Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malcolm Young (AC/DC) lijdt aan dementie

"Malcolm Young (AC/DC) lijdt aan dementie"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/7/14/20140926080321/media_xll_7145039.jpg

Gitarist en medeoprichter Malcolm Young (61) van de Australische rockband AC/DC lijdt aan dementie. Dat meldt 'The Australian'.

Young zou volgens een ingewijde zijn opgenomen in een verzorgingstehuis. Michael Browning, die van 1974 tot 1979 manager van de band was, zegt dat de aandoening heel plotseling kwam. "Het is schokkend en vreselijk. Helaas voor AC/DC verliezen ze hun oprichter en mentor. Hij is het genie achter de band", aldus Browning. Young zou eerder een beroerte hebben gehad.

AC/DC maakte woensdag bekend dat de band na 41 jaar voorgoed afscheid moet nemen van Young. Het was al bekend dat Young ziek was. Het verzorgingstehuis in Sydney wilde niet bevestigen of Young inderdaad een van de bewoners is.

Malcolm Young en zijn broer Angus richtten AC/DC op in 1973. De band, bekend van hits als 'Whole Lotta Rosie', 'Highway To Hell' en 'Thunderstruck', brengt op 1 december zijn vijftiende studioplaat uit. De groep heeft meer dan 200 miljoen albums verkocht. De plaat, 'Rock or Bust', is het eerste album waar Young niet aan mee heeft gewerkt. Zijn neef Steve Young vervangt hem en gaat mee op tournee. (br.hln)

Links op de achtergrond Malcolm Young


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee ebola-slachtoffers staan op uit de dood, paniek breekt uit onder dorpelingen

"Twee ebola-slachtoffers staan op uit de dood, paniek breekt uit onder dorpelingen"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/4/12/20140926095948/media_xll_7145682.jpg

Twee patiënten, die gestorven waren aan het ebola-virus, zijn in Liberia opgestaan uit de dood. Dat meldt althans de lokale krant The New Dawn. De slachtoffers, beiden vrouwen, stierven in twee verschillende dorpen in de regio Nimba. Na hun herrijzenis brak er paniek uit.

De ernstig zieke Ma Kebeh, een veertigplusser, bracht de laatste twee dagen voor haar dood door in totale afzondering zonder eten en drinken in haar huis in het dorpje Hope Village. Net zoals de bejaarde Dorris Quoi werd ze maandag naar haar begraafplaats gebracht toen het 'mirakel' plaatsvond.

De 'dode' vrouwen kwamen onverklaarbaar weer tot leven. Die gebeurtenis leidde echter niet tot vreugde bij de dorpelingen maar wel tot ongeloof, ontzetting en paniek. In het geval van Doris Quoi werd gezegd dat ze een geest was die dood hoorde te zijn en zich niet meer onder de levenden mocht begeven.

Sinds de ebola-crisis uitbrak, kwamen er wel meer bizarre verhalen uit de Nimba-regio. Zo is een inheemse dokter die claimde dat hij besmette personen kon genezen, nu zelf aan de ziekte overleden. Maar volgens de The New Dawn gaat het wel degelijk over de eerste gevallen van mensen die zijn opgestaan uit de dood.

De meest logische verklaring is uiteraard dat beide slachtoffers onterecht dood werden verklaard, terwijl ze nog in coma verkeerden. Wat dan weer de vraag oproept of er door de chaotische situatie nog meer vergissingen zijn gebeurd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw theoretisch rijexamen voor Brusselaars

Nieuw theoretisch rijexamen voor Brusselaars

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/14/10/20140926055259/media_xll_7144570.jpg

Brussel hervormt het theoretisch rijexamen. Bestuurders in spe moeten voortaan ook typisch stedelijke gevaren herkennen. Dat bericht De Standaard.

Door de zesde staatshervorming raakten de gewesten bevoegd voor verkeersveiligheid en die kans grijpt Bianca Debaets (CD&V) aan om het theoretisch rijbewijs voor Brusselaars te hervormen. De staatssecretaris wil toekomstige automobilisten niet alleen testen op hun kennis van de verkeerscode, maar ook op hun capaciteit om gevaren in het verkeer te herkennen.

Het gaat om een "risicoperceptietest" op de computer. De kandidaat neemt in een virtuele auto plaats en krijgt vervolgens een aantal realistische verkeers­situaties voorgeschoteld. Nadien moet hij de gevaren aanduiden. Wie niet slaagt op het gedeelte, zakt vanaf 2015 voor zijn theoretisch rijexamen. Ook wie de wegcode perfect uit het hoofd kent.

