Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




31-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een jaar lang zat deze kleine orang-oetan vastgeketend tussen twee huizen

Een jaar lang zat deze kleine orang-oetan vastgeketend tussen twee huizen, op het beton. Soms mocht hij eruit om een gezin te entertainen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/2/3/20161030115305/media_xll_9226548.jpg

Het verhaal van de kleine orang-oetan Mingky is erg schrijnend. Toen hij als baby werd gevangengenomen bij een Indonesisch bos waar hij in alle vrijheid leefde, wachtte hem een leven van ketens en beton. Een jaar lang leefde hij in erbarmelijke omstandigheden en diende hij louter als entertainment. Nu is hij bevrijd en wacht hem opnieuw een leven in de vrije natuur, een leven waar hij recht op heeft.
 Zijn mama werd vermoedelijk gedood toen Mingky als hulpeloze baby gevat werd. De man die hem van zijn vrijheid beroofde, gaf hem daarna aan een vriend in een dorpje bij Blang Pidie op Sumatra.

En waar stopte die zijn nieuwe 'huisdier'? Aan ketens tussen twee gebouwen. In een nauwe gang van amper een meter breed, op harde beton, zonder enige bescherming tegen weer en wind, en met een pijnlijk zware ketting om zijn nekje.

Daar zat de kleine orang-oetan bijna een jaar lang. In de hitte, in de kou, in de regen, dag en nacht. In plaats van zich in de warme armen van zijn moeder te kunnen nestelen, knuffelde Mingky zichzelf in slaap.
Vermaakaapje

Af en toe werd Mingky losgemaakt. Dan moest hij opdraven om het gezin van zijn baasje te vermaken. "Hij vertelde ons dat hij het aapje had vastgeketend op zijn eigendom als entertainment voor zijn familie", vertelt Panut Hadisiswoyo, stichter van het Orangutan Information Centre verbouwereerd aan The Dodo.  

Daar bracht Mingky dus zijn jonge leventje door, terwijl dagelijks mensen voorbij hem liepen zonder ook maar iets voor hem te doen.

Gered

Maar daar kwam enkele weken geleden verandering in toen het Orangutan Information Center lucht kreeg van de situatie. Ze konden de onfortuinlijke Mingky gelukkig snel lokaliseren. Omdat het in Indonesië strikt verboden is om wilde dieren gevangen te houden, schakelde het centrum meteen de autoriteiten in.

Samen met de lokale politie en officieren van de dierenbescherming, kwamen ze ter plaatse om Mingky te redden. Het baasje besefte dat er niks opzat om zijn 'vermaakaapje' af te staan en liet Mingky weghalen.    

Vreemd genoeg wordt de eigenaar niet vervolgd. Omdat hij de politie verteld heeft dat hij de orang-oetan kreeg van een vriend gaat hij vrijuit, ondanks dat uit alles blijkt dat hij het aapje heel slecht behandeld heeft.
Doodsbang

Het arme beestje was zo bang tijdens zijn redding dat hij agressief werd en moest verdoofd worden. Gelukkig schrikte dat zijn redders niet af
 

Verzorging

Mingky werd naar een opvangcentrum voor orang-oetans gebracht en krijgt nu de allerbeste verzorging en training. Daarna zal hij opnieuw vrijgelaten worden in de natuur.

En zo loopt het toch nog allemaal goed af voor de arme Mingky.

Met uitsterven bedreigd

Hoewel zijn hartverscheurende verhaal bijna te ongelofelijk klinkt om waar te zijn, is hij slechts één van de vele slachtoffers van illegale dierenhandel. En ook zijn situatie is verre van uniek. Deze lente nog ontdekten redders van Wildlife Friends Foundation Thailand een aap die al bijna 25 jaar lang (!) tussen twee gebouwen in een sloppenwijk in Bangkok vastgeketend zat.

Sinds juli is de Borneose orang-oetan officieel 'ernstig bedreigd'. Dat is nog maar één trede lager dan de categorie 'uitgestorven in het wild'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steenrijke supermarktkoning schenkt zo maar even 75 miljoen aan zijn secretaresse

Steenrijke supermarktkoning schenkt zo maar even 75 miljoen aan zijn secretaresse

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/5/10/20161030104732/media_xll_9223780.jpg

Veertig jaar trouwe dienst heeft zich goed laten uitbetalen. De 68-jarige Germana Chiodi was jarenlang de secretaresse van de steenrijke Italiaanse supermarkteigenaar Bernardo Capriotti, die eind september overleed. Nu is bekend geworden dat zij 75 miljoen euro van hem erft. Tot grote ontzetting van de familie van Caprotti, die veel minder krijgt.

