NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


21-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones - Hate To See You Go

The Rolling Stones - Hate To See You Go

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Rolling Stones (vaak aangeduid als de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock, ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Sympathy for the Devil, Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan vijfentwintig studioalbums uitgebracht, waaronder de klassiekers Exile on Main St., Goats Head Soup, Beggars Banquet, Let It Bleed en Sticky Fingers. In 2016 brachten de Stones het album Blue & Lonesome uit.

The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood (bas/gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman en, hoewel alleen in de beginjaren officieel, toetsenist Ian Stewart.

Reageer (0)
20-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitdrogingsverschijnselen en griep: dit is het effect van airco op je gezondheid

Uitdrogingsverschijnselen en griep: dit is het effect van airco op je gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/11/9/20170719114651/media_xll_9876144.jpg

Buiten is het 30 graden vandaag, maar op je werkplek is het waarschijnlijk een stuk frisser. Mede mogelijk gemaakt door de airco die op volle toeren blaast. Maar hoe zit het eigenlijk met je gezondheid? Kun je ziek worden van airco of is dat een broodje aap verhaal?

Een airconditioner zuigt warme lucht naar binnen en leidt deze over een koude verdamper. Hierop condenseert de warme lucht en daarna wordt koelere en drogere lucht de ruimte in geblazen. 

Aangezien het buiten zo warm is, zijn veel airco's dezer dagen ingesteld op de koudste stand en wordt een flinke hoeveelheid koude droge lucht richting de werknemers geblazen om ze koel te houden. Maar dat kan een averechts effect hebben. Veel mensen hebben het te koud en klagen over een rillerig en grieperig gevoel. 

Volgens kno-arts Bram Struijs van het Rotterdamse Havenziekenhuis zorgt de drogere 'aircolucht' voor uitdroging van onze slijmvliezen. "Wanneer je slijmvlies uitdroogt, wordt het afweersysteem minder en krijgen bacteriën en virussen meer kans zich te ontwikkelen. Je bent dus vatbaarder voor ziektes.''

Struijs maakt de vergelijking met een vliegtuig. Veel reizigers  voelen zich verschrikkelijk na een lange vlucht omdat ze zijn uitgedroogd. Om uitdrogingsverschijnselen te verminderen, adviseert hij genoeg te drinken op kantoor. "Ik zou zeker twee  liter drinken en in de pauze nog een soepje nemen. Dan kom je wel aan genoeg vocht.''  

Schoonmaken
Volgens Erwin Brochard, eigenaar van Ebro Koeltechniek kan achterstallig onderhoud ook zorgen voor gezondheidsklachten. Hij wijst op het belang om regelmatig de filter in de airco schoon te maken of te vervangen. Een filter vangt het vuil uit de lucht op. Wanneer dit niet wordt schoongemaakt, kunnen bacteriën zich ontwikkelen en dat zorgt weer voor gezondheidsproblemen. 

Het schoonmaken is een eenvoudig klusje, volgens Brochard. "Je moet het klepje openmaken, een borsteltje over de filter halen en klaar. Het moet wel even gebeuren. Als mensen ziek worden is de filter al jaren niet schoongemaakt.'' 

Gezondheidsklachten
Volgens Brochard zorgt een verkeerde instelling van de airco ook voor gezondheidsklachten. "De luchtstroom is bijvoorbeeld direct op de werknemer gericht. Of het temperatuurverschil is veel te groot. In de winter zetten mensen de kachel op ongeveer 20 graden, dat is een aangename temperatuur. Waarom moet het in de zomer dan ineens 16 graden zijn op kantoor?'' (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische frietkoten erkend als erfgoed

Belgische frietkoten erkend als erfgoed

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/9/8/20170720114544/media_xll_9878573.jpg

Onze Belgische frietkotcultuur is officieel erkend als Belgisch immaterieel erfgoed. Alle bevoegde regeringen hebben daarvoor het licht op groen gezet.

Door deze nationale erkenning komt de Belgische frietkotcultuur in aanmerking om opgenomen te worden in het UNESCO-werelderfgoed. De erkenning wordt vandaag gevierd met een frietreceptie onder het Atomium. Ook Prins Laurent zal er een frietje meepikken.

Goed voor de omzet
De nationale erkenning is een eerste belangrijke stap naar een erkenning door UNESCO. Zo'n UNESCO-erkenning levert vele toeristen op. Andere Belgsiche erkende producten en sectoren kenden een aanzienlijke omzetverhoging.

In totaal staan elf Belgische producten op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed. Onder andere onze Belgische biercultuur, de garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke en Aalst Carnaval komen voor op die lijst. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrief van Tupac aan Madonna dan toch niet geveild

Liefdesbrief van Tupac aan Madonna dan toch niet geveild

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/7/11/20170720063811/media_xll_9878231.jpg

Een rechter in Manhattan heeft een veiling van erg persoonlijke spullen van de Amerikaanse popster Madonna laten stopzetten. Dat hebben lokale media gemeld.

