Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 voedingsmiddelen die niet zo ongezond zijn als je denkt

8 voedingsmiddelen die niet zo ongezond zijn als je denkt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/11/6/20150315091318/media_xll_7560081.jpg

Eieren, koffie, volle melk ... Het zijn allemaal voedingsmiddelen die de laatste jaren een slechte reputatie opbouwden en niet goed voor ons zouden zijn. De Britse voedingsdeskundige Sarah Flowers zegt echter dat we onze vooroordelen overboord moeten gooien en deze 8 usual suspects toch een kans moeten geven. 

"Jarenlang hebben deskundigen gezegd dat vet slecht voor ons is", steekt Flowers van wal. "Daardoor zochten we onze toevlucht tot verwerkte voedingsmiddelen die inderdaad vaak minder vet, maar wel véél meer suikers bevatten. Het wordt hoog tijd dat we terug leren genieten van écht eten zoals eieren, volle melk en yoghurt. Deze voedingsmiddelen zijn allemaal goed voor je, als je twee simpele regels volgt: eet ze met mate en in hun pure vorm."

1. Koffie

"Te veel koffie is slecht voor de vertering, heeft een laxerend effect en geeft je een slechte adem. Aan de andere kant is ook bewezen dat koffie, als je er niet te veel van drinkt, ervoor zorgt dat je je beter kan concentreren en dat het helpt bij gewichtsverlies. Er zijn zelfs studies die aantonen dat het drinken van koffie je beschermt tegen Alzheimer en dementie.

2. Aardappelen

"Eén aardappel van gemiddelde grootte voorziet je van 50% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C, 30% van je dagelijkse behoefte aan vitamine B6 en 25% van je dagelijkse behoefte aan kalium. Daarnaast bevatten aardappelen ook calcium, magnesium, vitamine B, zink en fosfor."

3. Eieren

"Eieren zitten boordevol proteïnen en goede vetten en geven je langer een verzadigd gevoel. Wil je vermageren? Gooi je ontbijtgranen in de vuilnisbak en ontbijt met een ei!"

4. Volle melk

"We krijgen al jaren te horen dat vet slecht voor ons is en vervangen volle producten door light-varianten. En toch worden we steeds dikker! Volle melk bevat veel meer gezonde voedingsstoffen dan halfvolle of magere melk. Bovendien maakt volle melk je niet dik, maar zorgt het ervoor dat je langer verzadigd blijft en dus minder gaat snacken."

5. Yoghurt

"Het probleem zit 'm niet in yoghurt zélf, maar in de extra's die fabrikanten eraan toevoegen. Vervang yoghurt met fruit - die inderdaad vaak minder vet, maar véél meer suiker bevat - dus door gewone volle of Griekse yoghurt."

6. Zout

"We eten met z'n allen veel te veel zout, maar dat komt vooral omdat we zoveel verwerkte voedingsmiddelen eten. Als je vaker zelf kookt en onverwerkte voedingsmiddelen eet, zal je zien dat je ook minder zout binnenkrijgt."

7. Pindakaas

"Pindakaas bevat een uitstekende vetzuursamenstelling en een heleboel gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, vitamine E ... Kijk wel goed naar de ingrediëntenlijst als je pindakaas koopt, want sommige merken voegen suiker toe."

8. Kokosnootolie

"Kokosnootolie is een verzadigd vet en zou daarom slecht voor ons zijn. Niets is echter minder waar. Kokosnootolie is immers geen gewoon verzadigd vet, maar een MCT (middellange keten vetzuur, nvdr.) dat in ons lichaam wordt aangewend voor energievoorziening en dus niét voor vetopslag. Bovendien is bewezen dat kokosnootolie onder andere je immuunsysteem versterkt en helpt bij gewichtsverlies." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judy Kuhn - Nobody's Side from CHESS

Judy Kuhn - Nobody's Side from CHESS

Klik op de foto om haar te beluisteren





Judy Kuhn geboren 20 mei 1958 is een Amerikaanse zangeres en actrice



» Reageer (0)
14-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen krijgt viersterrenhotel voor poezen: vloerverwarming, kinderbedjes en eigen tuintje voor elke kat

Mechelen krijgt viersterrenhotel voor poezen: vloerverwarming, kinderbedjes en eigen tuintje voor elke kat

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/7/9/20150314171931/media_xll_7559244.jpg

In Mechelen opent volgende maand Le Chatelier, wellicht het meest luxueuze kattenhotel van het land. Bij Zoë Brosius krijgt elke poes een eigen kamer mét individueel buitenverblijf. Er is vloerverwarming, er zijn kinderbedjes, uitzicht op een vijver en elke dag is er een gezamenlijke speeltijd onder toezicht. "De katten krijgen bij ons droogvoeding en ze kunnen kiezen uit drie kwaliteitsmerken. Zo is het hier voor hen ook een toprestaurant", lacht Zoë.