De bedoeling is om typische, veel voorkomende taferelen in een grootstad te simuleren op de computer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder eten en toch voldaan: zo kan het

Minder eten en toch voldaan: zo kan het

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/11/3/20140922105830/media_xll_7131528.jpg

Je weet heus wel dat je niet te veel op je bord moet scheppen, maar soms kan je geen neen zeggen tegen een tweede portie. Dat kan gebeuren omdat je nog zin hebt op het lekkere eten of omdat je gewoonweg nog honger hebt. Misschien ligt de oorzaak van het overeten wel aan wat er op je bord ligt of wat je voor en na het eten doet... Dan kunnen deze tips ervoor zorgen dat je minder eet maar toch niet hongerig van tafel gaat.

Dorst wordt door vele mensen vaak verward met een hongerig gevoel, waardoor we meer gaan eten terwijl we eingelijk nood hebben aan water of een ander drankje. Probeer daarom een halfuurtje voor je maaltijd een groot glas water op te drinken om de opkomende honger te controleren. Zo wordt niet alleen je lichaam gehydrateerd, maar wordt ook je maag gevuld met de vloeistof waardoor je je minder snel zal overeten.

Voeg de juiste ingrediënten toe aan je maaltijden. Zo staan Chiazaden ervoor bekend weinig calorieën te bevatten maar barsten ze wel van de proteïnen en hebben ze een hoog vezelgehalte. Bovendien slorpen ze het water uit je voeding op waardoor ze je sneller een 'vol' gevoel geven. Je kan deze zaadjes makkelijk verwerken in alle maaltijden doorheen de dag. 's Morgens kan je ze op je cornflakes of boterham strooien terwijl je ze 's avonds heerlijk kan verwerken in een salade. De chiazaden hebben een zachte smaak, waardoor ze je gerecht niet zullen overheersen.

Ben je vaak gehaast wanneer je eet omdat er nog heel wat taken op je wachten? Dan kan dit de oorzaak zijn waarom je plots zo veel binnenhebt. Trager eten zorgt ervoor dat je meer je geniet van je voeding maar geeft je ook sneller een voldaan gevoel.

Ook kruiden kunnen je helpen om wat minder te eten. Onderzoek heeft aangetoond dat deelnemers gemiddeld 100 calorieën minder naar binnenwerken wanneer hun eten goed gekruid is. Dit komt omdat kruiden je eetlust onderdrukken. Daarnaast versnellen ze ook je metabolisme waardoor je eten onder andere sneller wordt omgezet in energie.

Je maaltijd afsluiten met een kopje thee is ook een goed idee. Net zoals water het hongergevoel onderdrukt, kan ook thee helpen om minder op te eten. Vooral de soort thee die je gebruikt, heeft een invloed. Zo zorgt groene thee ervoor dat bepaalde hormonen opgewekt worden die je een verzadigd gevoel geven. Muntthee zorgt er dan weer voor dat er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd dat duidelijk maakt dat je gedaan hebt met eten. (br.hln)


» Reageer (0)
25-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische verzamelaar vindt originele plaat van Kuifje

Belgische verzamelaar vindt originele plaat van Kuifje

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/0/12/20140925083928/media_xll_7141632.jpg

Een Brusselse verzamelaar heeft onlangs in zijn woning een originele plaat van het Kuifje-album 'De scepter van Ottokar' teruggevonden. Hij was het bestaan van de plaat, die dateert van voor de Tweede Wereldoorlog, decennialang vergeten, zo meldt de Franse krant Le Figaro. Op 22 november wordt de plaat geveild bij Artcurial in Parijs. De waarde wordt geschat op 200.000 tot 300.000 euro.

Op de plaat Jansen en Janssen, een zeldzaamheid voor die tijd want de twee detectives komen pas later regelmatig aan bod in de albums, samen met Kuifje en de koning, het centrale personage van het album.

De plaat, in Chinese inkt en blauwe waterverf, is volledig door Hergé gemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke schooldag 36 klachten over pesten

Elke schooldag 36 klachten over pesten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/4/6/20140925001747/media_xll_7140786.jpg

Elke schooldag ­openen de centra voor leerlingen­begeleiding of CLB's 36 dossiers over pesten. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. "Want 30 à 40 procent van de slachtoffers praat er met niemand over." In het schooljaar 2012-2013 klopten in totaal 6.516 leerlingen aan bij een CLB met een vraag over pesten. Dat blijkt uit cijfers van VCLB, dat de centra voor leerlingenbegeleiding overkoepelt.

