Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapper Fabiola: Eén keer andere coupe voorgesteld. Geen denken aan

Kapper Fabiola: "Eén keer andere coupe voorgesteld. Geen denken aan"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/4/1/20141207063857/media_xll_7327786.jpg

Bij de naam Fabiola denkt iedereen spontaan aan dat eeuwige, bijna gebeeldhouwde kapsel. Met dank aan Willy Massaer (71) uit Huizingen, 47 jaar lang haar kapper. "Ik heb ooit een korte, pittige coupe voorgesteld, maar ik had rap door dat ik niet mocht raken aan haar kenmerkende kapsel."

Willy Massaer struint over een kerstmarkt in de Elzas wanneer we hem aan de lijn krijgen. "Het overlijden van de koningin raakt me", zegt hij. "Maar tegelijk ben ik opgelucht. Anderhalve maand geleden heb ik haar voor het laatst gezien en haar levenskwaliteit was zodanig slecht dat ze beter kon gaan. Ze wist trouwens zelf al een tijdje dat het niet meer lang zou duren."

Massaer mocht het kapsel van de koningin voor het eerst onder handen nemen in 1967. "47 jaar heb ik haar maandelijks een kapbeurt gegeven en wekelijks kwam ik op het paleis langs voor een coup de peigne, een snelle opfrisbeurt."

Het mag dan bijna een halve eeuw geleden zijn, de eerste keer dat Willy de koningin in zijn kappersstoel kreeg, herinnert hij zich nog als de dag van gisteren. "Ik was enorm nerveus", zegt hij. "Ik vond dat verschrikkelijk, maar zij totaal niet. Ze hield er rekening mee dat mensen die voor de eerste keer in haar buurt kwamen 50% van hun mogelijkheden verloren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit reist naar Australië om kinderen met zeldzame ziekte moed in te spreken

Brit reist naar Australië om kinderen met zeldzame ziekte moed in te spreken

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/2/9/20141208112901/media_xll_7329909.jpg

De Brit Jono Lancaster is naar de andere kant van de wereld gereisd om een kleuter te ontmoeten die dezelfde zeldzame ziekte heeft als hij.

De 30-jarige Jono lijdt aan het Treacher-Collins syndroom, waardoor zijn schedel, kaakbeenderen en kin zich niet volledig kunnen ontwikkelen.

Vorige maand ontmoette hij in Adelaide de twee jaar oude Zackary, die dezelfde ziekte heeft. De moeder van Zackary had Jono via Facebook gecontacteerd.

"Jono is voor ons een enorme inspiratiebron", verklaarde de moeder aan de pers. "Toen hij zei dat hij naar Australië zou komen, wisten we dat we hem moesten ontmoeten. Zien dat Zack iemand als Jono kon ontmoeten, maakte ons zo gelukkig".

Jono gaat in Australië nog andere kinderen met dezelfde aandoening opzoeken. Hij hoopt hen de boodschap te kunnen overbrengen dat ze ondanks hun beperking toch een volwaardig leven kunnen leiden. Jono noemt zichzelf op Twitter "deeltijds model, voltijds poseur". Hij geeft lezingen op scholen over genetische ziektes en hoopt zo ook pesters de mond te snoeren.

Jono tegenover de Adelaide Advertiser: "Ik had als kind maar wat graag iemand gezien die er als ik uitzag. Iemand die een baan had, een partner. Iemand die me had gezegd: 'Dit is wat je kan bereiken'".

Op Twitter post Jono foto's van alle kinderen met het Treacher Collins syndroom die hij in Australië en Nieuw-Zeeland heeft ontmoet. Zo hoopt hij het stigma dat op de ziekte rust te kunnen wegvagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chip in kin moet gesnurk verstommen

Chip in kin moet gesnurk verstommen

http://oi60.tinypic.com/1z1bskl.jpg

Een implantaat in de kin in de vorm van een microchip: als het aan de Belgische farmamiljonair Robert Taub ligt, wordt dat dé oplossing voor de slaapproblemen van miljoenen mensen. Vanaf begin 2015 wordt het uitgetest in de slaapkliniek van het universitair ziekenhuis in Antwerpen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

De Belgische ondernemer Robert Taub (67) richt zich met een nieuwe start-up op het snurken. Met Nyxoah ontwikkelde hij een microchip die slaapapneu bestrijdt.

