Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




31-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gebruiken vaker cocaïne dan mannen

Vrouwen gebruiken vaker cocaïne dan mannen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/15/14/20160531081356/media_xll_8709404.jpg

Mannen zoeken het vaakst hulp voor een cannabisverslaving, vrouwen voor een verslaving aan stimulerende middelen zoals cocaïne en amfetamines. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek bij alle 24 gespecialiseerde behandelprogramma's door de Vlaamse Vereniging Behandelingscentra Verslaafdenzorg (VVBV), zo schrijft De Standaard vandaag.

In 2014 startten 5.086 personen een behandeling tegen drugsverslaving, wat er 62 meer zijn dan een jaar eerder. Vooral het aantal opgestarte behandelingen voor cocaïneverslavingen en amfetaminegebruik neemt toe. Opiaten zoals heroïne en morfine lijken dan weer aan populariteit in te boeten, net als het aantal mensen dat drugs injecteert.

Vrouwen maken 17,5 procent uit van de personen die een behandeling opstarten, terwijl het Europese gemiddelde 21 procent is. Zij starten het vaakst een behandeling tegen amfetamines, xtc en cocaïne, gevolgd door cannabis. Voor mannen is dat net omgekeerd.

De VVBV vreest dat er voor vrouwen een te hoge drempel is om hulp te zoekken. "Er is nood aan aandacht voor de genderproblematiek bij drugsgebruikers", zegt Dirk Vandevelde, voorzitter van de VVBV. "Veel vrouwen hebben kinderen en willen die niet achterlaten. Daarom weigeren zij soms een behandeling. Zowel in de dagcentra als de residentiële centra moet worden nagedacht over de opvang van kinderen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat voor type flirter ben jij?

Wat voor type flirter ben jij?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/16/11/11/20160530135613/media_xll_8707241.jpg

Je denkt dat je een trouwe partner bent en overspel is iets dat je nooit zou overwegen. Maar je kan je relatie wel op een andere, meer onbewuste manier op het spel zetten. Door iets onschuldig als plagerijen kun je anderen de indruk geven dat je seksueel beschikbaar bent. Ook al denk je zelf dat het onschuldig is, toch kun je zo in de problemen komen.

Flirten maakt deel uit van één van de vele sociale interacties die we elke dag toepassen. We doen het vaak bij onbekenden. Maar als je het (on)bewust doet met iemand die je vaak ziet, ga je je op dun ijs begeven. Ook al hou je het zelf alleen op fantaseren, kan dit veel verder gaan als de andere persoon de kleine signalen oppikt en erop reageert. En dan kan de situatie al snel uit de hand lopen.

Wetenschappelijke studie
Twee onderzoekers Jeffrey Hall en Chong Xing aan de universiteit van Kansas bestudeerden de verbale en non-verbale communcatie tussen mensen, zo definieerden ze vijf flirtstijlen die het vaakst voorkomen. Daaruit blijkt dat je persoonlijkheid bepaalt hoe je anderen laat weten dat je je aangetrokken voelt tot iemand. De wetenschappers vroegen aan 51 single mannen met 51 single vrouwen om deel te nemen aan een soort van speeddate. Zo verzamelden ze de vaakst voorkomende verbale als non-verbale flirtsignalen.

1. Lichamelijke flirter: dit type raakt mensen aan tot wie ze zich aangetrokken voelen. Deze vrouwen hebben een open lichaamstaal, ook knikken ze vaak met hun hoofd tijdens een conversatie. Deze mannen kijken minder naar hun gesprekspartner en geven zelden complimenten.

2. Traditionele flirter: als vrouw geloof je dat de man de eerste stap zet. Ook maak je vaak gebruik van typische flirtwoorden. Dit type man leunt vaker naar voren.

3. Oprechte flirter: je bent oprecht geïnteresseerd in de andere persoon. Gesprekspartner zullen je daarom snel in vertrouwen nemen. Mannelijke types zullen minder snel plagen en flirterige blikken werpen.

4. Beleefde flirter: als je niet echt van flirten houdt, maar je liever iemand beter leert kennen, dan maak je vaak een formele indruk. Deze types zullen zelfs als ze zich lichamelijk tot iemand aangetrokken voelen, niet te veel avances maken. En zeker niet te veel vragen stellen.

5. Een speelse flirter: je houdt van een spelletje, maar je bent niet op zoek naar een relatie. Je wil de andere niet echt leren kennen, maar je flirt om bijvoorbeeld iets gedaan te krijgen. Dan zul je onbewust je borstkas vooruitsteken, en de vrouwelijke speelse flirters halen vaak hun meest verleidelijke blik boven.

Welke boodschap wil je geven?
De gemiddelde flirter raakt zijn of haar lichaam minder aan, geeft veel complimenten en verleidt vaker met de ogen, zeker in een vroege fase van de interactie. Vrouwen lachen vaak als ze in iemand geïnteresseerd zijn en maken veel open gebaren. Mannen kijken meer naar hun gesprekspartner en blijven stilzitten.

Omdat flirtgedrag gevolgen kan hebben die je niet voor ogen had, is het altijd belangrijk te onthouden wat voor boodschap je wil geven. Ook al is jullie contact maar erg kort. (br.hln)


» Reageer (0)
30-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Francoise Hardy - Mon amie la rose

  Francoise Hardy - Mon amie la rose

Klik op de foto om haar te beluisteren



Françoise Hardy (Parijs, 17 januari 1944) is een Franse zangeres en actrice.

Françoise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Disques Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chéri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday's schrijfduo. Het nummer Tous les garçons et les filles werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar. De internationale impact van Tous les garçons et les filles, alsmede die van Hardy's uiterlijk en presentatie leidde ertoe dat de zangeres medio jaren zestig door sommigen werd gepresenteerd als 'Frankrijks antwoord op The Beatles'.

