Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen Parijse vrouwen binnenkort broek dragen?

Mogen Parijse vrouwen binnenkort broek dragen?

Leven wij in de 21 ste eeuw ?



Na meer dan twee eeuwen wordt in Parijs het verbod voor vrouwen op het dragen van een broek misschien eindelijk officieel opgeheven. De wet werd in 1799 ingevoerd en raakte sindsdien in vergetelheid. Enkele Franse politici willen de verouderde tekst nu definitief schrappen. Eerdere pogingen om dat te doen, draaiden op niets uit. Dat meldt de website van de Telegraph.


De wet bepaalt dat elke Parisienne die "zich als een man wil kleden" daarvoor speciale toestemming moet vragen in het hoofdkantoor van de Parijse politie. Dat maakt de Parijse moderegels voor vrouwen in theorie strenger dan die in landen als Soedan.
 

In 1892 werden de regels ietwat versoepeld nadat een amendement ervoor zorgde dat het dragen van een broek voor een vrouw toegelaten is als de vrouw in kwestie "de teugels van een paard vasthoudt". In 1909 mochten ook vrouwen op de fiets, of met een fiets aan de hand, een broek aan. In 1969 was er een vraag om de wet naar de prullenmand te verwijzen, maar die vraag werd toen afgewezen. Hetzelfde gebeurde in 2003. Toen luidde het dat het soms beter is om iets in onbruik te laten dan om de wet aan te passen aan veranderende gewoonten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Record van 88 miljoen euro voor Picasso

Record van 88 miljoen euro voor Picasso



Op een veiling gisteravond bij Christie's in New York is het werk 'Nu au plateau de sculpteur' uit 1932 (Engelse naam 'Nude, Green Leaves, and Bust') van Picasso voor het recordbedrag van 106,5 miljoen dollar (zo'n 88 miljoen euro) van eigenaar gewisseld. Dat meldt het veilinghuis zelf in een communiqué. Er waren acht bieders in het spel en de deal werd in negen minuten beklonken.

Het gaat om het hoogste bedrag dat ooit is neergeteld voor een werk van de Spaanse meester. Daarnaast is het volgens Christie's ook de hoogste prijs die ooit werd betaald voor een kunstwerk op een veiling. Tot hiertoe stond dat record op naam van de beeldhouwer Alberto Giacometti. Zijn beeld, 'L'homme qui marche', ging begin februari in Londen onder de hamer voor 104,3 miljoen dollar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van tieners heeft gescheiden ouders

Kwart van tieners heeft gescheiden ouders





Een op de vier leerlingen in de derde graad van het secundair onderwijs heeft gescheiden ouders. Bij kleuters is dat een op de tien. Voor scholen en leraren is omgaan met verschillende gezinsvormen en veranderende gezinssituaties van leerlingen niet evident.


Vijf tot zeven procent van de gezinnen is immers nieuw samengesteld en 9,5 tot tien procent van de kinderen leeft in een gezin met een stiefouder. Bovendien is elf procent van de vrouwen tussen 40 en 44 jaar alleenstaande moeder. Bij de mannen in die leeftijdscategorie is slechts twee procent alleenstaand.


"Respect en begrip zijn de sleutelwoorden bij het omgaan met veranderende gezinssituatues", zegt professor schoolpschychologie Hilde Colpin). "Dat uit zich al in kleine dingen, bijvoorbeeld het aantal nieuwjaarsbrieven laten kiezen of didactisch materiaal gebruiken waarin verschillende gezinsvormen aan bod komen. Voor de school biedt een gezinsbeleid een kader om op terug te vallen bij problemen of misverstanden." Een gezinsbeleid moet bijvoorbeeld een antwoord geven op situaties met ouders die geen bezoekrecht hebben, maar hun kind komen ophalen.

Om te testen hoe gezinsvriendelijk hun school is, verspreidt Klasse een gratis stappenplan en brochure rond 'Gezinsvormen' onder 200.000 leraren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan supercomputer van 1 miljard de mensheid redden?

Kan supercomputer van 1 miljard de mensheid redden?



De supersimulator zou bijvoorbeeld de aswolk van de E-vulkaan vanop kilometers op voorhand gezien hebben.


Kent u het populaire game Sim Earth, waarin spelers hun eigen planeet bouwen en onderhouden? Een supercomputer van 1 miljard euro zou een werkelijke versie daarvan kunnen worden. Het gigantische 'brein' bootst de hele werking van onze planeet na, zowel het verleden als het heden en de toekomst. De redding van de mensheid?


