Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aprilvis gespot: Tesla Failliet

Aprilvis gespot: Tesla Failliet

https://images1.persgroep.net/rcs/S1PGUqbjFWb5xvur-jEZdMLa4Xg/diocontent/121269145/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Elon Musk haalde op 1 april een grap uit met zijn volgers op Twiter. De man beweerde dat zijn automerk Tesla failliet was verklaard. De foto van Musk met sporen van gedroogde tranen en een fles ‘teslaquilla’ ging de hele wereld rond. Toch lijkt de grap niet zo onrealistisch. 

Topman Elon Musk, maker van de elektrische auto’s Tesla, heeft een 1 aprilgrap uitgehaald, waarin hij tweette dat Tesla failliet was. Ondanks een enorme uitverkoop van paaseieren kon het bedrijf niet overeind worden gehouden, grapte Musk in zijn tweet.

Musk stuurde een foto de wereld in waarin te zien was hoe hij bewusteloos tegen een Tesla 3 aanhing. Hij was omringd door flessen ‘teslaquilla’ en had sporen van gedroogde tranen op zijn wangen. Tesla heeft op de aandelenbeurs een zeer slechte periode achter de rug met een koersval van meer dan een vijfde in maart. Dat kwam onder andere door zorgen over productievertragingen bij de Tesla 3, een negatief rapport van kredietbeoordelaar Moody’s en het dodelijke ongeval met een Tesla in Californië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cortado, latte, macchiato: hoeveel melk moet er nu precies in welke koffie?

Cortado, latte, macchiato: hoeveel melk moet er nu precies in welke koffie?

https://images3.persgroep.net/rcs/h-80Jqt6kdYvA9L3ih8zaC01W-w/diocontent/121200387/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Waar er vroeger koffie en koffie met melk op de kaart stond, moet je nu al een specialist zijn om de kaart in een koffiebar te lezen. Voor je je nog eens vergist tussen een espresso macchiato en een latte: zoveel melk zit er in elke koffie.

Cortado: +/ 30 ml gestoomde milk (geen schuim)

Espresso macchiato: 1-2 theelepels melkschuim op een espresso

Cappuccino: 130ml gestoomde melk + melkschuim op een espresso

Latte macchiato: 150 ml warme melk + heel veel melkschuim (3 lagen in het glas met de espresso in het midden, dat krijg je door de melk eerst in het glas te gieten en de koffie dan over de bolle kant van een lepeltje in het glas te laten sijpelen)

Koffie verkeerd / latte: 210 ml gestoomde melk + een beetje melkschuim op een gewone koffie

Flat white: 130 ml gestoomde melk + een klein beetje melkschuim (het verschil met een cappuccino is dat je twee shots van espresso neemt in plaats van één en minder melkschuim hebt) (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders maken hartverscheurende beslissing beademing tweejarige Dylan te stoppen, maar dan volgt het mirakel

Ouders maken hartverscheurende beslissing beademing tweejarige Dylan te stoppen, maar dan volgt het mirakel

https://images0.persgroep.net/rcs/LYs-nnJiVe4DdN1Yp5eLAbH-KnI/diocontent/121237171/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De ouders van de tweejarige Dylan uit het Britse Derby werden twee jaar geleden geconfronteerd met de moeilijkste beslissing uit hun leven: de beademing van hun doodziek zoontje, dat een heel zeldzame vorm van longkanker had, stop te zetten. Ze beslisten hun zoontje uit zijn lijden te verlossen, waarna Dylan plots iedereen, inclusief zijn dokters, verraste en weer wakker werd.

Het was op Goede Vrijdag 2016 toen Dylans ouders van de dokters het verdict te horen kregen: hun zoontje was er zo slecht aan toe dat hij wellicht snel zou sterven. Het was aan hen de beslissing te nemen of de beademingsmachines afgeschakeld zouden worden, en of Dylan pijnstillers zou krijgen waarna hij zou inslapen.

Dylan was enkele maanden eerder, uitgerekend op Kerstdag, met spoed naar het ziekenhuis gebracht omdat hij niet meer kon ademen. De dokters vonden niet alleen een ingeklapte long, maar ontdekten ook dat 80 procent van zijn longen bedekt waren met tumoren. Volgens de artsen had Dylan de extreem zeldzame ziekte pulmonaire langerhanscelhistiocytose, waarbij er zogenaamde langerhanscellen de longen overwoekeren en het immuunsysteem aantasten. Normaal komt de ziekte enkel bij zware rokers voor.

Dylans toestand evolueerde in eerste instantie relatief gunstig, maar na een zware longontsteking stopten zijn longen plots met functioneren.

Laatste sacramenten

Op advies van de dokters beslisten Dylans ouders uiteindelijk de beademing stop te zetten. Een priester diende hem de laatste sacramenten toe, en het medisch personeel begon met de afbouw van de beademing en de medicatie. In de plaats zou Dylan de volgende dag sedatie-medicijnen toegediend krijgen, waarna hij pijnloos zou inslapen.

“De beademingsmachines stonden op hun hoogst en nog kreeg hij bijna geen lucht”, vertelt Dylans moeder Kerry. “De hele familie was langsgekomen om afscheid te nemen, ook zijn broertjes. Ik was er kapot van, had dagenlang niet geslapen en bleef maar huilen. We mochten ’s nachts bij hem blijven omdat hij elk moment kon sterven.”

Tot de peuter op Stille Zaterdag, net na het begin van de sedatie, zijn dokters met verstomming sloeg en plots weer beter leek te worden. Zijn hartslag zakte tot normale snelheden en hij kreeg meer zuurstof binnen. “Plots was er opnieuw leven in hem, hij kreeg opnieuw kleur, hij kwam weer bij.”

