Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - We Will Rock You

Queen - We Will Rock You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.





» Reageer (0)
27-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna kwart van Belgen koopt meer tweedehands dan voor crisis

Bijna kwart van Belgen koopt meer tweedehands dan voor crisis


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/tweedehands.jpg?t=1288193336



Bijna een kwart van de Belgen koopt (23,8 procent) en verkoopt (24,3 procent) meer tweedehands sinds het begin van de economische crisis. De peiling ging niet over auto's en kleding.


Vooral in Wallonië (32,9 procent) en Brussel (28,4 procent) wisselden opmerkelijk meer spullen van eigenaar sinds het uitbreken van de crisis, tegenover 18,4 procent in Vlaanderen. Eén op de vijf ondervraagden verdiende de afgelopen twaalf maanden meer dan 200 euro met de verkoop van tweedehandsartikelen, 2,6 procent zelfs meer dan 800 euro.


Dit blijkt uit een peiling die Troc.com, de Europese marktleider in depotverkoop van tweedehandsartikelen, in september door iVox liet uitvoeren bij een representatief staal van duizend Belgische consumenten. "Zes op de tien Belgen vinden dat ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu als ze een tweedehandsartikel aan- of verkopen", zegt Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com Benelux en Duitsland.

Weggeven
Bijna de helft van de ondervraagden geeft het merendeel van de spullen die ze niet meer gebruiken, weg aan familie, vrienden, kennissen of een vereniging met een goed doel. Vijftien procent kan er geen afstand van doen en bewaart ze. Bijna één op de vijf (19 procent) verkoopt de goederen.

De helft van de ondervraagden brengt zijn waren aan de man via een veiling- of tweedehandssite, terwijl 27 procent rommelmarkten of antiekbeurzen verkiest, 8 procent een advertentie in een krant of huis-aan-huisblad plaatst en 9 procent de weg vindt naar een depotverkoopwinkel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas biedt vrouwen gevoel van veiligheid

Handtas biedt vrouwen gevoel van veiligheid



Dat de handtas een onmisbaar gegeven is voor heel wat dames, is geweten. Maar hoe komt dat? Volgens internationaal onderzoek is de tas een manier om als vrouw controle te houden over het leven.

Wat zit er in een handtas? Volgens gegevens, gesprokkeld in 17 wereldsteden, bevat de gemiddelde tas een portemonnee, sleutels, telefoon, zakboekjes, pen en make-up. Maar daar blijft het niet bij: vrouwen zeulen hun hebben en houden mee, gaande van kleurpotloodjes, naald en draad, schaartjes tot batterijtjes.


De tas is meer dan een handige opbergzak. Volgens het marketingbureau WeJane dat het onderzoek liet uitvoeren, behoudt een vrouw met haar tas controle over haar leven. De tas biedt als het ware een 'comfort zone', een veilige thuishaven zeg maar.


Nederlands onderzoek toonde al aan dat de gemiddelde handtas in 2007 meer dan 3 kilo woog. Vandaag zou dat gewicht fors gedaald zijn tot anderhalve kilo. Dat komt door de opkomst van smartphones, die zowel de agenda, het adresboekje en het fototoestel vervangen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigplussers ondergaan massaal cosmetische ingrepen

Vijftigplussers ondergaan massaal cosmetische ingrepen





Het aantal vrouwen dat na haar menopauze een cosmetische ingreep ondergaat, is met 70 procent gestegen. Dat beweert een belangrijke Britse kliniek gespecialiseerd in plastische chirurgie.


De Harley Medical Group zegt dat ze steeds meer vrouwen ouder dan 50 over de vloer krijgen. Het lijkt alsof degenen die hun menopauze achter de rug hebben wanhopiger zijn om de klok terug te draaien. Vooral niet-chirurgische ingrepen als fillers, laserbehandelingen, botoxinjecties en peelings, zijn populair bij hen.


Een daling in het niveau van het voortplantingshormoon oestrogeen tijdens de menopauze maakt dat de huid moeilijker hydraterende crèmes opneemt, waardoor die droger wordt en gaat hangen. Dit kan ook spataders, acne en een vlekkerige huid veroorzaken. Andere typische kwaaltjes zijn dunner haar, gewichtstoename, een zwakke blaas en gezichtsbeharing, waardoor ze zich slecht en onaantrekkelijk voelen. De huidcellen bij jongeren vernieuwen zich elke 26 tot 28 dagen, na de menopauze daalt de frequentie naar elke 50 dagen, waardoor de huid doffer wordt. Ook neemt de productie van collageen en elastine af, deze stoffen geven een volle, frisse look.


