Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Nachts wakker uit schrik een bliepje te missen

's Nachts wakker uit schrik een bliepje te missen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/2/3/20161008021812/media_xll_9146733.jpg

Eén kind op de zes jonger dan dertien kampt met slaapgebrek of slaat wel eens een maaltijd over omdat het te druk bezig is met laptop, smartphone of iPad. Niet minder dan 10% geeft zelfs toe dat dit 'vrij vaak' gebeurt. Eén en ander blijkt uit onderzoek van de Leuvense universiteit.

"Aan de kinderen werd gevraagd hoe vaak het gebeurt dat ze niet of te weinig eten of slapen omwille van het internet", zegt onderzoeker Sofie Vandoninck van het Instituut voor Mediastudies van de KU Leuven. "Bij de 9- tot 12-jarigen antwoordde één kind op de zes dat dit wel eens gebeurt, maar één op tien moest toegeven dat het 'vrij vaak' voorkomt. Dat laatste is problematisch: dan kan het niet anders of ze zitten te slapen op de schoolbanken."

Uit het onderzoek, waaraan meer dan 500 Belgische kinderen deelnamen, blijkt ook dat 8% van de 9- en 10-jarigen de gewoonte heeft om élke dag online te gaan in de slaapkamer. Als de kinderen 11 en 12 jaar oud zijn, zit één op de drie al dagelijks op een schermpje te tokkelen in zijn slaapkamer.

Ook een kwart van de Belgische 9- en 10-jarigen valt in de categorie 'smartphonegebruikers met een verhoogd risico op problematisch gebruik', omdat ze aangaven van streek te zijn als ze hun smartphone niet konden checken of steeds wilden weten of er op hun gsm iets nieuws was binnengekomen. (br.hln)


» Reageer (0)
08-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bette Midler - Beast Of Burden

Bette Midler - Beast Of Burden

Druk op de foto om haar te beluisteren.






Bette Midler (Honolulu (Hawaï), 1 december 1945) is een Amerikaanse zangeres, actrice en comédienne. Haar joodse ouders vernoemden haar naar de actrice Bette Davis.

Ze werd geboren in Honolulu op Hawaï, en studeerde drama aan de Universiteit van Hawaï. Haar carrière begon in homo-badhuizen in New York City waar ze onder andere bevriend raakte met Barry Manilow, die haar begeleidde op de piano. Hij produceerde ook haar eerste album, The Divine Miss M (dit is ook de naam die haar fans aan haar geven). De legendarische Sophie Tucker is van grote invloed op haar geweest.

Midler verscheen in Fiddler on the Roof op Broadway, maar haar zangtalenten maakten haar een ster. Haar eerste filmrol was als drugsverslaafde rock-muzikant in de film The Rose, gebaseerd op het leven van Janis Joplin. Ze kreeg een Oscarnominatie voor Beste Actrice voor haar rol.

Na het floppen van de film Jinxed waarin ze een moeilijke samenwerking had met de regisseur en tegenspeler, leek haar carrière als filmactrice al tot een einde te komen. Vier jaar later kreeg ze echter in 1986 een rol in Down and Out in Beverly Hills, het begin van een succesvolle carrière in komediefilms. Andere films in dit genre waarin ze speelde zijn Ruthless People, Outrageous Fortune en Big Business.

Andere films waarin ze speelt zijn Scenes From a Mall, For the Boys (hiervoor kreeg ze een Oscarnominatie) en Hocus Pocus.


» Reageer (0)
06-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerestaureerde luiken Lam Gods vanaf 13 oktober in Sint-Baafskathedraal

Gerestaureerde luiken Lam Gods vanaf 13 oktober in Sint-Baafskathedraal

http://static0.hln.be/static/photo/2016/17/0/1/20161005232649/media_xll_9137041.jpg

Liefhebbers van het mystieke veelluik 'De Aanbidding van het Lam Gods', het vijftiende-eeuwse meesterwerk van de gebroeders Van Eyck, kunnen de gerestaureerde buitenluiken en lijsten vanaf donderdag 13 oktober terug in de Gentse Sint-Baafskathedraal zien. Dat meldt een reeks restauratiepartners.

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) onderzocht en restaureerde vier jaar lang acht buitenluiken en acht lijsten. De eerste van drie restauratiefasen duurde bijna twee jaar langer dan aanvankelijk gepland en kostte ook bijna dubbel zoveel dan eerst begroot.

In de volgende fase van de publieke restauratie in het Museum voor Schone Kunsten (Gent) wordt het onderste register van het geopende veelluik onder handen genomen. Die panelen zijn ondertussen al naar het MSK verhuisd.

Vanaf volgende week woensdag start in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster ook een nieuwe tijdelijke tentoonstelling, tot 25 mei 2017, over het parcours dat de restaurateurs bij de échte Van Eyck brachten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Brother met katten in de hoofdrol is binnenkort een feit

Big Brother met katten in de hoofdrol is binnenkort een feit

http://static1.hln.be/static/photo/2016/6/9/13/20161005182846/media_xll_9135928.jpg

Wat doet een kat eigenlijk als het baasje de deur uit is? Het is een vraag die veel poezenfans zich stellen, maar tenzij ze een vernuftig verborgen camerasysteem in huis instaleren, zullen ze het nooit weten. Gelukkig doet een Franse televisiezender dat in onze plaats: op TF1 kijk je binnenkort naar de kattenversie van Big Brother, waarin microcamera's en GPS-systemen de viervoeters voortdurend volgen.