Onder de spullen waren bijvoorbeeld ondergoed, een haarborstel met haren van Madonna en een liefdesbrief van haar voormalige vriend Tupac Shakur, aldus Rolling Stone Magazine.

De rechter liet 22 voorwerpen uit de veiling halen, nadat Madonna een spoedprocedure opgestart had. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn de kwallen in de Noordzee gevaarlijk & helpt het om op een beet te urineren?

Zijn de kwallen in de Noordzee gevaarlijk & helpt het om op een beet te urineren?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/3/1/7/20170718165417/media_xll_9874417.jpg

Vakantie in eigen land wint elk jaar aan populariteit en dus is de kans groot dat ook jij deze zomer naar het 'zeetje' trekt. Ook in de Noordzee kun je helaas een kwallenbeet oplopen, maar zijn die eigenlijk gevaarlijk? En helpt het dan echt om erop te plassen? Wij zochten het uit.

Laten we maar meteen beginnen met het goede nieuws: exotische en gevaarlijke kwallensoorten komen in principe niet voor in de Noordzee. Maar dat wil niet zeggen dat er alleen kwallen voorkomen die niet steken. Doordat er meer gevist wordt in de Noordzee en er dus veel plankton is (wat kwallen eten), zwemmen er de laatste twintig jaar meer van de dieren in onze zee. Wat meteen ook wil zeggen dat er meer soorten voorkomen die wél 'netelen'.

Wat is een kwallenbeet?
De tentakels van kwallen bevatten duizenden minuscule netelcellen, waaruit een kwal gif kan inspuiten van zodra het in aanraking komt met de huid van een zwemmer. Dat kan trouwens ook als een kwal al dood is, want de zogenoemde netelcellen sterven niet meteen af. Die bevinden zich trouwens niet alleen op de tentakels van de dieren, maar soms ook op het lijfje - ook wel de hoed genoemd. Het contact met de netelcellen doet pijn, maar vooral het gif zorgt voor pijnlijke rode bultjes die aanvoelen als een brandnetelsteek. Wel verschilt het soort gif erg van kwal tot kwal, en het hangt er ook vanaf hoeveel gif er wordt geïnjecteerd.

Wat doe je aan een kwallenbeet?
Je zal er dus niet van doodvallen, maar een beet van een Noordzweekwal is vaak bijzonder vervelend en soms ook erg pijnlijk. Helpt urineren om te pijn te verzachten zoals vaak gezegd wordt? Gelukkig (want vies) niet. Op een kwallenbeet plassen prikkelt alleen de huid even, waardoor de pijn van de beet tijdelijk minder opvalt.

Wat helpt dan wel?
Meestal verdwijnt de jeuk of de zwelling wel vanzelf. Sowieso is het belangrijk om de huid eerst met zeewater te spoelen. Spoel vooral nooit met zoet water, want dan gaan de resten van de tentakels nog feller activeren. De overgebleven tentakels verwijder je best zo snel mogelijk met pakweg een lange schelp of een vork. Daarna kun je de irritatie eventueel behandelen met azijn.

Sowieso ga je best even langs het Rode Kruis omdat iedereen anders reageert op de kwallen en dat kan leiden tot allergische reacties en ontstekingen. Zijn je ogen geraakt, dan snel je best zo snel mogelijk richting dichtbijzijndste arts. (br.hln)


Reageer (1)
19-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romeinse sarcofaag opgegraven in hartje Londen

Romeinse sarcofaag opgegraven in hartje Londen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/13/13/1/20170719111958/media_xll_9876061.jpg

Een ongeveer 1600 jaar oude sarcofaag is opgegraven bij werkzaamheden in het centrum van Londen. Het gaat vermoedelijk om de laatste rustplaats van een aristocraat uit de Romeinse tijd, bericht de BBC.

De stenen grafkist lag enkele meters onder de grond op een bouwplaats en werd vorige maand ontdekt. Archeologen kregen na de vondst een teleurstelling te verduren. De kist was al geopend en gevuld met aarde, wat erop wijst dat grafrovers hebben toegeslagen. Dat gebeurde vermoedelijk al eeuwen geleden.

Gillian King, hoofd planning voor archeologie bij de lokale overheid, zei te hopen dat de rovers "dingen hebben achtergelaten die voor hen weinig waarde hadden, maar voor ons archeologen juist waardevol zijn''. Volgens King moet de eigenaar van het graf erg rijk en invloedrijk zijn geweest.