Le Chatelier is ondergebracht in de privéwoonst van Zoë in de Luchtvaartstraat in Mechelen. "Ik ben altijd zot geweest van katten en droomde al lang van een eigen zaak. Zo is het idee van een kattenhotel gegroeid".

Koninklijk Besluit
"Ik heb een bachelor rechten en ik volgde in avondschool een opleiding van twee jaar tot uitbater van een katten- en hondenpension. Daar leerde ik alles over het gedrag en de anatomie van katten en honden, maar ook over de uitbating van dierenverblijven. Er is overigens een Koninklijk Besluit van 1997 dat onder meer de minimum grootte van de verblijven en het aantal controles per dag vastlegt".

Ideaal voor schuwe katten
Die voorschriften overtreft Zoë met glans. Poezen met kleintjes hebben er zelfs kinderbedjes ter beschikking. "Eigenlijk zijn het houten poppenbedjes waar ik een zacht dekentje in leg. Het bijzonderste aan Le Chatelier is echter dat elke kat een individueel verblijf met een eigen buitenruimte krijgt. Dat is ideaal voor schuwe katten, zo hoeven ze niet in contact te komen met de andere poezen. Katers die ouder zijn dan zes maanden moeten wel gecastreerd zijn. Ik wil niet dat katinnen zwanger naar huis gaan omdat ze het tijdens de speeltijd wat te bont hebben gemaakt", lacht Zoë.

"Hoeveel dit heeft gekost? Laat me zeggen dat het een dure verbouwing is geweest, het verblijf kan ook dienstdoen als een woning met vloerverwarming".

Le Chatelier opent op 2 april de kattenluikjes. Een dag in Le Chatelier kost de poezenbaasjes 11 euro per kat, 9 euro voor een tweede kat uit hetzelfde gezin in hetzelfde bedrijf. Meer info vind je hier.   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker - N'oubliez jamais

Joe Cocker - N'oubliez jamais

Klik op de foto om hem te beluisteren





Joe Cocker 20 mei 1944) is een Engels blueszanger.

Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

Zijn eerste grote hit was het lied With a Little Help from My Friends, een cover van de Beatles song. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright.

Aan het begin van de jaren zeventig had hij problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

Cocker is bekend om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een typische gestiek die enigszins doet denken aan luchtgitaar spelen.




» Reageer (0)
13-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven lanceert oriëntatieproef voor alle studenten

KU Leuven lanceert oriëntatieproef voor alle studenten

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/3/13/20150313043950/media_xll_7555738.jpg

Alle zesdejaarsleerlingen die een universitaire studie overwegen, kunnen vanaf vandaag op www.luci.be een oriëntatieproef doen die duidelijk moet maken of ze er klaar voor zijn.

De test, ontwikkeld door de KU Leuven, peilt naar de basisvaardigheden die studenten nodig hebben om te kunnen slagen. De proef is niet te verwarren met de bestaande toegangsexamens voor geneeskundestudenten, die specifieke kennis vereisen. De unief denkt er ook niet aan de proef te verplichten, laat staan het resultaat ervan bindend te maken. "Het moet een oriënterende test blijven, bij voorkeur af te leggen in de loop van het zesde middelbaar. Wie minder dan 60% scoort, heeft slechts één kans op de vier dat hij zal slagen aan de universiteit - als hij verder niets onderneemt, tenminste", zegt professor Lieve De Wachter.

Volgens rector Rik Torfs is de nood aan een dergelijke proef groot. "Al te veel studenten mislukken in hun eerste jaar bij gebrek aan zelfkennis." Aan de Leuvense universiteit slaagt slechts 36,8% van alle eerstejaars die voor het eerst aan hogere studies beginnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Let's Dance

David Bowie - Let's Dance

Om hem te beluisteren druk op de foto







David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse muzikant. Hij is bekend geworden als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing In The Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.



» Reageer (0)
12-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen opblinken of wratten weghalen? Dit kan je allemaal met bananenschillen

Schoenen opblinken of wratten weghalen? Dit kan je allemaal met bananenschillen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/13/1/20150312105735/media_xll_7553266.jpg

We weten allemaal dat bananen erg gezond zijn, en dus halen we ze en masse in huis. Wanneer we het fruit achter de kiezen hebben, belanden de schillen echter sito presto in de vuilbak of op de composthoop. En dat terwijl je ze nog voor een hele hoop dingen kan gebruiken. Om je schoenen op te blinken of wratten weg te halen bijvoorbeeld.