Een realityshow met katten in de hoofdrol, het klinkt gek maar is niet nieuw van opzet. In Groot-Brittanië was het BBC Two programma The Secret Life Of The Cat waanzinnig populair, die in 4 afleveringen van bijna een uur de belevenissen volgde van onder meer Lily, Tom Tom Obi en 47 andere katten. Dat format heeft het Franse TF1 nu opgekocht, waardoor op die zender binnenkort ook binnengegluurd kan worden in het dagelijks leven van de zachte viervoeters. 

Met behulp van minuscule cameraatjes en een GPS-systeem zullen in deze Franse versie ook een hoop poezen gevolgd worden, waarbij we erachter komen of ze nu echt stiekem dingen doen die niet mogen als het baasje niet thuis is. Wij zijn alvast razend benieuwd of de beestjes ook andere dingen doen dan eten, spinnen en slapen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoelang je geeuwt onthult hoe slim je bent

Hoelang je geeuwt onthult hoe slim je bent

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/13/4/20161005174540/media_xll_9135694.jpg

De volgende keer dat je een geeuw voelt opkomen, mag je de etiquetteregels in de wind slaan. Hoe langer je geeuwt, hoe slimmer je bent, aldus biologen.

Amerikaanse wetenschappers ontdekten een verrassende band tussen hoelang zoogdieren geeuwen en de grootte en complexiteit van hun brein. Primaten, de apensoort waar de mens ook toe behoort, hebben de neiging langer te geeuwen in vergelijking met andere diersoorten. Ze openen hun mond zelfs tot 50 procent langer.

De resultaten, die in het wetenschappelijk magazine Biology Letters verschenen, suggereren dat hoewel geeuwen een evolutionair fenomeen is, want dit koelt het brein af, het ook een signaal van je denkvermogen is. De biologen ontdekten dat dieren als muizen, ratten, konijnen en vossen het kortst geeuwen. Gorilla's, gibbons, walrussen, kamelen, olifanten en mensen geeuwen aanzienlijk langer.  

Mensen en olifanten
Hoewel de mens niet het zwaarste brein heeft - dat van olifanten weegt doorgaans veel meer - hebben wij wel meer neuronen in de hersenschors dan andere dierensoorten. Dat Afrikaanse olifanten ook veel neuronen in hetzelfde gebied hebben en dat ze op de tweede plaats van geeuwtijd komen, onderschrijft volgens de biologen de theorie dat lang geeuwen een teken van intelligentie is.

Professor Andrew Gallup aan de universiteit van New York: "Niet de grootte van het lichaam of de anatomie heeft invloed op het geeuwgedrag. Want gorilla's, kamelen, paarden, leeuwen en walrussen geeuwen allemaal minder lang dan de mens." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoekster van amper 25 veroorzaakt aardschok in strijd tegen superbacterie

Onderzoekster van amper 25 veroorzaakt aardschok in strijd tegen superbacterie

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/1/7/20161004155126/media_xll_9130327.jpg

Een onderzoekster van amper 25 jaar heeft een nieuw middel ontdekt in de strijd tegen superbacteriën. In plaats van antibiotica gebruikt ze een stervormige polymeer, die de bacteriën letterlijk verscheurt.

Shu Lam is amper vijfentwintig jaar oud, maar haar studie in het gezaghebbende Nature Microbiology veroorzaakt een kleine aardbeving in de medische wereld. Lam testte met succes een nieuw middel om superbacteriën aan te vallen zonder daarbij gebruik te maken van antibiotica.

Lam gebruikte polymeren - ketens van moleculen - die aan de universiteit waren ontwikkeld. Ze testte die op muizen die geïnfecteerd waren met resistente bacteriën.

De polymeren verenigen zich in een stervormige molecule, die zich aan de bacterie hecht en daarbij de celwand uiteenrafelt. De bacterie komt zo onder steeds meer stress te staan en vernietigt zichzelf uiteindelijk. In tegenstelling tot antibiotica laat het middel gezonde cellen met rust.

Superbug
De ontdekking is zo belangrijk omdat het nieuwe middel mogelijk een alternatief kan vormen voor antibiotica, en daardoor bijzonder veelbelovend is in de strijd tegen resistente bacteriën. Die zogenaamde "superbugs" zijn bestand tegen steeds meer soorten van de gekende antibiotica, en dat vormt een snel groeiend probleem.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterven elk jaar al zo'n 700.000 mensen aan de resistente bacteriën, en dat aantal stijgt snel. "In 2050 kunnen superbacterieën naar schatting tien miljoen doden per jaar eisen", zegt Greg Qiao, hoogleraar macromoleculaire chemie en medeauteur van de studie. "Bovendien zijn er in de voorbije dertig jaar maar één of twee nieuwe soorten antibiotica ontwikkeld."

De wetenschappers waarschuwen wel voor teveel optimisme: het zal waarschijnlijk nog minstens vijf jaar duren voor een werkend middel voor menselijk gebruik op punt is gesteld. (br.hln)


» Reageer (0)
05-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van keelpijn en een snotneus? Zo raak je er sneller van af

Last van keelpijn en een snotneus? Zo raak je er sneller van af

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/12/5/20161004164733/media_xll_9130610.jpg

Vanaf het moment dat je keelpijn voelt opkomen en het snot begint te stromen, moet je volgens Finse wetenschappers zinksupplementen slikken. Zo kun je de duur van de gemiddelde verkoudheid met drie dagen inkorten.

De gemiddelde verkoudheid duurt zeven dagen. Maar wie 80 tot 92 milligram zink per dag opneemt, kan die vreselijke periode tot vier dagen inkorten. Hoe dat komt? Zink voorkomt dat het virus zich vermenigvuldigt, zegt neus-, keel- en oorarts Murray Grossan. Hierdoor kunnen de beestjes niet zo lang in je lichaam overleven, waardoor je je sneller beter voelt.

