Koko de gorilla rouwt om Robin Williams

Ook Koko de gorilla rouwt om Robin Williams

Klik op de foto om de video te bekijken

Robin Williams kon iedereen aan het lachen brengen - zelfs een gorilla. De acteur ontmoette in 2001 Koko, die kan communiceren via gebarentaal. Volgens haar verzorgster is de mensaap "extreem verdrietig".

Toen de mensaap en acteur Robin Williams elkaar in 2001 ontmoetten, vormden ze meteen een band. "Robin verstond de kunst om gewoon bij haar te zijn. In een paar minuten was hij haar beste vriend", vertelt haar verzorgster Dr. Penny Patterson.

"Ik heb kunnen communiceren met een gorilla", vertelde Williams. "We hebben iets fantastisch gedeeld: een lach. Koko begrijpt gesproken Engels en kent meer dan 1.000 gebaren om te communiceren over haar gevoelens, leven, liefde en zelfs de dood. Het was geweldig en onvergetelijk."

Volgens Patterson bracht de acteur een lach op het gezicht van Koko. "Ze had al zes maanden niet gelachen, sinds haar gorillavriend Michael gestorven was." Op het einde van hun ontmoeting gaf het dier Robin een kus op zijn hand, en een dikke knuffel.

Toen het nieuws van de dood van de acteur bekend raakte, hoorde Koko een telefoongesprek erover van Patterson. "Koko werd extreem verdrietig. Haar hoofd was gebogen en haar lip trilde", vertelt ze. Ze nam de bovenstaande foto. (br.hln)


» Reageer (0)
12-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tien grootste leugens die we onszelf blijven wijsmaken

De tien grootste leugens die we onszelf blijven wijsmaken

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/9/11/20140811121211/media_xll_6989831.jpg

Geef het toe: we vinden het helemaal niet leuk als we door andere personen bedrogen en belogen worden. Het kan ons boos, droevig of teleurgesteld maken. Toch is de waarheid dat we onszelf elke dag opnieuw enkele leugens wijsmaken die in principe niet waar hoeven te zijn. Lees hier de tien grootste leugens die we onszelf vertellen en hoe je ze kan negeren op weg naar een zorgelozer leven.

1. 'Het verleden zal me blijven achtervolgen'
Je verleden kan je achtervolgen, maar enkel en alleen als jij het toelaat. Zo is het erg normaal dat we af en toe eens nadenken over de voorbije maanden of jaren, maar je leven laten bepalen door je verleden gaat een stap te ver. Je moet heus niet bang zijn van oude gebeurtenissen en je hoeft niet te verzinken in dit soort gedachtenpatroon. In plaats daarvan moet je de angstgevoelens omzetten in een positieve ervaring via zelfreflectie. Analyseer je verleden en trek conclusies waarom iets fout ging en probeer dezelfde fout niet meer te  maken in de toekomst. Wie zich vasthoudt aan het verleden legt zichzelf veel in de weg.

2. 'Succes is het tegenovergestelde van falen'
Falen bestaat niet, zelfs wanneer iets in jouw ogen 'mislukt' is er nog altijd een zichtbaar resultaat. Als iets niet uitdraait zoals je het wenste, kan je nog altijd fier zijn op de weg die je hebt afgelegd en hoef je niet op te geven. Wie doorzet, komt stap voor stap dichter bij zijn of haar uiteindelijke doel.

3. 'Als ik ... had, zou ik gelukkiger zijn'
Er zijn twee mogelijke manieren waarop je kan omgaan met geluk. Of je wil alles bezitten of je bent blij met wat je momenteel hebt. Daarbij is het best wel goed om te streven naar dat beetje meer, zolang je ook aandacht hebt voor wat je al verworven hebt. Wie zijn leven accepteert en waardeert, zal zich bovendien sneller gelukkig voelen.

4. 'Een crisis is altijd slecht'
Zie iedere uitdaging of moeilijkheid als een manier om bij te leren en ga niets uit de weg.

5. 'Daar ben ik te oud voor'
Wanneer je echt zin hebt om iets te doen, ben je er nooit te oud voor. Bovendien blijft het belangrijk om je eigen gevoelens te respecteren en niet te vaak stil te staan bij wat andere zouden kunnen denken.

