Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Van Looveren leeft drie dagen op straat

Jan Van Looveren leeft drie dagen op straat

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/3/5/20150130135436/media_xll_7449590.jpg

In Scherpenheuvel ontmoet Jan Piet, een kunstenaar met een woelig levensverhaal. Hij vraagt Jan om samen naar Nice te reizen om te ondervinden hoe het is om op straat te leven, zoals Piet negen jaar heeft gedaan. Het werd een emotionele ervaring, voor Jan én Piet.

Een liedje op de radio brengt Jan in Scherpenheuvel. Hij gaat er op ontdekking, en stuit op een man die op straat zit te beeldhouwen. Dat doet Piet Vandenhende blijkbaar vaak, om mensen naar zijn tentoonstelling te lokken. De schilderwerken blijken gebaseerd te zijn op Piets verleden.

Slapen in riool
Hij vertelt Jan over zijn turbulente geschiedenis en de harde jaren in Nice, waar hij negen jaar op straat leefde. Piet vraagt Jan om mee naar Nice te reizen, zodat hij zelf kan voelen hoe het is om dakloze te zijn. Piet en Jan geven al hun bezittingen af en trekken oude kleren aan. Zonder geld, bestaan de dagen in Nice vooral uit bedelen. Piet is het bedelen nog niet verleerd, en deelt zijn kennis met Jan. De nachten brengen ze door in een riool aan het strand waar Piet ook vaak sliep.
 
"Verschrikkelijk"
Van Looveren: "Bedelen, dat is gewoon verschrikkelijk. Je bent voor de mensen niets meer. Niemand meer. En daar had ik het heel moeilijk mee. Dat Piet dat negen jaar heeft volgehouden, dat is onwaarschijnlijk. Bedelaars zijn mensen die proberen te overleven, op straat. En daar moet je verdorie een harde voor zijn, om dat te kunnen".

Ja Jan: op maandag 2 februari om 20.35 uur op Eén. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag rijden we 21.000 beesten plat (en vooral padden, egeltjes en vossen)

Elke dag rijden we 21.000 beesten plat (en vooral padden, egeltjes en vossen)

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/3/14/20150130070436/media_xll_7448774.jpg

Vorig jaar zijn er op de Belgische wegen minstens 8 miljoen dieren aangereden, dat zijn er meer dan 21.000 per dag. Dat blijkt uit een telling van Natuurpunt, in opdracht van de Vlaamse overheid, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Zo'n 77 vrijwilligers voerden 2.300 tellingen uit en zochten 19.000 kilometer wegen af, sommigen met de fiets, anderen te voet. De schatting van de organisatie loopt uiteen: als ze de telling volgen die de vrijwilligers met de fiets hebben genoteerd, komen ze uit op 8 miljoen aangereden dieren. Als ze de telling volgen die te voet is gebeurd, loopt het aantal op tot 27 miljoen.

Dat bestuurders zo veel dieren aanrijden, heeft vooral met ons wegennet te maken, het dichtste van Europa. Een dier in de natuur komt hier om de 300 meter een stuk asfalt tegen. Padden, egels en vossen worden het vaakst aangereden. De informatie van Natuurpunt kan de overheid gebruiken om de wegen aan te passen door bijvoorbeeld een ecoduct over de weg aan te leggen waardoor dieren veilig en ongehinderd de weg kunnen oversteken.

De komende twee maanden is het vooral opletten voor overstekende padden op weg naar hun voortplantingspoelen. In de maanden augustus en september zullen dan weer meer vossen, eekhoorns en wezels je pad kruisen. (br.hln)


» Reageer (0)
29-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Jane van Sergio Herman maakt furore in buitenland

The Jane van Sergio Herman maakt furore in buitenland

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/10/7/20150129125219/media_xll_7446877.jpg

Het Antwerpse restaurant The Jane van Sergio Herman valt ook in het buitenland erg in de smaak. Het Britse reismagazine 'Condé Nast Traveler' raadt zijn lezers aan om zeker een tafeltje te bemachtigen in het gerenommeerde restaurant met een Michelinster.

The Jane, het Antwerpse restaurant van bekende chef Sergio Herman heeft niet alleen een Michelinster beet, het prijkt nu ook helemaal bovenaan in het lijstje van te ontdekken hotspots in het Britse magazine Condé Nast Traveler.

