Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kinderen spenderen vrije tijd vooral binnen

Belgische kinderen spenderen vrije tijd vooral binnen





Van alle gezinsactiviteiten in de week en in het weekend zijn 81 procent veeleer passieve activiteiten zoals tv-kijken, internet surfen, chatten en playstation spelen. Kinderen ouder dan 12 jaar spelen bovendien amper nog buiten.


Kinderen ouder dan 12 jaar brengen 85 procent van hun tijd 'passief' door tijdens de week en in het weekend. Chiquita ondervroeg voor het onderzoek 504 actieve moeders met kinderen tussen 6 en 12 jaar oud over hun vrijetijdsbesteding en die van hun gezin. Daaruit blijkt dat die Belgische moeders nood hebben aan meer vrije tijd, niet zozeer voor zichzelf, maar om meer ruimte te hebben voor gezinsactiviteiten. Van de ondervraagde mama's geeft 64 procent aan het gevoel te hebben te weinig "quality time" met hun gezin te kunnen beleven.


Inspiratie voor leuke gezinsactiviteiten blijkt trouwens geen evidentie te zijn; 42 procent van de moeders vindt het niet voor de hand liggend om iets leuks uit de mouw te schudden en geeft toe vaak hetzelfde te doen.


Via Chiquita MOOV wil Chiquita in samenwerking met Kim Clijsters ouders daarom inspireren en een activiteitenkalender voorschotelen om weekends en vakanties degelijk te plannen en kinderen meer te doen bewegen. De lancering van de kalender werd vandaag in de verf gezet met een familiefietstocht met de tenisster in Hasselt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary Cassatt 1844 - 1926


Mary Cassatt  1844 - 1926  

Een Amerikaanse impressionistische kunstenares


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Mary-Cassatt.jpg



Mary Cassatt (Allegheny (Pittsburgh, Pennsylvania), 22 mei 1844 – Le Mesnil-Théribus (Oise, bij Parijs), 14 juni 1926) was een Amerikaans impressionistisch kunstschilder.

Mary Cassatt werd geboren in Allegheny (Pittsburgh, Verenigde Staten), als dochter van een rijke zakenman. Haar vader had een voorliefde voor Frankrijk, omdat zijn voorgeslacht daar vandaan kwam. In 1851 vertrok het gezin naar Europa en woonde eerst in Parijs, later in Darmstadt en Heidelberg. Toen Mary 11 jaar oud was, keerde de familie terug naar Amerika en vestigde zich in Philadelphia. De Franse cultuur en Europese tradities stonden in hoog aanzien bij de familie en in die sfeer groeide Mary op.

 

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/After-the-bath-Mary-Cassatt.jpg?t=1271590489



Zij studeerde aan de Pennsylvania Academy of Fine Arts in Philadelphia. Dit was tegen haar vaders zin, die eigenlijk een meer huishoudelijk bestaan voor zijn dochter wenste. Vervolgens reisde zij weer door Europa. Uiteindelijk vestigde zij zich in 1874 in Parijs.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mary-cassat-3.jpg?t=1271591081



In datzelfde jaar werd een werk van haar geaccepteerd door de Salon. In 1877 maakte zij kennis met Edgar Degas, met wie zij levenslang bevriend bleef. Zijn werk en inzichten hadden grote invloed op haar, hoewel zij gedurende haar loopbaan een geheel eigen stijl wist te behouden. Zij beeldde voornamelijk het dagelijkse en huiselijke leven af, met een voorkeur voor vrouwen en kinderen, net als die andere grote vrouwelijke schilder, Berthe Morisot.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Playing-with-a-Cat.jpg?t=1271591161



Zij nam deel aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880, 1881 en 1886. Ze leverde een grote bijdrage aan de beweging door geldelijke middelen te verschaffen en het impressionisme in Amerika te promoten. Zij bracht haar broer Alexander ertoe werken te kopen van Manet, Monet, Morisot, Renoir, Degas en Pissarro, waardoor de eerste grote Amerikaanse verzameling ontstond. Haar eigen werk werd in Amerika positief ontvangen, wat ook bijdroeg aan de groeiende populariteit van deze school. Zie ook: Durand-Ruel.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/cassat_tea.jpg?t=1271591265



Vanwege haar afnemende gezichtsvermogen maakte zij haar laatste werk in 1913. Hoewel zij een aantal operaties onderging, werd zij in 1921 praktisch blind.

