Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.99-jarige Brit loopt halve marathon uit

99-jarige Brit loopt halve marathon uit




De 99-jarige Brit Fauja Singh heeft de atletiekwereld verbaasd. Singh nam het voorbije weekend deel aan de halve marathon van Luxemburg en bereikte er ook de finish na 3u32'30". Een hoogst opmerkelijke prestatie, al was Singh na afloop niet helemaal tevreden. De Brit met Indische roots bleef in de categorie 90+ immers elf minuten boven het wereldrecord van een Zweed.

"Fauja is een fenomeen", zegt zijn trainer. "Met 99 jaar is hij al 30 jaar ouder dan de gemiddelde levensverwachting voor een Indiër. Hij beschikt over een uithoudingsvermogen waar veel jongeren jaloers op zijn."

De ambitie van Singh, die 52 kg weegt en vegetariër is, is nu om in het Guinness-boek te komen als oudste marathonloper ooit. Dat record staat momenteel op naam van de Griek Dimitrion Yordanidis, die in 1976 als 98-jarige de marathon van Athene uitliep in 7u33'. Singh maakte op 89-jarige leeftijd zijn marathondebuut in Londen, waar hij sindsdien vijf maal deelnam.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op olieramp in Noordzee is zeer groot

"Kans op olieramp in Noordzee is zeer groot"


http://img269.imageshack.us/img269/10/waddenzee.jpg


De kans op een olieramp op de Noordzee is bijzonder groot, en de gevolgen zijn in zo'n geval niet te overzien. Dat zeggen Duitse experts. Mocht zich in de Noordzee een ramp voordoen zoals die in de Golf van Mexico, zou dit fataal zijn voor de Waddenzee, een van de rijkste natuurgebieden van Europa.

"Het is een mirakel dat een petroleumlek met de omvang van dat in de Golf van Mexico zich hier nog niet heeft voorgedaan", zegt mariene bioloog Carlo Von Bernem, expert olievervuiling bij het Duitse Instituut voor Kustonderzoek.

In weinig zones ter wereld wordt zoveel naar olie en gas geboord als op de Noordzee. Er zijn ongeveer zeshonderd boorplatformen.  De Noordzee is bovendien een belangrijke scheepvaartroute. Jaarlijks passeren er honderdduizend schepen. Ook al zijn de scheepvaartregels in de Noordzee zeer strikt, de kans op een ongeval blijft groot, zegt Von Bernem. De recente installatie van honderden windmolens langs de Noordzeekust heeft het risico nog doen toenemen, aldus de expert.


"Een petroleumlek hier zou een milieucatastrofe betekenen met vernietigende gevolgen voor de biodiversiteit", zegt de bioloog. Vooral de Waddenzee, een gebied langs de kust van Nederland, Duitsland en Denemarken, is zeer kwetsbaar. In de zone, die in 2009 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco terechtkwam, leven meer dan vierduizend soorten dieren en ook de flora is er zeer verscheiden. Bovendien is de Waddenzee een belangrijke halte voor twaalf miljoen trekvogels.

Een olielek zou volgens Von Bernem even moeilijk te bestrijden zijn als in de Golf van Mexico. "De Waddenzee is tamelijk vlak. Daardoor zouden grote schepen, die de olie moeten verwijderen, er niet in kunnen."

In de ondiepe Waddenzee liggen grote delen verscheidene uren per dag droog. "In zo'n zone kun je bij het reinigen meer schade toebrengen dan het lek zelf", zegt Von Bernem. "Als je de petroleum in de sedimenten van de draslanden duwt, dan gebeurt de afbraak van de olie zonder zuurstof en zal die meer tijd dan normaal nodig hebben."



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/2/5/media_xl_3696635.jpg?20100517141250



Volgens Dieter Schmidt, directeur van de Duitse kustbescherming, zal een olielek in de Noordzee eerder ontstaan door schipbreuk dan door een ongeval op een boorplatform. Schmidts agentschap werd in 2003 opgericht, als gevolg van de ramp met de Pallas, het schip dat in 1998 op de Noordzee zonk en 90 ton olie verloor, waardoor tienduizend vogels stierven.