Het was Dirk Helbing, wereldleider als techno-socio-economische goeroe, die deze week zijn visie op de toekomst van de Aarde uiteenzette, of liever de manier om er vat op te krijgen. Voor een slordige 1 miljard euro zou men de zogenaamde Living Earth Similator kunnen bouwen, die zoveel mogelijk informatie verzamelt over de mensheid met alle mogelijke beelden van waar we aan toe zijn en waar we naar toe gaan. Een beetje als Google Earth, maar dan met een onvoorstelbare schat aan extra details, namelijk info over zowat ALLES.


De supercomputer zou gebouwd worden in Zwitserland, waar ook dat andere ongelooflijk ambitieuze project zijn thuisbasis heeft: de Large Hadron Collider. Helbing maakt zich sterk dat zelfs de toekomst kan voorspeld worden.

Economie, pandemieën, uitstoot, het weer, transport, oorlog, als het de mensheid raakt of beïnvloed, dan gaat het de simulator in. En idealiter is de output dan een scherper beeld van waar we met zijn allen op afstevenen. Of we dat ook werkelijk wíllen zien, is een andere vraag. Het zou kunnen zijn zoals je eigen genoomsequentie ontdekken en daarmee ook dat je doodgaat op het einde van het jaar.


Helbing hoopt de simulator, die hij omschreef als een 'kennisversneller', klaar te hebben tegen 2022. Volgens hem zouden wereldleiders er gebruik van kunnen maken in crisissituaties.

"Dankzij onze kennis van het universum hebben we mensen naar de maan gestuurd", schrijft Helbing in een paper over het project. "De mensheid kampt nu met serieuze crisissen, waarvoor we nieuwe manieren moeten bedenken om de globale uitdagingen van de mensheid in de 21ste eeuw het hoofd te bieden. We kennen microscopische details van voorwerpen rondom ons en in ons. Maar toch weten we relatief weinig over hoe de maatschappij werkt en hoe ze reageert op veranderingen."


De grootste kopzorg is niet hoe we de Living Earth Simulator kunnen gebruiken, maar hoe het zou misbruikt kunnen worden. Voor wereldbedrijven die handelen in financiën zou het een goudmijn zijn. In de handen van terroristen kan het dan weer enorm verwoestend zijn.

De kosten om het spectaculaire project op te starten draaien rond de 1 miljard euro. Tot nog toe is het de Europese Unie die alles financiert. Dat betekent dat de EU het project en al zijn mogelijkheden alleszins heel serieus neemt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levend begraven vrouw overleeft 10 dagen tussen 3 lijken

Levend begraven vrouw overleeft 10 dagen tussen 3 lijken



In Mexico heeft een vrouw die levend werd begraven en pas na tien dagen kon ontsnappen, haar verschrikkelijke avontuur overleefd. Ze lag al die tijd tussen drie echte lijken.


Het slachtoffer, naar verluidt de dochter van een plaatselijk dorpshoofd, werd veertig dagen geleden nabij Cancun ontvoerd. Tien dagen geleden probeerden de autoriteiten haar te bevrijden, maar die reddingspoging mislukte en de vrouw werd samen met drie dode lichamen levend begraven. Pas na tien dagen slaagde ze erin te ontsnappen uit het graf.


Omwonenden troffen de vrouw in een afgrijselijke toestand aan: het slachtoffer stonk vreselijk en er zaten wormen in een wonde in een van haar wenkbrauwen. De politie inspecteerde het graf waarin de vrouw opgesloten zat en ontdekte de lichamen van drie mannen. Een van de doden miste ledematen.



» Reageer (0)
04-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.96 procent van de vrouwen vindt zichzelf te dik

96 procent van de vrouwen vindt zichzelf te dik


http://img684.imageshack.us/img684/1854/dik.jpg




De meerderheid van de vrouwen zit slecht in haar vel. Hoewel bijna zeven op de tien een gezond gewicht heeft, vindt namelijk 96 procent van de dames zichzelf te dik. Dat blijkt uit onderzoek bij 5.488 Flairlezeressen.


