Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedwants in opkomst: hoe zorg je ervoor dat ze jou niet bijten?

Bedwants in opkomst: hoe zorg je ervoor dat ze jou niet bijten?

https://images0.persgroep.net/rcs/MWxP5-Apu5nXt0H9KrhuqPM9NYg/diocontent/117461184/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Als je ’s morgens wakker wordt met tal van rode jeukende bultjes op je lichaam, heb je ’s nachts misschien bezoek gekregen van bedwantsen. Ze zijn erg klein, maar reusachtige lastpakken. En ze zijn met veel: in de eerste vier maanden van 2019 werden er in België evenveel waargenomen als in heel 2018. “Het is een probleem dat gepaard gaat met reizen”, aldus Peggy De Clercq van Rentokil.

Bedwantsen zijn erg kleine insecten, het zijn bloedzuigende parasieten, en ze worden slechts vijf millimeter groot. Je heb al een vergrootglas nodig om ze goed te kunnen bestuderen. Maar dat wil niet zeggen dat je ze niet opmerkt.

De beestjes voeden zich immers met het bloed van mensen, en ze eten het liefst ’s nachts. Dat verklaart ook meteen waar hun naam vandaan komt: bedwantsen verschuilen zich vlakbij hun voedselbron, achter het hoofdeinde van het bed. “’s Nachts komen ze tevoorschijn en zuigen ze bloed, zoals vlooien en teken dat doen”, legt De Clercq uit. “Als ze voldoende bloed hebben, leggen ze eitjes. En als ze met te veel zijn, verplaatsen ze zich.”

Reisziekte

Maar waarom die lastpakken zich net naar jouw bed verplaatsten? Bedwantsen verspreiden zich eigenlijk op dezelfde manier als een ziekte. Verbleef je in een hostel of een B&B – stuk voor stuk plaatsen waar veel passage is – kan je de insecten via je kleren of koffer mee naar huis nemen. “En dat kan iedereen overkomen”, volgens De Clercq. 

De uitdrukking ‘Don’t let the bedbugs bite’ dat een onderdeel is van het gekende slaapritueeltje is - net zoals de bedwantsen zelf - afkomstig van Amerika. “Het probleem situeerde zich vroeger voornamelijk in Amerika en Afrika. Maar omdat veel mensen vandaag verre reizen ondernemen, zijn de bedwantsen inmiddels in grote getale aanwezig in België.”

Beter voorkomen dan genezen

“Zet je koffer daarom zeker niet op het bed als je reist”, tipt De Clercq. “Doe dat ook niet als je thuiskomt. Het is beter om je koffer op een stenen vloer in het midden van een ruimte te zetten.” De bedwantsen zijn luie beestjes die zich niet snel verplaatsen, maar als ze met veel zijn, doen ze dat wel. 

Verder is het belangrijk om je kleren - na een lange reis - te wassen op een temperatuur van 60 graden. Daar kunnen de kleine insecten niet tegen.

Schuilplaats

De populairste verstopplaats van de bedwants is vanzelfsprekend het bed. Daar kunnen ze zich overdag makkelijk in de kussens, lakens, dekens en achter het hoofdeinde nestelen om ’s nachts toe te slaan bij hun gastheer. Daarnaast verblijven ze in kiertjes, spleten en achter plinten. Ook vloerbekleding en tapijten zijn dankbare verstopplaatsen.

Wist je trouwens dat de kleine beestjes zich ook graag verschuilen in elektrische apparaten? Lampen, computers en tv’s zijn bijvoorbeeld lekker warm. Op zulke plaatsen kunnen ze zich vermenigvuldigen om zich vervolgens te verspreiden over het huis.

Mug of bedwants?

Hoe je weet of je opgezadeld zit met bedwantsen, en of de beten waarmee je ’s morgens opstaat afkomstig zijn van de minuscule beestjes? Heb je meerdere rode puntjes kort bij elkaar, dan zijn dat wellicht beten van bedwantsen. “Dan kan je een dokter bezoeker of een foto opsturen naar ongediertebestrijders. Die zullen vervolgens vaststellen of het werkelijk om bedwantsen gaat”, zegt De Clercq. Verder vervellen de kleine insecten ook. Vlakbij de schuilplaats kunnen er dus wel eens restanten worden aangetroffen. 

Daarnaast kan je ze (met een beetje geluk) zelf zien bewegen als je de lakens van het bed trekt of de matras omdraait. Bovendien laten ze rode uitwerpselen achter in de vorm van kleine rode vlekjes. Als je zoiets op je lakens ontdekt, is het tijd om alarm te slaan.

Wat nu?

“Eenmaal je echt met bedwantsen zit, komen ongediertebestrijders een kijkje nemen. Ze onderzoeken of de beestjes zich verspreidden over meerdere kamers”, legt De Clercq uit. “Blijft de schade beperkt tot een kamer gaan we die chemisch behandelen met een contactinsecticide. Als het om meerdere kamers gaat, stellen we een warmtebehandeling voor. Dat is een intensieve behandeling waarbij de kamers in kwestie gedurende veertig minuten verwarmd worden tot minimaal 60 graden. “Dat vraagt heel wat voorbereiding.”

Het is trouwens niet nodig om helemaal paranoïde te worden, vindt Peggy De Clercq: “Na een nachtje op een ander, neem je normaal nog geen bedwantsen mee naar huis”. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijd is twaalf miljoen hectare bossen verdwenen

Wereldwijd is twaalf miljoen hectare bossen verdwenen

https://images1.persgroep.net/rcs/QnZdZifRV-fTzJpjsVrD1uAL2yE/diocontent/146240359/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In 2018 is wereldwijd twaalf miljoen hectare aan tropisch bos verloren gegaan. Vooral verontrustend is het verlies van 3,6 miljoen hectare primair regenwoud, wat groter is dan de oppervlakte van België, meldt het World Resources Institute (WRI). De gegevens staan in het rapport Global Forest Watch (GFW), op basis van cijfers van de Universiteit van Maryland.

