Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woeps: bruidegom blijkt grootvader te zijn

Woeps: bruidegom blijkt grootvader te zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2016/6/3/12/20161003072849/media_xll_9123597.jpg

Het zal je maar overkomen: heb je op je 24ste al een (ietwat oudere) miljonair aan de haak geslaan, blijkt het achteraf je biologische grootvader te zijn.

Een 24-jarige vrouw uit Miami kreeg onlangs de schrik van haar leven te verwerken. De jongedame trouwde drie maanden geleden met een 68-jarige miljionair en was overgelukkig met haar beslissing. Tot ze toevallig door zijn familiealbums bladerde en haar eigen vader tegenkwam op foto's. Bleek dat haar eigen man ook haar biologische grootvader is.

Het paar had geen idee dat ze verwant zijn aan elkaar. Ze leerden elkaar kennen via een website waarop oudere mannen op zoek zijn naar een jonge vrouw. Volgens de grootvader kreeg hij "een vreemd gevoel" toen hij haar foto zag. "Een soort van déjà vu, maar ik kon er toen niet de vinger op leggen waarom ze me zo bekend voorkwam." De twee voelden meteen een sterke connectie en begonnen een relatie. "We klikten meteen tijdens onze eerste date."

Genetische aantrekkingskracht
Het verhaal doet denken aan genetische aantrekkingskracht, waarbij familieleden zich tot elkaar aangetrokken voelen als ze niet samen opgroeiden of elkaar niet kenden tijdens de kindertijd. De grootvader raakte immers vervreemd van zijn zoon toen zijn huwelijk met zijn moeder op de klippen liep. De dochter werd dan weer door haar vader (zijn zoon dus) uit huis gezet toen ze zwanger bleek te zijn. Beiden praatten niet veel over hun familie, en waren dan ook stomverbaasd toen ze verwant bleken te zijn.

Toch zijn de twee niet van plan om hun relatie op te geven. "Ik heb al twee mislukte huwelijken achter de rug", aldus de miljionair. "Ik wil geen derde." En ook de kleindochter, die anoniem wil blijven, vindt het prima zo. "Onze band is zo sterk dat zelfs dit ons niet zal doen opgeven." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handel in grijze roodstaartpapegaai verboden

Handel in grijze roodstaartpapegaai verboden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/12/0/1/20161002134308/media_xll_9121741.jpg

De handel in de grijze roodstaartpapegaai wordt verboden. Dat hebben landen besloten tijdens de CITES, een top over bedreigde planten- en diersoorten in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg.

De grijze roodstaartpapegaai, een van de meest verhandelde vogels in de wereld, stond al op de lijst met bedreigde diersoorten, maar mocht nog wel beperkt verhandeld worden. Jagers mochten de dieren vangen als ze daar een vergunning voor hadden. Omdat dit door de landen waar de vogels voorkomen nauwelijks kan worden gehandhaafd, is besloten de handel helemaal te verbieden.

De vogel kwam vroeger voor in een groot gebied in West- en Oost-Afrika, maar is de laatste jaren sterk in aantal afgenomen. Alleen al in Ghana is het aantal sinds 1992 met ruim 90 procent afgenomen, zo blijkt uit onderzoek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkouden? Dan heb je ook sneller last van wallen

Verkouden? Dan heb je ook sneller last van wallen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/1/13/20161003085846/media_xll_9123748.jpg

Zie jij er maar niet uitgeslapen uit vandaag, ongeacht de hoeveelheid koffie en concealer? Dan is de kans groot dat je ook loopt te snotteren. Wie verkouden is heeft namelijk sneller last van wallen.

Donkere wallen ontstaan omdat de huid onder je ogen erg dun is. Daardoor zijn de onderliggende aderen niet - zoals bij de rest van je lichaam - verborgen onder een laagje vet en zullen ze sneller doorschijnen.

Vermoeidheid?
Meestal schrijven we die donkere wallen toe aan vermoeidheid, en dat is niet verwonderlijk. Als je moe of gespannen bent, zal je lichaam meer cortisol aanmaken om je meer energie te geven. Dat betekent echter ook dat er meer bloed door je aderen loopt en je bloedvaten groter worden. Vandaar dus die donkere kringen.   

Verkouden
Maar ook een verkoudheid of allergie doen die wallen geen goed. Integendeel. Als je verkouden bent, komt er vaak histamine vrij, een stof die ervoor zorgt dat je bloedvaten zich verwijden. Ook hou je meer vocht vast, wat onze aders dichter naar het huidoppervlak toe dwingt. En dat betekent: meer opvallende wallen.

Wat kan je doen?
- Eet zo weinig mogelijk zout

- Drink veel water (of kruidenthee)

- Hou een goed slaappatroon aan

- Gebruik theezakjes om je ogen te ontzwellen (een gekoeld theelepeltje kan ook helpen)

- Breng concealer niet aan in een halve maanvorm maar in een driehoek om zo het hele gezicht op te lichten

- Kies voor een verkoelende oogcrème met cafeïne, liefst met een rollerballetje om de huid te masseren  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep dierenartsen: Koop geen honden met platte snuit meer

Oproep dierenartsen: "Koop geen honden met platte snuit meer"

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/8/6/20160926182532/media_xll_9105786.jpg

Wie een puppy in huis wil nemen, wordt afgeraden om een ras te kiezen met een platte snuit. Rassen als mopshondjes, bulldogs en shih-tzu's lopen immers ernstige gezondheidsrisico's zoals ademhalingsmoeilijkheden, eetproblemen en oogaandoeningen.

Hondenrassen met een platte snuit zijn enorm populair, niet in het minst dankzij hun schattige, gerimpelde snoet. Maar de Britse Dierenartsenassociatie (BVA) zegt dat de populariteit van deze rassen "het dierenleed heeft doen toenemen" en ze moedigen dierenliefhebbers aan om gezondere rassen of kruisingen te kopen.

"Dierenartsen zien zorgwekkende trends in de gezondheid en het welzijn van honden, omdat steeds meer mensen rassen met een platte snuit houden," zegt Sean Wensley van de BVA. "Toekomstige hondeneigenaars moeten er rekening mee houden dat deze honden tijdens hun leven aan een hele reeks gezondheidsproblemen kunnen lijden, van oogzweren tot pijnlijke ruggengraatafwijkingen en ernstige ademhalingsmoeilijkheden die kunnen leiden tot operaties die anders voorkoombaar zijn."

Gewetensloze fokkers

De Britse Kennel Club waarschuwde al eerder voor deze rassen en wijst erop dat het probleem veroorzaakt wordt door fokkers die opzettelijk honden fokken met overdreven uitgesproken kenmerken, die erg schadelijk voor de dieren kunnen zijn.