Voedsel voor planten
Ook wanneer je geen grote composthoop hebt, kan je bananenschillen gebruiken om je planten wat extra voeding te geven. Vul een emmer met water en dompel daar een aantal schillen in onder. Laat het water met de schillen een paar dagen staan. Vervolgens haal je de schillen eruit en meng je het bananenwater met vers water (ongeveer vijf keer zoveel vers water als bananenwater). Geef je planten ongeveer één keer per maand water met het mineraalrijke mengsel. Het kalium en fosfor dat in de bananen zit, zorgt ervoor dat je planten een boost krijgen en beter zullen groeien.

Geeft kamerplanten hun glans terug
Wrijf de zachte vlezige kant van de schil over de bladeren van je kamerplanten om ze vrij te maken van stof en andere restanten en ze een gezonde glans te geven. Dit werkt vooral goed bij kamerplanten zoals Schefflera, Calathea, Croton en vijgenbomen.

Verzacht huidirritaties
Een vochtige bananenschil kan verschillende huidirritaties zoals insectenbeten of brandwonden verzachten. De fruitzuren, vitamines en mineralen zullen niet alleen de pijn en de jeuk verlichten, ze zijn ook gewoon goed voor je huid.

Verbetert de huid
Masseer elke paar dagen een rijpe bananenschil over je huid. De fruitzuren en voedingsstoffen in de schil helpen bij het exfoliëren en geven je huid de nodige verzorging. Het resultaat is een zachte huid die er over het algemeen jonger en gezonder uitziet.

Verwijdert wratten
Heb je genoeg van die vervelende wrat die maar niet weg wil? Heb je al alle middeltjes van de apotheker gebruikt? Niet wanhopen, een bananenschil kan soelaas bieden. Wrijf de schil iedere avond voor het slapengaan over de plek, en je zal zien dat de wrat langzaam maar zeker verdwijnt.

Blinkt schoenen op
Bananenschillen zijn niet alleen goed voor je huid, ook voor je schoenen! Wrijf de zachte kant over het leder om het te verzorgen, te voeden en weerproper te maken. Je schoenen zijn in geen tijd weer helemaal als nieuw.

Zilver oppoetsen
Diezelfde fruitzuren die ervoor zorgen dat bananenschillen verjongend werken voor de huid, maken ook dat ze ideaal zijn om zilver op te poetsen. Wrijf met de binnenkant van de schil over dof en verkleurd zilver en al je zilverwerk krijgt zijn oorspronkelijke glans terug.

Bananenschilsap
Het mag duidelijk zijn dat er een heleboel vitamines en voedingsstoffen in een bananenschil verborgen zitten. Doe er je voordeel mee en maak een sapje van bananenschil. Gooi een aantal schillen in een pot met kokend water, laat het geheel een tiental minuten sudderen zodat alle sappen in het water worden opgenomen en haal de schillen er dan weer uit. Laat het brouwsel even afkoelen en voeg het vervolgens toe aan je smoothie of een ander drankje vor een extra vintamine- en mineraalboost. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn vriend was dood, dader rouwde om zijn BMW

Mijn vriend was dood, dader rouwde om zijn BMW

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/3/11/20150312081525/media_xll_7552661.jpg

Zelden weekte een persoonlijk verhaal op een site zo veel emoties los als dat van Sophie Lodewijks (26). Al 100.000 Vlamingen lazen hoe een dronken chauffeur op haar gezin inreed. "Mijn vriend was dood, mijn moeder lag in coma. En hij postte op Facebook: 'Rest In Peace mon petit BMW'."

Ze studeert journalistiek, maar plots is Sophie Lodewijks zelf nieuws geworden. Met haar verhaal 'De moordenaar die alcohol heet' op de site van het onlinemagazine Charlie, charliemag.be, over het ongeval dat zij, haar vriend Lander en haar ouders zes jaar geleden meemaakten. Sophies verhaal werd al 100.000 keer gelezen en 20.000 keer gedeeld. Gisteren lag de Charlie-website zelfs een uur plat.

"Een jaar geleden ben ik op een nacht wakker geworden en toen heb ik in één trek alle herinneringen aan het ongeval opgeschreven", gaat de studente verder. "In een uur was ik klaar - het zat allemaal al jaren klaar in mijn hoofd. Met mijn tekst wilde ik vertellen over Lander, over zijn laatste uren. Ik merkte dat veel mensen met vragen zaten, maar dat niemand mij die durfde te stellen." Toen er deze week op de redactievergadering bij Charlie werd gebrainstormd over de 'Dag van de Verkeersveiligheid' eind deze maand, stelde Sophie voor dat ze misschien iets konden doen met de tekst op haar blog. "Even later zat de hoofdredactrice tegenover me te snikken terwijl ze het verhaal las. Ze zei: 'We moeten dit publiceren'."

