Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's maken en dan snel weg voordat de politie er is

Foto's maken en dan snel weg voordat de politie er is

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/14/13/20160721192253/media_xll_8897338.jpg

Beeld uit een oud ziekenhuis in Italië © Roman Robroek.

Nederlanders Frens van der Sluis (26) en Roman Robroek (29) doen aan Urban Exploration, een vorm van fotografie die op sociale media steeds meer aandacht krijgt. De mannen zoeken mooie verlaten gebouwen en fotograferen dan het verval. Het is de combinatie tussen kunst en spanning die ze zoeken. Eigenlijk is het illegaal. "Ik ben laatst in een klooster geweest waar de nazi's tijdens de oorlog kinderen hebben vermoord."

Urban Explorers zijn fotografen die foto's maken van verlaten fabrieken, ziekenhuizen en kerken. "Deze beweging begint een begrip te worden", zegt Van der Sluis zelf. Hij merkt dat er op internet een groeiende vraag is naar zijn foto's. "Ik krijg ook steeds vaker berichtjes van jongeren die om tips vragen."

Volgens hem is deze hobby zo aantrekkelijk vanwege de combinatie tussen kunst en adrenaline. "99 procent van de keren ben je illegaal bezig", zegt hij. "Je hebt kans dat je achterna wordt gezeten door agenten of beveiligers. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik ben bijvoorbeeld weleens achtervolgd door een man met een pistool."

Oppassen voor politie
Omdat ze iets doen wat eigenlijk niet mag, wijken deze fotografen vaak uit naar het buitenland. "Daar is de politie soepeler en krijg je minder snel een boete", zegt Roman Robroek, die ook aan Urban Exploration doet. "In Nederland zijn er sowieso niet veel verlaten gebouwen. Die worden vaak afgesloten of afgebroken."

Toch blijft het ook in andere landen vaak oppassen voor de politie. Robroek: "Ik ben meerdere keren aangehouden. Maar vaak kom je ermee weg als je uitlegt dat je alleen foto's neemt. Daarom heb ik voor de zekerheid altijd een boekje op zak met daarin wat van mijn eigen foto's."

Van der Sluis zegt dat hij ook vaak in het buitenland op zoek gaat naar verlaten gebouwen. Af en toe ontdekt hij ook in Nederland een geschikte plek. "Dan vraag ik vooraf toestemming om naar binnen te gaan. In eigen land zijn er een paar mooie, verlaten plekken. Zo ben ik laatst in een oude villa geweest waar voor duizenden euro's aan antieke meubels stond. Daar maken wij alleen mooie foto's van."

Gebouwen met een verhaal
De fotografen speuren op internet naar mooie locaties en zoeken dan met Google Maps uit waar ze het best naar binnen kunnen glippen. Ook helpen Nederlandse Urban Explorers elkaar door locaties in binnen- en buitenland met elkaar te delen.

Volgens Robroek zijn de mooiste plekjes te vinden in Italië. "Daar staan veel oude ziekenhuizen en kerken." Van der Sluis zoekt het wat dichter bij huis. Hij gaat vaak op pad in België en Frankrijk. "Eigenlijk begint net over de grens bij Maastricht het verval."

En dat is precies waar de fotografen naar op zoek zijn. Van der Sluis: "Het gaat ons om de schoonheid van het verval. Fotograferen in gebouwen met een verhaal. Maar het is ook gewoon spannend. Je beleeft ontzettend veel rare dingen." (br.hln)


» Reageer (0)
23-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe zomerschoenen? Met dit trucje krijg je nooit meer blaren

Nieuwe zomerschoenen? Met dit trucje krijg je nooit meer blaren

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/5/14/20160722194559/media_xll_8900729.jpg

Met de soldenperiode hebben we allemaal onze portefeuille bovengehaald. Heb jij je laten verleiden tot een paar gloednieuwe sandalen of hakken? Zo zorg je dat je géén blaren krijgt in je nieuwe schoenen.

Volgens een recent onderzoek van de Stanford University Medical Center is het wondermiddeltje tegen blaren ... chirurgische tape. Ja, het soort dat je in de meeste EHBO-kitjes vindt. Dat kwamen de onderzoekers op het spoor na een test bij 128 marathonlopers. Hun rechtervoet werd ingetapet, terwijl de linkervoet zo gelaten werd. Wat bleek? Maar liefst 98 van de 128 lopers kreeg geen blaren op de plekken waar de tape zat.