Onderzoekers brengen de sarcofaag over naar het Museum of London. Daar gaan experts de botten en aarde in de kist testen, om te achterhalen hoe oud de vondst precies is. Delen van Groot-Brittannië maakten honderden jaren deel uit van het Romeinse Rijk. De Romeinse bezetting eindigde in de vijfde eeuw na Christus. (br.hln)


Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijfster Jane Austen prijkt op bankbriefje van 10 pond

Schrijfster Jane Austen prijkt op bankbriefje van 10 pond

http://static3.hln.be/static/photo/2017/12/8/5/20170718193953/media_xll_9874730.jpg

Bank of England heeft vandaag een nieuwe bankbriefje van 10 pond voorgesteld. Daarop is naast de Britse koningin Elizabeth II ook schrijfster Jane Austen ('Pride and Prejudice') te zien, die 200 jaar geleden stierf. Het biljet komt half september in omloop, maar is onder Jane Austenfans nu al controversieel.

Het 10 pondbiljet is het eerste in Groot-Brittannië dat van braille voorzien is. Het is uit de kunststof polymeer vervaardigd en daardoor sterker dan de vroegere biljetten.

"Het nieuwe 10 pondbiljet viert het werk van Jane Austen. Haar romans hebben een universele aantrekkingskracht en spreken vandaag even krachtig aan als toen ze voor het eerst verschenen", zei het hoofd van de centrale bank, Mark Carney, vandaag in de kathedraal van Winchester waar de schrijfster begraven ligt.

Toch zijn Jane Austenfans niet tevreden over de nieuwe bankbiljetten. Vooral het citaat dat gekozen is om de beeltenis van Austen te vergezellen, is hen een doorn in het oog. "I declare after all there is no enjoyment like reading!" ('Ik sluit me er toch bij aan dat er geen genot is als lezen!') wordt in 'Pride and Prejudice' gezegd door Caroline Bingley, een ietwat onaangenaam personage dat helemaal niet van lezen houdt. Ze bedoelt het dan ook duidelijk ironisch, want zodra ze deze woorden uit, slaat ze demonstratief haar boek dicht.

Op de huidige biljetten van 10 pond staat de vader van de evolutietheorie, Charles Darwin, afgebeeld. De oude bankbriefjes worden nog tot de lente van 2018 aanvaard. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar waar gaan we op reis? In 70% van de gevallen beslist de vrouw

Naar waar gaan we op reis? In 70% van de gevallen beslist de vrouw

http://static0.hln.be/static/photo/2017/14/0/4/20170719095251/media_xll_9875929.jpg

De baas in huis? Dat is de vrouw, althans als het over reizen en vakantie gaat. Uit cijfers van de boekingssite Prijsvrij.be blijkt dat in 70% van de gezinnen de vrouw het initiatief neemt om een vakantie te zoeken én de reisbestemming en -formule bepaalt. Opvallend detail: voor de praktische boekingsdetails wordt meestal wel de naam (en bankkaart) van de man opgegeven.

De online vakantieaanbieder Prijsvrij.be analyseerde de gegevens van meer dan 140.000 klanten in België en Nederland en kwam daarbij tot enkele opmerkelijke bevindingen. Zo blijkt het initiatief om de site te bezoeken veel vaker in handen te liggen van vrouwen (69%) dan mannen (31%). Dezelfde verhouding zie je terug bij het daadwerkelijk boeken van de vakantie: 38% gebeurt door de man, 62% door de vrouw.

De redenen zijn volgens Melvin Oomes van Prijsvrij duidelijk: "Degene die de reis zoekt en boekt moet zich goed kunnen inleven in wat elk gezinslid graag doet en hierbij een juist evenwicht vinden. Wellicht beschikken vrouwen over iets meer geduld om dé perfecte vakantie te vinden in het brede aanbod, eentje die past bij iedereen én binnen het gezinsbudget."

Opvallend is dat de verhouding omkeert bij het opgeven van de hoofdboeker, zeg maar de financieel verantwoordelijke.  Dat is in 58% van de gevallen nog steeds de man. "Dit is mogelijk nog eerder uit gewoonte", verklaart Oomes. "Maar laat er geen twijfel over bestaan: de officieuze 'vakantiebaas', is de vrouw." (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En Belg op drie gaat deze zomer niet op vakantie

Eén Belg op drie gaat deze zomer niet op vakantie

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/5/12/20170718161229/media_xll_9874302.jpg

Twee derde van de Belgen (65 procent) gaat op vakantie deze zomer en een derde (35 procent) blijft dus thuis. Dat blijkt uit een representatieve peiling van marktonderzoeksbureau Profacts, die begin juli is afgenomen.

Van de Belgen die op vakantie gaan, trekt 80 procent naar het buitenland. Twintig procent viert vakantie in eigen land: onze eigen kust is de topbestemming (68 pct), gevolgd door de Ardennen (23 pct). Van de Belgen die naar het buitenland gaan, kiest 89 procent voor een vakantie in Europa.