Andere experts zeggen dat de Noordzee nu al het slachtoffer is van een trage milieuramp. "Jaarlijks lekt 20.000 ton petroleum in de zee", zegt Christian Bussau, expert zeevervuiling bij de milieuorganisatie Greenpeace. "Zo"n 10.000 ton wordt illegaal geloosd door schepen, de andere 10.000 komt van de normale activiteiten van de platformen. Die lozingen en andere vormen van vervuiling maken van de Noordzee een van de meest vervuilde zeegebieden ter wereld."

Volgens Bussau nemen de boorplatformen de strengste voorzorgsmaatregelen in acht maar "die volstaan niet om de gewone lekken te vermijden". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illusionist David Blaine wil 11,5 dagen wakker blijven

Illusionist David Blaine wil 11,5 dagen wakker blijven


David Blaine liet zich eerder
al eens 44 dagen opsluiten zonder eten opsluiten in een glazen kooi.


David Blaine, een illusionist die bekend raakte door zijn uithoudingstunts, heeft een nieuw record in gedachten. Hij wil het record breken van het meeste aantal dagen wakker blijven. Dat staat nu op 11,5 dagen. De 37-jarige Blaine is naar eigen zeggen geobsedeerd door het record maar twijfelt of hij het zal halen.

"Ik had gedacht om één miljoen seconden wakker te blijven, wat neerkomt op 11,57 dagen zonder slaap", vertelt de illusionist in Interview magazine. "Ik heb al wat geëxperimenteerd, maar het is echt moeilijk. Je kan wel een zekere tolerantiegrens van dagen zonder slaap opbouwen, maar het is een moeilijk proces omdat je lichaam recupereert tijdens je slaap."

"Zes dagen wakker blijven is me al wel eens gelukt, maar dan begin ik te hallucineren. Ik begin allerlei dingen te zien en me allerlei dingen in te beelden, dat ik aan die of die dodelijke ziekte lijdt. Ik betwijfel dus of ik het ga halen, maar het is een obsessie."

David Blaine liet zich eerder al eens 44 dagen opsluiten zonder eten opsluiten in een glazen kooi.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde werkt zeven jaar aan legpuzzel en mist uiteindelijk één stukje

Bejaarde werkt zeven jaar aan legpuzzel en mist uiteindelijk één stukje


http://img338.imageshack.us/img338/3776/jackharris.jpg
foto telegraph.uk

Een bejaarde man uit het Engelse Shepton Mallet was zo fier dat hij na zeven jaar een puzzel van 5.000 stukken wist af te werken, maar zag tot zijn grote spijt dat er uiteindelijk één klein stukje ontbrak.

Met Kerstmis 2002 kreeg de 86-jarige Jack Harris een puzzel van 5.000 stukjes cadeau van zijn schoondochter Eve. De bejaarde man begon aan de legpuzzel met de afbeelding van de 'Terugkeer van de Verloren Zoon', met de bedoeling hem af te werken tegen de zomer in 2002.

De zakenman op pensioen worstelde echter met de vele stukjes op zijn tafel en uiteindelijk domineerde de puzzel zijn leven zeven jaar lang. Toen de puzzel eindelijk af was, was de oude man ontzet omdat er een klein gaatje in het midden van de puzzel was.

Het is nog steeds niet duidelijk wat er met het ene stukje gebeurd is, maar de familie denkt dat het per ongeluk weggegooid is of dat een van de honden van Harris' zoon het opgegeten heeft. Volgens zijn schoondochter is Jack Harris enorm ontgoocheld dat zijn werk onvolledig is.

Grap
"Eigenlijk startte alles als een grapje", aldus Eve, "Hij was altijd aan het opscheppen dat hij zo'n puzzel heel snel kon afwerken. Maar er was heel wat werk aan. Iedere keer dat we op bezoek gingen, hielpen we een handje. Het leek wel eeuwen te duren en dus was het ongelofelijk om die puzzel eindelijk afgewerkt te zien. We konden het dan ook niet geloven dat er een stukje ontbrak."

Het is een traditie dat Harris elk jaar een nieuwe puzzel krijgt van zijn familie. In het begin hielp zijn vrouw Doris hem nog, maar toen zij in februari 2004 stierf, stond hij er alleen voor.

"Ik zeg altijd dat ik de puzzels afkrijg tegen het einde van maart zodat ik nog in de tuin kan gaan werken, maar deze nam iets meer tijd in beslag", aldus Jack Harris.

