Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geld op spaarboekje brengt niets meer op

Geld op spaarboekje brengt niets meer op




Voor het eerst sinds 2008 brengt een spaarboekje niets meer op. Het gemiddelde rendement is, na aftrek van inflatie, negatief: min 0,75 procent in maart, blijkt uit cijfers die de Nationale Bank.
 
De meeste banken hebben de rente op hun spaarboekjes de afgelopen maanden stapsgewijs verlaagd. De gemiddelde basisrente op de Belgische spaarmarkt is gezakt van 1,27 procent in december naar 1,15 procent in maart, aldus de Nationale Bank. Dat is lager dan de inflatie, die uitkomt op 1,9 procent. Daardoor komt het gemiddelde reële rendement van een spaarboekje in maart uit op - 0,75 procent. Dat betekent dat je koopkracht verliest door je spaargeld op de rekening te laten staan in plaats van meteen te consumeren, concludeert de krant De Morgen.
 
In de twee maanden daarvoor was er nog een positief rendement van 0,41 à 0,42 procent. Zelfs de getrouwheidspremie, de aanvulling op de basisrente die wel aan een heleboel voorwaarden verbonden is, biedt geen soelaas. Die bijkomende premie komt bij de meeste banken immers niet boven 0,5 procent.



» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Fayed verkoopt Harrods aan koninklijke familie Qatar

Al Fayed verkoopt Harrods aan koninklijke familie Qatar





Het beroemde luxewarenhuis Harrods is niet langer in handen van de Egyptische miljardair Mohamed Al Fayed (77). De Egyptenaar heeft het luxewarenhuis verkocht aan Qatar Holding, het investeringsfonds van de koninklijke familie van Qatar.
 
De financiële details over de verkoop zijn niet bekend. Volgens de Britse zender BBC en Sky News, zou een bedrag van 1,7 miljard euro gemoeid zijn met de transactie.



Al Fayed


Al-Fayed kocht Harrods samen met zijn broer in 1985. Mohameds zoon Dodi stierf op 31 augustus 1997 samen met prinses Diana bij het verkeersongeluk aan de Pont d'Alma in Parijs.

Sinds 2003 woont Mohamed in Zwitserland, waarmee hij een overeenkomst met de Britse belastingsdienst verbrak. Hij is ook eigenaar van de Londense Premier League-club Fulham.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion - The Power Of Love

Celine Dion - The Power Of Love

Om haar te beluisteren druk op de foto






Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Québec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Québec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion. In 1988 deed ze namens Zwitserland  mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion al lichtelijk in Europa bekend. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel SONY Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de Top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platina status. In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson  nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met dit album begon haar ster in de VS nog hoger te schieten dan voorheen. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.

Ook op persoonlijk vlak zit het Dion mee: in 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil .......



» Reageer (0)
07-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar maakt prachtige 3D-tekeningen uit krijt

Kunstenaar maakt prachtige 3D-tekeningen uit krijt

Klik op de foto op het filmpje te bekijken




Foto Kurt Wenner


Kurt Wenner. Een naam om te onthouden! De voormalige medewerker van de NASA blijkt een fantastisch kunstenaar te zijn. De man gebruikt zijn wiskundige talent om uit de straatstenen ware 3D-kunstwerken te laten oprijzen. Het lijken allemaal computergestuurde tekeningen, maar in werkelijkheid gebruikt Wenner alleen zijn handen en wat krijtjes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nooit liepen er zoveel ezels rond

Nog nooit liepen er zoveel ezels rond in Vlaanderen



Nog nooit liepen in Vlaanderen zoveel paarden rond als gezelschapsdier. Ook ezels zijn razend populair geworden. Eind april waren er in België in totaal 213.000 'paardachtigen', maar er zijn ook heel wat ongeregistreerde dieren.