Zo werkt zink het efficiënst
Neem zinksupplementen van zodra je de symptomen opmerkt. De stof kan ook de werking van een specifiek proteïne in je lichaam blokkeren. Dit stofje doet dienst als een portaal voor het verkoudheidsvirus om je lichaam te betreden. Dit houdt in dat minder beestjes kunnen binnendringen.

Zink werkt het best wanneer het aantal beestjes in je lichaam laag is. In het onderzoek begonnen de patiënten bijvoorbeeld 24 uur of minder nadat de eerste symptomen opdoken met de behandeling. Wat dus betekent dat je er snel bij moet zijn.

Nog een tip van Grossan: verspreid de verschillende zinkpillen over de dag en je mag niet meer dan 80 tot 100 milligram per dag nemen. Laat de pillen zo lang mogelijk oplossen in je mond. Zo blijven de ionen langer in je keel, wat meteen een ontstekingsremmend effect kan hebben. Perfect om die keelpijn te verzachten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experts waarschuwen: ons pensioenstelsel staat op instorten

Experts waarschuwen: ons pensioenstelsel staat op instorten

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/6/13/20161005094409/media_xll_9133528.jpg

Als er niet drastisch wordt ingegrepen, zullen we nooit het wettelijk pensioen krijgen waar we op hopen. Dat zeggen specialisten Jef Vuchelen (VUB) en Mark Scholliers. Volgens hen doet de overheid te weinig en zijn de prognoses over vergrijzing en pensionering veel te rooskleurig.

Vuchelen en Scholliers deden hun uitspraken in Het Nieuwsblad, naar aanleiding van een boek dat ze over het probleem publiceerden, 'Het Grote Pensioenbedrog'. Volgens hen zal ook de verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 niet de oplossing brengen waarop wordt gehoopt. De pensioenkost wordt daardoor wel verlaagd, maar doordat oudere mensen langer aan het werk zijn, maken ze geen plaats voor jongeren. En dat zou zo'n 300.000 extra werklozen met zich meebrengen.

Ze wijzen ook op een belangrijke misconceptie. Veel mensen zien hun pensioenbijdrage als een soort verzekeringspremie, die ze op het einde van hun carrière zelf kunnen innen. Maar de huidige bijdragen worden gebruikt om de huidige pensioenen te betalen. De pensioenbijdrage over 20 jaar zal betaald worden door de mensen die op dat moment aan de slag zijn. Als er dan minder mensen werken, zal er dus ook minder geld voor de pensioenen zijn. Wat het systeem onder druk zet.

Uberchauffeurs
Daarbij komt dat het aantal jobs waar werknemers weinig of geen sociale zekerheid betalen toeneemt, denk maar aan Uberchauffeurs, mensen die hun huis verhuren via Airb&b en de flexi-jobs in de horeca.

Oplossing
De oplossing? Zelf sparen, zodat je een spaarpotje hebt tegen de tijd dat je stopt met werken. Want wat nu in Griekenland gebeurt, zit er bij ons ook aan te komen. Daar worden pensioenen gedecimeerd en moeten veel mensen met 700 euro per maand rondkomen. "Het is een kwestie van tijd", volgens de auteurs. (br.hln)


» Reageer (0)
04-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jenny verdwijnt deze maand uit Thuis: Een mooi vertrek? Dat hoeft voor mij niet meer

Jenny verdwijnt deze maand uit Thuis: Een mooi vertrek? Dat hoeft voor mij niet meer

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/10/5/20161004070258/media_xll_9128585.jpg

Na meer dan 21 jaar verdwijnt 'Jenny' wellicht deze maand uit Thuis. Het exacte moment kent Janine Bischops (73) zelf niet. Haar vertrek was abrupt en ingegeven door bittere teleurstelling.

"Eigenlijk had ik al twee jaar het gevoel dat er veel te weinig vlees zat aan de rol van Jenny", vertelt Janine in Story. "Ik heb dat ook gezegd, maar er veranderde niet echt iets, en daar ging ik aan kapot. Maar ik ben nog een tijdje gebleven voor mijn collega's en de toffe crew. De verhaallijn waarin Bianca, mijn tv-dochter, terugkeert uit Marokko, was de druppel. Ik had geen enkele scène met haar. Dat was zo ongeloofwaardig, en dat kon voor mij niet. Bij Thuis wilden ze nog een mooi vertrekscenario uitwerken, maar voor mij hoefde het niet meer."

Huilen in de auto
Janine zegt zelf niet te weten hoe Jenny uit thuis verdwijnt. "Ik ga ervan uit dat ik deze maand voor het laatst te zien zal zijn, maar zelfs dat weet ik niet zeker. Van de ene dag op de andere kon ik het echt niet meer opbrengen om nog op de set te staan. Na mijn laatste opnames heb ik wel heel hard gehuild in de auto. Tot ik thuis was. Iedereen op de set is geschrokken van mijn beslissing."

Geen terugkeer
Een terugkeer zit er niet meteen in, als het van Janine afhangt. "Ik ben echt kwaad geweest op de schrijvers. Nochtans draag ik Thuis nog altijd een warm hart toe. Het pikt soms een beetje als ik de serie op tv zie. Maar ik heb ondertussen andere bezigheden. Ik ga vaak uit eten, en ik spreek nog regelmatig af met enkele Thuis-collega's. Daarnaast ben ik ook een thriller aan het schrijven: De Hangmatman. En dan is er ook nog mijn theatervoorstelling, Het Laatste Woord. Ik verveel me dus niet!" (br.hln)


» Reageer (0)
03-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woeps: bruidegom blijkt grootvader te zijn

Woeps: bruidegom blijkt grootvader te zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2016/6/3/12/20161003072849/media_xll_9123597.jpg

Het zal je maar overkomen: heb je op je 24ste al een (ietwat oudere) miljonair aan de haak geslaan, blijkt het achteraf je biologische grootvader te zijn.