Hardy zong soms in het Engels, Italiaans, Spaans, en Duits. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco bij het Eurovisiesongfestival met L'amour s'en va en bereikte de vijfde plaats. In 1968 ontving ze de Grand Prix du Disque Académie Charles Gros.

In 1981 trouwde ze met haar oude vriend en collega Jacques Dutronc, met wie ze al een zoon had, Thomas Dutronc (1973). In mei 2000 had ze een comeback met het album Clair Obscur. Haar zoon speelde gitaar en haar man zong het duet Puisque vous partez en voyage. Iggy Pop en Étienne Daho deden ook mee. Ze woont tegenwoordig in de buurt van Parijs.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accu's elektrische fietsen raken snel versleten en kunnen brand veroorzaken

Accu's elektrische fietsen raken snel versleten en kunnen brand veroorzaken

http://static3.hln.be/static/photo/2016/3/3/3/20160530103836/media_xll_8706468.jpg

Eén op de vier elektrische fietsen heeft na drie jaar al een kapotte accu. Prijs voor een nieuwe: minstens 200 euro. En het gebeurt niet enkel bij de goedkopere modellen. De brandweer en coördinator brandveiligheid van Binnenlandse Zaken waarschuwen intussen voor het mogelijke brandgevaar tijdens het opladen van elektrische fietsen.

Vorig jaar gingen in België zo'n half miljoen fietsen over de toonbank. Dat waren er ruim 3% meer dan het jaar voordien. Die stijging is voor het grootste deel te danken aan het groeiende succes van de elektrische fiets. Vandaag is 31% van alle fietsen die wordt verkocht, een elektrische fiets. "Jammer genoeg stijgt ook het aantal problemen dat gebruikers met hun e-bike hebben", zegt Maarten Matienko van mobiliteitsorganisatie VAB. "Het grootste probleem ligt bij de batterijen. Die gaan sneller stuk dan verwacht."

Dat kapotte accu's voor de meeste frustraties zorgen, blijkt ook uit onderzoek van de Nederlandse Fietsersbond. "Tot een kwart van de batterijen geeft al na drie jaar de geest", luidt het. "De e-bikes van de goedkopere merken begeven het het snelst. Maar ook de gevestigde namen bezuinigen op kwaliteit om te kunnen concurreren met de goedkopere modellen. Vergeet ook niet dat de fabrikanten veel geld verdienen aan de vervanging van de batterijen."

In één maand tijd zijn in ons land twee woningbranden ontstaan door oververhitting tijdens het laden. Bart ­Vandenbussche van Brandweervereniging Vlaanderen raadt aan om waakzaam te zijn, "omdat het om lithium-ionbatterijen gaat, die niet te blussen vallen bij een brand", zegt hij. Ook Tim Renders, projectcoördinator brandveiligheid bij Binnenlandse Zaken, waarschuwt voor mogelijk brandgevaar.

Volgens Maarten Matienko van de VAB is het belangrijk om bij de aankoop van een elektrische fiets de kwaliteit te laten primeren op de prijs. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheryl Crow - The First Cut Is The Deepest

Sheryl Crow - The First Cut Is The Deepest

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sheryl Suzanne Crow (Kennett (Missouri), 11 februari 1962) is een Amerikaans blues- en rockzangeres, gitariste en liedjesschrijfster. Haar vroege werk wordt gekarakteriseerd door haar focus op de slidegitaar.
Ze kwam in de showbizz terecht als achtergrondzangeres van Michael Jackson tijdens z’n tournee van de cd Bad eind jaren ’80. Zo bouwde ze de nodige connecties op en leerde ze andere artiesten en muzikanten kennen. Zo kwam er in 1993 een eerste eigen album van de zangeres met zelfgeschreven nummers. Na enkele singles begon het album stilaan bekend te geraken. Tot in 1994 het nummer ‘All I wanna do’ uit het album werd gekozen als single en ze een enorme hit te pakken had. Ze had zich voor de tekst gebaseerd op een gedicht dat ze gevonden had in een boekenwinkeltje. Dat ze toen al het hart op de juiste plaats had, werd duidelijk toen ze de schrijver van het gedicht opzocht om hem mee te laten delen in de opbrengst. Er volgden meer hits zoals ‘Strong Enough’ (niet te verwarren met de gelijknamige single van Cher) en ze brak voorgoed door met verschillende Grammy Awards. Er volgde een tweede album in 1996 met meer politiekgetinte on-derwerpen als abortus, daklozen, kindsoldaten en nucleaire oorlogsvoering. Dat ze een grote singer/songwriter was, bewees ze maar al te goed en weeral scoorde ze de nodige hits: If it makes you happy en A change would do you good. En een zeer grote hulp om nog bekender te worden over de hele wereld was de titelsong van een James Bondfilm in 1997: Tomorrow never dies. Eén van de weinige Bondsongs die genomineerd werd voor de Grammy Award. Ook eind jaren ’90 maakte ze hits als My favorite mistake en een cover (één van de weinige) van het Guns ’n Roses nummer Sweet Child O’Mine. Begin jaren ’00 had ze last van een writer’s block. Het duurde tot 2002 met hulp van enkele collega’s (oa Lenny Kravitz) voor ze met nieuw materiaal kwam. In 2005 werd bij haar borstkanker vastgesteld, waardoor de muziek even moest wijken. Gelukkig genas ze en sinds 2007 staat ze terug aan de top van de showbizz. Verder is ze bekend voor haar milieubewustzijn  en relaties met bekende namen als Eric Clapton en de wielrenner Lance Armstrong.