Zonder blaren genieten van je nieuwe schoenen? Simpel: haal een rolletje tape in huis, en draag je nieuwe schoenen eerst een paar uurtjes thuis, zodat je weet waar ze precies knellen. Vervolgens tape je voor je de wijde wereld ingaat snel die plekken in. Wedden dat je geen last krijgt? (br.hln)


» Reageer (0)
20-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete nachten: 10 tips om wél lekker te slapen

Hete nachten: 10 tips om wél lekker te slapen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/3/2/20160719122354/media_xll_8890952.jpg

Heb je vannacht ook vreselijk geslapen omdat het veel te warm was? Join the club. Uren draaien en keren en ondertussen liters zweten: plezant is anders. Omdat zulke nachten allerminst goed zijn voor de productiviteit (laat staan je relatie), zochten wij tien bruikbare tips om jezelf en je kamer af te koelen. Voor niet airco-eigenaars, obviously.

1. Lakens van satijn of zijde mogen dan heel romantisch zijn, ze ademen voor geen meter. Net zoals synthetische stoffen zijn ze niet gemaakt om lucht door te laten. Katoen doet dat daarentegen wel, dus ga op zoek naar een lichte variant in een lichte kleur zodat je lichaam dat beetje luchtverplaatsing in de kamer ook effectief voelt.

2. Stop je lakens een paar minuten in de koelkast (of de diepvriezer voor de durvers) voor je gaat slapen. Toegegeven, ze zullen niet de hele nacht lekker fris blijven, maar je start tenminste niet in een warm bed. We raden je wel aan om de lakens eerst in een plastic zak te stoppen, zodat ze niet doorweekt zijn of naar diepvriespizza beginnen ruiken.

3. Die warmwaterkruik die waarschijnlijk nog ergens in huis rondslingert, kan je perfect vullen met koud water en daarna in de koelkast of diepvriezer stoppen. Gegarandeerd de hele nacht een fris gevoel.

4. Plaats je ventilator strategisch, anders blaas je gewoon warme lucht in het rond. Zet je hem echter schuin naast het open raam, dan zal hij de koelere lucht van buiten door de kamer blazen. Heb je geen ventilator, hang dan een vochtig laken voor het open raam. De lucht die binnenkomt zal ook heel verfrissend zijn.

5. Als je koudecompressen, gemaakt uit bijvoorbeeld een washandje met wat ijsblokjes in, op je lichaam legt, zal je snel afkoelen. Leg ze strategisch op je polsen en je nek.

6. Warmte stijgt, dus is het belangrijk om zo laag mogelijk te gaan liggen. Met andere woorden: sleep je matras naar de benedenverdieping. Wie resistent is tegen de muggen kan zelfs in de tuin afkoelen. En onze excuses aan de romantici onder ons, maar alleen slapen is een stuk koeler.

7. Zomer = terrasjesperiode, maar je houdt het aantal alcoholische drankjes tijdens warm weer best zo laag mogelijk. Alcohol jaagt je lichaamstemperatuur de hoogte in en droogt je uit, wat niet bevorderlijk is voor je nachtrust. Drink daarom liever een glas water voor het slapengaan, om het uitdrogen (door onder meer zweten) tot een minimum te beperken.

8. Neem een douche voor het slapengaan om je even op te frissen. Opgelet: zet het water niet te warm, maar ook niet te koud. In beide gevallen zal je veel te warm krijgen.

9. Schakel alle elektronica uit en trek zoveel mogelijk elektrische apparaten uit het stopcontact. Die spullen genereren zelfs in slaapstand enige warmte.

10. Zet een kom ijswater naast je bed. Houd je het echt niet meer uit van de hitte? Stop er dan even je voeten in om je temperatuur snel te doen dalen. Gewoon uitkijken dat je hem niet omgooit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze truc snij je uien zonder te huilen

Met deze truc snij je uien zonder te huilen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/15/0/20160719181339/media_xll_8891865.jpg

Iedereen die zich wel eens aan het snijden van een ui gewaagd heeft kent het wel: brandende ogen, uitgelopen mascara en een gezicht alsof je een halve dag gehuild hebt. Dat behoort dankzij dit handige trucje voorgoed tot het verleden.