Volgens het jaarlijkse rapport was 2018 het op drie na ergste jaar wat betreft het verlies aan bossen, na 2016, 2017 en 2014. De meest getroffen landen zijn Brazilië, Indonesië, Congo, Colombia en Bolivia. Het gaat niet enkel om de ontbossing, maar ook de verwoesting door branden.

De primaire tropische regenwouden “zijn de bossen die de grootste impact hebben op koolstofuitstoot en biodiversiteit”, aldus Mikaela Weisse van het WRI. Zulke bossen hebben bomen die honderden tot duizenden jaar oud kunnen zijn. Ze slaan meer koolstofdioxide op dan andere bossen en zijn onvervangbaar voor de biodiversiteit. Ze bieden een habitat aan dieren zoals orang-oetangs, berggorilla’s, jaguars en tijgers. “Eens deze bossen zijn gekapt, kunnen ze nooit naar hun originele staat terugkeren”, aldus het WRI.   (br.hln)


» Reageer (0)
24-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonas Brothers brengen na 10 jaar een nieuw album uit

Jonas Brothers brengen na 10 jaar een nieuw album uit

https://images2.persgroep.net/rcs/Jf3gZvfOYemGICD1p8-hzOAgVnw/diocontent/145091441/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Op 7 juni releasen de Jonas Brothers hun nieuwe album ‘Happiness Begins’. De plaat komt er 10 jaar na hun laatste album, dat op 16 juni 2009 verscheen. Onder andere de nummers ‘Sucker’ en ‘Cool’ zullen op de nieuwe plaat staan. 

“Na zeven jaar niet met elkaar te werken, het leven te leven en onszelf en ons eigen pad te vinden, kwamen we terug om ons verhaal in een album te gieten. Ik ben zo opgewonden om jullie dit nieuwe album te laten horen”, schrijft Kevin Jonas, die voor het eerst centraal op de albumhoes staat, op Instagram. “Ik moet het zeggen, van alle albums die we gemaakt hebben, ben ik toch vooral trots op deze. Ik wou dat ik het jullie nu al kon geven, maar jullie zullen toch nog een klein beetje moeten wachten.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populair bij celebs en op de catwalk: de haarband is weer hip

Populair bij celebs en op de catwalk: de haarband is weer hip

https://images4.persgroep.net/rcs/KyIEXUbX0k0W6mNu66U-xH44Fu0/diocontent/146119306/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Waar de haarband lang symbool stond voor tuttigheid, maakt het haaraccessoire nu een hippe comeback. Vorig seizoen probeerden Dior en Alexander Wang het al eens, enkele celebs volgden maar de grote doorbraak bleef uit. Sinds Gigi Hadid in de nieuwe zomercampagne van Prada te zien is met een roze exemplaar op haar hoofd, is de diadeem een heuse hype.

Grace of Monaco, beter bekend als Grace Kelly maakte de haarband eigenhandig populair in de jaren 50. Elke vrouw wilde een tijdlang niet anders op haar hoofd hebben staan, zeker toen ook andere iconen als Audrey Hepburn en Catherine Deneuve er regelmatig mee gespot werden. In de jaren 90 leefde de diadeem weer op dankzij Prinses Diana, maar vanaf de jaren 2000 werd het vooral als iets klassieks en tuttigs gezien. In de serie Gossip Girl werd dat nog extra uitvergroot doordat het kuise en schatrijke personage Blair Waldorf er voortdurend mee dweepte.

Dankzij modehuis Prada is de haarband nu weer terug van weggeweest, op een coole en niet-tuttige manier dan. Tijdens de afgelopen modeweken werden al tal van fashionista’s met een exemplaar op hun hoofd gespot, de diadeem van Prada zelf is ondertussen hopeloos uitverkocht, maar ook bij de winkelketens liggen ze nu in groten getale in de rekken.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommige mensen constant met een been op en neer wippen

Waarom sommige mensen constant met een been op en neer wippen

https://images1.persgroep.net/rcs/bvdoWp7meOJ2Y0-qaZWAhVSpA4o/diocontent/145972517/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ben jij zo iemand die de hele dag lang neurotisch met zijn been trilt? Officieel wordt dat het Restless Legs-syndroom genoemd, wat zoveel betekent als een onweerstaanbare drang om de onderste ledematen te bewegen. Wat is de oorzaak daarvan?

Naar schatting zou het Restless Legs-syndroom of in het Nederlands het ‘rusteloze benen’-syndroom (RBS) bij ongeveer 10% van de mensen voorkomen. Vrouwen hebben er veel vaker last van dan mannen en het komt ook meer voor bij mensen op leeftijd. Bij RBS krijg je het gevoel alsof er mieren over je voeten lopen, wat gepaard gaat met de bijna onbedwingbare behoefte om je benen te bewegen. Vandaar ook de naam.

Wat is de oorzaak?

