Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oudste panda ter wereld (37) gestorven

Oudste panda ter wereld (37) gestorven

http://static3.hln.be/static/photo/2017/17/4/13/20170914082315/media_xll_10006918.jpg

De oudste panda ter wereld die in gevangenschap leefde, is op 37-jarige leeftijd gestorven. In mensenjaren werd het dier meer dan 100 jaar oud, maken zijn verzorgers in China bekend.

Het vrouwtje, Basi, rekte haar tijd op deze planeet dus een pak langer dan een gemiddeld pandabestaan dat op ongeveer 20 jaar ligt. Al komt het vaker voor dat dieren in gevangenschap langer leven.

Het dier was een echte bekendheid in China; haar verjaardag werd elk jaar uitbundig gevierd met cameraploegen en taarten. Vandaag werd zelfs de afscheidsplechtigheid in de zoo in het zuidoosten van het land, uitgezonden.

Basi werd in het wild geboren maar werd al op jonge leeftijd gered toen ze in een rivier was gevallen in het zuidwesten van het land. Ze ging zelfs even naar het buitenland want in 1987 verbleef de panda enkele maanden in een zoo in San Diego, in de Verenigde Staten.

Op dit moment leven er nog ongeveer 2.000 panda's in het wild. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer scholen bannen wc-rol om hygiënische redenen

Steeds meer scholen bannen wc-rol om hygiënische redenen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/13/9/20170914011733/media_xll_10006434.jpg

Gedaan met wc-rolletjes verzamelen voor uw knutselende kroost. Steeds meer kleuterklassen verbieden ze, omdat ze onhygiënisch zouden zijn. "Ergens hebben ze een punt. Maar bij mijn weten is er nooit een epidemie uitgebroken door besmette wc-papierrollen", zegt een expert.

Vlinders, octopussen, paddenstoelen: wie een kleuter in huis heeft, kent de veelzijdigheid van toiletrollen als knutselmateriaal. Veel kleuterjuffen vragen dan ook aan ouders om de kartonnen rolletjes niet in de papierbak te deponeren, maar ze te sparen en mee te brengen naar school. Generaties lang was dit de normaalste zaak van de wereld, maar nu vervangen almaar meer kleuterklassen ze door in tweeën geknipte keukenrollen. Omdat die een pak hygiënischer zouden zijn dan hun kleinere variant.

Zo bannen de drie kleuterscholen van Spes Nostra in Heule bij Kortrijk de wc-rolletjes al een paar jaar. "Niet dat het in ons reglement is opgenomen, maar de ouders weten intussen wel dat we de rollen niet aanvaarden", zegt directrice Mieke Blomme. "Wc-rolhouders zijn niet altijd afgesloten en iedereen weet ook dat kleine kinderen niet steeds even netjes zijn op het toilet. Voor alle zekerheid verkiezen wij dus keukenrollen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de moeilijke macchiato, gewone filterkoffie is weer hot

Weg met de moeilijke macchiato, gewone filterkoffie is weer hot

http://static0.hln.be/static/photo/2017/11/12/9/20170913082014/media_xll_10004784.jpg

Lekkende percolators, peperdure apparaten met speciale koffiepads of capsules; het hóeft allemaal niet meer. Je kan tegenwoordig met een gerust hart weer een ouderwetse pot filterkoffie zetten. De nostalgische koffiefilter is namelijk helemaal terug.

De ouderwetse bak filterkoffie moest het de afgelopen jaren steeds vaker afleggen tegen bijvoorbeeld de Senseo, de Nespresso of het dure espressoapparaat. Dat tij lijkt te keren. Filterkoffie wordt vooral bij jongeren steeds populairder: goedkoop, en zo gezet.

Het succes is ook te zien in de verkoop van filterkoffieapparaten. Coolblue verkocht het afgelopen jaar 58 procent meer filterkoffieapparaten dan het jaar daarvoor. Bol.com zag een stijging van 30 procent.

Lekker en niet duur
Marijn Gijsbers, die dit jaar tot beste barista van Nederland werd uitgeroepen, beaamt de revival: "De trend van filterkoffie, of zoals wij het noemen: slow coffee, zien we al langer, maar vooral de laatste twee jaar is het echt populairder aan het worden. Niet vreemd: het is gewoon lekkere koffie, zonder dat je een peperduur koffieapparaat nodig hebt. En er is minder kennis nodig voor een kwalitatief goed kopje koffie. Daarbij is het echt iets van deze tijd om weer zwarte koffie te drinken. Het is gezonder, minder vet en bevat minder dierlijke producten dan bijvoorbeeld cappuccino." Ook Jeroen Meus gaf in zijn programma "Dagelijkse Kost" al aan een fan te zijn van een ouderwets kopje filterkoffie.

Zo zet je het perfecte kopje filterkoffie
Heb je geen automatisch koffieapparaat met filter, maar ga je handmatig te werk? Zo zet je zelf het perfecte kopje filterkoffie. Spoel eerst de filter eens door met heet water, zo beperk je de papiersmaak. Vervolgens kan je de versgemalen koffie in de filter doen. Giet er een klein beetje kokend water overheen en wacht 30 seconden, tot er belletjes verschijnen. Vervolgens kan je de rest van het water schenken. Niet te langzaam, dan krijgt je koffie een bittere smaak, maar ook niet te snel want dan neemt het water de smaak niet op. Ga voor zes tot acht gram koffie per 100 ml water. (br.hln)


» Reageer (0)
13-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft kandidaten lerarenopleiding kent onvoldoende Frans

Helft kandidaten lerarenopleiding kent onvoldoende Frans

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/3/2/20170913075141/media_xll_10004792.jpg

Studenten die de lerarenopleiding lager onderwijs willen volgen, kennen vaak onvoldoende Frans. Dat blijkt uit de resultaten van de niet-bindende toelatingsproef van vorig jaar. De studenten scoren wel beter op Nederlands en wiskunde.