Zij overleed in 1926 (Château de Beaufresne, bij Parijs).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australisch kookboek: "Voeg gemalen zwarte mensen toe"

Australisch kookboek: "Voeg gemalen zwarte mensen toe"





Een Australische uitgever heeft duizenden exemplaren van een kookboek moeten terugroepen en vernietigen. De 'Pasta Bible' bevatte een recept met een pijnlijke drukfout. In het recept voor tagliatelle met sardines stond namelijk "voeg versgemalen zwarte mensen (people) toe".

Het moest uiteraard zijn: "Voeg versgemalen zwarte peper (pepper) toe". Toch is de spelfout een opmerkelijke prestatie. Zowel de schrijver, de redacteur, de spellingscontroleur als een corrector lieten de fout staan. Hopelijk heeft niemand het recept dus letterlijk uitgevoerd...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreme properheid maakt je ziek

"Extreme properheid maakt je ziek"


http://img26.imageshack.us/img26/7311/kuizendeman.jpg


Je wilt ziek worden, beten en allergieën vermijden, en dus maak je grondig proper met bijtende middelen. Toch? Niet dus. Té proper zijn maakt je net ziek, aldus de Canadese dokter Guy Delespesse.


"Onze extreme properheid heeft ervoor gezorgd dat er nu zoveel mensen aan allergieën als hooikoorts, eczema en astma lijden. Hoe sterieler de omgeving van het kind, hoe groter de kans dat ze allergieën en auto-immuunziektes als diabetes en multiple sclerosis zullen ontwikkelen. Het is een teken dat ons immuniteitssysteem zich tegen ons keert."


De cijfers liegen er niet om. In 1980 leed tien procent van de Westerse bevolking aan een allergie, nu is dat al dertig procent. Een op tien kinderen heeft astma, en tegelijk is de sterftekans met 28 procent verhoogd tussen 1980 en 1994.


"Tegelijkertijd is duidelijk geworden dat het aantal mensen met een allergie niet is toegenomen in regio's die niet hygiënischer en sterieler zijn geworden", zegt Delespesse.


De oplossing is natuurlijk niet om de was niet meer te doen, de vloer nooit meer te schrobben of de afwas te laten voor wat hij is. Schoonmaken verwijdert namelijk ook veel schadelijke bacteriën uit de omgeving, maar het neemt de goede met zich mee. Doordat ons lichaam weinig met bacteriën in contact komt, leert het zich niet verdedigen


Volgens Delespesse is het antwoord probiotica om de darmflora te verrijken en te versterken."Zwangere vrouwen zouden probiotica tot zich moeten nemen om de allergiëen in hun kinderen te verminderen", aldus de Canadees. "Het is geen wondermiddel, maar het draagt wel bij tot een algemene, betere gezondheid."


Mooie stelling, maar de Europese voedselautoriteit is het daar niet mee eens. Behalve dat probiotica inderdaad een goede invloed hebben op de darmbacterieën, kon tot nog toe niet bewezen worden dat ze de weerstand ook werkelijk versterken, laat staan dat ze beschermen tegen allergieën en auto-immuunziekten. Bovendien worden allergieën door een heleboel factoren veroorzaakt, zoals genen, luchtvervuiling, voedingsadditieven en (passief) roken.




» Reageer (0)
17-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer gaat aan de haal met statief van fotograaf

IJsbeer gaat aan de haal met statief van fotograaf


http://img52.imageshack.us/img52/7383/ijsbeer.jpg
Foto Telegraph.co.uk


Een groep toeristen maakte een boeiende fotosafari in Alaska toen plots een ijsbeer op hen afkwam. De fotografen zetten het op een lopen, zochten dekking in de truck en moesten het statief in allerijl achterlaten. De ijsbeer bedankte voor het cadeau en ging met de tripod aan de haal.

De Brit  maakte deel uit van de groep die in het plaatsje Kaktovik op het kleine 'Barter' eiland prachtige foto's van ijsberen wilde maken. "We bevonden ons op het ijs en hadden net onze fototoestellen op het statief gemonteerd toen we in de verte drie ijsberen zagen", vertelde hij. "Eén van de beren was blijkbaar ontzettend nieuwsgierig en kwam met een hoge snelheid aangelopen. We voelden de adrenaline in ons lichaam maar we bleven foto's nemen tot we plots beseften dat we echt gevaar liepen. We grepen nog snel onze camera's en zochten beschutting in de truck."