Er is niet maar één oorzaak van RBS. Zo kan de klacht bijvoorbeeld optreden door een tekort aan ijzer, magnesium of calcium, wat je relatief makkelijk kan oplossen met voeding of supplementen. RBS kan ook genetisch doorgegeven worden en ook stress en nervositeit is een veelvoorkomende oorzaak. Men spreekt dan van de zogenaamde ‘vecht-of-vluchtreactie’, waarbij het lichaam grote hoeveelheden adrenaline en cortisol (stresshormonen, nvdr.) aanmaakt, de hartslag gaat de hoogte in, spieren worden gespannen, haren komen rechtop te staan, zintuigen worden scherper en de pijngevoeligheid daalt zodat het lichaam voorbereid is op een gevecht of om op de vlucht te slaan. De extra energie die daarbij wordt aangemaakt, resulteert vaak in het op en neer wippen van een been of het tikken van handen.

Gezond

Voor wie zich nu zorgen maakt, hebben we goed nieuws: uit een Brits onderzoek blijkt dat het net gezond kan zijn om met je benen te trillen of met je voet te wippen. Onderzoekers aan de universiteit van Leeds bestudeerden daarvoor het ‘friemelgedrag’ van 12.000 Britse vrouwen tussen de 37 en 78 jaar oud. Zij moesten vertellen hoeveel uur per dag ze zaten en ze moesten hun ‘friemelgedrag’ een score geven op een schaal van 1 tot 10. Daarbij werd ook informatie verzameld over hun levensstijl, zoals rook- en drinkgewoontes. De deelnemers werden in 1999, 2002 en 2014 ondervraagd.

Op basis van hoeveel de vrouwen trilden en wipten met ledematen werden ze in 3 groepen ingedeeld: weinig, gemiddeld of veel. Wie minstens 7 uur per dag op een stoel zat, bleek 30% meer kans te hebben om dood te gaan aan eender welke oorzaak ook in vergelijking met wie gemiddeld ‘maar’ 5 uur per dag zat. Kwestie van nog eens te onderstrepen dat zitten wel degelijk het nieuwe roken is. Opvallend is echter dat de groep die gemiddeld of veel zaten te trillen of wippen, geen groter risico hadden om dood te gaan. Zelfs niet als ze 7 uur per dag zittend doorbrachten.

De onderzoekers concludeerden dan ook dat RBS de schadelijke gevolgen van een zittende job kan tegengaan. Wel nuanceerden ze de resultaten ook enigszins. De deelnemers moesten namelijk zelf aangeven hoeveel ze zaten te trillen en wippen, in de praktijk deden ze dit misschien veel vaker of minder omdat je het lang niet altijd doorhebt van jezelf. Meer onderzoek is dan ook nodig, al wijst in ieder geval niets erop dat trillen en wippen negatieve gevolgen heeft. Enkel misschien voor je omgeving die het er flink vanop hun heupen kunnen krijgen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdwaalde ijsbeer krijgt lift naar huis met helikopter

Verdwaalde ijsbeer krijgt lift naar huis met helikopter

https://images2.persgroep.net/rcs/vXfPXLkr-CZ4GUbasd3irDkExR8/diocontent/146108832/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Russische autoriteiten hebben een verdwaalde ijsbeer een lift gegeven met een helikopter. Het dier was kennelijk op een ijsschots weggedreven van zijn leefgebied en kwam recentelijk aan land bij de plaats Tilitsjiki in de oostelijke regio Kamtsjatka, berichten Russische media.

De beer kreeg de bijnaam Umka, naar een karakter uit een animatiefilm, en werd een lokale beroemdheid. De autoriteiten besloten uiteindelijk het dier te verdoven en terug te vliegen naar het noordelijke gebied Tsjoekotka, een tocht van zo’n 700 kilometer.

De regionale autoriteiten melden dat de ijsbeer ontwaakte tijdens de circa drie uur durende vlucht, maar verder een modelpassagier was. Umka probeerde niet uit de kooi te ontsnappen en rende na aankomst direct richting de vis die vlakbij was neergelegd.  (br.hln)


» Reageer (1)
23-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte redenen waarom je altijd op de verkeerde mannen valt

De echte redenen waarom je altijd op de verkeerde mannen valt

https://images4.persgroep.net/rcs/FmKGRQ87Kqc05iLLT2Fr2ndiZoo/diocontent/145831434/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ook het gevoel dat je altijd op de verkeerde mannen valt, alias de bad boys, bedriegers, of degene die niet in een relatie willen stappen? Daar zijn blijkbaar 3 belangrijke redenen voor.

1. Je gelooft dat door van iemand te houden die persoon ook een liefhebbende persoon zal worden

Onbewust is er een deel van jou dat erin gelooft dat als jij gewoon iemand liefhebt, je partner - ondanks dat hij of zij je doet denken aan je destructieve ex - ook liefdevol en zorgzaam voor je zal zijn. Vaak gebeurt dat in de hoop om een slechte relatie van het verleden te vergeten en om te bouwen in iets goeds. Het is echter belangrijk om te beseffen dat je zelden iemand kan veranderen. Jerks will be jerks.

2. Je voelt je alleen compleet als er iemand van je houdt

Veel mensen die in het verleden al gekwetst werden, voelen zich alleen maar geliefd, veilig en compleet als er iemand van hen houdt. Helaas is dat nonsens. Niemand kan je een veilig, beminnelijk en compleet gevoel geven, alleen jijzelf. Proberen om een persoon te vinden die jou dat gevoel geeft, is een soort van zelfverwerping. Eigenlijk zeg je tegen jezelf dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Zolang je op die manier blijft denken, zal je je onbemind blijven voelen en de verkeerde types blijven aantrekken.