Het hele imperium van de 90-jarige magnaat is ruim twee miljard dollar waard, wat hem een van de rijkste mannen van Italië maakt.

Capriotti begon zijn bedrijf in de jaren '50 met de Amerikaan Nelson Rockefeller, de kleinzoon van John Rockefeller die door velen ook wel wordt beschouwd als de de rijkste man aller tijden.

Inmiddels is zijn supermarkt Esselunga de derde supermarkt van Italië.

Tweede teleurstelling in familie wat betreft erfenis

De vijf kleinkinderen van Capriotti krijgen gezamenlijk ook 75 miljoen euro.

Tot 2005 zag hun erfenis er nog veel rooskleuriger uit. Hun grootvader was toen nog van plan om 92 procent van zijn vermogen aan zijn (klein)kinderen te schenken.

Maar in 2011 besloot hij dat terug te draaien. De familie probeerde de beslissing van opa nog aan te vechten bij de rechter, maar zonder resultaat. Op dit moment loopt er nog een zaak in hoger beroep. Dat nu bekend is geworden dat zijn secretaresse 75 miljoen euro erft, is de tweede teleurstelling in de familie wat betreft de erfenis van hun grootvader. 

De huidige vrouw van Capriotti en zijn drie kinderen (met twee van hen had hij een moeizame relatie) erven ieder een deel van de aandelen in onder meer de moedermaatschappij van het concern. Ook krijgen ze al het vastgoed en de kunstcollectie. Het is niet bekend of zij ook een geldbedrag krijgen.

Goede doelen

Germana Chiodi heeft in Italiaanse media te kennen gegeven dat zij de financiële steun die haar werkgever de afgelopen jaren aan goede doelen gaf, zal voortzetten. Ook zegt ze dat ze, indien de kinderen en kleinkinderen van Capriotti dat willen, haar functie binnen het bedrijf wil aanhouden. (br.hln)


» Reageer (0)
30-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hocus Pocus - I Put A Spell On You

Hocus Pocus - I Put A Spell On You

Om hun te beluisteren klik op de foto en geniet



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Josephine

Chris Rea - Josephine

Klik op de foto om hem te beluisteren





Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


» Reageer (0)
29-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van Vlaamse holebi's deed al poging tot zelfdoding

Kwart van Vlaamse holebi's deed al poging tot zelfdoding

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/0/5/20161028043221/media_xll_9217655.jpg

Liefst een kwart van de Vlaamse holebi's en transgenders heeft al minstens één poging tot zelfdoding ondernomen. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent en het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) dat De Morgen kon inkijken.

Uit een steekproef bij 656 holebi's en 248 transgenders blijkt dat 26,5 procent van de deelnemers uit de lgbt-gemeenschap al één of meerdere pogingen tot zelfdoding heeft ondernomen. Meer specifiek heeft 22 procent van de holebi's en 38,7 procent van de transgenders zich één of meerdere keren van het leven proberen te beroven.

Volgens het onderzoek zijn risicofactoren het in aanraking komen met homofoob en transfoob geweld, de reactie van ouders bij een coming-out en de bereidheid tot het zoeken van psychische hulp.

Preventieve acties
Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) laat weten dat er een specifieke aanpak komt voor de lgbt-gemeenschap en wil de verschillende organisaties oproepen om de komende maanden samen na te denken over preventieve acties. Gerichte campagnes zijn essentieel, vinden de onderzoekers van de UGent, maar er moet ook aandacht worden besteed aan een veilig klimaat voor holebi's tout court.

Bij de koepel van Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen Çavaria juichen ze de aandacht toe, al blijven ze op hun hoede. "Intentieverklaringen zijn één ding, concrete plannen een ander." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tesla maakt dakpannen van zonnepanelen

Tesla maakt dakpannen van zonnepanelen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/13/8/20161029115254/media_xll_9222938.jpg

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens, heeft vrijdag zijn nieuw product voorgesteld: zonnepanelen als dakpannen, gemaakt uit kwartsglas. De nieuwigheid past in de strategie van diversificatie.

"De opwarming van de aarde is een serieuze crisis, en we moeten iets doen", verklaarde Tesla-topman Elon Musk bij de voorstelling van het zonnepaneeldak. "Zonnepanelen moeten mooier en aantrekkelijker gemaakt worden, net als elektrische wagens". Musk wees erop dat de eerste elektrische auto's op een golfkarretje leken, terwijl heel wat Tesla's nu gekocht worden door de elite in Hollywood en Silicon Valley. "Hetzelfde moet gebeuren met zonnepanelen".

