Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier handige tips om komaf te maken met roos

Vier handige tips om komaf te maken met roos

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/15/2/20140919161029/media_xll_7126007.jpg

Je lokken kunnen er erg gezond en glanzend uitzien en tegelijk kan je toch last hebben van roos op je hoofdhuid. Niets vervelender dan die kleine witte pelletjes te zien liggen op je schouders. Neem daarom hier een kijkje hoe je komaf kan maken met schilfers.

Je weet vast wel dat wat je eet een grote invloed heeft op de gezondheid van je lichaam en huid. Om minder last te hebben van schilfertjes kan het daarom goed zijn om meer voedingsmiddelen die vitamine A, B en C bevatten te consumeren. Abrikozen, groene bladgroenten, aardbeien: heel wat lekker eten bevat deze belangrijke vitaminen die je hoofdhuid beïnvloeden.

Vaak is de boosdoener van je probleem je borstel: je kamt er enkele dag je lokken mee maar maak je hem ook regelmatig schoon? Volgens vele kappers is het noodzakelijk om je borstel of kam om de drie weken te kuisen. Laat ze gedurende een halfuurtje weken in een mengsel van warm water en witte azijn om alle bacteriën te doden. Verwijder ook elke avond of morgen de haren uit je borstel.

Ook de producten die je gebruikt om je haar te reinigen en verzorgen, spelen natuurlijk een grote rol. Hoe meer middeltjes je gebruikt, hoe moeilijker het is om te bepalen welke producten de schilfers in de hand werken of verergeren. Wanneer je de volgende keer op zoek bent naar een nieuwe shampoo, doe je er goed aan om eentje te kiezen die zink bevat.

Als laatste bepaalt ook de opbouw van je haar en huid of je te maken krijgt met roos. Schilfers komen vaker voor bij mensen die last hebben van een vette hoofdhuid en of er al dan niet gisten aanwezig zijn. Ook speelt spijtig genoeg je aanleg voor het probleem een niet te onderschatten rol: wie van jongs af aan last heeft, zal waarschijnlijk hinder blijven ondervinden. Wanneer je al veel middeltjes uitprobeerde om het probleem te verhelpen, kan het dus handig zijn om een kapper of dokter te consulteren. Er zijn namelijk verschillende soorten roos die op een andere manier behandeld moeten worden (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart meer fietsongevallen

Kwart meer fietsongevallen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/4/0/20140921054538/media_xll_7129005.jpg

Het aantal fietsongevallen is toegenomen met liefst een kwart. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) begint daarom een onderzoek naar de risico's van de elektrische fiets. Dat bericht Het Nieuwsblad op zondag.

In de eerste helft van dit jaar zijn 23 procent meer ongevallen gebeurd waarbij fietsers gewond raakten dan in dezelfde periode in 2013. Het aantal fietsongevallen steeg tot 3.831. Daarbij vielen 3.935 slachtoffers, onder wie 25 dodelijke.

Een aantal oorzaken voor die stijging is duidelijk. "Zo heeft het in de eerste maanden van 2014 zo goed als niet gesneeuwd, en dan wordt er vaker gefietst", zegt Karin Genoe van het BIVV. Maar wellicht is er meer aan de hand, en dus kijkt het BIVV in de richting van de elektrische fietsen. Die zijn erg populair, maar moeilijker te besturen dan traditionele fietsen.

Voor zijn nieuwe onderzoek schakelt het BIVV 65-plussers in. Niet toevallig: zij hebben meer kans op een ongeval als zwakke weggebruiker. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Stad Brussel wil winkelen op zondag

Ook Stad Brussel wil winkelen op zondag

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/16/14/20140920075616/media_xll_7127504.jpg

Het Brusselse stadsbestuur wil een afwijking bekomen op de verplichte zondagsrust voor de handelaars in de Vijfhoek. Net als Antwerpen, wil Brussel dat de handelaars in het stadscentrum die dat wensen, zeven dagen op zeven open kunnen zijn. Dat schrijven La Capitale en Le Soir.

In Antwerpen werd begin september de eerste maandelijkse koopzondag gehouden, nadat enkele maanden geleden de binnenstad werd erkend als toeristisch centrum. De stad moest daarvoor een afwijking bekomen op de wet van 1960 op de wekelijkse rustdag.

Ook Brussel wil nu de zondagsopening mogelijk maken. "Een deel van ons grondgebied is reeds erkend als toeristisch centrum volgens de wet van 23 juli 1973. Dat laat ruimere openingsuren toe, zodat bijvoorbeeld donderdagavond de afterwork shopping mogelijk is", aldus Schepen van Handel Marion Lemesre (MR). Nu wil ze dus ook een uitzonderingen op de wet van 1960 bekomen. (br.hln)


» Reageer (0)
20-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hond hebben kost je een autootje

Een hond hebben kost je een autootje

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/14/7/20140919104613/media_xll_7125037.jpg

Kost een kind je een huis, dan kost een hond houden je een kleine wagen. Dat berekenden Duitse dierenartsen.