Eind april 2010 waren er 111.604 rijpaarden, 37.928 pony's, 12.041 koudbloeden, 6.697 ezels, 26 zebra's en nog een slordige 50.000 niet volledig afgewerkte registratiedossiers.
 

"Er zijn naar schatting 250.000 paarden in België, waarvan drie vierde in Vlaanderen. De paardenfokkerij is in ons land een belangrijkere economie dan de zeevisserij. Belgische paarden doen het heel goed in de topsport en dat is het bewijs dat er een heel brede basis is. En over enkele maanden gaat een delegatie paardenfokkers mee op handelsmissie naar China", zegt Jan De Boitselier, manager van het Vlaamse Paardenloket, een aanspreekpunt voor de paardenwereld.
 

Guido Meul, secretaris van de Belgische Ezelvrienden, zegt dat er "niet alleen meer paarden, maar ook meer ezels zijn dan vroeger". "Die enorme opkomst is al enkele decennia aan de gang en heeft nu een hoogtepunt bereikt. Vroeger hadden veel mensen schapen en geiten, maar die hebben ze weggedaan toen er een registratieplicht kwam. En op de vrijgekomen grond hebben ze dan een ezeltje gezet."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomelk beschermt huid tegen zon

Chocomelk beschermt huid tegen zon




Volgens Duitse wetenschappers drink je maar beter elke dag chocolademelk, zelfs tijdens de zomer. Het drankje bevat grote hoeveelheden flavonoïde, de ideale zonnebescherming.


Bij het onderzoek kreeg een groep vrouwen 12 weken lang cacaopoeder in water te drinken. Bij de ene groep was dat in grotere hoeveelheden dan bij de andere.


De groep met de flavonoïderijke chocoladedrank scheen na twaalf weken een duidelijk minder roodverkleurde huid na het zonnen. Ook de huid zag er strakker en beter uit. De doorbloeding van de huid bleek optimaal, de huidstructuur en de vochtbalans verbeterden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olievlek in Golf van Mexico spoelt aan op stranden

Olievlek in Golf van Mexico spoelt aan op stranden




Twee weken na de explosie op het boorplatform 'Deepwater Horizon' in de Golf van Mexico heeft voor het eerst olie die in zee terechtkwam, land bereikt.

Een dunne oranjekleurige film olie bereikte het strand van een onbewoond eiland op ongeveer 45 kilometer voor de kust van de Amerikaanse staat Louisiana. Volgens een woordvoerster van de kustwacht werd in de buurt van het eiland ook "zware olie" ontdekt.
 
Amerikaanse volksvertegenwoordigers hebben ondertussen een wetsontwerp ingediend voor de oprichting van een onafhankelijke onderzoekscommissie naar de ontploffing op het boorplatform, die aan 11 mensen het leven kostte en voor een oncontroleerbare olielekkage zorgde in de Golf van Mexico.
 

De Amerikaanse kustwacht heeft donderdag laten weten dat de koepel die de olie uit het lek moet opvangen, is aangekomen bij de bron. De vierkante, metalen koepel van ongeveer vier verdiepingen hoog en 90 ton zwaar wordt over het grootste van de twee lekkages geplaatst. Eerder stroomde de olie uit drie gaten, het kleinste lek werd woensdag gedicht.

De afdekkoepel over de lekkage laten zakken is zeer precies werk en het duurt daarom waarschijnlijk tot maandag. Als het gevaarte eenmaal is geplaatst, wordt een smurrie van water en olie uit het lek via een pijpleiding naar een nabijgelegen olietanker gepompt.

Het schip vangt het mengsel op en scheidt de componenten. Het systeem kan ongeveer 85 procent van de olie uit het lek opvangen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E-vulkaan weer in overdrive, nieuwe enorme aswolk

E-vulkaan weer in overdrive, nieuwe enorme aswolk




De uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull zit opnieuw in een explosieve fase en "aanzienlijke" concentraties as zijn op komst. Daar hebben IJslandse meteorologen en geofysici voor gewaarschuwd. De rookkolom stijgt nu tot 10 kilometer hoogte, wat hoger is dan de ongeveer 9 kilometer vorige maand toen het Europese vliegverkeer dagenlang stillag.
 