Bedoeling van de toelatingsproef is dat studenten inzicht krijgen in hun sterktes en werkpunten. De proef is niet-bindend, een student kan dus ook niet buizen. De feedback houdt studenten wel een spiegel voor en geeft hen de kans om ofwel zelfstandig ofwel binnen de lerarenopleiding bij te spijkeren waar nodig.

Vorig jaar (2016-2017) werd de proef nog afgenomen ná de inschrijving. Voor dit schooljaar is hij verplicht vóór de inschrijving voor de lerarenopleiding.

Cijfers
Uit de cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) blijkt nu dat er vorig jaar 6.000 eerstejaarsstudenten lerarenopleiding (kleuter-, lager- en secundair onderwijs) hebben deelgenomen aan de proef. Ongeveer 7 op de 10 studenten waren vrouwen (4.150 vrouwen tegenover 1.800 mannen). Terwijl de meeste studenten goed scoren op Nederlands (70 procent slaagt) en wiskunde (65 procent slaagt), haalt slechts de helft van de studenten de norm voor Frans.

Voor 2017-2018 stond de niet-bindende toelatingsproef gepland na de paasvakantie. In tegenstelling tot vorig jaar wordt de proef dus vóór de inschrijving afgelegd. Sinds april registreerden 7.605 geïnteresseerden, waarvan er 6.770 de proef volledig hebben afgerond.

Nut
Volgens minister Crevits tonen de resultaten alvast het nut van de proef. "Het houdt jongeren een spiegel voor en geeft hen feedback over hun motivatie en basisvaardigheden. Jongeren geven zelf aan dat ze het als zinvol ervaren. Met deze proef willen we de instroom versterken en de uitval in de lerarenopleiding beperken. Liever 80 inschrijvingen en 70 studenten die uiteindelijk leerkracht worden, dan 100 inschrijvingen en maar 50 die de eindmeet halen", aldus Crevits. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed

Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/10/14/20170912092338/media_xll_10002419.jpg

Lag jij deze nacht ook zo te woelen en te keren? Dan is het misschien een idee om vanavond samen met je favoriete viervoeter onder de lakens te kruipen. Mensen die bij hun huisdier slapen, slapen namelijk beter volgens een recente studie.

Amper een jaar geleden werd bij hoog en bij laag beweerd dat het not done is om met je huisdier in bed te slapen. Dat zou te maken hebben met demodex, een soort mijten die leven rond de ogen van je dier en overdraagbaar zijn. Het resultaat zijn jeukende en gezwollen ogen.

Betere nachtrust
Volgens een nieuw onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona loopt het echter zo'n vaart niet, en is met je huisdier in bed slapen zelfs goed voor je nachtrust. "Veel baasjes moeten hun huisdier overdag missen," legt slaapexpert en auteur van het onderzoek Lois Krahn uit. "Het is dan ook logisch dat ze de tijd met hun huisdier willen verlengen als ze thuis zijn. Een makkelijke manier om dat te doen, is door je hond of kat in de slaapkamer toe te laten."

Dat zou bovendien leiden tot een betere nachtrust. Tot die conclusie kwamen de wetenschappers nadat ze het slaapgedrag van veertig volwassenen en enkele honden analyseerden. Uit die resultaten bleek namelijk dat zowel mens als dier beter sliepen, ongeacht het ras van de hond. Dat zou komen omdat de aanwezigheid van je huisdier een soort van veiligheid creëert. "De relatie tussen mensen en hun huisdieren is de laatste jaren veel veranderd," leggen de onderzoekers uit. "We laten onze huisdieren steeds vaker in de kamer slapen, en nu weten we dat dat geen negatieve invloed heeft op je nachtrust." Integendeel dus.

Ontspannend
"Een spinnende kat of goed getrainde hond aan je voeteneinde kan een erg ontspannend effect hebben en bijdragen tot een betere nachtrust," aldus Krahn na een eerder gelijkaardig experiment in 2014. En dat werd met deze opvolgstudie opnieuw bewezen. De deelnemers die met hun hond in de kamer sliepen, hadden een gemiddelde slaapefficiëntie van maar liefst 83 procent, wat boven het aangeraden 'quotum' van 80 procent ligt.

Wel waarschuwt Krahn om je hond aan het voeteneinde of net naast het bed te laten slapen in plaats van naast je. De beestjes kunnen 's nachts namelijk nogal heftig bewegen, waardoor je eigen nachtrust verstoord wordt. Ook mensen die meerdere huisdieren hebben, denken beter twee keer na voor ze de deur van de slaapkamer open zetten. Hoe meer huisdieren, hoe meer kans dat je nachtrust verstoord wordt, bijvoorbeeld door een snurkende hond of spelende katten. Krahn raadt dan ook vooral aan om te kijken of samen slapen binnen jouw levensstijl past of niet. "Iedereen kent zijn of haar eigen huisdier immers het beste." (br.hln)


» Reageer (0)
11-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom katten altijd in zo'n krappe doos gaan zitten

Waarom katten altijd in zo'n krappe doos gaan zitten

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/13/14/20170910101054/media_xll_9998444.jpg

Hoe krapper de plek, hoe liever katten er zich in lijken te nestelen - en bij voorkeur dan nog in een krappe doos. Waar ze dan dagelijks gemiddeld 18 uur in liggen te soezen. Maar waarom verkiezen katten zo'n kartonnen bed?

