Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat overleeft negen kogels

Kat overleeft negen kogels


http://img255.imageshack.us/img255/1469/kranthallandsnyheter.jpg
Foto Hallands Nyheter.



Katten hebben negen levens wordt wel eens gezegd en dat kan kloppen. Feit is dat Kitty, een kat uit Zweden negen kogels overleefd heeft. "De kogels werden van dichtbij afgevuurd want ze zaten diep in de kop en het lijf van het beestje", zegt veearts Andrew Blackley.

Kitty kroop bebloed naar huis in Varberg. Haar baasje dacht dat de kat een hevige strijd geleverd had met een hond. Ook in het dierenziekenhuis van Slöinge dachten veeartsen het tot ze plots drie kogels in het lijfje van de kat ontdekten. Een kogel had haar neus getroffen, een tweede zat onder een oog en een derde stak in haar middenrif. Verder onderzoek wees uit dat in het beestje maar liefst negen kogels van een luchtdrukgeweer staken.

"De kat werd negen keer geraakt omdat het niet de kans kreeg om te vluchten", weet Blockley. Kitty werd succesvol geopereerd en veeartsen gaan ervan uit dat de kat volledig zal herstellen. De politie heeft intussen een onderzoek geopend, schrijft de krant Hallands Nyheter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen luchtverkeer in België door megawolk van vulkaan

Geen luchtverkeer in België door megawolk van vulkaan

Europese luchtvaart lam door IJslandse vulkaan


http://img405.imageshack.us/img405/8379/megawolk.jpg




Sinds 13 uur is het Britse luchtruim gesloten. Dat zal mogelijk tot zeker 19 uur duren. Voordien hadden belangrijke luchthavens, zoals het Londense Heathrow, al beslist geen vliegverkeer meer toe te laten. Intussen volgen ook veel andere landen in Noord-Europa. Denemarken volgt om 18 uur en in Noord-Finland is er tot morgennamiddag zelfs geen vliegverkeer meer. Zweden sluit het luchtruim tot minstens 22 uur.








Op Schiphol werden al tientallen vluchten geannuleerd. De Nederlandse luchthaven zal de vluchten vanmiddag afbouwen en wil rond 19 uur sluiten. Over een sluiting van het luchtruim is zowel in Nederland als Duitsland nog geen beslissing genomen.


België zal dat vanmiddag wel doen. Dat maakte de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit, Etienne Schouppe, inmiddels officieel bekend. De sluiting begint in noordwesten van het land, maar tegen 16u30 zal er geen vliegverkeer boven ons land meer zijn. Ironisch genoeg blijft de luchthaven van de IJslandse hoofdstad Reykjavik gewoon open.

Het sluiten van het luchtruim is in België hoogst uitzonderlijk. Een einddatum voor de maatregel is er nog niet.







Brussels Airport biedt op zijn website meer informatie over de vluchten. De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines belooft haar klanten naar aanleiding van de sluiting van het luchtruim de mogelijkheid om hun reservering aan te passen of hun ticket terugbetaald te krijgen. De passagiers dienen hiervoor hun reisagent of het kantoor op de luchthaven te contacteren.

Als gevolg van de problemen met de luchtverbinding met Londen is de Eurostar inmiddels volgeboekt. Voor vandaag en morgen zijn er geen ritten meer beschikbaar.


Als de wind niet draait, hangt de stofwolk morgenochtend boven Brussel. De vuile stoffen zullen dan wel al verdwenen zijn, waardoor we er niet veel van zullen merken. Wel zou morgen een donkerrode zonsopgang mogelijk zijn. Maar volgens berekeningen van het KMI is de kans klein dat we iets van het spektakel zullen zien. Vanavond zal de pluim onze regio waarschijnlijk nog niet bereikt hebben en morgen drijft er bewolking binnen.

De wolk is in principe niet gevaarlijk voor de gezondheid. Uiteindelijk zal het stof in de loop van het weekend naar beneden komen. Met de hulp van regen zal de lucht weer schoongespoeld worden.


De as van een vulkaan bestaat uit verpulverde rotsblokjes en glas en kan hierdoor grote schade toebrengen aan een vliegtuig indien het door dergelijke wolk vliegt. De as kan dan zelfs in de cabine gezogen worden waardoor de passagiers gevaar lopen en de elektronica wordt beschadigd.