» Reageer (0)
29-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van muggen? Deze 5 natuurlijke middeltjes helpen

Last van muggen? Deze 5 natuurlijke middeltjes helpen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/4/1/20160529105019/media_xll_8704021.jpg

Met dit warme, onweerachtige weer zijn ze helaas weer op post: zoemende muggen die ons uit onze slaap houden. Geen muggenmelk in huis, of niet zo dol op de doordringende geur van het product? Deze natuurlijke middeltjes werken minstens even goed.

1. Lavendel

De geur van citroen schrikt muggen af, maar ook op lavendel zijn ze niet meteen dol. Extra voordeel: ook vliegen en motten blijven hiermee op een afstand. Je kan wat lavendeltakjes in een stukje stof wikkelen en toeknopen, en deze zakjes verspreiden in huis. Maar ook huidproducten met lavendel zijn erg efficiënt. Ze verbergen je natuurlijke lichaamsgeur, waar muggen tot aangetrokken worden.

2. Knoflook

Voeg gerust nog een extra teentje knoflook toe aan je maaltijd, want dat kunnen muggen niet verdragen. Na het eten van look, komen knoflookoliën vrij door de poriën van je huid. Een geurtje dat de muggen op afstand houdt.

3. Draag lichte kleuren

Een tip om ook overdag niet te veel last te hebben van de zoemende beestjes: draag lichtere kleuren. Daar voelen muggen zich het minst tot aangetrokken, terwijl donkere kleren het meeste opvallen. Vooral bij zonsopkomst of zonsondergang prikken muggen het liefst, dus dan draag je beter kledij in lichte kleuren.

4. Ventilator

Muggen zijn niet de allerbeste vliegers, dus met een een kleine ventilator naast je bed, raken ze zelfs niet tot bij jou. Richt de ventilator naar de grond, aangezien muggen vaak daar vliegen om zoveel mogelijk wind te ontwijken.

5. Maak je eigen antimuggenkaars

Zonder zelf aan de slag te moeten met wieken en kaarsvet, kan je heel makkelijk zelf een geurige antimuggenkaars maken.

- Vul een grote glazen pot of bokaal met verste takjes munt, rozemarijn citroen, lavendel of andere van je favoriete geurtjes

- Voeg water bij de verse geuren en een paar druppels citronella

- Stop een drijvende kaars in de pot, en steek aan (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby's die zichzelf in slaap huilen, slapen beter

Baby's die zichzelf in slaap huilen, slapen beter

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/15/9/20160525170535/media_xll_8692659.jpg

Het breekt ouderharten, maar het laten huilen van de baby in bed is eigenlijk niet zo slecht. Australische onderzoekers stelden vast dat baby's die alleen worden gelaten en zichzelf in slaap huilen niet alleen sneller inslapen maar ook dieper slapen. Dit in vergelijking met baby's wiens ouders in de kamer blijven en het kind herhaaldelijk troosten vooraleer het weer in bed of wieg te leggen.

Onderzoekers van de universiteit van Adelaide werkten met 43 ouderparen met kinderen tussen 6 en 16 maanden. Eén groep ouders liet hun baby huilen en wachtte almaar langer alvorens het kind te gaan troosten. Een andere groep bleef in de kamer bij de baby, een derde groep stopte de baby onder en vertrok.

Kinderen die moesten uithuilen bleken een kwartier eerder in slaap te vallen dan de kinderen in de andere groepen. Ze bleken ook minder vaak wakker te worden 's nachts en sliepen ook langer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Jean-Claude Van Damme nog steeds op zoek naar de liefde in Hollywood

Dochter Jean-Claude Van Damme nog steeds op zoek naar de liefde in Hollywood

http://static0.hln.be/static/photo/2016/3/7/7/20160529084237/media_xll_8699077.jpg

Haar vader is krachtpatser Jean-Claude Van Damme. Maar net omdat ze niet van zijn naam wil profiteren, gaat zijn dochter als Bianca Bree (25) door het leven. In 2013 poseerde ze voor NINA op de stranden van LA. Ze timmerde aan haar eigen weg als Hollywoodactrice. Drie jaar later heeft Bianca al een paar filmrollen op haar palmares staan. Maar op privévlak blijft het wachten op die ene.

Voor NINA deed ze haar allereerste fotoshoot ooit, en dat is Bianca duidelijk nog niet vergeten. "Hey, het is zo leuk om jullie weer te spreken", klinkt ze enthousiast. "Sinds onze vorige date ben ik hard blijven werken om door te breken als actrice. Ik heb net de opnames voor Paranormal Activity Security Squad achter de rug. Iets tussen horror en comedy. En ik speel mee in een komische actiefilm 'Enter The Fist'. Ik hoop dat die ook in Europa te zien zal zijn. Daarnaast deed ik nog een paar reclamespots."

Drie jaar geleden was je nog single. Heb je intussen zelf al de liefde gevonden? "Nog altijd niet, maar dat verbaast me niet, mijn carrière neemt zoveel tijd in beslag. Bovendien hou ik nog te veel van mijn vrijheid als een onafhankelijke vrouw. Dat koester ik ook. Ik denk niet dat ik me snel zal settelen. Ik vlieg nog steeds van hier naar daar. Als kind ben ik zo vaak verhuisd dat zo'n zigeunerbestaan my way of life is. Het past natuurlijk bij het leven als actrice, waarbij je ook heel vaak weg bent. Ik zal me maar settelen, als ik echt klaar ben om mijn eigen gezin te stichten." (br.hln)


» Reageer (0)
28-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenny Kravitz - I Belong To You

Lenny Kravitz - I Belong To You

Klik op de foto om hem te beluisteren






Lenny Kravitz (New York, 26 mei 1964) is een Amerikaanse zanger, gitarist en acteur.

Lenny Kravitz werd geboren in New York, als zoon van een Oekraïens-Joodse vader en een West-Indisch-Amerikaanse moeder. Hij is journalist, zij is actrice.

