NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
27-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - Don't Know Why

Norah Jones - Don't Know Why

Klik op de foto om ze te beluisteren

Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.
Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder anderen) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist

╗ Reageer (0)
26-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uurdiscussie: moet het winteruur de standaard worden?

Uurdiscussie: moet het winteruur de standaard worden?

https://images4.persgroep.net/rcs/GBzRuMF8h5qcMcvA5a19L6U4xJA/diocontent/114047583/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

“De zomertijd heeft zijn beste tijd gehad.” Het is inmiddels een bekende uitspraak van weerman Frank Deboosere. Hij is een grote fan van de wintertijd, die eigenlijk de ‘echte’ tijd is. Maar waarom de zomertijd afschaffen en niet de wintertijd? 

In de nacht van zaterdag op zondag is het klokverzetcircus daar weer  en schakelen we over van zomertijd op wintertijd. De klok gaat één uur achteruit en we mogen een uur langer in bed blijven liggen. Vanaf dan komt de zon een uur vroeger op en gaat ze een uur vroeger onder, en dat tot 25 maart 2018, wanneer we opnieuw overschakelen op zomertijd. Dat de zon nu een uur vroeger onder gaat, maakt van de overschakeling naar het winteruur de start van een risicovolle periode op het vlak van verkeersveiligheid.

Tweejaarlijks gepruts

Algemeen gezien is het tweejaarlijks gepruts met de tijd een erg ingrijpend gebeuren. Wereldwijd zorgt het voor een hoop ellende en gemiste afspraken, aanpassingsproblemen in het gezin en het bedrijfsleven. De overgang van winter- naar zomertijd en omgekeerd heeft volgens studies ook een niet te negeren invloed op onze biologische klok en onze gezondheid. In de dagen na een tijdsovergang is er een stijging in het aantal beroertes, hartaanvallen en verkeersongevallen. Kortom, het artificiële spelletje met de tijd heeft een heleboel nadelige effecten. En dat twee keer per jaar. “Blijf gewoon van de tijd af”, argumenteert weerman Frank Deboosere geregeld.

Als het aan een groep van 70 Europarlementsleden ligt, is het in ieder geval mogelijk een van de laatste keren dat we ‘sjoemelen’ met de tijd. De afwisseling tussen zomer- en wintertijd heeft volgens de Europarlementsleden, uit alle acht fracties van het parlement, veel meer nadelen dan voordelen. In december wordt gestemd over een resolutie en als die wordt aangenomen, buigt de Europese Commissie zich over het vraagstuk. Als een meerderheid van de EU-landen voorstander blijkt van afschaffing, dan komt er een eind aan de zomer- en wintertijd. Maar welke tijd zullen we dan gebruiken? De zomertijd of de wintertijd?

Energiebesparing?

Om te begrijpen waarom we aan de tijd zijn beginnen broddelen - en waarom specifiek het zomeruur steeds meer achterhaald is volgens onder meer Frank Deboosere - moeten we terug naar 1977 en de economische crisis van die tijd. Overheden wereldwijd zochten naar energiebesparende maatregelen om de rekeningen van de mensen te drukken en vonden een oplossing in een geschuif met het uur. Ziedaar de geboorte van het zomeruur, want als het ’s avonds langer licht is, hoeven de lichten minder snel aan en blijven mensen langer buiten. Energie en meteen ook geld gespaard, hoera.

Maar dat argument gaat niet meer op, blijkt uit studies. Als we vandaag de berekening maken, bespaar je met de overschakeling tussen het winter – en zomeruur jaarlijks 2,60 euro op je elektriciteitsrekening. Een verwaarloosbaar economisch voordeel, onder meer door de komst van ledverlichting en energie-efficiëntere toestellen. En meer dan vaak wordt enig besparend effect tenietgedaan door apparaten als airconditioning die wel lustig draaien in de zomermaanden. Nee, voor energiebesparing moeten we het niet meer doen.

Standaardtijd

Het belangrijkste argument voor de afschaffing van de zomertijd is dat de wintertijd eigenlijk onze standaardtijd GMT+1 is (ofwel de wereldtijd plus een uur). Met een omschakeling naar de zomertijd zitten we eigenlijk dus twee uur boven die tijd. “Precies dat maakt het moeilijk om ook in de winter een echte zomertijd te gebruiken”, aldus weerman Frank Deboosere op zijn website.

Licht om kwart voor tien

Als het altijd zomertijd zou zijn, zou de ochtendspits dan maandenlang in het donker verlopen en moeten kinderen ook maandenlang in complete duisternis naar school. Met de zomertijd als dé tijd komt de zon op 1 januari namelijk bijvoorbeeld pas op rond 9u45. De combinatie van duisternis (en de ochtendmist, die een uur langer blijft hangen) vergroot de kans op zware verkeersongevallen. De avondspits valt dan weer op het heetst van de dag en veroorzaakt ernstige ozonoverlast.

Te lang licht

“En dan komt er natuurlijk nog bij dat met de zomertijd ’s zomers de nachten heel laat beginnen”, stelt Deboosere. “Het nachtlawaai begint en eindigt dus later. Jonge kinderen moeten naar bed bij klaarlichte dag en in verzengende hitte.” En ook volwassenen ondervinden last van de zomerhitte die een uur langer blijft hangen in de slaapkamers, waardoor we minder gemakkelijk in slaap vallen en het zomeruur zo nadelige effecten heeft op ons slaapritme.