Laserbehandelingen en peelings kunnen pigmentvlekken behandelen. Botox, wat de gezichtsspieren verlamt, en fillers, een soort van zacht weefsel dat artsen in de huid injecteren, verhelpen ongewenste rimpels. Manager Lisa Littlehales van The Harley Medical Group: "Je lichaam verandert drastisch na de menopauze, je ziet er anders uit en je voelt je anders dan ervoor, dat kan je zelfvertrouwen beïnvloeden. Deze dames willen er niet per se jonger uitzien, maar wel beter gedurende een lange tijd."


Brits plastisch chirurg Rajiv Grover: "Oudere vrouwen opteren vaak voor minder ingrijpende procedures dan operaties. Deze zijn efficiënter voor die leeftijdsgroep, ze hebben ook meer budget voor dat soort behandelingen dan jongere dames."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerdodende pil is in volle ontwikkeling

Kankerdodende pil is in volle ontwikkeling





Britse wetenschappers beweren dat ze binnen tien jaar een medicijn klaar hebben dat kanker dood. Een ontdekte fout in het DNA van tumoren zorgde voor een medische doorbraak in de strijd tegen deze dodelijke ziekte.

Achilleshiel
Experts ontdekten een mutatie in sommige kankercellen, wat betekent dat de ziekte schade aan zijn eigen genetische structuur niet zelf herstellen. De wetenschappers geloven dat dit de zogenaamde achilleshiel van de ziekte is die gebruikt kan worden om een medicijn, in de vorm van pillen of injecties, te ontwikkelen dat het DNA van de ziekte aanvalt. Volgens experts is dit een belangrijke doorbraak en zou dit het einde betekenen van de huidige slopende chemotherapie.

Minder bijwerkingen
Als dit medicijn in een lage concentratie toegediend wordt, zijn gezonde cellen sterk genoeg om de behandeling te overleven. Maar tegelijkertijd worden de kankercellen die zichzelf niet kunnen herstellen vernietigd. Dit betekent dat dit veel krachtiger dan de huidige behandelingen is, maar minder neveneffecten heeft omdat het de normale cellen niet treft. Deze doorbraak kan het leven redden van duizenden patiënten.

Binnen tien jaar
Professor Mufti: "Door het DNA van de ziekte te bestuderen komen we dichter bij het vinden van een algemeen middel tegen tumoren en behandelen we die ziekte niet langer naargelang de plaats in het lichaam;  Ik ben er zeker van dat we binnen tien jaar er in zullen slagen de juiste behandeling te identificeren voor elke individuele patiënt."

Middeleeuwse behandelingen
Hoofdonderzoeker Alan Ashworth: "Sommige tumorcellen kunnen hun eigen DNA niet naar behoren herstellen. Ze geven hier niet om, ze willen enkel zo snel groeien. Dus ontwikkelden we een manier om dit uit te buiten om patiënten van kanker te genezen. Het medicijn heeft geen bijwerkingen. De huidige behandelingen tegen de ziekte zijn eigenlijk middeleeuws, we snijden de tumor eruit, proberen deze te verbranden met stralingen of te vergiftigen met chemotherapie. Dit laatste werkt echter alleen bij cellen die snel groeien."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser heeft 7.000 euro veil voor niertransplantie van kat

Duitser heeft 7.000 euro over voor niertransplantie van kat


Max van Thomas Raetsch heeft dringend een niertransplantatie nodig.


Hoe ver kan een mens gaan in zijn liefde voor een dier? Heel ver als het van de Thomas Raetsch afhangt. De man uit Hannover ziet zijn kat Max zo graag dat hij er duizenden euro's voor over heeft om haar gezond te houden. Max lijdt aan acuut nierfalen en heeft dringend een niertransplantatie nodig. Die kan enkel in de Verenigde Staten uitgevoerd worden voor het duizelingwekkende bedrag van bijna 10.000 dollar (zo'n 7.000 euro). Toch is dierenweldoener Thomas vastbesloten om zoveel geld aan de ingreep te spenderen.






Regelrechte waanzin of juist een schitterende geste? Zouden jullie het ook doen?  Ik in elk geval wel moest ik over de middelen beschikken .Waar eindigt dierenliefde voor jullie? Graag jullie reactie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste stuwmeer ter wereld na zeven jaar vol

Grootste stuwmeer ter wereld na zeven jaar vol





In China is het stuwmeer van de Drieklovendam na zeven jaar vol. Het water staat 175 meter hoog in het 620 kilometer lange stuwmeer, meldt het staatspersbureau Xinhua. De bouw van de 2.300 meter lange en 181 meter hoge dam begon in 1993, en er staat nu 22 miljard kubieke meter water in het grootste waterreservoir ter wereld

De Drieklovendam in de rivier Jangtsekiang moet China gaan voorzien van een enorme hoeveelheid elektriciteit. Bovendien profiteert de scheepvaart van de nieuw ontstane vaarwegen, benadrukken de Chinese autoriteiten.





