NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
26-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getrouwd met een sloddervos? Overleven in harmonie doe je zo

Getrouwd met een sloddervos? Overleven in harmonie doe je zo

https://images0.persgroep.net/rcs/C_-4X4F0bdw3lLK1flXO-aSjngI/diocontent/121599290/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Laten we beginnen met het goede nieuws: je hebt de liefde van je leven gevonden. Het minder goede nieuws: orde en netheid zijn niet de allersterkste kanten van jouw liefste. Maar zoals altijd, waar een wil is, is een weg. Zo ga je om met een rommelig persoon en dat op een liefdevolle manier. 

Maak ‘dump zones’

En dan hebben we het niet over een strategische plaats om het met elkaar uit te maken. Neen, een plaats waar de hele familie hun spullen kan achterlaten zonder zich zorgen te maken over orde en netheid. Denk: een grote mand of kist in de badkamer, een mand in de gang waar sleutels en portefeuilles in kunnen, een schuif in de keuken waar van alles en nog wat in terechtkomt. De eerste stap naar een opgeruimd huis!

Wees eerlijk en direct over jouw verwachtingen

Passieve agressie heeft geen plaats in dit scenario. Heb je frustraties tegenover hem of haar, probeer ze dan op een normale manier uit te spreken. Daarnaast is het ook een goed idee om misschien zelf al met een oplossing voor het probleem te komen. Stel: jij stoort je aan het feit dat je partner oude magazines laat rondslingeren, hij of zij ziet het als een soort van artistieke expressie. In plaats van de magazines gewoon weg te smijten en het zaakje zo af te handelen, kan je hem of haar ook vragen of die artistieke expressie zich niet op een ordelijke manier op het boekenrek mag uiten. 

Maak een routine van familie opruimbeurten

Oké, je liefste gaat niet van dag op dag ‘een nieuwe man of vrouw’ worden en ervan houden om de ruiten te kuisen, zo veel is duidelijk. Maar je kan je partner wel leren hoe die een handje kan helpen bij het huishouden. Hoe doe je dat? Een tip uit de kleuterklas: plan het in in jullie dagelijkse routine. Een halfuurtje op zondagnamiddag bijvoorbeeld? Wanneer poetsen bij de dagelijkse routine hoort, gaat het steeds minder vervelend lijken. 

Leer dingen los te laten

“Ruim die schoenen nu toch eens op”, “een vuile tas hoort IN de vaatwasmachine”, “smijt die vuile sokken nu toch eens in de wasmand”, “Ik heb het gevoel dat ik hier de meid ben”. Komen deze uitspraken bekend voor? Dan moet je misschien af en toe proberen dingen los te laten. Bij een goede relatie horen nu eenmaal frustraties. Af en toe een oogje dichtknijpen voor de mensen die we graag zien, is nu eenmaal een van de grootste geheimen in een goed huwelijk.  (br.hln)


» Reageer (0)
25-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheime wapen om zonder puistjes wakker te worden? Slaap met je haren in een staart

Het geheime wapen om zonder puistjes wakker te worden? Slaap met je haren in een staart

https://images0.persgroep.net/rcs/5cXSbJlxncJ2xOMWLKJLepSLnsk/diocontent/130663676/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Die te strakke rekker uit je haren halen, het voelt bijna net zo goed als je broek losknopen zodra je thuiskomt van je werk. Maar met een door acne geteisterde huid, is dat blijkbaar niet zo’n slim idee.

Hoewel puistjes op je kin vaak een hormonale oorsprong hebben, is de oorzaak van acne op andere plaatsen vaak moeilijker te achterhalen, althans tot nu. Volgens dermatologe Dendy Engelman is slapen met je haar los namelijk een belangrijke schuldige voor de ontsierende puistjes op je gezicht. “Je haar werkt als een magneet voor vuil en pollutie van buitenaf. Als je dan slaapt met je haren los wrijft je haar over je gezicht en beddengoed waardoor je huid meer vatbaar wordt voor puistjes”, aldus de dermatologe. “Dat verklaart ook waarom we soms pukkeltjes krijgen op andere plaatsen zoals onze wangen.”

Bovendien produceert je hoofdhuid talg - ja, hetzelfde goedje dat je poriën verstopt. “Afhankelijk van hoelang het geleden is dat je je haren voor het laatst waste, komt de talg op je strengen terecht. Als je met haren los slaapt, wordt je gezicht dus de hele nacht letterlijk tegen je olieachtige lokken geduwd waardoor je sneller puistjes kan krijgen. Veel puistjes op het voorhoofd worden zo veroorzaakt, bijvoorbeeld.”

Behoor je nog niet tot het douchen-voor-slapenkamp? Als je gevoelig bent voor acne, is het misschien toch een goed idee om dat patroon te veranderen. Blijf je meer fan van een ochtendlijke douche? Hoewel versgewassen lokken beter zijn voor je geliefde huid, kan je je haren ook gewoon in een losse vlecht, paardenstaart of knot doen om ze uit je gezicht te houden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 tips om beschadigd haar door hitte opnieuw te laten glanzen

3 tips om beschadigd haar door hitte opnieuw te laten glanzen

https://images1.persgroep.net/rcs/vLUhYGddwmkiZqIj9N1eXvKF0SI/diocontent/130536914/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Natuurlijke schoonheid is in. Puistjes mogen mee op de foto, littekens worden in de kijker gezet en niemand kijkt nog op van een ietwat vreemde natuurlijke slag in je haar. Al lonken die stijl- en krultang nog al te vaak uit het badkamerkastje. Resultaat? Droge en beschadigde lokken.  

Apparaten die je haren omtoveren zijn geweldig. De ene dag kan je voor zwoel en sluik haar gaan en de volgende voor wilde gekrulde lokken. Het enige probleem? Wanneer je ze te vaak en fout gebruikt, doen ze meer kwaad dan goed. Vanaf het moment waarop je haar niet meer normaal valt, kan dat een teken zijn van hittebeschadiging.  

Krul- en stijltangen voorgoed verbannen uit je leven is niet nodig, maar er zijn enkele stappen die je kunt nemen om je haar gezond te houden wanneer je af en toe hitte opzoekt. 