Ademhaling geblokkeerd
Bij Obstructief Slaapapneusyndroom (OSAS) ontspannen de spieren tijdens de slaap zodanig dat de tong en de keel 'toe vallen' en de ademhaling blokkeren, verklaart dokter Paul Van de Heyning, hoofd van de dienst Neus-Keel-Oorziekten van het UZA.

"Bij sommige mensen gebeurt dat tot 30 keer per uur. Dat betekent dat je om de 2 minuten stopt met ademen, je lichaam deels uit zijn diepe slaap wordt gewekt en je dus nooit volledig uitgerust bent", zegt hij. Dat zorgt niet alleen voor luid gesnurk, maar ook voor minder concentratie en geheugen overdag, en zelfs meer kans om te sterven.

"Zo'n 2 tot 4 procent van de bevolking lijdt aan OSAS. Er bestaan al enkele goed werkende therapieën, zoals een slaapmasker of een kaakoperatie. Maar zo'n slaapmasker is weinig comfortabel. Sommige mensen verdragen dat niet, evenmin als een mondprothese. Een kaakoperatie is dan weer niet voor iedereen een oplossing."

Neurostimulator
Daarom werkt men al jaren aan een andere oplossing: een neurostimulator, die met elektrische prikkels de tongzenuw stimuleert waardoor die niet verslapt. Sinds begin dit jaar is er een die werkt, maar de microchip van Nyxoah zou een grote verbetering zijn.

Stap vooruit
"De chip is kleiner en verfijnder, en stimuleert beide kanten van de tongzenuw, wat nog beter zou moeten werken", zegt Van de Heyning. "Ook de operatieve ingreep is beperkter dan nu: met een sneetje in de kin kunnen we het apparaat op zijn plaats brengen. Ook de batterij, die nu nog in je lichaam wordt geplant, blijft uitwendig. Als het werkt, is het een stap vooruit."

Begin 2015 begint de pilootstudie bij enkele tientallen patiënten in Antwerpen, Tel Aviv en Duitsland. De ingreep duurt slechts 15 minuten, de chip gaat 12 jaar mee.

Mogelijk is de chip binnen een dikke twee jaar klaar voor de markt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proximus opent jacht op ontevreden Telenet-klanten

Proximus opent jacht op ontevreden Telenet-klanten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/8/7/20141208081030/media_xll_7329337.jpg

Telecomoperator Proximus gaat actie ondernemen om ontevreden klanten van concurrent Telenet binnen te rijven. "Ja, we zijn zinnens om in te spelen op het verzoek van de intiatiefnemers van groepsaankopen", aldus Proximus-woordvoerder Margot. "Op welke manier we dat willen doen, zal binnenkort blijken."

Dat Telenet z'n prijzen met 2 tot 4 euro per maand gaat verhogen, is bij veel klanten in het verkeerde keelgat geschoten. Op het internet hebben al meer dan 40.000 mensen een petitie ondertekend en 12.000 klanten hebben zich verenigd om via groepsaankoop aan betere tarieven te raken - bij een andere operator, wellicht.

"We weten dat onze boodschap niet populair is, maar we kunnen niet anders", aldus Telenet-woordvoerder Coenjaerts.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drankcontroles op alle kerstmarkten

Drankcontroles op alle kerstmarkten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/7/8/20141208043452/media_xll_7329353.jpg

Vrijwel alle kerstmarkten krijgen extra politiecontroles op drankmisbruik door jongeren. Dat zegt Paul Van den Meerssche, hoofdinspecteur van de FOD Volksgezondheid, vandaag in Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard.

Eind deze week zullen de eerste scholieren van middelbare scholen al klaar zijn met hun examens. Volksgezondheid is bezorgd dat veel van die scholieren het einde van hun zware studieweken op de kerstmarkten vieren. "Vooral de jeneverstands en andere kramen waar sterke drank wordt verkocht, baren ons zorgen", zegt Van den Meerssche. "In het verleden hebben we geregeld meegemaakt dat de exploitanten van die kerstmarkten toch sterke drank aan minderjarigen schenken. En dat kunnen we echt niet tolereren."