De volgende dag, Pasen, was de jongen opnieuw in stabiele toestand. Midden mei mocht Dylan opnieuw naar huis, eind juli werd hij kankervrij verklaard.

Vandaag, op Pasen, roepen Dylans ouders op een kinderkankerfonds te steunen en zoveel mogelijk geld te storten om lotgenootjes van hun zoontje te kunnen behandelen. “Ik ben niet echt religieus, maar toch noem ik Dylan ons paasgeschenk. Toen we zijn broertje zeiden dat Dylan weer wakker was, zei hij dat hij zoals Jezus was. Daar had hij net over geleerd op school.” (br.hln)


» Reageer (0)
01-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acteur Frank Aendenboom (76) plots overleden

Acteur Frank Aendenboom (76) plots overleden

https://images0.persgroep.net/rcs/c7U7UiZAFv9fXDPNT89a_r4t5g4/diocontent/23603315/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Vlaamse acteur Frank Aendenboom is in de nacht van vrijdag op zaterdag onverwacht overleden in zijn slaap. Dat meldt zijn kleindochter zaterdagavond. Hij werd 76 jaar.

Aendenboom draaide meer dan vijftig jaar mee in de Vlaamse showbizz en is onder meer bekend van zijn rollen in de jeugdreeksen ‘Johan en de Alverman’ (1965) en ‘Dirk van Haveskerke’ (1978), maar meer recent was hij te zien in onder meer ‘Lili en Marleen’ (1994-2010), ‘Matroesjka’s’ (2005) en ‘Crimi Clowns’ (2012). Daarnaast verscheen hij ook in meer dan veertig films, waaronder ‘De leeuw van Vlaanderen’ (1985), ‘Hector’ (1987), ‘Blueberry Hill’ (1989) en ‘Frits & Freddy’ (2010).

Gestopt met acteren

In september 2014 kondigde de Antwerpenaar aan dat hij zou stoppen met acteren. Enkel voor ‘Crimi Clowns’ maakte hij nog een uitzondering. “Een halfuur rechtstaan, het gáát gewoon niet meer”, vertelde hij vorig jaar nog in Dag Allemaal. “Ik heb hier en daar nog wel een rolletje gespeeld, maar ’t grote werk heb ik definitief vaarwel gezegd”, aldus Aendenboom toen. “Ik doe alleen nog mee in de derde reeks van ‘Crimi Clowns’. Omdat ik dat een heel mooi project vind. Voor de rest interesseert acteren me niet meer.”

Acteren deed hij naar eigen zeggen nooit voor het plezier. “Ik ben er ooit aan begonnen, omdat ik merkte dat ik er nogal goed in was. Maar voor de rest... Je moet iets doen om de kost te verdienen, hé. In ieder geval: ik ga dat acteren dus niet missen”, vertelde hij toen. 

Afscheidsplechtigheid

Aendenboom was medeoprichter van het Antwerpse theatergezelschap Het Raamtheater, waar hij zowel acteerde als regisseerde. Het gezelschap ging in 2010 in vereffening.

Aendenboom was de zoon van actrice Gella Allaert, die in 2002 overleed op 91-jarige leeftijd. Hij was ook een tijdlang getrouwd met actrice Rosemarie Bergmans (74), die hij ontmoette op de set van “Johan en de Alverman”.

Op vrijdagvoormiddag 6 april vindt een publieke afscheidsplechtigheid plaats in Antwerpen. Hij zal later in intieme kring neergelaten worden op zee. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge Indiër vermoord omdat hij een paard had

Jonge Indiër vermoord omdat hij een paard had

https://images4.persgroep.net/rcs/0IAdyi8gjJTVs5Nq_MFDmVJz6Cw/diocontent/21379121/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In India is een 21-jarige boer doodgeslagen in de westelijke deelstaat Gujarat. Volgens zijn vader werd de twintiger - die tot de Dalits of “onaanraakbaren” behoort - gedood door mannen uit een hogere kaste omdat hij een paard bezat en bereed, zo berichtte de BBC. 

De 21-jarige Pradeep Rathod uit het dorp Bhuvatimbi had een paard een bereed het dier ook, iets wat in sommige delen van India geassocieerd wordt met rijkdom. Volgens zijn vader werd hij vorige week door iemand van de Kshatriya’s - de op een na hoogste kaste, van de krijgers en heersers - aangesproken. Die waarschuwde hem dat Dalits niet mogen paardrijden en dreigde ermee de jongeman te vermoorden als hij zijn paard niet verkocht, klinkt het.

Ondertussen heeft de politie van Gujarat al drie verdachten opgepakt voor verhoor: het gaat over drie mannen “van een hogere kaste”. Er wordt niet uitgesloten dat er mogelijk nog andere motieven in het spel waren.

Hoewel discriminatie op basis van kasten officieel verboden is in India, komen aanvallen tegen Dalits er wel vaker voor. Zo werd afgelopen oktober nog een “onaanraakbare” gedood omdat hij een traditioneel Hindufestival had bijgewoond. Dalits staan in India helemaal onderaan de maatschappelijke ladder. Ze vallen zelfs buiten het kastenstelsel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw dumpt hondje in afvalcontainer, beestje op nippertje gered in vuilniswagen

Vrouw dumpt hondje in afvalcontainer, beestje op nippertje gered in vuilniswagen

https://images0.persgroep.net/rcs/gnpGfND-PJA2E0tRYbl1FiySFlA/diocontent/121183401/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Nederlandse politie heeft een 33-jarige vrouw in Eindhoven opgepakt voor het dumpen van haar hondje in een ondergrondse vuilcontainer. Het dier werd gisteren op het nippertje gered, nadat hij al met een lading afval in een vuilniswagen terecht was gekomen.