Een 24-jarige vrouw uit Miami kreeg onlangs de schrik van haar leven te verwerken. De jongedame trouwde drie maanden geleden met een 68-jarige miljionair en was overgelukkig met haar beslissing. Tot ze toevallig door zijn familiealbums bladerde en haar eigen vader tegenkwam op foto's. Bleek dat haar eigen man ook haar biologische grootvader is.

Het paar had geen idee dat ze verwant zijn aan elkaar. Ze leerden elkaar kennen via een website waarop oudere mannen op zoek zijn naar een jonge vrouw. Volgens de grootvader kreeg hij "een vreemd gevoel" toen hij haar foto zag. "Een soort van déjà vu, maar ik kon er toen niet de vinger op leggen waarom ze me zo bekend voorkwam." De twee voelden meteen een sterke connectie en begonnen een relatie. "We klikten meteen tijdens onze eerste date."

Genetische aantrekkingskracht
Het verhaal doet denken aan genetische aantrekkingskracht, waarbij familieleden zich tot elkaar aangetrokken voelen als ze niet samen opgroeiden of elkaar niet kenden tijdens de kindertijd. De grootvader raakte immers vervreemd van zijn zoon toen zijn huwelijk met zijn moeder op de klippen liep. De dochter werd dan weer door haar vader (zijn zoon dus) uit huis gezet toen ze zwanger bleek te zijn. Beiden praatten niet veel over hun familie, en waren dan ook stomverbaasd toen ze verwant bleken te zijn.

Toch zijn de twee niet van plan om hun relatie op te geven. "Ik heb al twee mislukte huwelijken achter de rug", aldus de miljionair. "Ik wil geen derde." En ook de kleindochter, die anoniem wil blijven, vindt het prima zo. "Onze band is zo sterk dat zelfs dit ons niet zal doen opgeven." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handel in grijze roodstaartpapegaai verboden

Handel in grijze roodstaartpapegaai verboden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/12/0/1/20161002134308/media_xll_9121741.jpg

De handel in de grijze roodstaartpapegaai wordt verboden. Dat hebben landen besloten tijdens de CITES, een top over bedreigde planten- en diersoorten in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg.

De grijze roodstaartpapegaai, een van de meest verhandelde vogels in de wereld, stond al op de lijst met bedreigde diersoorten, maar mocht nog wel beperkt verhandeld worden. Jagers mochten de dieren vangen als ze daar een vergunning voor hadden. Omdat dit door de landen waar de vogels voorkomen nauwelijks kan worden gehandhaafd, is besloten de handel helemaal te verbieden.

De vogel kwam vroeger voor in een groot gebied in West- en Oost-Afrika, maar is de laatste jaren sterk in aantal afgenomen. Alleen al in Ghana is het aantal sinds 1992 met ruim 90 procent afgenomen, zo blijkt uit onderzoek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkouden? Dan heb je ook sneller last van wallen

Verkouden? Dan heb je ook sneller last van wallen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/1/13/20161003085846/media_xll_9123748.jpg

Zie jij er maar niet uitgeslapen uit vandaag, ongeacht de hoeveelheid koffie en concealer? Dan is de kans groot dat je ook loopt te snotteren. Wie verkouden is heeft namelijk sneller last van wallen.

Donkere wallen ontstaan omdat de huid onder je ogen erg dun is. Daardoor zijn de onderliggende aderen niet - zoals bij de rest van je lichaam - verborgen onder een laagje vet en zullen ze sneller doorschijnen.

Vermoeidheid?
Meestal schrijven we die donkere wallen toe aan vermoeidheid, en dat is niet verwonderlijk. Als je moe of gespannen bent, zal je lichaam meer cortisol aanmaken om je meer energie te geven. Dat betekent echter ook dat er meer bloed door je aderen loopt en je bloedvaten groter worden. Vandaar dus die donkere kringen.   

Verkouden
Maar ook een verkoudheid of allergie doen die wallen geen goed. Integendeel. Als je verkouden bent, komt er vaak histamine vrij, een stof die ervoor zorgt dat je bloedvaten zich verwijden. Ook hou je meer vocht vast, wat onze aders dichter naar het huidoppervlak toe dwingt. En dat betekent: meer opvallende wallen.

Wat kan je doen?
- Eet zo weinig mogelijk zout

- Drink veel water (of kruidenthee)

- Hou een goed slaappatroon aan

- Gebruik theezakjes om je ogen te ontzwellen (een gekoeld theelepeltje kan ook helpen)

- Breng concealer niet aan in een halve maanvorm maar in een driehoek om zo het hele gezicht op te lichten

- Kies voor een verkoelende oogcrème met cafeïne, liefst met een rollerballetje om de huid te masseren  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep dierenartsen: Koop geen honden met platte snuit meer

Oproep dierenartsen: "Koop geen honden met platte snuit meer"

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/8/6/20160926182532/media_xll_9105786.jpg

Wie een puppy in huis wil nemen, wordt afgeraden om een ras te kiezen met een platte snuit. Rassen als mopshondjes, bulldogs en shih-tzu's lopen immers ernstige gezondheidsrisico's zoals ademhalingsmoeilijkheden, eetproblemen en oogaandoeningen.