Vooral om die 'koude' vloer in uw woonkamer te vermijden, zo blijkt. Om zich echt comfortabel te voelen, willen katten een temperatuur die makkelijk 14 à 15°C warmer is dan wat het baasje als comfortabel ervaart. Anders gezegd: als de mens een kamertemperatuur van 20°C wilt, mag het voor een kat gerust 35°C zijn. Daarom zal een kat zelfs in de zomer nog altijd een krappe, knusse doos verkiezen boven die nochtans niet zo koude parketvloer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasrien Cnops openhartig over depressie:

Nasrien Cnops openhartig over depressie: "Ik kwam niet meer buiten, ik at niet meer. En maar huilen"

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/4/7/20170911074009/media_xll_9999472.jpg

Nasrien Cnops (28) is back. Drie jaar lang bleef de voormalige MNM-radiostem en zangeres uit de spotlights om een zwart beest in haar lijf te bestrijden. Nu brengt ze het boek 'Ik tegen de rest' uit, waarin ze haar hart lucht over die zware depressie én tips geeft om zo'n crisis te voorkomen. "Ik dacht ook dat ik nooit depressief kon worden, hoor, totdat ik mijzelf thuis opsloot en hier niet meer wilde zijn..."

Het allereerste exemplaar van 'Ik tegen de rest' ligt op de vensterbank bij Nasrien thuis. Onaangeroerd. Ongelezen. "Ik dúrf het gewoonweg nog niet te lezen", stamelt Nasrien. "Dat lijkt raar, ik weet het. Ik ben enerzijds best trots op mijn boek - dat is op zich al zeer moeilijk om over mijn lippen te krijgen - maar het dringt nog niet zo door dat ik hiermee mijn ziel ga blootgeven aan heel Vlaanderen", zegt ze. "De ergste periodes uit mijn depressie, zoals mijn drie dagen die ik in de psychiatrie moest doorbrengen, omdat de mensen rondom mij schrik hadden dat ik mijzelf iets zou aandoen, daarvan weten tot nu toe slechts een tiental mensen. Binnenkort misschien wel duizend mensen. Dat is best beangstigend, maar ik móet dit doen. Depressief zijn is nog een taboe. De mensen negeren je, want ze begrijpen niks van een depressie, vrienden laten je vallen. Zelf ben ik tot driekwart van mijn vrienden kwijtgeraakt. Vreselijk. Ik wil dat taboe doorbreken, lotgenoten helpen."

Waar Nasrien nog het meest schrik van heeft, is dat mensen zouden zeggen: 'Och kind, jij depressief geweest? Hoe kan dat nu op zo'n jonge leeftijd?!'.

En daar raakt ze meteen een belangrijk issue. Nasrien is een spring-in-'t-veld, vriendelijk, knap, ze straalt één brok vrolijkheid uit. Op haar 25ste had ze álles: een job als MNM-radiopresentatrice, ze verwierf bekendheid als zangeres in het muziekprogramma 'Stars for Life' op Eén, ze kwam uit een warm gezin, had een goed lief... "Ik kón gewoon niet depressief worden, dat dacht ik toch. Weet je, vlak daarvoor was er een vriendin van mij depressief. Ik heb haar een jaar lang genegeerd omdat ik dacht dat ze zich aanstelde. Erg, hé - achteraf bleek net zij de eerste die mij steunde en begreep", zegt ze.

14 kilo kwijt

Tot Nasrien op 11 september 2014 plots ontslagen werd bij MNM. Een half jaar later maakte haar lief het na negen maanden uit. "Kapot was ik daarvan. Ik kwam niet meer buiten, deed niets dan wenen, wilde alleen zijn, at niet meer. Ik was in drie maanden tijd veertien kilogram verloren. Ik was letterlijk vel over been", herinnert ze zich. Nasrien heeft heel diep gezeten. "Ik nam de zwaarste antidepressiva, tot drie keer per dag, inslapers, doorslapers: ik was constant wég van de wereld door die medicijnen. Voor mij moest ik hier ook niet echt meer zijn. Ik wilde weg. Ik dronk zelfs op die pillen en stapte dan in de auto. Als ik dan plots zou verongelukken, was dat niet mijn eigen schuld (stilte)."

Gewoon liefdesverdriet

Ondanks dat alles wilde Nasrien nog niet inzien dat ze depressief was. "In mijn eigen ogen had ik gewoon liefdesverdriet. Toegeven dat ik de maatschappij niet aankon? Dat ik zwak was? Een mislukkeling? Nee, dat kon ik niet. Pas na een half jaar therapie bij mijn psycholoog kon ik zeggen dat ik depressief was, én dat ik wilde genezen."

Anderhalf jaar heeft Nasrien in de put gezeten. "Nu sta ik 's ochtends terug gelukkig op. Ik ben blij dat er een lieve, knappe man naast mij ligt (Nasrien is nu bijna twee jaar samen met Dries, red.) en dat mijn twee hondjes en katten staan te springen als ze mij zien", lacht ze.

Haar professioneel leven zit ook terug volledig op de rails. Ze maakt videoreportages voor HLN Showbizz op onze website, werkt freelance nog als presentatrice, springt bij als dierenartsassisente én zingt in de band Bar Clochard. "Druk, hé", lacht Nasrien. "Maar ik ben blij dat ik dit allemaal mag doen, ondanks mijn stempel 'depressief', die wel voor altijd op mijn voorhoofd getatoeëerd zal blijven bij veel mensen..."