"Ik wil vooral een boodschap de wereld insturen: dat we veel te laks omgaan met alcohol en rijden. De dronkenlap die ons van de weg maaide, was een recidivist. Hij was al een paar keer opgepakt omdat hij dronken achter het stuur zat. Die man heeft een boete betaald en opnieuw zijn rijbewijs gehaald." Sophie heeft enkele keren geprobeerd om contact te leggen met de dader. "Enkele dagen na het ongeval zette hij een foto van zijn autowrak op Facebook met de tekst 'Rest In Peace mon petit BMW'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oei: kakkerlakken zijn slimmer dan we denken

Oei: kakkerlakken zijn slimmer dan we denken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



Het is bijna onmogelijk om een kakkerlak om zeep te helpen - ze zouden zelfs de atoombom op Hiroshima overleefd hebben - en nu blijken de krioelende beestjes ook nog eens slimmer dan we denken. Wetenschappers van de ULB konden vaststellen dat de insecten een persoonlijkheid hebben.

Voor het onderzoek plaatsten de wetenschappers een hoop kakkerlakken in een soort van arena, waarin aan weerszijden een soort van beschutting werd gemaakt. Daarna schenen ze met fel licht in de arena om de kakkerlakken, die liever in het donker zitten, op te schrikken.

De onderzoekers hadden verwacht dat de kakkerlakken allemaal meteen richting beschutting zouden vluchten, maar opvallend genoeg deden sommige beestjes er veel langer over om een beslissing te nemen dan andere. "Dat kunnen we alleen maar toewijten aan persoonlijkheidskenmerken. Zo zullen 'dappere' kakkerlakken sneller een beslissing nemen, en de meer 'laffe' dieren zullen dan later hun voorbeeld volgen."

Dit zou de kakkerlakken een evolutionair voordeel geven. "In het geval van een ramp zullen meer kakkerlakken overleven als ze niet allemaal op dezelfde manier reageren", aldus onderzoeker Isaac Planas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers zouden stoffelijk overschot van Cervantes ontdekt hebben

Wetenschappers zouden stoffelijk overschot van Cervantes ontdekt hebben

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/1/0/20150311154802/media_xll_7551180.jpg

Spaanse wetenschappers hebben mogelijk het stoffelijk overschot van de schrijver Miguel de Cervantes (1547-1616) gevonden. De in een Madrileens klooster ontdekte botten zijn waarschijnlijk afkomstig van de auteur van "Don Quichot" en zijn echtgenote Catalina de Salazar. Dat meldden de Spaanse media vandaag onder aanhaling van experten.

Het Madrileense stadsbestuur, die de zoektocht organiseert, waarschuwde echter voor te overhaaste conclusies. "Momenteel kan geenszins gegarandeerd worden dat het gaat om de stoffelijke resten van Cervantes en zijn vrouw", zei een woordvoerster aan het Duitse persbureau DPA. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog drie weken griep

Nog drie weken griep

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/7/1/20150312065332/media_xll_7552801.jpg

Het einde van de griepepidemie is eindelijk in zicht. Vorige week nam het aantal consultaties bij de huisarts opnieuw af, tot 264 op 100.000 inwoners.

Op het hoogtepunt van de ziektegolf - in de week van 2 tot 8 februari - waren dat er 964 op 100.000. "Over een drietal weken zal de epidemie achter de rug zijn", voorspelt griepcommissaris Marc Van Ranst. "Dan zal ze elf weken geduurd hebben. Die lengte is niet uitzonderlijk: deze griep kent hetzelfde verloop als die van twee jaar geleden." (br.hln)


» Reageer (0)
11-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chi Coltrane - You Were my Friend

Chi Coltrane - You Were my Friend


Klik op de foto om haar te beluisteren







Chi Coltrane (16 november 1948, Racine, Wisconsin) is een Amerikaans zangeres en songwriter.

Chi (spreek uit als het Engelse 'Shy') was één van de zeven kinderen van een Canadese moeder en een Duitse vader, een violist. Ze had al vroeg interesse in muziek en kon op haar twaalfde al acht instrumenten bespelen. Haar favoriete instrument is de piano. In 1970 speelde ze in diverse clubs in Chicago. Een jaar later vertegenwoordigde ze haar land op het International Rock Festival in Rio de Janeiro. Niet veel later tekende ze een platencontract van CBS/Columbia Records.