"Ik kon ook nog mijn statief meepakken maar drie andere mensen van de groep moesten de tripod op het ijs achterlaten", vervolgde hij. De ijsbeer smeet twee statieven tegen de grond en ging aan de haal met het derde. Het dier bracht het materiaal naar de andere beren en ze speelden ermee en begonnen er op te kauwen. Ze konden blijkbaar de carbonsmaak van het statief toch minder appreciëren want even later trokken ze verder zonder het kleinood mee te nemen."

Onvergetelijke ervaring
Nadat de dieren uit het zicht verdwenen waren, werd het beschadigde statief alsnog gerecupereerd. De eigenaar heeft het uiteindelijk naar de producent opgestuurd voor herstelling. Voor de Brit Peter Haworth was het alleszins een ervaring om nooit meer te vergeten. "Het was zo grappig dat de ijsbeer net het duurste statief uit de hele reeks had uitgekozen", besloot hij. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op nieuwe behandeling tegen haarverlies

Hoop op nieuwe behandeling tegen haarverlies





De oorzaak van erfelijke kaalheid werd ontdekt door onderzoekers, dit doet de hoop stijgen op een nieuwe behandeling tegen haarverlies.


Onderzoekers ontdekten een genmutatie die de oorzaak is van dunner wordend haar. Ze bekeken de genen van gezinnen waarvan de leden kampen met de erfelijke aandoening 'hypotrichosis simplex'. Daaruit bleek dat het gen APCDD1, maakt dat haarfollikels krimpen, wat leidt tot dunner wordend haar. De oorzaak van de veel voorkomende mannelijke kaalheid blijft echter een mysterie. Momenteel bestuderen ze ook een ander gen, dat de terugdeining van de haarlijn kan veroorzaken. Wanneer ze de activiteit hiervan bij muizen blokkeren, zorgde dit voor significant haarverlies. De wetenschappers hopen nu dat dit leidt tot een medicijn tegen kaalheid.


Professor Angela Christiano: "De identificatie van dit gen biedt ons wel inzicht in mannelijke kaalheid. Achter erfelijke kaalheid en haarverlies bij mannen zit namelijk hetzelfde proces." Eerder onderzoek toonde aan dat vroegtijdig haarverlies in verband staat met een goede gezondheid. Mannen waarvan de haarlijn terug begint te deinen voor hun 45ste hebben minder kans op prostaatkanker.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressieve fazant stalkt man

Agressieve fazant stalkt man


http://img59.imageshack.us/img59/9268/fazant.jpg



Een gepensioneerde 72-jarige Brit moet als hij zijn huis verlaat handschoenen en een wandestok dragen om zich te verdedigen tegen een fazant die hem zowel buitens- als binnenshuis aanvalt.


De gepensioneerde ornitholoog 72-jarige John Tucker draagt handschoenen en een wandelstok om zichzelf te beschermen tegen de agressieve vogel, die hij 'Yobbo' noemde. Elke keer dat hij zijn huis verlaat, komt de fazant uit een nabijgelegen veld naar hem toe en begint dan te knauwen, met zijn vleugels te klapperen en de armen, benen en hoofd van Tucker aan te vallen. Hij achtervolgt hem dan  wanneer hij probeert te ontsnappen door de tuin.


De agressieve vogel ziet zelfs wanneer de voordeur geopend is en loopt dan in het huis om hem en zijn vrouw aan te vallen. "Het wilde dier zit voor de deur en wacht om te kunnen binnendringen. Elke keer dat ik in mijn auto stap, komt hij achter me aan en moet ik versnellen om te ontsnappen. Ik kan het gras niet afmaaien zonder dat hij me achtervolgt. Maar ik zorg ervoor dat hij me achtervolgt naar het tuinhuis, dan maak ik me snel uit de voeten en sluit ik hem op. Ik was vroeger een professioneel ornitholoog, dus ik heb wel wat ervaring, maar zoiets maakte ik nog nooit mee. Onlangs wrong ik hem bijna de nek om toen hij me weer eens pestte, maar ik kreeg het niet over mijn hart toen ik in zijn bruine ogen keek", aldus Tucker.