Hondenrassen met een platte snuit zijn enorm populair, niet in het minst dankzij hun schattige, gerimpelde snoet. Maar de Britse Dierenartsenassociatie (BVA) zegt dat de populariteit van deze rassen "het dierenleed heeft doen toenemen" en ze moedigen dierenliefhebbers aan om gezondere rassen of kruisingen te kopen.

"Dierenartsen zien zorgwekkende trends in de gezondheid en het welzijn van honden, omdat steeds meer mensen rassen met een platte snuit houden," zegt Sean Wensley van de BVA. "Toekomstige hondeneigenaars moeten er rekening mee houden dat deze honden tijdens hun leven aan een hele reeks gezondheidsproblemen kunnen lijden, van oogzweren tot pijnlijke ruggengraatafwijkingen en ernstige ademhalingsmoeilijkheden die kunnen leiden tot operaties die anders voorkoombaar zijn."

Gewetensloze fokkers

De Britse Kennel Club waarschuwde al eerder voor deze rassen en wijst erop dat het probleem veroorzaakt wordt door fokkers die opzettelijk honden fokken met overdreven uitgesproken kenmerken, die erg schadelijk voor de dieren kunnen zijn.

"Rassen als de Franse bulldog en mopshond zijn de laatste jaren plots erg populair geworden en dat leidt tot een grote vraag naar hen," aldus Caroline Kisko, secretaris van de Kennel Club. "Dit heeft geleid tot een markt van gewetensloze fokkers die aan de lopende band puppy's fokken voor winst, zonder enige regulering of begeleiding of toezicht, zonder aandacht voor hun gezondheid en welzijn."

Baasjes niet op de hoogte

Uit een studie van het Royal Veterinary College in 2012 blijkt dat veel baasjes van honden met een platte snuit niet op de hoogte zijn van de veelvoorkomende gezondheidsproblemen. "Veel eigenaars - en sommige dierenartsen - denken dat geluid in de luchtwegen, en bijgevolg verlaagde activiteit, normaal is, dus de problemen worden zelden besproken," zegt Caroline Reay van het Bluecross Dierenhospitaal in het Verenigd Koninkrijk. "En ik denk dat het aantal operaties dat we uitvoeren eigenlijk maar het topje van de ijsberg is."

Wie overweegt een hond in huis te nemen, wordt aangeraden om eerst de optie van adoptie uit een asiel te bekijken. Kopers die toch een hondenras met een platte snuit willen, gaan best eerst te rade bij experts. Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke kenmerken, dus uitgebreide research naar het ras dat je wenst aan te schaffen is altijd aan te raden. (br.hln)


» Reageer (0)
02-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal meldingen dierenleed neemt fel toe: Weyts wil "echte dierenpolitie"

Aantal meldingen dierenleed neemt fel toe: Weyts wil "echte dierenpolitie"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/13/0/20161002083855/media_xll_9121380.jpg

Het aantal meldingen van dierenleed is de voorbije twee jaar fel toegenomen. Tussen juli 2014 en december 2014 werden er in Vlaanderen gemiddeld 160 meldingen inzake Dierenwelzijn per maand geregistreerd. In 2015 steeg het aantal meldingen met liefst 88 procent naar gemiddeld 301 meldingen per maand, zo schreef Het Laatste Nieuws al eerder, en de voorlopige cijfers van 2016 zitten met 370 nog hoger. Ondertussen maakt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) werk van een echte 'dierenpolitie'.

Het aantal in beslag genomen dieren is gestegen tot ver boven de 200 dieren per maand. "We maken een inhaalbeweging", zegt Weyts. "Ik investeer in kordate controles".

Tussen juli 2014 en december 2014 noteerden de diensten van Weyts gemiddeld 26 waarschuwingen en 17 processen verbaal per maand. De voorlopige cijfers voor 2016 tonen 34 waarschuwingen en 36 processen verbaal per maand. "Twee jaar Vlaams beleid voor de dieren begint vruchten af te werpen", constateert Weyts. "Ik wil nog verder investeren in correcte en consequente controle".

Ook het aantal in beslag genomen dieren blijft stijgen. Sinds de tweede helft van 2014 werden 185 per maand in beslag genomen. In 2015 waren dat er al 196 per maand. Voor 2016 zet die tendens zich verder voort met onder meer de in beslagname 400 honden in Kasterlee.

Weyts maakt nu werk van een uitbreiding van de inspectiedienst Dierenwelzijn. Een capaciteitsuitbreiding van maar liefst 60 procent, met heel wat extra inspecteurs, moet de dienst armslag geven om alle meldingen op te volgen en op te treden waar echt nodig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukt! Babypanda Tian Bao zet eerste stapjes

Het is gelukt! Babypanda Tian Bao zet eerste stapjes

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/2/2/20161001101747/media_xll_9119567.jpg

Vlak voor zijn vierde vermaandag heeft babypanda Tian Bao zijn eerste stapjes gezet. Dat heeft het dierenpark Pairi Daiza met een schattig filmpje bekendgemaakt op Facebook.

Morgen is het exact vier maanden geleden dat Tian Bao geboren werd. Het schattige beestje groeit als kool en lijkt in niets meer op het roze worstje van vlak na de geboorte. Het filmpje toont niet alleen hoe de panda al kan stappen, maar ook stoer over de rotsen klimt.

Een week geleden liet het dierenpark weten dat Tian Bao op vier pootjes probeerde te staan, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Maar het nieuwe filmpje toont dat oefening kunst baart.

