Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo loop je wél zelfzeker rond in bikini

Zo loop je wél zelfzeker rond in bikini

https://images1.persgroep.net/rcs/frTSBb0Cr_7HdHFJGvyH_X2a0ag/diocontent/125770471/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een dagje relaxen in een wellness, een tripje maken naar de kust of tijdens een vakantie luieren bij een zwembad. Héérlijk, toch? Al is er voor veel vrouwen wel een groot nadeel aan verbonden: ze voelen zich onzeker in bikini. Ook al is dat absoluut niet nodig, toch geven we enkele tips om je zelfvertrouwen wat op te krikken.

1. Investeer in een goede bikini

Die onzekerheid heeft vaak te maken met je bikini of badpak. Soms is die te klein en kruipt het kleinood tussen je billen, de andere keer zit hij te los of laat hij iets té veel vel zien naar je goesting. Of je nu de voorkeur geeft aan een badpak, een tankini of een ieniemienie bikini: kies voor een exemplaar waar jij je goed in voelt. We spreken uit ervaring als we zeggen dat de zoektocht naar de juiste badkledij niet gemakkelijk is, maar het is wel de moeite waard.

2. Drink voldoende water...

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je voldoende water moet drinken. Het zorgt er onder meer voor dat je voldoende gehydrateerd blijft en dat je huid blijft stralen. Als je langs de andere kant te weinig water drinkt, gaat je lichaam water vasthouden, wordt je stoelgang harder en krijg je een bolle buik. En net dat kunnen veel vrouwen missen als kiespijn wanneer ze rondlopen in een bikini. 

3. ... en hydrateer je huid

Wie z’n huid wil verwennen, moet niet alleen voldoende water drinken, maar ook een bodylotion gebruiken. Kies een flesje met een lekkere geur voor dat tikje extra zelfvertrouwen. En vergeet achteraf niet om je nog in te smeren met zonnecrème! 

4. Speel vals met een zelfbruiner

Af en toe voelen vrouwen in badpak zich ook onzeker omdat ze nog maar weinig tijd hebben gehad om in de zon te zitten. Het gevolg? Hun snoet mag dan wel al sproetjes gekregen hebben van de zon, hun benen zijn net twee melkflessen. Waterproof zelfbruiner kan dan een gemakkelijke oplossing zijn. 

5. Leidt de aandacht af met leuke accessoires

Het is héél typisch dat vrouwen op de kleinste details letten. ‘Ik schaam me voor mijn knieën, die zijn er zo vreemd uit’ of ‘Mijn vetrolletjes zijn echt vreselijk’. Terwijl die knieën en buik er voor iemand anders perfect normaal uitzien. Draag daarom enkele accessoires, zoals je favoriete zonnebril of luxueuze zomerhoed. Zowel anderen zullen hun ogen er niet van kunnen afhouden, als jij bent minder gefocust op je onzekerheden. 

6. Fake it till you make it

Maak er een spelletje van en doe alsof je niet onzeker bent. In plaats van ineengedoken te zitten, trek je jouw schouders naar achteren, doe je je kin omhoog en laat je jouw meest sympathieke glimlach zien. Het zal wat onwennig voelen in het begin, maar na een tijdje zal je merken dat je je meer op je gemak voelt. 

7. Denk na over je kapsel

Het klinkt vast en zeker herkenbaar: als je gaat zwemmen, ziet je haar er achteraf verwilderd en ontploft uit. Ook bij ondergetekende is het een doorn in het oog. Maak op voorhand een hoge knot of een vlecht, of denk er aan om een stijlvolle haarband mee te nemen. Et voilà, probleem opgelost. 

8. Stop met vergelijken

We doen het allemaal wel eens: jezelf vergelijken met anderen. ‘Zij heeft een strakkere buik, zij heeft prachtig haar en die vrouw heeft rondingen waar zelfs Kim Kardashian jaloers op zou zijn’. En sociale media maken het er niet gemakkelijker op. Wie door z’n feed scrollt, ziet tijdens de vakantiemaanden gegarandeerd het ene modellenlijf na het andere. Maar dat vergelijken is nergens goed voor. Probeer er dus mee te stoppen en wees vooral niet te streng voor jezelf. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MeToo Goeroe: het relaas van een Nederlandse vrouw die seksueel misbruikt werd door haar boeddhistische leraar

#MeToo Goeroe: het relaas van een Nederlandse vrouw die seksueel misbruikt werd door haar boeddhistische leraar

https://images3.persgroep.net/rcs/vbiID9cXHs85u8D6Que30s8XhY0/diocontent/75904343/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een vredelievende leer, dat is het beeld wat veel mensen in het westen van het boeddhisme hebben. Maar vrij van schandalen is die leer niet: de afgelopen jaren werd bekend dat kwetsbare westerse vrouwen binnen verschillende boeddhistische centra seksueel misbruikt zijn. In Nederland heeft nu voor het eerst een door haar goeroe seksueel misbruikte vrouw in het programma Radio Reporter haar verhaal gedaan.

Cecile werkte aan de universiteit van Lausanne in Zwitserland, toen ze in 2004 voor het eerst in aanraking kwam met de leer van de Tibetaanse geestelijke Namkha Rinpoche en zijn boeddhistische gemeenschap Rigdzin. “Namkha Rinpoche kwam lesgeven in mijn wijk in het buurtcentrum. Eerst ben ik een paar keer naar een voorlezing geweest”, vertelt Cecile. “Een paar maanden later ben ik mee op retraite gegaan en toen ben ik bij de groep gegaan.”

Cecile was al snel onder de indruk van de manier van lesgeven van Namkha Rinpoche. “Hij zei wat hij deed. Hij was verfrissend voor mij”, zegt ze. Toen er vanuit de groep, die in die tijd in Lausanne uit zo’n dertig mensen bestond, druk uitgeoefend werd om zich alleen nog maar bezig te houden met het boeddhisme, liet Cecile haar andere activiteiten vallen. “Ik heb mijn hobby’s vrij snel nadat ik bij de groep ging, laten varen. Ze verwachtten dat je je alleen maar met het boeddhisme bezighield. Dat is natuurlijk vrij eng. Dus toen veranderde mijn leven en werd het van normaal en regulier juist erg gefocust en zelfs licht psychotisch. Ik was eenzijdig bezig”, beschrijft de vrouw.

Gewelddadig en intimiderend

“Namkha werd heel erg op een voetstuk geplaatst”, vertelt Cecile, die haar goeroe ook als gewelddadig en intimiderend beschrijft. “Als je direct contact met hem had was je heel nederig en onderdanig: dan durfde je niet veel te zeggen.” Die ongelijke relatie strookte met de leer van zijn onderwijs, dat je altijd een ‘pure perceptie’ moet hebben van de leraar. “Alles wat hij deed, moesten wij als puur zien. Dat deden wij en dus accepteerden wij alles wat hij deed.” 

Toen Cecile een keer door Namkha werd geslagen, greep niemand dan ook in.

“Tantrische zegeningen”

Maar het ging verder dan enkel fysiek geweld. Nahmka overschreed ook meermaals een seksuele grens bij Cecile. “Nahmka heeft mij drie keer seksueel gepakt”, zegt de vrouw. “Alle drie keer in Zwitserland. Dat was drie keer onder verschillende omstandigheden. Hij heeft me ook een keer betast. “Dat heb ik toen heel passief ervaren, ook weer vanuit het perspectief dat alles wat hij doet puur is. Je ging voorbij aan je eigen gevoelens en aan je eigenwaarde. Dat was niet leuk. Terwijl het plaatsvond, probeerde je je af te sluiten voor alles, om het maar te ondergaan”, beschrijft Cecile de verkrachtingen. 