'Ik tegen de rest' ligt eind deze week in alle boekenwinkels.
Meer info: www.lannoo.be (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag Open Monumentendag én Dag van de Architectuur

Vandaag Open Monumentendag én Dag van de Architectuur

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/6/14/20170906071829/media_xll_9989189.jpg

In Vlaanderen vindt op vandaag al voor de 29ste keer de Open Monumentendag plaats. Honderden monumenten, historische landschappen, archeologische sites en varend erfgoed laten zich die dag van hun mooiste kant zien. Voor het eerst valt de Open Monumentendag samen met de Dag van de Architectuur.

"Dat is een bewuste keuze geweest", zegt Liesbeth De Maeyer van de Vlaamse erfgoedorganisatie Herita. "Wij geloven heel hard in de herbestemming van monumenten en het samengaan van oud en nieuw." Herita hoopt dan ook dat in de toekomst vaker samengewerkt zal kunnen worden. "Zo bereiken beide evenementen een breder publiek", aldus De Maeyer. Herita en het Vlaams Architectuurinstituut hebben een selectie gemaakt van een twintigtal plekken in Vlaanderen die getuigen van de geslaagde combinatie tussen oude en nieuwe architectuur, die terug te vinden is op de website.

In totaal worden in heel Vlaanderen 1.018 gratis activiteiten georganiseerd, zoals begeleide uitstappen of rondleidingen en concerten. Het aantal bezoekers voor de Open Monumentendag schommelde de afgelopen jaren rond de 40.000, en de organisatie hoopt dit jaar op een gelijkaardig aantal aanwezigen. "Veel activiteiten vinden buiten plaats, dus het weer kan altijd een spelbreker zijn", aldus Liesbeth De Maeyer nog.

Minister-president Geert Bourgeois, bevoegd voor erfgoed, zal zondag alvast een bezoek brengen aan de Open Monumentendag. Hij geeft een symbolische start aan de restauratiewerken van de Sint-Bernardusabdij in Bornem, een abdij uit 1603 die nog steeds een kloostergemeenschap herbergt. Daarnaast brengt Bourgeois een bezoek aan de zwavelzuurfabriek langs de Schelde in Ledeberg. De site sluit aan bij het historische Sint-Pieterskwartier, waar tijdens de eerste helft van de negentiende eeuw een gordel van katoen- en vlasfabrieken ontstond.

Alle info op www.openmonumentendag.be. (br.hln)


» Reageer (0)
10-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan slapen met natte haren? Zo schadelijk is dat

Gaan slapen met natte haren? Zo schadelijk is dat

http://static0.hln.be/static/photo/2017/14/10/11/20170910095924/media_xll_9998441.jpg

Met nat haar tussen de lakens kruipen, iedereen doet het wel eens. Toch is het geen goed idee voor de gezondheid en kwaliteit van je haardos. Kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt uit waarom je beter wel nog even de tijd neemt om je haar te drogen voor het slapengaan.

"Wie met nat haar gaat slapen, wordt de volgende ochtend gegarandeerd wakker met een ontembare haardos met rare kronkels en knikken", zegt Vanhoudt. "Zelfs mensen met kort haar stellen dan vast dat hun kapsel er niet uitziet zoals het hoort en ook zij hebben dan dubbel zoveel werk om het weer netjes in de plooi te krijgen. Toch is dat niet het ergste, je haar kan er ook erg beschadigd door worden. Nat haar is veel poreuzer dan droog haar en door de wrijvingen met de lakens en je hoofdkussen, wordt het beschadigd en kan het afbreken. Sommigen denken dat te voorkomen door een dot of staart bovenop hun hoofd te maken met hun natte lokken, maar ook dat zorgt voor problemen de volgende ochtend. Als je die staart of dot los maakt, heeft je haar de gekste kronkels die er niet meer uit te krijgen zijn. Daar komt heel wat styling aan te pas om dat weer glad te krijgen. Ofwel moet je je haar wéér wassen."

"Je haar enkele minuten drogen met de haardroger is dan ook beter dan met natte lokken te gaan slapen", legtVanhoudt uit. "Niet alleen omdat je zo een beter slaapcomfort zal hebben, het bespaart je de volgende ochtend heel wat tijd. Ook een goed absorberende handdoek kan een verschil maken: die neemt veel meer vocht op uit het haar waardoor het meteen veel droger is. Kan het echt niet anders, dan kun je beschadigingen minimaliseren door te kiezen voor satijnen lakens. Die zorgen voor minder wrijving waardoor de gezondheid van je haar er niet op achteruitgaat."

Beachwaves
Een haarolie of leave-in conditioner is ook een goed idee: ze leggen een beschermend laagje op het haar waardoor het minder snel zal afbreken. Een vlecht is een betere optie dan een dot, toch als je houdt van beachwaves. En natuurlijk is goed doorkammen voor het slapengaan absoluut een must. Doe je dit niet, dan kan je haar klitten en krijg je te maken met moeilijk verwijderbare knopen."

"Heb je extensions, dan is slapen met nat haar helemaal uit den boze. De klitten en knopen die 's nachts gevormd worden, zijn er met niets meer uit te krijgen. De extensions verwijderen is dan de enige optie, zowat het ergste dat er kan gebeuren door te slapen met nat haar."