In het verleden hebben er al verschillende incidenten plaatsgevonden in het luchtverkeer ten gevolge van vulkaanuitbarstingen. In 1982 kwam een Boeing van British Airways in grote moeilijkheden tijdens de uitbarsting van een vulkaan in Indonesië. De as zorgde voor een storing in de motoren waardoor het vliegtuig 7.000 meter naar beneden viel alvorens de motoren opnieuw konden gestart worden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse criminaliteit steeg vorig jaar met negen procent

Antwerpse criminaliteit steeg vorig jaar met negen procent



http://img85.imageshack.us/img85/8396/inbraken.jpg


De geregistreerde criminaliteit in Antwerpen nam in 2009 toe met negen procent tot 50.606 feiten. Dat deelden korpschef Eddy Baelemans en Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) vandaag mee.

De prioriteiten van de Antwerpse politie - onder meer de strijd tegen woninginbraken, gewelddadige diefstallen en diefstallen uit auto's - stegen in totaliteit met één procent. "Daarmee wordt voor het eerst sinds 2006 de dalende trend doorbroken", zegt Baelemans.

Fors meer diefstallen met geweld
Terwijl handtasroven en diefstal uit wagens respectievelijk daalden met acht een zeven procent tot 425 en 4.033 feiten, is er een sterke stijging van elf procent voor diefstallen met geweld (1.216 feiten) en een stijging van twaalf procent voor gewapende diefstallen (369). Ook de woninginbraken namen toe met 7 procent tot 4.996 registraties.

Naast de criminaliteitsprioriteiten wordt ook gewerkt aan drugsoverlast, sluikstort en andere overlast. Inspanningen die de politie ook in 2010 zal verder zetten. Het voorbije jaar werden er 22.269 overlastinbreuken vastgesteld. Bijna de helft heeft te maken met bevuilen. Overlastmeldingen voor beschadigingen namen af. Dat is vooral te wijten aan de daling van 26 procent voor wildplakken. De strenge boetes missen hun effect dus niet.

Familiaal geweld
"Dit zijn geen goede cijfers", sprak burgemeester Janssens die ook het aantal meldingen voor intrafamiliaal geweld (4.754 meldingen) schokkend vindt. "Dat aantal is even groot als dat van woninginbraken en bovendien zitten we daar nog met een groot aantal feiten dat niet geregistreerd wordt. We blijven daar, naast de andere prioriteiten, dan ook hard op werken", besluit Janssens. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen + Luciano Pavarotti

Brian Harold - Luciano Pavarotti - Too Much Love Will Kill You

Klik op de foto om hun te beluisteren





Luciano Pavarotti (Modena, 12 oktober 1935 – aldaar, 6 september 2007) was een van de beroemdste operazangers ter wereld en volgens velen de beste tenor van zijn generatie.


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/brian-may.jpg?t=1271275821


Brian Harold May (Hampton, 19 juli 1947) is een Britse gitarist, met name bekend van de rock/popgroep Queen. Daarnaast is May sinds augustus 2007 gepromoveerd in de astrofysica.



» Reageer (0)
14-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische grootouders vangen vaakst kleinkinderen op

Belgische grootouders vangen vaakst kleinkinderen op



Eén op vier grootouders zorgt vaak voor de kleinkinderen tijdens de werkweek. Dat is beduidend meer dan in de andere ondervraagde landen: Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Duitsland en Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van speelgoedmerk Fisher-Price bij 2.116 personen.


De meerderheid van de Belgische peuters (jonger dan 2 jaar) (70 procent) is bijna elke dag thuis met een van hun ouders. Eén op tien is zelden thuis met mama of papa, de rest is twee à drie keer thuis. Als ze niet thuis zijn, gaan kinderen naar de crèche of de grootouders. 38 procent van de kinderen gaat nooit naar de opvang, 52 procent is er minstens twee keer per week.


Belgische ouders voelen zich zelfzeker over het ouderschap, maar ruim de helft (57 procent) vindt het ook stresserend. Daarmee scoren de Belgische ouders evenveel als de Deense, en een pak meer dan de Noorse (25,7 procent) en de Nederlandse (42 procent).