“Dat was niet prettig. Het doel van de seks was om tantrisiche zegeningen (een soort hogere spirituele verbinding, IB) te ontvangen, maar ik voelde me daar heel ongemakkelijk bij want ik vond het niet prettig dat iemand dat deed met mijn lichaam. Dat voelde heel rot voor mij.”

“Nahmka was heel sterk, heel dominant en ik kon niet goed mijn grenzen aangeven”, zegt Cecile. “Hij drukte je zo in de hoek, hij deed iets met je. Hij had een natuurlijk overwicht.” Tot nu toe heeft Cecile nog nooit met iemand gepraat over wat haar in Zwitserland is overkomen. “Dat kon ik niet.”

Meermaals beschuldigd van seksueel misbruik

Het is niet de eerste keer dat Namhkha Rinpoche wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Geruchten gaan al jaren rond. In 2004 liepen er klachten over hem binnen bij het hoofdkantoor van de Dalai Lama, waarvan een zou gaan over seksueel contact met een vrouwelijke leerling. De goeroe ontkende de beschuldigingen en door gebrek aan bewijs werd er verder geen onderzoek gedaan. 

Begin dit jaar diende ook een Zwitserse vrouw een klacht in tegen de goeroe. Ook zij komt in de reportage aan het woord, net als kritische volgers van de westerse boeddhistische wereld, oud-leden van Rigdzin en een onderzoekster die gespecialiseerd is in seksueel misbruik in religieuze groepen. (br.hln)


» Reageer (0)
17-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie bezoekt Mosoel: “Grootste ravage die ik al heb gezien. Vergeet deze stad alstublieft niet”

Angelina Jolie bezoekt Mosoel: “Grootste ravage die ik al heb gezien. Vergeet deze stad alstublieft niet”

https://images4.persgroep.net/rcs/1DJbTdXPK21pp2Ivx3vOi2c9IWA/diocontent/125723240/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Angelina Jolie heeft met eigen ogen de verwoestingen in Mosoel gezien. De speciaal gezante van vluchtelingenorganisatie UNHCR bezocht vandaag de Iraakse stad en schrok van wat ze aantrof.

“Dit is de grootste ravage die ik heb gezien in alle jaren dat ik met de UNHCR werk”, zei de aangeslagen actrice over Mosoel, dat jarenlang werd bezet door terreurgroep Islamitische Staat.

“Mensen hier hebben alles verloren: hun huizen zijn vernietigd. Ze zijn arm. Ze hebben geen medicijnen voor hun kinderen en velen hebben geen stromend water of basisvoorzieningen. Er liggen nog steeds overal lichamen in het puin. Je kan ze ruiken. Sommige van hun familieleden liggen daar nog en ze kunnen ze niet wegkrijgen. Na het onvoorstelbare trauma van de bezetting proberen ze nu hun huizen opnieuw op te bouwen, vaak met weinig tot geen hulp.”

De inwoners van de stad maakten diepe indruk op Angelina, die voor haar 61e UNHCR-missie voor de vijfde keer naar Irak vloog. “Ik heb geen woorden voor de kracht die nodig is om zo’n verlies te boven te komen. Maar dat is wat de mensen in deze stad doen. Ze zijn verdrietig en getraumatiseerd, maar ze zijn ook hoopvol. Ze zijn hun huizen met hun blote handen aan het opruimen en helpen elkaar. Maar ze hebben onze hulp nodig.”

Angelina riep de internationale gemeenschap op de bewoners niet te vergeten. “Vaak denken we dat het werk gedaan is als de strijd over is”, zei ze over de herovering van Mosoel, bijna een jaar geleden. “Maar wat ik hier heb gezien, is verschrikkelijk.” Volgens Jolie is het voor de “toekomstige stabiliteit van Irak en de regio” noodzakelijk dat de bewoners van Mosoel, de tweede stad van Irak, huiswaarts kunnen keren. “Ik hoop dat er een voortdurende inzet zal zijn om de stad te herbouwen. Ik roep de internationale gemeenschap op Mosoel niet te vergeten, en de aandacht niet af te wenden van de mensen.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas sleurde 300 kilo mee, maar ook groot geheim: “Door het te delen, veranderde alles”

Thomas sleurde 300 kilo mee, maar ook groot geheim: “Door het te delen, veranderde alles”

https://images1.persgroep.net/rcs/JSbgCMPY-Xh3xiFgbx_dvjuHoRY/diocontent/125765162/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Jarenlang worstelde Thomas Teneti (43) met de kilo’s, maar ook met een groot geheim. Hij woog bijna 300 kilo en zag het niet meer zitten. Maar toen hij zijn geheim deelde, vlogen plots ook de kilo’s eraf. De man verloor op enkele maanden tijd meer dan honderd kilo.

Thomas Teneti voelde zich zo slecht, dat hij nog liever doodging dan zijn gevoelens te delen. En dat nam hij vrij letterlijk: de man probeerde zowat om zich dood te eten. Ongezonde afhaalmaaltijden, pizza’s, ... alles wat vol calorieën zat, was goed. “Ongezond eten was voor mij zoals een medicijn”, zegt de Australiër. “Het was de  gemakkelijkste oplossing. Nog liever at ik mij dood dan eraan te denken mijn geheim te delen. Ik was bang om de teleurstelling te zien op de gezichten van mijn familie.” Thomas groeide op in een religieus gezin, en vond het belangrijk wat zijn ouders van hem dachten.

Maar toen de man uit Queensland bijna 300 kilo woog, veranderde een gesprek met zijn neef zijn leven. In een opflakkering van moed vertelde hij de waarheid: de Australiër viel op mannen. De reactie was niet wat hij verwachtte. “Dat is toch geen reden om het leven op te geven”, kreeg hij als antwoord. Later vertelde hij het ook aan zijn ouders. “Ik heb het altijd gedacht, maar ik wilde het zelf niet zeggen of vragen”, kreeg hij van zijn moeder te horen. Zijn vader was wel verrast, maar boos of beschaamd was hij niet. “Ik wist toen dat ik op de steun en liefde van mijn ouders kon blijven rekenen.”

Het was een grote opluchting en dat veranderde ook op andere vlakken zijn leven. Hij wilde niet langer dood. De vier afhaalmaaltijden per dag ruilde hij in voor gezonder eten. Hij ging drie liter water per dag drinken en sloot zich aan bij PHATT (Putting Health At The Top), een programma om gewicht te verliezen. Plots vlogen de kilo’s er af: in vijf maanden tijd verloor hij 100 kilogram. Thomas werd zelfs PHATT-ambassadeur. “Ik hoop dat mijn verhaal ook anderen kan inspireren”, zegt hij. (br.hln)


» Reageer (0)
16-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit beestje kruipt ’s nachts uit zijn schuilplaats om van je gezicht te eten terwijl je slaapt

Dit beestje kruipt ’s nachts uit zijn schuilplaats om van je gezicht te eten terwijl je slaapt

https://images2.persgroep.net/rcs/-Bjnjagn_ysscezP2IpCJRSiA40/diocontent/124264842/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een tweet over een bizar beestje belooft veel Twitter-gebruikers slapeloze nachten. Mark Traa, redacteur van het wetenschappelijk maandblad Quest, deelde mee dat het beestje ’s nachts verschijnt “om van je gezicht te eten”. Hij heeft geen ongelijk, zo blijkt.