Toch is het project zeer omstreden. Meer dan een miljoen mensen moesten gedwongen verhuizen en honderden historische plekken verdwenen onder water. Door het vollopen van het stuwmeer ontstonden bovendien landverschuivingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopus Paul overleden

Octopus Paul overleden


http://img541.imageshack.us/img541/7735/octopuspault.jpg



Octopus Paul, het weekdier dat tijdens het afgelopen WK in Zuid-Afrika wereldberoemd werd door het correct voorspellen van uitslagen van WK-wedstrijden, is gisteren dinsdag in het aquarium van het Duitse Oberhausen overleden.

Paul werd naar schatting twee en een half jaar oud, wat een mooie leeftijd is. Octopussen van zijn soort halen doorgaans een leeftijd van twee jaar.

Finale

De octopus voorspelde onder andere de overwinning van Spanje tegen Nederland in de finale van het WK voetbal. Daarvoor kreeg hij het ereburgerschap van het Spaanse dorp Carballino aangeboden.

Hij voorspelde ook de juiste uitkomst van alle wedstrijden waarin Duitsland speelde. Bij elke voorspelling werden twee plastic doosjes in zijn aquarium gedropt met daarin een mossel. Op de doosjes stond de vlag van de twee tegen elkaar spelende teams.

Paul koos daarna een van de doosjes en haalde de mossel eruit. Telkens bleek dat team daarna de wedstrijd te winnen . (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael W. Smith - Agnus Dei

Michael W. Smith - Agnus Dei

Klik op de foto om hem te beluisteren






Michael Whitaker Smith (Kenova (West Virginia), 7 oktober 1957) is een Amerikaanse gospel- en praiseartiest. De christelijke zanger heeft als doel om het evangelie te verkondigen via zijn muziek, ook wil hij God hiermee vereren. Hij is getrouwd met Debbie en samen hebben ze vijf kinderen.


Smith groeide op in zijn geboorteplaats Kenova, als zoon van een olieraffinaderijwerker. Tegen zijn tiende levensjaar aan werd hij overtuigd christen en begon hij met enkele vrienden een band. Het ging goed met Michael, totdat hij na zijn highschool-periode alcohol- en drugsverslaafde werd. Hij kreeg in die tijd, 1979, een geestelijke instorting. Na zijn geestelijke instorting zag hij het Licht, en dat was keerpunt in zijn leven. Michael besloot om zijn leven (opnieuw) te geven aan Jezus. Niet veel later werd hij lid van de band Higher Ground en was hij keyboard-speler, ondertussen kickte hij af van zijn verslavingen. Een bedrijf was erg geïnteresseerd in zijn songteksten en Smith begon songteksten te schrijven voor bekende artiesten als Sandi Patti, Kathy Troccoli en Amy Grant. Enkele jaren later tourde hij met Amy Grant als toetsenist. In 1983 kwam zijn debuut op de markt, en dat kan worden gezien als de echte start van zijn muziekcarrière.

Vele albums volgden en in 2001 maakte hij opnieuw een grote doorbraak in de muziekmarkt. Zijn album Worship, dat uitkwam op 11 september 2001, werd een ongekend grote hit en Michael werd hiermee voor veel christenen een belangrijke leider in worship (aanbiddingsmuziek). Hij bleef een tijd bezig in dit genre, maar kwam in 2004 terug met een vertrouwd klinkende popplaat: Healing Rain.

Michael W. Smith heeft recent gewerkt aan een film, geregisseerd door de vooral als zanger bekendstaande Amerikaan Steve Taylor, genaamd The Second Chance. De film kwam begin 2006 uit. Smith speelt het personage Ethan Jenkins, een muzikale pastor in een grote kerk.

Het album "Stand" kwam november 2006 uit. Voor maart 2007 stond er een Europese tour gepland, maar omdat Smith tegen die tijd opa hoopte te worden, werd het uitgesteld tot oktober 2007. In 2007 kwam hij twee keer naar Nederland: tijdens het XNoizz Flevo Festival op 16 augustus en op 6 oktober tijdens de EO-Gezinsdag in het GelreDome te Arnhem. 's Avonds gaf hij daar een concert samen met Darlene Zschech. Op 16 oktober 2007 verscheen er een nieuw kerstalbum van Smith, genaamd It's A Wonderful Christmas.

