Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook honden kunnen pessimistisch zijn

Ook honden kunnen pessimistisch zijn

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/3/6/20140919110018/media_xll_7125111.jpg

Kwispelend en uitbundig. Zo kennen we allemaal onze hond. Maar vergis je niet, jouw favoriete huisdier kan ook een pessimist zijn. Meer nog, sommige honden zijn meer zwartkijker dan andere. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Sydney in Australië. "Dit onderzoek is opwindend omdat het de positieve en negatieve gevoelens van honden op een objectieve en niet-ingrijpende manier in kaart brengt. Het biedt onderzoekers en baasjes ook de mogelijkheid aan om inzicht te krijgen in de emotionele status van hun hond en hoe die ook kan veranderen", beweert Melissa Starling van de faculteit Dierengeneeskunde.

De resultaten van haar onderzoek verschijnen in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS. "Het bepalen van de emotionele toestand van een hond is belangrijk en handig voor wie met de hond werk en voor het welzijn van het dier zelf." Tijdens het onderzoek werden de honden vertrouwd gemaakt met twee verschillende geluiden die gepaard gingen met een verschillende beloning: een kommetje melk of water. Eens de honden gewend waren aan de twee verschillende tonen, werden ze geconfronteerd met andere, ambigue geluiden. Honden die reageerden op de laastgenoemde geluiden, hadden de verwachting dat er iets goed te gebeuren stond en werden gecatalogiseerd als 'optimistisch'.

De honden konden hun mate van optimisme tonen door te reageren op bepaalde tonen. De meest optimistische viervoeters reageerden op geluiden die erg geleken op de geluiden die afgespeeld werden nog voor ze beloond werden met een kommetje water. "Van alle honden die we getest hebben, kunnen we met zekerheid zeggen, dat de meerderheid eerder optimistisch van aard is maar het is nog te vroeg om te zeggen dat dit ook waar is voor de ganse hondenpopulatie", aldus Starling.

Uit het onderzoek blijkt ook dat honden met een optimistische inborst meer goede dan slechte dingen verwachten. Optimistische honden nemen ook vaker risico's en verwachten dan ook om beloond te worden. Ze laten zich niet makkelijk uit hun lood slaan na een mislukking en ondernemen nieuwe pogingen als iets mislukt. Kleine tegenslagen hebben ook geen vat op die dieren. Pessimistische honden zijn daarentegen minder ondernemend en houden helemaal niet van risico's. Ze geven ook sneller op als iets niet meteen lukt en kleine tegenslagen brengen ze meteen van slag. Die honden zijn niet per se ongelukkig maar is blij met de dingen zoals ze zijn en ze hebben echt aanmoedigingen nodig om iets nieuws te proberen. "Pessimistische honden hadden meer stress als een opdracht verkeerd ging dan optimistische honden. Ze hielden zich in en waren niet geneigd om het opnieuw te proberen integenstelling tot de positieve viervoeters", aldus nog Starling.

"Het onderzoek is ook handig voor trainers. Ze kunnen zo de beste honden selecteren voor het uitvoeren van bepaalde taken. Zo kunnen pessismistische honden die risico's schuwen, beter gebruikt worden als geleidehond. Optimistische honden met een sterk doorzettingsvermogen zijn dan weer beter geschikt voor het opsporen van drugs of explosieven. Het onderzoek toont niet alleen het effect van de persoonlijkheid van de hond aan op zijn gemoedstoestand en hoe het dier de wereld ziet maar ook hoe de hond zich werkelijk voelt.

"Het onderzoek heeft de potentie om de manier waarop we naar het welzijn van de hond kijken volledig te herzien. We kunnen beter nagaan hoe de hond zich precies voelt. Die wetenschap kan gebruikt worden om het welzijn van honden in elke omgeving te monitoren. We kunnen ook op een efficiënte manier activiteiten ontwikkelen om het welzijn van de hond te verhogen en ook precies in kaart brengen welke factoren de hond van slag brengen", besluit Starling. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinder is hardnekkige fan van dwarsfluitiste

Vlinder is hardnekkige fan van dwarsfluitiste

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Japanse dwarsfluitiste Youki Ota zal haar deelname aan de Carl Nielsen International Flute Competition in het Deense Odense wellicht niet snel vergeten.

De vrouw kreeg middenin haar optreden plots het gezelschap van een vlinder die zich boven haar neus nestelde.

De 29-jarige hield maandag het hoofd koel en speelde de Sonate voor Fluit en Piano van de Franse componist Pierre Sancan onverstoord verder.  Het gevleugelde insect bleef bijna 30 seconden zitten. Pas toen haar solo was afgerond, vloog de vlinder weg en kon Ota even ontspannen. De video van haar deelname is op enkele dagen tijd al meer dan 300.000 keer bekeken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiestaking dinsdag: dag zonder boetes?

