NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
27-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen is het volle maan: hebben we dan écht meer seks en slapen we slechter?

Morgen is het volle maan: hebben we dan écht meer seks en slapen we slechter?

https://images1.persgroep.net/rcs/qcDj_vprsKrxHXAsFVTbB44WQ8s/diocontent/126676325/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Slecht geslapen vannacht of had je net plots meer zin in seks? Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de volle maan die morgen aan de hemel staat. Althans, dat wordt toch beweerd. Maar klopt het ook echt?

Al jaren vormt de maan een mysterieus verschijnsel en heeft de stand van het hemellichaam volgens sommigen een invloed op ons gedrag. Zo zouden we meer zin hebben in seks, slechter slapen en ons haar zou er zelfs sneller van groeien. Lang niet al deze theorieën zijn ook daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen, we zochten uit welke volksmythes berusten op waarheid en welke klinkklare onzin zijn. 

Rare dromen en slechter slapen

Uit Brits onderzoek uit 2014 blijkt dat we in de week of de dagen van een volle maan meer kans hebben op rare of fantastische dromen. De vaststelling kwam er bij toeval, tijdens een studie naar hoe geluiden onze dromen beïnvloeden. 

De resultaten van dat onderzoek bouwen verder op een Zwitserse studie van het jaar daarvoor. Daarbij werd vastgesteld dat mensen minder snel in slaap vallen, ongeveer 20 minuten minder lang slapen en over het algemeen minder vast slapen bij volle maan.

Bij volle maan wordt de productie van het hormoon melatonine, dat ons slaperig maakt en gevoelig is aan licht, verstoord en professor Wiseman gelooft dat dit een invloed heeft op onze dromen. 

Meer seks

Dat mensen meer zin hebben in seks blijkt alvast niet te kloppen. Uit een onderzoek van verzekeraar Reaal blijkt dat mensen zelfs minder seks hebben. In een gewone nacht zei 7,51 procent van de ondervraagden seks gehad te hebben, met volle maan was dat 7,35 procent. Wel zijn mensen een stuk opener over hun seksleven, de dag na volle maan. Normaal gezien wil 8 procent niets zeggen over wat ze ’s nachts tussen de lakens beleefd hebben, de dag na volle maan was dat maar 4 procent.
Vrouwen bevallen sneller

Bevallen vrouwen sneller bij volle maan? Niet dus. Op dagen van volle maan worden er in Nederland gemiddeld 558 kinderen geboren, eentje meer dan het normale gemiddelde. Ook het aantal hondenbeten bleef hetzelfde. Mensen drinken ook niet meer alcohol tijdens volle maan en plotseling willen bellen is ook al zo’n volksmythe die niet klopt.
Onze haren groeien sneller en zijn sterker

Deze kapseltheorie is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen en toch zijn er heel wat mensen die heilig geloven dat de verschillende maanstanden invloed hebben op de groei van onze haren. De theorie is niet bewezen, maar de verklaring wordt gezocht in de wél wetenschappelijke uitleg dat de maan invloed heeft op zeeën en oceanen, en volgens biodynamische landbouwers ook op de groei van planten. Planten en zeeën bestaan grotendeels uit water, en aanhangers van deze haar-theorie trekken de parallel naar haarfollikels, die ook voornamelijk zijn samengesteld uit zuurstof en waterstof.
Aanhangers gaan ervan uit dat de krachten die haargroei bevorderen het sterkst aanwezig zijn in aanloop naar en tijdens volle maan.

Tijdens deze fase waarin de maan groter wordt, zal een bezoek aan de kapper ervoor zorgen dat je lokken daarna beter, sneller en steviger groeien. Ook het gebruik van maskers en conditioners is dan aan te raden, want jouw haren zouden tijdens die periode de werkzame stoffen uit de verzorgingsproducten beter opnemen. Met de sterke nadruk op “zouden” dus wel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tascha en Ian uit Belgium’s Got Talent uit elkaar

Tascha en Ian uit Belgium’s Got Talent uit elkaar

https://images1.persgroep.net/rcs/ZQGGA17a3roU0yh3MozjtMmzBVE/diocontent/124183041/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ian (20) en Tascha (19) verbluften heel Vlaanderen met hun acrobatische dans en wonnen zo eind mei de vijfde editie van ‘Belgium’s Got Talent’. Het bleek echter nefast voor de relatie van het koppeltje: Natascha Van Es, zoals ze voluit heet, veranderde op Facebook haar relatiestatus in ‘single’. De twee zijn dus uit elkaar.

De overwinning in ‘Belgium’s Got Talent’ leverde hen 50.000 euro op, maar zette de relatie van de twee ook onder druk. Dat meldde Natascha eerder al in een interview met Story. “We wilden allebei de acts perfect uitvoeren en ik heb gemerkt dat ik in stresssituaties bijzonder snel geïrriteerd raak. Ik begin dan meer te praten terwijl Ian steeds zwijgzamer wordt. We hebben meer dan eens discussies gehad.”

De loodzware examenperiode en de afstand tussen hun woonplaatsen - ze wonen op 100 km van elkaar - maakte het nog moeilijker. ”Tijdens het schooljaar zien we elkaar vooral in de weekends. Als we vrij zijn soms ook in de week, maar in de examenperiode is dat onmogelijk. We zien elkaar nu net iets te weinig, maar elkaar elke dag zien hoeft voor ons ook niet”, liet Ian optekenen. “Voor Belgium’s Got Talent ging het beter tussen ons, we waren toen meer op ons gemak. Maar ik ben er zeker van dat we elkaar zullen terugvinden eens de examens achter de rug zijn.” Dat blijkt dus echter niet het geval te zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verplicht ouderschapsplan na scheiding

Verplicht ouderschapsplan na scheiding

https://images3.persgroep.net/rcs/XODcbQkchsFxMIehg7JG6UDLWpw/diocontent/111667791/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

“Verplicht scheidende koppels met kinderen om een ouderschapsplan op te stellen.” Dat vragen de Gezinsbond, de kinderrechtencommissaris en tal van experts. “Zonder afspraken over de verzorging en opvoeding is het risico op blijvende schade bij de kinderen te groot.”

Na de zomer wordt scheiden gemakkelijker. Als je onderling een akkoord bereikt over de boedelscheiding, een verblijfsregeling voor de kinderen en het onderhoudsgeld, hoef je zelfs niet meer langs de rechtbank te passeren. Dat baart de Gezinsbond zorgen. “Nu al spreekt een kwart van de gescheiden ouders nooit meer over de kinderen.” Een verplicht ouderschapsplan moet daar verandering in brengen. In zo’n plan worden allerlei belangrijke afspraken vastgelegd, onder meer over de opvoeding, de schoolkeuze, de hobby’s van de kinderen, de rol van een nieuwe partner en praktische zaken zoals verjaardagsfeestjes of kappersbezoeken.

Evaluaties

In de eerste jaren na de breuk zou het ouderschapsplan om de zes maanden geëvalueerd moeten worden. Daarna kan het worden bijgestuurd op belangrijke momenten (zoals de overgang van het lager naar het secundair onderwijs) of bij onverwachte gebeurtenissen (zoals een ongeluk). Ook samenwonende ouders die uit elkaar gaan, zouden zo’n plan moeten opstellen, klinkt het nog.