"Rassen als de Franse bulldog en mopshond zijn de laatste jaren plots erg populair geworden en dat leidt tot een grote vraag naar hen," aldus Caroline Kisko, secretaris van de Kennel Club. "Dit heeft geleid tot een markt van gewetensloze fokkers die aan de lopende band puppy's fokken voor winst, zonder enige regulering of begeleiding of toezicht, zonder aandacht voor hun gezondheid en welzijn."

Baasjes niet op de hoogte

Uit een studie van het Royal Veterinary College in 2012 blijkt dat veel baasjes van honden met een platte snuit niet op de hoogte zijn van de veelvoorkomende gezondheidsproblemen. "Veel eigenaars - en sommige dierenartsen - denken dat geluid in de luchtwegen, en bijgevolg verlaagde activiteit, normaal is, dus de problemen worden zelden besproken," zegt Caroline Reay van het Bluecross Dierenhospitaal in het Verenigd Koninkrijk. "En ik denk dat het aantal operaties dat we uitvoeren eigenlijk maar het topje van de ijsberg is."

Wie overweegt een hond in huis te nemen, wordt aangeraden om eerst de optie van adoptie uit een asiel te bekijken. Kopers die toch een hondenras met een platte snuit willen, gaan best eerst te rade bij experts. Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke kenmerken, dus uitgebreide research naar het ras dat je wenst aan te schaffen is altijd aan te raden. (br.hln)


» Reageer (0)
02-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal meldingen dierenleed neemt fel toe: Weyts wil "echte dierenpolitie"

Aantal meldingen dierenleed neemt fel toe: Weyts wil "echte dierenpolitie"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/13/0/20161002083855/media_xll_9121380.jpg

Het aantal meldingen van dierenleed is de voorbije twee jaar fel toegenomen. Tussen juli 2014 en december 2014 werden er in Vlaanderen gemiddeld 160 meldingen inzake Dierenwelzijn per maand geregistreerd. In 2015 steeg het aantal meldingen met liefst 88 procent naar gemiddeld 301 meldingen per maand, zo schreef Het Laatste Nieuws al eerder, en de voorlopige cijfers van 2016 zitten met 370 nog hoger. Ondertussen maakt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) werk van een echte 'dierenpolitie'.

Het aantal in beslag genomen dieren is gestegen tot ver boven de 200 dieren per maand. "We maken een inhaalbeweging", zegt Weyts. "Ik investeer in kordate controles".

Tussen juli 2014 en december 2014 noteerden de diensten van Weyts gemiddeld 26 waarschuwingen en 17 processen verbaal per maand. De voorlopige cijfers voor 2016 tonen 34 waarschuwingen en 36 processen verbaal per maand. "Twee jaar Vlaams beleid voor de dieren begint vruchten af te werpen", constateert Weyts. "Ik wil nog verder investeren in correcte en consequente controle".

Ook het aantal in beslag genomen dieren blijft stijgen. Sinds de tweede helft van 2014 werden 185 per maand in beslag genomen. In 2015 waren dat er al 196 per maand. Voor 2016 zet die tendens zich verder voort met onder meer de in beslagname 400 honden in Kasterlee.

Weyts maakt nu werk van een uitbreiding van de inspectiedienst Dierenwelzijn. Een capaciteitsuitbreiding van maar liefst 60 procent, met heel wat extra inspecteurs, moet de dienst armslag geven om alle meldingen op te volgen en op te treden waar echt nodig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukt! Babypanda Tian Bao zet eerste stapjes

Het is gelukt! Babypanda Tian Bao zet eerste stapjes

http://static2.hln.be/static/photo/2016/4/2/2/20161001101747/media_xll_9119567.jpg

Vlak voor zijn vierde vermaandag heeft babypanda Tian Bao zijn eerste stapjes gezet. Dat heeft het dierenpark Pairi Daiza met een schattig filmpje bekendgemaakt op Facebook.

Morgen is het exact vier maanden geleden dat Tian Bao geboren werd. Het schattige beestje groeit als kool en lijkt in niets meer op het roze worstje van vlak na de geboorte. Het filmpje toont niet alleen hoe de panda al kan stappen, maar ook stoer over de rotsen klimt.

Een week geleden liet het dierenpark weten dat Tian Bao op vier pootjes probeerde te staan, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Maar het nieuwe filmpje toont dat oefening kunst baart.

Tian Hao (wat zoveel betekent als Schat van de Hemel) kreeg vorige maand pas zijn officiële naam, daarvoor ging hij gemakshalve als 'Baby P' door het leven. De ouders van de reuzenpanda, moeder Hao Hao (Vriendelijk) en vader Xing Hui (Glinsterende Ster), kwamen in 2014 aan, en werden door China voor een periode van vijftien jaar aan ons land uitgeleend. (br.hln)


» Reageer (0)
01-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevecht tegen de terrorist in zijn hoofd: dit is de échte reden waarom Robin Williams zelfmoord pleegde

Het gevecht tegen de terrorist in zijn hoofd: dit is de échte reden waarom Robin Williams zelfmoord pleegde

http://static2.hln.be/static/photo/2016/9/4/5/20161001114608/media_xll_9119705.jpg

"Alles is anders sinds hij gestorven is. Mijn hele leven staat in het teken van het begrijpen van de terrorist die in zijn hoofd zat." Pas maanden nadat de Amerikaanse acteur Robin Williams uit het leven stapte, kwam zijn vrouw te weten wat het écht was waartegen hij de laatste jaren van zijn leven had gestreden. Het bleek Lewy Body Dementie (LBD), een zeldzame aandoening. En volgens de lijkschouwer en de dokters die zijn dood onderzochten, het ergste geval dat ze ooit hadden gezien.

"Ik verloor op 11 augustus 2014 niet alleen mijn man, maar ook mijn beste vriend." In een hartverscheurende brief heeft Susan Schneider Williams een oproep gedaan naar wetenschappers van over de hele wereld om verder te blijven zoeken naar een behandeling van de vreselijke ziekte die haar man, de bekende acteur Robin Williams, het leven kostte.

Beproeving
Hun beproeving begon in oktober 2013, rond hun tweede huwelijksverjaardag. Robin was in behandeling bij zijn dokter voor een waaier aan symptomen, die niets met elkaar te maken leken te hebben: constipatie, plasproblemen, maagzuur, slapeloosheid, een zwakke smaakzin en stress. Zijn linkerhand beefde wat, maar dat werd toegeschreven aan een eerdere schouderblessure.

Opeens kreeg hij ook last van buikpijn en angsten. Geen van zijn symptomen hield aan, maar ze kwamen en gingen op onregelmatige tijdstippen. In de loop van de tien maanden die daarop volgden, werden ze wel alsmaar heviger. Tijdens de winter kwamen daar nog paranoia, waanbeelden en geheugenproblemen bij. Psychotherapie moest verlichting brengen.