Vrouwen hebben vooral complexen over hun buik, zeventig procent van hen wil hier afvallen. De helft vindt haar bovenbenen te dik, 36 procent is onzeker over haar lovehandles. Celebs zijn de reden waarom velen zo slecht in hun vel zitten. 61 procent voelt zich onzeker wanneer ze foto's van celebs zien, omdat ze hun eigen lichaam niet zo mooi als dat van beroemde vrouwen vinden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen beste land voor moeders, Afghanistan slechtste

Noorwegen beste land voor moeders, Afghanistan slechtste



Moeders aller landen leven het best in Noorwegen en Australië. Dat zegt de ngo Save the Children. Afghanistan staat op de laatste plaats in de lijst van beste en slechtste plaatsen ter wereld om als moeder door het leven te gaan. België staat op de negende plaats.

De ngo publiceerde gisteren haar rapport met het klassement van 160 landen. Noorwegen is volgens het rapport het aangenaamst voor vrouwen om kinderen ter wereld te brengen en groot te brengen. Het Scandinavische land wordt op de voet gevolgd door Australië en IJsland. De top tien wordt vervolledigd door Zweden, Denemarken, Nieuw-Zeeland, Finland, Nederland, België en Duitsland.
 
Naast Afghanistan, staan ook nog Niger, Tsjaad, Guinee-Bissau, Jemen, de Democratische Republiek Congo, Mali, Soedan, Eritrea en Equatoriaal-Guinea onderaan het klassement van Save the Children.
 
Vorming en onderwijs zijn volgens de ngo belangrijke zaken voor de leefwereld van moeders en kinderen. In Niger bijvoorbeeld krijgen de vrouwen minder dan vier jaar algemene vorming. In Australië daarentegen zitten de vrouwen gemiddeld 20 jaar op de schoolbanken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siegfried Bracke stapt in de politiek

Siegfried Bracke stapt in de politiek



http://img293.imageshack.us/img293/2451/siegfriedbracke.jpg



VRT-journalist Siegfried Bracke (57) stapt in de politiek. Niet naar de sp.a of Open Vld, waar hij als vrijzinnige bekend mee was. Vrijmetselaar Bracke springt op de kar van N-VA, de partij van Bart De Wever die getipt wordt als overwinnaar van de komende verkiezingen. De Wever zelf gaat de Senaatslijst trekken voor N-VA. Verontwaardiging en ergernis. Dat zijn voor Bracke de belangrijkste drijfveren om de overstap naar de politiek te maken. "Stijn Meuris spreekt over de stuitende onkunde en de totale lethargie in de politiek. De enige oplossing volgens hem is zelf in de politiek stappen en dat doe ik nu ook." Verwijzend naar het debat in 'De Zevende Dag', waar CD&V en Open Vld zeiden communautaire onderhandelingen te willen voeren vóór in een regering te stappen, zegt Bracke: "Ik geloof ze niet. Wat ze zeggen, zeggen ze niet echt. Ze fietsen eromheen."
 
Initiatief van Bracke
"Deze verkiezingen zijn verschrikkelijk belangrijk", vindt Bracke. "We staan met België op een kruispunt. N-VA is de enige garantie op een grote verregaande staatshervorming om dit land aan de gang te houden, zelfs om onze welvaart te redden. Want daar gaat het eigenlijk over." Bracke nam trouwens zelf contact op met De Wever voor een overstap. De Wever zelf trekt dus de Senaatslijst. "Ik doe een oproep aan alle Vlamingen in dit land: kies voor verandering. Want zo kan het echt niet verder."

Germanist
Bracke studeerde af als Germanist aan de Gentse unief in 1976. In 1981 begon hij als producer radio bij Radio 1 van de BRT. In 1983 werd hij journalist bij de radionieuwsdienst. In 1990 stapte hij mee onder impuls van zijn goede vriend Gui Polspoel over naar de televisienieuwsdienst en werd met zijn karakteristiek vlinderdasje één van de bekendste journalisten van de VRT nieuwsdienst.

Orangist
Siegfried Bracke heeft ook regelmatig lessen journalistiek gegeven aan verschillende hogescholen in Vlaanderen. Op 5 juni 2007 schreef hij in een weblog getiteld "De staatshervorming is wél een item" dat hij een orangist is. Dat is iemand die de hereniging van België met Nederland onder het gezag van het Nederlands koningshuis voorstaat. In dezelfde blog schreef Bracke dat hij "feitelijk separatist" is en voorstander van een omgekeerd confederale scheiding tussen Vlaanderen en Wallonië. De blog is ondertussen offline gehaald.

Rel rond debat
In 1985 kreeg Bracke de Prijs van de Vlaamse journalistiek voor een van zijn reportages. Bracke trouwde in september 2005 met Marina Nuyts uit Mol, en daar is hij tot vandaag woonachtig. Begin 2005 kwam Bracke in opspraak omdat hij in Knokke een debat tussen Filip Dewinter en Jean-Marie Dedecker modereerde op uitnodiging van het Vlaams Belang.