Onderzoekers van de UAntwerpen en de hogescholen PXL en Odisee scharen zich achter het pleidooi, net als kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. “Want nu horen we bijna dagelijks hoe pijnlijk fout het kan lopen wanneer een conflict op de spits wordt gedreven en ouders niet meer aan hetzelfde zeel trekken in de opvoeding van hun kind.” (FVG) (br.hln)


» Reageer (0)
26-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem-Alexander en Máxima hebben schattig nestje puppy’s gefokt: “Hopelijk wil niet iedereen nu zo’n hond”

Willem-Alexander en Máxima hebben schattig nestje puppy’s gefokt: “Hopelijk wil niet iedereen nu zo’n hond”

https://images3.persgroep.net/rcs/jAsI2t0A3L7-7UQpy20Yxc_NemQ/diocontent/126405115/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen er heel wat kleintjes bij. Hun labrador Nala is afgelopen weekend bevallen van zeven kerngezonde puppy’s, vier mannetjes en drie vrouwtjes. 

Iedereen zal toegeven dat het aandoenlijk is: de zeven – twee blonde en vijf zwarte- kleine hondjes die nog met de oogjes gesloten bij elkaar de warmte opzoeken in Villa Eikenhorst. De foto van het nestje, die dit weekend door koning Willem-Alexander op Instagram werd geplaatst, kreeg binnen een dag al meer dan 27.000 likes.

Een van de pups zal bij het koninklijke gezin blijven; de andere zes krijgen een ‘ander warm thuis’ als ze groot genoeg zijn, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten op Instagram. Het is niet duidelijk waar de hondjes precies naartoe gaan, al zien heel wat mensen het wel zitten om een van de pups te adopteren.

Maar dat is precies waar secretaris Ger van der Teems van de Nederlandse Labrador Vereniging ook een beetje bang voor is. “Toen de film 101 dalmatiërs uitkwam, wilde iedereen opeens een dalmatiër”, vreest hij in het AD. “Nu kunnen mensen denken ‘oh de Oranjes hebben een heel nestje labradors, dan nemen wij ook een labrador’. Mensen zijn er gek genoeg voor. Maar ik hoop het niet, want voor zo’n hond moet je zorgen. Dan moet je bewuste keuzes maken.”

Strenge fokregels

“Ik ga er ook van uit dat ook de koning zich aan het verenigingsfokreglement heeft gehouden, aangezien hij lid is van de Nederlandse Labrador Vereniging”, vervolgt van der Teems. “Dat reglement heel streng, je hond moet worden gekeurd op een aantal mogelijke erfelijke afwijkingen voor je mag fokken. Dat heeft puur te maken met de gezondheid van de dieren.”

Hij denkt ook te weten waar de pups naartoe gaan. “Ik denk dat de honden naar zakelijke relaties of kennissen gaan en niet zomaar naar iedereen. Ik denk ook niet dat iedereen even Villa Eikenhorst binnen mag om bij hun toekomstige pup te komen kijken, wat bij veel fokkers wel mag.”

Nala en Skipper

Willem-Alexander ging vorig jaar ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag nog uitgebreid op de foto met de twee Engelse labradors van het gezin, Skipper en Nala. Dat gebeurde in de tuin van villa De Eikenhorst in Wassenaar, waar de koning woont met zijn echtgenote koningin Máxima (47) en hun dochters Amalia (14), Alexia (12) en Ariane (11).

Nala verscheen in 2015 voor het eerst op officiële foto’s van de Oranjes. Skipper was toen al jaren onderdeel van het gezin. In 2012 kwam de viervoeter nog in het nieuws nadat hij gewond raakte tijdens de eendenjacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondeneigenaars opgelet: slakken kunnen dodelijke ziekte overbrengen op je huisdier

Hondeneigenaars opgelet: slakken kunnen dodelijke ziekte overbrengen op je huisdier

https://images4.persgroep.net/rcs/Ci1uqNJSc0DrdaVjh6z5WUld7yE/diocontent/126575676/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie een hond heeft, moet opletten voor longworm. De longworm mag dan nog vrij onbekend zijn bij hondenbaasjes, de parasiet rukt op in België. De honden krijgen de ziekte door in contact te komen met slakken en kikkers of door water te drinken waarin die diertjes leven. Uit onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Luik blijkt dat 1 op de 20 besmet is.

De longwormziekte is vrij onbekend in België, maar het risico op infectie is reëel. Dat komt omdat de parasiet oprukt in onze contreien, onder meer door de opwarming van het klimaat, het groot aantal slakken en de opmars van de rode vos in stedelijke gebieden, als belangrijkste infectiebron voor slakken.

‘Dag van de gevaarlijke slak’

Om mensen bewust te maken van de risico’s, roept de Animal Health-afdeling van Bayer vandaag, 26 juni, uit tot ‘Dag van de gevaarlijke slak’. Want naast kikkers zijn het vooral naakt- en huisjesslakken die de longworm overdragen. En met een warme en vochtige meimaand achter de rug, zijn slakken momenteel talrijk aanwezig.

Dierenarts Dominique Gevaert: “Honden krijgen de ziekte door slakken te eten die besmet zijn met de larven van de longworm. Die slakken kunnen per ongeluk in het lichaam van je dier terechtkomen, bijvoorbeeld wanneer je hond gras eet of water uit een buitenkom drinkt. Zelfs likken aan het slijmspoor van een slak kan al gevaarlijk zijn. De infectie komt vooral voor bij jonge honden, omdat ze nieuwsgierig zijn. Maar in principe kunnen honden van elk ras op elke leeftijd worden getroffen door deze levensbedreigende parasiet.”

Symptomen

Bij een recente prevalentiestudie in ons land testte bijna 5% positief op longwormziekte, waarvan 3,6% zelfs geen symptomen vertoonde. Dat maakt de longworm een onderschat gevaar voor je hond. De symptomen – hoest, vermoeidheid, bloedingen – zijn niet altijd even duidelijk en blijven soms uit, waardoor een laattijdige diagnose fataal kan aflopen.

Raadpleeg je dierenarts

Heb je een vermoeden van longwormbesmetting? Komt je hond in contact met naakt- of huisjesslakken of zijn er vossen in je buurt? Raadpleeg dan een dierenarts voor controle, want een vroege diagnose is van groot belang. Op de site www.slakkendodelijk.be vind je ook meer info over de longwormcampagne van Bayer.

De longworm is niet gevaarlijk voor de mens. Er bestaat wel een variant die ook katten ziek maakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen bouwvergunning meer nodig voor veranda. Dit zijn de nieuwe spelregels!

Geen bouwvergunning meer nodig voor veranda. Dit zijn de nieuwe spelregels!

https://images3.persgroep.net/rcs/jdjh8o_HYxPUBGw6_jWsADQTfRA/diocontent/126565410/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voortaan moet je geen architect meer inschakelen voor een veranda van maximaal 40 m² die voor minstens 75% uit glas of een ander doorzichtig materiaal bestaat. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) beslist. “Wel opletten met platte daken, want dan kom je waarschijnlijk niet aan die 75%”, waarschuwt verandabouwer Jurgen Oben op de bouwsite Livios.