Doordat de chauffeur geblaf had gehoord, werd het dier ontdekt. Hij was in een linnen tas gestopt en weggegooid. 

De hond was gechipt. Door middel van informatie die op die chip stond opgeslagen, hoopte de politie snel de eigenaar of eigenaresse te achterhalen, wat lukte. De vrouw uit Eindhoven  is aangehouden en zit vast op het politiebureau voor verhoor.  Zij wordt door de politie gezien als verdachte. 

Volgens de politie verblijft het hondje intussen op een veilige plaats en wordt hij goed verzorgd. (br.hln)


» Reageer (0)
31-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaans schoenenmerk Unisa opent 5 winkels in België

Spaans schoenenmerk Unisa opent 5 winkels in België

https://images2.persgroep.net/rcs/8WAubzrEvfxuyYXFN36BTjeenW0/diocontent/121117938/_focus/0.260000/0.780000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het Spaans schoenen- en handtassenmerk Unisa opent maar liefst 5 winkels in België!

Schoenen die een combinatie bieden tussen comfort en elegantie, dat is waar het bij Unisa om draait. Daarbij graag nog een bijhorende handtas? Ook dat maakt Unisa mogelijk met hun handtassen collectie. 

‘Wij zijn vanaf nu aanwezig op de grootste commerciële hotspots van het land’, zegt Philippe Van Mullem, de Unisa-verantwoordelijke voor de Belux. In nauwelijks twee maanden tijd werd het merk geïntroduceerd in drie Belgische modesteden: in Brussel, in de Nouvelles Galeries Anspach, in Docks Bruxsel. Maar ook in Antwerpen, in het stadscentrum en in het druk bezochte Wijnegem Shopping Center aan de stadsrand, en ten slotte ook in Luik. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerwaarschuwing terecht of niet: is koffie kankerverwekkend?

Kankerwaarschuwing terecht of niet: is koffie kankerverwekkend?

https://www.mupload.nl/img/shzn68m.jpg

Nog tot 10 april kunnen Starbucks, McDonalds en andere zaken die koffie verkopen in de Amerikaanse staat Californië beroep aantekenen tegen de rechterlijke beslissing om kankerwaarschuwingen te voorzien op hun koffieproducten. De reden is de aanwezigheid van de chemische stof acrylamide in koffie. Wat is die stof precies en klopt het dat ze kankerverwekkend is?

Enerzijds is acrylamide een stof die wordt gebruikt in de industrie bij de productie van bepaalde kunst- en kleurstoffen. Anderzijds is het ook een organische stof die kan ontstaan wanneer zetmeelrijke producten, zoals graan of aardappelen, worden verhit boven 100 graden Celsius.

Men vindt de stof dus niet enkel terug in koffie, maar ook in chips, frieten, koekjes en brood. Mooi bruin gebakken en krokant betekent dus helaas: met acrylamide.

Ook sigarettenrook bevat acrylamide.

Is acrylamide kankerverwekkend?

Het is nog niet sluitend bewezen dat de stof kankerverwekkend is. Het IARC, het internationale kankeragentschap van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), plaatst de stof in de categorie 2A “waarschijnlijk kankerverwekkend bij mensen”. 

Regulering

Ondanks vrijwillige maatregelen van de industrie is het gehalte in veel producten nog hoog. Daarom zijn er in 2017 vanuit de EU nieuwe regels ontworpen om het gehalte van acrylamide nog terug te dringen, die wellicht ingaan in het voorjaar van 2019. 

Naast kant-en-klare producten kunnen ook huisgemaakte bakwaren acrylamide bevatten. Daarom wordt aangeraden om ovengerechten altijd goudbruin te bakken en nooit te laten verkolen. Bij temperaturen onder 180° Celsius komt er minder acrylamide vrij. 

Is koffie dan kankerverwekkend?

Waarschijnlijk niet. Volgens het IARC hoort koffie thuis in categorie 3, wat betekent dat er “momenteel niet voldoende aanwijzingen bestaan dat koffie kanker veroorzaakt”. Er zijn integendeel zelfs aanwijzingen dat koffie het risico op lever- en baarmoederkanker reduceert.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze digitale klokken lopen nog altijd achter

Onze digitale klokken lopen nog altijd achter

https://images3.persgroep.net/rcs/g5ELcv29f2IqJuRi92shhdznHNk/diocontent/119953594/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Nog altijd lopen onze digitale klokken in huis enkele minuten achter. Het probleem dook half januari op toen bleek dat Servië en Kosovo hun afgesproken portie stroom om het net in Europa in evenwicht te houden, niet leverden. Door het conflict lag de frequentie op het netwerk - normaal 50 hertz - lager waardoor de klokken aangesloten op ons stroomnet trager tikten. Intussen is het conflict tussen beide landen wel opgelost, toch is er nog altijd een tekort aan energie. Die moet nu gecompenseerd worden. “Dat gebeurt sinds maart”, zegt Claire Camus van ENTSO-E, de samenwerkingsorganisatie van Europese hoogspanningsnetbeheerders. “Alle netbeheerders steken momenteel meer energie in het systeem dan eigenlijk nodig is. Het gevolg daarvan is dat de gemiddelde frequentie twee maanden lang iets hoger zal liggen dan 50 hertz, nu dus 50,01 hertz. Stilaan komen onze klokken geleidelijk weer ‘op tijd’. Als alles goed verloopt, hopen we tegen half mei geen tijdsverschil meer te zien. We zullen zeker communiceren als er geen afwijking meer is.”  (br.hln)