“Mijns inziens zou het veel beter zijn om het hele jaar door de wintertijd te behouden, maar om de mensen toe te laten in de zomermaanden een uur vroeger te komen werken”, besluit Deboosere.  Zo verlopen de spitsen ’s ochtends en ’s avonds meer gespreid en dat zou volgens de weerman minder files, minder vervuiling en minder tijdverlies betekenen. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijlvol als een Parisienne: de baret is het hoofddeksel van de winter

Stijlvol als een Parisienne: de baret is het hoofddeksel van de winter

https://www.mupload.nl/img/r4ss0khetc8lh.jpg

Een baret geeft je instant de flair van een chique Parisienne, het houdt je hoofd warm in de winter en het is ook nog eens betaalbaar. Kortom, het is het ultieme accessoire voor de komende maanden, en dat hebben fashionista’s massaal in het snuitje.

Wie recent nog op citytrip ging naar hippe grootsteden als New York, Tokio of Berlijn viel het ongetwijfeld ook op: de baret is opnieuw immens populair. Je ziet er vrouwen van elke leeftijd rondlopen met het nationale hoofddeksel van Frankrijk op hun hoofd, en ook op Instagram poseert de ene hippe blogger na de andere met een baret aan. Kortom, de baret is populair en verdient dus ook een plaatsje in jouw garderobe.

Welke kies je?

Klassieke kleuren als zwart, donkerblauw en beige combineren makkelijk met alles in je garderobe, maar je kunt van de baret ook een statement piece maken door te kiezen voor een felle tint rood of roze, bijvoorbeeld. Het hoofddeksel is verkrijgbaar in alle verschillende prijscategorieën – er zijn zelfs modellen gemaakt van kasjmier. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bpost gaat ook pakjes bij de buren leveren

Bpost gaat ook pakjes bij de buren leveren

https://www.mupload.nl/img/zfdql5gc3qu4k.jpg

Vanaf vgisteren biedt bpost ook de keuze om pakjes af te leveren bij bijvoorbeeld de buurman indien de klant niet thuis is. Dat meldt bpost vandaag. De invoering gebeurt gefaseerd, tegen eind maart 2018 kan iedereen in België zijn pakje op een zelfgekozen plaats ontvangen.

Concreet kan de klant via de website aangeven waar de postbode het pakje moet leveren wanneer er niemand thuis is. Er zijn verschillende opties. Zo kan het bij een zelfgekozen buur binnen een straal van 50 meter of een veilige plaats in de buurt van het huis, bijvoorbeeld de carport. Andere opties zijn een afhaalpunt naar keuze, bijvoorbeeld een postkantoor of postpunt, of vanaf 2018 een pakjesautomaat.

Volgens bpost is zowat 14 procent van de thuisleveringen van pakjes niet van de eerste keer succesvol omdat er niemand thuis is. Zowel de klant als de webshops waren vragende partij voor meer flexibiliteit, klinkt het. Maar de klant die niets wenst te wijzigen aan het huidige proces, hoeft geen voorkeur op te geven. Het concept werd dit jaar getest in Roeselare, Seraing, Moeskroen en Turnhout.

Andere pakjesdiensten leveren al langer het pakje bijvoorbeeld bij de buren indien niemand thuis is.  (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling onthult emotioneel verhaal achter de creatie van Potterpersonage ‘Professor Stronk’

J.K. Rowling onthult emotioneel verhaal achter de creatie van Potterpersonage ‘Professor Stronk’

https://www.mupload.nl/img/wiodmsrltpquu.k.-rowling.jpg

De British Library in Londen stelt vanaf dit weekend een schat aan Harry Potterobjecten tentoon. Ook J.K. Rowlings schetsen van personages zijn er te bewonderen, ook de schets van personage professor Stronk. In een nieuwe BBC-documentaire onthult Rowling een emotioneel verhaal achter de creatie van dat personage.

Voor J.K. Rowling (52) begon te schrijven, maakt ze eerst een schets van de belangrijkste personages. Professor Pomona Stronk (‘Professor Sprout’ in het Engels), de leidster van afdeling Huffelpuf, heeft een speciaal plekje in haar hart, want tijdens de nacht waarin ze haar tekende, stierf haar moeder.

30 december 1990

“Ik heb deze schets getekend op 30 december 1990”, vertelt Rowling in de nieuwe BBC-documentaire over Harry Potter. “Ik bleef toen bij een vriend slapen. Ik was al zes maanden aan Harry Potter aan het schrijven en ik bleef op terwijl iedereen al gaan slapen was. Terwijl ik die tekening aan het maken was, is mijn moeder gestorven, 400 kilometer verderop. De volgende dag kreeg ik een telefoontje met het nieuws dat ze gestorven was.”

Rowlings moeder Anne stierf op 45-jarige leeftijd na een tien jaar lange strijd tegen multiple sclerosis. Ze heeft nooit het succes van haar dochter meegemaakt. Rowlings vermogen wordt geschat op meer dan 800 miljoen euro. Haar boeken zijn vertaald in 78 talen.