Tian Hao (wat zoveel betekent als Schat van de Hemel) kreeg vorige maand pas zijn officiële naam, daarvoor ging hij gemakshalve als 'Baby P' door het leven. De ouders van de reuzenpanda, moeder Hao Hao (Vriendelijk) en vader Xing Hui (Glinsterende Ster), kwamen in 2014 aan, en werden door China voor een periode van vijftien jaar aan ons land uitgeleend. (br.hln)


» Reageer (0)
01-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevecht tegen de terrorist in zijn hoofd: dit is de échte reden waarom Robin Williams zelfmoord pleegde

Het gevecht tegen de terrorist in zijn hoofd: dit is de échte reden waarom Robin Williams zelfmoord pleegde

http://static2.hln.be/static/photo/2016/9/4/5/20161001114608/media_xll_9119705.jpg

"Alles is anders sinds hij gestorven is. Mijn hele leven staat in het teken van het begrijpen van de terrorist die in zijn hoofd zat." Pas maanden nadat de Amerikaanse acteur Robin Williams uit het leven stapte, kwam zijn vrouw te weten wat het écht was waartegen hij de laatste jaren van zijn leven had gestreden. Het bleek Lewy Body Dementie (LBD), een zeldzame aandoening. En volgens de lijkschouwer en de dokters die zijn dood onderzochten, het ergste geval dat ze ooit hadden gezien.

"Ik verloor op 11 augustus 2014 niet alleen mijn man, maar ook mijn beste vriend." In een hartverscheurende brief heeft Susan Schneider Williams een oproep gedaan naar wetenschappers van over de hele wereld om verder te blijven zoeken naar een behandeling van de vreselijke ziekte die haar man, de bekende acteur Robin Williams, het leven kostte.

Beproeving
Hun beproeving begon in oktober 2013, rond hun tweede huwelijksverjaardag. Robin was in behandeling bij zijn dokter voor een waaier aan symptomen, die niets met elkaar te maken leken te hebben: constipatie, plasproblemen, maagzuur, slapeloosheid, een zwakke smaakzin en stress. Zijn linkerhand beefde wat, maar dat werd toegeschreven aan een eerdere schouderblessure.

Opeens kreeg hij ook last van buikpijn en angsten. Geen van zijn symptomen hield aan, maar ze kwamen en gingen op onregelmatige tijdstippen. In de loop van de tien maanden die daarop volgden, werden ze wel alsmaar heviger. Tijdens de winter kwamen daar nog paranoia, waanbeelden en geheugenproblemen bij. Psychotherapie moest verlichting brengen.

Night at the Museum 3
Begin april 2014 kreeg hij een zware angstaanval, terwijl hij in Vancouver 'Night at the Museum 3' aan het filmen was. Hij had ook moeite om zijn teksten te onthouden. De dokter raadde hem antipsychotica aan en dat leek eerst aan te slaan, maar andere symptomen werden dan weer erger. En waar ze tot nu toe altijd hadden kunnen praten en Susan hem altijd had kunnen kalmeren, slaagde ze er niet meer in om hem het licht aan het einde van de tunnel te laten zien. "Hij geloofde mij niet meer. Mijn hart en mijn hoop werden de grond ingeslagen. Hij zat vast en ik kon niets meer doen."

Robin was zijn verstand aan het verliezen en hij was er zich van bewust. "Hij was briljant en hij was een briljant acteur. God weet hoe lang en hoe veel hij voor iedereen probeerde te verbergen. En hoe groot zijn lijden en zijn verdriet waren. Vechtend tegen iets waarvan hij de naam niet eens kende."

Parkinson

Na een eindeloze reeks bezoeken aan dokters en psychiaters en een batterij aan tests, kwam er op 28 mei een diagnose: de ziekte van Parkinson. "We hadden een antwoord. Ik werd overspoeld door hoop. Maar iets in mij wist dat Robin het niet geloofde", aldus Susan. "Hij deed wel alles wat hij kon om er iets aan te doen: therapie, sporten, meditatie en yoga. Hij volgde zelfs een cursus zelfhypnose. Niets hielp voor lang.

Langzaamaan kreeg de acteur het lastiger. "Zijn stem werd zwakker, zijn linkerhand beefde als nooit tevoren en hij stapte moeilijk. In een gesprekken moest hij vaak naar zijn woorden zoeken en dat haatte hij. Redeneren werd lastiger en hij kreeg problemen met zijn zicht en zijn dieptezicht. Het was alsof hij langzaam verdronk in zijn symptomen. En ik verdronk mee."

"Slaapwel, mijn liefste"
Tegen het einde van juli werd beslist dat Robin opgenomen zou worden om extra tests te doen. Maar eerst moest hij wat uitgerust raken en aansterken. Daarom kreeg het koppel de raad om apart te gaan slapen en kreeg Robin weer andere medicatie. En dat leek effect te hebben. Tegen het tweede weekend van augustus waren zijn symptomen weer wat beter en genoten ze samen van een heerlijk weekend zoals vroeger. "Het was eigenlijk als één langgerekte date", aldus Susan. "Die zondagavond toen we gingen slapen zei hij: 'Slaapwel, mijn liefste' en hij wachtte voor mijn gebruikelijke antwoord: 'Slaapwel, mijn liefste'. De volgende morgen was hij dood."

Drie maanden duurde het voor het autopsierapport klaar was. En daarin stond opeens een compleet ándere diagnose. Die een heel verschillend licht wierp op de ziekte van Robin. En opeens vielen alle puzzelstukjes in elkaar: Lewy Body Dementie. "Ik was niet verbaasd", aldus Susan. "Hij had echt álle symptomen gehad. Maar omdat ze zo uiteenlopend zijn, had niemand de puzzel opgelost. Er moet echt een chemische oorlog in zijn hoofd gewoed hebben, die er alles verwoestte."