"Het gaat om scholieren die een beroep deden op een CLB omdat ze gepest werden, ­omdat een vriend of vriendin van hen daar het slachtoffer van was of omdat ze zelf aan pesterijen deden", vertelt Annelies De Graeve van de VCLB-Koepel. "En dat zijn er veel, dat vinden wij zelf ook. Er wordt in de scholen ­nochtans goed rond pesten gewerkt."

Pestdeskundige Gie Deboutte (Universiteit Antwerpen) betwist dat. Hij pleit ervoor dat scholen een pestbeleid opnemen in hun permanente werking. "Dat moeten we echt verplichten", vindt hij. Want kortstondige acties, ­zoals een antipestweek, hebben volgens Deboutte geen duurzaam effect. "We moeten de lat hoger leggen. 6.516 leerlingen ís al veel, maar in realiteit is het probleem nog groter: 30 à 40 procent van wie met pesten te maken krijgt, houdt dat voor zichzelf."

Eind oktober heeft Deboutte, die voorzitter is van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, afspraak op het kabinet van de nieuwe minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V). Die wil de problematiek "zorgzaam bekijken"


» Reageer (0)
24-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: familie mag na eeuw eerste meisje verwelkomen

Eindelijk: familie mag na eeuw eerste meisje verwelkomen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/16/12/20140924131820/media_xll_7138962.jpg

Sinds 1913 was het de familie Silverton niet gegund een vrouwelijke nakomeling te mogen verwelkomen. Een opeenvolging van zestien jongens, waarbij de kans 1 op 10.000 is, lukte hen wel. Tot nu: de familie sluit sinds kort Poppy in hun armen.

De geboorte van het kleine meisje was extra speciaal voor het gezin en de hele familie. Poppy is de eerste vrouwelijke Silverton sinds haar oudtante Jessie, die 101 jaar geleden geboren werd toen George VI nog op de troon zat en vrouwen nog geen stemrecht hadden.

De ouders van het kleine meisje hadden op voorhand niet verwacht dat ze eindelijk 'de vloek' zouden verbreken. "We hadden de babykamer voor onze twee jongens blauw geschilderd, we dachten dat we dat niet zouden moeten veranderen. Na een echografie werden we echter met onze neus op de feiten geduwd. Ik ben snel roze verf gaan halen", zegt papa Jeremy.

Het nieuws vertellen aan de familie was voor de ouders dan ook een fantastisch moment. "Het duurde vijf minuten voor mijn moeder bedaard was. Ook de rest van de familie vindt het ontzettend leuk", stelt Jeremy. "Er staat dan ook al een ding vast: ze zal erg verwend worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste gebouw van België viert vijftigste verjaardag

Hoogste gebouw van België viert vijftigste verjaardag

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/5/0/20140924002907/media_xll_7137540.jpg

Vandaag is het exact 50 jaar geleden dat de eerste steen werd gelegd van de Brusselse Zuidertoren. Om die verjaardag te vieren trakteert de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP), die het gebouw bevolkt, 1.000 mensen op een geleid bezoek, van kelder tot dak.

De Zuidertoren, met 150 meter het hoogste gebouw van België, is een uniek bouwwerk. De 36 verdiepingen van de "pensioentoren" aan het Brusselse Zuidstation zijn bevestigd aan een centrale kern, die rust op een 9 meter hoge sokkel, smaller dan de toren die erboven staat.

De toren werd in 1967 voltooid en is altijd bevolkt geweest door de pensioendiensten. Het glas werd vernieuwd tussen 1993 en 1996, en van 2003 tot 2006 kreeg het interieur een grondige renovatiebeurt. De laatste jaren deed de RVP ook inspanningen om van de Zuidertoren één van de meer energiezuinige wolkenkrabbers te maken. Zo werd tussen 2009 en 2013 ongeveer 6.000 ton CO2 uitgespaard, vergelijkbaar met de uitstoot van 1.600 huishoudens.