» Reageer (0)
30-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de paasrituelen van over de hele wereld

Dit zijn de paasrituelen van over de hele wereld

https://images0.persgroep.net/rcs/vujx2Yxq4hdubRxvgES__kJVAFA/diocontent/121133137/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Veel chocolade, tegenwoordig in alle mogelijke vormen maar toch nog steeds vooral eitjes en konijnen. Dat is Pasen, tenminste, bij ons toch. Over de hele wereld wordt Pasen op een andere manier gevierd. Een opsomming: 

1. Australië

In 1991 lanceerde Rabbit-free Australia een campagne om de paashaas te vervangen door de paasbilby (Langoorbuideldas). Waarom zijn ze in Australië geen fan van de paashaas? Wel, down under worden konijnen en hazen vooral geassocieerd met het vernielen van planten en landbouwgrond. Waardoor bedrijven nu vooral bilbies van chocolade maken voor Pasen. 

2. Firenze, Italië

In Firenze wordt een 350 jaar oude traditie in ere gehouden, wel bekend als Scoppio del Carro of ‘explosie van de kar’. Een versierde kar gevuld met vuurwerk wordt door de straten gebracht door mensen in outfits uit de 15de eeuw. Eindhalte: de Duomo. Daar steekt de aartsbisschop van Firenze het vuurwerk aan tijdens de mis. Deze traditie gaat helemaal terug naar de kruistochten, de kar staat symbool voor een goede oogst.

3. Finland

Kinderen uit dit Scandinavisch land verkleden zich als heksen en gaan bedelen voor chocoladen eieren in de straten. In sommige delen van West-Finland maken mensen een kampvuur op zondag, een traditie die gelooft dat de vlammen heksen wegjagen. 

4. Polen

Water op elkaar smijten is dan weer een Poolse traditie die de naam Śmigus-dyngus krijgt. Op paasmaandag proberen jongens mensen drijfnat te maken met emmers water. Meisjes die volledig doordrenkt zijn, trouwen binnen het jaar, althans zo wil de legende.

6. Corfu, Griekenland

In Griekenland brengen scherven geluk, zeker rond Pasen. Op Corfu smijten mensen dan ook massaal potten en pannen uit hun ramen. Dit zou symbool staan voor het verwelkomen van de lente, en de nieuwe gewassen die zullen groeien in nieuwe potten. 

7. Noorwegen 

Pasen is een geweldig populaire tijd voor de Noren,  in het bijzonder omdat ze dan de tijd nemen om misdaadnovelles te lezen. Auteurs brengen dan ook rond Pasen speciaal ‘paasthrillers’ uit. 

8. Tsjechië en Slovakije

Tripje gepland naar Praag? Dan kan je maar best uit je doppen kijken. In Oost-Europese landen is het rond Pasen de gewoonte om vrouwen op de billen te slaan met wilgentakken. De legende zegt dat omdat de wilg de eerste boom is die in bloei staat en de takken vruchtbaarheid overdragen op de vrouwen. 

9. Verges, Spanje

Op Witte Donderdag wordt er in het middeleeuws stadje Verges de traditionele “dansa de la mort” uitgevoerd. Iedereen loopt rond in skeletkostuums en loopt door de straten. De tocht eindigt met skeletten die dozen as dragen. De echte dans begint om middernacht en gaat door tot in de vroege uurtjes. (br.hln)


» Reageer (0)
29-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoekers ontdekken mysterieuze sporen van meer dan miljoen mensen in ‘onbewoonde’ Amazonegebieden

Onderzoekers ontdekken mysterieuze sporen van meer dan miljoen mensen in ‘onbewoonde’ Amazonegebieden

https://images0.persgroep.net/rcs/58duKzS8W3lMxMEyPMlcG6bP128/diocontent/121085645/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Men dacht dat het Amazonegebied zo goed als onbewoond was vooraleer de Europeanen er opdoken. Maar onderzoekers hebben nu duidelijke bewijzen gevonden die aantonen dat wellicht ooit tot meer dan een miljoen mensen in het regenwoud woonden en dat het er bruiste van de activiteit.

Archeologen hebben met behulp van satellietbeelden tientallen sites gelokaliseerd in het voorheen ononderzochte gebied van het bovenste Tapajos Basin van de Amazone in wat de huidige Braziliaanse provincie Mato Grosso is. De nederzettingen variëren van kleine gehuchtjes met een doorsnede van slechts 30 meter tot sites van wel 19 hectare.

Geogliefen

Ze vonden er niet alleen resten van versterkte dorpen, maar ook 81 mysterieuze geogliefen. Dat zijn door mensen gemaakte greppels in het landschap die vanuit de lucht gezien een vierkante, ronde of zelfs hexagonale vorm hebben. De functie ervan is nog steeds onbekend. Mogelijk werden ze voor ceremoniële doeleinden aangelegd.

“Het is een misvatting dat de Amazone een ongerept gebied was, quasi onaangeroerd door mensen en enkel de thuisbasis van verspreide nomadische gemeenschappen”, verklaart onderzoeker Jonas Gregorio de Souza van de Universiteit van Exeter.

Keramiek en stenen bijlen

In het wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature Communications’, leggen de Souza en zijn collega’s uit hoe de sites - die kwamen bloot te liggen na ontbossing - voor het eerst werden ontdekt aan de hand van satellietbeelden van het gebied. En hoe ze blijk geven van menselijke activiteit doordat de grond is bewerkt. Zo troffen ze aangelegde platformen aan waarop huizen zouden hebben gestaan. En ook stukken keramiek en gepolijste stenen bijlen die men heeft kunnen dateren tussen 1410 en 1460 na Christus.

