NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


31-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones - Hate To See You Go

The Rolling Stones - Hate To See You Go

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Rolling Stones (vaak aangeduid als de Stones) is een Engelse rock-'n-rollband die actief is sinds 1962. De band speelt, naast rock-'n-roll en rock, ook stijlen als blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds The Rolling Stones in 1962 werden opgericht, hebben zij vele grote hits gehad, zoals Sympathy for the Devil, Angie, Paint It Black en (I Can't Get No) Satisfaction. Zij hebben meer dan vijfentwintig studioalbums uitgebracht, waaronder de klassiekers Exile on Main St., Goats Head Soup, Beggars Banquet, Let It Bleed en Sticky Fingers. In 2016 brachten de Stones het album Blue & Lonesome uit.

The Rolling Stones bestaan uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood (bas/gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman en, hoewel alleen in de beginjaren officieel, toetsenist Ian Stewart.

» Reageer (0)
30-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie in 1 op 3 situaties te voorkomen

24 onderzoekers wereldwijd in open brief: "Dementie in 1 op 3 situaties te voorkomen"

http://static0.hln.be/static/photo/2017/11/14/2/20170728104335/media_xll_9895952.jpg

In België leven meer dan 200.000 mensen met dementie en door de vergrijzing zal dat aantal alleen maar toenemen. Volgens 24 vooraanstaande wetenschappers kan de ziekte echter voorkomen worden in één op drie gevallen. Dat schrijven ze in een internationale brandbrief waarin ze overheden oproepen om mogelijke oorzaken beter aan te pakken.

In het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet schrijven de onderzoekers dat 9 oorzaken verantwoordelijk zijn voor maar liefst 35 procent van de ziektegevallen. Variërend van eenzaamheid tot roken.

9 factoren die dementie veroorzaken:

- Overgewicht
- Het niet afmaken van de middelbare school als tiener
- Gehoorproblemen op middelbare leeftijd
- Diabetes type 2
- Inactiviteit
- Hoge bloeddruk
- Eenzaamheid
- Depressie
- Roken

Volgens de wetenschappers zullen er in 2050 zo'n 131 miljoen mensen met de ziekte leven. Ter vergelijking: nu lijden grofweg geschat zo'n 45 miljoen mensen wereldwijd aan dementie. "Het is dan ook belangrijk om ambitieus te zijn met preventie," schrijven ze in de brief gericht aan de overheden.

"Mensen moeten meer gestimuleerd worden om te bewegen, te stoppen met roken, school af te maken en sociale contacten te onderhouden," benadrukken ze.

Het is ook belangrijk dat mensen leren omgaan met gehoorproblemen, depressie, diabetes en overgewicht volgens de onderzoekers. "Dan kunnen ze de problemen als gevolg van deze ziektes zo veel mogelijk beperken, waardoor dementie uitgesteld of zelfs volledig voorkomen kan worden," aldus de wetenschappers.

Dementie is geen lot
Dat gezonder leven de kans op dementie fors verlaagt, is overigens niet nieuw. Wetenschappers aan de Universiteit van Maastricht in Nederland en het UMC+ ontwikkelden een dementie-voorspellend rekenmodel genaamd de LIBRA-index. Een studie op basis daarvan toonde een paar maanden geleden al aan dat vijftigers en zestigers die ongezond leven, hun kans om dementie kunnen halveren door gezonder te gaan leven.

"Veel mensen denken dat dementie je lot is. Dat er niets aan te doen is om het te voorkomen. Dat is niet zo", zei psycholoog en epidemioloog Sebastian Köhler van het Alzheimer Centrum Limburg en coördinator van het LIBRA-project daar toen over. "Eerder is uitgerekend dat het aantal alzheimerpatiënten met een derde daalt als iedereen gezond leeft. Een derde minder patiënten scheelt veel leed, kosten en maatschappelijke belasting. Ja, ik weet dat leefstijlverandering moeilijk is, maar als er een pilletje zou zijn dat de kans op dementie met een derde verlaagt, wil iedereen dat slikken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste nog vrij perceeltje aan kust Benidorm krijgt wel heel opvallend gebouw

Laatste nog vrij perceeltje aan kust Benidorm krijgt wel heel opvallend gebouw

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/16/12/20170729175211/media_xll_9899082.jpg

Benidorm, de Spaanse kuststad vol wolkenkrabbers of 'Manhattan in Spanje', voegt een nieuw flatgebouw toe aan haar skyline. Op het eerste gezicht niets nieuwswaardigs, want de Delfin Tower wordt slechts 100 meter hoog en zal dus overtroffen worden door haar buren die er met 200 meter bovenuit steken.

Het meest opvallende aan het nieuwe bouwsel wordt vooral de buitenkant, want het appartementsgebouw zal eruitzien als een gigantisch zeil van een boot. De constructie krijgt overigens een speciale textiellaag die bestaat uit teflon en moet dienen als een soort zonnescherm.