Haar debuutalbum 'Chi Coltrane' komt in 1972 uit en wordt dankzij haar eerste single 'Thunder and Lightning' een wereldwijde topper. Van de single werden er meer dan een miljoen verkocht. Na een succesvolle tour trekt ze twee jaar de studio in om haar tweede album 'Let it Ride' (1974) op te nemen. Chi schrijft al haar nummers zelf en ook dit album wordt weer een groot succes. Daarna geeft ze in één jaar 300 concerten over de hele wereld. Ook in Europa scoort ze hits, waaronder top tien hits in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Met 'Go like Elijah' staat ze in 1973 dertien weken in de Nederlandse Top 40, waarvan twee weken op nummer 1. Tussen 1973 en 1975 ging ze naar de 'Salter School of Music' in Los Angeles. In 1975 verschijnen twee verzamelalbums: 'Greatest Hits' en 'Best of Chi Coltrane'. Twee jaar later verschijnt haar derde plaat 'Road To Tomorrow' (1977). Daarna verhuisde ze naar Europa, waar ze haar volgende albums maakte: 'Silk and Steel' (1981), 'Live!' (1982), 'Ready to Roll' (1983) en 'The Message' (1986). Vanaf 1991 woonde ze in Zürich, waarna ze in 1993 terugkeerde naar haar geboorteland, waar ze in Los Angeles een opnamestudio begon. In 1996 verscheen haar verzamelalbum 'Chi Coltrane's Golden Classics'. In 2009 keerde Chi Coltrane terug op de bühne met het album 'Yesterday, Today and Forever', dat een compilatie is van haar werk vanaf 1982 en ook enkele gloednieuwe nummers bevat. Het album is vooralsnog alleen te verkrijgen via haar eigen website 'www.chicoltrane.com'. Ook staat er voor september en oktober een theatertour door Nederland gepland.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat de kleur van je urine je vertelt

Wat de kleur van je urine je vertelt

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/12/6/20150309115212/media_xll_7544901.jpg

Je zou het misschien niet verwachten, maar de kleur van je urine vertelt veel over je gezondheid. Geel, doorzichtig of met een rozig tintje? Lees zeker verder om te weten wat jouw plas over je vertelt.

Doorzichtig
Hoe helderder de urine, hoe beter het met je gezondheid gesteld is. Maar wanneer je plas helemaal doorzichtig is, bijna zoals water, wil dat zeggen dat je te veel water (wat slecht kan zijn voor de nieren) of koffie drinkt. Probeer de consumpties net iets te verminderen totdat je urine weer een normale kleur heeft.

Lichtgeel
Dit is de ideale kleur. Je hydratieniveau is perfect en de lichtgele kleur van je urine geeft aan dat alles in orde is.

Donkergeel
Ook een donkergele kleur wijst niet meteen op problemen, maar het geeft wel aan dat je wat meer water zou moeten drinken. Idealiter drink je best gemiddeld 1,5 liter water per dag. Pas wel op, het is normaal dat urine 's ochtends donkerder van kleur is, omdat de nieren 's nachts rusten.

Amber- of honingkleurig
Wanneer je urine amberkleurig is, betekent dat dat je lichaam niet voldoende gehydrateerd is. Er staat je maar één ding te doen: water, water en nog meer water drinken!

Bruin
Als je net rabarber of bonen hebt gegeten, hoef je je geen zorgen te maken. Ook sommige medicijnen zoals bepaalde laxeermiddelen kunnen een bruine kleur veroorzaken. In de meeste gevallen wijst het echter op uitdroging en in enkele gevallen kan het zelfs een teken van lever- of nierfalen zijn. Als meer water drinken het probleem niet oplost, raadpleeg je best een dokter.

Rooskleurig
Heb je net rabarber, bramen of bieten naar binnen gewerkt? Dan hoef je geen alarm te slaan, het is normaal dat je urine roze van kleur is. In andere gevallen is er waarschijnlijk bloed aanwezig in de urine, een teken van de infecie van de urinewegen (zoals een blaasontsteking) of zelfs nier- of prostaatproblemen. In geval van twijfel bezoek je dus best een dokter.

Oranje
Een oranje kleur is geen goed teken. Deze kleur duidt op uitdroging. Veel meer water drinken is dus de boodschap. In het slechtste geval kan het ook op gal- of leverproblemen wijzen.

Blauw of groen
Uiteraard is blauw of groen niet de natuurlijke kleur van urine, maar je hoeft je ook niet meteen zorgen te maken. Het zou kunnen dat je voedingsmiddelen met veel kleurstof gegeten hebt, maar ook asperges kunnen voor een lichtgroene kleur zorgen. Heel zelden kan blauwe urine wijzen op het Drummond syndroom, maar die ziekte komt zelden voor.