Van zomer 2007 tot zomer 2009 was hij hoofdredacteur van de nieuwsduidingsprogramma's van de VRT. Sinds januari 2010 presenteerde hij het programma Bracke op vrijdag. Bracke presenteerde voornamelijk politieke programma's op de VRT zoals het dagelijkse actualiteitenprogramma Terzake op Canvas, De zevende dag en Bracke en Crabbé.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld (114) overlijdt week voor verjaardag

Oudste mens ter wereld (114) overlijdt week voor verjaardag


http://img94.imageshack.us/img94/7530/kamachinen.jpg



De oudste mens ter wereld, de Japanse vrouw Kama Chinen, is zondag op 114-jarige leeftijd overleden. Dat maakte Guinness World Records vandaag bekend. Chinen was de oudste mens ter wereld sinds in september 2009 de Amerikaanse Gertrude Baines op 115-jarige leeftijd stierf.

De Japanse leefde in drie eeuwen en was bijna 115 geworden. Ze zou volgende week haar verjaardag vieren. Chinen was nog zeer tevreden met haar leven, aldus een woordvoerder van Guinness. "Ondanks dat Chinen de laatste jaren in een rolstoel zat, genoot ze nog van de wonderen van de natuur en van het buiten zijn."

Eugenie Blanchard, een 114 jaar oude Française, is nu de oudste persoon ter wereld. Zij woont in Guadeloupe en is jarig op 16 februari.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen flirten vaker met examinator om rijbewijs te halen

Mannen flirten vaker met examinator om rijbewijs te halen





Meisjes hebben gemiddeld 21 lessen nodig om te slagen voor hun rijexamen, jongens maar 17. Verder blijkt uit een Britse studie dat meer mannen dan vrouwen de examinator proberen te verleiden.


De heren slagen ook vaker van de eerste keer voor hun examen, slechts 54 procent van de mannen heeft een tweede poging nodig om zijn rijbewijs te halen, dit in vergelijking met 57 procent van de vrouwen. Dat blijkt uit een Britse enquête bij 3000 chauffeurs. Vrouwen hebben ook meer last van zenuwen tijdens hun rijexamen. Een kwart van de mannen zal vriendelijk zijn of flirten met de examinator om hun rijbewijs te halen, de dames doen dit minder vaak. 27 procent van hen was zo zenuwachtig voor de test dat ze zich de hele tijd excuseerden tijdens de test. Meer dan een kwart van degenen die niet slaagden, moesten enkele traantjes laten wanneer ze het nieuws vernamen.


"De discussie wie nu de beste chauffeurs zijn, mannen of vrouwen, duurt al jaren", aldus een woordvoerder van de website confused.com die het onderzoek verrichtte. "Mannen zijn duidelijk de snelste studenten wanneer ze achter het stuur kruipen. Het feit dat vrouwen meer last hebben van hun zenuwen kan wel verklaren waarom de heren meer succes hebben. Het is wel opvallend dat mannen meer flirten met de examinator, omdat dit vooroordeel vooral over dames bestaat."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstellen van olielek in Golf van Mexico duurt drie maanden

Herstellen van olielek in Golf van Mexico duurt drie maanden





Het olielek voor de Amerikaanse kust kan, volgens de Britse oliemaatschappij BP, pas na drie maanden gedicht worden. Afgelopen zondag zijn de eerste belangrijke stappen ondernomen om het lek uiteindelijk te kunnen dichten. Dat meldt Tony Hayward, baas van BP.
 
In tussentijd doet BP er alles aan om de "olievlek te controleren en te bestrijden, en om de kusten te beschermen tegen de olie". Verder is het oliebedrijf met een tweede poging gestart om de vervuiling met behulp van chemische producten te bestrijden.
 

Het platform Deepwater Horizon zonk op 22 april in de Golf van Mexico. Elke dag stroomt er ongeveer 800.000 liter olie in zee.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stash - Sadness

Stash - Sadness

Om hun te beluisteren druk op de foto







Stash (voormalig Stache) is een Vlaamse muziekgroep, die uit het bijna niets een monsterhit scoorde in Vlaanderen met het nummer "Sadness" in 2004-2005.