Nog opvallender: de building komt er op het laatste nog beschikbare stukje bouwgrond aan de, nu al overvolle, kustlijn. Op een toplocatie dan nog, want het gebouw zal verrijzen op de terreinen naast het mythische Gran Hotel Delfin, misschien wel het bekendste hotel van Benidorm. De Delfin Tower telt 22 verdiepingen en huist 44 luxe-appartementen. Elke flat heeft minimaal twee slaapkamers, maximaal vier. Onder de toren komen 59 parkeerplaatsen.

Aan het dromen van een tweede verblijfje? Voor een stekje hier betaal je tussen de 707.000 euro en 1,5 miljoen euro. Je krijgt er wel twee cadeautjes bij: een fiets én auto, beide elektrisch.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige hond redt meisjes na blikseminslag

Heldhaftige hond redt meisjes na blikseminslag

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/11/7/20170730044417/media_xll_9899842.jpg

Dankzij de hulp van hun hond zijn twee meisjes in de Amerikaanse staat Utah gered nadat ze waren geraakt door de bliksem. De meisjes van 8 en 16 jaar verkenden samen de omgeving tijdens een familieweekend toen de bliksem insloeg.

Volgens de politie in Beaver County rende de hond na de inslag terug naar de kampeerplaats waar de rest van de familie was achtergebleven. Familieleden volgden het dier daarop naar de bewusteloze meisjes. De krant Deseret News berichtte dat een helikopter die toevallig in het gebied was voor een biologische studie de zwaargewonde kinderen naar het ziekenhuis vloog

De meisjes werden later overgebracht naar het kinderziekenhuis in Salt Lake City, ongeveer 321 kilometer ten noorden van Beaver. De toestand van het 8-jarige meisje is kritiek. De 16-jarige is zwaargewond, maar in stabiele conditie.

De camping, die vooral populair is vanwege het weidse en ruige terrein, ligt op zo'n 3.000 meter hoogte. Het Amerikaanse weerstation waarschuwt dat de kans op een blikseminslag op die hoogte wordt verhoogd, en dringt er dan ook op aan om open terrein zo veel mogelijk te vermijden. "Het is echt een zeer gevaarlijke situatie", aldus meteoroloog Randy Graham. De autoriteiten hebben het ras van de hond niet bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het vuilste huis van Vlaanderen?

Is dit het vuilste huis van Vlaanderen? "Ongelofelijk dat hier kinderen zijn opgegroeid"

http://static3.hln.be/static/photo/2017/11/14/4/20170728194117/media_xll_9897244.jpg

Het kan niet anders of de vuilste woning van Vlaanderen ligt in de Reepstraat in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. "In anderhalf jaar hebben de huurders mijn huis omgetoverd tot een vuilnisbelt. Na een jaar procederen heb ik hen eindelijk uit mijn huis gekregen. Maar de ravage is niet te overzien. Je moet het zien om het te geloven", vertelt Mady Verhulst.

"Langer dan vijf minuten hou ik het niet uit. Al kokhalzend loop ik terug naar buiten. Ongelooflijk dat hier een gezin met drie kinderen anderhalf jaar heeft gewoond. Sommige varkensstallen liggen er properder bij dat het huisje in Geraardsbergen."  (br.hln)


» Reageer (0)
29-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar hele leven lang verstopte ze de helft van haar gezicht. Nu toont Ivanka wat ze verborgen hield

Haar hele leven lang verstopte ze de helft van haar gezicht. Nu toont Ivanka wat ze verborgen hield

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/3/2/20170728144531/media_xll_9896417.jpg

Ivanka Danisova verstopte één helft van haar gezicht achter haar handpalm of lange lokken. Ze was het niet anders gewoon. Anders werd de vrouw aangestaard of gepest. Na enkele operaties lacht het leven haar weer toe.

De Slovaakse brunette (30) werd geboren met het zeldzame Goldenhar-syndroom.

De aandoening ontstaat omdat er tijdens de zwangerschap iets fout is gegaan met de ontwikkeling van het hoofd en de ruggenwervels van de baby. Meestal is een kant van het gezicht kleiner dan de andere kant, omdat de onder- en bovenkaak, de wang en het oor daar niet helemaal ontwikkeld zijn. Soms zijn er geen oogleden aanwezig of ontbreken de oren.  

Maar daar blijft het meestal niet bij. Ivanka heeft ook last van hartritmestoornissen en kreeg drie jaar geleden leukemie.

Als kind was ze vaak het slachtoffer van pesters. Elke dag van haar leven ondervond ze dat ze anders was. Daarom verborg ze haar misvormde gelaatshelft.

Ondertussen heeft ze het geschopt tot advocate en besloten om terug te vechten. Ze is een traject gestart in de Verenigde Staten waarbij haar gezicht gereconstrueerd wordt. Ze heeft ondertussen al twee operaties achter de rug het het resultaat is geweldig. Voor het eerst van haar leven heeft ze een volledig gezicht. Een derde en laatste operatie volgt in september.

Daarnaast zet de moedige vrouw ook haar gevecht tegen kanker verder. "Ik zal overwinnen", zegt ze. "Ik richt mijn blik op de toekomst."