Night at the Museum 3
Begin april 2014 kreeg hij een zware angstaanval, terwijl hij in Vancouver 'Night at the Museum 3' aan het filmen was. Hij had ook moeite om zijn teksten te onthouden. De dokter raadde hem antipsychotica aan en dat leek eerst aan te slaan, maar andere symptomen werden dan weer erger. En waar ze tot nu toe altijd hadden kunnen praten en Susan hem altijd had kunnen kalmeren, slaagde ze er niet meer in om hem het licht aan het einde van de tunnel te laten zien. "Hij geloofde mij niet meer. Mijn hart en mijn hoop werden de grond ingeslagen. Hij zat vast en ik kon niets meer doen."

Robin was zijn verstand aan het verliezen en hij was er zich van bewust. "Hij was briljant en hij was een briljant acteur. God weet hoe lang en hoe veel hij voor iedereen probeerde te verbergen. En hoe groot zijn lijden en zijn verdriet waren. Vechtend tegen iets waarvan hij de naam niet eens kende."

Parkinson

Na een eindeloze reeks bezoeken aan dokters en psychiaters en een batterij aan tests, kwam er op 28 mei een diagnose: de ziekte van Parkinson. "We hadden een antwoord. Ik werd overspoeld door hoop. Maar iets in mij wist dat Robin het niet geloofde", aldus Susan. "Hij deed wel alles wat hij kon om er iets aan te doen: therapie, sporten, meditatie en yoga. Hij volgde zelfs een cursus zelfhypnose. Niets hielp voor lang.

Langzaamaan kreeg de acteur het lastiger. "Zijn stem werd zwakker, zijn linkerhand beefde als nooit tevoren en hij stapte moeilijk. In een gesprekken moest hij vaak naar zijn woorden zoeken en dat haatte hij. Redeneren werd lastiger en hij kreeg problemen met zijn zicht en zijn dieptezicht. Het was alsof hij langzaam verdronk in zijn symptomen. En ik verdronk mee."

"Slaapwel, mijn liefste"
Tegen het einde van juli werd beslist dat Robin opgenomen zou worden om extra tests te doen. Maar eerst moest hij wat uitgerust raken en aansterken. Daarom kreeg het koppel de raad om apart te gaan slapen en kreeg Robin weer andere medicatie. En dat leek effect te hebben. Tegen het tweede weekend van augustus waren zijn symptomen weer wat beter en genoten ze samen van een heerlijk weekend zoals vroeger. "Het was eigenlijk als één langgerekte date", aldus Susan. "Die zondagavond toen we gingen slapen zei hij: 'Slaapwel, mijn liefste' en hij wachtte voor mijn gebruikelijke antwoord: 'Slaapwel, mijn liefste'. De volgende morgen was hij dood."

Drie maanden duurde het voor het autopsierapport klaar was. En daarin stond opeens een compleet ándere diagnose. Die een heel verschillend licht wierp op de ziekte van Robin. En opeens vielen alle puzzelstukjes in elkaar: Lewy Body Dementie. "Ik was niet verbaasd", aldus Susan. "Hij had echt álle symptomen gehad. Maar omdat ze zo uiteenlopend zijn, had niemand de puzzel opgelost. Er moet echt een chemische oorlog in zijn hoofd gewoed hebben, die er alles verwoestte."

Juiste spoor
In het daaropvolgende jaar verzamelde zijn echtgenote alle mogelijke info over de ziekte. Om beter te begrijpen wat haar man had doorgemaakt. "We waren eigenlijk op het juiste spoor geweest om de correcte diagnose te stellen. Zou het een verschil hebben gemaakt mocht hij geweten hebben waartegen hij vocht? Welke terrorist er in zijn hoofd zat? Ondanks de wetenschap dat die hem zeker zou vermoorden? Dat zullen we nooit weten. Maar hij zou wel alles hebben gedaan om het onderzoek vooruit te helpen en zichzelf zelfs als proefkonijn hebben aangeboden."

Strijd
En die strijd voert Susan nu voor hem. Ze trad toe tot de raad van bestuur van de American Brain Foundation, die zich inzet voor onderzoek naar hersenziekten. En riep nu ook in een open brief op om te blijven zoeken naar manieren om juiste diagnoses te stellen en remedies voor LBD te vinden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brian May - Love Of My Life

Brian May - Love Of My Life

Om hem te beluisteren klik op de foto






Brian May is op 19 juli 1947 geboren in het Engelse plaatsje Hampton bij Londen, als zoon van Harold en Ruth May. Hij heeft geen broers of zussen.

May bezocht de prestigieuze Hampton School in zijn woonplaats en studeerde daarna Natuur- en wiskunde aan het Imperial College te Londen. Daar startte hij een promotietraject (sterrenkunde). Vanwege het succes van Queen liet de afronding daarvan enkele decennia op zich wachten. Daarnaast is hij co-auteur van twee wetenschappelijke publicaties. Nadat hij in 2006 zijn aantekeningen tegenkwam, heeft May alsnog gewerkt aan zijn proefschrift over de reflectie van zonlicht op interstellair stof, dat gebaseerd is op waarnemingen die hij in 1971 in de sterrenwacht van Tenerife deed. Hij leverde in augustus 2007 het manuscript van zijn proefschrift in bij zijn promotores en promoveerde op 23 augustus 2007.[1]. Daarnaast heeft May twee eredoctoraten

May speelde vóór Queen in bands als 1984 en Smile. In Smile speelde May samen met de latere drummer van Queen Roger Taylor en zijn jeugdvriend Tim Staffell. Korte tijd na het uiteenvallen van Smile ontstond Queen. De zelfgemaakte elektrische gitaar van May, 'The Red Special', werd een belangrijk onderdeel van het typische Queen-geluid.

Het eerste album van Queen genaamd Queen werd uitgebracht op 13 juli 1973. De eerste single van Queen, "Keep Yourself Alive", werd geschreven door May. Hij schreef samen met zanger Freddie Mercury de meeste nummers, geïnspireerd door onder andere The Beatles en Jimi Hendrix.

May schreef ook samen met Mercury het laatste nummer van Queen, Mother Love van het album Made In Heaven.

Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 kreeg zijn solocarrière de volle aandacht. In september 1992 kwam zijn eerste soloalbum, Back To The Light, uit. Op dit album staan bekende nummers als Driven By You en de nummer 1-hit Too Much Love Will Kill You. Op dat moment was The Brian May Band geformeerd met onder andere ex-Whitesnake- en ex-Black Sabbath-ritmesectie Neil Murray en Cozy Powell, en gaven zij concerten over de hele wereld. Een concertregistratie van deze tour is uitgegeven onder de naam Live at the Brixton Academy. Tussentijds kwam ook nog de Queensingle No-One But You (Only The Good Die Young) uit als eerbetoon aan de pas overleden prinses Diana en aan Freddie Mercury. In 1998 kwam zijn tweede album Another World uit, en in het jaar 2000 zijn derde, de soundtrack Furia.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je je miserabel voelt na een griepvaccin

Waarom je je miserabel voelt na een griepvaccin

http://static2.hln.be/static/photo/2016/9/8/9/20160930120938/media_xll_9117159.jpg

Het griepseizoen is gelukkig nog niet begonnen. Maar als je een griepvaccin wil laten zetten, moet je nu wel in gang schieten. Als je je na de vaccinatie wat slapjes voelt, hoef je niet te panikeren dat je toch de griep hebt. Een arts legt uit wat er dan wel aan de hand is.

Koorts, vermoeidheid, spierpijn, hoesten en een loopneus, tot drie dagen na de inspuiting van het griepvaccin kun je je niet al te best voelen. Maar dat betekent niet per se dat je toch de griep hebt opgelopen. Want vaak gaat het niet om griepsymptomen. De Amerikaanse dokter Lance Watson: "Je huisarts injecteert geen levend virus, dus die koorts en snotneus wijzen er niet op dat je de griep hebt. Er is een andere verklaring waarom je je miserabel voelt. Je lichaam gaat namelijk een beetje in overdrive omdat het antistoffen aanmaakt die zich vasthechten aan het virus en het neutraliseren. Op die manier verhoogt het vaccin dus je weerstand."

Wanneer laat je je best vaccineren? Nu is het perfecte moment om een afspraak bij de arts te plannen. Oktober is optimaal, maar je kan het tot november laten zetten. De griep komt namelijk het meest voor november tot maart en het vaccin begint na twee weken te werken.

Toch grieperig?
Een griepvaccinatie beschermt ongeveer zes maanden wanneer je met het virus in contact komt. Dat je na een vaccin toch de griep kan oplopen, komt doordat artsen voor het seizoen start verschillende virusstrengen selecteren om in het vaccin te verwerken. Ze moeten dus erg vroeg inschatten welke strengen dat jaar de ronde zullen doen, maar dat is erg moeilijk, vandaar dat efficiëntie van het vaccin van jaar tot jaar verschilt.

Gevaarlijk
Een griepvaccin is niet gevaarlijk, dat hebben verschillende onderzoeken al aangetoond. Maar als je met een ernstige vorm van allergie kampt, is er wel een risico dat je lichaam in shock raakt. Maar dat is erg zeldzaam. Het is nog te vroeg om nu al te zeggen hoe efficiënt het vaccin dit jaar zal zijn, maar doorgaans halveert het vaccin het risico op de griep. (br.hln)


» Reageer (0)
30-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stokstaartjes zijn de meest moordende zoogdieren op aarde

Stokstaartjes zijn de meest moordende zoogdieren op aarde

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/3/0/20160929080039/media_xll_9113295.jpg

Geen enkel zoogdier ter wereld brengt meer soortgenoten om het leven dan stokstaartjes. Dat blijkt uit een onderzoek dat verschenen is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De wetenschappers stelden een lijst van meer dan 1.000 zoogdieren samen, gebaseerd op het aantal dieren dat overleed na een aanval van een soortgenoot. Het stokstaartje of 'aardmannetje' blijkt het meest moorddadige wezen. Liefst 19,4% van de onderzochte overlijdens gebeurde door toedoen van een ander stokstaartje.

Wetenschappers ontdekten eerder al de dieren niet zo onschuldig zijn als ze eruitzien. Zo deinzen de alfamannetjes er niet voor terug de jongen van een ander mannetje te doden om zo de overlevingskans van het eigen nageslacht te vergroten.

Het tweede meest moorddadige zoogdier in de lijst is de roodstaartmeerkat, een soort aap, met 18,2 procent. De derde plaats is voor de zogenoemde 'echte maki' (16,7 percent).

Primaten lijken vaker geweld te gebruiken tegen soortgenoten. Dat kan verklaard worden omdat ze in sociale groepen leven en een territorium te verdedigen hebben. De studie wijst tegelijk op het bestaan van zeer vreedzame apensoorten, zoals de bonobo. Slechts 0,7 procent van de overlijdens bij deze mensaap kwam door een aanval van een soortgenoot.

Voor het onderzoek werd informatie verzameld over vier miljoen sterfgevallen bij 1.024 zoogdieren over de laatste 50.000 jaar. Er werden ook ongeveer 600 mensenpopulaties bestudeerd. Het doel van het onderzoek was tot een schatting te komen van het aantal opzettelijke dodingen onder mensen. Die werd uiteindelijk vastgelegd op ongeveer 2 procent, en is zes keer hoger dan bij oude zoogdieren.

Opmerkelijk: er zijn ook diersoorten die elkaar niet doden. Zo bleek geen enkele van de 10.000 onderzochte overlijdens bij zebra's te zijn veroorzaakt door een soortgenoot. (br.hln)


» Reageer (0)
29-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gelukkig is, maakt zijn of haar partner gezonder

Wie gelukkig is, maakt zijn of haar partner gezonder

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/3/2/20160928133457/media_xll_9111272.jpg

Het leven is aan de optimisten! Want wie zich oprecht goed in zijn vel voelt, is doorgaans niet alleen zelf gezonder, maar maakt ook zijn of haar partner gezonder, ongeacht hoe die zich zelf eigenlijk voelt.

Het is geen verrassing dat gelukkige mensen ook gezonder leven. Wanneer we ons goed voelen, zijn we nu eenmaal actiever en minder snel geneigd om een pot chocolade ijs naar binnen te lepelen terwijl we naar de honderdste serie op Netflix kijken. Maar dat we zo ook de gezondheid van onze partner een handje helpen, dat is nieuws. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat mensen wiens partner erg gelukkig is, zelf ook een betere conditie en gezondheid hebben, ongeacht of ze zelf goed in hun vel zitten.

Gezonder leven
En de cijfers zijn niet min. Mensen met een gelukkige partner hebben maar liefst 34 procent meer kans op een gezond leven dan zij die met een pessimist de lakens delen. De studie, die uitging van de Michigan State University, volgde het doen en laten van 2.000 koppels over een periode van zes jaar. Daaruit kwam naar voren dat zij die aangaven met een gelukkige partner samen te leven, zich zelf ook beter voelden.

"Deelnemers met een goedgeluimde partner gaven opvallend vaker aan in een goede gezondheid te verkeren, hadden merkbaar minder fysieke kwaaltjes en sportten veel meer," vertellen de onderzoekers. "Ook al waren ze zelf niet per se gelukkiger."