Het nieuwe product, dat samen met SolarCity werd gemaakt, ziet er in elk geval aantrekkelijk uit. De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in de dakstructuur en dus amper zichtbaar.

Waar deze panelen zullen gebouwd worden, is nog niet bevestigd. Waarschijnlijk wordt het de fabriek van SolarCity in Buffalo, in de staat New York. Ook over de prijs bestaat nog onduidelijkheid.

De eerste panelen zouden al in de loop van volgend beschikbaar worden. Tesla mikt op een marktaandeel van zo'n 5 procent.

Musk stelde vrijdag ook een nieuwe versie van de Powerwall-batterij voor, waarmee zonne-energie in huis kan opgeslagen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerk Arne Quinze op zeedijk krijgt nieuwe laag verf

Kunstwerk Arne Quinze op zeedijk krijgt nieuwe laag verf

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/1/2/20161025144904/media_xll_9205127.jpg

Het kunstwerk Rock Strangers van Arne Quinze, op de zeedijk in Oostende, krijgt in het voorjaar van 2017 een nieuwe verflaag. Het is nog niet duidelijk welke kleur.

De rode blokken hebben al een tijdje last van roest en ook de kleur is niet meer wat het moet zijn. Nu blijkt dat dit vooral te maken heeft met de fluobestanddelen in de verf die niet bestand zijn tegen UV-licht. Er werd nu een oplossing uitgewerkt samen met Multitech, een dochterbedrijf van de Oostendse haven dat instaat voor het onderhoud van de boeien op zee. De blokken zullen in het voorjaar van 2017 in stellingen gestoken worden om ze eerst te zandstralen. Daarna krijgen de blokken een nieuwe laag verf. Er is nog niet beslist in welke kleur. De stad denkt aan Ferrari-rood, maar moet nog goedkeuring krijgen van Arne Quinze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Aspe na dood van zijn Bernadette

Pieter Aspe na dood van zijn Bernadette: "Zonder haar gaat er even helemaal niks"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/1/14/20161029101340/media_xll_9222824.jpg

Zondagavond opent de 80ste Boekenbeurs de deuren. Voor het eerst in 22 jaar zal Pieter Aspe (63) daar niet gaan signeren. Deze zomer verloor de bestsellerauteur zijn vrouw Bernadette (53) aan longkanker. "Zonder haar gaat het niet. Zonder haar gaat nu efkes helemaal niks", vertelt hij.

Amper twee maanden zaten er tussen de diagnose en het afscheid. Hoe overleeft iemand die net geamputeerd is van zijn andere helft? Het is onkies om het te vragen, haast, het gebeurde nog zo recent. Maar in één regel - niet eens vetgedrukt, terwijl met hem anders zeer groot wordt uitgepakt - van een mailtje van de uitgeverij met richtlijnen over de 80ste Boekenbeurs stond dan toch, heel kleintjes, zijn naam. "Ik ga zondagavond, bij de vooropening, heel kort. En maandag, van twaalf tot één, voor de uitreiking van de tweede Aspe-award. Dat was een oude afspraak. Ik moet toch mijn eigen award uitreiken? En ik kan niet blijven vluchten. Ik kijk er niet naar uit, al die vragen die mensen gaan stellen. Ik ga ze niet kunnen beantwoorden. Wat kan ik zeggen? Dat ze er niet meer is?"

Dat ze er niet meer is. Bernadette. Zijn schaduw. Zijn tweede ik. Op de Boekenbeurs, hun jaarlijkse hoogmis, uren en uren geduldig naast hem wachten tot de laatste van het leger Aspe-fans was bediend - want de langste rijen, die waren toch nog altijd voor hem. En voor Bernadette, zo leek het haast. Op elke receptie, op elk feestje, bij elk interview: ze was erbij. Al veertien jaar. Al 28 Van Ins lang, a rato van twee per jaar. Lachend. Aanwezig en discreet tegelijk. Hartelijk. Lief. En zichtbaar verliefd. Zij op hem, hij op haar. Ook op onbewaakte momenten. Ze haakten altijd in elkaar. "Wat moet ik daar verder gaan doen zonder haar?" (schudt het hoofd)

Er is ook geen nieuw boek. "De 39ste Van In was half klaar toen het gebeurde. 'Exit' - stomme titel, dat had eens moeten verschijnen zo, tsss. De uitgave is verdaagd. Ik ga dus niet signeren. Ik ga enkel mijn kop laten zien, omdat ik moet van mezelf. We hebben, hadden, een appartement in Antwerpen, waar we regelmatig verbleven. Bernadette is in Antwerpen opgegroeid (ze was de dochter van de directeur van brouwerij De Koninck, van de bollekes, red.) Ze kwam er graag terug. Het was telkens als op vakantie gaan. Maar ik ga daar niet slapen zondag. Ik ga op hotel. Het appartement ga ik verkopen. Het is te emotioneel. Hier in Blankenberge is het ook te emotioneel. Maar ik moet érgens wonen."