Bekijk je puntjes

De kans is groot dat je van veel mensen, inclusief jouw kapper, al vaak hebt gehoord dat je jouw haarpuntjes eens moet laten bijknippen. De puntjes van je haar zijn de oudste delen van jouw coupe. Ze zijn erg gevoelig en kunnen al snel splitsen of beschadigd raken wanneer ze droog zijn. Wanneer je jouw puntjes niet af en toe laat knippen, gaat je coupe er droog en futloos uitzien. 

Niet zeker of je puntjes een bezoek aan het salon nodig hebben? Als je haar extreem beschadigd is, verschijnen er witte puntjes op de uiteinden.

Eet vitamientjes

De mama’s wisten het al, en gelijk hadden ze. Vitamines zijn belangrijk. Voor je gezondheid én voor je haar. Een tekort veroorzaakt namelijk broze lokken en dat is al helemaal uit den boze wanneer je af en toe met de krultang door je lokken gaat. 

Herstel je lokken

Voor haar dat beschadigd is door hitte bestaat geen pilletje of vaste remedie. De enige oplossing - die niemand wil horen - is gedag zeggen tegen je apparaten. Voor diegenen die niet zonder hitte kunnen leven, is het belangrijk om een manier te zoeken waarop dat zo gezond mogelijk kan. Je kan beschadigd haar vergelijken met een verfrommeld stukje papier. Wat je ook doet, het zal nooit meer exact hetzelfde zijn. 

Haar is vooral opgebouwd uit proteïnen. Proteïnen toevoegen aan je haren via je voeding of een behandeling zal ervoor zorgen dat het opnieuw sterker wordt. Probeer je haar ook altijd te beschermen, een goede heat protecting spray kan wonderen verrichten. (br.hln)


» Reageer (0)
22-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie bewijst dat make-up je jonger doet lijken

Studie bewijst dat make-up je jonger doet lijken

https://images2.persgroep.net/rcs/DcB8Svo_0X_232fIaKBGh45s9-Y/diocontent/130415832/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tijdens onze tienerjaren doen we flink ons best om ouder te lijken dan we in werkelijkheid zijn. Op een bepaald moment - meestal heeft tram 3 er iets mee te maken - maak je een draai van 180 graden en doe je er alles aan om je jeugdigheid te behouden. In beide gevallen kan make-up daar een handje bij helpen, zo blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd is in het vakblad British Journal of Psychology.

Voor het onderzoek heeft Richard Russel, van de afdeling psychologie aan het Amerikaanse Gettysburg College, de krachten gebundeld met enkele wetenschappers van het Chanel Fragrance & Beauty Research & Innovation. Ze trommelden 32 vrouwen tussen twintig en zestig jaar op en namen foto’s van de dames zonder make-up. Nadien werden ze opgemaakt door een professional en werden er opnieuw kiekjes gemaakt. 

Achteraf moesten meer dan 130 mensen de leeftijd van die vrouwen raden. Bij dames tussen 30 en 40 jaar zaten de proefpersonen er vaak boenk op. Twintigers met een opgemaakte snoet werden dan weer ouder geschat, veertigers en vijftigers jonger. Vooral make-up op de huid en rond de ogen maakt een wereld van verschil. Een kleurtje op de lippen speelt blijkbaar een kleinere rol. 

Dan werd hetzelfde experiment nog een keertje herhaald bij 189 nieuwe proefpersonen, maar deze keer moesten de vrouwen zichzelf opmaken. Opnieuw kwamen dezelfde resultaten naar boven. Vooral bij de vrouwen tussen 20 en 30 en dames ouder dan 50 viel het leeftijdsverschil op. 

Wil jij er ook wel jonger uitzien? Enkele tips. 

Overdrijf niet

Gekleurde vlekjes willen we natuurlijk het liefst verstoppen met concealer en foundation, maar dit maakt je velletje droog én kan je rimpels accentueren. Stip de oneffenheden lichtjes aan en gebruik foundation met mate. 

Focus op je ogen... 

Als je nog geen wimperkruller had, moet je die stante pede in huis halen. Gekrulde wimpers zorgen voor een open en dus jongere blik.

... maar gebruik de juiste oogschaduw

Metallic oogschaduw of oogschaduw met veel glitter laat je beter links liggen. Het glanzende of sprankelende goedje heeft immers de neiging om je lachrimpels te accentueren. Matte, zachte oogschaduw zal je veel beter flatteren.

Investeer in een lipgloss

Bij matte lippen denken we spontaan aan onze groottante die tijdens familiefeesten onsmakelijke kussen geeft. Veel beter voor een natuurlijke, jeugdige look is een likje glos met een nude kleur. (br.hln)


» Reageer (0)
21-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse student in één klap honderden miljoenen euro rijker

Britse student in één klap honderden miljoenen euro rijker

https://images0.persgroep.net/rcs/B5_-Uc0dVlaUDJGw9eFv5GNUeIY/diocontent/130480898/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De 31-jarige doctoraatsstudent Harry Destecroix is plots een van de rijkste Britten. Hij verkocht zijn chemiebedrijfje voor ongeveer 800 miljoen dollar (695 miljoen euro) aan het Deense farmabedrijf Novo Nordisk.

Destecroix, een student aan de universiteit van Bristol, startte in 2014 samen met een professor en een zakenman Ziylo op, een bedrijfje dat molecules ontwikkelt die synthetische glucose kunnen binden. De verkoop betekent mogelijk een belangrijke kentering in de strijd tegen diabetes.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat wereldwijd meer dan 382 miljoen mensen aan diabetes lijden. Al wie aan diabetes type 1 lijdt en sommige type 2-patiënten moeten zichzelf insuline toedienen om het glucoseniveau in het bloed op peil te houden. Maar met de technologie van Destecroix en zijn collega’s kan er mogelijk binnenkort een nieuw type insuline ontwikkeld worden die zich aanpast aan het glucoseniveau in het bloed. Dit zou het risico op een te lage bloedsuikerspiegel drastisch verlagen bij diabetespatiënten.