3. Je bent zelf onbeschikbaar

Het is vaak moeilijk om het in te zien, maar als je mensen blijft aantrekken die nog niet klaar zijn voor een echte relatie, of die er geen willen, is dat meestal omdat je er zelf ook nog niet klaar voor bent. Dat kan twee oorzaken hebben: de angst om jezelf te verliezen, of de angst om de ander te verliezen. Die angsten zorgen ervoor dat je zelf eigenlijk niet beschikbaar bent. Daardoor kies je er ook de types uit die zelf niet beschikbaar zijn. Je voelt je er veilig bij, maar je weet dat ook zij niet toe zijn aan een vaste relatie.

Wat je eraan kan doen

Als je geen onbeschikbare personen meer wil aantrekken, moet je eerst aan jezelf werken. Dat betekent dat je liefdevol moet worden voor jezelf en je eigenwaarde moet kunnen zien. Zolang je probeert om die liefde van anderen te krijgen, zal je blijven de verkeerde mensen aantrekken. Probeer je daarbij te omringen met mensen die je wel graag zien. Want door geliefd en graag gezien te worden, ga je ook jezelf graag leren zien.  (br.hln)


» Reageer (0)
22-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde carrière? Niemand wil nog werken met Ron Wemel uit ‘Harry Potter’

Einde carrière? Niemand wil nog werken met Ron Wemel uit ‘Harry Potter’

https://images2.persgroep.net/rcs/yo72AkathvWubFyrHHNnqZgU9fM/diocontent/127173176/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Zowat de hele wereld kent acteur Rupert Grint (30) als Ron Wemel - of Ron Weasley. Hij werd op amper elfjarige leeftijd gebombardeerd tot superster door zijn rol in de ‘Harry Potter’-films, samen met Daniel Radcliffe (29) als Harry Potter en Emma Watson (29) als Hermelien Griffel/Hermione Granger. Het trio verdiende miljoenen aan de films en er leek een glansrijke carrière in het verschiet te liggen. Maar hoewel Radcliffe en Watson hun sterrenstatus wisten te behouden, zit Rupert Grint nu professioneel aan de grond.

Want intussen is de acteur dertig jaar oud en lijkt niemand nog met hem te willen werken. Hij krijgt geen enkele grote filmrol meer aangeboden, en de producties waar hij wél nog in te zien is, draaien stuk voor stuk uit op een gigantische flop. Hij speelde sinds het einde van ‘Harry Potter’-films enkele ‘veilige’ rollen in televisieseries zoals ‘Snatch’, ‘Sick Note’ en ‘The ABC Murders’, maar die waren niet noemenswaardig en konden zijn carrière niet uit het slop halen.

Financiële ramp

Zijn vermogen werd enkele jaren terug geschat op ruim 32 miljoen euro. Maar na een mislukte investering bleef de acteur achter met een financiële kater. Na het faillissement van het boetiekhotel in Londen dat hij na de ‘Harry Potter’-films opende - waar hij nog geen 3.000 euro aan overhield - en de snoeiharde kritiek die hij van de pers kreeg over zijn acteerwerk in low budget-films, lijkt Rupert al een tijdje op zijn spaargeld te moeten teren. “Ik denk dat ik mezelf gaandeweg een beetje ben verloren”, vertelde Rupert daar zelf over aan The Radio Times.

Dat Rupert weinig weet van zijn financiën bleek ook in 2016, toen hij een geschil had met de belastingdienst. Hij werd na ‘creatief boekhouden’ teruggefloten vanwege belastingontwijking en moest 1,2 miljoen euro extra afstaan. Rupert gaf destijds aan “zeer beperkt” verstand te hebben van zijn financiële zaakjes en zijn boekhouding helemaal aan zijn vader en zijn accountant over te laten.

Gedesillusioneerd

Ook de omgeving van de acteur kon zien hoe het fout liep. “Rupert wou hoofdrollen spelen op het grote scherm en op de planken”, stelt een vriend van de acteur in de internationale media. “Maar momenteel is hij niks. Hij is gedesillusioneerd in het leven en in zijn werk.” Ook Rupert beseft zelf dat het bergaf ging. “Zonder Harry Potter voel ik me verloren. Ik weet niet zo goed wat ik moet aanvangen met mezelf.”  (br.hln)


» Reageer (0)
20-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom word je soms zwetend wakker na een avondje stappen

Daarom word je soms zwetend wakker na een avondje stappen

https://images4.persgroep.net/rcs/7o2d-3xkeUF2p4ZFPuikVDRxzEg/diocontent/145773185/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een avondje uit is héél gezellig. Tot de volgende ochtend, wanneer je opstaat met een knoert van een kater. Als je het echt te bond hebt gemaakt, kan het zelfs zijn dat je volledig bezweet wakker wordt. Hoe komt dat eigenlijk? En nog belangrijker: kan je er iets tegen doen? 

Er zijn verschillende redenen waarom enkele glaasjes alcohol nachtzweten kan veroorzaken. “Alcohol beïnvloedt je zenuwstelsel, waardoor je lichaam minder goed in staat is om je lichaamstemperatuur te controleren”, vertelt voedingsdeskundige Brigitte Zeitlin. “Je merkt nog wel dat je het warm hebt. Het gevolg: je begint te zweten, want dat is een natuurlijke reactie van je lichaam om af te koelen.” 

Volgens haar concullega Jenny Beth Kroplin is er nog een tweede oorzaak. “Alcohol kan je hartslag de hoogte injagen en bloedvaten verwijden. Hierdoor komt je bloed, dat warm is, ook een tikje dichter bij je huid en voelt je lichaam warm aan. Dit zorgt ervoor dat je gaat zweten.” 

Dat is niet alleen vervelend, maar ook ongezond. “Alcohol heeft een dehydraterend effect op je lichaam. Wie veel drinkt, moet vaker plassen en begint ook te zweten”, legt Kroplin uit. ’s Nachts droogt je lichaam dus uit. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe minder vocht je binnenkrijgt. 