Aspe vertelt honderduit over zijn leven met Bernadette. Over de fatale diagnose van de erg agressieve kanker, over hun laatste zomerweken samen. Over hoe gelukkig het onafscheidelijke duo daarvoor was, over zijn (schrijvers)toekomst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fascinerend: graftombe van Jezus voor het eerst blootgelegd

Fascinerend: graftombe van Jezus voor het eerst blootgelegd

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/9/2/20161028132444/media_xll_9218582.jpg

Wetenschappers vallen van de ene verbazing in de andere. Ze zijn er namelijk in geslaagd de graftombe bloot te leggen waarvan aangenomen wordt dat het de plek is waar Jezus Christus na zijn kruisiging in opgebaard werd. Het Heilige Graf zou sinds 1555 nooit meer geopend zijn.

Volgens het bijbelverhaal zou het lichaam van Jezus Christus na de kruisiging op een marmeren steen gelegd zijn in een grot. Die graftombe, uitgehouwen in de rotsen, bevindt zich in de Heilige Grafkerk in het ommuurde deel van Jeruzalem. Nog volgens het verhaal zou Jezus zijn opgestaan uit de dood - de vrouwen die zijn lichaam drie dagen later kwamen balsemen, troffen echter niets meer aan.

Het graf en de plaat die het afdekt, worden momenteel volledig opgeknapt door een team specialisten verbonden aan de technische universiteit van Athene, Griekenland. Deze week hebben ze voor het eerst in eeuwen (een deel van) de graftombe kunnen blootleggen. Wat ze aantroffen, was ook voor hen verrassend.

"Toen we de marmeren deksteen weghaalden, schrokken we van de hoeveelheid vulsel die onder de steen te vinden was", vertelt een van de archeologen, Frederik Hiebert, aan National Geographic, partner van de restauratiewerken. Na het wegschrapen van dat vulsel kwam een nieuwe marmeren plaat tevoorschijn die allicht dateert uit de 12de eeuw. "We moeten nog heel veel (onderzoeks)werk verrichten, maar we hopen de originele rots te vinden waar het lichaam van Christus, volgens de overlevering dan toch, op zou zijn gelegd", vervolgt Hiebert.  

Van de oorspronkelijke grotstructuur zou trouwens nog ontzettend veel bewaard zijn gebleven. Zo kwamen de wetenschappers onder meer platen uit de 19de eeuw tegen die de grot afschermen, maar ook uit de 15de en zelfs 12de eeuw.

Vier miljoen euro
De restauratie, die alles bij elkaar bijna meer dan 4 miljoen euro kost, is uitzonderlijk, want het Griekse team - zo'n vijftig archeologen - zou het eerste team ter wereld zijn dat het christelijke graf daadwerkelijk opent. Ze krijgen zestig uur de tijd om de tombe volledig uit te graven.

De restauratiewerken vinden trouwens vooral 's nachts plaats zodat pelgrims overdag nog de tijd hebben deze heilige plaats te komen bezoeken. (br.hln)


» Reageer (0)
28-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze stijl van handtassen is bijna uitgestorven

Deze stijl van handtassen is bijna uitgestorven

http://static2.hln.be/static/photo/2016/5/0/12/20161026115823/media_xll_9209172.jpg

Steeds minder mensen kopen een handtas met een zichtbaar logo erop. Dat blijkt uit een recente studie van onderzoeksbureau NPD Group die werd gepubliceerd in Forbes Magazine. Subtiele designs blijken veel meer in trek te zijn: hoe minder schreeuwerig, hoe beter volgens de consument.

Maar liefst een derde van de handtassen die vorig jaar over de toonbank gingen in Amerika waren tassen zonder een logo op. Volgens Forbes gaat dit om het hoogste percentage ooit. Zo'n 81% van de millennials vinden dat een logo niet of amper zichtbaar moet zijn. Het magazine concludeert dan ook dat de tassen  met logo op hun retour zijn.