De oplossing om nooit nog te huilen bij het versnijden van een ui is even simpel als geniaal. Al wat je hiervoor hoeft te doen is de ui een kwartiertje voor je ze wil snijden in de diepvries leggen. Waarom dat werkt? Als je een ui snijdt komt er zwavel vrij, die ervoor zorgt dat je ogen beginnen te tranen als het in contact komt met je oogvocht. De koude van de dieprviezer zorgt ervoor dat er veel minder zwavel vrijkomt, waardoor je bijgevolg niet moet huilen.

Nogal vergeetachtig van natuur (wij ook!)? Door je snijplank in te wrijven met citroen kan je ook heel wat getraan voorkomen. Hou er wel rekening mee dat je ui een lichte citroen-achtige smaak kan krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton & Andy Fairweather - Gin house blues

Eric Clapton & Andy Fairweather - Gin house blues

Klik op  de foto om hun te beluisteren



» Reageer (0)
18-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borneose orang-oetan zo goed als uitgestorven

Borneose orang-oetan zo goed als uitgestorven

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/2/4/20160708211600/media_xll_8863054.jpg

De Borneose orang-oetan -samen met de Sumatraanse orang-oetan de grootste apensoort in Azië- is bijna uitgestorven. Daarvoor waarschuwt de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN). De organisatie is ook ongerust over de overlevingskansen van de walvishaai, de grootste vissoort op aarde.

"Het is alarmerend om deze symbolische soorten aan de rand van de uitsterving te zien staan", zo stelt IUCN-directeur Jane Smart in een persbericht.

De organisatie, die een rode lijst met alle bedreigde diersoorten opstelt, heeft de Borneose orang-oetan nu in de categorie 'ernstig bedreigd' geplaatst. Dat is nog maar één trede lager dan de categorie 'uitgestorven in het wild'.

Nochtans leven er momenteel nog altijd iets meer dan 100.000 Borneose orang-oetans. Maar dat aantal neemt snel af omdat hun leefgebied - de regenwouden op het eiland Borneo - door de ontbossing snel kleiner wordt. Heel wat van de bossen moeten daar plaats maken voor palmolieplantages. Daarnaast worden de dieren regelmatig gevangengenomen om in Zuidoost-Azië te verkopen aan particulieren die de primaat in hun privédierentuin willen plaatsen of zelfs als gezelschapsdier willen gebruiken.

Jaarlijks worden er ook twee- tot drieduizend Borneose orang-oetan gedood, aldus nog IUCN. De organisatie schat dat de populatie tegen 2025 gehalveerd zal zijn tot 47.000. Ter vergelijking: in 1973 leefden er nog zowat 288.500 van die mensapen (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese gastarbeider lost complex wiskundeprobleem op

Chinese gastarbeider lost complex wiskundeprobleem op

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/2/8/20160718070327/media_xll_8887568.jpg

Een Chinese gastarbeider zonder universitair diploma heeft een alternatieve manier uitgewerkt om de beruchte Carmichael-getallen te berekenen. Met zijn oplossing slaat hij academici met verstomming, want zijn aanpak is volgens hen veel efficiënter dan de traditionele.

"Het was een heel creatieve oplossing", zegt Cai Tianxin, een wiskundeprofessor aan de Universiteit van Zhejiang. "Hij heeft nooit enige systematische opleiding in getaltheorie gekregen of een hogere opleiding wiskunde gevolgd. Hij heeft alleen zijn instinct en een extreme gevoeligheid voor getallen".  

Carmichael-getallen worden soms ook omschreven als "pseudopriemgetallen": ze maken het moeilijker om echte priemgetallen, die alleen deelbaar door 1 en door zichzelf, te berekenen. De getallen spelen een belangrijke rol in de informatica en de beveiliging van informatie.  

Yu werkte in zijn vrije tijd aan zijn bewijs, terwijl hij ook een nieuw huis bouwde voor zichzelf. "Ik was door het dolle heen, omdat mijn oplossing helemaal anders was dan het klassieke algoritme," vertelt hij. In mei stuurde hij een brief naar professor Cai Tianxin over zijn bevindingen.