Wie een bezoek wil brengen aan de wolkenkrabber, kan zich individueel inschrijven via www.zuidertoren.be of bellen naar het gratis nummer 1765. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universiteit Hasselt: stuur gebuisde studenten van unief

Universiteit Hasselt: stuur gebuisde studenten van unief

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/2/5/20140924043852/media_xll_7137860.jpg

Stuur gebuisde eerstejaars al met Kerstmis door naar een andere opleiding. Daarmee spaart zowel student als universiteit tijd en geld. Dat stelt de rector van de Universiteit Hasselt vandaag in Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad voor als besparingsmaatregel.

"Als het inschrijvingsgeld omhoog gaat, vrezen we dat er minder jongeren zullen voortstuderen", zegt Luc De Schepper. "Dus waarom niet eerstejaars die over de hele lijn gebuisd zijn in december van de unief doorsturen naar de hogeschool? Dan bespaar je 3.500 euro per student, aangezien een student aan de universiteit nu per jaar 7.000 euro kost." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Bolleboos' mooiste woord van afgelopen 150 jaar

'Bolleboos' mooiste woord van afgelopen 150 jaar

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/15/4/20140923171950/media_xll_7136224.jpg

Om de honderdvijftigste verjaardag van de 'Dikke' Van Dale te vieren, is de uitgeverij van de bekende woordenboeken op zoek gegaan naar het jubileumwoord bij uitstek. De meeste stemmen gingen naar 'bolleboos'.

"m. (¿.bozen), (fig.) een bijzonder knap mensch; iemand die in iets uitmunt: 't is een -": zo staat 'bolleboos' omschreven in de derde editie van het Nieuw Woordenboek der Nederlandsche taal van 1884. 'Bolleboos', ontstaan in 1866, is geleend uit het Hebreeuws. In die taal betekent het oorspronkelijk 'Heer des huizes'.

Het woord was een van de 150 jubileumwoorden die kandidaat waren voor de titel van 'Van Dale Jubileumwoord'. Die 150 Nederlandse woorden werden voor het eerst aangetroffen of courant in een van de jaren tussen 1864 en 2014. 'Bolleboos' was de kandidaat van het jaar 1866.

Tussen 28 augustus tot en met 22 september werden uiteindelijk ruim 12.500 stemmen uitgebracht. De top drie wordt vervolledigd door 'regelneef' (1977) en 'bekokstoven' (1900). Op de vierde plaats kwam 'selfie' uit (2013), op vijf 'prima' (1868).

De 150 woorden zijn opgenomen in het jubileumboek 'Verhalen over taal - 150 jaar Van Dale'. Het boek bevat een verzameling verhalen over 150 jaar Nederlands en de Dikke Van Dale, met bijdragen van onder meer Ruud Hendrickx, Ronald Giphart, Kristien Hemmerechts, Tommy Wieringa en Guy Mortier. (br.hln)


» Reageer (0)
23-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China in de ban van kalfje met zes poten

China in de ban van kalfje met zes poten

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/13/10/20140923174624/media_xll_7136290.jpg

Een kalfje met zes poten, dat is wat een Chinese boer onder ogen kreeg toen zijn zwangere koe beviel. Aan de nek van het beestje hangen twee extra poten te bungelen, maar de boer is niet van plan om ze te laten verwijderen. Hij wil het dier verkopen aan de meest biedende dierentuin.

Sinds het kalfje ter wereld kwam, staat de telefoon van de boer niet meer stil. "Om de haverklap staat er een tv-ploeg aan de deur", klaagt hij. Iedereen wil immers de kleine koe met zes poten zien sinds een vriend van de eigenaar een foto van het dier op internet postte. "Elke dag komen steeds meer mensen kijken."

Twee extra poten, dat zie je dan ook niet veel. "De moederkoe heeft al vier kalfjes ter wereld gebracht, maar dit is het eerste met deze afwijking. Dit had ik nog nooit gezien", aldus de boer. Het kalf kan de twee versmolten poten niet gebruiken of bewegen, maar het lijkt haar ook niet te deren. "Ze beweegt normaal."

Dierenartsen vermoeden dat het kalfje in de baarmoeder een zwakkere tweelingbroer of -zus geabsorbeerd heeft en zo aan de twee extra poten kwam. Ze zouden perfect verwijderd kunnen worden, maar daar denkt de boer niet aan. "Ik heb al veel aanbiedingen gekregen van dierenparken en -tuinen. Ik ben de bedragen nu aan het bekijken", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delphine Boël wil publiek op haar proces

Delphine Boël wil publiek op haar proces

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/9/9/20140919171845/media_xll_7126239.jpg

Delphine Boël wil niet dat het proces tegen koning Albert vandaag achter gesloten deuren wordt gevoerd. Haar advocaat gaat aan het begin van de zitting vragen om publiek en pers toe te laten. "Er is al zo veel verschenen over hun privéleven. Ik zie dan ook geen reden voor gesloten deuren", zo stelt haar raadsman in Het Laatste Nieuws.