De drankcontroleurs hebben vorig jaar al processen-verbaal opgesteld voor standhouders die toch alcohol aan minderjarigen verkochten. Zij hebben daar fikse boetes voor gekregen. (br.hln)


» Reageer (0)
07-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum dimt lichten om schilderijen Van Gogh te beschermen

Museum dimt lichten om schilderijen Van Gogh te beschermen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/11/11/20141207001052/media_xll_7327691.jpg

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft sinds kort de verlichting teruggedraaid om verkleuring van de schilderijen van de wereldberoemde kunstenaar tegen te gaan. Met name de rode kleurstof in zijn werk gaat sterk achteruit. Dat meldden medewerkers van het museum gisteren in het tv-programma 'Nieuwsuur'.

Zo waren de blauwe irissen in het topstuk 'Veld met irissen bij Arles' (1888) ooit paars. De verandering komt door de aantasting van rode lakpigmenten door licht.

Als geen maatregelen zouden worden genomen, is de kleurstof binnen enkele decennia zo goed als verdwenen. Het museum probeert dit proces nu te rekken met het aanpassen van het licht. Een andere mogelijkheid is de werken minder vaak te exposeren. (br.hln)

 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kai Mook binnen enkele uren grote zus?

Kai Mook binnen enkele uren grote zus?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/4/3/20141207081230/media_xll_7327803.jpg

Heuglijk nieuws uit Planckendael: Kai Mook zou over enkele uren grote zus zijn. Op Twitter werd bekendgemaakt dat Phyo Phyo (de mama van Kai Mook) begonnen is aan de laatste uren van haar bevalling. Het team van de zoo staat paraat voor de geboorte van het kleine olifantje.

Deze week werden de verzorgers van Planckendael verrast door Phyo Phyo. In oktober werd namelijk bekendgemaakt dat niet één maar twee olifanten zwanger waren. De geboorte van de twee kleine olifantjes werden aangekondigd voor het voorjaar en de zomer van volgend jaar, maar zo lang zal het echter niet duren. Vandaag zal Phyo Phyo naar alle waarschijnlijkheid bevallen van een kleintje waardoor Kai Mook grote zus wordt.

Via Twitter houdt Planckendael iedereen op de hoogte. "Momenteel zijn de laatste uren van Kai Mook als kleinste ingegaan. Ze drinkt nog even bij haar mama. Zo lief." Ook op de Kai-Mook-wordt-grote-zusblog kan je alles van nabij opvolgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes tekenen dat je dieet niets voor jou is

Zes tekenen dat je dieet niets voor jou is

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/1/0/20141205171740/media_xll_7324740.jpg

Je wil wat overtollig gewicht kwijtraken en volgt een dieet? Mooi zo! Maar dat wil niet zeggen dat je je koste wat kost aan het voedingsplan moet houden. Ook al vliegen de kilo's eraf, als je een of meer van deze zes tekenen ondervindt, is het tijd om met je dieet te stoppen.

1. Je hebt geen energie
Wat ben je met je nieuwe slanke lijn als je de fut niet hebt om de deur uit te gaan? Als je je uitgeput voelt, ben je niet met het juiste voedingspatroon aan het werk. Wie gezond en gebalanceerd eet, moet net meer energie krijgen, niet minder.

2. Je hebt constant honger
Af en toe een knorrende maag is normaal als je minder gaat eten dan je gewend bent, zeker in het begin. Maar als je voortdurend honger hebt, is je dieetplan veel te strikt voor jouw lichaam - en de kans op vreetbuien wordt alleen maar groter.

3. Je hebt een verstoorde spijsvertering
Krampen, verstoppingen of net diarree; het zijn geen goede tekenen. Waarschijnlijk mis je enkele belangrijke voedingsstoffen in je dieet, of je verdraagt je huidige voeding niet. Onderneem snel actie, want wie hier lang mee blijft rondlopen, kan chronische gezondheidsproblemen krijgen.

4. Je verliest geen gewicht
Niet iedereen valt even snel af, maar als je al drie weken braafjes je dieet volgt en de weegschaal nog geen millimeter beweegt, stap je beter over op wat anders. Gewicht verliezen hangt niet enkel af van het aantal calorieën, maar ook van de kwaliteit van je eten, je timing en wat je precies eet.