Kravitz ontwikkelt al op jonge leeftijd een liefde voor de jaren 70 en 60, en dan met name voor de muziek uit die tijd. Jimi Hendrix behoort tot zijn idolen en soul en funk zijn Kravitz' favoriete genres. Hij krijgt in 1988 een contract door Virgin aangeboden. Een jaar later komt zijn eerste album, Let Love Rule, uit.

De eigenzinnige Kravitz spreekt veel mensen, en bijvoorbeeld ook MTV Europe, aan. Madonna blijkt ook fan van Kravitz, want hij schrijft in 1990 "Justify my love" voor haar.

Het succes blijkt hem ook parten te spelen. Zijn tweede album Mama Said gaat met name over de, inmiddels verbroken relatie met actrice Lisa Bonet. Op dit album werkt hij samen met Slash, indertijd nog leadgitarist bij Guns N'Roses. Ook Sean Ono Lennon, zoon van een van zijn grote voorbeelden, maakt zijn opwachting op het nummer `All I ever wanted'. Kravitz verschijnt zelf ook vaak op albums van andere artiesten. Acts die al eens met hem samengewerkt hebben zijn onder andere P. Diddy, Pharrell Williams, Sheryl Crow, BB King, Eric Clapton, Iggy Pop, Mick Jagger, Guns N' Roses, Erykah Badu, Prince, Jay Z, Bruce Springsteen en Neneh Cherry. Na de dood van Michael Jackson, maakte Lenny Kravitz op zijn facebookaccount bekend dat hij ook samen met de net overleden zanger een nummer had gemaakt, dat nog niet werd uitgebracht.

Na het zeer succesvolle album 5 verschijnt de Greatest Hits in 2000.

Kravitz haalt ook vaak de media met politieke acties die links georiënteerd zijn. In 1991 zet hij samen met de zoon van John Lennon het Give Peace A Chance-project op poten en neemt hij in 2003 samen met de Irakese zanger Kazem Al Sahir "We want peace" op. In 1992 schrijft & produceert Kravitz het Engelstalige debuutalbum van zangeres/actrice Vanessa Paradis. De twee hebben tevens een korte relatie.

Na het minder succesvolle album Lenny uit 2001 keert Lenny in 2004 weer terug met de hit "Where Are We Runnin'?" van het album Baptism, waarop hij muzikaal meer doet denken aan de vroegere albums. Ook "Lady" van dit album wordt een hit in de USA.

In februari 2008 is Kravitz' nieuwe album It's Time For A Love Revolution uitgekomen. Mogelijk gaat dit na een wereldtournee opgevolgd worden door een album dat Funk moet gaan heten, hoewel hij al bijna tien jaar beweert bezig te zijn met een dergelijk album. Later heeft Kravitz bekend gemaakt dat het album Black And White America gaat heten. Het wordt een dubbel-cd met rock en delen van zijn lang verwachte Funk album. Op de site van Kravitz staat dat het album in de zomer van 2011 wordt uitgebracht. De eerste single Come On Get It is 20 Februari 2011 uitgebrachtt.

Naast zanger is Kravitz ook acteur. Hij speelde mee in de film Precious (2009), die twee Oscars won.

Kravitz was van 1987 tot 1993 getrouwd met actrice Lisa Bonet. Samen hebben ze een dochter.


» Reageer (0)
27-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intact meisje (3) met roos in haar handjes gevonden in kist van 145 jaar oud

Intact meisje (3) met roos in haar handjes gevonden in kist van 145 jaar oud

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/15/0/20160527135519/media_xll_8698830.png

Bouwvakkers hebben in San Francisco een lugubere ontdekking gedaan tijdens renovatiewerken aan een garage. Ze groeven een kist op die ongeveer 145 jaar oud is. Daarin lag een meisje van drie, met een roos nog in haar handjes. Opvallend is dat het lichaam van de peuter volledig bewaard is gebleven.

De eerder deze maand opgegraven kist van ongeveer een meter lang is gemaakt van lood en brons, en heeft twee venstertjes. Daardoor kon je, aldus de eigenares van het huis, Ericka Karner, het helemaal intacte lijkje van het blonde meisje met haar lange haren en witte jurk zien liggen tussen de eucalyptusblaadjes. Ze had een roos vast. Ze was hoogstwaarschijnlijk de dochter van gegoede ouders.

"Ik was in shock natuurlijk, omdat er blijkbaar een klein meisje onder mijn huis begraven lag", getuigt Karner. "Maar ik viel ook niet compleet van mijn stoel, omdat ik de voorgeschiedenis van het terrein kende."

Kerkhof
Ericka woont met haar man en twee dochters in het Richmond District van San Francisco. Eind jaren 1800 lagen daar zo'n 30.000 doden begraven op het Odd Fellows-kerkhof. Toen de stad begin 20ste eeuw het gebied bouwkundig ging ontwikkelen, werden de duizenden graven rond 1920 verplaatst naar het zuidelijkere Colma. Blijkbaar is het gevonden kistje toen achtergebleven.

De stad San Francisco wijst daarvoor echter alle verantwoordelijkheid van zich af en schuift ze in de schoenen van de eigenaars van de grond. "Dat vind ik niet eerlijk", aldus Karner. "Ik begrijp dat een boom op je eigendom jouw verantwoordelijkheid is, maar dit is toch anders? De stad besliste honderd jaar geleden om alle lichamen te verplaatsen, waarom respecteren de verantwoordelijken dat besluit van toen niet?"

Toch is Karner bereid om de peuter een nieuwe begraafplaats te geven, want "zij maakt nu deel uit van onze familie". Een gespecialiseerde organisatie wil voor het nodige geld zorgen - minstens 7.000 dollar - maar dan zou er een overlijdensakte moeten zijn. Die is er niet: de identiteit van het blonde meisje is vooralsnog onbekend.