"Maar wanneer je van iets houdt, dan zit je je geld niet te tellen, hè", zegt Jaak Pijpen, hoofdredacteur van Woef. Hij maakt de rekening voor de in ons land populaire dobermann. "Als je de pup bij een bonafide fokker koopt, ben je minimaal 1.000 euro kwijt. Een fors bedrag, maar een veel goedkoper hondje van bij een malafide kweker zal je nadien meer kosten bij de dierenarts en de hondengedragstherapeut. Herhalingsinentingen en zo meer kosten je al snel 135 euro per jaar, of in totaal 1.485 euro bij een levensverwachting van 11 jaar. Krijgt je dier later zwaardere gezondheidsproblemen die een chirurgische ingreep vergen, dan ben je daar al snel 2.000 euro aan kwijt."

In de meeste landen verzekeren hondenbaasjes zich tegen zulke zware medische kosten, maar in België worden die polissen niet aangeboden. "Slechts één verzekeringsmaatschappij doet dat, en dan nog alleen onder de voorwaarde dat je al je andere polissen afsluit bij hen", zegt Jaak Pijpen. "Voeding vertegenwoordigt een hele grote hap in het budget. En dan moet je nog variabele kosten rekenen, zoals bijvoorbeeld het verblijf in een hondenpension tijdens je vakantie en de hondenkapster. Deze laatste kostenpost loopt vooral bij langharige rassen op." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetstoffen verhogen kans op diabetes

Zoetstoffen verhogen kans op diabetes

http://oi61.tinypic.com/fp1oyd.jpg

Wie denkt met suikerarme producten minder suiker op te nemen komt bedrogen uit. Zoetjes, lightproducten en caloriearme drankjes leiden sneller tot stofwisselingsafwijkingen, waaronder diabetes. Dit blijkt uit onderzoek van het blad Nature na testen bij mensen en muizen.

De kans op diabetes wordt vergroot doordat de zogenaamde lightproducten iets meer suiker aanmaken in het bloed.

Onderzoekers van het Israëlische Weizmann Instituut dienden een hoeveelheid zoetstoffen die overstemt met wat mensen dagelijks gemiddeld tot zich nemen, aan twee groepen muizen. Na elf weken was het suikerniveau bij de groepen hoger dan dat van dieren die normale suiker kregen. Conclusie: de stofwisseling in het insulinesysteem, wat kan leiden tot diabetes, was verstoord.

Max Nieuwdorp, internist-endocrinoloog bij het Amsterdams Medisch Centrum (AMC), vindt dat het onderzoek "heel netjes is uitgevoerd", vertelt hij aan de Nederlandse krant De Volkskrant. Wel zag hij dat de hoeveelheid zoetstof waarbij de bloedsuikerspiegel van muizen steeg, in de studie extreem hoog was. "Je zou zo'n dertig cola lights per dag moeten drinken. Dat is absurd veel", meent hij. "Toch zijn de resultaten belangrijk, want de studie laat zien dat mensen die al gevoelig zijn voor bloedsuikerproblemen, door bijvoorbeeld overgewicht, diabetes of een slecht eetpatroon, beter af zijn als ze niet te veel zoetstoffen drinken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torfs wil het hard spelen: Niet slagen voor toelatingsproef betekent niet starten

Torfs wil het hard spelen: "Niet slagen voor toelatingsproef betekent niet starten"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/4/12/20140920095904/media_xll_7127577.jpg

In gesprek met De Tijd laat KU Leuven-rector Rik Torfs zich uit over de besparingsstorm waaraan de Vlaamse universiteiten ten prooi vallen. Een bindende toelatingsproef lijkt Torfs een efficiënte besparing: "Financieel, maar ook emotioneel."

"Een toelatingsproef is een besparing: financieel én emotioneel. Het middelbaar onderwijs moet afstappen van de gedachte dat een middelbaar diploma een einddoel is. Achttienjarigen halen hun diploma en klaar is Kees. Daarna mogen de universiteiten het selectiewerk doen", aldus de voormalige CD&V-politicus.

Torfs vervolgt: "Er wordt voor elke student aan de universiteit veel geld betaald, terwijl sommige studenten in bepaalde opleidingen amper slaagkansen hebben. Laat ons hier selectiever zijn en bindende toelatingsproeven inrichten voor leerlingen die uit richtingen komen die ze niet voorbereiden op de universiteit."