“Dit is de demodex-mijt”, zo opent Traa. “Hij leeft in de haarzakjes van je wimpers. ’s Nachts komt hij naar buiten gekropen om van je gezicht te eten en er te poepen. Je ziet hem niet, daarvoor is hij te klein. Welterusten straks hè”, klinkt het.

Voor je panikeert: de demodex-mijt waar Traa het over heeft, is in meeste gevallen totaal ongevaarlijk. Het is ongeveer de vaakst voorkomende ‘parasiet’ die op onze huid te vinden is. Je vindt hem inderdaad in haarzakjes, maar het beestje huist bijvoorbeeld ook in talgklieren. De volwassen mijten worden ongeveer 0,3 tot 0,4 mm groot.

Je vindt ze bovendien vaker bij ouderen: ongeveer één of twee volwassenen zou demodex-mijten meedragen, terwijl slechts één derde van kinderen of jongeren ermee kampt. Meestal merk je niet dat je de mijt hebt, maar af en toe kan de mijt het ook voor problemen zorgen, zoals jeuk, infectie of de huidaandoening rosacea. 

In ieder geval joeg Traa met z’n tweet joeg vele internetgebruikers de stuipen op het lijf. “Sommige dingen wil je liever niet weten”, luidt het onder andere. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtendmensen lopen minder risico op depressie

Ochtendmensen lopen minder risico op depressie

https://images3.persgroep.net/rcs/t5WVcTwYBb-d2FVK9Al5GYfDoT0/diocontent/125703283/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ben jij deze ochtend wééral voor 8 uur wakker geworden? Best vervelend wanneer je tijdens het weekend eens lekker lang wil uitslapen. Als het een troost mag zijn: zulke vroege ochtenden hebben wel degelijk een groot voordeel. Volgens een nieuwe studie lopen vroege vogels minder risico op een depressie. 

Een studie die gepubliceerd werd in het vakblad Journal of of Psychiatric Research verklaart dat ochtendmensen minder risico lopen op een depressie omdat ze meer licht opnemen. Om tot die uitspraak te komen, hebben wetenschappers van de University of Colorado en een ziekenhuis genaamd Brigham and Women’s Hospital uit Boston samengewerkt.

Ze wilden bekijken of er een link is tussen stemmingsstoornissen en het slaappatroon van mensen. Daarom hebben ze vier jaar lang meer dan 32.000 verpleegsters nauwgezet gevolgd. Sommigen van hen waren vroege vogels pur sang: ze stonden altijd vroeg op en kropen steevast vroeg onder de wol. Anderen waren dan weer volledig het tegenovergestelde en hadden de routine van een nachtraaf.

Of je nu een ochtendmens of een nachtbraker bent, wordt volgens de onderzoekers bepaald door je DNA, iets wat wij ook al eerder schreven. Met één belangrijk verschil: wie bij wijze van spreken uit z’n bed springt bij het ochtendkrieken, loopt 12 tot 27 procent minder risico op het ontwikkelen van een depressie. Dat verschil met nachtraven blijft hetzelfde ook als er gekeken wordt naar andere factoren die een rol kunnen spelen, zoals alleen wonen, roken en vrijgezel zijn. 

Waar het verschil dan wel aan te wijten is? “Ik vermoed dat de hoeveelheid licht waar je aan blootgesteld wordt een belangrijke rol speelt”, reageert hoofdonderzoeker Céline Vetter. Tegelijk wil ze ook benadrukken dat nachtraven niet per se te maken zullen hebben met een stemmingsstoornis. “Je slaapgewoontes hebben wel degelijk een effect, maar dat is maar klein en er is nog meer onderzoek naar nodig”, besluit ze. 

Voelt deze studie toch aan als een wake-up call en wil je in de toekomst wat sneller aan je dag beginnen? Dan hebben we enkele tips voor je verzameld: 

1. Probeer wél voldoende te slapen. Eerder deze week toonde een studie aan dat te weinig en te veel nachtrust ongezond is en zelfs kan zorgen voor een vroegtijdige dood. Ook al is het verleidelijk om ’s avonds naar je favoriete Netflix-serie te blijven kijken, kruip dus toch maar op tijd in je bed. 

2. Langs de andere kant moet je ook niet in een klap je hele routine willen omgooien. Kruip elke dag wat vroeger in bed en sta elke ochtend enkele minuten vroeger op. Op die manier kan je opbouwen tot een uur waar je tevreden mee bent.

3. Gebruik een rustig, aangenaam deuntje als wekker. Wakker worden met een hels alarm doet niemand deugd. En gegarandeerd dat je na een tijdje zo’n hekel krijgt aan het geluid, dat je de wekker simpelweg afzet en weer langer blijft liggen.

4. Leg de avond voordien alles op tafel wat je nodig hebt voor je ontbijt. Wil je een spiegelei? Zet dan zelfs de pan al klaar. Met wat eten in het vooruitzicht gaat dat opstaan des te vlotter. 

5. Zorg dat je de ochtend zelf niet nog al je spullen bijeen moet zoeken of tijd verliest met het kiezen van een outfit. Check elke avond even wat je de volgende dag wil aandoen, van je kledij tot je sokken, ondergoed én schoenen. En leg je tas, computer en andere spullen al klaar. Zo ben je zeker dat je ’s ochtends niet in allerijl nog naar die verdomde sleutelbos moet zoeken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels viert 70ste verjaardag met zijn zoon William (32), die we nog nooit eerder zagen

Paul Michiels viert 70ste verjaardag met zijn zoon William (32), die we nog nooit eerder zagen

https://images0.persgroep.net/rcs/Ft9gcCcoHXXgENt3BFKBOrlQYRw/diocontent/125646282/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hij mag er dan wel ‘ageless’ uitzien, vanaf vandaag zit Paul Michiels op tram zeven. Tijd voor een terugblik op zijn leven dus, en dat doet hij in zijn autobiografie ‘Onvoltooid tegenwoordig’. Op de boekvoorstelling maakten we voor het eerst kennis met zijn ‘onbekende’ zoon William (32).

Op de boekvoorstelling en z’n verjaardagsconcert in Heist-op-den-Berg mochten zijn kinderen natuurlijk niet ontbreken. ‘Polle Pap’ heeft er acht: vijf met z’n eerste vrouw, twee met z’n huidige echtgenote Tineke en één van wie we het bestaan pas sinds vorig jaar kennen: William (32). Hem kregen we gisteren voor het eerst te zien. In zijn autobiografie vertelt Paul dat Williams moeder - met wie hij slechts één nacht de lakens deelde - intussen jammer genoeg al overleden is. Ook vier andere kinderen tekenden present: Roel (42), tweeling Maxine (25) en Lode (25), en Lenn (31). 

“Ik ben heel blij dat ze er vanavond zijn, ze betekenen alles voor mij”, zei Michiels. De twee kinderen van hem en Tineke, Lars (14) en Anna (12), waren er niet. “Het mooiste cadeau voor mijn verjaardag morgen (vandaag, red.) zou zijn om ze alle acht bij me te hebben. Maar dat is moeilijk, want Lisa (36) woont op Kreta en Roel is piloot. Ach, eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n feestvarken.” 

Wat er sowieso op de planning staat: z’n vroege zwempartijtje. “Om half 8 duik ik m’n zwembad in, hoe laat het ook wordt. (lacht) Ik ben nu eenmaal te ijdel, ik wil mijn lichaam onderhouden. Zo word ik gemakkelijk 100.” 