"Er is geen enkel teken dat er een einde komt aan de uitbarsting", klinkt het. Die uitbarsting duurt al sinds 14 april en veroorzaakt een aswolk die het luchtverkeer boven delen van Europa eerder al enkele dagen verhinderde.






"De uitbarsting is weer veranderd: de lava vloeit niet meer en de meeste magma wordt weggeslingerd door explosies in de krater", aldus het Icelandic Met Office and Institute of Earth Science. "Daardoor is er een aspluim en die veroorzaakt een aswolk die zware gevolgen kan hebben."

De nieuwe aswolk zou in eerste instantie gevolg hebben voor vluchten naar Amerika. De Irish Aviation Authority (IAA) spreekt van een "massive ash cloud" die bijna 1.500 kilometer lang is en 1.100 kilometer breed. Die hangt boven de Atlantische Oceaan en drijft naar het Zuidwesten.




» Reageer (0)
06-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarmerend aantal moorden op albino's in Burundi en Tanzania


Alarmerend aantal moorden op albino's in Burundi en Tanzania


http://img404.imageshack.us/img404/7609/albinotanzania.jpg


In de Afrikaanse landen Tanzania en Burundi worden nog altijd aan een alarmerend tempo albino's vermoord of op rituele wijze om het leven gebracht. Dat heeft de Canadese ngo 'Under the same sun' vandaag aangeklaagd.

Dat is het gevolg van een plaatselijk vorm van "tovenarij." Volgens het bijgeloof trekken bepaalde lichaamsdelen of organen van albino's het geluk aan. Het wordt onder meer gebruikt om amuletten van te maken. "Er is een onophoudelijke vraag naar lichaamsdelen van albino's in Tanzania en Burundi", waarschuwt de ngo, die ervoor pleit de strijd tegen deze praktijken te versterken.

In stukken gesneden
De organisatie maakt ook melding van de moord en verminking op 2 mei van een 28-jarige moeder en haar vier jaar oude zoon, allebei albino's, in het Burundese district Cendajuru, nabij de grens met Tanzania. De twee slachtoffers werden in stukken gesneden en sommige van hun organen werden weggenomen door een bende van negen gewapende mannen. De grootvader van de jongen, zelf geen albino, werd ook gedood toen hij zich tegen de aanvallers probeerde te verzetten, aldus de ngo onder aanhaling van de Burundese politiechef Deogratias Ntahompagaze.

Meer dan 100 moorden op twee jaar

Tussen februari en april tekende 'Under the same sun' één moord en vier pogingen daartoe op in Tanzania. "Dat brengt het aantal op 57 moorden en zes pogingen in Tanzania", zegt de ngo. "In Burundi ligt het totaal op 14 doden. Het gaat alleen om de gedocumenteerde gevallen. De echte cijfers liggen vermoedelijk hoger, schattingen suggereren meer dan 100 (moorden) in de voorbije twee jaar."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding die ongezond lijkt, maar vol gezonde stoffen zit

Voeding die ongezond lijkt, maar vol gezonde stoffen zit





Haast iedereen weet dat broccoli, waterkers en bessen boordevol vitamines en mineralen zitten. Toch zijn er heel wat verrassende producten die eerst ongezond lijken maar ook boordevol gezonde stoffen zitten.


Popcorn is een graan dat hartziekten en kanker kan voorkomen. Een kleine portie van 30 gram is gelijk aan een dagelijkse portie bruine rijst of volkorenpasta. Het bevat drie keer meer vezels per gewicht dan zonnebloemzaden, het zorgt lang voor een voldaan gevoel, houdt je bloedsuikerspiegel op peil en helpt je slechte cholesterol te verlagen. Vitamine B in popcorn zorgt voor meer energie. Het bevat ontzettend veel polyfenolen, dit zijn antioxidanten die vrije radicalen opruimen, dit zijn potentieel schadelijke chemicaliën die ziekten als kanker en hartaandoeningen veroorzaken. Let wel op dat je geen extra zout toevoegt, dit doet alle positieve effecten te niet.