Niet meer op de markt
Een woordvoerder van Falcon Games LTD, de producent van de puzzel, liet intussen weten dat het de puzzel niet meer maakt en dat het dus onmogelijk is om het ontbrekende stukje aan de bejaarde man te bezorgen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichter Facebook vindt zijn gebruikers 'dommekloten'

Oprichter Facebook vindt zijn gebruikers 'dommekloten'




Facebook-oprichter Mark Zuckerberg vindt gebruikers van zijn socialenetwerksite 'dumb fucks' of kortweg 'dommekloten'. Dat blijkt uit een chatgesprek dat de jonge Zuckerberg voerde met een vriend, toen hij 'The Facebook' net had opgericht aan de universiteit van Harvard.

In het gesprek pronkt de toen 19-jarige Zuckerberg dat hij allerhande gegevens van 4.000 collega-studenten tot zijn beschikking heeft. Hij zegt schamper dat ze hem blijkbaar vertrouwen, en noemt ze dan 'dumb fucks'. Hier is de volledige conversatie, die in handen kwam van Business Insider. Facebook ontkent de echtheid van het chatgesprek niet. (sam)


Zuck: Yeah so if you ever need info about anyone at Harvard
Zuck: Just ask.
Zuck: I have over 4,000 emails, pictures, addresses, SNS
Vriend: What? How'd you manage that one?
Zuck: People just submitted it.
Zuck: I don't know why.
Zuck: They "trust me"
Zuck: Dumb fucks.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurythmics - Sweet Dreams

Eurythmics - Sweet Dreams

Klik op de foto om ze te beluisteren






Eurythmics (vaak maar onterecht The Eurythmics genoemd) is een in de jaren 80 zeer succesvol Brits synth pop-duo bestaande uit Annie Lennox en Dave Stewart.

Lennox (een student aan de Royal Academy of Music in Londen) en Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1979 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Groot-Brittannië, waaronder een cover van Dusty Springfields I Only Want to Be With You. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam 'Eurythmics'. Hun debuutalbum In the garden uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht.

In 1983 kwam het tweede album uit, Sweet Dreams (Are Made of This). De titelsong werd een nummer 1-hit in onder meer de Verenigde Staten en geldt vandaag nog steeds als een klassieker, nog veelvuldig gedraaid en vele malen gecoverd en geremixt. Dave Stewart bekende later dat hij de bekende baslijn in dit lied per ongeluk ontdekte toen hij een ander lied probeerde achterstevoren te spelen. Annie Lennox verscheen op de cover van het Rolling Stone magazine. Nog in datzelfde jaar kwam het album Touch uit. Wederom scoorde de band top 10-hits, met Who's That Girl, Right By Your Side en Here Comes The Rain Again. Melody Maker en NME riepen beide albums uit tot een van de beste van 1983.

In 1999 verscheen Peace, het eerste reguliere album van Eurythmics sinds 1989. In enkele landen in Europa wordt dit album een succes. Het album bevat de inmiddels klassieke single ´I Saved The World Today´.

In 2005 kwam het Ultimate Collection album uit, met daarop twee nieuwe nummers: I've got a life en Was it just another love affair?. Het album is nauwelijks een toevoeging op het Greatest Hits-album uit 1991. Tegelijkertijd verschijnen alle Eurythmics-albums opnieuw met daarop extra nummers zoals B-kantjes en 12"-versies van singles.

Anno 2009 is de 80´s revival in de muziek in volle gang en wordt Eurythmics door veel artiesten (o.a. La Roux, Justin Timberlake, Goldfrapp) als een belangrijke inspiratiebron gezien.

In 1990 besloten Lennox en Stewart enige tijd uit elkaar te gaan na jarenlang intensief te hebben samengewerkt. Annie Lennox kreeg kinderen en legde zich toe op een succesvolle solocarrière. Dave Stewart ging vooral produceren voor anderen. Zijn soloalbums flopten. Tussen 1990 en 1997 hadden Lennox en Stewart vrijwel geen contact, tot ze elkaar in 1998 weer ontmoetten op de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend.

In 1999 verscheen Peace, het eerste reguliere album van Eurythmics sinds 1989. In enkele landen in Europa wordt dit album een succes. Het album bevat de inmiddels klassieke single ´I Saved The World Today´.