Tentoonstelling

De tentoonstelling in de British Library ‘A History of Magic’ is vrijdag gestart en er gingen al 30.000 tickets over de toonbank, een record. Tot 28 februari zijn er honderden Harry Potterartefacten te bewonderen. Volgende week zaterdag (28 oktober) zendt BBC de langverwachte documentaire over J.K. Rowling uit. (br.hln)


╗ Reageer (0)
25-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock ’n roll-legende Fats Domino overleden

Rock ’n roll-legende Fats Domino overleden

https://www.mupload.nl/img/gtlpenxlxm040.jpg

De Amerikaanse rock-’n-roll-legende Fats Domino is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn dochter aan TMZ.com gemeld. De pianist en zanger overleed in New Orleans, omringd door zijn vrienden en familie.

Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino, was in de jaren vijftig en zestig ongekend populair, niet alleen in de Verenigde Staten. Zijn carrière was hij in 1949 begonnen. Een van zijn vroege albums heette ‘The Fat Man’, wat voor altijd zijn bijnaam zou blijven. In de jaren die volgden verkocht hij miljoenen platen. Hij had wereldwijde hits met onder meer de nummers ‘Ain’t That a Shame’, ‘Whole Lotta Loving’ en zijn grootste succes: ‘Blueberry Hill’.

Zijn zangsuccessen bezorgden hem ook filmrollen. Zo was hij onder meer te zien in ‘Shake, Rattle & Rock!’ en ‘The Girl Can’t Help It’.

Hij heeft meer dan 65 miljoen albums verkocht en kreeg in 1987 een Grammy voor zijn hele carrière. In 1986 belandde hij in de prestigieuze Rock & Roll Hall of Fame. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood voor zelfvertrouwen, geel voor een goed humeur: hoe kleuren ons be´nvloeden

Rood voor zelfvertrouwen, geel voor een goed humeur: hoe kleuren ons beïnvloeden

https://images2.persgroep.net/rcs/dfpC8Zoh8-cf5omkjC3ptPt4mi4/diocontent/114016800/_focus/0.500000/0.760000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voor een belangrijke meeting trek je best die rode vest aan, een herfstdipje bestrijd je met een gele trui en ontstressen doe je met een blauwe blouse. Kleuren hebben een invloed op hoe we ons voelen, en ja, dat geldt dus ook voor de inhoud van je kleerkast.

Kleuren, ze lijken zo onschuldig. Maar de ene kleur is de andere niet. Vaak zijn ze immers beladen met culturele betekenissen en associaties.  De kleur van een logo, bedrijf of merk wordt dan ook nooit lukraak gekozen. Dus waarom zouden wij dan zomaar om het even wat uit de kast trekken? Door de juiste kleur te dragen, kan je immers een heel ander beeld van jezelf de wereld insturen.

ROOD = zelfvertrouwen

Het knalt van het straatbeeld af, staat iedereen en je valt meteen op: rood is dé kleur van dit seizoen. Bovendien straal je als ‘lady in red’ zelfverzekerdheid, mannelijkheid, energie en passie uit. Ideaal als je straks je mannetje moet staan in een belangrijke presentatie of vergadering. 

GROEN = zakelijk

Het is geen toeval dat de muren van pakweg ieder klaslokaal waar je ooit gezeten hebt, in een groene tint geverfd waren. Groen straalt rust uit, maar ook gezag. Het is een harmonieuze kleur die vrede en balans zou brengen. Wie door het leven wil als een stoïcijnse zakenvrouw, trekt dus best iets groens uit de kast.

BLAUW = rust

Blauwe tinten doen ons denken aan lucht en water, iets waar we automatisch rustig van worden. Maar daarnaast associëren velen de kleur ook met betrouwbaarheid en autoriteit. Dat maakt het tot de ideale keuze voor een sollicitatiegesprek, een diner met je schoonouders of een presentatie op het werk.

GEEL = goed humeur

De meest positieve kleur is en blijft geel. Het is een warme kleur die ons doet terugdenken aan de lente en het licht van de zon. Wie geel draagt, oogt dan ook niet alleen vriendelijker, maar zou zich zelf ook gelukkiger voelen. Bovendien activeert de kleur onze hersenen, wat ons creatiever én productiever zou maken. Bye bye, herfstdip.

ROZE = sympathiek

Millennial pink is niet voor niets de populairste kleur van het moment. De kleur wordt al eeuwenlang geassocieerd met vrouwelijke onschuld en zachtheid. Wie graag benaderbaar en vriendelijk wil overkomen, kan dus niet verkeerd gaan met een wollige, roze trui.  (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgehongerde beren in veel te kleine kooien moeten toekijken hoe mensen zitten te eten op restaurant

Uitgehongerde beren in veel te kleine kooien moeten toekijken hoe mensen zitten te eten op restaurant

https://www.mupload.nl/img/jxxkkbcsk1dnf.jpg

Ze zitten opgesloten in veel te kleine kooien, zijn uitgehongerd en moeten toeristen vermaken. Dat is het trieste lot van tientallen bruine beren in Armenië. De arme dieren moeten toezien hoe mensen schaamteloos zitten te lunchen in een naburig restaurant. De Britse dierenrechtenorganisatie ‘International Animal Rescue’ klaagt de praktijk aan en wil de beren elders een beter leven geven.

Het is een eeuwenoude traditie in Armenië om beren te houden. Het is in het land dus niet ongebruikelijk om op restaurant, in een winkelcentrum of zelfs aan een busstation een bruine beer in een kooi te spotten. Vaak worden ze als jong gevangen en brengen ze de rest van hun leven op deze manier door om toeristen te entertainen.