Volgens een vogelexpert verdedigt het dier zijn territorium in een nabijgelegen veld. "Tal van andere vogels vertonen gelijkaardig gedrag aan het begin van de lente en de start van het broedseizoen." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst sinds 1969 lentesneeuw in Tokio

Voor het eerst sinds 1969 lentesneeuw in Tokio


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/16/4/10/media_xl_3659815.jpg?20100417120213



Terwijl Europa tuurt naar een aswolk uit IJsland, werden de inwoners van Tokio vanmorgen geconfronteerd met een laagje sneeuw. Lentesneeuw op een 17de april is in de Japanse hoofdstad niet meer voorgekomen sinds 1969.
 
Tokio kampt met een koudegolf. Uit het noorden stroomt koude lucht het land in. Kort voor zonsopgang daalde de thermometer tot -1,4 graden Celsius en viel een fijn laagje sneeuw.




 
Daardoor werd het hst-treinverkeer opgeschort en moesten meerdere verkeerswegen in noordelijke en oostelijke delen van Japan gesloten worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gloria Gaynor - I Will Survive

Gloria Gaynor - I Will Survive

Klik op de foto om hem te beluisteren






Gloria Gaynor (Newark (New Jersey), 7 september 1949) is een Amerikaans zangeres, bekend door de discohit I Will Survive (1979) en Never Can Say Goodbye (1973). Gaynor was zangeres bij de Soul Satisfiers, een jazz/pop-band, uit de jaren '60. Haar eerste solosingle was She'll Be Sorry/Let Me Go Baby  (1965).




» Reageer (0)
16-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel moet je drinken om gezond te zijn?

Hoeveel moet je drinken om gezond te zijn?





Moet je nu acht glazen water of meer per dag opnemen of gewoon drinken wanneer je dorst hebt? Er bestaat heel wat onenigheid over de aanbevolen hoeveelheid vloeistof die je best opneemt. Experts scheiden echter de feiten van de fictie.


Je leest overal dat je anderhalve liter water per dag moet drinken om gezond te zijn, nu blijkt echter dat hier helemaal geen wetenschappelijk bewijs voor bestaat. Het is vanwege zijn neutrale smaak en het feit dat het geen calorieën bevat, dat water een uitstekende keuze is om je dorst mee te lessen. Maar frisdrank, bier en koffie hydrateren je even goed. Volgens sommige voedingsspecialisten helpt water je ook afvallen. Onderzoeker Heinz Valtin besloot dat er niet genoeg bewijs is dat je daarom anderhalve liter water per dag moeten opnemen. Hij raadt aan enkel te drinken wanneer je dorstig bent. En zelfs cafeïnehoudende dranken kunnen je hydrateren. 80 procent van de vochtopname komt van water en andere dranken, 20 procent komt uit voeding. Daarom volstaat het om 9 glazen per dag te drinken voor vrouwen en 12,5 voor mannen. 


Lichamelijke activiteiten, hitte en vochtigheid kunnen je nood aan vocht verhogen. Hou in deze omstandigheden water bij de hand en drink regelmatig. Als je lichamelijk actief bent gedurende lange periodes, kun je een sportdrank drinken. Ook als je ziek bent, wanneer je koorts of diarree hebt, moet braken, veel plassen, moet je meer dan normaal drinken. Er bestaat geen maximale aanbevolen hoeveelheid voor water. Een vergiftiging door water is zeldzaam, maar het komt wel voor, dit kan heel ernstig en zelfs dodelijk zijn. Uit onderzoek bijvoorbeeld blijkt dat één op drie marathonlopers te veel drinkt tijdens een race. Een droge mond is een goede indicatie dat je moet drinken. Experts raden daarom aan op je instinct te vertrouwen om te zien of je genoeg drinkt.


Jarenlang raden diëtisten aan veel water te drinken om af te vallen, hoewel vloeistoffen voornamelijk de dorst stillen en niet de honger. Er is geen enkel onderzoek dat kan aantonen dat water je doet afslanken. De enige manier waarop het helpt is wanneer je suikerhoudende dranken erdoor gaat vervangen. Het geeft je wel een voller gevoel, waardoor het je kan helpen bij je dieet. Als je groentesoep met water neemt, heeft dit meer een verzadigend effect dan wanneer je de groenten apart eet met een glas water. Wanneer je deze vloeistof toevoegt aan voeding of shakes, krijg je een voller gevoel, waardoor je minder eet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenen kunnen maar twee taken tegelijk goed doen

Hersenen kunnen maar twee taken tegelijk goed doen





Het brein kan slechts twee taken tegelijkertijd aan. Voor meer opdrachten is er 'geen plaats' meer, waardoor we fouten maken, dat blijkt uit recent onderzoek.