De redacteur van het blad prijst de locatie, een oude omgebouwde militaire kapel met indrukwekkende glasramen, en de kookkunsten in het restaurant. Hij schrijft dat Sergio Herman vroeger Oud Sluis in Nederland uitbaatte, maar dat hij die zaak gesloten heeft omdat hij zich daar niet meer zag evolueren. "Wat Nederland verloren heeft, heeft België gewonnen. De kookkunsten in het nieuwe restaurant zijn fenomenaal", klinkt het.

De lijst van het Britse magazine wordt aangevuld met achttien andere eetgelegenheden wereldwijd. Op de tweede plaats staat Lyle's in Londen en op de derde plaats Bistrot Paul Bert in Parijs, gevolgd door restaurant Margaux in New York, Roth Bar and Grill in Somerset, DiverXO in Madrid, Moon Under Water in Melbourne, Ratana in Milaan, Sushi Ichi in Tokio, Forest Avenua in Dublin, Rivea in Saint Tropez, Mini Bar in Lissabon, Lasai in Rio De Janeiro, Chez Panisse in Californië, restaurant Jan in Nice, Maaemo in Oslo, The River Café in Londen en Simple in Tulum.

The Jane van Sergio Herman behoort nu dus ook tot de wereldtop. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Rami, kruising tussen pitbull en dashond

Dit is Rami, kruising tussen pitbull en dashond

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/8/13/20150129174832/media_xll_7447708.jpg

Nee, je bent niet aan het hallucineren. De kruising tussen een dashond en een pitbull is écht een feit. Rami is de eerste zogenaamde Dox-bull en gaat dan ook viraal. Wij noemen het een buisbull.

Rami is bijzonder geschikt als waakhond. Bij gebeurlijke inbrekers past hij in de broekspijp en werkt zich zo naar boven om daar toe te slaan. 'Hier waakt Rami, je garantie op een kinderloos bestaan'; qua afschrikking kan het tellen.

Rami is intussen zo populair dat wie er eens mee wil gaan wandelen op een wachtlijst terechtkomt. Momenteel verblijft hij in een hondenasiel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle kale mannen: de redding is nabij, middel tegen kaalheid in de maak

Aan alle kale mannen: de redding is nabij, middel tegen kaalheid in de maak

http://static3.hln.be/static/photo/2011/2/7/4/20110105092324/media_xl_3999274.jpg

Worden je inhammen nu echt wel heel diep? Of ben je al je haar al kwijtgespeeld? Geen nood, want wie weet loop je binnenkort weer rond met een weelderige haardos. Amerikaanse wetenschappers beweren een permanent middel tegen kaalheid te hebben ontwikkeld.

Wetenschappers van de Sanford-Burnham Medical Research Institute in de Amerikaanse staat Californië zijn erin geslaagd om haar te doen groeien met menselijke stamcellen. Vroeger werd er steevast gebruik gemaakt van bestaande gezonde cellen die vermenigvuldigd werden om haar te kweken. Bij die vermenigvuldiging verloren de cellen echter heel snel hun capaciteit om haar aan te maken. Met menselijke stamcellen is dit probleem van de baan.

"Onze stamcelmethode biedt een ongelimiteerde bron van cellen voor transplantatie. We worden dus niet afgeremd door de beperkte beschikbaarheid van bestaande haarfolikels", vertelt Alexey Terskikh, professor aan Sanford-Burnham. "De volgende stap is om nieuwe cellen die afgeleid zijn van de stamcellen te transplanteren naar het hoofd", gaat Terskikh verder.

De nieuwe methode is al succesvol uitgetest op haarloze muizen. Kale mannen zijn dus met uitsterven bedreigd, als we de wetenschappers mogen geloven. Momenteel krijgt ongeveer 50 procent van de mannen boven de 50 te kampen met haaruitval. Een op de vier mannen begint zijn haar te verliezen na zijn 20e.

Hier kan je het volledige onderzoek raadplegen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn hond werd gestolen, tot ...

Zijn hond werd gestolen, online zoekt hij een nieuwe tot een foto hem helemaal overstuur maakt...

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/11/1/20150129115448/media_xll_7446691.jpg

Anderhalf jaar nadat zijn hond Dozer werd gestolen, was de Canadees Richard Brower eindelijk bereid om te accepteren dat hij zijn maatje nooit meer zou terugzien. Online ging de man op zoek naar een nieuwe viervoeter. De eerste foto die hij zag op een website van een dierenasiel, maakte hem helemaal overstuur. Was dit Dozer?