Waarom zweet je vooral ’s nachts? Ook daar is een logische verklaring voor. Meestal begin je pas ’s avonds te drinken. Wanneer je lichaam reageert op de alcohol, ben je vaak al in dromenland. Als je tijdens een brunch al enkele cava’s of mimosa’s achterover slaat, heb je dat niet voor. Dan begin je overdag extra te transpireren, al merk je daar in de meeste gevallen niet zoveel van. Door de dag heen kan je immers veel water drinken om te hydrateren en te compenseren. 

Gelukkig kan je met een aantal zaken rekening houden om te vermijden dat je badend in het zweet wakker wordt. Kroplin: “Overdag minstens 8 glazen water drinken voor je op stap gaat, is een goed begin. En probeer na elk glas wijn, bier of cocktail wat water te drinken.” Je denkt er misschien niet spontaan aan als je op de dansvloer staat, maar het houdt je lichaam wel gehydrateerd. Bij thuiskomst nog even een douche nemen zal je lichaam doen afkoelen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond die levend werd begraven door zijn baasje, klautert uit graf

Hond die levend werd begraven door zijn baasje, klautert uit graf

https://images0.persgroep.net/rcs/Zdue-T0VYSRHpKTX_j9PD_kLm7U/diocontent/145869662/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het baasje van de 18-jarige hond Dik schrok behoorlijk toen hij te horen kreeg dat zijn zopas begraven viervoeter springlevend was. De verbaasde eigenaar dacht dat zijn hond overleden was in zijn slaap “omdat het dier bewegingsloos op de grond bleef liggen”, maar niets was minder waar. Zo schrijft The International Business Times.

“Onze hond bewoog al enkele uren niet meer. We dachten dat hij overleden was”, dat vertelt de Russische man uit het dorpje Novonikolsk aan lokale nieuwsmedia. De man bracht zijn hond nog dezelfde dag naar een dierenbegraafplaats, waar hij afscheid nam van zijn 18-jarige viervoeter.

In tegenstelling tot wat zijn verdrietige baasje dacht, was Dik helemaal niet dood. De bejaarde hond, die levend begraven was, werd wakker uit een diepe slaap en klauterde uit het graf. Enkele passanten vonden de uitgeputte hond en brachten hem naar een dierenopvang in de buurt. Medewerkers van het centrum gingen via sociale media onmiddellijk op zoek naar de hondeneigenaar, die zich niet veel later meldde. 

Volgens Irina Mudrova, leidinggevende van de opvang, kon het baasje van Dik het dier niet wakker krijgen. “Gelukkig begroeven ze hem niet diep onder de grond en kon hij zelf uit het graf komen”, aldus Mudrova. Diks baasje geloofde zijn ogen niet, maar was dolblij toen hij herenigd werd met zijn hond. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Filip en Mathilde gaan op bedevaart (maar niet zonder beveiliging)

Ook Filip en Mathilde gaan op bedevaart (maar niet zonder beveiliging)

https://images1.persgroep.net/rcs/WHOsmGQpycP_QmL3vVqWk3sQjs4/diocontent/145772724/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Met stevige stapschoenen, een waterdichte broek en de rugzak strak vastgegespt: zo zie je koningin Mathilde niet vaak. Samen met koning Filip en de kinderen werd ze gespot terwijl ze een stukje van de Spaanse bedevaartroute Camino de Santiago de Compostela aflegt. 

Het is niet de eerste keer dat het gezin richting Noord-Spanje trekt aan het einde van de paasvakantie. Ook de voorbije twee jaren al brachten ze de dagen voor Pasen al wandelend door op een deeltje van de bedevaartroute. Het koninklijk paar zou in het gezelschap zijn van vrienden en veiligheidsagenten. Of alle vier hun kinderen van de partij zijn, is niet duidelijk.  (br.hln)


» Reageer (0)
19-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afpersers dreigen Belgische voedingsbedrijven af: “Betaal of we vergiftigen je producten”

Afpersers dreigen Belgische voedingsbedrijven af: “Betaal of we vergiftigen je producten”

https://images0.persgroep.net/rcs/_t9fw2PFpy3yxy2xFrZfdxmZR7o/diocontent/41456446/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het federaal parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar één of meer anonieme afpersers die voedingsbedrijven als IJsboerke en Jules Destrooper proberen te chanteren. De dader of daders stuurden de afgelopen weken vanuit België brieven met poeder naar bedrijven in België en het buitenland.

De voorbije weken kregen zowel Belgische firma’s als grote buitenlandse voedingsbedrijven, waaronder de Italiaanse producenten Lavazza (koffie) en Ferrero (chocolade) een brief toegestuurd met daarin poeder. In de brief eisten de afpersers eisen 300.000 euro, te storten in bitcoins. Als de bedrijven niet voor 20 mei op de eis zouden ingaan, dreigen de afpersers, die zich voordoen als “zakenmannen”, ermee hun voedingswaren te vergiftigen met oleandrin, een giftige stof die hartverlamming kan veroorzaken.

“Het klopt dat er vanuit België een aantal dreigbrieven zijn verstuurd naar bedrijven in heel West-Europa”, zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. “De daders eisen daarin 300.000 euro in bitcoins. Het onderzoek loopt.”

Zakenmannen

In de brieven doen de daders zich voor als “zakenmannen”. Daarom willen ze dat het geld hen in bitcoins wordt overgemaakt. Politie en parket zijn volop op zoek naar de afzender(s). Maar over eventuele sporen naar mogelijke verdachten wil het federaal parket momenteel geen commentaar kwijt. 

Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat de ­voedingsproductie van de ­geviseerde bedrijven in gevaar zou zijn. “Onze koekjes zijn nog perfect in orde. Wij blijven rustig verder smullen”, reageert de CEO van ­Jules Destrooper.  (br.hln)


» Reageer (0)
18-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klooster van Militair Hospitaal wordt luxehotel met toprestaurant

Klooster van Militair Hospitaal wordt luxehotel met toprestaurant

https://images0.persgroep.net/rcs/D11ZkXxswXE4DKK77xFEQmoaEvQ/diocontent/145750690/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het Augustijnenklooster op de site van het Antwerpse Militair Hospitaal was jarenlang het toevluchtsoord van de nonnen die overdag gewonde soldaten verzorgden. Vandaag is het omgetoverd tot August, een hospitality center met bar en restaurant, wellness met zwemvijver, verborgen tuinen, een shop en 44 hotelkamers.

August bestaat uit vijf verschillende gebouwen die naadloos zijn samengevoegd onder leiding van de wereldberoemde Belgische architect Vincent Van Duysen. Het was voor hem zijn eerste hotelproject. Het restaurant en de bar staan onder de leiding van de bekende sterrenchef Nick Bril. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontdekken een van de grootste vleesetende zoogdieren ooit

Wetenschappers ontdekken een van de grootste vleesetende zoogdieren ooit

https://images1.persgroep.net/rcs/ofep-etITnoEl3RTEkLdu4DH3M0/diocontent/145745297/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wetenschappers hebben in Kenia een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt die ooit op aarde heeft rondgelopen. Het leeuwachtige dier, dat 23 miljoen jaar geleden leefde, woog wellicht een slordige 1.500 kilogram en was “mogelijk groter dan een ijsbeer”, zo melden wetenschappers.

Het nieuws staat vandaag in het vakblad ‘Journal of Vertebrate Paleontology’. Het dier leefde in Eurazië, Noord-Amerika en delen van Afrika en de Arabische wereld. De ‘Simbakubwa kutokaafrika’ - wat ‘grote leeuw uit Afrika’ betekent in het swahili - moet in staat geweest zijn om dieren ter grootte van een olifant en nijlpaard aan te vallen.

“Met zijn enorme tanden, was Simbakubwa een hypercarnivoor”, zegt wetenschapper Matthew Borths van de universiteit Ohio, een van de voornaamste medewerkers aan het onderzoek. “Met zijn hoektanden kon hij het vlees verscheuren en zijn kiezen stelden hem in staat om botten te breken.”

Kenia

Het zoogdier kon geïdentificeerd worden aan de hand van botdeeltjes en een onvolledige onderkaak. De resten werden decennia geleden al in het westen van Kenia opgegraven, maar lange tijd werd aangenomen dat ze toebehoorden aan een kleinere soort. Uit het verdere onderzoek van het Nationaal Museum in Nairobi blijkt dat het wel degelijk om een nog niet bekende diersoort gaat.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebiologeerd: krijg je écht artritis van je knokkels te kraken?

Gebiologeerd: krijg je écht artritis van je knokkels te kraken?

https://images0.persgroep.net/rcs/Jl2PzYJjHq7wgOgpiJRQSJ2zwKY/diocontent/145649642/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Af en toe je knokkels kraken, het kan een o zo heerlijk gevoel geven. Toch reageert het merendeel van de mensen rondom je dan: “Doe dat niet, je krijgt daar artritis van!” Maar klopt die stelling ook echt?

Om meteen met de deur in huis te vallen: nee, je krijgt geen artritis van je knokkels te kraken. Ondanks de vele geruchten blijkt er namelijk geen wetenschappelijk verband te bestaan tussen het kraken van knokkels en het ontwikkelen van artritis in je gewrichten.

Wat gebeurt er precies? Het krakende geluid dat je hoort, wordt veroorzaakt door kleine belletjes die ontploffen in je gewrichtsholte. In je gewrichtsholtes zit er namelijk een dooierachtige vloeistof waarin gas is opgelost. Als je je vinger plooit of bijvoorbeeld je been strekt vergroot die holte. Daardoor ontstaat er een onderdruk die ervoor zorgt dat de opgeloste gassen vrijkomen. Die gassen vormen kleine belletjes en dringen de lege ruimte binnen. Terwijl de gewrichten weer op hun plaats zakken, keert ook de vloeistof terug naar zijn rechtmatige plaats waardoor de belletjes ontploffen en het gekende knakgeluid ontstaat.

60 jaar knokkels kraken

Uit de wetenschappelijke onderzoeken die ernaar gedaan zijn, is gebleken dat er geen link is tussen het kraken van je vingers en artritis. De meest bekende studie is die van dokter Donald Unger. Voor maar liefst 60 jaar knakte hij alleen de knokkels van zijn linkerhand. Uit zijn bevindingen bleek dat er zoveel jaren later geen verschil merkbaar was tussen zijn linker- en rechterhand. Hij besloot dan ook dat je vingers kraken geen artritis veroorzaakt.

Tot die vaststelling kwamen ook enkele andere onderzoekers. Zo toonde een studie met 215 deelnemers tussen de 50 en 89 jaar oud aan dat 18% van de mensen die hun vingers kraakten, leed aan artritis en 21,5% van de mensen die dat niet deden ook.