Als een veranda uit minstens 75% glas bestaat, hoef je geen vergunning meer aan te vragen. Jurgen Oben, zaakvoerder van schrijnwerkbedrijf Oben in Zonhoven, is blij met de maatregel. “De meeste veranda’s bestaan voornamelijk uit glas, dus in de praktijk komt dit neer op een versoepeling van de regels. Ideaal voor wie een klein muurtje wil metselen als basis voor de ramen. Of als je aan de kant van de buren een zijmuur wil voor meer privacy. Zolang je veranda voor minstens 75% uit glas bestaat, kan dit allemaal.”

Oppassen met plat dak

Traditioneel werd een veranda volledig uit glas opgetrokken, maar steeds vaker bestaan bepaalde delen uit een ander materiaal. “Vooral in moderne woningen kiezen bewoners vaak voor een plat dak”, zegt Jurgen Oben. “Maar let wel: in dat geval kom je waarschijnlijk niet aan de 75% beglazing en moet je wel een architect inschakelen. Tenzij je natuurlijk een lichtstraat of glazen koepel voorziet.” (br.hln)


» Reageer (0)
25-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijke vondst in schoenendoos blijkt recordbedrag van 16 miljoen euro waard

“Lelijke” vondst in schoenendoos blijkt recordbedrag van 16 miljoen euro waard

https://images1.persgroep.net/rcs/swNXgIIJ-QtHyPHTgs8oAjyqqyk/diocontent/123971967/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ze vonden de antieke vaas in een schoenendoos op zolder. De Franse eigenaren die de vondst eigenlijk niet echt mooi vonden, gingen er toch mee naar Sotheby’s Parijs om het kleinood te laten schatten. Het bleek een meesterzet want daar kwamen ze tot het besef dat ze goud in handen hadden.

Volgens experts is de porseleinen vaas gemaakt voor de achttiende-eeuwse keizer Qianlong van de Qing-dynastie, die heerste van 1736 tot 1795 tijdens de laatste dynastie die China heeft gekend. Het veilinghuis kleefde er een waarde van 500.000 tot 700.000 euro op. Maar de uiteindelijke verkoop werd afgeklopt op een veelvoud: 16,2 miljoen euro. Het is meteen goed voor een absoluut record voor Sotheby’s Parijs.

Volgens het veilinghuis hadden de grootouders van de huidige eigenaren - die anoniem wensten te blijven - de vaas gekregen van een oom via een erfenis. De nalatenschap bevatte nog meer Chinees porselein en enkele Japanse kunstwerken, waaronder een bijzondere bronzen spiegel die ook werd geveild.

Olivier Valmier, expert van Sotheby’s, werd bij het openen van de schoenendoos “onmiddellijk getroffen” door de kwaliteit van de vaas. “Het kunstwerk is gewoon heel erg uitzonderlijk: het enige bekende exemplaar in zijn soort.”

Op de porseleinen vaas staat een idyllisch landschap met herten en kraanvogels afgebeeld. “Deze vaas is de enige ter wereld met zo’n hoge mate van detail”, verklaarde hij eerder al. “Dit is een groots kunstwerk.”

Ondanks haar zeldzaamheid en potentiële waarde waren de huidige eigenaren oorspronkelijk niet erg enthousiast. “We vonden het helemaal geen mooie vaas en mijn grootouders ook niet”, vertelde een van hen aan het Franse persbureau AFP.

“Gezien de enorme vraag naar Chinese kunst bij de verzamelaars van vandaag, is het moment gekomen om jullie huizen en zolderkamers te doorzoeken en naar ons te komen met alles wat jullie maar kunnen vinden”, luidde het advies van Henry Howard-Sneyd van Sotheby’s naar aanleiding van deze wonderlijke veiling.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips van een crazy catlady: dit moet je weten als je een kitten in huis haalt

Tips van een crazy catlady: dit moet je weten als je een kitten in huis haalt

https://images0.persgroep.net/rcs/Fz03w_NnFuiFqko-bg_vSsiRKhw/diocontent/126463869/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vrienden, collega’s en familieleden weten het: ik ben dol op katten. Honden zijn me te wild, paarden te groot, en konijnen en cavia’s te tam. Maar katten, die vind ik echt ge-wel-dig. Sinds een week trippelt er hier dan ook een klein, eigenwijs exemplaartje rond. Voor iedereen die ook een kitten in huis wil halen, deel ik alvast deze uit het leven gegrepen handige tips.

Bezint eer ge begint

Met het risico om te klinken als je overbezorgde moeder: denk eerst even na of je wel écht een kitten in huis wil halen. Zeggen dat het beestje veel aandacht vraagt, is een understatement van jewelste. Als het een schootpoes is, bestaat het risico dat hij zich overdag nogal eenzaam voelt en ’s avonds extra veel aandacht opeist. Ongestoord een avondje Netflix en chill zit er dan niet meer in. En gegarandeerd dat het beestje geregeld de speelvogel uithangt. Weet dat je hier dus (veel) tijd voor moet maken.

Denk ook goed na over wat voor kat je wil. Zie je het zitten om diep in je buidel te tasten voor een raspoes? Of vind je dit toch wat te duur? Dan kan je evengoed voor een kat uit een asiel gaan. Deze pluizenbollen zijn vaak al opgevoed én toch ietwat goedkoper: win-win dus. Wie toch voor een raskat kiest, kan best op bezoek gaan bij verschillende fokkers. Kies een cattery waar je een goed gevoel bij hebt, waar de kittens goed gesocialiseerd worden en waar de diertjes écht in de watten gelegd worden.

Het is zo ver!

Na dagen of zelfs weken aftellen, is de dag eindelijk daar: je mag je kitten gaan halen. Voor je in al je enthousiasme in de auto stapt, controleer je best eerst of je kamers kittenproof zijn. Mijn checklist: zie dat je planten op een plaats staan waar het nieuwsgierige beestje niet meteen bij kan. Verstop indien mogelijk ook alle kabels, hangende koorden en poetsproducten. Zet ook alle kostbare of breekbare dingen, die je nieuwe huisgenoot wel eens kan omstoten, op een veilige plek.

Tip: plan le moment suprême op een vrijdagavond of zondagochtend. Dan heb je nog een heel weekend om je over de kitten te ontfermen.

Katten zijn ook niet bepaald gelukkige reizigers. Om het tochtje in de auto aangenamer te maken, kan je zachte kussentjes of handdoeken in de reismand leggen. Onderweg zachtjes babbelen – of in ons geval zingen, eerlijk waar – helpt om je nieuwe vriend te kalmeren. Wanneer je thuis bent, moet je het deurtje van de reismand gewoon openzetten. Temper je enthousiasme en sleur de kitten niet uit de bench, maar laat het op z’n eigen tempo de kamer verkennen. Als die z’n eerste stapjes heeft gezet, laat je wél best zien waar hij het eten, drinken, de nieuwe slaapplaats en de kattenbak kan vinden.

Denk goed na over je investeringen

Om onaangename plasprobleempjes te vermijden, hebben we dezelfde kattenbak gekocht als bij de fokker. Een aanrader, want tot nu toe hebben we daar nog geen problemen mee gehad. Hetzelfde geldt voor de voeding en de kattenbakvulling. Katten zijn kieskeurige en ietwat autistische beestjes. Dus ons leek het een goed idee om te starten met dezelfde brokjes en kattenbakvulling als de eerste eigenaars. Wie wil, kan dit na verloop van tijd mengen met een goedkopere variant, om de overgang te vergemakkelijken.