De Belg (79 procent) aarzelt niet om raad te vragen, aan kinderartsen (60 procent), familieleden (60 procent) en vrienden (50 procent) bijvoorbeeld. Websites (48 procent), boeken (44 procent) en kranten of tijdschriften (34 procent) zijn minder populair.

Enkel Nederlanders en Noren (85 procent) gaan nog iets vaker op zoek naar informatie dan de Belgen, Denen en Finnen (34 en 44 procent) doen dat veel minder vaak. In Scandinavië is de pediater geen belangrijke bron voor informatie (20 procent), maar familie is wel belangrijk in Duitsland (68 procent), Zweden (62 procent) en Noren (61 procent).


Bij tegenstrijdig advies overwint de intuïtie en het gezond verstand, waarbij we pediaters en familieleden beduidend vaker vertrouwen dan het internet. Liefst 91 procent van de Belgische ouders geeft aan tegenstrijdige informatie te vinden, twee op drie ergert zich daar ook aan.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Combinatie van tapas en bier moeten nieuwe trend worden

Combinatie van tapas en bier moeten nieuwe trend worden



Zogenaamde hoppas, tapas bestaande uit Vlaamse streekproducten geserveerd met Belgisch bier, worden vanaf 19 april gelanceerd en moeten de nieuwe trend worden in de Belgische horeca.

"De hoppas zijn de Vlaamse variant van de Spaanse tapas en worden geserveerd met bier. De naam is een samentrekking van 'hop' en 'tapas'. De recepten ontstonden in combinatie met ideeën uit de moleculaire- en foodpairing keuken", legt Ilse Duponcheel, directeur van horeca-adviesbureau Dolce Far Tutto, uit.
 
De biercocktails worden op 19 april geïntroduceerd door de vzw 'Vlaanderen Lekker Land', die de Vlaamse tafelcultuur en streekproducten in het binnen- en buitenland moet promoten. Daarnaast wordt de actie gepromoot door de Vlaamse regering in het kader van het Europees voorzitterschap van België, de Week van de Smaak en Vlaanderen Lekker Land. De Week van de Smaak, die start op 11 november, zal zich richten op het consumentengedeelte en het horecagedeelte wordt gedragen door vzw Tafelen in Vlaanderen.
 
Voorlopig zullen de hoppas enkel verkrijgbaar zijn in restaurants. "Cafés zijn voorlopig uitgesloten door de rookwetgeving maar van zodra er gewerkt kan worden met op voorhand gemaakte verpakkingen zullen ze ook daar te vinden zijn", zegt Duponcheel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien litho's van Kuifje onder de hamer

Tien litho's van Kuifje met geschatte waarde van 25.000 euro onder de hamer





Een koffer met tien litho's van Kuifje uit 1981 zal zondag geveild worden in Brussel. De geschatte waarde schommelt tussen 20.000 en 25.000 euro, aldus de organisator van de veiling, Banque Dessinée. Alle litho's uit de koffer (70 X 100), van 'Tintin au pays des Soviets' (Kuifje in het land van de Sovjets) tot 'Vol 714 pour Sydney' (Vlucht 714), werden voor het WWF gemaakt en zijn gesigneerd. "De staat en de exclusiviteit van het lot rechtvaardigen de schatting", verduidelijkt Banque Dessinée.
 
Daarnaast worden, op een ander prijsniveau, ook twee illustraties in Chinese inkt van de Daltons geveild (4 à 5.000 euro). Een portfolio van 'Le Nid du Marsupilami' van Franquin (Het Nest van de Marsupilami's), bestaande uit drie gesigneerde zeefdrukken, wordt geschat tussen de 2.000 en 2.500 euro.
 
In totaal komen 700 loten behorende tot de Negende Kunst onder de hamer terecht. Driehonderd loten werden ingediend door dezelfde stripliefhebber. De loten zullen vrijdag en zaterdag tentoongesteld worden. De verkoop begint zondag om 11 uur in zaal Laetitia in Elsene.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje overleeft vier dagen in moeras vol krokodillen

Meisje overleeft vier dagen in moeras vol krokodillen


Nadia Bloom in de armen van haar redders.