De meeste vakantiegangers gaan het liefst met hun gezin of hun partner op vakantie (73 pct); 16 procent kiest voor een vakantie met vrienden.

Budget
Bij meer dan de helft (58 pct) ligt het vakantiebudget lager dan 1.000 euro; 11 procent kan 1.700 euro of meer besteden aan de zomervakantie.

De peiling werd afgenomen van 5 tot en met 10 juli bij 1.080 Belgen via een onlinepanel, op initiatief van Profacts zelf. De foutenmarge bedroeg 2,7 procent. 'br.hln)


Reageer (1)
18-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst: albatros gespot voor Belgische kust

Voor het eerst: albatros gespot voor Belgische kust

http://static3.hln.be/static/photo/2017/9/13/2/20170718151542/media_xll_9874157.jpg

Voor de Belgische kust is een wenkbrauwalbatros gefotografeerd. Een zeldzame waarneming, want deze vogelsoort broedt vooral op de Falklandeilanden en in Chili.

Wenkbrauwalbatrossen kunnen zeventig jaar oud worden en hebben een maximale vleugelspanwijdte van 2,5 meter, weet Natuurpunt. Het dier werd afgelopen zondag gezien vanaf de ferry van Hull naar Zeebrugge. Als experts de waarneming bevestigen, is dat een unicum voor ons land.

Op het Duitse eiland Helgoland werd drie jaar geleden bij een jan-van-gentenkolonie een exemplaar gespot, dat sindsdien elk jaar zou terugkeren. De natuurorganisatie vermoedt dat het zondag om dezelfde albatros ging. De vogel zou de afgelopen weken al zijn opgemerkt langs de westkust van Engeland en Schotland.

Onder meer vis en kwallen staan op het menu van wenkbrauwalbatrossen. Ze volgen geregeld boten waar visafval overboord wordt gegooid. Tot 2013 beschouwde BirdLife International de vogels als een bedreigde diersoort. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hou je je leren stuks in topvorm

Zo hou je je leren stuks in topvorm

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/12/6/20170717112929/media_xll_9871011.jpg

Iedereen heeft zonder twijfel enkele leren stuks in zijn kast hangen. Of het nu een leren jas, schoenen of handtas is, het zijn vaak van die klassiekers die iedere mens gewoon moet hebben. Alleen is leer niet altijd even gemakkelijk te onderhouden. Zo lukt het wel:

1. Vanaf dag 1

Nieuwe jas, schoenen of handtas aangeschaft? Dan begint de verzorging vanaf dag één. Het liefste zou je nu meteen de deur uitlopen en dat nieuwe stuk aan de wereld tonen. Maar verlaat het huis niet voor je een beschermende laag, die regen en vuil tegengaat, hebt aangebracht. Dit doe je met een beschermende spray of balsem.

2. Hou het proper

Nieuw of oud, je leren stuks moet je net houden. Zijn je favoriete leren schoenen vuil? Dan kan je ze snel eens opfrissen met een vochtig doekje. Een vuile handtas of jas laat je die best meteen door een professional onder handen nemen.

3. Alleen de real deal

Gebruik nooit, maar dan ook nooit, schoonmaakproducten die niet speciaal voor leer gemaakt zijn. Al die huismiddeltjes lijken dan misschien wel een goedkope en gemakkelijke oplossing, maar je laat ze beter links liggen, er zou maar eens iets moeten misgaan. Bekijk ook altijd met welke soort leer je te maken hebt, want niet elke soort behandel je op dezelfde manier.

4. Goed bewaren

Veranderen van handtas en jouw leren tas gewoon in je kast smijten? Wij dachten het niet. Bewaar je handtas altijd in de stoffen zak die je er hebt bijgekregen of in een kussensloop. Daarnaast kan je jouw handtas ook beter vol achterlaten, steek enkele dikke winter sjalen in de tas zodat ook de vorm intact blijft.

5. Let op waar je gaat

Regenweer en leer zijn niet de beste vrienden, maar omdat we in België wonen is het regenweer soms moeilijk te ontlopen. Wanneer je thuiskomt met een doorweekte jas of schoenen, plaats ze dan absoluut niet onder de verwarming of in de zon. Hitte kan er namelijk voor zorgen dat je leer op de foute manier droogt en dan kan het barsten. Natte leren schoenen vul je best met oude kranten, die zullen het vocht uit de schoen trekken. Een doorweekte leren jas hang je dan weer best op aan een kleerhanger. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We willen deze beer levend

"We willen deze beer levend": dorpsbewoners willen niet dat 'gevaarlijke' grizzlybeer wordt afgemaakt

http://static3.hln.be/static/photo/2017/16/10/7/20170714205332/media_xll_9866317.jpg

In een petitie met 4000 handtekeningen vragen de inwoners van Banff en Canmore, twee stadjes in de Canadese Rocky Mountains, dat een lokale grizzlybeer die mensen al meermaals mensen de stuipen op het lijf joeg, niet geëuthanaseerd wordt, ondanks haar agressieve gedrag.