6. 'Andere personen hebben het veel gemakkelijker'
Wanneer we iemand anders zorgeloos over de straat zien lopen, denken we spontaan wel eens dat het leuk moet zijn om een onbekommerd leven te leiden. Toch weten we vaak niet wat er zich afspeelt in iemand anders zijn of haar leven. Iedereen kent tegenslagen of moeilijke periodes.

7. 'Het is beter om te geven dan te krijgen'
Toegegeven: dit leugentje is een erg nobele gedachte, maar kan ook een negatief effect hebben op je houding en leven. Wie enkel geeft en daarvoor niets terugkrijgt, zal zich sneller ongelukkig of onvoldaan voelen. Probeer zo goed mogelijk de balans tussen beide te behouden.

8. 'Dat kan ik morgen wel doen'
We stellen allemaal wel eens graag dat vervelende karweitje uit tot morgen, maar toch blijkt de volgende dag ook niet genoeg uren te bevatten. Bovendien weet niemand wat de toekomst brengt en is het soms frustrerend om in een vandaag-morgen-patroon te leven. Je leeft vandaag en vult je uren best zo snel en goed mogelijk in.

9. 'Ik mag me niet ongelukkig voelen'
Vaak hoor je mensen zeggen dat 'geluk het fundament van welzijn is en dat je je best niet te vaak ongelukkig voelt.' Toch is het onmogelijk om droeve of negatieve gevoelens uit te schakelen. Droefheid, woede, eenzaamheid en angst maken nu eenmaal deel uit van ons leven en zijn helemaal niet zo slecht als je ze maar kan relativeren.

10. 'Ik mag niet egocentrisch zijn'
Soms is het net goed om eens aan jezelf te denken, het blijft belangrijk om je als persoon te ontwikkelen en goed te voelen in je vel. Je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen wanneer je eens 'neen' zegt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen zonder oren krijgt paar gemaakt uit eigen ribben

Jongen zonder oren krijgt paar gemaakt uit eigen ribben

http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FBuyIKaKIMAAMY93.jpg%3Alarge

De 9-jarige Kieran Sorkin uit Engeland, die geboren werd zonder oren, droomde zijn hele leven van het hebben van grote oren. Dokters namen in Londen een deel van Kierans ribben en maakten daar een nieuw paar van, dat meldt The Sun. Of het paar 'groot genoeg' is om Kierans droom in vervulling te laten gaan, is maar de vraag. Het is minstens een stap in de goede richting.

Bij de operatie, die zes uur duurde, haalden dokters kraakbeen weg uit de ribben van de jongen. Vervolgens maakten ze het weefsel in de vorm van een oor en werd het bedekt met een stuk huid van zijn gezicht, waar het schepsel onder werd gestoken. De chirurgen namen zelfs zijn moeders oor als voorbeeld, zodat er familiaire kenmerken in zouden zitten.

Volgens zijn vader David zorgt de ingreep voor oneindig veel zelfvertrouwen bij zijn zoon. "We zijn absoluut in de zevende hemel. Een beter resultaat dan dit kun je je niet wensen. 'Wow' was Kierans reactie, hij is erg blij."

Kieran werd geboren zonder oren, een aandoening die bij één op de 100.000 kinderen voorkomt. Na meerdere operaties is hij nu eindelijk in staat om te horen.

In het ziekenhuis waar de operatie werd gedaan, het London's Great Ormond Street Hospital, worden al veertig jaar vergelijkbare operaties uitgevoerd. Volgens plastisch chirurg Neil Bulstrode, zijn dit soort operaties van groot belang. "Het is een flinke ingreep, maar het is een grote verbetering in het leven van een kind. Door een jong persoon zelfvertrouwen te schenken, kan je zijn hele leven veranderen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robin Williams (63) overleden

Robin Williams (63) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/13/1/20140812071110/media_xll_6991756.jpg

De Amerikaanse acteur Robin Williams, bekend van films als 'Good Morning, Vietnam' en 'Mrs. Doubtfire', is overleden. Hij was 63 jaar oud. Volgens de Californische politie gaat het vermoedelijk om een geval van zelfdoding. Zijn woordvoerster zegt dat de acteur tegen een depressie vocht.