In Florida is de elfjarige Nadia Bloom levend en wel gered uit een moeras vol krokodillen. Het meisje vertoont uitdrogingsverschijnselen en zit compleet onder de insectenbeten, maar voor het overige is ze ongedeerd. De politie spreekt van een mirakel.


Nadia was vorige vrijdag de moerassen nabij haar huis in Longwood ingetrokken om een natuurvideo voor school te maken. Het meisje, dat aan de ziekte van Asperger lijdt, verdwaalde in de zogenaamde swamps waar het krioelt van de krokodillen.


Er werd een zoekactie op het getouw gezet nadat de fiets en de helm van Nadia werden aangetroffen in de bossen nabij Lake Jesup. Het was James King, een vriend van de familie, die het meisje na vier dagen uiteindelijk vond op een droge plek in de moerassen. De man belde meteen de hulpdiensten, klom in een boom en hing toiletpapier in de kruin om de hulpdiensten te tonen waar ze zich bevonden.


 

   De
opgeluchte familie van het geredde meisje.
De opgeluchte familie van het geredde meisje.


De politie stuurde een helikopter uit, maar die kon King en het meisje niet vinden. Uiteiondelijk kon hun locatie bepaald worden door de signalen van de gsm van James King. Reddingswerkers hadden twee uur nodig om het meisje weer naar de bewoonde wereld te brengen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroatisch meisje spreekt vloeiend Duits na coma

Kroatisch meisje spreekt vloeiend Duits na coma





In Kroatië spreekt een 13-jarig meisje vloeiend Duits na een 24 uur lange coma. Haar moedertaal kent Sandra Ralic uit Knin niet meer, schrijft The Telegraph. Het meisje was onlangs op school begonnen met Duitse lessen, en daarnaast keek ze Duitse tv en las ze Duitse boeken. Volgens haar ouders sprak ze de taal echter lang niet vloeiend.


De artsen staan voor een raadsel. "We weten niet hoe een brein reageert op een dergelijk trauma", zegt ziekenhuisdirecteur Dujomir Marasovic. "We hebben natuurlijk wel enkele theorieën, maar kunnen momenteel niet al te veel zeggen om de privacy van de patiënte te respecteren."


"In vroegere tijden zou dit een mirakel genoemd worden," zegt psychiater Mijo Milas. "Wij verkiezen te denken dat er een logische verklaring moet zijn, die we gewoon nog niet hebben gevonden."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder bevalt op toilet van mirakelbaby van 5 maanden

Moeder bevalt op toilet van mirakelbaby van 5 maanden



In Melbourne heeft een mirakelprematuurbaby het gehaald. De foetus kwam na amper 23 weken ter wereld terwijl de moeder op toilet zat. De mama stelde in paniek vast dat haar baby in het toilet lag. Gelukkig was ze al in het ziekenhuis. De verpleegsters sneden in allerijl de navelstreng door en hadden zeven minuten nodig om de foetus van amper 33 cm en 695 gram te reanimeren. Het kind kreeg de naam Kian, wat 'krijger' betekent in het Gaelic. Hij heeft zijn naam dus allerminst gestolen. Na drie weken wacht hem een nieuwe strijd, want Kian kampt met een longontsteking.

Op 6 maart werd Melbourne getroffen door een vreselijke storm. Net op die dag brak het water van Tamara Richardson (29). Haar man Evan snelde naar het ziekenhuis van Melbourne, waar dokters erin slaagden de baby nog twee weken in de baarmoeder te houden.

Paniek
Twee weken later werd de moeder overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Melbourne en amper drie uur later kwam Kian toch heel onverwachts ter wereld. "Ik had geen contracties en er was echt geen reden om te denken dat Kian zou geboren worden", legt Tamara Richardson uit. "Ik zat op het toilet en keek naar beneden. Tot mijn grote ontsteltenis zag ik Kian daar liggen in het toilet. Ik had het zelfs niet gemerkt dat hij geboren was. Ik was helemaal in paniek en duwde op het alarm."