"Wie niet slaagt voor de toelatingsproef kan niet starten. Die studenten kunnen dan aan een hogeschool studeren en via een schakelprogramma later toch naar de universiteit gaan", aldus de rector van de KU Leuven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je beter niet eet als je dronken bent

Wat je beter niet eet als je dronken bent

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/5/1/20140918172157/media_xll_7123141.jpg

Als je dronken bent, maak je slechtere voedingskeuzes, dat werd wetenschappelijk bewezen. We geven een overzichtje van de snacks die het aantrekkelijkst ogen wanneer je een glaasje te veel op hebt, maar slechte opties zijn.

1. Pikante pizza
Alcohol maakt de spieren losser die je eten en verteringssappen in je maag houden. Het zure van de tomatensaus in de saus kan voor brandend maagzuurzorgen. Dat is zeker slecht wanneer je dit 's avonds laat eet net voor je gaat liggen, want dan helpt de zwaartekracht niet langer een handje. Een pizza met room is dus een betere optie, hoewel te vet eten je maag ook overstuur kan maken

2. Chocolade
De cafeïne, het vet en de cacao hebben hetzelfde effect als de pizza hierboven.

3. Zelfbereide maaltijd
Probeer 's nachts niet zelf nog een croque monsieur te maken. Je kan beter geen gevaarlijke toestellen hanteren als je onder invloed bent. Ga op zoek naar een snackbar die nog open is.

4. Chips
Zoute snacks maken je dorstig, waardoor je sneller gaat drinken en je nog meer beneveld raakt. Het is wel slim om te eten tussendoor omdat dit de absorptie van alcohol vertraagt. Dus als je enkel zoute snacks voorhanden hebt, wissel dan af met water.

5. Frieten
Ook deze maaltijd bevat heel wat zout, wat je uitdroogt. Hierdoor kan je de volgende dag meer last van je kater krijgen.

6. Appelsienen
Dit fruit lijkt een goede optie want het is gezond, toch? Maar het zuur in citrusvruchten kan tot verteringsproblemen leiden. Als je nog slim genoeg bent om fruit te eten bij dronkenschap ga dan voor een banaan. Dit bevat veel kalium, wat de dehydraterende effecten van alcohol kan beperken.

7. Snoep
Ook zoete dingen maken dat je meer alcohol wil gaan drinken.

8. Pikant
Pikante voedingsmiddelen die je maag al verontrusten wanneer je nuchter bent, zullen zeker weinig goeds doen bij dronkenschap. (br.hln)


» Reageer (0)
19-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezin vlucht uit huis vol agressieve spinnen

Gezin vlucht uit huis vol agressieve spinnen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/9/1/20140919142354/media_xll_7125661.jpg

Een koppel met drie kinderen staat op het punt hun huis in het Engelse Bristol te ontvluchten omdat het vol agressieve, giftige spinnen zit. Vader Liam Forrester is al gebeten door één van de veldtrechterspinnen. Op zijn arm heeft hij een diepe geïnfecteerde wonde. Pas na drie maanden zal die genezen zijn.

Zijn partner Kirsty Garland kan de invasie van de spinnen niet meer aan en staat op het punt met haar kinderen bij familie in te trekken.

Kirsty (27) opende twee weken geleden de deur naar de zolder en een hele troep van de vreemde spinnen kwam haar tegemoet. Sindsdien heeft ze al zeker dertig spinnen doodgetrapt, maar ze blijven maar komen.

Invasie over heel Europa
Volgens experts mag de invasie niet verbazen. Spinnen hebben door het warme weer immers een heel goed jaar gehad. Als de temperatuur de komende weken daalt, zullen voordien ongeziene spinnensoorten naar verwachting over heel Europa in huizen binnendringen.

"Het lijken wel normale spinnen, maar dan op steroïden, ze deinzen nergens voor terug. Ik haat ze", verklaart de 27-jarige moeder. "Niemand durft nog op de zolder te gaan. Het zijn vreselijk gemene beesten. Vorige week zat er één in het bad, en toen ik er een pintglas over zette, vulden zijn lange poten het hele glas. Ze zijn niet bang van mensen, ze rennen naar je toe in plaats van te vluchten. Als je ze in een hoek drijft, bedreigen ze je met opgerichte poten".

"Hun lijven hebben een normaal formaat, maar die poten! Hun voorpoten zijn zo lang als je hand. Als we ze niet snel kwijtraken, ga ik verhuizen. Ik wil niet dat één van de kinderen gebeten wordt".