"Consumenten vinden hun imago steeds minder belangrijk, terwijl individualiteit alleen maar belangrijker wordt, zeker bij de jongere generatie", vertelt Marshal Cohen, analist bij The NPD Group. "Het cachet van designerlogo's blijft voor velen natuurlijk nog relevant, maar de tijden veranderen. Meer en meer mensen willen hun eigen stijl vinden die ook echt bij hun persoonlijkheid past. Bij een bepaalde groep mensen horen die dezelfde kleren als jou dragen, is minder in trek". (br.hln)


» Reageer (0)
26-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Opbrouck verfilmt 'Het hout' van Jeroen Brouwers

Wim Opbrouck verfilmt 'Het hout' van Jeroen Brouwers

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/12/13/20161025145520/media_xll_9205138.jpg

'Het hout' van de Nederlandse auteur Jeroen Brouwers, over de misstanden in de Rooms-Katholieke Kerk, wordt verfilmd. Volgens de uitgever van het boek, Atlas, heeft productiehuis Koud in Alaska de rechten van het boek gekocht. Koud in Alaska is het productiehuis van Wim Opbrouck, die ook een aantal jaren artistiek leider was van NT Gent

Het verhaal gaat over een door kloosterlingen geleid jongenskosct in de jaren vijftig. Er gebeurt van alles wat niet door de beugel kan, maar waarover wordt gezwegen.

"Ook de verfilming moet net als de roman een beklemmende mokerslag zijn die de kijker confronteert met de onderdrukking en het huiveringwekkend seksueel misbruik binnen de kerk. Maar net als de roman zal de verfilming ook meer zijn dan een aanklacht alleen", zegt Wim Opbrouck.

Met 'Het hout' won Jeroen Brouwers de ECI Literatuur Prijs 2015. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe groot is jouw slaaptekort?

Hoe groot is jouw slaaptekort?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/8/2/20161026082903/media_xll_9208772.jpg

Wrijf jij ook nog de slaap uit je ogen terwijl je al op je toetsenbord aan het tokkelen bent? Dan is de kans groot dat je de afgelopen nacht(en) niet al te best geslapen hebt. En wie weinig slaapt, heeft ook meer moeite om te functioneren. Benieuwd hoe erg het met jou gesteld is? Deze test vertelt het je, en alles wat je nodig hebt is een theelepeltje.

De test werd ontworpen door fysioloog en slaapexpert Nathaniel Kleitman van de universiteit van Chicago, en wordt de Sleep Onset Latency Test genoemd.

Wat houdt het in? Ga in de vroege namiddag in een donkere slaapkamer op bed liggen, waarbij je een lepel stevig vasthoudt in een hand die losjes over de rand van het bed bengelt. Zorg dat er ook een metalen schotel recht onder je hand staat. Vervolgens sluit je de ogen.

Het idee erachter is dat, wanneer je in slaap valt, de lepel naar beneden valt en een kletterend geluid maakt op de schaal, waardoor je weer wakker wordt. Kijk op je horloge: hoeveel tijd is er verlopen? Volgens professor Kleitman spreken we van een ernstig slaaptekort wanneer er slechts vijf minuten voorbij zijn. Viel je in slaap na 10 minuten? Dan is er ook werk aan de winkel. Duurde het langer dan een kwartier? Dan is er absoluut geen vuiltje aan de lucht. (br.hln)


» Reageer (0)
25-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroonprinses Elizabeth: gewone tiener in jeans (en marmer)

Kroonprinses Elizabeth: gewone tiener in jeans (en marmer)

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/15/13/20161025070833/media_xll_9204223.jpg

Op haar sweet sixteen is het nog een jaartje wachten, maar ook vandaag is het feest voor kroonprinses Elisabeth. Met 15 kaarsjes en een niet-alledaags verjaardagsgeschenk van kunstenaar Jan Fabre: haar beeltenis in marmer. En in skinny jeans en feesthoed dan nog. Elisabeth wist van niets, maar vindt het wel "grappig".

Het paleis komt uit de lucht gevallen over 'My future queen', het marmeren beeldhouwwerk dat Jan Fabre in het Hermitage-museum in het Russische Sint-Petersburg tevoorschijn toverde. Het stuk behoort tot de reeks 'Mes reines', waarmee de Antwerpse kunstenaar een hommage brengt aan acht vrouwen die voor hem belangrijk zijn.

Waarom ook de jonge Elisabeth een standbeeld verdient? "Zij zal later koningin van België worden en dat is woman power. Ik denk dat de wereld er beter zou uitzien als ze door vrouwen geleid werd", aldus Fabre vorige week in 'De Morgen'.