De onderzoekers lieten 32 mensen een denktaak verrichten, ze namen tegelijkertijd een hersenscan. Als ze de taak foutloos maakten, kregen ze geld. Hoe groter de beloning was, hoe actiever de hersenen. Vervolgens maakten de onderzoekers de taak moeilijker. Tijdens deze twee opdrachten bleek dat de hersenen het werk verdeelden. De ene helft van een bepaald hersendeel deed één taak, de andere helft de andere opdracht. Vervolgens werd de oefening nog moeilijker, dan merkten de wetenschappers op dat de proefkonijnen steeds slechter de oefeningen oplosten. Er was 'geen plaats' meer in de hersenen voor deze derde taak. De deelnemers vergaten steeds één van de drie opdrachten.


 "Mensen kunnen koken en tegelijkertijd praten aan de telefoon, we kunnen succesvol de hele tijd wisselen tussen deze twee taken", aldus onderzoeker Etienne Koechlin. "Maar dit onderzoek bewijst dat we niet meer aankunnen." 


De resultaten van dit onderzoek kunnen verklaren waarom mensen het moeilijk lijken te hebben met het maken van een keuze tussen meer dan twee dingen. Uit eerdere studie bleek namelijk dat mensen een voorkeur hebben voor beslissingen tussen twee keuzes. Als ze meer opties hebben, vinden ze dit moeilijk, dan maken ze een beslissing niet meer rationeel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis condooms met haken tegen verkrachters op WK voetbal

Gratis condooms met haken tegen verkrachters op WK voetbal


Dokter Sonnet Ehlers stelt haar revolutionaire uitvinding voor.


In Zuid-Afrika worden op grote schaal condooms verspreid met weerhaakjes. Deze condooms moeten een dam opwerpen tegen de verwachte golf van verkrachtingen tijdens het komende WK voetbal. Zo'n 30.000 Zuid-Afrikaanse vrouwen krijgen een antiverkrachtingscondoom.


De Zuid-Afrikaanse arts Sonnet Ehlers heeft volgens RTL Nieuws het pijnlijke condoom ontwikkeld, nadat ze een verkrachte vrouw had geholpen. De Rape-aXe is een condoom dat vrouwen bij zichzelf kunnen inbrengen. Het is de bedoeling dat het tijdens het komende WK gratis wordt verspreid. Na het WK is het condoom voor twee dollar per stuk te koop.

Vastgekneld rond penis
Aan het rubbertje zitten scherpe weerhaakjes, die bij een verkrachting aan de penis van de dader vast blijven zitten. Daarbij komt geen bloed vrij, wat belangrijk is besmettingen tegen te gaan. De verkrachter kan het condoom niet van zijn penis verwijderen zonder hulp van een dokter. Als hij dit wel doet, is dat zeer pijnlijk.

Maat voor niets?
Volgens critici werkt het condoom niet. De verkrachting vindt toch plaats en de verkrachter zou wel eens nog gewelddadiger kunnen worden als hij met de Rape-aXe geconfronteerd wordt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen vinden pyjama sexyer dan kanten lingerie

Mannen vinden pyjama sexyer dan kanten lingerie


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/2/11/7/media_xl_3656932.jpg?20100415130031


We gaan een uur vroeger slapen door de crisis en we spenderen meer tijd in onze pyjama, dat blijkt uit recent Brits onderzoek. Verder blijkt dat mannen vrouwen in mannelijke nachtkledij sexy vinden.


De gemiddelde volwassen Brit kruipt tijdens een weekdag om half 11 in zijn bed, dat is een volledig uur vroeger dan twee jaar geleden. Zes op de tien van de 3.000 ondervraagde mannen en vrouwen zegt dat ze meteen hun pyjama aantrekken wanneer ze thuiskomen van het werk. De verkoopcijfers van pyjama's bewijzen dit, de verkoop verdubbelde bijna de laatste twee jaar. 71 procent van de ondervraagden zegt dat ze er eentje kochten in het laatste jaar, terwijl ze dat de voorbije vijf jaren niet deden. Ten minste 26 procent geeft toe dat ze minstens een uur in hun pyjama doorbrengen voor ze naar bed gaan.