‘International Animal Rescue’ (IAR) heeft nu een grote actie op het getouw gezet om de beren te bevrijden uit hun kooien. “Het is verbijsterend om vast te stellen hoe deze beren moeten leven”, verklaarde  Alan Knight van IAR. “Ze zitten al jaren in deze vuile en stinkende kooien en moeten overleven op basis van wat etensrestjes. Uit verveling bonken ze met hun hoofd tegen de stalen stangen van hun kooi. Het maakt me ziek.”

De Armeense regering heeft haar steun toegezegd aan de reddingsactie van de dierenrechtenorganisatie. Ze hopen om 80 beren een beter leven te geven. Deze operatie kost 4.000 euro per beer. Het is de bedoeling dat de dieren opnieuw in het wild worden uitgezet. IAR bouwt eveneens een beschermd toevluchtsoord voor de beren die niet meer in het wild kunnen overleven. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroonprinses Elisabeth is jarig: zo spendeert een 16-jarige royal haar vrije tijd

Kroonprinses Elisabeth is jarig: zo spendeert een 16-jarige royal haar vrije tijd

https://www.mupload.nl/img/vgfspljhcxqdv.jpg

Prinses Elisabeth, die vandaag 16 jaar wordt, doet aan diepzeeduiken en kookt graag. Dat meldt het paleis in een aangepaste biografie van de kroonprinses.

Het oudste kind van koning Filip en koningin Mathilde is sinds 21 juli 2013, de dag dat haar vader de troon besteeg, de troonopvolgster. Ze gaat naar school in het Sint-Jan-Berchmanscollege in Brussel, waar ze les krijgt in het Nederlands. Ze spreekt ook Frans en Engels en volgt Duitse taalles. Ook haar vader is de drie landstalen machtig.

Naar aanleiding van haar verjaardag vandaag heeft het paleis de biografie van de prinses op de website monarchie.be aangepast. De meeste informatie was al gekend, maar er zitten ook nieuwe elementen in. Zo blijkt dat de prinses erg sportief is en graag in de keuken staat. “Thuis houdt ze van koken en ontdekt ze graag nieuwe recepten”, klinkt het.

Hiken

En nog: “Elisabeth is erg sportief. Ze gaat regelmatig skiën, speelt tennis, zeilt en doet aan diepzeeduiken. Ze is graag in de natuur en gaat graag ‘hiken’. Ze spreekt ook regelmatig af met haar vrienden”, zo luidt het nu op de site van het paleis.

Ze volgt ook pianoles en houdt van verschillende muziekgenres. Ze leest graag boeken en laat zich hierdoor ook inspireren. Buiten haar schooluren zet ze zich als vrijwilliger in voor naschoolse begeleiding aan kinderen met leerproblemen. Ze heeft al meegeholpen in een zorginstelling voor ouderen, in de daklozenwerking en heeft zich al ingezet voor mensen met een beperking.

Vandaag wordt haar verjaardag gevierd in privésfeer, aldus het paleis. Mama Mathilde moet vanavond nog vertrekken naar Bangkok, waar ze morgen aanwezig is op de crematieceremonie van de overleden koning Bhumibol.  (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machinist raapt gewonde zwaan van het spoor

Machinist raapt gewonde zwaan van het spoor

https://www.mupload.nl/img/chof9onxnohgd.jpg

Een machinist met een hart van goud heeft in Nederland zijn trein vertraging doen oplopen om een gewonde jonge zwaan van de rails te rapen. Het dier lag op het traject Enschede-Zwolle, in het noordoosten van het land, op de sporen. De man stopte zijn treinstel om de zwaan mee te nemen naar Zwolle, de eindbestemming van de trein.

Met de gewonde vogel aan boord, reed de machinist verder. Intussen belde hij de dierenambulance, om ervoor te zorgen dat er een ambulance klaar zou staan voor de gewonde zwaan bij aankomst in Zwolle. Die stond daarop klaar om het dier op te vangen. “De zwaan heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel”, zegt de dierenambulance op Facebook. ”“De jonge zwaan heeft verwondingen aan zijn buik en aan zijn poot.” (br.hln)


╗ Reageer (0)
24-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag gaat wintertijd in. Voor de laatste keer?

Zondag gaat wintertijd in. Voor de laatste keer?

https://images2.persgroep.net/rcs/hcYTjvND6jiA7R6rKLoOs3WrLYw/diocontent/114047583/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Er is al veel over gepalaverd geweest, maar deze keer lijkt het menens. Een zeventigtal Europarlementsleden wil de zomertijd afschaffen, meldt RTL Nieuws. Wellicht wordt er in december over de resolutie gestemd. Als die wordt aangenomen, betekent dat echter niet dat we volgend jaar meteen een streep trekken onder de zomertijd.

Aanstaande zondag gaat om klokslag 3 uur weer de wintertijd in België in. Dan draaien we de klok een uur achteruit, zodat we weer uitkomen op onze standaardtijd GMT+1 (ofwel de wereldtijd plus een uur).

Als het aan een groep Europarlementsleden ligt, is dat mogelijk een van de laatste keren. De afwisseling tussen zomer- en wintertijd heeft volgens de Europarlementsleden, uit alle acht fracties van het parlement, veel meer nadelen dan voordelen. Vooral het energiebesparende effect van de zomertijd zou achterhaald zijn. De maatschappelijke kosten als gevolg van het verzetten van de klok raamt de Duitse hoogleraar Till Roenneberg, die al veertig jaar de invloed van de klok op het bioritme van mensen bestudeert, voor Duitsland alleen al op 60 miljard euro per jaar, weet RTL Nieuws.