À propos: ziek worden of een verkoudheid oplopen omdat je met natte lokken tussen de lakens kruipt, is een fabeltje. Verkoudheden ontstaan door virussen, niet door het fysiek koud te hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
09-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standbeelden de kasseistampers

De kasseistampers

https://www.mupload.nl/img/sq8bpovuk7krk.jpg

In Aarschot bevinden zich de beelden van vier Aarschotse werklieden die dankzij de uitzending van Echo bekend zijn geworden. Cameraman Charly Laureys filmde vier stadswerkers die het wegdek aan het herstellen waren. Daardoor werd het liedje van Louis Neefs Als ik ooit eens vijf minuten heb beroemd. De vier werklieden kregen in 2000 hun eigen betonnen beeld. De leerlingen van de Aarschotse academie maakten het onder leiding van Roland Rens


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: duurste huis van het land

Te koop: duurste huis van het land

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/achter-deze-gevel-schuilt-een-wereld-van-pracht-en-praal-nbsp-nbsp-baert-marc/p1/img-ZDM4NGRlNDgvYXQvOTk5Njg0Mi82NDB4NjQwL0ZU/9996842.jpeg?v=quGNTQs

Wie genoeg geld op zijn spaarrekening heeft staan, kan momenteel bieden op een van de duurste woningen van het land. In het Square du Bois, of het 'miljardenkwartier', staat een herenhuis te koop met een startprijs van 2,5 miljoen euro. Een koopje, want je krijgt er acht slaapkamers, bijna evenveel badkamers, een spa met stoombad, solarium, jacuzzi, bar en zwembad voor.

Aan het einde van de Brusselse Louizalaan, vlak naast het Ter Kamerenbos, ligt het Square du Bois. De wijk herbergt een mengelmoes aan nationaliteiten. Voornamelijk diplomaten, ambassadeurs en hooggeplaatse medewerkers van de NAVO hebben er hun thuis. Het 'miljardenkwartier' heeft zijn naam niet gestolen, want de prijs per vierkante meter ligt om en bij de 10.000 euro.

Het is in die kleine, doodlopende privéstraat dat er momenteel uitzonderlijk een herenhuis te koop staat van meer dan 1.100 vierkante meter bewoonbare oppervlakte. Het impressionante herenhuis telt zes verdiepingen met acht slaapkamers, zes badkamers, 13 toiletten en een lift. De afwerking binnenin is bijzonder luxueus, met onder meer marmeren vloeren en 24-karaats gouden kranen in de badkamer. Wie afdaalt naar de tweede benedenverdieping ontdekt zelfs een spa met stoombad, solarium, jacuzzi, bar en zwembad. "Hier zijn in het verleden veel wilde feestjes georganiseerd. Soms waren we zelfs met meer dan 600. Maar de buren die hebben nooit overlast gehad: de isolatie is hier perfect. Oorspronkelijk was het de thuis van een ambassadeur, daarom hebben we overal kogelvrij glas", vertelt Arthur Jagermann, zoon van de Russisch-Joodse eigenaar Chaïm Jagermann. "Het pand staat al sinds 2003 te koop. Toen nog aan 12 miljoen euro, maar dat zullen we er nu niet meer voor krijgen. We krijgen een drietal kandidaat-kopers per week over de vloer, maar toch is het huis niet makkelijk te verkopen. Niet zomaar iedereen kan zich dit veroorloven."

Op dit ogenblik staat het huis nog op verschillende websites te koop voor 6 miljoen euro, maar de startprijs voor het online bieden werd door Troostwijk Real Estate Sales bepaald op 2,5 miljoen euro. "Zo zullen we door de verschillende biedingen een marktconforme prijs behalen", aldus Chris Tanghe van Troostwijk Real Estate Sales.

De badkamer uit marmer heeft gouden kranen. - Baert Marc
De badkamer uit marmer heeft gouden kranen.

Verouderd meubilair

Wie het huis uiteindelijk koopt, zal nog een tweede keer in de buidel moeten tasten. "Het meubilair is verouderd, het zwembad staat al enkele jaren leeg en het vast tapijt moet vervangen worden. In totaal ben je voor de meest noodzakelijke renovaties ook nog eens 800.000 euro kwijt", klinkt het. Hoe dan ook prijkt jouw naam dan wel op een van de meest luxueuze huizen in de meest luxueuze straat van het land prijken.

Wie wil bieden op het huis kan dat nog tot 28 september. (br.hln)


» Reageer (0)
08-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschap bewijst: vampieren zijn niet helemaal verzonnen

Wetenschap bewijst: vampieren zijn niet helemaal verzonnen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/13/3/20170908114330/media_xll_9995163.jpg

Hij spreekt nog altijd tot de verbeelding: of hij nu angst zaait in zijn donkere cape, of glittert in het zonlicht en tienerharten sneller doet slaan. We hebben het natuurlijk over de vampier. Die blijkbaar toch méér dan enkel verbeelding is.

Vampierenverhalen zijn niet zomaar een luguber hersenspinsel van iemand met een zieke geest en een behoorlijk uitgebreide fantasie. Aan de basis van de vampierenverhalen ligt namelijk een heel specifieke aandoening, die ook vandaag de dag nog steeds voorkomt.

Porfyrie

Geen vampirisme, maar porfyrie. Zo luidt de verzamelnaam voor acht erfelijke zeldzame bloedziekten. Wie aan deze genetische aandoening lijdt, is extreem gevoelig voor licht en heeft bloedarmoede. In het verleden - voor het bestaan van bloedtransfusies - kregen patiënten dan ook een behandeling aangemeten op basis van dierenbloed en een nachtellijke levensstijl. Klinkt herkenbaar?

"Mensen die aan porfyrie lijden zijn chronisch anemisch, waardoor ze continu vermoeid zijn, er bleek uitzien en niet tegen daglicht kunnen," legt Barry Paw van het Dana-Farber/Boston Children's Cancer and Blood Disorders Center uit. "Zelfs wanneer het buiten bewolkt is, is er voldoende ultraviolet licht om blaren en andere verwondingen te veroorzaken aan de lichaamsdelen die worden blootgesteld, voornamelijk de oren en de neus," voegt de wetenschapper daar nog aan toe.