De troonopvolgster wist er dus niets van dat ze in jeansbroek en feesthoedje gebeiteld zou worden, maar dat is volgens haar entourage "een aangename verrassing die ze best wel grappig vindt". Zoals gebruikelijk zal 'Lisa' - zo wordt de hertogin van Brabant door haar geliefden genoemd - haar verjaardag in intieme kring vieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi glanzende haren? Probeer dit shampootrucje eens

Mooi glanzende haren? Probeer dit shampootrucje eens

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/1/6/20161024135549/media_xll_9202611.jpg

Voor een mooie coupe hebben we alles over, en dus gebruiken we shampoo en conditioner bij de vleet, in de hoop een prachtige haardos in de spiegel te kunnen bewonderen. Al is er een heel simpel trucje waardoor je keer op keer op mooie, volle haren beloond wordt na het drogen.

Gebruik niet één, maar twee shampoos. Het klinkt niet eens zo gek: als we kunnen multimasken, waarom zouden we op onze haren dan ook niet verschillende producten gebruiken? Je hoofdhaar is immers anders aan de wortels dan aan de punten. Het is dan ook niet zo vreemd om verschillende producten te gebruiken.

"Ik raad mijn klanten altijd aan om twee verschillende soorten shampoo te gebruiken," legt celebrity kapster Jen Atkin uit. "Vooral als je lang haar hebt is je haar bovenop je kruin nu eenmaal heel anders van textuur dan de punten. Meestal is het haar aan de wortel redelijk vet en plat, terwijl de puntjes net droog en wat ruwer zijn. Dat kan je oplossen door een volume-shampoo te gebruiken op de kruin, en een herstellende shampoo op de rest van je lokken. Wedden dat het een wereld van verschil maakt?"

Bovendien zal zo de textuur van je haar verbeteren, wat ervoor zorgt dat je kapsel - of je het nu krult of stijlt - ook veel langer blijft zitten. Win-win! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens willen ons op de hoogte brengen van hun bestaan

Aliens willen ons op de hoogte brengen van hun bestaan

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/9/4/20161024174157/media_xll_9203044.jpg

Twee wetenschappers van de Laval-universiteit in het Canadese Québec hebben de afgelopen jaren 2,5 miljoen sterren geobserveerd. Bij de overgrote meerderheid daarvan heb ze niets abnormaals kunnen vaststellen, maar bij 234 sterren hoorden ze dusdanig vreemde boodschappen dat ze vermoeden dat het wel eens om buitenaards leven zou kunnen gaan. Dat staat te lezen in The Independent.

Wetenschappers prof. Ermanno Borra en Éric Trottier voerden een studie naar de sterrenhemel. Een fractie van de sterren vertoonde "vreemd gedrag", zonder dat daar meteen een verklaring voor is. Dat leidt de wetenschappers tot de conclusie dat de het wel eens zou kunnen gaan om aliens die ons op de hoogte willen brengen van hun bestaan, klinkt het.

"We hebben ontdekt dat de signalen exact de vorm hebben van een buitenaards signaal dat in een eerdere publicatie voorspeld werd en ze liggen dan ook in lijn met deze hypothese", luidt het. "Het feit dat ze enkel gevonden werden in een kleine fractie van de sterren in een nauw spectrum vlakbij de zon, komt ook overeen met de hypothese van buitenaards leven."

De studie wordt binnenkort gepubliceerd in het vakblad 'Publications of the Astronomical Society of the Pacific', onder de titel "Signals probably from Extraterrestrial Intelligence". Toch benadrukken de wetenschappers dat er dieper zal moeten ingegaan worden op de zaak om de these van aliens al dan niet te bevestigen. (br.hln)


» Reageer (0)
24-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTL stopt met Zwarte Piet en kiest voor Schoorsteenpiet: Twitter ontploft

RTL stopt met Zwarte Piet en kiest voor Schoorsteenpiet: Twitter ontploft

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/5/9/20161024154632/media_xll_9202479.png

De Nederlandse commerciële zender RTL kiest voor de 'Schoorsteenpiet' als enige Piet die in hun televisieprogramma's te zien zal zijn. Dat heeft de RTL-directie besloten, na veel gesprekken gevoerd te hebben met zowel voor- als tegenstanders van 'Zwarte Piet'. Vele Nederlanders begrijpen de beslissing niet en roepen op om RTL te boycotten. De hashtag #boycotRTL is razend populair op Twitter.

De Schoorsteenpiet, die bij de zender vanaf nu gewoon Piet heet, heeft zwarte vegen op zijn gezicht omdat hij door de schoorsteen komt.