Politiestaking dinsdag: dag zonder boetes?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/3/1/20140919072852/media_xll_7124686.jpg

De politievakbonden roepen op tot een staking op 23 september. Dat werd gisteren vernomen tijdens de betoging tegen het verdwijnen van het pensioen op 56 jaar. "We weten nog niet hoe we die staking gaan aanpakken", zegt een voorname vakbondsbron.

"Mogelijk leggen we alles plat. Al kan het ook dat we komende dinsdag uitroepen tot boeteloze dag. De agenten gaan dan wel werken, maar zullen geen enkele bekeuring uitschrijven. We moeten dit nog aftoetsen met de andere vakbonden."

Of de staking veel indruk zal maken op de federale regeringsonderhandelaars valt te betwijfelen. De agenten kunnen immers opgevorderd worden, waardoor een minimumdienst gewaarborgd is.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreigt in uw straat het licht uit te gaan?

Dreigt in uw straat het licht uit te gaan?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/1/7/20140919082413/media_xll_7124752.jpg

Als we deze winter met een stroomtekort kampen, dreigt in sommige straten even het licht uit te gaan. De gemeenten die op het afschakelplan stonden, waren al bekend, maar nu maakte Eandis ook een specifiek stratenplan bekend. Zit jouw straat straks in het donker?

Even herhalen: het afschakelplan bevat zes schijven. Als er energieschaarste heerst en de maatregelen om het verbruik te doen dalen niet helpen, zal een eerste schijf zonder stroom gezet worden. Indien nodig volgt later een tweede schijf, enzovoort. De opzettelijke stroompannes zouden tussen 17 en 20 uur plaatsvinden, en zullen maximaal drie uur duren. In principe worden eerst de straten in schijf 6 afgeschakeld, daarna schijf 5 enzovoort.

Op de website van Eandis kan je nu ook kijken of jouw straat effectief op het afschakelplan staat, en in welke schijf die zit. Als jouw woonplaats effectief op de lijst staat, wil dat echter nog niet zeggen dat je ook echt zonder stroom gezet zal worden. Veel hangt af van de manier waarop de netten op dat moment geschakeld zijn, en of de vertreklijn/cabine waarmee je verbonden bent wel of niet in dienst blijft. Maar de lijst - die later nog gewijzigd kan worden - is in ieder geval een goede indicatie.

Zal jij zonder stroom gezet worden? Check het hier.  (br.hln)


» Reageer (0)
18-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie adopteert mishandelde Milo?

Wie adopteert mishandelde Milo?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/8/10/20140917201559/media_xll_7120135.jpg

Een echtscheiding kan ook erg nare gevolgen hebben voor huisdieren. In Izegem liet een vrouw de voorbije dagen Milo verhongeren uit financiële nood. De dwergpincher kreeg zelfs geen slokje water. Toen haar man dat opmerkte, liet hij een pv opmaken door de politie wegens dierenmishandeling. De hond, die nog amper 2,6 kilogram weegt, werd in allerijl naar dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem overgebracht.

Normaal weegt zo'n dwergpincher rond de 5 kilogram. "We weten niet of Milo het overleeft, maar hij kwam de nacht van dinsdag op woensdag alvast goed door", vertelt Veerle Debaillie. "Milo braakt niet meer en drinkt gelukkig al slokjes water. Eten lukt nog niet, maar hij krijgt spuitjes glucose onder de huid toegediend om aan te sterken. We duimen dat het goed komt. Wie Milo wil adopteren, is al welkom", aldus Debaillie.

Ook een tweede hond, labrador Sam, werd door dezelfde vrouw uitgehongerd. Sam is er echter beter aan toe en krijgt nu al om de twee uur kleine potjes met eten. Ook Sam kan geadopteerd worden. Info: tel. 056/75.59.19. (LPS) (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man met hersenverlamming maakt prachtige kunstwerken met typmachine

Man met hersenverlamming maakt prachtige kunstwerken met typmachine

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Paul Smith, een bejaarde man in een rusthuis, maakt prachtige kunstwerken met zijn typmachine. Hij werd geboren met hersenverlamming en is daardoor motorisch erg beperkt. Toch slaagt hij erin om heel accurate portretten te maken.

Met amper tien verschillende toetsen maakte Paul al honderden kunstwerken. Hij portretteerde bijvoorbeeld de Mona Lisa of president Roosevelt op een schitterende manier. Volgens de diepgelovige Paul heeft God hem dat talent gegeven.