Bubbels en schuim
Soms kan het gebeuren dat urine schuimt of borrelt. Meestal ligt dat aan een eitwitrijk dieet, maar het kan ook te maken hebben met nierproblemen. Bij twijfel ga je best eens langs bij een arts. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen om vaker rode biet op het menu te zetten

5 redenen om vaker rode biet op het menu te zetten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/11/12/20150311142515/media_xll_7550952.jpg

Met de lente in aantocht staan er bij de meeste gezinnen ook weer meer gezonde salades op het menu. En waarom niet eens rode biet toevoegen aan je creaties? In dit artikel 5 gezondheidsvoordelen van het wortelgewas.

1. Rijk aan vitaminen en mineralen

Magnesium, kalium, vezels, fosfor en ijzer: je vindt het allemaal in rode bieten. Daarnaast vormen de knollen een rijke bron van vitamines A, B en C, bètacaroteen en foliumzuur.

2. Werkt ontgiftend

Rode biet ontgift en kan dankzij deze eigenschap komaf maken met bleekheid, vermoeidheid en bloedarmoede. Bovendien zuiveren bieten het bloed en de lever en helpen ze bij het bestrijden van depressies.

3. Boordevol antioxidanten

Rode bieten bevatten fytochemicaliën. Dat zijn bestanddelen in plantaardige voedingsmiddelen met een gunstige invloed op onze lichaamswerking. Zo kunnen bieten het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en dus ook tegen kanker.

4. Verlaagt bloeddruk en cholesterol

Volgens het gerenommeerde vakblad Hypertension hebben mensen met een verhoogde bloeddruk baat bij een glas rodebietensap per dag. De nitraten in rode biet zorgen er namelijk voor dat het stikstofmonoxidegehalte van het bloed stijgt. Dat gas zet onze bloedvaten open, waardoor de bloedsomloop vlotter gaat. Bovendien helpen rode bieten beschermen tegen hart- en vaatziekten en zouden ze cholesterolverlagend werken.

5. Verhoogt het uithoudingsvermogen

Het hoge nitraatgehalte van rode biet stimuleert niet alleen de aanmaak van stikstofoxide in het bloed, maar ook in de spieren. Dat zorgt ervoor dat het zuurstofverbruik in je spieren tijdens het sporten beter geregeld wordt. En hoe minder zuurstof we nodig hebben om inspanningen te leveren, hoe langer we het sporten kunnen volhouden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom krijg je wallen en donkere kringen

Daarom krijg je wallen en donkere kringen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/9/8/20150311090011/media_xll_7550168.jpg

Iedereen heeft wel eens last van wallen of donkere kringen onder de ogen. Maar waar komen die nu juist vandaan? Vermoeidheid heeft er mee te maken, maar een groot deel hebben we ook te danken aan onze genen.

Het is belangrijk om te weten dat wallen en donkere cirkels twee verschillende dingen zijn, die vaak wel op het zelfde moment voorkomen.  

Donkere kringen
Donkere kringen hebben we vaak even hard te danken aan onze genen als aan een slaapgebrek. De huid onder onze ogen is namelijk erg dun, en bedekt spieren, vetweefsel en bloedvaatjes. Donkere kringen zijn het resultaat van licht dat weerkaatst wordt van de bloedvaatjes die vlak onder het huidoppervlak zitten. Hoe donker de kringen onder je ogen te zijn heeft dus veel te maken met je huidskleur en de dikte van je huid.

Dat donkere kringen zichtbaarder zijn wanneer je moe bent heeft dan weer te maken met het feit dat onze aders groter worden wanneer we moe zijn. Wanneer je moe bent produceert je lichaam namelijk meer cortisol om je meer energie te geven. Dat geeft als resultaat dat je meer bloed door je aders lopen hebt, en dat je bloedvaten groter worden. Vandaar dus de donkere kringen.  

Wallen
Er bestaat een verband tussen wallen onder de ogen en leeftijd. Wanneer je ouder wordt zou namelijk het volume van het vetweefseel onder de ogen toenemen, en dus ook de wallen.

Vermoeidheid zorgt er dan weer voor dat wallen duidelijker worden, omdat het lichaam dan meer vocht ophoudt. Dat vocht dwingt de aders onder onze ogen dichter naar het huidoppervlak toe, waardoor de wallen opvallender worden. Hetzelfde geldt touwens wanneer je veel zout eet of allergieën hebt. 

Tips om donkere kringen en wallen te vermijden
* Beperk je zoutinname.
* Breng je concealer in een driehoekige vorm onder je ogen aan in plaats van in een streep langs de donkere kring.
* Komkommerplakjes en theezakjes helpen je ogen te ontzwellen.
* Ook amandelolie een nachtje onder je ogen laten intrekken zou een goed middel tegen wallen zijn.
* Niets beter dan acht uut slaap en een gezond eetpatroon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds meer dan 15 miljoen Belgische franken in omloop: hoeveel van deze biljetten heb jij nog liggen?