'Besmettelijk' geluk
Hoe dat komt? Allereerst gaan de onderzoekers er vanuit dat gelukkige echtgenoten ook beter zorg dragen voor hun partners. Ze hebben meer emotionele energie om aan hun partner te besteden, veronderstellen de wetenschappers. Daarnaast zijn optimistische mensen ook meer bezig met lange termijnplannen: ze eten beter, ze sporten, ze slapen op regelmatige uren, ze maken leuke plannen en voelen zich goed over hun toekomst. En uiteraard is die toekomst ook op hun partner gericht. "Gelukkige mensen sleuren hun partner uit bed om samen te gaan sporten, en ze moedigen hen aan om gezonder te leven," legt psycholoog Bill Chopik, auteur van de studie, uit.

Tot slot gaan de onderzoekers er ook van uit dat een gelukkige partner het leven van hun wederhelft ook gewoon makkelijker maakt. Ze hoeven niet te stressen dat ze bij het thuiskomen iemand met een slecht humeur aantreffen, en ze hebben geen constante druk om iemand op te vrolijken of niet op de tenen te trappen. "Het geluk en de vrolijkheid van iemand anders werkt aanstekelijk," aldus de onderzoekers. "Je wordt er als het ware zelf ook blij van." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleindochter moet verplicht op bezoek bij opa die eigen dochter misbruikte

Kleindochter moet verplicht op bezoek bij opa die eigen dochter misbruikte

http://static2.hln.be/static/photo/2016/6/10/6/20160929061652/media_xll_9113166.jpg

500 euro, zoveel kost het K. om haar eigen dochter bij haar opa weg te houden. De man misbruikte K. immers in het verleden, maar de jeugdrechter oordeelde toch dat hij bezoekrecht had als grootvader. "We hebben al drie keer die dwangsom betaald om haar daar weg te kunnen houden, maar het geld is bijna op. Ik kan haar veiligheid niet langer ­garanderen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De ouders van het meisje hopen vandaag in de rechtbank van Gent de regeling met de dwangsom ongedaan te krijgen. K. wil immers haar dochter met alle geweld van haar eigen vader weghouden na een leven vol ruzies en ook misbruik. Dat verliep prima tot in 2013, toen de opa plots naar de jeugdrechter stapte om zijn kleindochter te kunnen zien.

Toen besloot K. dat ze niet meer kon zwijgen en stapte zelf naar de politie om het misbruik van haar vader aan te geven. De man werd in april ook effectief veroordeeld voor feiten die plaatsvonden in 2010. Toen had hij zijn dochter, die in badjas in de keuken stond, in de schaamstreek betast. Hij ontkende de feiten niet, maar stelde dat het 'in een opwelling gebeurde en dat hij haar niet wou verkrachten'. Hij kreeg een jaar cel met uitstel en is vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

Dwangsom
Toch oordeelde de jeugdrechter in mei dat de man recht had op bezoek van zijn kleindochter. Hij veranderde ook niet van gedacht toen een nicht van K. naar de politie stapte met een verhaal over misbruik, of toen twee schoonzussen ook toegaven dat de man over de schreef was gegaan. Het bezoek verliep de afgelopen jaren toch telkens probleemloos, oordeelde de rechter, dus moet het meisje elke derde zaterdag vier uurtjes bij haar grootouders doorbrengen. Weliswaar met de oma en de andere kleinkinderen erbij. Doet K. dat niet, dan moet ze per keer een dwangsom van 500 euro betalen.

De vrouw, die noodgedwongen als escorte werkt, is ten einde raad. "Ik wil niet dat mijn dochter meemaakt wat bij mij, zijn schoonzussen en zijn nichtje is gebeurd. Ik wil haar dat niet aandoen. Niemand kan ons garanderen dat ze veilig is bij hem", klinkt het in Het Nieuwsblad. Ze kan de dwangsom nog vier keer betalen, maar dan is het geld op.

"Dat ze haar nu nog eens straffen door haar kind te moeten afgeven aan hem, dat gaat veel te ver", zegt haar advocaat Frank Scheerlinck. "Die man wil vooral de macht over zijn dochter behouden, in plaats van zijn kleinkind te willen zien." De tegenpartij brengt echter net als de rechter aan dat alle vorige bezoeken in een neutrale ruimte positief werden geëvalueerd en dat er dus geen reden tot ongerustheid is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blote benen tot...november! Zo stel je het dragen van een panty nog even uit

Blote benen tot...november! Zo stel je het dragen van een panty nog even uit

http://static3.hln.be/static/photo/2016/8/9/10/20160928121726/media_xll_9111040.jpg

Herfst kan heerlijk zijn: nieuwe collecties in de winkelrekken, de najaarsgeur in de lucht en het eerste excuus om een warme chocomelk te bestellen. Alleen naar die kriebelende panty kijken we nooit uit. Het weer helpt ons dit jaar een handje, maar met deze tips stel je het dragen van een kousenbroek zo lang mogelijk uit.

1. Enkellaarsjes met sokken in

Fashionista's durven het al lang aan: hippe sokjes in hun pumps. Meteen een stukje warmer (geen koude tenen!) en het staat ook heel hip.

Voor wie dat nog niet meteen aandurft: je kan ook korte sokken dragen in je enkellaarsjes. Het is lekker warm en toch kan de rest van je been bloot. Kies voor mooie prints of een glittersokje in strakke laarsjes of zachte wollen exemplaren in een stoerdere boot.

2. Spelen met lengte

Midirokken of jurken zijn nog steeds een trend. Met een laarsje eronder of een warme veterschoen laten ze eigenlijk niet heel veel van je been meer bloot. Of je combineert je kortere rok of jurk met een langere jas of wollen gilet. Als het 's avonds frisser wordt kan je die om je heen slaan om de eerste koude op te vangen.

3. Eerste beautyhulp bij herfstbenen

Eén van de redenen waarom vrouwen weer naar een panty grijpen is ook wel om onvolmaaktheden of witte herfstbenen te verstoppen. Met een paar beautytips heb je nog lang geen camouflage nodig!

1. Scrubben:
Hou je benen in vorm door ze elke week flink te scrubben onder de douche. Dat zwengelt de bloedcirculatie aan en werkt beter dan gelijk welke anti-cellulitecrème. Bovendien is de huidtextuur zo egaler waardoor het najaarslicht er mooier op weerkaatst.

2. Smeren:
Een olie doet nogal veel aan de zomer denken en kan nu ook wat teveel gaan kleven tegen je herfstgarderobe. Vervang ze door een stevige bodybutter. Die geeft ook een mooie glans aan je benen en hydrateert nog iets dieper. Nog een plus: je benen krijgen zo een extra vetlaagje om zich te beschermen tegen de koude.