Toen de Duitse herder uit de achtertuin van Brower werd gestolen, zat de man in zak en as. Zijn wereld stortte in. Achttien maanden lang had de Canadees bijna elke dag tevergeefs gezocht naar zijn buddy. Het werd tijd om die bladzijde om te slaan en op zoek te gaan naar een nieuwe viervoeter. Maar het leven bleek toch nog een immense verrassing in petto te hebben voor Brower.

"Trillen"
"Het was de eerste foto die ik bekeek op de website van de Claresholm Rescue Society", vertelde hij aan radiozender CBC. "Dozer keek vanop het scherm recht in mijn ogen en ik begon helemaal te trillen."

Boerderij
Hij greep onmiddellijk naar de telefoon en belde naar de Claresholm Rescue Society. De hond bleek nog maar een maand in het dierenasiel te zitten. "We weten niet wat er al die tijd met hem gebeurd is maar er was wel goed voor hem gezorgd", vernam het baasje. "Hij had geen gewicht verloren. De Duitse herder werd ergens aangetroffen op twee uur wandelen van een boerderij. Zo kwam hij in het asiel terecht."

Richtlijnen
"Aangezien mijn vader net de stad had verlaten, vroeg ik hem om direct naar het asiel te rijden. Toen Dozer mijn vader zag, was hij door het dolle heen." Brower had aan zijn vader ook enkele richtlijnen gegeven om uit te zoeken dat het wel degelijk Dozer was. "Ik had mijn hond geleerd om naast me te komen zitten wanneer ik een geluid maakte met mijn vingers en zo naast me te wachten op een nieuw commando."

Huilen
"Ik vroeg mijn vader om de kennel in te gaan en dat geluid met zijn vinger te maken", vertelde Brower. En het wonder geschiedde: de hond ging naast de vader zitten, wachtend op een nieuw bevel. "De dame van het asiel begon te huilen, net zoals mijn vader en ik. Iedereen was aan het wenen."

Bed
"Toen mijn vader de hond thuis afzette, sprong hij in mijn armen en begon te 'janken' als een kind", herinnerde de Canadees zich. "Dozer mocht nooit op bed slapen maar nu heeft ie er al elke nacht gelegen sinds hij opnieuw thuis is. Hij heeft ook van iedereen speeltjes gekregen. De hond is tien jaar oud. We hebben elkaar bijna twee jaar moeten missen. Ik ben overgelukkig dat we terug samen zijn".

"En wat is de hond op dit moment aan het doen?", vroeg de radiopresentator. "Hij vraagt zich ongetwijfeld af waarom we nog niet gaan wandelen zijn want dat is normaal het eerste wat hij wil doen na het opstaan." (br.hln)


» Reageer (0)
28-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschapsband tussen verzorger en leeuwin verfilmd

Vriendschapsband tussen verzorger en leeuwin verfilmd

Klik op de foto om de video te bekijken

Enkele maanden geleden werden Valentin Gruener (27) en leeuwin Sirga een ware hit op Youtube. In de video, die al meer dan tien miljoen keer werd bekeken, is te zien hoe de verzorger in een reservaat in Botswana knuffelt met de grote kat. De unieke vriendschapsband tussen de twee zal nu worden vastgelegd in een documentaire.
Sirga werd drie jaar geleden als welpje achtergelaten en was in haar eentje gedoemd om te sterven. Gruener nam haar echter onder zijn vleugels en voedde haar op in een reservaat. Ondertussen is het kleine leeuwinnetje een grote kat geworden en wordt ze klaargestoomd om in het wild te leven. Gruener gaat samen met haar op jacht en toont haar hoe ze een prooi geduldig moet bespieden, besluipen en in de val moet lokken. "De dag dat ze haar eerste antilope neerhaalde, was de mooiste dag van mijn leven", aldus de verzorger. "Het betekende dat ze op een dag voor zichzelf zou kunnen zorgen in het wild."


Een filmploeg volgde het tweetal gedurende maanden om vast te leggen hoe Gruener en Sirga met elkaar omgaan. "Het is geweldig om naast een leeuwin te lopen en deze unieke vriendschap vast te leggen op camera", aldus de producer van de documentaire. "Het is mooi om te zien hoe het naïeve dier in een volwassen jager evolueert."