Op 28 oktober 2008 is zijn nieuwste album "A new Hallelujah" uitgekomen, in navolging van de 2 live worshipalbums. De plaat is op 20 juni 2008 opgenomen tijdens een concert in de megakerk "Lakewood Church" in Houston (Texas), samen met aanbiddingsleiders Israel Houghton en Coalo Zamorano, een 250 koppen tellend koor en een Afrikaans kinderkoor. Zelf betitelt Smith het project als "het meest globale worship project in mijn hele carrière". Het album bevat 15 nummers inclusief een aantal klassiekers, zoals "Amazing Grace/My Chains Are Gone", "Mighty To Save" en "I Surrender All". De titelsong schreef Smith samen met zijn vrouw Debbie en vriend Paul Baloche. Op 12 juni 2008 heeft Smith opgetreden in het GelreDome met zijn nieuwe album. De dag erna was hij ook nog te gast bij de 35e EO-Jongerendag.

Op 28 september 2010 kwam het nieuwste album van Smith uit. Het heet Wonder. Het album is opnieuw een gevarieerd pop album met de typsiche Smith-sound.




» Reageer (0)
26-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klok terugdraaien kan herfstblues veroorzaken

Klok terugdraaien kan herfstblues veroorzaken





Nu de dagen beginnen te korten en kouder worden, waarschuwen veel experts voor een winterdepressie. Je kunt dit echter voorkomen door de juiste dingen te doen en te eten.


De klok terugdraaien, dit weekend is het zo ver, zorgt bij heel wat mensen voor een herfstblues. SAD (Seasonal affective disorder) heeft specifieke symptomen en is verschillend van een depressie. "Iedereen heeft wel eens een offday", aldus psychiater Deenesh Khoosal. "Maar de symptomen van SAD beginnen vaak wanneer de klok teruggedraaid wordt."


SAD komt steeds vaker voor, vooral omdat we veel beter de diagnose van deze aandoening kunnen stellen. Het komt door een chemisch onevenwicht in het hersendeel de hypothalamus. Wanneer zonlicht door de ogen in de hersenen wordt opgevangen, veroorzaakt dit de productie van de stof serotonine. Dit is een neurotransmitter, een chemische molecule die helpt de zenuwcellen in de hersenen samen te laten werken, het regelt ook je humeur. Omdat we in de herfst en de winter minder daglicht zien, daalt het niveau van deze stof. Tegelijkertijd neemt de productie van melatonine toe omdat we meer in het donker zitten.


Serotonine speelt een grote rol in het slaapproces. Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker het is om wakker te blijven. De combinatie van een laag niveau van serotonine en veel melatonine betekent dat patiënten zich voortdurend depressief en slaperig voelen. "Te veel eten en te veel slapen zijn twee van de belangrijkste factoren die samengaan met SAD," aldus Khoosal. "Het aantal gevallen van winterdepressies pieken daarom laat december en begin januari. Sommige patiënten kunnen de aandoening overkomen zonder enige hulp, anderen hebben hulp van antidepressiva nodig." Je hebt pas officieel de diagnose van SAD na drie of meerdere winters met deze symptomen.


Naast medicatie zijn er andere remedies als lichttherapie, regelmatig sporten om de productie van serotonine een boost te geven en  gedragstherapie dat mensen helpt om te gaan met hun slechte humeur.


- Je hebt een winterdepressie wanneer je de hele tijd down en apathisch bent. Een middagwandeling kan helpen, zeker op zonnige dagen.

- Te veel slaap is een probleem bij alle depressievelingen.  Patiënten met SAD hebben vooral een probleem met opstaan. Dit is deels omdat gebrek aan daglicht de productie van het slaaphormoon melatonine stimuleert. Daarom zijn je hersenen nog steeds in slaapmodus wanneer je opstaat. Probeer een wekker uit die de opgaande zon simuleert om makkelijker op te staan.

- Het is normaal dat je tijdens de winter meer zin hebt om je 's avonds in de zetel te installeren, maar degenen met een winterdepressie hebben een constant gebrek aan energie. Voor hen kan deze vermoeidheid zo overweldigend zijn dat ze hun dagelijkse taken niet meer kunnen uitvoeren. Probeer je sportplanning van tijdens de zomer ook nu vol te houden. 