Pauls verplegers en verpleegsters genieten van zijn kunstwerken, die allemaal worden tentoongesteld in de gangen van het rusthuis. "Maar we genieten nog meer van Paul en zijn persoonlijkheid dan van zijn kunstwerken", zegt een verpleegster. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurend: mama moet kiezen tussen zichzelf en baby

Hartverscheurend: mama moet kiezen tussen zichzelf en baby

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/3/8/20140917173647/media_xll_7119773.jpg

Kathy Tailor (33) mocht afgelopen week haar zesde kindje verwelkomen. Haar geluk werd echter meteen overschaduwd door een vreselijke ziekte.Tailor werd tijdens haar zwangerschap gediagnosticeerd met huidkanker waardoor ze de baby meer dan acht weken te vroeg op de wereld moest zetten om zichzelf nog een kans te geven op genezing. Die kans lijkt nu spijtig genoeg heel klein.

Te horen krijgen dat haar huidkanker opnieuw was teruggekeerd, was een erg moeilijk moment voor Tailor. Het kon haar echter weinig schelen hoe het met haar gezondheid gesteld was, wat ze wél wou was dat haar zesde baby gezond ter wereld kwam. Op een gegeven moment stond ze dan ook voor een verschrikkelijke keuze: de ziekte was zo agressief dat Tailor moest behandeld worden. Toch stelde ze die behandeling een aantal weken uit zodat haar zoontje Luke nog even in haar buik kon blijven zitten.

"Ze zou er alles voor hebben gedaan om een gezonde en sterke baby op de wereld te zetten. Ze wou hem de nodige bescherming en voedingsstoffen meegeven voor hij geboren werd", vertelt de schoonmoeder van Tailor. De vrouw zette inderdaad haar kleine zoon op de wereld, die amper 900 gram weegt, maar bekoopt het nu met haar eigen leven.

Dokters geven haar nog maar weinig kans. "Ze heeft nog maar enkele dagen, hooguit een aantal weken te leven. We hopen allemaal dat ze haar zoon eens zal kunnen vasthouden, wat nu nog steeds onmogelijk is omdat hij beademd wordt en in een couveuse ligt", zegt de familie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autodieven hebben sleutel niet meer nodig: apparaatje van 500 euro volstaat

Autodieven hebben sleutel niet meer nodig: apparaatje van 500 euro volstaat

http://static0.hln.be/static/photo/2014/5/16/14/20140918072329/media_xll_7121129.jpg

Een bende heeft het momenteel gemunt op de diefstal van BMW's 118d. In anderhalve week verdwenen er in Kortrijk, Heule en Rekkem al drie stuks. Opvallend: de dieven raakten telkens met de Duitse auto weg zonder de sleutel. "Hoe kan dat?", vragen de slachtoffers zich af. "Helaas met een apparaatje dat vrij te koop is op internet", zegt de politie.

"Ik heb alleen nog mijn sleutels", zegt Jessica Seys (22) uit Rekkem. Zij is voorlopig het laatst bekende slachtoffer. "De auto stond zoals anders voor de deur. Toen ik vanochtend naar het werk wilde vertrekken, stond hij er niet meer. Ik was stomverbaasd. Hoe kan dat?" Zij is nummer drie. De voorbije tien dagen verdween hetzelfde type wagen ook al in Kortrijk en Heule, wellicht niet toevallig dicht bij de grensstreek.

"De autodieven zijn vooral gespecialiseerd in Duitse wagens, maar onlangs kraakten ze ook Franse merken. Ze stelen op bestelling", zegt hoofdinspecteur Nicolas Branicki van het Car Identificatie Team van de federale politie. Hij spreekt van een bekende techniek. "Er zijn veel manieren om in een auto binnen te geraken. Eens in de auto moet er nog maar één ding gebeuren: de wagen starten. Dat kan door de transponder te neutraliseren. Dat is een elektronisch apparaat dat een boodschap uitzendt als antwoord op een ontvangen boodschap."

Op internet zijn daarvoor toestelletjes, amper een hand groot, vrij te koop. Afhankelijk van wat ze allemaal kunnen, kosten ze tussen de 500 en 5.000 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario Balotelli doneert grote som aan hondenasiel

Mario Balotelli doneert grote som aan hondenasiel

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/3/9/20140918074754/media_xll_7121184.jpg

Mario Balotelli blijft een van de grootste mysteries van het voetbal. Maar de huidige spits van Liverpool hoeft niet altijd gelinkt te worden aan de gekste verhalen. Zo blijkt nu dat 'Mad Mario' een bedrag van vijf cijfers geschonken heeft aan het Manchester Dogs' Home, waar vorige week zestig honden stierven na een grote brand.