De hartverwarmende film kreeg te titel 'Lionheart' en zal nog dit jaar verschijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in chips of snoep? Wat dat over je gezondheid verklapt

Zin in chips of snoep? Wat dat over je gezondheid verklapt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/4/14/20150128123820/media_xll_7444049.jpg

Grijp jij vaak naar snoepjes of chocolade omdat je er simpelweg niet aan kan weerstaan? Experts zeggen dat deze 'goestingskes' een manier van het lichaam zijn om je te vertellen dat bepaalde voedingsstoffen ontbreken. Door een boodschap naar het brein te sturen kan het lichaam het evenwicht qua mineralen, vitamines en het energieniveau bewaren. Ontdek hieronder wat je favoriete snack over je gezondheid onthult.

Zin in zoet? Dan kamp je met een tekort aan chroom. Als een persoon eet, dan stijgt de bloedsuikerspiegel en komt er insuline vrij in het bloed. Verwerkte suikers en koolhydraten komen snel in het bloed terecht en hierdoor raakt je suikerspiegel uit evenwicht. Je lichaam zal meer insuline vrijmaken om hiermee om te gaan. Daarna daalt je bloedsuikerspiegel naar een te laag niveau, waardoor je zin krijgt in chocolade of andere zoetigheden. Hoe meer suiker je eet, hoe meer zin je er dus in krijgt. Om dit tegen te gaan, kun je best meer chroom opnemen, dit mineraal helpt het niveau van insuline in balans te houden. Neem ook een gezond ontbijt dat rijk is aan proteïne en koolhydraten. Later op de dag bestrijd je de honger met groenten om je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Tegen 16 uur blijf je stabiel, waardoor je ook geen zin meer hebt in een snelle snack. Andere goede bronnen van chroom zijn lever, niertjes, rundsvlees, kip, wortelen, aardappelen, broccoli, asperges, volkorenproducten en eieren.
 
Kan je niet weerstaan aan chocolade, dan kamp je misschien met een tekort aan magnesium. Ongeveer 80 procent van de mensen neemt niet genoeg van dit mineraal op. Dan is het niet vreemd dat er zoveel chocaholics rondlopen. Deze stof is belangrijk voor je immuunsysteem en kan angsten bestrijden. De beste manier om dit goestingske te bestrijden is eraan toe te geven met een stukje donkere chocolade, waar ongeveer 70 procent cacao in zit. Andere opties zijn donkergroene bladgroenten, avocado, rauwe of gekookte spinazie, boerenkool, noten en zaden. 

Ben jij een liefhebben van brood, pasta en aardappelen? Dat kan erop wijzen dat je lichaam te weinig van het essentiële aminozuur tryptofaan bevat. Je hebt deze stof nodig om de chemische stof serotonine te verwerken, die je stemming regelt. Hoewel koolhydraten geen tryptofaan bevatten, geloven dat wetenschappers dat meer van deze stof naar je hersenen gaat bij een hoge bloedsuikerspiegel. Zin in koolhydraten zijn een teken van een laag niveau van tryptofaan, wat je slaapritme en je spijsvertering beïnvloedt. Een gebrek aan serotonine kan leiden tot stemmings- en angststoornissen. In plaats van veel koolhydraten op te nemen, kan je beter meer proteïne op het menu zetten. Probeer eens kalkoen, eieren, bananen en walnoten.   

Een verlangen naar vlees wijst op een ijzer- of zinktekort. IJzer speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van het immuunsysteem, dit helpt om zuurstof te transporteren in het lichaam. Zonder deze stof voel je je moe. Daarom is het belangrijk om een keer per week rood vlees te eten. Bij een zinktekort loop je meer kans op een verkoudheid of griep. Daarnaast maakt het je lokken en nagels sterk. Rood vlees is de beste bron, maar je kan ook de opname opdrijven met schaaldieren, linzen, spinazie, pompoenzaden, kaas en volkorenbrood.    

Bij een natriumtekort ga je naar zout verlangen. Vaak is dit een gevolg van uitdroging na het sporten, ziekte of een teveel aan alcohol. Natrium speelt een belangrijke rol in de waterhuishouding van het lichaam en de regeling van de bloeddruk. Je kan snel je voorraad aanvullen met gedroogde ansjovis of gezouten popcorn. Je vindt het mineraal ook in selder en wortels, waardoor je zin in zout kan verdwijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehandicapte jonge vrouw schrijft roman met enkel linkervoet

Wow: gehandicapte jonge vrouw schrijft roman met enkel linkervoet

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/14/12/20150127164515/media_xll_7442172.jpg

Een jonge gehandicapte Chinese vrouw (21) ontroert en verrast de wereld. De vrouw heeft een hersenverlamming en is volledig afhankelijk van een rolstoel. Ze kan enkel haar hoofd en haar linkervoet bewegen, maar ze blijft opmerkelijk moedig en sterk. Met de ene voet die ze nog kan bewegen, schrijft ze nu zelfs een roman.