Ivanka komt met haar verhaal naar buiten om andere patiënten met het Goldenhar-syndroom een hart onder de riem te steken. (br.hln)


» Reageer (0)
28-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pil tegen Alzheimer weer wat dichterbij dankzij Belgische doorbraak

Pil tegen Alzheimer weer wat dichterbij dankzij Belgische doorbraak

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/3/11/20170727190615/media_xll_9894326.jpg

Kan een pilletje van Belgische makelij straks de ziekte van Alzheimer voorkomen? Wetenschappers zijn hoopvol na de ontdekking van een manier om de schade in de hersenen van Alzheimerpatiënten te vermijden.

In de hersenen van Alzheimerpatiënten bevinden zich tal van eiwitophopingen die vermoedelijk leiden tot het afsterven van zenuwcellen en zo geheugenverlies en andere symptomen veroorzaken. Deze ophopingen bestaan uit samengeklitte eiwitfragmenten (bèta-amyloïd) die geproduceerd worden door een enzymcomplex (gamma-secretase).

Onderzoekers van het Centrum voor Hersenonderzoek van de VIB-KU Leuven, onder leiding van Bart De Strooper en Lucia Chavez-Gutiérrez, hebben een nieuwe piste ontdekt om de interactie tussen het enzymcomplex en de eiwitten te stabiliseren. Zo is het volgens hen mogelijk te verhinderen dat er in de hersenen langere en meer schadelijke fragmenten ontstaan van datzelfde kleverige eiwit. bèta-amyloïd stapelt zich namelijk op in het brein van Alzheimerpatiënten en tast zo gezonde hersencellen aan.

Samenklitten voorkomen

Dit enzymcomplex produceert verschillende vormen van deze samengeklitte eiwitten, waarvan de langere fragmenten het schadelijkst zijn. Wereldwijd zijn wetenschappers al een tijdje op zoek naar manieren om dit samenklitten te voorkomen of om de ophopingen weer af te breken.

De Leuvense onderzoekers toonden aan dat de interactie tussen dit enzymcomplex en het eiwit bepalend is voor welk type fragment precies gevormd wordt. Hoe stabieler de interactie tussen de twee, hoe meer tijd om de eiwitfragmenten af te breken; wat kleinere en minder schadelijke eiwitfragmenten oplevert. Als de verbinding zwakker is tussen het enzymcomplex en het eiwit zullen de eiwitfragmenten sneller worden vrijgezet en is er minder kans dat deze worden opgebroken in kleinere stukken.

De onderzoekers zijn er wel nog niet. Nu moeten ze nog op zoek gaan naar een manier om hun bevindingen te vertalen in geneesmiddelen. (br.hln)


» Reageer (0)
27-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kust krijgt rif van wormen, mosselen en zeewier

Belgische kust krijgt rif van wormen, mosselen en zeewier

http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/11/9/20170727050241/media_xll_9892719.jpg

Voor de Belgische kust wordt volgende maand een kunstmatig rif aangelegd dat ervoor moet zorgen dat onze stranden niet meer wegspoelen bij stormweer. Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) heeft zopas zijn fiat gegeven voor het proefproject.

Traditioneel zijn het harde structuren die onze kust beschermen, zoals golfbrekers en dijken. Nieuw is dat er nu alleen natuurlijk materiaal gebruikt wordt, meer bepaald riffen van zeewier, mosselen en schelpkokerwormen. Die organismen moeten het zand tegenhouden dat nu bij noodweer nog naar open zee wordt meegesleurd.

De buffers worden op circa 1,5 kilometer voor de kustlijn van De Panne opgetrokken, enkele meters onder de zeespiegel. Op enkele boeien na, die de testzone van 100 vierkante meter afbakenen, zult u er vanaf het strand niets van merken. Het project kost de belastingbetaler niets: het wordt volledig gefinancierd door vijf gespecialiseerde firma's die de techniek nadien hopen te exporteren naar het buitenland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inventieve konijnen krijgen lift van schapen om aan overstroming te ontkomen

Inventieve konijnen krijgen lift van schapen om aan overstroming te ontkomen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/14/11/20170727060848/media_xll_9893096.jpg

Een Nieuw-Zeelandse boer heeft nieuw respect gekregen voor de wilde konijnen op zijn boerderij. Toen de man zijn schapen wilde gaan redden die wegens de overstromingen op het Zuidereiland dreigden te verdrinken, zag hij tot zijn grote verrassing zwarte wilde konijnen hoog en droog in de zachte witte wol op de rug van zijn schapen zitten.

Eigenlijk zijn de wilde konijnen een plaag en voert de boer, de 62-jarige Ferg Horne, al veertig jaar 'oorlog' tegen de beesten: wanneer hij ze ziet, schiet hij ze af of probeert hij ze met vallen te vangen.