- SAD kan ook je eetgewoonten treffen. Veel patiënten hebben constant zin in koolhydraten en zoete voeding. Het probleem is dat als je gewicht toeneemt door slechte eetgewoonten de depressie kan verergeren. Probeer gezond te eten waaronder fruit en voeding rijk aan vitamine D, vette vis en eieren. Dit kan het gebrek aan zonlicht compenseren.

- Een winterdepressie verstoort de concentratie, je verricht taken minder goed of soms slaag je er helemaal niet in ze te vervolledigen. Een nieuwe hobby houdt je brein actief en kan voor een mentale boost zorgen.

- Door een winterdepressie raak je sneller geïrriteerd en humeurig zonder duidelijke reden. Hierdoor vermijd je gezelschap en blijf je alleen binnen zitten. Daarom is je sociale contacten onderhouden goed om een winterdepressie te bestrijden. Zelfs na een bezoek op een feestje van slechts twee uur kan je al helpen.

- Je zorgen maken over kleine dingen kan een teken van een winterdepressie zijn. Chronische stress is schadelijk voor de gezondheid. Zoek een uitlaatklep als joggen, fietsen of een andere sport om je stressniveau te verlagen.

- Een depressie is slecht voor je libido. Het verlaagt je energieniveau maar ook je zelfbeeld, waardoor je minder vaak initiatief tot seks  neemt. Praat hierover met je partner zodat hij of zij begrijpt dat je lage seksdrift seizoensgebonden is. Actief zijn kan het libido terug verhogen.

- Vaak zuchten is een van uiterlijke tekenen van SAD. Als je voelt dat je dit de hele tijd doet, oogcontact vermijdt, heb je misschien een winterdepressie. Maak een wandeling om dit tegen te gaan.

- Een depressie eist een hoge tol op het immuunsysteem van je lichaam. Mensen met een herfstblues zijn hierdoor gevoeliger voor verkoudheden, griep en infecties. Je kunt je immuunsysteem een boost geven door gezond te eten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijt overslaan verhoogt risico op hartziekten

Ontbijt overslaan verhoogt risico op hartziekten


Regelmatig het ontbijt overslaan verhoogt het risico op dodelijke hartziekten.



De onderzoekers bestudeerden 2.184 mensen gedurende 20 jaar. Daaruit blijkt dat het huis verlaten met een lege maag leidt tot obesitas, deze mensen slaan ook meer vet op rond de maag en hebben hogere niveaus van cholesterol. Dit zijn alle belangrijke risicofactoren voor hartziekten. Het zorgt ook hogere insulineniveaus in het bloed, een waarschuwing voor diabetes. Hoewel voorgaande onderzoeken suggereerden dat ontbijt goed kan zijn voor je hart, is dit is de eerste die de gevaren op lange termijn van het overslaan van het ontbijt aantoont.


Wetenschappers menen dat deze mensen vaker snoepen en minder sporten terwijl ze minder vezels, vitamines en mineralen opnemen. Er is ook bewijs dat het overslaan van de eerste maaltijd van de dag de manier verandert waarop het lichaam vet opslaat. Diëtiste Catherine Collins zegt dat deze gewoonte een indicator is voor een ongezonde of chaotische levensstijl.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Dale op zoek naar woord van het jaar

Van Dale op zoek naar woord van het jaar


http://img221.imageshack.us/img221/3349/vandale.jpg



De Van Dale is begonnen met de zoektocht naar het woord van 2010. De woordenboekenuitgever wil ook dit jaar weer achterhalen wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste of leukste woord van het jaar vinden.

Van Dale roept mensen op nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen naar woordvanhetjaar.nl. Voor het insturen van de nieuwe woorden kan gekozen worden uit vijf categorieën. Jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek.
 
Van alle ingezonden woorden maakt Van Dale per categorie een shortlist van genomineerde woorden. Daar voegt Van Dale zelf ook nog tien woorden aan toe. Vanaf 16 november kunnen mensen hun stem uitbrengen.
 
Op 14 december maakt de woordenboekuitgever het Van Dale Woord van het Jaar bekend. Eerder werden de woorden ontvrienden, swaffelen en bokitoproof bestempeld als woord van het jaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische vulkaan Merapi uitgebarsten

Indonesische vulkaan Merapi uitgebarsten





Indonesië krijgt het weer zwaar te verduren op het gebied van natuurrampen. Terwijl het westen van het land nog volop de wonden likt van de verwoestende tsunami van gisteravond, is nu de gevreesde Merapi-vulkaan op Java uitgebarsten. Tienduizenden mensen werden al geëvacueerd, maar toch zijn er al tientallen gewonden afgevoerd met brandwonden. Op tv-beelden is te zien hoe duizenden bewoners op de vlucht zijn voor de vulkaan. Sommigen zijn bedekt onder een dikke as laag.