Opwindende ontdekking

Volgens William Banks, een wiskundige aan de universiteit van Missouri die met Carmichael-getallen werkt, is het alternatieve bewijs een opwindende ontdekking. Het is 20 jaar geleden dat academici erin geslaagd zijn om een oneindige familie van Carmichael-getallen te omschrijven. "Er zijn verschillende theoretische resultaten aan toegevoegd, waaronder verschillende door mezelf en mijn mede-auteurs, maar die zijn allemaal variaties op hetzelfde thema".  

Yu stelde zijn bewijs - samen met de oplossingen voor vier andere wiskundeproblemen voor tijdens een seminarie op 13 juni.  

De man stuurde echter acht jaar lang brieven naar vooraanstaande Chinese wiskundigen vooraleer zijn talent werd erkend.  

"Ik was bijzonder zenuwachtig tijdens de presentatie," vertelde hij aan CNN. "Zo zenuwachtig dat ik de verkeerde getallen op het bord schreef."

"Eerst een vrouw vinden"

Yu studeert alleen maar wiskunde in zijn vrije tijd en heeft naar eigen zeggen nooit overwogen om een voltijdse professionele studie aan te vatten. Hij wijt zijn talent aan volhardendheid en eenzaamheid. "Ik heb veel meer tijd nodig om wiskundeproblemen op te lossen dan anderen. Alhoewel ik gevoel heb voor getallen, ik heb amper kennis van analyse of meetkunde."

Yu is ondertussen een lokale beroemdheid geworden. Een bedrijf dat zijdeproducten vervaardigt heeft hem een minder arbeidsintensieve job aangeboden, zodat hij meer tijd zou hebben om wiskunde te bestuderen.  

De man is overweldigd door de plotse roem, maar zegt dat hij dankbaar is voor de kansen die voor hem liggen. Zijn eerste zorg is echter een vrouw vinden: Yu is 33 is nog steeds single. "Ik wil eerst een gezin hebben en dan pas komt de wiskunde." (br;hln)


» Reageer (0)
17-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is duidelijk waarom deze koala de naam 'Bowie' kreeg

Het is duidelijk waarom deze koala de naam 'Bowie' kreeg

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/12/1/20160717054912/media_xll_8885521.jpg

Met een helderblauw en een bruin oog, sloeg deze koala met haar zeldzame aandoening dierenartsen in Australië met verstomming. Die gaven haar de naam Bowie, naar de recent overleden zanger.

Het buideldier werd recent opgenomen in een dierenhospitaal ten noorden van Brisbane, nadat het schijnbaar door een auto was aangereden. Daar ontdekten de dierenartsen dat de vrouwelijke koala twee verschillende ogen heeft.

De koala blijkt aan heterochromie te lijden, volgens de verzorgers een gevolg van een recessief gen dat ze erfde van haar ouders. Het gen tast de pigmentatie in de iris aan.

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/15/4/20160717060255/media_l_8885524.jpg



"De heterochromie van Bowie heeft geen effect op de manier waarop ze wereld rondom haar ziet. In feite is haar zicht geweldig. Precies wat we graag zien bij een jonge koala, zegt dierenarts Sharon Griffiths, die verklaarde dat Bowie ook een gekneusde poot heeft.

"Behalve dat ze extreem veel geluk heeft gehad bij het vermijden van kwetsuren op de weg is ze ook geweldig uniek, aangezien heterochromie niet vaak voorkomt bij koala's. Het wordt vaker gezien bij gedomesticeerde zoogdieren, zoals honden en katten."

De koala doet met haar ogen denken aan de typische look van David Bowie, die eerder dit jaar overleed aan kanker.

Bowie had echter geen twee verschillende irissen. De pupillen van de zanger hadden niet dezelfde grootte, waardoor het leek alsof zijn ogen allebei een andere kleur hadden. Bowie's pupil was verwijd door een oogletsel dat hij opliep in zijn jeugd, nadat iemand hem een klap op zijn oog had verkocht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alain Bariere - Ma vie

Alain Bariere - Ma vie

Om hem te beluisteren druk op de foto



Alain Barrière is een Frans zanger.

Barrière werd geboren in 1935 als Alain Bellec. In 1961 won hij een talentenwedstrijd en startte zo zijn muziekcarrière. In 1963 nam Barrière namens Frankrijk deel aan het Eurovisiesongfestival met Elle était si jolie. Hij eindigde 5de op 16 deelnemers. In 1964 scoorde hij zijn grootste hit met Ma vie. Ook in Vlaanderen bereikte de single de eerste plaats. De jaren nadien verzilverde hij zijn succes vooral in zijn vaderland. In 1975 scoorde hij opnieuw een hit met Noelle Cordier: Tu t'en vas (door Barry & Eileen gecoverd als If you go).