Nicole en Hugo

Nog een leuk weetje uit z’n boek: PP Michiels kent Nicole al van voor ze Hugo ontmoette. “Het was de zomer van 1966 in Blankenberge. We hadden geen relatie, want ik was samen met een andere Nicole. (lacht) Maar Nicole weet dat niet eens. Ik was toen nog maar 18, een grijze muis. Ik heb haar dat nooit verteld.”

In het najaar trekt Michiels met zijn theatertour ‘Ageless’ door Vlaanderen. Tickets en info: www.paulmichiels.be (br.hln)


» Reageer (0)
14-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee Judy overleden in Zoo van Antwerpen

Chimpansee Judy overleden in Zoo van Antwerpen

https://images4.persgroep.net/rcs/EH7ONODAdch4kqTABViNlaj-3Ac/diocontent/125573987/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Chimpansee Judy is gisteren overleden in de Zoo van Antwerpen. De bekende aap werd 41 jaar oud.

In 1979 haalde Lies uit Schilde Judy in huis als speelkameraadje voor haar zoon. De vrouw had haar oudste zoon verloren in een auto-ongeval en zag in Judy een nieuwe compagnon voor haar andere zoon. In die tijd mocht je trouwens nog een chimpansee in huis halen, nu is dat verboden.

De eerste tien jaar van haar leven maakte Judy deel uit van het gezin van Lies, maar toen ze begon te puberen was er geen huis meer mee te houden. Lies bracht Judy naar de Zoo van Antwerpen, waar ze de rest van haar leven zou doorbrengen.

“Blijf schitteren, daarboven, Judy. We gaan je missen”, meldt de Zoo van Antwerpen op Facebook. Mensen betuigen intussen massaal hun medeleven.

Enkele maanden geleden kwam het verhaal van Judy uitgebreid aan bod in het programma ‘Leve de Zoo’ op één. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast langslapers: te veel slaap is ook niet goed

Opgepast langslapers: te veel slaap is ook niet goed

https://images2.persgroep.net/rcs/lc0MUhuXik7W0xlkEGKYq1NNJlc/diocontent/125512602/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tik het onderwerp ‘slaap’ in op onze site en je vindt de meeste artikels. We weten allemaal dat te weinig slapen slecht is voor je lichaam en geest, maar hoe zit het met een te veel aan slaap? Volgens een nieuwe studie is dat zelfs nóg ongezonder dan te weinig nachtrust.

Verschillende studies hebben al aangetoond dat te weinig slaap je niet alleen wallen, maar ook gezondheidsproblemen bezorgt. Maar aan de andere kant is het fenomeen van de langslaper nog maar weinig onderzocht. Wetenschappers van de Seoul National University in Zuid-Korea wilden daar verandering in brengen en hebben 133.608 volwassenen nauwgezet bestudeerd.

Concreet wilden ze nagaan of er een link is tussen het aantal uur dat je in dromenland vertoeft en enkele gezondheidsproblemen, zoals een grotere tailleomtrek, een hoge bloeddruk, slechte cholesterolwaarden en te veel vet of suiker in het bloed. Dit zijn stuk voor stuk factoren die het risico op een vroegtijdige dood verhogen, bijvoorbeeld door een hartaandoening, een hartaanval, diabetes type 2 en kanker.

De onderzoekers vonden wel degelijk een verband. Wie langer dan 10 uur ligt te ronken in bed, loopt 40% meer risico om minstens drie van die symptomen te hebben dan mensen die 6 tot 8 uur slapen. Ook snoozen blijkt heel ongezond te zijn. Mensen die de wekker geregeld nog enkele minuten verzetten, hebben 28% meer kans om getroffen te worden door drie van de beschreven gezondheidsproblemen.

Bij mannen die minder dan 6 uur slapen per nacht, gaat het om 12%. Bij vrouwen die minder dan 6 uur dutten, ziet de situatie er nog tamelijk rooskleurig uit. Zij lopen enkel en alleen 9% meer risico om een bredere taille te hebben. Voor de andere gezondheidsproblemen zijn de verschillen met de mensen die 6 tot 8 uur slapen verwaarloosbaar.

“Dit bewijst nog maar eens dat volwassenen 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig hebben”, besluit hoofdonderzoeker Claire Kim. Alle bevindingen werden gepubliceerd in het vakblad BMC Public Health. (br.hln)


» Reageer (0)
13-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama filmt zoontje op fiets en onbewust ‘spookfiguur’ op achtergrond: tragische danseres Isadora of bewaker?

Mama filmt zoontje op fiets en onbewust ‘spookfiguur’ op achtergrond: tragische danseres Isadora of bewaker?

https://images4.persgroep.net/rcs/Z9GwjgAE9kSvdpV6C-7Rz0JAsrk/diocontent/125491323/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Britse Louise Lenton staat zelf nogal sceptisch tegenover het paranormale. Ze was daarom des te verbaasder toen ze het filmpje bekeek van haar vijfjarige zoontje dat aan het leren fietsen was. Op de achtergrond zag ze in een raam een mysterieuze ‘spookfiguur’. Sociale media zijn ervan in de ban en rakelen de tragische dood van danseres Isadora op.

Louise Lenton uit het Engelse Paignton in Devon trok zondag met haar zoontje naar Oldway Mansion, naar de parking van een onbewoond gebouw uit de 19de eeuw. Haar vijfjarige zoontje oefende rond 17 uur zijn fietstechnieken op het vlakke terrein - “ideaal daarvoor”. Louise filmde het tafereel. Toen ze de video ’s avonds in bed herbekeek, viel haar iets angstaanjagends op: een of andere spookfiguur verscheen op de achtergrond in een raam.

Het leek om een vrouw te gaan, gekleed in een Victoriaanse outfit, met witte manchetten en de haren in een dot. “Ik dacht ‘oh my gosh!’ en ook mijn partner kon het niet verklaren”, zei ze aan DevonLive. “Geen van ons beiden weet wat het is. Toen ik aan het filmen was, had ik het niet gezien.” Louise nam zelfs contact op met de gemeente Torbay. Zij zeiden dat er die dag alleen maar een bewaker in het historische gebouw kon geweest zijn. “Dat is het zeker niet”, volgens Louise Lenton. Maar voor de meesten is dit toch de enige plausibele verklaring.

Geest

Al dachten sommigen op sociale media meteen aan danseres Isadora Duncan, die als een geest in het filmpje verscheen. Duncan was een tragische en controversiële figuur in haar tijd. De vrouw had haar beide kinderen verloren in 1913 aan verdrinkingsdood, nadat de nanny met haar auto in de Parijse Seine was gesukkeld. Zelf kwam Duncan in 1927 ook op afschuwelijke wijze om het leven. Ze bleef met haar zijden sjaal hangen aan het wiel van de cabrio waarin ze zat. Ze werd uit de wagen gesleurd en brak haar nek.

Isadora was biseksueel, atheïste en zelfverklaard communiste. Tijdens haar laatste tour in de VS, zwaaide ze op het podium in Boston met een rode sjaal en liet ze haar borst zien. Ze schreeuwde: “Dit is rood, net als ik!”