De Souza zegt dat de resultaten opwindend zijn omdat de ontdekte nederzettingen werden aangetroffen in de buurt van kleine stroompjes, kreken en bronnen, wat het idee versterkt dat mensen zich niet alleen op vruchtbare stroken langs grote rivieren vestigden zoals in het verleden veelal werd aangenomen.

“Het idee was dat in de gebieden die verder van de grote rivieren liggen, de populaties wellicht kleiner waren en ze een verwaarloosbare impact hadden op de omgeving”, stelt de Souza. “We hebben nu aangetoond dat deze regio’s in het verleden ook behoorlijk grote populaties herbergden.”

Komst van Europeanen

Maar, voegde de Souza eraan toe, de komst van de Europeanen eiste snel zijn tol. “We weten dat ziektes zich veel sneller verspreiden dan mensen en waarschijnlijk was deze populatie al verzwakt door ziektes die Europeanen hadden meegebracht, nog voordat de Europeanen dit gebied bezochten ,” meent hij. Toen de Portugezen er zich vestigden, kwam daar bovenop nog de slavernij en geweld tegen de oorspronkelijke bewoners.

Op basis van hun vondsten concluderen de onderzoekers dat dit zuidelijke deel van de Amazone tussen 1250 en 1500 continu bewoond was. In totaal zouden in het gebied tussen de 1.000 en 1.500 dorpjes hebben gelegen, waarvan 60 procent nog ontdekt moet worden. De archeologen hebben dus nog heel wat werk voor de boeg.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder leert verwende zoon (13) een lesje: “Ik tolereer niet dat hij zich ‘beter’ voelt dan anderen omdat hij merkkleding draagt”

Moeder leert verwende zoon (13) een lesje: “Ik tolereer niet dat hij zich ‘beter’ voelt dan anderen omdat hij merkkleding draagt”

https://images4.persgroep.net/rcs/y9J8FxNumTh2dKfWdCQ_NJnoEuA/diocontent/121064413/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een gefrustreerde moeder, die vreesde dat haar 13-jarige zoon te verwend geworden was, toen bleek dat hij zijn klasgenoten die tweedehandskleding droegen bekritiseerde en deed alsof hij zelf ‘te goed was’ om in kringloopwinkels of bij ketens als Walmart zijn inkopen te doen, heeft haar zoon een lesje geleerd. Ze stuurde hem met twintig dollar naar de plaatselijke kringloopwinkel om er zijn outfit voor de hele week te kopen.

“Zulk gedrag tolereer ik niet. Ik hoop dat dit hem leert een betere man te zijn”, zegt zijn moeder Cierra Forney, die haar verhaal op Facebook deelde.

“Vandaag nam mijn zoon twintig dollar van zijn eigen geld mee naar een kringloopwinkel om kleren te kopen die hij de hele week naar school aan moet”, schreeft Forney op Facebook. “Wat hij er vindt, zal hij moeten dragen. Hij is er niet gelukkig mee en moest zelfs huilen, maar ik geloof er sterk in dat hij over vijftien jaar met een lach zal terugkijken op de dag dat zijn moeder hem liet winkelen in een kringloopwinkel”, schrijft de vrouw. “Ik wil mijn kinderen meegeven dat geld ook niet alles is en dat je niet op andere mensen moet neerkijken om waar ze winkelen.”

Positieve reacties

De actie van de bezorgde moeder werd positief onthaald op sociale media en haar post werd al gauw duizenden keren gedeeld. “Goed dat je een ouder bent die niet tolereert dat haar kind ander kleineert op basis van ‘klasse’ of welk verschil dan ook waar kinderen een probleem van maken!” Een andere moeder postte dat ze de actie van de moeder helemaal begreep. “Ze zijn nu zo geobsedeerd door merken en bepaalde winkels! Je moet blijven opvoeden! Goed werk, mama!” Andere ouders vreesden dat Forney misschien iets te streng was geweest en of het niet in haar gezicht kon ontploffen, doordat haar zoon zijn respect voor haar zou verliezen of haar zou gaan haten.

“Lesje geleerd”

In een update liet de vrouw weten dit niet gedaan te hebben om hem te straffen en dat ze zijn toestemming had gevraagd om het verhaal op Facebook te zetten. “Ik probeerde hem te leren dat geld en merken niet veranderen wie we als mensen zijn. Hij kan nog steeds een geweldig, leuk en geliefd kind zijn, zónder dat hij dure kleding uit bepaalde winkels draagt”, zegt Forney. “Ik realiseer me dat wij als ouders gedeeltelijk schuld dragen door hem altijd merkspullen te hebben gegeven. We streven er altijd naar om hem de dingen te geven die we zelf nooit hadden en daardoor is hij er aan gewend geraakt om dure spullen ‘gewoon’ te krijgen. Ik heb dit enkel gedaan om mijn zoon te helpen een beter mens te worden. Hij heeft een waardevolle les geleerd door dit experiment én hij draagt het overhemd dat hij gekocht heeft vandaag met trots!” (br.hln)


» Reageer (0)
27-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenspin jaagt passagiers stuipen op het lijf tijdens lange vlucht

Reuzenspin jaagt passagiers stuipen op het lijf tijdens lange vlucht

https://images2.persgroep.net/rcs/YJTOXiziZU0vZVcAvCJ4exGQgnI/diocontent/121038961/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het was een langeafstandsvlucht van Australië naar München die vele reizigers nog lang zou heugen. Samen met de passagiers was blijkbaar ook een reuzenspin ingecheckt. De gigantische achtpotige zorgde voor veel onrust onder de inzittenden want niemand wist of de spin ook giftig was.