Why (always) Mario? Daar blijkt ditmaal een goeie reden om te zijn. Balotelli was in de periode dat hij voor Manchester City speelde al een vrijwilliger die geregeld de honden uitliet voor een wandeling, terwijl zijn eigen hond in Italië was moeten achterblijven. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de Italiaan geld doneert, al waren de verhalen daarrond steeds dubieus. Zo zou hij eens zomaar de rekening betaald hebben van iedereen die in een benzinestation aan het tanken was, gaf hij 1000 pond aan een dakloze buiten een casino en legde hij op kerstavond datzelfde bedrag ook eens op het schaaltje waarmee ze in de kerk langskwamen. Balotelli verwees die geruchten al eens naar het rijk der fabeltjes, maar zei er toen wel bij dat hij de helft van zijn salaris telkens aan goede doelen schenkt.

In de 'Manchester Evening News' bevestigt noch ontkent Jane Smith, woordvoerder van het hondenasiel in Manchester, het verhaal van Mario's donatie. "Mario heeft een hond die in Italië in quarantaine leeft en daarom kwam hij geregeld met een van onze honden wandelen. We kunnen het nieuws niet bevestigen, maar het zou natuurlijk wel kunnen omdat Mario zo'n grote hondenliefhebber is." Ook een van de managers van Balotelli, die op Anfield wekelijks 76.000 euro opstrijkt, wou het nieuws niet bevestigen. (br.hln)


» Reageer (0)
17-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen nomakeupday: met deze tips heb je geen cosmetica nodig

Morgen nomakeupday: met deze tips heb je geen cosmetica nodig

http://static0.hln.be/static/photo/2014/4/13/6/20140917142301/media_xll_7119171.jpg

Op donderdag 18 september worden meisjes en vrouwen uitgedaagd om geen make-up te dragen en een selfie zonder enige cosmetica te posten via sociale media als Facebook of Twitter. Het initiatief gaat uit van Oscare en de Nederlandse Brandwondenstichting die met de actie willen aantonen dat echte schoonheid vanbinnen zit. Twijfel je nog om deel te nemen omdat je altijd make-up draagt voor je de deur uitgaat? Neem dan een kijkje naar deze tips om er stralend uit te zien.

Huid
Een naakte huid lijkt voor sommige dames iets ondenkbaar, toch zorgt overmatig make-upgebruik ervoor dat je poriën verstopt raken en je vel geïrriteerd raakt. Daarom is het belangrijk om van je huid de topprioriteit te maken. Kies voor een milde verzorgingsroutine waarbij je je huid regelmatig exfolieert door een scrub te gebruiken en kies een à twee keer per week voor een diepreinigend masker. Een frisse huid krijg je 's ochtends door gedurende tien seconden je gezicht te besprenkelen met koud water. Hierdoor verhoogt je bloedcirulatie en krijg je vanzelf een mooi blosje op je wangen.

Wenkbrauwen
Op make-upvrije dagen zijn je wenkbrauwen je beste vrienden: ze geven je gezicht karakter zonder al te veel moeite te doen. Vooral wanneer ze een mooie vorm hebben, doen ze je gezicht extra mooi uitkomen. Echter is het niet altijd gemakkelijk om zelf je haartjes te epileren: zo maken veel meisjes de fout door te kiezen voor te dunne wenkbrauwen. Zorg er dus voor dat je niet overdrijft bij het epileren en borstel de haartjes mooi plat.

Lippen
Ben je verslaafd aan een mooie kleur op je lippen? Door ze lichtjes te masseren met je vingertoppen krijgen ze vanzelf een rozere of rodere kleur. Bovendien hoef je geen schrik meer te hebben dat je lippenstift zal uitlopen. Win-winsituatie, dus.

Glimlach
Je hebt ook helemaal geen cosmetica nodig om er stralend uit te zien, enkel moet je je grootste troef op de juiste manier uitspelen. Probeer daarom wat vaker te lachen. Zelf Audrey Hepburn wist dat je tanden bloot lachen een van mooiste dingen is dat je kan doen. "De mooiste meisjes zijn de gelukkigste."

Accesoires
Wanneer je make-up echt zal missen, kan je ervoor kiezen om je outfit echt spraakmakend te maken. Kies voor mooie of felle kleuren die bij je passen en ga aan de slag met accesoires. Oorbellen zullen ervoor zorgen dat de vorm van je gezicht extra geaccentueerd wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op depressie binnenkort te meten door bloedtest

Kans op depressie binnenkort te meten door bloedtest

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/1/1/20140917103003/media_xll_7117816.jpg

Depressies en neerslachtigheid worden vaak te laat opgemerkt, het is dan ook meestal de persoon zelf of de omgeving die de symptomen te laat herkennen of de ziekte laten aanslepen. Door de vertraagde opsporing of herkenning verloopt ook de behandeling meestal wat moeizamer. Wetenschappers hebben echter ontdekt dat we binnenkort onze kans op depressie kunnen meten aan de hand van een bloedstaal.