In 2005 kwam het Ultimate Collection album uit, met daarop twee nieuwe nummers: I've got a life en Was it just another love affair?. Het album is nauwelijks een toevoeging op het Greatest Hits-album uit 1991. Tegelijkertijd verschijnen alle Eurythmics-albums opnieuw met daarop extra nummers zoals B-kantjes en 12"-versies van singles.

Anno 2009 is de 80´s revival in de muziek in volle gang en wordt Eurythmics door veel artiesten (o.a. La Roux, Justin Timberlake, Goldfrapp) als een belangrijke inspiratiebron gezien.





» Reageer (0)
16-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morris Michtom en het ontstaan van de teddybeer

Morris Michtom en het ontstaan van de teddybeer


http://img94.imageshack.us/img94/6697/morrismichtom.jpg
Morris Michtom



Morris Michtom was een Amerikaan van Russische afkomst die in 1902 de eerste teddybeer maakte. Michtom runde samen met zijn vrouw een speelgoedwinkel. In 1902 zag hij in de Washington Evening Star een cartoon met daarop president Theodore Roosevelt  die weigerde  tijdens een berenjacht, een jonge beer te schieten, die men voor hem aan een boom vastgebonden had.




http://img8.imageshack.us/img8/4196/cartoonvanckberryman.jpg
Cartoon C.K. Berryman



Deze gebeurtenis inspireerde niet alleen cartoonist C.K. Berryman voor het maken van een tekening, Morris Michtom komt op het idee een speelgoedbeer te maken. De vrouw van Morris Michtom vervaardigde de cartoonbeer van pluche en verkocht deze in hun winkel. De beer werd een ware rage . Aangezien de bijnaam van Theodore Roosevelt 'Teddy' was krijgt de eerste speelgoedbeer de naam teddybeer.


Voordat het echtpaar Michtom de beer teddybeer noemde, vroegen ze president Roosevelt toestemming om zijn naam te mogen gebruiken. De president liet weten hier geen bezwaar tegen te hebben.




http://img217.imageshack.us/img217/32/teddybeer02.jpg



Een jaar na het voorval was de cartoonbeer omgevormd tot speelgoedbeer van vele kinderen , de geliefde teddybeer

In 1903 nam Margharete Steiff dit idee over en stichtte het Steiff-imperium in Duitsland.

Teddyberen hebben een persoonlijkheid, ze bieden gezelligheid , een eigenschap die ieder mens graag om zich heen ervaart.




     http://img291.imageshack.us/img291/1589/beerr.jpg



De teddybeer is nog steeds geliefd bij jong en oud
! Velen vinden nog steeds troost bij hun teddybeer , die ze als hun persoonlijke vriend zien...

De teddybeer heeft de tand des tijds overleefd en wordt nog veel aangekocht door verzamelaars




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Methusalemgen' ontdekt dat hoge leeftijd schenkt

'Methusalemgen' ontdekt dat hoge leeftijd schenkt



Hoe oud we worden hangt af van veel factoren, maar één daarvan is het 'methusalemgen', waarvan de bezitters een grote kans maken om heel oud te worden, zelfs als ze de uitspattingen niet schuwen. En van dat wondergen hebben Nederlandse onderzoekers nu de oorsprong ontdekt, zo meldt de Sunday Times.

De Nederlandse vorsers ontdekten niet één, maar verschillende bronnen. Want het gaat hier niet om een enkel gen, dat de gelukkige bezitter een lang leven garandeert, maar om de juiste 'suite' van genen die elk wat extra bescherming bieden tegen de kwalen die vaak gepaard gaan met een hoge leeftijd.
 
Roken en ongezond eten
"Bij mensen die heel lang leven treffen we niet minder ziektegenen of ouderdomsgenen aan dan bij anderen" zegt onderzoekster Eline Slagboom, van de universiteit van Leiden, die 3.500 negentigplussers onderzocht. "In plaats daarvan beschikken zij over andere genen die zorgen dat de bovengenoemde genen niet actief worden. Oud worden heeft dan ook vooral te maken met de genen en met erfelijkheid. Zeer oude mensen verwerken vetten en glucose anders, hebben een huid die minder snel veroudert en kampen minder vaak met hartkwalen, diabetes of hoge bloeddruk, wat allemaal genetisch wordt gecontroleerd".
 