Het voorval speelde zich volgens douanebeambten in München begin maart af. Tijdens de urenlange vlucht ontdekte een koppel een reuzenspin in haar eigen rugzak. De beroering was meteen groot want niemand kon weten of het insect ook gevaarlijk was. Weglopen was immers geen optie.

Na de landing op de luchthaven van München konden dierenartsen eindelijk uitsluitsel geven. Ze stelden vast dat het om een zogenoemde Huntsman spider  oftwel jachtkrabspin gaat. Deze soort kan bijten maar wordt normaal als niet gevaarlijk beschouwd voor gezonde volwassenen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Belg met bionisch oog getuigt: “Ik kan weer letters zien. En hopelijk straks ook mijn kleinkinderen”

Eerste Belg met bionisch oog getuigt: “Ik kan weer letters zien. En hopelijk straks ook mijn kleinkinderen”

https://images3.persgroep.net/rcs/MhNZBaxFrkbCr7nbMtw4H0QsgLo/diocontent/121005932/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Sinds 2010 was alles rondom haar één grijze massa. Maar als eerste patiënt in België kreeg R. een bionisch oog en sindsdien kan de 72-jarige dame weer licht waarnemen. Haar normale zicht krijgt ze nooit terug, maar ze is blij met de kleine stapjes vooruit. Nooit meer botsen tegen de stoelen in huis. Misschien opnieuw de was kunnen sorteren. “En hopelijk binnenkort mijn kleinkinderen terugzien.”

Dat ze een oogziekte van haar ouders had geërfd - retinitis pigmentosa - kwam pas uit rond haar 60ste verjaardag. “Langzaamaan werd mijn zicht aangetast. Eerst kon ik alleen nog ‘door een koker’ kijken, die almaar smaller en waziger werd. Vijf jaar later werd ik compleet blind. Ik kon niet meer alleen buitenkomen, zelfs in huis liep ik constant tegen stoelen en andere meubels aan. Zeer vervelend. Maar er was niets aan te doen.”

Tot de professor bij een controle in het UZ Gent vorig jaar vertelde dat ze als eerste patiënte in België in aanmerking kon komen voor een elektronisch oog. “Ik heb dit doorgesproken met mijn man en kinderen, en dan beslist de kans te grijpen. Ook al wist ik dat de grootste uitdaging ná de operatie op me wachtte. Ik moet namelijk van nul af aan beginnen met leren te waarnemen.” Donderdag 18 januari was D-day. Tijdens een drie uur durende operatie kreeg R.C. - de vrouw wil liever niet met haar naam in de krant - de Argus II-prothese van de Amerikaanse firma Second Sight ingeplant. “Ik was er best wel bang voor, maar uiteindelijk heb ik op geen enkel moment pijn gehad.”

Zebrapad

Vooraleer het systeem aangezet kon worden, moest het oog eerst herstellen. “Maar op 1 februari was het zover. Voor het eerst mocht ik de speciale bril dragen die bij het implantaat hoort. Veel zag ik niet, die eerste keer, alleen lichtflitsen. Maar zo wisten we wel dat het systeem werkte. En al hadden ze me goed voorbereid, het deed ráár, na al die jaren leven in het grijs. Ik was toch verwonderd.”

Zien zoals u en ik zal R. nooit meer kunnen. Ze neemt enkel lichtjes waar. “Daarmee moet ik een puzzel maken. Het heeft wel even geduurd voor ik een lijn kon herkennen. Maar na enkele dagen training kon ik ook een vierkant en een driehoek onderscheiden. Elke nieuwe vorm is de eerste keer zeer moeilijk. De tweede en derde keer gaat het al vlotter. Vergelijk het met woordjes leren in een nieuwe taal. Ik zou soms sneller willen vooruitgaan, maar ik mag de bril nog niet langer opzetten dan twee uur per dag. Mijn ogen worden er nog te moe van. Maar zie, sinds kort kan ik alweer grote letters lezen op een scherm. Straks beginnen we aan de woordjes. En volgende week gaan we buiten trainen: een zebrapad herkennen, de stoeprand, een voorbijrijdende auto... Hopelijk kan ik het over een paar maanden zelfs zien als iemand naar me zwaait.”

Zelfstandigheid

Wat R. eraan heeft in het leven van alledag? “Ik zie eindelijk weer wanneer het ’s ochtends klaar is. Beetje bij beetje komt een stuk zelfstandigheid terug. Ik kan thuis al door de gangen stappen en de plinten volgen, zonder mij aan de muur te moeten vasthouden. En ik kan al een silhouet zien en weet dus of er iemand naast me staat. Hoe vaak is mijn man de keuken niet binnengekomen met de opmerking: ‘Tegen wie sta jij te praten?’ Omdat ik niet doorhad dat hij de kamer had verlaten.”

“Ook al zal ik de lach op hun gezicht nooit kunnen ontwaren, mijn diepste wens is dat ik over enkele maanden mijn kleinkinderen kan zien aankomen. Nu moet ik wachten tot ze me aanraken. Ik heb er negen. De jongsten zijn 7 en 4, van hen heb ik me nooit een beeld kunnen vormen. De oudste is 22, ik weet nog precies hoe die eruitziet, maar ik wil graag zien hoe groot ze nu zijn.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is ‘sleepstorming’ en kan het je echt productiever maken?

Wat is ‘sleepstorming’ en kan het je echt productiever maken?

https://images2.persgroep.net/rcs/j-8mvsETmFrLVcA-bCzkB-555l4/diocontent/121005439/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

‘Slaap er maar een nachtje over’, zeggen we vaak tegen iemand die een belangrijke beslissing moet nemen. Een alom bekend gezegde, dat volgens de meditatiewebsite Calm ook daadwerkelijk werkt. Ze noemen het ‘sleepstorming’, van brainstormen, maar dan in je slaap.