Vandaag is het zover. De zaak van Delphine Boël (46), de vermeende dochter van koning Albert II, wordt voortgezet voor de burgerlijke rechtbank van Brussel. "Ja, ze zal zelf aanwezig zijn", zegt meester Alain De Jonge op de vooravond van het proces dat volgens de wet achter gesloten deuren moet gehouden worden.

De Jonge gaat vragen om daar van af te zien. "Volgens artikel 757 kan de openbaarheid van de debatten gevraagd worden. Oorspronkelijk was dat ook de regel in zaken van afstamming. In 2011 is dat gewijzigd. De reden voor de gesloten deuren is dat er meestal minderjarige kinderen zijn betrokken van wie de privacy moet beschermd worden. Maar hier hebben we te maken met een 'kind' van 46. Over het privéleven van die mensen is al zo veel verschenen. Iedereen weet wat er is gebeurd. De redenen om het achter gesloten deuren te doen, zijn er niet meer."

De drie rechters van de burgerlijke rechtbank zullen moeten oordelen over de vraag om openbaarheid. Alleszins wordt er vandaag ook al gepleit door alle partijen. Delphine Boël wil het morele en wettelijke vaderschap van koning Albert afdwingen. In eerste instantie zal ze dat doen door verklaringen van haar moeder, foto's en brieven mee te brengen die moeten bewijzen dat Albert haar vader is. De rechtbank kan ook een DNA-staal vragen van het voormalige staatshoofd, maar Delphine denkt dat ze dat niet nodig heeft. Uit de correspondentie tussen haar moeder Sybille en de toenmalige prins Albert zou duidelijk genoeg blijken dat de twee vader en dochter zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
22-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewezen N-VA-kamerlid Flor Van Noppen (58) overleden

Gewezen N-VA-kamerlid Flor Van Noppen (58) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/15/14/20140922144939/media_xll_7132229.jpg

Voormalig kamerlid Flor Van Noppen (N-VA) is vandaag in zijn huis te Dessel overleden. "Ondanks de moedige strijd tegen de ziekte MSA is Flor vandaag rustig ingeslapen", laat zijn familie weten. Van Noppen was 58 jaar en zetelde in de Kamer van 2007 tot aan de recente verkiezingen. Hij was de broer van de veearts Karel Van Noppen, die in 1995 vermoord werd wegens zijn strijd tegen de hormonenmaffia.

"Met Flor verliest onze partij een politieke kracht, een warme mens, een sterke persoonlijkheid. Het was zijn laatste politieke wens dat onze partij de strijd tegen MSA - en weesziekten in het algemeen - zou verder zetten. Wij zullen die wens met ingetogenheid en daadkracht honoreren", stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Staande ovatie
Sinds de zomer van 2013 wist Flor van Noppen dat hij leed aan MSA, een ongeneeslijke neurologische ziekte waartegen nog geen behandeling bestaat. In de Kamer ijverde hij nog voor meer middelen voor onderzoek naar deze ziekte door het doen aannemen van een resolutie. Die werd op 3 april van dit jaar unaniem goedgekeurd. Van Noppen kreeg toen een staande ovatie van zijn collega-volksvertegenwoordigers.

Flor Van Noppen zette de strijd van zijn broer tegen hormonenmaffia voort via de Stichting Van Noppen. Hij stapte in 1998 in de politiek via ID21, de politieke vernieuwingsbeweging van Bert Anciaux. In dat jaar was hij kandidaat op de VU-ID-lijst, maar raakte niet verkozen. In 1999 werd hij woordvoerder van ID21. Na de splitsing van de Volksunie koos hij, samen met Dessels burgemeester Kris Van Dijck, voor de N-VA.

"Warme en zachte man"
In 2006 werd hij schepen in Dessel. Een jaar later raakte hij ook verkozen in de Kamer. Daar zette hij het werk van zijn vermoorde broer Karel verder. Voedselveiligheid en dierenwelzijn waren zijn prioriteiten.