Williams werd gisteren (plaatselijke tijd) dood aangetroffen in zijn huis, zegt de politie van Marin County, nabij Los Angeles. "Om 12.02 uur werd een mannelijk persoon doodverklaard", zo staat in een persbericht van de politie. "Hij werd geïdentificeerd als de 63-jarige Robin McLaurin Williams." Er wordt nog onderzoek gedaan naar de exacte doodsoorzaak, maar de politie vermoedt dat hij is overleden door verstikking. Vandaag zal het lichaam nader onderzocht worden.

"Robin Williams is vanmorgen overleden. Hij kampte de laatste tijd met zware depressies. Dit is een tragisch en plotseling verlies. Zijn familie verzoekt hun privavcy te respecteren in deze moeilijke tijd van verdriet.", meldde Williams' publicist Mara Buxbaum aan The Hollywood Reporter.

Dat Williams moeilijk weerstand kon bieden aan drank en cocaïne was bekend. Het overlijden van bevriend acteur John Belushi aan een overdosis in 1982 was voor hem het moment om af te kicken. Twintig jaar lang was hij 'clean', maar in 2006 werd hij opnieuw opgenomen vanwege zijn alcoholverslaving. Hij koos specifiek een kliniek in het bekende 'Wine Country' van Californië "om alle opties open te houden'', grapte Williams. In juni dit jaar ging hij terug naar de afkickkliniek.

In een verklaring spreekt Susan Schneider, de vrouw van Williams, haar hoop uit dat niet zijn dood, maar zijn talloze momenten van plezier worden benadrukt in de nasleep van de tragedie. "Deze ochtend heb ik mijn echtgenoot en beste vriend verloren. De wereld verloor daarmee een van haar meest geliefde artiesten en een van de mooiste mensen. Ik ben er helemaal kapot van. Op verzoek van de familie van Robin vragen wij om onze privacy tijdens deze moeilijke rouwperiode te respecteren. We hopen dat de focus niet op Robins dood zal liggen, maar hopen dat iedereen hem herinnert als iemand die ontelbare momenten van vreugde creëerde en een lach op het gezicht van miljoenen mensen kon toveren."

Met zijn eerste twee echtgenotes, Valerie Velardi en Marsha Garces, kreeg hij drie kinderen. Sinds 2011 was de acteur met Susan Schneider getrouwd. (br.hln)


» Reageer (0)
11-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwaalde kleuter overleeft 11 dagen in Siberische wildernis dankzij haar puppy

Verdwaalde kleuter overleeft 11 dagen in Siberische wildernis dankzij haar puppy

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/5/8/20140811153941/media_xll_6990473.jpg

De echte 'Mowgli' is in Siberië opgestaan. Een driejarig meisje dat gedurende elf dagen vermist was in een gebied vol beren en wolven, heeft haar avontuur overleefd dankzij een trouwe viervoeter die haar meer dan een week warm hield en daarna hulp ging halen.

Toen haar vader op 27 juli ging jagen, is het kind hem samen met haar jonge hond ongemerkt gevolgd. Maar de kleine Karina Chikitova raakte de weg kwijt in een gebied waar beren en wolven thuis zijn. Het kind overleefde op wilde bessen en dronk water van de rivier. 's Avonds maakte ze een bedje in het lange gras en hield de hond haar warm. En dat was nodig ook met temperaturen die 's nachts niet hoger uitkwamen dan een luttele zes graden.

Het hoge gras in de Siberische toendra had ook een nadeel: de reddingshelikopters konden het meisje niet spotten. De ongerustheid in het dorp nam dan ook dag na dag toe want in zulke barre omstandigheden waren de overlevingskansen van de kleuter miniem.

Toen het kind al negen dagen vermist was, keerde de hond alleen naar huis terug. Haar ouders vreesden het ergste. Maar dat bleek volkomen onterecht vermits het pientere dier de reddingswerkers naar het verdwaalde meisje leidde. Zij troffen de kleuter nog volledig bij bewustzijn in het hoge gras aan. Op heel wat insectenbeten na stelde Karina het wel. Voor alle zekerheid werd ze ter observatie naar het ziekenhuis in Yakutsk gebracht.