“Deze deal geeft hoop voor een echte doorbraak in de behandeling van diabetes”, vertelt Destecroix aan Bristol Live. “Novo Nordisk is als leider op het vlak van diabetes het ideale bedrijf om het potentieel van de Ziylo-moleculen te maximaliseren.” (br.hln)


» Reageer (0)
20-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.616 spuiten, 7 ivf-behandelingen en 3 miskramen, maar nu is er eindelijk een dochtertje

1.616 spuiten, 7 ivf-behandelingen en 3 miskramen, maar nu is er eindelijk een dochtertje

https://images1.persgroep.net/rcs/Ocen5m555dmgDmkEK5bCadqXUBU/diocontent/130355994/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vier jaar proberen, zeven ivf-behandelingen, drie miskramen en 1.616 injectienaalden kostte het de Amerikaanse Patricia O’Neill om een baby te krijgen. Onlangs werd het meisje London geboren. Met deze adembenemende foto wil de mama laten zien hoe zwaar het was.

De foto werd gemaakt door fotograaf Samantha Packer. “Ze hadden gevraagd of ze naalden mee mochten nemen”, zegt fotograaf Samantha Packer per telefoon tegen de NOS. “Maar het koppel kwam met twee dozen vol injectienaalden aanzetten, veel meer dan ik had verwacht.”

Ze plaatste de foto op de Facebookpagina van haar bedrijfje, waar het inmiddels al meer dan 57.000 keer is gedeeld. “Het herinnert ons eraan hoe moeilijk het was om zwanger te worden”, zegt moeder Patricia tegen Amerikaanse media. “Je denkt: ‘Oh ik loop naar binnen en na negen maanden zullen we onze baby vasthouden’.” Maar dat bleek een stuk lastiger. 

Opgeven

Patricia werd gediagnosticeerd met een bloedstollingsstoornis die het zwanger raken moeilijk maakte. Ze moest zichzelf elke dag injecties geven. Desondanks wilden zij en haar vrouw Kimberly graag een kind. Ze stonden op het punt om op te geven, na de derde miskraam. “Ik was klaar mezelf te prikken en ik was klaar met de emotionele achtbaan.”

Maar ze gaven het nog een laatste kans, en uiteindelijk na vier jaar van artsenafspraken en naalden, kwam hun droom eindelijk uit. “Deze reis was moeilijk, maar het was de moeite waard.”

De foto zal ook een baken zijn voor het kleine meisje van het stel. “Hopelijk leert London dat je nooit je doel mag opgeven. En dat zelfs als je geen hoop meer hebt je moet doorzetten, omdat er licht aan het einde van de tunnel is en je daar kunt komen”, aldus Patricia tegen AZ Family.  (br.hln)


» Reageer (0)
19-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Heelal telt honderden waterwerelden waar buitenaards leven kan bestaan”

“Heelal telt honderden waterwerelden waar buitenaards leven kan bestaan”

https://images4.persgroep.net/rcs/6uzhWPIYV1jZ8u0b5RP5ZWBj_q0/diocontent/130278367/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het heelal bevinden zich talloze “waterwerelden” die volledig bedekt zijn met gigantische oceanen en mogelijk ook buitenaards leven herbergen, zo beweren astronomen. Uit nieuw onderzoek blijkt immers dat honderden planeten mogelijk bestaan uit de basisstoffen die essentieel zijn voor het ontstaan van leven. 

Water is vermoedelijk een hoofdbestanddeel van exoplaneten – planeten buiten ons zonnestelsel – die twee tot vier keer groter zijn dan de aarde, zegt een groep van internationale wetenschappers. Hun bevindingen werden deze week voorgesteld tijdens de Goldschmidt Conference, een chemieconferentie in Boston.

Tot nu toe hebben wetenschappers ongeveer 4000 exoplaneten ontdekt. Volgens wetenschappers van Harvard zijn 35 procent van hen, in totaal zo’n 1400 planeten, mogelijk waterwerelden. Uit een nieuwe evaluatie van data van de Keplertelescoop, die het heelal afspeurt naar exoplaneten, en de ESA-ruimtelescoop Gaia, blijkt immers dat veel planeten tot 50 procent water kunnen bevatten. Dat is veel meer dan de aarde, waarvan water slechts 0,02 procent van het totale gewicht bedraagt.

Verrassing

“Het was een enorme verrassing om te beseffen dat er zoveel waterwerelden zijn”, zegt hoofdonderzoeker dr. Li Zeng van de universiteit van Harvard. “Het is water, maar niet zoals we het hier gewoonlijk aantreffen op aarde. Hun oppervlaktetemperatuur bedraagt naar schatting 200 tot 500 graden Celsius”, zegt hij over de exoplaneten in kwestie. “Hun oppervlak is mogelijk gehuld in een atmosfeer die voornamelijk uit waterdamp bestaat, met een vloeibare waterlaag eronder. Dieper zal men dan naar verwachting ontdekken dat water is getransformeerd tot erg compact ijs vooraleer men de harde rotskern bereikt.”

(Intelligent) leven?

“Men moet beseffen dat, hoewel water hier op aarde en andere planeten in ons zonnestelsel kostbaar en zeldzamer lijkt, het in feite een van de meest voorkomende stoffen in ons heelal is”, stelt Li Zeng.

“Leven kan een universeel fenomeen zijn”, beweert de wetenschapper. “Waar en wanneer de omstandigheden juist zijn, zal leven ontstaan en zich ontwikkelen. Het is een natuurlijk gevolg van energie en de informatiestroom in ons universum. Het leven kan zich ontwikkelen in bepaalde lagen nabij de oppervlakte van deze waterwereld, wanneer de druk, de temperatuur en de chemische omstandigheden juist zijn.”

De mogelijkheid bestaat dat ook intelligent leven zich zal ontwikkelen in een waterwereld. “De details kunnen verschillen van de ene planeet tot de andere, net zoals het leven op verschillende continenten op aarde wat van elkaar verschilt”, aldus Li Zeng. (br.hln)


» Reageer (0)
18-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijtig nieuws uit Pairi Daiza: geen baby voor reuzenpanda Hao Hao

Spijtig nieuws uit Pairi Daiza: geen baby voor reuzenpanda Hao Hao

https://images2.persgroep.net/rcs/GqMFVbChDR1nt0LkZIiQPtBPzVE/diocontent/130199143/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Spijtig nieuws uit Pairi Daiza: de kunstmatige inseminatie van panda Hao Hao is mislukt, waardoor er dit jaar geen baby’tje komt.

“Wekenlang hebben wij geduimd en vol spanning gewacht (net zoals jullie)”, klinkt het op de Facebookpagina van de zoo. “Helaas zal onze mooie Hao Hao ons dit jaar geen panda baby’tje schenken.”