Het nummer brak de records van de hitlijst van de VRT, de Ultratop, door zowel de langstgenoteerde plaat in de top 10 als de langstgenoteerde plaats in de gehele Ultra Top 75 te zijn. In de clip van "Sadness" is een reeks bekende Vlamingen aan het werk, zoals Axl Peleman, Guy Swinnen, Luc De Vos, Walter Grootaers. In de clip van "Shelter Of The Evil Ones" spelen de moeders van de 4 bandleden mee.

In de zomer van 2005 waren ze onder andere te zien op Rock Werchter. De frontman van Stash is Gunter Verspecht, die in 2005 ook vader werd.




» Reageer (0)
03-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische borsten kluisteren Peruviaanse half jaar aan bed


Gigantische borsten kluisteren Peruviaanse half jaar aan bed



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/18/4/1/media_xl_3679501.jpg?20100503171243



Een Peruviaanse moeder van vier kinderen is zes maanden lang aan haar bed gekluisterd geweest omwille van haar gigantische boezem. De 29-jarige Julia Manihuari beschikte sinds de geboorte van haar derde zoon zeven jaar geleden immers over een N-cup, die het haar onmogelijk maakte te bewegen. "Het was verschrikkelijk", vertelt Manihuari in The Sun. "Als ik op wilde staan, viel ik bijna flauw van het gewicht van mijn borsten."

Medische hulp
De onfortuinlijke vrouw woont in een afgelegen dorpje in het noorden van Peru. Toen lokale media lucht kregen van haar verhaal, boden ze haar een driedaagse boottocht aan naar de dichtstbijzijnd gelegen stad om medische hulp te zoeken. Bleek dat Manihuari aan extreme vorm van bilaterale gynecomastie, een aandoening waarbij het borstweefsel blijft groeien.

Omdat dokters vreesden dat het gewicht van haar borsten uiteindelijk haar longen zouden verpletteren en haar doden, sneden ze ongeveer 16 kilogram vlees weg. Na een operatie van zes uur beschikte de vrouw uiteindelijk over een 34B.

"Voor de operatie kon ik niks meer doen", aldus Manihuari. "Ik moest er gewoon mee leren leven. Het werd zelfs zo erg dat mijn borsten mijn benen raakten. Ik ben altijd redelijk klein gebouwd geweest, en de stress op de rest van mijn lichaam was gewoon verschrikkelijk."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen beter in kaartlezen, vrouwen in routes onthouden

Mannen beter in kaartlezen, vrouwen in routes onthouden



Ook al afgevraagd waarom vrouwen makkelijker hun weg vinden in de supermarkt, terwijl heren moeite hebben om het juiste product in de rayons te vinden? Het antwoord schuilt in de vrouwelijke intuïtie, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Vrouwen zouden beter zijn in het onthouden van plaatsen en routes.


Kaartlezen mag dan aan de gemiddelde vrouw niet gegeven zijn, de weg raken we zelden kwijt. Bij het onderzoek aan de University of Mexico werden vrouwen en mannen uitgezonden om champignons te zoeken. Terwijl beide geslachten met ongeveer hetzelfde aantal groenten terugkwam, bleken dames beduidend minder energie te verbruiken omdat ze sneller naar hun doel afzakten. De  mannen klommen hoger, legden meer afstanden af en gebruikten 70 procent meer energie dan de dames. Deze laatsten stopten vaker maar spoorden sneller de plekken op waar ze de planten konden vinden.


De bevindingen tonen aan dat dat vrouwen betere en slimmere strategieën zoeken. Volgens de vorsers is dat gedrag zelfs in de supermarkt vast te stellen. Volgens Frank Furedi, sociologieprofessor aan de University of Kent, ontwikkelden vrouwen doorheen de geschiedenis een betere intuïtie en nemen ze sneller beslissingen. "Mannen neigen van een basistaak zelfs een een grote affaire te maken omdat ze alles overdrijven".


Een vergelijkende Londense studie toont eveneens aan dat mannen beter zijn in het verstoppen van bepaalde objects, terwijl vrouwen zich beter herinnerden waar die objects verstopt lagen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementerende partner zorgt voor depressie

Dementerende partner zorgt voor depressie


http://img405.imageshack.us/img405/2676/depressie.jpg



Partners van patiënten met dementie hebben meer kans op depressie in vergelijking met mensen met een partner zonder dementie. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL en de Vrije Universiteit.
 

Door de vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie toe. Van die groep woont het merendeel vaak nog thuis en wordt daar verzorgd door een familielid, veelal de partner. Die zorg is echter zwaar en veroorzaakt vaak gezondheidsprobleem zoals depressie of angststoornissen.
 