Agressief
"Hun beten doen de huid afsterven. De beet op de arm van mijn partner is vreselijk. Aanvankelijk voelde hij niets, maar toen begon het gif zich te verspreiden en nu heeft hij een krater in zijn arm waar de huid is afgestorven".

De veldtrechterspin (Tegenaria agrestis, 'hobo spider' in het Engels) ziet eruit als een gewone huisspin, maar ze zijn groter en hebben dikke, behaarde poten. Ze maken normaal zelden contact met mensen en maken fuikvormige webben. Terwijl de meeste spinnen vluchten wanneer ze door mensen worden benaderd, loopt de veldtrechterspin naar mensen toe. Hun beet zorgt ervoor dat het weefsel rond de beet afsterft. Slachtoffers klagen ook over barstende hoofdpijn en wazig zicht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook honden kunnen pessimistisch zijn

Ook honden kunnen pessimistisch zijn

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/3/6/20140919110018/media_xll_7125111.jpg

Kwispelend en uitbundig. Zo kennen we allemaal onze hond. Maar vergis je niet, jouw favoriete huisdier kan ook een pessimist zijn. Meer nog, sommige honden zijn meer zwartkijker dan andere. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Sydney in Australië. "Dit onderzoek is opwindend omdat het de positieve en negatieve gevoelens van honden op een objectieve en niet-ingrijpende manier in kaart brengt. Het biedt onderzoekers en baasjes ook de mogelijkheid aan om inzicht te krijgen in de emotionele status van hun hond en hoe die ook kan veranderen", beweert Melissa Starling van de faculteit Dierengeneeskunde.

De resultaten van haar onderzoek verschijnen in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS. "Het bepalen van de emotionele toestand van een hond is belangrijk en handig voor wie met de hond werk en voor het welzijn van het dier zelf." Tijdens het onderzoek werden de honden vertrouwd gemaakt met twee verschillende geluiden die gepaard gingen met een verschillende beloning: een kommetje melk of water. Eens de honden gewend waren aan de twee verschillende tonen, werden ze geconfronteerd met andere, ambigue geluiden. Honden die reageerden op de laastgenoemde geluiden, hadden de verwachting dat er iets goed te gebeuren stond en werden gecatalogiseerd als 'optimistisch'.

De honden konden hun mate van optimisme tonen door te reageren op bepaalde tonen. De meest optimistische viervoeters reageerden op geluiden die erg geleken op de geluiden die afgespeeld werden nog voor ze beloond werden met een kommetje water. "Van alle honden die we getest hebben, kunnen we met zekerheid zeggen, dat de meerderheid eerder optimistisch van aard is maar het is nog te vroeg om te zeggen dat dit ook waar is voor de ganse hondenpopulatie", aldus Starling.

Uit het onderzoek blijkt ook dat honden met een optimistische inborst meer goede dan slechte dingen verwachten. Optimistische honden nemen ook vaker risico's en verwachten dan ook om beloond te worden. Ze laten zich niet makkelijk uit hun lood slaan na een mislukking en ondernemen nieuwe pogingen als iets mislukt. Kleine tegenslagen hebben ook geen vat op die dieren. Pessimistische honden zijn daarentegen minder ondernemend en houden helemaal niet van risico's. Ze geven ook sneller op als iets niet meteen lukt en kleine tegenslagen brengen ze meteen van slag. Die honden zijn niet per se ongelukkig maar is blij met de dingen zoals ze zijn en ze hebben echt aanmoedigingen nodig om iets nieuws te proberen. "Pessimistische honden hadden meer stress als een opdracht verkeerd ging dan optimistische honden. Ze hielden zich in en waren niet geneigd om het opnieuw te proberen integenstelling tot de positieve viervoeters", aldus nog Starling.

"Het onderzoek is ook handig voor trainers. Ze kunnen zo de beste honden selecteren voor het uitvoeren van bepaalde taken. Zo kunnen pessismistische honden die risico's schuwen, beter gebruikt worden als geleidehond. Optimistische honden met een sterk doorzettingsvermogen zijn dan weer beter geschikt voor het opsporen van drugs of explosieven. Het onderzoek toont niet alleen het effect van de persoonlijkheid van de hond aan op zijn gemoedstoestand en hoe het dier de wereld ziet maar ook hoe de hond zich werkelijk voelt.

"Het onderzoek heeft de potentie om de manier waarop we naar het welzijn van de hond kijken volledig te herzien. We kunnen beter nagaan hoe de hond zich precies voelt. Die wetenschap kan gebruikt worden om het welzijn van honden in elke omgeving te monitoren. We kunnen ook op een efficiënte manier activiteiten ontwikkelen om het welzijn van de hond te verhogen en ook precies in kaart brengen welke factoren de hond van slag brengen", besluit Starling. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinder is hardnekkige fan van dwarsfluitiste

Vlinder is hardnekkige fan van dwarsfluitiste

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De Japanse dwarsfluitiste Youki Ota zal haar deelname aan de Carl Nielsen International Flute Competition in het Deense Odense wellicht niet snel vergeten.