“Ook al zijn de slaagkansen bij een inseminatie heel laag (slechts 20% van de pogingen werpt vruchten af bij de reuzenpanda’s), we konden het niet laten om (heel) hard te hopen. Hartelijk dank aan allen die mee geduimd hebben, die hun positieve vibes uitstuurden naar Hao Hao en alle andere mogelijke trucjes bovenhaalden om haar geluk te brengen. We slikken het nieuws heel even door… en zo dadelijk gaan we weer dubbel zo hard werken om bedreigde diersoorten in stand te houden!”

“Een natuurlijke paring is het mooist. Maar bij panda’s gaat het als bij mensen: als er geen klik is, doen ze het niet. En je hebt maximaal drie dagen de tijd. Daarna is het een jaar wachten op de volgende ovulatie”, verklaarde Jella Wauters van de UGent in januari. (br.hln)


» Reageer (0)
17-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je huis schoonmaken in minder dan een halfuur doe je zo

Je huis schoonmaken in minder dan een halfuur doe je zo

https://images0.persgroep.net/rcs/tdLhZvoe82x5NiIT6HX7RbcDG0Y/diocontent/130232155/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Stel er komen onverwacht gasten over de vloer en je huis is een zootje, maar je hebt geen tijd meer voor een grote schoonmaak. Laat het stofzuigen en dweilen dan voor wat het is, die paar stofvlokken onder je salontafel zullen niemand zo storen. Doe deze 5 dingen en het lijkt alsof je je huis en bijgevolg je leven op orde hebt.

1. Het toilet

Spoel je toilet door, doe er wat kuismiddel in dat fel ruikt en geuren neutraliseert en haal eventuele remsporen weg. Ga kort ook met een vochtig doekje over de bril, en even achter de bril waar vaak een laagje stof blijft liggen. WC-papier moet koste wat het kost bijgevuld zijn en controleer ook of er een verse handdoek hangt.

2. De afwas

Doe afwas in de afwasmachine als je er een hebt, zelfs als je alles erna terug moet afspoelen en het er weer moet inzetten. Wie niet over die luxe beschikt, zet best de vuile borden en bestek in de pompbak. Vul die met water en zeep en laat alles weken terwijl je andere dingen schoonmaakt. Des te beter als je tijd over hebt om alles daadwerkelijk af te wassen. Zo niet, moeten je gasten tenminste niet zien op pannen met een aangekoekte maaltijd in van de week daarvoor. En het stinkt ook niet. 

3. Verlucht

Laat je huis minstens een halfuurtje verluchten voor je gasten komen. Niemand wil gasten ontvangen in een appartement dat nog naar slaap en muf ruikt, of erger: naar dat vispannetje van de dag ervoor.

4. Stof af

Spuit flink wat allesreiniger op een vochtige doek en ga snel even over alle grote oppervlaktes in huis. Denk bijvoorbeeld aan de eettafel, de schouw, bijzettafeltjes en tv-kast. Dat hoeft niet langer dan een paar minuten te duren, maar je woning lijkt er wel meteen schoon door.

5. Vuilnis

Maak een tour door je huis en doe alle lege flessen, etensresten en gebruikte zakdoeken in een vuilniszak. Gooi er meteen ook even al die vervallen potjes broodbeleg in en zet de zak buiten of toch tenminste op een plek waar niemand het kan zien en ruiken. (br.hln)


» Reageer (0)
16-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofie getuigt over 20 jaar partnergeweld:

Sofie getuigt over 20 jaar partnergeweld: “Ik mocht geen vrienden zien en werd geregeld opgesloten. Als ik niet luisterde zou hij mijn kinderen afnemen”

https://images0.persgroep.net/rcs/b9IK-AU3nPYjrnuIA1tONWOOThU/diocontent/130134649/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Jaarlijks worden heel wat vrouwen het slachtoffer van intrafamiliaal geweld, soms zelfs met dodelijke gevolgen. Vzw Trampolien wil die problematiek aankaarten met haar campagne ‘Sta eens in haar schoenen’. ‘Sofie’, een schuilnaam van het slachtoffer, getuigt aan VTM NIEUWS over haar ervaring.

Ze is zelf twintig jaar lang het slachtoffer geweest van een gewelddadige partner met wie ze twee tienerkinderen heeft. Het duurde jaren voor ze dat zelf kon inzien. Ze durft nog altijd alleen anoniem en onder een schuilnaam te getuigen.

“Ik kreeg een verbod om familie of vrienden te zien. Ik mocht ook niet meer buitenkomen en werd geregeld opgesloten. Er was veel manipulatie en zeer uitgebreid seksueel geweld. Hij dreigde constant om de kinderen van me af te nemen als ik niet zou luisteren.”

Sofie durfde vijf jaar geleden weg te gaan, maar ondervond zelf hoe moeilijk het is om uit een gewelddadige relatie te stappen. “Ik heb me initieel aangemeld bij het vluchthuis, maar dat zat helaas vol. En dan ben ik een beetje aan mijn lot overgelaten. Het is jammer dat er geen gecentraliseerde diensten zijn waarin alle aspecten samenkomen, want het gaat niet alleen om de rechtstreekse gevolgen van dat lichamelijke of psychische geweld. Er komt vaak ook een heel zwakke financiële situatie bij kijken. Er zijn kinderen betrokken, zij hebben ook ondersteuning nodig.”

Gemiddeld doet een slachtoffer pas aangifte na 35 incidenten. (br.hln)


» Reageer (0)
14-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnlijke borsten? Dit kunnen de redenen zijn

Pijnlijke borsten? Dit kunnen de redenen zijn

https://images0.persgroep.net/rcs/qnuLATLhTF10F8zGDLYaeCSX8ls/diocontent/130071932/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoe graag we ze ook zien, af en toe kunnen onze twee beste vriendinnen knap lastig zijn, zeker als ze pijnlijk en gevoelig aanvoelen. Hoewel dat erg vervelend is, wijst het meestal op niets ernstigs. Hier ontdek je alvast vijf veelvoorkomende boosdoeners.