Naaimachines Singer

Het was Isaac Singer (1811-1875) - die van de gelijknamige, bekende Singer-naaimachines - die Oldway Mansion in 1871 liet bouwen. Singer stierf voor zijn nieuwe verblijf volledig afgewerkt werd. Zijn derde zoon, Paris, superviseerde tussen 1904 en 1907 verbouwingswerken, die het statige gebouw moesten transformeren in de stijl van het paleis van Versailles.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog deed Oldway Mansion dienst als hospitaal voor slachtoffers uit de Franse en Belgische loopgraven. Tijdens WOII huisvestte het legerpiloten in opleiding. In 1943 werd het ook beschadigd door een vijandelijke luchtaanval. Recenter was Oldway Mansion nog te zien in de film Churchill: The Hollywood Years in de ‘rol’ van Buckingham Palace.

Verfilmd

Paris Singer zou een liefdesverhouding gehad hebben met Isadora. Dat hij van Oldway Mansion een kopie van het Paleis van Versailles wou laten maken, deed hij naar verluidt om zijn liefde aan haar te verklaren. Het zou dus goed kunnen dat Isadora Duncan zelf nog haar zoontjes heeft zien fietsen op het terrein rond het verblijf. 

Een bijzondere vrouw alleszins. In 1968 werd haar leven dan ook verfilmd: Vanessa Redgrave speelde toen de hoofdrol in Isadora. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Girafje geboren in Planckendael

Girafje geboren in Planckendael

https://images1.persgroep.net/rcs/xK-0UyRamHRzhDh_2WadKL6GG3g/diocontent/125493624/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In Planckendael is vorige zondag een babygirafje geboren. Twiga kwam iets na middernacht ter wereld. Als het weer het toelaat, kan u hem samen met zijn moeder al buiten zien rondlopen. Voor Planckendael is het welkom nieuws na de dood van twee olifanten in een week tijd.

Een giraffengeboorte is een beklijvend schouwspel: de baby maakt eerst een val van zo’n twee meter. Drooglikken gebeurde door de mama en na 13 minuten wankelde het diertje al op zijn ranke pootjes.

“We kozen voor de naam Twiga”, aldus verzorgster Jolien. “Dat betekent giraf in het Swahili. Het is de naam van een van de actieplannen van de Giraffe Conservation Foundation in Afrika. Met operatie Twiga redden ze daar giraffen en hun leefomgeving.”

“Kleine Twiga stelt het zeer goed en ook Barbie is zoals verwacht een voorbeeldige mama. Het is dan ook al haar zesde baby. Het babygirafje huppelt intussen zelfs al op de Savanne.”

De draagtijd duurt ongeveer vijftien maanden. Mannetjes worden tot vijfenhalve meter lang, vrouwtjes tot vierenhalve meter. Ze zijn de langste landdieren ter wereld en toch hebben ze maar zeven nekwervels, net als de mens. Ook hun tong (45 centimeter!) heeft unieke afmetingen.

Acht dagen geleden moest de zoo nog afscheid nemen van Phyo Phyo (36), de moeder van Kai-Mook. Op 28 mei was ook Qijo, een dochter van Phyo Phyo, onverwacht overleden. (br.hln)


» Reageer (0)
12-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.130.000 belastingbrieven fout ingevuld door de staat, maar: “U bent zelf verantwoordelijk”

130.000 belastingbrieven fout ingevuld door de staat, maar: “U bent zelf verantwoordelijk”

https://images3.persgroep.net/rcs/MiTlssoYQ-SkB7h_7XpTAGc85GU/diocontent/103027414/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Professor Fiscaal Recht Michel Maus roept bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2 iedereen op om de vooraf ingevulde aangiftes goed te controleren. Vorig jaar ging het namelijk bij liefst 130.000 mensen mis. En hoewel de staat voor de vooraf ingevulde belastingbrief zorgt, is er géén gedeelde verantwoordelijkheid. De belastingplichtige zelf heeft de eindverantwoordelijkheid.

Het blijft altijd oppassen met de handige vooraf ingevulde aangiftes. “Vorig jaar zijn er 2.200.000 exemplaren verstuurd”, zo laat professor Fiscaal Recht Michel Maus weten. “In 94 procent van de gevallen waren die helemaal oké. Bij 6 procent niet.” Dat betekent dus dat er bij 130.000 belastingplichtigen toch iets misging. Een serieuze minderheid, maar wel een opvallend aantal. Volgens de professor zijn in werkelijkheid waarschijnlijk nog meer mensen getroffen, want velen aanvaarden de aangifte zonder goed te checken of alle gegevens kloppen.

“Ik vergelijk het altijd met een gps”, zo werpt Maus op. “Als we te veel vertrouwen op de gps, dan kunnen we ook geen kaart meer lezen. Als we te veel een rekenmachine gebruiken, kunnen we ook niet meer hoofdrekenen. En als we gewoon blind gaan vertrouwen op de vooraf ingevulde aangiftes van de FOD Financiën, zijn we ook niet meer in staat om die deftig te controleren.”

Uw verantwoordelijkheid

Het is evenwel belangrijk om dat wel te doen, want er is geen gedeelde verantwoordelijkheid. Als het fout gaat, ligt de eindverantwoordelijkheid altijd bij de burger. “Men verkoopt het als een service, maar er zijn toch wat vraagtekens bij te plaatsen”, aldus Maus. “De eindverantwoordelijkheid volledig bij de burger leggen, lijkt me een stap te ver. Zeker als blijkt dat die niet meer in staat is om die complexe oefening van de belastingaangifte zelf te kunnen voltooien. Waar is men dan mee bezig?”

Bo Van Spilbeek bestaat niet meer voor de belastingen

Nog aan de lijn bij ‘De Inspecteur’: VTM Nieuws-journaliste Bo Van Spilbeeck, die niet meer kan inloggen op Tax-on-web. Sinds haar geslachtsverandering bestaat ze niet meer voor de belastingen. En haar vrouw is plots alleenstaande. “Ik heb door mijn geslachtsverandering een nieuw, vrouwelijk rijksregisternummer gekregen”, zo legde Bo Van Spilbeeck vanmorgen in een telefoongesprek met Sven Pichal uit. “Nu geraak ik plots niet meer op Tax-on-web, ook met mijn oude identiteitskaart lukt het niet.” De gegevens van haar vrouw zijn dan weer van kolom veranderd, waardoor zij plots vrijgezel lijkt. 

“Dus ik besta voorlopig niet voor de belastingen”, aldus Bo. “Als ik daardoor geen belastingen moet betalen, dan zou dat fijn zijn. Maar ik vrees dat dat niet lukt”, lacht ze. “Ik vraag me af of het uiteindelijk wel gaat lukken. Anders moet ik misschien wel op de oude manier een papieren aangifte indienen. Maar dat zie ik eerlijk gezegd niet zo goed zitten.”

https://images1.persgroep.net/rcs/3BcoKlxuU-pX0PPNj0BpKoaVOF8/diocontent/124868673/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Synchronisatie

Sinds de nieuwe transgenderwet vorig jaar, is van geslacht veranderen in ons land administratief gezien makkelijker geworden. Maar Tax-on-web lijkt dus nog niet helemaal mee. Volgens Francis Adyns van de FOD Financiën is dat een foutieve conclusie. “Tax-on-web is zeker mee. Het laat onder meer al toe dat er gehuwden en wettelijk samenwonenden van hetzelfde geslacht zijn, maar door die wijziging in het rijksregisternummer loopt er in dit geval een en ander fout. Ik denk dat het te maken heeft met synchronisatie tussen het rijksregister en de FOD Financiën.” 