Juiste spoor
In het daaropvolgende jaar verzamelde zijn echtgenote alle mogelijke info over de ziekte. Om beter te begrijpen wat haar man had doorgemaakt. "We waren eigenlijk op het juiste spoor geweest om de correcte diagnose te stellen. Zou het een verschil hebben gemaakt mocht hij geweten hebben waartegen hij vocht? Welke terrorist er in zijn hoofd zat? Ondanks de wetenschap dat die hem zeker zou vermoorden? Dat zullen we nooit weten. Maar hij zou wel alles hebben gedaan om het onderzoek vooruit te helpen en zichzelf zelfs als proefkonijn hebben aangeboden."

Strijd
En die strijd voert Susan nu voor hem. Ze trad toe tot de raad van bestuur van de American Brain Foundation, die zich inzet voor onderzoek naar hersenziekten. En riep nu ook in een open brief op om te blijven zoeken naar manieren om juiste diagnoses te stellen en remedies voor LBD te vinden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brian May - Love Of My Life

Brian May - Love Of My Life

Om hem te beluisteren klik op de foto






Brian May is op 19 juli 1947 geboren in het Engelse plaatsje Hampton bij Londen, als zoon van Harold en Ruth May. Hij heeft geen broers of zussen.

May bezocht de prestigieuze Hampton School in zijn woonplaats en studeerde daarna Natuur- en wiskunde aan het Imperial College te Londen. Daar startte hij een promotietraject (sterrenkunde). Vanwege het succes van Queen liet de afronding daarvan enkele decennia op zich wachten. Daarnaast is hij co-auteur van twee wetenschappelijke publicaties. Nadat hij in 2006 zijn aantekeningen tegenkwam, heeft May alsnog gewerkt aan zijn proefschrift over de reflectie van zonlicht op interstellair stof, dat gebaseerd is op waarnemingen die hij in 1971 in de sterrenwacht van Tenerife deed. Hij leverde in augustus 2007 het manuscript van zijn proefschrift in bij zijn promotores en promoveerde op 23 augustus 2007.[1]. Daarnaast heeft May twee eredoctoraten

May speelde vóór Queen in bands als 1984 en Smile. In Smile speelde May samen met de latere drummer van Queen Roger Taylor en zijn jeugdvriend Tim Staffell. Korte tijd na het uiteenvallen van Smile ontstond Queen. De zelfgemaakte elektrische gitaar van May, 'The Red Special', werd een belangrijk onderdeel van het typische Queen-geluid.

Het eerste album van Queen genaamd Queen werd uitgebracht op 13 juli 1973. De eerste single van Queen, "Keep Yourself Alive", werd geschreven door May. Hij schreef samen met zanger Freddie Mercury de meeste nummers, geïnspireerd door onder andere The Beatles en Jimi Hendrix.

May schreef ook samen met Mercury het laatste nummer van Queen, Mother Love van het album Made In Heaven.

Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 kreeg zijn solocarrière de volle aandacht. In september 1992 kwam zijn eerste soloalbum, Back To The Light, uit. Op dit album staan bekende nummers als Driven By You en de nummer 1-hit Too Much Love Will Kill You. Op dat moment was The Brian May Band geformeerd met onder andere ex-Whitesnake- en ex-Black Sabbath-ritmesectie Neil Murray en Cozy Powell, en gaven zij concerten over de hele wereld. Een concertregistratie van deze tour is uitgegeven onder de naam Live at the Brixton Academy. Tussentijds kwam ook nog de Queensingle No-One But You (Only The Good Die Young) uit als eerbetoon aan de pas overleden prinses Diana en aan Freddie Mercury. In 1998 kwam zijn tweede album Another World uit, en in het jaar 2000 zijn derde, de soundtrack Furia.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je je miserabel voelt na een griepvaccin

Waarom je je miserabel voelt na een griepvaccin

http://static2.hln.be/static/photo/2016/9/8/9/20160930120938/media_xll_9117159.jpg

Het griepseizoen is gelukkig nog niet begonnen. Maar als je een griepvaccin wil laten zetten, moet je nu wel in gang schieten. Als je je na de vaccinatie wat slapjes voelt, hoef je niet te panikeren dat je toch de griep hebt. Een arts legt uit wat er dan wel aan de hand is.

Koorts, vermoeidheid, spierpijn, hoesten en een loopneus, tot drie dagen na de inspuiting van het griepvaccin kun je je niet al te best voelen. Maar dat betekent niet per se dat je toch de griep hebt opgelopen. Want vaak gaat het niet om griepsymptomen. De Amerikaanse dokter Lance Watson: "Je huisarts injecteert geen levend virus, dus die koorts en snotneus wijzen er niet op dat je de griep hebt. Er is een andere verklaring waarom je je miserabel voelt. Je lichaam gaat namelijk een beetje in overdrive omdat het antistoffen aanmaakt die zich vasthechten aan het virus en het neutraliseren. Op die manier verhoogt het vaccin dus je weerstand."

Wanneer laat je je best vaccineren? Nu is het perfecte moment om een afspraak bij de arts te plannen. Oktober is optimaal, maar je kan het tot november laten zetten. De griep komt namelijk het meest voor november tot maart en het vaccin begint na twee weken te werken.

Toch grieperig?
Een griepvaccinatie beschermt ongeveer zes maanden wanneer je met het virus in contact komt. Dat je na een vaccin toch de griep kan oplopen, komt doordat artsen voor het seizoen start verschillende virusstrengen selecteren om in het vaccin te verwerken. Ze moeten dus erg vroeg inschatten welke strengen dat jaar de ronde zullen doen, maar dat is erg moeilijk, vandaar dat efficiëntie van het vaccin van jaar tot jaar verschilt.