De vrouw kreeg middenin haar optreden plots het gezelschap van een vlinder die zich boven haar neus nestelde.

De 29-jarige hield maandag het hoofd koel en speelde de Sonate voor Fluit en Piano van de Franse componist Pierre Sancan onverstoord verder.  Het gevleugelde insect bleef bijna 30 seconden zitten. Pas toen haar solo was afgerond, vloog de vlinder weg en kon Ota even ontspannen. De video van haar deelname is op enkele dagen tijd al meer dan 300.000 keer bekeken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiestaking dinsdag: dag zonder boetes?

Politiestaking dinsdag: dag zonder boetes?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/3/1/20140919072852/media_xll_7124686.jpg

De politievakbonden roepen op tot een staking op 23 september. Dat werd gisteren vernomen tijdens de betoging tegen het verdwijnen van het pensioen op 56 jaar. "We weten nog niet hoe we die staking gaan aanpakken", zegt een voorname vakbondsbron.

"Mogelijk leggen we alles plat. Al kan het ook dat we komende dinsdag uitroepen tot boeteloze dag. De agenten gaan dan wel werken, maar zullen geen enkele bekeuring uitschrijven. We moeten dit nog aftoetsen met de andere vakbonden."

Of de staking veel indruk zal maken op de federale regeringsonderhandelaars valt te betwijfelen. De agenten kunnen immers opgevorderd worden, waardoor een minimumdienst gewaarborgd is.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreigt in uw straat het licht uit te gaan?

Dreigt in uw straat het licht uit te gaan?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/1/7/20140919082413/media_xll_7124752.jpg

Als we deze winter met een stroomtekort kampen, dreigt in sommige straten even het licht uit te gaan. De gemeenten die op het afschakelplan stonden, waren al bekend, maar nu maakte Eandis ook een specifiek stratenplan bekend. Zit jouw straat straks in het donker?

Even herhalen: het afschakelplan bevat zes schijven. Als er energieschaarste heerst en de maatregelen om het verbruik te doen dalen niet helpen, zal een eerste schijf zonder stroom gezet worden. Indien nodig volgt later een tweede schijf, enzovoort. De opzettelijke stroompannes zouden tussen 17 en 20 uur plaatsvinden, en zullen maximaal drie uur duren. In principe worden eerst de straten in schijf 6 afgeschakeld, daarna schijf 5 enzovoort.

Op de website van Eandis kan je nu ook kijken of jouw straat effectief op het afschakelplan staat, en in welke schijf die zit. Als jouw woonplaats effectief op de lijst staat, wil dat echter nog niet zeggen dat je ook echt zonder stroom gezet zal worden. Veel hangt af van de manier waarop de netten op dat moment geschakeld zijn, en of de vertreklijn/cabine waarmee je verbonden bent wel of niet in dienst blijft. Maar de lijst - die later nog gewijzigd kan worden - is in ieder geval een goede indicatie.

Zal jij zonder stroom gezet worden? Check het hier.  (br.hln)


» Reageer (0)
18-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie adopteert mishandelde Milo?

Wie adopteert mishandelde Milo?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/8/10/20140917201559/media_xll_7120135.jpg

Een echtscheiding kan ook erg nare gevolgen hebben voor huisdieren. In Izegem liet een vrouw de voorbije dagen Milo verhongeren uit financiële nood. De dwergpincher kreeg zelfs geen slokje water. Toen haar man dat opmerkte, liet hij een pv opmaken door de politie wegens dierenmishandeling. De hond, die nog amper 2,6 kilogram weegt, werd in allerijl naar dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem overgebracht.

Normaal weegt zo'n dwergpincher rond de 5 kilogram. "We weten niet of Milo het overleeft, maar hij kwam de nacht van dinsdag op woensdag alvast goed door", vertelt Veerle Debaillie. "Milo braakt niet meer en drinkt gelukkig al slokjes water. Eten lukt nog niet, maar hij krijgt spuitjes glucose onder de huid toegediend om aan te sterken. We duimen dat het goed komt. Wie Milo wil adopteren, is al welkom", aldus Debaillie.