Adrenaline
De toegesnelde verpleegsters haalden de baby uit het toilet, sneden de navelstreng door en dienden hem een adrenalinespuit toe. Na zeven minuten reanimatie slaagden ze erin de mirakelbaby terug tot leven te brengen. 33 cm voor 695 gram, Kian was nauwelijks levensvatbaar, maar knokte zich toch door zijn eerste drie weken. Nu moet de 'krijger' zich met bloedtransfusies door een longontsteking knokken.

1,8 kg
Kian moet ook nog zeker enkele weken in een speciale couveuse liggen tot hij 1,8 kg bereikt. "Op 32 weken zijn we pas echt veilig", zegt de moeder van Kian. Samen met Kians zusjes Ayla plannen de ouders een groot feest als ze hun aanwinst eindelijk mee naar huis zullen krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbra Streisand - Memory

Barbra Streisand - Memory

Klik op de foto om ze te beluisteren






Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente  en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.

Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum  Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.

In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.

Als zangeres scoorde ze in 1997 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion.

In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.

In 2000 nam ze afscheid van het live optreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.

Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakt Barbra in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.




» Reageer (0)
13-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen van katten houden

Waarom vrouwen van katten houden


http://img521.imageshack.us/img521/8033/vrouwenkat.jpg



De band tussen vrouwen en katten is haast ondoorgrondelijk, vooral mannen lijken het niet te begrijpen. Daarom negen redenen waarom ze het zo goed met deze spinnende viervoeters kunnen vinden.

1. Onderhoudsvriendelijk
Je moet niet gaan wandelen met een kat en als je een tuin hebt, heb je er zelfs geen vuiligheid van.

2. Eigen persoonlijkheid
Elke kat heeft haar eigen gewoontes die je aan het lachen brengen. Ieder beestje is een individu met een eigen persoonlijkheid.

3. Slaap
Katten slapen veel. Als je wat eten voor ze laat staan, zul je nooit gewekt worden op een belachelijk vroeg uur door je poes die vraagt om eten.

4. Rust
Katten snurken niet, in tegenstelling tot mannen, ze palmen ook niet het hele bed in of trekken het deken naar zich toe.

5. Gezellig
Op koude winteravonden komen kattenaan je voeten liggen en houden ze deze warm, wat veel stijlvoller dan een warmwaterkruik is.

6. Luisteren
Een kat laat je steeds uitspreken en zal je niet onderbreken. Wanneer je hart gebroken is, zal het beestje je troosten zonder een oordeel te vellen.

7. Stellen nooit teleur
Een kat zal er altijd voor je zijn, tenzij je ze probeert goedkoop eten uit blik voor te schotelen.

8. Ontspannen
Een spinnende kat op je schoot is één van de beste manieren om stress te bestrijden.

9. Gevoelig
Katten zijn erg gevoelige beestjes en weten wanneer je ze nodig hebt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volwassenen vergeten vaak hun ouders te bezoeken

Volwassenen vergeten vaak hun ouders te bezoeken



Eén op acht volwassenen heeft zijn ouders minstens een jaar lang niet meer bezocht, één op tien belt minder dan één keer per maand. Een op vijf volwassenen gaat minstens een keer per maand naar zijn of haar ouders.


Twaalf procent van de grootouders ziet de kinderen en kleinkinderen drie keer per jaar of meer. Dat blijkt uit een Britse bevraging van 3.000 personen. 


Dat heeft vooral te maken met weinig tijd, door de drukke job en de activiteiten van de kinderen (33 procent), een te lange afstand (43 procent) en een bezoek regelen (25 procent).  Nochtans wonen ouders en kinderen gemiddeld maar 100 kilometer van elkaar.


Een op drie volwassen zegt dat ze graag zouden willen dat hun ouders zelf meer moeite doen om contact te houden. "Zij kunnen ons ook bellen of uitnodigen", klinkt het dan.


Desondanks hebben oudere mensen zowat zes uur per dag geen menselijk contact. "Ouderen worden niet vaak gezien, en voelen zich geïsoleerd. Ze worden vergeten, terwijl wij meegesleurd worden door het hectische ritme van alledag", merkt Hugh Gathorne-Hardy op. Hij is de voorzitter van Christies Care, die opdracht gaf tot de bevraging.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pornomagazine voor blinden

Pornomagazine voor blinden



Het eerste pornoblad voor blinden is gelanceerd. De Canadese schrijfster wil blinden ook laten genieten van porno via braille-naaktprenten en daarom ontwierp ze het boek 'Tactile Mind'. De blinde liefhebbers van porno moeten wel zo'n 165 euro neertellen voor deze primeur.