De jonge Chinese vrouw Hu Huiyuan overwint enorme obstakels en bereikt opmerkelijke dingen. Ze is gehandicapt en kan amper bewegen, maar ze is ondertussen wel bezig aan het zesde hoofdstuk van het boek dat ze schrijft met enkel en alleen haar tenen. Om op die manier te kunnen typen moet ze vastgemaakt worden aan haar rolstoel zodat ze stabiel blijft. Ze heeft geleerd om haar linkervoet zo goed te controleren dat ze maar liefst 20 tot 30 woorden per minuut kan typen.

Huiyan groeide op in een landelijke omgeving in Oost China waar er geen faciliteiten of scholen waren voor gehandicapte mensen. Ze tart al haar hele leven haar kansen. "Toen ze geboren werd zeiden de dokters dat ze maar een paar dagen zou leven, maar ze bleef vechten", zegt haar vader.

"Mijn dochter kan alleen maar haar hoofd en linkervoet bewegen, maar is enorm vastberaden. Leren spreken ging veel trager en pijnlijker dan bij andere kinderen, maar ze herhaalde een woord soms 1000 keer tot ze het kon zeggen", klinkt het. "Ze leerde ook zichzelf lezen en schrijven door de ondertitels op TV te bestuderen." En nu schrijft ze zelfs een roman met de enige voet die ze kan bewegen.

Zelf is Hu opvallend nederig. "Ik ben geen genie, maar ik ben heel gefocust", zegt ze. "Als je leeft met een handicap moet je leren om geduldig te zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
27-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 procent vermageren in één jaar dankzij dit spuitje

10 procent vermageren in één jaar dankzij dit spuitje

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/14/3/20150127111641/media_xll_7440948.jpg

Er komt tegen deze zomer een spuitje op de markt waarmee je 10 procent van je lichaamsgewicht kan verliezen. "Een doorbraak in de strijd tegen obesitas", zegt Luc Van Gaal van de obesitaskliniek van het universitair ziekenhuis van Antwerpen.

Het afslankhormoon Saxenda, dat je veel sneller een verzadigd gevoel geeft, kreeg deze week groen licht van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Als de Europese Commissie de beslissing officieel goedkeurt, dan kan het overal in Europa verkocht worden. "Wij experimenteren al een jaar of vijf met dit product en het haalt mooie resultaten", aldus Luc Van Gaal.

"Gemiddeld zitten we aan acht à tien procent gewichtsverlies, maar er zijn er ook die tot zeventien procent verloren. Er zijn al onderzoeken om dit hormoon te combineren met andere (zoals het hormoon FGF1, met een werking gelijkaardig aan insuline, red.), voor een gewichtsverlies van twintig procent. Zo rijden we stilaan de kloof dicht met de chirurgie, waarmee je tot dertig procent gewichtsverlies hebt."

Wel is er nog één groot nadeel: de prijs. Het middel kost 100 à 150 euro per maand en moet elke dag ingespoten worden. Zoals bij elke behandeling van obesitas is de kans op terugbetaling klein. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partnergeweld kostte leven aan 162 mensen in 2013

Partnergeweld kostte leven aan 162 mensen in 2013

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/4/9/20150126175342/media_xll_7439289.jpg

In 2013 vielen er in België 162 slachtoffers van partnergeweld. Dat zei Marijke Weewauters van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen maandag in de Senaat, waar de commissie Transversale Aangelegenheden - Gemeenschapsbevoegdheden, een informatieverslag opstelt over de opvolging van de VN-Wereldvrouwenconferentie die 20 jaar geleden in Peking plaatsvond.

Volgens de politiestatistieken waren er in 2013 39.746 aangiftes van partnergeweld. Dit is echter maar het topje van de ijsberg omdat heel wat feiten niet aangegeven worden. Voor 162 mensen liep het partnergeweld fataal af. Dat cijfer ligt heel wat hoger dan in Frankrijk en Spanje, twee veel grotere landen waar men stelt dat er elke dag iemand sterft als gevolg van partnergeweld.