Volgens de plaatselijke vulkanonlogen hebben er zich al drie uitbarstingen van vulkanisch as en rotsen voorgedaan op één van de meest gevreesde en grillige vulkanen ter wereld. De uitbarsting begon net voor valavond in het centrale deel van Java. Er wwaren enkele explosies te horen en nu spuwt de Merapi vulkanisch materiaal tot 1,5 km de lucht in. Specialisten waarschuwen dat de enorme druk die onder de lavamassa wordt opgebouwd tot een heel krachtige uitbarsting kan leiden.






De uitbarsting werd al enkele dagen verwacht omdat de vulkaan aan het rommelen was. Gisteren hebben de autoriteiten nog 11.000 mensen die op de flanken van de vulkaan wonen, geëvacueerd. De vulkanologen willen dat nog eens 13.000 mensen in een straal van 16 km rond de Merapi in veiligheid worden gebracht. Bij een uitbarsting van de Merapi in 1994 vielen 70 doden. In 1930 kostte de vulkaan het leven aan 1.300 mensen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In tien jaar tijd 1.200 soorten ontdekt in Amazonegebied

In tien jaar tijd 1.200 soorten ontdekt in Amazonegebied



In het Amazonegebied zijn er tussen 1999 en 2009 meer dan 1.200 planten- en diersoorten ontdekt. Dit komt overeen met één soort per drie dagen. De ontdekkingen bevestigen dat de Amazone één van de meest diverse plaatsen op aarde is.


De nieuwe soorten die worden voorgesteld in het WWF-rapport 'Amazon Alive: a decade of discovery 1999-2009' liegen er niet om: 637 planten, 257 vissen, 216 amfibieën, 55 reptielen, 16 vogels en 39 zoogdieren. Zo werd onder andere een nieuwe anacondasoort ontdekt.
 
"We kunnen veel verliezen"
"Dit rapport toont ons de ongelofelijke diversiteit aan leven in het Amazonegebied", zo zegt Sabien Leemans, beleidscoördinator van WWF-België. "Het herinnert er ons bovendien aan dat we nog veel te leren hebben over deze unieke regio, en aan wat we zouden kunnen verliezen als we onze denkwijze over ontwikkeling niet veranderen", klinkt het nog.
 

Het grootste deel van het Amazonegebied blijft relatief ongemoeid, zo staat voorts te lezen in het rapport. "Dit neemt niet weg dat de bedreiging voor de streek snel toeneemt. Over een periode van 50 jaar heeft de mensheid ervoor gezorgd dat 17 procent van het Amazoneregenwoud is verdwenen, een oppervlakte tweemaal zo groot als Spanje".
 

Een deel van de oplossing voor Amazonelanden om hun soortenrijkdom veilig te stellen is de VN Conventie voor Biodiversiteit, die in het Japanse Nagoya plaatsvindt. Binnen dit kader kan er in het Amazonegebied een, door verschillende landen ondersteund, systeem van beschermde gebieden worden gecreëerd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème moet tienermeisjes alternatief voor de pil bieden

Crème moet tienermeisjes alternatief voor de pil bieden





Een revolutionaire bodylotion die als anticonceptiemiddel werkt en als vervanging van de pil kan dienen, is in volle ontwikkeling. De uitvinders zeggen dat dit vooral bij tienermeisjes ongewenste zwangerschappen moet voorkomen.


De gel, genaamd Nestorone Estradial, bevat een combinatie van hormonen als oestrogeen en progesteron, dezelfde stoffen die je in de meeste anticonceptiepillen tegenkomt. Het type progesteron is wel anders, namelijk Nestorone, wat minder bijwerkingen veroorzaakt. Vrouwen moeten een keer per dag een kleine hoeveelheid van de gel op hun armen, benen, schouders of buik smeren om een zwangerschap te voorkomen. De huid neemt dit snel op, er blijft niets achter, en de hormonen komen snel vrij in het bloed. Dit verstoort de normale productie van oestrogeen en progesteron zodat dames niet zwanger kunnen raken. 


Vrouwen moeten net als bij de pil een week in de maand stoppen met het gebruik zodat ze hun menstruatie krijgen. Momenteel werken onderzoekers in New York aan de crème en zou dit binnen enkele jaren op de markt moeten komen. De eerste tests bij 18 vrouwen tussen 20 en 30 jaar gedurende een periode van drie maanden tonen aan dat dit middel even efficiënt is als de pil in het voorkomen van een zwangerschap. Ook bleek dat vrouwen dit middel verkiezen boven andere anticonceptiemiddelen. Daarnaast heeft dit niet dezelfde bijwerkingen, waar 40 procent van de gebruikers mee te maken krijgt, als gewichtstoename, acne, humeurigheid of hoofdpijn.