Maar de goede man kon het deze keer toch niet over zijn hart verkrijgen om de inventieve knaagdieren de nek om te draaien. "Normaal schiet ik ze dood, maar deze konijnen hadden zoveel initiatief en overlevingsdrang getoond dat ik niet anders kon dan ze te laten leven", lacht de boer, die het tafereel vastlegde met zijn smartphone.

Bedreiging
De man bracht zijn schapen met hun levende vracht op de rug in veiligheid in een andere, hogerop gelegen weide. Terwijl de schapen zo snel mogelijk naar het hoogste punt holden, probeerden de konijnen uit alle macht te blijven zitten. "Uiteindelijk vielen ze eraf, maar toen waren ze al hoog genoeg en konden ze zich in de heg verschansen", zegt de boer.

Konijnen en andere knaagdieren worden in Nieuw-Zeeland beschouwd als een pest en een bedreiging voor de lokale vogelpopulatie die deels bestaat uit loopvogels die niet kunnen vliegen en hun eieren op de grond leggen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stones werken aan een nieuw album

Rolling Stones werken aan een nieuw album

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/13/3/20170725160557/media_xll_9889083.jpg

De Britse oerrockband Rolling Stones werkt aan een nieuw album, zo heeft een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA bevestigd.

De groep zal "zeer, zeer binnenkort" weer de studio intrekken, had gitarist Keith Richards (73) in een interview aangekondigd dat vorige week op zijn YouTube-kanaal opdook.

Wat er precies zal te horen zijn, wilde Richards nog niet verraden. Maar mogelijk zullen de Stones voortborduren op hun vorige album 'Blue and Lonesome' dat covers van blueslegenden als Jimmy Reed, Willie Dixon en Eddie Taylor omvat. Het succes van het eind vorig jaar uitgebrachte album, het eerste sinds 'A Bigger Bang' van 2006, heeft de groep verrast, zei Richards. Volgens hun platenmaatschappij was het laatste album op nauwelijks drie dagen in Londen ingeblikt.

Sinds het ontstaan van de groep in 1962 hebben de Stones al meer dan twee dozijn studioalbums uitgebracht. In september en oktober toeren ze door Europa. (br.hln)


» Reageer (0)
26-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alice Cooper vindt kunstwerk van Andy Warhol terug tussen hoopje rommel

Alice Cooper vindt kunstwerk van Andy Warhol terug tussen hoopje rommel

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/0/14/20170725171401/media_xll_9889274.jpg

Rockmuzikant Alice Cooper heeft tussen oude spullen in een opslagplaats een meesterwerk van Andy Warhol teruggevonden. Het kunstwerk, dat meer dan veertig jaar weggeborgen zat, kan miljoenen waard zijn.

Het gaat om een print van 'Little Electric Chair' op rode zijde uit Warhols 'Death and Disaster'-reeks. Het werk zat opgeborgen met tourmateriaal uit de jaren 1970. "Alice kreeg het als verjaardagsgeschenk, lang geleden in de jaren '70 toen nog niemand echt om Andy gaf - hij werd nog maar net bekend," vertelt Coopers manager Shep Gordon aan CNN.

Cooper en Warhol raakten in de jaren '70 bevriend in New York. "Het was in 1972 en Alice was naar New York verhuisd met zijn vriendin Cindy Lang," zei Gordon aan The Guardian. "Andy was een beetje een groupie en Alice ook. Ze hielden van beroemde mensen. Dus ze begonnen een relatie en trokken graag samen op."

Vage herinnering

 Tijdens zijn optredens veinsde Cooper destijds dat hij geëlektrocuteerd werd in een stoel die identiek is aan de stoel op Warhols print. Het beeld is gebaseerd op een persfoto van 13 januari 1953 van een executiekamer in de Sing Sing-gevangenis, waar twee Amerikanen dat jaar geëxecuteerd werden omdat ze geheime informatie hadden doorgespeeld aan Rusland.

Het was Cindy Lang die een van de prints van Warhol wilde kopen als verjaardagsgeschenk voor Cooper. "Ik herinner me dat Cindy naar kantoor kwam en dat ze Alice (het schilderij van) de elektrische stoel voor zijn verjaardag wilde geven en (Warhols studio) zei dat ze er een kon hebben voor 2500 dollar. Dat is hoe ik het me herinner, maar alles van die periode is erg vaag. Zoals ik later ontdekte, waren dingen waarvan ik toen dacht dat ze echt waren, niet echt," bekent Gordon.

Ook Alice Coopers herinneringen van die periode zijn niet meer al te helder. Hij liet zich opnemen voor een alcoholverslaving en verhuisde van New York naar Los Angeles. "Alice zegt dat hij zich herinnert dat hij een gesprek had met Warhol over de prent. Hij denkt dat het gesprek echt was, maar hij kan niet zweren dat het zo was," aldus Gordon.
Opgerold

Na de tournee werd het werk opgeborgen. Vier jaar geleden kwam het terug ter sprake, tijdens een etentje van Gordon met Ruth Bloom, een bekende kunsthandelaar in LA. Zij vertelde dat een werk van Warhol recent veel geld had opgebracht en toen Gordon haar vertelde dat Cooper een 'Little Electric Chair' had, raadde Bloom hem aan om het te werk zoeken.