5. Je gemoed keldert
Een goed en gezond voedingspatroon gaat gepaard met een goed humeur. Wie last krijgt van angstige gevoelens en zelfs depressies, is verkeerd bezig. Als je je constant gestresseerd voelt over je dieet, schakel je beter over op eentje met meer flexibiliteit.

6. Je kan niet wachten tot het voorbij is
Het perfecte eetpatroon kan je eeuwig volhouden. Als je zo verveelt zit met je nieuwe restricties dat je niet kan wachten tot je dieet voorbij is, begin je er beter niet aan. Daarnaast hebben tijdelijke diëten geen langdurig effect. Ga liever op zoek naar een permanente verandering in je maaltijden waar je wél mee kan leven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelse sprinkhaan strijkt neer in Antwerpen

Bijbelse sprinkhaan strijkt neer in Antwerpen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/12/14/20141205162419/media_xll_7324649.jpg

Op een markt aan het Theaterplein in Antwerpen is begin november een Egyptische treksprinkhaan waargenomen. De kans dat de sprinkhaan, in de Bijbel verantwoordelijk voor de achtste plaag van Egypte, een gevaar vormt voor onze inheemse soorten, is voorlopig klein, meldt Natuurbericht.

De Egyptische treksprinkhaan is een grote en indrukwekkende sprinkhaan: ze heeft enorme vleugels en een lichaamslengte van 30 tot 70 millimeter.

"De mannetjes zijn kleiner dan de vrouwtjes", preciseert Jens D'Haeseleer van Natuurpunt. "De soort heeft een bruingroene kleur en onderscheidt zich van de Europese treksprinkhaan door de gestreepte ogen, de drie dwarsgroeven op het halsschild, de knobbel tussen de voorpoten en de blauwe achterschenen van het achterste potenpaar."

Treksprinkhanen kunnen in gunstige klimatologische omstandigheden zwermen vormen waarbij ze in korte tijd hele akkers kaalvreten.

De sprinkhaan belandde hoogstwaarschijnlijk toevallig via transport in Antwerpen. Omdat reptielenliefhebbers ze kweken als voedselbron, is de oorsprong mogelijk ook daar te zoeken, aldus nog Natuurpunt. De soort werd de voorbije jaren vijf keer gemeld via waarnemingen.be.

Gevaar voor de inheemse sprinkhanen is er voorlopig niet, maar toch is er bij waarnemingen van exoten altijd enige waakzaamheid geboden. "Naar schatting één op de duizend uitheemse soorten wordt na vestiging 'invasief'. Daarom werkt Natuurpunt Studie mee aan een waarschuwingssysteem van het Agentschap voor Natuur en Bos en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek van de Vlaamse overheid, waarbij vrijwilligers zelf waarnemingen van exotische soorten kunnen ingeven."

De Europese treksprinkhaan is in ons land uitgestorven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde geur doet vlucht U.S. Airways in afschuwelijke nachtmerrie belanden

"Vreemde geur" doet vlucht U.S. Airways in afschuwelijke nachtmerrie belanden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/13/14/20141207084646/media_xll_7327829.jpg

Een vlucht van U.S. Airways die van Tel Aviv op weg was naar Philadelphia heeft noodgedwongen een tussenlanding moeten maken in Rome. Passagiers en crew begonnen plots heel het vliegtuig onder te braken. Afschuwelijk.

Alles begon met een "vreemde geur" die door onvoldoende ventilatie bleef hangen in de cabine. Er kwam, door een kettingreactie, een vreselijke braakscène van. Met zowel passagiers als vliegtuigpersoneel als slachtoffers.

Veertien crewleden en twee passagiers werden ernstig ziek en hadden verzorging nodig. Het vliegtuig moest daarom een noodlanding in Rome maken. Andere reizigers zouden last hebben gehad van rode ogen en misselijkheid.

Drie stewards werden overgebracht naar het ziekenhuis. De rest werd daarna in hetzelfde hospitaal behandeld en mocht even later weer beschikken. Er zaten 129 passagiers en 14 crewleden op het vliegtuig, inclusief vier piloten.