In het 'methusalemgen' zitten genen als ADIPOQ of CETP, die bij jonge mensen veel minder vaak worden aangetroffen dan bij honderdjarigen. Die genen bieden zelfs bescherming voor wie rookt of ongezond eet. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian

Steve Harley & Cockney Rebel - Sebastian

Klik op de foto om ze te beluisteren






Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger Steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren 70  met hits als Sebastian en Make Me Smile (Come Up And See Me).


Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI, en met het nummer Sebastian hadden zij succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album.


Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag, en dat de band daardoor geen lang leven beschoren zou zijn. Toch bracht de band enkele hitsingles uit, waaronder Judy Teen en Mr. Soft. De band werd in 1974 verkozen tot "Most Outstanding New Act", maar aan het einde van een succesrijke toer in dat jaar namen alle bandleden op Elliott na ontslag. Harley zou vervolgens met sessiemuzikanten optredens verzorgen voor popprogramma's als Top of the Pops. Vanaf dat moment zou de band alleen in naam bestaan, en betrof het een solo-project van Steve Harley.


Het album The Best Years of Our Lives uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons, waarvan de hitsingle Make Me Smile (Come Up And See Me).


Na 1974 ging het allemaal wat minder met Harley, op een paar kleine projecten in 1979 en begin jaren 80 na was het rustig rondom de zanger. Eind jaren 80 zou hij opnieuw met het oude Cockney Rebel-repertoire op het podium staan. In de jaren 90 zou hij twee solo-albums uitbrengen, waarna in 2005 weer een album onder de naam Cockney Rebel: The Quality of Mercy. Zijn huidige tourband noemt hij Cockney Rebel Mark III, maar afgezien van drummer Elliott zitten daar geen originele bandleden in.




» Reageer (0)
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudvis kan 40 worden, sterft bij meeste mensen al na half jaar

Goudvis kan 40 worden, sterft bij meeste mensen al na half jaar


http://img339.imageshack.us/img339/7005/goudvis.jpg


Een goudvis kan wel 40 jaar oud worden, maar leeft bij de gemiddelde huisdierbezitter nog niet eens een half jaar. Dat geldt ook voor een konijn, dat zeker 10 jaar kan worden maar als huisdier slechts zo'n drie jaar oud wordt.
 
Dat stelt het Nederlandse Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) bij de start van de Week van het Huisdier. Thema dit jaar is het houden van huisdieren, omdat op dat gebied volgens het centrum nog veel te verbeteren valt.
 
Het LICG heeft onder meer 'bijsluiters' gemaakt voor allerlei soorten huisdieren, waarin toekomstige baasjes alles kunnen lezen over kosten, verzorging, huisvesting en gedrag van het gewenste beest.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen sneller in een nieuwe relatie duiken

Waarom mannen sneller in een nieuwe relatie duiken





Eindigt een relatie, stappen vrouwen meestal niet meteen in een nieuwe relatie. Mannen doen dat sneller, volgens Amerikaanse relatie-experts zijn dit enkele redenen waarom hun stap naar een nieuwe affaire zo snel gezet is. 

1. Afhankelijkheid
Mannen hebben nood aan stabiliteit. Vrouwelijk gezelschap kan daarbij helpen. Hoe je het ook draait of keert, jongens blijven kleine jongens. Ze worden graag in de watten gelegd en na een scheiding hebben ze moeite om lang alleen te blijven.

2. Eigendom
Mannen zijn possessief, zeker als het op vrouwen aankomt. Of het nu de moeder, zus of vriendin betreft, een zeker gevoel van eigendom is hen niet vreemd. Ze voelen zich verplicht voor hen te zorgen, dat versterkt hun ego. Om zijn trots te behouden, neemt hij al snel een nieuwe vriendin.

3.  Straf
Vaak eindigen serieuze relaties omwille van perikelen in de familie. Ziet moeder de potentiële schoondochter niet zitten, kan dat leiden tot een breuk. Daarom snellen mannen vaak naar een andere relatie, ook al ontbreekt het hem aan ware liefde. Die straf neemt hij er bij.