De laatste jaren is door de discussie over Zwarte Piet vooral verdeeldheid en onduidelijkheid ontstaan, aldus een verklaring van RTL. "In onze visie past Zwarte Piet niet meer in het huidige tijdsbeeld. Voor een deel van Nederland is het beeld van Zwarte Piet discriminerend, terwijl anderen vinden dat Zwarte Piet een onlosmakelijk deel van de traditie is. RTL heeft begrip voor beide standpunten, maar vindt ook dat het in deze discussie niet zou moeten gaan over gelijk, maar over begrip hebben voor elkaar.''

De zender meldt dat de beslissing in de lijn ligt van het in de ban doen van de roe en het meenemen van kinderen in zakken naar Spanje. (br.hln)


» Reageer (0)
23-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloos jij snel? Dit is wat je daaraan kan doen

Bloos jij snel? Dit is wat je daaraan kan doen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/5/14/20161022101506/media_xll_9198314.jpg

'Blozende kaakjes' mag dan een positieve eigenschap zijn in stationsromannetjes, in het ware leven is het allerminst fijn. Iedereen die wel eens een pioenrood hoofd krijgt in sociale situaties, wil daar zo snel mogelijk vanaf. Maar waar dient blozen eigenlijk voor? En wat kan je eraan doen?

TIME Magazine legde de problematiek voor aan Rowland Miller, professor in de psychologie. Die maakt meteen duidelijk dat blozen een uniek gegeven is. "In de meeste situaties waarin we ons onveilig of niet op ons gemak voelen, zal het lichaam ons bloed naar onze spieren sturen, wég van ons gezicht. Zo kunnen we beter wegvluchten. Bij blozen gebeurt echter net het omgekeerde."

Maar dat blozen heeft wel degelijk een nut, en dan vooral in je sociale leven. "Het is een authentieke, niet-verbale manier om je te verontschuldigen als je je 'misdraagt'. En dat misdragen is een breed gegeven: ook je rits niet goed sluiten of een woord verkeerd uitspreken kan daaronder vallen."

Niet aan denken
Met andere woorden: blozen is een manier van verontschuldigen, en eentje die iedereen als echt en eerlijk ziet. "Op die manier loop je minder kans om uitgesloten te worden door je omgeving en je vrienden." Een voorbeeld: als jij de iPhone van een vriend in het zwembad laat vallen, zal hij minder geneigd zijn om je te vergeven als je kalm blijft dan als je bloost. Blozen geeft beter weer hoeveel spijt je hebt dan het woord 'sorry'. "Mensen zullen je sneller vertrouwen als je bloost, omdat je die reactie niet kan veinzen."

Allemaal goed en wel, maar het blijft wel heel gênant. Kan je er ook iets aan doen? Jazeker: er zo weinig mogelijk aan denken of aandacht aan geven. Een recente studie uit het tijdschrift Behaviour Research and Therapy concludeerde dat mensen net meer gingen blozen als ze er aandacht aan gaven. "Als je gelooft dat je gaat blozen, zul je dat ook doen. Het is een self-fulfilling prophecy."

Kortom: doe alsof je er niets omgeeft. Want in realiteit hoef je je er helemaal niet voor te schamen. "Blozen is iets positiefs, en anderen zullen je ook zo zien." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je kind te veel melk drinken?

Kan je kind te veel melk drinken?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/12/10/20161022104343/media_xll_9198355.jpg

'Melk is goed voor elk' is intussen al achterhaald. Volwassenen beperken hun inname beter, maar voor kinderen is het wél goed. Ze hebben de calcium immers nodig om te groeien. Maar hoeveel is dan genoeg?

Koemelk is al eeuwen een vaste waarde in het voedingspatroon van de mens. "Het zit vol met voedingsstoffen en energie", beaamt dr. Jonathon Maguire, onderzoeker aan St. Michael's Hospital in Toronto. Kinderen kunnen die voedingsstoffen best ergens anders uithalen, maar melk is makkelijk en goedkoop. Én de meeste kinderen drinken het graag, wat ook een groot voordeel is. "Maar net zoals bij alles: overdaad schaadt", klinkt het.

Maar hoeveel is dan genoeg? Twee glazen? Vijf? "Dat laatste is eigenlijk al overdreven. De dagelijks aangeraden hoeveelheid is een glas of twee. Drie is ook nog goed, maar meer moet dat niet zijn."

Ijzertekort
Integendeel: te veel melk drinken kan ook bij kinderen tot problemen leiden. "Uit onderzoek blijkt dat het vitamine D-gehalte omhoog gaat bij kinderen als ze meer melk drinken. Maar tegelijk namen ze ook steeds minder ijzer op, wat problemen kan geven met bloedarmoede en zelfs bij de ontwikkeling van de hersenen. Bij meer dan twee of drie glazen wordt het problematisch."