"Ze wil voorlopig niet praten over haar tijd in de toendra, enkel dat ze veel bessen heeft gegeten en rivierwater dronk", aldus de moeder van het kind. Maar eens terug bij haar positieven zal het meisje wellicht honderduit vertellen over haar grote avontuur in de wildernis en haar fantastische hond die uitgroeide tot een held. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeiders vinden enorme goudschat op landgoed maar verzwijgen dit voor eigenaar

Arbeiders vinden enorme goudschat op landgoed maar verzwijgen dit voor eigenaar

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/15/0/20140811170619/media_xll_6990840.jpg

Drie Franse arbeiders deden de ontdekking van hun leven op een landgoed waar ze aan het werk waren. Ze vonden een goudschat ter waarde van 900.000 euro, alleen vertelden ze dit niet aan de eigenaar en besloten ze de gouden staven en munten te stelen. Maar zoals zo vaak kwam loontje wel om z'n boontje.

Toen ze grond aan het ophogen waren op een Normandisch landgoed, troffen de mannen 16 goudstaven van één kilogram en 600 dollarmunten aan. De schat, die onder de bodem verborgen zat in glazen bokalen, was daar wellicht verstopt tijdens de tweede wereldoorlog.

In plaats van de eigenaar van het landgoed te verwittigen, besloten de arbeiders (respectievelijk 20, 33 en 40 jaar oud) om de schat te stelen en grotendeels te verkopen aan een verzamelaar van oude munten. Belastinginspecteurs roken echter onraad toen één van de mannen twee cheques met een zeer hoog bedrag kwam deponeren bij zijn bank.

Na een ondervraging door het gerecht bekenden ze hun misdaad. Eerstdaags moeten ze voor de rechtbank van Evreux verschijnen, net zoals de verzamelaar die beschuldigd wordt van handel in gestolen goederen.

Volgens de lokale politie leidden de drie arbeiders een liederlijk leven na de vondst van hun schat. Ze kochten dure wagens, levensverzekeringen en investeerden in hun huizen.

De rechtmatige eigenaar van de goudstaven, die in een klein dorpje woont in het departement Eure, wenste anoniem te blijven. "Niemand kent dit verhaal, zelfs mijn kinderen niet ... Sinds de politie me op de hoogte gebracht heeft, doe ik geen oog meer dicht", liet de vrouw optekenen. Bij de start van de werken zou ze nog tegen de arbeiders gegrapt hebben: "Indien jullie een schat moesten vinden, moet je het me zeker laten weten."

Eerlijk duurt nu eenmaal het langst. (br.hln)


» Reageer (0)
10-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda Perry - Shame

Linda Perry - Shame

Klik op de foto om ze te beluisteren






Linda Perry (Springfield (Massachusetts), 15 april 1965) is een Amerikaans rockmuzikant, songwriter en producer. Haar ouders zijn van Portugese en Braziliaanse afkomst en ze is vooral bekend als zangeres van de voormalige band 4 Non Blondes.

Als coproducer en schrijfster werkte Perry mee aan het album M!ssundaztood van Pink. Tevens schreef ze enkele nummers voor het album 'Try This' van Pink. Ook schreef en produceerde ze de nummers Nasty Ghetto voor de Sugababes en What you Waiting For voor Gwen Stefani. Daarnaast is Perry voor een groot deel verantwoordelijk voor albums van Courtney Love en Kelly Osbourne.

Daarnaast schreef ze voor en met Christina Aguilera het nummer Beautiful van het album Stripped en in 2006 het nummer Hurt van het album Back to Basics, gebaseerd op Perry's recente verlieservaring. Aguilera heeft het nummer echter herschreven omdat het te veel referenties had naar de vader van Perry.

Voor de film Prey for Rock and Roll schreef ze met Gina Gershon het nummer StupidStar.

In 2007 schreef ze het nummer My Love voor Céline Dions album Taking Chances. Dit nummer werd in 2008 de titelsong van het "Best Of" album "My Love Ultimate Essential Collection".



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!