Miranda
Elissa Davey is de oprichtster van Garden of Innocence, een organisatie die nu al twee decennia de lichamen van ongeïdentificeerde kinderen in Californië begraaft. Zij denkt dat het meisje ongeveer 145 jaar geleden gestorven moet zijn omdat het kerkhof enkel tussen 1860 en 1890 in gebruik genomen werd.

Karners dochters doopten haar voorlopig Miranda. Het meisje ligt nu opgebaard in een mortuarium in San Francisco, snakkend naar een definitieve rustplaats. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grapjassen laten bril achter in museum: bezoekers denken dat het kunst is

Grapjassen laten bril achter in museum: bezoekers denken dat het kunst is

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/2/2/20160525220340/media_xll_8693462.jpg

Moderne kunst is niet voor iedereen. "Dat had ik ook kunnen maken", menen sommigen wanneer ze weer een op een bizar kunstwerk botsen. Maar andere kunstliefhebbers zijn enorm geïntrigeerd door dergelijke werken en bestuderen ze nauwkeurig in musea. Die liefhebbers waren het ideale doelwit voor grapjassen die een bril achterlieten in een museum.

Twitteraars @TJCruda en @k_vinnn lieten een bril achter op de vloer van een museum, zodat museumgangers hun 'kunstwerk' konden bewonderen.

Hoewel de bril helemaal niet tot de tentoonstelling behoorde, troepten verschillende bezoekers rond de bril samen om hem van dichtbij te bestuderen. Terwijl de 'kenners' onder elkaar keuvelden over de mogelijke betekenis van het simplistische kunstwerk, lachten de grappenmakers in hun vuistje. Ze zetten de practical joke op Twitter, zodat het internet kon meelachen. (br.hln)


» Reageer (0)
26-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de reden waarom je hond niet naar je luistert?

Is dit de reden waarom je hond niet naar je luistert?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/13/13/20160526115843/media_xll_8695003.jpg

Zijn er dagen waarop je hond echt niet naar je wil luisteren? Dan is de kans groot dat je huisdier voelt dat je overstuur bent, wat het beestje onzeker maakt. Een nieuwe studie heeft aangetoond dat je stemming een grote invloed heeft op het gedrag van honden.

Psychologen Ross Flom en Peggy Gartman aan de universteit van Brigham Young lieten honden en hun baasjes een reeks experimenten uitvoeren. De proefpersonen gaven een bevel aan de honden door in een richting te wijzen.

De ene keer zeiden ze tijdens dat bevel met een hoog stemmetje: "Wow, dat is geweldig". De andere keer zeiden ze op een lage toon: "Dat is vreselijk". De onderzoekers ontdekten dat de honden goed reageerden op het geluidloos gebaar van de baasjes. Hetzelfde gold voor de positieve emotie. Maar als het gebaar gepaard ging met een negatieve emotie, reageerden de huisdieren trager en twijfelden ze meer. De honden deden er twee keer zo lang over om een bevel van een overstuur persoon op te volgen dan van een vrolijk of neutraal baasje.

Meelevende beestjes
De conclusie van het onderzoek luidt dat honden die negatieve emoties aanvoelen zich daar op gaan concentreren. Dit leidt de aandacht af van de taak die ze opgelegd krijgen. Een boos baasje maakt de beestjes ook onzeker. Honden zijn erg meelevende dieren, ze willen weten wat hun eigenaars dwars zit. Om je volgende zet beter te kunnen inschatten, willen ze weten wat er in je omgaat. Het gevolg: de hond verstijft en reageert trager.

Als je je negatieve emoties niet onder controle kunt krijgen, is het beter om even geen bevelen aan je favoriete viervoeter te geven. Neem een pauze en wacht tot je je beter voelt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgeblazen gevoel? 7 veelvoorkomende oorzaken (en eten zit er niet bij)

Opgeblazen gevoel? 7 veelvoorkomende oorzaken (en eten zit er niet bij)

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/10/11/20160526165659/media_xll_8695901.jpg

Last van een opgeblazen gevoel, ook al heb je niet meteen iets gegeten dat hier de boosdoener van kan zijn? Dat kan perfect, want er zijn veel meer oorzaken van een onrustige onderbuik dan voeding alleen. Dr. Robynne Chutkan omschrijft in haar boek The Bloat Cure maar liefst 101 manieren om op een natuurlijke manier van darmproblemen verlost te raken. Met deze 7 tips raak je vast al een heel eind.

Darmen zijn complexe materie, daar weet maag-darmarts Dr. Robynne Chutkan alles over. Zij bundelde in haar boek The Bloat Cure - 101 Natural Solutions for Real and Lasting Relief de meest voorkomende oorzaken van lastige darmen en een opgeblazen gevoel. "Ik wilde een handleiding voor vrouwen schrijven zodat ze zelf medische detectives kunnen worden," zegt de auteur hierover. "Een opgeblazen gevoel staat absoluut op nummer 1 van kwaaltjes in mijn praktijk." Het is dan ook een veelvoorkomend signaal van je lichaam dat er iets niet helemaal pluis is. Deze 7 oorzaken komen regelmatig voor bij dames (of heren) met een onrustige buik

1. Multitasken terwijl je eet

Ben je zo iemand die tijdens het eten Facebook checkt, een sms stuurt of de krant leest? Dat zou volgens Dr. Chutkan de oorzaak van je opgeblazen gevoel kunnen zijn. Door met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn ga je 'lucht inslikken', wat voor een vervelend gevoel in maag en darmen kan zorgen. Ook kauwgomliefhebbers kunnen hier last van ondervinden.