Ook een tweede hond, labrador Sam, werd door dezelfde vrouw uitgehongerd. Sam is er echter beter aan toe en krijgt nu al om de twee uur kleine potjes met eten. Ook Sam kan geadopteerd worden. Info: tel. 056/75.59.19. (LPS) (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man met hersenverlamming maakt prachtige kunstwerken met typmachine

Man met hersenverlamming maakt prachtige kunstwerken met typmachine

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Paul Smith, een bejaarde man in een rusthuis, maakt prachtige kunstwerken met zijn typmachine. Hij werd geboren met hersenverlamming en is daardoor motorisch erg beperkt. Toch slaagt hij erin om heel accurate portretten te maken.

Met amper tien verschillende toetsen maakte Paul al honderden kunstwerken. Hij portretteerde bijvoorbeeld de Mona Lisa of president Roosevelt op een schitterende manier. Volgens de diepgelovige Paul heeft God hem dat talent gegeven.

Pauls verplegers en verpleegsters genieten van zijn kunstwerken, die allemaal worden tentoongesteld in de gangen van het rusthuis. "Maar we genieten nog meer van Paul en zijn persoonlijkheid dan van zijn kunstwerken", zegt een verpleegster. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurend: mama moet kiezen tussen zichzelf en baby

Hartverscheurend: mama moet kiezen tussen zichzelf en baby

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/3/8/20140917173647/media_xll_7119773.jpg

Kathy Tailor (33) mocht afgelopen week haar zesde kindje verwelkomen. Haar geluk werd echter meteen overschaduwd door een vreselijke ziekte.Tailor werd tijdens haar zwangerschap gediagnosticeerd met huidkanker waardoor ze de baby meer dan acht weken te vroeg op de wereld moest zetten om zichzelf nog een kans te geven op genezing. Die kans lijkt nu spijtig genoeg heel klein.

Te horen krijgen dat haar huidkanker opnieuw was teruggekeerd, was een erg moeilijk moment voor Tailor. Het kon haar echter weinig schelen hoe het met haar gezondheid gesteld was, wat ze wél wou was dat haar zesde baby gezond ter wereld kwam. Op een gegeven moment stond ze dan ook voor een verschrikkelijke keuze: de ziekte was zo agressief dat Tailor moest behandeld worden. Toch stelde ze die behandeling een aantal weken uit zodat haar zoontje Luke nog even in haar buik kon blijven zitten.

"Ze zou er alles voor hebben gedaan om een gezonde en sterke baby op de wereld te zetten. Ze wou hem de nodige bescherming en voedingsstoffen meegeven voor hij geboren werd", vertelt de schoonmoeder van Tailor. De vrouw zette inderdaad haar kleine zoon op de wereld, die amper 900 gram weegt, maar bekoopt het nu met haar eigen leven.

Dokters geven haar nog maar weinig kans. "Ze heeft nog maar enkele dagen, hooguit een aantal weken te leven. We hopen allemaal dat ze haar zoon eens zal kunnen vasthouden, wat nu nog steeds onmogelijk is omdat hij beademd wordt en in een couveuse ligt", zegt de familie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autodieven hebben sleutel niet meer nodig: apparaatje van 500 euro volstaat

Autodieven hebben sleutel niet meer nodig: apparaatje van 500 euro volstaat

http://static0.hln.be/static/photo/2014/5/16/14/20140918072329/media_xll_7121129.jpg

Een bende heeft het momenteel gemunt op de diefstal van BMW's 118d. In anderhalve week verdwenen er in Kortrijk, Heule en Rekkem al drie stuks. Opvallend: de dieven raakten telkens met de Duitse auto weg zonder de sleutel. "Hoe kan dat?", vragen de slachtoffers zich af. "Helaas met een apparaatje dat vrij te koop is op internet", zegt de politie.

"Ik heb alleen nog mijn sleutels", zegt Jessica Seys (22) uit Rekkem. Zij is voorlopig het laatst bekende slachtoffer. "De auto stond zoals anders voor de deur. Toen ik vanochtend naar het werk wilde vertrekken, stond hij er niet meer. Ik was stomverbaasd. Hoe kan dat?" Zij is nummer drie. De voorbije tien dagen verdween hetzelfde type wagen ook al in Kortrijk en Heule, wellicht niet toevallig dicht bij de grensstreek.

"De autodieven zijn vooral gespecialiseerd in Duitse wagens, maar onlangs kraakten ze ook Franse merken. Ze stelen op bestelling", zegt hoofdinspecteur Nicolas Branicki van het Car Identificatie Team van de federale politie. Hij spreekt van een bekende techniek. "Er zijn veel manieren om in een auto binnen te geraken. Eens in de auto moet er nog maar één ding gebeuren: de wagen starten. Dat kan door de transponder te neutraliseren. Dat is een elektronisch apparaat dat een boodschap uitzendt als antwoord op een ontvangen boodschap."