Meer dan drie kwart van de mannen zegt dat hun partner zijn pyjama leent. 81 procent vindt vrouwen in mannenpyjama's sexyer dan kanten lingerie. Volgens experts is de crisis de schuldige voor de verandering van bedgewoonten, mensen proberen volgens hen te sparen door meer tijd thuis door te brengen. 







Onderzoeker Ruth Stevens: "Het is duidelijk dat de Britten meer tijd in bed spenderen omdat ze meer thuis zitten, maar ze dragen ook vaker hun pyjama al vroeg op de avond.  Mensen voelen zich meer ontspannen wanneer ze dit kledingstuk aanhebben. Het betekent een psychologisch einde van de werkdag."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adamo Salvatore - Dolce Paola

Adamo Salvatore - Dolce Paola

Klik op de foto om hem te beluisteren





Salvatore Adamo, artiestennaam Adamo (Comiso (Sicilië), 1 november 1943) is een Belgische zanger van Italiaans/Siciliaanse afkomst. Hij zingt de door hem zelf geschreven chansons voornamelijk in het Frans, maar ook in zijn moedertaal Italiaans en verder in het Nederlands, Engels, Turks, Spaans, Japans en Duits. Hij verkocht wereldwijd meer dan 90 miljoen albums en singles.


Toen Adamo drie jaar oud was verhuisde hij met zijn familie naar het Belgische Ghlin  bij Bergen, waar zijn vader in de mijnen ging werken. Hij groeide op in het vlakbij gelegen Jemappes (Bergen). Daar werden ook zijn zusjes en broer geboren. Gedurende zijn schooljaren zong hij in het kerkkoor en leerde hij gitaar spelen. In 1960 deed hij voor het eerst mee aan een wedstrijd en won met het liedje Si J'osais. De eerste radio-uitzending volgde op 14 februari van dat jaar. In 1961 bracht hij zijn eerste plaat uit, nadat hij in Saint-Quentin (Parijs) een wedstrijd had gewonnen. In 1963 brak hij door met Sans toi, ma mie. Op 1 november van dat jaar was hij de hoofdact in Ancienne Belgique in Brussel. Daarna volgden optredens in Frankrijk, Duitsland, Turkije, Libanon, Canada en Nederland. Tot 1966 droeg een vierde deel van alle platen die in Frankrijk  verkocht werden zijn naam.




» Reageer (0)
15-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieet is zinloos zonder extra lichaamsbeweging

Dieet is zinloos zonder extra lichaamsbeweging


http://img9.imageshack.us/img9/2793/dieettips.jpg



Mensen op dieet zullen niet veel gewicht verliezen door simpelweg minder te eten. Uit recent onderzoek blijkt dat de combinatie met extra lichaamsbeweging essentieel is.


Je calorieopname beperken is niet efficiënt om af te vallen, tenzij je ook nog meer sport. Dit zou komen door een natuurlijk compensatiemechanisme dat ervoor zorgt dat het lichaam minder beweegt door de vermindering in calorieën. De onderzoekers bestudeerden 18 vrouwelijke resusaapjes, ze kregen verschillende jaren vetrijke voeding voorgeschoteld. Vervolgens werden ze op een vetarm dieet gezet met tot een derde minder calorieën. Gedurende een maand hielden de onderzoekers het gewicht en lichamelijke activiteit van de apen bij. "Verrassend genoeg zagen we geen gewichtsverlies aan het einde van de maand, maar ze waren wel beduidend minder actief. Wanneer de apen nog minder calorieën opnamen, daalde hun lichamelijke activiteit nog meer", aldus onderzoeker Judy Cameron.


De onderzoekers lieten een controlegroep van drie apen een normaal voedingspatroon volgen en dagelijks één uur bewegen op een loopband. Deze groep verloor wel gewicht. "Dit onderzoek bewijst dat er een natuurlijk lichaamsmechanisme is dat energie bewaart als antwoord op een vermindering in calorieën. Voeding was in het verleden niet altijd in grote hoeveelheden voorradig en het lichaam heeft blijkbaar een strategie ontwikkeld als antwoord hierop. Veel diëtisten raden hun patiënten aan hun calorieopname te beperken, maar nu blijkt dat dit alleen niet zal helpen. Het is belangrijk dat je dit combineert met sport", besluit Cameron.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerlijkheid is belangrijkste waarde voor Vlamingen

Eerlijkheid is belangrijkste waarde voor Vlamingen





Van alle waarden scoort eerlijkheid het beste bij de Vlamingen. Dat maakt de Bond zonder Naam (BZN) vandaag tijdens haar Waardencongres bekend op basis van haar Nationale Waardepeiling. BZN wil naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag de tien belangrijkste waarden in kaart brengen die noodzakelijk zijn voor een goede samenleving.