In oktober werd ook al eens een steward van U.S. Airways gehospitaliseerd na waarneming van een "cabinegeur" op een binnenlandse vlucht. De vliegtuigmaatschappij onderzoekt waar de geur precies vandaan kwam. (br.hln)


» Reageer (0)
06-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No Doubt - Don't Speak

No Doubt - Don't Speak

Klik op de foto om hun te beluisteren






No Doubt is een Amerikaanse alternatieve rock groep. Hun muziek bevat ook ska- en new wave-invloeden.

No Doubt is opgericht in december 1986. Toen zanger John Spence in december 1987 zelfmoord pleegde, werd Gwen Stefani zangeres van de band. In de eerste jaren was de band redelijk succesvol in Californië. Na het uitkomen van het album Tragic Kingdom in 1995 werd de groep internationaal bekend. De singles Just a girl en Don't Speak werden grote hits. Het laatste nummer bereikte in Nederland de nummer 1-positie toen het voor de tweede keer werd uitgebracht. De eerste keer kwam de single niet verder dan de tipparade. Van het album Tragic Kingdom zijn meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht.

Latere hits van de groep waren onder meer Hey Baby, de cover van Talk Talk It's my life en Underneath it all.

In 2004 is zangeres Gwen Stefani op solo-tour gegaan met een bijbehorend soloalbum. Volgens Gwen Stefani zal No Doubt niet uit elkaar gaan.



    http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/nodoubt.jpg?t=1259003470


Eind 2006 heeft de zangeres laten weten na haar net uitgebrachte tweede soloalbum weer terug te willen keren naar No Doubt. Sinds het voorjaar van 2008 is de band weer bij elkaar gekomen om nieuw songamateriaal te schrijven voor een nieuw album, dat mogelijk in 2009 zal verschijnen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij van verfilmde Turner levert 38,6 miljoen euro op

Schilderij van verfilmde Turner levert 38,6 miljoen euro op

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/11/5/20141204101733/media_xll_7321520.jpg

En plots was een oude landschapsschilder weer helemaal 'in'. 'Mr. Turner', de pas verschenen biopic over de Romantische Engelse kunstenaar J.M.W. Turner, zorgt voor een hernieuwde interesse in zijn werk. In het Britse Tate-museum loop momenteel een uitgebreide tentoonstelling, en een van zijn meesterwerken ging zopas voor meer dan 30 miljoen pond van de hand.

'Mr. Turner', een film over leven en werk van de 19de-eeuwse kunstenaar J.M.W. Turner, maakt Engeland weer even helemaal gek van landschapsschilderijen. Het beroemde Londense veilinghuis Sotheby's meldt dat een liefhebber 30,3 miljoen pond (ongeveer 38,6 miljoen euro) heeft geboden voor 'Rome, From Mount Aventine', ruim tien miljoen boven de geschatte waarde. Het bijna tweehonderd jaar oude uitzicht op de Italiaanse hoofdstad is daarmee het duurst betaalde meesterwerk van Turner ooit.

Het meer dan een meter brede schilderij is gebaseerd op schetsen die Turner in Rome maakte in 1828. Het wisselde tot vandaag slechts één keer van eigenaar, toen de graaf van Rosebery het in 1878 overkocht uit de collectie van Turners overleden vriend Hugh Andrew Johnstone Munro. Volgens de veilingmeester bevond het werk zich in "uitzonderlijke, onaangeroerde, originele staat".

"Het schilderij behoudt nog steeds de frisheid van het moment waarop het gemaakt werd", zei Alex Bell van Sotheby's. "De haren van Turners penseel, zijn vingerafdruk, verfdruppels die langs het doek naar beneden gelopen zijn, elke streep van zijn mes is in detail bewaard gebleven."

In het Tate-museum in Londen, thuishaven van de beroemde Turner Prize, loopt nog tot 25 januari een tentoonstelling over Turner. De release van de film 'Mr. Turner' is in ons land voorzien voor 10 december.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekeningen stripauteurs kunnen 1,5 miljoen euro opbrengen

Tekeningen stripauteurs kunnen 1,5 miljoen euro opbrengen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/8/12/20141205034532/media_xll_7323387.jpg

De originele omslag van "De scepter van Ottokar" van Kuifje-tekenaar Hergé vormt het pièce de résistance van een veiling op 14 december in veilingzaal Millon in Brussel, gezamenlijk opgezet met het huis Drouot in Parijs.