Experts geloven dat de crème populair zal worden bij onzekere tienermeisjes die veel met hun uiterlijk bezig zijn en dat dit helpt om ongewenste tienerzwangerschappen te voorkomen. Ook is het middel ideaal voor veel oudere vrouwen die vaak hun pil vergeten te nemen. Voor hen kan het makkelijker zijn om een kleine hoeveelheid gel te smeren tijdens hun dagelijkse beautyregime. Als laatste kunnen ook moeders die borstvoeding geven de crème gebruiken, de hormonen komen namelijk niet in de borstmelk terecht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Grant - Baby, Baby

Amy Grant - Baby, Baby

Klik op de foto om haar te beluisteren






Amy Lee Grant (Augusta (Georgia), 25 november 1960) is een Amerikaanse zangeres van gospel- en popmuziek.

Ze heeft drie oudere zussen, Kathy, Mimi en Carol. Zij maakte haar eerste album in 1977. Ondertussen heeft ze 20 albums op haar naam staan. Ook heeft ze aan heel veel projecten mee gewerkt waar ook diverse songs van haar te horen zijn. Ze heeft ook nummers geschreven met Michael W. Smith. Op 19 juni 1982 trouwde ze met Gary Chapman, met wie ze drie kinderen kreeg, Matthew, Millie en Sara. Ze begon als gospelzangeres, maar in 1991 probeerde zij een breder publiek te bereiken met haar album Heart in Motion. Van dat album kwamen 5 singles die in de USA allemaal makkelijk de top 5 in liepen. In 1994 bracht ze het album House of Love en ook dit album werd een grote hit.

In 1999 raakte de reputatie van Amy Grant in christelijke kring beschadigd, omdat ze scheidde van haar man Gary Chapman. Op 10 maart 2000 hertrouwde Amy Grant met countryzanger Vince Gill. Samen hebben zij een dochter, Corrina.

Haar album Legacy (2002) maakte wel weer wat goed. Hierop grijpt zij terug op de gospel. Daarna volgt nog het album Simple Things (2003) en Greatest hits (2004). Amy Grants album Rock of Ages is begin 2005 uitgekomen. In 2006 verscheen Time Again... Amy Grant Live op cd en dvd, een registratie van een live concert met hits van de afgelopen jaren.

Ondertussen heeft Amy Grant meer dan 24 miljoen albums verkocht die platina, dubbel platina en gouden albums opleverden. Vijfmaal won zij een Grammy Award.




» Reageer (0)
25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer jongens kampen met 'omgekeerde anorexia

Steeds meer jongens kampen met 'omgekeerde anorexia'


http://img831.imageshack.us/img831/9353/spierdysmorfie.jpg



Een verontrustende trend bij sportmannen is 'omgekeerde anorexia', een aandoening waarbij ze veel gewicht bijkomen om spieren te kweken. Dit kan volgens artsen leiden tot een vroegtijdige dood.


Onderzoeker Paul Russell bestudeert de komende drie jaar 200 jonge rugbyspelers, hij wil weten onder welke druk ze staan om snel erg gespierd te raken. Spierdysmorfie, soms ook wel 'omgekeerde anorexia' genoemd, is een stoornis waarbij iemand geobsedeerd raakt door het idee dat hij niet gespierd genoeg is. Patiënten geloven vaak dat ze mager zijn terwijl ze meer spiermassa dan gemiddeld hebben. Het is een relatief nieuwe aandoening, maar zou steeds vaker voorkomen.


Spierdysmorfie maakt patiënten kwetsbaar voor psychologische, biologische en omgevingsrisico's als depressies, hartfalen, problemen aan de urinewegen en dehydratatie. Deze aandoening zou vooral schadelijk kunnen zijn voor jonge rugbyspelers, die willen een plaats in het sportteam bemachtigen waardoor ze extreme methodes gebruiken om spiermassa te kweken. Spierdysmorfie kan ook leiden tot extreem diëten, sportverslaving, het gebruik van anabole steroïden die de premature dood  van verschillende bodybuilders veroorzaakten." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag is eerste Nationale Thuiswerkdag

Donderdag is eerste Nationale Thuiswerkdag


http://img258.imageshack.us/img258/1618/koffieh.jpg


Thuiswerken of telewerken zit de laatste jaren fors in de lift maar niet iedereen is zich bewust van de voordelen ervan. Om deze reden wordt donderdag de eerste Nationale Thuiswerkdag georganiseerd.