3. Kleur corrigeren:
Je zomertintje zo lang mogelijk rekken doe je met een bodymilk met een vleugje selftan in. is de kleur echt helemaal weg? Dan kan je ook altijd voor een getinte bodycrème gaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonnen gooien kap over haag en trouwen met elkaar

Nonnen gooien kap over haag en trouwen met elkaar

http://static2.hln.be/static/photo/2016/2/16/5/20160928185636/media_xll_9111965.jpg

Als Cupido zijn pijlen afschiet, weet hij soms meer dan raak te treffen, en dus voelden kloosterzusters Federica en Isabel op een bedevaart plots vlindertjes in de tot daan aan Christus gewijde buikjes en besloten ze hun kap over de haag te gooien. De ex-nonnen van de Franciscanerorde gaven mekaar woensdag het jawoord in het Italiaanse Pinerolo, vlakbij Turijn.

Burgemeester Luca Salvai leidde de ceremonie en zei dat die met een dag vervroegd was, omdat de pers lucht gekregen had van de religieuze tortelduifjes.

Beide vrouwen zijn 44. Federica is Italiaanse, Isabel is afkomstig uit Latijns-Amerika, zo berichtte de krant La Stampa. "We vragen dat onze Kerk alle mensen opneemt die elkaar liefhebben", citeerde de krant Federica.

De twee willen ook nog voor de kerk trouwen. Dat zal dan wel een niet-officiële plechtigheid zijn, want priester Franco Barbero, die bereid is gevonden de dienst te leiden, werd in 2003 door het Vaticaan in de ban geslagen vanwege zijn steun voor het homohuwelijk. Barbero zal naar eigen zeggen niet voor de eerste keer twee nonnen in de echt verbinden.

Het katholiek gedomineerde Italië legaliseerde dit jaar als één van de laatste landen van de Europese Unie het homohuwelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
28-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen! Een nieuwe koffietrend om vrolijk van te worden

Goeiemorgen! Een nieuwe koffietrend om vrolijk van te worden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/15/16/1/20160928080739/media_xll_9110401.jpg

Het wordt steeds donkerder en kouder buiten. En dat maakt het opstaan er niet makkelijker op. Voor wie moeite had om deze morgen de wekker niet naar de andere kant van de kamer te meppen: van deze hemelse combinatie kikker je ongetwijfeld op.

Het hoorntje roept vergeten vakantieherrineringen op en brengt weer wat zomer in ons leven, terwijl de dosis cafeïne die vroege ochtenden een stuk draaglijker maakt.

Wie zo'n koffie in een hoorntje wil, moet er (voorlopig) wel een trip naar Zuid-Afrika voor over hebben. In Johannesburg is dit namelijk hét drankje van The Grind Coffee Company: een smakelijke latte in een hoorntje dat met chocolade gevuld is. Maar zoals we weten waaien de leukste trends toch altijd tot bij ons. En zeg nu zelf, beter dan dit wordt het toch niet? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man hoort na 6 jaar wie zijn overleden vrouw echt was

Man hoort na 6 jaar wie zijn overleden vrouw echt was

http://static0.hln.be/static/photo/2016/11/10/5/20160927132115/media_xll_9108440.jpg

Bijna vier jaar zochten ontelbare, bloedfanatieke amateurspeurders tevergeefs naar de raadselachtige identiteit van een Amerikaanse vrouw die in 2010 op 42-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Na haar dood ontdekte haar ex-man in haar privékluisje meerdere persoonsbewijzen met daarop haar pasfoto's, maar verschillende voor- en achternamen. Dat was het begin van een breinbrekend mysterie met de wildste speculaties dat op internet uitgroeide tot een enorme hype. Een paar dagen geleden is eindelijk ontdekt wie 'Lori' in werkelijkheid was.

Het zal je maar gebeuren. Jarenlang getrouwd zijn geweest met een vrouw die naderhand niet de persoon was die je dacht dat ze was. Het overkwam een Amerikaan en vervolgens raakte de halve wereld in de ban van het mysterie. 

Jon Blakely Ruff uit Texas sloeg steil achterover van verbazing toen hij zes jaar geleden het kluisje van zijn kort daarvoor overleden ex-vrouw Lori Erica Kennedy opende. Het stel was een paar maanden daarvoor gescheiden en tijdens hun huwelijk had zijn echtgenote hem ten strengste verboden ooit haar persoonlijke safe in de linnenkast te openen. Na haar zelfmoord op kerstavond 2010 kon een ontroostbare Jon zich niet langer beheersen. Want tijdens hun relatie had zijn vrouw altijd erg geheimzinnig gedaan over haar achtergrond. En zijn ouders hadden 'Erica' nooit vertrouwd. Die vonden Jons echtgenote té zwijgzaam, koud, afstandelijk en onbeschoft. "Alsof ze iets te verbergen had", typeerden ze de vrouw na haar plotselinge overlijden.

Codes
En dat laatste bleek zo te zijn. 'Erica', die samen met de onvruchtbare Jon via een zaaddonor een kindje kreeg maar dat stelselmatig verwaarloosde, had in haar kluisje meerdere paspoorten en merkwaardige documenten van 'zichzelf' liggen. Op het ene identiteitsbewijs stond de meisjesnaam Lori Erica Kennedy, maar op een andere de naam Becky Sue Turner. De geboortedata waren op alle paspoorten gelijk en de foto's waren van haar. Maar er lag nog meer in het kluisje: zoals een geboortebewijs van een onbekend meisje uit Washington, uit een telefoonboek gescheurde pagina's, een aanbevelingsbrief van een ex-werkgever in Bangkok, pagina's met vreemde codes, rare nota's, data en het nummer 402

Rechercheurs ontdekten vervolgens dat Lori Erica Kennedy inderdaad ooit door het leven was gegaan als Becky Sue Turner. Maar die naam bleek van een Amerikaans meisje te zijn dat op 2-jarige leeftijd bij een huisbrand om het leven was gekomen. Vervolgens bleek ook Lori Erica Kennedy niet haar echte naam te zijn. "Heeft mijn ex-vrouw wel ooit bestaan", vroeg een gebroken Jon Ruff zich ernstig af.

Toen de merkwaardige zaak in 2012 in de publiciteit kwam, besloten professionals maar ook duizenden internetters eens lekker mee te gaan speuren naar de identiteit van LEK (Lori Erica Kennedy) of FLEK (Fake Lori Erica Kennedy). De politie besloot foto's van Lori te vergelijken met de gezichten van kinderen die tussen 1970 en 1980 spoorloos waren verdwenen. Maar dat leverde geen enkel resultaat op. Vervolgens werden door Sherlock Holmes-amateurs tienduizenden middelbare schooljaarboeken en ontelbare sociale media-accounts doorgespit. Als iemand even dacht de ware achtergrond van 'LEK' te hebben ontdekt, werd dat weer door anderen weerlegd.