Als de resolutie in december wordt aangenomen, betekent dat echter niet dat de zomertijd meteen wordt afgeschaft. Eerst komt de Europese Commissie aan zet en daarna is het aan de verschillende lidstaten om het plan al dan niet goed te keuren. Als een meerderheid van de EU-landen ook voorstander blijkt van afschaffing, dan is de zomertijd verleden tijd en zullen we het hele jaar door gebruik maken van de wintertijd ofwel de standaardtijd. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens - I'm Okay

Sarah Bettens -  I'm Okay

Klik op de foto om haar te beluisterenSarah Germaine Willy Bettens (Kapellen, 23 september 1972) is een Belgische zangeres, vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres.

╗ Reageer (0)
23-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Waarom wil ik geen seks met de man waar ik van hou?”

“Waarom wil ik geen seks met de man waar ik van hou?”

https://www.mupload.nl/img/qbulxkrdl2ovv.jpg

“Ik heb lang gedacht dat ik biseksueel was,” steekt Stacey van wal. “Ik heb even weinig interesse in mannen als in vrouwen.” Jarenlang was ze onzeker over haar geaardheid, had ze geen flauw idee waarom ze nooit zin had in seks, zelfs niet met haar man. Totdat haar dokter haar de waarheid vertelde: ze was aseksueel. 

Zo’n 1 tot 3 procent van de bevolking is aseksueel, wat betekent dat ze zich niet seksueel aangetrokken voelen tot anderen. “Ik heb lang gedacht dat ik gewoon een mentale stoornis had,” vertelt Stacey tijdens een interview met BBC. “Ik dacht dat het abnormaal was dat ik nooit zin had in seks. Vriendinnen vertelden over hun liefjes of één of andere celebrity waar ze wel eens de lakens mee zouden willen delen, terwijl ik nog nooit op die manier in iemand geïnteresseerd was.”

“Waarom wil ik niet met hem vrijen?”

“Aseksualiteit bestaat in verschillende gradaties,” legt Stacey uit. “Hoewel ik me nooit seksueel aangetrokken zal voelen tot iemand, heb ik wél romantische gevoelens. Ik leerde mijn vriend - ondertussen mijn man - kennen toen ik 19 jaar oud was. Toen had ik nog geen flauw benul wat aseksualiteit was, dus ik dacht gewoon dat er iets mis was met mij. Ik weet nog dat ik dacht: ik zie deze man doodgraag, en als hij me vraagt om te trouwen zeg ik absoluut ja. Ik wil de rest van mijn leven met hem doorbrengen, dus waarom wil ik niet met hem vrijen? Dat is toch gek?”

“Mijn man en ik hebben samen heel wat doorgemaakt. Hij heeft mij altijd gesteund. ‘Ik zie je graag, ik wacht op jou zo lang als nodig is. Zelfs al gebeurt het nooit,’ zo stelde hij me gerust. Maar ik lag in de knoop met mezelf. Ik had steeds dezelfde nachtmerrie, dat mijn man me zou verlaten voor iemand anders die wél seks met hem wou, en dus ging ik op het internet op zoek naar medische redenen die een laag libido zouden kunnen veroorzaken,” vertelt Stacey openhartig. “Dat was niet bijster slim. Er waren heel wat mogelijke oorzaken, maar die ene die mijn aandacht trok was: een hersentumor. Ik dacht meteen dat ik ging sterven, en dus ging ik naar de dokter.

“Ga ik dood?”

“Ik weet nog dat ik in paniek vroeg: ‘Is het ernstig? Ga ik dood?’, terwijl zij zei: ‘Rustig maar, je bent waarschijnlijk gewoon aseksueel.’ Ik viel uit de lucht, daar had ik nog nooit van gehoord. Maar mijn dokter gaf me alle informatie, en verwees me door naar enkele websites. Het was alsof ik eindelijk gelijkgestemden gevonden had, geweldig was dat. Pas toen begon ik me beter in mijn vel te voelen, totdat ik op een punt kwam dat ik er eindelijk met mijn man over kon praten. 

Aseksualiteit is een soort van spectrum, en ik weet dat er heel wat mensen zijn die speciaal voor hun partner wél seksueel actief zijn, maar bij mij lukt dat niet. Iedere keer dat we het proberen, is het alsof mijn hele lichaam protesteert. Mijn man gaat er trouwens fantastisch mee om. Hij had het natuurlijk al wel zo’n beetje verwacht, maar dat maakt het voor hem niet minder moeilijk natuurlijk. Gelukkig is hij ontzettend begripvol. Ik ben stiekem ook wel trots op mijn aseksualiteit, en ik vind het prima om erover te praten. Op die manier hoop ik meer bewustzijn en begrip in het leven te roepen. Als ik op mijn achttiende had geweten wat ik nu weet, was ik een stuk gelukkiger door het leven gegaan.′ (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JULES KNOCKAERT (75) RAAKTE ZWAARGEWOND BIJ OVERVAL BENDE VAN NIJVEL

JULES KNOCKAERT (75) RAAKTE ZWAARGEWOND BIJ OVERVAL BENDE VAN NIJVEL

https://www.mupload.nl/img/lnv505em9rr2s.jpg

Jules Knockaert, intussen 75, stond 34 jaar geleden in de Colruyt van Halle oog in oog met gangsters die later de naam ‘Bende van Nijvel’ kregen. Zelf belandde hij een week in het ziekenhuis, terwijl zijn vriend Walter Verstappen koelbloedig werd afgemaakt. Hij probeerde na de overval een nieuw leven te beginnen aan de zee.