Adyns gaat ervan uit dat Bo uiteindelijk wel zonder problemen haar belastingaangifte online zal kunnen indienen. “Ik moet haar ontgoochelen, ze is zeker niet feitelijk vrijgesteld van belastingen”, klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
11-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond blijft 28 uur lang bij in bos verdwaald meisje (2) zitten om haar te beschermen

Hond blijft 28 uur lang bij in bos verdwaald meisje (2) zitten om haar te beschermen

https://images0.persgroep.net/rcs/ajLdsgLzktyn_1sxK7yyfxZ0VYY/diocontent/125313319/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De familie van een tweejarig meisje dat afgelopen week 28 uur lang vermist was, prijst hun hond Penny om haar loyaliteit. De pitbull zou niet van de zijde van het weerloze kind zijn geweken toen ze in haar eentje verdwaald raakte in het bos.

Het meisje, de tweejarige autistische Charlee Campbell, raakte rond tien uur ’s morgens afgelopen donderdag vermist in de buurt van het huis van haar grootmoeder in Lebanon Junction, Kentucky, waar ze woont. Vermoed werd dat het meisje de bossen ingegaan was en daar verloren was gelopen.

Toen zowel haar hond als het kind niet kwamen opdagen, vermoedde de grootmoeder al dat de hond samen met het meisje weg was. “Ik wist dat ze mijn baby niet aan haar lot zou overlaten”, zegt ze over haar hond Penny.

Na een zoekactie van 28 uur, meldde het meisje zichzelf weer, toen ze aanklopte bij het huis van een van de buren, enkele minuten nadat hond Penny ook weer naar huis was gekomen. Zodra ze Charlee herkenden, schakelden de buren de politie in, die het meisje en haar grootmoeder met elkaar herenigden.

Ratelslangen

Charlee werd op zaterdag nog ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze uitgedroogd leek te zijn en verschillende tekenbeten had. “In dat bos zitten wolven, coyotes, ratelslangen, om nog maar te zwijgen over wie er ’s nachts rondlopen”, zegt de buurman bij wie Charlee aanklopte geëmotioneerd. Hij vindt het een godswonder dat het peutertje ongeschonden uit het bos is teruggekeerd.

Charlees grootmoeder Beth is er in elk geval van overtuigd dat niet zozeer God, maar vooral hond Penny haar kleindochter beschermd heeft ten tijde van haar verdwijning. 

De politie voert nog steeds een onderzoek naar de omstandigheden van de verdwijning van het kind. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op kamp in deze landen? Laat je dan vaccineren tegen tekenziekte

Op kamp in deze landen? Laat je dan vaccineren tegen tekenziekte

https://images4.persgroep.net/rcs/opfwRFsZCSKzYrAc0wwtD70fPeI/diocontent/125280093/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het Tropisch Instituut raadt jeugdbewegingen die deze zomer op kamp gaan naar Centraal- of Oost-Europa aan om zich te laten inenten tegen tekenencefalitis. Dat is een vorm van hersenvliesontsteking. Vooral wie in die regio’s in bossen gaat spelen, loopt het risico om besmet te worden door het virus. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft haar leden alvast gewaarschuwd.

Deze zomer gaan zo’n 1.000 scouts en gidsen op kamp in een gebied waar je tekenencefalitis kan oplopen, een vorm van hersenvliesontsteking. Op haar website raadt Scouts en Gidsen Vlaanderen haar leden dan ook aan zich te laten vaccineren, na een advies van het Tropisch Instituut.

“Die kinderen kamperen in bossen en velden, waar die teken zitten en waar het risico groot is om een tekenbeet op te lopen”, zegt Patrick Soentjens, hoofdarts polikliniek Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Welke landen?

Voor kampen in eigen land, is er geen probleem, maar het virus komt wel voor in onder andere Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovakije, Slovenië en Kroatië. Wie daar op kamp gaat, laat zich maar beter vaccineren. Dat zijn twee inspuitingen, voor je vertrek. 

Verplicht?

Elke inenting kost 39 euro en wordt niet terugbetaald. Scouts en Gidsen Vlaanderen verplicht het dan ook niet om je te laten vaccineren. “Wij gaan niet controleren of alle leden gevaccineerd zijn, we doen eerder een beroep op het gezond verstand van iedereen”, zegt Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen.

Hoe beschermen?

Er zijn trouwens nog andere manieren om je te beschermen. “We raden aan om altijd met lange mouwen, lange broek en gesloten schoenen rond te lopen in de bossen daar, eventueel ook met een pet en insectenwerende middelen”, zegt Soentjens.

Word je toch gebeten een teek, verwijder die dan zo snel mogelijk met een speciale tekenpincet, want een teek heeft soms maar enkele minuten nodig om het virus door te geven. Als je je kort daarna grieperig voelt, ga je maar beter naar de dokter.

Tekort aan vaccin

Op dit moment is er wel een tekort aan het bewuste vaccin. Enkel in de meeste reisklinieken zijn ze nog te krijgen; in apotheken niet meer. Experts raden dan ook dat enkel mensen zich laten inenten die echt een risico lopen, dus jeugdbewegingen die op kamp gaan of mensen die in Centraal- of Oost-Europa gaan kamperen. Om de voorraad weer aan te vullen, zullen groothandels stocks moeten opkopen in het buitenland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk de komende nachten maar eens naar de wolken

Kijk de komende nachten maar eens naar de wolken

https://images2.persgroep.net/rcs/8itAYbUD1Pj1x2JqYiqZPYZIEBo/diocontent/4806181/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De komende nachten zijn in het noorden van ons land en Nederland mogelijk zogenoemde lichtende nachtwolken te zien, een zilverblauw schijnsel. De wolken kunnen tot zo’n anderhalf uur na zonsondergang aan de noordwestelijke hemel zichtbaar zijn. Ook voor zonsopkomst bestaat de kans de ‘lichtgevende’ wolken te zien, maar dan aan de noordoostelijke hemel. Dat melden Weeronline en Meteovista.

Lichtende nachtwolken zijn de hoogste wolken die we kennen. Ze komen voor op een hoogte van 85 kilometer. Ze kunnen zich vormen wanneer zeer kleine ijskristallen ontstaan op stofdeeltjes op grote hoogte. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geven deze wolken zelf geen licht. Het licht is afkomstig van de zon en wordt door de ijskristallen weerkaatst naar het aardoppervlak. 

Pas nadat de zon ondergegaan is, wordt deze bewolking zichtbaar als een zilverblauwe streperige structuur. Zolang de lichtende nachtwolken nog door de zon worden beschenen, zijn ze waar te nemen. Wanneer de zon verder onder de horizon zakt, treedt ook op grote hoogte de duisternis in en zullen de lichtende nachtwolken verdwijnen. Bij goede condities is dit een uur tot anderhalf uur na zonsondergang.

“Zilverwitte, speciale kleur”
Of dit natuurfenomeen daadwerkelijk optreedt, is altijd afwachten. Sinds afgelopen donderdag zijn de condities ideaal. Het moet wel helder zijn en dit is komende nacht waarschijnlijk nog niet het geval. Zondagavond en in de nacht naar maandag is de kans op helder weer -zeker in Vlaanderen- een stuk groter.