Voor Bart De Wever verliest de N-VA "niet alleen een politieke kracht, maar vooral een warme en zachte man voor wie niets teveel was". De manier waarop hij de moord van zijn broer verwerkte, en de daders wist te vergeven, is volgens de N-VA-voorzitter weinigen gegeven. "Ook de openheid en het optimisme waarmee hij met zijn ziekte omging, getuigt van wilskracht en doorzettingsvermogen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straf verhaal: Ik ben aseksueel

Straf verhaal: "Ik ben aseksueel"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/3/9/20140922114021/media_xll_7131639.jpg

We hoeven onze tv maar op te zetten of we worden gebombardeerd met gekus, geflirt en seks. Maar wat als je geen of heel weinig seksuele gevoelens hebt? Dit is het verhaal van een aseksuele vrouw.

Aseksualiteit, het gebrek aan seksuele aantrekking of interesse in seksuele handelingen. Er wordt geschat dat ongeveer 1 procent van de bevolking met deze gevoelens kampt, of in ieder geval het gebrek eraan. Ook de 23-jarige Maddy, afkomstig uit Sydney, is aseksueel. Een seksuele oriëntatie die volgens haar nauwelijks begrepen wordt.

"Als mensen horen dat ik aseksueel ben, zijn ze eerst verward. Daarna willen ze meestal mijn identiteit afbreken. 'Je moet wel aangetrokken zijn tot iemand, ofwel jongens ofwel meisjes', zeggen ze dan. Maar als je beide geslachten aantrekkelijk kan vinden, kan je toch ook geen enkel geslacht leuk vinden?"

"Ik heb niet echt seksuele gevoelens, en heb me nog nooit aangetrokken gevoeld tot iemand. Er is een groot gebrek aan begrip voor deze identiteit. Ik wist zelfs niet wat aseksualiteit was tot ik 18 werd. Mensen snappen het gewoon niet. 'Iedereen moet seks hebben. Misschien ben je holebi, of het zijn je hormonen, of je groeit er wel uit', hoor ik vaak. Ik vind het irritant dat mensen durven om mijn seksuele oriëntatie in twijfel te trekken. Ik zal toch wel zelf weten wie ik ben?"

"Ik ben een aromantische aseksueel, wat betekent dat ik ook geen interesse heb in relaties, in tegenstelling tot veel andere mensen die aseksueel zijn. Ik heb het wel eens geprobeerd, en het voelde niet slecht, maar het deed me niets. Ik genoot er niet echt van, het was vreemd en ik begreep niet waarom de andere persoon het fijn vond. Dus nu focus ik me op mijn vrienden, in plaats van een romantische relatie te hebben."

"Maar het is niet gemakkelijk, al dat onbegrip. Vooral mannen begrijpen het niet en trekken mijn seksualiteit in twijfel. Ze denken dat ik ze aan het lijntje hou, noemen me een trut, of preuts. En veel mensen denken ook dat het met religie te maken heeft. Gelukkig is er online een goede gemeenschap waar ik me wél in thuisvoel. Daar word ik wel aanvaard." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek nu wat er voor uw trein verandert: de nieuwe dienstregeling van de NMBS

Ontdek nu wat er voor uw trein verandert: de nieuwe dienstregeling van de NMBS

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/9/1/20140922080636/media_xll_7131271.jpg

Treinreizigers kunnen vanaf vandaag de nieuwe dienstregeling van de spoorwegen raadplegen op de website of via de NMBS-app. Het nieuwe schema zou voor "een betere bediening en een homogenere verdeling van het treinaanbod binnen het uur" moeten zorgen, maar stuitte eerder al op kritiek, omdat een aantal vroege en late treinen zou verdwijnen.

Vandaag start meteen ook een eerste communicatieronde om de 800.000 dagelijkse reizigers zo goed mogelijk te informeren. Een tweede ronde is gepland voor begin december. Op 14 december gaat de nieuwe dienstregeling van kracht. Het huidige vervoersplan dateert nog van 1998, maar sindsdien is het aantal reizigers dat de trein neemt met de helft toegenomen.