Vermoeidheid, lusteloosheid, vermindere eetlust, negativiteit of neerslagtigheid: ze het zijn een paar van de mogelijke symptomen die tot uiting komen wanneer we depressief zijn. Maar omdat onze maatschappij zo gefocust is op hard werk en prestaties, ontkennen vele slachtoffers van deze sluipende ziekte vaak de eerste kenmerken. Depressies blijven daardoor te lang onbehandeld, wat de situatie vaak nog verergert.

Dat weten ook vele dokters en onderzoekers. Daarom vroegen zij zich af of het niet mogelijk zou zijn om een depressie aan de hand van objectieve in plaats van subjectieve factoren te meten. Zo geeft de samenstelling van ons bloed heel wat informatie prijs over onze gezondheid. Onderzoekers voerden een test uit bij twee groepen: de deelnemers van de eerste groep waren personen waarbij depressie door zichzelf en een dokter werd vastgesteld terwijl de andere groep zich in een goede psychische toestand bevond. Bij alle deelnemers werd een bloedstaal afgenomen. Uit de conclusie van het onderzoek bleek dat de samenstelling van het aantal hormonen depressie kan vaststellen.

De voorspelbaarheid van de ziekte was echter nog niet het enige: de samenstelling van het bloed toont ook op voorhand aan hoe patiënten zullen reageren op de genezing van de ziekte. Uit de bloedtest kan men namelijk afleiden of cognitieve en/of gedragstherapie effect zullen hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We overdrijven met gebruik van neusspray

We overdrijven met gebruik van neusspray

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/16/0/20140916175706/media_xll_7116420.jpg

De helft van de patiënten die vrij verkrijgbare neussprays gebruiken om een langdurige ontsteking van de neus te behandelen, doet dat overmatig. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent en de Université de Liège.

"Persistente rhinitis (langdurige ontsteking van de neus) wordt het best behandeld met nasale corticosteroïden", zegt professor dokter Philippe Gevaert (Dienst Neus-, Keel-, en Oorheelkunde) van UZ Gent. "Die zijn alleen op voorschrijft te krijgen en beginnen pas na enkele dagen te werken. Veel patiënten grijpen daarom naar decongestieve neussprays. Die neusdruppels of sprays zijn vrij zonder voorschrift bij de apotheek te verkrijgen en beloven onmiddellijke verlichting. Overmatig gebruik ervan kan leiden tot rhinitis medicamentosa: het neusslijmvlies zwelt opnieuw op, zodat de patiënt nog meer druppels of sprays gaat gebruiken en er een vicieuze cirkel ontstaat."

De onderzoekers screenden 8.250 klanten uit 181 Belgische apotheken. 895 patiënten die minstens vier dagen per week of vier weken na elkaar last hadden, werkten mee aan het onderzoek. "De helft bleek overmatig (minstens een jaar lang elke dag) nasale decongestiva te gebruiken, dat is veel meer dan we hebben verwacht", zegt Gevaert. "Eigenlijk mag je die maximaal zeven dagen gebruiken."

Volgens Gevaert komt dat omdat een deel van de patiënten kennelijk geen afdoende oplossing van hun arts krijgen, sommige patiënten zijn ook ongeduldig of zien ertegen op om een nieuw voorschrijft te halen. Bij een ander deel ligt volgens Gevaert een ander gezondheidsprobleem aan de oorzaak.

Gevaert roept zijn collega-huisartsen op om alert te zijn en zo nodig door te verwijzen naar een specialist. Hij vindt ook dat reclame voor vrij verkrijgbare sprays verboden moet worden. "Daarnaast zouden we de vrije verkrijgbaarheid op een slimme manier moeten beperken", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knapste vrouwen vind je in deze landen

De knapste vrouwen vind je in deze landen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/5/1/20140916141208/media_xll_7115491.jpg

Op de vraag waar de mooiste vrouwen ter wereld zich bevinden, heeft het onlineforum GirlsOnAMap een antwoord gevonden. De website, die leeft van crowdfunding, voerde een enquête bij haar gebruikers uit. Het goede nieuws? Belgische vrouwen staan in de top tien.