Volgens weerman Frank Deboosere is het geleden van de nacht van 2 en 3 juli 2017 dat in België nog lichtende nachtwolken te zien waren, zo schreef hij eerder deze week op zijn website. “De kleur is heel opvallend. Daar waar andere wolken ’s nachts grijs en grauw zijn, hebben lichtende nachtwolken een zilverwitte, heel speciale kleur.” (br.hln)


» Reageer (0)
10-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 7.000 euro ingezameld voor Sprotje, de kat die kwartier in oven van 200 graden werd gestopt

Al 7.000 euro ingezameld voor Sprotje, de kat die kwartier in oven van 200 graden werd gestopt

https://images1.persgroep.net/rcs/HgnMKpBtzvluvs2YczPqYtYa9qU/diocontent/125166299/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vlaanderen toont zijn hart voor Sprotje. Een jonge Oekraïner stopte de tien maanden jonge kattin in een huis in Kortrijk een kwartier in een oven van 200 graden. Dierenartsen Overleie startte vrijdagavond een crowdfunding om geld in het laatje te brengen voor de verzorging van de ernstige brandwonden, want Sprotje heeft medicatie en verbanden nodig.

De crowdfunding bracht al meer dan 7.000 euro op. Terwijl de verzorging zo’n 500 euro kost. Het grote overschot gaat naar dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem en wellicht ook naar andere goeie doelen. “Elke euro komt sowieso een ander behoevend diertje ten goede”, verzekeren de dierenartsen. “Sprotje stelt het echt goed. Ze is opgeknapt door de medicatie. Ze eet en is onvoorstelbaar lief, ondanks alles. Sprotje - de eigenaar wil niet instaan voor kosten zoals chippen en steriliseren - wordt ter adoptie aangeboden. We hopen voor Sprotje een nieuwe en goeie thuis te vinden.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oekraïner steekt kat in oven van 200 graden, Sprotje ook gebruikt als voetbal

Oekraïner steekt kat in oven van 200 graden, Sprotje ook gebruikt als voetbal

https://images0.persgroep.net/rcs/kZwkBU20UV0i5dIfygJLf37Xczw/diocontent/125169063/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een kwartier in een oven zitten, aan 200 graden. Het overkwam de tien maanden oude kattin Sprotje. Een jonge Oekraïner, die in de Noordstraat in Kortrijk verblijft, stak Sprotje in de nacht van woensdag op donderdag tijdens een feestje in een oven. Een andere jongere haalde Sprotje weer uit de oven en zette het in een douchecabine. Sprotje werd pas gisteren naar Dierenartsen Overleie overgebracht. 

“Sprotje heeft zeer ernstige brandwonden en wellicht ook interne bloedingen, zo werd er ook gevoetbald met de kat”, zegt dierenarts Valérie Huvaere (31). “Ik maakte zoiets nog nooit mee. Het is niet te vatten dat iemand een kat, een levend wezen, in een oven steekt. Sprotje eet niet en ze plast waar ze ligt. Ze krijgt een infuus met elektrolyten om aan te sterken, morfine-achtige pijnstilling en een doorgedreven verzorging met verbanden. En als Sprotje blijft weigeren om te eten, krijgt ze ook sondevoeding. Ik heb er een goed oog in dat Sprotje het zal halen”, aldus Valérie Huvaere. 

De politie maakte een pv op, terwijl er ook een klacht is ingediend bij de dienst Dierenwelzijn. Omdat de verzorging van Sprotje tot boven de 500 euro kan oplopen, startte Dierenartsen Overleie een crowdfunding. (br.hln)


» Reageer (0)
09-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Lee Riley - Red Hot

Billy Lee Riley - Red Hot

Klik op de foto om hem te beluisteren







Billy Lee Riley (Pocahontas, 5 mei 1933 - Jonesboro (Arkansas), 2 augustus 2009) was een Amerikaans rock-'n-roll-gitarist en een mythisch figuur van de rockabilly.

Riley leerde gitaar spelen van zwarte landarbeiders. Na vier jaar legerdienst nam Riley in 1955 zijn eerste plaatje op in Memphis en ging nadien werken bij de Sun Studio van Sam Phillips. Hij nam er "Trouble Bound" op voor Jack Clement en Slim Wallace. Sam Phillips verkreeg de rechten en bracht "Trouble Bound" en "Rock With Me Baby" in 1956 uit. Riley's eerste hit werd "Flyin' Saucers Rock and Roll" / "I Want You Baby" in 1957. Nadien bracht hij nog "Red Hot" / "Pearly Lee" uit, allebei met Jerry Lee Lewis als pianist.

Riley had een korte solocarrière met zijn band "The Little Green Men". Riley en zijn "Little Green Men" waren de belangrijkste studiogroep van Sun. De groep bestond uit Riley, Roland Janes, J.M. Van Eaton, Marvin Pepper en Jimmy Wilson. Later werd ook Martin Willis lid. In 1960 verliet hij Sun en startte samen met Roland Janes het platenmerk "Rita Record". Zij maakten de nationale hit "Mountain Of Love" van Harold Dorman. In 1962 verhuisde Riley naar Los Angeles en werd sessiemuzikant voor onder meer Dean Martin, de Beach Boys, Herb Alpert, Sammy Davis jr.

In het begin van de jaren 1970, nam Riley afscheid van de muziek en keerde terug naar Arkansas om een eigen bouwonderneming te beginnen.

Hij werd in 1992 herontdekt door Bob Dylan, die een fan van hem was sinds 1956, en speelde rock-'n-roll, blues en country-blues. Zijn album Hot Damn! (Capricorn, 1997) werd genomineerd voor een Grammy Award.

Billy Lee Riley overleed op 2 augustus 2009 aan de gevolgen van darmkanker.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Ze was bezeten door hekserij”: tante van 13 verwaarloosde kinderen getuigt openhartig over “duistere kant” van Louise Turpin

“Ze was bezeten door hekserij”: tante van 13 verwaarloosde kinderen getuigt openhartig over “duistere kant” van Louise Turpin

https://images4.persgroep.net/rcs/7RSHR3s41dyIcIszGIbUG03sge0/diocontent/117563103/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ze groeiden samen op, maar toch verschillen de zussen Elizabeth Jane Flores en Louis Turpin ontzettend hard van elkaar. Louise (49) en haar echtgenoot David Turpin (56) uit Californië folterden jarenlang hun 13 kinderen. In haar recent uitgebrachte boek ‘Sisters of Secrets’ schetst Elizabeth een beeld van de vrouw met wie ze opgroeide. “Ze was bezeten door hekserij”, klinkt het.

Het Amerikaanse koppel werd op 14 januari gearresteerd nadat hun 17-jarige dochter uit hun woning in Perris was ontsnapt. Ze had de politie verteld dat ze samen met haar broers en zussen gevangen werden gehouden. Toen de politie arriveerde, ontdekte ze dat de dertien kinderen – allemaal tussen 2 en 29 jaar oud – in onmenselijke omstandigheden werden vastgehouden. Het 17-jarige meisje zou haar ontsnapping al twee jaar gepland hebben.

Het nieuws betekende een zware klap voor de zus van Louise, die het onbegrijpelijk vindt hoe Louise veranderde van een zorgzaam meisje in een moeder met “een duistere kant”. De zussen hadden meer dan twintig jaar amper contact met elkaar. “Af en toe belden we, maar dat gebeurde zelden”, getuigt ze.

Hekserij

Volgens Elizabeth – die geen flauw vermoeden had dat haar zus en echtgenoot hun dertien kinderen folterden – werd Louise geïnspireerd door hekserij. “Het speelde een rol in wat ze met haar kinderen heeft gedaan. Je verkoopt je ziel immers aan de duivel”.