De oplossing: eet traag en bewust, drink niet (te veel) tijdens het eten en laat kauwgom eventueel achterwege.

2. Depressie

Niet alleen is er een verband tussen een laag serotonineniveau in de darmen en depressie - wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel en constipatie - maar is dat bolle buikgevoel vaak ook een neveneffect van medicijnen die gebruikt worden om depressie te behandelen.

De oplossing: Dr. Chutkan adviseert om eerst praatsessies te volgen tegen depressie, voor je pillen begint te pakken. Daarnaast geeft ze de tip om wat meer aan sport te doen. "Bewegen verbetert je gemoedstoestand, en dat hoeft zelfs niet heel intensief te zijn om een endorfineboost te krijgen," zegt zij. Dat heeft dan ook op je darmen een positieve uitwerking.

3. Te weinig water

Je drinkt misschien wel die anderhalve liter water per dag, maar dat wil nog niet zeggen dat je helemaal gehydrateerd bent. Frisdrank en koffie zorgen ervoor dat je nog meer uitdroogt. Ook door veel tijd door te brengen in ruimtes met airconditioning of te sporten raak je gedehydrateerd, wat tot krampen kan leiden.

De oplossing: Hou de kleur van je urine in de gaten - hoe lichter die is, hoe beter je gehydrateerd bent. Blijf de hele dag door drinken, ook als je niet meteen dorst hebt, en eet ook veel groenten en fruit die water bevatten.

4. Maaltijden overslaan

Nog een reden om geen maaltijden meer te skippen: "Als er te lang niets door je darmen passeert, dan worden ze licht inactief," zegt Dr. Chutkan. Als je daarna opnieuw gaat eten, raak je snel opgeblazen.

De oplossing: Eet drie keer per dag een hoofdmaaltijd, en probeer ook nog twee keer per dag tussendoor gezond te snacken.

5. Gierende hormonen

Het opspelen van bepaalde hormonen kan voor een opgeblazen gevoel zorgen, maar zeker de artificiële hormonen uit de anticonceptiepil spelen daarbij een rol, zegt Dr. Chutkan. Dames die de pil slikken kunnen zich dus mogelijk ook aan deze bijwerking verwachten.

De oplossing: Je kan op zoek gaan naar een andere manier van anticonceptie, maar daarnaast kan het ook al helpen om het contact met xeno-oestrogenen of hormoonverstorende stoffen te beperken. Dat zijn chemische componenten die hetzelfde effect op ons lijf hebben als oestrogenen, maar dan veel krachtiger. Die vind je terug in onder meer plastic, schoonmaakmiddelen of bepaalde cosmetica, maar ook in sommige voedingsmiddelen die lang bewaard moeten blijven, zoals rood vlees of zuivelproducten.

6. Een kantoorjob

Een hele dag zitten is niet alleen ongezond, het kan ook voor prikkelbare darmen zorgen. Voor een goede darmwerking moet je regelmatig rechtstaan om te bewegen, anders draait het maag-darmsysteem op een lager pitje.

De oplossing: Zorg voor voldoende beweging doorheen de dag, ook als je een kantoorjob hebt. Beperk je wandelmomentjes niet enkel tot plaspauzes, maar sta minstens elk uur even recht om wat rond te wandelen.

7. Stress

De oorzaak van alle (of toch veel) kwaad is vaak stress, en dat is bij een opgeblazen gevoel niet anders. Ooit had die reactie van ons maag-darmstelsel een biologische functie. "Als we moeten vluchten van een gevaarlijk beest, wordt ons bloed weggehaald van het verteringsstelsel om naar de grote spieren in je benen en je hart te stromen. Zo kan je snel weglopen, maar vertraagt tegelijkertijd je darmwerking," legt Dr. Chutkan uit. Vandaag komt het niet meer zo vaak voor dat we moeten weglopen van wilde dieren, maar krijgen we wel nog voortdurend stress-signalen binnen, die zo'n reactie in ons lichaam uitlokken.

De oplossing: Neem af en toe wat gas terug door een ademhalingsoefening te doen of een stukje te gaan wandelen. Kamp je voortdurend met veel stress? Zoek dan naar manieren om te ontspannen die werken voor jou, zoals een bepaalde sport of hobby. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stagiair redt hond paar minuten voor euthanasie

Stagiair redt hond paar minuten voor euthanasie

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/14/1/20160526083146/media_xll_8694511.jpg

Het had niet veel gescheeld of Ollie, een collie oftewel Schotse herdershond, was er niet meer. De zieke pup stond op het punt geëuthanaseerd te worden, maar een stagiair kon op het laatste nippertje uitvogelen wat er met de hond aan de hand was.

De jonge hond kreeg vorige week ineens verlammingsverschijnselen, die steeds erger werden. Ollie kon niet meer lopen, staan of zelfs naar het toilet gaan, waardoor zijn baasjes telkens naar de dierenarts moesten om de blaas van de hond te laten ledigen. Omdat de dierenarts zei dat de mysterieuze problemen veroorzaakt konden worden door een heleboel zaken, van kanker tot een ruggengraatbreuk, werd besloten om de hond te laten inslapen om zijn lijden te beëindigen.

Net voor de euthanasie plaatsvond werd de hond echter nog getroost door een stagiair. "Hij leek wat onrustig, dus ik streelde hem om hem te kalmeren", aldus de student. "En toen merkte ik dat er een hele kleine teek zat achter zijn oor." De stagiair haalde er de dierenarts bij, die zich herinnerde dat verlammingsverschijnselen een heel zeldzaam gevolg kunnen zijn van tekenbeten.

Snel herstel
De arts haalde de teek weg en stuurde de hond, die eigenlijk een dodelijk spuitje moest krijgen, terug naar huis. "Als hij tegen morgen beterschap toont, was de teek het probleem", klonk het. En inderdaad: tegen de avond begon de hond weer wat te bewegen, en amper 12 uur later liep hij alweer vrolijk te kwispelen.