1. Je bent ongesteld

De meest voorkomende oorzaak van pijnlijke borsten is de verandering in je hormoonhuishouding tijdens je menstruatie. Die pijn, ook wel cyclische pijn genoemd omdat hij gelinkt is aan je menstruatiecyclus, duikt meestal op vlak na je eisprong en dus op de dag voordat je menstruatie begint en tijdens de eerste dag van je regels. De oorzaak? De daling van het oestrogeenhormoon vlak na je ovulatie. Het goede nieuws? Zodra de rode vlag gepasseerd is, is de pijn ook weer verdwenen.

2. Je was net iets té enthousiast in de sportschool

Als je de dag voordien een reeks indrukwekkende push-ups deed, hoef je niet meer verder te zoeken naar de oorzaak van je pijnlijke borsten. Je hebt niet écht pijn aan je borsten, maar wel aan je borstspieren die er net onder liggen. Gelukkig verdwijnt die pijn snel - afhankelijk van hoeveel en hoe hard je traint - en kan je hem verzachten met een pijnstiller of door er iets warms of ijs op te leggen.

3. Je draagt de foute beha

Draag je al jaren dezelfde bh-maat? Dan bezorgt je slecht passende bh je waarschijnlijk die pijnlijke borsten. Een te kleine of strakke duwt heel de dag tegen je borsten en een te grote zorgt ervoor dat je borsten te veel op en neer gaan. Hetzelfde geldt voor sportbeha’s. Zeker als je van een iets grotere voorgevel voorzien bent, moet je ervoor zorgen dat hij perfect past en voldoende ondersteuning biedt. Doe je dat niet, kunnen de ligamenten eronder en je borstweefsel uittrekken wat voor heel wat narigheid kan zorgen.

4. Je hebt last van klonterige borsten

Pijnlijke of gezwollen borsten wijzen vaak op fibrocystische veranderingen waarbij er meer knobbeltjes en bultjes in de borst te voelen zijn. Je borsten kunnen er dan wat ‘klonterig’ uitzien, maar voor de rest is er niets meer aan de hand. De knobbeltjes verhogen je risico op borstkanker namelijk niet, maar kunnen wel groter of pijnlijker worden bij hormonale veranderingen zoals bij het begin van je menstruatie.

5. Je bent verslaafd aan je bakje troost

Als je fibrocystisch borstweefsel hebt, kan je ook gevoeliger zijn aan stimulerende middelen zoals cafeïne. Die zou immers voor meer zwelling kunnen zorgen waardoor de pijn verergert. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het minderen van koffie en thee helpt om borstpijn te verlichten.

Meestal wijzen je pijnlijke borsten dus op niets ernstigs, maar als je het zaakje niet vertrouwt, neem je het best contact op met je arts om je te laten controleren op andere aandoeningen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margriet Hermans weet eindelijk wat herseninfarct bij Celien veroorzaakte: “Een attractie in Phantasialand”

Margriet Hermans weet eindelijk wat herseninfarct bij Celien veroorzaakte: “Een attractie in Phantasialand”

https://images3.persgroep.net/rcs/82xAzMxV3npq6p_mwePjhoo_Y_U/diocontent/55393445/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Margriet Hermans (64) blikt deze week in Dag Allemaal terug op het dubbele herseninfarct dat haar dochter Celien begin dit jaar trof. ‘Ik voel me daar schuldig om’, zegt ze.

“Het gaat goed met Celien, alleen is haar linkerbeen nog niet helemaal hersteld”, legt Margriet uit. “Soms schiet het zomaar opzij zonder dat Celien daar controle over heeft. Ze treedt nu weer op, maar dat been speelt haar wel parten. We zullen zien hoe het evolueert. Celien gaat ­geregeld op controle bij de cardioloog. Ze is recent nog ­geweest, en nu pas kent ze de oorzaak van haar infarct.”
Rollercoaster

Die was niet wat ze aanvankelijk gedacht hadden. “Een razendsnelle rollercoaster in Phantasialand, één die tot wel 150 kilometer per uur gaat. We waren daar in oktober. Ik voel me nog altijd schuldig dat ik haar overtuigd heb om in die attractie te stappen...”

“Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon. Ze hoorde haar hartslag in haar oren, een beetje ruis ook. Ze is naar de oorarts gegaan, maar die verwees haar niet door. Pas toen we voor de feestdagen gingen shoppen, zagen we dat Celien haar been niet onder controle kreeg.”
Bange weken

“Toen beseften we dat er echt iets aan de hand was. Dat je kind zoiets kan overkomen op haar 25ste... Celien is dan ook nog diabetespatiënt, dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op. We hebben echt bijzonder bange weken doorstaan.”

Gelukkig is het grootste gevaar ondertussen geweken. ”Ik ben blij dat mijn dochter bijna volledig hersteld is. Een wonder! Ze helpt ­ondertussen ook mee in de vastgoedzaak van haar man Nico. Ze doen dat goed samen, een mooie uitdaging.” (br.hln)


» Reageer (0)
12-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom raak je altijd geconstipeerd op vakantie (en dit kan je eraan doen)

Daarom raak je altijd geconstipeerd op vakantie (en dit kan je eraan doen)

https://images3.persgroep.net/rcs/seN0MlwFUh5TULXPXdfK-R1wf04/diocontent/129953293/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Lukt het jou ook nooit om de eerste dagen naar het toilet te gaan op reis? Wij vroegen onze maag-darmspecialist hoe dat komt en vooral: hoe je ervan verlost raakt.

“Er zijn omstandigheden waarin iedereen geconstipeerd raakt. Dat zijn vooral situaties waarin je verandert van omgeving, zoals op vakantie”, zo steekt Jan Tack, maag-darmspecialist in het Universitair Ziekenhuis van Leuven, van wal.

“Constipatie is dan een natuurlijke reactie van het lichaam omdat het in een minder vertrouwde omgeving terechtkomt. Je bent meer op je hoede zolang je niet zeker bent van je omgeving. Daardoor kan je de eerste dag waarschijnlijk niet naar het toilet gaan.”