Beer 148 is een vrouwelijke grizzly die de voorbije maanden de achtervolging inzette op een man die op wandel was met zijn kind in een buggy, ze achtervolgde wandelaars en liep tijdens een training achteloos het rugbyveld van een lokale school op. Ook de voorbije jaren waren er enkele incidenten met Beer 148, al vielen er nooit slachtoffers.

"Nooit enig incident met een persoon," deelde Bill Hunt van het nationale parkbeheer Parks Canada in mei nog mee. "Ze is vocaal en ze laat je weten dat ze er is en dat ze ruimte wil, wat erg intimiderend kan zijn voor een grote grizzlybeer, maar dat is het. Als ze de mogelijkheid heeft om de zone te verlaten of weg te kunnen, doet ze dat."

Maar naar aanleiding van de recente incidenten, maakten de lokale autoriteiten eerder deze week bekend dat de vrouwelijke grizzlybeer zullen afmaken als ze agressief gedrag blijft vertonen. Dat schiet bij veel inwoners van Banff en Canmore in het verkeerde keelgat en ze vragen aan de provincie Alberta dat Beer 148 in leven wordt gehouden. Bree Todd en Stacey Sartoretto, twee inwoners van Banff, organiseerden daarom meteen een petitie in hun regio en verzamelden tot nu toe al 4000 handtekeningen.

De vrouwen verdedigen het agressieve gedrag van de beer. "Als ze mensen en honden wilde doden, dan had ze dat al gedaan," zegt Todd, die al elf jaar in het stadje woont. "We willen deze beer levend, we willen dat deze beer beschermd wordt. Ze is evengoed een inwoner als ik of Stacey of iemand anders in dit dorp," gaat ze verder. "En ze verdient hetzelfde respect als iedereen."

GPS-zender

De parkautoriteiten nemen nu een meer gematigde houding aan. "Het is niet onze bedoeling om haar te euthanaseren," zegt Brett Boukall van Alberta Environment and Parks. "We delen de mening van het publiek om beren te behouden in het landschap. Maar uiteindelijk is openbare veiligheid onze grootste prioriteit."

De beer werd eerder deze maand gevangengenomen door medewerkers van de provinciale natuurbescherming. In samenwerking met Parks Canada werd ze enkele tientallen kilometers verderop weer vrijgelaten. Binnen enkele dagen vond de beer echter haar weg terug naar haar oorspronkelijke thuis.

Beer 148 draagt een GPS-zender die elke twee uur haar locatie doorstuurt. Volgens Boukall zijn er in de omgeving van Banff en Canmore "ongeveer 100 of meer beren" aanwezig. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit trucje helpt als je bang bent bij turbulentie

Dit trucje helpt als je bang bent bij turbulentie

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/12/1/20170717122336/media_xll_9871096.jpg

Vliegangst is één ding, maar laten we toegeven: niemand is honderd procent op zijn gemak als een vliegtuig last heeft van turbulentie. Stiekem innerlijk aan het sterven als je vliegtuig van boven naar onder schokt? Travel + Leisure heeft een trucje om de gemoederen te bedaren.

De truc van reiswebsite Travel + Leisure is kinderlijk eenvoudig, en berust op het principe van het afleidingsmanoeuvre. Concentreer je volledig op iets anders, en dat heen en weer schokkende vliegtuig en visioenen aan een neergestort voertuig verdwijnen als sneeuw voor de zon. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. "Denk niet aan een roze olifant" heeft zoals gekend het effect op ons brein om er net wél eentje voor de geest te houden.

Pen en papier
De oplossing? Neem de volgende keer dat er turbulentie is tijdens een vlucht pen en papier bij de hand. Schrijf je naam herhaaldelijk op dat stuk papier, maar probeer het met de andere hand dan je gewend bent. Linkshandigen nemen de pen rechts ter hand en vice versa. Door je zodanig te concentreren op enkel die actie, worden we een stuk rustiger en vergeten we haast dat we in een door elkaar schuddend vliegtuig zitten, aldus de reiswebsite. Dat je medepassagiers jou ervan zullen verdenken een lager IQ dan gemiddeld te hebben - wie begint er nu plots in bibberend handschrift zijn naam vijf keer op te schrijven - moet je er wel bij nemen. Al is de kans groot dat ook zij zich uiterst concentreren om rustig te blijven, en hoeft dat dus geen probleem te zijn. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathias Vergels zei ja tegen de vrouw die hem op 't rechte pad hielp

Mathias Vergels zei 'ja' tegen de vrouw die hem op 't rechte pad hielp

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/12/0/20170717111530/media_xll_9870960.jpg

Lowie uit 'Thuis' is getrouwd. Mathias Vergels (25) zei zaterdag volmondig 'ja' tegen zijn grote liefde Julie Houtman (25). "Ik zal altijd proberen om de beste man voor jou te zijn, en zal zelfs helpen met de kuis en de afwas", beloofde de acteur, die het al snel moeilijk kreeg. De tortelduifjes vertrekken vandaag op huwelijksreis, maar begin augustus wordt Mathias alweer op de set van 'Thuis' verwacht.