Remedie

Momenteel werkt Barry Paw samen met een team aan een remedie. In het vaktijdschrift PNAS geven ze aan een genmutatie gevonden te hebben die porfyrie zou veroorzaken. Een soort van 'typefout' in het DNA van verschillende leden van hetzelfde Noord-Franse gezien, die allemaal met de ziekte te kampen kregen. De wetenschappers hopen ook de andere vormen van porfyrie te kunnen identificeren. "Ook al zijn vampieren niet echt, mensen die lijden aan de ziekte hebben wel nood aan nieuwe, innovatieve therapieën." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote

Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote

http://static0.hln.be/static/photo/2017/17/7/8/20170905164535/media_xll_9987728.jpg

Die kleine schoothondjes mogen dan wel onschuldig lijken, als ze beginnen blaffen komen daar toch aardig wat decibels uit. Hoe komt het dat kleine honden vaak indrukwekkend meer geluid produceren dan hun grote varianten?  Business Insider vroeg het aan Alexandra Horowitz, hondenkenner en auteur van verschillende boeken rond het populaire huisdier.

Hondenfan en onderzoekster Alexandra Horowitz heeft al meerdere hondenboeken op haar palmares staan, waarin ze onder meer onderzoekt wat honden ruiken, horen, denken en weten. Op de vraag waarom kleine honden vaak meer van hun tak kunnen maken dan grote dieren, heeft ze zo haar eigen verklaring.

Compensatiegedrag
"Het is niet wetenschappelijk bewezen, want er zijn nog veel vragen over honden die onbeantwoord zijn," legt Horowitz uit aan Business Insider. "Maar ik acht de kans groot dat kleine honden hun grootte willen compenseren en op zoek gaan naar iets waardoor ze groter, sterker of krachtiger lijken. Veel lawaai maken is één van de manieren waarop dieren altijd proberen om zichzelf sterker voor te doen dan ze zijn."

"Geen stuk speelgoed"
"Ik haat het als mensen denken dat een klein hondje maar een stuk speelgoed is," besluit Horowitz. "Vaak hebben ze meer energie, zijn ze luider en onstuimiger dan grote honden. Grotere honden zijn vaak zachter dan aard, en lopen niet een hele dag als gekken heen en weer. Iets om in het achterhoofd te houden, als je besluit om voor de komende 15 jaar een hond te nemen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 dingen die je niet mag doen op een lege maag

6 dingen die je niet mag doen op een lege maag

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/7/13/20170906125747/media_xll_9989683.jpg

Nog niet ontbeten vandaag? Dan laat je die sportschoenen voorlopig beter in de kast staan, net als de koffiezet trouwens. Er zijn immers een paar zaken die eerst een boterham - of kommetje havermout of yoghurt - vereisen.

Koffie drinken

Het lijkt verleidelijk, meteen na het opstaan zo'n kopje koffie naar binnen gieten. Vooral maagklachten treden snel op als je op een lege maag zo'n bakje cafeïne drinkt. Dat komt omdat koffie de productie van zuur stimuleert, wat ervoor zorgt dat de spijsvertering verstoord wordt. Niet doen dus.

Sporten

Jarenlang werd gedacht dat je vetverbranding een boost kreeg door voor het ontbijt te gaan sporten. Het zou je lichaam aanzetten om je vetreserves aan te spreken in plaats van de caloriëen van de voorgaande maaltijd. Het klinkt logisch, maar eigenlijk gebeurt net het omgekeerde. Niet alleen zal je gewoon even veel vet en calorieën verbranden als anders, omdat je lichaam nu geen voeding heeft om energie uit te halen, worden je spieren aangesproken als brandstof. En dus verlies je net spiermassa in plaats van vet. Oeps.

Sommige medicatie innemen

Niet alle medicatie mag je op een lege maag innemen. Paracetamol is geen enkel probleem, maar niet-steroïdale ontstekingsremmende middelen (zoals ibuprofen) neem je best pas met of na het eten, omdat ze anders de maagwand kunnen aantasten. En dat leidt tot irritatie, bloedingen en maagzweren.

Kauwgom eten

Honger maar niets in huis? Dan steek je toch snel een kauwgompje binnen. Of misschien ook niet. Want kauwgom zorgt dat je meer spijsverteringszuur produceert, wat je lege maag in de war brengt. Bovendien krijg je van kauwgom net meer zin in ongezonde snacks.

Fruitsap drinken

Lekker gezond toch, zo'n versgeperst glas fruitsap? Niet helemaal. Citrusvruchten bevatten veel zuur en zware vezels, en die kunnen je nuchtere maag irriteren. Kan je je glas appelsiensap toch niet missen? Dan drink je het best aangelengd met water.

Winkelen

U kent het ongetwijfeld wel: wie een winkel binnenstapt met honger, gaat buiten met een kar vol ongezonde dingen die je eigenlijk niet nodig had. Als je honger hebt, koop je nu eenmaal meer, zo wees onderzoek ook al uit. Best iets vroeger gaan winkelen dus, of een stop een gezonde snack in je handtas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme Brit bedenkt kinderkleding die meegroeit met drager

Slimme Brit bedenkt kinderkleding die meegroeit met drager

http://static1.hln.be/static/photo/2017/16/4/3/20170907143612/media_xll_9992553.jpg

Een Britse uitvinder claimt kinderkleding te hebben ontworpen die automatisch met je kleintjes van zes maanden tot drie jaar meegroeit.

Iedere kersverse ouder zal het herkennen. Je kroost groeit snel en heeft alweer nieuwe kleertjes nodig. En dat kan aardig in de kosten lopen.