Pindakaas is één van de rijkste bronnen aan gezonde mono-onverzadigde vetten, het bevat weinig verzadigde vetten en is een goede bron van proteïnes wat lang voor een voldaan gevoel zorgt, daarnaast zijn de vezels goed voor de gezondheid van je darmen en foliumzuur kan je tegen darmkanker en hartziekten beschermen. De noten zouden ontstekingen beperken en de gezondheid van de bloedvaten rond het hart beschermen. Uit onderzoek blijkt dat wie vijf porties pindakaas per week eet, de helft minder risico op een hartaanval loopt. Verder toonde een studie ook aan dat wie pindakaas eet achteraf minder eet dan iemand die een andere snack nam.


Bonen zijn een goede bron van proteïnes, vezels, ijzer en calcium. Dit houdt je beenderen en spieren gezond en zorgt langer voor een vol gevoel. Ook houden bonen je bloedsuikerspiegel op peil en verlagen ze je cholesterol. Een portie van 80 gram bezorgt een vrouw een vijfde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels, een tiende van de proteïnes en een kwart van ijzer. De tomatensaus is een goede bron aan lycopeen, een krachtige antioxidant die hartziekten en prostaatkanker helpt voorkomen. Bonen uit blik kunnen dus gezond zijn, kies wel voor een soort dat arm is aan suiker en zout.


Nutella bevat lecithine, een soja-extract dat rijk is aan proteïnes, calcium en ijzer en zo je beenderen beschermt, je energie geeft en langer voor een voldaan gevoel zorgt. Het bevat ook vaak minder calorieën dan confituur en veel calcium. De antioxidanten uit cacao helpen de bloeddruk te controleren en bloedklonters te beperken. De hazelnoten zijn een goede bron van poly- en mono-onverzadigde vetten, vitamine E om je immuunsysteem te stimuleren en vitamine B om de energieproductie en humeur te verbeteren, het is een goede bron aan kalium, calcium en magnesium om een gezonde bloeddruk te verzekeren. Omdat Nutella wel veel vet en suiker bevat, moet je dit wel met mate eten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Röntgenstraling niet meer nodig bij botmeting

Röntgenstraling niet meer nodig bij botmeting




Bij zijn studie naar het gebruik van licht in de geneeskunde heeft Eduardo Margallo Balbás een aantal verbeteringen in medische (meet)technieken gerealiseerd, ten behoeve van bot- en kankeronderzoek, en oogheelkunde.


De vorser richtte zich op het gebruik van zichtbaar licht in medische toepassingen. Hij slaagde er samen met andere onderzoekers in de dichtheid van botten te meten met een optisch systeem. Een röntgenstraling is dus niet meer nodig. De meting van de dichtheid van botten is onder meer van belang bij de diagnose van osteoporose.


Een tweede onderwerp is de meettechniek Optical Coherence Tomography (OCT), nu nog vooral in de oogheelkunde gebruikt. Nadeel is dat die meetmethode relatief duur is. De Delftse onderzoeker wist de OCT-apparatuur compacter en goedkoper te maken, zodat het toepassingsgebied in principe uit te breiden is. Verder integreerde Margallo Balbás OCT als meetmethode bij het boren van gaten in botten, bijvoorbeeld ten behoeve van (gebits) implantaten. Door minuscule optische meetapparatuur in te bouwen in de boor, kan een chirurg straks zien wat er vlak vóór de boorkop in het materiaal zit.