4. Competitie
Krijgt hij de bons of ziet een meisje hem niet zitten, is zijn mannelijk ego gekwetst. Om het meisje te bewijzen dat ze niet de enige is, vlucht hij snel naar een nieuwe relatie. Uit competiedrang en bij gebrek aan liefde, kan dit tot ongelukkige relaties leiden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beurzen maken moeilijkste periode sinds W.O. II mee

"Beurzen maken moeilijkste periode sinds W.O. II mee"




De financiële markten maken hun moeilijkste periode sinds de Tweede Wereldoorlog door. Dat heeft voorzitter Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank verklaard in een gesprek dat maandag in het Duitse weekblad Der Spiegel verschijnt.

De beurzen bevinden zich volgens Trichet "zonder enige twijfel (...) in de moeilijkste periode sinds de Tweede Wereldoorlog". Volgens de voorzitter van de ECB maken we "echt dramatische tijden" mee.

Hoogtepunt kredietcrisis
De paniekgolf op de beurzen eind vorige week vergelijkt Trichet met het hoogtepunt van de kredietcrisis. "De markten functioneerden niet meer. Het was bijna zoals met het faillissement van Lehman Brothers in september 2008".

Op 6 en 7 mei boekten de beurzen wereldwijd zware verliezen. Twee dagen later raakten de ministers van Financiën van de Europese Unie het eens over een vangnet van 750 miljard euro. Dat moest vermijden dat de Griekse crisis zou overslaan naar andere financieel zwakkere eurolanden.

De Europese Centrale Bank besloot tegelijkertijd om extra maatregelen te nemen om de stabiliteit van de eurozone te vrijwaren. Zo toonde de instelling zich bereid obligaties op te kopen op de secundaire markt.

De Europese interventies zorgden begin deze week voor een kortstondige opstoot van euforie, maar sindsdien verliezen de beurzen opnieuw terrein.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandale streken in Antwerpen:onbekenden duwen auto's de Schelde in

Vandale streken in Antwerpen: onbekenden duwen auto's de Schelde in


(Archieffoto)

In Antwerpen stapelden de vandalenstreken zich vrijdag in sneltempo op. Het zwaarste voorval deed zich in de vroege ochtend voor aan de Scheldekaaien. Daar hebben onbekenden twee auto's de Schelde ingeduwd. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende incidenten.
 
Rond 6 uur meldde een getuige dat jongeren bezig waren met auto's in de Schelde te duwen aan de Sint-Michielskaai. Ze sloegen de zijruiten van de wagens in, schakelden de handrem uit en duwden de voertuigen vervolgens de Schelde in.
 
Drie kwartier later werd de politie verwittigd omdat onbekenden een bromfiets in brand hadden gestoken in de Broederminstraat. Bij nazicht in de omgeving werd een patrouille tegengehouden door een 30-jarige buurtbewoner, wiens autoruit was ingegooid.

Betonnen klinker tegen voorruit bus
Rond 7 uur kreeg de politie een oproep van een buschauffeur van De Lijn. Aan het kruispunt van de Brederodestraat met de Monitignystraat had iemand een betonnen klinker tegen de voorruit gegooid. De chauffeur en de passagiers bleven ongedeerd.
 
Om 10.45 uur volgde er een melding van een brandende bromfiets in het Rivierenhof in Deurne. Nog in Deurne hebben onbekenden een raam van een Blokkerfiliaal op de Ruggeveldlaan proberen in te gooien. Gelijkaardige feiten speelden zich af in scoutslokaal Sint-Joris op de Bredabaan in Merksem. Daar gooiden onbekenden een raam aan de achterkant van het gebouw in.
 
's Avonds kwamen er nog oproepen voor een stukgegooid raam in een kleuterschool in de Dr. Decrolystraat op de Luchtbal en twee brandende glascontainers aan de Laarsebaan in Merksem. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ram Jam - Black Betty

Ram Jam - Black Betty

Klik op de foto om ze te beluisteren






Ram Jam was een Amerikaanse rockgroep. De band ontleent haar bekendheid vooral aan het nummer "Black Betty" uit 1977, een bewerking van een volksliedje dat eerder onder andere door bluesmuzikant Lead Belly was uitgevoerd.