De omslag werd in 1939 gepubliceerd in het tijdschrift "le Petit Vingtième" in 1939. De tekening is uitgevoerd in Chinese inkt en kleurpotlood op papier. De waarde wordt geschat op 250.000 tot 400.000 euro. Op de veiling worden ook unieke tekeningen van Franquin en François Schuiten, twee andere grootmeesters uit de rijke Belgische stripwereld, te koop aangeboden. Het globale aanbod zou goed zijn voor een bedrag van minstens anderhalf miljoen euro.

Naast de tekening uit "De scepter van Ottokar" worden op de veiling ook andere Kuifje-rariteiten aangeboden, zoals een tekening in Chinese inkt van Kuifje in Chinese klederdracht en Bobby uit "De Blauwe Lotus", die voor een minimumbedrag van 25.000 euro wordt geveild. Ook die tekening verscheen in "le Petit Vingtième", in 1936. Ook twee banden in Chinese inkt uit een plaat van "De Zonnetempel" worden aangeboden. Zij zullen vermoedelijk tussen de 15.000 en 16.000 euro halen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er aan de hand met deze kat in Bulgarije?

Wat is er aan de hand met deze kat in Bulgarije?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een opmerkelijke verschijning in de stad Varna in Bulgarije: een helgroene kat loopt daar sinds kort rond door de straten van het kustplaatsje aan de Zwarte Zee. Wat is er aan de hand?

Aanvankelijk werd gedacht dat de kat het slachtoffer was geworden van een wrede grap, maar nader onderzoek bracht aan het licht dat de kat graag slaapt bovenop een vat synthetische verf in een verlaten garage. Naar verluidt zou de kat ook iedere dag iets groener worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvaart Luc De Vos om 11 uur in Sint-Pieterskerk

Uitvaart Luc De Vos om 11 uur in Sint-Pieterskerk

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/13/5/20141206092525/media_xll_7326095.jpg

In Gent start om 11 uur de uitvaart van Luc De Vos. De plechtigheid vindt plaats in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein, en is open voor het publiek.

Sinds 9 uur is muziek van Gorki te horen op het plein. Dat duurt tot de aanvang van de dienst, om 11 uur. De dienst is dan wel voor iedereen toegankelijk, het aantal plaatsen is beperkt. In de kerk zijn 800 stoelen beschikbaar voor het publiek. Eens de 800 plaatsen ingenomen zijn, gaan de deuren dicht.

Wie wil, kan de dienst ook volgen via een geluidsinstallatie op het plein. VRT-radio meldt dat rond 9 uur al een driehonderdtal mensen is opgedaagd. Na afloop van de plechtigheid zal nog tot 13 uur muziek van Gorki te horen zijn op het plein.

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een "acuut falen van een aantal vitale organen". Zijn lichaam werd vorige week zaterdag tussen 17 en 17.30 uur aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste man ter wereld (445 kilo) overleden

Dikste man ter wereld (445 kilo) overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/11/4/20141206044810/media_xll_7325719.jpg

Een Brit die officieel de dikste man ter wereld was, is overleden. Keith Martin woog ooit 445 kilo en overleed aan een longontsteking na een langdurig gevecht met zijn lichaamsgewicht. Dat meldt de Britse krant The Daily Mirror.

Zijn dood kwam acht maanden na een succesvolle operatie waarbij zijn maag werd verkleind. Daardoor kon Martin niet meer zijn enorme hoeveelheden voedsel per dag wegwerken. Voor de maagverkleining kreeg de 44-jarige Brit 20.000 calorieën per dag binnen, tien keer de aanbevolen hoeveeldheid.

Een typisch dagmenu zag er zo uit: zes gebakken eieren als ontbijt. Pizza, kebab, afhaal-Chinees en Big Macs als lunch en diner. Bij dat alles dronk hij twee liter frisdrank. Tussendoor snackte Martin boterhammen, chocola, chips, snoep en koekjes.

Goedkoop fastfood
De dood van de man wordt nu pas bekend, zo melden Britse media, ook al overleed hij al in maart. Toen was zijn gewicht al gedaald naar 247 kilo, dankzij de voorbereiding op de operatie, en tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis.