De onderzoekers volgden zes jaar lang de medische gegevens van ruim zeshonderd partners van patiënten met en zonder dementie. Vergeleken met mensen met een partner zonder dementie blijken partners van patiënten een vier keer zo groot risico op depressie te hebben. Ze hebben daarnaast een twee keer zo grote kans antidepressiva voorgeschreven te krijgen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 13 juni naar stembus?

Op 13 juni naar stembus?


http://img571.imageshack.us/img571/111/parlement.jpg


Het ziet ernaar uit dat de verkiezingen van Kamer en Senaat op zondag 13 juni zal vallen, al is 20 juni ook niet uitgesloten. Het kernkabinet is het eens geraakt over een lijst met voor herziening vatbaar te verklaren grondwetsartikelen. De regering neemt de lijst van 2007 over en voegt daar nog vier elementen aan toe, is uit goede bron vernomen.
 
Grondwetsartikelen voor herziening vatbaar verklaren, is nodig om tijdens een volgende legislatuur de constitutie te kunnen wijzigen. En dat is dan weer nodig om een staatshervorming te kunnen uitvoeren.
 
Ook Kamer en Senaat moeten nog zo'n lijst opstellen. Enkel de artikelen die op de drie lijsten figureren, mogen na de verkiezingen worden gewijzigd. De publicatie van de lijst in het Staatsblad ontbindt automatisch het federale parlement. Binnen de 40 dagen moeten dan verkiezingen volgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër heeft al 70 jaar niks gegeten of gedronken

Indiër heeft al 70 jaar niks gegeten of gedronken (zegt hij)

Medisch wonder of stapelzot?





Wetenschappers onderzoeken een 82-jarige Indiër die beweert dat hij al zeventig jaar niets gegeten of gedronken heeft. Als het klopt wat de man zegt, zouden de onderzoekers in de toekomst wel eens duizenden levens kunnen redden. Dat schrijft The Telegraph.


Prahlad Jani wordt momenteel onderworpen aan grondige tests in een militair hospitaal in Ahmedabad. Daar heeft de man de voorbije zes dagen alvast niets gegeten of gedronken. Tot dusver heeft de proefpersoon nog niet laten blijken dat hij honger heeft. Zijn lichaam vertoont bovendien geen tekenen van uitdroging. Jani beweert dat hij in leven blijft door zijn spirituele kracht en dankzij het "elexir van een godin".


Medisch wonder of stapelzot?


De onderzoekers denken dat de man hen veel kan leren over manieren om te overleven in extreme omstandigheden, bijvoorbeeld bij natuurrampen. Zij spreken over een doorbraak in de medische wetenschap. Anderen bestempelen Prahlad Jani dan weer als volslagen gek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbidster Kim De Gelder opgenomen in psychiatrie

Aanbidster Kim De Gelder opgenomen in psychiatrie



Angelina Elander, die liet uitschijnen dat ze de opdrachtgeefster was van Kim De Gelder, is vorige week gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Volgens haar advocaat struikelen de Zweedse autoriteiten over de inhoud van haar internetblog. In die schrijfsels verklaart de 40-jarige Zweedse openlijk de liefde aan De Gelder. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.


Door alle commotie in ons land over de bizarre blog hebben nu ook de Zweedse autoriteiten zich op de schrijfsels van de kunstenares gestort. Dat leidde tot de gedwongen opname in de psychiatrie.
Begin vorige week bleef Elander meer dan 24 uren in de psychiatrische afdeling voor volwassenen in Sunderby, in het uiterste noorden van Zweden.
 

Dik tegen haar zin, want de Zweedse kunstenares vindt niet dat ze thuishoort in de psychiatrie. Op haar blog schrijft ze haar onbegrip van haar af. "Ze sloten me daar 24 uur op. Waarom? Omdat ik een blog heb? De mensen verliezen hun verstand. Ik ben beschaamd in mijn medeburgers."
 

Haar advocaat Sven Mary sprak intussen met de excentrieke Zweedse. "Mevrouw Elander moest inderdaad twee dagen ter observatie blijven in het psychiatrisch ziekenhuis. Maar ze heeft het er goed vanaf gebracht." Volgens de Brusselse strafpleiter heeft de opname niets te maken met eerder aangekondigde gerechtelijke stappen tegen de Zweedse vanuit ons land.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sade - Cherish The Day

Sade - Cherish The Day

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959) is het pseudoniem van de Britse zangeres Helen Folesade Adu. Samen met Paul Spencer Denman, Andrew Hale en Stuart Matthewman vormt zij de band Sade (spreek uit sjaadee).