De beste manier om het op te lossen is volgens Tack aan lichaamsbeweging doen en vezelrijke voeding eten. Weet dat je op vakantie geconstipeerd kan raken en panikeer niet meteen vanaf de eerste dag. “Blijf je lang geconstipeerd en heb je er vaak last van op vakantie? De meeste stoelgangverzachters die je zonder voorschrift kan halen bij de apotheek zijn meestal vrij onschuldig dus dan kan je de constipatie gerust zelf wat proberen op te lossen”, besluit hij.  (br.hln)


» Reageer (0)
09-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 tekenen dat je een crazy cat lady bent

15 tekenen dat je een crazy cat lady bent

https://images1.persgroep.net/rcs/Kua73hKUynKfWDLSKIgJlXK_qtA/diocontent/129802170/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is vandaag internationale kattendag, het moment waarop crazy cat ladies (en mannen natuurlijk) feest vieren. De befaamde crazy cat lady Elke Van Huffel schreef er zelfs een boek over dat op 18 oktober uitkomt, en wij mogen er exclusief een checklist uit delen waaruit je kan afleiden hoe hoog jouw crazy cat lady-niveau ligt.

1. Bij het thuiskomen van werk/school begin je meteen je hele dag te vertellen tegen je kat - en je vindt het overigens een bijzonder vruchtbaar gesprek.

2. Wanneer je deze diepzinnige conversaties voert, druk je je steevast in een bizar hoog babystemmetje uit.

3. Zonder kledingroller geraak je niet deftig je huis uit - hallo wandelende haarbal.

4. Eerste dates lopen abrupt ten einde wanneer je crush vertelt niet van katten te houden. Goodbye Satan!

5. Je hebt op zijn minst 1 kattentrui in je kast hangen en je vrienden komen elke verjaardag wel op de proppen met een kattengerelateerd cadeau.

6. Wanneer je kat in je schoot naar dromenland is vertrokken, blijf je roerloos in de zetel liggen. Volle blaas of niet.

7. Je droomt stiekem van een kattattoo, of je hebt er zelfs al één.

8. Op een feestje duurt het maximum een kwartier vooraleer je - ongevraagd - foto’s van je kat tevoorschijn tovert. “Kijk hoe schattig!!”

9. Je weet perfect hoe kattenhaar smaakt, aangezien je het elke dag in je mond krijgt door alle uitgebreide knuffelsessies.

10. Vrienden komen altijd naar jou voor kattenadvies. Tijdens de afgelopen hittegolf had jij een noodplan klaar op maat van elke kat.

11. Er is geen kattenmeme die je niet kent - Keyboard Cat, anyone?

12. Je hebt een eigen Instagram-account gemaakt voor je kat en droomt stiekem van grote influencerdeals. Wat Grumpy Cat kan, kan jouw kat ook. En beter.

13. Je vertrekt steevast met een kanjer van een schuldgevoel op reis omdat je je hartendief eigenlijk niet zo lang alleen wil laten. Die laatste blik voor je de deur achter je dicht trekt: hartverscheurend.

14. Je hebt The Lion King al 37 keer gezien en houdt het nog steeds niet droog. Je hebt je kat al vaak als vervang-Simba in de lucht gestoken op de tonen van ‘The Circle of Life’.

15. Onder het motto “eentje is geentje”, heb je al een hele waslijst aan mogelijke kattennamen in je hoofd, want je denkt al maanden aan gezinsuitbreiding. Wordt het Coco, Felix of toch Mufasa?

Het Crazy Cat Lady-boek - 101 weetjes. tips en activiteiten voor jou en jouw kat(ten) - is te koop vanaf 18 oktober. Wie niet kan wachten, kan het boek wel al online reserveren via bol.com. Meer info: vanhalewyck.be. (br.hln)


» Reageer (0)
08-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 trucs om fotogenieker op je vakantiekiekjes te staan

7 trucs om fotogenieker op je vakantiekiekjes te staan

https://images3.persgroep.net/rcs/VhAReW1REea6vPGA-Y8fqTVcoj0/diocontent/129706854/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is zeker géén must om als een of ander model op al je foto’s te staan. Even voor de duidelijkheid: dat willen we dus niet zeggen. Maar met de komst van smartphones en selfies is het fijn als we ons van onze meest flatterende kant kunnen laten zien, zonder dubbele kin of duidelijke grote poriën. Wij hebben alvast enkele tips & tricks verzameld.

1. Toon je van je ‘schoonste’ kant

Iedereen heeft een zogezegde goede kant, en bij de meeste mensen is dat de linkerkant van het gezicht. Dat beweert toch modefotograaf Garance Doré én wetenschappers van de Amerikaanse Wake Forest University. Dus kijk eens in de spiegel en controleer welke hoek van je snoet jij het mooiste vindt.

2. Neen, “cheese” moet je echt niet zeggen

Wie ooit op het idee is gekomen om “cheese” te zeggen als er een fotograaf voor je neus staat, weten we niet, maar waar zat ie met z’n gedachten? Echt mooi is dat niet, die brede, fake glimlach. Een betere optie is blijkbaar “thursday”. Dit zou je gezicht helpen relaxen én hierdoor staan je lippen een beetje uit elkaar. 

3. Kijk niet naar het vogeltje

Je kent het wel: ’s avonds tijdens een avondje uit wil je die memorabele momenten nog vastleggen op de gevoelige plaat, en zit er niets anders op dan een flits te gebruiken. Af en toe kan het dan zijn dat je ogen rood oplichten, omdat je pupillen vernauwen door het plotse licht. Om dat te vermijden, kijk je best eerst naar een ander licht vooraleer je een kiekje maakt - dan is die vernauwing gepasseerd. 

4. Plaats je tong achter je tanden

Voor een natuurlijke glimlach duw je best je tong tegen je tanden. Dit helpt trouwens ook om een dubbele kin te vermijden: win-win! Luidop lachen - hoe onnozel het ook is - eindigt ook vaak in een oprechte bulderlach. 

5. Probeer te relaxen

Iemand uit je omgeving heeft besloten om een foto te maken. Wat volgt? Pijn aan de kaakspieren van het vals glimlachen én vijf minuten stress dat je er niet mooi op staat. Uiteraard treedt dan de self fulfilling prophecy in gang en is het inderdaad géén kiekje om over naar huis te schrijven. 

Op zich is het helemaal geen probleem dat je niet graag poseert, maar als je ondanks de zenuwen toch een knappe foto wil, kan je altijd je ogen sluiten tot net voor het moment dat de fotograaf zijn knopje indrukt. Het enige wat je dan moet doen, is je ogen openen en zo spontaan mogelijk proberen te glimlachen. 

6. Zit je neer? Lang leve het vogelperspectief

Als je neerzit, kan de fotograaf best rechtstaan. Omhoog kijken naar de camera geeft dan het beste resultaat. 