Gevaarlijk
Een griepvaccin is niet gevaarlijk, dat hebben verschillende onderzoeken al aangetoond. Maar als je met een ernstige vorm van allergie kampt, is er wel een risico dat je lichaam in shock raakt. Maar dat is erg zeldzaam. Het is nog te vroeg om nu al te zeggen hoe efficiënt het vaccin dit jaar zal zijn, maar doorgaans halveert het vaccin het risico op de griep. (br.hln)


» Reageer (0)
30-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stokstaartjes zijn de meest moordende zoogdieren op aarde

Stokstaartjes zijn de meest moordende zoogdieren op aarde

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/3/0/20160929080039/media_xll_9113295.jpg

Geen enkel zoogdier ter wereld brengt meer soortgenoten om het leven dan stokstaartjes. Dat blijkt uit een onderzoek dat verschenen is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De wetenschappers stelden een lijst van meer dan 1.000 zoogdieren samen, gebaseerd op het aantal dieren dat overleed na een aanval van een soortgenoot. Het stokstaartje of 'aardmannetje' blijkt het meest moorddadige wezen. Liefst 19,4% van de onderzochte overlijdens gebeurde door toedoen van een ander stokstaartje.

Wetenschappers ontdekten eerder al de dieren niet zo onschuldig zijn als ze eruitzien. Zo deinzen de alfamannetjes er niet voor terug de jongen van een ander mannetje te doden om zo de overlevingskans van het eigen nageslacht te vergroten.

Het tweede meest moorddadige zoogdier in de lijst is de roodstaartmeerkat, een soort aap, met 18,2 procent. De derde plaats is voor de zogenoemde 'echte maki' (16,7 percent).

Primaten lijken vaker geweld te gebruiken tegen soortgenoten. Dat kan verklaard worden omdat ze in sociale groepen leven en een territorium te verdedigen hebben. De studie wijst tegelijk op het bestaan van zeer vreedzame apensoorten, zoals de bonobo. Slechts 0,7 procent van de overlijdens bij deze mensaap kwam door een aanval van een soortgenoot.

Voor het onderzoek werd informatie verzameld over vier miljoen sterfgevallen bij 1.024 zoogdieren over de laatste 50.000 jaar. Er werden ook ongeveer 600 mensenpopulaties bestudeerd. Het doel van het onderzoek was tot een schatting te komen van het aantal opzettelijke dodingen onder mensen. Die werd uiteindelijk vastgelegd op ongeveer 2 procent, en is zes keer hoger dan bij oude zoogdieren.

Opmerkelijk: er zijn ook diersoorten die elkaar niet doden. Zo bleek geen enkele van de 10.000 onderzochte overlijdens bij zebra's te zijn veroorzaakt door een soortgenoot. (br.hln)


» Reageer (0)
29-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gelukkig is, maakt zijn of haar partner gezonder

Wie gelukkig is, maakt zijn of haar partner gezonder

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/3/2/20160928133457/media_xll_9111272.jpg

Het leven is aan de optimisten! Want wie zich oprecht goed in zijn vel voelt, is doorgaans niet alleen zelf gezonder, maar maakt ook zijn of haar partner gezonder, ongeacht hoe die zich zelf eigenlijk voelt.

Het is geen verrassing dat gelukkige mensen ook gezonder leven. Wanneer we ons goed voelen, zijn we nu eenmaal actiever en minder snel geneigd om een pot chocolade ijs naar binnen te lepelen terwijl we naar de honderdste serie op Netflix kijken. Maar dat we zo ook de gezondheid van onze partner een handje helpen, dat is nieuws. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat mensen wiens partner erg gelukkig is, zelf ook een betere conditie en gezondheid hebben, ongeacht of ze zelf goed in hun vel zitten.

Gezonder leven
En de cijfers zijn niet min. Mensen met een gelukkige partner hebben maar liefst 34 procent meer kans op een gezond leven dan zij die met een pessimist de lakens delen. De studie, die uitging van de Michigan State University, volgde het doen en laten van 2.000 koppels over een periode van zes jaar. Daaruit kwam naar voren dat zij die aangaven met een gelukkige partner samen te leven, zich zelf ook beter voelden.

"Deelnemers met een goedgeluimde partner gaven opvallend vaker aan in een goede gezondheid te verkeren, hadden merkbaar minder fysieke kwaaltjes en sportten veel meer," vertellen de onderzoekers. "Ook al waren ze zelf niet per se gelukkiger."

'Besmettelijk' geluk
Hoe dat komt? Allereerst gaan de onderzoekers er vanuit dat gelukkige echtgenoten ook beter zorg dragen voor hun partners. Ze hebben meer emotionele energie om aan hun partner te besteden, veronderstellen de wetenschappers. Daarnaast zijn optimistische mensen ook meer bezig met lange termijnplannen: ze eten beter, ze sporten, ze slapen op regelmatige uren, ze maken leuke plannen en voelen zich goed over hun toekomst. En uiteraard is die toekomst ook op hun partner gericht. "Gelukkige mensen sleuren hun partner uit bed om samen te gaan sporten, en ze moedigen hen aan om gezonder te leven," legt psycholoog Bill Chopik, auteur van de studie, uit.

Tot slot gaan de onderzoekers er ook van uit dat een gelukkige partner het leven van hun wederhelft ook gewoon makkelijker maakt. Ze hoeven niet te stressen dat ze bij het thuiskomen iemand met een slecht humeur aantreffen, en ze hebben geen constante druk om iemand op te vrolijken of niet op de tenen te trappen. "Het geluk en de vrolijkheid van iemand anders werkt aanstekelijk," aldus de onderzoekers. "Je wordt er als het ware zelf ook blij van." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!