De 24-jarige Brit Ryan Yasin denkt hiervoor een oplossing te hebben: kleding die automatisch met de drager meegroeit. Hij beweert een speciaal materiaal te hebben ontwikkeld dat wel zes maten opgerekt kan worden als de drager een groeispurt krijgt. Hij won met zijn idee zelfs een prijs: James Dyson Award, vernoemd naar de Britse ontwerper James Dyson.

Neefje
Yasin kwam op het idee toen hij voor zijn eigen neefje net kleding had gekocht die bij het geven alweer te klein bleek was. Hij realiseerde zich hoe frustrerend en vooral kostbaar dit voor ouders moet zijn.

"Ouders zijn al ruim 2000 euro armer nog voor hun kind drie jaar is. Ook is het beter voor het milieu als kinderen langer met hun kleding kunnen doen", aldus Yasin.  

Door zijn achtergrond in de bouwkunde had hij wel enige kennis van stoffen en materialen. Hij wist dat sommige stoffen groter worden als je eraan trekt, anders dan rubber dat vooral dunner wordt.  Hij ging aan de slag door een synthetische stof dusdanig te bewerken zodat deze uiteindelijk waterdicht en zelfs kreukvrij zou blijven.

Van deze stof werd een kledingstuk gemaakt en dat testte hij uit op zijn neefje en nichtje. "Ze waren allebei heel enthousiast, dus dat was een goede stimulans om mijn idee verder uit te bouwen", vertelt Yasin'aan de Britse media.

Op dit moment wordt de kledinglijn onder de naam Petit Pli verder ontwikkeld en zal binnenkort op de markt komen.  Het is onduidelijk of de kleding ook hier in de winkels komt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie gezonde eetgewoonten die we van de Fransen kunnen leren

Drie gezonde eetgewoonten die we van de Fransen kunnen leren

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/11/2/20170906130155/media_xll_9989687.jpg

Alle croissants, camembert en rode wijn ten spijt, paraderen elegante Franse dames toch met een slanke taille over straat. Hoe doen ze dat toch? Elisabeth Bard, een Amerikaanse die 15 jaar in Frankrijk woonde, schreef er het boek Dinner Chez Moi over. Zij legt uit wat wij kunnen opsteken van de Franse eetgewoonten. "Gedachteloos uit een zak chips voor televisie eten, dat doen de Fransen niet zomaar."

Geen zin om te koken? Dan laten we pizza leveren thuis, die we bij voorkeur lui in de zetel naar binnen spelen. In Frankrijk is die gewoonte net iets minder ingeburgerd. Maaltijden aan huis leveren gebeurt er nog maar enkele jaren, en ondertussen televisie kijken of de krant lezen terwijl je eet is al helemaal niet de gewoonte, aldus auteur Elisabeth Bard. Zij woonde als Amerikaanse 15 jaar in Frankrijk, waardoor ze de verschillen in eetcultuur uitgebreid kon bestuderen. Conclusie: we kunnen nog veel leren van de Fransen. Te beginnen bij deze drie gezonde eetgewoonten.

1. Stop met multitasken

"In Frankrijk is eten niet zomaar iets dat je op je eentje doet om snel de honger te stillen," legt Bard uit aan Well And Good. "Het is de belangrijkste sociale activiteit in Frankrijk." 's Ochtends ontbijten terwijl je door Facebook scrollt of een broodje achter de laptop eten op het werk: volgens Bard is dat een no go in Frankrijk. Maaltijden zijn een moment om bij te praten met vrienden, collega's en familie, en het is belangrijk om te proeven wat je eet. "Ik heb nog nooit een Fransman gezien die al wandelend snel een croissant aan het opeten was," vertelt Bard.

2. Minder gedachteloos snacken

Rustig gaan zitten om iets te eten hoort bij de Franse cultuur, en maaltijden skippen gebeurt dan ook zelden, aldus Bard. Daardoor hebben ze minder nood om tussendoor voortdurend zonder nadenken naar snacks te grijpen. "Ze eten niet in de auto of uit een zak chips voor televisie. Eerst en vooral: ze eten nooit iets uit een zak of verpakking. Als je iets wil, haal je het uit de verpakking, leg je het op een bord en eet je het aan tafel." Door heel bewust tijd te maken om te eten, ben je sneller verzadigd en heb je minder snel last van een hongergevoel.

3. Tevreden met minder

Als een Franse jongedame aan tafel gaat zitten om te eten, zal dat geen kant-en-klaarlasagne uit de supermarkt zijn waar je na een uur terug honger van krijgt. Een dessert wordt gemaakt met lekkere, degelijke chocolade, in plaats van snel een potje voorgemaakte chocomousse uit de ijskast te graaien. "Door goede en niet-bewerkte ingrediënten te gebruiken, zijn Fransen tevreden met minder. Ze eten kleine hoeveelheden kaas van goede kwaliteit, zoetigheden en vlees. Doordat je geen bewerkte ingrediënten gebruikt, ben je sneller verzadigd en heb je daarna geen trek meer in iets anders." Door bewust intens te genieten van kleine porties, eet je niet snel te veel. (br.hln)


» Reageer (0)
07-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog vuile vakantiewas? Zo werk je die in een mum van tijd weg

Nog vuile vakantiewas? Zo werk je die in een mum van tijd weg

http://static2.hln.be/static/photo/2017/10/4/8/20170907094517/media_xll_9991958.jpg

Het schooljaar is alweer begonnen, en toch staat daar ergens in een hoekje nog een onaangeraakte koffer vol vakantiekledij te stinken. En met de drukte van het school- en werkleven dat weer in volle gang is, wordt die berg alleen maar groter. Gelukkig hebben wij goed nieuws: met deze tips is die stapel in sneltempo weggewerkt zonder dat je een hele dag in het washok moet spenderen.