Nu donderdag organiseren Microsoft, Getronics, PwC en AOS Studley voor het eerst de Nationale Thuiswerkdag in België. Het doel van deze dag is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om die dag van thuis uit te werken en zo de voordelen van thuiswerken 'aan den lijve' te ondervinden: een hogere productiviteit en flexibiliteit, geen tijdverspilling in de files, een betere work-life balans, minder milieuvervuiling....


Volgens Regus, de organisatie die flexibele werkplekken aanbiedt, is thuiswerken voor velen een oplossing, maar niet voor iedereen mogelijk. Zo beschikken werknemers thuis niet altijd over een rustige en comfortabele werkomgeving of worden ze afgeleid door het gezin of huishoudelijke taken. Ook is het niet altijd mogelijk om klanten of contacten thuis te ontvangen.


Voor deze werknemers kunnen kantoren op sleutellocaties aan snelwegen of in provinciesteden soelaas brengen. Daartoe biedt de organisatie een uitgebreid netwerk van lokale businesscentra vlakbij snelwegen en middelgrote en kleinere steden aan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30.000 gezinnen zonder verwarming

30.000 gezinnen zonder verwarming


http://img215.imageshack.us/img215/1848/verwarming.jpg


Ongeveer 30.000 gezinnen in Vlaanderen zitten zonder verwarming of dreigen zonder verwarming te komen zitten omdat ze hun energierekening niet kunnen betalen. De OCMW's staan paraat want de wettelijke minimumlevering voor aardgas treedt pas op 1 december in werking, zo schrijft De Morgen.

Er werden dit jaar al 80.760 Vlaamse gezinnen door hun energieleverancier van de klantenlijst gehaald als gevolg van onbetaalde facturen, volgens de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).
 
Die gezinnen kunnen alleen nog aankloppen bij Eandis en Infrax, die als sociale leverancier optreden voor gas en elektriciteit. Maar zo'n 30.000 gezinnen staan intussen ook bij die twee netbeheerders als wanbetaler geregistreerd en moeten het daardoor stellen met de minimumdienst van 10 ampère elektriciteit, maar geen aardgas.
 
Hun situatie is dramatisch, zeggen armoedeorganisaties. Doordat de gezinnen nu al zonder verwarming zitten, lijden ze bij de eerste winterprik al kou, want 10 ampère is niet eens genoeg om een elektrisch radiatortje te laten draaien. Een ander probleem volgens de hulpverleners, is dat heel wat gezinnen uit schaamte niet durven uitkomen voor hun energiearmoede. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reden tot optimisme in strijd tegen kanker

"Reden tot optimisme in strijd tegen kanker"




Er wordt vooruitgang geboekt in de strijd tegen kanker. De vooruitzichten voor een aantal kankers en de kwaliteit van de zorg is sterk verbeterd, zo meldt het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

In het UZA werd het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA) opgericht, waarin een multidisciplinaire aanpak en dienstverlening centraal staat. De werking en de innovaties worden uitgebreid toegelicht tijdens het MOCA-herfstsymposium op 28 oktober.

Hoog sterftecijfer
Jaarlijks verliezen 25.693 Belgen de strijd tegen kanker. De ziekte kent, na hart -en vaatziekten, het hoogste sterftecijfer. De vooruitgang in oncologische zorg is er mede gekomen door de evolutie naar een meer multidisciplinaire aanpak, luidt het. "In het MOC (Multidisciplinair Oncologisch Consult) overleggen specialisten met elkaar om op maat van de patiënt een behandelingsplan uit te werken", zegt Marc Peeters, diensthoofd oncologie en coördinator MOCA.

Specifieke tumor
"In het UZA werden tien multidisciplinaire tumorwerkgroepen opgericht, elk samengesteld uit zowel specialisten van een specifieke tumor, radiotherapeuten en chirurgen als artsen gespecialiseerd in radiologie, nucleaire geneeskunde en pathologische anatomie en psychologen. Ook huisartsen worden nauw betrokken bij beleidsbeslissingen van het MOCA."  In de toekomst zullen ook oncologieverpleegkundigen worden aangetrokken om als centrale figuur te fungeren tussen patiënt en externe zorgverstrekkers.

Patiënten kunnen voor, tijdens en na hun behandeling bij de psychologen terecht voor psychische ondersteuning en therapie.
Vanaf 2011 zal psychosociale ondersteuning ook in de revalidatie worden ingebouwd.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!