Bekijk hier wat de nieuwe dienstregeling voor u betekent. (br.hln)


» Reageer (0)
21-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annabelle, de seksslavin die op haar 18de al met 1.800 mannen geslapen had

Annabelle, de seksslavin die op haar 18de al met 1.800 mannen geslapen had

http://oi62.tinypic.com/xfb5tj.jpg

Nog maar 18 en al met 1.800 mannen het bed moeten delen: die onvoorstelbare kwelling heeft een meisje in de buurt van de Welshe kustplaats Llanelli moeten ondergaan. Toen ze amper zeven jaar oud was, moest ze verplicht toekijken hoe haar moeder seks had. Op haar elfde werd ze twee maal verkracht door haar wrede stiefvader. Drie jaar later diende ze -samen met haar moeder- deel te nemen aan orgieën. En dat allemaal om geld in het laatje te brengen voor de obscure sekssekte die haar ouders uitgebouwd hadden. Minstens twee andere gezinnen uit dezelfde straat deden gewetenloos mee aan het misbruik. In 2011 volgde er eindelijk gerechtigheid: Colin Batley en Jacqueline Marling vlogen voor minstens elf en twaalf jaar achter de tralies.

Nu blikt Annabelle Forest -zoals ze zichzelf laat noemen- nog één keer terug op die vreselijke periode. "Niets kan mij zo hard pijn doen dan mijn moeder en die man. Mijn ma was het kwade in hoogsteigen persoon, ik zal haar nooit vergeven."

"Dit was mijn pad"
De ouders hadden hun wrede inspiratie naar verluidt uit 'The Book of the Law' van de Britse occultist Aleister Crowley gehaald. Uitgangspunt was dat kinderen op een goed blaadje kwamen bij God door seks te hebben met andere sekteleden. "Ik was elf jaar toen hij me voor de eerste keer verkrachtte. Het ergste was echter dat hij me deed geloven dat ik het uit vrije wil deed. Iets pijnlijkers heb ik nooit meegemaakt, maar hij vertelde me dat dit mijn pad was. En als ik het niet deed, zou ik naar de hel gaan. Colin wist hoe hij iemand moest manipuleren, hij kon je alles wijsmaken."

"Zelfmoord geprobeerd"
"We mochten zelfs niet in zijn ogen kijken", gaat Annabelle verder. "Hij leidde onze kleine gemeenschap met ijzeren hand en we moesten doen wat hij zei, anders zouden de goden kwaad worden. Na de vrijpartijen vroeg Colin me of ik ervan genoten had. Ik moest wel ja zeggen, maar vanbinnen ging ik dood. Overdag ging ik gewoon naar naar school, 's nachts was ik een seksslavin. Op een gegeven moment heb ik zelfs zelfmoord proberen plegen."

"Mijn moeder was even slecht"
Toen Annabelle 17 jaar oud was, werd ze ook nog eens zwanger. Een jaar na de geboorte van het kind wist ze in het holst van de nacht te ontsnappen. Haar moeder en stiefvader zou ze gelukkig pas tijdens het proces terugzien. "Ik wilde haar nog één keer zien en haar horen zeggen dat het allemaal zijn fout was. Dat ze onder de knoet lag en dus geen andere keuze had. Maar dat deed ze niet. Ze trok alleen maar een vreemd gezicht en vroeg wat ik daar deed. Pas dan besefte ik dat zij echt even slecht was als hij. Ik kan maar niet geloven hoe wreed ze mij behandeld heeft, zeker nu ik zelf mama ben. Maar ik mag er geen depressie aan overhouden, het leven gaat door. Feit is wel dat ik haar nooit meer wil zien."

"Trek aan de alarmbel"
Annabelle, die nu ergens in het noorden van Engeland leeft, heeft haar vreselijke ervaringen neergeschreven in een boek. 'The Devil on The Doorstep: My Escape from a Satanic Sex Cult', luidt de titel. "Als ik met deze memoires één ding wil bereiken, is het dat we met z'n allen meer aandacht moeten hebben voor onze omgeving. Overal ter wereld worden kinderen misbruikt, helaas kunnen ze alleen maar gered worden als iemand aan de alarmbel trekt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst

Herfst

http://oi59.tinypic.com/v7aah1.jpg

De zon gaat onder, en de lucht heeft een rode gloed,
Net als de bladeren, die geven de bomen hun laatste groet,

Ze zweven door de lucht, in de aller mooiste kleuren,
Hoog in de lucht, zal de wind ze overal naartoe sleuren,

Rood, bruin, oranje en geel,
Het is net of ze dansen, in kleren van fluweel,

Hun laatste dans, voordat ze gaan,
Totdat de winter komt, en het lijkt of ze nooit hebben bestaan.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier handige tips om komaf te maken met roos

Vier handige tips om komaf te maken met roos

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/15/2/20140919161029/media_xll_7126007.jpg

Je lokken kunnen er erg gezond en glanzend uitzien en tegelijk kan je toch last hebben van roos op je hoofdhuid. Niets vervelender dan die kleine witte pelletjes te zien liggen op je schouders. Neem daarom hier een kijkje hoe je komaf kan maken met schilfers.