Op internet zijn daarvoor toestelletjes, amper een hand groot, vrij te koop. Afhankelijk van wat ze allemaal kunnen, kosten ze tussen de 500 en 5.000 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario Balotelli doneert grote som aan hondenasiel

Mario Balotelli doneert grote som aan hondenasiel

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/3/9/20140918074754/media_xll_7121184.jpg

Mario Balotelli blijft een van de grootste mysteries van het voetbal. Maar de huidige spits van Liverpool hoeft niet altijd gelinkt te worden aan de gekste verhalen. Zo blijkt nu dat 'Mad Mario' een bedrag van vijf cijfers geschonken heeft aan het Manchester Dogs' Home, waar vorige week zestig honden stierven na een grote brand.

Why (always) Mario? Daar blijkt ditmaal een goeie reden om te zijn. Balotelli was in de periode dat hij voor Manchester City speelde al een vrijwilliger die geregeld de honden uitliet voor een wandeling, terwijl zijn eigen hond in Italië was moeten achterblijven. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de Italiaan geld doneert, al waren de verhalen daarrond steeds dubieus. Zo zou hij eens zomaar de rekening betaald hebben van iedereen die in een benzinestation aan het tanken was, gaf hij 1000 pond aan een dakloze buiten een casino en legde hij op kerstavond datzelfde bedrag ook eens op het schaaltje waarmee ze in de kerk langskwamen. Balotelli verwees die geruchten al eens naar het rijk der fabeltjes, maar zei er toen wel bij dat hij de helft van zijn salaris telkens aan goede doelen schenkt.

In de 'Manchester Evening News' bevestigt noch ontkent Jane Smith, woordvoerder van het hondenasiel in Manchester, het verhaal van Mario's donatie. "Mario heeft een hond die in Italië in quarantaine leeft en daarom kwam hij geregeld met een van onze honden wandelen. We kunnen het nieuws niet bevestigen, maar het zou natuurlijk wel kunnen omdat Mario zo'n grote hondenliefhebber is." Ook een van de managers van Balotelli, die op Anfield wekelijks 76.000 euro opstrijkt, wou het nieuws niet bevestigen. (br.hln)


» Reageer (0)
17-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen nomakeupday: met deze tips heb je geen cosmetica nodig

Morgen nomakeupday: met deze tips heb je geen cosmetica nodig

http://static0.hln.be/static/photo/2014/4/13/6/20140917142301/media_xll_7119171.jpg

Op donderdag 18 september worden meisjes en vrouwen uitgedaagd om geen make-up te dragen en een selfie zonder enige cosmetica te posten via sociale media als Facebook of Twitter. Het initiatief gaat uit van Oscare en de Nederlandse Brandwondenstichting die met de actie willen aantonen dat echte schoonheid vanbinnen zit. Twijfel je nog om deel te nemen omdat je altijd make-up draagt voor je de deur uitgaat? Neem dan een kijkje naar deze tips om er stralend uit te zien.

Huid
Een naakte huid lijkt voor sommige dames iets ondenkbaar, toch zorgt overmatig make-upgebruik ervoor dat je poriën verstopt raken en je vel geïrriteerd raakt. Daarom is het belangrijk om van je huid de topprioriteit te maken. Kies voor een milde verzorgingsroutine waarbij je je huid regelmatig exfolieert door een scrub te gebruiken en kies een à twee keer per week voor een diepreinigend masker. Een frisse huid krijg je 's ochtends door gedurende tien seconden je gezicht te besprenkelen met koud water. Hierdoor verhoogt je bloedcirulatie en krijg je vanzelf een mooi blosje op je wangen.

Wenkbrauwen
Op make-upvrije dagen zijn je wenkbrauwen je beste vrienden: ze geven je gezicht karakter zonder al te veel moeite te doen. Vooral wanneer ze een mooie vorm hebben, doen ze je gezicht extra mooi uitkomen. Echter is het niet altijd gemakkelijk om zelf je haartjes te epileren: zo maken veel meisjes de fout door te kiezen voor te dunne wenkbrauwen. Zorg er dus voor dat je niet overdrijft bij het epileren en borstel de haartjes mooi plat.

Lippen
Ben je verslaafd aan een mooie kleur op je lippen? Door ze lichtjes te masseren met je vingertoppen krijgen ze vanzelf een rozere of rodere kleur. Bovendien hoef je geen schrik meer te hebben dat je lippenstift zal uitlopen. Win-winsituatie, dus.

Glimlach
Je hebt ook helemaal geen cosmetica nodig om er stralend uit te zien, enkel moet je je grootste troef op de juiste manier uitspelen. Probeer daarom wat vaker te lachen. Zelf Audrey Hepburn wist dat je tanden bloot lachen een van mooiste dingen is dat je kan doen. "De mooiste meisjes zijn de gelukkigste."