"We hebben enorm veel geluk gehad", aldus de overgelukkige eigenaar Falline Fate. Niet alleen dat de stagiair de teek net op tijd vond, maar dat de dierenarts zich het probleem kon herinneren. "Het werd maar een keer verloops vermeld in mijn opleiding", aldus de man. "Eén enkele slide tijdens een les over teken. Gelukkig ging er een belletje rinkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
25-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste nieuwe foodhype? Pannenkoekjes gemaakt van kikkererwten

De laatste nieuwe foodhype? Pannenkoekjes gemaakt van kikkererwten

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/9/11/20160524154303/media_xll_8689151.jpg

Eettrends komen en gaan, had jij immers een paar jaar geleden al een toast avocado of een glutenvrije cracker gegeten? De laatste nieuwe hype die plots op elke kookblog en -magazine opduikt is socca. Of ook wel pannenkoeken gemaakt van kikkererwten.

Socca is afkomstig uit de Provence (en uit Lingurië, waar het farinata wordt genoemd).  De grote kikkererwtenpannenkoeken worden traditioneel bereid in een houten oven op een koperen plaat, en warm geserveerd in zogenaamde taartspieën. In de Provence zelf worden ze enkel geserveerd met zwarte peper, maar elders ter wereld worden ze gegeten met verschillende toppings.

Zo belegt Gwyneth Paltrow de gezonde en glutenvrije pannenkoeken bijvoorbeeld met gekarameliseerde kerstomaatjes, zwarte olijven en ansjovis. Op blogs wordt socca dan weer vaak geserveerd met tzatziki, pesto of guacomole.

Zo maak je deze Franse pannenkoeken zelf

Benodigdheden
1 kop kikkererwtenbloem
1 theelepel zout
1 theelepel versgemalen peper
4 tot 6 eetlepels olijfolie
1/2 grote ajuin, dun gesneden
2 theelepels verse rozemarijn

Bereiding
Doe alle ingrediënten samen in een kom, en roer het beslag vervolgens goed door. Is het geheel klontervrij dan moet het beslag minstens een uur rusten, zodat het meel de olijfolie goed heeft opgenomen. Wie een pan voor in de oven heeft, kan de socca daarin 10 minuten laten bakken. De oven moet je op 200 graden voorverwarmen. Maar daarnaast kan je de socca ook in een koekenpan bakken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén gezin op de vier die kinderbijslag krijgen, komt moeilijk rond

Eén gezin op de vier die kinderbijslag krijgen, komt moeilijk rond

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/15/12/20160525092603/media_xll_8691282.jpg

Uit een onderzoek van Famifed, het federaal agentschap voor de kinderbijslag, blijkt dat 23 procent van de gezinnen die in juli 2014 kinderbijslag uitbetaald kregen, moeilijk kan rondkomen met het beschikbare gezinsinkomen. Ongeveer de helft beschikt niet over de mogelijkheid om een onverwachte uitgave van 900 euro te doen.

De kinderbijslag vormt dan ook voor veel gezinnen een belangrijk onderdeel van het beschikbare gezinsinkomen. Dat blijkt uit een rapport van Famifed waarover donderdag 26 mei een studiedag wordt gehouden.

Aangezien de kinderbijslag voor een gezin op maandelijkse basis al snel honderden euro kan bedragen, betekent dit voor een groot aantal gezinnen een fundamenteel onderdeel van het gezinsbudget. Ongeveer 1 op de 4 gezinnen die in de zomer van 2014 de kinderbijslag betaald kregen door Famifed geven aan "moeilijk tot zeer moeilijk rond te komen" met het totale beschikbare gezinsinkomen.

Ongeveer 3 op de 4 gezinnen geven aan dat ze het kindergeld meestal besteden aan algemene huishoudkosten zoals de woning, voeding en kledij. Andere veelgenoemde uitgaveposten zijn schoolkosten, dokterskosten en zakgeld voor de kinderen. Slechts een kleine minderheid van de gezinnen, vooral die met de hoogste inkomens, geeft aan dat ze van de kinderbijslag kunnen sparen.

"Gegeven het belang van de kinderbijslag in het gezinsinkomen en de manier waarop het wordt besteed, is het vandaag een belangrijk instrument in de verbetering van de levenskwaliteit en bijgevolg ook de kansen van de jongste generatie", besluit het rapport. "Bovendien heeft de kinderbijslag een stabiliserend effect op de economie." (br.hln)


» Reageer (0)
24-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitsers museum geeft twee gestolen kunstwerken terug aan Jubelparkmuseum

Zwitsers museum geeft twee gestolen kunstwerken terug aan Jubelparkmuseum

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/10/0/20160523194625/media_xll_8686245.jpg

Het Zwitserse Vitrocentre in Romont geeft twee gestolen kunstwerken terug aan het Brusselse Jubelparkmuseum. Een van de werken uit de zestiende eeuw toont de Vlucht uit Egypte, het andere werk stelt Sint-Anna, de Heilige Maagd Maria en het kindje Jezus voor.

De werken werden in de jaren 1980 gestolen, en belandden op de kunstmarkt waar ze vervolgens door een Zwitserse wetenschapper en verzamelaar werden gekocht. Bij zijn overlijden schonk hij de werken, samen met andere kunst, aan het Vitrocentre.

Toen het Jubelparkmuseum lucht kreeg van de werken, eiste de instelling haar eigendom terug.