“Op een dag bracht ze een Ouijabord mee naar huis, maar ik wilde haar niet binnenlaten”, vertelt Elizabeth in haar boek. Het eeuwenoude bord wordt gebruikt om geesten op te roepen. “Ze nodigde me ook uit om deel te nemen aan een ritueel waarbij vrouwen met slangen dansen. Louise was hierdoor geobsedeerd. Volgens haar gaven slangen je energie.” 

Nadat het horrorkoppel was gearresteerd, bracht Elizabeth een bezoek aan het huis waar de kinderen opgesloten zaten. “Ik zag een standbeeld van een slang, vlak naast de deur”, schrijft de zus van Louise.

Gelovig

Ook de andere zus, Teresa Robinette, had nauwelijks contact met Louise. Volgens haar was de vrouw als kind erg gelovig. Louise was “zeer braaf”, vertelt Teresa. “Ze gebruikte nooit alcohol of drugs. Ik hoorde haar zelfs amper vloeken.” Op een dag kreeg Louise afkeer van religie en alles wat ermee te maken had. “Ze zei dat enkele mensen binnen de kerkgemeenschap haar hadden gekwetst.” Wat er precies was gebeurd, heeft Louise nooit aan haar zus verteld.

Louise en David zitten in de cel in afwachting van hun proces. Ze mogen de komende maanden geen contact hebben met hun kinderen buiten de rechtszaal. Het koppel riskeert allebei 94 jaar cel, maar pleit onschuldig voor alle aanklachten. (br.hln)


» Reageer (0)
08-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Ik heb de baby van mijn verkrachter gehouden. Ik vrees de dag waarop ik hem moet vertellen wie zijn echte vader is”

“Ik heb de baby van mijn verkrachter gehouden. Ik vrees de dag waarop ik hem moet vertellen wie zijn echte vader is”

https://images0.persgroep.net/rcs/uJh49cl8Qfoo3dLmHlw-KyFcHj0/diocontent/125070893/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

“Toen ik zag dat ik zwanger was, wist ik dat ik de baby zou houden. Na zo’n trauma was het noodzakelijk dat ik me kon focussen op nieuw leven. Ik moest dat kleine jongetje beschermen, uiteindelijk was ook hij een slachtoffer.” Aan het woord is Jennifer Christie (42), een moeder van vier kinderen uit Virginia. In 2014 besliste de doventolk om voor haar job te overnachten in een hotel, een beslissing die noodlottig zou uitdraaien. Ze werd op brutale wijze verkracht, een maand later bleek dan ook nog eens dat ze in verwachting was van de dader. In een interview legt de dappere vrouw uit waarom ze uiteindelijk toch geen abortus pleegde.

“Ik wilde mijn hotelkamer binnengaan, maar plots hoorde ik dat er iemand achter mij stond”, doet Christie het verhaal. “Toen ik me omdraaide, zag ik een twintiger staan. Ik vroeg me af wat hij daar deed: had hij hulp nodig? Had hij zijn auto vastgereden in de sneeuw? Plots haalde hij echter hard uit, waardoor ik op de grond viel.”

Christie voelde nog dat haar kleren uitgerukt werden, daarna werd alles zwart. Toen ze weer bij bewustzijn kwam, merkte ze dat ze naast een trap lag. Ze droeg enkel nog haar bh.

“De pijn viel niet te negeren, ik besefte dat ik verkracht was. Een kamermeisje vond mij en belde de hulpdiensten.”

Vingers gebroken
In het ziekenhuis bleek dat Christie enkele vingers gebroken had, zo stevig had ze zich dus verzet. Ze hield aan de hele nachtmerrie ook gebroken ribben en een hersenbloeding over. Medicijnen moesten voorkomen dat ze het hiv-virus kreeg, ze werd ook getest op soa’s.

Thuis bleven de vreselijke flashbacks haar achtervolgen. Om de blauwe plekken te verklaren, maakte ze haar kinderen wijs dat ze betrokken geraakt was in een auto-ongeval. Julia (16) was toen de oudste, Noah mocht zich met zijn acht jaar de benjamin noemen.

“Geen afkeer of angst”
“Mijn echtgenoot Jeff en ik bleven echter onder de indruk van de omstandigheden. Soms hoorde ik hem huilen en schreeuwen in de douche, uit schuldgevoel omdat hij me niet kunnen beschermen heeft.”

“Vijf weken na de verkrachting begon ik me misselijk te voelen. De dokter bevestigde dat ik zwanger was. Jeff had een vasectomie laten uitvoeren, langzaam drong het tot me door dat ik dus zwanger was van mijn verkrachter.”

“Gek genoeg voelde ik geen afkeer of angst. Voor het eerst was ik baas van de situatie. Dat ik aangevallen werd, lag buiten mijn wil. Maar het was wel mijn keuze om die baby te houden.”

“Ik belde naar Jeff en hij steunde me meteen. Bij alle echo’s was hij aanwezig, de foto’s ervan zaten in zijn portefeuille.”

Enkele vrienden en familieleden stelden zich vragen bij die beslissing. Hoe konden Jennifer en Jeff nu een zoon liefhebben die afkomstig is van zo’n monster? En wat als hij op haar verkrachter zou lijken?

Twee moorden
Het koppel ging de uitdaging echter met open vizier aan. Toen Oliver (*) in september 2014 geboren werd, voelde Jennifer meteen een band. Zijn groene ogen lijken als twee druppels water op de hare, van een uiterlijke kopie van de dader is geen sprake.

Toch bleef Christie met een knoop in haar maag zitten. “In de supermarkt scande ik altijd snel alle gezichten. Het risico bestond dat ik hem toevallig tegen het lijf zou lopen.” Vorig jaar kreeg ze echter een geruststellend telefoontje van de politie: haar grootste vijand was omgekomen.

“Na mij heeft hij twee vrouwen verkracht én vermoord, dat bewezen de DNA-stalen. Een familielid van een van de slachtoffers heeft hem daarna uit wraak doodgestoken met een mes. Ik voelde enerzijds ontzettend mee met die dames, anderzijds was ik opgelucht dat hij nu niemand meer kwaad kon doen.”

“Altijd eerlijk”
Alle kinderen weten intussen wat hun moeder overkomen is. “Hen vertellen hoe Oliver ter wereld gekomen is, was bijzonder lastig. Maar ze weten dat ze ons alles mogen vragen, we zullen er altijd eerlijk over zijn.”

Het lastigste moet echter nog komen, namelijk Oliver zelf inlichten. “Die dag komt er ooit en daar ben ik bang voor. Maar ik zal ervoor zorgen dat hij niets meekrijgt van zijn biologische vader. Hij moet weten dat we er zijn voor hem en dat we van hem houden.”

“Mijn zoon heeft mij gered”
De druk om abortus te plegen, is er altijd geweest. “Hoe vaak heb ik niet gehoord dat er een ‘simpele’ oplossing was? En daarna zou ik de draad van mijn leven zogezegd weer kunnen oppikken. Maar geloof mij, zo eenvoudig is het zeker niet.”

“Mijn dierbare zoon werd verwekt op de donkerste dag van mijn leven. Sindsdien ben ik veranderd: als mens, als vrouw en als echtgenote. Dit kind heeft niets te maken met die aanval op mijn lichaam of de littekens op mijn ziel. Hij speelde wel een allesbepalende rol in mijn herstel, hij gaf mij weer hoop. Ik heb mijn zoon niet gered, hij heeft mij gered. Hij doet er mij aan herinneren dat ik -als vrouw- de lastigste leefomstandigheden kan overwinnen en dat er zelfs uit de hel iets moois kan komen.”

(*) Oliver is een fictieve naam (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!