Ram Jam kwam voort uit de band Starstruck uit Cincinnati, geformeerd door gitarist Bill Bartlett (*1946) die in de jaren zestig in The Lemon Pipers had gespeeld. Bartlett rearrangeerde Black Betty tot een rocksong en bracht het uit met Starstruck. Het werd een lokaal succes die de interesse wekte van platenproducers uit New York. Deze formeerden een nieuwe groep rond Bartlett; Ram Jam. Black Betty werd door Ram Jam opnieuw uitgebracht, het was echter de opname die door Starstruck was opgenomen. Op de single is de bezetting Bartlett (leadgitaar, zang), Tom Kurtz (gitaar, zang), David Goldflies (basgitaar) en David Fleeman (drums). Op de rest van het eerste album en tijdens de eerste tour werd Ram Jam gevormd door Bartlett (gitaar), Pete Charles (drums), Myke Scavone (zanger) en Howie Blauvelt (basgitaar).


Het internationale succes van Black Betty en het debuutalbum Ram Jam wist de band niet meer te overtreffen. In 1978 werd nog een tweede album uitgebracht, Portrait of the Artist as a Young Ram, met Jimmy Santoro op gitaar. In 1994 werd een derde album uitgebracht onder de titel Nouvel Album, zonder enig succes. Howie Blauvelt was op dat moment al overleden, hij stierf in 1993 op 44-jarige leeftijd aan een hartaanval. Ook drummer Pete Charles is inmiddels overleden.




» Reageer (0)
14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helpende man in huishouden maakt huwelijk gelukkiger

Helpende man in huishouden maakt huwelijk gelukkiger





Teamwork in het huishouden, dat blijkt de sleutel voor een succesvol huwelijk. Mannen die de mouwen oprollen en een tandje bijsteken in het huishouden, zijn verzekerd van een gelukkige vrouw (lees: gelukkig huwelijk). Dat blijkt overduidelijk uit een Brits onderzoek.


De resultaten van de studie, uitgevoerd door de London School of Economics, moet als muziek in de vrouwelijke oren klinken. Uit analyses van gezinnen uit de jaren '70 blijkt dat het aantal scheidingen toenam als de moeder uit huis werkte. Hielp de man een serieus handje, bleek het aantal scheidingen fors te dalen.


Hoe meer hij hielp, hoe stabieler de relatie bevonden werd. In gezinnen waar trouwens de man als huisvader fungeerde en hij de huishoudelijke taken deed, werd dezelfde stabiliteit vastgesteld als bij de klassieke huismoederrol.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer en meer allochtonen in België

Meer en meer allochtonen in België


http://img297.imageshack.us/img297/5940/meerenmeerallochtonen.jpg


In de grote steden beginnen meer en meer allochtonen te wonen. Momenteel is meer dan 20 procent van de Belgen van allochtone afkomst. Dat cijfer komt voort uit een nieuw sociologisch onderzoek van de KULeuven.

De onderzoekers zijn drie generaties terug gegaan. Ze nemen ook de nieuwe Belgen en hun nageslacht op. Enkel wie tot drie generaties terug geen allochtonen in zijn stamboom heeft, is volgens de onderzoekers een autochtone Belg.
Grote steden

Terwijl momenteel ongeveer 20 procent van de Belgen van allochtone origine is, zou dat binnen 10 jaar 30 procent zijn. Vooral de grote steden hebben nu soms al veel meer allochtone inwoners: Antwerpen (39,7 procent), Mechelen (27,3), Leuven en Gent (26,3 procent).

Het Brussels gewest spant de kroon, want daar hebben bijna zeven op de tien inwoners buitenlanders in hun stamboom. Sint-Joost-ten-Node heeft 96,2 procent allochtonen en Sint-Gillis 91,7 procent.

In Vlaanderen wonen vooral veel Nederlanders en Marokkanen, in Wallonië zijn dat vaak mensen met Italiaanse roots. Het onderzoek stelt dat de autochtone Belgen binnen enkele tientallen jaren in de minderheid zullen zijn in de grote steden.
Integratieprovincie

Limburg is dan weer de provincie met de meeste allochtonen. 19 procent van de Limburgers is vreemde herkomst. Met 18 procent worden ze op de voet gevolgd door Antwerpen. In Vlaams-Brabant is 14 procent van de inwoners van allochtoonse afkomst, in Oost- en West-Vlaanderen is dat telkens minder dan 10 procent.