Wij hebben ook geïnvesteerd in een prachtige mand, en zijn er nog steeds ontzettend tevreden van. Onze mini-viervoeter deelt die mening jammer genoeg niet. Hij slaapt liever op onze schoot, op een stoel of (lekker cliché) in een kartonnen doos. De doos waar de designmand in zat, ja. Het is sowieso een goed idee om een slaapplaats te voorzien, maar denk er dus twee keer over na of die dure designmand z’n geld wel waard is.

Over slapen gesproken: een kitten vertoeft zo’n 11 uur per dag in dromenland. Maar als ie wakker is, dan is hij ook écht op z’n qui-vive. In eerste instantie zal het beestje zijn broers en zusjes dan ook missen, en de kans bestaat dat hij jouw bewegende hand of voet als speelkameraadje gaat bekijken. Nu is dat nog schattig, maar binnen enkele maanden zal het gegarandeerd heel wat minder deugd doen als hij z’n tandjes op een speelse manier in je hand zet. Voorzie daarom voldoende spelletjes waar hij zich ook mee kan bezighouden als hij overdag enkele uren alleen thuis zit.

Last but not least: wie niet wil dat z’n zetel, stoelen, gordijnen en tapijten na enkele maanden naar de vaantjes zijn, koopt ook best een krabpaal. Echt stijlvol zijn die dingen niet, maar wij hebben toch liever dat de rest van onze meubels de nieuwe huisgenoot overleefd. (br.hln)


» Reageer (0)
24-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeet

Waarom je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeet

https://images2.persgroep.net/rcs/Rhh-YhXnNyQ81ag5if_zF1vOOM0/diocontent/126294966/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De zomer is officieel begonnen, haal de cornetto’s maar uit de vriezer! Eerst komt het roomijs, dan het ijs in combinatie met het hoorntje en uiteindelijk het allerlekkerste: het onderste puntje vol met chocolade. Maar volgens chemicus Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) kun je dat deel van je ijsje maar beter niet opeten.

De chocolade in dat puntje zit bomvol vetten, en niet van het goede soort. Er bestaan twee verschillende soorten vetten: verzadigde en onverzadigde vetten. Laten we beginnen bij de verzadigde vetten. Op moleculair niveau zien die vetten eruit als drie lange, rechte slierten van vetzuurmoleculen. Omdat deze slierten mooi langs elkaar liggen, zijn deze vetten bij kamertemperatuur in vaste toestand. Ze hebben dus een hoog smeltpunt.

Boter bestaat bijvoorbeeld uit verzadigde vetten en dat is best aangenaam, anders zou je pakje boter op tafel bij warm weer in een plasje veranderen. In grote hoeveelheden zijn die verzadigde vetten niet heel goed voor de gezondheid. Ze verhogen het slechte cholesterol in het bloed en veroorzaken daardoor hart- en vaatziekten.

Slierten

Dan de onverzadigde vetten. Hierbij vormen de vetzuurmoleculen geen rechte ketens, maar kronkelende slierten. Daardoor hebben deze vetten een laag smeltpunt en zijn ze bij kamertemperatuur vloeibaar. Olijfolie bestaat bijvoorbeeld uit onverzadigde vetten. Dit zijn ook de wat gezondere vetten: ze verlagen het ongezonde cholesterol in het bloed en voorkomen daardoor juist hart- en vaatziekten.

Onverzadigde vetten kunnen door een scheikundig trucje worden omgezet in verzadigde, vaste vetten. Dit heet een katalyse-reactie. Bij zo’n reactie wordt een katalysator, een stof die de reactie op gang helpt, toegevoegd om van de gekronkelde vetzuurketens rechte vetzuurketens te maken. Maar dit gaat niet altijd goed. Soms ontstaan er bij deze katalyse ook ‘transvetten’. Net als verzadigde vetten, zijn dit vetten die hart- en bloedvatproblemen kunnen opleveren.

Smelten

Terug naar het ijshoorntje. Want de katalyse-reactie wordt namelijk vaak toegepast bij het maken van chocolade. Door de vloeibare, goedkopere vetten om te zetten in vaste vetten, kan het smeltpunt van de chocolade beïnvloed worden. Hoe meer verzadigde vetten, hoe moeilijker de chocolade smelt.

Dit smeltpunt beïnvloeden is belangrijk voor je ijshoorntje: je wilt niet dat de chocolade te langzaam smelt, want dit geeft een zanderige smaak. Maar je wilt ook niet dat de chocolade te snel smelt. Dit geldt zeker voor het onderste puntje van je hoorntje dat ook nog eens extra wordt verwarmd door je hand.
De oplossing van ijsmakers? Extra verzadigde vetten toevoegen! Uiteindelijk zitten er onderin dat punt meer verzadigde vetten dan in het roomijs aan de bovenkant. Denk daar maar eens over na als je de laatste hap neemt… (br.hln)


» Reageer (0)
23-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgetest en goedgekeurd: een poepsimpel trucje om je nagels te laten drogen

Uitgetest en goedgekeurd: een poepsimpel trucje om je nagels te laten drogen

https://images0.persgroep.net/rcs/VzxfWjJuHTV1ikx9xoiBPp9P-hk/diocontent/126204846/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het leven van een vrouw is niet gemakkelijk. Neem nu nagels lakken. Als dit karwei achter de rug is, wacht je meestal nog 10 minuten. Maar als je dan je smartphone pakt of per ongeluk ergens tegen tikt, is het kleurrijk laagje op je nagels alweer verpest. Wij testten een trucje uit dat écht een einde maakt aan dit ongemak.

Ondergetekende maakte het deze week nog mee: netjes op tijd voor een gezellige bijeenkomst besloot ik mijn nagels nog te voorzien van een kleurtje. Na een kwartier als een onnozele te liggen blazen en wuiven met mijn hand, dacht ik dat het klusje wel geklaard zou zijn. Niet dus. Het maakte dat ik prompt op zoek ging naar een handige manier om voor eens en altijd komaf te maken met deze last. Met succes! Voor iedereen die af en toe in hetzelfde schuitje zit, maakten we een stappenplan.

Stap 1: lak je nagels. 

Stap 2: vul een kommetje met water en enkele ijsblokjes. Zorg dat het water lekker fris is, maar niet té koud.

Stap 3: stop je hand in het koude water voor zo’n 2 à 3 minuten. 

Stap 4: haal je hand uit het kommetje en voel voorzichtig of de nagellak droog is. Et voila, missie geslaagd!  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen met overbezorgde ouders hebben later meer emotionele problemen

Kinderen met overbezorgde ouders hebben later meer emotionele problemen

https://images3.persgroep.net/rcs/VleKxx9HPnYW7LtRs7SE6I93iVY/diocontent/126286411/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ouders die hun kinderen streng controleren en niet vrij laten, kunnen hun kroost daarmee ernstige schade toebrengen. Ze zouden volgens een onderzoek van de universiteit van Minnesota dat werd gepubliceerd in Developmental Psychology, op latere leeftijd veel vaker op emotionele problemen stuiten dan kinderen die wel vrij zijn opgevoed.