“De afgelopen jaren heb ik zo dikwijls over nieuwe pistes gehoord en gelezen, maar die draaiden nooit op veel uit”, vertelt Knockaert.

”Wat mij vooral interesseert is wie de opdrachtgevers waren. ‘De Reus’ waarvan nu sprake is, was misschien een uitvoerder. Maar zo waren er veel. Ik kan niet aannemen dat het alleenstaande feiten waren. Wat erachter zat is de grote vraag.” Net als bijna elke andere burger heeft hij altijd het gevoel gehad dat de zaak van bovenaf afgedekt wordt.


”Ik heb ook mijn twijfels over die C.B.”, klinkt het.


”Advocaat Vermassen komt op de proppen met zijn uitspraken, en dan plots komt die man van Aalst boven water. Nu pas, terwijl zijn foto wel al sinds 1999 in het dossier zou zitten. In ieder geval hoop ik wel dat ze het juist hebben. Ooit heb ik met Tony van Parys, voorzitter van de bendecommissie, gesproken. Ik zei hem dat hij weet waar ze moeten zoeken, maar dat ze niet mogen. Het enige antwoord dat ik kreeg was dat hij mij het parlement is ging laten zien. Paul Vanden Boeynants was tijdens die jaren de sterke man. Hij werd ontvoerd door Patrick Haemers. Zijn bril en hoorapparaat was hij verloren tijdens de ontvoering, maar toch heeft hij daar alles perfect gezien en gehoord en als hij stierf was zijn hele archief per ongeluk in vlammen opgegaan. Haemers hebben ze gevonden in Brazilië, maar C.B. woont bij wijze van spreke naast de rijkswacht en vonden ze niet. Patrick was overigens nog zo vriendelijk voor de rest om zich op te hangen in zijn cel. Voor mij zijn het allemaal te veel toevalligheden.”

Overval Colruyt

Knockaert draagt die gewelddadige overval van 3 maart 1983 in Halle nog altijd met zich mee.

Drie mannen overvielen het filiaal, waarvan één persoon 1,85 meter groot zou zijn. “Ik was in die periode verkoopdirecteur voor de regio Brussel”, zegt Knockaert. “Ik was net naar de opening van een filiaal in Anderlecht geweest. Ik zat nog niet neer toen een grote man het kantoor binnenstormde. Ik kreeg klappen op mijn hoofd en hand met een soort biljartstok. Een andere bediende was onder het bureau gekropen. Walter Verstappen moest mee naar een ander kantoor om de kluis te openen, onder bedreiging van een vuurwapen.” Een reistas werd gevuld met geld, waarna de dader de man door de nek schoot. Hij overleed later in het ziekenhuis. “Zelf lag ik een week in het ziekenhuis, met vijftien hechtingen, een hersenschudding en een gebroken hand, maar voor hetzelfde geld kon ik het niet meer navertellen”.

“Geen slachtofferhulp”

Het is een open wonde die vers in het geheugen blijft. “Slachtofferhulp bestond nog niet. Daardoor heb ik ook mijn ontslag gegeven en heb ik geprobeerd een nieuw leven te beginnen aan de zee, met vallen en opstaan. Zaken die ik vroeger belangrijk vond, waren van geen tel meer. Pas in ’97 heb ik er voor het eerst echt met iemand over gesproken. Ik ben het onderzoek wel blijven volgen en ging naar de jaarlijkse bijenkomsten, maar voor mij was dat verloren tijd en geld. Zo lang er geen antwoorden zijn, kan ik die bladzijde niet omdraaien. Ik ben niet de man die ik vroeger was, en een tweede keer carrière maken is mij ook niet gelukt.”  (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superintelligente studente die vriend neerstak mogelijk terug naar Oxford:

Superintelligente studente die vriend neerstak mogelijk terug naar Oxford: “Ze kan de Nobelprijs winnen”

https://www.mupload.nl/img/swcc8y9mts1wl.jpg

Oxford-studente Lavinia Woodward stak haar vriend in zijn been met een broodmes. Toch werd haar een zware celstraf bespaard. Ze mag nu zelfs mogelijk terugkeren naar de befaamde universiteit en haar studies geneeskunde weer opnemen.

Normaal gesproken staat er op een dergelijk incident een behoorlijke gevangenisstraf. Maar rechter Ian Pringle was bang dat een celstraf de carrière van de 24-jarige medicijnenstudente te veel zou beschadigen, zo meldt de BBC. Daarom legde hij haar een voorwaardelijke straf op van tien maanden.

Nu blijkt bovendien dat Woodward een truc heeft gevonden om Oxford nog niet te hoeven verlaten, aldus The Independent. Ze mag de voortzetting van haar studie 18 maanden uitstellen. En pas als ze een verzoek doet om terug te keren, kan een panel oordelen of ze moet worden weggestuurd.