BZN noemt de resultaten van haar waardepeiling tegelijkertijd verbluffend en ontnuchterend. "Ook al staan eerlijkheid, respect en vriendschap in de persoonlijke top 3, het zijn materialisme, onzekerheid over de toekomst en verspilling van middelen, die mensen aanduiden als hun grootste zorgen voor vandaag. Daarnaast worden ook negatieve waarden zoals conflict, agressie en bureaucratie vermeld bij de vraag op hoe men de huidige cultuur ervaart."


Bij de vraag naar de gewenste cultuur staat eerlijkheid opnieuw op de eerste plaats, gevolgd door bekommernis voor de toekomstige generaties en milieubewustzijn. Vannamiddag wordt het volledige rapport overhandigd aan alle Vlaamse partijvoorzitters.

Aan de peiling namen 8.500 personen deel. Bijna de helft is tussen de 35 en 55 jaar oud en twee derde van de deelnemers zijn vrouwen.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat overleeft negen kogels

Kat overleeft negen kogels


http://img255.imageshack.us/img255/1469/kranthallandsnyheter.jpg
Foto Hallands Nyheter.



Katten hebben negen levens wordt wel eens gezegd en dat kan kloppen. Feit is dat Kitty, een kat uit Zweden negen kogels overleefd heeft. "De kogels werden van dichtbij afgevuurd want ze zaten diep in de kop en het lijf van het beestje", zegt veearts Andrew Blackley.

Kitty kroop bebloed naar huis in Varberg. Haar baasje dacht dat de kat een hevige strijd geleverd had met een hond. Ook in het dierenziekenhuis van Slöinge dachten veeartsen het tot ze plots drie kogels in het lijfje van de kat ontdekten. Een kogel had haar neus getroffen, een tweede zat onder een oog en een derde stak in haar middenrif. Verder onderzoek wees uit dat in het beestje maar liefst negen kogels van een luchtdrukgeweer staken.

"De kat werd negen keer geraakt omdat het niet de kans kreeg om te vluchten", weet Blockley. Kitty werd succesvol geopereerd en veeartsen gaan ervan uit dat de kat volledig zal herstellen. De politie heeft intussen een onderzoek geopend, schrijft de krant Hallands Nyheter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen luchtverkeer in België door megawolk van vulkaan

Geen luchtverkeer in België door megawolk van vulkaan

Europese luchtvaart lam door IJslandse vulkaan


http://img405.imageshack.us/img405/8379/megawolk.jpg




Sinds 13 uur is het Britse luchtruim gesloten. Dat zal mogelijk tot zeker 19 uur duren. Voordien hadden belangrijke luchthavens, zoals het Londense Heathrow, al beslist geen vliegverkeer meer toe te laten. Intussen volgen ook veel andere landen in Noord-Europa. Denemarken volgt om 18 uur en in Noord-Finland is er tot morgennamiddag zelfs geen vliegverkeer meer. Zweden sluit het luchtruim tot minstens 22 uur.








Op Schiphol werden al tientallen vluchten geannuleerd. De Nederlandse luchthaven zal de vluchten vanmiddag afbouwen en wil rond 19 uur sluiten. Over een sluiting van het luchtruim is zowel in Nederland als Duitsland nog geen beslissing genomen.


België zal dat vanmiddag wel doen. Dat maakte de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit, Etienne Schouppe, inmiddels officieel bekend. De sluiting begint in noordwesten van het land, maar tegen 16u30 zal er geen vliegverkeer boven ons land meer zijn. Ironisch genoeg blijft de luchthaven van de IJslandse hoofdstad Reykjavik gewoon open.

Het sluiten van het luchtruim is in België hoogst uitzonderlijk. Een einddatum voor de maatregel is er nog niet.







Brussels Airport biedt op zijn website meer informatie over de vluchten. De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines belooft haar klanten naar aanleiding van de sluiting van het luchtruim de mogelijkheid om hun reservering aan te passen of hun ticket terugbetaald te krijgen. De passagiers dienen hiervoor hun reisagent of het kantoor op de luchthaven te contacteren.