Een laatste deelonderzoek betreft een aanpassing van zogenoemde fotodynamische therapie, die soms wordt gebruikt bij kanker. De patiënt krijgt hierbij via een injectie een stof toegediend die het gehele lichaam lichtgevoelig maakt. Deze stof hecht zich ook aan de kankercellen. Als de kankercellen vervolgens met een laserstraal belicht worden, ontstaat er een chemische reactie waardoor de tumor wordt weggebrand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer verkeersboetes blijven onbetaald

Steeds meer verkeersboetes blijven onbetaald



Steeds meer overtreders betalen hun verkeersboete niet. Bij het parket van Tongeren zijn er vorig jaar bijna 30 procent meer niet betaalde, onmiddellijke inningen behandeld dan in 2007.

Volgens procureur des Konings Ivo Delbrouck worden er ieder jaar sowieso meer onmiddellijke inningen opgesteld: "Maar er is nog een belangrijke reden, de crisis. Mensen kunnen de boetes niet meer betalen", staat in een Concentrakrant.
 
Vorig jaar moest het Tongerse parket 12.622 niet betaalde, onmiddellijke inningen verwerken. In 2007 waren er dat 9.770. Bij het parket van Hasselt waren er dat vorig jaar ruim 20.000. Daar bleef het aantal niet betaalde boetes procentueel hetzelfde. Alle wanbetalers krijgen van het parket een voorstel tot minnelijke schikking. "Die is altijd 10 euro hoger dan de onmiddellijke inning. Wie ook dit niet betaalt, wordt verhoord en moet voor de politierechter verschijnen", zegt de procureur. Volgens Delbrouck ging het merendeel van de wanbetalers niet in op het voorstel tot minnelijke schikking.



» Reageer (0)
05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen Parijse vrouwen binnenkort broek dragen?

Mogen Parijse vrouwen binnenkort broek dragen?

Leven wij in de 21 ste eeuw ?



Na meer dan twee eeuwen wordt in Parijs het verbod voor vrouwen op het dragen van een broek misschien eindelijk officieel opgeheven. De wet werd in 1799 ingevoerd en raakte sindsdien in vergetelheid. Enkele Franse politici willen de verouderde tekst nu definitief schrappen. Eerdere pogingen om dat te doen, draaiden op niets uit. Dat meldt de website van de Telegraph.


De wet bepaalt dat elke Parisienne die "zich als een man wil kleden" daarvoor speciale toestemming moet vragen in het hoofdkantoor van de Parijse politie. Dat maakt de Parijse moderegels voor vrouwen in theorie strenger dan die in landen als Soedan.
 

In 1892 werden de regels ietwat versoepeld nadat een amendement ervoor zorgde dat het dragen van een broek voor een vrouw toegelaten is als de vrouw in kwestie "de teugels van een paard vasthoudt". In 1909 mochten ook vrouwen op de fiets, of met een fiets aan de hand, een broek aan. In 1969 was er een vraag om de wet naar de prullenmand te verwijzen, maar die vraag werd toen afgewezen. Hetzelfde gebeurde in 2003. Toen luidde het dat het soms beter is om iets in onbruik te laten dan om de wet aan te passen aan veranderende gewoonten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Record van 88 miljoen euro voor Picasso

Record van 88 miljoen euro voor Picasso



Op een veiling gisteravond bij Christie's in New York is het werk 'Nu au plateau de sculpteur' uit 1932 (Engelse naam 'Nude, Green Leaves, and Bust') van Picasso voor het recordbedrag van 106,5 miljoen dollar (zo'n 88 miljoen euro) van eigenaar gewisseld. Dat meldt het veilinghuis zelf in een communiqué. Er waren acht bieders in het spel en de deal werd in negen minuten beklonken.