Mathias en Julie vormen al twee jaar een koppel, en in die periode veranderde zij zijn leven op een positieve manier. Eerder vertelde Mathias al dat Julie voor een houvast in zijn leven zorgde en voor rust in zijn hoofd. De acteur werd in het verleden veroordeeld voor dronkenschap achter het stuur en had moeite met zijn plotse bekendheid. "Dankzij Julie heb ik dat allemaal een plaats kunnen geven. Zij heeft me terug op het rechte pad gebracht", zei hij eerder.

Zaterdag maakte hij Julie officieel zijn vrouw. Zijn huwelijksgelofte was een pakkend moment, en Mathias kon het al van bij zijn eerste woorden niet droog houden. "Wat mij echt over de streep heeft getrokken om te trouwen, is dat wij zonder woorden dingen aan elkaar kunnen uitleggen en hetzelfde denken", zei hij. "Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die op een intro van een film een hele choreografie verzint. Ik beloof je dat ik altijd zal proberen om de beste man te zijn en zal helpen met de kuis en de afwas. We gaan een lange, avontuurlijke weg tegemoet", zei een geëmotioneerde Mathias. (br.hln)


Reageer (1)
17-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirurg vindt maar liefst 27 contactlenzen in oog patinte

Chirurg vindt maar liefst 27 contactlenzen in oog patiënte

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/1/6/20170717111039/media_xll_9870966.jpg

Het is de nachtmerrie van iedereen die contactlenzen draagt: het moment dat je er eentje in je oog legt en ze plots verdwenen is. En de vrees dat ze nog ergens in je oog zou kunnen zitten. Het bleek een 67-jarige vrouw overkomen te zijn die een ingreep aan haar ogen moest ondergaan. Maar liefst 27 keer.

Het was de chirurg die de Britse vrouw moest behandelen voor katarakt, die de ontdekking deed. De feiten dateren van november, maar werden nu pas gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift TheBMJ.

Blauwachtige massa
Oogarts Rupal Morjaria van het Solihull Hospital - vlakbij Birmingham - zag een "blauwachtige massa" in een van de ogen van haar patiënte. Het bleken maar liefst 17 contactlenzen te zijn. Toen ze nog wat beter keek, vond ze er nog eens 10. "Niemand van mijn team had ooit zoiets gezien", vertelt ze. "En er werken oogartsen met 20 jaar ervaring in ons ziekenhuis."

De vrouw zelf was zich er niet van bewust dat ze de lenzen was kwijtgespeeld en dacht dat de irritatie die ze voelde het gevolg was van haar leeftijd en droge ogen. "Het was een enorme massa. Alle lenzen waren aan elkaar geklit en het verbaasde ons dat de patiënte het niet had gemerkt. Het moet behoorlijk veel pijn hebben gedaan", aldus dokter Morjaria.

Ontsteking
De kataraktoperatie werd uitgesteld omdat gevreesd werd voor een ontsteking. "We wisten niet hoe lang de lenzen al in haar ogen zaten en vreesden voor bacteriën rond haar slijmvlies", zegt Morjaria nog. "De vrouw droeg al 35 jaar wegwerplenzen, die ze een keer in de maand moest vervangen. Maar ze ging nooit op controle bij een oogarts. Dat is nochtans belangrijk, zeker in een tijd dat je gewoon je lenzen online kan kopen. Als je niet gevolgd wordt door een oogarts, loop je het risico op ernstige infecties. En die kunnen er zelfs toe leiden dat je je zicht gedeeltelijk of helemaal verliest."

Beter
De patiënte voelt zich in elk geval een pak beter. "Toen ik haar twee weken later terugzag, vertelde ze me dat haar ogen veel minder geïrriteerd waren", klinkt het nog. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer = bessenseizoen! Zo helpen ze je afvallen

Zomer = bessenseizoen! Zo helpen ze je afvallen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/3/0/20150608171840/media_xll_7776075.jpg

Het is momenteel hoogseizoen voor de blauwe bessen, frambozen en aardbeien. Niet alleen goed nieuws voor onze smaakpapillen, maar ook voor de lijn zijn deze fruitsoorten met hun gezonde eigenschappen een prima keuze. Metabolismeboost? Snellere vetverbranding? Laat maar komen.