De makers van de website beweren dat hun onderzoek de eerste studie is die groot genoeg is om te kunnen spreken van een geslaagd onderzoek. Aan de enquête namen meer dan 60.000 personen uit 90 verschillende landen deel.

De mooiste vrouwen vind je terug in Noorwegen, Lithouwen, Polen en Zwitserland. Indiase dames mogen zich het vijfde knapste volk ter wereld noemen.

Plaats nummer zes wordt ingenomen door Zweden, gevolgd door IJsland, Irak en Hongarije. De tiende plek is voor Belgische vrouwen, waarmee we onze buurlanden achter ons laten.

Indonesië, Argentinië, Israël, Italië en Oekraïne vervolledigen de top vijftien.

Voor het onderzoek werden meer dan 265.000 ratings geven op foto's die werden ingestuurd door de gebruikers van de website. (br.hln)


» Reageer (0)
16-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calvin Russell Behind The 8 Ball

Calvin Russell Behind The 8 Ball

Klik op de foto om hem te beluisteren

Calvin Russell (1 november 1948-3 april 2011) was een Amerikaanse  rock zanger-songwriter en gitarist. Op zijn 12 jaar begon hij gitaar te leren spelen en op 13 jaar werd hij lid van band 'The Cavemen'. In 1989 ontmoette hij Patrick Mathe van de Franse platenlabel New Rose. Nadat zijn eerste album werd uitgebracht begon Russell  aan een tournee in Europa in 1990.

De toon van protest in enkele van zijn liedjes maakte hem zeer populair onder de Europeanen, meer nog dan in de Verenigde Staten.

Calvin Russell overleed op 3 april 2011 in Garfield, Texas van kanker op de leeftijd


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Katten zijn gestresseerd omdat ze behandeld worden als honden"

"Katten zijn gestresseerd omdat ze behandeld worden als honden"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/10/0/20140916155831/media_xll_7115955.jpg

Bezint eer ge begint. Dat geldt niet alleen voor het in huis halen van een man of een kind, maar ook voor katten. Veel mensen hebben de verkeerde verwachtingen van een kat, waardoor het dier gestresseerd raakt, zo waarschuwt 'kattenfluisteraar' dr. John Bradshaw.

Katten zijn niet dol op het leven in de 21ste eeuw, omdat hun baasjes verwachten dat ze zich gedragen als "minder veeleisende honden". Dat stelt dr. John Bradshaw, directeur van het Anthrozoology Institute van de universiteit van Bristol in The Telegraph. Mensen gaan er van uit dat katten grondig gedomesticeerde dieren zijn, die het heerlijk vinden om geaaid te worden en die hun leefruimte graag delen. Maar het is niet omdat u uw kat elke avond aan een liefhebbende bolwassing onderwerpt, dat het beestje daar ook echt van geniet.

Wild dier
"Als katteneigenaars hun huisdier beter zouden begrijpen, zouden ze zien welke eisen ze stellen en welke invloed dat heeft op de fysieke en mentale gezondheid van een kat", zegt dr. Bradshaw. "In tegenstelling tot honden bevinden katten zich ergens tussen een huisdier en een wild dier, en vinden ze hun leven in de 21ste eeuw maar niks."

"Mensen denken dat een kat een soort minder veeleisende hond is. Honden waren al sociale dieren voor ze gedomesticeerd werden, en we hebben hen gedomesticeerd zodat ze beter zouden begrijpen wat we van hen willen. Van katten werd alleen verwacht dat ze onze huizen, boerderijen en voedingswinkels muis- en ratvrij hielden, en dat is ook wat ze deden. Het is pas de laatste paar decennia dat we van hen iets anders verwachten", verklaart dr. Bradshaw.

Andere katten
Een van de belangrijkste oorzaken van stress bij katten is de nabijheid van andere katten. "Er zijn twee aspecten: mensen halen meer dan één kat in huis en vewachten dat de dieren goed met elkaar kunnen opschieten, en ze laten hun kat buiten rondlopen in een buurt vol andere katten. Katten zijn echter helemaal niet goed met andere katten. Ze zijn niet als mensen, die wel met hun buren overweg kunnen", klinkt het.

Voor een nieuwe reeks op de Britse openbare omroep BBC installeerden dr. Bradshaw en zijn team infraroodcamera's in huis om de nachtelijke activiteit van katten te observeren. Baasjes denken vaak dat hun katten het goed met elkaar kunnen vinden, maar niets is minder waar. "Vechten voor een plaatsje op het bed van het baasje is typisch. De camera's legden de strijd vast om het warmste plekje op het deken", zegt dr. Bradshaw. "Katten die elkaar niet kunnen uitstaan, lopen niet per se naar elkaar te blazen. Soms verdelen ze het huis en leven ze wel in hetzelfde gebouw, maar niet in dezelfde ruimte."