Nog steeds meer dan 15 miljoen Belgische franken in omloop: hoeveel van deze biljetten heb jij nog liggen?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/5/2/20150310140147/media_xll_7548107.jpg

Meer dan een decennium geleden schakelden we over naar de euro maar nog heel wat landgenoten blijven blijkbaar gehecht aan de oude Belgische franken. Volgens de Nationale Bank waren er eind vorig jaar nog steeds meer dan 15 miljoen biljetten, van alle mogelijke coupures, in omloop. Het totale bedrag loopt omgerekend op tot maar liefst 152.942.408 euro.

Het zijn vooral de biljetten van 100 en 200 frank die de Belg blijft hamsteren. Nochtans kunnen alle biljetten die door de Nationale Bank werden uitgegeven sinds 1944, onbeperkt in tijd omgeruild worden. Biljetten van 20 en 50 frank die door de schatkist werden uitgegeven, kunnen dan weer niet meer omgeruild worden. Hetzelfde geldt voor oude munten.

Hoe te werk gaan? Men begeeft zich naar de loketten van de hoofdzetel van de Nationale bank in Brussel of naar een filiaal van de Nationale bank in Hasselt, Kortrijk, Luik of Bergen. Of men kan de biljetten (maximaal 20.000 Belgisch frank) ook opsturen naar de hoofdzetel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiana Dammers - Blinded


Fabiana Dammers - Blinded

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sinds haar dubbele overwinning van de Grote Prijs van Nederland 2008 (eerste Jury- en Publieksprijs) kan niemand meer om de muziek van Fabiana Dammers heen. Haar authentieke stemgeluid en opvallende verschijning laten keer op keer een diepe indruk achter op wie van singer-songwritermuziek pur sang houdt. De zangeres uit IJmuiden, die door de media tot ‘de vrouwelijke equivalent van Damien Rice’ werd gekroond, wil zelf met niemand vergeleken worden; ze haalt haar inspiratie uit het leven zelf, wat resulteert in adembenemende composities en teksten die lang in je hoofd blijven nagalmen.

De Italiaans-Nederlandse Fabiana Dammers begon met liedjes schrijven op haar zeventiende, toen ze een gitaar van haar vader cadeau kreeg. Na een korte loopbaan als musicalster en metal-bassiste was het duidelijk geworden wat haar ware droom was: met haar eigengeschreven liedjes door de wereld trekken om overal haar “Fabfolk” te kunnen laten horen.

Om zich verder te bekwamen volgde Dammers een opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium, die ze zomer 2009 met succes afrondde. Hier kreeg zij onder andere zangles van Anouk. Intussen speelde ze in veel lokale en regionale cafés om ervaring op te doen. Landelijke bekendheid kreeg ze door haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland in 2008.



» Reageer (0)
10-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer wint Inktaap 2015

"La Superba" van Ilja Leonard Pfeijffer wint Inktaap 2015

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/6/3/20150310165508/media_xll_7548618.jpg

De Nederlander Ilja Leonard Pfeijffer wint na de Libris Literatuur Prijs vorig jaar nu ook De Inktaap 2015 met zijn roman "La Superba". De prijs werd vanmiddag uitgereikt in kunstencampus deSingel in Antwerpen, in de aanwezigheid van 800 jonge juryleden. Pfeijffer haalde het van medegenomineerden Joke van Leeuwen, Joost de Vries en Els Langenfeld en volgt op de erelijst Tommy Wieringa op. Voor De Inktaap lazen en bespraken ditmaal ruim 1.250 leerlingen uit het hele Nederlandse taalgebied (Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao) begeleid door een docent de winnende werken van de drie grote boekenprijzen Gouden Boekenuil, Libris Literatuur Prijs en AKO Literatuurprijs en een door een jury genomineerd boek uit het Nederlandstalige deel van de Caraïben. Elk van die "schooljury's" duidde vervolgens een eigen winnaar aan, waarna de stemmen van alle scholen bij elkaar geteld werden. Op de erelijst van de prijs stonden al onder meer Harry Mulisch, Tom Lanoye, Dimitri Verhulst en A. F. Th. Van Der Heijden.

Pfeijffers "La Superba" neemt de lezer mee naar de Italiaanse havenstad Genua in een verhaal waar de schrijver zelf het hoofdpersonage lijkt te zijn, al is niets wat het lijkt. "De scheiding tussen fictie en realiteit is in 'La Superba' flinterdun", stelt het juryverslag. "Het verhaal doet nadenken over verbeelding en realiteit en het is zo'n roman die je als lezer altijd zal bijblijven."

Pfeijffer kwam de prijs zelf in ontvangst nemen en toonde zich bijzonder dankbaar. "Dit is misschien wel de mooiste literaire prijs die je kan winnen", zei hij. "Zeker als je hier in de zaal zo'n fantastische, enthousiaste jury ziet." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het huis waarin Jezus van Nazareth opgroeide?