Sade is geboren in Ibadan (Nigeria) als dochter van een Nigeriaanse vader en een Engelse moeder. Als haar ouders uit elkaar gaan verhuist ze op haar vierde met haar moeder en oudere broer Banji naar Colchester  in Engeland.

Sade raakt geïnteresseerd in paardrijden, ze koopt een paard van het geld dat ze met haar zaterdagbaantjes verdient. Deze hobby is ook terug te zien in de videoclip van de single Never As Good As The First Time.

Daarnaast luistert Sade naar soulmuziek zoals die gedraaid wordt in de disco vlakbij de Amerikaanse legerbasis. Als ze naar een concert gaat van de Jackson Five raakt ze vooral geboeid door het feit dat ze een uiteenlopend publiek trokken.

Sade is ook geïnteresseerd in mode, vandaar dat ze in 1977 een driejarige studie aan de Londense kunstacademie St. Martin's begint. Tussen de bedrijven door zingt ze in de door bassist/gitarist Ray St. John opgerichte latin/soulband Arriva. Het nummer Diamond Life (de oorspronkelijke titel van Smooth Operator) is van zijn hand. Als Arriva in 1980  ter ziele gaat wordt er een nieuwe band opgericht: Pride. Sade, die inmiddels haar eigen boetiek heeft geopend en ook actief is als fotomodel, vormt het achtergrondkoortje met Barbara Dickinson; Nick Moxom is de leadzanger.

Pride bouwt een live-reputatie op in zowel Londen als New York. De band trekt zelfs de aandacht van Spandau Ballet-manager Steve Dagger en staat in 1982 op het punt om een contract te krijgen; het gaat echter niet door.

Ondertussen heeft Sade de kunst van het songschrijven ontdekt en ze richt met Pride-leden Paul Spencer-Denman (bas), Stuart Matthewman (gitaar/sax) en Paul Anthony Cook (drums) een eigen band op die haar naam draagt.

In december 1982 debuteert Sade in de hoofdstedelijke jazzclub Ronnie Scott's en krijgt al snel meer aandacht van de pers dan het zieltogende Pride. Later komt toetsenist Andrew Hale erbij...




» Reageer (0)
02-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Delvaux 1897 - 1994 Waals-Belgische kunstschilder.

Paul Delvaux  1897 - 1994  Waals-Belgische  kunstschilder.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-1.jpg?t=1272803316



Paul Delvaux (Antheit, 23 september 1897  – Veurne, 20 juli  1994) was een Waals-Belgische  kunstschilder. Hij werd vaak ondergebracht bij het Belgische surrealisme, maar aanvaardde deze verwijzing niet. Hij vond deze interpretatie van zijn werk te eng, te formalistisch en vooral te oppervlakkig. Hij wilde gewoon "een poëtisch realisme" creëren en daarin bereikte hij een ongekende hoogte en internationale bekendheid.


Zijn vader was advocaat te Brussel en de jonge Paul was voorbestemd voor de architectuur. Hij volgde daartoe de Brusselse Academie, maar kreeg tezelfdertijd een opleiding in het schildersatelier van Contant Montald, net als zijn tijdgenoot René Magritte.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-2.jpg?t=1272803445



Hij werd voor het eerst opgenomen in een groepsexpositie bij "Le Sillon", in 1924. Hij werkte enige jaren in de omgeving van Bosvoorde, naar een permekiaans-expressionistische weergave. Op de "Foire du Midi" te Brussel in 1932 kreeg hij de schok die zijn kunst verder zou bepalen, bij zijn bezoek aan het rariteitenkabinet in het "Musée Spitzner". In 1934, bij zijn kennismaking met het werk uit 1926 van Giorgio de Chirico, op de Minotaurus-expositie, onderging zijn stijl een beslissende ommekeer: de poëet Delvaux stak van wal.