Je weet vast wel dat wat je eet een grote invloed heeft op de gezondheid van je lichaam en huid. Om minder last te hebben van schilfertjes kan het daarom goed zijn om meer voedingsmiddelen die vitamine A, B en C bevatten te consumeren. Abrikozen, groene bladgroenten, aardbeien: heel wat lekker eten bevat deze belangrijke vitaminen die je hoofdhuid beïnvloeden.

Vaak is de boosdoener van je probleem je borstel: je kamt er enkele dag je lokken mee maar maak je hem ook regelmatig schoon? Volgens vele kappers is het noodzakelijk om je borstel of kam om de drie weken te kuisen. Laat ze gedurende een halfuurtje weken in een mengsel van warm water en witte azijn om alle bacteriën te doden. Verwijder ook elke avond of morgen de haren uit je borstel.

Ook de producten die je gebruikt om je haar te reinigen en verzorgen, spelen natuurlijk een grote rol. Hoe meer middeltjes je gebruikt, hoe moeilijker het is om te bepalen welke producten de schilfers in de hand werken of verergeren. Wanneer je de volgende keer op zoek bent naar een nieuwe shampoo, doe je er goed aan om eentje te kiezen die zink bevat.

Als laatste bepaalt ook de opbouw van je haar en huid of je te maken krijgt met roos. Schilfers komen vaker voor bij mensen die last hebben van een vette hoofdhuid en of er al dan niet gisten aanwezig zijn. Ook speelt spijtig genoeg je aanleg voor het probleem een niet te onderschatten rol: wie van jongs af aan last heeft, zal waarschijnlijk hinder blijven ondervinden. Wanneer je al veel middeltjes uitprobeerde om het probleem te verhelpen, kan het dus handig zijn om een kapper of dokter te consulteren. Er zijn namelijk verschillende soorten roos die op een andere manier behandeld moeten worden (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart meer fietsongevallen

Kwart meer fietsongevallen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/4/0/20140921054538/media_xll_7129005.jpg

Het aantal fietsongevallen is toegenomen met liefst een kwart. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) begint daarom een onderzoek naar de risico's van de elektrische fiets. Dat bericht Het Nieuwsblad op zondag.

In de eerste helft van dit jaar zijn 23 procent meer ongevallen gebeurd waarbij fietsers gewond raakten dan in dezelfde periode in 2013. Het aantal fietsongevallen steeg tot 3.831. Daarbij vielen 3.935 slachtoffers, onder wie 25 dodelijke.

Een aantal oorzaken voor die stijging is duidelijk. "Zo heeft het in de eerste maanden van 2014 zo goed als niet gesneeuwd, en dan wordt er vaker gefietst", zegt Karin Genoe van het BIVV. Maar wellicht is er meer aan de hand, en dus kijkt het BIVV in de richting van de elektrische fietsen. Die zijn erg populair, maar moeilijker te besturen dan traditionele fietsen.

Voor zijn nieuwe onderzoek schakelt het BIVV 65-plussers in. Niet toevallig: zij hebben meer kans op een ongeval als zwakke weggebruiker. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Stad Brussel wil winkelen op zondag

Ook Stad Brussel wil winkelen op zondag

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/16/14/20140920075616/media_xll_7127504.jpg

Het Brusselse stadsbestuur wil een afwijking bekomen op de verplichte zondagsrust voor de handelaars in de Vijfhoek. Net als Antwerpen, wil Brussel dat de handelaars in het stadscentrum die dat wensen, zeven dagen op zeven open kunnen zijn. Dat schrijven La Capitale en Le Soir.

In Antwerpen werd begin september de eerste maandelijkse koopzondag gehouden, nadat enkele maanden geleden de binnenstad werd erkend als toeristisch centrum. De stad moest daarvoor een afwijking bekomen op de wet van 1960 op de wekelijkse rustdag.

Ook Brussel wil nu de zondagsopening mogelijk maken. "Een deel van ons grondgebied is reeds erkend als toeristisch centrum volgens de wet van 23 juli 1973. Dat laat ruimere openingsuren toe, zodat bijvoorbeeld donderdagavond de afterwork shopping mogelijk is", aldus Schepen van Handel Marion Lemesre (MR). Nu wil ze dus ook een uitzonderingen op de wet van 1960 bekomen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!