Dermatitis (een huidaandoening) en cystitis (blaasontsteking), twee vaak voorkomende kwaaltjes bij katten, hebben een "sterke psychologische component", en kunnen het gevolg zijn van een stresserende leefomgeving.

Baasjes moeten van hun katten ook niet dezelfde hoeveelheid liefde en affectie verwachten dan van honden. "We maken de vergissing van katten affectie te verwachten wanneer wij dat willen, maaar bij de meerderheid van de katten is dat niet het geval. Research toont aan dat wanneer je wacht tot je kat naar jou komt, ze langer bij je zal blijven dan wanneer jij eerst de kat benadert. Katten hebben veel andere zaken aan hun hoofd: de kat van de buren, de vogels die ze zien uit het raam... Katten hebben hun eigen leven."

Maar er is ook goed nieuws. Katten kunnen wel degelijk - met behulp van een genereuze hoeveelheid snoepjes - tot op zekere hoogte getraind worden.

Uw kat voorbereiden op een nieuwe huisgenoot
"Neem twee oude zakdoeken. Wrijf één over de kop van uw kat, neem het doek mee naar het asiel en leg het in het hok van de nieuwe kat. Wrijf het andere doekje over de kop van de nieuwe kat, en neem het mee naar huis. Op die manier kunnen de katten op een veilige manier met elkaar kennis maken. Beschouw het als het equivalent van foto's voor een blind date."

Het bezoek aan de dierenarts zo aangenaam mogelijk maken
"Katten hebben er een bloedhekel aan om in een kooitje gepropt te worden om naar een onbekende plek te gaan. Laat de kat daarom wennen aan het transportbakje door ze er vrij in en uit te laten lopen en ze snoepjes te voeren door de gaten aan de achterkant. In een tweede fase sluit u het deurtje en blijft u hen lekkernijen voeren. In een derde fase laat u hen wennen aan het dragen zelf door het bakje telkens hoger te tillen."

Fout gedrag afleren met het waterpistool
"Als u ervoor wil zorgen dat de kat niet langer op tafel springt, kunt u de kat snoepjes geven wanneer ze op de grond zit. Zo beseft ze dat op tafel zitten niet erg productief is. Het afleren van gevaarlijk gedrag gebeurt best met wat water. Het is geen mythe dat katten een hekel hebben aan water. Het is wel belangrijk om zelf uit het zicht te blijven, zodat de kat niet ziet waar het water vandaan komt. Ze moeten het water associëren met wat ze aan het doen zijn."

Wennen aan een nieuwe thuis
"Hou uw katten minstens drie weken binnen, anders gaan ze proberen om terug naar hun oude huis te gaan. Katten zijn immers gebonden aan hun locatie, de band met het baasje komt pas op de tweede plaats. Laat hen langzaamaan wennen aan hun nieuwe omgeving, en vergezel ze wanneer ze naar buiten gaan. Zo kunt u andere katten wegjagen. Op die manier kan uw kat zelfvertrouwen opbouwen."

Overweeg een kattenren
"Mensen denken dat rennetjes voor konijnen zijn, maar katten hebben niet veel plaats nodig. Er is niks mis met het houden van een kat in een afgesloten ren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom wandeling de ideale oppepper is bij herfstblues

Waarom wandeling de ideale oppepper is bij herfstblues

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/14/14/20140915162505/media_xll_7113239.jpg

Voorlopig kunnen we nog volop van een nazomer genieten. Maar de herfst staat om de hoek met zijn koudere, natte en vooral donkere dagen. Wat bij 43 procent van de mensen een negatief effect heeft op het humeur. Nu menen wetenschappers dat wandeling door het hersftlandschap goed is voor je mentale welzijn.

43 procent van de mensen voelt zich down wanneer de dagen korten. Meer dan acht op de tien mensen voelt zich gelukkiger, gezonder en rustiger na een opkrikkende herfstwandeling, dat heeft een Britse rondvraag aangetoond. Bijna de helft van de deelnemers aan de studie zegt dat ze echter niet genoeg gaan wandelen tijdens de herfstmaanden.