Voor de studie bestudeerden onderzoekers het gedrag van 422 kinderen en werd er ook gekeken naar hoe vrij ze werden gelaten door hun ouders. Dat deden ze door tweejarige kinderen en hun moeders met speelgoed te laten spelen. Terwijl keken ze naar in hoeverre de moeder invloed probeerde uit te oefenen op het speelproces, door bijvoorbeeld zelf het speelgoed uit te zoeken. Drie jaar later vroegen ze de kinderen terug te komen, en werd gekeken naar hun reactie wanneer iemand een snoepje afpakte. Ook moesten ze een puzzel onder tijdsdruk oplossen.

Rond dezelfde periode werd aan de leraren van de kinderen gevraagd in welke mate ze last leken te hebben van emotionele problemen zoals angst, eenzaamheid en depressie. Dat werd nog een herhaald toen de kinderen tien jaar oud waren. Ook moesten hun docenten aangeven hoe goed de kinderen op school presteerden en hoe het zat met hun sociale vaardigheden. Tenslotte moesten de kinderen nog zelf vragen invullen over hun emoties en hoe ze zich op school voelden.

Momentopname

Nadat de onderzoekers al deze data naast elkaar hadden gelegd, concludeerden ze dat er een verband is tussen het overmatig controlerende gedrag van de moeders en de verminderde controle van emoties bij de kinderen. Op tienjarige leeftijd presteerden kinderen van overbezorgde ouders ook minder op sociaal gebied.

De onderzoekers nuanceren de resultaten wel zelf, omdat ze hun conclusies gebaseerd hebben op een momentopname tussen de moeder en het kind. Ook hielden ze geen rekening met eventuele emotionele problemen van de moeders. Toch is dit niet de eerste studie die wijst op een verband tussen het controlerende gedrag van ouders en de emotionele problemen van hun kinderen. De Nederlandse psychologe Machteld Hoeve kwam in 2008 bijvoorbeeld al tot de conclusie dat kinderen van sterk controlerende ouders vaker over de schreef gaan. Zij baseerde zich voor de bevindingen op maar liefst 144 bestaande studies.  (br.hln)


» Reageer (0)
21-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaan verbergt ultiem geschenk voor biologen: een onontdekt regenwoud

Vulkaan verbergt ultiem geschenk voor biologen: een onontdekt regenwoud

https://images3.persgroep.net/rcs/w4-gfr3wTDpkWcpF7Tg8nWfyvWI/diocontent/126023800/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wetenschappers hebben bovenop de krater van een vulkaan in Mozambique een eeuwenlang onontdekt regenwoud betreden. Alsof het een Indiana Jones-film betrof trotseerden ze een 125 meter hoge verticale rotswand om het onaangetaste bos te verkennen. Dat melden de Afrikaanse nieuwswebsite Quartz en de Britse krant The Guardian.

De 700 meter hoge vulkaan Mount Lico torent hoog boven het tropisch regenwoud uit in het noorden van Mozambique. Maar honderden jaren lang beklom niemand de afgelegen oude vulkaan, die een verborgen regenwoud herbergt. Het ongerepte geschenk voor wetenschappers werd in 2012 ontdekt door bioloog Julian Bayliss, die satellietbeelden bestudeerde op zoek naar een onaangetast tropisch regenwoud.

Dinosaurus

Sommige tropische regenwouden dateren uit de tijd van de dinosaurus, maar vrijwel allemaal vertonen ze tekenen van vroegere menselijke activiteit. Bayliss vroeg zich af of er bergtoppen waren die misschien onaangeroerd waren. Hij herinnert zich dat hij dacht: “Hoe zou zo’n bos eruit zien?”

Het antwoord was Lico. Maar de ligging - in het midden van een ondoordringbaar regenwoud - en hoogte van de berg zorgen ervoor dat het bos lastig toegankelijk is. Bayliss besloot zich te concentreren op het beklimmen van het laagste punt, een klif van ongeveer 125 meter.

Expeditie

In vijf jaar tijd stelde hij een 28-koppig droomteam van biologen, logistieke bemanning, plantexperts en onderzoekers samen voor de eerste expeditie, die vorige maand plaatsvond. Ze werden getraind door ervaren rotsklimmers om de expeditie midden in het omringende regenwoud uit te kunnen voeren. Het project werd een academisch samenwerkingsverband tussen dertien universiteiten, musea en onderzoeksinstellingen op drie continenten.

Omdat de enige verstoringen die het regenwoud in de loop van de eeuwen heeft doorgemaakt natuurlijk zijn – zoals droogte- is het voor wetenschappers ideaal om het effect van menselijke beïnvloeding op regenwouden te onderzoeken. 
Na slechts één expeditie hebben de wetenschappers al een nieuw soort vlinder en een muissoort gevonden. Ze verwachten de komende maanden nog meer onontdekte dieren te vinden, van slangen tot kikkers en padden.

Spookslak

Het is het tweede onaangetaste regenwoud dat wetenschappers in Mozambique hebben gevonden dankzij Google Earth. In 2005 zag Bayliss Mount Mabu, een 1700 meter hoge bergketen die zich midden in een savanne bevindt en het grootste regenwoud in zuidelijk Afrika bleek. De bergketen leek op een berg die hij al in het naburige Malawi bestudeerde, maar wetenschappers hadden deze nooit gedocumenteerd. Met zijn team vond Bayliss een hooggelegen regenwoud op de berg Mabu.

Expedities naar de plek onthulden de zogenaamde spookslak, een reptiel dat een kruising lijkt tussen een blinde slang en een hagedis, en onbekende soorten vlinders, schimmels en planten. Mount Lico is een meer geïsoleerd ecosysteem en kan daardoor nog meer unieke flora en fauna onthullen. (br.hln)


 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwin ontsnapt in Planckendael, personeel en bezoekers geëvacueerd

Leeuwin ontsnapt in Planckendael, personeel en bezoekers geëvacueerd

https://images3.persgroep.net/rcs/wp5QKQZaNUrXfeow33AWn_vm5pU/diocontent/9064680/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In de dierentuin van Planckendael is een leeuw uit haar kooi ontsnapt tot in een dienstgang. Het personeel is uit voorzorg geëvacueerd en ook alle bezoekers zijn in veiligheid. De politie heeft uit voorzorg de Leuvensesteenweg afgesloten.

Alle bezoekers zijn in veiligheid, maar worden wel verzocht in hun wagen of in de restaurants of winkels van Planckendael te blijven tot het dier weer opgesloten zit. Onder andere auteur Joost Vandecasteele, die mee op klasuitstap is, meldt op Twitter dat hij samen met de schoolkinderen in de bus moet blijven.

De Leuvensesteenweg waaraan het park grenst, is afgesloten door de politie. Er is inmiddels ook een snel responsteam (SRT) van de Antwerpse politie onderweg naar Planckendael.

Over de omstandigheden van de ontsnapping kan Planckendael voorlopig niets kwijt. “Er waren in ieder geval nog maar heel weinig bezoekers gezien het vroege uur en die zijn allemaal veilig”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Het evacuatieplan is nu van kracht, dat houdt in dat de mensen binnen moeten blijven.” Momenteel wordt met een dierenarts bekeken of en hoe het dier verdoofd kan worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersverse ouders slapen minder dan 5 uur per nacht (+ tips van een mama)

Kersverse ouders slapen minder dan 5 uur per nacht (+ tips van een mama)

De eerste maanden na de geboorte zijn meestal niet makkelijk voor kersverse ouders. Niet alleen hebben ze continu stress om dingen verkeerd te doen en hun baby op te zadelen met een trauma voor het leven. Daar komt ook nog eens bij dat hun nachtrust flink wordt ingeperkt. Gemiddeld slapen ze het eerste jaar namelijk maar 4 uur en 44 minuten per nacht. Dat blijkt uit een studie van matrassenexpert Simba.