Het boek telt 17 pornoprenten in braille met titels die weinig aan de verbeelding overlaten: 'De perfecte borsten', 'Statanische ram', 'Liefdesrobot', 'Geschoren vagina' en meer van dat fraais.


Lisa Murphy legt zelf uit waarom ze dit gat in de markt wilde opvullen. "Er bestonden geen boeken met aanraakfoto's van naaktmodellen. Playboy heeft wel een versie met brailleschrift, maar geen naaktfoto's in braille. Daarom wilden we een doorbraak forceren met deze primeur. Het kan toch niet zijn dat de blinden worden uitgesloten in onze cultuur die overladen wordt met seksuele beelden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagrijlichten worden verplicht

Dagrijlichten worden verplicht





Alle nieuwe voertuigen in ons land moeten vanaf 2011 of 2012 zijn uitgerust met dagrijlichten. Die moeten de zichtbaarheid verhogen.
 
Voor nieuwe auto's en lichte vrachtwagens worden dagrijlichten verplicht vanaf 7 februari 2011. Bussen en de andere vrachtwagens moeten ermee uitgerust zijn vanaf 7 augustus 2012.
 
Dagrijlichten worden in heel Europa verplicht, naar Scandinavisch voorbeeld, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimerpatiënten genieten wel degelijk van bezoekjes

Alzheimerpatiënten genieten wel degelijk van bezoekjes



Ze mogen het dan snel vergeten, of zelfs niet bewust meemaken, maar een Alzheimerpatiënt heeft wel degelijk baat van een (familie-)bezoekje. Onderzoekers ontdekten dat zo'n bezoekje de patiënten gelukkig maken en dat dit gelukkige gevoel lang blijft hangen. Dokters raden familieleden dan ook aan de 'nutteloze' bezoekjes toch regelmatig te blijven afleggen.

"Een bezoekje geeft de Alzheimerpatiënten een warm gevoel en een gevoel dat het leven het waard is. Wie daarentegen genegeerd wordt door de verpleegsters, zal zich eerder droevig, gefrustreerd en eenzaam voelen ook al weten ze niet waarom", verklaart onderzoeker Justin Feinstein van de universiteit van Iowa.


"Alzheimerpatiënten behandelen met respect en waardigheid is dus niet enkel een kwestie van moraliteit, want die patiënten voelen dat ook."


Voor de studie werden vijf patiënten met schade aan de hippocampus onderzocht. Die speelt een noodzakelijke rol in het overbrengen van herinneringen uit het kortetermijngeheugen naar het langetermijngeheugen. De vergeetachtigheid die deze patiënten ervaren is gelijkaardig aan die van patiënten in een vroege fase van Alzheimer.


De vijf kregen enkele emotionele filmclips te zien van 20 minuten. Sommige waren vrolijk en gelukkig, andere droevig. De patiënten reageerden op de juiste manier tijdens het kijken, maar konden zich niet lang daarna niet meer herinneren wat ze zagen. Toch bleven de emoties getriggerd door de filmpjes lang hangen, zo bleek uit een bevraging.


"Het is tof om te weten dat verhalen, grapjes en straffe anekdotes iets teweeg brengen bij Alzheimerpatiënten", aldus Harriet Millward. Eerder bleek ook al dat sociale contacten onderhouden de kans op dementie vermindert.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdams theater Carré krijgt eigen rondvaartboot

Amsterdams theater Carré krijgt eigen rondvaartboot


Het beroemde theater Carré


Theaterbezoekers kunnen vanaf dinsdag voordat ze een voorstelling bezoeken in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, in stijl dineren op een speciale rondvaartboot. Op die manier kunnen ze alvast in de stemming komen, liet rederij Lovers weten die hiermee een lang gekoesterde wens van het theater in vervulling laat gaan.
 