» Reageer (0)
16-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drink eens een biertje uit afvalwater op de Gentse Feesten

Drink eens een biertje uit afvalwater op de Gentse Feesten

http://static2.hln.be/static/photo/2016/1/4/4/20160715125859/media_xll_8881399.jpg

From sewer to brewer, zo heet het duurzame biertje dat je op de Gentse feesten onder meer op het François Laurentplein kan proeven. Dit blond biertje van hoge gisting werd gemaakt uit gezuiverd afvalwater vanop de Gentse Feesten, en werd in samenwerking met de UGent gebrouwen.

Met het gezuiverde water van de Gentse Feesten zou een nieuwe versie van het bier From sewer to brewer ('van riool tot brouwer') een toekomstige mogelijkheid zijn. Vorig jaar werd de eerste 1.0 versie geserveerd op de Gentse Feesten, op basis van gerecycleerd afvalwater van de Gentse stadsbrouwerij De Wilde Brouwers.

Intussen is er een versie 2.0 waarbij afvalwater gezuiverd werd met behulp van membraanfiltratie. Het resultaat is een blond bier van hoge gisting, dit jaar te proeven aan het François Laurentplein, het luisterplein Place Musette en de pop-up bar "Pletz" in de Jan Breydelstraat. De UGent werkt hiervoor nauw samen met de stad Gent. Santé! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief Paul McCartney brengt 13.000 euro op

Brief Paul McCartney brengt 13.000 euro op

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/14/11/20160716053616/media_xll_8883806.jpg

Een brief van Paul McCartney gericht aan Prince heeft 14.822 dollar (13.319 euro) opgebracht tijdens een veiling van RR Auction in de Amerikaanse plaats Boston. Dat meldt Mirror.

In de ongedateerde twee pagina's tellende brief vraagt Paul of Prince geld wil doneren aan de Liverpool Institute for Performing Arts, de school die de voormalig Beatle in 1996 mede oprichtte. Ook nodigt McCartney hem uit een keer een les bij te wonen en zijn studenten een paar 'moves' te leren.
Het is onduidelijk of de in april overleden Prince uiteindelijk iets heeft gedoneerd. ''Het overgrote deel van zijn donaties zijn anoniem gedaan'', aldus RR Auction-topman Robert Livingston. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Well, Well, Well

Duffy - Well, Well, Well

Klik op de foto om haar te beluisteren






Aimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijexamen wordt strenger

Rijexamen wordt strenger

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/16/13/20160714082411/media_xll_8876923.jpg

Het rijexamen wordt moeilijker. Op de theoretische proef wordt nog slechts één zware fout geduld, er komt een extra computertest en kandidaat-chauffeurs zullen bijkomende manoeuvres moeten kunnen tonen. Dat schrijft De Morgen.

Uitgangspunt is de rijvaardigheid in reële situaties en de mate waarin de leerling het verkeer correct kan inschatten. Zo zal een extra computertest via simulaties vragen om het gevaar van bepaalde situaties in te schatten.

Voorts duiken manoeuvres op die eerder waren afgevoerd. Denk aan achteruit rijden op een rechte lijn, links inparkeren en de wagen loodrecht wegzetten in een parkeervak. Voortaan zal dat wel op de openbare weg moeten gebeuren. De proeven worden bepaald bij lottrekking.

Het praktijkexamen wordt voorts een tikje duurder, 39 in plaats van 36 euro. Wel vervalt de wachttijd van drie jaar om een vervallen voorlopig rijbewijs te vervangen. De daarvoor vereiste zes uur rijles blijft wel overeind. De tolkdiensten worden tot slot beperkt tot Frans, Engels en Duits (br.hln)


» Reageer (0)
14-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

Dit zijn de 10 beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/12/5/20160713224424/media_xll_8876120.jpg

De beste luchtvaartmaatschappij van 2016 is Emirates. Dat blijkt uit een enquête van luchtvaartadviesbureau Skytrax.