"Alices moeder herinnerde zich dat het werd opgeborgen, dus we gingen het zoeken en vonden het opgerold in een buis," aldus Gordon.
Miljoenen

In november 2015 werd een groene versie van Little Electric Chair uit 1964 geveild voor 11,6 miljoen dollar. De kans is echter klein dat Coopers exemplaar evenveel zal opbrengen, want het is niet getekend.

Gordon bracht het doek naar Richard Polsky, een Warhol-expert die vermoedt dat het werk dateert uit 1964 of 1965. "Toen ik dit verhaal hoorde, fascineerde het me en het was 100 procent correct - alles hield steek," vertelde Polsky aan CNN. "Wat mensen niet weten van de 'Electric Chairs' is dat ze niet verkochten toen ze voor het eerst gemaakt werden - in 1964 en 1965. Kan je je voorstellen dat je een elektrische stoel aan de muur van je woonkamer hangt? Mensen deden dat toen gewoon niet. Het is te luguber."

"Eerlijk, destijds dacht niemand dat het echt enige waarde had," aldus Gordon. "Andy Warhol was toen niet eens 'Andy Warhol'. En het was toen een echte wervelwind van drugs en drank. Maar je had Alices gezicht moeten zien toen de schatting van Richard Polsky binnenkwam. Zij mond viel open en hij keek naar me. 'Ben je serieus? Dat is van mij!"  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladerepen worden steeds kleiner en dit is de reden

Chocoladerepen worden steeds kleiner en dit is de reden

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/13/13/20170726090741/media_xll_9890698.jpg

In november vorig jaar stond het Verenigd Koninkrijk op zijn achterste poten, nadat de chocoladerepen van Toblerone plots heel wat minder chocolade bevatten voor dezelfde prijs. Maar de bekende chocoladereep is niet het enige product dat steeds kleiner wordt. "Krimpflatie" heet het fenomeen, en ook bij ons wordt het toegepast.

"Krimpflatie" oftewel shrinkflation is het fenomeen waarbij producenten haast ongemerkt voor dezelfde prijs een minderwaardig product verkopen. Met die stiekeme techniek hoeven ze de prijs niet te verhogen en schrikken ze dus geen klanten af.

Minder chocolade voor hetzelfde geld
Het bekendste voorbeeld was de ophef rond Toblerone in het Verenigd Koninkrijk eind vorig jaar. De blokjes bevatten beduidend minder chocolade, maar werden nog steeds voor dezelfde prijs verkocht, tot ongenoegen van de Britse chocoladeliefhebbers. Hetzelfde gebeurde met Coco Pops van Kellogg's, Doritos van PepsiCo en Maltesers en M&M's van Mars. 

Geen nieuw fenomeen
"De schuld van de brexit", klonk toen als veelvoorkomende verklaring. Maar een nieuw onderzoek van de Britse Office for National Statistics ontkent dat nu, zo schrijft De Tijd. Tussen 2012 en 2017 zijn zo'n 2.500 producten kleiner geworden voor dezelfde prijs, voornamelijk bij drank en voeding. Geen gevolg van de brexit dus, want het fenomeen gaat al veel verder terug en is niet toegenomen sinds toen. Bovendien is het Verenigd Koninkrijk niet de enige plek die zich hier schuldig aan maakt: oplettende chococoladeliefhebbers hebben ook al gemerkt dat bijvoorbeeld repen Snickers doorheen de jaren iets kleiner zijn geworden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 trucjes om planten water te geven als je op vakantie bent

3 trucjes om planten water te geven als je op vakantie bent

http://static1.hln.be/static/photo/2017/3/10/6/20170725142921/media_xll_9888876.jpg

Wil je niemand belasten met de taak om je plantjes water te komen geven, terwijl jij op vakantie bent? Niks dat een beetje klussen niet kan oplossen. Met deze drie handige methodes maak je zelf een systeem om je kamerplanten in leven te houden terwijl jij van een reisje geniet.

1. Methode één: zelfbedruipend systeem

Dit zelfgemaakte vernuftige systeem zorgt ervoor dat je planten geleidelijk water krijgen, en zelf gaan "drinken" als ze dorst hebben. Het enige wat je nodig hebt is enkele plastic flessen; een halve liter volstaat voor kleine plantjes, voor grotere planten kan je literflessen gebruiken.

Zo maak je het: 

- Maak met een schaar of met behulp van een hamer en een nagel een gat in de plastic dop van een volle fles water.

- Plant de fles nu in de grond met de dop naar beneden. Het water zal geleidelijk in de plant druppelen terwijl je weg bent.

2. Methode twee: een fles en een koordje

Heb je geen plastic flessen, dan kan je ook met behulp van een koordje en een bokaal een systeem op poten zetten. Dit systeem is vooral efficiënt voor kleine plantjes die weinig water nodig hebben. 

Zo maak je het:

- Vul een fles of bokaal met water en zet het naast de plant. Zorg ervoor dat de bokaal of fles iets hoger dan de bloempot staat. 