Vezelbommetjes
Bessen bevatten veel vezels, of je ze nu uit de diepvries haalt of vers koopt. Die vezels vergemakkelijken de vertering en verminderen een opgeblazen gevoel. Frambozen en aardbeien bevatten het meeste vezels: een kopje aardbeien bevat 3 gram, een kop frambozen levert maar liefst 8 gram vezels.

Bye bye buikvet
Dit horen we graag. Een smoothie met veel blauwe bessen is niet alleen erg lekker, wie veel bessen eet kan de manier waarop je lichaam suiker opslaat en verwerkt tot energie veranderen, en zo buikvet verminderen. Dat wijst onderzoek aan de University of Michigan uit. Veel (bessen!) eten = buikvet verliezen, dat klinkt geweldig in de oren.

Weinig calorieën
Zin in zoet? Kies dan voor bessen in plaats van voor koekjes of snoep, en je zal het verschil snel merken. Een kopje vol blauwe bessen is goed voor 84 kcal, braambessen halen zelfs amper 62 calorieën, een kopje frambozen bevat er 64.

Metabolismeboost
Blauwe bessen en frambozen bevatten allebei de flavonoïde anthocyaan, die ervoor zorgt dat je lichaam het hormoon adiponectine produceert. Veel moeilijke termen met een makkelijk te begrijpen gevolg: dat hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat het glucoseniveau in het bloed daalt, waardoor je minder eetbuien hebt en je metabolisme een boost krijgt. Ideaal voor wie een paar kilo's kwijt wil. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel trouwt op plek waar niemand hen ooit voorging

Koppel trouwt op plek waar niemand hen ooit voorging

http://static3.hln.be/static/photo/2017/16/8/14/20170716015606/media_xll_9868559.jpg

"We droomden altijd al van een klein, intiem huwelijk, maar we hadden nooit gedacht dat we zouden kunnen trouwen op een van de meest afgelegen plaatsen op aarde", zeggen Julie Baum en Tom Sylvester, die dit weekend in het huwelijksbootje stappen op Antarctica.

Julie Baum en Tom Sylvester zijn al elf jaar samen. De twee poolgidsen zullen trouwen in het Rothera Research Station op Adelaide Island en kunnen daarmee een primeur op hun naam schrijven: het is de eerste keer dat er een huwelijk plaatsvindt op Antarctica.

Baum en Sylvester krijgen het gezelschap van twintig andere poolonderzoekers tijdens hun twee dagen durende feest. Op goed weer hoeven ze echter niet te hopen: de temperaturen liggen ver onder het vriespunt en er is deze tijd van het jaar amper daglicht op de zuidpool. Maar dat kan de pret niet drukken. Het feestweekend gaat van start met een champagneontbijt, later volgt een korte ceremonie en een feest met livemuziek.

"De voorbije tien jaar hebben Tom en ik over de hele wereld gewerkt en gereisd," zegt Baum, die zelf haar trouwjurk maakte. "Trouwen op Antarctica voelt alsof het zo moest zijn. Er is echt geen betere plaats. Ik hou van besneeuwde bergen en van tijd doorbrengen op fantastische plekken met geweldige mensen."

Onmogelijk

De ceremonie zal geleid worden door Paul Samways, de leider van het Rothera Research Station en magistraat van het British Antarctic Territory (BAT).

"Iemand stelde voor dat we zouden trouwen op Antarctica, maar ik deed het af als iets dat onmogelijk was," zegt Tom Sylvester. "Maar toen bleek dat Paul het kon doen, omdat hij de magistraat is en dan werd het plots mogelijk en ik greep gewoon de kans."

"Antarctica is een ongelooflijk mooie plek en we hebben hier zulke fantastische vrienden, dus de setting kon niet beter zijn," aldus Sylvester. We droomden altijd al van een klein, intiem huwelijk, maar hadden nooit gedacht dat we zouden kunnen trouwen op een van de meest afgelegen plekken op aarde."

Julie Baum en Tom Sylvester zijn twee ervaren alpinisten. Ze werden in 2016 geselecteerd om deel uit te maken van de British Antarctic Survey om veldexpedities te begeleiden.  (br.hln)


Reageer (2)
16-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je beter wakker maken dan koffie

5 dingen die je beter wakker maken dan koffie

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/1/0/20160424082745/media_xll_8602290.jpg

Raak je vanochtend niet in gang? Dan is er natuurlijk koffie, de zwarte godendrank die ons een hoognodige schop onder ons achterste geeft. Voor even dan toch, want eens de effecten uitgewerkt zijn, zijn we nog meer uitgeput dan ervoor. Wil je snel wakker worden én blijven? Dan zijn deze opties een beter idee:

1. Water
Toegegeven, veel smaak heeft het niet, maar toch is het geen slecht idee om 's ochtends een groot glas naar binnen te werken. Zelfs het kleinste beetje dehydratatie - en 's ochtends vroeg hebben we daar allemaal last van - kan je brein mistig en je lichaam moe maken. Voel je je doorheen de dag opnieuw suf worden? Drink dan eerst een glas water voor je andere trucjes probeert.