De zoektocht 'wie was in vredesnaam LEK of FLEK' werd zo een regelrechte internethype. Complete gespreksgroepen piekerden zich een slag in de rondte en de wildste complottheorieën stapelden zich op. Zo zou Lori een kind zijn dat werd geboren in een verboden sekte. Ook werd langere tijd gespeculeerd dat Lori het meisje zou zijn op een beruchte foto die in 1989 werd gevonden in een Amerikaanse parkeergarage. Daarop staan een nog altijd onbekende vrouw en jong kind met afgeplakte monden. Ook dat spoor liep dood.

Daarna werd het idee geopperd dat Lori wellicht een danseres uit Las Vegas moest zijn die uit angst een andere identiteit zou hebben aangenomen. Lori zou getuige zijn geweest van een maffia-moord en hebben gevreesd voor haar leven. Voor dat verhaal konden echter geen bewijzen worden gevonden. Volgens internetters was het feit dat Lori op haar 20ste haar borsten liet vergroten, het enige linkje met een mogelijk verblijf in de gokstad. 

En dan waren er nog verhalen dat LEK of FLEK in werkelijkheid een spionne zou zijn geweest of een vrouw die van de Amerikaanse overheid een andere naam had gekregen omdat ze 'iets' wist wat niemand in de wereld mocht weten. Om nog maar te zwijgen over de rare codes die in de kluis lagen. Hele volksstammen gingen LEK's merkwaardige notities analyseren. Het zou een ingenieus geheimschrift zijn, maar niemand slaagde erin de boel te ontcijferen tot ook maar iets van een aanknopingspunt.

Oplossing
Een paar dagen geleden werd het mysterie dat zeer velen slapeloze nachten bezorgde, dan toch nog opgelost. Een vrouw uit Seattle kon zich een gezin herinneren waarvan de dochter - Kimberly - op 18-jarige leeftijd van huis was weggelopen. Ze had haar gescheiden moeder Deanne MacLean, die net een nieuwe vriend had, opgedragen haar nooit te zoeken.

De vrouw zocht vervolgens tegen alle afspraken in bijna 30 jaar tevergeefs naar Kimberly. De biologische moeder van Kimberly is inmiddels overleden. Maar volgens Tom - de broer van 'LEK'  - was de vrouw al die jaren ontroostbaar over het feit dat ze haar dochter nooit meer had gevonden. Kimberly had, zo stelt Tom, een gelukkige jeugd. "Maar kennelijk is ze nooit hersteld van het ontwrichte huwelijk van haar ouders".

Nu de waarheid over LEK of FLEK eindelijk, zelfs via keihard DNA-bewijs, boven water is gehaald, wordt dat overigens niet door alle fanatieke amateurspeurders geaccepteerd. Ze balen dat hun zoektocht na jaren zo'n saai einde heeft gekregen en beginnen te twijfelen aan of LEK daadwerkelijk Kimberly McLean was. Een nieuwe ronde speculaties is dus alweer begonnen onder de titel KM (Kimberly McLean) en natuurlijk FKM (Fake Kimberly McLean). (br.hln)


» Reageer (0)
26-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze test vertelt je in 10 seconden of je haar gezond is

Deze test vertelt je in 10 seconden of je haar gezond is

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/15/8/20160926102401/media_xll_9103583.jpg

Benieuwd of het hoog tijd is om de kapper op te zoeken of je het nog een paar maanden kan uitstellen? Er is een heel simpel en snel trucje om te zien hoe gezond je haar is. Benieuwd?

Het enige wat je nodig hebt is een glas water. Trek een haar uit en laat het in een glas water vallen. Blijft het drijven? Dan is het in tip-top conditie. Zinkt het naar beneden? Dan is je haar erg poreus. 

Poreus haar is doorgaans ook erg droog en breekbaar, en dus niet zo gezond. De reden waarom je haar zinkt, is omdat het te weinig vocht heeft en de haarschubben open staan. Daardoor neemt je haar als een spons als het vocht op. Maar hoewel vocht snel geabsorbeerd wordt, kunnen je lokken het niet lang vasthouden. Daardoor zal je haar ook sneller pluizig worden of aan elkaar klitten als het nat is.

Wat kan je ertegen doen? Simpel: ga op zoek naar hydraterende producten. Eén keer per week een vochtinbrengend masker kan al wonderen doen. Kijk daarnaast ook naar beschermende stylingproducten als je graag met de stijl- of krultang in de weer bent, en investeer in een goede leave-in conditioner. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 dingen die je gelukkiger maken, volgens de wetenschap

15 dingen die je gelukkiger maken, volgens de wetenschap

http://static0.hln.be/static/photo/2016/10/12/10/20160925110852/media_xll_9101200.jpg

Kleine zondagavondblues? De wetenschap schiet te hulp. Lifehack verzamelde 15 kleine, simpele dingen waarvan onderzoekers hebben aangetoond dat ze je gelukkiger maken, van koffie drinken tot droevige muziek luisteren. Het enige wat jij nog moet doen is eruit pikken waar jij zin in hebt.

1. Schrijf 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent

Psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat elke week drie dingen noteren waar je dankbaar voor bent, ervoor kan zorgen dat je optimistischer wordt en een beter humeur krijgt. Kies een vaste dag in de week uit om even tijd te nemen om die drie dingen op te schrijven. Zondagavond is daarvoor een prima gelegenheid.

2. Sterren kijken

Het klinkt als een cliché uit de films, maar kijken naar de sterren kan je een blij gevoel bezorgen. Je kijkt met een nieuwsgieriger oog naar de wereld, je relativeert makkelijker en bent genereuzer naar andere mensen toe, volgens Amerikaanse psychologen.

3. Ga naar buiten

Gestresseerd? Meer tijd buiten doorbrengen zorgt ervoor dat je minder stresshormonen aanmaakt. Nog even een fikse avondwandeling kan wonderen doen. 

4. Doe alsof

Fake it until you make it: wetenschappers uit Californië kwamen erachter dat doen alsof je vrolijk bent, ook maakt dat je je vrolijker zal voelen. Tover je breedste nepglimlach op je gezicht en zet die negatieve gedachte om in een positieve. 

5. Mediteer

Yoga, mindfulness of een uurtje mediteren: het is al meermaals bewezen dat ze gevoelens van angst en depressie kunnen inperken.

6. Lees een avonturenverhaal

Een beetje down? Neem het boek van Harry Potter nog eens vast. Een studie uit 2012 toonde aan dat lezen over andermans avonturen ervoor kan zorgen dat jij minder gestresseerd en tevredener bent.