- Hang een katoenen of nylon koord in het water en duw dat ook in de grond in de bloempot. 

- Het water gaat nu via het koordje geleidelijk in de bloempot. Let op: gebruik een koord of stuk stof dat water kan absorberen uit katoen of nylon, anders zal de truc niet werken.

3. Methode drie: in het bad

Vele kleine kamerplanten, waardoor het nogal een werkje is om ze allemaal van zo'n systeem te voorzien? Tip van Martha Stewart: maak dan gebruik van je badkuip, als je die hebt. 

Zo maak je het:

- Maak je badkuip schoon en zorg dat er geen resten van zeep of andere chemische producten in achterblijven

- Bedek de bodem met een doek of badmat, zodat de ondergrond niet glad is.

- Zet al je kleine bloempotjes in het bad, dat je vult met een flinke bodem water. Zo kunnen je plantjes zelf "kiezen" wanneer ze willen drinken. Let wel op met een badkamer waar niet veel daglicht binnen schijnt, als je plantjes dat wel nodig hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
25-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking waarschuwt:

Stephen Hawking waarschuwt: "Aliens kunnen onze planeet plunderen"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/7/9/20170724170657/media_xll_9886884.jpg

Astrofysicus Stephen Hawking waarschuwt dat we maar beter behoedzaam zijn wanneer we proberen te communiceren met mogelijke buitenaardse beschavingsvormen. Intelligente 'aliens' zouden volgens Hawking wel eens plunderaars kunnen zijn die het op de bestaansmiddelen van vruchtbare planeten zoals de onze hebben gemunt die ze veroveren en koloniseren.

Hawking herhaalt zijn waarschuwing in een nieuwe documentaire: 'Stephen Hawking's Favorite Places'. Van de mogelijks bewoonbare buitenaardse wereld, Gliese 832c, zegt hij: "Op een dag kunnen we een signaal ontvangen van dergelijke planeet, maar we moeten beducht zijn als we antwoorden. De ontmoeting met een geavanceerde samenleving zou wel eens kunnen zijn zoals de indianen die Columbus tegen het lijf lopen. Dat is niet zo goed afgelopen".

Luidruchtig
Als planeet is onze Aarde nogal luidruchtig: we zenden nu al eeuwenlang radio- en televisiesignalen de ruimte in. Sommige astronomen menen dat een buitenaardse beschaving die in staat is snel genoeg door de ruimte te reizen om onze planeet binnen te vallen met een bezettingsmacht ons al lang zou opgemerkt hebben.

Daarnaast is er ook de fermiparadox, die stelt dat er geen buitenaards leven is en dat we alleen zijn in het universum.

Reservaat
Of er is de conservatietheorie, die stelt dat meer geavanceerd leven onze planeet aan zijn lot heeft overgelaten totdat we hier een zeker niveau van ontwikkeling hebben bereikt en dat onze planeet in wezen een reservaat is. (br.hln)


» Reageer (0)
24-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expert: Shakespeare was homo en schreef zijn sonnetten voor mannen

Expert: "Shakespeare was homo en schreef zijn sonnetten voor mannen"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/3/15/5/20170723103958/media_xll_9884240.jpg

Hij was getrouwd met Anne Hathaway, met wie hij drie kinderen kreeg. Maar toch zijn velen ervan overtuigd dat de befaamde Britse toneelschrijver en dichter William Shakespeare heimelijk homo was. De artistiek directeur van de Royal Shakespeare Company, een man die weet waarover hij spreekt, meent zelfs Shakespeare het leeuwendeel van zijn sonnetten aan een man en niet aan een vrouw richtte.

Greg Doran verklaarde tegenover de BBC: "Na jarenlang werken met het materiaal van Shakespeare, besef ik dat zijn perspectief dat van een buitenstaander was. Dat stelde hem in staat in de ziel te kijken van een zwarte generaal, een Venetiaanse jood, een Egyptische koningin of wie dan ook. Dat perspectief van de buitenstaander heeft misschien wel iets te maken met zijn seksualiteit".

De geruchten als zou Shakespeare wellicht mannen boven vrouwen verkoos, zijn niet nieuw. Sommige historici beweren dat zijn sonnetten voor mannen werden geschreven. Doran ging dat uitpluizen en besluit dat 126 van de 154 sonnetten die de bard schreef aan een man en niet aan een vrouw zijn gericht. Doran stelt voorts dat regisseurs de geaardheid van homoseksuele personages in het werk van Shakespeare niet hoeven te verbloemen, zoals Antonio in 'De Koopman van Venetië' die volgens Doran duidelijk verliefd is op de jonge Bassanio. "Dat wordt nog al te vaak neergezet als 'wij zijn goeie vrienden'. Terwijl het duidelijk een portret is van een homo en het is in de 21ste eeuw niet meer aanvaardbaar dat anders neer te zetten". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang zullen we leven

Lang zullen we leven: deze 3 gezonde gewoontes verlengen je levensduur

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/7/11/20170723115608/media_xll_9884351.jpg

Van plan om nog lang en liefst ook wat gelukkig te leven? Dan zijn er drie belangrijke dingen die je zelf enigszins in de hand hebt om je levensduur lichtjes te verlengen. Dat blijkt uit een nieuw grootschalig onderzoek van de universiteit van Michigan.