Nobelprijswinnaar

Een studievriend, die anoniem wil blijven, verwacht volgens de Metro dat Woodward tegen die tijd wel zal mogen blijven. Vooral vanwege haar hoge intelligentie. “Ze is al omschreven als ‘toekomstige Nobelprijswinnaar’”, klinkt het. Bovendien zou de studente de steun hebben van een aantal vooraanstaande figuren binnen de opleiding. “Ik denk dat ze heel blij zijn om haar terug te krijgen”.

Drugs en drank

De studente werd in december agressief tijdens een bezoek van haar vriend. Hij had haar benaderd via Skype nadat bleek dat Woodward te veel had gedronken. De jongen maakte zich zorgen, onder meer omdat de studente al een drugsprobleem had, zo meldt BBC.

Maar Woodward wist de bezorgdheid van haar vriend niet te waarderen en gooide een laptop in zijn richting. Vervolgens stak ze hem met een mes in het been, waarbij ze ook twee vingers raakte. Toen ze probeerde om ook zichzelf te verwonden, slaagde de vriend erin om het mes uit haar handen te trekken.

Kritiek

Dat de studente nauwelijks de gevolgen van haar daad hoeft te dragen, stuit op veel kritiek. Zo vragen veel mensen zich na de uitspraak van de rechter af of iemand uit een minder goed milieu dezelfde behandeling zou hebben gekregen.  Volgens decaan Martyn Percy kreeg de studente echter ‘geen speciale behandeling’. Een woordvoerder van de universiteit zei eerder wel kritisch te zullen zijn op de eventuele terugkeer van Woodward. Daar zou geen garantie voor zijn. “Want de context is erg serieus te nemen”. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met snelle douches: waarom je op maandagmorgen beter een bad neemt

Gedaan met snelle douches: waarom je op maandagmorgen beter een bad neemt

https://www.mupload.nl/img/m8gay8h3loe6a.jpg

Brits parlementslid Tim Loughton verbaasde vriend en vijand toen hij tijdens een radio-interview bekende dat hij iedere dag begint met een lang bad. En daar is hij niet alleen in. Ook Winston Churchill zat ’s morgens liever in bad dan dat hij onder de douche sprong. Maar heeft zo’n bad nu echt meer voordelen dan een snelle douche?

“Ik lees de krant, ik doe al wat werk, maar ik orden ook mijn gedachten wanneer ik in bad zit,” zo vertelde Loughton aan BBC. “Dé grootste oorzaak van stress is de uitvinding van de douche,” aldus de politieker. En misschien is daar wel degelijk wat van aan. Dé reden waarom de meesten onder ons op zondag of een luie avond af en toe in bad springen, is omdat het ons helpt ontspannen. Omdat je niet veel anders om handen hebt, verplicht zo’n bad je als het ware tot me-time. En zelfs al is het maar een halfuurtje: dat kan wel degelijk wonderen doen.

Moeten we dan net als Loughton iedere ochtend een extra uurtje vrijmaken om in bad te gaan? Gelukkig niet. Een douche is en blijft nu eenmaal de efficiëntste oplossing om proper de deur uit te gaan. Maar wie opziet tegen de lange werkdag of nog even alles op een rijtje wil zetten voor die belangrijke meeting, kan dat net zo goed in de badkuip doen. Bovendien zorgt een bad ervoor dat je lichaamstemperatuur de hoogte ingaat, de bloedcirculatie verbetert, het stresshormoon cortisol afneemt én dat er endorfines vrijkomen in je lichaam. Kortom: je kan helemaal stress-vrij aan de dag beginnen. En dat is op een druilerige maandag als vandaag al heel wat.  (br.hln)

 


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle collega’s van De Reus ondervraagd bij politie Aalst Ún elite-eenheid Groep Diane

Alle collega’s van De Reus ondervraagd bij politie Aalst én elite-eenheid Groep Diane

https://www.mupload.nl/img/uueffkhu7byut.jpg

Tientallen ex-collega’s van Christiaan B., de inmiddels overleden ‘Reus’ van de Bende van Nijvel, worden ondervraagd - zowel bij de elite-eenheid Groep Diane als bij de lokale politie van Aalst, waar B. zijn carrière afsloot. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen.

Dat de Bende van Nijvel minstens voor een deel bestaan moet hebben uit zwaar getrainde commando’s uit het eliteteam van de toenmalige rijkswacht, wordt al veel langer gesuggereerd. Maar nooit eerder werd de vinger zo hard op de wonde gedrukt als vandaag, met de ontmaskering van De Reus. Christiaan B. was immers ex-lid van de Groep Diane, de huidige DSU (Directie Speciale Eenheden).

Verlof

De onderzoekers zijn inmiddels begonnen met het opsporen en contacteren van alle andere rijkswachters die eind jaren 70, begin jaren 80 deel uitmaakten van de Groep Diane. Iets wat meer dan 30 jaar geleden overigens al eens gebeurd is. In 1986 liet de toenmalige onderzoeksrechter optekenen dat “alle leden die de Groep Diane om welke reden dan ook verlaten hebben, worden nagetrokken”. Maar dat leverde schijnbaar niets op. De Reus, op dat moment alweer ‘gewoon’ rijkswachter, kon ook verlof nemen op de dagen dat de Bende toesloeg, zonder dat dit een belletje deed rinkelen.

Zelfs toen in 1998 een robotfoto van De Reus verspreid werd en Marc Van Damme, een familievriend van Christiaan B., naar de speurders trok, gebeurde er niets met die informatie - ondanks de toch wel erg opvallende fysieke gelijkenissen.