De chirurg die toen driekwart van Martins maag wegnam, grijpt nu de dood van de 44-jarige Brit aan om de overheid op te roepen iets te doen tegen overgewicht. Martin gaf toe dat zijn overgewicht voornamelijk kwam door goedkoop fastfood. Zijn dokter roept op tot een belasting op fastfood. "Dit eetgedrag is niet nieuws, maar wel nieuw is hoe makkelijk het is om goedkoop junkfood te kopen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Fabiola (86) is overleden

Koningin Fabiola (86) is overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/16/0/20141205194634/media_xll_7325010.jpg

Koningin Fabiola is vannamiddag in het Kasteel Stuyvenberg op 86-jarige leefijd overleden. Dat heeft het Paleis vanavond bevestigd. Ze is in haar eigen woning, kasteel Stuyvenberg, gestorven. Het is nog niet bekend wanneer de begrafenis zal plaatsvinden, de ministerraad komt morgennamiddag bij elkaar om de begrafenis te regelen.

"Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel", aldus het officiële persbericht van het Paleis. "Koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz, en prins Laurent zijn in het kasteel Stuyvenberg aangekomen", meldt de woordvoerder van vanavond even voor 21.00 uur. Eerder waren koning Filip en koningin Mathilde al naar Stuyvenberg gekomen.

Volgens de nieuwsredactie van VTM is de toestand van koningin Fabiola vandaag nog snel achteruitgegaan. Dat premier Charles Michel vandaag al zijn activiteiten om dringende persoonlijke redenen heeft afgezegd, had niets te maken met het overlijden van de vorstin.

Het was geen geheim dat koningin Fabiola al enkele jaren sukkelde met haar gezondheid. Hierdoor was ze al anderhalf jaar niet meer in het openbaar verschenen.

"De gezondheidstoestand van koningin Fabiola was sinds 2009 erg verzwakt, na de longontsteking die ze toen had opgelopen", zegt Rafike Yilmaz, woordvoerster van het paleis. "De laatste tijd had ze ook kunstmatige beademing nodig."

Over het precieze tijdstip van het overlijden had de woordvoerster nog geen informatie. "Ik kan wel zeggen dat ze in het Kasteel Stuyvenberg is overleden", zegt Rafike Yilmaz. "Koning Filip en konigin Mathilde zijn nu bij haar. Ook de andere leden van de koninklijke familie zijn op de hoogte gebracht van het overlijden, net als de premier en de andere autoriteiten van het land."

De laatste keer dat de koningin zich in het openbaar liet zien was bij de herdenkingsviering van koning Boudewijn in juli 2013. Ook op het huwelijk van prins Amadeo moest ze missen door gezondheidsproblemen. (br.hln)


» Reageer (0)
05-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België is het beste land ter wereld voor vrouwen

België is het beste land ter wereld voor vrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/8/5/20141205141105/media_xll_7324220.jpg

Een onderzoek heeft aangetoond dat België het meest vrouwvriendelijke land ter wereld is. Volgens de studie heeft België een sterk juridisch stelsel dat vrouwen beschermt. Bovendien zijn vrouwen steeds beter vertegenwoordigd in de politiek. Toch is er nog werk aan de winkel, zo is er bijvoorbeeld nog altijd een grote loonkloof tussen mannen en vrouwen.

De OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, verspreidde de studie die een mooi beeld geeft over vrouw(on)vriendelijkheid over de hele wereld. De studie analyseert data over economische en sociale discriminatie van 160 landen en maakt zo een schaal op. Niet alle landen gaven echter de volledige data door, zodat de ranking slechts 106 landen bevat.

België komt als het beste land uit de studie, gevolgd door Frankrijk, Slovenië, Spanje en Servië. De landen met het slechtste beleid voor vrouwen zijn Tsjaad, Mali, Gambia, Soedan en Jemen. Jemen wordt algemeen beschouwd als het slechtste land, zo staat er bijvoorbeeld geen minimumleeftijd op trouwen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komijn: het kruid dat je helpt afvallen

Komijn: het kruid dat je helpt afvallen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/0/11/20141204152309/media_xll_7322291.jpg

Als we al komijn in ons kruidenrek hebben staan, wordt het enkel ingezet voor exotische gerechten. We zouden het echter beter wat vaker bovenhalen, want een recente studie heeft uitgewezen dat het kruid je helpt met afvallen.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift 'Complementary Therapies in Clinical Practice'. De wetenschappers volgden een groep van 88 vrouwen, die elk op een dieet werden gezet met een verminderd aantal calorieën. De helft van hen kreeg daarnaast ook de opdracht om dagelijks drie gram komijnzaad in een potje yoghurt te mengen en dit te eten bij de lunch en het avondeten. De andere groep at de yoghurt gewoon puur.