Ook als je rechtstaat is het belangrijk om de juiste hoek te vinden. Welk perspectief laat je troeven uitkomen of laat je benen ietwat langer lijken? Probeer het zelf eens uit!

7. Hef je gezicht een beetje op

Als we één ding onthouden van onze pasfoto, is het wel dit: recht in de camera kijken geeft nooit, jamais, het beste resultaat. Wat veel beter werkt én je jukbeenderen (zelfs de goed verstopte) laat uitkomen, is je kin een beetje heffen en omhoog kijken. Ook dan is het de bedoeling dat de fotograaf een foto maakt vanuit vogelperspectief.  (br.hln)


» Reageer (0)
07-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits magazine Tatler lovend over Antwerps transgendermodel

Brits magazine Tatler lovend over Antwerps transgendermodel

https://images0.persgroep.net/rcs/MPzEVg6afnDSm5cIXTIA1FvZoQg/diocontent/129733775/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Begin dit jaar sierde Maxim Magnus (20) nog de cover van het modenummer van NINA, nu wordt ze door het Britse magazine Tatler de hemel in geprezen. De Antwerpse schone is één van de zestien millennials die het blad uitkoos als ‘nieuwelingen die hun generatie definiëren’ voor hun prestigieus septembernummer.

“Ik kies ervoor om open te zijn over het feit dat ik transgender ben omdat ik dus een rolmodel wil zijn. Ikzelf heb nooit zo’n voorbeeld gehad. Er was niemand naar wie ik kon opkijken, ik kon geen persoon volgen die er openlijk over praatte. Ik vind het belangrijk om dat wél te doen,” vertelde Maxim Magnus aan NINA in februari.

Toch vindt ze tegelijkertijd dat het feit dat ze een geslachtsoperatie onderging niet elke keer benoemd moet worden, “because it doesn’t define me”. “Ik vind dat je op gender geen label moet plakken, ik vind dat je nérgens een label op moet kleven trouwens. Die onuitgesproken diversiteit is net zo belangrijk. De modewereld is daarin op goeie weg, naar mijn gevoel.” De 20-jarige uit Antwerpen woont momenteel in London en studeert modecommunicatie. Daarnaast doet ze ook modellenwerk. Zo was ze onder andere al te zien in campagnes van Nike en Gucci.

Tatler

“Om een stem en macht te hebben, hoef je anno 2018 niet meer van een rijke of bekende familie af te stammen,” schrijft het Britse magazine Tatler over hun nieuwe reeks waarin Magnus te zien is. “Je hebt enkel authenticiteit, creativiteit  en talent nodig. En sociale media.” (br.hln)


» Reageer (0)
05-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugzak van 65 kilo, tocht van 500 kilometer: Belg (41) steekt als eerste mens ooit zonder begeleiding Tasmanië over

Rugzak van 65 kilo, tocht van 500 kilometer: Belg (41) steekt als eerste mens ooit zonder begeleiding Tasmanië over

https://images4.persgroep.net/rcs/YhhRD96zyZcpksiw7DWlyJCOEeU/diocontent/129593447/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke, in 2016 nog verkozen tot ‘European Adventurer of the Year’, is toe aan een nieuw huzarenstukje. De man wil als eerste mens ooit te voet Tasmanië oversteken in de winter, zonder begeleiding. Deze ochtend is hij “zijn moeilijkste avontuur ooit” gestart.

Loncke stak eerder al als eerste mens zonder begeleiding Death Valley in de Verenigde Staten over en leverde die prestatie opnieuw in de Australische Simpsonwoestijn én de grootste zoutvlakte ter wereld in Bolivia, de Salar de Uyuni. Al is het zijn tocht door Tasmanië die “de moeilijkste ooit” wordt, gaf hij enkele dagen voor zijn vertrek vanuit Launceston (Australië) te kennen. Deze  ochtend is hij zijn avontuur dan echt gestart.

Het is intussen al de zestiende expeditie voor de 41-jarige Loncke, die in februari 2016 nog ‘Europese avonturier van het jaar’ werd. Een keer eerder al trok hij door Tasmanië, het Australische eiland ten zuidoosten van het vasteland, in de zomer van 2006 en 2007. Toen wandelde hij 49 dagen onbegeleid door de bergen in de wildernis. Maar na bijna twaalf jaar mag het dus ambitieuzer: hij wil als eerste mens zonder hulp én in de winter het eiland te voet doorkruisen, van Penguin aan de noordkust tot South East Cape, het meest zuidelijke punt. Twee jaar lang stippelde hij de route van in totaal ruim 500 kilometer uit. De tocht hoopt hij in ongeveer veertig dagen af te leggen. In die periode zal Loncke niet worden bevoorraad. Hij nam al zijn voedsel en materiaal dat nodig is, mee. Zijn rugzak woog bij de start ongeveer 65 kilo.

Hevige sneeuw en regen

“Ik weet dat ik zal lijden op deze expeditie en het is zeker en vast al het moeilijkste dat ik ooit gepland heb”, zegt Loncke. De avonturier wacht inderdaad een zware taak, door de koude temperaturen en het moeilijke terrein in Tasmanië, met dichte begroeiing en hevige sneeuw- en regenval. “De kans dat ik South Cape bereik is erg klein, maar avontuur draait om risico’s nemen. Als het gemakkelijk zou zijn, zou iemand anders het al eerder hebben gedaan. Er zijn veel gevaren in Tasmanië, maar ik ga zo ver ik kan.”

Een van de manieren waarmee Loncke zich voorbereidde op de tocht, is door 10 kilo bij te komen. “Door nat te zijn en het koud te hebben, zal ik veel calorieën verbranden”, zegt hij. “Ik kan niet genoeg voedsel dragen om calorieën binnen te spelen, dus de calorieën als vet op mijn lichaam meedragen is de beste strategie.” De avonturier verwacht 10 tot 20 kilo aan lichaamsgewicht te verliezen gedurende de expeditie.

Opblaasbare boot

Loncke zal trouwens niet uitsluitend wandelen, hij legt ook een deel van het traject af met een packraft, een kleine en draagbare opblaasbare boot. Die zal hij gebruiken om grote meren over te varen en een stuk van de Gorden River af te leggen. Die rivier is volgens de Belg ook meteen het gevaarlijkste stuk, door de vele stroomversnellingen en rotsen en boomstammen in het water.