Op 1 januari 1933 stierf zijn moeder, die "zijn eerste liefde" (zijn "Tam") nooit had aanvaard. Datzelfde jaar vernietigde hij meer dan 100 van zijn vroegste werken. Hoewel niet bepaald opgetogen over de surrealistische schilderijen van Magritte, stelden beide meesters in 1936 toch gelijktijdig ten toon in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Hier bleek al duidelijk dat Delvaux zijn eigen weg ging, naar het poëtische toe, wel met surrealistische onwaarschijnlijkheden.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-3.jpg?t=1272803499




Zijn vader stierf in 1937. In dat jaar trouwde hij met Suzanne Purnal. Het huwelijk werd echter een emotioneel fiasco. Ontgoocheling en eenzaamheid werden een zodanige bron van inspiratie, dat hij in deze periode zijn allerbeste werk creëerde. 1938 werd een uitzonderlijk vruchtbaar jaar. Hij exposeerde op de "Exposition Internationale du Surréalisme", georganiseerd door Marcel Duchamp, te Parijs in januari. In juni was hij op eenzelfde tentoonstelling te Amsterdam, ditmaal georganiseerd door André Breton en Paul Eluard. Te Londen was hij te zien in de London Gallery van Edouard Mesens. Hij ontving nog de Prix de l'Académie Picard en reisde voor het eerst naar Italië.


Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde hij te exposeren. In de winter van 1944-45 kreeg hij, in het Paleis voor Schone Kunsten, zijn eerste grote retrospectieve. De Belgische cineast Henri Storck maakte de film "Le monde de Paul Delvaux". In 1947 ontmoette hij te Sint-Idesbald opnieuw en totaal onverwacht zijn eerste geliefde Anne-Marie De Martelaere, zijn "Tam". Hierop verliet hij zijn vrouw. Hij huwde Tam tenslotte op 25 oktober 1952.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-4.jpg?t=1272803557
In In L'Homme DE La rue van 1940 schildert Delvaux zijn aanwezigheid als moderne man in een mythisch landschap dat door naakte vrouwen wordt bevolkt.



Hij werd professor aan de "Ecole Nationale de la Cambre" te Brussel in 1950 en realiseerde in 1952 het muurfresco in de Kursaal van Oostende. In 1954 nam hij deel aan de XXVIIste Biënnale van Venetië. De Italiaanse Reggio Emilia-prijs viel hem te beurt in 1955. In 1956 reisde hij naar Griekenland, het land van zijn zo vaak geschilderde tempelgalerijen. Op 5 juli werd hij opgenomen in de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België.


10 jaar later ontving hij de Belgische Staatsprijs voor zijn gezamenlijk kunstwerk en werd hij benoemd tot Voorzitter van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Vanaf 1966 woonde hij al de helft van het jaar in het Park te Veurne. Henri Storck realiseerde in 1971 een nieuwe film: "Paul Delvaux ou les femmes défendues", ditmaal naar een draaiboek van René Micha.


De Franse Académie beloonde hem als "Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres de France" in 1972.


In 1973 ontving hij de Rembrandt-prijs van de Johann Wolfgang von Goethe-Stiftung te Bazel. Tezelfdertijd organiseerde het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zijn grote overzichtstentoonstelling. Deze expositie werd hernomen, het jaar daarop, in Japan, in de Nationale Musea van Tokio en van Kioto. In het Beurs-metrostation, te Brussel, maakte hij de monumentale wandschildering, in 1978. Dat jaar werd hij ook ereburger van de stad Veurne.


De Brusselse Université Libre nam Paul Delvaux op als Doctor Honoris Causa in 1979. De Amerikaanse pop-kunstenaar Andy Warhol ontmoette Delvaux te Brussel, in 1981, en maakte een reeks portretten van de schilder.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Paul-Delvaux-5.jpg?t=1272803806



Paul Delvaux Museum te Sint-Idesbald

Op 26 juni 1982 werd te Sint-Idesbald het Paul Delvaux Museum geopend. In de 10 jaar voor zijn dood volgden nog exposities in Parijs, Ferrara, München, Tokio, Osaka, Yokohama en Himeji.


De iconografie van het werk van Delvaux waaraan hij zijn bekendheid ontleent, valt moeilijk te doorgronden. Niet alleen omdat de schilder zich in dat opzicht zelden expliciet heeft uitgelaten over de door hem gebruikte motieven, maar ook omdat deze dan nog voor velerlei uitlegbaar blijven. Vrouwelijke naakten met grote droomogen, menselijke skeletten, ouderwetse treinen en wagons, stations en klassiek aandoende gebouwen zijn wel de voornaamste elementen van zijn gebruikte beeldentaal. Na verloop van tijd werden ongebruikelijke combinaties als bijvoorbeeld elektriciteitspalen tussen Griekse tempels niettemin gemeengoed als deel van een droomwereld, die ondanks haar uitgesproken naturalistische karakter uitermate vervreemdend aandeed.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!