Alle 88 vrouwen verloren gewicht, maar de groep die dagelijks komijnzaad at, viel gemiddeld twee kilogram meer af tijdens de test van drie maanden. Hun BMI daalde ook meer, alsook de omtrek van hun taille, hun vetpercentage en hun cholesterol.

Wat extra komijn in je gerechten vermengen, kan dus allerminst kwaad - het past zeer goed bij bruine rijst en linzen. Eerder onderzoek heeft trouwens ook uitgewezen dat het kruid ook gelinkt werd met het onder controle houden van diabetes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommige mensen het altijd koud hebben

Waarom sommige mensen het altijd koud hebben

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/9/13/20141205102823/media_xll_7323898.jpg

Waarom hebben sommige mensen het altijd koud, terwijl anderen zelfs bij de meest barre temperaturen in een dun shirtje kunnen blijven rondlopen? Blijkbaar hebben niet alleen gewicht en grootte een invloed, maar ook leeftijd, geslacht, levensstijl en zelfs gelukstoestand spelen een rol.

Onze temperatuurregeling begint in de hersenen, de controle erop gebeurt dan weer door onze hormonen. Die houden daarbij vooral rekening met de interne temperatuur van het lichaam en de temperatuur in de buitenste huidlagen. Gemiddeld schommelt de temperatuur van een persoon rond de 37 graden. Per persoon kan dit echter vrij sterk variëren.

Zo hebben vrouwen het vaak kouder dan mannen en hebben ouderen vaker last van koude dan jongere mensen. Ook de mate van activiteit die iemand onderneemt, is van invloed op het kouwelijke gevoel. Zo zal iemand die de hele dag achter een bureau zit vaker met koude handen en voeten te maken krijgen, dan iemand die een erg beweeglijke job uitoefent.

Dat mannen het minder snel koud hebben, zou ook te maken hebben met het feit dat ze procentueel gezien meer spiermassa bezitten. Wanneer spieren aan het werk worden gezet, wekt die activiteit warmte op. 

Onderzoekers toonden aan dat de handen van mannen een gemiddelde temperatuur van 32,3 graden bezitten. Die van een vrouwenhand bedraagt gemiddeld maar een temperatuur van om en bij de 30,7 graden.

Doordat een vrouwenlichaam gemiddeld meer vet bevat, moet het harder werken om op temperatuur te blijven. De energie die kan doorstromen naar de ledematen, is dan ook beduidend minder dan bij mannen. Ook de menstruele cyclus is hierbij van invloed: wanneer een vrouw menstrueert, kan haar lichaamstemperatuur door die energieopslorpende activiteit met enkele graden afnemen.

Mensen met een hoger vetpercentage hebben vaker een warm gevoel. Dit heeft vooral te maken met het feit dat hun organen warm zijn. Aan de buitenkant voelt hun lichaam vaak koud aan: dit door de vetlaag die de warme bloedbaan goed isoleert. Dunne mensen hebben het vaker koud omdat zij niet over zo'n goede isolatielaag beschikken. Bloed dat door de ledematen stroomt, moet daardoor eerst opnieuw worden opgewarmd alvorens het ook teruggepompt kan worden.

Ons gevoel van innerlijke warmte wordt geregeld via cellen in de huid. Die vangen koude op en zorgen ervoor dat haar- en bloedvaten indien nodig vernauwen en dat de bloedcirculatie vertraagt. Die vernauwing zal sneller plaatsvinden bij mensen die roken. Mensen met een actievere levensstijl, zullen hier overigens minder snel last van hebben. Zij zullen dus ook minder snel kou ervaren.

Tot slot heeft ook de mate waarin we ons gelukkig voelen een invloed op ons warmtegevoel. Mensen die zich eenzaam voelen zullen het vaker koud hebben, mensen die daarentegen gelukkig zijn, worden daardoor letterlijk vervuld met een warm gevoel. (br.hln)

)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!