Het principe is in feite best simpel. Sleepstorming betekent je brein trainen om tot nieuwe ideeën te komen terwijl je slaapt. En het gaat op deze manier in zijn werk: voor je gaat slapen, denk je aan een probleem dat je graag opgelost zou zien. Geen grote levensvragen als ‘moet ik scheiden van mijn partner?’, wel bijvoorbeeld ‘hoe maak ik die werkpresentatie van morgen interessanter?’. Sluit je ogen en denk een paar minuten aan een oplossing voor het probleem. Schrijf daarna in een notitieboekje op wat je bedacht hebt. Focus je vervolgens op iets helemaal anders voor je gaat slapen.

De volgende ochtend zou je wakker moeten worden met een heleboel nieuwe ideeën, die je dan ook weer best direct moet opschrijven voor je ze vergeet. Ook doorheen de dag kun je nog op nieuwe briljante ideeën komen, wanhoop dus niet meteen als je ’s ochtends nog geen oplossing voor je probleem gevonden hebt.

Werkt het ook echt?

Het is in ieder geval nog niet wetenschappelijk aangetoond dat sleepstorming ook daadwerkelijk werkt. Uit een eerder onderzoek van Harvard, Stanford en de universiteit van Massachusetts bleek wel al dat een nachtje over iets slapen, een beslissing nemen net moeilijker maakt. De helft van de deelnemers van dat onderzoek vergeleek ’s avonds vier verschillende laptoptassen die ze de dag erna mochten kopen. De andere helft moest de dag zelf een keuze maken, en kon er dus geen nacht over nadenken. Zij die na een nacht slapen hun keuze mochten bepalen, bleken veel meer positieve eigenschappen van de tassen te hebben onthouden, waardoor ze net moeilijker een beslissing konden maken.

Anderzijds werd onlangs door het Nederlandse UvA Slaap- en Geheugenlab aangetoond in een onderzoek met zestig proefpersonen, dat slapende mensen ’s nachts kunnen leren. Weliswaar maar een paar woordjes Deens, maar toch. Het proberen waard dan maar dat sleepstorming? Je doet er in ieder geval niemand kwaad mee. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plots haalt een olifant je in op de snelweg

Plots haalt een olifant je in op de snelweg

https://images4.persgroep.net/rcs/iKw-UuygOVd7z1hCb4KGK0cRdk0/diocontent/121008567/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Automobilisten op de R8 in Kortrijk en de E17 richting Gent hebben zich gisteren een bult geschrokken. Een olifant was er net na de middag op weg naar Gent, vastgesjord op een aanhangwagen. De olifant was levensgroot, en hij zag er ook écht uit, maar was het (gelukkig) niet. Het beeld was een rekwisiet dat de organisatoren van een vipevenement op Gent-Wevelgem in thema ‘circus’ hadden gehuurd. Na afloop van het evenement keerde het dier terug naar zijn stal.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De honderd rijkste families van ons land hebben samen 48 miljard euro in Luxemburg staan

De honderd rijkste families van ons land hebben samen 48 miljard euro in Luxemburg staan

https://images4.persgroep.net/rcs/P99067i_Vy9pQ7x201_X_U-XyRQ/diocontent/36018551/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De honderd rijkste families van ons land hebben samen ruim 48 miljard euro geparkeerd bij meer dan 160 postbusvennootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd en Le Soir, die bijna 1,5 miljoen documenten uit het Luxemburgse bedrijvenregister onderzochten.

De postbusvennootschappen bestaan alleen op papier en gebruiken een Luxemburgs adres waar nog tientallen tot duizenden andere postbusvennootschappen gehuisvest zijn. Ze betalen er meestal elk jaar slechts een minimumbelasting van 4.815 euro. Plaatselijke advieskantoren regelen alle verplichtingen.

Fiscale constructies in Luxemburg

Van de vijftig rijkste zakenfamilies in ons land blijken acht op de tien financiële en fiscale constructies in Luxemburg te hebben. Meer dan de helft van de families (56 procent) gebruikt daarvoor enkel een postbusvennootschap. Van de honderd rijkste families zijn nog altijd zes op de tien in Luxemburg aanwezig. Vier op de tien hebben er weinig meer dan een postbusadres, terwijl in totaal meer dan 48 miljard euro eigen vermogen in die postbusvennootschappen zit. Uit het onderzoek blijkt dat de constructies ook naar exotische belastingparadijzen leiden.

Yves Leterme duikt op in dossier postbusconstructie

Opmerkelijk is dat ook Yves Leterme (CD&V) opduikt. De oud-premier was er jarenlang betrokken bij een postbusconstructie achter het Duitse kabelbedrijf Tele Columbus. Leterme ziet geen graten in zijn betrokkenheid bij de constructie, die intussen is opgedoekt. Hij ziet ook geen conflict met zijn vorige topmandaat bij de OESO, hoewel die organisatie juist de strijd aanbond tegen zulke internationale belastingconstructies. (br.hln)


» Reageer (0)
26-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt dit 11-jarig meisje de eerste vrouwelijke president van de VS?

Wordt dit 11-jarig meisje de eerste vrouwelijke president van de VS?

https://images4.persgroep.net/rcs/YpZi4dKx7_qKeJm7Nh7Sle05_mM/diocontent/120916140/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tijdens de March For Our Lives in Washington en andere Amerikaanse steden, namen ook kinderen en jongeren het woord. De 11-jarige Naomi Wadler maakte veel indruk met haar speech waarin ze een lans brak voor de zichtbaarheid van jonge Afrikaans-Amerikaanse meisjes en vrouwen. ”Ik ben hier om de Afro-Amerikaanse meisjes die het slachtoffer van wapengeweld zijn geworden te vertegenwoordigen. Zij zijn slechts statistieken in plaats van prachtige, levendige meisjes vol potentieel.” Amerikanen zien in het 11-jarige retorisch talent nu al een nieuwe president.