Het interieur van de zogeheten Carré Boot is bijzonder. Zo nemen de opvarenden plaats in de authentieke Carréstoelen van voor de renovatie. Ook de buitenkant is gepimpt. Volgens Loversdirecteur Freek Vermeulen zijn de etentjes vaak in de sfeer van de theatervoorstelling. "Als Herman van Veen optreedt, zetten we zijn cd op en serveren we bijvoorbeeld een voorgerecht dat hij lekker vindt", legt hij het concept uit. "En voor de musical All Shook Up - Love me Tender serveren we een Amerikaans diner".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cat Stevens - Cat's in the cradle

Cat Stevens - Cat's in the cradle

Klik op de foto om hem te beluisteren






Cat Stevens of Yusuf Islam, geboren als Stephen Demetre Georgiou, en beter bekend als Cat Stevens (Londen, 21 juli  1948) is een Britse zanger en songwriter die bekend werd met folkrock- en softrock-liedjes.

Tot zijn meest bekende liedjes behoren Matthew and son (1967), Father and son (1970) Lady D'Arbanville (1970), Wild world (1970), Moonshadow (1971), Morning has broken (1972) en Oh very young (1974). De melodie van "Morning has broken" was van een kerstliedje van de Engelse kerk[1].

Cat Stevens is de zoon van een Grieks-Cyprische vader en een Zweedse moeder. Hij groeide op in Londen, waar zijn vader een restaurant had. Hij schreef al op jonge leeftijd liedjes en trad gedurende de jaren zestig op, zonder veel succes. Op zijn 19e kreeg hij tuberculose en moest gedurende lange tijd naar het ziekenhuis. Tussen 1967 en 1977 verkocht hij zo'n 40 miljoen LP's.

In 1977 was hij in de buurt van Malibu, Californië dronken aan het zwemmen. Een golf bracht hem terug aan land, waarin hij een geschenk van God zag. Op 30 december 1977 deed hij zijn artiestennaam Cat Stevens in de ban. In 1978 werd hij moslim, nadat hij van zijn broer een exemplaar van de Koran had gekregen. Hij nam toen ook de naam Yusuf Islam aan.

Yusuf Islam is anno 2004 vader van vijf kinderen en woont in Londen. Hij maakt islamitische muziek, ook voor kinderen. Hij is actief betrokken bij allerlei liefdadigheidsprojecten o.a. voor Kosovo.

Op 21 september 2004 werd het vliegtuig waarin Yusuf Islam zat gedwongen te landen in de Verenigde Staten omdat hij verdacht zou worden van het financieren van groepen die verband houden met terrorisme. Achteraf bleek het om een vergissing te gaan van de FBI volgens hemzelf in een interview met Larry King van CNN. De gezochte man die op de zwarte lijst stond, heette Youssouf Islam. Toch werd hij niet toegelaten tot de USA.

Op 10 november 2004 reikte Michail Gorbatsjov tijdens de wereldtop van Nobelprijswinnaars in Rome, de vredesprijs Man for Peace 2004 aan Yusuf Islam uit. Hij kreeg de prijs voor "zijn toewijding om de vrede te bevorderen, mensen te verzoenen en terrorisme te veroordelen".

In 2005 werd er, met zijn toestemming, een registratie van zijn laatste tour uitgebracht op dvd. Onder de titel Majikat werd er een uitgebreid beeld gegeven van de Earth Tour uit 1976. Dit was een ambitieuze productie met een innovatief podium, filmbeelden en goochelaars.

In 2006 bracht Yusuf Islam een nieuw album uit, genaamd An Other Cup. Hierop stonden vooral nieuwe nummers, maar ook twee oude nummers in nieuwe uitvoeringen op. Ook stond er een ingetogen versie van Don't let me be misunderstood op. De titel van het album zou geïnterpreteerd kunnen worden als een verwijzing naar een album uit zijn hoogtij dagen, Tea for the tillerman.




» Reageer (0)
12-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom bij de vrouwelijke midlifecrisis

Je drinkt en koopt te veel? Welkom bij de vrouwelijke midlifecrisis



Er wordt vaak gelachen met de midlifecrisis. Het is een cliché, iets belachelijk, iets voor mannen, die plots afvallen, een moto kopen en een popje van 22 versieren. Of niet? Neen dus, argumenteert journaliste Lorna Martin, ook vrouwen kunnen een midlifecrisis hebben.