Conclusie? Buiten de irritatie bij je collega’s en naasten zorgt het kraken van je vingers voor geen enkel probleem. (br.hln)


» Reageer (0)
17-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notre-Dame

Franse miljardairs pompen honderden miljoenen in wederopbouw Notre-Dame

https://images1.persgroep.net/rcs/ZfpLX0ZhNR0xHKgZ3OC84ZqI8CM/diocontent/145626387/_fitwidth/980?appId=8ef24fa41e4bddfa7db0f5082d5ff1bf&quality=0.6

De zware brand die sinds gisterenavond in de Notre-Dame-kathedraal van Parijs woedde, is sinds drie uur ’s nachts onder controle. Ondanks het instorten van de torenspits en een deel van het dak, wist de brandweer de stenen structuur van de eeuwenoude kathedraal samen met haar belangrijkste relikwieën en kunstschatten te redden. President Macron beloofde rond middernacht dat de kathedraal heropgebouwd zal worden. Daarop stelde de Franse miljardair François-Henri Pinault prompt 100 miljoen euro ter beschikking voor de wederopbouw. Ook de Franse zakenman Bernard Arnault maakt 200 miljoen euro vrij voor de herstellingen, die allicht decennia zullen duren.   (br.hln)


» Reageer (1)
16-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kies je altijd de perfecte avocado in de supermarkt

Zo kies je altijd de perfecte avocado in de supermarkt

https://images3.persgroep.net/rcs/e-d7D_NyH_SN5t67bkX7pT6AGWM/diocontent/145574052/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

We kwijlden al meermaals bij het zien van die perfect uitziende avocadokiekjes op Instagram, maar de juiste vinden in de supermarkt blijft vaak een eindeloze queeste. Soms ziet ie er van buitenaf veelbelovend uit, maar eens je hem thuis opensnijdt, is hij nog niet rijp genoeg of net bruin en gekneusd. Hoe kun je nu de perfecte avocado herkennen, zonder dat je naar binnen gluurt? Een expert geeft zijn beste tips.

Als avocadoleverancier bij meer dan 150 restaurants in New York City, waaronder verschillende met een Michelinster bekroonde restaurants zoals Jean-Georges, Daniel, Casa Enrique en The Modern, beheerst Miguel Gonzalez de kunst van de perfecte avocado kiezen als een meester. Nadat de beste avocado’s geselecteerd worden door zijn partner in Mexico, bekijkt hij elke avocado in detail en houdt hij toezicht op de rest van het rijpingsproces. Tegen de tijd dat hij de groene vruchten levert, zijn ze perfect qua kleur, stevigheid en smaak.

Plan je binnenkort geen duur reisje naar New York City, dan helpt hij je graag op weg met zijn beste tips om nooit meer de verkeerde avocado uit te kiezen in de supermarkt.

1. Controleer de steel

Volgens Gonzalez bekijk je het best eerst de steel. “Controleer of de avocado een steeltje heeft bovenaan. Staat er eentje? Verwijder hem dan zachtjes. Lukt dat niet goed? Dan is je avocado waarschijnlijk nog niet rijp. Komt hij wel los, controleer dan de kleur van het kuiltje dat achterblijft. Is de kleur helder, fluorescerend geel of groen, dan is je avocado klaar voor gebruik. Ziet het er beschimmeld of zwart uit, dan laat je de avocado beter links liggen. Stond er geen steeltje meer op? Controleer dan ook de kleur van het kuiltje. Omdat het al aan de lucht is blootgesteld, zal de kleur niet heldergeel of -groen zijn, maar eerder bruinig, zoals de kleur van een boomstam, maar niet zwart of beschimmeld.”

2. Voel hoe zacht hij is

Gonzalez raadt aan om nooit te knijpen in een avocado. “Leg hem in je handpalm om te voelen of hij hard of zacht is. Door erin te knijpen ga je hem immers vanbinnen kneuzen. Voelt hij papperig aan, dan is hij waarschijnlijk overrijp. Geeft hij helemaal niets mee, dan heeft hij nog enkele dagen nodig om te rijpen.”

3. Kijk naar de kleur

Ook de kleur is een belangrijke indicator. “Kijk naar de kleur. Tijdens het rijpingsproces kleurt de avocado van groen naar zwart. Is hij nog heel levendig groen, dan kan je hem nog niet gebruiken. Is hij te rijp, dan zal de kleur erg donker zijn en kunnen er zelfs witte stipjes op tevoorschijn komen.”

Toch zegt Gonzalez dat er ook een beetje geluk mee gemoeid gaat. “Je avocado kan er dan misschien wel perfect uitzien in de winkel, vaak kunnen er onderweg al heel wat dingen gebeurd zijn die je avocado vanbinnen beschadigd hebben. Zo kunnen temperatuurschommelingen of de knijpmethode van klanten om de rijpheid te meten ervoor zorgen dat hij er langs de buitenkant perfect uitziet maar vanbinnen gekneusd is.”  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen zingen liedjes en huilen rond de kathedraal

Vlamingen aan Notre-Dame: “Fransen zingen liedjes en huilen rond de kathedraal”

https://images4.persgroep.net/rcs/6P8mv1cKhp5cfowenhqJzJ69HHY/diocontent/145602531/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een boel Vlamingen die net van een citytripje Parijs genoten, stonden op de eerste rij toen de vlammenzee in de Notre-Dame uitbrak. “De sfeer is hier heel ingetogen en verdrietig. Fransen verzamelen rond de kathedraal om liedjes te zingen en te treuren.”