Emirates, gebaseerd in Dubai, kreeg gisteren de grootste onderscheiding tijdens de Skytrax World Airline Awards-ceremonie op de Farnborough International Airshow in England.  

"De luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten blijven domineren", aldus Edward Plaisted, CEO van Skytrax. "Virgin America blijft domineren aan de kant van de consument in Noord-Amerika. Turkish Airlines is een grote favoriet".

De ranking wordt bepaald aan de hand van 73 categorieën gaande van beste catering in economy class, tot beste luchtvaartpersoneel, beste stoelen en schoonste cabine.  (br.hln)

Dit is de top 10 volgens Skytrax:

1. Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Hucknall - Holding Back The Years

Mick Hucknall - Holding Back The Years

Klik op de foto om hem te beluisteren






Mick Hucknall is de lead zanger van Simply Red (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960)

Vorige week is hij in het huwelijksbootje gestapt met zijn tien jaar jongere vriendin. Slechts een handvol mensen woonden de ceremonie bij, meldt de Britse tabloid Daily Mail.

Onder het goedkeurend oog van acht genodigden beloofde de 49-jarige zanger eeuwige trouw aan Gabriella Wesberry, een 39-jarige voormalige kunstverkoopster. De twee hebben al een dochtertje samen.


» Reageer (0)
13-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomorrowland volgend jaar mogelijk opnieuw 2 weekends

Tomorrowland volgend jaar mogelijk opnieuw 2 weekends

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/7/13/20160713194541/media_xll_8875843.jpg

Het populaire dancefestival Tomorrowland in Boom mag volgend jaar mogelijk opnieuw twee opeenvolgende weekends lang plaatsvinden. Dat zegt de regionale televisiezender ATV. Na eerdere oproepen van bewoners van Boom, Rumst en andere gemeenten uit de omgeving die een grotere kans willen om er bij te zijn, komt er na de editie van dit jaar - van 22 tot 24 juli - overleg met alle betrokken partijen. "Maar op dit moment ligt onze focus nog volledig op Tomorrowland 2016", zegt de organisatie aan Belga.

Tomorrowland kreeg ook in 2014 al eens een dubbelweekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van het festival, maar dat leidde toen vooraf tot onvrede bij enkele buurtbewoners en zelfs een klacht. De organisatie stelt woensdag echter dat de relatie met de buurt intussen sterk verbeterd is en dat er rekening is gehouden met de grieven rond onder meer geluidsoverlast en mobiliteit. Ook de impact op het festivalterrein in het provinciaal recreatiedomein De Schorre is beperkt, klinkt het.

In februari van dit jaar lanceerden fans van Tomorrowland uit de Rupelstreek een Facebookoproep om meer tickets voor de buurt te voorzien en om elk jaar twee festivalweekends te organiseren. Burgemeester van Rumst Geert Antonio (N-VA) zegt nu niet ongevoelig te zijn voor die vraag. De provincie Antwerpen zou na de zomer een beslissing nemen. Tomorrowland zelf zegt alvast het idee genegen te zijn, maar ook dat er nog niets concreet is omdat alles momenteel nog in het teken staat van de editie 2016. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak voor eens en altijd komaf met fruitvliegjes dankzij deze 3 tips

Maak voor eens en altijd komaf met fruitvliegjes dankzij deze 3 tips

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/16/2/20160712150153/media_xll_8872367.jpg

Zelfs de properste keukens krijgen al eens met fruitvliegen te maken. De beestjes moeten er maar even vertoeven om er eitjes te leggen (tot 500 per keer). Dan blijf je achter met een serieuze plaag die pas verdwijnt na verwoede poetspogingen. Hoewel het natuurlijk nooit kwaad kan om je keuken grondig te schrobben, kun je ook zelf eenvoudige vallen knutselen om je huis beestjesvrij te houden.

Een mogelijke oplossing voor fruitvliegen is alles in de koelkast te bewaren, maar het probleem is dat het fruit dan veel van zijn smaak verliest. Daarom zochten wij andere manieren uit om fruitvliegen te bestrijden.

Kegeltje
Leg wat rottend fruit of een klein beetje bier of wijn in een bokaal. Vouw dan uit een papiertje een kegel. Zet dit met de punt naar beneden en plak het papier vast aan de rand van de bokaal met plakband. De fruitvliegen worden door het fruit of de alcohol aangetrokken, maar raken niet meer uit de bokaal.