"Een vrouwelijke midlifecrisis is niet zo dramatisch als het klinkt. Veel vrouwen vervelen zich, voelen zich weinig waard, zijn eenzaam, ervaren weinig zin in hun leven, zijn depressief of krijgen angstaanvallen. Als gevolg daarvan gaan ze meer drinken, jobhoppen, obsessief shoppen of een boel sekspartners verslijten. Tegelijk vinden ze nooit de bevrediging die ze zoeken."


Hoe ontstaat zo'n midlifecrisis? Volgens Martin kan vanalles aan de basis liggen: scheiding, een zware ziekte, ontslag, een leeg nest of het verlies van een ouder. Of niets, en dan ontstaat het uit het niets.
Maar waarom? Waarom moeten we door een lange transformatie die ons leeg, doelloos, en stuurloos doet voelen?


Psycho-analyticus James Hollis meent dat een midlifecrisis ontstaat op het moment het besef ons raakt dat alle dromen uit onze jeugd niet gaan uitkomen. De harde realiteit van de volwassenheid dringen door, en dat is best confronterend.

Hollis schreef in zijn boek 'The middel passage: from misery to meaning in midlife' dat de eerste rimpels daarvan al kunnen gevoeld worden op het einde van de twintiger jaren. Dat is het moment waarop je je eerste volwassenheid binnenstapt, en je het 'magische denken' uit je kindertijd ('als ik groot ben, word ik astronaut') en het heroïsche denken uit de adolescentie ('Ik ga het anders doen dan mijn ouders') achter je laat.


"Want hoe erg je ook je best doet, en wat je ook probeert, de waarheid is dat iedereen hetzelfde moet ondergaan en dat we niet kunnen controleren. Vooral niet omdat we allemaal op hetzelfde doel afstevenen, en dat we niet terugkunnen. Het grootste besef van de midlifecrisis is dat het niet is omdat je alle regeltjes braaf volgt, je ook uitstel van executie krijgt. Zo simpel is het leven nu eenmaal niet, en eerlijk is het ook al niet. Slechte dingen gebeuren bij goede mensen, en omgekeerd."


Deprimerend? "Misschien, maar het is ook bevrijdend. Het dwingt ons te stoppen met te zwalpen, na te denken en enkele keuzes te maken over wie we willen zijn en wat we willen doen voor de tijd die nog rest. Over het algemeen leven we in een snelle draaimolen, en een midlifecrisis is een beetje zoals van de draaimolen vallen. Pijnlijk, en het kan ook dingen kapot maken, maar tegelijkertijd kan het je ook belangrijke dingen leren."


Ook, en misschien vooral, voor vrouwen. Vrouwen van middelbare leeftijd zijn twee keer zo optimistisch over de toekomst dan mannen. Eens ze begonnen zijn met herstellen van de crisis, behandelen vrouwen deze eerder als een uitdaging en een kans.

Ze laten de façade vallen, nemen vaker risico's en vinden anderen plezieren niet meer zo nodig. Ze vinden zichzelf, en gaan dingen doen die hen gelukkig maken, die hun interesses en noden bevredigen.

"Het kan dan niet altijd zo lijken, maar een midlifecrisis kan een onverwacht geschenk lijken te zijn." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft jongeren maakt zich zorgen om pensioen

Helft jongeren maakt zich zorgen om pensioen



Ruim de helft (57 procent) van de jonge Belgen maakt zich zorgen over zijn toekomstig pensioen. Zowat 35 procent vreest dat de overheid de wettelijke pensioenen niet meer zal kunnen betalen als zij op pensioen gaan.

Een op drie jongeren verwacht ook een daling van de pensioenen tegen die tijd.
 
De meerderheid van de jongeren (61 procent) vindt daarom dat je best vanaf de start van je eerste job al de nodige financiële voorbereidingen treft voor je pensioen. Fiscaal individueel pensioensparen is het populairste middel.
 
Langer werken blijkt dan weer ontzettend onpopulair. Meer dan de helft van de 18 tot 35-jarigen (57 procent) is niet bereid om langer dan 60 jaar te werken.
 
Dat blijkt uit een peiling van Delta Lloyd Life bij 1.171 Belgen tussen 18 en 35 jaar.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!