Het grote probleem van de vakantiewas? Het is veel. En voor wie naast een partner ook nog enkele kinderen mee op reis had, is het zelfs héél erg veel. En dus stellen we het liever even uit. Maar ondertussen stapelt ook de gewone was zich op, en voor je het weet hangt er bijna niets meer in je kleerkast. Geen paniek, met dit stappenplan heb je in een handomdraai weer een schone garderobe:

1. Maak plaats

Je hebt ongetwijfeld een serieuze hoop was bij elkaar gesprokkeld. Breng alles naar één plek, liefst een plaats waar je voldoende plaats hebt. De keukentafel, je bed, ... als er maar genoeg ruimte is om alle vuile was te verzamelen. Dat betekent: kledij, ondergoed, maar ook handdoeken, vuile lakens, ... noem maar op.

2. Stel prioriteiten

Zodra je alle vuile was verzameld hebt, maak je drie grote stapels. Dat doe je volgens prioriteit: wat heb je dringend nodig en wat niet? In de eerste categorie zullen vooral sokken en ondergoed vallen. Maar ook je favoriete kledingstukken en werk- en schoolkledij verdienen een plekje in de belangrijke stapel. De tweede stapel bevat de vuile was met de laagste prioriteit: kleding die niet meer goed zit, op vakantie beschadigd werd of die je niet snel opnieuw zal dragen. Zitten er kledingstukken tussen die je graag draagt? Leg ze dan meteen apart zodat je ze zeker niet vergeet te herstellen. Al de rest gooi je onverbiddelijk de vuilnisbak in. De derde en laatste stapel bevat alle overschot: handdoeken, lakens en kledij die je wel nog wil dragen, maar daarom niet per se morgen.

3. Sorteer op stof in plaats van kleur

Als je echt veel was hebt, is het nu tijd om die drie stapels nog eens onder te verdelen. Doe dat niet op kleur, maar kijk naar de stof. Als je niet te warm wast, maakt de kleur eigenlijk toch niet uit. Bovendien bespaar je zo heel wat tijd, aangezien er veel meer luchtige stofjes in je wasmachine passen dan bijvoorbeeld truien en handdoeken. Bovendien moeten die ook een stuk minder lang in de droogkast, wat je weer wat tijd bespaart.

4. Niet genoeg wasmanden?

Goed, je hebt nu wel enkele grote stapels was, maar hoe vervoer je die in godsnaam naar het washok? Simpel: ga niet klungelen met veel te kleine - en ongetwijfeld ook te weinig - wasmanden, maar wikkel de stapels in een grote handdoek. Zo draag je die hele stapel in één keer naar de wasmachine, zonder dat je onderweg een sok verliest. Handig, toch?

5. Zet een timer

Deze stap is cruciaal als je de was snel wil wegwerken: kijk hoe lang het wasprogramma duurt, en stel een alarm in. Zodra de timer afgaat, laat je meteen vallen waar je op dat moment mee bezig bent, laad je alles over in de droogkast en steek je meteen een volgend wasje in. Let wel op: delicate stukken hang je beter gewoon op om te laten drogen.

6. Opplooien als een ninja

Plooi je kleren meteen op zodra ze uit de droogkast komen. Eerlijk is eerlijk, wanneer je ze eerst in een wasmand overlaadt, is de kans groot dat die blijft staan. Bovendien kreukt je kledij zo sneller, wat betekent dat je ook nog eens dat strijkijzer moet bovehnalen. Wie de kleding meteen opplooit, hoeft in de meeste gevallen niet eens meer te strijken. Wat je ook kan doen, is de kleding oprollen: het is sneller, bespaart plaats in je kleerkast én de kleding kreukt niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demerdromen van Maarten Ceulemans

Demerdromen van Maarten Ceulemans

https://www.mupload.nl/img/lisgy0nwx1rat.jpg

Demerdromen een beeld van de kunstenaar Maarten Ceulemans .

De vis illustreert de positieve evolutie van de Demer als een prachtige biotoop

Dit beeld is te bezichtigen in Aarschot


» Reageer (0)
06-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Demerwachter van Roland Rens

De Demerwachter van Roland Rens

https://www.mupload.nl/img/3e6rpwpriiwbp.jpg

De Demerwachter is een creatie van Roland Rens in opdracht van de Lions Club. In 1995, bij hun dertigjarig bestaan, schonken de leden van de serviceclub het beeld aan de stad Aarschot . Het staat in een vroegere brandgang bij de Grote Markt.
De imposante bronzen sculptuur met het bovenlijf van een man is 3,20 m hoog. De kunstenaar bedacht zelf de figuur van de Demerwachter, een vertrouwenwekkende opzichter staat tussen het riet van de oever een kijkt oplettend toe of het water wel zuiver blijft. De man straalt bovendien kracht en vastberadenheid uit, alsof hij zich door niets of niemand laat afhouden van zijn taak. Twee spuwers, leeuwenkoppen in bas-reliëf, zorgen voor de toevoer van water.
Al aan het einde van de 19de eeuw vervuilden vooral Tiense suikerfabrikanten de Demer. De afvoer van riolen verergerde het probleem nog. Het heldere, visrijke water van weleer veranderde regelmatig in een zwarte stroom stinkend water. De Demerwachter lijkt de rol van Sint-Rochus, de vroegere beschermschutspatroon en beschermt Aarschot tegen morderne ziektes als vervuiling en verloedering.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!