Dat Limburg als kleinste Vlaamse provincie meer allochtonen telt dan bijvoorbeeld Antwerpen is te wijten aan de verschillende migratiegolven die sedert de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Vooral vroegere gastarbeiders uit Griekenland, Turkije en Marokko maken nog een belangrijk deel uit van de bevolking in voormalige mijngemeenten zoals Genk, Beringen en Heusden-Zolder. (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is de lente goed voor ons

Waarom de lente goed voor ons is


http://img38.imageshack.us/img38/5093/delente.jpg


We voelen allemaal de drang om naar buiten te gaan wanneer het langer licht blijft en de donkere wolken wegtrekken. Maar waarom zijn die eerste lentestralen zo goed voor ons?

Wanneer het enigszins kan, zet je best de verwarming uit en de ramen open. Heel de winter lang heb je in een voorverwarmde, voorverlichte ruimte geleefd. Deze is overladen van de positief geladen luchtdeeltjes en dat kan al snel leiden tot oververmoeidheid, depressies en een aanblijvende hoofdpijn. Wanneer je echter nieuwe zuurstof binnenlaat, gebeurt er een wissel in het aantal positief en negatief geladen luchtdeeltjes. De negatief geladen luchtdeeltjes zorgen ervoor dat je meer energie krijgt en je sneller kan werken.

Wanneer je jezelf gedurende zelfs maar een korte periode blootstelt aan helder, natuurlijk licht, verhoogt dit de productie van het hormoon melatonine. Hierdoor ga je 's avonds sneller in slaap geraken. Bovendien helpt de blauwe lucht je om je gedachten op een rijtje te zetten, en gestructureerder te werk te gaan. En moest je eventjes in een dipje zitten: het zonlicht stimuleert de productie van het hormoon endorfine, waardoor je sneller een geluksgevoel ervaart. (br.zita)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygiraf in Bellewaerde Park luistert naar de naam Zuberi

Babygiraf in Bellewaerde Park luistert naar de naam Zuberi





De babygiraf in Bellewaerde Park in Ieper heeft een naam gekregen: Zuberi. Meer dan 5.000 mensen reageerden op de oproep en zochten een naam voor de pasgeboren giraf. Vandaag was er een babyborrel en kreeg de babygiraf voor het eerst zijn naam te horen. Zuberi betekent "sterk" in het Swahili. De babyborrel werd bijgewoond door 'meter' Hilde De Baerdemaeker en 'peter' Alain Delaunois, die met zijn 2,30 meter als grootste Belg beschouwd wordt.





 

Van de 5.000 voorstellen haalden er drie de zogenaamde shortlist: Zaro, Zamu en Zuberi. Tijdens een feestelijke ceremonie, die van dichtbij werd gevolgd door een honderdtal nieuwsgierigen, werd het jonge dier gewijd door pater Boni van de Ieperse paters-kapucijnen en kreeg het zijn naam. Zuberi is een Rothschild Giraf die op 21 april werd geboren in Bellewaerde Park.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudprijs op recordhoogte

Goudprijs op recordhoogte





De prijs van goud is zowel in New York als in Londen gestegen naar een nieuwe recordhoogte. Op de London Bullion Market bereikte de prijs van een ounce (31,1 gram) goud 1.249,40 dollar, in New York was dat zelfs 1.249,70 dollar. Goud wordt beschouwd als een toevluchtsoord in tijden van financiële turbulenties.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder rijbewijs krijgt rijverbod omdat ze te voet slagbomen negeerde

Meisje zonder rijbewijs krijgt rijverbod omdat ze te voet slagbomen negeerde


http://img69.imageshack.us/img69/5595/rijbewijs.jpg


Een rijbewijs heeft ze niet, maar haar eerste rijverbod heeft de 17-jarige Tracy D. uit Dilbeek al wél op zak. De politierechter gaf haar het rijverbod van 15 dagen omdat ze vorig jaar te voet de sporen aan het station van Dilbeek overstak terwijl de slagbomen naar beneden waren, schrijft Het Laatste Nieuws.
 
Wanneer Tracy ooit haar rijbewijs haalt, zal ze dat dus meteen de eerste twee weken moeten inleveren. Aan de rechter liet het meisje weten dat ze gehaast was, omdat ze ging winkelen in Brussel.
 
Eind 2007 kwam op dezelfde plaats nog een vrouw om het leven toen ze gegrepen werd door een trein. Ook zij had de spoorweg overgestoken terwijl de slagbomen nog naar beneden waren. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!