Het gaat om het hoogste bedrag dat ooit is neergeteld voor een werk van de Spaanse meester. Daarnaast is het volgens Christie's ook de hoogste prijs die ooit werd betaald voor een kunstwerk op een veiling. Tot hiertoe stond dat record op naam van de beeldhouwer Alberto Giacometti. Zijn beeld, 'L'homme qui marche', ging begin februari in Londen onder de hamer voor 104,3 miljoen dollar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van tieners heeft gescheiden ouders

Kwart van tieners heeft gescheiden ouders





Een op de vier leerlingen in de derde graad van het secundair onderwijs heeft gescheiden ouders. Bij kleuters is dat een op de tien. Voor scholen en leraren is omgaan met verschillende gezinsvormen en veranderende gezinssituaties van leerlingen niet evident.


Vijf tot zeven procent van de gezinnen is immers nieuw samengesteld en 9,5 tot tien procent van de kinderen leeft in een gezin met een stiefouder. Bovendien is elf procent van de vrouwen tussen 40 en 44 jaar alleenstaande moeder. Bij de mannen in die leeftijdscategorie is slechts twee procent alleenstaand.


"Respect en begrip zijn de sleutelwoorden bij het omgaan met veranderende gezinssituatues", zegt professor schoolpschychologie Hilde Colpin). "Dat uit zich al in kleine dingen, bijvoorbeeld het aantal nieuwjaarsbrieven laten kiezen of didactisch materiaal gebruiken waarin verschillende gezinsvormen aan bod komen. Voor de school biedt een gezinsbeleid een kader om op terug te vallen bij problemen of misverstanden." Een gezinsbeleid moet bijvoorbeeld een antwoord geven op situaties met ouders die geen bezoekrecht hebben, maar hun kind komen ophalen.

Om te testen hoe gezinsvriendelijk hun school is, verspreidt Klasse een gratis stappenplan en brochure rond 'Gezinsvormen' onder 200.000 leraren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan supercomputer van 1 miljard de mensheid redden?

Kan supercomputer van 1 miljard de mensheid redden?



De supersimulator zou bijvoorbeeld de aswolk van de E-vulkaan vanop kilometers op voorhand gezien hebben.


Kent u het populaire game Sim Earth, waarin spelers hun eigen planeet bouwen en onderhouden? Een supercomputer van 1 miljard euro zou een werkelijke versie daarvan kunnen worden. Het gigantische 'brein' bootst de hele werking van onze planeet na, zowel het verleden als het heden en de toekomst. De redding van de mensheid?


Het was Dirk Helbing, wereldleider als techno-socio-economische goeroe, die deze week zijn visie op de toekomst van de Aarde uiteenzette, of liever de manier om er vat op te krijgen. Voor een slordige 1 miljard euro zou men de zogenaamde Living Earth Similator kunnen bouwen, die zoveel mogelijk informatie verzamelt over de mensheid met alle mogelijke beelden van waar we aan toe zijn en waar we naar toe gaan. Een beetje als Google Earth, maar dan met een onvoorstelbare schat aan extra details, namelijk info over zowat ALLES.


De supercomputer zou gebouwd worden in Zwitserland, waar ook dat andere ongelooflijk ambitieuze project zijn thuisbasis heeft: de Large Hadron Collider. Helbing maakt zich sterk dat zelfs de toekomst kan voorspeld worden.

Economie, pandemieën, uitstoot, het weer, transport, oorlog, als het de mensheid raakt of beïnvloed, dan gaat het de simulator in. En idealiter is de output dan een scherper beeld van waar we met zijn allen op afstevenen. Of we dat ook werkelijk wíllen zien, is een andere vraag. Het zou kunnen zijn zoals je eigen genoomsequentie ontdekken en daarmee ook dat je doodgaat op het einde van het jaar.


Helbing hoopt de simulator, die hij omschreef als een 'kennisversneller', klaar te hebben tegen 2022. Volgens hem zouden wereldleiders er gebruik van kunnen maken in crisissituaties.