Haar jeugdige leeftijd – 11, ze zit nog op de basisschool – weerhoudt Naomi Wadler er niet van om wereldwijd golven te maken. Het meisje viel op tijdens de March of Our Lives dit weekend in Washington, waar ze net als de oudste kleindochter van dr. Martin Luther King, Yoland Renee King, en overlever van de schietpartij op een school in Parkland, Florida, Emma Gonzalez, een vurige toespraak gaf.

Wadler vertelde de verzamelde menigte dat zij en een vriend vorige week nog een walkout op haar school in Alabama hadden geleid, voor Courtlin Arrington, een 17-jarige Afro-Amerikaans meisje dat op zeven maart overleed na een schietpartij in haar school. “Ik ben hier om Courtlin Arrington te vertegenwoordigen en Hadiya Pendleton. Ik ben hier om Taiyania Thompson te vertegenwoordigen, die op 16-jarige leeftijd in haar huis in Washington werd doodgeschoten.”

“Ik ben hier vandaag om de Afro-Amerikaanse meisjes en vrouwen wiens verhalen het nieuws niet halen, een gezicht te geven. Ik ben hier om te zeggen dat ook deze meisjes herdacht moeten worden. Ik ben hier om de Afro-Amerikaanse meisjes die het slachtoffer van wapengeweld zijn geworden te vertegenwoordigen. Zij zijn slechts statistieken in plaats van prachtige, levendige meisjes vol potentieel”, sprak Naomi. “Sommigen vinden dat ik te jong ben om deze ideeën te hebben. Ze zeggen dat ik een hulpmiddel ben van een naamloze volwassene. Maar dat is niet waar. Mijn vrienden en ik zijn misschien nog maar elf, en we zitten nog maar op de lagere school. Maar we beseffen dat het leven niet voor iedereen gelijk is, en we weten wat goed is en wat slecht.”

En voor wie het vergeten was, wees Waldman er fijntjes op dat zij en haar vrienden over een kleine zeven jaar zelf mogen stemmen.

Tijdens de rally en ook op sociale media is de toespraak van Naomi met applaus ontvangen. Sommigen zien in het meisje zelfs al een toekomstige president: (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ‘Harry Potter’-film is stap dichterbij

Nieuwe ‘Harry Potter’-film is stap dichterbij

https://images0.persgroep.net/rcs/5Oa5DokqAR3BxS5iJCj4jxzFUxw/diocontent/116363694/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

We zijn een stapje dichterbij een nieuwe ‘Harry Potter’-film. Het toneelstuk ‘The Cursed Child’, waarin de zoon van Harry een spannend avontuur beleeft, maakt immers de oversteek naar Broadway. Volgende halte? Hollywood!

Dat is immers altijd het plan geweest met ‘The Cursed Child’. Dat theaterstuk loopt al sinds de zomer van 2016 in Londen. Maar nu maakt het de oversteek naar de States. Op 22 april gaat het stuk ook in première op Broadway. En fans weten nu al wat de volgende stap zal zijn. Want producent Warner Bros liet na de Britse première van het stuk al optekenen dat ‘The Cursed Child’ na een theatercarrière in Londen en New York ook een vervolg op het witte doek zal krijgen. Volgens ingewijden zijn de voorbereidende werken op die verfilming al volop bezig en wordt er nu al druk gebrainstormd of er één, dan wel twee films gemaakt zullen worden die gebaseerd zijn op het theaterstuk.

Albus

 Dat originele, nieuwe verhaal, dat ook in boekvorm werd uitgebracht (Nederlandstalige titel: ‘Het Vervloekte Kind’) werd geschreven door JK Rowling in samenwerking met John Tiffany en Jack Thorne en is een geweldig succes. Sinds het stuk op 30 juli 2016 in première ging, lokt het volle zalen in het Palace Theatre in de Londense West End. In het toneelstuk draait het allemaal rond Harry’s jongste zoon Albus, die achtervolgd wordt door het verleden van zijn familie en een spannend avontuur beleeft aan de zijde van Scorpius, de zoon van Harry’s oude vijand Draco.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzonder weerfenomeen in Oost-Europa: witte sneeuw kleurt oranje

Bijzonder weerfenomeen in Oost-Europa: witte sneeuw kleurt oranje

https://images1.persgroep.net/rcs/1uKNal7Hx5g7JYdiWD_U9kl15mo/diocontent/120981898/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In verschillende landen in Oost-Europa krijgt de witte sneeuw een oranje tintje. De opmerkelijke sneeuwlandschappen zorgen voor spectaculaire beelden. Op sociale media gaan foto’s rond van toeristen en inwoners uit Rusland, Bulgarije, Oekraïne, Roemenië en Moldavië.

De wit besneeuwde bergen in verschillende landen in Oost-Europa kleuren oranje. Volgens weerkundigen is het zand uit de Sahara door de wind in Oost-Europa terechtgekomen waardoor de sneeuw een andere kleur krijgt. Veel toeristen en inwoners klagen over zand in hun mond.

Het is niet de eerste keer dat dit opmerkelijke natuurfenomeen plaatsvindt. Hoewel het om de vijf jaar voorkomt, zou de hoeveelheid zand dit jaar groter zijn dan anders. Over enkele dagen zal de sneeuw opnieuw een witte kleur krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!