Kleurenpsychologe Angela Wright zegt dat aardse tinten mensen kunnen inspireren en het humeur een boost kunnen geven. In combinatie met het felle licht rond deze tijd van het jaar betekent dat de ideale opkikker. "Frisse lucht, sport en het gevoel even te kunnen vluchten van alles spelen een positieve rol op je welzijn. De kleuren die je ziet tijdens de wandeling hebben het meeste effect. Tijdens zo'n wandeling heb je ook tijd om na te denken en veranderingen te plannen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coolste overgrootvader van het land: 85 en nog elke dag op de monoski

Coolste overgrootvader van het land: 85 en nog elke dag op de monoski

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Hoe cool kan een ­overgrootvader zijn? Erik ­Vermaerke (85) is ­on­getwijfeld de oudste ­monoskiër van het land en misschien wel van de hele wereld. Een dag niet op het water is een dag niet geleefd, vindt hij. "Stoppen? Zolang ik kan lopen, zal ik waterskiën. Het is verslavend én mijn enige ontspanning."

De oudste waterskiër van het land houdt de tafel vast als hij zegt "dat hij voorlopig geen last heeft van ouderdomskwaaltjes." Een nieuwe heup heeft hij wel al. "Twee zelfs! Toen ik een nieuwe rechterheup nodig had, heb ik de dokter meteen gevraagd om een nieuwe linkerheup te steken ook. Ik had geen zin om twee skiseizoenen te verliezen." Aan stoppen wordt er dus niet gedacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker vs zout: weet jij wat het slechtst is?

Suiker vs zout: weet jij wat het slechtst is?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/16/1/20140915110541/media_xll_7111966.jpg

Gedurende vele jaren kregen we te horen dat een te hoge zoutinname slecht was voor onze bloeddruk. Zo zou je sneller flauwvallen door een te hoge bloeddruk maar sterven er ook wereldwijd meer dan drie miljoen mensen per jaar aan een te hoge zoutconsumptie. Nu blijkt echter dat suiker wel eens een van de grootste vijanden voor onze gezondheid kan zijn.

Volgens Amerikaans onderzoek is suiker en niet zout de uitlokkende factor van een te hoge bloeddruk. Zo zorgt het ervoor dat bepaalde delen in de hersenen een impuls naar het hart sturen bij suikerinname waardoor het rimte en ook de bloeddruk verhoogt.

De dokters stellen hun advies aan de hand van deze studie dan ook bij: "We moeten beter opletten voor suiker, een product dat in veel voedingsmiddelen verwerkt is." Hoewel vele onder ons al weten dat snoep en frisdranken met mate geconsumeerd moeten worden, drukken de dokters op het hart dat een verminderde inname echt veel kan doen voor je gezondheid. Niet alleen zal je minder last hebben van je (te hoge) bloeddruk, ook hart- en vaatziektes en diabetes worden minder in de hand gewerkt wanneer je oplet wat je naar binnenspeelt.

De studie werd uitgevoerd bij 8.670 deelnemers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Daltrey - Free Me

Roger Daltrey - Free Me

Klik op de foto om hem te beluisteren







Roger Harry Daltrey, CBE (Londen, 1 maart 1944) is een Engels popmuzikant en is voornamelijk bekend als medeoprichter en leadzanger van een Engelse rockband, genaamd The Who. Daltrey heeft ook geprobeerd om een solocarrière op te bouwen, maar deze was minder succesvol. Eveneens heeft hij geacteerd in een flink aantal films en theaters. Daltrey is twee keer getrouwd: met zijn eerste vrouw (Jacqueline) heeft hij een zoon, Simon. Met zijn huidige vrouw, voormalig model Heather Taylor, heeft Daltrey twee dochters (Rosie en Willow) en één zoon (Jamie). Ook is bekend dat hij verschillende andere kinderen heeft uit buitenechtelijke relaties.

 


» Reageer (0)
15-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond bloeit helemaal open na elf maanden onder container

Hond bloeit helemaal open na elf maanden onder container

Klik op foto om de video te bekijken

Deze hond bracht elf maanden door onder een container in Compton (Californië). Vermoedelijk werd hij daar door zijn vorige baasje gedumpt. Nu Cowboy een warme thuis gekregen heeft, bloeit hij weer helemaal open. In bovenstaand filmpje beleeft u zijn transformatie van verwaarloosde viervoeter tot stralend huisdier vanop de eerste rij.

De hond bleef in leven dankzij een behulpzame buur die hem dagelijks eten gaf. Een telefoontje naar dierenhulporganisatie Hope for Paws zou zijn leven echter helemaal omgooien.

Met de hulp van een hamburger en enkele lieve woordjes wisten de hulpverleners hem uit zijn schuilplaats te lokken. "En na een warm bad werd al meteen duidelijk hoe lief Cowboy wel kon zijn", klinkt het. Spelen met de katjes, knuffels geven,... Hij had het helemaal naar zijn zin.

Van zodra de oogappel volledig op krachten gekomen was, werd voor hem een nieuwe thuis uitgezocht. Eentje waar hij mag ravotten en in het water plonzen zoveel hij wil. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!