"Dankzij onze kennis van het universum hebben we mensen naar de maan gestuurd", schrijft Helbing in een paper over het project. "De mensheid kampt nu met serieuze crisissen, waarvoor we nieuwe manieren moeten bedenken om de globale uitdagingen van de mensheid in de 21ste eeuw het hoofd te bieden. We kennen microscopische details van voorwerpen rondom ons en in ons. Maar toch weten we relatief weinig over hoe de maatschappij werkt en hoe ze reageert op veranderingen."


De grootste kopzorg is niet hoe we de Living Earth Simulator kunnen gebruiken, maar hoe het zou misbruikt kunnen worden. Voor wereldbedrijven die handelen in financiën zou het een goudmijn zijn. In de handen van terroristen kan het dan weer enorm verwoestend zijn.

De kosten om het spectaculaire project op te starten draaien rond de 1 miljard euro. Tot nog toe is het de Europese Unie die alles financiert. Dat betekent dat de EU het project en al zijn mogelijkheden alleszins heel serieus neemt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levend begraven vrouw overleeft 10 dagen tussen 3 lijken

Levend begraven vrouw overleeft 10 dagen tussen 3 lijken



In Mexico heeft een vrouw die levend werd begraven en pas na tien dagen kon ontsnappen, haar verschrikkelijke avontuur overleefd. Ze lag al die tijd tussen drie echte lijken.


Het slachtoffer, naar verluidt de dochter van een plaatselijk dorpshoofd, werd veertig dagen geleden nabij Cancun ontvoerd. Tien dagen geleden probeerden de autoriteiten haar te bevrijden, maar die reddingspoging mislukte en de vrouw werd samen met drie dode lichamen levend begraven. Pas na tien dagen slaagde ze erin te ontsnappen uit het graf.


Omwonenden troffen de vrouw in een afgrijselijke toestand aan: het slachtoffer stonk vreselijk en er zaten wormen in een wonde in een van haar wenkbrauwen. De politie inspecteerde het graf waarin de vrouw opgesloten zat en ontdekte de lichamen van drie mannen. Een van de doden miste ledematen.



» Reageer (0)
04-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.96 procent van de vrouwen vindt zichzelf te dik

96 procent van de vrouwen vindt zichzelf te dik


http://img684.imageshack.us/img684/1854/dik.jpg




De meerderheid van de vrouwen zit slecht in haar vel. Hoewel bijna zeven op de tien een gezond gewicht heeft, vindt namelijk 96 procent van de dames zichzelf te dik. Dat blijkt uit onderzoek bij 5.488 Flairlezeressen.


Vrouwen hebben vooral complexen over hun buik, zeventig procent van hen wil hier afvallen. De helft vindt haar bovenbenen te dik, 36 procent is onzeker over haar lovehandles. Celebs zijn de reden waarom velen zo slecht in hun vel zitten. 61 procent voelt zich onzeker wanneer ze foto's van celebs zien, omdat ze hun eigen lichaam niet zo mooi als dat van beroemde vrouwen vinden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen beste land voor moeders, Afghanistan slechtste

Noorwegen beste land voor moeders, Afghanistan slechtste



Moeders aller landen leven het best in Noorwegen en Australië. Dat zegt de ngo Save the Children. Afghanistan staat op de laatste plaats in de lijst van beste en slechtste plaatsen ter wereld om als moeder door het leven te gaan. België staat op de negende plaats.

De ngo publiceerde gisteren haar rapport met het klassement van 160 landen. Noorwegen is volgens het rapport het aangenaamst voor vrouwen om kinderen ter wereld te brengen en groot te brengen. Het Scandinavische land wordt op de voet gevolgd door Australië en IJsland. De top tien wordt vervolledigd door Zweden, Denemarken, Nieuw-Zeeland, Finland, Nederland, België en Duitsland.
 
Naast Afghanistan, staan ook nog Niger, Tsjaad, Guinee-Bissau, Jemen, de Democratische Republiek Congo, Mali, Soedan, Eritrea en Equatoriaal-Guinea onderaan het klassement van Save the Children.
 