Tijdens zijn tocht zal Loncke ook voor de derde keer deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Parijs, waarvan het doel is te bepalen wat de impact is van factoren als koude, eenzaamheid, honger, dehydratie en slaaptekort op het cognitieve vermogen. Daarvoor voert hij om de drie dagen een reeks tests uit die 45 minuten in beslag nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
02-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help dorstige dieren tijdens droogte: “Plaats schaaltje water in de tuin”

Help dorstige dieren tijdens droogte: “Plaats schaaltje water in de tuin”

https://images3.persgroep.net/rcs/VyL5XO5nsSm5-V0a8kDExy8ANn0/diocontent/112541024/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Natuurpunt vraagt mensen om een klein, plat schaaltje water klaar te zetten in de tuin. Dat moet dieren helpen om water te vinden tijdens de huidige droogte. “Heel wat zoogdieren en vogels die normaal hun dorst laven in poelen, hebben het in deze droge periode moeilijk om aan water te geraken”, zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt.

De hittegolf brengt vele dieren in de knel. “De planten waarmee insecten en vlinders zich voeden, zijn verdroogd”, vervolgt Moeremans. “Deze dieren raken moeilijk hun eitjes kwijt en de gevolgen zullen we allicht volgend jaar merken. Terwijl er dit jaar uitzonderlijk veel vlinders waren, zullen dat er volgend jaar uitzonderlijk weinig zijn”. Volgend weekend organiseert Natuurpunt overigens voor de twaalfde keer een Vlindertelweekend.

Ook zoogdieren en vogels raken in de problemen door de aanhoudende droogte. “Belangrijk probleem voor zoogdieren en vogels is het gebrek aan water in natuurlijke poelen”, zegt Moeremans. “Die dieren wagen zich dan vaak in vijvers en zwembaden, maar raken daar niet meer uit weg. Dat geldt onder meer voor egels, eekhoorns en muisachtigen.” Vandaar de vraag van Natuurpunt om een schaaltje met water in de tuin te plaatsen voor dorstige dieren. Het best is dat een klein, plat schaaltje zonder hoge randen. 

Tot slot wordt nog eens gevraagd om goed op te letten voor het huidige brandgevaar in veel natuurgebieden. Dus geen brandende sigaretten weggooien, of glas achterlaten dat met de felle zon via zelfontbranding kan zorgen, benadrukt de organisatie.(br.hln)


» Reageer (0)
01-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-jarig meisje met beenprotheses maakt het als model

7-jarig meisje met beenprotheses maakt het als model

https://images0.persgroep.net/rcs/zHXiskkAny_XIViT8YIZjU8026A/diocontent/129471004/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Daisy-May Demetre heeft een grote modecampagne beet voor de Britse keten River Island. En daar stopt het niet voor het 7-jarige meisje dat haar twee benen moest laten amputeren toen ze 18 maanden oud was. Ze liep ook al op de catwalk tijdens London Fashion Week en ze inspireert haar duizenden volgers dagelijks op Instagram dat je je niet moet laten tegenhouden door je handicap.

Vlak na haar geboorte werd er bij het jonge Britse meisje fibulaire hemimelia vastgesteld. Een aandoening waarbij een deel of het geheel van de fibula, een bot in het onderbeen, ontbreekt. De oorzaak van de aandoening is voorlopig onbekend, al zijn er wel verschillende behandelingen mogelijk afhankelijk van de ernst van de afwijking. Denk aan speciale steunschoenen of een operatie waarbij de ledematen verlengd worden. Bij Daisy-May was het helaas meteen duidelijk dat ze nooit op haar eigen benen zou kunnen wandelen, daarom besloten haar ouders om ze te amputeren tot onder de knie.

Het meisje heeft nu twee prothesesets: eentje die lijkt op wat Paralympics dragen om te sporten, en een ander paar om te dragen naar school. Net als alle kinderen heeft ze geleerd om te wandelen, lopen en zelfs fietsen en dat doet ze met evenveel zelfvertrouwen als haar leeftijdsgenootjes zonder beperking.

Omdat ze er maar over bezig bleef, schreef haar vader haar een tijdje geleden in bij het modellenbureau Zebedee Management, dat zich specialiseert in modellen met een beperking. Zo mocht al snel een paar shoots doen voor Britse merken, liep zelfs al mee op de catwalk tijdens London Fashion Week en mag daar nu een grote campagne voor keten River Island aan toevoegen. (br.hln)


» Reageer (0)
31-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers tasten in het duister over dramatische terugval grootste kolonie koningspinguïns ter wereld

Wetenschappers tasten in het duister over dramatische terugval grootste kolonie koningspinguïns ter wereld

https://images2.persgroep.net/rcs/zYmBAS872y6yg0qMMHjyAuqcqeE/diocontent/129177541/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het Franse onbewoonde eiland Île aux Cochons in de Indische Oceaan kende ooit de grootste kolonie van koningspinguïns. Maar wetenschappers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. De kolonie van de op een na grootste pinguïnsoort is de afgelopen 35 jaar met bijna 90 procent geslonken. Het eiland, dat hoort bij de Crozeteilanden tussen Antarctica en Afrika, stond in de jaren 80 bekend als belangrijke broedplaats van de koningspinguïn. Het was de op een na grootste pinguïnkolonie in de wereld.
Maar sindsdien is het aantal van ruim twee miljoen koningspinguïns (met 500.000 paren die broeden) geslonken tot 200.000 (met 60.000 paren die broeden). Het aantal paren is met bijna 90 procent afgenomen.

Onverwacht

“Die afname is volledig onverwacht en overduidelijk. In de kolonie op het eiland leefde ooit een derde van alle koningspinguïns op de wereld”, zegt onderzoeksleider Henri Weimerskirch, ecoloog bij het  Centre for Biological Studies in het Franse Chize.

Volgens de wetenschappers is vooralsnog geen plausibele verklaring te geven voor zo’n ongekende daling van de pinguïnpopulatie. Vermoedelijk speelt klimaatverandering een rol, in combinatie met een afname van voedsel.

De onderzoekers hopen snel weer eens voet op het eiland te zetten, de laatste keer was in 1982. Ook toen was Weimerskirch erbij. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!