Aan alle moeders die ’s ochtends amper de fut hebben om hun wallen weg te schminken onder een dikke laag make-up en aan de kersverse papa’s die zoveel koffie drinken doorheen de dag dat ze er misselijk van worden: je bent niet alleen. Uit het onderzoek van Simba blijkt namelijk dat kersverse ouders in de eerste 12 maanden na de geboorte 59% minder slaap halen dan de aanbevolen 8 uur per nacht. Wat neerkomt op 50 nachten doorhalen op een jaar tijd.

Uit de studie bleek ook dat ouders gemiddeld 54 minuten per dag/nacht besteden aan hun kind in slaap proberen krijgen. En dat doen ze vaak al wandelend, want op een jaar tijd hebben ze daar evenveel stappen door gezet alsof ze 28 marathons zouden hebben uitgelopen.

Meer dan twee derde van de Britse ouders gelooft dat ze door dit slaapgebrek al ruzie gehad hebben met hun partner. 23% denkt dan weer dat ze “vreemd” gedrag hebben vertoond in het eerste jaar na de geboorte. Zo hallucineerde 11% van de ouders al eens, 8% vergat zelfs de naam van hun baby regelmatig. 

De 10 populairste methodes om een baby in slaap te krijgen

1. Warme melk

2. Vaste gewoontes aanhouden

3. Zacht heen en weer wiegen

4. Een tut/fopsteen

5. Een warm bad geven

6. Een extra dekentje geven

7. Lezen

8. Optillen

9. Zingen

10. Favoriete speelgoed geven (br.hln)


» Reageer (0)
20-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markt trekt weer aan: “Luxe villa’s dubbel zo snel verkocht als vijf jaar geleden”

Markt trekt weer aan: “Luxe villa’s dubbel zo snel verkocht als vijf jaar geleden”

https://images4.persgroep.net/rcs/v7s1KEi09ZaHbOmjEHDNSAhSD3s/diocontent/113053657/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De markt van het luxevastgoed trekt voor het eerst in jaren weer aan. Villa’s raken vandaag dubbel zo snel verkocht als vijf jaar geleden, en meer dan ooit aan jonge gezinnen en tweeverdieners. Dat blijkt vandaag uit een marktanalyse van Van der Build, onderdeel van Dewaele Vastgoedgroep en gespecialiseerd in luxevastgoed. 

De notarissen merken in de eerste vijf maanden van dit jaar inderdaad een uitzonderlijke toename van de verkoop, maar dan wel enkel in de categorie van het uitzonderlijk vastgoed, met een prijskaartje van een miljoen euro of meer. Vorig jaar werden er volgens Van der Build in België 12 procent meer grote woningen, villa’s en landhuizen verkocht in vergelijking met 2016, goed voor in totaal 20.076 luxepanden en 7,2 miljard euro. “Maar sinds begin dit jaar is er sprake van een ongeziene boom: nu al zijn er evenveel villa’s tussen 750.000 en 1,5 miljoen euro verkocht als drie jaar geleden”, klinkt het.

Bij de notarissen klinkt het dat er tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar in België een toename was met 21 procent in de categorie van het vastgoed met prijskaartje van meer dan een miljoen euro. “Het hele dure segment is inderdaad aan het bewegen”, zegt Bart Van Opstal, woordvoerder van notaris.be. “Een toename met 21 procent, dat is erg veel.” In de categorie tussen 500.000 euro en een miljoen euro is er volgens de notarissen dan weer nauwelijks een stijging (+2 procent).

“Einde van crisis in luxevastgoed”

“Dit zou wel eens het einde kunnen inluiden van de crisis in het luxevastgoed”, zegt Van Opstal. “De prijzen in het luxevastgoed liggen dan ook nog altijd onder die van vijf jaar geleden, en het algemene economische klimaat in België is goed. Ondernemers hebben vertrouwen en goed gevulde orderboekjes, en zij zijn vaak het publiek dat die woningen koopt.” Daarnaast speelt volgens Van Opstal mogelijk ook het huidige beursklimaat een rol, waarbij mensen die de voorbije twee à drie jaar mooie meerwaarden gerealiseerd hebben, die willen vastzetten in vastgoed.

Van der Build ziet als verklaring voor de toename het einde van de bankencrisis en het herwonnen vertrouwen in de Belgische economie. “En wat nog het meest opvalt: de kopers van luxevastgoed verjongen. Daar waar het tien jaar geleden nog voornamelijk vijftigers waren die in het topsegment kochten, zijn het vandaag vooral gezinnen en kopers tussen de 30 en 45 jaar die zich op de villamarkt begeven”, luidt het.

Villa’s op het platteland

“We zien nog altijd dat heel wat gezinnen duidelijk op zoek zijn naar villa’s op het platteland, met ruimte voor de kinderen, ook al druist dat in tegen de gedachte van het nieuwe wonen”, zegt Benjamin Benoit, vastgoedmakelaar bij Van der Build. “De domeinen van 1 hectare en meer hebben het moeilijker, simpelweg omdat mensen beseffen dat dit veel onderhoud en kosten met zich meebrengt. Daartegenover zien we dat herenhuizen in de stad nog steeds in trek zijn bij een oudere generatie.”

Luxevastgoed stond vorig jaar gemiddeld 149 dagen te koop, waar dat in 2013 nog 315 dagen was. Die snellere verkoop wordt verklaard door de meer correcte prijzen. (br.hln)


» Reageer (0)
19-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeriste wordt uit tent gesleurd, verkracht en voor dood achtergelaten in Bolivia. Maar haar aanvallers zullen geen rust meer kennen

Toeriste wordt uit tent gesleurd, verkracht en voor dood achtergelaten in Bolivia. Maar haar aanvallers zullen geen rust meer kennen

https://images1.persgroep.net/rcs/o0iPcjummAsmPNT3eDc4O8jmemg/diocontent/125848555/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vasilisa Komarova (37) was net veertien maanden bezig met haar solo motortoertocht toen ze door drie mannen werd aangevallen en verkracht in Bolivia. Dankzij haar moed en volharding is er nu gerechtigheid gekomen. “Deze daders zullen geen enkele vrouw nog kwaad kunnen berokkenen”, aldus Komarova.

De toeriste had reeds Patagonië en Argentinië doorkruist toen ze de grens overstak met Bolivia. De tragische gebeurtenis voltrok zich op 4 juni 2017. “Ik ben bang dat ik het nooit zal vergeten; het staat in mijn geheugen gegrift”, verklaart de vrouw, die de Britse nationaliteit verkreeg nadat ze verhuisde van Moskou naar Londen toen ze twintig was.

Lagune

“Ik had net een boottochtje gemaakt op een rivier nabij Santa Rosa toen me werd aangeraden om te kamperen nabij een lagune in het afgelegen plaatsje Rurrenabaque. “Die avond verliet ik mijn tent even om een ​​foto van de lagune te maken. Enkele dronken mannen riepen naar me dat ik met hen moest komen vissen, maar ik ging er niet op in en keerde terug naar mijn tent, vertelt ze.