Beide partijen kwamen inmiddels tot een akkoord. De Zwitserse instelling erkent dat de werken eigendom zijn van het Belgische museum maar stelde dat de Zwitserse verzamelaar en het centrum de werken te goeder trouw hadden verworven, en zelf misleid waren aangaande hun afkomst. Het Belgische museum heeft echter ontegensprekelijk nadeel ondervonden, en daarom beslisten de Zwitsers om de werken terug te geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ringland-veiling brengt ruim 136.000 euro op

Ringland-veiling brengt ruim 136.000 euro op

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/9/11/20160522210900/media_xll_8683286.jpg

Bij veilinghuis Bernaerts in Antwerpen zijn vandaag 109 werken van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland onder de hamer gegaan ten voordele van Ringland. De veiling bracht 136.840 euro op, waarvan 70 procent naar Ringland gaat. Niet alle werken vonden evenwel een koper.

"Het was een moeilijke en complexe veiling", zegt Pieter Bernaerts van het veilinghuis. "Hedendaagse kunst wordt immers doorgaans alleen in galerijen verkocht. Het is dan ook geen evidente kunst, maar uitdagend en met kunstenaars die buiten de lijntjes durven te kleuren. Ze zijn vaak ook niet gekend bij het grote publiek. Van de 109 werken zijn er 42 die geen koper hebben gevonden. Toch hebben we een mooi resultaat weten neer te zetten."

Tuymans

Er waren stukken bij die meer opbrachten dan verwacht. Zo wisselde het werk van Francis Alÿs, dat op ongeveer 2.500 euro werd geschat, voor 6.500 euro van eigenaar. Andere stukken werden onder de geschatte waarde verkocht, zo ook 'Drum Set' van Luc Tuymans. Geschat op 20.000 à 30.000 euro, verkocht voor 15.000 euro. Al was zijn werk nog altijd het duurste van de veiling.

De 67 verkochte stukken brachten 136.840 euro op, waarvan 70 procent naar Ringland gaat en 30 procent naar de kunstenaar. De 42 stukken die nog geen koper vonden, kunnen nog tot 30 mei in de aftersale op de website van het veilinghuis gekocht worden. Ook van de sculptuurtjes van Tinka Pittoors en de zeefdrukken van Kris Fierens - de kunstenaars die het initiatief namen voor de veiling - zijn er nog exemplaren verkrijgbaar.

"Ik verwacht dus dat we netto zeker 100.000 euro voor Ringland zullen verzamelen", zegt Pieter Bernaerts. Met de opbrengst wil Ringland een 3D-model van het overkappingsproject laten maken, alsook bijkomend studiewerk laten uitvoeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele is haar voloptueuze figuur aan het verliezen

Adele is haar voloptueuze figuur aan het verliezen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/15/2/20160524075230/media_xll_8687372.jpg

Fans hielden van haar voluptueuze figuur, maar sinds een paar maanden vliegen de kilo's er af bij Adele. De zangeres staat slanker dan ooit op het podium.

Adele brengt met de nodige humor verslag uit van haar strijd tegen de kilo's. Tegen Rolling Stone zei ze onlangs: "Hoe ik eruit zie in de sportschool? Ik kreun vooral.''

Humor of niet, velen zijn op zijn zachtst gezegd verbaasd over haar transformatie. Want als er iemand de afgelopen jaren benadrukte geen zier te geven om haar gewicht, dan was het Adele. Ze had nu eenmaal een voorliefde voor goed eten, lekkere wijn en sigaretten, liet ze verschillende keren weten. Dat ontwerper Karl Lagerfeld haar 'vet' noemde, deerde haar niet. "Ik maak muziek voor de oren en niet voor de ogen.''

Omslagpunt
Maar de kilo's zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, blijkt wel in haar nieuwste videoclip Send my love. De Britse is naar verluidt 28 kilo's kwijt en geniet daar ook echt van.

Keerpunt

"Ik pas nu zelfs kleding uit normale winkels. Ik kan in elke winkel zomaar kleding uit het rek pakken,'' zei ze glunderend in modeglossy Vogue, die haar op de cover zette. "Ik vind mezelf nu veel leuker.''

Het keerpunt kwam na de geboorte van haar zoontje Angelo in 2012. De zangeres stopte met roken, sloeg de wijntjes af en ging zo nu en dan een rondje joggen met haar verloofde Simon. Ook schrapte ze een typisch Brits gebruik: thee met suiker. "Ik dronk tien kopjes thee per dag, met elk twee suikerklontjes. Nu ik dat niet meer drink, ook niet zonder suikerklontjes, heb ik meer energie dan ooit.''

Personal trainer
Gemotiveerd door het resultaat ging ze in de aanloop naar haar wereldtournee nog een stapje verder. Ze nam een deskundige in de arm om maaltijden samen te stellen die voor het grootste deel bestaan uit groente en fruit en ze sport zich een ongeluk met een personal trainer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan: 75 kaarsjes 'blowing in the wind'

Bob Dylan: 75 kaarsjes 'blowing in the wind'

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/16/5/20160524063201/media_xll_8687390.jpg

Hij werd geboren als Robert Allen Zimmerman op 24 mei 1941 in de Amerikaanse staat Minnesota, maar u en ik kennen hem uiteraard als singer-songwriter Bob Dylan. Als tiener luisterde Robert naar blues, country en rock-'n-roll. Zo vormde hij zijn eerste bandje, The Golden Chords. De school was echter te vervelend voor Robert en toen hij zich in 1959 had ingeschreven aan de universiteit van Minneapolis, maakte hij kennis met de plaatselijke folkmuzikanten. Hij kocht een gitaar en introduceerde zich als Bob Dylan.

Ondertussen zijn we meer dan vijftig jaar verder en heeft de man maar liefst 37 studioalbums, 11 live albums en 12 bootleg albums en een onbekend aantal 'best of'-platen en samenwerkingen met collega-artiesten op zijn muzikale kerfstok.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!