Een slachtoffer kaart partnergeweld pas aan na gemiddeld 35 incidenten, zo verklaarde Weewouters nog. De gemiddelde aangiftebereidheid bij de politie is laag (3,3 procent). Meestal gebeurt dat pas bij heel ernstig levensbedreigend geweld en wanneer kinderen een risico lopen. In vier op vijf gevallen worden kinderen blootgesteld aan dit geweld en in drie op de vijf gevallen ondervinden zijzelf ook geweld.

45 procent van deze kinderen loopt het risico dat ze later slachtoffer of dader worden van geweld. Een aanpak op alle niveau's - federaal, gemeenschap, lokaal - dringt zich volgens Sabine de Bethune en Brigitte Grouwels (beiden CD&V) op om partnergeweld efficiënt te bestrijden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor eens en altijd: zo denken mannen over schaamhaar

Voor eens en altijd: zo denken mannen over schaamhaar

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/16/5/20150127170932/media_l_7442225.jpg

Als het op schaamhaar aankomt, zijn er heel wat mogelijke opties. Kort en netjes, lang, volledig kaal of figuurtjes... Het is allemaal mogelijk. Maar wat verkiezen mannen nu eigenlijk bij vrouwen? Een nieuwe studie in het Journal of Sexual Medicine geeft ons het antwoord op deze prangende vraag:

Voor de studie ondervroegen de onderzoekers 1.110 mannen en vrouwen over hun schaamhaargewoontes, de reden erachter en wat ze verkiezen bij hun partners.

Het resultaat was duidelijk: de grote meerderheid van de mensen onderhoudt netjes hun schaamstreek. 95 procent had in de vier weken voor de enquête getrimd, geschoren of gewaxt. Tussen mannen en vrouwen onderling was er wel een verschil: waar bijna de helft van de vrouwen voor een volledige ontharing ging, was dat slechts bij 1 op 5 mannen het geval.

Dat laatste is wel nogal hypocriet, aangezien 60 procent van de mannen prefereert dat hun partner volledig haarloos is. De overige 40 procent is voornamelijk voor de korte, getrimde look, terwijl een kleine minderheid geen voorkeur heeft.

Vrouwen zijn daarentegen een stuk minder kieskeurig - laat het gezegd zijn. Daar was de balans zowat eerlijk verdeeld tussen haarloos, getrimd, gedeeltelijk geschoren/gewaxt of geen voorkeur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hanne Decoutere ziek tijdens journaal: Ik kan niet meer

Hanne Decoutere ziek tijdens journaal: "Ik kan niet meer"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/12/11/20150127065116/media_xll_7440521.jpg

Eén-anker Hanne Decoutere is gisteren onwel geworden tijdens het laatavondjournaal. Op het einde, tijdens het item over het overlijden van Demis Roussos, zag je haar steunen op beide ellebogen en kreeg ze het zichtbaar moeilijk om de tekst voor te lezen.

Wanneer de reportage over de overleden Griekse zanger Demis Roussos begon, hoorde je Decoutere zeggen: "Ik kan niet meer. Echt niet." Daarna nam een mannelijke collega het over. Het Journaal zou ook vroegtijdig zijn afgebroken. De hoofdredacteur van Het Journaal, Björn Soenens, bevestigde op Twitter dat Decoutere even onwel was geworden. "Dank voor empathie met ons nieuwsanker", besloot hij.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslaafde is 31, woont bij moeder en heeft geen werk

Verslaafde is 31, woont bij moeder en heeft geen werk

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/9/10/20150127054116/media_xll_7440280.jpg

Een drugsgebruiker (in behandeling) in België is gemiddeld 31 jaar, man, woont nog bij zijn ouders en heeft geen werk. Dat blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV), waarover de Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard berichten.

Alle drugsgebruikers die in een ziekenhuis, dag- of residentieel centrum in behandeling gaan, worden sinds kort anoniem in een speciale databank opgenomen. Die bevat al meer dan 9.000 profielen. "Zo kan de overheid haar campagnes beter op de ­gebruikers afstemmen", zegt Lies Gremeaux van het WIV. En zo weten we ook dat een alcoholverslaafde in behandeling gemiddeld 39 jaar en alleenstaand is, en een cannabisgebruiker 24 is en bij zijn ouders woont. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Demis Roussos (68) overleden

Zanger Demis Roussos (68) overleden

Klik op de foto om My friend the wind te beluisteren


De Griekse zanger Demis Roussos is op 68-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter heeft het bericht bevestigd.
Roussos brak eind jaren zestig door met de groep Aphrodite's Child. Hij speelde sinds hij 17 was al in verschillende bands, waaronder The Idols. Daarna ging hij solo.