7. Droeve muziek

Het klinkt contradictorisch, maar vele studies hebben al aangetoond dat luisteren naar droeve muziek je geluksgevoel kan verhogen. Leg dus gerust een intriest plaatje op.

8. Trek de natuur in

Woon je vlak bij een bos of park, profiteer er dan van om daar regelmatig wat te gaan wandelen. Tijd doorbrengen in de natuur zorgt ervoor dat we minder negatieve gevoelens over onszelf hebben, aldus een studie uit 2015.

9. Stel jezelf doelen

Wil je gelukkiger zijn in het leven, dan helpt het om concrete doelen voorop te stellen. Van eindelijk leren salsadansen tot die lange reis naar Azië: het maakt je zelfbewuster en proactiever, en het uiteindelijk bereiken van zo'n doel voelt geweldig.

10. Hou een dagboek bij

Het cliché van een 'dagboek als therapeut' werkt ook echt: de wetenschap toonde aan dat je gevoelens en zorgen noteren helpt om duidelijkheid te scheppen en problemen op te lossen. Gebruik een dagboek na een zware dag om de stress achter je te laten en alles op een rijtje te zetten.

11. Geef geld uit aan anderen

Trakteer je vrienden op café, geef een onverwacht cadeautje of nodig mensen uit bij je thuis: onderzoek toont aan dat geld spenderen aan iemand anders je gelukkig maakt.

12. Activiteiten plannen

Een studie die peilde naar de tevredenheid over het leven van mensen, concludeerde dat wie naar theater, musea en muziecclubs gaat, minder depressieve gevoelens heeft dan wie dat niet doet. Snuif eens wat cultuur op in je eigen omgeving voor een geluksboost.

13. Leer iets bij

Iets nieuws leren is bevorderlijk voor je geluksgevoel. Je houdt je brein actief en bent productiever, en zal daarnaast een voldaan gevoel ervaren als het je gelukt is.

14. Ga buiten lunchen

Een hekel aan de onpersoonlijke cafetaria op het werk? Eet je lunch dan eens buiten op, in een park of op een bankje in de stad. Er even tussenuit knijpen zal je niet alleen een blijer gevoel opleveren, je bent ook positiever tijdens de rest van de werkdag.

15. Drink koffie

Goed nieuws voor koffieliefhebbers: cafeïne maakt je alerter en geeft je humeur een boost, dus het is en blijft een handige quick fix voor een vermoeid gevoel in de ochtend. Geen zin in de dag die komt? Koffie biedt altijd troost. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw zit twee vluchten lang naast levensechte pop

Vrouw zit twee vluchten lang naast levensechte pop

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/8/13/20160926062326/media_xll_9103168.jpg

Iedereen die wel eens lange afstanden vliegt, hoopt stiekem dat het stoeltje naast zich leeg is. Dat de stoel naast haar zou worden ingenomen door een levensechte pop, was wel het laatste wat passagier Sara Novic had verwacht.

De vrouw deed op Twitter gedetailleerd verslag van haar vlucht van Cincinnati naar New York, waarbij ze naast een erg ongewone passagier zat: een levensechte pop genaamd Barbara. De eigenaar van de pop, die aan het raam zat, had zelfs een ticket voor Barbara gekocht, waardoor er voor aanvang van de vlucht enige consternatie was over een nog missende passagier. Uiteindelijk bleek het om pop Barbara te gaan - en kon de vlucht alsnog voltallig vertrekken. "Gelukkige nachtmerries allemaal", twitterde Novic ironisch toen bleek dat de pop de hele vlucht haar 'buurvrouw' zou blijven.

Griezelig
Na een tussenstop van twee uur dacht Novic dat ze nu eindelijk een 'normale' passagier naast zich zou hebben, maar het bleek opnieuw prijs te zijn: opnieuw zat ze naast pop Barbara in het vliegtuig. "Gelukkig was Barbara een zeer brave en stille baby", sluit ze haar tweets ironisch af. "Grapje: het was vreselijk! Wat de functie van deze pop ook is, ik probeer niet te oordelen. Dat ze een griezelig gezicht heeft en haar eigen ticket, blijf ik echter maar vreemd vinden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna verkouden? 4 manieren om het toch nog te vermijden

Bijna verkouden? 4 manieren om het toch nog te vermijden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/12/1/10/20160924113128/media_xll_9099625.jpg

We kunnen het niet langer ontkennen: de zomer is voorbij en de eerste herfstsymptomen komen al piepen. Helaas hoort daar ook een nakende verkoudheid bij. Heb je het gevoel dat er binnenkort bij jou zakdoeken en thee met honing nodig zullen zijn? Met deze 4 tips kan je die verkoudheid hopelijk nog snel de pas afsnijden.

1. Handen wassen

Heb je al snuitende en niezende mensen in je omgeving? Zorg er dan zeker voor dat je je handen goed wast. Door aanraking kan een verkoudheid snel verspreid raken, dus regelmatig je handen wassen met zeep - bij voorkeur uit een pompje en niet een blok die iedereen gebruikt - is essentieel. Ook je handen goed afdrogen is de boodschap, want ziektekiemen raken sneller verspreid via vochtige handen. Hou je handen daarnaast zoveel mogelijk weg van je ogen, neus en mond.

2. De kracht van kippensoep

Het is geen fabeltje dat kippensoep een prima keuze is tijdens een verkoudheid, maar ook daarvoor drink je gerust al een grote kom. Een bestanddeel in kippensoep, carnosine, geeft je immuunsysteem een boost en vecht tegen 'indringers' die je een verkoudheid willen aansmeren. Zorg daarnaast ook voor voldoende groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog, om genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

3. Slapen, slapen, slapen

Het makkelijkste - en eigenlijk ook leukste -  om die verkoudheid te vermijden: zorg ervoor dat je genoeg uurtjes onder de wol doorbrengt. Je immuunsysteem sterkt aan en de kans op infecties wordt kleiner. Zorg niet alleen voor voldoende slaap, maar ook voor een goede slaapkwaliteit. Niet te veel alcohol voor je naar bed gaat en ook schermtijd beperken in het uur voor je nachtlampje uitgaat, bevorderen een goede nachtrust.

4. Lichaamsbeweging

Voel je een verkoudheid opborrelen en heb je daarom de neiging om toch maar in de zetel te blijven in plaats van te gaan lopen? Think again. Gematigd sporten is net goed om weerstand op te bouwen, en het is ook slim om geen buitenlucht te mijden als je gezond wil blijven. Het is net door te veel dezelfde binnenlucht in te ademen met mensen uit je omgeving, dat je de kans op besmetting vergroot. Ga dus naar buiten voor een flinke wandeling of een loopsessie in de buitenlucht. Mijd wel té intensief sporten als je niet helemaal in de haak bent. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!