Een indrukwekkende rookpluim, gevolgd door enorme vlammen en kleine vuurdeeltjes die naar beneden vallen. Zo omschrijven vriendinnen Emilie Verhaghe (20) en Jasmin De Weerdt (19) uit Heist-op-den-Berg de brand, die ze van vlakbij meemaakten op de eerste dag van hun citytrip. “We kwamen uit een restaurant vlakbij de Notre-Dame en zagen plots de enorme rookpluim boven de kathedraal opstijgen,” vertelt Emilie. “We dachten eerst nog dat het om een actie van de gele hesjes ging. We zijn zo dicht mogelijk naar de kathedraal toe gegaan en zagen behalve enorme vlammen ook vuurdeeltjes naar beneden vallen. Er schieten nog steeds enorme vlammen uit de voor- en achterzijde van het gebouw. Op dit moment (rond 21u, red.) zijn de hulpdiensten nog steeds aan het blussen.”

Paniek heerst er niet, vult Antwerpenaar Jens De Boeck (28) aan, die voor het werk in Parijs moest zijn. “Integendeel. De sfeer is heel ingetogen. De mensen blijven kijken naar de kathedraal terwijl ze foto’s nemen en huilen om het verlies van het monument. Eerst was iedereen muisstil, maar nu hoor ik heel wat Fransen die zacht liedjes beginnen zingen. Het is en soort religieus troostlied, als ik het goed kan begrijpen.” De uit Leuven afkomstige Bernard Mercier (27), die woont en werkt in Parijs, bevond zich op 100 meter toen de brand uitbrak. “Zo’n indrukwekkende brand zag ik nog nooit. De lucht kleurde rood en er rezen een soort vuurbollen naar boven. Dit is zeer dramatisch en heel jammer voor een prachtig monument.” (br.hln)


» Reageer (0)
15-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is blijkbaar de grootste leugen die we onszelf wijsmaken

Dit is blijkbaar de grootste leugen die we onszelf wijsmaken

https://images3.persgroep.net/rcs/0uPUUOtzQyo58M3WcfqEisw07yA/diocontent/145388958/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

“Ik ga me bedwingen tot slechts één paaseitje vandaag”, “Ik doe morgen sowieso de afwas”, “Ik ga het vanavond niet te laat maken en me beperken tot een wijntje”: allemaal zijn het leugentjes die we onszelf wijsmaken. Toch zijn dat volgens psychologe Carol Dweck niet de grootste leugens die we onszelf vertellen.

“De grootste leugen die we onszelf wijsmaken is dat we de verantwoordelijkheid voor onze handelingen opnemen”, aldus de psycholoog. “In plaats van te proberen om te leren van onze fouten en ze recht te zetten, gaan we vaak gewoon trachten om onze eer te herstellen. Dat doen we door de schuld op iets of iemand anders te steken of excuses te verzinnen. Toch leer je alleen maar echt van je fouten, als je ze ook daadwerkelijk erkent en niet ontkent.”

Het goede nieuws? Je kan je er meer bewust van worden dat je je verantwoordelijkheden vaak ontloopt waardoor je er ook de vruchten van kan plukken. Maak daarom wat tijd vrij voor wat innerlijke reflectie. Dat kan je doen door te mediteren of een dagboek bij te houden. Die helpen je om de echte waarheid naar de oppervlakte  en je ego wat meer op de achtergrond te brengen.

Bovendien is dingen neerschrijven een goede manier om met complexe situaties en gevoelens om te gaan en om jezelf beter te leren kennen. Win-win! (br.hln)


» Reageer (0)
14-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerend: meisje met syndroom van Down wil graag model worden

Ontroerend: meisje met syndroom van Down wil graag model worden

https://images2.persgroep.net/rcs/QVjVbJAIsKLI5oxaTydM2-DMykE/diocontent/145375296/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

“Ik ben Milou en ik heb het syndroom van Down. Heel graag word ik fotomodel.” Dat zijn de woorden die te lezen staan op het Instagramaccount van Milou. En dat viel ook Inge Smulders van Smulders Fotografie op. Zij roept nu iedereen op om Milou haar droom te helpen verwezenlijken.

Hoewel we nog een hele weg te gaan hebben vooraleer de modewereld écht een correcte representatie wordt voor alle vrouwen wereldwijd, zien we naast plussize en gekleurde modellen, ook steeds vaker modellen met een beperking opduiken in de fashionscène. En dat is ook de droom van Milou, een meisje met het syndroom van Down. Via Facebook doet fotografe Inge Smulders een oproep om haar daarbij te helpen.

“Wie doet er mee? Laat Milou viral gaan!”, schrijft Smulders. De fotografe had het meisje al een paar keer voor haar lens, en was ontroerd door alle positieve reacties die ze daarop kreeg. “Ik was enorm geroerd door alle positieve reacties op Milou, het mooie meisje met het syndroom van Down, en haar droom om model te worden. Ik had nooit durven denken dat er zoveel reacties zouden komen en dat ze zoveel mensen zou raken.”

Daar moeten we wat mee kunnen, dacht de fotografe. “Laten we met z’n allen ons best doen om haar droom te laten uitkomen. Deel dit bericht, gebruik je netwerk, mail magazines of programma’s. Volg ook de Instagram van Milou. Wat zou het mooi zijn als ze binnenkort gepubliceerd wordt in een magazine of model mag staan voor een grote campagne!”

En dat lijkt al behoorlijk goed te lukken. Het bericht werd al bijna 1.500 keer gedeeld en meer dan 250 mensen reageerden op de post. Een eerdere post waarin ze opriep op Milou te steunen, kon zelfs rekenen op meer dan 8.000 likes en 2.500 reacties.

Op haar Instagramaccount deelt Milou ook regelmatig kiekjes van zichzelf. Daarbij staat te lezen: “Ik ben Milou en ik heb het syndroom van Down. Heel graag word ik fotomodel. Steun je me? Ook zou ik graag betaalde opdrachten doen.” Wij hopen alvast dat haar droom mag uitkomen! (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!