Meer dan 60 miljoen albums
Roussos, echte naam Artemios Ventouris Roussos, verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen albums. Hij scoorde in de jaren zeventig hits met 'Forever and ever, 'My friend the wind' en 'Goodbye My Love, Goodbye'.  In ons land had hij in december 1973 een nummer-1-hit met het in het Duits gezongen lied 'Schönes Mädchen aus Arcadia'.

Zijn laatste album dateert uit 2009. Hij is ook te horen op enkele albums van Vangelis, het pseudoniem van Evanghelos Odysseas Papathanasiou, één van de leden van Aphrodite's Child.

Doodsoorzaak onduidelijk
Roussos kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. Zijn laatste publieke optreden was in september 2013, toen hij in Athene van de Franse ambassadeur het ereteken van ridder van de Legioen van Eer kreeg. Toen al moest hij om gezondheidsredenen tijdens de ceremonie op zijn stoel blijven zitten. Volgens sommige media lag Roussos al een tijdje in een ziekenhuis, maar over de doodsoorzaak is momenteel nog geen duidelijkheid. (br.hln)


» Reageer (0)
26-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de twaalf beste Belgische bieren ter wereld

Dit zijn de twaalf beste Belgische bieren ter wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/14/0/20150126095711/media_xll_7438245.jpg

Twaalf Belgische bieren zijn opgenomen in de lijst van honderd beste bieren ter wereld voor 2015 van RateBeer, één van 's werelds belangrijkste internationale bierwebsites. In de lijst vier trappisten, twee van Rochefort en twee Westvleterens. Ook de Struise Brouwers uit Oostvleteren doen het goed, met maar liefst vier bieren in de top-100.


Het gaat om de volgende bieren:

3 Fonteinen Hommage

Cantillon Lou Pepe Pure Kriek

Rochefort Trappistes 10

Rochefort Trappistes 8

Rodenbach Caractère Rouge

St. Bernardus Abt 12

Struise Black Albert

Struise Pannepot

Struise Pannepot Grand Reserva

Struise Pannepot Reserva

Westvleteren 12 (XII)

Westvleteren Extra 8

RateBeer maakte dit weekend ook al 's werelds beste bierbestemmingen bekend. 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' (Eizeringen/Lennik) is de op één na beste bierbestemming ter wereld, het Antwerpse café 'Kulminator' is vijfde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurend: vader kan slechts één dochter redden

Hartverscheurend: vader kan slechts één dochter redden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/14/3/20150126165149/media_xll_7439163.jpg

Een gezin uit Ontario in Canada staat voor een hels dilemma. De driejarige tweelingzusjes Binh en Phuoc hebben allebei een levertransplantatie nodig, maar hun vader kan slechts donor zijn voor één van zijn dochtertjes. De ouders van de meisjes willen absoluut vermijden die verschrikkelijke keuze te moeten maken en zijn nog altijd op zoek naar een tweede donor.

Binh (links) en Phuoc Wagner lijden aan het syndroom van Alagille, een genetische aandoening die de lever aantast, maar ook het hart en de functies van andere organen kan verstoren. Volgens dokters hebben allebei de meisjes een transplantatie nodig om te overleven, maar tot nu toe blijkt enkel de vader een goede match. Michael zal binnen twee weken samen met één van zijn dochters geopereerd worden. Wanneer geen tweede donor gevonden wordt, zullen dokters beslissen welk meisje de beste kandidaat is voor de transplantatie.

Michael en Johanne Wagner adopteerden de tweeling in 2012 uit Vietnam. Volgens Johanne wisten ze dat de meisjes leverproblemen hadden, maar niet dat het zo ernstig was. Tot ze hen gingen oppikken: "Toen we hen in het weeshuis zagen, waren we geschokt", vertelde ze aan The Canadian Press. "Ze wogen allebei 4 kilogram en waren 18 maanden oud."

Ondanks alles zijn Binh en Phuoc "gelukkige en levendige meisjes", vertelt hun vader. Het koppel, dat nog zeven andere kinderen heeft, geeft de hoop dan ook niet op voor hun andere dochter, die gedoemd is zonder nieuwe lever. Ze hebben een Facebookpagina opgericht en hebben ook een blog, waar meer informatie te vinden is over de tweeling.