Makkelijk potje
Om een natuurlijke val voor fruitvliegen te maken, giet je een vierde appelazijn in een schaaltje, voeg daaraan enkele druppels afwasmiddel aan toe. Leng aan met water, zodat het zeep gaat schuimen. Zet het schaaltje naast de fruitvliegen en kijk hoe de fruitvliegen vastraken in het sopje. De beestjes worden namelijk aangetrokken door de geur van appelazijn, maar verdrinken in het goedje. Je kan de dode vliegen met een lepel verwijderen.

Vleesetende plant
Een makkelijke oplossing die ook nog eens ethetisch mooier oogt dan bokaal met kegeltjes of potjes azijn, is een vleesetende plant. De fruitvliegen raken aangetrokken tot de plant, waarna die de lastige vliegjes vasthoudt en smakelijk verorbert.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je meer granaatappels op het menu moet zetten

Waarom je meer granaatappels op het menu moet zetten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/15/8/20160712104758/media_xll_8871788.jpg

De exotische granaatappel kan de sleutel tot een gezond en lang leven zijn. Zwitserse wetenschappers zeggen dat het fruit een wonderingrediënt bevat dat oude spieren sterker maakt en een lang leven kan promoten.

De Zwitserse onderzoekers ontdekten dat granaatappel mitochondriën, de kleine 'batterijtjes' die onze cellen van energie voorzien, kan opladen. Mitochondriën raken in het verouderingsproces versleten, hierdoor functioneren ze minder goed of worden ze zelfs toxisch, dit maakt de spieren zwakker en broos.

Wormen en muizen
De bacteriën in onze darmen zetten ingrediënten in granaatappel om in urolithine A. Dit bestanddeel helpt het lichaam om deze lege batterijen te recycleren, de stof laadt de cellen weer op en houdt zo het verouderingsproces tegen. Een experiment heeft aangetoond dat wormen 50 procent langer leven dankzij urolithine A. En muizen konden ongeveer 42 procent langer stappen na slechts zes weken behandeling. De onderzoekers zijn nu erg hoopvol dat de tests bij mensen een even groot succes zullen zijn.

Er is wel een probleem, de hoeveelheid van urolithine A in je darmen na het eten van een granaatappel varieert enorm. Dit is namelijk afhankelijk van de bacteriën die in je buik zitten.

Nog voordelen

Naast het sterken van de spieren hebben granaatappels nog heel wat gezondheidsvoordelen, als het verlagen van de bloeddruk en het sterken van de botten. De granaatappel is een van de oudste vruchten ter wereld, het wordt gezien als een symbool van vruchtbaarheid, dood en eeuwigheid. (br.hln)


» Reageer (0)
12-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo raak je sneller van die jeukende muggenbeet af

Zo raak je sneller van die jeukende muggenbeet af

http://static2.hln.be/static/photo/2016/1/12/9/20160711145113/media_xll_8869524.jpg

Een ding kan niemand ontkennen: het muggenseizoen is volop bezig. Heb je alle mogelijk trucjes geprobeerd om de beestjes op afstand te houden, maar werd je toch nog gebeten? Het geheim van een jeukvrije zomer is een goedkoop zalfje dat je waarschijnlijk in je huisapotheek hebt staan.

Doorgaans laten we tijdens de warme zomermaanden Vicks Vaporub in de kast staan. Deze zalf op basis van vluchtige oliën en aromatische stoffen breng je doorgaans op je rug en borst aan om de symptomen van een verkoudheid te bestrijden. Maar deze zomer smeer je dit goedje op de cadeautjes die je van de muggen kreeg.

De Amerikaanse dermatoloog Neal Schultz zegt waarom Vicks Vaporub een goed middeltje tegen muggenbeten is. De bult verdwijnt sneller en de jeuk neemt af. Hoe dat komt? De ingrediënten menthol, kamfer en thymol hebben een pijnstillende werking als je ze op de huid aanbrengt. Muskaatolie helpt om de ontsteking - de bult en de roodheid dus - sneller te bestrijden. Ook profiteer je van de cederhoutolie in Vicks, dit is namelijk een natuurlijk middeltje om de beestjes op afstand te houden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hun te beluisteren






Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues.

Hier zingt hij een duet met de Japanse zanger George Yanagi


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!