Vorming en onderwijs zijn volgens de ngo belangrijke zaken voor de leefwereld van moeders en kinderen. In Niger bijvoorbeeld krijgen de vrouwen minder dan vier jaar algemene vorming. In Australië daarentegen zitten de vrouwen gemiddeld 20 jaar op de schoolbanken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siegfried Bracke stapt in de politiek

Siegfried Bracke stapt in de politiek



http://img293.imageshack.us/img293/2451/siegfriedbracke.jpg



VRT-journalist Siegfried Bracke (57) stapt in de politiek. Niet naar de sp.a of Open Vld, waar hij als vrijzinnige bekend mee was. Vrijmetselaar Bracke springt op de kar van N-VA, de partij van Bart De Wever die getipt wordt als overwinnaar van de komende verkiezingen. De Wever zelf gaat de Senaatslijst trekken voor N-VA. Verontwaardiging en ergernis. Dat zijn voor Bracke de belangrijkste drijfveren om de overstap naar de politiek te maken. "Stijn Meuris spreekt over de stuitende onkunde en de totale lethargie in de politiek. De enige oplossing volgens hem is zelf in de politiek stappen en dat doe ik nu ook." Verwijzend naar het debat in 'De Zevende Dag', waar CD&V en Open Vld zeiden communautaire onderhandelingen te willen voeren vóór in een regering te stappen, zegt Bracke: "Ik geloof ze niet. Wat ze zeggen, zeggen ze niet echt. Ze fietsen eromheen."
 
Initiatief van Bracke
"Deze verkiezingen zijn verschrikkelijk belangrijk", vindt Bracke. "We staan met België op een kruispunt. N-VA is de enige garantie op een grote verregaande staatshervorming om dit land aan de gang te houden, zelfs om onze welvaart te redden. Want daar gaat het eigenlijk over." Bracke nam trouwens zelf contact op met De Wever voor een overstap. De Wever zelf trekt dus de Senaatslijst. "Ik doe een oproep aan alle Vlamingen in dit land: kies voor verandering. Want zo kan het echt niet verder."

Germanist
Bracke studeerde af als Germanist aan de Gentse unief in 1976. In 1981 begon hij als producer radio bij Radio 1 van de BRT. In 1983 werd hij journalist bij de radionieuwsdienst. In 1990 stapte hij mee onder impuls van zijn goede vriend Gui Polspoel over naar de televisienieuwsdienst en werd met zijn karakteristiek vlinderdasje één van de bekendste journalisten van de VRT nieuwsdienst.

Orangist
Siegfried Bracke heeft ook regelmatig lessen journalistiek gegeven aan verschillende hogescholen in Vlaanderen. Op 5 juni 2007 schreef hij in een weblog getiteld "De staatshervorming is wél een item" dat hij een orangist is. Dat is iemand die de hereniging van België met Nederland onder het gezag van het Nederlands koningshuis voorstaat. In dezelfde blog schreef Bracke dat hij "feitelijk separatist" is en voorstander van een omgekeerd confederale scheiding tussen Vlaanderen en Wallonië. De blog is ondertussen offline gehaald.

Rel rond debat
In 1985 kreeg Bracke de Prijs van de Vlaamse journalistiek voor een van zijn reportages. Bracke trouwde in september 2005 met Marina Nuyts uit Mol, en daar is hij tot vandaag woonachtig. Begin 2005 kwam Bracke in opspraak omdat hij in Knokke een debat tussen Filip Dewinter en Jean-Marie Dedecker modereerde op uitnodiging van het Vlaams Belang.

Van zomer 2007 tot zomer 2009 was hij hoofdredacteur van de nieuwsduidingsprogramma's van de VRT. Sinds januari 2010 presenteerde hij het programma Bracke op vrijdag. Bracke presenteerde voornamelijk politieke programma's op de VRT zoals het dagelijkse actualiteitenprogramma Terzake op Canvas, De zevende dag en Bracke en Crabbé.  (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!