Tot gisteren was er volgens New York Daily News nog geen nieuwe donor gevonden, maar er zou wel voldoende interesse zijn. "We zijn verheugd dat we niet alleen de kansen van onze dochters hebben verhoogd, maar ook die van alle mensen die wachten op orgaandonoren", vertelde Michael Wagner. "We hopen dat het helpt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws, dames: shoppingtherapie werkt niet

Slecht nieuws, dames: shoppingtherapie werkt niet

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/4/2/20150126111323/media_xll_7438337.jpg

De meeste vrouwen zullen het beamen: niets geeft je zo'n golf van opwinding en geluk als een aankoop in de kledingwinkel of parfumerie. Geen wonder dus dat we bij tegenslagen en een slecht humeur overgaan tot shoppingtherapie. Jammer genoeg heeft recent onderzoek uitgewezen dat dit de zaken alleen maar erger maakt.

De wetenschappers die onze zeepbel doorprikten, publiceerden de studie in de Journal of Consumer Research. Daaruit bleek dat we onzelf wijsmaken dat shoppingtherapie een goed idee is. Uiteindelijk blijkt het ons een slechter gevoel te bezorgen.

Uit de studie bleek dat mensen die dure spullen kopen om zichzelf even beter te voelen daarna net meer nadenken over hun problemen. "De dure spullen, die vooruitgang symboliseren, zullen consumenten ironisch genoeg langer doen stilstaan bij hun tekorten", werd er geconcludeerd.

De onderzoekers geven echter meteen toe dat het om voorzichtige resultaten gaat, en dat er meer onderzoek nodig is om uitsluitsel te kunnen geven. Wij trekken straks dus in naam van de wetenschap richting winkelstraat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein autosalon kent recordeditie met 427.000 bezoekers

'Klein' autosalon kent recordeditie met 427.000 bezoekers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/6/3/20150125160640/media_xll_7436418.jpg

Het 93ste autosalon van Brussel sluit bijna de deuren. Er waren dit jaar naar schatting 427.000 bezoekers, wat een record is voor een salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto's, in de volksmond een "klein" salon genoemd. Dat is vernomen van Joost Kaesemans van Febiac, de sectorfederatie voor de autosector. Het vorige record dateert van 2013, toen er 385.000 mensen naar het kleine salon kwamen.

Volgens Kaesemans zaten alle factoren deze editie mee. De exposanten verwenden de bezoekers met 7 wereldpremières en 15 Europese premières. Daarnaast waren er heel wat "indrukwekkende en interessante" animaties en attracties, zoals de tentoonstelling van droomwagens (Dream Cars) de voorbije drie dagen, waarvan sommige nooit eerder te zien waren in België. Ongeveer 40.000 bezoekers waren er voor het salon Dream Cars. Bovendien zat ook het weer mee: winters, maar zonder extreme omstandigheden.

"We hebben ook wat het effect van communicerende vaten", aldus Joost Kaesemans. "In 2014 waren er wat minder bezoekers voor het 'grote' auto- en motorsalon, en nu meer bezoekers voor het 'kleine' salon. Maar als je de twee aantallen samentelt, kom je uit bij 1 miljoen Belgen die de twee edities bezochten, en dat is werkelijk hallucinant." De bezoekers blijven onderverdeeld in twee groepen: zij die de aankoop van een wagen zorgvuldig overwogen hebben en goed geïnformeerd komen, en zij voor wie een bezoek een tof dagje uit onder vrienden is.

In januari 2016 is er opnieuw het "grote" auto- en motorsalon van Brussel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo schattig: hond snelt kat die vastzit te hulp

Zo schattig: hond snelt kat die vastzit te hulp

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wie zegt dat honden en katten elkaar niet kunnen uitstaan? Deze twee bewijzen alvast het tegendeel.

Deze kat was blijkbaar heel benieuwd naar de bodem van het rode bekertje. Als zijn kop vast komt te zitten, begint hij paniekerig achterwaarts te lopen. Op zijn baasje hoeft hij alvast niet te rekenen om hem te bevrijden; die is druk bezig met filmen. Maar gelukkig komt de zwarte labrador hem snel te hulp. De hond haalt zonder veel poeha het bekertje weg. Wat een held. Of wilde hij gewoon het bekertje hebben? (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!