2. Pepermunt
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de geur van pepermunt je waakzaam maakt en vermoeidheid bestrijdt. En daarnaast zorgt het ook voor een frisse adem: win-win zeg maar. Neem dus gerust een kopje muntthee 's ochtends en stop een pakje kauwgum in je tas.

3. Bladgroenten
Het lijkt niet meteen het meest voor de hand liggende ontbijt, maar bladgroenten - denk bijvoorbeeld aan spinazie, sla of boerenkool - zijn 's ochtends een uitstekende keuze. Ze bevatten veel vitamine B, wat je lichaam helpt om voedsel naar energie om te zetten. Krijg je ze puur niet binnen? Stop ze dan in een smoothie, of in een omelet (zie volgend puntje).

4. Eieren
Niet dat we je aanraden om elke dag meerdere eieren te eten, maar regelmatig een omeletje of een spiegelei kan geen kwaad. Integendeel: ze bevatten veel proteïne om je de hele dag door energiek te houden. Het heeft wel geen zin om een magere versie met enkel de eiwitten te maken: de meeste voedingsstoffen zitten in de dooier.

5. Havermout
Niet iedereen is er fan van, maar havermout blijft een van de betere ontbijtopties. Niet alleen is het vrij calorie-arm, het heeft ook nog eens een lage glycemische index. Met andere woorden: de koolhydraten worden traag opgenomen en omgezet in energie, zodat je heel de ochtend lang wakker en energiek blijft. In tegenstelling tot je koffie en een suikerrijk ontbijt, die je na een uurtje of twee doen crashen. (br.hln)


Reageer (0)
15-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerechten delen, nieuwe plaag in de horeca

Gerechten delen, nieuwe plaag in de horeca: "Eén dagschotel, twee sets bestek, aub"

http://static0.hln.be/static/photo/2017/9/15/14/20170714093032/media_xll_9864809.jpg

Steeds meer restaurants verdragen niet langer dat klanten gerechten delen om goedkoper af te zijn. "Het is een echte plaag, vooral in de zomer. Het gebeurt zelfs dat een gezelschap van vier één vol-au-vent bestelt."

Een weigering aan een Weense toeriste om een portie mosselen met friet en sla (kostprijs 16,90 euro) met haar partner te delen in Bistro De Schilder in Brugge, leverde eigenaar Dimitri Vanhaecke een vlijmscherp commentaar op de beoordelingssite Tripadvisor op. De vrouw had het over een "schokkende ervaring" en gaf de zaak een onvoldoende voor klantvriendelijkheid: "Wij wilden deze plaatselijke delicatesse voor de eerste keer proeven. Daarom kozen wij voor niet twee, maar voor een enkele portie. Onbegrijpelijk dat dit hier niet mocht."

Vanhaeke heeft daar zo zijn redenen voor. "Elke dag, en zeker wanneer het 's zomers heel druk is, komen mensen binnen en vragen om een dagschotel te delen", zegt hij. (br.hln)


Reageer (0)
14-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaam kunstenaar Dali mogelijk opgegraven op 20 juli

Lichaam kunstenaar Dali mogelijk opgegraven op 20 juli

http://static2.hln.be/static/photo/2017/7/3/4/20170713144425/media_xll_9862774.jpg

Een rechter in Madrid heeft beslist dat het stoffelijk overschot van de Spaanse kunstschilder Salvador Dali op 20 juli moet worden opgegraven voor een DNA-staal. De opgraving komt er omdat een vrouw uit Catalonië, in het noordoosten van Spanje, wil bewijzen dat Dali haar vader is. Ook Dali was afkomstig van die streek. De opgraving kan alsnog geblokkeerd worden door een beroep.

Volgens een woordvoerder van de Madrileense justitie zal het graf van Dali op 20 juli om 9u30 worden geopend. De afname van DNA-stalen zal onmiddellijk in het graf gebeuren. De stalen worden daarna naar een instituut in Madrid gestuurd voor analyse. De Dali-stichting, gevestigd in het theater-museum van Dali waar zijn stoffelijk overschot ligt, heeft echter beroep aangetekend tegen de beslissing van de rechter.

Dinsdag heeft het gerecht al speeksel van Pilar Abel Martinez laten afnemen. De 61-jarige vrouw probeert al jaren te bewijzen dat ze de enige dochter is van de artiest. Dat moet nu gebeuren via een DNA-analyse. Als het vaderschap wordt bewezen, kan de vrouw juridische procedures opstarten om haar deel van de erfenis te verkrijgen. Het proces is gepland op 18 september in Madrid.

De Catalaanse artiest overleed op 24 januari 1989 op 84-jarige leeftijd in een ziekenhuis in zijn geboortedorp Figueras. (br.hln)


Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!