Toegegeven: het resultaat van het onderzoek is niet verrassend en we weten het diep vanbinnen allemaal wel. Maar de sleutel tot een langer leven is volgens de onderzoekers van de universiteit van Michigan heel simpel: Rook niet. Drink alcohol met mate. Word niet obees. Dat is het resultaat van hun studie bij meer dan 14.000 gezonde vijftigplussers.

Betere levenskwaliteit

Gemiddeld leven de niet-rokers, niet-obesen en matige alcoholdrinkers zeven jaar langer dan wie wel zondigt aan deze gezonde gewoonten. Met "matig alcoholdrinken" namen de onderzoekers de richtlijn van maximum veertien consumpties per week. Mensen met een BMI onder de 30 vielen in de categorie niet-obees. Wat ook opvallend is: niet alleen leefde deze groep langer, ook hun levenskwaliteit was beter. Zo werd ook gemeten op fysieke ongemakken zoals moeilijk wandelen of uit bed raken, wat in die zeven extra jaren bij de "gezonde" groep geen probleem opleverde. Spontaan zin om je leven te beteren? Dan zal deze tip je misschien wel interesseren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen vervangt huiswerk in basisscholen in Florida

Lezen vervangt huiswerk in basisscholen in Florida

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/4/5/20170723093354/media_xll_9884195.jpg

Geen huiswerk meer voor 20.000 kinderen in basisscholen in Florida. De directrice van de scholengroep vervangt het traditionele huiswerk door 20 minuten lezen. Volgens de directrice zijn de positieve effecten van (luidop) lezen wetenschappelijk aangetoond en is dat bij het traditionele huiswerk niet of amper het geval.

Over de (on)zin van huiswerk, zeker op jonge leeftijd, is al heel wat inkt gevloeid. Heidi Maier, directrice van een scholengroep in Marion County in Florida, voegt daar nu een hoofdstuk aan toe. Zij heeft namelijk beslist om vanaf volgend schooljaar het huiswerk te schrappen in haar basisscholen. In de plaats moeten de leerlingen elke dag twintig minuten lezen.

Maier baseert zich voor haar controversiële beslissing op experts die zeggen dat het traditionele huiswerk voor kinderen in het basisonderwijs weinig of geen effect heeft op de schoolse prestaties. Dagelijks lezen, luidop lezen en voorgelezen worden door een volwassene hebben daarentegen wel wetenschappelijk aangetoonde positieve effecten.

De directrice verwijst onder meer naar de studies van Richard Allington, een expert op het vlak van leren lezen en taalverwerving. "De kwaliteit van het huiswerk dat gegeven wordt, is zo bedroevend dat het beter is om kinderen zelfgekozen boeken te laten lezen ter vervanging van hun huiswerk", aldus Allington.

De circa 20.000 kinderen in de basisscholen van Maier zullen zelf hun boeken kunnen kiezen. Ze krijgen daarbij wel de hulp van hun leerkrachten van de schoolbibliotheken. De kinderen die thuis geen volwassene hebben om hen te helpen bij het lezen - dat zijn dan dezelfde kinderen die ook geen volwassene hebben die hen helpen bij het huiswerk - zullen kunnen rekenen op onder meer vrijwilligers en audioboeken. (br.hln)


» Reageer (0)
23-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Police - Every Breath You Take

The Police - Every Breath You Take

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekten hun grootste successen in de jaren tachtig en zijn officieel nooit uit elkaar gegaan.» Reageer (0)
22-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs de snor van Salvador Dalí is 28 jaar na zijn dood nog intact

Zelfs de snor van Salvador Dalí is 28 jaar na zijn dood nog intact

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/3/9/20170721151858/media_xll_9881049.jpg

Het lichaam van de surrealistische Spaanse kunstenaar Salvador Dalí is gisterenavond opgegraven voor een vaderschapstest, 28 jaar na zijn dood. Een Spaanse rechtbank beval de test in juni. Er werden onder andere monsters van haren, tanden, nagels en botten genomen van het lichaam. Het lichaam bleek volgens aanwezigen nog in perfecte staat, zelfs Dalí's snor werd bewaard.

De kist waarin Dalí zich bevindt werd omstreeks 22.20 uur geopend. Volgens de burgemeester van Figueras was het lichaam van Dalí in goede staat en goed geconserveerd. De gerechtelijke artsen waren ongeveer vijf uur bezig met het nemen van de monsters.

Ook volgens Lluis Peñuelas Reixach, secretaris-generaal van de Dalí-stichting, was het lichaam nog in goede staat. "Zoals u weet werd  het lichaam gebalsemd en gemummificeerd. Ook zijn snor is daarbij bewaard gebleven, ze bevond zich nog altijd in de typische 'tien na tien'-positie.