Als gevolg van de problemen met de luchtverbinding met Londen is de Eurostar inmiddels volgeboekt. Voor vandaag en morgen zijn er geen ritten meer beschikbaar.


Als de wind niet draait, hangt de stofwolk morgenochtend boven Brussel. De vuile stoffen zullen dan wel al verdwenen zijn, waardoor we er niet veel van zullen merken. Wel zou morgen een donkerrode zonsopgang mogelijk zijn. Maar volgens berekeningen van het KMI is de kans klein dat we iets van het spektakel zullen zien. Vanavond zal de pluim onze regio waarschijnlijk nog niet bereikt hebben en morgen drijft er bewolking binnen.

De wolk is in principe niet gevaarlijk voor de gezondheid. Uiteindelijk zal het stof in de loop van het weekend naar beneden komen. Met de hulp van regen zal de lucht weer schoongespoeld worden.


De as van een vulkaan bestaat uit verpulverde rotsblokjes en glas en kan hierdoor grote schade toebrengen aan een vliegtuig indien het door dergelijke wolk vliegt. De as kan dan zelfs in de cabine gezogen worden waardoor de passagiers gevaar lopen en de elektronica wordt beschadigd.







In het verleden hebben er al verschillende incidenten plaatsgevonden in het luchtverkeer ten gevolge van vulkaanuitbarstingen. In 1982 kwam een Boeing van British Airways in grote moeilijkheden tijdens de uitbarsting van een vulkaan in Indonesië. De as zorgde voor een storing in de motoren waardoor het vliegtuig 7.000 meter naar beneden viel alvorens de motoren opnieuw konden gestart worden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse criminaliteit steeg vorig jaar met negen procent

Antwerpse criminaliteit steeg vorig jaar met negen procent



http://img85.imageshack.us/img85/8396/inbraken.jpg


De geregistreerde criminaliteit in Antwerpen nam in 2009 toe met negen procent tot 50.606 feiten. Dat deelden korpschef Eddy Baelemans en Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) vandaag mee.

De prioriteiten van de Antwerpse politie - onder meer de strijd tegen woninginbraken, gewelddadige diefstallen en diefstallen uit auto's - stegen in totaliteit met één procent. "Daarmee wordt voor het eerst sinds 2006 de dalende trend doorbroken", zegt Baelemans.

Fors meer diefstallen met geweld
Terwijl handtasroven en diefstal uit wagens respectievelijk daalden met acht een zeven procent tot 425 en 4.033 feiten, is er een sterke stijging van elf procent voor diefstallen met geweld (1.216 feiten) en een stijging van twaalf procent voor gewapende diefstallen (369). Ook de woninginbraken namen toe met 7 procent tot 4.996 registraties.

Naast de criminaliteitsprioriteiten wordt ook gewerkt aan drugsoverlast, sluikstort en andere overlast. Inspanningen die de politie ook in 2010 zal verder zetten. Het voorbije jaar werden er 22.269 overlastinbreuken vastgesteld. Bijna de helft heeft te maken met bevuilen. Overlastmeldingen voor beschadigingen namen af. Dat is vooral te wijten aan de daling van 26 procent voor wildplakken. De strenge boetes missen hun effect dus niet.

Familiaal geweld
"Dit zijn geen goede cijfers", sprak burgemeester Janssens die ook het aantal meldingen voor intrafamiliaal geweld (4.754 meldingen) schokkend vindt. "Dat aantal is even groot als dat van woninginbraken en bovendien zitten we daar nog met een groot aantal feiten dat niet geregistreerd wordt. We blijven daar, naast de andere prioriteiten, dan ook hard op werken", besluit Janssens. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen + Luciano Pavarotti

Brian Harold - Luciano Pavarotti - Too Much Love Will Kill You

Klik op de foto om hun te beluisteren





Luciano Pavarotti (Modena, 12 oktober 1935 – aldaar, 6 september 2007) was een van de beroemdste operazangers ter wereld en volgens velen de beste tenor van zijn generatie.


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/brian-may.jpg?t=1271275821


Brian Harold May (Hampton, 19 juli 1947) is een Britse gitarist, met name bekend van de rock/popgroep Queen. Daarnaast is May sinds augustus 2007 gepromoveerd in de astrofysica.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!