Accesoires
Wanneer je make-up echt zal missen, kan je ervoor kiezen om je outfit echt spraakmakend te maken. Kies voor mooie of felle kleuren die bij je passen en ga aan de slag met accesoires. Oorbellen zullen ervoor zorgen dat de vorm van je gezicht extra geaccentueerd wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op depressie binnenkort te meten door bloedtest

Kans op depressie binnenkort te meten door bloedtest

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/1/1/20140917103003/media_xll_7117816.jpg

Depressies en neerslachtigheid worden vaak te laat opgemerkt, het is dan ook meestal de persoon zelf of de omgeving die de symptomen te laat herkennen of de ziekte laten aanslepen. Door de vertraagde opsporing of herkenning verloopt ook de behandeling meestal wat moeizamer. Wetenschappers hebben echter ontdekt dat we binnenkort onze kans op depressie kunnen meten aan de hand van een bloedstaal.

Vermoeidheid, lusteloosheid, vermindere eetlust, negativiteit of neerslagtigheid: ze het zijn een paar van de mogelijke symptomen die tot uiting komen wanneer we depressief zijn. Maar omdat onze maatschappij zo gefocust is op hard werk en prestaties, ontkennen vele slachtoffers van deze sluipende ziekte vaak de eerste kenmerken. Depressies blijven daardoor te lang onbehandeld, wat de situatie vaak nog verergert.

Dat weten ook vele dokters en onderzoekers. Daarom vroegen zij zich af of het niet mogelijk zou zijn om een depressie aan de hand van objectieve in plaats van subjectieve factoren te meten. Zo geeft de samenstelling van ons bloed heel wat informatie prijs over onze gezondheid. Onderzoekers voerden een test uit bij twee groepen: de deelnemers van de eerste groep waren personen waarbij depressie door zichzelf en een dokter werd vastgesteld terwijl de andere groep zich in een goede psychische toestand bevond. Bij alle deelnemers werd een bloedstaal afgenomen. Uit de conclusie van het onderzoek bleek dat de samenstelling van het aantal hormonen depressie kan vaststellen.

De voorspelbaarheid van de ziekte was echter nog niet het enige: de samenstelling van het bloed toont ook op voorhand aan hoe patiënten zullen reageren op de genezing van de ziekte. Uit de bloedtest kan men namelijk afleiden of cognitieve en/of gedragstherapie effect zullen hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We overdrijven met gebruik van neusspray

We overdrijven met gebruik van neusspray

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/16/0/20140916175706/media_xll_7116420.jpg

De helft van de patiënten die vrij verkrijgbare neussprays gebruiken om een langdurige ontsteking van de neus te behandelen, doet dat overmatig. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent en de Université de Liège.

"Persistente rhinitis (langdurige ontsteking van de neus) wordt het best behandeld met nasale corticosteroïden", zegt professor dokter Philippe Gevaert (Dienst Neus-, Keel-, en Oorheelkunde) van UZ Gent. "Die zijn alleen op voorschrijft te krijgen en beginnen pas na enkele dagen te werken. Veel patiënten grijpen daarom naar decongestieve neussprays. Die neusdruppels of sprays zijn vrij zonder voorschrift bij de apotheek te verkrijgen en beloven onmiddellijke verlichting. Overmatig gebruik ervan kan leiden tot rhinitis medicamentosa: het neusslijmvlies zwelt opnieuw op, zodat de patiënt nog meer druppels of sprays gaat gebruiken en er een vicieuze cirkel ontstaat."

De onderzoekers screenden 8.250 klanten uit 181 Belgische apotheken. 895 patiënten die minstens vier dagen per week of vier weken na elkaar last hadden, werkten mee aan het onderzoek. "De helft bleek overmatig (minstens een jaar lang elke dag) nasale decongestiva te gebruiken, dat is veel meer dan we hebben verwacht", zegt Gevaert. "Eigenlijk mag je die maximaal zeven dagen gebruiken."

Volgens Gevaert komt dat omdat een deel van de patiënten kennelijk geen afdoende oplossing van hun arts krijgen, sommige patiënten zijn ook ongeduldig of zien ertegen op om een nieuw voorschrijft te halen. Bij een ander deel ligt volgens Gevaert een ander gezondheidsprobleem aan de oorzaak.

Gevaert roept zijn collega-huisartsen op om alert te zijn en zo nodig door te verwijzen naar een specialist. Hij vindt ook dat reclame voor vrij verkrijgbare sprays verboden moet worden. "Daarnaast zouden we de vrije verkrijgbaarheid op een slimme manier moeten beperken", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!