Dalí stierf in 1989 aan hartfalen, op de leeftijd van 84 jaar. Er werd aangenomen dat hij geen kinderen had. Maar een 61-jarige Spaanse vrouw uit Girona, wier naam niet bekendgemaakt werd door de rechtbank, overtuigde de rechter ervan dat Dali moest worden opgegraven om na te gaan of zij de dochter is van de kunstenaar.

Geheime affaire met huishoudster
De vrouw, die tarotkaarten leest, zegt sinds 2007 dat ze een kind is van Dalí. Als ze erkend wordt als zijn dochter, zou ze delen van zijn eigendom en rechten op zijn kunst in handen kunnen krijgen.

Ze zegt dat haar moeder als huishoudster voor Dalí werkte en dat de twee halverwege de jaren 50 een geheime affaire hadden. Dalí was toen getrouwd met zijn muze Gala. De rechter wil op 18 september uitspraak doen in de vaderschapszaak.

Het gebalsemde lichaam van Dalí ligt tussen zijn kunstwerken begraven onder de glazen koepel van zijn theater-museum in de stad Figueres, in de regio Catalonië. Hij ligt onder twee stenen blokken die elk 1,5 ton wegen, aldus het stadsbestuur. Aan de opgraving kwamen dan ook technici en bouwvakkers te pas.

De stichting Gala Salvador Dalí is niet blij met de opgraving maar troost zich met de gedachte dat de kunstenaar weer in vrede kan rusten. "Dit was een zeer ongemakkelijke situatie voor de stichting en het heeft ons allen zeer treurig gemaakt. En niet alleen ons maar vele mensen die van Salvador Dalí hielden", zei secretaris Lluís Peñuelas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je slippers zonder je voeten te verknoeien

Zo draag je slippers zonder je voeten te verknoeien

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/9/11/20170721122412/media_xll_9880766.jpg

Het ultieme zomergevoel is dat van zand tussen je tenen, terwijl je met slippers aan de voeten richting zee wandelt. Het jammere aan dat zomerse accesoire is dat ze niet bepaald goed voor je voeten zijn, en regelmatig dragen tot ontstekingen kan leiden. Zo perk je die schade in.

Slippers dragen mag dan wel slecht zijn voor je voeten, het blijft nog steeds beter dan blootsvoets rondtrippelen, zo vertelde Dr. Christina S. Long aan Today. "Ze beschermen een beetje de onderkant van de voeten, maar dat is dan ook alles,"  klinkt het. "Ze geven geen steun aan je hiel of bal van de voet, en je moet ze met je tenen vastgrijpen om ze aan je voeten te houden. Als je ze te lang draagt kan je blaren krijgen, maar ook virale infecties, bacteriën, een slechte loophouding, ontstekingen, hamertenen enzovoort."

Maar zoals dat gaat met ongezonde dingen, wil dat nog niet zeggen dat we ze definitief aan de kant moeten schuiven. Net zoals bij wijn en chocolade, geldt bij slippers evenzeer dat ze kunnen, maar met mate. En probeer ook eens hier op te letten.

1. Niet achter het stuur

Met je slippers achter het stuur kruipen is een slecht idee. Het schoeisel kan af je voeten schuiven en vast komen te zitten onder het rem- of gaspedaal, met alle gevolgen van dien. Draag altijd "vaste" schoenen als je rijdt, en hou die slippers voor op het strand. 

2. Bij bijzondere gelegenheden

Flip-flops zijn ideaal voor kortetermijngebruik, zeker als ze op zijn minst een kussentje in de zool hebben en lichtjes steun bieden aan de boog van de voet. "Draag ze op het strand, rond het zwembad, in openbare douches zoals op de sportschool of op een korte wandeling naar de supermarkt," tipt Long. Maar draag ze niet om lange afstanden te wandelen, lang recht te staan of om een sport uit te oefenen. Sandalen zijn dan een betere keuze, maar voor activiteiten met veel beweging blijft een sportschoen de beste keuze.

3. Koop een degelijk paar

Slippers vind je zelfs in de supermarkt vanaf enkele euro's, maar als je voeten je lief zijn investeer je toch beter in een iets degelijker paar. Zoek naar exemplaren die de voet toch een beetje ondersteunen, aan de boog of door kussentjes in de zolen. Leer is een betere keuze dan plastic, om blaren te vermijden. Kan je de zool van de slipper bijna helemaal dubbel plooien? Dan weet je zeker dat je een nachtmerrie voor je voeten in handen hebt. 

4. Verzorg je voeten

Je hoeft geen wekelijkse afspraak bij de pedicure te maken, maar het is wel belangrijk om je voeten schoon te houden. Goed wassen, af en toe een voetcrème en je teennagels goed onderhouden zijn een basic must. Vergeet je voeten ook niet in te smeren met zonnecrème, een plek die vaak vergeten wordt. Let daarnaast op waar je loopt, zodat je niet in glas, een gemorste bol ijs of - erger nog - hondenpoep trapt. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!