Een uur later werd ze gewekt door enkele mannenstemmen naast haar tent. Ze lachten luid en begonnen vuile praat te verkopen. “We zijn naar een feestje geweest en nu zoeken we een b*tch om plezier mee te maken”, zeiden ze.

Machetes

“Het was toen dat ik hun machetes zag. De mannen openden de tent en sleurden me eruit. Ze hielden een machete tegen mijn borst en één op mijn buik en de derde man greep me vast bij de hals”, aldus Komarova. “Ik wilde me niet gewonnen geven en vocht terug. Dat vonden ze allerminst leuk en ze sloegen me.” Toen werd ze verkracht.

“Ik verloor het bewustzijn omdat ze mijn keel hadden toegeknepen. Ik kon me niet bewegen. Het deed erg veel pijn omdat ik enkele ontwrichtingen had.”

De daders beroofden haar, vernielden haar motor en lieten de vrouw voor dood achter. ’s Morgens kreeg ze hulp van enkele lokale bewoners die de lagune bezochten om hun kleren te wassen. Nadien kon ze contact leggen met een medewerker van de Russische ambassade die ze eerder tijdens haar reis toevallig had ontmoet.

Komorava wist één ding zeker: ze zou er alles aan doen zodat gerechtigheid ging geschieden na deze gruwelijke daad. Ze weigerde een jaar lang het land te verlaten en sloeg de waarschuwingen in de wind als zou het nooit tot een rechtszaak komen. Ze ging aan de slag als personal trainer zodat ze in Bolivia kon blijven en bleef volharden tot het proces dan toch van start ging.

Moedige getuigenis

Vorige maand kwam de vrouw in de rechtbank eindelijk oog in oog te staan met haar aanvallers. Het was het wachten waard geweest. Dankzij haar moedige getuigenis werden Jose Gongora (26), Yery Yumacale (24) en Fabio Bazan (30) tot zware gevangenisstraffen veroordeeld. Gongora kreeg een celstraf van 25 jaar wegens verkrachting. Yumacale en Bazan kregen respectievelijk 10 en 7,5 jaar.

“Ik ben zo blij dat ze andere vrouwen geen kwaad meer kunnen berokkenen”, zegt Komarova. Deze vreselijke ervaring zal de enthousiaste motorrijdster er niet van weerhouden om haar reis te voltooien. Ze is van plan om vanuit Peru opnieuw op pad te gaan met als eindbestemming Alaska.

“Het is gewoon dé droom van mijn leven en die ga ik me niet laten afpakken door enkele dronken mannen”, zegt ze beslist. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen hun schaamhaar scheren

Waarom vrouwen hun schaamhaar scheren

https://images3.persgroep.net/rcs/ZKTX8zS_M59QqlKXYilfxls5-j8/diocontent/125894762/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In de loop van de geschiedenis is er iets vreemds gebeurd: er is een trend ontstaan bij vrouwen om hun schaamhaar aan te pakken. Wie het niet volledig wegscheerde, trimde het tenminste wat bij. Maar hoe komt dat eigenlijk?

We zullen het vaak niet toegeven, maar vele vrouwen vinden het ook vreemd als het schaamhaar bij iemand anders komt piepen. Iedereen herrinert zich nog wel de scène uit de eerste ‘Sex and the City’-film, waarbij Samantha Miranda met wat gevoel voor drama op de vingers tikt omdat ze haar bikinilijn niet verzorgd heeft. En zoals wel vaker durft Samantha openlijk te zeggen wat de rest van ons stiekem denkt.

Ondertussen is het dan ook een wijdverspreide gewoonte geworden om de haartjes down there te onderhouden. Eerder schreven we al over ‘Het eerlijke haaronderzoek’, waaruit bleek dat dames en masse (50 procent) alles afscheert, terwijl 39 procent de haartjes netjes bijwerkt.

Nochtans heeft dat geen enkel voordeel, integendeel. Het beschermt je gevoelige huid en je vagina tegen bacteriën. Bovendien houden de haartjes feromonen vast, dat zijn hormonale geurstoffen die aantonen dat je iemand aantrekkelijk vindt. Tot overmaat van ramp is het scheren of waxen ook geen prettig taakje, en kan het leiden tot wondjes, ingegroeide haartjes of zelfs infecties en brandwonden. Waarom doen we het in godsnaam dan toch? 

Sociale druk

“Er bestaat duidelijk een dubbele standaard voor mannen en vrouwen”, reageert body confidence coach Michelle Elman in Glamour Magazine. “Zelfs in advertenties voor scheerproducten tonen ze vrouwen zonder lichaamshaar, omdat dat vaak gezien wordt als iets onsexy.” Zulke onrealistische standaarden bezorgen vrouwen alleen maar stress en onzekerheden. 

En als het over seks gaat, is porno vaak de boosdoener, meent ze. “In een pornofilm loopt iedereen er gladgeschoren bij, waardoor vrouwen misschien het gevoel krijgen dat ze niet goed genoeg zijn. Ik heb al heel wat klanten gehad die dachten dat ze geen goede vriendin waren als ze hun schaamhaar niet vaak genoeg bijsnoeiden”, voegt Elman daar nog aan toe. Complete nonsens natuurlijk.

De enige oplossing is dan vaak genoeg herhalen dat haar, of het nu onder je oksels zit, op je benen of dààr beneden, niet onaantrekkelijk, vuil of beschaamtelijk is. De Amerikaanse Vogue zette enkele maanden geleden al een stap in de goede richting. De modebijbel publiceerde een artikel waarin stond dat het passé is om je schaamhaar helemaal te scheren of te laten harsen. Een vol bosje zou het nieuwe hip zijn.

Of het ook écht een trend is of niet, maakt op zich niet zoveel uit. De booschap die je moet onthouden: doe vooral waar je zelf zin in hebt. Heb je geen enkel probleem met scheren, waxen of harsen, en vind je dit zelfs aangenamer? Dan moet je daar geen verandering in brengen. Maar wie z’n haar liever wat laat staan, moet dat vooral doen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineel Lam Gods na meer dan 400 jaar opnieuw blootgelegd

Origineel Lam Gods na meer dan 400 jaar opnieuw blootgelegd

https://images1.persgroep.net/rcs/dzTDpckKQPYh30o7JihuquC_9lc/diocontent/125892962/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het originele lam uit het wereldberoemde schilderij van de gebroeders Van Eyck ‘Lam Gods’ werd overschilderd, maar is na meer dan 400 jaar opnieuw zichtbaar gemaakt. Restaurateur Nathalie Lacquière heeft er drie weken minutieus aan gewerkt.

Lacquière en haar team begonnen in januari de oude overschildering, die het Lam Godsveelluik bijna vijf eeuwen lang bedekte, millimeter voor millimeter te verwijderen. Zo komt nu zes maanden later uiteindelijk het originele lam tevoorschijn, met een minder breed voorhoofd en minder grote oren. Het oorspronkelijke lam van de Van Eycks uit 1432 heeft een uitgesproken snuit en grote, frontale ogen, die de toeschouwer intens bij het offertafereel betrekken. Het blijkt nauwelijks beschadigd, maar mogelijk werd het toch in de zestiende eeuw overschilderd net voor die dwingende blik.