De verklaring is niet ver te zoeken. "De calcium in melk verhindert je lichaam om al het ijzer goed op te nemen. Maar daarnaast vult melk ook gewoon snel op. Als een kind vijf glazen drinkt, zal het niet veel honger meer hebben. En zo mist het al snel belangrijke voedingsstoffen uit andere zaken." Met andere woorden: alles met mate is de boodschap, ook bij kinderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is dus waar honden over dromen

Dit is dus waar honden over dromen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/7/10/20161022093158/media_xll_9198265.jpg

Honden zijn over het algemeen een schattig gegeven. Zeker als het puppy's zijn, maar ook als ze bewegen tijdens het slapen. Maar waar dromen de dieren eigenlijk over?

Een prangende vraag, en dus trok People Magazine richting Harvard University, op zoek naar een professor die hier zijn licht op kon schijnen. En wat blijkt? Honden dromen van ons gezicht.

"Mensen dromen over dezelfde dingen die hen overdag bezighouden", klinkt het. "Al is dat dan op minder logische wijze en een stuk visueler. En er is geen enkele reden om te denken dat dat bij honden anders is. Waarschijnlijk dromen ze van het gezicht van hun baasje, of over hun geur. En hoe ze je gelukkig kunnen maken, of net kunnen plagen." Hou je nu niet nog meer van je viervoeter? (br.hln)


» Reageer (0)
22-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulk is de grootste pitbull ter wereld, zijn puppy's kunnen elk 92.000 euro waard worden

Hulk is de grootste pitbull ter wereld, zijn puppy's kunnen elk 92.000 euro waard worden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/6/0/20161022175143/media_xll_9198825.jpg

Kent u Hulk nog, de grootste pitbull ter wereld? Zijn acht puppy's zullen nu klaargestoomd worden met één doel: de allerbeste waakhond ooit worden. "Als ze mijn training achter de rug hebben, kunnen ze elk 100.000 dollar (92.000 euro) waard zijn", stelt hun baasje Marlon Grennan uit de Amerikaanse staat New Hampshire. "Schandalige praktijken", klinkt het in veel reacties. Hierboven ziet u een filmpje met Hulk en zijn kroost in de hoofdrol.

Grennan houdt zich op dit moment vooral bezig met de acht maanden oude Kobe. "Ik heb mijn reputatie te danken aan de manier waarop ik honden fok en train", klinkt het. "Ik zoek de volgende Hulk, de ster van de toekomst. Met Kobe hebben we een prachtige opvolger in huis. Eerst en vooral heeft hij natuurlijk Hulk als vader, maar zijn energiepeil is ook prima."

In het begin durfde Kobe niet echt trekken of bijten, nu gaat hij steeds een stapje verder. Hij kan al aanvallen en loslaten op commando en zogezegde indringers afstoppen

Marlons bedrijf Dark Dynyasty levert afgetrainde honden aan beroemdheden, miljardairs en politiekorpsen over de hele wereld. "Maar Kobe is van onschatbare waarde. Ik krijg nu al aanbiedingen van 40.000 dollar, op basis van zijn stamboom. Zodra zijn training afgelopen is, zou ik makkelijk 100.000 dollar kunnen vragen. Maar ik ben niet van plan om hem te verkopen, ik wil van hem een absolute superster maken. Het zit er in, dat weet ik."

Samen met Lisa heeft Marlon ook een zoontje van vier jaar, Jordan. Hem betrekken ze zonder enige schroom bij de training van Hulk. En dat terwijl die viervoeter toch iemands arm zou "kunnen doen breken als een tandenstokertje".

"Maar Hulk is een fantastische hond die niet zomaar van het minste opgejut raakt", stelt Lisa. "Jordan is nog nooit gebeten geweest door een van onze honden, dat zou ik ook nooit laten gebeuren. Hij is hier honderd procent veilig, we zijn professionals die elke dag in dezelfde omstandigheden werken."

Niet iedereen is daar echter even stellig van overtuigd. "Als ik dit soort honden zo dicht bij kinderen zie komen, krijg ik koude rillingen", luidt een reactie. En ook de fokpraktijken stuiten tegen de borst. "Heel wat pitbulls belanden in dierenasielen, dan moeten er niet nog extra gefokt worden. Hetzelfde geldt voor chihuahua's. Koop alstublieft geen hond van een fokker. Adopteer er een en dan red je een leven. Elke dag krijgen honderden ongewilde honden en katten een spuitje." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!