Bekentenis

Vlak voor De Reus in mei 2015 stierf aan de gevolgen van drankmisbruik, biechtte hij zijn misdaden op aan zijn broer. Die deelde de bekentenis mondjesmaat met een handvol vertrouwelingen, onder wie... Marc Van Damme. Pas toen die in november vorig jaar contact opnam met David Van de Steen - die zijn ouders en zus verloor bij één van de raids - schoot het gerecht in actie. De speurders zullen nu niet alleen de ex-leden van de Groep Diane aan de tand voelen, maar ook een dertigtal voormalige collega’s van Christiaan B. bij de lokale politie van Aalst. (br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiki Dee - I've got the music in me

Kiki Dee - I've got the music in me

Klik op de foto om haar te beluisteren


Kiki Dee, pseudoniem van Pauline Matthews, (Bradford, 6 maart 1947) is een Engelse zangeres.

In de late jaren '60 werd ze bekend als blanke soulzangeres. Ze was de eerste blanke Britse zangeres die bij het legendarische soul label Motown onder contract kwam. Vanaf 1973 was ze de protegé van Elton John. In die periode scoorde ze haar bekendste hits: "I've got the music in me" (1974), het duet "Don't go breaking my heart" (1976) met Elton John en "Star" (1981).

Vanaf 1984 richtte ze zich tevens op het acteren in (West End-)musicals.

Vanaf medio jaren negentig vormt ze een duo met Carmelo Luggeri, met wie ze voornamelijk in het Britse schnabbelcircuit optreedt.╗ Reageer (0)
22-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broer ‘De Reus’: “Als alles uitkomt, is BelgiŰ te klein”

Broer ‘De Reus’: “Als alles uitkomt, is België te klein”

https://www.mupload.nl/img/qrtiv9dhdipmn.jpg

De broer van C.B, ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel, roept bij VRT NWS iedereen die iets meer weet over de zaak op om ermee naar buiten te komen. Volgens de man is er een doofpotoperatie aan gang en is zijn broer altijd van hogerhand beschermd geweest.

“Het zou eens moeten uitkomen. Mijn broer was een soldaat, de generaals zouden ze moeten hebben”, zegt de man. “Het moet gedaan zijn. Daarom doe ik een oproep aan mensen die er meer van weten. De kopstukken moeten bovenkomen.”
Of alles ooit allemaal uit zal komen, is de man niet zeker. Volgens hem was zijn broer alleszins niet de spilfiguur van de Bende, maar is er een doofpotoperatie aan de gang. “Mijn broer is altijd van hogerhand beschermd geweest bij de rijkswacht”, zegt hij. “Er zijn mensen die liever niet bekend worden. Als alles uitkomt, zal België te klein zijn.”

Spijt

De broer zegt dat hij er nooit heeft bij stilgestaan dat zijn broer “De Reus” zou kunnen zijn. “Je ziet de robotfoto, maar denkt niet dat dat je broer kan zijn. Pas achteraf begin je te vergelijken: hij was bij de rijkswacht en bij de groep Diane.” Volgens de man zou zijn broer zijn hele leven spijt hebben gehad, maar gezwegen hebben om de familie te sparen. “Hij wou er blijkbaar op zijn sterfbed vanaf.”  
Het heeft hem zelf ook veel tijd gekost om met het verhaal naar buiten te komen, uit angst voor de gevolgen. “Waar gaat dat eindigen? Wat gaat er gebeuren? Loop ik nog veilig op straat?”, vraagt de man zich af.(br.hln)


╗ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht geslapen? Probeer dan vanavond dit trucje voor een goede nachtrust

Slecht geslapen? Probeer dan vanavond dit trucje voor een goede nachtrust

https://www.mupload.nl/img/x1ygwpnptio2l.jpg

Lig jij ook de hele nacht te woelen in je bed? Dan begrijp je ongetwijfeld wat voor invloed dat heeft op de day after. In de meeste gevallen is de toon voor een rotdag meteen gezet. Gelukkig is er een trucje dat je helpt om de nacht goed door te komen. De redder in nood? Pink noise.

Waarschijnlijk heb je de term white noise of witte ruis wel eens horen vallen. Het geluid is monotoon, voorspelbaar en saai, waardoor je hersenen minder afgeleid worden. Exact wat je brein nodig heeft wanneer het slaap probeert te vatten.

Val jij altijd als een blok in slaap? Maar word je ’s nachts wel meermaals wakker? Dan heb je nood aan een beetje pink noise, ofwel roze ruis, in je leven.

Terwijl witte ruis ervoor zorgt dat omgevingsgeluiden zodanig worden geneutraliseerd dat onze hersenkwabben uit pure verveling in sneltempo dromenland bereiken, zorgt roze ruis voor een gebalanceerde mix tussen hoge en lage frequenties. Uit onderzoek blijkt dat die afwisseling van frequenties helpen bij het afbouwen van hersenactiviteit, waardoor je niet alleen sneller slaap vat, het verbetert ook nog eens je slaapkwaliteit. 

YouTube staat er vol van, maar gemakkelijkheidshalve kan je net zo goed even Sleep And Noise Sounds downloaden op je smartphone. Deze app heeft zowel witte als roze ruis in de aanbieding en is ook nog eens helemaal gratis. Vaarwel verstoorde nachtrust!  (br.hln)


╗ Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!