Het lam werd al in het midden van de zestiende eeuw overschilderd, toen kleine beschadigingen en slordige restauraties moesten verstopt worden.  In 1951 haalden restaurateurs de groene overschilderingen rond het lam al weg, zodat de originele oren zichtbaar werden.  Daarom had het lam tot voor kort vier oren.

https://images3.persgroep.net/rcs/Xgr-gsbYwWm4y4TPwUsRiXSfGYQ/diocontent/125893038/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Niet alleen het lam was overschilderd, maar ook de luchtpartji, de gebouwen en de heuvels op de achtergrond. De gewaadplooien en het altraarkleed werden eveneens bedekt met een nieuwe verflaag.

De ingreep die nodig was om het originele Lam Gods weer helemaal bloot te leggen, was delicaat en werd uitgevoerd met chirurgische scalpels onder een stereomicroscoop. De veelheid en kleuren en het opmerkelijke lichtspel kunnen nu opnieuw na honderden jaren bewonderd worden. Er verschenen zelfs nieuwe gebouwen.

Maar de restauratie loopt nog. De afronding van de huidige fase - de behandeling van het paneel de ‘Aanbidding van het Mystieke Lam’ en zijn zijpanelen - is voorzien voor 2020, het Van Eyckjaar. Daarna wordt het bovenregister van het open altaarstuk onder handen genomen: het sluitstuk van een spectaculaire restauratiecampagne. (br.hln)


» Reageer (0)
18-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier jaar na haar deelname aan ‘Boer zkt. vrouw’ is ex-kandidate Kelly getrouwd

Vier jaar na haar deelname aan ‘Boer zkt. vrouw’ is ex-kandidate Kelly getrouwd

https://images2.persgroep.net/rcs/bD9z1aGyY8l60-GBkmDWiqo8lFs/diocontent/125803901/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Kelly Vergauwen, die in 2014 meedeed als een van de kandidaten van ‘Boer zkt. vrouw’, is dit weekend in het huwelijksbootje gestapt met collega-boer Bram Van Sever. De twee baten ook samen een land- en tuinbouwbedrijf uit.

Kelly Vergauwen, die in 2014 meedeed als een van de kandidaten van ‘Boer zkt. vrouw’, is dit weekend in het huwelijksbootje gestapt met collega-boer Bram Van Severen. De twee baten ook samen een tuinbouwbedrijf uit.

In 2014 zorgde Kelly Vergauwen uit Leest voor een unicum door samen met haar vader Patrick deel te nemen aan ‘Boer zkt. vrouw’. Haar vader stapte al snel uit het programma zonder match en ook voor Kelly kon Dina Tersago uiteindelijk geen cupido spelen.

Vier jaar na datum heeft Kelly dan toch het liefdesgeluk gevonden bij Bram die ze via de koeienstiel tien jaar geleden al leerde kennen. De vonk sloeg vorig jaar uiteindelijk over en de twee runnen nu samen een tuinbouwbedrijf. De plechtigheid vond zaterdag plaats in de kerk van Hombeek. “Het was de mooiste dag van ons leven”, glundert het paar. “We zouden volgende week zo opnieuw kunnen trouwen.” En Patrick? die verraste het bruidspaar met speciaal vervoer naar de kerk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo loop je wél zelfzeker rond in bikini

Zo loop je wél zelfzeker rond in bikini

https://images1.persgroep.net/rcs/frTSBb0Cr_7HdHFJGvyH_X2a0ag/diocontent/125770471/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een dagje relaxen in een wellness, een tripje maken naar de kust of tijdens een vakantie luieren bij een zwembad. Héérlijk, toch? Al is er voor veel vrouwen wel een groot nadeel aan verbonden: ze voelen zich onzeker in bikini. Ook al is dat absoluut niet nodig, toch geven we enkele tips om je zelfvertrouwen wat op te krikken.

1. Investeer in een goede bikini

Die onzekerheid heeft vaak te maken met je bikini of badpak. Soms is die te klein en kruipt het kleinood tussen je billen, de andere keer zit hij te los of laat hij iets té veel vel zien naar je goesting. Of je nu de voorkeur geeft aan een badpak, een tankini of een ieniemienie bikini: kies voor een exemplaar waar jij je goed in voelt. We spreken uit ervaring als we zeggen dat de zoektocht naar de juiste badkledij niet gemakkelijk is, maar het is wel de moeite waard.

2. Drink voldoende water...

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je voldoende water moet drinken. Het zorgt er onder meer voor dat je voldoende gehydrateerd blijft en dat je huid blijft stralen. Als je langs de andere kant te weinig water drinkt, gaat je lichaam water vasthouden, wordt je stoelgang harder en krijg je een bolle buik. En net dat kunnen veel vrouwen missen als kiespijn wanneer ze rondlopen in een bikini. 

3. ... en hydrateer je huid

Wie z’n huid wil verwennen, moet niet alleen voldoende water drinken, maar ook een bodylotion gebruiken. Kies een flesje met een lekkere geur voor dat tikje extra zelfvertrouwen. En vergeet achteraf niet om je nog in te smeren met zonnecrème! 

4. Speel vals met een zelfbruiner

Af en toe voelen vrouwen in badpak zich ook onzeker omdat ze nog maar weinig tijd hebben gehad om in de zon te zitten. Het gevolg? Hun snoet mag dan wel al sproetjes gekregen hebben van de zon, hun benen zijn net twee melkflessen. Waterproof zelfbruiner kan dan een gemakkelijke oplossing zijn. 

5. Leidt de aandacht af met leuke accessoires

Het is héél typisch dat vrouwen op de kleinste details letten. ‘Ik schaam me voor mijn knieën, die zijn er zo vreemd uit’ of ‘Mijn vetrolletjes zijn echt vreselijk’. Terwijl die knieën en buik er voor iemand anders perfect normaal uitzien. Draag daarom enkele accessoires, zoals je favoriete zonnebril of luxueuze zomerhoed. Zowel anderen zullen hun ogen er niet van kunnen afhouden, als jij bent minder gefocust op je onzekerheden. 

6. Fake it till you make it

Maak er een spelletje van en doe alsof je niet onzeker bent. In plaats van ineengedoken te zitten, trek je jouw schouders naar achteren, doe je je kin omhoog en laat je jouw meest sympathieke glimlach zien. Het zal wat onwennig voelen in het begin, maar na een tijdje zal je merken dat je je meer op je gemak voelt. 

7. Denk na over je kapsel

Het klinkt vast en zeker herkenbaar: als je gaat zwemmen, ziet je haar er achteraf verwilderd en ontploft uit. Ook bij ondergetekende is het een doorn in het oog. Maak op voorhand een hoge knot of een vlecht, of denk er aan om een stijlvolle haarband mee te nemen. Et voilà, probleem opgelost. 

8. Stop met vergelijken

We doen het allemaal wel eens: jezelf vergelijken met anderen. ‘Zij heeft een strakkere buik, zij heeft prachtig haar en die vrouw heeft rondingen waar zelfs Kim Kardashian jaloers op zou zijn’. En sociale media maken het er niet gemakkelijker op. Wie door z’n feed scrollt, ziet tijdens de vakantiemaanden gegarandeerd het ene modellenlijf na het andere. Maar dat vergelijken is nergens goed voor. Probeer er dus mee te stoppen en wees vooral niet te streng voor jezelf. (br.hln)

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!