Is dit het huis waarin Jezus vanNazareth opgroeide?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/13/1/20150309205027/media_xll_7546126.jpg

Archeologen achten het goed mogelijk dat dit het huis is waar Jezus opgroeide in Nazareth. De woonst in het huidige Israël dateert van de eerste eeuw. Jezus leefde er toen met Jozef en Maria.

Het huis werd deels opgetrokken uit muren van leem en steen en werd uitgegraven uit een rotsachtige helling. Het werd al in de jaren 1880 blootgelegd door nonnen van het Zusters van Nazareth-klooster maar pas in 2006 konden de Britse archeoloog en professor Ken Dark en zijn team het huis situeren in de eerste eeuw en identificeren als de plaats waarvan vele mensen die eeuwen na Jezus leefden, dachten dat Jezus er was opgegroeid.

Of Jezus ook daadwerkelijk in dat specifieke huis heeft gewoond, kan de professor van de universiteit van Reading niet met zekerheid zeggen. Maar het is zeker niet uitgesloten.

In de tijd van het Byzantijnse Rijk, waarvan Nazareth deel uitmaakte tot de zevende eeuw, werd het huis gedecoreerd met mozaïeken en bouwde er een kerk rond om het te beschermen.

Kruisridders lapten de vervallen kerk in de twaalfde eeuw weer op. Dat wijst er volgens Dark op dat zowel de Byzantijnen als de kruisvaarders ervan overtuigd waren dat dit het huis was waar Jezus leefde.

In 2009 werd er ook al een huis uit hetzelfde tijdperk ontdekt, maar daarvan denken archeologen niet dat het de woonst van Jezus was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom warm water met citroen en honing een plek verdient in je ochtendritueel

Waarom warm water met citroen en honing een plek verdient in je ochtendritueel

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/8/4/20150309163148/media_xll_7545679.jpg

's Ochtends een glas warm water met citroen en honing drinken wordt vaak aangeraden om af te vallen. Maar wist je dat dit ritueel nog veel meer voordelen heeft? Wij zetten ze voor jou op een rij.

1. Vlot verteren kan je leren

Citroen stimuleert je lever om meer gal te produceren, zodat je gemakkelijker vetten kan verteren. Bovendien rekent het zuur af met opgestapelde gifstoffen. Ook honing heeft een ontgiftende werking en is tegelijk een ideaal antibacterieel middel dat infecties helpt te verslaan.

2. Weg met dat opgeblazen gevoel

Door gifstoffen op te stapelen in je lichaam, kan je last krijgen van een opgeblazen gevoel. Warm water met citroen en honing zuivert het lichaam (en vooral de dikke darm) van dat gif, zodat alles weer gesmeerd loopt.

3. Hallo, toiletpot

Dat laatste mag je letterlijk opvatten, want dit drankje werkt ook tegen constipatie. Het stimuleert de darmen en injecteert vocht in droge stoelgang.

4. Onderhoudsbeurt voor het lymfenstelsel

Een gedehydrateerd lymfenstelsel is een van de grootste veroorzakers van ziektes. Je voelt je er vermoeid door, slaapt minder goed en je bloeddruk kan eronder lijden. Dit mengsel hydrateert niet alleen je hele systeem, maar verbetert ook je weerstand.

5. Instant energie

We herhalen het graag nog een keer: warm water met citroen en honing hydrateert en hydratatie staat gelijk aan energie. Bovendien is de geur van citroen en gember een natuurlijke ontstresser en opkikker.

6. Propere urinewegen

Honing heeft sterke antibacteriële eigenschappen. Gecombineerd met water en citroen - allebei urineafdrijvende stoffen - vormt dit het beste middel om je urinewegen een grondige schoonmaakbeurt te geven.

7. Het verbetert de mondhygiëne

De zuren in citroen en de ontsmettende stoffen in honing helpen een slechte adem te counteren. Het goedje laat ook dat witte laagje op je tong, dat bestaat uit bacteriën en voedselresten en je dus een onwelriekende adem oplevert, smelten als sneeuw voor de zon.

8. Stralende huid

Het reinigende effect van dit drankje beperkt zich niet tot de binnenkant van je lichaam, ook je huid krijgt er een opkikker van. Dat komt door het zuiverende effect op je bloed en de herstellende en collageen boostende eigenschappen.

Benieuwd geworden door al deze voordelen? Do try this at home! Neem een groot glas warm water, roer er het sap van een halve citroen en een theelepel honing door en drink onmiddelllijk op. Extra tip: drink het eerste uur nadien geen koffie of thee. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!